Dokumentarac o B92

Jelena Gall RSS / 15.05.2009. u 22:48

Mnogo sam se razočarala večeras u 22h. Namestila se ko prava pred laptop, slušalice na uši, Realplayer radi ko podmazan... Jedino što dokumentacije o 20 god. B92 - nema na streamu!

Ljudi, pa da li ste normalni, pa ja obožavam dokumentarce! Pa još ovakav jedan da propustim?! I baš takva stvar da ne bude dostupna svima nama rasutima po belom svetu koji na taj b92 "klikćemo" svakodnevno x puta? :(

Hajde neka neko ko zna šta je tehnički izvodljivo, ili zna šta je planirano, kaže da li postoji mogućnost da i mi, strani plaćenici i domaći izdajnici :), pogledamo taj film. Pa nije baš da nas je šaka jada.

A oni koji su videli - kakve su impresije?

Uzgred, imala bih ja zamerki na rad B92, ali danas od prvog do poslednjeg slova potpisujem komentar tajanstvene urednice napisan ovde.

Mnogima nije dobro, ali B92 ima šta da slavi i ima šta da vidi kad pogleda iza sebe. 

U zamenu za dokumentarac mogu da ponudim samo vest koju ste sigurno već svi videli na sajtu

 

EDIT, 18. maj: hvala Ivani23 koja je danas postavila link na dokumetarac!



Komentari (62)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

angie01 angie01 22:55 15.05.2009

dajte slike

bre!
dragan7557 dragan7557 12:35 16.05.2009

Re: dajte slike

Realplayer radi ko podmazan...

Kupi Domaće Deltöll u proizvodnji N. I. Rusije Novi Saaaaaaaad
Na nji'ovo neće ni makac.

dragan7557
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:05 15.05.2009

eee...

valjda ce da budne repriza.
ja provodim vreme na "danima sarajeva u beogradu" koje je organizovala
inicijativa mladih.
paneli, izložbe, dokumentarci, pozorisne predstave... svašta nešto... i lepo...
ima jedan ogromni panel u jugodrpu sa popisom prijatelja "sarajevskih dana" među
kojima je i b92 i peščanik.
daklem, opravdano odsutna.

ne znam što si stavila komentar tajanstvene urednice, mislim nisam razumela.
šta je, mislim, poruka?
meni pred kućom to emitovanje, al ne stigoh ni da privirim.
a i ne bih baš volela sve da sretnem.
možda ni oni mene, ne znam.

prijatelj sam bila b92 od osnivanja.
kada devet desetina nisu bili ni blizu radija, niti ga podržavali.
ulazila sam u dom omladine ko u svoju kuću.
ali mnogo se od tada promenilo.
sad više nije slobodan ulaz u slobodni radio.
Jelena Gall Jelena Gall 23:16 15.05.2009

Re: eee...

ne znam što si stavila komentar tajanstvene urednice, mislim nisam razumela.

njen komentar je replika na komentar r0811n, koji/koja je napisao/-la ovakvu rodjendansku cestitku:
"Ako Vam je dobro- onda ništa.
Pa srećno....."
tebi o svom odnosu prema pescaniku nista ne moram da objasnjavam, ali uzeti taj slogan za provokativni komentar na blogu na kojem se slavi rodjendan b92 je neukusno. uzimam sebi slobodu da kazem da nijedan saradnik pescanika na ovaj nacin ne bi pokusavao da "minira" proslavu b92.
uzivaj na danima sarajeva u bg, obozavam retrospektive, zato tako i kukam za ovim dokumentarcem, BAS sam razocarana sto nisam mogla da ga vidim.
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:21 15.05.2009

Re: eee...

svejedno, nije dobar povod za blog.
moje mišljenje.
nisu rekli iz peščanika.
reko neko ko ima takav stav.
kao i ovde vvendi.
a povod je isti, zar ne?

p.s. pravo da ti kažem, ni ja ne otkidam na čitav progam b92.
malo je, kako da ti kažem...mnogo hteo, mnogo započeo...
il za svakog pomalo, za svakog ponešto....
vvendi vvendi 23:23 15.05.2009

Re: eee...

Jelena Gall
ne znam što si stavila komentar tajanstvene urednice, mislim nisam razumela.njen komentar je replika na komentar r0811n, koji/koja je napisao/-la ovakvu rodjendansku cestitku:"Ako Vam je dobro- onda ništa.Pa srećno....."tebi o svom odnosu prema pescaniku nista ne moram da objasnjavam, ali uzeti taj slogan za provokativni komentar na blogu na kojem se slavi rodjendan b92 je neukusno. uzimam sebi slobodu da kazem da nijedan saradnik pescanika na ovaj nacin ne bi pokusavao da "minira" proslavu b92.uzivaj na danima sarajeva u bg, obozavam retrospektive, zato tako i kukam za ovim dokumentarcem, BAS sam razocarana sto nisam mogla da ga vidim.

zašto ne bi pokušali da je miniramo kad mislimo da je bruka i sramota to na šta danas liče i da je izjava "imala bih zamerke na njihov rad" jednostavno preslaba
meni bi apsolutno bilo draže da su prestali sa radom nego da rade ovako kao sad (čuj izjavu v. matića u intervjuu, o tome kako ga napadaju sa svih strana, kako strepi za svoj život jer (podtekst) vodi tako slobodarski medij. )
za dva prsta u grlo pa se napovraćaj.
Jelena Gall Jelena Gall 23:51 15.05.2009

Re: eee...

zašto ne bi pokušali da je miniramo kad mislimo da je bruka i sramota to na šta danas liče i da je izjava "imala bih zamerke na njihov rad" jednostavno preslaba
meni bi apsolutno bilo draže da su prestali sa radom nego da rade ovako kao sad (čuj izjavu v. matića u intervjuu, o tome kako ga napadaju sa svih strana, kako strepi za svoj život jer (podtekst) vodi tako slobodarski medij. )
za dva prsta u grlo pa se napovraćaj.

vidi ovako, ja ovaj post nisam napisala zato da oni koji bi da povracaju svrate, pa tu svoju potrebu ovde obave.

ja ne delim tvoje misljenje da je trebalo da prestanu sa radom - ja i dalje svakog dana gledam vesti na b92, dolazim na blog, citam transkripte emisija koje me zanimaju, ponekad nesto gledam itd. sve ono ostalo sto smeta mnogima pa i meni, bio to veliki brat ili sta vec, kojekakve serije, radio-emisije u kojima voditelji spontano caskaju na spontane teme, ja ne gledam i ne slusam. ni ne znam sta se od toga vrti na b92, pravo da ti kazem. vise saznam sa strane, nego sto sama zakacim.

medjutim, o necemu drugom se radi: 20 godina rada je jubilej, jel, rodjendan. to je povod da se prave retrospektive. ja nisam neki ljubitelj slavlja koja me se ne ticu najlicnije, tako da sigurno ne bih otisla da gledam sipanje sampanjca ili vatromet - generalno se ne palim na takve stvari ako nisam sama ukljucena. ali za mene je ovo prilika da zastanemo, pogledamo unazad, uocimo nekakav kontinuitet, efekat vremena, okolnosti, promena. zato sam zakukala za dokumentarcem.

dakle, mene zanima to, upravo taj pogled unazad, to je prilika za izostravanje percepcije i za bolju artikulaciju misljenja. i kritike, naravno, ali bljuvanje na tudjem rodjendanu, pa makar bilo u sporednoj prostoriji, ne spada ni u artikulaciju mišljenja ni u kritiku.

EDIT: ova se replika naravno odnosi i na tvoje donje komentare.
vvendi vvendi 00:15 16.05.2009

Re: eee...

Jelena Gall
zašto ne bi pokušali da je miniramo kad mislimo da je bruka i sramota to na šta danas liče i da je izjava "imala bih zamerke na njihov rad" jednostavno preslabameni bi apsolutno bilo draže da su prestali sa radom nego da rade ovako kao sad (čuj izjavu v. matića u intervjuu, o tome kako ga napadaju sa svih strana, kako strepi za svoj život jer (podtekst) vodi tako slobodarski medij. )za dva prsta u grlo pa se napovraćaj. vidi ovako, ja ovaj post nisam napisala zato da oni koji bi da povracaju svrate, pa tu svoju potrebu ovde obave. ja ne delim tvoje misljenje da je trebalo da prestanu sa radom - ja i dalje svakog dana gledam vesti na b92, dolazim na blog, citam transkripte emisija koje me zanimaju, ponekad nesto gledam itd. sve ono ostalo sto smeta mnogima pa i meni, bio to veliki brat ili sta vec, kojekakve serije, radio-emisije u kojima voditelji spontano caskaju na spontane teme, ja ne gledam i ne slusam. ni ne znam sta se od toga vrti na b92, pravo da ti kazem. vise saznam sa strane, nego sto sama zakacim.medjutim, o necemu drugom se radi: 20 godina rada je jubilej, jel, rodjendan. to je povod da se prave retrospektive. ja nisam neki ljubitelj slavlja koja me se ne ticu najlicnije, tako da sigurno ne bih otisla da gledam sipanje sampanjca ili vatromet - generalno se ne palim na takve stvari ako nisam sama ukljucena. ali za mene je ovo prilika da zastanemo, pogledamo unazad, uocimo nekakav kontinuitet, efekat vremena, okolnosti, promena. zato sam zakukala za dokumentarcem. dakle, mene zanima to, upravo taj pogled unazad, to je prilika za izostravanje percepcije i za bolju artikulaciju misljenja. i kritike, naravno, ali bljuvanje na tudjem rodjendanu, pa makar bilo u sporednoj prostoriji, ne spada ni u artikulaciju mišljenja ni u kritiku. EDIT: ova se replika naravno odnosi i na tvoje donje komentare.


to je jubilej koji mnogo više zaslužuje da se proplače nego da se proslavi. i nemam ništa protiv zaposlenih nego protiv glavnog, koji je odgovoran što je to tako.
uostalom ja sam sve rekla u prvom komentaru.
i da budem do kraja otvorena, ako nisi htela da ti se povraća na blogu nisi trebala pokretati temu koja tako jako to provocira.
Jelena Gall Jelena Gall 00:20 16.05.2009

Re: eee...

i da budem do kraja otvorena, ako nisi htela da ti se povraća na blogu nisi trebala pokretati temu koja tako jako to provocira.

kako kod koga, ocito. bye.
r0811n r0811n 01:27 16.05.2009

Re: eee...

njen komentar je replika na komentar r0811n, koji/koja je napisao/-la ovakvu rodjendansku cestitku:
"Ako Vam je dobro- onda ništa.
Pa srećno....."


Možda da Vam( Vama i ,,tajanstvenoj urednici,,) objasnim ovako:
Vraćao sam se prošle godine sa katuna iznad Prijepolja, snimao sam emisiju o stradalim vojnicima u kasarni u Leskovcu (još nije emitovana, kad će ne znamo) i stali smo da popijemo kafu ne Zlatiboru. Leto, popodne, kafići, okolo puno sveta, svi lepi, mladi, svi brendirani, guraju lepa kolica sa lepom dečicom, čak su im i kučići mirišljavi i takođe brendirani, Svi relaksirani, šetaju, opušteno, kao da se nikada ništa....zastrašujuće.
Odakle se stvorio taj svet, ko su ti ljudi?
Ja sam naravno bio još pod utiskom susreta sa porodicom stradalog vojnika Žarkovića, i zato nisam popio tu kafu i naterao sam ekipu da se sa kombijem pokupimo odatle.
Ne znam da li ste razumeli.
Ako niste, onda ništa.
Unfuckable Unfuckable 01:41 16.05.2009

Re: eee...

Vraćao sam se prošle godine sa katuna iznad Prijepolja, snimao sam emisiju o stradalim vojnicima u kasarni u Leskovcu (još nije emitovana, kad će ne znamo) i stali smo da popijemo kafu ne Zlatiboru.

možda nisi skapirao razliku zbog proste činjenice da ovi sa Zlatibora ni ne znaju za ove iz Leskovca, geos, bato.
A - i da znaju : deca traže svoje, džaba tuga
Ako ti je dobro dok ovako brljaš - onda ništa
dragoljub92 dragoljub92 01:45 16.05.2009

Re: eee...

Ne znam da li ste razumeli.

razumem taj osećaj ali ne i zašto je za to kriv B92mislim on ničim ne može da utiče na ovo što nam se dešava ,može da priča i tolko tu se sve za njega završava.mislim kako može jedna ,bilo koja radiostanica da bude kriva što se neke promene nisu desile ?
Goran Vučković Goran Vučković 01:53 16.05.2009

Re: eee...

svi lepi, mladi, svi brendirani, guraju lepa kolica sa lepom dečicom, čak su im i kučići mirišljavi i takođe brendirani, Svi relaksirani, šetaju, opušteno, kao da se nikada ništa....zastrašujuće.


Ne verujem da će se r0811n radovati stihovima Bore Čorbe, ali su krajnje prigodni:

Sva sam svetla pogasio,
četri sata, san me hvata,
sve slavine zatvorio
zaključao dobro vrata.

Na ulici nema kola,
praskozorje novog dana
samo što se kao kreten
dere slavuj s Tašmajdana.

Životinjo grozna ćuti!
Poslaću po tebe mačke,
joj, što sada nemam praćku
pa da padneš naglavačke.
r0811n r0811n 10:56 16.05.2009

Re: eee...

Ako ti je to omiljeni pesnik - uživaj!
Goran Vučković Goran Vučković 11:06 16.05.2009

Re: eee...

Ako ti je to omiljeni pesnik - uživaj!

Nije - ali ova pesma mi se baš sviđa.
vvendi vvendi 23:08 15.05.2009

da znaš

bolje da su se ugasili i ostali nam u lepoj uspomeni.
Goran Vučković Goran Vučković 23:36 15.05.2009

Re: da znaš

bolje da su se ugasili i ostali nam u lepoj uspomeni.

A da se nisi javila i ti bi nam ostala u boljoj uspomeni...
vvendi vvendi 23:43 15.05.2009

Re: da znaš

Goran Vučković
bolje da su se ugasili i ostali nam u lepoj uspomeni.A da se nisi javila i ti bi nam ostala u boljoj uspomeni...

ne brini se ti za mene.
nego, je li bila dragana kuzmanović na proslavi? (mada bi je mira marković prisustvom daleko više ulepšala) i bar neko iz dveri?

daju ljudima mesto u programu, da se čuju njihove "istine", pa ko rekoh red bi bio da dođu i na proslavu, da se bar delimično oduže.
mislim, pošto tolike godine nisu mogli ni da sanjaju da im se desiti da tamo prismrde.


(izvinjavam se na gadnim rečima)
Goran Vučković Goran Vučković 23:56 15.05.2009

Re: da znaš


(izvinjavam se na gadnim rečima)

Neee, nije to ništa - nije baš bilo "dabogda crkli" - bilo je samo "šteta što niste crkli". To je sigurno protiv uroka...
vvendi vvendi 00:05 16.05.2009

Re: da znaš

Goran Vučković
(izvinjavam se na gadnim rečima)Neee, nije to ništa - nije baš bilo "dabogda crkli" - bilo je samo "šteta što niste crkli". To je sigurno protiv uroka...

ne sećam se crkavanja, a moje izvinjenje se odnosilo na reči o povraćanju i smradu.
kako vas bre nije sramota kad pogledate u šta ste se pretvorili?
Goran Vučković Goran Vučković 00:14 16.05.2009

Re: da znaš

kako vas bre nije sramota kad pogledate u šta ste se pretvorili?

Ono jes' da sam u tih dvadeset godina nabacio 20 kila - priznajem.

Nek me ispravi neko ako grešim, ali ja sam mislio da je B92 privatna firma. Evo ovde piše i čija je.
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:26 16.05.2009

Re: da znaš

A da se nisi javila i ti bi nam ostala u boljoj uspomeni...

nema tog majčinog sina za koga se to ne može reći, zar ne?
Goran Vučković Goran Vučković 00:31 16.05.2009

Re: da znaš

nema tog majčinog sina za koga se to ne može reći, zar ne?

Ima - zove se Maksa
karabina_slim karabina_slim 00:45 16.05.2009

Re: da znaš

vvendi
daju ljudima mesto u programu, da se čuju njihove "istine", pa ko rekoh red bi bio da dođu i na proslavu, da se bar delimično oduže. mislim, pošto tolike godine nisu mogli ni da sanjaju da im se desiti da tamo prismrde.(izvinjavam se na gadnim rečima)


Eto, i tebe su pustili da komentarišeš. Pukli su skroz.

Nego, ti lepo da se udružiš sa Obrazom, Dverima, Kuzmanovićkom and co. pa da izadjete sa inicijativom da se B92 ugasi. Da, pozovite i Luku Beograd (Miškovića) i njihovog pravnog zastupnika. Stopostotno ćete naći zajednički interes.
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:50 16.05.2009

Re: da znaš

Goran Vučković
nema tog majčinog sina za koga se to ne može reći, zar ne?

Ima - zove se Maksa

very funny...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 00:58 16.05.2009

Re: da znaš

A da se nisi javila i ti bi nam ostala u boljoj uspomeni...

Goran Vučković Goran Vučković 00:58 16.05.2009

Re: da znaš

very funny...

Veseo povod - slavimo jubilej. Ko se ne bi veselio?
vracarac92 vracarac92 07:49 16.05.2009

Re: da znaš

ne sećam se crkavanja, a moje izvinjenje se odnosilo na reči o povraćanju i smradu.
kako vas bre nije sramota kad pogledate u šta ste se pretvorili?

Wendi,
B92 definitivno vise nije ona stanica koju smo slusali najnemogucije nacine kada se Slobce dovijao kako da je ugasi. B92 vise nije ona stanica u ciju odbranu su izasle desetine hiljada ljudi kada je usla voda u kaoksijalni kabl. Da, B92 se mnogo promenio i zaista vise nije ono sto je nekada bio, politika kuce je postala drugacija i to se nekom moze svidjati ili ne, ali izbor uvek postoji - promeni stanicu ukoliko ti se ne dopada, to bar nije tesko, ja to obavezno radim kada dodje vreme za "pescanik", ali zatvaranje jedne medijske kuce koja ima pristojnu gledanost i slusanost i koja se (valjda) sama finansira zbog toga sto se nekima ne svidja njihova koncepcija je besmisleno. Ja se ipak nadam da je vreme cenzure i gusenja medija proslo.
E sad, to sto svaki medij u Srbiji ima neku "svoju" politicku opciju, "svog" politickog favorita to je vec neka druga prica...
I za kraj:
ali B92 ima šta da slavi i ima šta da vidi kad pogleda iza sebe.

Zelim vam puno srece u buducnosti i da slavimo 30, 40, 50...godina
angie01 angie01 08:43 16.05.2009

Re: da znaš

Nego, ti lepo da se udružiš sa Obrazom, Dverima, Kuzmanovićkom and co. pa da izadjete sa inicijativom da se B92 ugasi. Da, pozovite i Luku Beograd (Miškovića) i njihovog pravnog zastupnika. Stopostotno ćete naći zajednički interes.



iijuuuu, vidi josh jedan vracharac,..i on tako mesha sve i svashta i nudi kome netreba.
soraya soraya 08:48 16.05.2009

Re: da znaš

vracarac92

ali zatvaranje jedne medijske kuce koja ima pristojnu gledanost i slusanost i koja se (valjda) sama finansira zbog toga sto se nekima ne svidja njihova koncepcija je besmisleno. Ja se ipak nadam da je vreme cenzure i gusenja medija proslo.
E sad, to sto svaki medij u Srbiji ima neku "svoju" politicku opciju, "svog" politickog favorita to je vec neka druga prica...


koja druga priča?
šta je "besmisleno" u Peščaniku,pa ti menjaš stanicu?




vracarac92 vracarac92 08:55 16.05.2009

Re: da znaš

iijuuuu, vidi josh jedan vracharac,..i on tako mesha sve i svashta i nudi kome netreba.

ljubi te vracarac tako mudru.

vracarac92 vracarac92 08:57 16.05.2009

Re: da znaš

šta je "besmisleno" u Peščaniku

Ukoliko ti nije tesko ponovo procitaj moj post.
"bemisleno" se odnosi na poziv za gasenje B92.
A Pescanik mi se ne svidja.
Da li je nesto sporno?
soraya soraya 09:23 16.05.2009

Re: da znaš

vracarac92
šta je "besmisleno" u Peščaniku

Ukoliko ti nije tesko ponovo procitaj moj post.
"bemisleno" se odnosi na poziv za gasenje B92.
A Pescanik mi se ne svidja.
Da li je nesto sporno?


a ti ponovo pročitaj boldovano ,pa primeni na Peščanik,pa onda da čujemo tu "drugu priču?
meni se Peščanik jako sviđa
A šta je sporno?Pa kad neko jugom razbije Cecin automobil i hakuje sajt...Imam dilemu oko istine ko je to uradio i ko ga je platio da to uradi?

vracarac92 vracarac92 09:45 16.05.2009

Re: da znaš

meni se Peščanik jako sviđa
Ukusi su razliciti, da li je to sporno?
a ti ponovo pročitaj boldovano

To je klasican apel protiv napada na B92 i nije mi jasno zasto to pokusavas da prikazes kao neki napad na Pescanik? Tebi se svidja a meni ne i to je to.
Ukoliko sam te uvredio sto sam rekao da mi se Pescanik ne dopada (za razliku od dobrog dela programa B92) Izvini. Zaista smatram da nije neophodno da se svim ljudima dopadaju iste stvari.
I ceo moj post bi mozda trebao da posmatras kao celinu a ne da izvlacis iz konteksta.

soraya soraya 09:56 16.05.2009

Re: da znaš

vracarac92
meni se Peščanik jako sviđa
Ukusi su razliciti, da li je to sporno?
a ti ponovo pročitaj boldovano

To je klasican apel protiv napada na B92 i nije mi jasno zasto to pokusavas da prikazes kao neki napad na Pescanik? Tebi se svidja a meni ne i to je to.
Ukoliko sam te uvredio sto sam rekao da mi se Pescanik ne dopada (za razliku od dobrog dela programa B92) Izvini. Zaista smatram da nije neophodno da se svim ljudima dopadaju iste stvari.
I ceo moj post bi mozda trebao da posmatras kao celinu a ne da izvlacis iz konteksta.



jeli to ta "druga priča"?
a ništa o "plaćanju"?
vracarac92 vracarac92 10:01 16.05.2009

Re: da znaš

jeli to ta "druga priča"?

jok.
a ništa o "plaćanju"?
Kakvom placanju?
soraya soraya 10:45 16.05.2009

Re: da znaš

koja se (valjda) sama finansira

imaš dilemu?
vracarac92 vracarac92 12:27 16.05.2009

Re: da znaš

soraya
koja se (valjda) sama finansira
imaš dilemu?


Ja sam izrazio nadu da se sami finasiraju. Ja u to verujem ali prave podatke zaista ne znam i zato ne mogu da tvrdim ni jedno ni drugo.

Nego kakve to veze ima sa pescanikom posto si pravio nekakve paralele i pokusavao da izvuces moje reci iz konteksta?
soraya soraya 15:30 16.05.2009

Re: da znaš

vracarac92

Nego kakve to veze ima sa pescanikom posto si pravio nekakve paralele i pokusavao da izvuces moje reci iz konteksta?


Nikakve,samo konstatujem da imamo različit ukus po pitanju Peščanika i ostalih emisija,jer se b92 jeste promenio i to puno,valjda zato što se promenila politika,a bogami i finansijeri.
vracarac92 vracarac92 16:05 16.05.2009

Re: da znaš

Nikakve,samo konstatujem da imamo različit ukus po pitanju Peščanika i ostalih emisija,jer se b92 jeste promenio i to puno,valjda zato što se promenila politika,a bogami i finansijeri.

Pa zasto si onda pokusavao da pravis paralele sa pescanikom?
schweppes92 schweppes92 22:33 16.05.2009

Re: da znaš

vracarac92
Wendi,B92 definitivno vise nije ona stanica koju smo slusali najnemogucije nacine kada se Slobce dovijao kako da je ugasi. B92 vise nije ona stanica u ciju odbranu su izasle desetine hiljada ljudi kada je usla voda u kaoksijalni kabl. Da, B92 se mnogo promenio i zaista vise nije ono sto je nekada bio, politika kuce je postala drugacija i to se nekom moze svidjati ili ne, ali izbor uvek postoji - promeni stanicu ukoliko ti se ne dopada, to bar nije tesko, ja to obavezno radim kada dodje vreme za "pescanik", ali zatvaranje jedne medijske kuce koja ima pristojnu gledanost i slusanost i koja se (valjda) sama finansira zbog toga sto se nekima ne svidja njihova koncepcija je besmisleno. Ja se ipak nadam da je vreme cenzure i gusenja medija proslo.E sad, to sto svaki medij u Srbiji ima neku "svoju" politicku opciju, "svog" politickog favorita to je vec neka druga prica...I za kraj:
ali B92 ima šta da slavi i ima šta da vidi kad pogleda iza sebe.Zelim vam puno srece u buducnosti i da slavimo 30, 40, 50...godina


Vračarac, nemoj se mnogo uzbudjivati oko Wendi i Soraje... To je ta "kritička" škola sa Zokster somethinga... To su Angie-ni ideološki kompanjoni sa kojima se liže po tom blogu... Same intelektualno/moralne gromade....
Ne daj se provocirati...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:17 15.05.2009

pa...

biće sutraprekosutra na web-u, šta se sekiraš?
Jelena Gall Jelena Gall 23:54 15.05.2009

Re: pa...

BebaOdLonchara
biće sutraprekosutra na web-u, šta se sekiraš?

e, pa otkud znam! to i pitam. :)
vvendi vvendi 00:07 16.05.2009

Re: pa...

Jelena Gall

BebaOdLoncharabiće sutraprekosutra na web-u, šta se sekiraš?e, pa otkud znam! to i pitam. :)

ti baš nemaš obraz, jel da?
Jelena Gall Jelena Gall 00:10 16.05.2009

Re: pa...

vvendi
Jelena Gall

BebaOdLoncharabiće sutraprekosutra na web-u, šta se sekiraš?e, pa otkud znam! to i pitam. :)

ti baš nemaš obraz, jel da?

???
ajd zavrsi misao, pa da se oprostimo.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 00:59 16.05.2009

Re: pa...

ti baš nemaš obraz, jel da?

imam dva, što?
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 00:58 16.05.2009

??????????????????????????????????????????

Kada bi ste i nama neukima otkrili veliku tajnu koju znate o identitetima nevidljivih ljudi, kao i o istoriji koju sa sobom nose, mozda bi smo mogli da ucestvujemo u razgovoru. Ovako, cini mi se, kao da se bas na tome i insistira da se ove stranice jednostavno prociste od viska ucesnika.
Ovo se ponavlja s bloga na blog i cini mi se da je potrebno imati zivce za sve, a ja ih bas nemam nesto.
dragoljub92 dragoljub92 01:20 16.05.2009

Re: ??????????????????????????????????????????

Kada bi ste i nama neukima otkrili veliku tajnu koju znate o identitetima nevidljivih ljudi

i ja bi baš da mi neko prepriča štra sam sinoć propustio
Jelena Gall Jelena Gall 09:23 16.05.2009

Re: ??????????????????????????????????????????

Jelena Pavlović
Kada bi ste i nama neukima otkrili veliku tajnu koju znate o identitetima nevidljivih ljudi, kao i o istoriji koju sa sobom nose, mozda bi smo mogli da ucestvujemo u razgovoru. Ovako, cini mi se, kao da se bas na tome i insistira da se ove stranice jednostavno prociste od viska ucesnika.
Ovo se ponavlja s bloga na blog i cini mi se da je potrebno imati zivce za sve, a ja ih bas nemam nesto.

Jelena, ja ovo uopste ne razumem, o cemu je rec? Ako nije za blog, napisi mi pp, pls.
miloradkakmar miloradkakmar 01:13 16.05.2009

vvendi

... šta im uradi da tako opšte s tobom ?
lutherblisset lutherblisset 01:18 16.05.2009

Miss vvendi

Uopšte mi nije jasna vaša škola mišljenja.

Kao neko ko je na ideološkoj liniji građanske (ili Druge) Srbije, imate malo razloga da ovde dižete (kulturnu) revoluciju.Kao prvo, licemerno je pljuvati kuću bez koje se ne bi mogla čuti vaša omiljena radijska emisija.

Stalno pljujete devedesetdvojku (ne mislim na vas lično, već na veliki deo te Drugačije škole mišljenja) zbog komercijalizacije (big brother, kvizovi, talk shows), a istovremeno se predstavljate kao apsolutni pro-evropejci. Da li je industriju zabave izmislila devedesetdvojka, ili je ona nastala na idealnom, dobrom, civilizovanom Zapadu? Ukoliko vi smatrate da je Zapad carstvo demokratije i ljudskih prava, bez te mrske kič zabave, grdno se varate. Dosadno mi je više da slušam i Peru i Biljanu i Sonju kako godinama pričaju jednu te istu priču, koju su još pre pola veka Horkhajmer i Adorno na milion puta smisleniji način ispričali u Dijalektici prosvetiteljstva (deo o kulturnoj industriji). Izgleda da bi ste svi vi od Evrope preuzeli ono što vam se sviđa; malo demokratije, malo ljudskih prava, malo slobodnog tržišta, samo ne mrsku zabavu. Lepo je to, ali nemoguće.

Krajnje je vreme da shvatite da se po pitanju ovoga uopšte ne razlikujemo od voljenog Zapada (a i u mnogim drugim slučajevima, ali da sad ne širimo priču).



dragoljub92 dragoljub92 01:22 16.05.2009

Re: Miss vvendi

Dosadno mi je više da slušam i Peru i Biljanu i Sonju

hvala što si mi prepričao fabuluradnje
dragan7557 dragan7557 08:18 16.05.2009

Re: Miss vvendi


Krajnje je vreme da shvatite da se po pitanju ovoga uopšte ne razlikujemo od voljenog Zapada (a i u mnogim drugim slučajevima, ali da sad ne širimo priču).


S'kim si onaki si.

Odavno govori Raja (slobodni građani)

dragan7557
Unfuckable Unfuckable 01:50 16.05.2009

upravo

Uzgred, imala bih ja zamerki na rad B92, ali danas od prvog do poslednjeg slova potpisujem komentar tajanstvene urednice napisan ovde.
Mnogima nije dobro, ali B92 ima šta da slavi i ima šta da vidi kad pogleda iza sebe.

...tako !

i uvek će se naći, falabogu, neki nezadovoljni Prvoborac da se popljuje po - sebi
Jelena Gall Jelena Gall 09:31 16.05.2009

vvendi

drugari, vvendi od sinoc nije vise u prilici da dalje komentarise na ovom postu.
na ostalo odgovaram popodne.

vi svi niste gledali dokumentarac, ako ja dobro razumem? niko ni rec o tome.
u tom slucaju nemoj da neko propusti da nas obavesti kad ga puste na web, pa makar to bio krunski dokaz da neko od nas ovde nema obraza (bebo, ja mislila da je to meni upuceno, ali svejedno, zblanula me je "logika" )

p.s. za moderaciju: ima li sanse da se nekako izmeni to da kad udarimo navodnike pa zatvorenu zagradu dobijemo automatski smajlija koji namiguje? ovo je ko zna koji komentar u koji ulazim ponovo da bih udarila razmak izmedju navodnika i zagrade i tako skinula taj smajli
Doctor Wu Doctor Wu 10:05 16.05.2009

Re: vvendi

drugari, vvendi od sinoc nije vise u prilici da dalje komentarise na ovom postu.

Što? Pa ona i oni mučenici r0811522334455 i soraya, glavna zabava na ovom blogu.
sentinel26 sentinel26 10:40 16.05.2009

Slava kuće

Jelena Gall
drugari, vvendi od sinoc nije vise u prilici da dalje komentarise na ovom postu.na ostalo odgovaram popodne.vi svi niste gledali dokumentarac, ako ja dobro razumem? niko ni rec o tome. u tom slucaju nemoj da neko propusti da nas obavesti kad ga puste na web, pa makar to bio krunski dokaz da neko od nas ovde nema obraza (bebo, ja mislila da je to meni upuceno, ali svejedno, zblanula me je "logika" ) p.s. za moderaciju: ima li sanse da se nekako izmeni to da kad udarimo navodnike pa zatvorenu zagradu dobijemo automatski smajlija koji namiguje? ovo je ko zna koji komentar u koji ulazim ponovo da bih udarila razmak izmedju navodnika i zagrade i tako skinula taj smajli
Jelena, ja sam gledao dokumentarac,(na TV ) ali pošto sam vidio da mnogi nijesu pa i ti koja si se zbog toga malo razočarala, nijesam htio da pišem komentar.
Ne znam šta je ko očekivao od toga. Moj je utisak da su željeli da se slavi skromno i bilo je tako.

B92 kuća je dovoljno jaka da može i na dan slavlja da izdrži kritike ali i onakve bljuvotine kakve su se pojavile, istina rijetke i ovdje kod tebe.

Kada se nekome ide u kuću na slavu onda se ne vadi ona stvar i mokri po domaćinu.
Onaj koji to želi (ili mora ) da radi, on to čini drugi dan.

Pošto je znanje i vaspitanje nekih takvo da i ne znaju šta je slava , šta rodjendan, trebalo je odmah da ih podsjetiš i pošalješ gdje im je mjesto.

P.S. Za smajlija si sama našla rješenje, jeste dosadno ali sada nemamo drugo. Moderacija (možda ) može jedino da izbaci tog smajlija i ništa više.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 11:16 16.05.2009

Re: Slava kuće

Kada se nekome ide u kuću na slavu onda se ne vadi ona stvar i mokri po domaćinu.
Onaj koji to želi (ili mora ) da radi, on to čini drugi dan.

Pošto je znanje i vaspitanje nekih takvo da i ne znaju šta je slava , šta rodjendan, trebalo je odmah da ih podsjetiš i pošalješ gdje im je mjesto.



to se uči kod kuće...
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 10:07 16.05.2009

opet ista priča oko b92

neki očigledno ne znaju da je Sloba umro i da se situacija malo promenila, pa tako i program. Neki takođe ne žele da vide da se upravo parama zarađenim od komercijalnog programa (veliki brat etc) finansiraju emisije Insajder, Reakcija, vesti... možda je opet pesak malo upao u oči.
Dokumetarac će od ponedeljka biti na netu.
Unfuckable Unfuckable 17:57 16.05.2009

ja sam

sinoć pomalo - "jednim okom" pratio dokumentarac, i dopao mi se. Dosta ljudi, slika, manje ili više poznatih događaja. Korektno urađeno.
Večeras u 21h na Info kanalu je repriza, tko ima može da pogleda
ivana23 ivana23 11:09 18.05.2009

OVDE

Jelena Gall Jelena Gall 17:58 18.05.2009

Re: OVDE

ivana, zatvorila si ovaj blog
super, puno hvala.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana