Kluzo is back, naravno u moldavskoj produkciji

Nebojša Spaić RSS / 26.09.2007. u 19:14

Nastavak, ovaj put samo dva dana, svasta je bilo izmedju.

Danas me zaustave panduri, vozio 85 od Zvezdinog na gore, dozvoljeno 40, mislim da se za toliko uzima dozvola. Nisam hteo, majke mi. Neobicno sto su panduri bili ultra profesionalni. Uzeli dokumente i posle par minuta dali cedulju, ni mogucnosti za objasnjenja nije bilo. Jos pitali imam li primedbi na njihovo ponasanje. Ma nikakvih, osim sto ste me u'vatili. Obaska sto sma zakasnio na sastanak.

Odvod iz kade se zapusio, pa je kupatilo poplavilo. To je druga vertikala u odnosu na nedavno pominjanu sudoperu.

Otisla bravarija na 2 prozora dan uoci ovog pljuska. Naravno da ne stizem da  to sredim.

Jos ne znam da li je 300 kubika vode izvuceno iz podruma nase zgrade, sto bi moglo da ugrozi temelje, provericu kasnije, ne stizem. Apropos, zgrada je oko 25 godina, solidna gradnja, na Vracaru, jest postarija, ali nije neka ruina.

Bliza porodica masovno bolesna, lakse ili teze, nista dramaticno, ali organizaciono zahtevno. Deca u pubertetu, a bili roditeljski. Prema ocekivanju, razredna je prosla pola ucionice i meni dala dnevnik, da vidim ko je zapisan kao "nemoguc".

Citava serija birokratskih privatnih stvari, vezanih za opstine, sudove i slicno, po nekoliko razlicitih osnova. Tezak smor i za dokonog, a naravno, nikad vise posla. Ono sa proslog posta bilo upola manje, a ja mislio uzas.

Selibda se blizi, optimalo za 2, objektivno za 4 nedelje, jos ne znamo ni gde, ni sta sa namestajem, ni uopste, mnogo toga. A vrlo je verovatno da u isto vreme ima jos jedna selidba, mada je ona jos neizvesnija.

Zapoceo sam dijetu.

Znam da mi nema pomoci. 

 

 

 



Komentari (14)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:29 26.09.2007

Ako, samo

napred...
mariopan mariopan 19:40 26.09.2007

Re: Ako, samo

Vidi Jelice sto je zlobna... ajd i ja da se pridruzim... saljem krofne E-mailom ,paz da se pekmez ne ulepi po tastaturi.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:26 26.09.2007

Nešto ti nisu

uspele te krofne, vidi ove trojanske kako su narasle...
mariopan mariopan 20:50 26.09.2007

Re: Nešto ti nisu

Ma ja ne znam da kacim slikee al fala...tvoje su bolje... Neka se sladi,trojanske su najsladje. ha ha ha )))
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:05 26.09.2007

Još su

i light
andjelija andjelija 19:39 26.09.2007

jesi ti onaj

sa pehovima? :)))


srusice se internet zbog tebe covece
DUNADAN DUNADAN 19:41 26.09.2007

:D

hvala za linkove, ulepshali su mi veche :)
ruza26 ruza26 19:59 26.09.2007

Dijeta...

Ma sve to nije nista - mi neko vece imali pozar u podrum zgrade, nagutali se dima, vatrogasci dobro nakvasili tako da stvari ostavljene dole mozemo baciti... nekako u vreme kad oni odose ustanovimo da u kupatilu izvire voda - pukla cev... nekoliko dana pre toga na parkiralistu pred zgradom neko nam zakacio auto, otkinuo branik, muz u komi ko da su mu srce iscupali a auto malo mladji od njega... dakle, sve se to nekako resi ali kako se resiti prozdrljivosti. Od nje nema veceg poroka. Ako nekom zavidim to su ljudi koji mogu reci - ne, hvala, ne mogu, vecerao, rucao sam. I sve je nekako obrnuto - dok si mlad, dok jurcas, trosis se i ne mislis na hranu toliko - kako godine prolaze tako sve postaje fiiiiiiiiiiino.... a kilogrami se slazu, raste pritisak, holesterol, secer... Svesna da se nekih drugih faktora rizika tesko mogu resiti (stres, pusenje) odlucih da se obracunam sa tom prozdrljivoscu... odem u Batutov institut, izmere me, pogledaju krvnu sliku, dobijem spisak namirnica koje mogu konzumirati, savete... pridrzavam se toga vec 2-3 godine. Kilazu, holesterol, trigliceride... dovela u red al' apetit ostade. Oci jedu sto bi nasi stari rekli. U supermarketu obavezno odstojim minut-dva pored frizidera s kolacima i resavam hamletovsku dilemu - kupiti ili ne? Jos nisam... I ne bi bio problem da kupim (pojedem) jednom malo pakovanje tulumbi, baklava al' znam ja sebe, ne bi to ostalo na tome.
Za utehu, bolje se osecam, lakse hodam, bolje i izgledam al razumem kad kazete: Znam da mi nema pomoci!
mariopan mariopan 20:15 26.09.2007

Re: Dijeta...

Imam komsinicu koja je skinula 20 kg Atkinsonovom dijetom pre dve godine i kilogrami joj se ne vracaju. Stvar je u tome da ona vodi racuna sve vreme,ustvari normalno jede ali kad se dan dva bas dobro najede onda dan dva malo pazi,manje hleba ili bez hlaba dan dva i to je sve. Sada ,kada treba nesto da obuce iz onog vremena to je strasno sve joj je jako veliko i bezoblicno,sretnu je druge komsinice sa tezom da je bolesna "ju sto si propalaaa" i ona zabrinuta dolazi kod mene i pita da li je zaista tako propala> Muke imam da je ubedim da tek sad lici na zenu i da se ne da ubediti.

Dijetu je pocela zbog zdravlja ,imala je 105 kg sada ima 80 ali varira do 85. Kad stigne na 85 ona malo prikoci i to evo traje. E,ta dijeta nije zdrava ,kod mene je radila obratno.

Resim ja da skinem samo 5-6 kila,imam srecu ,geni su mi takvi da sam se ceo zivot borila da se ugojim ,ali godine i kilo po kilo ,nemi se moja slika bas nije dopadala i kad je ona pocela tu dijetu pocnem i ja. Ja sam imala 68 kg tada pa htela samo sa odredjenih mesta a lenja da vezbam i mislim to ce sve da sredi. Pocnem da jedem meso,pa opet meso ,jaja barena umesto hleba,slaninu,sunku i posle mesec dana doguram do 90. Nikad sebe nisam videla bucmastu i meni se to jedno vreme bas svidelo,koza se zategla ,lice lepo ko bi reko da sam to ja. Osvestio me jedan komsija ,stajao je u redu iza mene u prodavnici i kad sam dosla na red onako zaprepasceno kaze "zar si to ti? Tek sad si postala lepa zena ima sta da se vidi-lepa pa debela"

Odmah batalim tu dijetu,pocnem malo vise da se krecem malo manje da jedem ,najteze mi je palo da se odreknem ponocne vecere kad ,kao lopov,na tacnu stavim sve sto ima u frizideru ,pa odnesem u sobu i tako uz TV jedem. Ne mogu da zaspem dok se lepo ne naruckam . Toga sam se odrekla i posle pola godine spadnem na 68 kg Visina 170,dakle na pocetku sam. Mogla sam sebi da pristedim muke.
DUNADAN DUNADAN 21:24 26.09.2007

Re: Dijeta...

Ja sam imala 68 kg tada pa htela samo sa odredjenih mesta a lenja da vezbam i mislim to ce sve da sredi. Pocnem da jedem meso,pa opet meso ,jaja barena umesto hleba,slaninu,sunku i posle mesec dana doguram do 90

je l ti ovo lapsus ili si se stvarno za mesec dana ugojila 22 kile?
Nebojša Spaić Nebojša Spaić 21:43 26.09.2007

Re: Dijeta...

Aj' se nadjemo. Kad prodje guzva. Pehovi. Dijeta. I, uopste, tesko da ima sanse. U stvari, bolje ne.
mariopan mariopan 21:51 26.09.2007

Re: Dijeta...

Lapsus izvinjavam se ali gojenje je bilo JAKO BRZO a slabljenje skoro pola godine ,i muke Isusove jer kad se covek navikne da jede i jede onda ko zavisnik ,da svisne kad ne jede. Izvinjavam se .)))
Mungos Mungos 00:17 27.09.2007

Re: Dijeta...

Kakva je razlika izmedju kilogrmama i novca?

Mungos, The Radozn'o

"Ko ima - imace jos vise!" (Neko)
DJ REMA ENERGY DJ REMA ENERGY 07:12 27.09.2007

ULTRA PROFESIONALNI PANDURI

Stvarno si imao peh kada si na takve naleteo.Pored svih onih "domaćinskih" koji te pitaju gde radiš, pa se onda zapitaju šta da radimo i posle mudrovanja se izvučeš sa 500-1000 din kazne ( reketa )

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana