Lavirint francuske sobarice

uniceps RSS / 10.05.2009. u 13:22

Dressed to bill
Dressed to bill
Tadić: Ne razumem neke zemlje EU
"Sent Galen -- Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da neke članice EU nisu sigurne u volju Srbije da sarađuje sa Haškim sudom, iako su izručena 44 optužena."


E vala Borise, ni ja ne razumem. Sad ce ovi sto te ostro komentarisu iz svojih fotelja, sa blanko pasosima u rukama i nadom na ispruzenom im dlanu; da kazu kako si kriv za sve i kako je sva odgovornost na tebi, a da je student ipak zapalio zito jer Shitzer nikada ne gresi; da je vlak u sn(ij)egu, mladic u begu i Srbi u stegu. A ja kazem da se previse kamenja baca jer su nam se usta osusila od pljuvanja i da se EUropa precesto ponasa kao seoska mlada (bre!), a opste je poznato da je zapravo jedna ordinarna la femme de chambre.

Zasto je nama Srbima uvek kriv samo jedan od nas?
Pa zato sto je svima drugima prav...a i tako manje boli.

Nije bas da nosim majicu sa Tadicevim likom, ali odakle uopste ideja da Tadic zna gde su Mladic & Hadzic? Mozda sto im se prezime svima zavrsava na "ic"? Ih, pa ima nas na "ic" jos par miliona.
Takodje, dajem za pravo jednom coveku, pa makar to bio i Predsednik da pokaze nerazumevanje strane materije, posebno ako se ona krece u domenu apstraktnog; bez obzira na to sto je vokacija naseg Predsednika donekle obavezujuca za probleme drugih ljudi.

Izreci da je Tadic odgovoran za njihovo (ne)izrucivanje je poprilicno (ne)ozbiljna optuzba. Lako je i kuckati komentare, i kriviti samo jednog za sve sto se desava svima, a po nekima i biti V-kolonas. Ta vrsta negativne harizmacije je tradicionalno svojstvena nama jos od vremena Vuka Brankovica.
Siguran sam da vecina nas Srbalja smatra da bi smo dobili Kosovski boj da je neki velmoza navio budilnik...a onda je Turska nadvladala (US eng. to prevail) i ostala tu 500 godina!? Mora da je bio neki zajeban lik taj Brankovic kad je bilo sve do njega. Velika je to odgovornost, posebno kada je retro-nametnuta.

E sad, posto se budala uci na svojim greskama, a pametan na tudjim, mi brze bolje pohitasmo da unapred optuzimo jednog, kako za 500 godina neko ne bi pisao ovakve blogove.

Pitam se, da li mi zaista mislimo da su (Tadic?!), Mladic&Hadzic jedino sto stoji izmedju nas i evrope?
Ako me secanje ne vara, jos do pre 10 godina je to bio neko drugi (ups, prvi). Onaj sto je "prvi medju jednakima" bez (Schengen) vize otisao u EU (Scheveningen), (kakva ironija!), da bi se posle par godina vratio...doduse, na ramenima svojih podanika. Kao heroj? Ma ne! Kao neziv. Jedan je Tezej.

Pre nego sto nam se vratio, podelio im je nekoliko lekcija iz prava*, istorije, pravde, oratorske vestine, sakacenja svedoka (cit.: Testis: "Po". Nulus(seretski):"U lazi su kratke noge"); umorio jednog sudiju, spremao se da to ucini i drugom, no ga je pritisak velicine sprecio da svoju misiju privede kraju. Sustina cele price - ne mozemo mi da produkujemo onoliko glava koliko oni imaju sudija...i testisa. Prikladno onoj omiljenoj domacoj - ne mogu oni mene tako malo da plate, koliko malo ja mogu da radim. Mogu, mogu.
*izgleda da je jedinu nelegalnu stvar uradio post mortem...u dvoristu svoje kuce, u Srpskom Kumrovecu (ups, Pozarevcu).

EUropa se prema nama ponasa kao da smo krenuli u svatove sa ruznom mladom i premalo miraza, a istina je posve drugacija - nit je mlada ruzna, nit je miraz mali; naprotiv&nazalost - istorijski je bogat. Pitam se samo sta li ce biti kada mlada sretne (jos nevidjenog) mladozenju. Da li ce da pobegne? Tesko. Lavirint je to.

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana