Vuk dlaku menja, ali...

Jelica Greganović RSS / 23.04.2009. u 21:37

wolf-photo.jpgZvalo me iz škole. U formi učitelja fizičkog. Koji liči na onu bubu što klizi vodom. Obučen u belu trenerku. Elegantno mršav. Skoro iscrpljen. Nekada su učitelji fizičkog pod nosom gajili četke za cipele, bilo ih je ar u leđima, rukama dlakavih nadlanica su mogli sneg da lopataju. A sad, druga priča.

 

 

Ovaj dotični, kad mi se javi glasom šumske vile providnih krilaca, meni dođe da se rasplačem i da ga usvojim. Da mu skuvam pileću supu, očešljam ga glanc na razdeljak ki kraljića i da ga utešim ponavljalicom »neka, pusti ih«. A i ime mu vilinsko – Lorin. Što je još uvek bolje od ovdašnjeg običaja da se sinovima daje ime Nastja. Kad, recimo, ovdašnji poznati fudbaler Nastja koga skrši po terenu, ja se živa zaprepastim, ko bi od Anastazije očekivao takve manire...

Nego, 'de sam stala...da, grešni učitelj nema sreće, dobio je ovog mog razbojnika da mu bude razredni. Mada ni dotični nije baš naivan, nedostatak četke za cipele i genetski nenasleđenog ara voli da nadoknađuje pridevima koje kači deci. Da bi posle mogao da se čudi što mu deficitiraju prosvetni efekti.

Ipak, pomenuti nije uopšte tema ove priče, više kolateralna šteta. Tema je moj kućni stršljen, Mali sin, koji je i bio tema poziva. Vilenjak mi je, baš u kišan dan, sa pritiskom u podrumu, odjecao da se moj bilmez opet potukao. Ne nije samo on kriv, izazivao ga onaj drugi, napao ga, fasovali obojica. Dakle, lepo mi je zlo. Sto puta sam mu objašnjavala »Ne razgovaraj rukama«, džaba. Rodilo se sa takvim terijerskim nagonima, da je to čudo jedno. Ne pomaže ni što u kući, već skoro dve decenije, sprovodimo isključivo miroljubivu, istaknuto nenasilnu komunikaciju. Pribegavamo smaranju, kao vaspitnom oruđu. Sve objašnjavamo, pričamo, ne stajemo. Džaba. Samo li nasluti da bi iko mogao da ugrozi njegov integritet ili sestrin, stršljen brže od svetlosti počinje da se bori za svoja prava. Ne mož' da ga savataš.

Za razliku od njega, mnogo gabaritniji Prestolonaslednik ima narav veverice. Taman toliko je i opasan. Do te mere da sam ga potkupljivala čokoladnim jajima da se brani kada ga napadnu. Nije pomagalo. Za to vreme, ova pegava napast mi život krati. Narav mu k'o da jede petarde. Shvata samo onako kako mu nalaže karakter poskoka.

Pre tri-četiri godine sam dobila osećaj da je konačno ukapirao. Nakon podužeg predavanja na temu »Na reč odgovaraj rečju, a ne rukama, ako te napadnu brani se«, kada je prilikom mog osamnaestog ponavljanja, Mali sin već počeo da klima zaspano glavom držeći prst u nosu, pomislila sam da je konačno kapitulirao i shvatio da je legitimna samo samoodbrana. Za dva dana mi je uprizorio demanti. Pojavio se sav izdrpan i prljav.

 

-        Zabranile mi učiteljice da igram fudbal dva dana u školskom dvorištu.

-        Zašto?

-        Potukao sam se.

-        Zašto?

-        Igrali smo fudbal i namerno me spotakao. Vidi kako sam razbio koleno. Još došao do mene i rekao mi da je namerno...

-        I?

-        I onda sam ja ustao, jurio sam ga, stigao sam ga i branio sam se.

 

Tri nove bore su mi se nakotile na čelu, dok sam pokušavala da objasnim svom predatoru da ne možeš nekog da juriš da bi se branio. Što njemu nikako nije bilo jasno. Kao ni samoodbrana u meri u kojoj si napadnut. Sve što sam imala da mu kažem je na kraju bilo: »Dva dana kod kuće da razmišljaš, nema napolje, operi to koleno i tako ti i treba.«

Eno ga tamo u sobi, izgrebanog lica. Najviše ga pogodilo što ga je neko udario u lice. Lepota mamina šminkerska. Pokvario mu pege plavom podlogom. Upalio mu ono muško dugmence za legendarni refren, sa kojim se valjda svako muško rodi: »Nije to ništa, da vidiš tek njega«.

Lepo mi je zlo. I kiša pada ne staje. I pritisak mi pao pod kolena. Još i ovaj razbojnik...Gledam ga dva dana i mislim se kud li mu dadoh ime Vuk? Da l' bi bio bolji da se zove Olivera? Ili bar Nastja?

Kad je bio mali, plakao je zavijajući, glavom podignutom ka plafonu. Sedeći na podu iza fotelje. Slučajni gosti koji su tome imali ponekad čast da prisustvuju su se, bez obzira na versku opredeljenost, zaprepašćeno krstili. Mi smo se navikli. Kao i na to da se njegova vučja narav i običaj da pokazuje zube i kad ih je imao manje od prstiju na jednoj ruci, promeni onog trenutka kad ugleda žalosnu scenu. Nikada nije voleo Diznijeve crtane, jer u njima ili nema mame ili ista strada u prvih pet minuta. Ni priču o Crvenkapi. Plakao je gledajući promo-spotove, prirodnjačkih tv kanala, za zaštitu životinja. Nežan je kao svila sve dok ga neko ne takne. Tada mu se skupe one pege k'o roj pčela, stisnu metlaste trepavice i vučjom brzinom kreće u napad. I trubi i pričaj, džaba.

Promenio je dlaku. Promenio je i zube. Ali, ćud kanda nikada neće promeniti. Vuk je Vuk.

 

 



Komentari (252)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sanya92 sanya92 21:41 23.04.2009

First! :D

Preporuka pre citanja
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:41 23.04.2009

Re: First! :D

fala :)
vishnja nešto ne deli višnje u poslednje vreme, biće da je disciplina pujzamene ukinuta...
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 22:03 23.04.2009

Re: First! :D

sanya92
Preporuka pre citanja


Ajd da i ja dam preporuku dok je moderacija ne ukine.
Načuo sam da posle nekakvog bloga o preporukama to ozbiljno razmatraju.
nekad-bio-kuki nekad-bio-kuki 02:09 24.04.2009

Re: First! :D

e pa kad kum nije azuran u pracenju pa da se prvi i zapljune
Supermod Supermod 04:20 24.04.2009

Re: First! :D

Vojislav Stojković
sanya92
Preporuka pre citanja


Ajd da i ja dam preporuku dok je moderacija ne ukine.
Načuo sam da posle nekakvog bloga o preporukama to ozbiljno razmatraju.



moderacija preporučuje odlazak kod otorinolaringologa!
bauer. bauer. 04:54 24.04.2009

Re: First! :D

moderacija preporučuje odlazak kod otorinolaringologa!

preporuka moderaciji.
Vlasta92 Vlasta92 08:25 24.04.2009

Re: First! :D

Pa sad, izvinte me što ću da trolujem, ali moram da kažem da je ta stvar sa preporukama zaista postala smešna. Mislim, koja je njihova funkcija? Prvo, neminovno se budi sujeta, pre ili kasnije. Drugo, stvarno izgleda kao da se trguje i duri ako se da a na dobije, daju se unapred, pisu se tekstovi koji mogu da dobiju preporuke, a ne ono sto bi u tom trenutku bas vise leglo autoru...Ako voliš da čitaš nekog autora, čitaš ga i poštuješ i prepourke drugih na to ne utiču, bar je tako u mom slučaju. Kvalitet ce uvek naci svoje citaoce.

А sto se tvog tabadzije tice Jelice, ja mislim da ce ga to proci uskoro, kada jos malo sazri, ipak je mladac on, zelenis. Ne bregesaj toliko. Sto bi rekle babe:ih, musko je to!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:27 24.04.2009

Re: First! :D

Prvo napisato podržavam apsalutno.
Drugo

Sto bi rekle babe:ih, musko je to!!


Bre, toliko sam radila na jednakim mogućnostima polova, sve sam se trudila da ih gajim bespolno, al' džaba, muško je to!
Vlasta92 Vlasta92 10:12 24.04.2009

Profa fizičkog, nekad



vishnja92 vishnja92 10:32 24.04.2009

Re: First! :D

vishnja nešto ne deli višnje u poslednje vreme, biće da je disciplina pujzamene ukinuta...


nije :)
pujzasanyu.....
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 10:55 24.04.2009

Re: First! :D

Vlasta92
Pa sad, izvinte me što ću da trolujem, ali moram da kažem da je ta stvar sa preporukama zaista postala smešna. Mislim, koja je njihova funkcija? Prvo, neminovno se budi sujeta, pre ili kasnije. Drugo, stvarno izgleda kao da se trguje i duri ako se da a na dobije, daju se unapred, pisu se tekstovi koji mogu da dobiju preporuke, a ne ono sto bi u tom trenutku bas vise leglo autoru...

Ја се извињавам, Власто (а и Јелици, због коментара који напушта тему вучића који јури другог таквог да би се бранио), али зашто би се блог разликовао од стварног живота? Похвале (препоруке) и у њему нам значе, и нема имуних на тај "порок". Трговина рекомендацијама, сујета, њом "наручени" текстови – то је то... Свега тога има и у свету од крви и меса. Зар ће овај да буде бољи?
vishnja92 vishnja92 11:02 24.04.2009

Re: First! :D

a i mnogo je estetskije sa preporukama - pogledati kod unfa (od npr 600 komentara pa nadalje) - lepota jedna....
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:14 24.04.2009

Re: Profa fizičkog, nekad

Kakva mu je majstorska gilipterka
Dejan Tiago Stanković Dejan Tiago Stanković 12:06 24.04.2009

Re: First! :D

ja bih molio moderaciju da uvede negatiuvne preporuke. to bi bilo bas zgodno.
negativna bez citanja i taj rad.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:27 24.04.2009

Re: First! :D

Negativna zinat? Kako ti zvuči?
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:32 24.04.2009

vishnja

Evo nam je!
Fala draga :)

Jelica Greganović Jelica Greganović 12:35 24.04.2009

Re: First! :D

Možda hoće...meni je prosto bliže Vlastino razmišljanje...na starom blogu, koliko se sećam, nije bilo preporuka, a bilo je dobrih blogova...Naravno da svako od nas ima ok argumente za jedno ili drugo, kao što ga ima i uredništvo koje je namontiralo preporuke na novi blog, ja eto...prosto mi je bliže Vlastino razmišljanje.
sanya92 sanya92 13:32 24.04.2009

Re: First! :D

Oh, hvala visnja :)
NNN NNN 14:14 24.04.2009

Re: First! :D

Ja sam usnio da će da budu i negativne preporuke (pa umesto da se povremeno ispljujemo, samo lupim "-" i ćao)
A tekstova i komentara će biti i dobrih i manje dobrih bez obzira na preporuke (ali mislim da bi se negativnim preporukama smanjio broj zlonamernih komentara).
Eto istrolovah bez zle namere
sale_of_serbia sale_of_serbia 02:53 25.04.2009

Re: First! :D

Dejan Tiago Stanković
ja bih molio moderaciju da uvede negatiuvne preporuke. to bi bilo bas zgodno.
negativna bez citanja i taj rad.


a moguće je poradaiti i na tome da xy negativnih preporuka automatski banuje autora na izvesno vreme

npr. 30 negativnih na neviđeno i 20 na pročitano rezultuje u jednokratnih 30 dana banovanja za blogo autora

tako bi i ovce i koze bile na broju, tj autor bi bio onemogućen u objavljenijima a uštedeo bi se i trud blogera, koji su već dali negativanu preporuku na neviđeno, da postavljaju zlonamerno-maliciozne komentare
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:43 25.04.2009

Re: First! :D

hm...možda bi to istovremeno bio i način da se ukine blog kao takav, jer bi se verovatno uvek našlo 30-ak onih koji bi i na neviđeno poradili na tome da se njima nesimpatični bloger banuje (da ne govorimo o tome da se ne može znati, sem ako to neko sam ne napiše, da li je preporuka, tj. negativna preporuka, data na čitano ili nečitano, preporuka i tako može da se da tek nakon što se otvori taj blog, a to sistem već broji kao čitanje)
zato mi se čini da bi ovako mogli da "profitiraju" zlonamerni i to na mnogo bolji način no što je samo ostavljanje malicioznih komentara...
ili se ti šališ, a ja se primila?
sale_of_serbia sale_of_serbia 21:43 25.04.2009

Re: First! :D

ili se ti šališ, a ja se primila?

mož da bidne al ...
više je opservacija na aktuelni rat preporuka

ova knjižica je za preporuku takođe...



Jelica Greganović Jelica Greganović 22:15 25.04.2009

Sale,

ja iskreno da ti kažem nisam ni provalila da postoji neki rat tim preporukama, ja sam samo videla ono Stošićevo zezanje, nisam znala da je to ozbiljno...je l' jeste?
Fala za knjigu, nisam je čitala.
niccolo niccolo 21:46 23.04.2009

Ne slažem se

dok sam pokušavala da objasnim svom predatoru da ne možeš nekog da juriš da bi se branio

Naravno da možeš


Blade Runner Blade Runner 22:00 23.04.2009

Re: Ne slažem se

Sta bi s onim napad je najbolja odbrana?
niccolo niccolo 22:02 23.04.2009

Re: Ne slažem se

Možeš, da...ali to onda nije samoodbrana...

Bre, ti ko da si završila prava...

moj Mali razbojnik se zarozavao slušajući je, dok je gledao pogrom vukova i bebe vukove i mame vukove...

Meni uvek bilo zanimljivo kako nekim ljudima baš "stoji" njihovo ime, evo i vi kao da ste osetili kako ime treba da mu date.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:16 23.04.2009

Alo Blejde,

za koga ti ovde navijaš!?
Blade Runner Blade Runner 22:20 23.04.2009

Re: Alo Blejde,

A koji su nasi?
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:23 23.04.2009

niccolo

znaš li da i dan danas razmišljam šta li mi je to trebalo. Ja sam mu dala ime Vuk. Računajući na slovensku, a ne indijansku mitologiju. Da ga čuva. Žmu nije izdržao, morao je i kod tog deteta da se uvali (prvo dvoje je on imenovao), dodao mu ime Bogdan. Iako je ateista. Zato što nismo to dete baš isplanirali, takoreći nas zaprepastilo. Tako da se klinja zove Vuk Bogdan. I sad diže dževu. Ne sviđa mu se drugo ime. Neće da ga koristi. Hoće da se zove samo Vuk...e, živote...
niccolo niccolo 22:52 23.04.2009

Re: niccolo

Neće da ga koristi. Hoće da se zove samo Vuk

To jeste, Bogdan je onako...
Unfuckable Unfuckable 07:59 24.04.2009

Re: niccolo

To jeste, Bogdan je onako...

ne paziš, bre :
to mu je da zavara protivnika
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:27 24.04.2009

Re: Alo Blejde,

Naši smo ja.
niccolo niccolo 10:06 24.04.2009

Re: niccolo

to mu je da zavara protivnika

hm, da...u pravu si...zato posle kad shvate i mora da ih juri da bi se branio.
die hard die hard 22:13 24.04.2009

Re: niccolo

Neće da ga koristi. Hoće da se zove samo Vuk...e, živote..

Postujem zelju tog malog coveka bas.Sta ce mu ime koje sugerise na religiju.Go, boy, go.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:58 24.04.2009

Re: niccolo

Ma, mislim da on Bogdan ne povezuje sa religijom, nego mu Vuk zvuči frajerskije, nema dece sa tim imenom ovde, pa mu to godi...a i često se dešava da misle da mu je Bogdan prezime...a i navukao se na priče o vukovima, Balto mu je bio omiljeni crtani :)

Blade Runner Blade Runner 23:07 24.04.2009

Re: Alo Blejde,

Naši smo ja.

Izvinjavamo se. Mnogo se izvinjavamo. Ponela me radnja
Preporucujem da pogledas

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:12 24.04.2009

Re: Alo Blejde,

To smo Mali sin i ja gledali bar tri puta, samo što ni jednom nije hteo do kraja, uvek ustaje i odlazi onda kada ga voze na kolima vezanog i ubijaju vuka u travi...nije pomoglo nagovaranje...
Blade Runner Blade Runner 01:07 25.04.2009

Re: Alo Blejde,

nije pomoglo nagovaranje

suvise je to tuzno za decu. sta da ti kazem kad je moj sin zasuzio kad je wall e ostao bez baterija.
Doctor Wu Doctor Wu 21:47 23.04.2009

Belo, volim te belo...

Promenio je dlaku. Promenio je i zube. Ali, ćud kanda nikada neće promeniti. Vuk je Vuk.

Azerbejdžanac ostaje azerbejdžanac
A, boga mi, i avganac.
bona fidae bona fidae 21:53 23.04.2009

Re: Belo, volim te belo...

Jelena Pavlović Jelena Pavlović 22:18 23.04.2009

Vucic

bona fidae





Jelica Greganović Jelica Greganović 22:24 23.04.2009

Re: Vucic

Eh, kad bih mogla i dalje da ga tako poduhvatim...nego poraslo...a, ovolicki je bio do onomad



Dejan Tiago Stanković Dejan Tiago Stanković 21:50 23.04.2009

to

Pribegavamo smaranju, kao vaspitnom oruđu

bolje mi je bilo kad me tuku. mame mi.
Milan Novković Milan Novković 21:53 23.04.2009

Re: to

Dejan Tiago Stanković
Pribegavamo smaranju, kao vaspitnom oruđubolje mi je bilo kad me tuku. mame mi.

Da, smaranje je child abuse :)
bona fidae bona fidae 21:54 23.04.2009

Re: to

Znam, sećam se i ja smaranja kao vaspitnog momenta. Zato ga i primenjujem
bona fidae bona fidae 21:56 23.04.2009

Re: to

Ššššš...da te ne čuju...šta onda da radim...da mu pišem protestne note?...izem ti i ta dečija prava...
Dejan Tiago Stanković Dejan Tiago Stanković 21:57 23.04.2009

Re: to

ma svima je lakse kad su batine u pitanju. smaranje smara i smaraca i smaranog. batine ocas prodju. mene mama i dan danas smara, al me vise ne maklja.
bona fidae bona fidae 22:03 23.04.2009

Re: to

Ja ovog mog nikad nisam ni makljao. Možda je trebalo. Mada, sumnjam da bi pomoglo. Smaranje i meni nekako više leži. Nemam srca za batine.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:14 23.04.2009

Deki,

u naša vremena je makljanje kanda bilo najnormalnija pojava, a ja nikako da to mojima oprostim, niti da primenim na svojoj deci. Jesu mi živce kidali na froncle, a krate ih i dalje, a ja nikako ne mogu da dignem ruku na njih. Prosto ne mogu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:15 23.04.2009

Ššššš

Vala baš. Treba i to da mi se ukine, šta ću onda!?
Dr M Dr M 10:32 24.04.2009

Re: Deki,

Jesu mi živce kidali na froncle, a krate ih i dalje, a ja nikako ne mogu da dignem ruku na njih.


Nije ni trebalo da dizes, trebalo je da spustas!

Imam isti problem, nikad nisam tukao decu, cak ni u samoodbrani
mashha mashha 21:51 23.04.2009

Ovo je...

najbolji lupus in fabula koju pročitah
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:26 23.04.2009

mashho

fala



nego kud nestade ona muzika? I ja se sećam tog spota za zaštitu vukova, samo što mislim da nije bilo u izvođenju Animalsa, pre će biti u ovom


mashha mashha 00:13 24.04.2009

Re: mashho

A može i ova
Budimac Budimac 21:52 23.04.2009

:)

Preporuka posle čitanja.
bona fidae bona fidae 21:55 23.04.2009

Re: :)

Zahvala unapred
Milan Novković Milan Novković 21:55 23.04.2009

Re: :)

Budimac
Preporuka posle čitanja.

Trebao bi software da dozvoljava preporuke pre, posle i za vreme čitanja, i nikako drugačije :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:09 23.04.2009

bona fidae

Zahvala i tebi, na čitanju
dali76 dali76 21:56 23.04.2009

preporuka

Pisac teme mjenja al mu tekstovi vazda super..
Poz

Milan Novković Milan Novković 21:57 23.04.2009

Re: preporuka

dali76
Pisac teme mjenja al mu tekstovi vazda super..Poz

Smara super tekstovima :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:30 23.04.2009

Re: preporuka

Hvala dali

Krugolina Borup Krugolina Borup 21:57 23.04.2009

Ljubi ga Krugolina!

I onda sam ja ustao, jurio sam ga, stigao sam ga i branio sam se.


Rasplakala sam se od smeha.
bona fidae bona fidae 21:58 23.04.2009

Re: Ljubi ga Krugolina!

Znaš da mislim da je jedna od najtežih stvari u vaspitavanju - ostati ozbiljan...
Budimac Budimac 22:00 23.04.2009

Re: Ljubi ga Krugolina!

Znaš da mislim da je jedna od najtežih stvari u vaspitavanju - ostati ozbiljan...

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:08 23.04.2009

Re: Ljubi ga Krugolina!

Znaš da mislim da je jedna od najtežih stvari u vaspitavanju - ostati ozbiljan..


'De me nađe! Onomad mi Žmu zamerio što sam se kikotala u lavabou dok je on držao vakelu Malom sinu...
Krugolina Borup Krugolina Borup 09:30 24.04.2009

Re: Ljubi ga Krugolina!

Znaš da mislim da je jedna od najtežih stvari u vaspitavanju - ostati ozbiljan...


Redovno urušavam autoritet vaspitačicama u vrtiću, kad mi pričaju šta je mome detetu palo na pamet, očekujući da ga ja prekorim, a ja ne mogu da se povratim od smija...

Recimo, nisu mu dali da se igra na kompjuteru, nego ga terali da sedne u krug sa svima, da nešto pevaju... i uto naiđe neki roditelj, vaspitačica ustane od kruga da ga dočeka, a iza leđa čuje moje dete: "Idemo! Sada! Sada je naš trenutak!" I ustaje i vodi ostale na "osvajanje kompjutera".

Ljubi ga majka revolucionarnog!
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:43 24.04.2009

Re: Ljubi ga Krugolina!



Nego Kru, pade mi na pamet, kompjutera i dece povodom, situacija na Savetu roditelja u školi, došlo mi da se zadavim od smeha...provalile učiteljice, posle pola godine da su oni klinci iz prvog razreda (ali u devetletki, znači oni koji bi u osmogodišnjem sistemu još bili u obdaništu) - neuobičajeno mirni u informatičkom kabinetu. Skupe se oko jednog kompjutera i ne miču odatle, ne svađaju se, ne galame, tišina i rade...Dakle, palo učiteljicama konačno na pamet da provere šta to tako okupira klince...kad ono majstori provalili kako da se uđe na nezaštićene porno sajtove...i bave se anatomijom već pola godine. Učiteljice samo što nisu proplakale, cvile na Savetu roditelja, ne umeju da blokiraju sajtove, žive u stravi, "roditelji pomagajte!"...
ivana23 ivana23 13:15 24.04.2009

Re: Ljubi ga Krugolina!

Jelica Greganović

Preporuka za sliku...
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:52 24.04.2009

Re: Ljubi ga Krugolina!

E, ako je od tebe preporuka za sliku, onda je to Preporuka
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 22:05 23.04.2009

Geni

Čini mi se da je ovaj mlađi povukao srpski gen, sa mamine strane.
Milan Novković Milan Novković 22:10 23.04.2009

Re: Geni

Vojislav Stojković
Čini mi se da je ovaj mlađi povukao srpski gen, sa mamine strane.

Jednom rečju, ne bi trebalo dete sputavati, nego ga podržati prigodnom odećom i oružjem :)

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:33 23.04.2009

Re: Geni

Vidi, mi smo izračunali, zaustavivši se na obližnjim granama porodičnog stabla, da su naša deca 3/8 Srbi, 3/8 Hrvati i 2/8 Slovenci...pa ti vidi šta je povukao...Mada i Žmu, kad ovaj potera inat, kaže da su neki geni kanda bili jako nametljivi. Ja to smatram insinuacijom.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:34 23.04.2009

QQ Milane!

Samo još to, pa da nam se doseli učitelj fizičkog i kukulevči svaki dan...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:46 23.04.2009

Re: Geni

Mada i Žmu, kad ovaj potera inat, kaže da su neki geni kanda bili jako nametljivi. Ja to smatram insinuacijom.

na koje li je mislio?!

moj brat ima vuka i aleksu, s tim sto mi se cini da je aleksa trebao da dobije vukovo ime
kad mu kazu 'kako si sladak!', on im odgovara sa 'nemoj da te ja sad malo izbijem'...ali onako, seretski
ima pune 4 godinice. mogu da zamislim kakav ce biti kasnije. a sav je nezan inace, jako empatican, brani starijeg brata (koji ga zezne kad god stigne, ljubi ga tetka), hoce da prima bocu umesto bake (da nju ne boli), hrani sve kuce i mace po ulici, i sve tako, ali kad pobesni...kao mali vo! dok ne udari/pobedi, nece se smiriti...

boys...
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:44 24.04.2009

Re: Geni

Nije vo draga nego bik...volovi su mirni, fali im deo za aktiviranje padanja roletne...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 13:14 24.04.2009

Re: Geni

Nije vo draga nego bik...volovi su mirni, fali im deo za aktiviranje padanja roletne...

bull? ovaj nas je vise kao pit bull
a bas su slatki kad su mali, jel?

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:57 24.04.2009

Re: Geni

Jesu slatki, isto k'o ovaj naš, a da vidiš tek kako su slatki kad porastu, dignu ti nivo šećera do plafona...

Evo ga moj Vuk, sa ovcom, pre dve godine, u Slavoniji...sladak, sladak...uh...

sentinel26 sentinel26 22:15 23.04.2009

Branio se

... jurio sam ga, stigao sam ga i branio sam se.
Svaka mu čast !
Dečko je primjenio ofanzivnu odbranu. :))

E tako sam ja učio mojega, bio je poslušan, pridržavao se savjeta doslovno, ali kada mi je dosadilo da svakodnevno slušam žalbe na drugu djecu, a da pritom on nijednom nije ništa skrivio ni odgovorio niti je koga tukao, supruga me nagovarala da idem i razgovaram sa učiteljicom, umjesto toga, ja sam ga naučio dva-tri zahvata i dao mu dozvolu da može slobodno svakome da vrati i to odmah obavezno.

Uskoro su počele pritužbe roditelja na mojeg mezimca, ali ja sam toj gospodi na prvom roditeljskom održao vakelu kakvu zaslužuju. Ubrzo su druga djeca prestala (! ) da ga napadaju i do kraja nije imao nikakvih problema, kući je dolazio čist i neizgreban.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:39 23.04.2009

Re: Branio se

Aman, ali ovaj je ko stršljen, ne može niko ni popreko da ga pogleda! Samo traži izgovor da se brani...Prestolonaslednik je siroma stvarno izvukao deblji kraj u školi. Takav je. Veliki, ali miran. I kanda je shvatio i to ozbiljno moja predavanja o miroljubivoj komunikaciji...na kraju sam morala da ga potkupljujem čokoladom da ga ne tuku i manji od njega, dok on pokušava da smiri situaciju...Ali zato ovaj kad se nakostreši...Mada, kad sad pomislim kako su gnjavili Prestolonaslednika, a učitelji nisu ni trznuli, kako su usred razreda pretukli Princezu, pa ni tad nisu učitelji ni trznuli, možda je i dobro što je ovaj ovakav ispao...Lepo, nisam pametna...Čudo jedno, troje dece, liče jedno na drugo kao kopije, a naravi im ko da su komšije, a ne rod rođeni...
49 41 49 41 00:59 24.04.2009

Re: Branio se

.Lepo, nisam pametna...Čudo jedno, troje dece, liče jedno na drugo kao kopije, a naravi im ko da su komšije, a ne rod rođeni...

Ko da slusam moju majku.
Troje dece, lice jedno na drugoga, od istog oca; auuu tri totalno razlicite naravi i karaktera.

Bogdana bog dao.Bolje on njih nego oni njega.
Italijanska poslovica keze: "Bolje tri dana ko Lav, nego celog zivota kao Ovca".

Ja njega, potpuno razumem kao trece dete!
Tine i Radojka Tine i Radojka 04:33 24.04.2009

čarlson bronson izdju rovih krlja

sentinel26
ja sam ga naučio dva-tri zahvata i dao mu dozvolu

pa kad si specijaliziro sve tehnike gušenja do smrti
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:31 24.04.2009

Re: Branio se

To treće dete je čudo jedno, ceo život mu se žuri i stalno je u brizi da mu nešto ne promakne. Prohodao je najbrže, progovorio najbrže, sam naučio da čita, najbrže, trudi se da poraste što pre može...da mu slučajno ovo dvoje ne odmaknu predaleko.
Dr M Dr M 10:47 24.04.2009

Re: Branio se

To treće dete je čudo jedno, ceo život mu se žuri i stalno je u brizi da mu nešto ne promakne. Prohodao je najbrže, progovorio najbrže, sam naučio da čita, najbrže, trudi se da poraste što pre može...da mu slučajno ovo dvoje ne odmaknu predaleko


Da je ovo blog o automobilima rekao bih da je ovaj mali " ista marka, brzi model"

Vuk Spider, de Luxe
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:16 24.04.2009

UMETNICI!

Ej, pa gde ste vi
thebee269 thebee269 16:06 24.04.2009

Re: Branio se

Aman, ali ovaj je ko stršljen, ne može niko ni popreko da ga pogleda! Samo traži izgovor da se brani

A da ga upises na boks,pa kad vec bije da ne bije samo u odbrani, nego da i malo napada ko velim ne treba dete sputavati nije lepo,jel...

Ljubi ga mama, ipak mi se cini da se mama malo ponosi na njega, ajde priznaj, necemo ti nista...

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:09 24.04.2009

Re: Branio se

Ma, naravno da se ponosim, onim njegovim boljim delom, samo mi replikuje bore tom stršljenskom naravi...i 'vata me strava kad se tako počupa, pa dođe kući sav prašnjav i izgreban, pa kad samo pomislim kako je mogao da se povredi...
Kakav crni boks, samo mi još to fali u životu, da mu pripalim fitilj...sputavanje, nego šta...
maca22 maca22 19:54 24.04.2009

Re: Branio se

sentinel26
... jurio sam ga, stigao sam ga i branio sam se.
Svaka mu čast !

Pa i ja mislim svaka mu cast. Osim samoodbrane, legitimno je vracanje (da onom drugom vise ne padne na pamet da ga bude bezobrazan).
Svidja mi se mali vrag. Tj. Vuk
die hard die hard 22:31 24.04.2009

Re: Branio se

Lepo, nisam pametna...Čudo jedno, troje dece, liče jedno na drugo kao kopije, a naravi im ko da su komšije, a ne rod rođeni...


Ovo je tako lepo receno da mi nikakva slika ne treba.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:04 24.04.2009

Vuk Spider,

tačno tako doktore...ne mož' čovek da ga na'vata...a što ima brz start, da te glava boli bar par dana...
Tine i Radojka Tine i Radojka 10:11 25.04.2009

Re: UMETNICI!

eto malo
nego
one salterske sluzbenice bas akaju tu
risticko u gostiteljske radnice
eh
nekome je zivot krejon
a nekome rejon
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:14 25.04.2009

Re: UMETNICI!

nekome je zivot krejon
a nekome rejon

mungos92 mungos92 22:17 23.04.2009

Mislim, ne vidim...

... ništa sporno u tome što se dete branilo! Kumo, svako ima pravo na samoodbranu, zar ne? To mu nikada ne možeš osporiti! Evo, već četvrti put čitam tekst i stvarno mi nije jasno o čemu se radi... dete napadnuto, pojurilo da se odbrani, a što izgleda tom žeMskom petku od profesora nenormalno deluje.... da, preporuka ide, svakako...

Mungos, The Vukofil

P:S. "Vuk dlaku menja, ali Danu - nikad!" (Narod & ja)
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:40 23.04.2009

Kume,

nemoj sad i ti...kako ćeš nekog ganjati naokolo da bi se od njega odbranio?! Ti se kao braniš, a on bega?
mungos92 mungos92 22:47 23.04.2009

Re: Kume,

Jelica Greganović
nemoj sad i ti...kako ćeš nekog ganjati naokolo da bi se od njega odbranio?! Ti se kao braniš, a on bega?


K'o da ne znaš onu staru: "PustiJo bih ja njega, al' on mene neće!"

Mungos, The Vukofil
Ivana Knežević Ivana Knežević 22:26 23.04.2009

Nije lako biti Vuk. A ni Jelica.

Nisam mogla da ne navijam za Vuka, narocito sto ume da primeni i tu retku defanzivnu metodu sustizanja protivnika u bekstvu, ali se i meni uvezao stomak od brige. Dobro je da je vest, ali da li ume i da se cuva?
Pustite smaranje ako ne daje rezultate, predjite na prakticne stvari.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:42 23.04.2009

Re: Nije lako biti Vuk. A ni Jelica.

Za sada zna. A to je tačno to što mene brine. Desiće se jednom da natrči da nekog...Praktično...pa, praktično je izuzetno fizički sposoban. Otkako je prohodao sport je na prvom mestu njegovog života. Svi sportovi. Samo da je sport. Trenirao je košarku od pete godine, sad trenira fudbal, samodisciolinovan kada ima motiv, spretan, izdržljiv je kao...vuk.
Ivana Knežević Ivana Knežević 22:55 23.04.2009

Re: Nije lako biti Vuk. A ni Jelica.

Izasla je nedavno knjiga 'The Philosopher and the Wolf', autor Mark Rowlands, o njegovom zivotu sa vukom, koga je kupio negde u Alabami kao mladunca i ziveo sa njim 11 godina. Smatrao ga je svojim najboljim prijateljem, i knjiga je kombinacija zapisa takvog jednog zivota, i filozofiranja.
O vukovima sve najbolje. Vazno je da nauce da se cuvaju. To je moja mantra za svakog mladunca, priznajem.
Sve osobine koje pominjes su izuzetne. Moze se od njega nauciti cak i ako vise naginjes jaganjcima
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:06 23.04.2009

Re: Nije lako biti Vuk. A ni Jelica.

Ma, ni sama ne znam čemu naginjem, ako su jaganjci onda ih tuku...ako imaju narav kao prskalica, opet ne valja...
A vukovi su lepota jedna.
vracarac92 vracarac92 08:59 24.04.2009

Re: Nije lako biti Vuk. A ni Jelica.

Otkako je prohodao sport je na prvom mestu njegovog života. Svi sportovi. Samo da je sport. Trenirao je košarku od pete godine, sad trenira fudbal, samodisciolinovan kada ima motiv, spretan, izdržljiv je kao...vuk.

Svrseno!!!
Budi srecna sto imas takvo dete.

P.S. I moj sin je "slican", jedino ga sport zanima.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:45 24.04.2009

Re: Nije lako biti Vuk. A ni Jelica.

Živ bio, veliki porasto!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana