EUROSONG: Počeli smo sa srbovanjem! (UPDATED)

Goran Miletic RSS / 02.10.2007. u 11:40

Srbija 2008
Srbija 2008
Verovatno bi maketinški stručnjaci trebalo da prozbore koju reč o ovome. Ja se samo javljam u funkciji razočaranog građanina koji želi da ponešto u ovoj zemlji NE BUDE u senci Kosova, Guče i gluposti. Tema o kojoj pišem ovoga puta nema veze sa vlastima, tako da mogu da predahnu iako mada je predah nemoguć dok imaju onako uspešne razgovore o Kosovu. Sednete da razgovarate sa nekim i saglasite se da se nećete poubijati. Baš uspeh.

Anyway, sinoć su izabrali dve stvari vezane za naše domaćinske porive glede Eurosonga, stvari po kojoj smo u Evropi poznati od Atlantika do Urala, od Islanda do Kipra (ovde sam mislio na Eurosong, a ne na naše domaćinske porive). To su izgled scene i tzv. „lokalni logo“. Za one koji ne znaju, naredne godine ćemo krajem maja, ugostiti skoro 50 zemalja Evope na izboru za pesmu Evrovizije i to sve zato što je „naša Marija“ (Šerifović) pobedila. Kolateralna šteta je da većina koja je komentarisala da je ona „lezbejka, debela i Romkinja“, odjednom priča kako im je ona „od početka bila super“. Ovo je baš dobra lekcija za Queeriu – ako hoćete da vas vole, morate da pobediti negde u nečemu.

Počeli smo mnogooo brzo da se spremamo za Eurosong 2008. Nisu još ni rezultate proglasili, a mi smo već saopštili da će to biti u Beogradu, u objektu zvanom „Arena“. Meni baš odgovara, u komšiluku mi je, ali zar u godini kada se brani Kosmet i MetoKija nije moglo malo južnije. Kad već tvrde da je Kosovo srpsko, mogli su lepo u Mitrovicu Kosovsku ili neki drugi simpatični gradić. Ovako, svi znamo da ćemo ispred svake pesme verovatno gledati po još jednu crkvu ili (joj-majko) priorodne lepote kao iz svinjarija spota za CNN.

a ovo je ...
a ovo je ...
Dakle, hit prošlog dana je LOGO, prilažem kao dokaz broj 1. Na njemu DOMINIRA šljiva, tu je truba, usne i nota. To vam je LOGO Srbije, za manifestaciju koju možda neće gledati ceo svet, ali Evropa svakako hoće. Sinoć sam logo pokazao 10 mojih kolega (svi sa Balkana) sa dva pitanja. „Na šta vas ovo podseća ?“ i „Šta je ovo plavo ?“ Prvi tačan odgovor je valjda Eurosong Serbia 2008, ali naravno da niko od njih 10 nije znao. Dvoje mi je reklo „A kakve veze taj logo ima sa Srbijom“. Drugo pitanje se odnosilo na DOMINANTNU šljivu na našem novom logou (jao kako će nas smarati sa tim). Samo JEDNA osoba (predstavnica Makedonije) je ukapirala da je to šljiva, ali je odmah konstatovala da je „bezveze nacrtana“.

Šta je moja poenta ? Aman ljudi, lepo je što mi imamo šljive, Guču i tradiciju, što su užasno stara nacija,

(by femobot)
(by femobot)
bez koje se nikako ne mogu zamisliti zločini zvani“ događaji“ 90-te u susedstvu Evrope, ali ni 2020 u Evropi.Za nemate ništa sem šljive i trube??? Ništa drugo ne treba nekog iz Estonije, Norveške, Islanda, Portugala ili Rusije da podseti na Srbiju ? Ne znam šta onaj poljubac – usne znače ? Ljubav ? Nov karmin? Nove ORBIT žvake u prodaji? Biće da znači da se ljubimo TRI puta, al nisu smeli da stave ostala dva. Meni se stvarno ne sviđa, a vama ?

Savo i Dunavče
Savo i Dunavče
Drugo što je naš pametni žiri izabrao je manja glupost. Izabraše kako će izgledati scena. Negde pročitah brojku od preko 400 dizajnera. Opet je nešto moralo da „podseća“ na nešto. Čim sam video šifru „CONFLUENCE“ odmah sam shvatio gde smo. Neke dve linije se spajaju, a iznad njih neki đavo. Za one koji opet ne znaju, to su vam Sava i Dunav, a ovo iznad bi valjda trebalo da simbolizuje Beograd, mada stranci koji dođu mogu da pomisle da je to simbol one zgrade zvane „Ušće TOWER“ (Koštunica verzija); zgrada Poslovnog centra „Ušće“ (verzija tokom Miloševića) ili zgrada Centralnog Komiteta (verzija tokom Tita). Odmah će čika patriote da uzviknu kako su, eto, Norvežani (ili Šveđani beše) imali onaj vikinški broj na sceni koji smo svi zapamtili dok je Extra Nena pevala ono njeno „.. O bože, ja sam sve sanjala ...“. Zaboga ljudi, to je bilo pre 15 godina.

Nego da se mi vratimo Kosovu, pitanju svih pitanja. Verujem da će čika Samardžić, ministar za Kosovo, ali i Metohiju da sada primi još mnogo savetnika – po jednog za svaku zemlju učesnicu Eurosonga. Živeli !

UPDATE !!! Neki ljudi su se vec organizovali i potpisivanje peticije koja bi se uputila organizatorima je počelo. Ako vas ne mrzi, potpišite...

http://www.petitiononline.com/esc2008s/petition.html

 

Atačmenti



Komentari (77)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Tibor Jóna Tibor Jóna 11:53 02.10.2007

chetno, etno, dno, no!

AMAN!

Mislim, SVI znaju, ceo svet zna, ceo kosmos, vaskolika vaseljena da smo etno. Mega etno, giga etno, hyper etno! Ako smo ista bili tokom 90tih e bili smo - etno!

Jel moze malo sad da se vidi da smo i svet?

Elem, meni je najdivnije bilo kad je jedan od ucesnika natjecaja za evropsko lice - voditelja evrosonga - izvesni Aleksandar Djordjevic - prokomentarisao da je za voditelja evrosonga neophodno i da u sebi nosi nesto "nacionalno, u najpozitivnijem smislu" ...

???

arcins arcins 11:56 02.10.2007

Re: chetno, etno, dno, no!


izvesni Aleksandar Djordjevic - prokomentarisao da je za voditelja evrosonga neophodno i da u sebi nosi nesto "nacionalno, u najpozitivnijem smislu" ...


A jel mislis na crno belu fotku, kao sto Voja nosi Radeta?

antioksidant antioksidant 12:12 02.10.2007

Re: chetno, etno, dno, no!

Tibore, a sto se ti smaras pa gledas to? ili mozda gledas i velikog brata? Mozda i glasas?
To je njihov svet u kome oni stavljaju sljive i trube na bine. Pusti to..


PS A iz izjave Aleksandra Djordjevica se vidi i priznanje da postoji i nesto nacionalno u negativnom smislu. Nisam gledao ali siguran sam da decko nevce proci.
Unfuckable Unfuckable 12:14 02.10.2007

Re: chetno, etno, dno, no!

nesto "nacionalno, u najpozitivnijem smislu"




Morace nashi etno kandidati da prodju nekoliko serioznijeh testova, edabi uopste pokushali dostojno da reprezentuju nacion...
Test prvi : valcer & tango u opancima & stilizovanoj mantiji :
znaci...voditeljke...stiklice nihil, strogo shiljkani, opa ! Ko nije gazio oranja & ne oseca mantiju - nema shaje...puko je
...Predpostavljam da ce odabrani morati da prodju i "test sa shajkachom"...nezaobilazno : da li i koliko izgledaju srpski kad im se metne doticno na vugla ...misssim, urbanokefali otpadaju, automatishe..
Sledeci test je josh slozeniji : najavljivanje sa etno travkom u ustima, cosak, desno na gore, erektilno locirana (netom ubrana sa Mokre Gore, noshena ko shtafeta do Bg.. - koja se svecano ima uneti na pocetku eurosonga & turiti u usta - "zmiuga u usta or astala vista ga u usta, babe" ushicenim voditeljima koji pocupkuju - moravac, tebra - u mestu, sa kezom do sedmice, desno - tu je i mesto gde se etno trava ima aplikovati...)
Zavrshni test - i presudni : izraz lica & poruka vaskolikom auditoriju :
bazicno to je test "koliko osecam srpstvo inside me" - dakle -kandidati ce biti snimani, procenjivani, praceni, klaceni, mlaceni.....48 h dnevno e da bi se postiglo - uvidelo zabrinutost lica nad vaskolikim srpstvom...zabrinuti, ali srecan - blago - izraz se ceni & postuje
Tibor Jóna Tibor Jóna 12:39 02.10.2007

Re: chetno, etno, dno, no!

antioksidant
Tibore, a sto se ti smaras pa gledas to? ili mozda gledas i velikog brata? Mozda i glasas?
To je njihov svet u kome oni stavljaju sljive i trube na bine. Pusti to..


mani ti to "njihov svet". kakav "njihov svet" kad ga placamo mi.

antioksidant antioksidant 12:45 02.10.2007

Re: chetno, etno, dno, no!

mani ti to "njihov svet". kakav "njihov svet" kad ga placamo mi.

Mislio sam mani sa gledanjem. Kako mislis gledanjem da popravimo to sto brljaju? Tako sto cemo vise para da potrosimo na SMS poruke (ako se tako glasa)?
MI te sljive skidamo sa bine glasajuci na izborima. A ovde im sam dajemo legitimitet. Ignorisi to.

I jos nesto - nagrade za ove gluposti su bile jako velike (10 000 eura za binu i 5 000 eura za sljive i trube). Meni je samo uteha da im je sljive uvalio neko ko je razumeo kako ce ziri da razmislja i da ce tih 5 000 eura biti potrosene na neke dobre knjige i finu muziku...
Filip2412 Filip2412 21:58 02.10.2007

Re: chetno, etno, dno, no!

Evrovizija je nakada davno bila glupava bljak manifestacija.
Danas je postala glupava bljak super seljacka narodnjacka manifestacija.

Sljiva i truba su apsolutno primerene festivalu.

Na svakoj evroviziji u zadnje vreme pobedjuju narodnjaci. Stil Logo-a je nametnula priroda festivala.

Jel moze malo sad da se vidi da smo i svet?


Ovo ti je nazalost los predlog. Verovao ti ili ne, taj svet o kome govoris ne ocekuje da srbi otkriju neki super cool New Wave. Taj svet je impresioniran onime sto nama smeta.

Guca ce uvek imati vise stranih posetilaca, engleza, nemaca i ostalih nego bilo kakav super moderni alternativni oblik umetnosti.


:) svidelo se to nama ili ne.
sabi sabi 11:54 02.10.2007

Logo

E vala, davno nisam videla nesto ruznije i manje mastovito. A gde je bio organizovan konkurs za logo? U nekom obdanistu, pa ga uciteljica okacila na pano?
Lilu Lilu 12:52 02.10.2007

Re: Logo

U nekom obdanistu, pa ga uciteljica okacila na pano

Eh da makar uzeše nešto od dece u obdaništu! Deca su jako maštovita!
A kad izuzmemo idiotsku ideju, način na koji je urađen LOGO je beda. Sa 2 časa Corel -a bi bilo bolje urađeno.
matakovic matakovic 09:29 03.10.2007

Re: Logo

sabi
E vala, davno nisam videla nesto ruznije i manje mastovito. A gde je bio organizovan konkurs za logo? U nekom obdanistu, pa ga uciteljica okacila na pano?

Ostavi decu na miru! :) Oni bi to bolje, mnogo bolje.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 12:01 02.10.2007

da slika bude potpuna...

evo drugoplasiranog i trećeplasiranog idejnog rešenja:

2.

3.

kakvi li su tek ostali?

e da: Stručni žiri je bio u sastavu: Miodrag Tabački, scenograf, Slavimir Stojanović, dizajner, Ivan Stanković, direktor marketinške agencije Communis i Tanasije Kunijević, šef grafike RTS,
angie angie 14:31 02.10.2007

Re: da slika bude potpuna...

poshto ja ne mogu da otvorim atachmente,(ni na jednom blogu-ne znma zashto), nisam u prilici da delim odushevljenje s vama, al evo shto se tiche ovih shto je Srki poatavio.Prvo, svaki ozbiljno uradjeni logo podrazumeva prochishceno rasheneje sa jasnom idejom, a bilo kakave bukvalne asocijacije su potpuno aut, narochito ovako banalno upotrebljene. Drugo, za ovako veliku manifestaciju-sve shto su slovna reshenja, trbalo bi da radi dizajner chija je struchnost tipografija, a ne puko korishcenje fontova iz programa, ili potpuno amaterski tretirana, kao u primeru 3.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:57 02.10.2007

Re: da slika bude potpuna...

evo angie, samo za tebe>
angie angie 15:22 02.10.2007

Re: da slika bude potpuna...

Ovako mali Perica dozivljava Guchu!!!!

Hvala Srki.
matakovic matakovic 09:28 03.10.2007

Re: da slika bude potpuna...

Srđan Mitrović
Stručni žiri je bio u sastavu: Miodrag Tabački, scenograf, Slavimir Stojanović, dizajner, Ivan Stanković, direktor marketinške agencije Communis i Tanasije Kunijević, šef grafike RTS,


Jedno glupo pitanje. Sta je to grafika RTS-a?
Greshka Greshka 12:40 04.10.2007

Re: da slika bude potpuna...

Drugo, za ovako veliku manifestaciju-sve shto su slovna reshenja, trbalo bi da radi dizajner chija je struchnost tipografija, a ne puko korishcenje fontova iz programa, ili potpuno amaterski tretirana, kao u primeru 3.


Svakom grafichkom dizajneru je podstruchnost tipografija i onaj ko je za to obuchen u to se valjda i razume.Korishcenje fontova iz programa je danas sasvim uobichajena stvar, postoje na milione fontova, svi imaju svoja imena i prezimena, a sam dizajner moze da napravi svoj lichni font i njime kreira logotip.U drugom primeru slova koja su korishtena ne predstavljaju logotip.Sa druge strane u korporativnoj kulturi jednog preduzeca ili kompanije ili shta vec taj se font najcheshce koristi i u pratecim dokumentima.Moze a ne mora.Logotip je tekstualni deo koji predstavlja odredjenu stvar ili ime za chega je namenjen a logo je vizuelni identitet nekoga ili nechega.To moze biti neshto konkretno a ne mora.Logo i logotip mogu biti zajedno a ne moraju.
RTS je mogao ovo da uradi ovo unutar svoje kuce i da niko ne zna za to.Logo bi bio progutan kao neshto shto je tu po ps-u, ovako smatram da je sasvim ok shto su napravili takav jedan konkurs.Mogao je da radi svako ko iole o tome neshto zna, a bila je naglashena ideja da se predstavi Srbija.Chime se to srbija moze opisati vizuelno slikovito?Shljiva, malina, shajkacha, truba,opanak?Ima li svako od vas koji ovde o tome pishete neku drugu ideju?Srbija nema utvrdjen svoj vizuelni identitet uopshte.Neke su zemlje godinama stvarale i negovale taj nachin idetifikacije zemlje kroz neku odredjenu vizuelnost.Primer Holandije i njihovih klompi pokazuje da ako je neshto etno ne znachi da je kich i seljachenje.Ostaje nam da neshto usvojimo kao nashe, da to negujemo i poshtujemo pre svega.Ako ne poshtujemo sami sebe nece nas ni drugi poshtovati.

Sto se tiche ove manifestacije, logo je tu najmanje bitna stvar.Bitno je da postoji.Sam logo uvek dobija na vrednosti i na kvalitetu nakon uspeha proizvoda koji predstavlja.Mozemo mi da prichamo koliko god hocemo da nam se svidja ili ne.Meni se lichno ne svidja ni ovaj logotip evrosonga koji je toliko nakindjuren da se teshko uklapa sa ichim savremenim i jednostavnim.Dakle logo ce biti sasvim ok ako i sve ostalo bude ok.Da je sam logo extra ne bi imao nikakvu vrednost bez kvalitetne manifestacije.Videcemo vec...




angie angie 14:47 04.10.2007

Re: da slika bude potpuna...

Svakom grafichkom dizajneru je podstruchnost tipografija i onaj ko je za to obuchen u to se valjda i razume.Korishcenje fontova iz programa je danas sasvim uobichajena stvar, postoje na milione fontova, svi imaju svoja imena i prezimena, a sam dizajner moze da napravi svoj lichni font i njime kreira logotip.



Hm da, ...jeste imao u nastavai,(tipografiju), ali se neki od njih time usko bave, jer naprosto to shto se danas toliko koriste fontovi direkto iz programa-onako kako je font programiran za kompjutersko korishcenje , je vec znak da taj neko ne zna bash puno o tipografiji, koja je nauka sama po sebi.
Da dizajneri kreiraju nove fontove, ali to nije ni malo lak posao, da bi rezultat ispao korektan i gomila parametara koji tu treba da se zadovolje, pretpostvaljaju izuzetnog struchnjaka za tipografiju.

Mića Marković Mića Marković 18:59 04.10.2007

Re: da slika bude potpuna...

Ostaje nam da neshto usvojimo kao nashe, da to negujemo i poshtujemo pre svega

Slazem se.
Slazem se isto tako, da izbrani /predlozeni?/ logo nije posebno kreativan,
ali ne mislim i da je katastrofalan.
Bilo bi zanimiljivo da kriticari napisu sta je po njima to, sto karakterise Srbiju?
Koji bi to simbol ili simboli mogli biti?

Greshka Greshka 07:03 05.10.2007

Re: da slika bude potpuna...

Bilo bi zanimiljivo da kriticari napisu sta je po njima to, sto karakterise Srbiju?
Koji bi to simbol ili simboli mogli biti?


nema kreative, samo pljuvanje i kritika.....na zalost...
Vesna0812 Vesna0812 12:05 02.10.2007

Šta je ono plavo?

Ono što izvire iz Save i Dunava a nadvilo se nad scenu?!


Izlaz na more koji nemamo a za kojim toliko čeznemo?
antioksidant antioksidant 12:18 02.10.2007

Re: Šta je ono plavo?

Vesna0812
Ono što izvire iz Save i Dunava a nadvilo se nad scenu?!Izlaz na more koji nemamo a za kojim toliko čeznemo?

Pa Morava - samo nasa - nju ne prlja ni jedna tudja kanalizacija - samo mi - zato je na centralnom mestu
Vesna0812 Vesna0812 12:23 02.10.2007

Re: Šta je ono plavo?

kad se bolje zagleda... po malo asocira i na autoput Horgoš - Požega.
Dr M Dr M 12:15 02.10.2007

Logo???

Postovani Gorane,
necu da komentarisem Vas tekst , ali "Logo"?

To izgleda kao ono sto deca zaborave na podu, kad uvece skupljaju igracke.

A jedina poruka koju salje je da smo nesposobni i neprofesionalni.

A jedini sadrzaj da nemamo sadrzaja.
angie angie 15:23 02.10.2007

Re: Logo???

A kako bi ste vi rekli-kada se tako profesionalno kaze?
Dr M Dr M 17:02 02.10.2007

Re: Logo???

Postovana angie,
ne znam kako bih ja to rekao, zato sam i stavio onolike usklicnike.
Napisao sam sta mislim o poruci, sadrzaju i profesionalnosti.
Kako to nazvati profesionalno, " Trash", "Litter", "Logoid"?
angie angie 19:12 02.10.2007

Re: Logo???

Dr M, ako ste govorili o konkretnim reshenjima-onda vas bolje razumem,(sa ovim dodatkom),
onaj prvi vash komentar sam ochigledno drugachije prevela,
tako da izvinite:))))
Dr M Dr M 21:21 02.10.2007

Re: Logo???

@angie
Izvinjavam, mnogo izvinjavam:)
Dejan Stanković Dejan Stanković 12:38 02.10.2007

Nisam pratio poslednjih 10-15

Eurosongova, ali ako me pamcenje sluzi, na toj manifestaciji sve moz da prodje.
U tome je i lepota karnevala (kamp je OK! kitch je super! daj sta das! sve na gomilu i s verom u boga!)

eto nama prilike da se iskazemo.

Muzika TUŠ!!!!!!!!!!!!!!!
Epicurus Epicurus 13:08 02.10.2007

kitch

Kitch je kitch, ali ne bi bilo lose i u kitchu biti malo mastovit, a ne ovako...
ddjuka ddjuka 13:12 02.10.2007

dizajnzona


http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=34617&st=60

http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=39197&st=0&#entry478579
Fela Fela 13:32 02.10.2007

Tijanic

Ja ne znam sta ste vi ocekivali od Tijanicevog RTS-a? Pa pogledajte samo kakav je logo nacionalne televizije, scenografja bilo koje emisije...
Medjutim, mislim da upravo to govori i o Srbiji posle pada Milosevica: Jedna ista ekipa (koja nema pojma ni o cemu), sedi u institucijama vec 15 (20 ili cak 30) godina i to je ono za sta su se oni izborili i cega su se najvise plasili - sta ce biti sa nama ako Sloba padne.
Nimalo se nije promenio odnos vlasti (institucija, televizije...) prema gradjanima koji ih biraju (placaju). Verovatno su neki shvatili da su i dalje ne smenjivi...
Queeria Queeria 14:17 02.10.2007

Logo

Meni se logo baš dopada... Onako baš je prost, seljački, amaterski - isto kao i Srbija...
margos margos 14:24 02.10.2007

Tužno i ružno!

.
Black Adder Black Adder 14:26 02.10.2007

Korak do dna

Na šta li će tek ličiti izbor za voditeljski par? Ne smem ni da pomislim.
Od početka je počelo sa skandalima i očekujem da će se u tom duhu i nastaviti.
Logo je dno. Nema veze sa zdravom pameću, ali vidim i da su drugo i treće mesto još gluplji.
Scena možda i prođe. Meni nije palo na pamet da su to reke, a ne verujem da će bilo kome od gostiju to i pasti na pamet.
Goran Miletic Goran Miletic 14:32 02.10.2007

Re: Korak do dna

Ja se zaista plasim... Sve dok je u pitanju BEOVIZIJA, onda znamo da je tu neprofesionalizam...

Medjutim, sada ce nas gledati "ceo svet" i onda ljudima tu svasta padne napamet npr. "bas je zgodno da ..." ili "Srbiju cemo promovisati tako sto cemo..."

zaista se plasim, imajuci u vidu spotove na CNN, ali i ovu brljotinu od juce...
Dax Dax 14:40 02.10.2007

logo

Re: Korak do dna #LinkSrđan Mitrovićevo drugoplasiranog i trećeplasiranog idejnog rešenja:2. 3. kakvi li su tek ostali?e da: Stručni žiri je bio u sastavu: Miodrag Tabački, scenograf, Slavimir Stojanović, dizajner, Ivan Stanković, direktor marketinške agencije Communis i Tanasije Kunijević, šef grafike RTS,
I pobedio je onaj prvi logo? Staaaaaaaaaaa.......?
doktorka doktorka 14:42 02.10.2007

Re: Korak do dna

ne razumem ,pa ovaj logo nam apsolutno odgovora kao naciji. josh fali kostunica sa kalasnjikovim.
Unfuckable Unfuckable 14:58 02.10.2007

Re: Korak do dna

,pa ovaj logo nam apsolutno odgovora kao naciji. josh fali kostunica sa kalasnjikovim.

/quote]

slažem se ... + Filareth & shotgun kao simbol sigurnosti,postojanosti i vekovnih teznji dela našeg naroda + par Akadementnih leekova...onako u rasteru, iza ...kao "dobri duhovi" i logo bi bio kako treba, baš.
.....možda malo da se stilizuje ono to na bini, više nekako na KRST da leechee...i to bi bilo to, bingo !
..a da ...eventualno...drvo lipe negde da se doda.. - ."žalosne lipe" - autohtona vrsta lipe koja raste u podunavlju
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:59 02.10.2007

Re: Korak do dna

a na vrhu dvoglavi beli orao sa krunom.
Goran Miletic Goran Miletic 15:03 02.10.2007

Re: Korak do dna

A zasto ne jabuka ili kruska... To takodje svaka kuca u selu ima... Pa onda dud, tu se svako dete makar jednom pelo... Ova dzenarika mi se bas ne dojmi...

Al bolje da cutim, sad ce naci ekipa da mi kaze kako sam PLACEN da pljujem po logou, kako bi naskodio Srbiji
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 15:11 02.10.2007

Re: Korak do dna

mismim da je malina najbolje resenje. ipak je to vo'ka koja se najvise izvozi i na koju smo veoma ponosni
Unfuckable Unfuckable 15:24 02.10.2007

Re: Korak do dna

a na vrhu dvoglavi beli orao sa krunom.


ne može orao, bre ...a pičiji grip ?????
Nisi razmišljao ! Kakvu bi smo to poruku poslali Europi ??? Da ne razmišljamo globalno...? Oš da ljutiš sve naše "mislioce "...baš si neoprezan, bre....uh...umal katastrofa..
Unfuckable Unfuckable 15:27 02.10.2007

Re: Korak do dna

A zasto ne jabuka ili kruska... To takodje svaka kuca u selu ima



koliko mogu da primetim u Srbijici bolje uspevaju banane & škampi nego kruške & jabuke ....po ceni bih rekao
Goran Miletic Goran Miletic 18:08 02.10.2007

Re: Korak do dna

Srđan Mitrović
mismim da je malina najbolje resenje. ipak je to vo'ka koja se najvise izvozi i na koju smo veoma ponosni



Svidja mi se ideja, a jos kad bi bila crna :))))) A naprimer malina i kupina ? Pa onda one simbolizuju "dve Srbije" koje su ujedinjene oko kljucnog "problema", a iznad njih srce, a u srcu "problem" - Kosovo...

Mnogo mi je zao sto jos uvek Kosovo ne moze da ucestvuje - bas me zanima kako bi tek na to reagovali...

Ili jos gore... Zamislite Kosovo bude nezavisno do maja (sto je verovatno), a ovima i dalje ostanu u glavi ti spotovi sa manastirima sa Kosova.. to je onda paradox, spotovi sa motivima druge drzave i to skoro 50 puta... Bice to bas divno...
Spiridon Spiridon 22:20 02.10.2007

Korak do dna (ulje na vatru)

Al bolje da cutim, sad ce naci ekipa da mi kaze kako sam PLACEN da pljujem po logou, kako bi naskodio Srbiji


ajde Gorane, nemoj da si na kraj srca.

Ako bi vec neko pljuvao, onda bi ti eventualno reko da si ratni profiter kome 100 % ide u prilog da se ova zemlja uvali u sto veca govna da bi ti imao cime da se bavis.

Postoje i drugi nacini da se zaradi lova i napravi lepa karjera u nekoj internacionalnoj organizaciji koja nema dodirnih tacaka sa vec katastrofalno teskom situacijom u kojoj se ova zemlja nalazi.

Mogu da ti posaljem P-11 ako hoces.


cecas cecas 15:19 02.10.2007

Autenticno-autisticno

Ne mogu da shvatim da Srbija nema nista autenticno da stavi za logo?! Pa nasa glupost i inat su svima poznati!
Ona sljiva mi lici na balonche,truba na Guchu-valjda da nastave posle Eurosonga poselo u Guchi, a usne valjda Plavi most ili slicno.
Urosh Urosh 15:52 02.10.2007

Potpisano

Peticija potpisana.:)
Time Bandit Time Bandit 19:48 02.10.2007

Scena nekako futuristicki odskace

od lokalnog "sljivskog" logoa.
Ili bi trebalo prepraviti scenu u sljivik sa tradicionalnim tarabama i Kustinim pogledom na arhitekturu i dizajn, ili bi trebalo skloniti "naduvanu nebesku sljivu" i "duboko grlo" sa logoa.
Filip2412 Filip2412 22:03 02.10.2007

ne mogu da izdrzim...

moracu da stavim jos jedan komentar ovde.

Citam vas ovde i ne mogu da verujem sta pricate. Pa ljudi jeli vama jasno da kada bi vas neko pitao kako treba srpska pesma da izgleda i kako da se organizuje mi nikada ne bismo pobedili.

Da li ste svesni da govorimo o festivalu na kojem je Zeljko Joksimovis umalo pobedio? Da li se secate prethodnih pobednika? EUROVIZIJA je narodnjacki festival.

Logo mi se dopada i mislim da apsolutno odgovara seljackoj prirodi manifestacije.
DUNADAN DUNADAN 22:27 02.10.2007

idi bre choveche

nasmeja me poshteno
a da, trebalo je da prvo prikachish logo, pa da tek deset redova ispod napishesh shta se na logou nalazi, ovako si nam oduzeo zabavu ravnu reshavanju rebusa.

ovo za ushce... je l se to neko zezao? ko ce to da skonta?
i ko to uopshte pravi tako nakaradno?

a kad smo vec kod nakaradnog, eve ga logo mog faxa:


sori, nisam mogla samo logo da izdvojim.
je l moze ko da kaze shta se na tom logou nalazi?

bauer bauer 23:24 02.10.2007

Re: idi bre choveche

je l moze ko da kaze shta se na tom logou nalazi?

izgleda kao stilizovana buba-svaba. ali meni je jos gori naziv (departman?).
antioksidant antioksidant 09:21 03.10.2007

Re: idi bre choveche

DUNADAN
nasmeja me poshteno a da, trebalo je da prvo prikachish logo, pa da tek deset redova ispod napishesh shta se na logou nalazi, ovako si nam oduzeo zabavu ravnu reshavanju rebusa.ovo za ushce... je l se to neko zezao? ko ce to da skonta? i ko to uopshte pravi tako nakaradno?a kad smo vec kod nakaradnog, eve ga logo mog faxa:sori, nisam mogla samo logo da izdvojim.je l moze ko da kaze shta se na tom logou nalazi?

DNK niz u okviru kog je list.
Da li sam pogodio?
mova79 mova79 09:49 04.10.2007

Re: idi bre choveche

Čini mi se da je taj logo kombinacija lista (kao simbola biljnog sveta) i insekta (kao, iz nekog razloga, simbola životinjskog).
Pozdrav sa Novosadskog Filozofskog!
P. S. Logo Filozofskog je prava misterija (vidi: [url=http://www.ff.ns.ac.yu][/url])
Greshka Greshka 12:45 04.10.2007

Re: idi bre choveche

P. S. Logo Filozofskog je prava misterija

A kako bi filozofija drugachije mogla da se predstavi osim mistichno?Koja to slika decentno i uniformno moze da prikaze filozofske discipline?
Megi Megi 22:44 02.10.2007

SRAMOTA

E stvarno mi je muka od svega.... od glupih i ne talentovanih ljudi koji se održavaju zahvaljujući upornosti i snalažljivosti, od seljačijade, od od od.... svega što se dešava - sad i oko Evrovizije....

Ne mogu samo da poverujem da neko može da stane iza ovakakvog logoa.... Dajte ljudi možda sam ja luda... Vi takođe (oni koji misli isto) ali bih volela da nam se neko javno obrati i kaže nam da to nije moglo bolje ili drugačije ili...

Ma... SRAMOTA!

Slavomir?!?!!!!! - ne verujem ....... kuda ide ovaj svet

Znam mnogo ljudi iz sveta dizajna.... svaki drugi bi napravio bolje rešenje.... gde su ti ljudi?!!!??? Smeju se sigurno na ovo rešenje ali....

I bina.... pa izgled bine na Budvanskom festivalu izgleda bolje.....
Ivan Milošević MC2 Ivan Milošević MC2 23:00 02.10.2007

logo je trash

a mislim da su se clanovi zirija (eee Tane, Tane, sta ti je ovo trebalo?!) ugledali na London i njihov mnogo kritikovani logo za Olimpijadu:
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:07 02.10.2007

Re: logo je trash

ako misliš da le to najgori logo, varaš se.
pogledaj ovo:



Lun Lun 09:40 03.10.2007

Re: logo je trash

Coll je ovaj Arlington Pediatric Center.
Logo dodushe vishe lichi na Arlington Pedofilic Center.
matakovic matakovic 16:22 04.10.2007

Re: logo je trash

Da li sam to ja mnogo gledao pornice ili se i vama cini ono sto i meni? Da ne budem prost pa da napisem tacno sta.
Mada ovo bi mogao biti logo za narod koji zivi u Srbiji. Ovaj visoki cika bi bio Voja, a ovaj/ova/ovo drugo narod koji Voji onako ......
zarkov zarkov 00:52 03.10.2007

mozda ono plavo nije sljiva

Ne znam šta onaj poljubac – usne znače ?


nego sisa, tada bi usne imale smisla, ali onda strci truba:))
matakovic matakovic 09:24 03.10.2007

ko se sa slivom igra............

E evo i mog predloga za Eurosong. Obavezno ubaciti i neku muvu u scenario. Kad bi pre proglasenja pobednika Aca uleteo na binu sa npr. leve strane i uz zvuk trube i crkvenih zvona herojski mlatnuo tu malopre pomenutu muvu. Ili za ovu festu da angazujemo treniranog bumbara. Ipak je to Eurosong.........
adam weisphaut adam weisphaut 09:48 03.10.2007

Re: ko se sa slivom igra............

matakovic
E evo i mog predloga za Eurosong. Obavezno ubaciti i neku muvu u scenario. Kad bi pre proglasenja pobednika Aca uleteo na binu sa npr. leve strane i uz zvuk trube i crkvenih zvona herojski mlatnuo tu malopre pomenutu muvu. Ili za ovu festu da angazujemo treniranog bumbara. Ipak je to Eurosong.........

preporuka
Lun Lun 09:38 03.10.2007

Autori

Zna li se koji su junaci osmislili LOGO?

Opet, ne znam shta se tachno zamera i ovoj shljivi.
Shljiva jeste odgovarajuci simbol.
Nezahtevna vocka koja ce roditi makar i Koshtunica bio na vlasti.
Vocka chiji ce dzem biti dostupan i najsiromashnijima.
Plod od koga se spravlja brlja za brljivu naciju.

Vi biste neshto moderno, anacionalno a slinavo evropejsko?
Pa josh da odrazava modernu Srbiju?!

To bi onda znachilo da logo sadrzi bubreg ispod koga ce pisati "Mudo".
Ne shto nije lepo da lazemo, nego lako se provali.
matakovic matakovic 10:05 03.10.2007

Re: Autori

Lun
Zna li se koji su junaci osmislili LOGO?

Opet, ne znam shta se tachno zamera i ovoj shljivi.


Vidi ovako. Sljivi najvise zameraju to sto ima kosticu, odnosno zbog toga sto je kostunjavo voce.
vucko vucko 13:23 03.10.2007

Re: Autori

To bi onda znachilo da logo sadrzi bubreg ispod koga ce pisati "Mudo".

Valjda obratno? :)
DIONIS DIONIS 11:50 03.10.2007

EUROSONG: Počeli smo sa srbovanjem!

Pogledajte ovde sta je scena,neko je to okacio na forumu sajta RTS,fantasticno!!!Steta sto niej izabrano!!!

http://ww1.rts.co.yu/forum/prikaz_poruka.asp?ForumID=34&TemaID=21965&ReturnPage=&PagePosition=10&PorukePage=5
Black Adder Black Adder 12:23 03.10.2007

Re: EUROSONG: Počeli smo sa srbovanjem!

Izgleda stvarno impresivno. Ne znam na koju foru bi tako nešto moglo da se izvede kod nas.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 12:16 03.10.2007

REAKCIJE NA SAJTU RTS

evo bar nekakvog objasnjenja na sajtu rts-a

RTS planira da od dela prispelih radova napravi i izložbu.
angie angie 15:06 03.10.2007

Re: REAKCIJE NA SAJTU RTS

Evo pogledala sam ceo projekat-pa kao ideja da se igra sa vishe znakova, chija se kombinacija menja-nije losha,
samo shto su izbor tih znakova i njihova realizacija i ukompnovane varijante nesrecno uradjene.

Prvo, shto svi znakovi izgledaju kao jeftine aplikacije za sveske u nizim razredima osnovne shkole-one shto se kupuju na trafici, pa da se deca eto malo poigraju sa shkolskim materijalom, ili kao otisci izrezbarenog krompita.
Josh mi je smeshnije to kako su ukomponovani izmedju seba-kao da su pokupljeni metlicom s poda.
Najpristojnije od ponudjenog je srednje reshenje u drugom redu-ako bash mora.
Filip2412 Filip2412 15:36 03.10.2007

Re: REAKCIJE NA SAJTU RTS

pogledao sam rts-ov sajt, pogledao sam i logoe ranjih evrovizija
mislim da se dize nepotrebna larma, cak mi se nas logo vise svidja od onih na prethodnim evrovizijama... mozete ih naci na ako kucate eurosong na wikipedia

da je narodnjacki jeste, ali shavtite ljudi vec jednom, Eurosong je NARODNJACKI festival

Pa kad smo poslali Zeljka Joksimovica ja sam mislio da gore pesme nema, medjutim covek zamalo da pobedi.

Daklem, kitch, seljacenje, gluposti, dolaze nam ovog puta kao diktat EUROPE.
angie angie 15:56 03.10.2007

Re: REAKCIJE NA SAJTU RTS

Ovo za zeljka se slazem-pazi koja tragedija u svakom smislu, a ono ispao hit-mene ovde u kanadi te godine spopadali ljudi iz raznih krajeva bivshe Yu, kao svi odushevljeni, pevaju tu glupost sve u shesnajst, pa josh ganuti:))))
Filip2412 Filip2412 17:29 03.10.2007

Re: REAKCIJE NA SAJTU RTS

a ono ispao hit-mene ovde u kanadi te godine spopadali ljudi iz raznih krajeva bivshe Yu


Uh sto sam ja propatio slusajuci hvalospeve o Lanetu
nalickani pevac
nebuloznim tekst koji niko zivi ne razume i ta zivotinja, to jadno lane ni krivo ni duzno...

...isto u kanadi
Alexxxx Alexxxx 15:21 03.10.2007

Priprema

Dobro, izabrali su losiju binu od ponudjenih... izabrali su jedan od najgorih logo resenja od ponudjenih... to nas samo pripremaju da ne padnemo u nesvest kad izaberu i najgore voditelje od prijavljenih, u sta sad uopste ne sumnjam.
U narednih 20 nedelja gledacemo RTS Velikog brata sa kandidatima za Eurosong koji ce prolaziti kroz razne testove, obuke i nadebilnije ce prikazati svake nedelje, a narode, ti glasaj da usput zaradimo i neku kintu.
Blagi uzas!
jeca jeca 22:29 03.10.2007

Re: Priprema

Alexxxx
Dobro, izabrali su losiju binu od ponudjenih... izabrali su jedan od najgorih logo resenja od ponudjenih... to nas samo pripremaju da ne padnemo u nesvest kad izaberu i najgore voditelje od prijavljenih, u sta sad uopste ne sumnjam. U narednih 20 nedelja gledacemo RTS Velikog brata sa kandidatima za Eurosong koji ce prolaziti kroz razne testove, obuke i nadebilnije ce prikazati svake nedelje, a narode, ti glasaj da usput zaradimo i neku kintu.Blagi uzas!

Ustvari serija emisija sa kandidatima za voditelje Eurosonga u glavnoj ulozi mi deluje kao dobra ideja. Tu će i imati šta da se gleda. Imamo skup ljudi koji će se takmičiti iz emisije u emisiju ko bolje igra, peva, priča Engleski, Francuski i ko zna šta još. To je ok.
Logo je druga priča. Prosto mi deluje ružno, neinventivno, skup nekih simbola- zbudženih, koji kao treba da asociraju na Srbiju. Meni ne smeta šljiva ili truba, u smislu da ne bi trebali to da istaknemo u prvi plan, ali kada se spoji šljiva, truba, usne, nota...- pa previše je. U jednoj komičnoj seriji sam čula ovu izreku- "Less is more" , mislim da bi mogli da je primene ovi sa RTS-a.
mova79 mova79 09:37 04.10.2007

Brljotina

Kao i obicno, zabrljali smo. Ma bolje reći - zabrljali SU!
Sale07 Sale07 14:30 05.10.2007

eurosong

neznam dali je to vec neko napisao ali voleo bi da se oglasi SLAVIMIR STOJANOVIC kao clan zirija, da da svoje objasnjenje vrednovanja izabranih logotipa....

p.s.
Dali je on uopste video radove, ako jeste i slaze se sa ovim....izgubice jednog velikog obozavaoca njegovog rada.....nista strasno
Sale07 Sale07 15:04 05.10.2007

logo

Stručni žiri u sastavu:
Miodrag Tabački, scenograf,
Slavimir Stojanović, dizajner,
Ivan Stanković, direktor marketinške agencije Communis i
Tanasije Kunijević, šef grafike RTS,
podelio je: 5000 eu. + 3000 eu. + 2000 eu.

e sad koliko kome?
Cuveni strucnjak iz oblasti marketinga / ili prodavac magle povezan sa vlastima/ Ivan Stankovic verujem da je svojim politickim vezama dobio 8000.eu, jer je znak sigurno radjen u njegovoj agenciji.
A Slavimiru je dato 2000.eu da mu napisu ime u ziriju....e Slave, Slave...pa zar posle svega

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana