Zahtevam da Ratibor Trivunac bude oslobođen

Nune Popović RSS / 21.05.2009. u 18:29

Poštovani Zaštitniče građana,

zamolio bih vas da intervenišete u slučaju grubog kršenja ljudskog prava na slobodu govora i izražavanja, koju predstavlja osuda Ratibora Trivunca na deset dana zatvora zbog paljenja američke zastave.

Zhatevam da Ratibor Trivunac bude oslobođen i protestujem protiv odluke sudije Gorana Milutinovića, kojom se ugrožavaju i moja osnovna ljudska prava.

Rešenjem da Ratibor Trivunac ide deset dana u zatvor zbog spaljivanja američke zastave u Beogradu, sudija Goran Milutinović je prekšio osnovno ljudsko pravo na slobodu govora i mišljenja, baš kao i policija koja je podnela prekršajnu prijavu.

Sloboda govora i izražavanja mišljenja podrazumeva i čin spaljivanja zastave. U činu Ratibora Trivunca niko nije bio ugrožen na bilo koji način.

Napominjem, da ni u zemlji porekla gospodina Bajdena, potpredsednika SAD, cepanje ili spaljivanje zastave u znak protesta sa nekom političkom radnjom ili politikom vlasti u tom momentu, po stavu Vrhovnog suda SAD ne predstavlja deliktnu radnju, već oblik izražavanja slobode mišljenja i govora.

Ovaj zahtev koji vam šaljem, objavljen je i na mom blogu, na linku: http://blog.b92.net/text/9896/Zhatevam%20da%20Ratibor%20Trivunac%20bude%20oslobo%C4%91en/


Osudu šire javnosti možete naći i na Blogu B92 na linku: http://blog.b92.net/text/9894/Sramota/

 

S poštovanjem,

Nune Popović

 

p.s. Da se komentarisanje i rasprava ne bi duplirali sa Budimčevim blogom, ovaj post je zatvoren za komentare.



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana