sandra_praga

“…Njene oci govore. Ume da se smeje ocima. Njima vidi nevidljivo. Nemorate nista reci jer ocima cuje ono sto kazete u sebi. One su vase ogledalo. Kad precutim nesto ona to zna i tuzna je kako kaze zato sto sam time prevario sebe a ne nju. Pitam je nedobijam odgovor, pogledam je i nalazim odgovor u sebi.
Na odmor odlazi na Grcko ostrvo. Tamo se dogadjaju cuda. Kad kazem cuda mislim na obicne stvari kojima se vise niko necudi. Zacudice se talasu mora, kisi, vetru, mirisu mora, suncu... Upocetku sam je gledao sa nerazumevanjem. Naucila me je da na svakodnevene stvari gledam dugacije. U mirisu mora ima vise nego sto sam mislio. U njemu su nade svih onih koji su brodili. U talasu su zvukovi svemira. U kisi je nemir onih koji su ispracali na put. Da to me je naucila. Inspirise nenametljivo kao kad vetar nosi sitne kapi sa mora i postanete svesni toga tek kad budete potpuno mokri. Ona je muza. Ona je mesavina sunca i mora. Dok lezi na obali i dok zapljuskuju je talasi i sunce na momenat nestane savrseno se kamuflirajuci. Govori jezik morskih dubina i tlasa. Cita Filozofiju, Kamija i Bukovskog zato sto pisu o nevidljivom. Slusa muziku koju niko neslusa jer cuje ono sto niko necuje.
Nekoliko puta je zaustavila vreme. Stvarno sam cuo bezvremensku tisinu. Posle toga nista vise nije bilo kao pre. Sve je bilo kao ona...“

sandra_praga

sandra_praga
Datum rоđenja:  09.06.1972 Pol:  Ženski Član od:  30.11.2006 VIP izbora:  0 RSS RSS Feed