Cekanja

sonja.m RSS / 25.04.2009. u 16:12

 

 

Neki ljudi osecaju I primecuju najvise zvuke, neki samo obrise stvari i  predmeta, neki ne vide skoro nista osim svoje ideje I ususkani u svoje dane putuju za Svojim Snovima .

Tako ga se ona secala , sa trepavicama , koje ga dele od ostatka sveta , da bi mogao sam da se igra svojim idejama . One su sakrivale vecnu vatru njegovih zelja I bile su stit njegov  kao neprohodna suma pred Gonicima.

Te trepavice su od ostatka sveta sakrivale vecnu vatru njegovih zelja, a nikada od nje, koju su hladni vetrovi odgajili i njegovoj vatri priblizili.

On je zeleo Mnogo, zeleo je Sve , silovito ,bez ostatka, nezaustavivo ,.... kao da Zivot traje samo tren pretvoren u vecnost na njenim golim Ramenima.

Skoro uvek ju je Preplasenu ostavio .Posle njega je sve u njoj ostalo isprevrtano, ispreturano , razbacano ...na sve strane....sve izrazmestano...Njeni vetrovi  bi se bas tad budili I smetali joj dok je sve , ponovo ,vracala na Svoje Mesto.

Sa njim je cekala da se njegova Bujica smiri da bi mogla u vodu da zagazi , da nadje mesto gde moze da se Njemu, Ljubavi, Zivotu... potpuno prepusti. Nasla je to mesto dva tri puta u toku njihove mladalacke ljubavi I nikako nije mogla to mesto da zapamti, da ga obelezi, da ga za sve njihove sustere Ostavi .

Vetrovima Hladjena I njegovom Genijalnoscu samo Zacudjena umorila se od stalnog trazenja I traganja .

Jedva ga je oterala od sebe . Samo je to radila , terala ga je sto dalje od sebe , Unezverena njegovim tesko prepoznatljivim Bujicamai Orijentirima , koje je voda nosila pre nego sto bi bilo sta obelezili. Ona neuka u  Uzmicanju, pred Svoje Mladosti Hladnim Vetrovima .

Ostao je sa Vatrom u ocima i sa obrvama zasutim Gromovima i Vulkanskom Lavom u Cekanjima . Ostao je da se sam pali i gasi godinama . Sam.

Slucajno su se sreli posle Trideset godina .

Tada je ona , posle trece recenice, razumela da je on covek za kojim ona Cezne Ceo Njen Zivot I da je on Genije ,koji se ni pred cim ne zaustavlja , koji mora da kljuca u svim svojim porama i da  ceo zivot trazi Smiraj na Njenim Golim Ramenima.

Oni se nisu razbili o Cekanja



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana