Dzemper

bandina RSS / 20.02.2009. u 19:15

 

Setala sam danas po gradu sa sestrom.Imala sam 3 hiljde u dzepu.Kupila sam nam po dzemper.Ona jako voli kupovinu i bila je neizmerno srecna.Duze vreme nije kupila sebi nista,sto joj to kao sesnaestogodisnjoj devojci puno znac. A majka od jedne plate daje za stan za hranu i tako...Ja sam druga prica ,otisla sam u inostranstvo sa deckom,snalazimo se zajedno,imamo neku svoju ustedjevinu,ali da ne davim sa tim.

Kao sto rekoh,moja sestra je bila zaista srecna.Srecna zbog dzempera od 500 dinara.Nikada niste videli osobu kojoj sitnice vise znace.Bila sam srecna zato sto je ona srecna.

Onda smo dosle kuci,skoro promrzle,skuvale kafu,sele pored prozora i u tisini gledale na panoramu grada zatrpanog snegom.Neka muzika je tiho dolazila sa radija i u tom trenutku me je preplavilo neopisivo osecanje srece.I mira.Srece zato sto je ona srecna.Trebalo je da je vidite: sedela je u fotelji u tom novom dzemperu na pruge, namestala ga na sebi,promatrala svoj odraz na prozorskom oknu.izgledalo je kao da sa tim dzemperom moze sve,kao da bi mogla da izadje napolje i zavlada svetom,kao da je to parce tkanine srusilo sve njene nesigurnosti i mane.Kao da je oblacenjem tog dzempera za nju krenuo neki novi pocetak.Mozda je ipak samo bila super odusevljena jer dugo sebi nista nije kupila.Ali poznajem je, i zaista svako bi primetio na njoj ono sto sam ja danas.

A onda pomislim,da ona fraza da je nekad tako malo potrebno pa da se covek oseti srecno,bez obzira na sve gluposti koje nas okruzuju. Vrlo malo volje, snage pa i para ako hocete.

Danas sam odlucila:ne zelim vise bilo kome da dozvolim da mi unisti dan.Nikome.Ni isfrustriranim ljudima kojima je dusevna hrana da samo pljunu po necemu ili nekome, ni nevaspitanoj zeni na salteru,ni pit bulu bez korpe i njegovom vasniku (uffff).Zeli sto vise da upijam trenutke kao sto je ovaj danas,zelim da izlecim svoju dusu od svega,zelim da konacno shvatim sta mi i ko znaci.Hocu da ozdravim .Necu da poklanjam paznju ljudima koji isisavaju svu energiju iz mene. Ne zelim da nemam probleme, ali zelim svaki dan osecaj kao ovaj danas ,kada sam gledala svoju sestru kao se smeje i raduje.A za to mi stvarno treba tako malo.500 dinara , dosta zagrljaja ,smejanja.

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana