Holandski grip hara Srbijom ?

sentinel26 RSS / 13.05.2009. u 18:42

Pozivam doživotnog ministra zdravlja T.Milosavljevića da hitno proglasi epidemiju „Holandskog gripa" u Srbiji i preduzme mere za nabavku  i primenu vakcine „Mladi-Hadži-Haps-Flu".

Svetsku zdravstvenu organizaciju ne mora da izveštava jer je epidemija endemskog karaktera a susedi Srbije imaju dokazani imunitet na isti, tako da ne postoji realna opasnost od njegovog širenja na Evropu i ne daj bože Ameriku.

Za one koji se nisu setili dana bezbednosti i ne veruju da postoji taj grip evo:

Dokaz br. 1:  - List „Danas",13.05.2009.

Rasim Ljajić, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom, povodom posete Serža Bramerca

Pre ćemo mi uhapsiti Mladića nego što će Holandija promeniti stav

"Iskren da budem, nisam preterani optimista da će Holandija promeniti stav. Oni imaju prilično zakovanu poziciju i bez Mladića u Hagu teško je očekivati da će je promeniti.

 Za promenu njihovog stava i odmrzavanje SSP-a nije dovoljno samo eventualno „zeleno svetlo" holandske vlade veći saglasnost parlamenta, što je teško očekivati.

 Zaista verujem da je veća šansa da se Mladić i Hadžić nađu u Hagu nego da Holandija, u sadašnjim okolnostima, promeni stav."

Dokaz br. 2: - List "Danas", 13.05.2009.

RAZGOVOR - Sonja Liht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost i presednik Saveta za spoljnu politiku  Ministarstva spoljnih poslova, poziva na energičnije ponašanje

Srbija mora aktivnije da lobira

* Unutar EU raste nervoza zbog tvrdog stava Holandije* Formalno, u brzini integracija padamo na dno * Deblokada Prelaznog sporazuma do kraja ove godine

"Čini mi se da među Evropljanima raste nervoza zbog tvrdokornog stava Holandije, odnosno gospodina Ferhagena ili holandskog parlamenta. Koliko znam, to nije stav celokupne tamošnje vlade. Ferhagen je ministar spoljnih poslova i on to sigurno ne radi na svoju ruku, ali je i koalicioni partner. Neće holandska vlada zbog Srbije da dovede u pitanje svoj opstanak. Meni je zbog toga žao, jer se time pomažu oni koji su protiv Srbije."

Dokaz br. 3: -  List "Danas", 10. 03. 2009

Holandska nečista savest

"Jedina prepreka putu ka EU je nefleksibilan stav Holandije zbog saradnje Beograda sa Haškim tribunalom, kazao je Tadić i ocenio da je razlog za takav stav holandska „nečista savest" jer nije sprečen masakr u Srebrenici, 1995. „Holandija se smatra odgovornom za tragične događaje u BiH i zato kažnjava demokratiju u Srbiji", rekao je on. "

Dokaz  br. 4:

Dana 02.11.2008.godine centar Beograda je bio izlepljen poternicama za ministrom IP Holandije Ferhagenom.

Jedna poternica još uvijek nije uklonjena, znači da je još uvijek "na snazi".

Dokaz br. 5:

Na gostovanju u Barseloni, g-din Božidar Djelić ( bio bez penkala )  dao je veoma uvredljivu i nediplomatsku izjavu na račun Holandije i njenog ministra Ferhagena, zato što je ovaj odbio da ga primi na razgovor.

Dokaz o postojanju vakcine i izlečivosti epidemije:

Holandija neće odobriti SSP

27. oktobar 2008. | 13:08 | Izvor: B92, Tanjug Beograd  - Ambasador Holandije u Beogradu kaže da ta zemlja neće odobriti primenu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije sa EU bez pune saradnje sa sudom u Hagu.
"Naša pozicija je sasvim jasna. Smatramo da treba da postoji puna saradnja sa Tribunalom u Hagu i mi tu poziciju nećemo promeniti dok Ratko Mladić ne bude izručen haškom Tribunalu", izjavio je Van Dartel novinarima u Centru Sava.
"To je bila naša pozicija i pre nekoliko godina i sada, a biće i u budućnosti", rekao je holandski ambasador.

....................................... 

Visokopočitaeni popečitelj (ministar ) narodnoga zdravlja  ima veoma lagan zadatak.

Uzročnik epidemije poznat.

Način prenošenja i širenja poznat.

Efikasnost vakcine veoma  visoka (garantovana ).

Potrebna veoma mala količina (dve doze ) i nema velikih troškova.

Obavestiti ostale ministre da se taj grip leči jedino tom vakcinom i nikako drugačije.

Srećno gosn ministre !

.......................................

Do ustanka i pobune u Evropi zbog stava Holandije (usprkos "nervozi" ) neće doći.

Piscu ovih redaka je poznato ime zemlje (starije članice EU ) koja će da preuzme štafetu u slučaju da se Holandija "zamori".

Irska, V.Britanija, Francuska, Slovenija, Austrija, Madjarska, Nemačka i Belgija se protive vršenju pritisaka na Holandiju (ne učestvuju u njemu ) da promeni stav bez dovršetka saradnje sa Hagom.

Skandinavske i pribaltičke zemlje nisu zainteresovane za ovaj problem, odnosno imaju druge sfere interesovanja.

Potugalija, Španija i Italija imaju tolike količine svojeg putera na glavi da im ne pada na pamet da (osim kurtoaznih izjava prijatnih za uši ) organizuju nekakvu akciju jer i njihov "puter" može da dodje na dnevni red.

Grčka, Rumunija i Kipar su dakle ta ogorčena većina koja možda "preti" pobunom.

Sličan ustanak je dizao V.Drašković u Africi u vezi Kosova. Nismo valjda zaboravili ? Rezultate znamo.  

Zbog "Bodrumskog" virusa ne treba mnogo brinuti jer se on pojavljuje jednom u 3-4 godine, potom nestaje čim se uključe kamere i nema opasnosti od epidemije.

Napomena: sva boldiranja teksta su moje (ne )delo.  



Komentari (47)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 18:56 13.05.2009

?

kazao je Tadić i ocenio da je razlog za takav stav holandska „nečista savest" jer nije sprečen masakr u Srebrenici, 1995. „Holandija se smatra odgovornom za tragične događaje u BiH i zato kažnjava demokratiju u Srbiji", rekao je on.


?????????????????????
sentinel26 sentinel26 19:09 13.05.2009

Re: ?

antioksidant
kazao je Tadić i ocenio da je razlog za takav stav holandska „nečista savest" jer nije sprečen masakr u Srebrenici, 1995. „Holandija se smatra odgovornom za tragične događaje u BiH i zato kažnjava demokratiju u Srbiji", rekao je on. ?????????????????????
AO, mnogo pitanja.
Moguće je da u Holandiji stvarno postoji ta "nečista savest". To je isključivo njihova unutrašnja stvar.

U Srebrenici se stvarno desio masakr i zločin genocida.

Stalni Medjunarodni sud u Hagu presudio i rekao jasno u čemu i kolika je odgovornost Srbije. Tadić je vjerovatno neobavešten.

Nehumano je zločine nazivati "tragičnim dogadjajima".

Demokratiju u Srbiji ako je ima nije kaznila Holandija, već njegove kolege, prethodni vodji nebeskog projekta.
Moguće je da je i o ovome čovjek neobavešten.

dragan7557 dragan7557 21:21 13.05.2009

Re: ?

RAZGOVOR - Sonja Liht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost i


Ta gospoja se potpišuva sa Licht bar na stranici istoimenog fonda za Izuzetno Školovanje Elite ???
Vel'ko slovo F mi slabo radi.

Kako nam je iškolovala Avangardu pardon elitu vidi se po izvanrednosti iste na prostorima države cije je područje delovanja kao i područje aktivnosti, rečene elite a i fondu-a koji na sve manjoj izuzetnoj teritoriji aperiše.
Bojim se da na kraju izuzetna elita zajedno sa učenom gospavom Licht ne dobije Gicht teško se poboli i izuzetno lipše od svoje izuzetnosti.
Ako ste mislili da sam gore nešto jezički u kvaru pomislite na Izuzetnost kao prirodno stanje stvari posle Izuzetne Popravke u rečničkoj radionici za proizvodnju Izuzetnih stvari gde droga nije to već GUDRA, i budite samo opušteni.
Mirno čekajte da Izuzetnost Izdžiklja i ponašajte se KUL.

Ako postavite pitanje od čega se Izuzetnost finansira, izuzetno vam neće biti replicirano.
Za ostalo videti Izuzetne intervju-e sa Izuzetnom Soniom LIcht a ako niste nikada videli ništa u vezi sa ovom La Izuzetnom Nationale gospojom svakako ste Izuzetno srećni u svojoj izuzetnoj pomrčini.

Pošto Izuzetnost predstavlja u neku ruku izuzimanje gospoju treba registrovati kao pronalazača a patent Politička Izuzetnost proglasiti đuture sa patentom Izuzetnom Političkom elitom za Brand Milenijuma.
Niko nema što Srbin imade, još jednom potvrdžena naša Izuzetnost.

Siguran sam da je sa ovako Izuzetnim itd. prodaja ovog Branda (nije Marlon) izvoz obezbeđen za sledeći' 1000 godina.Naravno naši dizajneri treba da još osmisle prikladno pakovanje za ovo prodavanje Izuzetne Magle jer je konkurencija (u politici Kompeticija) kod ovog produkta velika.

Druge Izuzetne elite će sigurno sklopiti Kohabitaciju za borbu protiv naše Izuzetnosti ali mi možemo da im ovakva nebulotična ponašanja izbijemo iz njihove neizuzetne političe glavurde.

dragan7557
dragan7557 dragan7557 21:41 13.05.2009

Re:Slavoljub Penkala

Na gostovanju u Barseloni, g-din Božidar Djelić ( bio bez Penkala )


Pa dakle i pored Izuzetnosti Polit Elite (kojoj majstor podpredsednik nadajmo se pripada) skoro je neizvodivo bilo Penkalu dovukljati u Bacelonu kao što nije bilo moguće ni zarezati ga.

Slavoljub Penkalo
hrvatski pronalazač (?) umro je 5 februara 1922 u
Zagrebu Austro Ugarska.
Nije greška piše doslovce u Vikipediji

Naravno u svojoj Političkoj Izuzetnosti Naši su pokušali da počivšeg Penkalu privole na Kohabitaciju u čemu nesumnjivo Izuzetan značaj ima upravo Izuzetni političar m'sje Nj.E. ministar i Izuzetni Potprecednik, je rečeni pronalazač odbio da se zbog naših Izuzetnosti povampiri u čemu je imao podršku vas celog Zagreba i Austro Ugarske vlade tokom teških pregovora o eventualnoj Kohabitaciji sa "našim".
preporuka i poz.

dragan7557
drug.clan drug.clan 21:48 13.05.2009

Re: Re:Slavoljub Penkala

dragan7557
Na gostovanju u Barseloni, g-din Božidar Djelić ( bio bez Penkala )


Pa dakle i pored Izuzetnosti Polit Elite (kojoj majstor podpredsednik nadajmo se pripada) skoro je neizvodivo bilo Penkalu dovukljati u Bacelonu kao što nije bilo moguće ni zarezati ga.

Slavoljub Penkalo
hrvatski pronalazač (?) umro je 5 februara 1922 u
Zagrebu Austro Ugarska.
Nije greška piše u Vikipediji

Naravno u svojoj Političkoj Izuzetnosti Naši su pokušali da počivšeg Penkalu privole na Kohabitaciju u čemu nesumnjivo Izuzetan značaj ima upravo Izuzetni političar m'sje Nj.E. ministar i Izuzetni Potprecednik, je rečeni pronalazač odbio da se zbog naših povampiri u čemu je imao podršku vas celog Zagreba i Austro Ugarske vlade tokom pregovora.
preporuka i poz.

dragan7557


Zbog pravednosti prema drugim narodima treba ipak reci Edvard Penkala (od 27 godine Slavoljub) poljsko-holandski izumitelj rodjen u Slovackoj koji je veci deo zivota ziveo i umro u Hrvatskoj!
dragan7557 dragan7557 21:56 13.05.2009

Re: Re:Slavoljub Penkala


Zbog pravednosti prema drugim narodima treba ipak reci Edvard Penkala (od 27 godine Slavoljub) poljsko-holandski izumitelj rodjen u Slovackoj koji je veci deo zivota ziveo i umro u Hrvatskoj!


Svakako se slažem ali ne i sa:
hrvatski pronalazač (?) umro je 5 februara 1922 u
Zagrebu Austro Ugarska.


dragan7557
sentinel26 sentinel26 21:59 13.05.2009

Re: Re:Slavoljub Penkala

drug.clan
dragan7557
Na gostovanju u Barseloni, g-din Božidar Djelić ( bio bez Penkala ) Pa dakle i pored Izuzetnosti Polit Elite (kojoj majstor podpredsednik nadajmo se pripada) skoro je neizvodivo bilo Penkalu dovukljati u Bacelonu kao što nije bilo moguće ni zarezati ga.Slavoljub Penkalo hrvatski pronalazač (?) umro je 5 februara 1922 u Zagrebu Austro Ugarska.Nije greška piše u VikipedijiNaravno u svojoj Političkoj Izuzetnosti Naši su pokušali da počivšeg Penkalu privole na Kohabitaciju u čemu nesumnjivo Izuzetan značaj ima upravo Izuzetni političar m'sje Nj.E. ministar i Izuzetni Potprecednik, je rečeni pronalazač odbio da se zbog naših povampiri u čemu je imao podršku vas celog Zagreba i Austro Ugarske vlade tokom pregovora.preporuka i poz.dragan7557Zbog pravednosti prema drugim narodima treba ipak reci Edvard Penkala (od 27 godine Slavoljub) poljsko-holandski izumitelj rodjen u Slovackoj koji je veci deo zivota ziveo i umro u Hrvatskoj!

Djavoli jedni, natjeraste me vas dvojica da provjeravam svoj tekst.
Ja sam "penkalo" napisao malim slovom.
Ne vjerujem da Boža zna za ovo. Ali ste me dobro nasmijali.
dragan7557 dragan7557 22:11 13.05.2009

Re: Re:Slavoljub Penkala

Na gostovanju u Barseloni, g-din Božidar Djelić ( bio bez penkala ) dao je veoma uvredljivu i nediplomatsku izjavu na račun Holandije i njenog ministra Ferhagena, zato što je ovaj odbio da ga primi na razgovor.


Prijatelju tebe treba na doedukovanje kod Edukološkinje gospože Licht:

Po Izuzetnom Rečniku za Izuzetnu Političku Elitu i isto rečenom Izuzetnom Gramatičeskom Pravilniku Propisanom od strane Founda za Izuzetno Obrazovanje još Izuzetnije Izuzetne Političke (Neosporno Izuzetne) Elite rečenica na Izuzetnom Političkom Jazikoslovjenju treba da se Izskazuje na ovde primeren način:

...Ferhagena, jerbo je isti odbio Kohabitaciju vokabularno verbalnog tipa.

dragan7557
dragan7557 dragan7557 22:14 13.05.2009

Re: Re:Slavoljub Penkala

Ja sam "penkalo" napisao malim slovom.


Čime je učinjeno inkriminisano delo i težak diplomatičeski incident.

dragan7557
sentinel26 sentinel26 22:15 13.05.2009

Re: Re:Slavoljub Penkala

dragan7557
:...Ferhagena, jerbo je isti odbio Kohabitaciju vokabularnog tripa.

Će se popravim. Ko radi taj i griješi ?
wukadin wukadin 10:02 14.05.2009

Re: ?

Tadić jednom da bude 110% u pravu
i sad se nešto iščuđavaš.
Pa naravno da im je nečista savest, kad su utekli, na šta ih je i Rus u SB UN podsetio - jer ruski mirotvorci nisu bežali iz Osetije
Nego dobro je Ameri što su zaboravili na Bosnu i njima može zbog mnogo čega biti čista savest.... Kada bi oni znali šta je to.
adam weisphaut adam weisphaut 19:01 13.05.2009

Mislim da znam

Piscu ovih redaka je poznato ime zemlje (starije članice EU ) koja će da preuzme štafetu u slučaju da se Holandija "zamori".

koja bi to članica mogla da bude...
sentinel26 sentinel26 19:11 13.05.2009

Re: Mislim da znam

adam weisphaut
Piscu ovih redaka je poznato ime zemlje (starije članice EU ) koja će da preuzme štafetu u slučaju da se Holandija "zamori".koja bi to članica mogla da bude...

Nema ni kopnenu ni vodenu granicu sa Srbijom. Dovoljno ?
adam weisphaut adam weisphaut 19:24 13.05.2009

Re: Mislim da znam

Nema ni kopnenu ni vodenu granicu sa Srbijom. Dovoljno ?

Još samo 24 članica
Šalu na stranu, da.
sentinel26 sentinel26 19:45 13.05.2009

Re: Mislim da znam

adam weisphaut
Nema ni kopnenu ni vodenu granicu sa Srbijom. Dovoljno ?Još samo 24 članica Šalu na stranu, da.
Adame, to nije nikakva tajna, predsjednik vlade te zemlje je javno saopštio da njegova zemlja neće dozvoliti "da se izvrši" pritisak na Holandiju.
Kako ona može to da uradi ? Pa jedino da sama preuzme tu palicu u ruke.

kod nas je sva pažnja usredsredjena isključivo na Holandiju, kao da baš od nje zavisi sudbina i budućnost Srbije i niko ne obraća pažnju na to šta se dogadja okolo.

Vlada Holandije ne može (i da hoće ) da promijeni odluku parlamenta, a tamo je opozicija još veći protivnik promene stava i odluke.

Treba da prestanemo da svoj nerad zaklanjamo iza drugih a svoje smeće da prebacujemo u tudje dvorište i kraj.
adam weisphaut adam weisphaut 19:49 13.05.2009

Re: Mislim da znam

Treba da prestanemo da svoj nerad zaklanjamo iza drugih a svoje smeće da prebacujemo u tudje dvorište i kraj

Amen.
drug.clan drug.clan 19:38 13.05.2009

promeniti stav

A da mi promenimo stav protiv holandije?

Mislim da se bar pokaju i sklone spomenike odgovornima za genocid nad celom jednom vrstom: pogledati

Osim toga tu je i pravo na samoopredelenje Arube, Bonera, Kuracaaa, Sabe, St Eustahija i St Martena


PS. Bure, Narandzastu slobodnu drzavu i Bursku republiku za sada necemo spominjati (cuvamo za saslusanje pred sudom)
sentinel26 sentinel26 19:53 13.05.2009

Re: promeniti stav

drug.clan
A da mi promenimo stav protiv holandije?

Može, ali je bolje da prvo riješimo pitanje gripa pa onda potpuno zdravi (zarad mogućeg karantina ) izadjemo na sunce.

V.Drašković (u svojstvu ministra IP ) je bio u posjetu Burima, obećani "ustanak" još nije započeo, a ka' će ne zna se.
Jelena Gall Jelena Gall 21:32 13.05.2009

Re: promeniti stav

V.Drašković (u svojstvu ministra IP ) je bio u posjetu Burima, obećani "ustanak" još nije započeo, a ka' će ne zna se.

kako si ti u svom postu krenuo unazad umesto unapred, bojim se da ti je prognoza pravilna. a i dijagnoza.
sentinel26 sentinel26 22:00 13.05.2009

Re: promeniti stav

Jelena Gall
V.Drašković (u svojstvu ministra IP ) je bio u posjetu Burima, obećani "ustanak" još nije započeo, a ka' će ne zna se.kako si ti u svom postu krenuo unazad umesto unapred, bojim se da ti je prognoza pravilna. a i dijagnoza.
To je bilo iznudjeno, sve zbog radi blogera.
Jelena Gall Jelena Gall 13:07 14.05.2009

Re: promeniti stav

sve zbog radi

i ovo ide u red gorepomenutih incidenata :)
sentinel26 sentinel26 14:07 14.05.2009

Re: promeniti stav

Jelena Gall
sve zbog radi i ovo ide u red gorepomenutih incidenata :)
Nijesam htio Djelićevu bajatu izjavu da stavljam na čelo kolone dokaza o kliconošama opasnog gripa, a vjeruj mi da je to samo mali deo.

Da li sam ja izabrao najreprezentativnije "uzorke" saznaćemo. Do sada se nije niko javio sa nekim boljim primjerom. :))

Dr M Dr M 21:53 13.05.2009

Holandski grip


Lepo je receno da se uzrocnik ove boljke zna, nacin prenosenja zna, postoji vakcina, sve je to naucno dokazano.
Medjutim, nije tacno da Ministar ima lak zadatak.
Oni koji treba da se vakcinisu, odbijaju da prime vakcinu pravdajuci se verskim razlozima, jedni, ili negirajuci oboljenje, drugi..

Takodje, predlazem da se opisana boljka ne zove po asocijaciji- Holandski grip- nego po uzrocniku, izazivacu,:

Srpski trip
sentinel26 sentinel26 22:07 13.05.2009

Re: Holandski grip

Dr M
Lepo je receno da se uzrocnik ove boljke zna, nacin prenosenja zna, postoji vakcina, sve je to naucno dokazano.Medjutim, nije tacno da Ministar ima lak zadatak.Oni koji treba da se vakcinisu, odbijaju da prime vakcinu pravdajuci se verskim razlozima, jedni, ili negirajuci oboljenje, drugi..Takodje, predlazem da se opisana boljka ne zove po asocijaciji- Holandski grip- nego po uzrocniku, izazivacu,:Srpski trip

Ne znam šta će reći nadležni ministar i njegovi pomoćnici. Meni ne bi smetalo.

Ja bih radije ono što se zove nedostatak imuniteta nazvao "tripom" a onda je virus zahvatio neotporne koji su oboljeli od gripa.
Inostrano ime je nekako moderno kada je u pitanju nešto što nije dobro.
Domaća imena čuvamo samo za dobre i lijepe stvari. Zar ne ?


Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:05 13.05.2009

I sad...

Holandska nečista savest

"Jedina prepreka putu ka EU je nefleksibilan stav Holandije zbog saradnje Beograda sa Haškim tribunalom, kazao je Tadić i ocenio da je razlog za takav stav holandska „nečista savest" jer nije sprečen masakr u Srebrenici, 1995. „Holandija se smatra odgovornom za tragične događaje u BiH i zato kažnjava demokratiju u Srbiji", rekao je on. "
U čemu je razlika između onoga što je ovo izgovborio i njegovog "čika Gedže"...nikako da odgonetnem...
Možda je "čika Gedža" manji demagog...
sentinel26 sentinel26 22:11 13.05.2009

Re: I sad...

Drago Kovacevic
Holandska nečista savest"Jedina prepreka putu ka EU je nefleksibilan stav Holandije zbog saradnje Beograda sa Haškim tribunalom, kazao je Tadić i ocenio da je razlog za takav stav holandska „nečista savest" jer nije sprečen masakr u Srebrenici, 1995. „Holandija se smatra odgovornom za tragične događaje u BiH i zato kažnjava demokratiju u Srbiji", rekao je on. "U čemu je razlika između onoga što je ovo izgovborio i njegovog "čika Gedže"...nikako da odgonetnem...Možda je "čika Gedža" manji demagog...
Ja nijesam do sada primjetio da se oni trude da vidimo postojanje ikakve razlike (u političkim stavovima ) izmedju njih dvojice.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:19 13.05.2009

Re: I sad...

Ja nijesam do sada primjetio da se oni trude da vidimo postojanje ikakve razlike (u političkim stavovima ) izmedju njih dvojice.

Nijesam ni ja, ali ima jedan sitan detalj. "Čika Gedža" svoje poruke piše pisaćom mašinom, a velika slova umeće hemijskom olovkom...Kako ti je to promaklo...
sentinel26 sentinel26 22:45 13.05.2009

Re: I sad...

Drago Kovacevic
Ja nijesam do sada primjetio da se oni trude da vidimo postojanje ikakve razlike (u političkim stavovima ) izmedju njih dvojice.Nijesam ni ja, ali ima jedan sitan detalj. "Čika Gedža" svoje poruke piše pisaćom mašinom, a velika slova umeće hemijskom olovkom...Kako ti je to promaklo...
Mora da je neko nevidljivo mastilo koje mogu da vide samo odabrani.
rankot rankot 06:43 14.05.2009

Re: I sad...

sentinel26
Drago Kovacevic
Holandska nečista savest"Jedina prepreka putu ka EU je nefleksibilan stav Holandije zbog saradnje Beograda sa Haškim tribunalom, kazao je Tadić i ocenio da je razlog za takav stav holandska „nečista savest" jer nije sprečen masakr u Srebrenici, 1995. „Holandija se smatra odgovornom za tragične događaje u BiH i zato kažnjava demokratiju u Srbiji", rekao je on. "U čemu je razlika između onoga što je ovo izgovborio i njegovog "čika Gedže"...nikako da odgonetnem...Možda je "čika Gedža" manji demagog...
Ja nijesam do sada primjetio da se oni trude da vidimo postojanje ikakve razlike (u političkim stavovima ) izmedju njih dvojice.

Ма само је Холандија проблем, поштени и честити ДС једва чека да уђе у Европу. А за улаз у ЕУ главна је екологија: прво треба почистити смеће и "смеће" из Србије. Само још да дочекамо да смеће само себе чисти...
sentinel26 sentinel26 09:18 14.05.2009

Re: I sad...

rankot
.Ма само је Холандија проблем, поштени и честити ДС једва чека да уђе у Европу. А за улаз у ЕУ главна је екологија: прво треба почистити смеће и "смеће" из Србије. Само још да дочекамо да смеће само себе чисти...
Funkcioneri DS i nekih drugih stranaka i udruženja se često šetaju Evropom o trošku poreskih obveznika, oni se već nalaze u EU, a za gradjane, koga je briga za njih.

U vrijeme Hazjanina narodu je u zamjenu za ćutanje nudjena proja. Narod pristajao.

U novija vremena narodu se nude razne izgre da bi im narod oprostio što ga potkradaju. A narod... uživa kao David Štrbac.

dragoljub92 dragoljub92 22:17 13.05.2009

pozdrav

g sentinel,
ja mislim da je ovaj narod odlučio i da je prelomio,svi nek si idu gde oće i kako oće a mi ćemo sami za sebe i protiv svih tako da me ništa više ne čudi
sentinel26 sentinel26 22:43 13.05.2009

Re: pozdrav

dragoljub92
g sentinel,ja mislim da je ovaj narod odlučio i da je prelomio,svi nek si idu gde oće i kako oće a mi ćemo sami za sebe i protiv svih tako da me ništa više ne čudi
Moguće je, ali će jednoga dana morati službeno (na nekom referendumu ) da ga zvanično priupitaju za "Evropa zdraj" ili ne i to bezuslovno jer je narod saznao da se Evropi ne mogu postavljati uslovi.
Ne može se nekoga lagati 100 godina, ode on kod komšije pa provjeri.
wukadin wukadin 11:11 14.05.2009

Re: pozdrav

Greška u koracima kolega.
Referendum se obično postavlja oko samog članstva u EU, koje nije toliko sporno, a ne oko uslova. Drugim rečima, treba ONI da se smisle, a ne MI.
A može referendum i oko uslova, samo onda bi svake godine bio drugačiji referendum. Pri čemu ne bi uvek mogao da se očekuje pozitivan rezultat. Hoće narodu i da doqrči, pa je onda moguće širiti različitu ideologiju.
A ako stvarno zamislimo situaciju referenduma oko svakog uslova koji nam EU postavi, onda moramo da se zapitamo oko čega će aktuelna proevropska vlast promeniti mišljenje, pošto sada podržava oprečne ciljeve. Kako se ono piše "saradnja sa susedima"? Da se ne piše kao: priznavanje "Kosova"-e?!?
Domazet Domazet 00:43 14.05.2009

Vidim skupilo se drushtvance...

...bice da je skupo u kafanama. Nego nisam hteo o tome. Nesto se mislim, mogao bih za chas da rasturim drushtvance. Dovoljno bi bilo samo da viknem: GABELJI ! pa da domacin pobegne glavom bez obzira. Ali necu, gde da vas rasturam na ovu skupocu....
sentinel26 sentinel26 09:01 14.05.2009

Re: Gabelj

Domazet
... GABELJ ..
Jok more. Nije skupo ovdje u kafanama. Većina ih nije u PDV sistemu, pa jeftinoća, bog da te vidi.

Nego šta sam ono hteo da kažem...?

Pomoć koja je tebi potrebna ne nalazi se kod ovog domaćina.
Baš mi je žao što ti iz nekog razloga ne možeš da pokažeš svoje srpstvo...

Možda će ti biti od pomoći ako promijeniš ogledalo...
Milan Karagaća Milan Karagaća 08:46 14.05.2009

nečista savest

mislim da ima mnogo više razloda da se govori o nečistoj savesti kod nas nego u Holandiji.Ako oni imaju grižu savesti što nisu sprečili, šta jesa savešću onih što su uradili.
Činimi se da je nespretna interpretacija i da nam ne ide u korist, bez obzira u kom kontekstu je rečeno.
sentinel26 sentinel26 09:07 14.05.2009

Re: nečista savest

Milan Karagaća
mislim da ima mnogo više razloda da se govori o nečistoj savesti kod nas nego u Holandiji. Ako oni imaju grižu savesti što nisu sprečili, šta je sa savešću onih što su uradili. Čini mi se da je nespretna interpretacija i da nam ne ide u korist, bez obzira u kom kontekstu je rečeno.
Ovi što su to uradili nijesu nikada ni imali savjest.
Ovi drugi što su im pružali logistiku i zaštitu poslije izvršenja takodje je nijesu imali a i neće nikada.
Ovi što im sada pružaju zaštitu i peru biografije, pripremaju ih za buduće svece ne dozvoljavaju da se u njihovu savjest sumnja.
Ostaje jedino čačkanje po tudjoj savjesti.

Praksu da se nezgodne i nediplomatske, pa i bezobrazne izjave, ne daju iz svoje kancelarije, nego se ode u inostranstvo, lansirala je gospodja sa cvetom u kosi. Ko će toga još da se sjeća ?
wukadin wukadin 09:57 14.05.2009

Karantin

Kolega, da se opet cinično složim, samo gde je grip i karantin dobro dođe, mislim od Holandeza i inih... Nego, reče Tadić da smo sad dalji od EU nego pre godinu dana. Još samo da počne da razmišlja o alternativama, biće dobro.
A koja zemlja će preuzme štafetu? A da se mi okrenemo prijateljima, šta mislite kolega?!
sentinel26 sentinel26 10:38 14.05.2009

Re: Karantin

wukadin
Kolega, da se opet cinično složim, samo gde je grip i karantin dobro dođe, mislim od Holandeza i inih... Nego, reče Tadić da smo sad dalji od EU nego pre godinu dana. Još samo da počne da razmišlja o alternativama, biće dobro.A koja zemlja će preuzme štafetu? A da se mi okrenemo prijateljima, šta mislite kolega?!
Onaj kome se grip dopada i zadovoljan je njime nema u svijetu pravih prijatelja, već šačicu lažnih.

wukadin wukadin 11:01 14.05.2009

Re: Karantin

Oni "evropejci" u Srbiji (rekoh navodnici dok ne izvade praziluk) imaju (1) šačicu (2) lažnih prijatelja.
1) Šačica:
- mali broj zemalja, dvadesetak, uz još neke ekstenzije tridesetak, ali ekstenzije i nisu bitne
- mali broj stanovnika, cela geografska Evropa (sa Rusijom) je sada 10% svetske populacije, a pre jednog veka je bila četvrtina, što nas dovodi do
- tendencije opadanja, odnosno biće oni još manji, a i njihov uticaj
2) Lažni:
- jer potpisuju dokumente gde se podržava teritorijalni integritet država načelno, a kad potpišu sa Srbijom, onda piše i teritorijalni integritet Srbije ponaosob. A onda priznaju "Kosova".
- uhvatio čovek zlatnog Dinkića. Ovaj kaže "Pusti me obećaću ti tri želje". Ali Dinkiće je samo isuviše očigledan. On i dalje vrši redistribuciju evropskih obećanja koje su nam uvalili Oli HRen i slični. Kad ono - CVRC!

Dakle, kolega Sentinel čini mi se da Vi imate lažne prijatelje. Šačicu njih. A sviđa vam se i grip, ne biste pisali da vam se ne sviđa.
Lepo je što ste samokritični.
sentinel26 sentinel26 11:36 14.05.2009

Re: Karantin

wukadin
!Dakle, kolega Sentinel čini mi se da Vi imate lažne prijatelje. Šačicu njih. A sviđa vam se i grip, ne biste pisali da vam se ne sviđa.Lepo je što ste samokritični.
Moj komentar se odnosio na prave i lažne prijatelje Srbije a ne tvoje pa ti nijesam dao povoda da divaniš o mojim prijateljima.
Uzgred, ako te baš zanima veoma sam zadovoljan i kvantitetom i kvalitetom.

Tvoja želja da budeš u karantinu je legitimna ali imaš prava da je predstaviš isključivo kao svoju, a kada budeš uz pomoć glasača ili nekog duha izabran za narodnog popečitelja ili zastupnika, ti onda takve izjave lansiraj u "ime naroda" i po mogućstvu ne odavde nego iz Madrida ili još bolje iz Bukurešta.

Lijepo je što si se izjasnio da te vakcina za liječenje ovoga gripa ne interesuje.

Za referendum o uslovima pod kojima bi Srbija ušla u EU takodje možeš legitimno da se zalažeš, ne brani ti niko, ali to u nastavku neće biti tema ovog bloga...
Potraži nedje u komšiluku.

Pošto vidim da kliconošama zaraznog gripa nemaš zamjerki, nije sramota da im se pridružiš, ne vidim nikakvog ozbiljnog razloga da traćiš svoje duhovno vrijeme ovdje.
wukadin wukadin 11:46 14.05.2009

Re: Karantin

Moj komentar se odnosio na prave i lažne prijatelje Srbije a ne tvoje pa ti nijesam dao povoda da divaniš o mojim prijateljima.


A moj komentar se nije odnosio na prave i lažne prijatelje Srbije?
Loše čitate kolega, pogledajte ponovo ono pod "ugovori" i pod "teritorijalni integritet".
A divanim o vašim prijateljima pretpostavljajući da ste "evropejac". Ako niste, moje izvinjenje...
Ako niste znali, lepo reče Danilevski da je Evropa samo zapadno poluostrvo Azije

Tvoja želja da budeš u karantinu je legitimna ali imaš prava da je predstaviš isključivo kao svoju, a kada budeš uz pomoć glasača ili nekog duha izabran za narodnog popečitelja ili zastupnika


U što volim to zapadnjačko "ali"
A što ja da budem izabran kad imamo vlast koja nije sasvim loša...
Najviše im zameram ekonomiju, no kako nisam siguran da bih tu lično imao mnogo veće rezultate... No, glasaću, biće prilike. Možda pre, možda kasnije...

ti onda takve izjave lansiraj u "ime naroda" i po mogućstvu ne odavde nego iz Madrida ili još bolje iz Bukurešta.


A to je aluzija na nekoga ko je voljom naroda na vlasti?!
A koga to kolega. Mogu dvaput da pogađam?
Tadić? Jeremić?

Lijepo je što si se izjasnio da te vakcina za liječenje ovoga gripa ne interesuje.


Ne nego je "lijepo" to što sam protiv vaših lekova. Ja sam za alternativnu medicinu. Znate, ipak ima alternative, ma kako vas Soroš učio.
A ti lekovi vakcine... To nešto iz kuhinje i kutije onog Stošića za koga smo svetske parije... Možda je i Džastinka nešto zakuvala, šta ga znam...

Pošto vidim da kliconošama zaraznog gripa nemaš zamjerki, nije sramota da im se pridružiš, ne vidim nikakvog ozbiljnog razloga da traćiš svoje duhovno vrijeme ovdje.


A ja osećam prizvuk nervoze u vašem "glasu". Da li je to razlog?
sentinel26 sentinel26 11:56 14.05.2009

Re: Karantin

wukadin
Pošto vidim da kliconošama zaraznog gripa nemaš zamjerki, nije sramota da im se pridružiš, ne vidim nikakvog ozbiljnog razloga da traćiš svoje duhovno vrijeme ovdje.A ja osećam prizvuk nervoze u vašem "glasu". Da li je to razlog?
Bože sačuvaj samo ne želim divaniti niti se družiti :

- sa onima koji ne bi da se hapse ratni zločinci,

- sa onima kojima se svidjaju njihovi zaštitari,
- sa onima kojima su dobri narodni zastupnici koji lažu sopstveni narod.

Blogeri Tešanović i Stošić nijesu još napisali nijedan komentar u vezi ovoga posta, pa mnijem da ti svoju duhovnu mržnju nastaviš ispoljavati nedje drugde.
drug.clan drug.clan 14:04 14.05.2009

Re: Karantin

wukadin

Ako niste znali, lepo reče Danilevski da je Evropa samo zapadno poluostrvo Azije


I ja se pitam zasto smo mi sada tako zapeli da se udruzujemo sa luzerima - onima koji propadaju - onima koji su osudjeni na drugorazrednu ulogu. Ako vec treba da pojedemo govno onda da ga jedemo sa onima koji ce vladati u sledecih 100 godina.

Srbija treba da preduhitri sve i podnese zahtev za clanstvo u D20

Da me pogresno ne razumete. Lepo je to sve evropske vrednosti, kultura, civilizacija itd ali se od toga ne zivi.
wukadin wukadin 14:24 14.05.2009

Re: Karantin

- sa onima koji ne bi da se hapse ratni zločinci


Samo jedna stvar da ne ostane nedorečena.
Ja se nisam direktno izjasnio protiv hapšenja ili ti procesuiranja ljudi optuženih za ratni zločin. Nadam se da shvataš da do pravosnažne presude postoji pretpostavka nevinosti, pa ne možeš reći da je neko ratni zločinac. Ako sam slučajno rekao nešto u tom smeru, to je možda bio provokativni izraz.
Druga je stvar što neki misle da je sud u Hagu jedina pravda, a time i skaču sebi u usta jer isti su znali da hvale Vukčevića i naš sud za ratne zločine, specijalni naravno. E taj specijalni sud radi relativno dobro i ja ne bih imao zamerki da procesuira recimo Ratka Mladića. Posle svih gafova suda u Hagu mislim da su stekli uslovi da naša zemlja traži preuzimanje nekih procesa. A Hag inače pitanje šta će stići da završi do 2010. godine.
Što se tiče suda u Hagu, to je politički i pristrasan sud. Kako selektivna pravda nije više pravda, ja ne podržavam sud koji osuđuje samo Srbe, niti saradnju sa takvim sudom. Pravno je taj sud veoma diskutabilan, imali smo prilike da više puta vidimo mišljenja stručne javnosti o tome. Moralno i istorijski taj sud je nula. A što se tiče utilitarnih ili ti ekonomskih prednosti saradnje ("a to VAS najviše zanima", što bi rekao pokojni Pantelija) i to je veoma diskutabilno. Ja ukazujem da stvari ne idu onako kako su narodu obećavali. I ne samo ovi naši, nego i evropska birokratija koja je pred izbore delila optimizam i obećanja i šakom i kapom.
Tako, nadam se da smo se razumeli. A ono za Stošića sam onako uzgred izvalio, bilo je jače od mene
Ovo sam napisao zbog auditorijuma a ne zbog tvoje želje za (ne)druženjem.
sentinel26 sentinel26 15:23 14.05.2009

Re: Karantin

wukadin
Ja se nisam direktno izjasnio protiv hapšenja ili ti procesuiranja ljudi optuženih za ratni zločin
.
A to što se nijesi direktno ili otvoreno izjasnio, nego si to uradio indirektno, te kao kvalifikuje da nastaviš propagandu na zaštiti lika i djela najvećeg koljača u Evropi od WWII rata do danas.

Pa onda ovako nastupaš i plasiraš laži :
Što se tiče suda u Hagu, to je politički i pristrasan sud. Kako selektivna pravda nije više pravda, ja ne podržavam sud koji osuđuje samo Srbe, niti saradnju sa takvim sudom. Pravno je taj sud veoma diskutabilan, imali smo prilike da više puta vidimo mišljenja stručne javnosti o tome.

- Sud nije politički i ne sudi za politička djela nego za najteže zločine, pa i zločine genocida.

- Oni koji skoro 10 godina nijesu priznavali taj sud već su se samo trudili da sakrivaju svoje "heroje", niti su za to vrijeme sakupljali kvalitetne dokaze za zločine nad svojim sunarodnicima, izgubili su svaki kredibilitet da korektno ocjenjuju nečiju pristrasnost.

- Taj sud ne sudi i ne osudjuje samo Srbe.

- Najveću kaznu (ubjedljivo ) od toga suda dobio je hrvatski general i to 46 godina.

- Pravna "diskutabilnost" toga suda ne postoji a ako i postoji o istoj može da raspravlja samo SB UN.

- Ako pod mišljenjem stručne javnosti podrazumijevaš mišljenje antihaškog lobija koje se često čuje, to mišljenje je nepodobno da se zove stručnim jer podržava one koji izbjegavaju da se odazovu sudskim pozivima već se sakrivaju misleći da će na taj način sačuvati i dokazati svoju nevinost.

- Saradnja sa sudom u Hagu zbog ekonomske koristi nije moj stav niti se može pročitati iz jedne jedine rečenice koju sam bilo kada napisao.

Zbog auditorijuma da te obavijestim da Sud u Hagu neće 2010.godine prestati sa radom, ukoliko begunci ne budu privedeni pravdi.
Ta želja da sačekate završetak rada suda 2010 i da sa njim prošetate Terazijama ili preko Dedinja vam se neće ispuniti nadam se.

Zbogom Wukadine, neka ti je sa srećom bolovanje od "Holandskog gripa", pa navrati opet i kada bude neka druga tema i duh te nanese.
wukadin wukadin 15:03 14.05.2009

Ustanak

Sličan ustanak je dizao V.Drašković u Africi u vezi Kosova. Nismo valjda zaboravili ? Rezultate znamo.


Nisam čitao sve komentare, pa ne znam da li je neko već zamijetio...
Koliko je afričkih zemalja priznalo "Kosova"?!
Još će ispasti da branim Draškovića

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana