Korupcija i Srbija...

Drago Kovacevic RSS / 15.10.2007. u 12:25

Srbija je zemlja koja ima najozbiljnije probleme sa korupcijom u Evropi.

Postoje ljudi i institucije koje o korupciji znaju mnogo više od mene, koji se time profesionalno bave, daju svoj doprinos u "osvetljavanju" ovoga možda najkrupnijeg društvenoga problema bilo da ga istražuju, identifikuju mesta i čvorne tačke u sistemu koji omogućava koruptivno funkcionisanje, deluju sprečavajuće i odvraćajuće svojim izveštajima ili pokreću kaznene postupke u skladu sa zakonima. No to nije razlog da i mi ovde, a naročito nakon vesti koju sam upravo zatekao na sajtu B92, malo ne "pretresemo" pitanje korupcije i mere kojima se naša država i društvo služi da taj problem svede na neku meru koja se može podnositi.

Korupcija ugrožava položaj u SE
15. oktobar 2007. | 07:47 | Izvor: Beta
Beograd -- Položaj Srbije u Savetu Evrope može biti ugrožen jer nisu ispunjene preporuke antikorupcijskog radnog tela SE.

Drago Kos, predsednik Grupe zemalja protiv korupcije, kaže da je Srbija u junu prošle godine od GREKA dobila ozbiljne preporuke koje treba da ispuni do kraja godine; u suprotnom se primenjuje procedura za nekooperativne zemlje, koja u prvom koraku podrazumeva obavezu tromesečnog izveštavanja o antikorupcijskim aktivnostima, a u poslednjem izbacivanje iz SE.

Do sada je samo Gruzija proglašena nekooperativnom, kaže Kos.

Preporuke, javno objavljene u oktobru prošle godine, su opširne, ali to što je u njima lako bi bilo ostvareno ako bi bio usvojen zakon koji je već spremljen i ako bi, u skladu s njim, bila ustanovljena antikorupcijska agencija, ocenio je Kos.

Povodom najave ponovnog otvaranja rasprave o konceptu zakona i agencije, Kos je rekao da je bilo problema kada su rešavana određena konceptualna pitanja o tome šta bi trebalo da radi agencija.

"Ja sam bio uveren da smo ih prevazišli i sad mi nije jasno zašto se opet otvaraju. I praktični i teoretski aspekti svih mogućih rešenja su obrađeni i rešenja koja smo smatrali za najbolja ubačena su u nacrt", rekao je Kos.

On je naglasio da ne želi da nagađa da li se usvajanje zakona odlaže zbog interesa pojedinaca ili političkih struja, ali je rekao i da drugog obrazloženja nema.

"Procedura je zastala i to bi moglo da ima ozbiljne posledice po Srbiju. GREKO jeste radno telo SE, ali naš rad pomno prate i Evropska komisija i Evropska unija i u zavisnosti od toga šta kažemo, Brisel zauzima stav prema kandidatima ili zemljama koje su na pragu da postanu kandidatkinje za članstvo u EU", kaže Kos.

On je podsetio da je borba protiv korupcije jedan od političkih kriterijuma za učlanjivanje u EU i ako se ne ispunjavaju preporuke GREKA, znači da zemlja ne radi ništa na tom planu.

Upitan da li je imao kontake s vlastima u Srbiji u vezi s preporukama i njihovim ispunjavanjem, Kos je odgovorio odrečno.

 

trans.gif

.
trans.gif

 Kad se pažljivije pogleda, prva velika, a rekao bih i ključna sistemska koruptivna pretpostavka je ugrađena u Ustav Srbije odredbom da poslanički mandati pripadaju strankama a ne poslanicima. Ta odredba je stranačke vrhove odredila kao legalne centre korupcije. I stranke kod nas to jesu. Zato se dogodilo da  ključ svih dogovora u sadašnjoj Vladi Srbije nije bilo ni Kosovo, ni tranzicija, ni vladavina prava, ni evroatlanske integracije, nego javna preduzeća, odnosno raspodela plena.

Zato se događa da niko ne može da spreči koncesioni ugovor o gradnji auto ceste, da se lokomotive i vagoni iz Švedske mogu uvesti bez tendera i preko butika za prodaju šešira i hulahopki, da se Nacionalna štedionica može privatizovati na način na koji je to urađeno, da se sa strujom i njenom kupoprodajom radi što se radi, da Mišković nije monopolist samo zato što mu je taj monopol odobren posredovanjem premijerova kabineta ( C market), da se upućen čovek poput Ješića čudi da je u sukobu interesa iako dobro zna da jeste, da Deripaska, Gasprom i druge "ruske znamenitosti" dobiju povlašten položoj u privatizaciji najznačajnijih srpskih firmi.

I pade mi na pamet. Odbor za sprečavanje sukoba interesa je skrenuo pažnju pre neki dan na Velju Ilića i Ješića kao ljude koji su "uhvaćeni" u sukobu interesa. Nisam paranoičan, ali mislim da se ni to ne bi dogodilo da nije ovih intervencija iz SE. 



Komentari (118)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nikson nikson 12:57 15.10.2007

.

Kad se pažljivije pogleda, prva velika, a rekao bih i ključna sistemska koruptivna pretpostavka je ugrađena u Ustav Srbije odredbom da poslanički mandati pripadaju strankama a ne poslanicima.


zato treba uvesti vecinski sistem...


da Deripaska, Gasprom i druge "ruske znamenitosti" dobiju povlašten položoj u privatizaciji najznačajnijih srpskih firmi.


sta je sa sartidom?
ruza26 ruza26 13:04 15.10.2007

Korupcija i Srbija, percepcija...


Samo da podsetim na izveštaj koji je Beta objavila 26. septembra 2007.


Srbija bolje raspoznaje korupciju
Beograd -- Iako se Srbija svrstava u zemlju sa veoma razvijenom korupcijom, na novoj listi Transparensi internšenela popravila je plasman.
Ta antikorupcijska organizacija je navela da je Srbija napredovala za 11 mesta u prepoznavanju i borbi protiv korupcije, uz rast indeksa prercepcije korupcije sa 3,0 na 3,4, na skali od 10. Iza Srbije su BiH, Crna Gora i Makedonija, kao i Ukrajina i Rusija. Hrvatska je za 15 mesta bolja od Srbije, dok je od bivših jugoslovenskih republika najbolje rangirana Slovenija na 27. mestu. (bivse Yu-republike imaju sledece pozicije: Slovenija 27, Hrvatska 64, BiH, Makedonija i Crna Gora 84. Od velikih drzava Rusija je na 143 mestu...)
Najmanje korupcije ima u Skandinaviji i na Novom Zelandu. Na listi je rangirano 180 zemalja - od Danske, Finske i Novog Zelanda sa indeksom 9,4, do Mjanmara i Somalije sa indeksom 1,4. Srbija je na 79. mestu koje deli sa Gruzijom, Grenadom, Trinidadom i Tobagom i Saudijskom Arabijom.
Indeksi su sačinjeni na osnovu najmanje tri od 14 istraživanja sprovedenih u poslednje dve godine, uglavnom među poslovnim ljudima i investitorima.
Programski direktor Transaprentnosti Srbija Nemanja Nenadić ocenio je na predstavljanju indeksa da su "na popravljanje utiska mogle da utiču neke represivne akcije državnih organa poput hapšenja i početka suđenja protiv raznih 'mafija'", a najviše protiv stečajne, s obzirom na to da su investitori često ukazivali na probleme u Trgovinskom sudu....

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:09 15.10.2007

Re: Korupcija i Srbija, percepcija...

Tekst koji sam preneo govori o Evropi...
Evo, i ovde je Gruzija u rangu Srbije...I ne vidim evropskih zemalja koje su iza, osim naših uzora Rusa...
sentinel26 sentinel26 11:40 16.10.2007

Re: Korupcija i Srbija, percepcija...

Drago Kovacevic
...................., osim naših uzora Rusa...

Uzor, šta to bejaše?

Večeras na Drugom programu Javne kuće (servisa) imaćete film Ž.Žilnika "Rani radovi" iz 1969.godine posvećen studentskim gibanjima iz 1968.godine.

Film je razljutio (neki kažu razbesneo) partijske komesate i lično Gospoda Boga J.B.Tita !

Autor je predat sudu !

Na sudu se našao nekorumpirani sudija koji je donio oslobadjajuću presudu.
Ne znam je li sudija živ ali o njemu treba napisati članak, da ovaj narod sazna kako izgledaju i rade nekorumpirane prave sudije.

Hajde neka sada neki sudija sudi kako nije po volji vlasti i vlasnicima...... svega i svačega.


ruza26 ruza26 12:39 16.10.2007

Re: Korupcija i Srbija, percepcija...

[Ne znam je li sudija živ ali o njemu treba napisati članak, da ovaj narod sazna kako izgledaju i rade nekorumpirane prave sudije./quote]
Pricao Žilnik o njemu radiju Slobodna Evropa:
... Imao sam sudski proces zbog filma „Rani radovi“ još daleke 1969. godine i mogu da posvedočim da mi je jedan sudija, čovek od priličnog integriteta sa zaprepašćenjem rekao: „Čekaj, šta si ti navalio da braniš taj film i da napadaš javnog tužioca i da dokazuješ da si ti u pravu, kad ti znaš odakle je došao nalog. Jučer je film sa najvišeg mesta zabranjen.“ Rekao sam: „Me ne, taj nalog je izgleda vama netačno dostavljen. Evo ja ću vam reći“, pošto sam to opet čuo sa drugih mesta, „da je sekretar Centralnog komiteta za kulturu Veljko Vlahović informisao producentsku kuću da to na Centralnom komitetu nije bilo diskutovano“. Onda sudija kaže: „Mogu ja to da proverim?“ Kažem: „Proverite“. I on kaže: „Dobro, onda ćemo zaista da sudimo prema savesti“ i oslobodi film. Međutim, šta se desilo? Sledećeg dana se desila velika partijska kampanja protiv filma, tako da on nije bio sudski zabranjen, nego je partijskom linijom bilo onemogućeno njegovo javno distribuiranje, a taj sudija Radović, jedan častan i stručan čovek, on je devet godina bio bez posla zbog toga što je pokušao da pokaže neku vrstu oslanjanja na sopstvenu stručnost, a ne na dostave iz komiteta.
Inace Žilnik u filmu govori o sudbinama nezavršenih revolucija koje su osudjene na propast... možda film nije slucajno na programu, ko će ga znati?
sentinel26 sentinel26 12:58 16.10.2007

Re: Korupcija i Srbija, percepcija...

ruza26
Pricao Žilnik o njemu radiju Slobodna Evropa:
... Imao sam sudski proces zbog filma „Rani radovi“ još daleke 1969. godine i mogu da posvedočim da mi je jedan sudija, čovek od priličnog integriteta sa zaprepašćenjem rekao: „Čekaj, ....................... “
............... .........., tako da on nije bio sudski zabranjen, nego je partijskom linijom bilo onemogućeno njegovo javno distribuiranje, a taj sudija Radović, jedan častan i stručan čovek, on je devet godina bio bez posla zbog toga što je pokušao da pokaže neku vrstu oslanjanja na sopstvenu stručnost, a ne na dostave iz komiteta.

Ja sam i želio da skrenem pažnju na tog sudiju, a ne na Žilnika.
Ako ništa drugo, moglo bi Društvo sudija jednoga dana da ponese njegovo ime, a sada mislim da bi bilo uvredljivo takvo nešto.

To da je bilo zabrana van suda, bilo je i to mnogo, ali toga ima i danas.
Da li vi znate da u Beogradu postoji "vansudska " (telefonska) zabrana već pune tri godine.
marumi marumi 13:40 16.10.2007

Re: Korupcija i Srbija, percepcija...

Da li vi znate da u Beogradu postoji "vansudska " (telefonska) zabrana već pune tri godine

Sta je to?
sentinel26 sentinel26 14:20 16.10.2007

Re: Korupcija i Srbija, percepcija...

marumi
Da li vi znate da u Beogradu postoji "vansudska " (telefonska) zabrana već pune tri godine
Sta je to?

Šta vas konkretno interesuje?

Jedan gospodin je telefonom pozvao "koga treba" i zabranio prodaju (i rasturanje kako kažu pravnici) jedne dnevne novine i jednog (dvonedeljnog) književnog lista u Beogradu.

Precizne podatke i dokaze mogu samo lično da vam dam samo ako možete da dokažete da ćete otići i lično upitati "telefonistu" dokle će da traje to njegovo ćeranje?
marumi marumi 23:27 16.10.2007

Re: Korupcija i Srbija, percepcija...

Šta vas konkretno interesuje?

Interesuje me sta je to ''vansudska'' telefonska zabrana?
Da li je to telefonsko intervenisanje vlasti mimo suda ili sta?
To mi nije bilo jasno ali mi se cini da sada razumem.
Nista vise.
Sepulturero Sepulturero 13:11 15.10.2007

Чак три коментара

1. Корупције има свуда на свету, да сада не наводим примере, само се други тиме много дуже баве па су се извештили у сакривању. Уосталом, и ти разни извештаји се и пишу по принципу Држте лопова.
2. Мени се чинило да је баш принцип да мандат припада посланику био погодан за корупцију. Ево после новог устава нема више пребега. Није ми јасно како су сада "врхови странака легло корупције". Да ли они некоме плаћају или неко њима? И зашто?
3. Нисам у току што се тиче приватизације . Шта су то Дерипаска и Газпром купили у Србији?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:21 15.10.2007

Re: Чак три коментара

Sepulturero
1. Корупције има свуда на свету, да сада не наводим примере, само се други тиме много дуже баве па су се извештили у сакривању. Уосталом, и ти разни извештаји се и пишу по принципу Држте лопова.
2. Мени се чинило да је баш принцип да мандат припада посланику био погодан за корупцију. Ево после новог устава нема више пребега. Није ми јасно како су сада "врхови странака легло корупције". Да ли они некоме плаћају или неко њима? И зашто?
3. Нисам у току што се тиче приватизације . Шта су то Дерипаска и Газпром купили у Србији?

Ima svuda korupcije, ali korupcija nije svuda rak - rana. Nije ugrađena u sistem.
Princip da mandat pripada strankama napravio je partiokratsku vlast gde je dovoljno da se "kupe" trojica ljudi i da provodiš sve svoje interese, ili da se ta trojica dogovore što je njihov cilj i da to guraju bez problema. Evo, recimo, jesi li čuo radikale da govore protiv Miškovića iako drži monopol. Jesi li čuo DS ili DSS. Niko ni pisnuti. Što misliš zašto...
Tajkunima je mnogo lakše podmićivati stranke nego poslanike pojedinačno...mnogo im je jeftinije i efikasnije.
Deripaska, Gasprom i Aeroflot nisu još ništa kupili, ali su jedine firme prema kojima se prave izuzeci na način da ih primaju najviši državni funkcioneri i da im nakon toga u izjavama daju povlašten položaj...

marumi marumi 13:32 15.10.2007

Re: Чак три коментара

Ima svuda korupcije, ali korupcija nije svuda rak - rana. Nije ugrađena u sistem.

Ova tema vec ima svrhe. I trebalo bi je postavljati svakodnevno i tri puta na dan jer je najrasprotranjenija a najmanje se o njoj diskutuje jer je korumpiranost u nas vrlina, najlaksi put da se dodje do ''obavljenog posla''. I nije bitno sto taj ''posao'' urusava ekonomiju zemlje i zivote miliona ljudi. Korupcija je u Srbiji rak rana nevidjenog obima i osim ''anti-korupcijiskih saveta'' i savetovih saveta nista se ne preduzima jer to ne odgovara kalasnjikov ''legalistickoj'' (sic) birokrEtiji. Nazovi ''borba protiv korupcije'' je u Srbiji farsa kao sto su to i sve ''jake drzavne institucije'' koje je uspostavio leg(ij)alista Mr. Kalasnjikov. Zivo me zanima kako ce sve izgledati kad i on konacno bude GOTOV premda sumnjam da ce se to uskoro desiti jer je on sebe ustolicio jos u doba tzv. SRJ a sada se preko Kosova ustolicava dozivotno.
Hvala autoru od sveg srca na pravoj temi.
Jelena Milić Jelena Milić 13:35 15.10.2007

Re: Чак три коментара

danas sam citala d aje aleksejev izajvio da ce rusija srbiji da obezbedi stabilno snabdevanje energentima..

kao da se to ne placa! i to po trzisnim cenama! i kao da ne znamo kako su vec zavrtali iz politickih razloga slavine i ranije, cak i onima koji placaju. toliko o stabilnosti.
Jelena Milić Jelena Milić 13:35 15.10.2007

Re: Чак три коментара

danas sam citala d aje aleksejev izajvio da ce rusija srbiji da obezbedi stabilno snabdevanje energentima..

kao da se to ne placa! i to po trzisnim cenama! i kao da ne znamo kako su vec zavrtali iz politickih razloga slavine i ranije, cak i onima koji placaju. toliko o stabilnosti.
nikson nikson 16:17 15.10.2007

Re: Чак три коментара

da pa mi smo uvek imali stabilno snabdevanje... pitaj jelena svoje drugare kako su se iz istih razloga borili u ratovima i kako su iscrpljivali kolonije...
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 13:19 15.10.2007

Savet za borbu protiv korupcije

http://www.antikorupcija-savet.sr.gov.yu/index.jsp
doktorka doktorka 13:43 15.10.2007

Milka Forcan


Potpredsednica kompanije Delta, Milke Forcan, imenovana za predsednicu Saveta za brendiranje Srbije . Milka Forcan je, inace, pod istragom antikorupcijskih tela EU , a zabranjen je joj je ulaz u neke od zamalja EU.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:45 15.10.2007

Re: Milka Forcan

doktorka

Potpredsednica kompanije Delta, Milke Forcan, imenovana za predsednicu Saveta za brendiranje Srbije . Milka Forcan je, inace, pod istragom antikorupcijskih tela EU , a zabranjen je joj je ulaz u neke od zamalja EU.

Milka Forcan je ikona političke klase u Srbiji...
marumi marumi 14:21 15.10.2007

Re: Milka Forcan

Milka Forcan je ikona političke klase u Srbiji...

koja se sigurno nece oglasiti na ovu temu.
Lektorka Lektorka 14:21 15.10.2007

Re: Milka Forcan

doktorka

Potpredsednica kompanije Delta, Milke Forcan, imenovana za
predsednicu Saveta za brendiranje Srbije . Milka Forcan je, inace, pod
istragom antikorupcijskih tela EU , a zabranjen je joj je ulaz u neke
od zamalja EU.

dakle, milka će brendirati sve ono za šta joj neko dobro plati. ili možda ne razumem?
btw, doktorka, zna li se u koje zemlje ne sme da putuje? da bi smo znali i po kojim zemljama će se eventualno širiti srpski brendovi made by m. forcan.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:28 15.10.2007

Re: Milka Forcan

Lektorka
doktorka

Potpredsednica kompanije Delta, Milke Forcan, imenovana za
predsednicu Saveta za brendiranje Srbije . Milka Forcan je, inace, pod
istragom antikorupcijskih tela EU , a zabranjen je joj je ulaz u neke
od zamalja EU.

dakle, milka će brendirati sve ono za šta joj neko dobro plati. ili možda ne razumem?
btw, doktorka, zna li se u koje zemlje ne sme da putuje? da bi smo znali i po kojim zemljama će se eventualno širiti srpski brendovi made by m. forcan.

A, ovo je dobro smišljeno sa Milkine strane. Ta pozicija joj omogućava najširi link sa EU institucijama jer se tamo daju sertifikati nacionalnih brendova. Ode Milka u Evropu. Evo, jučer je proglašen prvi srpski nacionalni brend. Šljivovica...o))
sentinel26 sentinel26 16:52 15.10.2007

Re: Milka Forcan

Drago Kovacevic

A, ovo je dobro smišljeno sa Milkine strane. Ta pozicija joj omogućava najširi link sa EU institucijama jer se tamo daju sertifikati nacionalnih brendova. Ode Milka u Evropu. Evo, jučer je proglašen prvi srpski nacionalni brend. Šljivovica...o))

Ja prosto obožavam zakletve pred ikonama, dje mogu da je nadjem (nema veze što nijesam političar).

Emir Halilovic Emir Halilovic 17:01 15.10.2007

Re: Milka Forcan

Lektorka
doktorka

Potpredsednica kompanije Delta, Milke Forcan, imenovana za
predsednicu Saveta za brendiranje Srbije . Milka Forcan je, inace, pod
istragom antikorupcijskih tela EU , a zabranjen je joj je ulaz u neke
od zamalja EU.

dakle, milka će brendirati sve ono za šta joj neko dobro plati. ili možda ne razumem?
btw, doktorka, zna li se u koje zemlje ne sme da putuje? da bi smo znali i po kojim zemljama će se eventualno širiti srpski brendovi made by m. forcan.


OT-"bi smo" ili "bismo" :)?
Lektorka Lektorka 17:36 15.10.2007

Re: Milka Forcan

aaa, pa naravno "bismo", al kome sad da se pravdam da se i mojoj razmaknici omakne da me ne slusa :)
adam weisphaut adam weisphaut 18:13 15.10.2007

Re: Milka Forcan

doktorka

Potpredsednica kompanije Delta, Milke Forcan, imenovana za predsednicu Saveta za brendiranje Srbije . Milka Forcan je, inace, pod istragom antikorupcijskih tela EU , a zabranjen je joj je ulaz u neke od zamalja EU.

Sramota ,umesto da se radujete sto ce zena da radi za dobrobit Srbije, vi svi tako. Eto ja sam siguran kako ce Zarkovic vec u sledecem tekstu ili tv pojavljivanju da nam objasni koliko je to dobro sto je madame Milka dospela na tu poziciju
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:36 15.10.2007

Evo primera političke korupcije...

Sve izglednije odlaganje izbora
15. oktobar 2007. | 12:28 -> 15:03 | Izvor: Beta
Beograd -- DS će izgleda ipak pristati na odlaganje lokalnih i predsedničkih izbora za sledeću godinu zbog Kosova.

Šefica poslaničke grupe Demokratske stranke Nada Kolundžija kaže da je DS spreman da prihvati argument da nije dobro održati izbore u decembru, ukoliko postoji procena da su pregovori o Kosovu u završnoj fazi. Upitana da li taj stav znači popuštanje DSS-u, ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da se "DS drži onoga na čemu je od početka institirala i da nije reč ni o kakvom popuštanju".

Ona je dodala da je značajno što je DSS potvrdio da, kada je reč o izborima, neće biti kršenja Ustavnog zakona na čemu je DS sve vreme insistirala.

"Ukoliko zaista postoji procena da su neki procesi u završnoj fazi u kojoj nije dobro po te procese da se izbori održe, DS je spremna da takvu vrstu argumentacije prihvati", kazala je ona.

Prema njenim rečima, treba proceniti da li je 10. decembar "dan D" ili, ako se proces rešavanja statusa Kosova nastavi i posle tog datuma, šta bi to značilo sa stanovišta normalnog života i funkcionisanja demokratskih institucija u Srbiji.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić izjavio je danas da su u toku pregovori o raspisivanju predsedničkih i lokalnih izbora, a da je stav DSS-a da ne treba da budu održani do 10. decembra.

"Izbore ne treba održati dok traje ova faza pregovaranja o Kosovu i Metohiji do 10. decembra i dok se ne bude znala prva konkluzija pregovora. Do tada nipošto ne bismo smeli imati bilo kakve izborne kampanje i nikakve tenzije koje prirodno idu sa izborima", kazao je Aligrudić novinarima u Skupštini Srbije.

On je ipak rekao da i nakon 10. decembra treba videti da li izbore raspisati do kraja godine za naredni period, ili ih raspisati nakon toga, uz eventualnu promenu Ustavnog zakona.

I šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić smatra da bi bilo idealno da se na neko vreme odlože, u skladu sa zakonom.

"Mi smo spremni za izbore i ako nas izazovu izaći ćemo na izbore, ali ćemo u svakoj situaciji govoriti da je nemoralno da idemo na izbore zbog rešavanja pitanja Kosova i Metohije", rekao je Nikolić novinarima u Skupstini Srbije.

Nikolić je ponovo predložio da se on, Boris Tadić i Vojislav Koštunica sastanu i pokušaju zajedno da dogovore kako će se odnositi prema Ustavnom zakonu i šta će biti sa izborima.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je rekao da se ta stranka slaže da izbori budu sutra, ali ne veruje da je, ukoliko u decembru bude na dnevnom redu rešavanje pitanja Kosova, uputno da Srbija uđe u političku nestabilnost.

"U jednu stvar sam ubeđen, izbori će biti ili u decembru ili ih neće uopšte biti do jeseni sledeće godine odnosno do rešenja konačnog statusa Kosova i Metohije", istakao je Dačić.

S druge strane, šef poslaničke grupe Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je za tu stranku neprihvatljivo odlaganje izbora i ponovio da želi raspisivanje izbora na svim nivoima.

Jovanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da predsednik Vlade Srbije svojim stavovima o izborima nastavlja da ucenjuje čitavu zemlju, ali je dodao da u ovom trenutku problem građana nije Koštunica već Boris Tadić "koji pristaje na te ucene".


DS je zapinjao, izbori pa izbori, daj da što pre izaberemo Borisa...o))) Te, legalizam, te Zakon, te ugled u demokratskom svetu....Ništa od toga, najobičnija "koska za biračko telo"..
A onda kad su podelili mesta u javnim preduzećima, kažu, pa dobro....Hajde da odložimo izbore jer imamo razumevanja za Koštuničine "argumente"...o)))
oort oort 14:39 15.10.2007

Re: Evo primera političke korupcije...

kod DSS je poznat fenomen političke AUTOkorupcije, do juče su bili 100% legalisti a sad... ))
marumi marumi 14:48 15.10.2007

Re: Evo primera političke korupcije...

....Hajde da odložimo izbore jer imamo razumevanja za Koštuničine "argumente"...o)))

Jedini Kostunicin argument je opstanak vlasti ''borbom za opstanak Kosova u Srbiji''. A obecanje ''jake drzavne institucije'' su izandjale i jos iz Milosevicevog doba, doba njegovog idola i ucitelja.
marumi marumi 14:51 15.10.2007

dodatak

Bilo bi dobro da neko obavesti Kostunicu da je demokratija smenjivost vlasti.
Cisto da se ne iznenadi i posle kaze kako ga niko nije obavestio ni o tome.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:51 15.10.2007

Re: Evo primera političke korupcije...

marumi
....Hajde da odložimo izbore jer imamo razumevanja za Koštuničine "argumente"...o)))

Jedini Kostunicin argument je opstanak vlasti ''borbom za opstanak Kosova u Srbiji''. A obecanje ''jake drzavne institucije'' su izandjale i jos iz Milosevicevog doba, doba njegovog idola i ucitelja.

On je apsolutni gospodar Srbije...
Pogledaj da je DS čekao trenutak da on to kaže na stranačkom kongresu, i da onda kaže kao da ničega nije bilo...Dobro, u pravu je...o)))
marumi marumi 14:59 15.10.2007

Re: Evo primera političke korupcije...

On je apsolutni gospodar Srbije...
Pogledaj da je DS čekao trenutak da on to kaže na stranačkom kongresu, i da onda kaže kao da ničega nije bilo...Dobro, u pravu je...o)))

Srbin voli apsolutnog vladara. To dokazuje i cinjenica ko je njegov ''najbolji ministar'' (Velja Kradic).
A Tadicu bi bolje bilo da pripazi jer sve ima granice pa i tolerisanje kohabitacije od strane DS biraca.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:07 15.10.2007

Re: Evo primera političke korupcije...

marumi
On je apsolutni gospodar Srbije...
Pogledaj da je DS čekao trenutak da on to kaže na stranačkom kongresu, i da onda kaže kao da ničega nije bilo...Dobro, u pravu je...o)))

Srbin voli apsolutnog vladara. To dokazuje i cinjenica ko je njegov ''najbolji ministar'' (Velja Kradic).
A Tadicu bi bolje bilo da pripazi jer sve ima granice pa i tolerisanje kohabitacije od strane DS biraca.

Tadić je izgubio najveći deo tradicionalnog biračkoga tela DS-a. Ali je dobio ono biračko telo koje je ranije glasalo za Vuka, Koštunicu, Slobu....I to je možda jedini dobitak u njegovom političkom angažmanu jer je Koštunicu lišio velikog dela biračkoga tela...o)) Ali, njemu birači trebaju ne toliko da vrši vlast, nego da se malo slika, brine o svetskim problemima, da bude važan, a da njegovi stranački funkcioneri budu na mestima gde ima novca i o drugim stvarima mnogo ne pitaju...
mariopan mariopan 15:16 15.10.2007

Re: Evo primera političke korupcije...

Naslov vam je pogresan.

Korupcija = Srbija...tako treba da pise.
pidola pidola 15:17 15.10.2007

Re: Evo primera političke korupcije...

"Premijer Srbije rekao je da će u svakom slučaju DSS, kao izrazito legalistička stranka, insistirati na poštovanju Ustavnog zakona, ili će se, ako se to pokaže neophodnim, zalagati za njegovu izmenu. "

hece da postuje,hoce da menja,sta li ce???
jasan kao i uvek.
ili je lazno doneti ustav olovkom pisan,pa u zavisnosti od stranackih interesa,se brise i ponovo pise.
hoochie coochie man hoochie coochie man 16:54 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

mariopan
Naslov vam je pogresan.Korupcija = Srbija...tako treba da pise.

Nece biti Mariopan.
A da! Zaboravih da su svi isti. Oprostite.
Oni jeste da niste citali cak ni progarame, da ne uspevate da uocite razlike, da ne uspevate da shvatite ideje, da vas mrzi da o tome razmisljate (ko to da radi, mnogo kompilkovano), al kad kazete da su svi isti, ja vam verujem.
angie angie 16:56 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

I ja kazem da su svi isti-i to nema veze sa napisanim programima, vec sa onim shto su SVI pokazali kada su za to imali priliku.
AlexDunja AlexDunja 17:03 15.10.2007

ng,

angie
I ja kazem da su svi isti-i to nema veze sa napisanim programima, vec sa onim shto su SVI pokazali kada su za to imali priliku.


svi su isti , samo su neki malo istiji od drugih
hoochie coochie man hoochie coochie man 17:04 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

Bravo Angie. Isti nego sta!
I sto onda da menjamo ove kad su svi isti?.
mariopan mariopan 17:21 15.10.2007

Re: Evo primera političke korupcije...

marumi
....Hajde da odložimo izbore jer imamo razumevanja za Koštuničine "argumente"...o)))

Jedini Kostunicin argument je opstanak vlasti ''borbom za opstanak Kosova u Srbiji''. A obecanje ''jake drzavne institucije'' su izandjale i jos iz Milosevicevog doba, doba njegovog idola i ucitelja.

Jedini Kostunicin argument je ostajanje na vlasti - to razumem ali ne razumem sta ce njemu vlast kad iovako ne zna sta sa njom da radi. Sta on radi? Mislim sta je uradio osim sto je bio na vlasti?
angie angie 17:22 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

Meni vishe chudno shto su se uopshte rsporedili u razlichitie opcije, kad posle izbora svi rade isto a i diluju izmedju sebe, kao vec razradjena firma.
AlexDunja AlexDunja 17:23 15.10.2007

Re: Evo primera političke korupcije...

mariopan
marumi
....Hajde da odložimo izbore jer imamo razumevanja za Koštuničine "argumente"...o)))

Jedini Kostunicin argument je opstanak vlasti ''borbom za opstanak Kosova u Srbiji''. A obecanje ''jake drzavne institucije'' su izandjale i jos iz Milosevicevog doba, doba njegovog idola i ucitelja.

Jedini Kostunicin argument je ostajanje na vlasti - to razumem ali ne razumem sta ce njemu vlast kad iovako ne zna sta sa njom da radi. Sta on radi? Mislim sta je uradio osim sto je bio na vlasti?

omogucio onima koji su ga tu doveli i odrzali da nekaznjeno otmu sve sto je vredno.
angie angie 17:27 15.10.2007

Re: Evo primera političke korupcije...

omogucio onima koji su ga tu doveli i odrzali da nekaznjeno otmu sve sto je vredno.


a i ostvaruje svoj jedini projekat da od SrBijice napravi SrBistan!
mariopan mariopan 17:29 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

hoochie coochie man
mariopan
Naslov vam je pogresan.Korupcija = Srbija...tako treba da pise.

Nece biti Mariopan.
A da! Zaboravih da su svi isti. Oprostite.
Oni jeste da niste citali cak ni progarame, da ne uspevate da uocite razlike, da ne uspevate da shvatite ideje, da vas mrzi da o tome razmisljate (ko to da radi, mnogo kompilkovano), al kad kazete da su svi isti, ja vam verujem.

Dragi moj ja procitala SVE programe. Tamo sve lepo pise. Procitajte i vi . Ali procitajte SVE programe SVIH politickih stranaka ..svi su tako lepo sroceni i tamo su svima puna usta postenja i demokratije. Papir svasta trpi i ti programi su tako lepo sroceni da zavedu i privuku birace i clanstvo. To je sve demagogija. Na pairu sve je to lepo i karsno. Kada dodjemo do realizacije obicno se utvrdi da LJUDI koji to sto u nekom programu pise nemaju ni najmanju nameru da bas po tom programu postupe. Dakle do ljudi je ...nije do programa. Programi su dobri ..to su pisali profesionalci..ne moze u program da dodje nesto sto ne valja.

Da li u bilo cijem programu pise da ce korupciju negovati i da ce donositi zakone koji stite tajkune i njihovu neposteno stecenu imovinu? Ne pise. Obratno. Svuda pise da ce se korupcija iskoreniti...da ce donositi zakone koji stite gradjanina... a gle sta se STVARNO RADI. Dakle ne zameram ja programu nista...nego ljudima koji to treba da sprovedu u delo. Eto tih ljudi nema.
pidola pidola 17:31 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

angie
I ja kazem da su svi isti-i to nema veze sa napisanim programima, vec sa onim shto su SVI pokazali kada su za to imali priliku.

da angie,ali i tu ima razlike,
u kom periodu su imali tu priliku da pokazu,zar ne?
mnogo je lakse sredjivati kucu,kada je neko pre tebe vec uradio generalno ciscenje.

angie angie 17:37 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

pidola- sa postavkom o chishcenju se slazem, onoliko iskustveno na zalost:)

A u ovom sluchaju me zanima, ko je i kada radio tu generalku i da li je uopshte postavljen neki validni program sa sve kadrovima za tako neshto? Sem pokojnog premijera, kome su za zivota svi postavljali klipove pod vizionarsku mashinu, a sada ga svi besramno svojataju u svojim skaradnim namerama, gde bi ti ukazao na bilo kakvu razliku u delovanju?
mariopan mariopan 17:43 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

angie
I ja kazem da su svi isti-i to nema veze sa napisanim programima, vec sa onim shto su SVI pokazali kada su za to imali priliku.



Eto ja mu odgovorila dole...Angie...neko izgleda ne razume da program kao takav moze biti najbolji na svetu...oni sto treba te programe da sprovedu su problem...nemaju nameru da rade ono sto pise u programu. Hajde nadjite mi program gde neko kaze da ce korupciju da uvede i ugradi u nase zakone i da ce omoguciti korupciju gde god to bude moglo?

Nema takvog programa ,,svi se kunu da ce posteno i antikoruptivno da deluju...a pogledajte sta rade.. smesno mi je da se program bilo cije stranke ovde pojavi kao argument. Meni je ono sto rade a ne ono sto pise vaznije. Pa rade svasta sto ne valja i to ne pise u njihovim progarmima.
pidola pidola 17:51 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

to i kazem,da je mnogo teze bilo vladi Zorana Djindjica (koja je pored haosa sa svih strana,nesto i uradila),
nego sada kostunici i opet kostunici(koja je isto uradila,vratila onaj isti haos).
tako da ne mogu da se mere prilike koje su svi imali.
nikson nikson 17:57 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

pa nije bas tako... ako cemo iskreno djindjic je na primer imao problem sa JSO - Kostunica nema ili u saradnji sa hagom, a kostunica je tu neke stvari uradio. nemojmo se zavaravati. mi kritikujemo sistem koji kostunica pokusava da uspostavi a ne haos!!!!
nikson nikson 17:58 15.10.2007

Re: Evo primera političke korupcije...

ok drago a sta ako izbori budu raspisani pre nove godine?
pidola pidola 18:00 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije


Nema takvog programa ,,svi se kunu da ce posteno i antikoruptivno da deluju...a pogledajte sta rade.. smesno mi je da se program bilo cije stranke ovde pojavi kao argument. Meni je ono sto rade a ne ono sto pise vaznije. Pa rade svasta sto ne valja i to ne pise u njihovim progarmima.

pa naravno.
zato mi glasaci treba barem toliko da budemo pametni,da vidimo sta i koliko ko stvarno moze i zeli.
ali to nije slucaj,prijaju lazi,jedan primer,vlada.
pidola pidola 18:10 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

nikson
pa nije bas tako... ako cemo iskreno djindjic je na primer imao problem sa JSO - Kostunica nema ili u saradnji sa hagom, a kostunica je tu neke stvari uradio. nemojmo se zavaravati. mi kritikujemo sistem koji kostunica pokusava da uspostavi a ne haos!!!!

ne znam sta da ti odgovorim,u cudu sam (???).
posto znas da je imao problem sa jso,ajde reci zasto je imao i zbog koga je imao problem,verovatni i to znas.
kostunica nema,sta nema?
sa jso nema problem?

nema problema u saradnji sa hagom?

pokusava da uspostavi sistem?
kada je pokusao,u proslom cetvorogodisnjem mandatu ili sada?

aj vazi,necemo vise da se zavaravamo,odlicno nam je,jel moze tako?
nikson nikson 18:21 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

ja se pitam kako su ljudi mogli da ne veruju djordanu brunu, da budu toliki religijski fanatici? medjutim kada sad vidim koliki je partijski fanatizam onda me to i ne cudi... nisu se ljudi toliko promenili...


posto znas da je imao problem sa jso,ajde reci zasto je imao i zbog koga je imao problem,verovatni i to znas.
kostunica nema,sta nema?
sa jso nema problem?


otkud ja znam sto je imao problem. pretpostavljam da je JSO-u odgovarao neko drugi na vlasti i da je djindjic hteo da ih pocisti. a sto se tice kostunice ne znam sta je sada sporno sto sam rekao???



nema problema u saradnji sa hagom?


ima problem ali je najvise optuzenih otislo za vreme njegovog mandata a ne djindjicevog. ja ne kazem da djindjic ne bi dovrsio izrucenja, ali on uopste nije bio meksi prema hagu nego kostunica (ako je jasno sta znaci meksi)


aj vazi,necemo vise da se zavaravamo,odlicno nam je,jel moze tako?


kada nam je bilo odlicno?
marumi marumi 18:35 15.10.2007

Re: Evo primera političke korupcije...

Jedini Kostunicin argument je ostajanje na vlasti - to razumem ali ne razumem sta ce njemu vlast kad iovako ne zna sta sa njom da radi. Sta on radi? Mislim sta je uradio osim sto je bio na vlasti?[/quote]
Ovo je pravo pitanje. Mozda cak i najbolje koje neko ikada postavio. Sta on radi?
Mislim da za mikrofonom dok govori misli na buducu amsadorku u Zenevi sa ziraficama pa zato i ne zna sta govori. On jedino njoj dokazuje da je on ''drzavnik''. Sic! Tu je usporeno sve pa i rad nekih hormona.
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:26 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

Mariopan
Dragi moj ja procitala SVE programe.

Oooo, napredovalo se od pre dva dana, citalo se, svaka cast . Samo jedno pitanje. Jesam li i malo tome doprineo uputivsi vas na mesta gde se moze naci sta to ko nudi? Bilo bo mi drago ako sam vam pomogao.
Sad kad ste procitali pocnite sa vezbama razmisljanja. One su vam neophodne da biste mogli napisano da uporedite sa ponasanjem u praksi. Malo je komplikovanije od citanja, ali neophodno.
Ako budete uporni,..... ko zna!? Mozda i uspete.
Zelim vam srecu u tome.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 19:33 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

angie
pidola- sa postavkom o chishcenju se slazem, onoliko iskustveno na zalost:)

A u ovom sluchaju me zanima, ko je i kada radio tu generalku i da li je uopshte postavljen neki validni program sa sve kadrovima za tako neshto? Sem pokojnog premijera, kome su za zivota svi postavljali klipove pod vizionarsku mashinu, a sada ga svi besramno svojataju u svojim skaradnim namerama, gde bi ti ukazao na bilo kakvu razliku u delovanju?

Neće biti baš tako angie...mislim da ti stvari, kad je ovaj segment naše društvene zbilje u pitanju i pojednostavljuješ i generealizuješ...
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:39 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

Meni vishe chudno shto su se uopshte rsporedili u razlichitie opcije

I meni.
A lepo Sloba predlagao "pluralizam u okviru SSRN"
svi rade isto a i diluju izmedju sebe, kao vec razradjena firma.

Svi svakako, bez izuzetka.
Pusti cinjenice, ovako bas lepo zvuci.
angie angie 19:41 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

Drago, pa ja evo pitala da mi se ukaze na razliku???

(poshto me vec nervira da su svi argumenti uvek i stalno-ono shto oni drugi rade loshe)

hoochie coochie man hoochie coochie man 19:42 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

Mariopan
Eto ja mu odgovorila dole...Angie

Samo da ponovim. Mozda nije primetila, pa da ne ostane neupisan pozitivan poen.
angie angie 20:07 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

huchi dear, evo videla sam, al ne znam shta treba da chitam, a ne znma ni kome pozitivan poen ni zashto?
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:13 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

angie
huchi dear, evo videla sam, al ne znam shta treba da chitam, a ne znma ni kome pozitivan poen ni zashto?

Zna Maripoan, javice se ne brini:)
NoSurrender NoSurrender 20:27 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

I ja kazem da su svi isti-i to nema veze sa napisanim programima, vec sa onim shto su SVI pokazali kada su za to imali priliku.

Grozan nihilistički stav kojim se pokušava izbeći lična odgovornost za aktuelno stanje.Manifestuje se ili apstinencijom od glasanja, čime se ustupa pravo odlučivanja o sopstvenom životu nekom drugom, ili glasanjem po inerciji("ne valjaju, ali i do sada sam glasao za njih".Nisu svi isti! Mi ih činimo istima jer nemamo svest o snazi svoga glasa.Kaznimo one koji nas bezočno lažu,nemojmo više glasati za njih, i počeće da nas cene kao one od kojih zavisi njihova politička karijera.
angie angie 20:31 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

e surrender-sve si pogreshio shto se mog sluchaja tiche,
a btw-hoce li neko da mi odgovori na pitanje ili cemo i dalje ovako bez argumentacije?
angie angie 20:43 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

Pusti cinjenice, ovako bas lepo zvuci.


Pa ja i pitam za chinjenice, ako kazu drugachije, a ja sam prilichno razumna osoba i bilo bi mi drago da mogu svoje poverenje da dam nekoj kvalitetnoj opciji-ne na lepe prazne priche u kampanjama, nego kome i zashto treba da dam svoj glas u odnosu na ono shto ce da promeni na bolje, shto bi i trebalo da jeposao ljudi na vlasti, ko to nije radio samo za svoju i korist svoje stranke?

Ono shto se deshavalo nekada kada pogledamo bilo koga na politichkoj sceni i nije bash neki razlog.

Ovde na blogu se vecina predstavnika ldp ponasha ruzno, spletkari, manipulishe, napada -pa jel to treba da budu buduci kadrovi i da od njih zavisi?
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:56 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

Angie,
ako trazis da ti neko navede razliku izmedju ldp i recimo, dss, nadam se da to niko nece uraditi. To se jednostavno vidi ili ne. Ko tu razliku ne vidi tesko da bi shvatio bilo kakvo objasnjenje. Ja naravno znam da ti tu razliku vidis, a insistiranje na tome da to neko objasnjava, vidim kao tvoju zelju da napadnes ldp. To je u redu, ali nacin mi nije jasan.
Upravo ono sto se dogadjalo nekada, kako kazes, je razlog da se glasa ldp. I to upravo zbog onoga sto je taj cuveni Ceda radio, a ne zbog onoga protiv cega je bio. Dakle ne samo zato sto o K ostunici i drugima prica lose vec i zato sto je on radio dobro.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:05 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

hoochie coochie man
Angie,
ako trazis da ti neko navede razliku izmedju ldp i recimo, dss, nadam se da to niko nece uraditi. To se jednostavno vidi ili ne. Ko tu razliku ne vidi tesko da bi shvatio bilo kakvo objasnjenje. Ja naravno znam da ti tu razliku vidis, a insistiranje na tome da to neko objasnjava, vidim kao tvoju zelju da napadnes ldp. To je u redu, ali nacin mi nije jasan.
Upravo ono sto se dogadjalo nekada, kako kazes, je razlog da se glasa ldp. I to upravo zbog onoga sto je taj cuveni Ceda radio, a ne zbog onoga protiv cega je bio. Dakle ne samo zato sto o K ostunici i drugima prica lose vec i zato sto je on radio dobro.

Ma LDP je problem. Da nije njega sloga bi cvetala, a put u provaliju bio bez ikakvih prepreka..o)))
angie angie 21:08 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

pa vidi,
meni nije namera da napadam bilo koga,
drugo-nije cheda ldp sam,( meni je on simpa),
trece-nikako da mi kazesh neshto konkretno, tu razliku koju pominjesh ja vidim, ali nije to-to o chemu prichamo,
mene pogadja shto nemam za shta da se uhvatim da bih mirne dushe mogla da dam svoje poverenje .
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:10 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

E zato ce njega Miskovic da tuzi, a Aligrudic da zabrani.
Tako mu i treba kad hoce da smeta ljudima:))
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:18 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

angie
pa vidi,
meni nije namera da napadam bilo koga,
drugo-nije cheda ldp sam,( meni je on simpa),
trece-nikako da mi kazesh neshto konkretno, tu razliku koju pominjesh ja vidim, ali nije to-to o chemu prichamo,
mene pogadja shto nemam za shta da se uhvatim da bih mirne dushe mogla da dam svoje poverenje .

Angie,
ozbiljni smo ljudi. Imaš sajt Ldp-a, pogledaj tamo. Nije niko ovde u ime ldp-a.
Ako ne vidiš razliku, ništa...prošle izbore je samo 5,5 posto videlo...sledeće će 15 posto, one tamo 25...
Život ide dalje, dok nam ne iscuri vreme...o)))
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:26 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

Konkretno da konkretnije biti ne moze.
Ako neko ne dovodi u pitanje gde Srbija treba da ide (EU), ako neko ne podilazi biracima vec jasno kaze sta mu je politika, ako je neko spreman da radi i ono sto ce mu umanjiti rejting a dobro je za drustvo, ako neko ne zatvara oci pred jasnom cinjenicom da ce Kosovo biti nezavisno vec gleda sta se u tom slucaju moze uraditi, ako neko ne cuti o Miskovicevom bezobrazluku i bahatosti zarad licne ili partijske koristi, ako je neko spreman da kaze: da ldp jeste mala partija(bila), ne moramo mi da ovo uradimo, ako neko hoce mi cemo mu pomoci ili cemo se skloniti, ali da vodi Srbiju u Evropu a ne u Sibir, ako neko trazi lustraciju Milosevicevih pulena, ako neko jasno kaze da Mladic mora u Hag, i spreman je da to sprovede (Sloba je uhapesn), ako neko hoce u Evropu "sa kompjuterima, a ne sa kandilom".....
Angie, mozemo do sutra ali ima li smisla?
angie angie 21:38 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

Drago-pa na svakom sajtu je prezentacija najbolja shto moze.
angie angie 21:52 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

pa normalno-svakoj opoziciji je uloga da kritikuje vlast.

samo shto je evidentno da su se svi koji su ikada bili na nekim polozajima naprasno obogatili-ne znma kako u siromashnoj zemlji gde je sve upropashteno, gde vlada nezaposlenost, izbeglice, inflacija-samo ta struktura neverovatno plodno zavrshava svaku godinu-sve bogatija.

Za nije u toj koaliciji i baticeva stranak, koja je dok je bila na vlasti bila poznata po tome da je pozivala visokoobrazovane da se uchlane kod njih, kako bi koliko toliko direktorska i mesta u upravnim odborima , koja su im u podeli pripala, popunili ipak pismenim ljudima-a shta su potom radili videla sam i sama.

I zar nije tu i Zarko Korac, koji sada sve razumno pricha i super mi se svidja, a posle ubistva premijera je bio predsednik one nesretne komisije, koja je lazirala izveshtaj.

Pa je pozvan advokat dragoljub aleksic-chiji se rodni grad josh oporavlja od njegove vlasti dok je bio sps-ovac i tako...
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:59 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

E Angie treba da mi kazes hvala. Nisi smela odmah, trebao ti je povod. Slobodno Angie, sad se sme:)

I zar nije tu i Zarko Korac, koji sada sve razumno pricha i super mi se svidja, a posle ubistva premijera je bio predsednik one nesretne komisije, koja je lazirala izveshtaj.

Citaj malo vise Angie, nece da skodi.


Ko se to obogatio, koliko je to bogatstvo, koga je Batic zvao...mislim ti rece da pricamo konkretno.
angie angie 22:14 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

E huchi-HVALA, meni to nije teshko, a ni problem-samo ne znam za shta, za onaj odgovor?:)))


Ko se obogatio- pa svi plitichari, nevezano za stranku-koliko je to bogatstvo- ne znam, a neshto i ne prijavljuju korektno za oporezivanje.nemoguce da si neobaveshten:)

A to za Batica-sine pa samo pogledash spisak direktora u njegovo vreme iz njegove stranke-pa to i vrapci znaju.

hoochie coochie man hoochie coochie man 22:32 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

Ko se obogatio- pa svi plitichari, nevezano za stranku-koliko je to bogatstvo- ne znam


A to za Batica-sine pa samo pogledash spisak direktora u njegovo vreme iz njegove stranke-pa to i vrapci znaju.

Moram da pitam vrapce, cim ih budem video.
A da je konkretno, konkretno je.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:36 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

angie
E huchi-HVALA, meni to nije teshko, a ni problem-samo ne znam za shta, za onaj odgovor?:)))


Ko se obogatio- pa svi plitichari, nevezano za stranku-koliko je to bogatstvo- ne znam, a neshto i ne prijavljuju korektno za oporezivanje.nemoguce da si neobaveshten:)

A to za Batica-sine pa samo pogledash spisak direktora u njegovo vreme iz njegove stranke-pa to i vrapci znaju.


Opet "svi"...
Ma nisu svi angie...
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:43 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

Ma nisu svi angie...

E sad ce da te pita ko je drugaciji, pa kako, pa zasto...
Nije ti ovo trebalo, al ko vam je kriv kad ste prijatelji sad raspravljajte..:)
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:55 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

hoochie coochie man
Ma nisu svi angie...

E sad ce da te pita ko je drugaciji, pa kako, pa zasto...
Nije ti ovo trebalo, al ko vam je kriv kad ste prijatelji sad raspravljajte..:)

Pa prosto da dokažemo kako je zemlja okrugla..o)))
angie angie 23:46 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije


Pa prosto da dokažemo kako je zemlja okrugla..o)))


Drago, da je to taj rad-lako bi se slozili i sami znate:)))

A ti huchi ako nastavish ovako ucicesh u trku za nosioca shtafete, pa ti vidi kako cesh se dogovoriti sa doktorkom:)
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:52 15.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

angie

Pa prosto da dokažemo kako je zemlja okrugla..o)))


Drago, da je to taj rad-lako bi se slozili i sami znate:)))

A ti huchi ako nastavish ovako ucicesh u trku za nosioca shtafete, pa ti vidi kako cesh se dogovoriti sa doktorkom:)

Ma sve je kako treba angie...
nego, potrošismo još jedan dan..o)))
pozz
hoochie coochie man hoochie coochie man 00:10 16.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

nego, potrošismo još jedan dan

Ah dan.... jedan ko ni jedan
Sutra je novi, potrosicemo mi i njega....
Sve dokazujuci da je zemlja okrugla...
angie angie 00:17 16.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

vidish-ja ga bogami odradila poshteno!
hoochie coochie man hoochie coochie man 00:24 16.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

A ti huchi ako nastavish ovako ucicesh u trku za nosioca shtafete, pa ti vidi kako cesh se dogovoriti sa doktorkom:)

A ti Angie ako nastavis ovako ucices u trku za GO, pa vidi kako ces da se dogovoris sa Niksonom.
Nego pusti to, imas li kakav novi recept za ajvar?
angie angie 00:42 16.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

ja ni ne znam ko je nikson, al shvatam da je neko pogreshno poredjenje-kao i ono za ajvar, koji ne umem da pravim-samo konzumiram.

(a i nemoj odmah da se ljutish)
hoochie coochie man hoochie coochie man 00:47 16.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

Ma u redu je, ne ljutim se:)
Upoznaces Niksona sigurno, mozda i nije pogresno poredjenje.
A jel konzumiras onaj blagi?:)))
ruza26 ruza26 08:41 16.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

Ma LDP je problem. Da nije njega sloga bi cvetala, a put u provaliju bio bez ikakvih prepreka..o)))


Sve sa pesackim prelazima
hoochie coochie man hoochie coochie man 10:52 16.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

Sve sa pesackim prelazima

Ma ne sa sve tunelima.
ruza26 ruza26 10:57 16.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

tunel, pa pesacki.... moze i pesacki pa tunel, kako hocete!
mariopan mariopan 16:54 16.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

NoSurrender
I ja kazem da su svi isti-i to nema veze sa napisanim programima, vec sa onim shto su SVI pokazali kada su za to imali priliku.

Grozan nihilistički stav kojim se pokušava izbeći lična odgovornost za aktuelno stanje.Manifestuje se ili apstinencijom od glasanja, čime se ustupa pravo odlučivanja o sopstvenom životu nekom drugom, ili glasanjem po inerciji("ne valjaju, ali i do sada sam glasao za njih".Nisu svi isti! Mi ih činimo istima jer nemamo svest o snazi svoga glasa.Kaznimo one koji nas bezočno lažu,nemojmo više glasati za njih, i počeće da nas cene kao one od kojih zavisi njihova politička karijera.

Grozan nihilisticki stav je uvezbavan godinama i godinama laganja kojima smo svi bili izlozeni. Evo vi kazete da nisu svi isti....kazu mi i drugi i uputise me da iscitam program LDP ...oni nisu isti...to jest program im je drugaciji...bolji...napredniji...evropski...snaga im je u mladosti jer mladi vecinom glasaju za njih.

Kazete da se to sve moze menjati kada se LICNO covek angazuje ...pa meni to ne treba da pricate pola mog zivota bilo je licno angazovanje na rusenju Slobe i onom cuvenom kada je DOS dosao na vlast...ne treba samo glasati...to je najlakse...treba nekad licno i fizickom snagom da se suprotstavimo ..da stojimo na minus dvadeset...ko se seca onih kordona kada su nas na Slaviji odsekli ,kada su policajci izgledali ko marsovci a mi golorulki...i lako je bilo onima iz BG ,oni su samo trebali iz kuca da izadju , kako smo mi koji ne zivimo u BG dolazili ...gde su nas zaustavljali i kuda sve sprovodili samo da se ne pridruzimo kolonama....sta cete jos o tim vremenima da vam pricam?

Ali lazi i prevare koje su bas od DOSa pocele ohladile su moju volju da ikada vise zalegnem svom snagom za nekog politicara. Nemam poverenja bas u vodje ,neki su se itekako obrukali i sada gledaju da povrate rejting...obracaju se mladima koji zele nesto bolje i to im obecavaju...sve mi poznato i isto ...ne svidjaju mi se VODJE a sa programima je sve u redu. Nema ljudi koji bi to iz programa zaista i uradili. A mogla bih do sutra tacku po tacku zasto mi se neke vodje ne svidjaju ili sta mi tacno iz nekih programa smeta. Ali sta ce to vama...ja dajem pravo svakom da ima svoje idole pa da vam ne kvarim.
mariopan mariopan 17:28 16.10.2007

Re: Evo primera političke demagogije

hoochie coochie man
Konkretno da konkretnije biti ne moze.
Ako neko ne dovodi u pitanje gde Srbija treba da ide (EU), ako neko ne podilazi biracima vec jasno kaze sta mu je politika, ako je neko spreman da radi i ono sto ce mu umanjiti rejting a dobro je za drustvo, ako neko ne zatvara oci pred jasnom cinjenicom da ce Kosovo biti nezavisno vec gleda sta se u tom slucaju moze uraditi, ako neko ne cuti o Miskovicevom bezobrazluku i bahatosti zarad licne ili partijske koristi, ako je neko spreman da kaze: da ldp jeste mala partija(bila), ne moramo mi da ovo uradimo, ako neko hoce mi cemo mu pomoci ili cemo se skloniti, ali da vodi Srbiju u Evropu a ne u Sibir, ako neko trazi lustraciju Milosevicevih pulena, ako neko jasno kaze da Mladic mora u Hag, i spreman je da to sprovede (Sloba je uhapesn), ako neko hoce u Evropu "sa kompjuterima, a ne sa kandilom".....
Angie, mozemo do sutra ali ima li smisla?


Hajde kad vec spomenuste Miskovica da i ja zapitam odakle Cedi ,sa ono malo rada sto je imao u Vladi u vreme DOSa Sve ono cime se razmece pred narodom, dzipovi,telohranitelji, stan , Roleks i para da moze da zivi ovako kako zivi otkad nista ne radi...jer tek sada je usao u Skupstinu pa se moze reci da ima platu...necete mi valjda reci da je to od plate?

Pitanje Kosova...kako ste to zamislili? Da ostavim na stranu nebuloze o uzrocima tog sukoba koje sasvim svesno izvrcu u korist Albanaca, sve vreme precutkujuci njihove teroriste i zlocine ucinjene PRE dolaska vojske na Kosovo i ucinjene po uputstvu americkih instruktora da bi se vojska i izazvala da reaguje, pa ako to preskocite dobijate laznu sliku uzroka i posledica....ali i to da preskocim ...kao ste ustvari zamislili da DATE Kosovo? Tamo je imovina nekih ljudi koji se ovde do bola zlopate a vi kazete neka ta imovina ostane razbojnicima koji su je oteli? Jer jesu razbojnici...ako vam neko upadne sa oruzjem u kucu pa vas raskuci onako do petog kolena koje je sticalo ono sto imate...onda se zove razbojnik.

Ako kazete ..dobro...stanje je takvo kakvo je pa ne mozemo protiv toga...onda se vi ustvari predajete pred terorom i priznajete da se taj teror sme i moze primeniti jer donosi materijalnu korist teroristi..u ovom slucaju..teritorija zajedno sa imovinom svih prognanih pobijenih kidnapovanih.....I nemojte mi reci da je to nama kazna zato sto smo imali Slobu...imali ste i VI SLOBU ne samo mi ..zasto se to ne placa VASOM IMOVINOM? Ako mi vi garantujete da se taj princip otimacine u vasem programu odnosi na sve a ne samo na Kosovo..eto mene odmah da glasam za LDP...i verujte dovescu vam vozovima i autobusima gomile ljudi ..ima odmah da vam omasovim stranku...nemate pojma koliko je jadnih ljudi koji nemaju kuce..nemaju neke lepe stvari...dobra kola ili njive i salase..nekima i traktori trebaju pa da otimamo i mi.

Ako mislite da cemo krenuti na Kosovo da otimamo ...neee...sto bismo otimali nesto sto je nase...ni nama nisu otimali nesto sto je njihovo....mi cemo doci na VASA VRATA da otimamo nesto sto je VASE ...pa onda cete malo bolje razumeti kako se osecaju ljudi kojima je SVE STO IMAJU TAMO OSTALO i to u vasem programu pise da se ostavi razbojnicima..Lako je ostaviti tudje ,ostavite vi nesto vase. I ovo nije demagogija ..moji su morali da se sele izlozeni teroru o kome vi ovde slusate lazi vasih vodja tamo mi je imovina koju vi poklanjate i to pravdate da sam ja imala Slobu a vi niste i tako dalje... eto malo razloga zasto mi LDP ne ide u tek....a ako vase pravo da se otima oruzjem i da ostane onome ko je jaci VAZI ZA SVE ETO MENE ODMA KOD VAS I DOVODIM VAM CLANOVE I SIMPATIZEE KOLIKO HOCETE ......MA I KOLIKO NECETE.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:36 16.10.2007

Re: Mariopan

Ovo je kanda trebalo da bude zestoko. U smislu. sad cu da im ocitam. Al ne ide jbg. Nema se argumenata pa sve i sto ste sa Kosova.
Prvo: da li Ceda ima sve ono ne znam, ali mi nesto sumnjivo sto o tome pisu samo oni kojima pristojan svet ne veruje (Kuriri, Pravde i ostali ) a ako je pokrao neka ga hapse sad kad nije na vlasti, lakse im je. A i sud ga nesto oslobadja raznoraznih Bandjura i ostalih velicina. Mora da je i sud njegov, a?
A sad nesto ozbiljnije:
zlocine ucinjene PRE dolaska vojske na Kosovo i ucinjene po uputstvu americkih instruktora da bi se vojska i izazvala da reaguje,

Mora da ste u dosluhu sa Pentagonom, u najmanju ruku. Ovo je verujem dobro cuvana tajna, ako je tako. Ili vi to 'nako, da se uklopi. Ali to vidim preskacete pa cu i ja.
kao ste ustvari zamislili da DATE Kosovo? Tamo je imovina nekih ljudi

E upravo zbog tih ljudi treba traziti nacin da se ucini sve sto se moze. Ali vi to ocigledno ne shvatate. Medjutim, to sto vi ne razumete, nije izgovor da vlast radi naopako i kada je to u pitanju. A sad mi odgovorite, maolim vas, sta bi trebalo Srbija da uradi pa da vi budete zadovoljni, da tu imovinu koristite na nacin na koji bise zeleli i da se stvari srede po vasem ukusu? Mislite da ako kazemo, da, jesu razbojnici, vi cete moci da sve ovo postignete?
mi cemo doci na VASA VRATA da otimamo nesto sto je VASE

A pa vi pretite, sad cu da vas tuzim kod Draga:))
Vidim imate dosta pristalica, autobusi, kamioni, avioni....javite se DSS-u, nesto im pada rejting.
mariopan mariopan 16:35 17.10.2007

Re: Mariopan

Nisam u dosluhu sa Pentagonom samo pratim sudjenja u Hagu i tamo se lepo i svasta moze cuti,o tome govore sami Albanci..to jest oni kojima se sudi ,oni se time HVALE.

Kazete da Cedu niko ne hapsi...pa nisam ja ni htela da ga neko hapsi...ja sam lepo pitala od cega on zivi tako bogato kada nikad nije radio ako se ne racuna ono malo u vladi DOSa? Pitanje prosto i jednostavno ko tu pominje hapsenje?

Kosovo vi iz LDP nudite..eto to vam je jedino resenje. Trazite da Srbi uzmu ono malo obecanih ljudskih prava i da cute...jer ne vidite drugo resenje. Ako tvrdite da su ta ljudska prava za Srbe dovoljna i da ih mi moramo prihvatiti zasto onda Albancima nisu dovoljna mnogo veca prava koja im nudi drzava Srbija ..jer to je ipak teritorija drzave Srbije.Znaci ta prava..njima mnogo vise pripadaju a nama koliko nam daju...to jest obecaju ali ne daju ni goli zivot?

A sto kazete da pretim? ))))) Smejem se jer to je bilo iz sale .Tek da vas podsetim kako je lako iz udobnosti sopstvenog stana raskuciti stotine hiljada potpuno obespravljenih ljudi...to vi radite time sto se za tako nesto zalazete...ali ako bi neko dosao na vasa vrata zvali biste i miliciju i vojsku i nista SVOJE ne biste dali....zasto biste dali? Ako nekome nesto treba neka zaradi.

Ali tom imovinom vase vodje kupuju kartu za sebe i neki (obecani) bolji zivot za gradjane Srbije...to je LAZ. Nema tog boljeg zivota dok se ne zasucu rukavi ,dok ne pocne da deluje pravna drzava.dok ne pocnu da rade fabrike i da se zaradom priblizimo Evropi. LAZ je da nas u Evropu ne primaju zbog Kosova to jest odmah ce da nas prime ako ga damo...smesno i zalosno da neko u to veruje. Vase vodje imaju svoj domaci zadatak da odavde podmecu klipove pod noge svakoga ko smeta Amerikancima da uzmu Kosovo. Ne uzimaju ga Albanci..uzimaju ga Amerikanci.

nikson nikson 06:47 18.10.2007

Re: Mariopan

Kazete da Cedu niko ne hapsi...pa nisam ja ni htela da ga neko hapsi...ja sam lepo pitala od cega on zivi tako bogato kada nikad nije radio ako se ne racuna ono malo u vladi DOSa? Pitanje prosto i jednostavno ko tu pominje hapsenje?


ima bogate sponzore, jer da nema para ne bi ni usao u parlament - tako prosto. da li je trebao da ide u zatvor zbog nezakonitih poseta u CZ-u? verovatno, ali mi ne zivimo u pravnoj drzavi. a i stite ga sa strane, a i za one koji su na vlasti ne bi bilo prfitabilno da primene zakon

sve je to tako prosto i jednostavno...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:23 15.10.2007

Evo priloga o korupciji u sudstvu..

Petrović: Zastarelo 517 predmeta
15. oktobar 2007. | 14:27 | Izvor: FoNet
Beograd -- Ministar pravde Srbije kaže da je u prethodne dve i po godine zastarelo 517 sudskih presuda u krivičnim postupcima.

"To su pravosnažne sudske presude koje nisu izvršene. Ta lica su osuđena na kaznu zatvora, a nisu otišli na izvršenje kazni i više ne mogu ni da odu", rekao je Dušan Petrović novinarima u pauzi Konferencije o izvršnom postupku. On je naglasio da ta pojava mora da bude iskorenjena u Srbiji.

Prema rečima Petrovića, biće utvrđena odgovornost onih koji su odgovorni za neizvršenje tih sudskih presuda.

Petrović je rekao da će sve njegove odluke o razrešenju sudija biti prezentovane javnosti, čim budu donete.

On je istakao da je zastarelost krivičnih predmeta nedopustiva, kao što je i nedopustiva blaga kaznena politika.

"Neizvršavanje pravosnažnih presuda onemogućava građane da dođu do svojih prava", ocenio je Petrović.

Evo, ako je moguće masovno kupovati to da ne odeš u zatvor nakon pravosnažne presude, šta nije moguće kupiti..?
Evo, pošto se podaci koje je Petrović izneo odnose na poslednje dve i po godine, pravi potez bi bio da podigne krivičnu prijavu protiv svoga prethodnika Stojkovića zbog nečinjenja i nesavisnog rada u službi. Jer je upravni nadzor baš njegov posao. Samo, toga neće biti...

marumi marumi 15:43 15.10.2007

Re: Evo priloga o korupciji u sudstvu..

Drago Kovacevic
Petrović: Zastarelo 517 predmeta15. oktobar 2007. | 14:27 | Izvor: FoNetBeograd -- Ministar pravde Srbije kaže da je u prethodne dve i po godine zastarelo 517 sudskih presuda u krivičnim postupcima."To su pravosnažne sudske presude koje nisu izvršene. Ta lica su osuđena na kaznu zatvora, a nisu otišli na izvršenje kazni i više ne mogu ni da odu", rekao je Dušan Petrović novinarima u pauzi Konferencije o izvršnom postupku. On je naglasio da ta pojava mora da bude iskorenjena u Srbiji.Prema rečima Petrovića, biće utvrđena odgovornost onih koji su odgovorni za neizvršenje tih sudskih presuda.Petrović je rekao da će sve njegove odluke o razrešenju sudija biti prezentovane javnosti, čim budu donete.On je istakao da je zastarelost krivičnih predmeta nedopustiva, kao što je i nedopustiva blaga kaznena politika."Neizvršavanje pravosnažnih presuda onemogućava građane da dođu do svojih prava", ocenio je Petrović.Evo, ako je moguće masovno kupovati to da ne odeš u zatvor nakon pravosnažne presude, šta nije moguće kupiti..?Evo, pošto se podaci koje je Petrović izneo odnose na poslednje dve i po godine, pravi potez bi bio da podigne krivičnu prijavu protiv svoga prethodnika Stojkovića zbog nečinjenja i nesavisnog rada u službi. Jer je upravni nadzor baš njegov posao. Samo, toga neće biti...

Sudstvo je posebna prica. Kad Predsednica VSS izadje pred kamere nacionalne televizije i kaze kako u Strazburu ima ''samo'' 1200 tuzbi protiv drzave to je da se coveku zeludac okrene. Kao da to nije dovoljno. A onda u Intervjuu Arhus-u pravda neazurnost sudija ''uslovima rada'' cak i kada oni flagrantno i sistematski krse zakon u korist kriminalaca. Pred medjunarodni sud u Strazbur svake godine stigne po skoro hiljadu aplikacija gradjana protiv Srbije i trenutno se nalazi preko 2.500 ali se ta cifra prikriva pred javnoscu a kako bi se stvorila slika ''poboljsanog stanja u sudstvu''. Sudstvo je tek nevidjena zabokrecina gde se zrtve kaznjavaju za ''uvredu suda'' ako se pozale sto njihov predmet traje godinama iako je kristalno jasan. Zamislite, zaboga, zrtva ''vredja sud'' jer se drzne da kaze istinu!
Imali smo Minsitra Batica koji je u Oslu primio ogromne pare za reforme sudstva, pa ministra Stojkovica koji je ''drzao telefonski govorni sat sa gradjanima'' (niko nije mogao da dodje na red jer je taj telefon uvek bio zauzet svake prve subote u mesecu dok je Ministar zavaljen u fotelji caskao sa nekim s kim se dogovrio da ga pozove) i sve smo preziveli.
Videcemo dokle ce trajati i entuzijazam najnovijeg ministra da razresi sudije koji su sramota ne samo za sudstvo vec i za covecanstvo. Ali sta reci kad imamo republickog javnog tuzioca Kraguejvackog djaka, najboljeg ucenika cuvenih profesora iz afere Indeks koji je sistematski odbijao krivicne prijave protiv gradskih mocnika i tako dogurao do tzv. Specijalnog tuzioca pa sada i do republickog odakle on zari i pali srpskim sudstvom. Strasnije ne postoji!
skamenkovic skamenkovic 17:05 15.10.2007

Re: Evo priloga o korupciji u sudstvu..

Moje iskustvo je sledece, a mislim da je vise nego odlican primer obicnog coveka na temu kako srpski sudovi rade:

Radni spor je spor "hitne prirode" i prema nasem zakonu mora da se zavrsi u roku od 6 meseci. E, moj radni spor (samo prvostepeno sudjenje u II opstinskom sudu u Begoradu ) trajao je 4,5 godine!! Onda smo odgovor na zalbu iz okruznog suda u BG tuzenika cekali jos 13 meseci, da bi okruzni sud pola presude potvrdio, a pola vratio na ponovno sudjenje u isti II opstinski sud u BG. Pa mislim sta reci, sve ukupno 5,6 vise i ne brojim koliko godina. E sad, pitala sam advokata da slucaj "dostavim" medijima, na sta mi on gotovo ljutito rece: pobogu, jesi li luda, cekala si ovoliko pa da sad naljutis nekoga (misleci na predsednika nekog od ovih sudova) pa da cekas jos ovoliko!!!

E, kao sto neko rece, slucaj je jasan kao dan i pravno i moralno, al sta da se radi....iako imam pola potvrdjene presude (sada je ta polovina i pravosnazna) jos uvek nisam vracena na posao, a kada cu biti to niko ne zna. I lako je ministrima da pricaju kojesta, ajd neka dodju da im ja ispricam sta i kako sam radila i zivela cekajuci presudu svetog srpskog pravosudja !

Govna mi se jedu od svih njih
marumi marumi 18:47 15.10.2007

Re: Evo priloga o korupciji u sudstvu..

Govna mi se jedu od svih njih

Oni ih jedu, ne morate Vi to da radite. Te pravne nakaze smrde i prde po sudnicama i prepricavaju gradske traceve i sta su citali po tabloidima koji ih samo nasladjuju. Sve je to poremeceno. Bolje da ne navodim primere oni se nalaze u Strazburu i to je prava adresa i za Vas ako Vas slucaj traje duze od 5 godina.
Moj savet svakome ko sa njima ima posla da se ne ponizava dalje i posalje predmetu Strazbur. Izbecice mnoga nerviranja i time uveriti gospodju Predsednicu VSS da se srpsko pravosudje jedino preko Strazbura i medjunarodnih sudova moze urediti. Njihova prica o azurnosti i poboljsanju kao i jao tako teskim uslovima rada je bla, bla, truc...
marumi marumi 20:58 15.10.2007

Re: Evo priloga o korupciji u sudstvu..

Izvor: www.danas.co.yu
.......Samo tokom prošle godine Četvrti opštinski sud imao je 76.440 predmeta na kojima je radilo 24 izvršitelja, a mesečno je bilo izvršeno 265 sudskih presuda. Ambasador SAD Kameron Manter rekao je da je vlada njegove zemlje izdvojila 9,4 miliona dolara tehničke pomoći Vladi Srbije kako bi se stvorila klima koja će doprineti delotvornom izvršenju sudskih odluka. On je dodao da taj projekat koji se realizuje preko USAID pokazuje da će SAD pomoći Srbiji u procesu tranzicije.
Prema izveštaju Svetske banke od prošle godine u Srbiji je potrebno 635 dana da bi se izvršila presuda trgovinskih sudova. Kao glavni problemi uočeni su neefikasna dostava, nepostojanje podataka o stopi uspešnosti izvršenja, prikrivanje imovine, obustava izvršenja zbog nepoštovanja propisa, neefikasan sistem izvršitelja. Izvršenje se teško može izvršiti u manje od tri pokušaja, a u 90 odsto slučajeva potrebno je više od 10 pokušaja izvršenja. Na skupu je ukazano da je Srbija jedna od retkih zemalja u regionu koja nema instituciju privatnog izvršitelja, što bi znatno doprinelo efikasnijem izvršnom postupku i boljem poslovnom ambijentu.
adam weisphaut adam weisphaut 18:04 15.10.2007

Korupcija u Srbolendu

Srbija je zemlja koja ima najozbiljnije probleme sa korupcijom u Evropi.

A ja mislio da je to nasa najuspesnija privredna grana.

On je naglasio da ne želi da nagađa da li se usvajanje zakona odlaže zbog interesa pojedinaca ili političkih struja, ali je rekao i da drugog obrazloženja nema.

Zar bi nasa vlast u kojoj glavne infrastrukturne projekte bi trebalo da vodi onaj bekrija/koncesionar pokusavala da sabotira borbu protiv korupcije
?

I pade mi na pamet. Odbor za sprečavanje sukoba interesa je skrenuo pažnju pre neki dan na Velju Ilića i Ješića kao ljude koji su "uhvaćeni" u sukobu interesa. Nisam paranoičan, ali mislim da se ni to ne bi dogodilo da nije ovih intervencija iz SE.

inace u najgorem slucaju oni ce biti pozvani da podnesu ostavku. Sto je ekvivalento ukoru razrednog staresine.
AlexDunja AlexDunja 18:27 15.10.2007

Re: Korupcija u Srbolendu

adam weisphaut

inace u najgorem slucaju oni ce biti pozvani da podnesu ostavku. Sto je ekvivalento ukoru razrednog staresine.


ali tek kada zavrse radove





Drago Kovacevic Drago Kovacevic 19:38 15.10.2007

Re: Korupcija u Srbolendu

Ma da..ali je fascinantno glumljenje neupućenosti.
P.S. Vrhovni sud večeras kaže - Nema dokaza da je Mišković monopolist. Pazi, čovek drži 60 procenata tržišta i to nije dokaz.
Mišković odmah reaguje i kaže...Tužiću svakoga ko mi više kaže da sam monopolista...
Ovo je strašno i uveren sam da ovo ovako ne može dugo. Što god oni mislili o građanima, ovo je zezanje u zdrav mozak...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana