bolje ikad nego nikad

Jelena Milić RSS / 06.06.2007. u 09:23

Bila sam nesto u guzvi, pa cak ni blog nisam   redovno pratila. A  slude me i ova blogotranzicija.  Izvinjavam se ako se ispostavi da cu pisati o tome kako vidim hapsenje i reakcije na Tolimirovo hapsenje, ako je na blogu  o tome vec bilo reci, pogotovu  sa istom konotacijom.

 

Elem, super  je  sto je  Tolimir uhapsen.  Vest meseca, mozda i godine ako mene pitate. Bravo maaaama, bravo tataaaaa, bravo Bulatovicu ma bravo i Kostunice, bravo Tadicu, bravo ko god se oseca prozvanim. Sto, naravno, ne iskljucuje pitanje da li su mozda nesto znali  i ranije i da li su trgovali, ucenjivali, potplacivali...Svejedno, Tolimir je u Hagu, prvo to pa sve drugo!

Nekako mi se cini da je ovaj  dogadjaj-njegov znacaj,  prosao u senci nekih drugih.  Kao i da je sama vest bila manje bitna u  odnosu na to ko ga je skemabao, kad, gde i da li sa najlon ili papirnom kesom na glavi.

Raduje i ovo sto CDP kaze da ima indicija da ce i Mladica mozdzda uskoro ujuriti.

A u medjuvremenu...bilo bi dobro da svi drzavni organi pocnu da rade ono sto im je posao i za sta ih placamo. Evo u prilogu saopstenja CRCD koje potpuno podrzavam

 

SAOPŠTENJE CENTRA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA (CRCD) POVODOM AKTUELNE JAVNE POLEMIKE O PRIMENI VANINSTITUCIONALNIH OBLIKA POLITIČKE BORBE  

            Centar za razvoj civilnog društva (CRCD) u vezi sa poslednjih dana prisutnim nizom neinstitucionalnih činova političkog ponašanja, od demonstracija pripadnika političkih pokreta i partija do politički motivisanog ometanja emitovanja filmova, smatra za potrebno da izjavi sledeće:

            Ista dešavanje neki javni činioci tumače kao različito vrednovanje istih metoda političke borbe i podelu političara na one prvog i drugog reda.

            Drugi javni činioci uočavaju da se demokratske procedure u dešavanjima poslednjih dana koriste da bi se razorile demokratske vrednosti.

            Ova aktuelna dilema prelama se oko davanja podrške odbeglom R.M. koji je optužen za dela za koja je zaprećena najviša zatvorska kazna.

            Ne ulazeći u suštinu spora, CRCD podseća da su pozivanje na otpor ili na neposlušnost prema zakonitim odlukama ili merama državnih organa, kao i iznošenje ili pronošenje lažnih vesti ili tvrđenja koje dovodi do osujećivanja ili značajnijeg ometanja sprovođenja odluka i mera državnih organa,  radnje koje izlaze van pravnog okvira dozvoljenog ponašanja.

            CRCD traži od medija da ne propagiraju radnje kojima se poziva na pomoć optuženima za krivična dela, pogotovo ukoliko su oni u bekstvu, a od državnih organa očekuje da postupaju po službenoj dužnosti. 4. jun 2007. za Centar za razvoj civilnog društva dr Vladimir Ilić,



Komentari (7)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

YoKey YoKey 10:53 06.06.2007

Saopštenje

Na šta se odnosi
politički motivisanog ometanja emitovanja filmova
?
Lado Lado 13:15 06.06.2007

Re: Saopštenje

verovatno film Toma Gotovca u Domu kulture Studentski Grad, upali neki strastveni mladi desničari na projekciju, prekinuli je i rekli da je u pitanju, ako pamtim dobro frazu iz agencijske vesti, "ustaška pornografija".
YoKey YoKey 13:48 06.06.2007

Re: Saopštenje

Hvala na pojašnjenju! Uz svu podršku CRCD-u i dobronamerna kritika: budite jasniji u javnoj komunikaciji. Stvarno mi ide na živce taj kriptovani birokratski rečnik
neki javni činioci
Drugi javni činioci

Red je da već jednom počnemo da nedvosmisleno imenujemo "činioce" i "pojave".
adam weisphaut adam weisphaut 11:23 06.06.2007

Sto se tice

prve teme ne verujem Kostunici ni Tolimira kad hapsi. Znajuci njega ovo lici na manevar kojim bi se odrzao Rade na celu BIA, a ne na zaokret u politici prema Hagu. Inace pomislio sam da je moguce da ce biti nekog hapsenja kada je Ljiljana Smajlovic objavila u Politici zasto bi trebalo uhapsiti R.M.
A kada smo kod saopstenja mislim da je previse blago, posto smo svedoci kampanje kojom se obozavaoci lika i narocito dela R.M. legtimizuju kroz medije. Najgori primer je Politika (nemam nikakvu fikasciju istom, ali je ona najbolji indikator u kom smeru premijer i njegovo okruzenje zele da usmeravaju javnost) cije nedeljno izdanje lansira tezu o desnom i levom ekstremiznu i kako je to zapravo isto a ovaj levi je nenarodni i opasniji i slicno. Kada se doda intervju sa predsednikom 1389, eto kako da se ono sto bi izazvalo sablazan u bilo kom normalnom drustvu proglasi za iznosenje politickog stava koji je validan kao i svaki i drugi.
wolwerine wolwerine 11:35 06.06.2007

demokratija zlocina

apsolutno se slazem sa saopstenjem. Demokratija se korisiti od (istinski) nedemokratskih snaga kao orudje za unistenje svih demokratskih nacela. Apsurdno, kao i sama Srbija.
Igor Novikov Igor Novikov 13:31 06.06.2007

Hapsenje

Sto se mene tice, jasno je da je hapsenje Tolimira bilo samo dobro pripremljena opticka varka pred dolazak Karle Del Ponte u Beograd. Kostunica nema nikakvu nameru da glavne optuzene, konstruktore ratnih zlocina u Bosni i Hercegovini, Karadzica i Mladica, isporuci Tribunalu, i maksimalno ce otezati sa njihovim isporucenjem.
Kostunica, asasin od karijere.
jaglika jaglika 00:20 07.06.2007

bravo, napokon!

...da svi drzavni organi pocnu da rade... kljucne reci - i jos sa onim oko placanja, naravno.
Nego, meni mirise da su i RM-a. Karla zadovoljna, puna poverenja...
Druga mogucnost je da nisu ni morali da ga hapse, posto je sve vreme kod njih. Tu ideju imam od ranije i moram priznati da sam se pribojavala da njima vise odgovara da je on mrtav nego ziv. Po sistemu, mozda bi se on i predao, ali ne moze. U svakom slucaju, mislim da njima ne pase sta bi on sve mogao da isprica.
Sada mi pada na pamet da su moozda resili da ga predaju zivog. Nagodili se?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana