Potreban rad vs. plaćeno ropstvo UVOD

dragan7557 RSS / 12.05.2009. u 09:09

Društveno potreban rad može se izjednačiti sa potrebama određenog društva u bilo kojim datim koordinatama u vremenu i prostoru.

Društvo koje ne obavi ovaj rad na vreme ostaje zakinuto za rezultat sve dok se ovaj rad ne obavi što je vezano u potpunosti za vremenske koordinate i to je ono što obično nazivamo prioritetima.Recimo da je bivša Jugoslavija (društvo) završila sveukupno planirani i započeti Autoban i modernu železnicu (isto važi i za druge velike društveno potrebne projekte) na vreme, današnje srpsko društvo bi bilo zauzeto samo sa održavanjem istih projekata jer bi glavni teret ove društvene potrebe već odavno bio realizovan.Odlaganje kabliranja i gasifikacije zemlje je dovelo do istog zlonamernog kašnjenja što nam se seda lupa o glavu. Nijedna od velikih društvenih potreba od početka osamdesetih nije bila prioritet društveno političke "elite" osim razvlašćavanja prethodne komunističke strukture vlasti milom ili silom.Pobedilo je zlo umesto pameti i odvelo državu (YU) a samim tim i narode u rat.

Umesto znoja za bolju budućnost nemilosrdno smo PROLIVALI  KRV 

Srednje razvijenu, međunarodno uglednu (u pitanju je naš lični ugled-svakog pojedinca) smo svojim divljaštvom neviđenim posle II S.R., rasprcali uvek optužujući suprotnu stranu, u službi poslodavca Rata koji jedni nazivaju "oslobodilačkim" a drugi borbom za nezavisnost.

Naravno Rat kao "dobar" poslodavac  je iz ovoga izvukao korist dok je društvo izgubilo snagu i potencijal za druge preče projekte.Pamet je pobegla iz države kod boljih poslodavaca u inostranstvo a društvo obogaljeno je ostalo da čami u tami robijašnice izdržavajući dugogodišnju kaznu stroge robije na koju su nas osudili drugi poslodavci kojima je više bilo stalo do stvaranja novog (kojih je mnogo više) nego do razaranja postojećeg i koji na koncu vladaju ovim svetom.

Gorbačov koji je bio svestan ovoga je na Malti bio prisiljen da obeća 10 posto ruskog tržišta američkim korporacijama i još mnogo drugog kako bi izbegao ono što regionalni Ruleri (eng)  u YU nisu hteli pošto je prolivanje tuđe krvi bila u njihovim očima "jevtinija" opcija.Česi i Slovaci su takođe iskoristili ovaj model upravo kada su zaslešpljena braćau YU klicala svojim Velikanima Zla stavljajući njihove "divne portrete" na svoja leđa i prevozna sredstva.Oci Nacija su se utrkivali ko će više i gore da optuži ong drugog kako bi našao opravdanje za svoje zločine kojih društvo, zavedeno medijima, nije HTELO da bude svesno. Pamet je optužena za Veleizdaju a đavo je došao po svoje.K.K.K. (kalašnjikov,kašikara i KRV) su zamenili građevinsku operativu a mas mediji najurili zdrav razum u bolja vremena seleći ga u (još uvek daleku) budućnost.

Novi moral koji je amnestirao (ubistvo po svaku cenu) bližnjeg svog, je individualni kapitalni zločin promovisao u Herojsko delo za "našu stvar" pa smo uz idiotizme "srećne vam rane Junaci" uzivali u svojoj pobedi nad zdravim razumom gudeći na Guslama veličanstvenost naše pobede.

Veliki društveni projekti i zadatci su kao prioritet morali da čekaju GORA VREMENA....... NASTAVIĆU



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sentinel26 sentinel26 13:20 12.05.2009

Prijatelju

velika preporuka od mene.
Posebno bih izdvojio:
da je bivša Jugoslavija (drštvo) završila sveukupno planirani i započeti Autoban i modernu železnicu (isto važi i za druge velike društveno potrebne projekte) na vreme, današnje srpsko društvo bi bilo zauzeto samo sa održavanjem istih projekata jer bi glavni teret ove društvene potrebe već odavno bio realizovan.
Oci Nacija su se utrkivali ko će više i gore da optuži ong drugog kako bi našao opravdanje za svoje zločine ..
Pamet je optužena za Veleizdaju a đavo je došao po svoje
Ovoga svega se po malo stidljivo odričemo i pokušavamo da ga smestimo u "daleku" prošlost, no ono nam stalno dolazi na vrh nosa kao neki usud, odnosno kao da je djavo još uvijek tu.
Novi moral koji je amnestirao (ubistvo po svaku cenu) bližnjeg svog, je individualni kapitalni zločin promovisao u Herojsko delo za "našu stvar" pa smo uz idiotizme "srećne vam rane Junaci" uzivali u svojoj pobedi nad zdravim razumom gudeći na Guslama veličanstvenost naše pobede.

Sa novim moralom će malo teže ići. Ja još nijesam viodio jasne znake spremnosti da ga se odreknemo.

Pozz.
MeHiLow MeHiLow 14:58 13.05.2009

Nacelno sve tacno

... ali cu se suzdrzati od daljeg komentarisanja (koje valjda zahteva neku dozu disonance da bi imalo poentu) dok ne vidim da li ovo vodi necemu konkretnijem.

Za sada iznosite jedno licno promisljanje na izuzetno opsirnu temu. Povrsnost je tu samo jedna od dubokih jama u koju se lako da upasti.

Samo napred (ne u jamu).

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana