anna_dandolo

U ljubavi i zivotu nema kompromisa. Zamisli sta zelis, udahni punim plucima i zakoraci. Hocu sad, hocu sve, hocu odmah!
 
Kada sam se rodila, sada vec davne 1974, svi su bili iznenadjeni lakocom mog odrastanja. Kazu da sam vise od svega volela svoj svet, a u njemu mir i pokoja knjiga koju sam iznova i iznova okretala. Gde me stavis tu me nadjes pa su se svi utrkivali ko ce da me cuva. Imala sam veliku srecu da me citanju vec u 5toj nauci moja parabaka koje se dan danas secam kako srice krupnije naslove iz Politike. U sedmoj godini sam vec uveliko znala sta zelim da budem pa sam dala svoju prvu veliku izjavu za novine "kad porastem bavicu se racunom i bicu veliki matematicar". A moj deka mi je zdusno pomagao uceci me odmalena da se bavim seoskim obracunom poljoprivrednih dobara i stocnog fonda (i to sve u cetvorocifrenim brojevima i procentima). Sa jedanaest sam plakala kada sam shvatila da u mojoj zemlji, tada jos velikoj i jakoj ne postoji skola za astronaute.
I bas kada su svi pomislili da "cu biti skolski primer dobrog deteta" doslo je mojih pet minuta. karijeru profesionalne odbojkasice u pokusaju sam zamenila studijama elektrotehnike (cisto da budem dosledna sebi), ali mi to nije smetalo da se bavim padobranstvom, skijanjem, voznjom rolera, klizanjem... Bilijar mi je bio skriveni talenat, kojim sam u to vreme sarmirala najtvrdokornije beogradske mladice, koji su pokusali da me fasciniraju...
Vozacki sam polozila sa 18 i kusur dana i vrlo brzo na opkladi dobila svoj prvi auto od roditelja koji ce mi i dan danas iako vozim dzipa ostati najmiliji. Moj auto moja sloboda. Pokret je znacio zivot za mene...
Iako su godine mog devojcenja, devedesete, bile teske, ja sam se trudila da izvucem najvise od njih i vec tada letela prvi put preko okeana u Brazil. Kasnije cu kroz zivot obici sve kontinente i celu evropu vise puta procesljati, ali mnogo ce mi trebati da shvatim da je svako novo putovanje veliko iskustvo i spoznaja, naroda, kulture, ljudi, obicaja, prirode, pa i mene. Jer intezivno sam pocela da upoznajem svetk oko sebe kao i svet u meni.

I bas kada bi neko pomislio posle diplomiranja, zaposljavanja u jednoj velikoj stranoj kompaniji, i obezbedjivanja svog krova nad glavom, da cu se smiriti, ja sam dozivela svoje najvece uspone i padove. Desile su mi se zivotne ljubavi. Moja najveca ljubav zivota, najveca zivotna strast i na kraju covek sa kojim cu da ostarim. U pitanju su trojica razicitih muskaraca, da ne dodje do zabune, jer cuda ipak ne postoje :).

I onog trenutka kada sam pomislila da sam prezivela sve sto se da preziveti, desilo mi se cudo nad cudima. Desio se smisao mog postojanja i bezgranicna i bezuslovna ljubav. Postala sam mama!

anna_dandolo

anna_dandolo
Datum rоđenja:  - Pol:  Ženski Član od:  23.02.2010 VIP izbora:  0 RSS RSS Feed