Degutantno

eizo RSS / 06.03.2009. u 20:47

Sta mu to dodje, evo nadjoh za sve zidare poput mene odgovor.

Odvratno, gnusno, odbojno... nešto što izaziva gađenje. 

Dakle, ponašanje koje svakako nije na mestu - gadno, gnusno, mučno...

 дегутантан (фр. degoutant) - гадан, неукусан, одвратан

дегутирати (фр. degouter) - изазвати, изазивати осећај гађења, одвратности; одвратити, одвраћати некога од нечега

Cela nauka, prosto mi zao sto sam 90% casova Srpskog prespavao ( sto se moze videti i iz ostalih tekstica...NE -/- MOZE )

Istvana Kanasa nisam imao priliku da licno upoznam.

Ali tamo negde 99' sam imao priliku da me on svojim vazdusnim napadom spase zajedno sa dvadesetak mojih kolega, covek je u niskom letu preorao jednu utvrdjenu liniju sa nase desne strane koja nas je opasno poklopila vatrom.

Da skratim, tad videti nas avion, bilo je nemoguce ako izuzmemo par suludo hrabrih pilota, koji su ucestvovali u jednako suludim misijama.

Ali eto ja sam uz malo pomoci saznao ko nas je kasnije izvadio iz te impresivne kolicne taktickog izmeta u koju nas je uvalio jedan nesposoban Julovac.

Nekako nikad nisam dosao u situaciju da se zahvalim coveku, ali neverujem da je on za to i znao, pa takodje neverujem da ga je to puno pogodilo tako da to nije neki veliki problem.

Ali tom coveku sam bio na sahrani, i mozda nisam oveku pokazao dovoljno zahvalnosti, ali sam ga bar ispostovao kao coveka.

Ovaj blog posvecen je onima koji to nisu uradili.

 Avionske nesreće 2008.

Samo u maju prošle godine, u Srbiji su pale čak tri letelice - dva vojna aviona.

U najtežem udesu iznad vojnog aerodroma u Batajnici u "supergalebu G4", 24. septembra, poginuo je jedan od najboljih pilota Vojske Srbije Ištvan Kanas.

Vojni avion "orao" srušio se 21. maja u mestu Baranda, kod Zrenjanina i nije eksplodirao.

Pilot, koji je uravljao letelicom, major Tomas Janik, spasao se iskakanjem iz aviona.


Ali nije to najbolji deo, sad ce joke punch line

Šutanovac dobio počasni letački znak
23.Dec.2008 god., Izvor: Radio Televizija Vojvodine

BEOGRAD - Komandant Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (V i PVO) general-major Dragan Katanić uručio je danas počasni pozlaćeni letački znak ministru odbrane Draganu Šutanovcu zbog ukupnog doprinosa jačanju i razvoju tog vida vojske, saopšteno je danas.

 

Zanima me onako, da ste vi na njegovom mestu, jel bi vas bilo malo sramota da primite nesto takvo 

Mene bi, veoma.

Ne zato sto sam tako fin i dobar, naprotiv, ali cak i ja imam neke granice. Eto uvek me izbaci iz takta kad vidim da ih neko nema. Sto ne znam, eto,uvek me to malo nerviralo, generalno kad god bi nesto radio, imam taj sizofreni sindrom megalomanije koji zahteva da cackam po stvarima koje nisu onakve kakvima ih ja zamisljam, mnogo volim da ispravljam krive Drine, mnogo.

Porodica opasno upropasti covek,moje misljenje je veoma jednostavno, sva decu su kopija svojih roditelja, neki to provale neki ne, ali uvek bude isto, pre ili kasnije.

Ali svako ima pravo da bira, tako da nazalost ne mozes uvek da se vadis na familiju.

Na sta se vadi ministar, stvarno mi nije jasno, odakle takav bezobrazluk i nepostovanje svoje odgovornosti.

O tome da je smenio jedinog coveka koga su oficiri postovali i koji je najzad krenuo u ciscenje ovog cirkusa od vojske.

Setimo o cemu su svi mediji izvestavali kad je on dobio tu "znacku", svi su pricali o tome kako Nacelnik nije dosao, kako on planira pobunu, kako oficiri koji nisu dosli takodje planiraju nesto.

A niko nije pomenuo, da mozda samo mozda niko nije hteo da dodje na tu proslavu ako nista onda bar iz postovanja prema tim pilotima koji su poginuli ili zamalo poginuli jer su ima avioni toliko stari da su se na nekim i dinosaurusi potpisivali.

Sve oficire koje je Ponos poslao u penziju na opste odusevljenje, nova garnitura je vratila, pobogu sta reci kad je onaj bolid Todorovic koji je opozicija ?!!? (navodno), bio za to da se smeni covek koji kritikuje vlast, jel to samo meni cudno ili sta ?

Malo je degutantno gledati kako Sutanovac dobija "znacku" zbog ukupnog jacanja vazduhoplovstva, ako ovako nastavi.

Jedno je sigurno taj hrabri Kanas je preziveo NATO, ali nije preziveo degutantnu nesposobnost odredjenih ljudi u Srbiji.

Pa vi vidite ko je opasniji za Srbiju.

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana