koliko smo spremni za prijatelstva ?

trafficante RSS / 26.02.2009. u 02:04

  
(Odgovor izvesnoj Andrijani Knezevic)

Razmišljajući o prijateljima pitam se da li oni zaista predstavljaju «blago»? Ili, možda, nam ipak ne treba rame za plakanje, neko ko nas razume, savetuje, pomaže da što lakše prebrodimo probleme i iskreno se raduje našim uspesima. Može li čovek sam da putuje kroz život? Robinzon je imao Petka, lik Toma Henksa u filmu «Izgnanik» je imao loptu koja mu je predstavljala imaginarnog druga a mi...okruženi svom mogućom tehnologijom možemo da imamo prijatelje iz svih krajeva sveta a da ni ne izađemo iz svog doma. Da li smo dovoljno hrabri za otvorene i iskrene prijatelje, da slušamo njihovu dobronamernu kritiku? Podnosimo li kritiku? Koliko smo, u stvari, spremni za prijateljstva?

Andrijana Knezevic

 

Comments

1395175

 

 dobar je to trip.evo verovatno da sad imam nekog ortaka na chekanju pio bih pivo.slushao rep jurio neku cicu ,ko zna shta sve ne.ali sam umoran chovek,koji je prochitao sve danashnje dnevne novine.jeo sam ,pio pivo,rekao bar 50 puta dobar dan i bash mi je lepo.sam sam,chitam neku polu popularnu filozofiju i pokushavam da se upecam u nju.da odgovorim na zagonetku ko kad reshavam ukrshtene rechi.sudoku...
Ja to gledam sve na neki normalan nachin.Prijatelji.KO shta kako
i koliko.Sve je u glavi ,pohlepi,kompleksima,skrivenim ovakvim onakvim.
Nekad si samo takva ovca da je potrebno da imash oko sebe chopor koji tje da te nekud povede.Nekad si toliko superioran da morash da druge uchish pameti i vladash svim mogutjim situacijama koje pak ume samo neko drugi da ti izrezira.nekad si sposoban samo da uzimash a opet nishta da ne ponudish al kao takav terash druge da se takmiche sa tvojom bestidnoshtju i da gledaju dokle si spreman da budesh bezobrazan.nekad sevnesh glauchom o zid i dok se okrenesh sprechish neku budalu da upadne u rupu koju si ti zachepio dok stojish na njoj.posle ti se taj neko neizmerno zahvaljuje,osetja duznim i shta sve ne JER DA NIJE TEBE BILO TU U PRAVO VREME NA PRAVOM MESTU.a ne zna sirotan da to nije bila tvOja rupacha i da ti ni jednog chasa nisi bio u opasnosti vetj samo chudan splet okolnosti.Postoji i tvoja rupa,mnoogo dublja i ko zna koliko opasnoja preko koje gazi neki drugi josh vetji BAJA ko zna gde.I shta sad. LJudi na tome prave dramu ,bratime se okumljuju i sve to beskonachno preuvelichavaju.
U poslednje vreme mislim da nema prijateljstva BEZ DUGA. koji ili morash da vratjash ili chekash da ti se vrati.Ne mora to da bude materijalno.Mozesh da budesh klasichan smarach,dosadan lik koji ni vic ne zna da ispricha kako valja.ali kad izadjesh u zezanje sa nekom ekipom ti prosto vishe nisi ti,vetj vas recimo troje dovodite ostatak populacije da plachu od smeha .svako svakog dopunjuje svako svakom pruza tu tretjinu zajebancije koja u celini delujujutji obara snogu.Pravi se tim koji se prepoznao i svako odradjuje svoj deo posla.A Vas troje ste kao drugari do smrti.Plachemo po sahranama,vrishtimo po svadbama.Ma ajte molim vas.
JA KAPIRAM DA JE PRIJATELJSTVO NISHTA DRUGO DO LOV DVA VUKA KOJI SE UDRUZUJU DA BI ZAKLALI MEDVEDA I TAKO OSTALI SITI U GADNE ZIMSKE DANE.
CHOVEK I ZENA PRIJATELJI DOKLE GOD ONA NAPRAVI VRHUNSKU KAFU,BAJA SE PROBUDI NACEPA DRVA I POSLE PADNE TAKAV SEKS DA NI JEDNO NIJE SIGURNO KO JE OD NJIH DVOJE DOZIVEO BOLJI ORGAZAM.POSLE SE NEKO SETI DA SPREMI DORUCHAK.
DODJE I JESEN PA BABA DEDI SKUVA CHAJ.NEMA SEKSA AL AKO DEDA NE BUDE ZIV KO TJE JE PODSETITI DA UVECHE POPIJE LEK NE BI LI ONA OSTALA ZIVA I UJUTRU OPET SKUVALA CHAJ.
PRIJATELJSTVO JE MOZDA STRAH OD SMRTI NA KOJU MOZE SAMO NEKO DRUGI DA TE UPOZORI DA ONA STIZE.A DOTLE CHINISH SVE DA NE KAZU KAKO SI ZALUD ZIVEO,I POSLE OSTALA PRICHA O VELIKOM BLAMU.

P,S.

MOZDA PRETERAH AL TAKO SE PRICHA SAMA OD SEBE ZAVRSHILA. NE BI LI TI SAD SVEO OVO PROCHITALA I MENI UZVRTILA PRICHU .KOJU TJE MOZDA JEDNOM NEKI BLOGER DA IZVALI KAO SMORNU PREPISKU DVE ISTRIPOVANE BUDALE,DVA INACHE DOOOOBRA PRIJATELJA.

 

 

 

 

                                  



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana