KW4

Milutin Milošević RSS / 07.03.2009. u 02:18

Kralj Vilijam IV slovi za najstariji gej pab u Londonu. Još tridesetih godina prošlog veka ovde su se, tada prilično prikriveno, okupljali homoseksualci Hampsteda, jednog od najcenjenijih kvartova Londona.

U Vilija (kako ga u žargonu zovu u kraju), došao sam sasvim slučajno. Nešto niže niz Roslin Hil je sedište ženske skautske organizacije u kojem imamo sastanke Komiteta barem svake dve godine. Jedne večeri, posle celodnevnog sastančenja, hteli smo da odemo negde na piće. Pao je dogovor da krenemo levo i sednemo u prvi pab. Igrom slučaja, tek kada smo ušli duboko u vrlo zanimljiv, tipičan engleski pab, shvatili smo gde smo zašli. Nas četvorica, od kojih nas dvojica upečatljivih Balkanaca od preko 190 cm i +-100kg, jedan markantni pomalo crnoputi Jermen i jedan Švedjanin, odmah smo izazvali pozornost prisutne populacije.

Srećom, sa nama je bila Lidija, tadašnja predsednica Evropskog komiteta. Kad smo se već tu zatekli, shvatili smo da nema nazad i seli za sto u ćošku. Malo po malo, ostali smo nekoiliko sati (mislim: izvesan broj rundi).

 

***

Londonska homoseksualna scena izuzetno je šarena - kao što je i zastava koju možete videti na mnogo mesta. Posle perioda dokazivanja i borbe za osnovna prava, najpre je prosto buknula gej pupulacija. U stvari, može se reći da su se ohrabrili da izadju u javnost i otvoreno iskažu svoju seksualnu orijentaciju. Njihov uspeh sledili su biseksualci, transseksualci, a pogotovo lezbejke koje su danas aktivnije i prisutnije od pedera. Pored pabova, kafea, barova, širom Londona primetne su posebne prodavnice, hoteli, saune i noćni barovi koji nude široku lepezu specifičnih usluga. Na javnim mestima, posebno posećenim ovom klijentelom, može se naći i veliki broj časopisa i prospekata.

Najveći javni događaj je parada homoseksualaca i osoba srodnih srodnih opredeljenja London Pride, koja svakog jula meseca tradicionalno kreće sa Trafalgar skvera i uključuje kabare scenu i takmičenje Idola na Lester skveru. Kasnije u julu, organizuje se Big Gay Out muzički festival, a tokom godine priredjuju se i druge manifestacije kao što je Lesbian and Gay Film Festival. Centar svih dnevnih zbivanja je Soho, najšareniji deo Londona, posebno Old Compton Street i kvart južno od reke Vuksal.

Slučajevi netrpeljivosti prema homoseksualcima su vrlo retki. Može se reći da homoseksualni i strejt (da ne kažem normalni) London žive jedan uz druge, zajedno, paralelno i isprepletano. Uopšte gledano, kultura grada i cele zemlje je da je ljude malo briga šta rade komšije, kolege i prolaznici, pa samim tim i kakvo im je seksualno opredeljenje.

***

Kralj Vilijam IV je pab koji radi još od početka devetnaestog veka. Najpre se zvao Kraljeva glava, ali kada je tadašnji kralj Vilijam IV sa kraljicom Adelaidom svratio u kafanče putujući ka Kenvudu, dobio je ime po ovom poslednjem kralju iz dinastije Hamburgovaca koji je u postao kralj u šesdesetčetvrtoj (Čarlse, nikada nije kasno!) posle smrti svog starijeg brata koji nije imao dece. Kao i ceo Hampsted, Kralj Vilijam IV je povučen u stranu, u mirniju atrmosferu lokalnog, prestižnog i prilično komšisjkog dela Londona. 

Centralni deo Kralja Vilijama IV izgledao kao sasvim obična dnevna soba mnogih anglosaksonskih kuća (kako ga je ocenila jedna koleginica Irkinja koja mi je "držala leđa" kada sam danas ponovo posetio pab). Zapazio sam vrlo lepe tapete i zavese. Ostalo zaista podseća na mnoga druga slična mesta i da nema fotografija na kojima su očigledno transvestiti, ne bi nikako pomislili da ste u gej pabu. 

Posle poslednjeg preuredjivanja, neki tradicionalni posetioci žale se da je Vili promenio duh i da je sasvim drugačiji, da je osoblje neljubazno (dok se neki hvale da je slatki brazilski kelner i dalje tu), da je nema "ale" piva a da je ono koje služe toplo dok je vino blože sirćetu, da nema više one prisne atmosfere (ovde se misli na komšijsku, u kojoj svako zna svakoga i najveći broj mušterija i osoblje se oslovljavaju po imenu) već je larma i galama nesnošljiva. Takodje, jedna od karakteristika paba danas je da nije isključivo gej (mada je to preovladjujuća klijentela) već da ima i dosta strejt posetilaca. Sve to, potpuno je razočaralo pojedine nekadašnje redovne mušterije koje danas imaju vrlo loše mišljenje o Viliju i uglavnom ga zaobilaze. Ja sa ipak stekao drugačiji utisak. Nekako mi sva ova džvanjkanja liče na "kiselo groždje" i "dlake koje smetaju". Na Netu sam naišao i na komentare da je ovo jedno od retkih mesta u kraju koje nije deo nekog lanca tipa mekdonaldsa ili starbaksa, te da i dalje služi tradicionalnu pabovsku hranu u velikim porcijama po pristupačnoj ceni. Kada se tome doda mogućnost organizacije raznih prosla i sličnih veselja, kviz sredom koji vodi bombasta hostesa Šejla Blidž i povremene kabare večeri, dobija se malo drugačija slika. 

Ono što je meni posebno zanimljivo je da nema forsiranja. Najpre, nigde nećete videti blješteći natpis koji najavljuje da je ovo bar za homoseksualce, bez obzira što su takvi vlasnik, osoblje i skoro svi posetioci. Jedino što spolja naglašava orijentaciju lokala je traka u duginim bojama na tabli sa nazivom koja podseća na zastavu koja je postala prepoznatljiv znak ove seksualne orijentacije. Ako je ne zapazite, kao što je to nama promaklo, naći ćete se u pomalo iznenađujućoj situaciji. Takodje, unutra nećete naći buljuk mladih nabildovanih muškaraca u "Fredi Merkuri" potkošulji, već ljude koji su sasvim uobičajeni posetioci bilo kog sličnog paba. Stare i mlade, lepe i ružne. Oni jednostavno imaju svoj život i žive ga normalno, bez potrebe ali i želje da se drugima dokazuju i pravdaju.

 

*** 

E, sada da ispričam do kraja priču o mojoj prvoj večeri u gej pabu. Sedosmo mi tako, šta ćemo kad smo već tu gde smo. Imali smo i teže epizode u životu. Jedna tura, druga tura, oslobodismo se i ne bi nam nelagodno. Igrom slučaja, neposredno uz taj ćošak u koji smo se zavukli naslagana je bila gomila prikladne literature magazinskog tipa i razglednica sa odgovarajućim motivima koje smo temeljno prelistali. Neko sa manje a neko sa više čudjenja. No, najviše su nas dojmili besplatni kondomi koje smo pokupili kao nalepnice na sajmu automobila. Vrlo ukusno pakovanje sa dva kondoma i lubrikantom (mazivo, po rečniku Krstarice). Napunili smo džepove. Ja sam jedan paketić poklonio svom drugu majoru koji se silno nasmejao i tri puta prekrstio pre nego što ga je uzeo. Kad su mu ga posle slučajno našli u službenom autu pravio se lud i nevin kao francuska sobarica. 

Meni je jedino bila frka da odem u WC. Ovo kad smo u grupi pa se zezamo, nekako sve ide svojim putem. No, kada pivo potera (a mora da potera već posle druge ture), onda sa zebnjom gledam kada je teren čist pa brzo ulećem i olakšavam se. I šlic sam jedva otvarao, a kamo li da otkopčam kaiš i pantalone!

Atačmenti



Komentari (91)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Strongman Strongman 02:47 07.03.2009

prvi

..

A sad da citam ili da prodam nekom mesto
Milutin Milošević Milutin Milošević 02:54 07.03.2009

Re: prvi

Bujrum!

Ti si jedini dežuran u ovo doba.

Predajem ti dužnost - umori me ovaj Vili
vladimir petrovic vladimir petrovic 02:58 07.03.2009

Bgd (jos) nije London

Milutine, primecujem da ti pustas ovaj post u dva sata ujutru, kao da si cekao da deca odu na spavanje, odnosno u vreme kada se na pojedinim TV pustaju pornici, he, he, he...

Milutin Milosevic
Slučajevi netrpeljivosti prema homoseksualcima su vrlo retki. Može se reći da homoseksualni i strejt (da ne kažem normalni) London žive jedan uz druge, zajedno, paralelno i isprepletano. Uopšte gledano, kultura grada i cele zemlje je da je ljude malo briga šta rade komšije, kolege i prolaznici, pa samim tim i kakvo im je seksualno opredeljenje.


Ako je tako, onda Beograd prilicno zaostaje za Londonom

Podsecam da je pre nekoliko godina najvecu britansku nagradu za knjizevnost (Booker) bio dobio Alan Holinghurst, otvoreni homoseksualac, koji pise knjige u kojima je protagonista iskljucivo homoseksualac (hocu da kazem da ne postupa kao neki drugi knjizevnici, za koje se zna da su gejevi, ali pisu knjige kao da to kobojagi nisu). U pitanju je roman "Nit lepote", u kome su opisane dogodovstine jednog geja u deceniji vladavine Mrs. Thatcher. Cini mi se da je sniman i film po toj knjizi, i to u produkciji nacionalnog BBC. Knjiga je prevedena na srpski (kod Lagune).

Kao i obicno, odlican post. Preporuka.
Milutin Milošević Milutin Milošević 09:48 07.03.2009

Re: Bgd (jos) nije London

u vreme kada se na pojedinim TV pustaju pornici, he, he, he...

Šta ću, radi se preko dana, izadje uveče, a onda ostane samo noć za osobna zadovoljstva
Bili Piton Bili Piton 03:05 07.03.2009

Secam se....



...Vilija od pre nekih desetak godina (a mozda i vise, svakako ima vec tome dosta) dok je bio bas rupcaga sklona padu, mada sam se i tada tamo dosta prijatno osecao. Drago mi je da su ga renovirali.

I, sumnjam da bi ti u WC-u iko ucinio ista nazao sve i da nisi tako revnosno cekao da coast bude clear.



Milutin Milošević Milutin Milošević 09:49 07.03.2009

Re: Secam se....

I, sumnjam da bi ti u WC-u iko ucinio ista nazao sve i da nisi tako revnosno cekao da coast bude clear.

Ćuti, ko zna. Ovog puta sam nosio poslužavnik, za svaki slučaj
topcat topcat 03:11 07.03.2009

Hm...

Meni je jedino bila frka da odem u WC. Ovo kad smo u grupi pa se zezamo, nekako sve ide svojim putem. No, kada pivo potera (a mora da potera već posle druge ture), onda sa zebnjom gledam kada je teren čist pa brzo ulećem i olakšavam se. I šlic sam jedva otvarao, a kamo li da otkopčam kaiš i pantalone!


Slicno sam se osjecala (ok...vjerojatno iz drugih razloga) na partiju u stanu jednog homoseksualca ciji je partner par mjeseci ranije umro od AIDS-a.
Taj detalj sam naravno saznala u neobaveznoj konverzaciji u kuhinji...prilikom ispijanja n-tog piva.
Trpila sam do kuce...
edi-va edi-va 08:19 07.03.2009

Re: Hm...

topcat
Slicno sam se osjecala (ok...vjerojatno iz drugih razloga) na partiju u stanu jednog homoseksualca ciji je partner par mjeseci ranije umro od AIDS-a.
Taj detalj sam naravno saznala u neobaveznoj konverzaciji u kuhinji...prilikom ispijanja n-tog piva.
Trpila sam do kuce...


Ne razumem, ufrkala si se zbog AIDS-a?
topcat topcat 15:16 07.03.2009

Re: Hm...

edi-va

Ne razumem, ufrkala si se zbog AIDS-a?

Mozda je to vama normalno, ali nikad prije nisam dozivjela da se nadjem u stanu nekog kome je partner (zivjeli su zajedno) umro od AIDS-a. Nisam razmisljala o zarazi niti da li i ovaj drugi ima sidu, nego mi je postalo nelagodno - zgadio mi se i stan i zurka...jedva sam cekala da odem.



vladimir petrovic vladimir petrovic 16:57 07.03.2009

Re: Hm...

topcat
zgadio mi se i stan i zurka...jedva sam cekala da odem.


Ne ljuti se, ali ova tvoja pričica nagoni da se postave nekoliko pitanja:
- šta ti tražiš na žurci kod homoseksualca, kada ti nisi gay-friendly person?
- da li bi se manje neprijatno osećala da si bila kod neke lezbejke pa saznala da je njena girl-firend umrla kod nje, baš u toj living room?
- da li bi se manje neprijatno osećala da si otišla kod prijateljice od tvoje prijateljice i onda saznala da je u toj dnevnoj sobi u kojoj piješ liker upravo pre nedavnog vremena umro njen ljubavnik (ili muž, na kraju krajeva)?
- da li bi, da si kojim slučajem primorana da odeš i ležiš u bolnici, upravo saznala od bolničarke da je u krevetu koji su tebi dali da ležiš do pre neki sat ležala neka teška bolesnica koja je u njemu i umrla, pa su je odneli, promenili posteljinu i tebe smestili u taj krevet?

Drugim rečima, ima mnogo situacija koje nas mogu navesti da se osećamo neprijatno, zar ne?
Bili Piton Bili Piton 17:00 07.03.2009

Re: Hm...

vladimir petrovic
topcatzgadio mi se i stan i zurka...jedva sam cekala da odem. Ne ljuti se, ali ova tvoja pričica nagoni da se postave nekoliko pitanja:- šta ti tražiš na žurci kod homoseksualca, kada ti nisi gay-friendly person?- da li bi se manje neprijatno osećala da si bila kod neke lezbejke pa saznala da je njena girl-firend umrla kod nje, baš u toj living room?- da li bi se manje neprijatno osećala da si otišla kod prijateljice od tvoje prijateljice i onda saznala da je u toj dnevnoj sobi u kojoj piješ liker upravo pre nedavnog vremena umro njen ljubavnik (ili muž, na kraju krajeva)?- da li bi, da si kojim slučajem primorana da odeš i ležiš u bolnici, upravo saznala od bolničarke da je u krevetu koji su tebi dali da ležiš do pre neki sat ležala neka teška bolesnica koja je u njemu i umrla, pa su je odneli, promenili posteljinu i tebe smestili u taj krevet?Drugim rečima, ima mnogo situacija koje nas mogu navesti da se osećamo neprijatno, zar ne?


Odlicno, Vlado. Nocas sam se jedva uzdrzao da ne napisem nesto u tom smeru, samo mnogo otrovnije. Dobro je katkad obuzdati se.
topcat topcat 17:13 07.03.2009

Re: Hm...

vladimir petrovic
topcat
Ne ljuti se, ali ova tvoja pričica nagoni da se postave nekoliko pitanja:


Ne ljutim se sto namjerno usporedjujes neusporedivo ali se ljutim jer zabadas nos gdje ti nije mjesto:
Bila sam kod puno homoseksualaca i lezbijki i u kuci i na zurci, bila sam i u gay klubu i mnogi koje redovito sretnem poslom su gay.
Hoces blog o gay zurkama? Druga strana medalje?
Kako je ono islo - upoznaj stvar pa zauzmi stav.


topcat topcat 17:20 07.03.2009

Re: Hm...

Bili Piton

Nocas sam se jedva uzdrzao da ne napisem nesto u tom smeru, samo mnogo otrovnije. Dobro je katkad obuzdati se.

Postoji i protuotrov.
Nego, jel vi imate koju drugu temu ili se sve uvijek svodi na topcat i homoseksualce?

Ne, nije mi bilo ugodno saznati da sjedim u stanu covjeka koji je umro od side. Ne od raka, ne od infarkta...nego od side. Nisam se nikad prije susrela sa AIDS-om.
Znam ih puno "gay-friendly" koji su nakon posjeta homoseksualnog para doslovno oribali stan sa varikinom!
A pazi...frendli su...a ova dvojica nisu bila bolesna.

Da, postoje situacije koje su nelagodne kao i one koje su neprirodne.
Bili Piton Bili Piton 17:23 07.03.2009

Re: Hm...

topcat

Kako je ono islo - upoznaj stvar pa zauzmi stav.


Bas tako. Za pocetak bi se mogla informisati o tome kako se HIV virus prenosi (a sto danas znaju i bebe u kolicima) - i da je nemoguce zaraziti se telepatski boraveci u necijem stanu.
vladimir petrovic vladimir petrovic 17:25 07.03.2009

Re: Hm...

topcat
Ne ljudim se sto namjerno usporedjujes neusporedivo ali se ljutim jer zabadas nos gdje ti nije mjesto:
Bila sam kod puno homoseksualaca i lezbijki i u kuci i na zurci, bila sam i u gay klubu i mnogi koje redovito sretnem poslom su gay.
Hoces blog o gay zurkama? Druga strana medalje?
Kako je ono islo - upoznaj stvar pa zauzmi stav.


OK. Shvatam da si odgovorila tako da ipak - ne daš odgovor na moje pitanje: zašto si se neprijatno osećala i želela da što pre pobegneš?
Tim pre ako ti to nije bilo prvi put da si na nekom takvom (gay) hepeningu.

No bad feelings, pls.
topcat topcat 17:30 07.03.2009

Re: Hm...

Bili Piton


Bas tako. Za pocetak bi se mogla informisati o tome kako se HIV virus prenosi (a sto danas znaju i bebe u kolicima) - i da je nemoguce zaraziti se telepatski boraveci u necijem stanu.


Pa pise gore da se nisam opterecivala da li cu "dobiti sidu".
Ali vi citate sto zelite procitati a ne to sto pise!!!!
Sama pomisao na AIDS me u trenutku skamenila.
Slika i prilika je bila isuvise realna za mene - tada i tamo.

Ali mozete i dalje pricati o tome kako je topcat pala s Marsa, pa nije procitala da se sida ne prenosi gledanjem.
Jedva je cula da postoji tamo neka...bolest...

Samo izvolite...
Uskoro ce vjerojatno doci pojacanje u liku DM-a sa jos jednom simpaticnom pricom.
topcat topcat 17:39 07.03.2009

Re: Hm...

vladimir petrovic

Tim pre ako ti to nije bilo prvi put da si na nekom takvom (gay) hepeningu.
No bad feelings, pls.


Prvi put na "umro od AIDS-a" happeningu.
Svaka cast ako bi ti nakon tog saznanja ostao mrtav hladan ispijati pivo sa drustvom...

Zeljela sam sto prije otici jer mi je nakon mostly-gay vecere, gay puba, gay diska i na kraju stana - sa AIDS-om to bilo previse. Je li sad jasnije?
Sve kao trpis jer je "to ok".
A vidis i znas da nije ok.


edi-va edi-va 17:42 07.03.2009

Re: Hm...

Znam ih puno "gay-friendly" koji su nakon posjeta homoseksualnog para doslovno oribali stan sa varikinom!


Da, a takvi su, meni barem, olichenje moderne pojave:biti tolerantan i politichki korektan je u trendu.
Vece postovanje imam prema nekome ko iskreno priznaje da ima problem sa homo populacijom, ili strah da se zarazi AIDS-om samo tako sto ce se rukovati ili boraviti u blizini homosexualca, nego prema svima shatro friendly i korektnima.

Zivimo u 21. veku, i svi znamo kako se prenosi AIDS. Verovatnoca da se zarazish hepatitisom, tako sto ces piti iz chashe zarazzenog je 100 puta veca nego da se zarazis AIDS-om - valjda i to svi znamo? Ko ne zna, nek se za svaki sluchaj informishe - za pochetak svi ti koji izigravaju gay-friendly i sta ti ja znam sve friendly.
Bili Piton Bili Piton 17:50 07.03.2009

Re: Hm...

topcat

Uskoro ce vjerojatno doci pojacanje u liku DM-a sa jos jednom simpaticnom pricom.


Ne znam na koga mislis ali te uveravam da se ovde ne radi ni o kakvoj hajci na top-macku koja je pala s Marsa, vec pokusavamo (ko lepse, ko nervoznije) da ti ukazemo na to koliko je sumanuto i iracionalno to sto si isprva gore napisala.

Meni je zao sto si prosla kroz tu "traumu" - mozda je zbilja bolje da se ubuduce ne muvas tamo gde ti ocito nije mesto, ako vec nemas nameru da se upoznas s konkretnom materijom.

Pozz & end of discussion, bar sto se mene tice.
topcat topcat 17:51 07.03.2009

Re: Hm...

edi-va

Vece postovanje imam prema nekome ko iskreno priznaje da ima problem sa homo populacijom, ili strah da se zarazi AIDS-om samo tako sto ce se rukovati ili boraviti u blizini homosexualca, nego prema svima shatro friendly i korektnima

Ovo si krasno umotala - ali ne stoji...
Jer taj netko kome ide je prije te "side" bio i u gay barovima i stanovima i klubovima - bez straha od "zaraze".

Ali ovdje se u tom trenu dogodio - cut - koji ce ostati do dana danasnjeg: ne, to nije u redu i ja to necu podrzati niti reklamirati (AIDS je isto tako homo-realnost, o kojoj ne cujemo toliko cesto. Vise nam pricaju kako su veseli, moderni, sareni, cool, kako vole svoje partnere i tako...).

iris.davidovich iris.davidovich 18:28 07.03.2009

Re: Hm...

Sve kao trpis jer je "to ok".
A vidis i znas da nije ok.

a sta nije ok?
jesi li ti sustinski ili deklarativno gay friendly?
edi-va edi-va 18:53 07.03.2009

Re: Hm...

topcat
edi-va

Vece postovanje imam prema nekome ko iskreno priznaje da ima problem sa homo populacijom, ili strah da se zarazi AIDS-om samo tako sto ce se rukovati ili boraviti u blizini homosexualca, nego prema svima shatro friendly i korektnima

Ovo si krasno umotala - ali ne stoji...
Jer taj netko kome ide je prije te "side" bio i u gay barovima i stanovima i klubovima - bez straha od "zaraze".

Ali ovdje se u tom trenu dogodio - cut - koji ce ostati do dana danasnjeg: ne, to nije u redu i ja to necu podrzati niti reklamirati (AIDS je isto tako homo-realnost, o kojoj ne cujemo toliko cesto. Vise nam pricaju kako su veseli, moderni, sareni, cool, kako vole svoje partnere i tako...).



Izvini, ali sad te definitivno ne kapiram.

Reci otvoreno sta i kako mislish i tachka. Ako ovde neko umotava, onda to ti radish.
aquariusoptimist aquariusoptimist 23:07 07.03.2009

Re: Hm...

Uz izvinjenje sto ulecem u raspravu, dozvolite da kazem:
Upravo ste shvatili ono sto su mnogi drugi blogeri i ja shvatili odavno:
Topcat je beznadezan slucaj i kao takav je treba ostaviti po strani.
Unfuckable Unfuckable 23:49 07.03.2009

Re: izvinjenje na izvinjenje

topcat ima pravo da iznese svoje mišljenje, pa bilo ono "beznadežno" ili "prihvatljivo"
kao i Gazda što ima pravo da obelodani svoje impresije iz gej- paba

Gazda, opisao si ...kao da sam i ja bio tamo, sve te kapiram


Milutin Milošević Milutin Milošević 01:48 08.03.2009

Re: izvinjenje na izvinjenje

topcat ima pravo da iznese svoje mišljenje, pa bilo ono "beznadežno" ili "prihvatljivo"

Potpuno podržavam. Kakvo god da je, to je mišljenje jedne osobe. Svako ima pravo da ima svoje mišljenje, ma kako se drugima ono činilo pogrešno.

Da toga nema, ne bi bilo ni ovog mog bloga o ovoj temi
topcat topcat 05:50 08.03.2009

Re: izvinjenje na izvinjenje

topcat ima pravo da iznese svoje mišljenje, pa bilo ono "beznadežno" ili "prihvatljivo"
kao i Gazda što ima pravo da obelodani svoje impresije iz gej- paba


Potpuno podržavam. Kakvo god da je, to je mišljenje jedne osobe. Svako ima pravo da ima svoje mišljenje, ma kako se drugima ono činilo pogrešno.


Hvala obojci, mada topcat ovdje nije iznosila svoje misljenje vec opisala (bar je krenula s tom namjerom) situaciju u kojoj se nasla i osjetila nelagodno - a na koju ju je podsjetila Gazdina "frka" prilikom odlaska u wc. Sigurna sam da Gazda nije mislio da ce ga netko zaskociti u zahodu...ali...

Trenutno je potpuno irelevantno sto ja mislim o homoseksualcima i aktivizmu - mada je, naravno, dogadjaj (kao i mnogo slicnih situacija u kojima sam se nasla, a nisam ih birala) direktno utjecao na moj danasnji stav.
aquariusoptimist aquariusoptimist 06:43 08.03.2009

Re: izvinjenje na izvinjenje

Potpuno podržavam



Naravno,
posebno sto ti, u ovom slucaju, odgovara.
niccolo niccolo 09:41 08.03.2009

Re: izvinjenje na izvinjenje

aquariusoptimist
Potpuno podržavam

Naravno,
posebno sto ti, u ovom slucaju, odgovara.

Па људи по правилу и подржавају оно што им одговара. Ко још подржава нешто што му не иде у прилог?
aquariusoptimist aquariusoptimist 09:55 08.03.2009

Re: izvinjenje na izvinjenje

niccolo

aquariusoptimist
Potpuno podržavamNaravno,posebno sto ti, u ovom slucaju, odgovara.Па људи по правилу и подржавају оно што им одговара. Ко још подржава нешто што му не иде у прилог?


Pa to kazem.
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:00 08.03.2009

Re: izvinjenje na izvinjenje

Baš i ne razumem najbolje zašto mi odgovara i kako mi ide u prilog. Možda zato što mi uvek odgovara da ljudi imaju svoje mišljenje?
Unfuckable Unfuckable 13:16 08.03.2009

Re: izvinjenje na izvinjenje

aj' leba ti ne prozivaj Gazdu, čovek je odličan blog postavio, ima "ulaza" za komentarisanje sa raznih strana, po meni - perfektno je opisao prosečnog hetera u novonastalim okolnostima ....
šta sad još hočeš - da ti se izvinjava što je bio malo u frci i čudu al' ga prošlo, ne uklapa ti se to u maniju gonjenja ?
berlinac berlinac 01:17 09.03.2009

Re: Hm...

Hm, klasicna neobrazovana balkanska kravetina!

AIDS se ne prenosi preko PIVA, isto kao ni preko CAJPERA!
topcat topcat 02:11 09.03.2009

Re: Hm...

berlinac

AIDS se ne prenosi preko PIVA, isto kao ni preko CAJPERA!

Pa u tome i je problem. Kuzis?

Hm, klasicna neobrazovana balkanska kravetina!


Au...dogurala je do klasike...zamisli sta bi tek bilo da je ostala u renesansi...
Aj mog'o si neki malo bolji nick... kad vec radis - to sto radis...
dunja73 dunja73 02:39 09.03.2009

Re: izvinjenje na izvinjenje

topcat ima pravo da iznese svoje mišljenje, pa bilo ono "beznadežno" ili "prihvatljivo"
Potpuno podržavam. Kakvo god da je, to je mišljenje jedne osobe. Svako ima pravo da ima svoje mišljenje, ma kako se drugima ono činilo pogrešno.

Da toga nema, ne bi bilo ni ovog mog bloga o ovoj temi
*novo



Svaka cast i Anfu i Milutinu
To je brate GAZDA
u pravom smislu reci ...
OVO cenim
edi-va edi-va 06:52 09.03.2009

Re: Hm...

Hm, klasicna neobrazovana balkanska kravetina!


Ovo je vise nego ruzno.
Ako se ne slazemo sa njenim mishljenjem, ne moramo da se vredjamo.
topcat topcat 14:43 09.03.2009

Re: Hm...

edi-va

Ako se ne slazemo sa njenim mishljenjem, ne moramo da se vredjamo.

Kad ne znamo sta bi napisali, a nesto nas je jako zasvrbilo...ima ih koji jos uvijek vole ocajnicke poteze. (nisu se jos modernizirali i civilizirali)
U tom nastojanju obicno pretjeraju, pa vise nije ni uvreda - ja sam se smijala 15 minuta.
Od svega sto je "potegao" uspio je u sva cetri "argumenta" potpuno promasiti.


iris.davidovich iris.davidovich 03:12 07.03.2009

Budna

je i amerika
cekaj, nije valda da si stvarno isao guzicom uza zid ka veceu ma nece ti oni nista, bre, znaju ko je "njihov"
pozz
Milutin Milošević Milutin Milošević 09:51 07.03.2009

Re: Budna

nece ti oni nista, bre, znaju ko je "njihov"

A šta ako je neko cimnuo koju više pa mu se zamagli vidik?
iris.davidovich iris.davidovich 16:13 07.03.2009

Re: Budna

A šta ako je neko cimnuo koju više pa mu se zamagli vidik?
*novo


pa vidi duplo, jednog strejta i jednog geja
bindu bindu 03:36 07.03.2009

nyc

bauer. bauer. 05:55 07.03.2009

...

No, kada pivo potera (a mora da potera već posle druge ture),


kako bre gazda već posle druge ture
Milutin Milošević Milutin Milošević 09:52 07.03.2009

Re: ...

kako bre gazda već posle druge ture

Šta ću kad imam protočni bojler marke "TIki", od 60 litara
edi-va edi-va 08:07 07.03.2009

:))

Meni je jedino bila frka da odem u WC.


Jos te predrasude da se reshis (da ce te neko silovati) i ti si prosvetljen balkanac
omega68 omega68 09:09 07.03.2009

Re: :))

Meni je jedino bila frka da odem u WC.

Lako je njemu koji ima preko 190...
Ja bi sedeo i piškio u ...džep
Milutin Milošević Milutin Milošević 09:54 07.03.2009

Re: :))

Jos te predrasude da se reshis (da ce te neko silovati) i ti si prosvetljen balkanac

Vidiš šta znači urođeni instikat. U vojsci sam tako halalio desetak sapuna zbog toga
Milutin Milošević Milutin Milošević 09:55 07.03.2009

Re: :))

Lako je njemu koji ima preko 190

Čujem da su takvi baš simpatični
aquariusoptimist aquariusoptimist 08:32 07.03.2009

Hm


Ako si ovim tekstom hteo da nam kazes da si pun predrasuda, uspeo si.
edi-va edi-va 08:35 07.03.2009

Re: Hm

aquariusoptimist

Ako si ovim tekstom hteo da nam kazes da si pun predrasuda, uspeo si.


Ja bih pre rekla da se pojedinih reshio - uspeshno
Milutin Milošević Milutin Milošević 09:56 07.03.2009

Re: Hm

Ako si ovim tekstom hteo da nam kazes da si pun predrasuda, uspeo si
E, baš mi je drago da sam uspeo.
stari92 stari92 12:47 07.03.2009

8. Mart - bez blogerica

Zasluzzile su,neke bash,i vishednevno tjutanje.
E,vala smo i mi zasluzzili.
__________________________________
Uzgred
Chuo sam da ko jednom zadje na ,,to'' mesto,poput tebe-
da mu udje sa nekakvo sokotjalo mantra/matrica :
Okreni se,opusti mishitj - saradjuj,a i pis'o neko od ,,to''.
Radi se o talasima ispod 4 Hz , tako da podsvest polako,
ali sigurno,menja posetioca.
Kad tje ?
- Ne zna se.
Misli o tome,dok ne okasnish - crni Milutine !
___________________________________
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
___________________________________

D)
Milutin Milošević Milutin Milošević 12:52 07.03.2009

Re: 8. Mart - bez blogerica

Misli o tome,dok ne okasnish - crni Milutine

Nešto mislim da mi je kasno da menjam orijentaciju. Osladilo mi se ovo do sada
stari92 stari92 13:13 07.03.2009

8. Mart - bez blogerica

Pa,''to'' tako ide,kazzu,prvo se misli ,,nije to za mene-kasno je'',zatim faza
,,a shto ne bi moglo-proba se ne placa'',..,,dilema: da l' da tefterim il' ..''

Vodi si rachuna,nisi mali.
Antidot je procesuiranje sa dve ortodoksne rasne pripadnice 1 x dnevno
(na shte srce))
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:39 07.03.2009

Re: 8. Mart - bez blogerica

sa dve ortodoksne rasne pripadnice 1 x dnevno

Jes' ti normalan? Ovo je i mesečno mnogo!
stari92 stari92 13:41 07.03.2009

p.s.- brzi test za samoodredjivanje

Zazzmuri ispred ogledala
Desnom rukom uhvati levo uvo
Levom,normalno,desno uvo
Intenzivno misli o osobi Y ~ 3 min.
___________________________
Kada otvorish ochi :
ugledash li odraz u ogledalu obliku slova Y- sve je u redu
ugledash li pak slovo X - c,c,c,c,..
niccolo niccolo 14:59 07.03.2009

Re: 8. Mart - bez blogerica

Antidot je procesuiranje sa dve ortodoksne rasne pripadnice 1 x dnevno

Потпуно се слажем са Старим...а и не шкоди, па се може користити и без обзира на индикације
Doctor Wu Doctor Wu 08:52 07.03.2009

****

Londonska homoseksualna scena izuzetno je šarena - kao što je i zastava koju možete videti na mnogo mesta. Posle perioda dokazivanja i borbe za osnovna prava, najpre je prosto buknula gej pupulacija.

Da, iako je razvijena opet se dešavaju brutalna ubistva (najnovije, baš prekjuče, u Bromleyju, u jugoistočnom delu Londona), ljudi bivaju pretučeni na ulici (često i na mrtvo) samo zato što su homoseksualci. Uprkos popularnoj percepciji, Englezi, pogotovu working classes, nisu preterano gay friendly. Što je pomalo i ironično jer su eminentni homoseksualci, Peter Thatchell, na primer, po pravilu levičari i žestoki borci za ljudska, pa i radnička prava.
aquariusoptimist aquariusoptimist 09:07 07.03.2009

Re: ****

Doctor Wu
Londonska homoseksualna scena izuzetno je šarena - kao što je i zastava koju možete videti na mnogo mesta. Posle perioda dokazivanja i borbe za osnovna prava, najpre je prosto buknula gej pupulacija.Da, iako je razvijena opet se dešavaju brutalna ubistva (najnovije, baš prekjuče, u Bromleyju, u jugoistočnom delu Londona), ljudi bivaju pretučeni na ulici (često i na mrtvo) samo zato što su homoseksualci. Uprkos popularnoj percepciji, Englezi, pogotovu working classes, nisu preterano gay friendly. Što je pomalo i ironično jer su eminentni homoseksualci, Peter Thatchell, na primer, po pravilu levičari i žestoki borci za ljudska, pa i radnička prava.


Slazem se.
Od Petera bi mnogi nazovi borci za ljudska prava mogli mnogo da nauce.
Preporuka.
gagonini gagonini 10:03 07.03.2009

ČUDNO....

priznajem, da mi je malo neobična okolnost, da neko krene na piće u prvi pab levo,
neznajući da je to najpoznatiji gej pab u Londonu, tolika neinformisanost...
ili možda i nije slučajnost...
ja kada bi tako "upao" u takav bar slučajno, ne bi imao potrebe da se duže zadržavam,
osim ako.....
to je kao kad slušate U2 a odete u kafić gde piči Brena.....da li ostajete ili odmah izlazite...????
Milutin Milošević Milutin Milošević 10:06 07.03.2009

Re: ČUDNO....

kao kad slušate U2 a odete u kafić gde piči Brena

Caka je upravo u tome što se ova dva slučaja uopšte ne mogu porediti.
edi-va edi-va 10:12 07.03.2009

Re: ČUDNO....

gagonini
priznajem, da mi je malo neobična okolnost, da neko krene na piće u prvi pab levo,
neznajući da je to najpoznatiji gej pab u Londonu, tolika neinformisanost...
ili možda i nije slučajnost...
ja kada bi tako "upao" u takav bar slučajno, ne bi imao potrebe da se duže zadržavam,
osim ako.....
to je kao kad slušate U2 a odete u kafić gde piči Brena.....da li ostajete ili odmah izlazite...????


auuuuuuuuuuu kakav diskurs
Milan Novković Milan Novković 10:16 07.03.2009

Re: ČUDNO....

piči

U stvari, ništa ne "piči", kao što je Milutin u delu bloga lepo opisao.

Ako piči a ono piči u našim glavama. U kakav god pub da odeš ulgavnom ne razmišljaš o seksualnoj orijentaciji (osim ako ti neka konkretna osoba ne privlači posebnu pažnju).

Opustiš se i uživaš u šarenilu oko sebe.
edi-va edi-va 10:19 07.03.2009

Re: ČUDNO....

Opustiš se i uživaš u šarenilu oko sebe.




To je onaj strah: QQ jadan sta cu ako me neko startuje?!?!
Ustvari samo kazes da si ozzenjen, kao sto bi rekao i nekoj cici koja te startuje - je l' da Milane & Milutne?

Milan Novković Milan Novković 10:23 07.03.2009

Re: ČUDNO....

je l' da Milane & Milutne

Ja o velikom broju "problema" ne razmišljam pre nego što se dese :)

A i uvek možemo da kažemo da nas boli glava :)
edi-va edi-va 10:25 07.03.2009

Re: ČUDNO....

A i uvek možemo da kažemo da nas boli glava :)



Milutin Milošević Milutin Milošević 10:26 07.03.2009

Re: ČUDNO....

Ustvari samo kazes da si ozzenjen, kao sto bi rekao i nekoj cici koja te startuje - je l' da Milane & Milutne?

Ja imam transparent koji kačim kada idem u pabove na kome piše "Oženjen sam". Izgledam kao oni ljudi sendviči sa njim.
Milutin Milošević Milutin Milošević 10:27 07.03.2009

Re: ČUDNO....

A i uvek možemo da kažemo da nas boli glava :)

Da nas ne bi bolelo nešto drugo
gagonini gagonini 11:00 07.03.2009

Re: ČUDNO....

IZVINI...ALI KAKO MOGU DA SE OPUSTIM U GEJ KAFICU...
ja to ne mogu.
vladimir petrovic vladimir petrovic 11:04 07.03.2009

Re: ČUDNO....

Milan Novković
Opustiš se i uživaš u šarenilu oko sebe.


Slažem se. Ne kaže se džabe: Neka cveta hiljadu cvetova!
Milan Novković Milan Novković 11:06 07.03.2009

Re: ČUDNO....

ja to ne mogu

U redu. Ali, uložiš napor - odeš desetak puta i odjednom ni ne primetiš kako si opušten.

Kao i sa devojčicama onomad, uostalom :)
Milutin Milošević Milutin Milošević 11:11 07.03.2009

Re: ČUDNO....

Zato je VIli dobro mesto za navikavanje. Ima dovoljno strejt ljudi, dolaze heteroseksualni parovi, i sve je nenapadno. Verujem da bi se i ja nezgodno osećao da boravim u nekom objektu u kome je homoseksualnost izrazito naglašena
constrictoria92 constrictoria92 12:09 07.03.2009

Re: ČUDNO....

Verujem da bi se i ja nezgodno osećao da boravim u nekom objektu u kome je homoseksualnost izrazito naglašena

Nije bitno gde si - bitno je sa kim si.
I kad sedim u nekom lokalu gde je heteroseksualnost naglašena, ne obraćam previše pažnju na ljude okolo, isto je i kad sam u lokalu gde je homoseksualnost naglašena (ovi drugi lokali su mi malo opušteniji od ovih prvih...).
iris.davidovich iris.davidovich 17:26 07.03.2009

Re: ČUDNO....

IZVINI...ALI KAKO MOGU DA SE OPUSTIM U GEJ KAFICU...
ja to ne mogu.

au, bre. pa ti si bas strasljive prirode
Milutin Milošević Milutin Milošević 18:53 07.03.2009

Re: ČUDNO....

ALI KAKO MOGU DA SE OPUSTIM U GEJ KAFICU

Jeste, vala, za očekivanje je da ima nekih koji nisu opušteni - baš naprotiv!
Blade Runner Blade Runner 14:23 07.03.2009

"Meni je jedino bila frka..."


Stara poslovica kaze:
Pamet u glavu i dupe uza zid!

gagonini gagonini 16:19 07.03.2009

Re: "Meni je jedino bila frka..."

JJ Beba JJ Beba 17:56 07.03.2009

Re: "Meni je jedino bila frka..."

dragoljub92 dragoljub92 18:07 07.03.2009

Gazdo

sve si bre bolji u ovom što radiš(pišeš)
kolko sam ja razbrao u tom pubu ljudi dođu,naruče,pojedu ,popiju i plate.i niko nitkoga ne udavljuje svojom sexualnošću,štonobisereklo ponašaju se ko da su ljudi.e to je lepo, za ja ,kad se ljudovi ponašadu ko ljudovi.

pozz
Milutin Milošević Milutin Milošević 18:50 07.03.2009

Re: Gazdo

kad se ljudovi ponašadu ko ljudovi.

Jes istina, Draguljube. Tako mu to dodje
denistz denistz 04:58 08.03.2009

KW4


Zanimljivo iskustvo, pojedinci su malo odlutali od priče, koja je zaista super opisal mjesto gdje ste bili na piću.
Prije par godina službeno sam bio u Bukureštu, i jedan od poslova koji smo morali da odradimo vrlo kasno je i gay pub u Bukureštu.Ulazite u kafe bar na periferiji, a kad uđete u njega posebna vrata ispred kojih je zaštitar vode u podrum u kojem je ogroman prostor sa izuzetno uređenim separeima i velikim prostorom za ples.Šank posebna priča, nekih 30 metara, dobra rasvjeta i tako.Toaleti su izuzetno čisti i vrhunski opremljeni (osim kondoma i lubrikanata, bilo je tu i drugih pomagala koja nisu tako često viđana na Balkanu -latex maramice, navlake za prste-prstenjake isl.).
Sve mi je to bilo veliko bum, jer smo došli iz drugog dijela Bukurešta koji je bio horor film-klinci od 9-10 godina duvaju lijepak, igle i šprice na sve strane.
Moj boravak u tom baru je bio veliko iskustvo, jer sam upoznao i sveštenika koji vodi obrede vjenčanja istospolnih partnera, pa sam upoznao i još dva tri lika koji su preko posrednika pitali da li sam slobodan, na što je moja supruga odgovarala itd.Uistinu bogatstvo je imati takve prilike jer to na Balkanu vrlo teško možete, zbog velike stigme i diskriminacije.
U svakom slučaju super priča, preporuka majstore....
dunja73 dunja73 02:59 09.03.2009

kasnim

Potpuno normalna reakcija
koja veze nema sa Balkanom i Nebalkanom ...
Ja iskrena da budem se " gadim" tih kafica i mesta koja su meni "nestrejterska"
Kako ?
Pa lepo , zato sto volim da sve primetim i da " gurnem nos" naprimer
kako se peru case , ko radi i kako , snimim wc , snimam klijentelu i izvodim
sama sebi zakljucke ..
Gejeve i lezbejke podrzavam u potpunosti , mada sto topkat rece znam im i drugu stranu vrlo dobro
SVAKA CAST gejevima koji drze do sebe u svakom pogledu , mada znam da se " tolikooo bolesne mrakeee"
krije iza njihovih ledja ,a to ljudi najcesce globalizuju
sto nije tako ..
zanimljiva i korisna prica
i komentari...
Milutin Milošević Milutin Milošević 09:51 09.03.2009

Re: kasnim

Gejeve i lezbejke podrzavam u potpunosti

Muške homoseksualce podržavam iz sve snage. Što je više njih - to je više posla za nas
dragoljub92 dragoljub92 10:02 09.03.2009

Re: kasnim

Milutin Milošević
Gejeve i lezbejke podrzavam u potpunosti

Muške homoseksualce podržavam iz sve snage. Što je više njih - to je više posla za nas

цоол
dunja73 dunja73 14:20 09.03.2009

Re: kasnim

Muške homoseksualce podržavam iz sve snage. Što je više njih - to je više posla za nas


zalosno je Milutine , sto za 20 godina nece imati ko
za zenom ni da se " okrene" na ulici
Toliko ce svi postati " moderni "
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:37 09.03.2009

Re: kasnim

Toliko ce svi postati " moderni "

Hvala bogu, ja sam staromodan
bauer. bauer. 04:49 10.03.2009

Re: kasnim

Muške homoseksualce podržavam iz sve snage. Što je više njih - to je više posla za nas

Kako beše ono... I support gay marriages, only if both chicks are hot
leopold_lady leopold_lady 19:41 09.03.2009

Dragi Milutine....

Ne znam da l ti je neko rekao - gledaj da ti uvek dupe bude uza zid - na takvim mestima .... Mislim,pošto znamo da si strejt ....
Milutin Milošević Milutin Milošević 19:53 09.03.2009

Re: Dragi Milutine....

Ćuti, istrenirao sam hodanje uza zid. Idem kao Egipćanin
ecce-florian ecce-florian 14:29 10.03.2009

Izvinte moliću fino

Ne bi da čitam baš sve ove komentare odozgo i da smetam u plodnu diskusiju, al ' javili mi da ima post gde mož' da se jebe gazda.
Jel to ovi?
Ako jeste jav'te, pa da krenem.
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:46 10.03.2009

Re: Izvinte moliću fino

Izvinte, moliću fino, ali imate pogrešnu informaciju. Za traženu uslugu morate se obratiti 50 + 10% blogerki i pojedinih blogera. Ovde mož samo da ispadnete j..... Ako se dobro napijemo
ecce-florian ecce-florian 15:14 10.03.2009

Re: Izvinte moliću fino

Ondak ništa, meni rekli: Idi vidi.Gazda meto post o peder klubu u Londonu, pa ga na blogu uvatil na verbalnu redaljku.
Ovde mož samo da ispadnete j..... Ako se dobro napijemo

Jel to ipak prvi znak menjanja uskih pogleda na stvarnost?
Šta blog učini od onakog čoveka.
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:51 10.03.2009

Re: Izvinte moliću fino

Jel to ipak prvi znak menjanja uskih pogleda na stvarnost?
Šta blog učini od onakog čoveka.

Vidiš na šta me napravi. Na ništa.

Šta ću, jadan, moram barem da gvirnem u bar ili obećam nekome ovo kao tebi, nebili bio u toku. Inače, ispadoh zaostao, zastareo, uskih vidika ...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana