Pogadjate ciji je ovo (mogao da bude) podsetnik ?

Ninoslav Randjelovic RSS / 21.05.2009. u 15:04

08.00
Poleteti odnekud prema Beogradu i proveriti sa kapetanom da li je zaista tacno da je Srbija u Evropi, a ne negde izmedu Iraka i Avganistana. Potom doruckovati nešto ranije, jer put moze biti kraci no što sam mislio.

09.00 (ili nešto kasnije, ako je Srbija udaljenija)
Tokom približavanja Srbiji, proveriti da li je sa obezbedenjem sve u redu. Da li je mojih 300 ljudi, koji su došli prošle nedelje, nabavilo dodatnih 3.000 ljudi, koliko mi je potrebno da bih se osecao iole bezbedno? Proveriti da li su ulice, krovovi i terase kuda cu prolaziti ispražnjene i uklonjeno sve što je opasno. Videti šta su to "saksija", "kaca za kupus" i "štrik za veš", ako je to nešto opasno, ukloniti i to.

10.00
Sleteti u Srbiju. Ako se iz pilotske kabine tokom sletanja cuje arapski 
jezik - vezati pojas cvršce, staviti nešto tvrdo na glavu (poslužavnik od dorucka, aktn tašna, stjuardesa) i smeniti šefa obezbedenja. 

10.15
Posle potpunog prestanka rada motora izaci iz aviona i pozdraviti odbor za docek. Ako me cekaju sa suzama u ocima i salju poljubce - sleteli smo greškom u Prištinu. Ako su suzdržano ljubazni, sa mešavinom nade i straha u ocima, to je onda Beograd.

Prvi koji me bude pozdravio im je predsednik. On ce dopustiti, možda, da me pozdrave i ostali. Obratiti pažnju na coveka sa sedom bradom i klinca sa naocarima, to su im premijer i ministar spoljnih poslova. Ako ih njihov predsednik ne predstavi, ne obracati pažnju. Ako predstavi samo ovog s naocarima, ne pružati ruku. Ne plašiti se coveka u uniformi i sa isukanim macem. To im je deo ceremonije doceka. Skrenuti pažnju telohraniteljima da ne pucaju na njega.

11.15 (ovde koristiti beleške koje je dala Hilari)
"Poceti razgovore, metodom toplo-hladno: šargarepa je topla, štap je hladan. Nuditi ekonomsku pomoc (u dolarima, evro još ne štampamo, mada nije loša ideja). Tražiti Mladica. Nuditi pomoc. Tražiti Hadžica. Nuditi pomoc. Tražiti ulazak u NATO. Nuditi pomoc. Tražiti priznavanje Kosova. Nuditi pomoc. Tražiti distanciranje od Rusije. Nuditi mnogo više pomoci. Tražiti distanciranje od Dodika (to je neki njihov, samo u Bosni). Nuditi, samo nuditi. Tražiti gubljenje interesovanja, zauvek, za sever Kosova. Nuditi novo bombardovanje ili pomoc, zajedno."

Ako upali, zahvaliti se Hilari na ovoj belešci. Ako ne upali, prepustiti da razgovor vodi naš ambasador ovde, samo mu napomenuti da bude još oštriji nego obicno. Ako oštrije može, uopšte.

Zapamtiti savete od CIA: ne pominjati Slobodana Miloševica, sad su i njegovi u vlasti. Ne pominjati Tita, njegova udovica tek treba da dobije prvu penziju. Ne pominjati crkvu, objašnjenje odnosa ce trajati satima. Ne caskati sa upadljivo ljubaznim ministrima. Dosta im je i ono što smo im do sad dali. Nemamo para.

Odbiti ponudu za prisustvovanje pocetku javnih radova ili obilazak fabrike automobila, sa obrazloženjem da sam umoran i od americke predizborne propagande, a kamoli od tude.

Pri kraju razgovora pronaci onog njihovog ministra koji tvrdi da je poceo kraj ekonomske krize. Zapisati argumentaciju i preneti našima koji se time bave. Možda covek nije lud, nego zna nešto što mi ne znamo.

Ako ostane slobodnog vremena, primiti poneku nevladinu organizaciju, od ovih što ih placamo. Voditi racuna koja je NVO, sad oni imaju i one koje placaju Rusi.

Posebna napomena: sastati se sa opozicijom, kako našom tako i ruskom, a i ovim novima što se još razmišljaju. Svima dati nadu.

Poslati neki pozdrav privrednicima, bez posebnog sastanka.

17.00
Kraj posete. Uci u avion. Ako su sve prihvatili, mahati i slati poljupce sa stepenica. Ako su prihvatili nešto, samo mahati. Ako nisu prihvatili ništa, ne mahati i spustiti roletnu na prozoru kad sednem na mesto.

* ovo mi je danas stiglo mejlom, od meni potpuno nepoznatog coveka 



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana