A SAD NEŠTO OZBILJNO

ljupka92 RSS / 16.03.2009. u 14:17




OPKLADA

U svakoj opkladi, jedan je glup, a drugi pokvarenjak. (rekao neko)


Jel ste primetili kako su se klinci uozbiljili? Jel vidite kod njih onu pomešanost izraza gadjenja i ponovnog divljenja (gadi mi se da kažem vaskrsnulog) 90-im. A znamo kako je onima koji sad imaju 25-35, bilo tih 90-ih.
Jel brine nekog to? Mene brine. Mnogo me brine. To su divne generacije koje su ostale normalne u ovoj poludeloj zemlji, ipak  nekako završili neke škole, i onda tu nešto fali. Svakom nešto drugo.
Ili nisu diplomirali.
Ili se nisu oženili/udali.
ili nemaju dece.
Ili nemaju stanove.
Ili nemaju posao.
Ili udrobljeno.
I naravno da su normalni. I lepi. Baš. (reče objektivna mama dvoje iz navedene grupacije)

Fali neki entuzijazam. Ili možda ima previše cinizma. Ili oba. Kako god, primeti se. I zabrinjavajuće je. Mene je svakako zabrinulo. Dok nisam prepoznala taj pogled "znači to je to?"

To povezuje sve te mlade ljude. I one uspešne i one manje uspešne. Ima mnogo uplašenih od uspeha. Bilo koji uspeh da je u pitanju, doživljavaju ga  drugi.

Jasno mi je da preterano pričam o sebi, al nekako ja sam tu. U ovom gradu u ovoj državi i ja to preživljavam i proživljavam. (ovde nije reč o porezima i glasanju). Zivim svoj životić, hoću da kažem, i on, čini mi se  nije dosadan. I nekako nisam valjda džaba živela.. nećemo tako daleko
Izgleda da preživljavanje doživljavam kao uspeh..
I mislim da prosto i ja moram nešto da uradim.

Kako god, zato sam krenula da pišem ovaj blog, koji me je inspirisao da se rodi ideja, koji je bla blaa...

Hoću da probudim te klince. Da prestanu da se dure na nešto kao klinci i da shvate da NIJE TO TO!!

Ja rekoh da hoću da vidim plavog kita. I hoću, budite sigurni. I deo moje misije u cilju postizanja istog je da probudim jednog po jednog klinca. (najveća galama je ovaj blog). Uključujući moje. Na razne načine.
Sin mi pravi logo. Mislim ja sam nacrtala i slikala mob. i onda mu posla sliku da je ofarba samo, to traje naravno već dve nedelje... biće valjda nekad.
Hoću da zaštitim logo pre nego registrujem šta god da treba da se registruje, al nema šanse da saznam gde, i da li mogu da zaštitim i ideju i tako dalje... te ako neko zna bila bih zahvalna (i nije arogancija u pitanju, obećavam)

Budjenje mog komšije , (mora se imati neko tih godina u blizini, navikla), dakle budjenje mog mladog prijatelja iz  zgrade počinje danas. On otvara nešto, nekim kreditima, šta li, ja pokrećem svoj životni san.
Opklada glasi: pobednik je onaj koji prvi napravi sebi platu od 1000 evra na papiru prijavljeno i za platu i socijalno i penziono i sve kako bog zapoveda, i idakle pobednik dobija nagradno putovanje do Kostarike sa bahaćenjem, i  da se vidi plavi kit, znači luzer zajmi ako nema i plaća.
Zvaćemo ga Oza. Komšiju. Jedva definisasmo uspeh, ispogadjasmo se,inače je majstor izbegavanja direktnih odgovora i spinovanja,  uz džentlmenski dogovor da jedan drugom pomažemo kao da nema opklade, iz sve snage i od srca.
I ne zna da je već upecan. Opklada teče od danas.
Makar ja platila.
što reče onaj u kanadi "grudvali se, ja pobjedio, ..."

Ako se upeca neko s bloga, ja pobjedila!!



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana