Miris žene I

whitepaulovac RSS / 13.03.2009. u 22:23

 

 Stongmen mi je bio inspiracija. Hvala ti ogromni čovječe još da me naćeraš da treniram! Elem, višak slobodnog vrmena nastao uslijed SEKE doprinio je da se malo bavim pisanjem i sistematizujem literarne ideje nastale u mojoj glavi. Pa da počnemo...

Slobodni ste da dajete sugestije, komentare, kakvi god bili. Anw. svaki početak je fakedap.

Miris žene

Miris žene. Al Paćino je za taj film dobio Oskara u ulozi slijepog penzionisanog pukovnika. Mnogo volim taj film. Al je odlučio da ga Oskar zapadne tako što će glumiti slijepca, jer su kritičari govori da od njegove glume postoji samo onaj razoružavajući pogled.
Čudne se misli vrte u čovjekovoj glavi kad osjeti miris žene. Nisam čitao, a potražiću po netu da li to ženske znojne žlijezde luče nešto specifično što uzbuđuje muškarce. Ne bi me čudilo, to je sasvim normalno u životnjskom svijetu.
Moj suvozač Sandra lučila je taj miris kombinovan sa ženskim Armani Code-om, što je bila poprilično uzbuđujuća kombinacija bez obzira što isti važi za zimski parfem. Hvala podgoričkoj vrućini i činjenici da aerodrom nema garažu. Ni dobra klima nije mogla trenutno rashladiti auto koji se zagrijao na parkingu dok sam čekao Sandrin dolazak letom iz Frankfurta.
Nijesam je uživo vidio skoro 15 godina, a u moj život se pojavila preko fejsbuka prije otprilike godinu dana. Pa recite da fejsbuk ne služi za pronaći izgubljene likove iz nekih ranijih faza. Štoviše, Sandra mi je bila classmate, dakle pravi facebook steretotip. Školska drugarica u koju je bila zaljubljena muška polovina razreda početkom devedesetih otperjala je na zapad sa kombinacijom ambicije i gađenja prema tadašnjoj zbilji u Crnoj Gori. Skeniranim slikama mnogo ne vjerujem, ali je 15 godina kasnije i dalje bila veoma realan uzrok krize braka kod vršnjaka i izvor fantazija malaca sa Edipovim kompleksom. Što bi rekao moj komšija rastafarijanac Ivan XXX Mature.
- Kakav je bio let?
- OK, mada sam dugo čekala na aerodromu u Frankfurtu.
- Da smo veći grad svaki dan bi imali avion iz Londona.
Konverzacija radi koverzacije. O čemu pričati kada neko sleti, nego kakav je bio let.
Razmišljam da li previše buljim u nju. OK, srećom vozim, pa se moram koncetrisat na put. Pokušavam da rekapituliram parčad njene životne priče koju sam saznao komunicirajući sa Sandrom preko Fejsbuka. Dakle, korektna medijska karijera čak i za zapadne uslove i jedan neuspio brak. Otprilike stererotip, ono što bih očekivao od Sandre. Koliko je karijeri doprinio izgled, a koliko je karijera odmogla braku. Mislim da nije vrijeme da je sada pitam o tome.
- Jadni Dražen, reče Sandra gledajući odstuno što se po faci moglo primjetiti uprkos tome što je nosila naočare za sunce.
Šta reći o školskom drugaru koji se overdozirao od heroina?
- Prebrzo je vozio kroz život i prerano došao do kraja, dadoh neki smisleni odogovor.
- Otprilike.
Kapiram da sam dao poprilično tačan odgovor. Dražen je bio uvijek oko decenije ispred nas. Njegov stari, pomorac, sa vijađa je donosio gomile najnovijih ploča po njegovoj narudžbi. Kod njega smo prvi put čuli Cure, Cult, Morisija I gomilu drugih. Objasnjavao nam je poetiku Bronski Bita. Pokušvali smo da ga pratimo. Šminka-alternativa stil odijevanja, u koji je svako morao da zablene kada ga vidi. Treba li objašnjavati da je imao fan klub koji je sačnjivala većina cura iz razreda, a i šire? Znam da je izlazio sa Sandrom. Vjerovatno je bio prvi koji je klepio. Pa sad dolazi na pogreb da mu oda neku žensku počast ili šta već. Da sam ja capnuo od gudre sumnjam da bi se dovukla iz Londona poslije 15 godina izbivanja.

 (Nastaviće se)



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Blogovi autora

Svi blogovi

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana