irajovic

Nikada ne odustaj
 
Zovem se Ivan Rajovic, od pocetka, bez nadimka, pred sudovima i u privatnom zivotu. Rodjen sam pre pedesetak godina i vec sam se poprilicno zamorio.Smatrao sam sebe pesnikom sve do devedesetih, kada sam morao da se prihvatim novinarstva, kao novinar Nase Borbe, i krenem u borbu protiv tadasnjeg rezima. Kasnije sam presao u Danas, postao urednik u Ibarskim novostima, slovenackom Kontaktu, i drugim manje bitnim medijima. Tokom 96-97. godine predvodio sam proteste u Kraljevu, 97 dana neprekidno govorio narodu sa spomenika legendarnom Milutinu, bivao privodjen, prebijan i na druge nacine maltretiran. Kako tada, tako i danas u nesto blazoj ali perfidnijoj varijanti. Ucestvovao sam malo i u politici, na svoj nacin, ali mi se to zgadilo pa sam se potpuno i definitivno vratio poeziji, kako god to kome zvucalo.
Prvi put sam se oglasio knjigom Psi ce vladati svetom, u znamenitoj ediciji Pegaz, 1982.
Od tada sam objavio dosta knjiga: dve knjige za decu, tri knjige dokumentaristicke proze o borbi za demokratiju i sedam pesnickih knjiga. Dobio sam i nagradu Strazilovo za knjigu Velika predstava , a potom i Oktobarsku nagradu grada Kraljeva za doprinos kulturi.
Danas radim u Ibarskim novostima u Kraljevu kao urednik izdavacke delatnosti i pisem, pisem i samo pisem...Posebno uzivam da pisem kolumne u Ibarskim. Clan sam NUNS, Udruzenja knjizevnika, a sve to, i jos mnogo toga, moze se naci na Internetu, ako to nekoga uopste zanima. A ovo je samo zato da ispostujem formu. Sbija je dosta mala pa uglavnom svako zna bar one koje bi i trebalo da zna.

irajovic

irajovic
Datum rоđenja:  14.09.1956 Pol:  Muški Član od:  31.07.2007 VIP izbora:  0 RSS RSS Feed