NAMA JE ROĐENDAN ! DOBRODOŠLI !

Jelica Greganović RSS / 15.05.2009. u 08:00

resizedcidb844d015-2f1e-.jpg20 godina! Danas nam je rođendan, B92 puni 20 godina!

U podne 15. maja 1989. godine, pod izgovorom doprinosa proslavi 25. maja, takozvanog Dana Mladosti, a sa željom da se i mi jedared do'vatimo frekvencije, pokrenut je eksperimentalni omladinski program B92. 20 godina nas slušate i nešto manje godina gledate, 20 godina, malo li je na ovu skupoću i krizu...Izvolite na žurku, ako ne stignete do grada, gde će B92 danas raditi sa otvorenog, iz Pionirskog parka ili i ako tamo svratite, dođite da proslavimo.

Ne mogu da verujem da je prošlo 20 godina, priznala bih 10 najviše, ali 20 ni slučajno. Tih 20 godina, koje su prošle brzo kao 10, pune su kao 50. Pa, vi računajte, meni matematika nije jača strana. Šta je sve stalo u tih 20 godina, koliko rada, koliko zlih vremena za koje je izgledalo da im nikada kraja neće biti, koliko puta je dotaknuto dno da bi se ispostavilo da je duplo i da ispod njega ima još, koliko istrajnosti, ma kako to patetično zvučalo, ali ovih 20, koje su prošišale kao 10, zavredelo je bar 50 beneficiranog radnog staža. Našeg i vašeg. Ne povratilo se. Onda su stigla bolja vremena, sa malo sreće još bolja će doći. Vremenska jedinica za promene u ljudskom veku je – 10.

resizedradiob921.jpgSa naše leve strane je naslovna strana kao kataloga, nečega što bi se danas zvalo promo-materijal, za šta smo mi tada imali minimalno para, a i da smo imali više odakle nam...shodno tom nemanju nas je Veran saterao na foto-sešn, o kako to hoh zvuči i prva ekipa urednika je imala zadatak da pored pripremljene programske šeme za svoj sektor, uveliča svojim izgledom i pomenuti materijal. Da smo znali kakve godine čekaju iza busije, verovatno nam ni u ludilu ne bi palo na pamet da se slikamo kao mafijaška porodica...a, tada je to baš bio dobar fazon, em jeftin, za to smo još mogli i da nakupimo krpa po šire porodičnim ormanima koje smo isprepadali.

Tih dana su se po redakciji, do tada Ritma srca, odvijale panične pripreme. Koje su bile još paničnije kada se uzme u obzir da nam se pridružila i redakcija Indeksa 202 i da se svakog trenutka očekivao okršaj dve muzičke redakcije, koje su mrkim pogledima najavljivale borbu za opstanak svojih dotadašnjih muzičkih opcija.

 Istovremeno je brojem eksplodirala informativna redakcija, koja je odjednom imala višak ljudi, a manjak sredstava za rad. Za početak vesti. Jerbo su nam nadležni omladinsko-studentski organi naložili da gledamo svoja posla i pomno pratimo omladinsku politiku...u visoku da se ne mešamo, nego da gledamo svoja posla...čime, to se ne sećam da su mnogo pominjali...

Odjednom smo shvatili i da je 12 sati programa dugačko i da se sastoji od toliko minuta da je to užas jedan, a reklame gde ćemo da nabavimo, to je tek bio kviz. Time je lupala glavu novooformljena sekcija za marketing, koja je nosila maskirno ime »sponzorska«...da smo i tu znali kakva vremena se spremaju da istrče na teren, ne bi se ni tim imenom igrali...

Tu naokolo se motala i kulturna redakcija, koja se borila za svoje mesto pred mikrofonom, a za njom i humorističko-zabavna, koja je u skladu sa svojim imenom izazivala takav humor da noge polomiš po onom špajzu od redakcije.

Kafe kuvarica Jasna je spadala s' nogu danima i spremala se da uvede donošenje kafa, u našu firmu u nastajanju, u kofama, jer sa šoljicama u tom broju, koje su misteriozno nestajale među tovarima papira, nije više išlo.

Za to vreme Veran je sastančio i samo povremeno upadao u onu gungulu, kojoj su tonci Mile Pile i naš Robert doprinosili što šrafcigerima, što drečanjem da se ništa ne pipa, ne dira, ne gleda, ne čačka...što smo iz prve i prihvatali, jer bi u suprotnom rizikovali frizuru iz trafo-stanice i mogućnost da svetlimo noću uz kratkospojne prekide.

Posle galame, koja je danima rasla, preteći da dovede do potpunog oglušavanja budućih stvaralaca radija, smišljena je sledeća, prva programska šema Omladinskog radija B92, za dan 15. maj 1989. godine, koju smo ponosno natrukovali u gore-vidi katalogu:

 

11.55      »Pet je do dvanaest« - najava programa koji sledi u okviru koga će se najaviti program: »Jutarnji program« - klasičan program za mlade koji se u to vreme, inače i bude. U okviru ovog programa emitovaće se vežbe, jutarnja fiskultura, rubrike »Dok niste pročitali dnevnu šampu«, »Šta je bilo-bilo je« - pregled dogadjaja od tog popodneva, itd.

12.00 »Ritam srca« - Prvi program Studija B

14.00 »Indeks 202« - Beograda 202

15.00 »muzička top lista« - top lista klasičnog tipa s tim što će biti       tematskog karaktera: bela lista, crna lista, žuta lista, rep lista, demo lista, kadrovska lista, disko lista, stambena lista, itd.

16.00 Sponzorski blok: u okviru ovog jednosatnog programa  sponzori programa će se reklamirati. Pored sponzorskog programa u ovom satu će se davati i saveti kako uložiti i gde novac, iznosiće se ideje za samozapošljavanje, itd.

17.00 Kultura, podkulture, omladinska kultura, subkultura.

18.00 Dnevna informativna emisija (vesti, komentari, reportaže...)

18.30 »Porodica Nedžipi«, parodija, humor, emisije »Porodica Jovanović« - pored ovog desetominutnog humorističkog bloka emitovaće se i Indeksovo radio pozorište.

19.30  Muzička emisija (novosti iz muzike, recenzije ploča i koncerata i puno muzike)

21.00 »Kontakt program« sa gostima i slušaocima – na tri ključne teme koje interesuju mlade: seks, sport i politika, ali i na druge teme. Ova emisija će se realizovati u nekoliko oblika: direktan kontakt, unakrsni intervju, itd.

23.00 Odjava programa koja traje jedan sat i koja traje li traje, u okviru koje će se, pored dobre muzike, uključivati i reporteri i predstavljajući Beograd noću.

03.00 Kraj programa

VIKENDOM APSOLUTNO NE POŠTUJEMO BILO KAKAV PROGRAM I SATNICU

Pravo da vam kažem, ovo kad sad vidim, čini mi se kao da je bilo prošlom veku, parodija, humor, renesansa...auu, al' smo bili mladi...i to sledeći:

PREDLOG SASTAVA REDAKCIJE EKSPERIMENTALNOG OMLADINSKOG PROGRAMA »RADIO B92«

1.    Glavni urednik: Nenad Cekić

2.    Odgovorni urednik: Veran Matić

3.    Urednik informativno-političkog programa: Jelica Milenković (Greganović)

4.    Urednik zabavno-humorističkog programa: Saša Kovačević

5.  Urednici Društva: Zoran Mamula i Srboljub Bogdanović

6.  Urednik muzičkog programa: Miško Bilbija

    7.  Šef tehnike: Mioljub Krsmanović

    8.  Producent: Mića Pantelić

    9.  Urednik kulture: Alisa Stojanović

10. Šef marketinga: Voja Žanetić

11. Šef spikera i voditelja: Aleksandar Žigić

12. Sekretar redakcije: Slavica Tomašević

Voditeljski adut nam je bila Gorica Stanković (Nešović), a zahvaljujući čudu od predajnika mogli smo da dobacimo do svih nizbrdica ispod Doma Omladine, ali nam je obližnji tunel predstavljao ozbiljnu prepreku. Zapravo, još bi najbolje bilo da smo onaj redakcijski radio odvrnuli na najjače i slušaocima prezentovali naš program kroz otvoren prozor, više bi nas ljudi čulo...

20 godina je prošlo, 20 godina smo rasli, iako mnogi nisu verovali da će eksperiment uspeti. 20 godina kroz našu redakciju je prošlo mnogo ljudi, dolazili, odlazili, vraćali se, ali i živeli u njoj kao u svojoj kući, u kojoj se i danas, između vesti, emisija, između trčanja sa trakama i papirima, piju kafe, smeje na ćoškovima i živi život koji se samo naizgled ne vidi i ne čuje na programu, bez koga ne bismo bili ono što jesmo. B92.

birthday_cake_candles_T.jpgZa naš 20. rođendan, za sve vas koji nas slušate, gledate i čitate, za sve nas koji za vas radimo, izvolite, svratite, kao kod svoje kuće. Dobrodošli na rođendan!

 

 

 

 

 

Nego, ja bih da iskoristim ovu priliku i da danas čestitam rođendan i Mojoj najboljoj drugarici, koja je nešto malo starija od radija...Moja najbolja drugarica puni danas 24,5 godine, MALA, SREĆAN TI ROĐENDAN!Komentari (172)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

gagas77 gagas77 08:02 15.05.2009

ljubimmmm

srećan rođendan!!!!
zivi bili..i jos dugo dugo nam trajali!!
a kome sad usi da vucem..mislim da porastete??
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:14 15.05.2009

Hvala, hvala!

Evo možeš meni, ljub, ljub, ljub!

Posluži se

jednatanja jednatanja 09:48 15.05.2009

Re: Hvala, hvala!

najboljem najjačem b92, srećan rodjendan!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:55 15.05.2009

Hvala,

tanjo!

r0811n r0811n 12:35 15.05.2009

Re: Hvala, hvala!

Ako Vam je dobro- onda ništa.
Pa srećno.....
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:02 15.05.2009

Re: Hvala, hvala!

Pa, dobro nam je i pa, hvala.
r0811n r0811n 18:45 15.05.2009

Re: Hvala, hvala!

Jelica Greganović
Pa, dobro nam je i pa, hvala.


Ne sumnjam.Kao ni u to iskreno osećanje većine blogera, ne samo Vas, o moralnosti i kontinuitetu svojih svetonazora (eto već toliko godina), vaših osećaja o građanskoj pripadnosti u relativno sređenim ličnim egzistancijalnim okolnostima (zašto ne?).
vishnja92 vishnja92 19:07 15.05.2009

Re: Hvala, hvala!

a tvoja dilema je....?
ili.... ?
o moralnosti i kontinuitetu svojih svetonazora (eto već toliko godina)

aha.
vaših osećaja o građanskoj pripadnosti u relativno sređenim ličnim egzistancijalnim okolnostima (zašto ne?).

a Vi ste?
dragi moj prijatelju, ako mi ovog istog momenta ne linkujes direktne i neposredne posledice svoje revolucije, iznaci cu da lupetas, toliko o tome.

iskreno-osecajni vecinski bloger Visnja
ps - a Vi ste?
tajanstvena_urednica tajanstvena_urednica 21:51 15.05.2009

Re: Hvala, hvala!

r0811n
Ako Vam je dobro- onda ništa.
Pa srećno.....Kao što reče Jelica:
"Pa, dobro nam je i pa, hvala."

Dodala bih, u kontekstu dvadesetog rodjendana B92 - citirani komentar je neumesan.

Da li nam je dobro - onima koji žive u Las Vegasu, Čikagu, Londonu, Beogradu, Vršcu, Rumi, Torontu, Subotici, Kragujevcu, Cirihu, Valjevu .... itede .. a na ovom Blogu učestvuju kao komentatori ili autori,. individualno je, to svako za sebe zna. I, bilo mu dobro ili loše, niko ne bi smeo da uskraćuje pravo na radost u situacijama kad postoji razlog za slavlje.

Ako u Srbiji generalno nije dobro, bez razmatranja da li je i kada je bilo bolje, da li će i kada će biti bolje - to ne znači, NE može da znači da sve treba da stane i da niko nema pravo da se nečemu raduje, obeležava i proslavlja.

Danas je 20 godina od kako je B92 počeo da emituje radio program. Danas smo to obeležili i proslavili.

Ostaviti komentar: "Ako Vam je dobro- onda ništa." je u najmanju ruku - neumesno.

Ako komentator r0811n ima rodjendan, dobije dete ili prosto ima razlog da slavi zbog nečega, neprikadno bi bilo reći mu/joj - ako Vam je dobro - onda ništa. Je l' toj deci ne sme da bude dobro?!!! Detetu od 5 i od 10 godina?!!

Ljudima iz B92 je danas jubilej koji je trebalo obeležiti i proslaviti. To je uradjeno na prikladan način. Ništa glamurozno, sve u okviru firme, a zaposleni su doveli decu koja su bila vesela, raspoložena i ulepšala proslavu.

Da navedem, kao primer, samo dvoje dece - ćerka Igora Božića, koja je učestvovala u dodeljivanju nagrada i ćerka Uroša Đurića koja je fascinantno dobro igrala, prosto briljirala. To je budućnost. I ta budućnost ne bi trebalo da bude obeležena i kvalifikovana kao "ako vam je dobro, onda ništa.!

Niko nema pravo da oduzme, niti da dovede u sumnju pravo na radost ljudima koji su učestvovali u stvaranju B92 i na današnji dan za to dobili priznanja, a da ne pominjem kako bez sumnje nema pravo da u tu priču "uvlači" decu od 2, 5, 7 ili 10 godina! Zapislenima u B92?

Žao mi je što ja ne mogu da postavim fotografije s proslave, nadam se da ce ih biti. Žao mi je, takodje, što mnogi nisu mogli da prisustvuju. Ali mi je žao što ima i onih koji smatraju da ovaj jubilej treba omalovažiti - jer, B92 to ne zaslužuje. Naprotiv.

Srećan nam rodjendan, a ko ne želi da se čestitkama pridruži od srca, izvinjavam se autorki bloga, medjutim, kao urednica - molim da takvi ovaj blog zaobidju. Ima sasvim dovoljno blogova na kojima mogu da lamentiraju na temu - "ako Vam je dobro, onda ništa".

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:40 15.05.2009

Re: Hvala, hvala!

Nema frke, urednice tajanstvena
Nisam ni očekivala da će ova proslava proći bez lamentacija na temu, naravno tuđeg morala. O svom - ništa. Jer, na kraju krajeva, to postavljeno pitanje se godinama emituje baš na b92, koji je, kao što previđa gornji komentator, za to dobar, ali da proslavlja svoj rođendan, kanda nije. Toliko o principijelnosti i moralu. O kontinuitetu svetonazora da ne govorim.
Zanemari
Al' mi žao što nemaš fotke, 'oću da krepam što nisam postigla da dođem...
Nego, vidi što je fino, lagano...taman za veče, posle celog dana torti, kao oblačić

dragoljub92 dragoljub92 23:05 15.05.2009

Re: Hvala, hvala!

ел мог ја да добијем мало од ову тортупљиз
dragoljub92 dragoljub92 23:07 15.05.2009

Re: Hvala, hvala!

ткоја му будала дадну препоруку
vvendi vvendi 23:55 15.05.2009

Re: Hvala, hvala!

r0811n

Jelica GreganovićPa, dobro nam je i pa, hvala.Ne sumnjam.Kao ni u to iskreno osećanje većine blogera, ne samo Vas, o moralnosti i kontinuitetu svojih svetonazora (eto već toliko godina), vaših osećaja o građanskoj pripadnosti u relativno sređenim ličnim egzistancijalnim okolnostima (zašto ne?).he he
r0811n r0811n 00:48 16.05.2009

Re: Hvala, hvala!

Ostaviti komentar: "Ako Vam je dobro- onda ništa." je u najmanju ruku - neumesno.


Mislite?
Možda je zapravo neumesno to što živim (još uvek) u Srbiji.
Okružen hedonističko-narcisoidnom građanskom ,,odgovornošću,,.
No, da ne kvarim, samo se vi opustite. Ko kaže da niste to zaslužili-laže.
r0811n r0811n 00:52 16.05.2009

Re: Hvala, hvala!

Ako komentator r0811n ima rodjendan, dobije dete ili prosto ima razlog da slavi zbog nečega, neprikadno bi bilo reći mu/joj - ako Vam je dobro - onda ništa. Je l' toj deci ne sme da bude dobro?!!! Detetu od 5 i od 10 godina?!!


Pa ,,tajanstvena urednice,, ovo je ne samo neumesno nego i nedopustivo bestidno., tim pre što je i lično.
r0811n r0811n 00:54 16.05.2009

Re: Hvala, hvala!

,,iskreno-osecajni vecinski bloger Visnja
ps - a Vi ste?,,

Pa, ja nisam većinski bloger. Eto.
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:33 16.05.2009

Re: Hvala, hvala!

Naravno zemljače samo polako, pazi na grlo, sladoledna je...
vishnja92 vishnja92 13:12 16.05.2009

Re: Hvala, hvala!

r0811n
,,iskreno-osecajni vecinski bloger Visnja
ps - a Vi ste?,,

Pa, ja nisam većinski bloger. Eto.

izvini sto cu te razocarati, ali tvoja replika je bila projektovana i ocekivana.... ti, predvidiva manjino :)
r0811n r0811n 13:40 16.05.2009

Re: Hvala, hvala!

vishnja92
r0811n
,,iskreno-osecajni vecinski bloger Visnja
ps - a Vi ste?,,

Pa, ja nisam većinski bloger. Eto.

izvini sto cu te razocarati, ali tvoja replika je bila projektovana i ocekivana.... ti, predvidiva manjino :)

Pitanje ,,manjine,, je principijelno određenje ljudskog dostojanstva, pogotovo u ovakvom ,,većinskom,, društvu kao što je srpsko, pa i na ovom i ovakvom blogu.
Biti u manjini-znači bar biti spreman za odgovornost za razliku od odbijanja te odgovornosti u sigurnosti ,,većinske i opšteprihvaćene ideje,,.
Uostalom, b-92 je i nastao (i samo tada to bio) kao manjinsko ostrvo onih koji su bili spremni za odgovorno, no eto, mejnstrim, lova, i kako sve to već ide....predvidivo
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:39 16.05.2009

Re: Hvala, hvala!

Izgovor da si navodna manjina ne pali svaki put, na žalost.

Biti u manjini-znači bar biti spreman za odgovornost za razliku od odbijanja te odgovornosti u sigurnosti ,,većinske i opšteprihvaćene ideje,,.


A, ovo napisano, s dužnim poštovanjem, veze s mozgom nema.
r0811n r0811n 19:51 16.05.2009

Re: Hvala, hvala!

Izgovor da si navodna manjina ne pali svaki put, na žalost.


Ovo je primer kako većina hoće da bude to i da u isto vreme zadrži moralni kredibilitet manjine.Ugodno, ali ne ide...

Biti u manjini-znači bar biti spreman za odgovornost za razliku od odbijanja te odgovornosti u sigurnosti ,,većinske i opšteprihvaćene ideje,,.A, ovo napisano, s dužnim poštovanjem, veze s mozgom nema.
*novo


S dužnim (ne)poštovanjem, a zbog zašto? (sem ženske retoričke gracioznosti)
vishnja92 vishnja92 21:50 16.05.2009

Re: Hvala, hvala!

r0811n
aj prestani da mrcvaris, leba ti.

Jelica Greganovic i B92 nisu kategorije sa kojima mozes da se nosis.

za pocetak - ako bi da se izvuces iz tog gliba u koji si upao - napisi tekst o tome gde si ti bio na jucerasnji dan pre dvadeset godina, i svih narednih dana. ili makar komentar.
Goran Vučković Goran Vučković 22:11 16.05.2009

7306

napisi tekst o tome gde si ti bio na jucerasnji dan pre dvadeset godina, i svih narednih dana. ili makar komentar

Ne slušaj je, nemoj molim te - ili bar ne ovde :)
r0811n r0811n 22:38 16.05.2009

Re: Hvala, hvala!

Glib?
Očigledno.
I šta treba javno da tebi (ko si ti?) dostavljam biografiju?Nije da imam protiv, već mi neprijatno.Uostalom, raspitaj se za početak ko je na RTS pustio BBC -Srebrenicu- i napravio spot o ekstra-profitu (2001) pa bio smenjen na zahtev demokratske stranke koja je dodatno tražila da se preduzmu zakonske mera protiv mene.
Naravno, moji gabariti su mali, anonimni, tako da na pitanje -gde si ti bio - nisam bio nigde, a i da jesam, ko bi mogao da me vidi.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:29 17.05.2009

Re: Hvala, hvala!

Biti u manjini-znači bar biti spreman za odgovornost za razliku od odbijanja te odgovornosti u sigurnosti ,,većinske i opšteprihvaćene ideje,,.


U svakom demokratskom društvu većina je ona koja nosi odgovornost za poštovanje drugačijeg mišljenja od svog, dakle manjinskog. Zato se pojam odgovornosti u takvim društvima prevashodno vezuje za većinu, dok se za manjinu vezuje pravo. Naravno da se podrazumeva da svako, bio pripadnik većinske ili manjinske grupe, kao i oni koji ne pripadaju ni jednoj od tih opcija, nose odgovornost za svoje mišljenje, ali to je pre svega odgovornost prema samom sebi, sve dok se ne primeni u praksi, gde sloboda većine, manjine ili pojedinca seže samo do slobode drugog.

S dužnim (ne)poštovanjem

Politička opcija koju si ovde i ranije podržavao, zajedno sa ostalim istomišljenicima, pokazivala je na ovom blogu ne jednom nepoštovanje prema svim mišljenjima drugačijim od svojih, zato me ovo što si napisao baš ni malo ne čudi.

(sem ženske retoričke gracioznosti)

Ne, nego zbog pismene funkcionalnosti, koja važi za oba pola. Pažljivo pročitaj šta pišeš, pa ćeš videti da tvojim rečenicama fali poviše reči, koje bi dosta doprinele boljem razumevanju istih. To što ti misliš da svi iz tako napisanog možemo da uspostavimo vezu između onog šta si napisao i šta si mislio, je pogrešno.
Npr.
tako da na pitanje -gde si ti bio - nisam bio nigde, a i da jesam, ko bi mogao da me vidi.

r0811n r0811n 01:10 17.05.2009

Re: Hvala, hvala!

Politička opcija koju si ovde i ranije podržavao, zajedno sa ostalim istomišljenicima, pokazivala je na ovom blogu ne jednom nepoštovanje prema svim mišljenjima drugačijim od svojih, zato me ovo što si napisao baš ni malo ne čudi.


Koju to političku opciju ja podržavam, pa još imam i istomišljenike?

O ,,demokratskom društvu, većini i manjini - logičke fraze, istina ,,graciozne,,.
No, da stanemo ovde.
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:33 17.05.2009

Re: Hvala, hvala!

eldepe

O ,,demokratskom društvu, većini i manjini - logičke fraze, istina ,,graciozne,,.


A, o tvom korišćenju navodnika da ne govorim...
Ja stala.
vishnja92 vishnja92 08:46 17.05.2009

Re: 7306

Goran Vučković
7306

izracunao :)
sad ti je do pola oprosteno ono sa uniformama.
r0811n r0811n 14:22 17.05.2009

Re: Hvala, hvala!

eldepe

Kojesta.
Stao.
angie01 angie01 08:10 15.05.2009

chestitam!kako je super, kada imash shta da zbrojish-kad se okrenesh!
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:18 15.05.2009

Hvala angie!

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 08:18 15.05.2009

Pa ne znam

sta se u tim slucajevima, rodjendana, radi..VUCE ZA USI, ne za ono pre 20....al da ne kvarimo svetkovinu!
B92 je bio jedan od retkih svetionika tame te poslednje decenije 20.veka!
Cestitam od srca!
BK Cole[i][/i][u][/u]
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:21 15.05.2009

Zemljače,

evo možeš da vučeš mene za uši,
ako smeš
Izvoljevaj...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 08:37 15.05.2009

Re: Zemljače,

Jelica Greganović
evo možeš da vučeš mene za uši,
ako smeš
Izvoljevaj...E pa nisi TI TA, ne poturaj se...prepoznace se sami, po crvenim usima...hehehehe!
Uzivaj- te u slavlju, danas!
bkc
ivana23 ivana23 08:31 15.05.2009

20!
Radio B92 danas proslavlja svoj 20. rođendan. Građani mogu da se priključe proslavi u Pionirskom parku u Beogradu gde je napravljen improvizovani studio, odakle će Radio B92 emitovati deo svog današnjeg programa.

Pored toga, u galeriji Ozon u toku je izložba posvećana 20. rođendanu najslušanije radio stanice u Srbiji.

Više o godišnjici našeg radija gledajte i u dokumentarnom filmu "20 godina B92", koji će biti emitovan večeras u 22 sata na na TV B92.

B92

Jelica Greganović Jelica Greganović 08:34 15.05.2009

Re: 20!

Malo li je...

Izvoli draga...

dali76 dali76 08:37 15.05.2009

Happy birthday B92

Hej, pih da sam maker ranije planiro za bgd!!!
No, svakako sretan vam rodjendan 20 , jos ne smete ni da pijete u Teksasu , al dobro je niste ovdje.:)
Sve najbolje!!
PS
Treba li vam dopisnik za American south 
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:40 15.05.2009

Re: Happy birthday B92

Hvala

Nemoj ništa meni da pričaš, a što ja nisam u Bgd?! Kantastrofa...a sve sam kao planirala...džaba, mora da se radi...
Što da ne, pitaj info sekciju

Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 08:38 15.05.2009

E pa nek vam je

Srecan Rodjendan ... i da ga slavite bar do trocifrenog broja
miloradkakmar miloradkakmar 08:38 15.05.2009

Čestitke

Vi ste krenuli kako treba. Od omladinskog do omladinsko- ozbiljnog-uticajnog radija.
Danas kada " otvaraju " radio odmah hoće da postanu ozbiljno-uticajni.
Čestitike za jubilej.

PS Čestitka i tvojoj drugarici.
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:43 15.05.2009

Hvala,

hvala, nego, jeste jutro, ali je i rođendan, porasli smo, sme se

madam_mym madam_mym 13:41 15.05.2009

Re: ČestitkeVi ste krenuli kako treba. Od omladinskog do omladinsko- ozbiljnog-uticajnog radija.
Danas kada " otvaraju " radio odmah hoće da postanu ozbiljno-uticajni.
Čestitike za jubilej.

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:02 15.05.2009

Re: Čestitke

Mym, fala, alaj cakli!
Jelena Gall Jelena Gall 08:45 15.05.2009

Cestitke omladincima :)

Lepa retrospektiva, Jelice, i genijalna ona mafijaska fotka :)

I samo zamisli kako je onomad, u pocetku, bilo nama Novosadjanima, kako smo morali da se dovijamo i snalazimo da bismo culi sta se prica na toj Devedesetdvojci, s obzirom na
a zahvaljujući čudu od predajnika mogli smo da dobacimo do svih nizbrdica ispod Doma Omladine
:)

Ako neko nije video juce odlomak intervjua sa Veranom, moze da pogleda ovde
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:50 15.05.2009

Re: Cestitke omladincima :)

Hvala.
Черевићан Черевићан 08:52 15.05.2009

уповоду Славља

године теку , полако се стари
разлога нема да се то и скрива
(посебно кад реч је о Бе 92)
програмски он нам мамљивији бива

па стога . . . потрајте, желимВам / нам
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:56 15.05.2009

Re: уповоду Славља

Dobrodošli gazda Čer, hvala što ste ovde, izvolite za dobro, rođendansko jutro...

dragoljub92 dragoljub92 08:58 15.05.2009

srećan

vama a i nama rođendan,pošto da nije nas ne bi bilo ni vas
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:07 15.05.2009

Re: srećan

Hvala dragoljube, pri'vati seživeli
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 09:11 15.05.2009

dijasporo

srećan nam rođendan
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:16 15.05.2009

Re: dijasporo

Eee, ne staj mi na muku, a tako sam sve lepo isplanirala, dupli rođendan, odlična prilika da dobijem pismeno opravdanje za odlazak u maticu...ali mora da se radi, cvrc...a i Žmu bi čučnuo, odlični razlozi...ovako, eto mene početkom juna, dobila sam višednevni, pismeni, razlog...do tada, da presečemo...

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 09:56 15.05.2009

Re: dijasporo

pa kakva je to proslava bez jelice!!!! ima da tražim da se pomeri za jun!!!!
u svakom slučaju popiću nešto i za tebe
Alava Alava 09:12 15.05.2009

E pa

Kad je moj brat punio 7 ili 8, dobio od druga čestitku, a u njoj piše Sričan ti rožđendan!

E pa sričan vama rožđendan, 20 je lepa cifra, baš, baš!

I sričan drugarici, of kors!
Krugolina Borup Krugolina Borup 09:13 15.05.2009

Srećan rođendan!

U podne 15. maja 1989. godine


El sigurno tačno u podne?
Nije koji minut iza? Ispred?
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:19 15.05.2009

Re: Srećan rođendan!

Fala, fala
Podne baš, uz silnu gungulu postignuto, polivanje šampanjca i naravno pogrešno dizanje reglera, koje je ušlo u istoriju, nije se primetilo, čak je izgledalo da je baš tako trebalo, majstor Klajn
Nego, slatko za slatko, naročito čokoladno


vishnja92 vishnja92 17:14 15.05.2009

Re: Srećan rođendan!

pajz krugolinu, sad ce da vam izracuna....

helou Kru :)

Jelice - srecan rodjendan:

tebi
tvojoj najboljoj drugarici (htela sam da te zamolim da je savatas al sam odustala, necu opet da se nerviram, ko sta radi - ona bega)
b92 (ne mogu to "mi - vi". meni smo b92 - mi)
glasu
i opet: svima nama zajedno

ps - ja bih iz proslosti naaaajvise volela da cujem "pesmu o malom komarcu" u bilo kom od 239584 izvodjenja.
(molim da mi se to svira kad umrem, ovo je zavestanje)
leopold_lady leopold_lady 09:39 15.05.2009

Bolje vas našli ....
Nisam brojala svećice.... Ali,od .... je ....

Želim vam svima još najmanje 220 rođendana - pa onda idemo iz početka....
rapunzel rapunzel 09:40 15.05.2009

B92

Ne brini, pred tobom stoji život
stoji cijeli vijek
20 ti je godina tek!

SREĆAN ROĐENDAN!!!JESMO MLADI?
JESMOOOOOOO
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:00 15.05.2009

Re: B92

Čuj mladi, jašta da smo mladi, ko rosa...
MeHiLow MeHiLow 09:49 15.05.2009

Srecan rodjendan

I moja omiljena cestitka u ovakvim prilikama

Jelica Greganović Jelica Greganović 11:58 15.05.2009

MeHiLow

pu, pu, pu, pomeri se s mesta, ti bre ko da si iz Slovenije...
hvala na čestitki, četvrtu sliku ni ne gledam...
ivana23 ivana23 09:54 15.05.2009

***

Unfuckable Unfuckable 10:02 15.05.2009

srećan rođiš

svima u B92
i slušaocima koji su uvek bili uz svoj Radio
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:04 15.05.2009

Re: srećan rođiš

Falavi druže Unf, posluži se...

Spiridon Spiridon 10:17 15.05.2009

cestitke od Stosica i Spire

myredneckself myredneckself 10:28 15.05.2009

Čestitke

Srećan rođendan svima u B92 !
Živeli!
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:01 15.05.2009

Re: cestitke od Stosica i Spire

Džavoli jedni, fala
angie01 angie01 19:02 15.05.2009

Re: cestitke od Stosica i Spire

Spiridon
klikni


:))))))))))))))
Nune Popović Nune Popović 10:39 15.05.2009

Srećan rođendan!

Čestitke za dvadesetogodišnju upornost i istrajnost i puno uspeha u budućnosti!

Jelica Greganović Jelica Greganović 12:04 15.05.2009

Re: Srećan rođendan!

Fala Komšija

Goran Vučković Goran Vučković 10:41 15.05.2009

...which nobody can deny

Jelica Greganović Jelica Greganović 12:06 15.05.2009

Re: ...which nobody can deny

Može, evo ovako, uostalom kakav je to rođoš bez muzike...

stari92 stari92 14:35 15.05.2009

& revolucionarnog stiha ..

- Slatke li priče -

'štovalac i znalac,što Botičelija g-đicu
od peMzionog fonda dobi,
jadan k'o svinjar do lakata 'mazan,
al' nosa na skupoću sviklog ..
Može li biti bajke još uvek ?
Il' gorče je Bitls,Vojvoda od 9 eurića,
što devu bajnu još ne privi k srcu (od srče) ..
Il' možda srećnome kraju je bliži
Ob.karan Gargi što crnilo širi,
no,Prolećna djeva što,uvek,iznova sneva,
al' ko zbilju,Panco Villu ???
Tu još par pisaca glume,
glumaca kontejnera naših,
svikli na dru,gu - tuđu tugu ..
Ima l' nade il' nečeg već gore ???

Ta man'te me više,more, ..
Eto vam Pandore,ona već će znati
na ,,To'' odgovore.
Ja ostavku bezuslovnu dajem

__D.R.Prometej Ta gore__
_____________________________________________

(prilog za revoluciju koja teče-li teče-li..al' me kren'o stih))
_____________________________________________
* brisanje dozvoljeno :
1. Autoru
2.Moderaciji
3. nema više - ende,fine.konec,..
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:06 15.05.2009

Re: & revolucionarnog stiha ..

Hvala stari na stihovima i revoluciju u protoku
georges_it georges_it 10:04 16.05.2009

Re: ...which nobody can deny

Prava Stvar!!!!!!!!!!
pridružujem se ovoj muzičkoj čestitci,
Srećan Rođos B92
Bili Piton Bili Piton 11:06 15.05.2009

Srecan rodjendan!


A od ove godine vise nismo ni tinejdzeri, vec ozbiljne face

Sve najbolje svima
sentinel26 sentinel26 11:11 15.05.2009

Specijalno

Jelici i Gorici

Da vam etarske zvijezde budu naklonjene
Da više od drugih budete voljene
Da vam sunce na nebu vazda sija
Žele vam mnogi, ponajviše ja
Da vas sreća vazda prati
Podeliti je s drugima vi ćete znati
Da budete u etru bez smene
Da lepoti i ljubavi ostanete privržene
Jelici, Gorici i ostalima to od mene.

Radiju B92

Stasita je ka djevojka
Ova naša Devedestdvojka.
Vedro joj je vazda čelo
I u etar stupa smelo

Ruke su joj umivene
Od najlepše morske pene
Obrve joj podignute
Jer na teške stupa pute

Bistar joj je pogled mio
Ko je ne bi zavolio
Devedesetdvojka znana
Duševna je naša hrana.

Da se svima to obznani
Dvadeseti ona slavi !

Živjeli !

S.26. Dne 15.Maja 2009, 12,00.

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:07 15.05.2009

Re: Specijalno

Hvala sentinel! Od svih nas

Tamara Ćetković Tamara Ćetković 11:14 15.05.2009

Srećan rođendan!

Zamisli kad bude 25

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:08 15.05.2009

Re: Srećan rođendan!

Čuj 25...

jesen92 jesen92 11:19 15.05.2009

Srecan rodjendan!!!

....slusala sam Goricu i Dragana jutros, bili su zabavni kao i uvek a u Pescaniku Biljana Srbljanovic odavno nije tako dobro govorila.....Za tebe jedna vesticarska torta..
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:09 15.05.2009

Re: Srecan rodjendan!!!

Hvala, da uzvratim...

NNN NNN 11:34 15.05.2009

SREĆAN 20ti 92jko

I pliz pliz pliz je l' može neko da okači džinglove radija B92 (kobajagi ima na forumu, al' ne radu, to jes' neće da se skinu)
pliz pliz pliz (što me nervira kad neko nešto navalentno traži) pliz pliz...
ivana23 ivana23 11:45 15.05.2009

Re: SREĆAN 20ti 92jko

Deo dzinglova imas OVDE, ne znam zasto nisu sve postavili?!
NNN NNN 15:24 15.05.2009

Re: SREĆAN 20ti 92jko

Hvala ti Ivana, baš se trudiš
Ni meni nije jasno što nema još džinglova, neki mi baš razvuku osmeh
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:09 15.05.2009

Re: SREĆAN 20ti 92jko

Šta biH mi bez Ivane
Vasa S Tajcic Vasa S Tajcic 11:56 15.05.2009

RAZVIJAJTE SLUH....................

Srecan rodjendan i da nam radio zivi jos 1000 godina. B92 nije samo politika, B92 je najbolja muzika i smisao za humor.

Jos jednom sve najbolje. Stvarno mi je zao sto nisam u Beogradu, ali moze i bez mene.
mariopan mariopan 12:04 15.05.2009

Re: RAZVIJAJTE SLUH....................

SRECAN RODJENDAN
vracarac92 vracarac92 08:07 16.05.2009

Re: RAZVIJAJTE SLUH....................

Srecno!!!
mitrovix mitrovix 12:34 15.05.2009

Čestitke i najlepše želje

U svoje i u svoje lično ime želim Vam i Nam srećan rodjendan! Živeli!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:10 15.05.2009

Re: Čestitke i najlepše želje

Naš li si? Srećno i tebi
r0811n r0811n 12:45 15.05.2009

xxx

JJ Beba JJ Beba 12:49 15.05.2009

keep on rockin'....

..in the free world!


za sve godine

crossover crossover 12:52 15.05.2009

7300 дана на 92,5

...ова станица... оцењено је... да је својим обавештавањима... непосредно утицала на по’стицање агресивности...
Понекад ми недостаје ова шпица дневника и драматичан глас Милице Кубуровић :))

Срећан рођендан најбољем Радију на свету!

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:12 15.05.2009

Re: 7300 дана на 92,5

Hvala, hvala, hvala

Njam za sve

vishnja92 vishnja92 17:21 15.05.2009

Re: 7300 дана на 92,5

Понекад ми недостаје

isto :)))
a kad su pravili "uznemiravanje javnosti" rastko i ja se motali ispred zgrade i okupljali se spontano.... i nista nije bilo, osim 2-3 slucajna srcana udara sa fatalnim ishodom i beees.....
lose a dobre godine, bas cudno :)
49 41 49 41 12:53 15.05.2009

Sretno


sybil sybil 12:59 15.05.2009

Re: Sretno

ziveli, nazdravlje i da se slavi 1200!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:13 15.05.2009

Re: Sretno

Ooo...hvala...cakli
dunjica dunjica 12:55 15.05.2009

Čestitke od srca!I dabogda vas još daljŠe i još duuugo slušali, gledali, čitali...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana