technotise

http://www.bwgstudios.co.uk/
 
Mirko Lukić, rođen 18.09.1975. u Beogradu, SFRJ ( Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija), i dalje Jugosloven. Sredinom devedesetih učestvuje u popularizaciji klubske scene elektronske muzike kroz organizovanje prvih tehno manifestacija, da bi krajem devedesetih sa nekoliko prijatelja osnovao marketing agenciju Public Art, i uspešno realizovao projekte u sferi marketinga.

Početkom 2000.godine se iz marketinga prebacuje u polje video i audio produkcije.

Sa elektro bendom Prototip čiji je i producent osniva muzički studio, i producira spotove za bend, sa kojim i radi muziku za strip Technotise Alekse Gajića & Darka Grkinića.

2001.godine organizuje promociju stripa Technotise /Klub Andergraund/ na kojoj bend Prototip izvodi muziku iz stripa.

2002. godine osniva dizajn studio Few Escaped Ideas, i bavi se grafičkim i web dizajnom. 2002. ujedno radi kao Art Director Bandur Filma zastupnika za Dizni i 20th Century Fox za Srbiju. Pored brojnih kampanja za filmove sa kolegama organizuje kampanju za “Star Wars Episode II -Attack of the clones“ za Srbiju, bend Prototip za potrebe kampanje radi rmx muzike John Williams-a Dual of the fates, i svira u Sava Centru na premijeri filma.

Od 2003. do 2006. godine bavi se najviše grafičkim i web dizajnom, video i audio produkcijom, kao i izvršnom produkcijom. 2006.godine sa Aleksom Gajićem osniva studio za animaciju Black, White & Green sa kojim ulaze u projekat dugometražnog animiranog filma “Technotise Edit i Ja“ i realizuju ga u roku od 24 meseca. Muziku za film radio je Slobodan Štrumberger (prototip) i Boris Furduj(prototip), dok je tehnički director filma Nebojša Andrić.

Black, White & Green se sastoji od studija za animaciju i video produkciju 1234 production ( 2D&3D animation, character modeling, shading, lighting, compositing, matte painting, set extension, particle fx, matchmoving, keying, rotoscoping, art directing, producing and organizing), Studija za muzičku produkciju Prototip, i studija za grafički i web dizajn FewESCideas, kao i studija za 3d animaciju Lucid, takođe povezan je i sa studijom Crater.

Beograd 2013.

SHOWREEL :

http://www.youtube.com/watch?v=NN-savqFAxM

technotise

technotise
Datum rоđenja:  18.09.1975 Pol:  Muški Član od:  26.06.2010 VIP izbora:  0 RSS RSS Feed