косином клизећи

Черевићан RSS / 17.05.2009. u 22:39

 

једна из циклуса  . . . .  Присећања

прво што ми малко боло уоко кад допливах домалте, пре 13 година , јер за даље се није имало кондиције , беху називи фирми. Све сами & Sons (4 example Beny Muscat & Sons Ltd ) те Brothers (4 example :Vassallo Brothers Ltd ) а нигде ,ни улудилу , . . . & Daughter Ltd.или . . . Sisters Ltd..

шоо , јесу ли овде женске им глупаве, такорећи неспособне .Уочих потом, завршавају факултете ко и мушки, раде веома одговорно и успешно.

Па шта храмље, онда?

Појаснише ми ,упућени ,да је то део овдашњег наслеђа,

- јер знаш женско , то су ти други интереси , чим се уда ,више то није исто.

- незнам, али ако је мушки потомак неки ,опичен, којему се услед муња у глави неможе тек тако ,олако , предати одговорност управљања радом, људима , те материјалним добрима

уследио је одговор

- еее , иди па питај оне који имају поменуте синове ,баш си неки знатижељан.

Доообро . . . .неупитах , наравно , али стицај околности помери след овдашњих догађања.

Једно јутро, има томе, заустави се на паркингу пред лабораторијом ,где вршим покусе над узорцима из асфалтних коловоза , те њушкам камен који бисмо у нове мешавине уградили , спортски модел MG-ја ,аута ,а из њега изађе девојчурак коју, наравно, уочих ,те правац код милогми Газде. Позваше и мене, накнадно , и тамо бих упознат, да је поменута женска дипломац на овдашњем техничком факултету , па намерава да се бави (и) путном проблематиком , те ће јој требати малко ,практичне ,помоћи око обраде дипломског, па да јој се нађем, по потреби.

Не одбих , наравно.

Касније , кад поменута оде , саопшти ми мој љубљени Газда да је Она кћер јединица овдашњег грађевинског моћника од чијег капитала у ушима зуји а чија је фирма подигла множину хотел(чин)а диљем Малте.

И отпоче ускоро наша сарадња . . .

- знаш ,теорију знам , фали ми малко да осетим угљоводиничне мешавине у шакама те научим методе провере њиховог квалитета

- одлично , ја теорију заборавих , али за ово друго . . . бићу Ти одпомоћи , небрини

Бистро девојче , детету још слично , схватало је и пре него што сам ,ја детаљан , успевао да дорекнем осмишљено , а два месеца сарадње ко дланом одлан пролетеше.Млатили смо се по каменоломима , клизали косином тек изломљеног камена испод моћних дробилица , обилазили градилишта путева, aa.jpg правили којекакве лудорије ,шалећи се , свидела јој се моја животна ведрина на истеку трајања ,а мени,њена виспреност и општа образованост, те наглашена жеља за сазнањем иако је , поред породичне финансијске сређености могла себи дадозволи само уживање у животу, као једино занимање.

Наравно школу је завршила и живот ми настави даље својим (уобичајеним) током. Ту и тамо смо имали контакте , а о све утицајнијој  ангажованости је у пословању очеве фирме, сазнавао сам од мојега милог Газде.

И онда скорашња вест, током ове године, десиће се преседан. Наиме, у називу очеве фирме појавиће се ОНО ... & Daughter ,први пут, овде на Малти .

Сад ми лакше, верујте.

Ваљда ћу дочекати и дан када ће се нека фирма назвати презименом сестара . . .

.



Komentari (80)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nsarski nsarski 22:46 17.05.2009

Epa, Cher,

takvog dzentlmena je tesko naci bilo gde. Namalti pa i sire. Ucitelj i teorijski i prakticno, a opet s merom.

Sto se косином клизећи tice, evo ga Paul Simon - slip sliding away


Черевићан Черевићан 22:56 17.05.2009

посве искрено

хвала г Нсарски на уху пријатној мелодији и посети. ха, стара школа сам ја а радни терен за нас блади форинере овде на малти склизав па ко се уме снаћи . . неотклизи. отуд можда ија неким сремачким рефлексом потакнут поступих како се присетих у саставу.

а и таки сам иначе кад је лепши пол у питању . . вазда им на услузи сам, да баш не детаљишем . . .
bocvena bocvena 09:33 18.05.2009

Re: посве искрено

Tekst mr Čera i ovaj Pol Sajmon učiniše da mi dan savršemo počne.
Hvala vam.
Черевићан Черевићан 18:56 18.05.2009

надам се опет искрено

да му је и свршетак а започет са конбинацијом коју наведосте такође вредан евидентирања мрс bocvena .
хвала на посети и лепим речима,а и у име мр Pol Sajmon-а , хе,хе
011-495 011-495 22:55 17.05.2009

Englezi

su to.. Osim Sestri Bronte, izgleda da nisu imali drugih svetlih trenutaka.
Черевићан Черевићан 23:00 17.05.2009

ту негрешите

011-495 за 164 године владања малтом издриблаше овдашње по свим питањима, тако да и данас кад се помене слово Е ома се осврну око себе, засваки случај.

хвала на дружењу упо ноћи.
jesen92 jesen92 23:31 17.05.2009

slide me

Черевићан Черевићан 00:32 18.05.2009

знате

мрс jesen ја кад клавијатуру чујем ,онда је ТО ОНО право, стога хвала на прилогу овом у ране сате понедеоникове. и дружењу, наравски.
jesen92 jesen92 08:34 18.05.2009

Re: знате

...mnogo mi se dopalo to zapazanje o Sons & Daughter i bas mi drago sto ta vasa nije proklizala u zivotu nego dobila zasluzeno mesto....znam ja da i vi imate cerku, zato vam je to i zapalo za oko, onako podsvesno....:)
angie01 angie01 23:37 17.05.2009

!

shumska shumska 00:00 18.05.2009

Re: !

ovo je bilo baaš jako, gosn Če.
(ajte iskreno, jel vam iko ostavljao gluplje komentare (nasebemisliŠumska), večito ističući vrh pričica? ma, znam da nije - ali jače je to od - ovih prstijuMi poTastatur.
:)
Черевићан Черевићан 00:11 18.05.2009

знате

мрс shumska неискрен би бијо кад ми сремцу неби ласкала похвала, уствари ја то једино и покушавам назрети у коментарима , што код Вас ми не претставља проблем, упс. шалу настрану јер ако се читајући ми саставе имало осетите релаксирајуће то је управо оно чему писањем тежим.

хвала и Вама на дружењу.
shumska shumska 00:22 18.05.2009

Re: знате



mene priče svojski obraduju, a ovo beše nemušt pokušaj pravdanja zbog vazda sličnih, neinventivnih rečimi- a da nasmejana odem, uvek
Черевићан
мрс shumska .

хвала и Вама на дружењу.

Черевићан Черевићан 00:29 18.05.2009

занимљиво

је то како 4,5 минута угодне музике исцури у моменту . . хвала на ужиткуми драга гђо angie, те дружењу.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 00:36 18.05.2009

Re: знате

кад ми сремцу неби ласкала похвала

pozdrav zemljaku. tresnje krenule, mirise rostilj na sve strane, sve zeleno a ravno - milina! a i cujem da je u planu put kroz frusku goru, valjda Irig-NS? kazu da ce uskoro poceti gradnju a meni lici da nece, obecavaju kao i uvek. opet, javlja mi se da ce putarina kroz taj tunel biti tolika da ce ga retko ko koristiti...
a jel znate za onu krivinu na fruskoj gori koja je navodno u obliku slova M, od Milica? navodno se neki putar-šef-italijan, zaljubio u izvesnu Milicu nadziruci gradnju, pa joj posvetio - krivinu.
ne verujem u pricu, ali je lepa enivej...i uvek je se setim kad šibam do ns-a.

Черевићан Черевићан 01:00 18.05.2009

нисам

чуо замилицину ? кривину иако подоста времена проведох вршећи надзор баш на тој деоници пута преко и. венца, посебно у зимском одржавању јербо нам пункт био ( и још је вазда) на парагову, но никад није касно да се нешто ново сазна. хвала за путарску причицу на љубави грундираној
кажу ми тамошње колеге, скоро, да постоји реална шанса да се забуши поменути тунел и тако еколошки помогне ф.гори обзиром да је та деоница в. фреквентна.е сад колико ће то бити и економски прихватљиво учесницима у саобраћају . . отом потом.
да, веле ми моји исела да је природа кренула те да су викендице око черевића све посећеније.а и Унук наш 4,5 г ено се већ вере потрешњи и неко вече ми тура кроз монитор путем Skype-a трешње да пробам, а деди гаће жућкасте . . . . јебо печалбу, још Шантић указиваше, има томе.

хвала Вам драга мрс Земљакињо на овом ,уситне сате ,дружењу.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 01:18 18.05.2009

Re: нисам

трешње да пробам

Черевићан Черевићан 07:47 18.05.2009

што

би казли код нас у селу ФРИШКЕ . . ко здуда садасу узбране. Фала мрс Земљакињо
Dr M Dr M 10:52 18.05.2009

Re: знате

a jel znate za onu krivinu na fruskoj gori koja je navodno u obliku slova M, od Milica? navodno se neki putar-šef-italijan, zaljubio u izvesnu Milicu nadziruci gradnju, pa joj posvetio - krivinu


Slicna prica postoji i u Crnoj Gori, samo se M-krivine vezuju za kneginju( kasnije kraljicu) Milenu.

Zao mi je sto te graditelje nije inspirisala neka Irena
jesen92 jesen92 11:28 18.05.2009

Re: знате

Zao mi je sto te graditelje nije inspirisala neka Irena
DrM, vas treba proglasiti za najduhovitiju osobu na ovom blogu..zasluzili ste bar
Черевићан Черевићан 12:44 18.05.2009

е

г Dr M да нема оних фамозних (замишљених) изохипси по терену ми путари -пројектанти би све то правим линијама решавали ( ко моје колеге у либији, лепота веле, нити срачунавање кривина нити попречних падова, сам пичи равно до . . . .белила очног Irena колко нећеш). ал кад се терен усталаса ето онда се мора прибећи решењу где се поштују подужни нагиби друма а то захтева кривине. још ако је пројектант заљубљиве природе из луфта посматрана траса баш уме поетски да изгледа ( са покоим убаченим словом имена вољеног) .

фала на коментару.
Dr M Dr M 12:56 18.05.2009

Re: е

да нема оних фамозних (замишљених) изохипси по терену ми путари -пројектанти би све то правим линијама решавали


Razumem muke putarske, g. Che

Meni su pricali crnogorski sereti kako su se, nekada, u Montenegru resavale takve stvari:

"Poteras tovara uzbrdo pa proteras put kud on prodje, magarac zna najlaksi put".

Dr M Dr M 12:58 18.05.2009

Re: знате

vas treba proglasiti


Hvala, drustvo inspirise..
Черевићан Черевићан 13:24 18.05.2009

о да

г Dr M то за мааге је знано ал ИСО стандарди та мудра анималска умећа слабо цене. него кад мрс BebaOdLonchara већ помену кривину именовану као на приложеној фотки ево да погледамо како изгледа то стилизовано М у траси пута ( наравски ако не оманух локацију прелећући г.гору набрзака у паузи за ручак )


BebaOdLonchara BebaOdLonchara 15:59 18.05.2009

Re: о да

wow! pisano M
Черевићан Черевићан 18:11 18.05.2009

ваљда

неоманух ,мрс Земљакињо додуше пронађох још М кривина на тој деоници али ми се ова учинила даје јер пасира Вашем указу . . . ...i uvek je se setim kad šibam do ns-a. ако то значи у одласку за нсад онда је ок. у повратку пак у ириг кад од парагова се крене узбрдо ка и. венцу . . . имаи такођер .додуше не овако ћирилично развучених.

ето.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:56 17.05.2009

Mi dočekali

Ваљда ћу дочекати и дан када ће се нека фирма назвати презименом сестара . . ..

Ja sam video negde u bivšoj Yu jednu kafanu " Kod dve sestre".
Черевићан Черевићан 00:06 18.05.2009

ма

ми балканези и овдашњи малтези нисмо баш компаративне популације јер што коднас олако пролази овде немора да значи.
фалаВам на кафанском указу изБившенам .
nsarski nsarski 00:08 18.05.2009

Re: Mi dočekali

Ja sam video negde u bivšoj Yu jednu kafanu " Kod dve sestre".

Cuo sam da ima kafana "Kod bele butine", ali sumnjam da je drze zeMske, i rekao bih da se na zenske butine ne odnosi. Ali ima. Kazu.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 00:09 18.05.2009

Утакмица

косином клизећи
... свидела јој се моја животна ведрина на истеку трајања...

Насмејали сте ме, госн Чер.

И подесетили на једну анегдоту: има томе доста како је наш покојни глумац Јанез Врховац био отишао на сахрану једног од другова из његове братије, и на сахрани к'о на сахрани, уосталом то је већ тада била старија генерација, заредали такви скупови, па друштво мало потиштено, баш како о томе пише још у Илијади: "Тако плачући рече, а жене ридаху за њим, / Као да плачу Патрокла, а свака несрећу своју" – дакле згурили се, биће да их је зорт ухватио, и прилази им Јанез и гледа их, све разуме, па им, шерет, каже: "Где сте, бре, полуфиналисти!"

Далеко сте, госн Чер, ви од ове утакмице, бар ако је судити по духу.

Черевићан Черевићан 00:20 18.05.2009

полуфиналист ,јашта

г Brajovic -у занимљив Вам присет на великана глумиштанам.имам ја 1 стих којим указујем на стањеми

при сусрету лажне наде будим
све ме чешће затиче кајање
мало желим а још мање нудим
једном речју - истиче трајање

драго ми је да сте ноћас у нашем друштву.хвала.
jesen92 jesen92 08:44 18.05.2009

Re: полуфиналист ,јашта

мало желим а још мање нудим једном речју - истиче трајање
..e ovo vam je bas biser poetski..
Olga Medenica Olga Medenica 01:19 18.05.2009

Darling

I love you!
Onako, jos od pre, tvoja / vasa mi kniga stoji na ociglednom mestu pa se redovno osladim.....
Tako ti je to.
Pozdravi od & Daughter, sa sve imenom i Slavom, onako uz udaju.
Sta ces, ja ispadoh najstariji sin.
XoXo
PS: retko virim u Blog, a zasto? o tome bih mogla celu knjigu da napisem.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 01:28 18.05.2009

Re: Darling

PS: retko virim u Blog, a zasto? o tome bih mogla celu knjigu da napisem.

pa napisi, ima ko bi citao

evo i tebi tresnje, bele, one najbolje za slatko.


Olga Medenica Olga Medenica 04:23 18.05.2009

Re: Darling

Lovely! (Njam, + how nostalgic!!!)
Knjiga ce, Inshallah, da bide (vise Inshallah nego bide) ali....za sada...zip...da mi ne odvali neko ne jedno nego oba plava oka iz lezista. Zivela sloboda govora.

Kiss-issisimus.

O.
Черевићан Черевићан 07:27 18.05.2009

ово

је ипак задовољство да Вас драга гђо Меденица евидентирам на блогуми након . . охохо времена. добро дошла и хвала а поз. узвраћам. губитак понас на блогу Б92 биће поприличан ако се саставима својим не активирате наново. умели сте Ви . . да напишете, ние да не.
jesen92 jesen92 08:48 18.05.2009

Re: Darling

Olga Dear, nemas pojma koliko falis ovde.....Pozdrav od iz ove nase vukojebine, al lepa je u prolece...sto jes jes...
bauer. bauer. 02:52 18.05.2009

aashto

gos'n cher, samo mi molim vas recite, dali vi te puteve pravite po aashto standardima. čisto me profesionalno interesuje, jel ima ono, proktor, r-value, rice's, la abrasion?

znam da su se naši građevinci služili tim standardima kada su gradili po bliskim istocima.
Черевићан Черевићан 07:35 18.05.2009

МС

или малта стандард, г bauer. - у је валидан на отоку нам откако пре 5 г уевропу закорачисмо. наравски ништа то оригинално није но је гемишт АСТМ и Британског стандарда. наравски да се proktor, r-value, rice's, la abrasion подразумевају. но и поред валидних стандарда малтежани раде по свом искуственом стандарду па ето једа нама који радове треба да контролишемо, упс. но . . само весело, мото нам је у печалби.

фала на редовности дружења.
bauer. bauer. 07:54 18.05.2009

Re: МС

но и поред валидних стандарда малтежани раде по свом искуственом стандарду па ето једа нама који радове треба да контролишемо,

ima toga i kod nas, potpuno vas razumem. a ASTM i ASSHTO su gotovo identični standardi, možda potpuno identični, samo birokratska razlika stoji među njima.
jesen92 jesen92 08:55 18.05.2009

Re: МС

ASTM? BS?..... agde su ISO pa serija ISO 9000 za kvalitet..zar oni nisu obavezni u EU?...
bauer. bauer. 09:12 18.05.2009

Re: МС

to je posebna priča, prelazak iz imperijalnog u metrički sistem. teško da će da se desi.
bauer. bauer. 09:21 18.05.2009

Re: МС

još nešto sam hteo da kažem, mr. cher, imam utisak da je teren kod vas takav da možete da precrtate i proktora i svo ono društvo, jedino mr. rice-a treba da imate na umu, da smućkate to kako treba. i uvaljate, naravno:))
Черевићан Черевићан 12:15 18.05.2009

вите овако

драга гђо jesen јесте да се ми малтези замајавамо са ИСО стандардима већ неку годину али је то све ( засад додуше још) на доброј вољи газда од фирми дали ће се и тиме још поред све нервозе обавезивати.
лично, мојега милог Газду мамим ево већ друго годину да се приклонимо стандарду ИСО17000 који се односи на лабораторијске делатности па да будемо бар на малти први . велими
- Свет, изи

ок, мени мање обавеза размишљам ал ме копка ли копка јер истиче ми лагано радна ангажованост аволео би да сам у тренду . . . после, бићеми посве свеједно.
Черевићан Черевићан 12:32 18.05.2009

писао

сам већ о томе г bauer. - е да смо ми путари намалти сретни што нас енглези окупираше 164 године и изградише комплетну инфраструктуру у том периоду тако да ми сада само малко побољшавамо путне карактеристике ( углавном на сф. засторима ургенције вршећи) јер су подлоге и дан данас посве димензионално одговарајуће. наиме основа терена је лиместоне и чим се малко смакне вековни еолски нанос хамрије ( земље) до тврдог се долази , нема ту замене подтла и других парапетија .
овде је једино проблем камен лошег квалитета па упија поприлично битумена, а то је увозна компонента, и онда мили Газда инсистира на шпарању, а ја опет са моје стране на квалитету и . . . углавном буде по његовом, упс . . ал ајд нећемо ваљда сад наш острвски прљави веш у етер качити.

додуше могло би се о овом развући ал угушићемо читаоце нетривијалном темом
jesen92 jesen92 12:46 18.05.2009

Re: вите овако

zar standard za laboratorijske delatnosti ne treba da uvede lab koja konrolise to vase kamenje...ili je mozda ta lab u sklopu vase firme?...mogla bi ja da prosetam tamo da vam pokazem kako se to radi u lab ...A jel ima neki standard koji se bas odnosi na "gradjevinu"......?
NNN NNN 03:03 18.05.2009

Blago ženama

...kojima vi pomažete, gosn Чер.
Черевићан Черевићан 07:38 18.05.2009

ем

се ја потрудим ,ем се оне не жале, па што би ту добитну конбинацију онда мењао, г 3N . . . . хвала на јавки.
Bojan Budimac Bojan Budimac 08:16 18.05.2009

Namerno

sam odložio čitanje ovog teksta za jutro, jer teško je zamisliti bolje štivo uz prvu jutarnju kafu od bilo kog Vašeg g. Čer. Naravno, nisam se prevario.



P.S. Da zlobnici ne pomisle kako jaaako kasno ustajem, moram reći da barem sat vremena nismo imali struje -- nestade, baš kad sam hteo da se javnem.
mariopan mariopan 10:08 18.05.2009

Re: Namerno

Sta te briga ako te zavidljivci ogovaraju kada ustajes evo moja prva jutarnja os kaficu?
Znam da bi ti samo zavideli jer i oni ne mogu da ustaju kada i mi. Jel tako takoje.

Meni bas onako uz kaficu legla prica, da zasladi.
Blago onim damama koje vi branite i pomazete, mogu da zamislim kako ste ocinski brinuli da sve razume i nauci.


Toliko o tome kako su zene sposobne stvarno samo ako im se daa prilika mogu one biti itekakvi sinovi, bolji neg pravi.
Черевићан Черевићан 11:45 18.05.2009

јес

да ја јесам узоран папучар зрихтала је мене моја мила ташта током 4 деценије но и поред тога уистину верујем да су женама могућности потцењене и да се то треба убрзаним поступком довести уред. драга гђо
mariopan , но навике векова бивших ће се још подуго евидентирати. . .

фала на јавки.
Черевићан Черевићан 12:05 18.05.2009

изгледа

је та фалинка са електриком у медитерану прелазна наиме у по највећег посла принтања материјала за тендер кљокну и нама данас струја у валети. у бироу паника , термин предаје се приближава . . е баш се унервозисмо (мораће мили Газда потхитно накров зграде да намонтира агрегата, како се то овде ради обично). но фалинка таквог решења је да кад крене машина да вергла нама у згради има све пломбе зубне да поиспадају. нека ,ал бар ћемо лектрику имати вазда.све има своју цену . . .

драгомије г Budimac ако Вам је овај ми састав нузкафицу лего ди треба те хвала иВама на редовности дружења.
rankot rankot 09:30 18.05.2009

за министра

Г. Черевићан, да је Србија ко што није, ја бих Вас одмах за министра поставио.
Черевићан Черевићан 11:56 18.05.2009

упс

г, rankot -е ,оно јес да отом нисам размишљао, али пред овако искреном понудом знате да би се пар минута размишљао, па одустао ,јербо ние то за мене са друштвом у глави склоном рими а спрам женског пола попустљивим. неби то пасирало, верујте.

ал да знате да сте ме малко усталасали и ево ме малко пре пред огледалом ( додуше у тоалету ) где се одмерих онако министарски, паааа . . . .

посебно ми је драга Ваша посета , дођите опет, јер годи кад ми се сујета потхрањује.хвала.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 10:12 18.05.2009

a memljivost?

Gdine Cher,
pa ova prica jebila izmisljena za one vase memljivosti....ja sve cekoceko, sadce sadce... ali
Черевићан Черевићан 11:49 18.05.2009

ха г Stosic -у

ако вашу реч мемљивост поистоветим са мамљивошћу е тада, када су женске у питању ,али не и у овом конкретном случају јер беше чисто пословни однос, било би матријала охохо. овако . . .

драго ми је да сте санама.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 12:03 18.05.2009

Re: ха г Stosic -у

Черевићан
ако вашу реч мемљивост поистоветим са мамљивошћу е тада, када су женске у питању ,али не и у овом конкретном случају јер беше чисто пословни однос, било би матријала охохо. овако . . .драго ми је да сте санама.

da, da gdin Cherevican, mamljivost... Opet, ta moja prokleat brzina....Opet, vidim ja da se radi o poslovnom odnosu, ali nekako moj iskvaren mozak je vec pomislio na nemonovnost. No, medjutim...
zadovoljstvo je moje!
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:21 18.05.2009

Bravo,

svaka čast za & Ćerka i za to što ste tome obezbedili memoriju sećanja zabeleživši to na blogu gazda Čer
Черевићан Черевићан 13:32 18.05.2009

фала,фала

гђо Greganović ал СТВААРНО ми усметало пролазнику овдашњем кои додуше малко отегну повратак дому па ајд да макар лаким дописом малко ублажим обичаја (читај, мушког рода) суровост . опа !

фала на . . да сте санама увек.
ivana23 ivana23 13:38 18.05.2009

Buduca - &...

Черевићан Черевићан 14:00 18.05.2009

тоооооо

мрс ivana23 е сад кад би им предложио овакву фирму да истакну над својим халама где лију бетонске конструкције, признаћете , малко би њањаво деловало ,стога ,само ћу захвалити на Вашој вазда инвентивности у одабиру илустрација. БРАВО !!!

уистину прија кад нам се придружите. хвала.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:37 18.05.2009

Re: тоооооо

Može li onda ovo da prođe?

Черевићан Черевићан 15:00 18.05.2009

па

ово би пасирало да тата нема џенпер насперматозоиде ( ил какве су то тице већ) . мис'им мора да делује онако бетонски , а да се ипак топлина и нежност осете , гђо Greganović , разумећете.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:29 18.05.2009

Re: па

Naravski, al' ovi spermatozoidi su ribe, a ja ko velim slagaće se sa maltskim okruženjem...el' vidite gazda Čer, kako tamo kod levog lakta juri riba zvezdu da je izede...
Черевићан Черевићан 17:58 18.05.2009

ју

пардонирам на претходном ми исхитреном коментару, са неким фалш наочарима пропратих Ваш прилог па ми се учинили ти мали да их не помињем ал малко ко стилизовани.е, овако сарибицама и шкољкама би се већ могло диванити чак смисла има ступити у преговоре са Фирмом ако су вољни да свој деценијски знани бренд знак (савијена арматура у виду иницијала Газде вири истуба) мењају . него, ајд пустимо оку овај Ваш да се навикне, гђо Грегановић.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:17 18.05.2009

Re: ју

Šta je babi milo...baš sam tela da vam kažem, al reko bog da prosti prednje zube...
Unfuckable Unfuckable 19:12 18.05.2009

svašta s tim putOvima

svi znamo gde počinju, ali ne i gde će završiti.




Baš lepa priča



Черевићан Черевићан 20:25 18.05.2009

крајеви од путОва

нешто ми се побркали живци
озмешали крајеви почетке
полако ме лудост обузима
сам у себи препознајем претке

навиру ми бубе из ушију
у ноздрви стонога се гнезди
крилата жаба сребрног репа
лавежом гласним по непцу ми језди

и тако данима . . ноћи су спас
на длану осећам овлажен метак
судбина ће саставити круг
путем ка крају . . . спознаћу почетак

г Унфе, БАШ (х2) оку пријатна је коментар фоткаВам, те фала на похвали саставами.редовностВам и да не помињем.
marco_de.manccini marco_de.manccini 21:06 18.05.2009

ово више нема смисла

Па таман смо увежбали како да се излактамо испред паметнијих и способнијих мушкараца, а ето сад и ове жене. Па имајте милости бре људи.
Черевићан Черевићан 08:21 19.05.2009

шоооо

тако г. marco_de.manccini . будимо парламентарни ,обезбедимо једнаку шансу за оба пола иако се резултат зна унапред , мушки су ненадебиви, ал наду треба пружити и лепшем полу, упс ( е сад га утупих, јелда драге женске?).

драгомије да сте нам се придружили,хвала.
mirelarado mirelarado 21:29 18.05.2009

Траг

Није ме, гос'н Чер, изненадило да сте Ви и у напретку женских права на Малти оставили трага, баш као и на тамошњим путевима. Разгаљујућа ова Ваша прича, заиста... А низ ону косину суљамо се сви, питање је само да ли ће за нама остати неки траг. За Вама, Бога ми, хоће.
Черевићан Черевићан 08:16 19.05.2009

драга

гђо mirelarado за сваким од нас трага ће бити. е сад дужина му зависиће (углавном) од оних који након нас долазе а делимично и колико се и ми лично потрудисмо у раду на тему . . траг свој, потреба или јок

хвала на дружењу те речима које сујетими годе.
Ivana Knežević Ivana Knežević 21:34 18.05.2009

.

Kakva divna tema, pa jos kako opisana! Uzivanje, bas.

I podsetila me je odmah na jedno iskustvo, kratko kao bljesak, ali stvarno, koje mi se desilo pre godinu-dve , u industrijskom kraju ovde u gradu (u kome se, kao i u celoj zemlji, isto tako vidja jedino taj malteski varijetet poslovanja i nasledjivanja): sirokom raskrsnicom se uputio pa i okrece, zanosi se grdosija od kamiona, a na njemu, po dugackoj beloj strani OGROMNIM slovima pise: Mr-Taj-i-Taj & Daughters!
On ne jednu nego bar dve ima!
I napisao je da nikome ne promakne. I iz Aljaske se videlo.
Osmeh mi i sada ide preko celog lica. I tu sam shvatila da je to bio prvi put da sam tako nesto videla. To mi je samo rasirilo osmeh - broj 1 znaci pocetak.

Bravo za devojku, a i za Vas, dragi Cher!
Черевићан Черевићан 08:08 19.05.2009

миц по миц

драга гђо Knežević па ће се и намалти уочити слично. е сад што ми сујетни желимо све за својега трајања да доживимо то је грешка. пристижу нове генерације па ће ваљда и промене наступити. дотада . . пустите (нас ) бре,мушкарчине, да уживамо у својој битности ,хе,хе.

хвала на коментару.
miloradkakmar miloradkakmar 22:22 18.05.2009

G. Čerevićan

Vi ste vitez duha i pera , ipak ja bih Vas u vitezove ovakve.


Žan de la Valeta.
Черевићан Черевићан 08:03 19.05.2009

слаби ми предуслови

г. miloradkakmar јербо

Malteški vitezovi (jovanovci) osnovani su 1118. godine u Jerusalimu radi, navodno, obezbeđivanja zaštite, pratnje i nege hodočasnika koji su išli na poklonjenje Hristovom grobu. Danas su jovanovci jedna od najbogatijih organizacija na svetu, pod direktnom vlašću Vatikana, koji ih je često koristio kao i protivtežu masonstvu. Malteških vitezova u svetu ima oko 10.000 a svi oni ispunjavaju pet osnovnih uslova. Svi pripadnici ovog reda su:
1. muškarci katoličke veroispovesti
2. nosioci plemićke titule
3. bogati
4. bezrezervno odani Vatikanu
5. njihovu „čestitost” su potvrdila četiri pripadnika ovog reda

ајд додуше , aко ми је за надање, упс, задњих деценија је евидентирано

. . . red nije samo za katolike te plemiće. Postoje vitezovi i iz drugih društvenig slojeva pravoslavne i protestantske vere, koji deluju u katolickim i pravoslavnim sredinama . . .

хвала на неостварљивој Вам жељи !
leopold_lady leopold_lady 08:39 19.05.2009

Nikad o tome....

nisam razmišljala ..... Dao si mi ideju za ime firme,ali čime firma da se bavi .... Danas u Srbiji .... Teško pitanje - znam....
Черевићан Черевићан 09:05 19.05.2009

има

чиме се бавити мрс leopold_lady за почетак је битно окружење навикнути на назив фирме да се то упамти а потом искрснуће и нека делатност несумњам, па сходно томе променути и регистровану делатност.ал Назив остаје. . . мис'им оно & кћер(и)

драго би ми било да и у Србији то оживи, верујте на реч и фала на јавци.
jasnaz jasnaz 14:27 19.05.2009

&

Черевићан Черевићан 18:43 19.05.2009

Н+Н

такнусте ме драга мрс jasnaz усећање директ јер у доба мојега одрастања Нет је био закон а како иверка откладе незврцне далеко

лако бешеНаати
да научи певати

хвалаВам на ушноми проводу . . .

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana