Sakrivena u rad

jelena_stamenkovic RSS / 15.05.2009. u 20:59

Jako želim da napravim nešto lepo. Mnogo se pripremam, istražujem, učim, konsultujem enciklopedije, guglujem, preslišavam, cunjam,pričam svima oko sebe, , zanimljive ljude tražim na facebook-u, svakodnevno upoznajem nove ljude, susrećem se, objašnjavam, pišem teze, dopisujem se, telefoniram, pišem naloge, ulepšavam za snimanje, oblačim, šminkam i friziram, putujem do stranca, smeškam se pred kamerama, pripremam fotografije sa neta, tražim odgovarajuću muziku. Pregledam snimljeni materijal za montažu. Biram najbolje delove. Sastavljam emisiju virtuelno. Pišem i prepisujem. Sabiram vreme. Ne sme da bude duža od dvadeset minuta. Brinem da nešto ne zaboravim, da sve fotografije stavim na pravo mesto...Celu sebe sam u ovo unela. Da li će rezultat odgovarati uloženom trudu?
Pre neki dan išla sam da snimam prilog o hirurškom podvigu u Kliničkom centru Vojvodine. Zvali me da gledaocima prikažem na našim prostorima novu operaciju bez skalpela i krvi...Ponekad, ponekom pacijentu se zbog bolesti ili povrede poremeti kanal koji povezuje nos i bazu lobanje. I limfa nekontrolisano kaplje na nos. To je neprijatno. Nos pacijenta je inkontinentan. Problem je ozbiljan kad nos dobije upalu. Bakterije imaju otvoren put ka mozgu, a upala moždanih ovojnica je meningitis.
Moja imenjakinja, Jelica Kraljević iz Vrbasa je prvi pacijent operisan u Srbiji. Do sada su se takvi pacijenti uzdali u boga, ili im je otvarana glava...Da, retki su odlazili u Austriju na operaciju. Dr Vladimir Kljajić sa klinike za uho, grlo i nos KC Vojvodine, zanat je naučio od profesora Stamberga u Gracu, gde se već godinama endskopski, savremenom metodom, zatvara ova šupljina. Dr Kljajić i njegov kolega prof. Petar Vuleković, upravnik Klinike za neurohirurgiju mišićem sa noge pacijentkinje zatvorili su nosnu šupljinu. Kad sam došla da snimim izjavu pacijentkinje o operaciji ona je radosno i iznenađeno poskočila i rekla: "Vi pravite emisiju Naši stranci".
Kako ja volim tu emisiju! Radujem se što me ljudi poistovećuju sa tim projektom. Dešava mi se to često. Dovoljno da hrane moju sujetu ili možda poštovanjem i hvalom nagrađuju moj trud, uloženu energiju i ljubav.



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana