Evo što su zapakovali...

Drago Kovacevic RSS / 26.10.2007. u 22:15

Ovaj post sam počeo pisati na Jakšinom blogu, ali je predugačak, pa je svrhovitije da otvorim vlastiti post.

Naime, Jakša je otvorio neku vrstu hipotetičke kladionice na temu hoće li za 9. decembar biti raspisani predsednički izbori. Moj odgovor je kategoričan. Neće. I ne samo da neće biti raspisani za 9. decembar, nego ih neće biti pre jeseni 2008. godine. Ako ih i tada bude.

Govorkanja i najave da će Oliver Dulić raspisati izbore za 9. decembar nisu ništa drugo nego puštanje probnih balona i priprema terena da Tadić ponovo ispadne "mudar i razložan" i nakon druge runde preostalih pregovora o Kosovu, tamo negde 20. novembra, ustvrdi javnosti kako nije vreme za izbore. Tada će on i njegova stranka pristati na izmenu Ustavnoga zakona, jer sve govori da će "sledećih nekoliko meseci voditi presudnu bitku za Kosovo". U ostalom Tadić je već počeo da se femka i priča kako "će kao i uvek razmisliti pa odlučiti onako kako je najbolje za Srbiju". Nada Kolundžija je danas jedva nekako procedila neku izjavu u kojoj je izgovorila i mogućnost "promene Ustavnoga zakona". Aligrudić pak, isto danas, priča kako je on, je li, pozvao sve poslaničke grupe na dogovor u tom smislu, a to znači da je pozvao radikale jer će oni pored ustupka zvanog "kubanska deklaracija" tražiti i nešto u novcu. Dakle, da ne moraju vratiti ono što im je iz budžeta nezakonito isplaćeno, i preko toga još neutvrđenu sumu koju bi dali DS-ovi i DSS-ovi omiljeni tajkuni. Ovi će to opet kompenzovati preko nekog legalnoga monopola i mir u kući. Moguće je da radikali zatraže i nešto što vojvodi treba, a njemu uvek nešto treba. I zakon će biti izmenjen, "patrioti" će spasavati Kosovo još neko vreme, bar tamo do početka leta, a onda pre nego odu na odmore raspisati izbore koji ništa ne znače. Tada će se radikali tobože "razgalamiti" a Koštunica i Tadić, uz pomoć brata Velje, Dinkića i društva, "podeliti odgovornost", dogovoriti o "šestom principu" ali tako da te stranke podrže Tadića, a da DSS dobije gradonačelnika Beograda. Kako DSS nema jakoga kandidata za neposredne izbore izmeniće zakon o lokalnoj upravi tako da se gradonačelnik bira u skupštini, a stranke što čine vladu će čak možda izaći na izbore na jedinstvenoj listi.

Tada će, ako im se plan ispuni, gledati da vladaju ceo mandat. Sve će biti na svom mestu. Upravni odbori šljakaju, Boža Đelić priča kako samo što nije potpisan sporazum o pridruživanju i stabilizaciji, Mlađa da je "najbolji ministar finansija", Tadić kako će Srbija biti lider na Balkanu čim izruči Mladića, Rasim Ljajić da su službe svaki dan na svom poslu, ali eto i pored političke volje nema rezultata u potrazi za haškim beguncima. Koštunica će "spasavati" Vojvodinu od Čanka i NVO ekstremista, a radikali pričati kako samo što nisu došli na vlast te da vojvoda brani Srbiju u Hagu. Velja će raspisati još neki tender za koncesije, pa bar to bilo od Požege do Filaretove crkve u izgradnji, a Vlada i sudovi konstatovati da nije bio niti će ikada biti u sukobu interesa.

Jakša misli da je članstvo DS-a nezadovoljno popuštanjem Koštunici. Ma jok. Ovaj DS je izgubio tradicionalno biračko telo ali je osvojio potpuno novo koje smatra da treba voditi baš ovakvu politiku.

Eto, dokaz je naš Goran Nikolić. On kaže, onako u najboljem novom DS maniru da mi "moramo još dugo birati manje zlo". To je, uz novac i privilegije, prava, istinska logika na kojoj počiva ova vlast . I za đavola, Tadić je sve te birače preoteo Koštunici ali da bi od njega bio moćniji moraće da ima bar tri puta više mandata. U tom slučaju bi na njegovu stranu, kad je odnos prema Koštunici u pitanju, bez problema stali i Vukadinović, Antonić, Tijanić, RRA i sve vladike..

Dakle, nema izbora. Sve je već politička klasa zapakovala, a ovo što nam serviraju su najobičnije "koske". I to što ih nema, nije neka šteta. Da ne bi nakon tih izbora Tadić bio drugčiji, spretniji, odlučniji, da mu se ne bi otvorile neke vizije. Hajte, molim vas...

Sva računica političke klase je ovakva..Voja i Tadić stalna vlast, a Toma stalna opozicija...Nije valjda toliko naroda tako omudrilo da prepozna alternativu, pogotovo kad ih ocrnimo kao izdajnike....

Ali, krčag ide na vodu dok se ne razbije, što bi značilo da ništa nije večno...

 

A od Jakše sam u međuvremenu dobio dozvolu da ubacim i njegov tekst kako bi imali širu sliku "bermudskog trougla", zbrojili uglove i sagledali efekat VBT "sindroma"..o))

 

Evo..

 

 

“Ako raspisem (izbore),kajacu se, ako ne raspisem (izbore) kajacu se”.“Izbori, biti il ne biti,pitanje je sad”..muci Borisa Tadica.Nema dzokera,nema pomoc prijatelja.Tadicev sef Skupstine  ima fore do 9 novembra da raspise predsednicke izbore za 9 decembar.Ko profitira,ko gubi a ko je na svom.

Kombinacije su razne,da imam kladionicu(e,gde mi je pamet bila pa da otvorim jednu)sta bih stavio,9 decembar izbori-da ili ne.Koja bi bila kvota. Da li raspisivanje predsednickih izbora 9 decembra znaci da  Kosovo postaje sutradan nezavisno.Da se od gotovog ne pravi veresija.

Koji su moguci scenariji.(vrlo pojednostavljeno)

Raspisu se predsednicki izbori za 9 decembar.

DSS  “krisom” bojkotuje izbore,ostaju Tadic,Nikolic,Jovanovic,Markovic.Drugi krug zna se Tadic-Nikolic.LDP ako imalo ima politickog sluha daje javnu podrsku Tadicu u drugom krugu(da li je nova koalicija na pomolu),Kostunica i dalje cuti i gleda.Njemu odgovara svaki ishod-sem da pobedi Cedomir Jovanovic,ali to je vec u domenu cudesa.Mrtva i neizvesna trka Tadic-Nikolic.Visi nad glavmom Kosovo.

Ne raspisu se izbori za 9. decembar.Ostavi se sve za prolece.

Clanstvo DS je vec na ivici strpljenja koliko rukovodstvo stranke  povladjuje DSS-u.Odgovor nezadovoljnicima moze biti,ali DSS ce podrzati naseg  (DS) predsednickog kandidata(famozni sesti princip).Mozda javno,ali ko ce zabraniti Velji Ilicu da se kandiduje.Neki ce reci,gresis Jaksa,Velja treba da oduzme glas Radikalima u Sumadiji,on je tajno Tadicevo oruzje.A mozda Predsednik i Premijer promene mesta.Sto da ne,ako njihov trenutni politicki zastitinik u Rusiji to radi,sto ne bi mogli i oni.Sta ih kosta.Nista.Koalicija opstaje.Kosovo resenja na dugom stapu.

Gledajuci televiziju cini mi se il su izbori blizu,il je odlazak Kosova blizu.Ili je vaznije sad naimenovati direktore javnih preduzeca i upravnih odbora.Nije mi jasno.U politici je kao i u zivotu-sve je moguce,ali ako 9.decembar prodje bez  izbora ko ce zvati Tomu Nikolica,mozda Seselj da mu kaze:”Tomo,ne razumes se u politiku”

Tomislav Nikolic u izjavi Vecernjim Novostima


* Šta ako Dulić ne raspiše izbore za 9. decembar?
- Onda ja ne znam politiku. Onda me slobodno zovite i recite: "Gospodine Nikoliću, vi se ne razumete u politiku."

 

Ajde da cujemo kvote i prognoze,otvorena sezona komentara.

 

 



Komentari (82)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jaksa scekic jaksa scekic 22:28 26.10.2007

a il mogu

nasa pisanija da se spoje,il to moze nekako da se izvede,da ne cepamo blogere kao sto partije dele Srbiju :)))
Evo ako moderator moze ili hoce prebacite moj blog ovde,ili recimo da imamo "sizofreni blog" pola strane moj,pola strane Kovacevicev text,ili pasus iz jednog,pa pasus iz drugog-onda bi imali kohabitacioni blog..Elem,ja cu kao G-17 za svaku sam varijantu,samo da mi blog ostane na vlasti
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:54 26.10.2007

Re: a il mogu

jaksa scekic
nasa pisanija da se spoje,il to moze nekako da se izvede,da ne cepamo blogere kao sto partije dele Srbiju :)))
Evo ako moderator moze ili hoce prebacite moj blog ovde,ili recimo da imamo "sizofreni blog" pola strane moj,pola strane Kovacevicev text,ili pasus iz jednog,pa pasus iz drugog-onda bi imali kohabitacioni blog..Elem,ja cu kao G-17 za svaku sam varijantu,samo da mi blog ostane na vlasti

Izvini Jakša...o))
Pristajem na sve predložene varijante, pogotovo na ovu "šizofreno - kohabitacionu"...o))
Naravno, ako mogu moderatori...
pozz
jaksa scekic jaksa scekic 23:21 26.10.2007

Re: a il mogu

Ma nema frke,vazno da je zabavno :))

poslao Ti text,pa ga Ti ubaci i kombinuj ..a o podeli Upravnog odbora Bloga to cemo da vidimo
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:23 26.10.2007

Re: a il mogu

jaksa scekic
Ma nema frke,vazno da je zabavno :))

Samo da nam se od zabave ne smuči..o)))

blackbox blackbox 23:35 26.10.2007

Re: a il mogu

Drago Kovacevic

jaksa scekicMa nema frke,vazno da je zabavno :))Samo da nam se od zabave ne smuči..o)))

Baš njih briga što će vama ili nama da se smuči.
Nema izbora dok se ne reši Kosovo, i dok rešenje ne bude povoljno.
Zatim , nema izbora dok se ne reši povoljno i pitanje Republike Srpske, jer su Kosovo i RS prioriteti u našem nacionalnom interesu. Kao što vidimo, sada se pojavljuje i RS kao nova operacija, i dok ona traje nema igranke.
E , a dotle će, u opštenacionalnom interesu, svako ostati da vlada na svom mestu, unapređujući i rad UO.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:41 26.10.2007

Kol'ko dođem

ja za predlog? Na tom Upravnom odboru...
eli eli 00:18 27.10.2007

Re: a il mogu

Nema izbora dok se ne reši Kosovo, i dok rešenje ne bude povoljno.
Zatim , nema izbora dok se ne reši povoljno i pitanje Republike Srpske, jer su Kosovo i RS prioriteti u

Cekajte,a sta ce biti ako se KiM i RS rese ali resenje ne bude povoljno?Kako bi onda izgledali izbori ako ih uopste posle toga bude?
blackbox blackbox 09:11 27.10.2007

Re: a il mogu

eli
Nema izbora dok se ne reši Kosovo, i dok rešenje ne bude povoljno.Zatim , nema izbora dok se ne reši povoljno i pitanje Republike Srpske, jer su Kosovo i RS prioriteti u Cekajte,a sta ce biti ako se KiM i RS rese ali resenje ne bude povoljno?Kako bi onda izgledali izbori ako ih uopste posle toga bude?

E onda će doneti nove Rezolucije u skupštini,pa identifikovati strane plaćenike i domaće izdajnike, a dok taj proces traje opet se igranka odlaže.
Nebi se iznenadio da u tim uslovima ipak bude ekspres izbora gde bi se formirala dva bloka patriotski i onaj drugi. DSS bi , naravno, bila u patriotskom sa SRS , SPS i domaćinskim strancicama.
sentinel26 sentinel26 09:44 27.10.2007

a il mogu - teško

Ovi vaši blogovi i prepiska za kohabitaciju liče po malo na "šizo......".

Obojica ste propustili da u prvi plan postavite izjavu G-dina B.Tadića na pitanje o pomenutim izborima:
- 'Nisam još donio odluku (odlučio)'.

Pitanje mora da glasi - hoćete li poštovati Ustav i zakone ili nećete?

Ne postoji bolja odbrana Srbije od poštovanja sopstvenog Ustava.


adam weisphaut adam weisphaut 22:50 26.10.2007

Ja sam negde

Ja sam negde tipovao na prolece ali imas pravo vise nas nista ne moze iznenaditi, pa i to da ih oni bace na jesen lii dalje.
Odavno su presli tacku bez povratka.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:58 26.10.2007

Re: Ja sam negde

adam weisphaut
Ja sam negde tipovao na prolece ali imas pravo vise nas nista ne moze iznenaditi, pa i to da ih oni bace na jesen lii dalje.
Odavno su presli tacku bez povratka.

Ma da. Oni igraju svoju igu i prodaju nam prišu o "zemlji kao trouglu" Iako izbori uvek dobro dođu, za mene je važno pitanje šta bi mi dobili stvarno tim izborima...o)))
Dobili bi situaciju da vidimo kako je DSS dodatno strahovito pao. A onda ni kohabitacija ne stoji dobro. Samo za to ih oni odlažu...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:05 26.10.2007

Jakša i Drago,

ja, iako sam u šoku i malo izmeštena, ipak mislim da to treba ukinuti. Te izbore. Uopšte. Što se time mlatimo i šta će nam to, kada ima toliko bitnijih stvari. Evo, predsedničke će da odlože ustavnim zakonom na ustav koji su sami izvezli...pa, ne bi li bilo efikasnije da ih istom prilikom odmah i ukinu, a kad su već u kancelariji, da ukinu i parlamentarne i izbore uopšte. Što da se time opterećujemo...Mis'im stvaaarno...

p.s. A ako hoćete zajednički blog, ja koliko znam ili tražite otvaranje dvobloga (za šta je već kasno) ili jedan od vas da se copy/paste kod drugog, pod prvi blog (tako smo Queeria i ja jedared).
adam weisphaut adam weisphaut 23:08 26.10.2007

Re: Jakša i Drago,

Jelica Greganović
ja, iako sam u šoku i malo izmeštena, ipak mislim da to treba ukinuti. Te izbore. Uopšte. Što se time mlatimo i šta će nam to, kada ima toliko bitnijih stvari. Evo, predsedničke će da odlože ustavnim zakonom na ustav koji su sami izvezli...pa, ne bi li bilo efikasnije da ih istom prilikom odmah i ukinu, a kad su već u kancelariji, da ukinu i parlamentarne i izbore uopšte. Što da se time opterećujemo...Mis'im stvaaarno...

Ma naravno sto da idemo na igranku dok traje operacija, kad ta igranka jos i kosta a ionako trebaju nam pare da vracamo kosovski dug.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:09 26.10.2007

Re: Jakša i Drago,

Jelica Greganović
ja, iako sam u šoku i malo izmeštena, ipak mislim da to treba ukinuti. Te izbore. Uopšte. Što se time mlatimo i šta će nam to, kada ima toliko bitnijih stvari. Evo, predsedničke će da odlože ustavnim zakonom na ustav koji su sami izvezli...pa, ne bi li bilo efikasnije da ih istom prilikom odmah i ukinu, a kad su već u kancelariji, da ukinu i parlamentarne i izbore uopšte. Što da se time opterećujemo...Mis'im stvaaarno...

To bi bar bilo "čisto" rešenje Jelice.. Ovako, uz ovo femkanje imaš privid demokratije i uživaš...o)))
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:10 26.10.2007

Re: Jakša i Drago,

adam weisphaut
Jelica Greganović
ja, iako sam u šoku i malo izmeštena, ipak mislim da to treba ukinuti. Te izbore. Uopšte. Što se time mlatimo i šta će nam to, kada ima toliko bitnijih stvari. Evo, predsedničke će da odlože ustavnim zakonom na ustav koji su sami izvezli...pa, ne bi li bilo efikasnije da ih istom prilikom odmah i ukinu, a kad su već u kancelariji, da ukinu i parlamentarne i izbore uopšte. Što da se time opterećujemo...Mis'im stvaaarno...

Ma naravno sto da idemo na igranku dok traje operacija, kad ta igranka jos i kosta a ionako trebaju nam pare da vracamo kosovski dug.

E sad će se kao femkati oko kosovskoga duga..Čudi me da Simić nije kazao da je to "kvazi dug""..o)))
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 23:14 26.10.2007

Re: Ja sam negde

Drago, Srbija je bermudski trougao:

Voja,Boris,Toma;
Toma, Boris, Voja;
Boris, Toma, Voja;
Boris, Voja, Toma....

Pozdrav, Drago:)
adam weisphaut adam weisphaut 23:16 26.10.2007

Re: Jakša i Drago,


E sad će se kao femkati oko kosovskoga duga..Čudi me da Simić nije kazao da je to "kvazi dug""..o)))

Simic je moj omiljeni politicar iz DSS-a svi su oni posebni ali on je istinski nenadjebiv.
Btw. kako to da savenik premijera moze da nonsalntno udara packe potperdsedniku vlade ?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:17 26.10.2007

Re: Ja sam negde

Jelena Pavlović
Drago, Srbija je bermudski trougao:

Voja,Boris,Toma;
Toma, Boris, Voja;
Boris, Toma, Voja;
Boris, Voja, Toma....

Pozdrav, Drago:)

Srbija je političko čudo...o))) VBT....ovo mi se sviđa...
pozz
marumi marumi 23:27 26.10.2007

Re: Ja sam negde

Srbija je bermudski trougao:

Voja,Boris,Toma;
Toma, Boris, Voja;
Boris, Toma, Voja;
Boris, Voja, Toma....

E ovo mi se mnoooooogo dopalo.
Thanks, Jelena.-:)
marumi marumi 23:29 26.10.2007

Re: Ja sam negde

E ovo mi se mnoooooogo dopalo.
Thanks, Jelena.-:)


P.S. samo gde i kako da smestimo Velju?
Unfuckable Unfuckable 23:36 26.10.2007

Re: Jakša i Drago,

Simic je moj omiljeni politicar iz DSS-a svi su oni posebni ali on je istinski nenadjebiv.



....zaboravio si se malko...
Može biti samo jedan

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:42 26.10.2007

Re: Jakša i Drago,

adam weisphaut

E sad će se kao femkati oko kosovskoga duga..Čudi me da Simić nije kazao da je to "kvazi dug""..o)))

Simic je moj omiljeni politicar iz DSS-a svi su oni posebni ali on je istinski nenadjebiv.
Btw. kako to da savenik premijera moze da nonsalntno udara packe potperdsedniku vlade ?

Pa zna se ko je gazda Adame..o)))
adam weisphaut adam weisphaut 23:45 26.10.2007

Re: Jakša i Drago,

Unfuckable
Simic je moj omiljeni politicar iz DSS-a svi su oni posebni ali on je istinski nenadjebiv.



....zaboravio si se malko...
Može biti samo jedan


Pa ako hoces na duel sa Simicem, navijam za tebe al' on ima Jelenka iza sebe, dakle bog mora da je na njegovoj strani
adam weisphaut adam weisphaut 23:49 26.10.2007

Re: Jakša i Drago,

Drago Kovacevic

Pa zna se ko je gazda Adame..o)))

Mislis, zna Srbija i ko uvek (ne) moze da vas pogleda u oci
Unfuckable Unfuckable 00:24 27.10.2007

Re: Jakša i Drago,

bog mora da je na njegovoj strani




...on bi ga - maybe - jedino i spasao......



angie angie 00:29 27.10.2007

Re: Ja sam negde

a gde ti je,

toma, voja, boris i
voja, boris, toma varijanta?:)
Dr M Dr M 08:16 27.10.2007

Re: Ja sam negde

@ Jelena Pavlovic

Boris, Voja, Toma....

Bezmudski trougao

Poz.:)))
blackbox blackbox 09:19 27.10.2007

Re: Jakša i Drago,

adam weisphaut

E sad će se kao femkati oko kosovskoga duga..Čudi me da Simić nije kazao da je to "kvazi dug""..o))).
Ne bi se iznenadio da Simić kaže kako će Srbija da otplaćuje i dug Crne Gore i Republike Srpske, jer DSS smatra RS i Kosovo najvažnijim nacionalnim pitanjima,Za njih je CG kvazidržava, jer i nju smatraju srpskom.

Btw. kako to da savenik premijera moze da nonsalntno udara packe potperdsedniku vlade ?

Tako mu je kazato. A može mu se jer druga strana (DS) nema snage da jednom kaže Koštunici dosta.
antioksidant antioksidant 11:04 27.10.2007

Re: Ja sam negde

Boris, Voja, Toma....

Bezmudski trougao

preporucujem kao najbolji komentar meseca
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:29 27.10.2007

Re: Ja sam negde

marumi
E ovo mi se mnoooooogo dopalo.
Thanks, Jelena.-:)


P.S. samo gde i kako da smestimo Velju?

Velju ne treba smeštati...on se smestio..o))
No ipak nije dovoljno dugačak za četverougao...o))
sentinel26 sentinel26 18:16 27.10.2007

Re: Jakša i Drago,

adam weisphaut
E sad će se kao femkati oko kosovskoga duga..Čudi me da Simić nije kazao da je to "kvazi dug""..o)))
Simic je moj omiljeni politicar iz DSS-a svi su oni posebni ali on je istinski nenadjebiv.
Btw. kako to da savenik premijera moze da nonsalntno udara packe potperdsedniku vlade ?

Pa taj "kvazi-savjetnik" je u momentu postavljenja na to mjesto izjavio da je on još uvijek član DS-a.
Nijesam pročitao demanti iz prozvane stranke.
A ja mislio da je on izbačen iz iste.
Valjda je svima jasno kakva je njegova uloga tamo.

P.S. Adame čuvaj se optužbe jer na blogu često šeta jedan "nenadje...."

Jelena Pavlović Jelena Pavlović 20:31 27.10.2007

Re: Ja sam negde

Veliki pozdrav Dr.M!!!!!!!!!!!!!
marumi marumi 00:05 28.10.2007

Re: Ja sam negde

Velju ne treba smeštati...on se smestio..o))

Ma da je se samo Velja smestio pa i nekako.
Mnogo ih je koji su se smestili i koji bi da smestaju.
nestorijanac nestorijanac 23:22 26.10.2007

Omudrivanje naroda u Srbiji...

bas i nije u prepoznavanju alternativa nego u pukom prezivljavanju stvarnosti.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:29 26.10.2007

Re: Omudrivanje naroda u Srbiji...

nestorijanac
bas i nije u prepoznavanju alternativa nego u pukom prezivljavanju stvarnosti.

Ha dobro...Nekako mi skolastički zvuči, ali kad ti kažeš ni reči da bi rekao..o))
pozz
nestorijanac nestorijanac 23:50 26.10.2007

Re: Omudrivanje naroda u Srbiji...

Ha dobro...Nekako mi skolastički zvuči, ali kad ti kažeš ni reči da bi rekao..o))
pozz


Pozdrav Vama dragi Drago !!!
Zasto, skolasticki (sholasticki) ? Pa zar nije vec godinama mudrost u Srbiji upravo u uspehu da se prezive sve moguce alternative koje nude razne Kurte i Murte koji cas na konja (narod) uzjasu, pa zacas sa konja sjasu ?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:53 26.10.2007

Re: Omudrivanje naroda u Srbiji...

nestorijanac
Ha dobro...Nekako mi skolastički zvuči, ali kad ti kažeš ni reči da bi rekao..o))
pozz


Pozdrav Vama dragi Drago !!!
Zasto, skolasticki (sholasticki) ? Pa zar nije vec godinama mudrost u Srbiji upravo u uspehu da se prezive sve moguce alternative koje nude razne Kurte i Murte koji cas na konja (narod) uzjasu, pa zacas sa konja sjasu ?

Jeste...šta da ti kažem...
marumi marumi 23:33 26.10.2007

Izbora nece biti

Neće. I ne samo da neće biti raspisani za 9. decembar, nego ih neće biti pre jeseni 2008. godine. Ako ih i tada bude

Naravno da nece. Sve ovo je samo puko zbunjivanje MZ i Carle Del Ponte a kako se ne bi izrucili glavni begunci. Bermudski trougao je ustolicen cvrsce nego KPJ.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:54 26.10.2007

Re: Izbora nece biti

marumi
Neće. I ne samo da neće biti raspisani za 9. decembar, nego ih neće biti pre jeseni 2008. godine. Ako ih i tada bude

Naravno da nece. Sve ovo je samo puko zbunjivanje MZ i Carle Del Ponte a kako se ne bi izrucili glavni begunci. Bermudski trougao je ustolicen cvrsce nego KPJ.

Ma ja sve imam osećaj da oni hoće negativan izveštaj...Da neko drugi bude kriv što neće u Evropu...
A njima je Evropa samo obaveza...o)))
babic babic 00:02 27.10.2007

Re: Izbora nece biti

Mislim da DSS greši što traži odlaganje predsedničkih izbora.Status Kosova,po svemu sudeći neće biti rešen u decembru,nego će uslediti verovatno neko odlaganje.U najgorem slučaju,doći će do jednostranog priznanja Kosova od strane SAD i još nekih država.To će biti uvod u "tajvanizaciju" Kosova,i situaciju koja može trajati decenijama sa neizvesnim ishodom.U međuvremenu,izbori moraju da se redovno održavaju.

U svakom slučaju,predsednički izbori se mogu odložiti ako se promeni ustavni zakon,što će morati da aminuje SRS zbog 2/3 u parlamentu.
Loše je i za DS i DSS da im SRS arbitrira kada će biti predsednički izbori,jer će oni prirodno najviše voditi računa o svom predsedničkom kandidatu Nikoliću.SRS će zbog "osvete" što su upotrebljeni kao strašilo od strane DSS-a za formiranje Vlade,biti spremni da prirede neprijatno iznenađenje,pre svega DSS-u a i DS-u,pa i da prekrše eventualni dogovor o promeni ustavnog zakona,i dovedu u pat-poziciju vladajuću koaliciju.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 00:30 27.10.2007

Re: Izbora nece biti

babic
Mislim da DSS greši što traži odlaganje predsedničkih izbora.Status Kosova,po svemu sudeći neće biti rešen u decembru,nego će uslediti verovatno neko odlaganje.U najgorem slučaju,doći će do jednostranog priznanja Kosova od strane SAD i još nekih država.To će biti uvod u "tajvanizaciju" Kosova,i situaciju koja može trajati decenijama sa neizvesnim ishodom.U međuvremenu,izbori moraju da se redovno održavaju.

U svakom slučaju,predsednički izbori se mogu odložiti ako se promeni ustavni zakon,što će morati da aminuje SRS zbog 2/3 u parlamentu.
Loše je i za DS i DSS da im SRS arbitrira kada će biti predsednički izbori,jer će oni prirodno najviše voditi računa o svom predsedničkom kandidatu Nikoliću.SRS će zbog "osvete" što su upotrebljeni kao strašilo od strane DSS-a za formiranje Vlade,biti spremni da prirede neprijatno iznenađenje,pre svega DSS-u a i DS-u,pa i da prekrše eventualni dogovor o promeni ustavnog zakona,i dovedu u pat-poziciju vladajuću koaliciju.

Potpuno kriva percepcija..Da bi Kosovo bilo "tajvanizirano" Srbija bi morala biti Kina...
DSS, DS i SRS, odnosno vođstva tih stranaka nisu u nikakvom sporu..Sve ovo je deo njihovih svesnih aktivnosti, a tzv. "sukobi na javnoj sceni" su odglumljeni sukobi..Sve tri stranke bez obzira na formalni status učestvuju u podeli plena sve dok jedna ne padne ispod razine koja će je isključiti kao relevantnoga glumca..
To će, sva je prilika vrlo brzo zakačiti DSS...i dok se to ne dogodi imaćemo ovu nakaradnu partiokratsku vlast..
Unfuckable Unfuckable 00:36 27.10.2007

Re: Izbora nece biti

DSS, DS i SRS, odnosno vođstva tih stranaka nisu u nikakvom sporu..Sve ovo je deo njihovih svesnih aktivnosti, a tzv. "sukobi na javnoj sceni" su odglumljeni sukobi..Sve tri stranke bez obzira na formalni status učestvuju u podeli plena sve dok jedna ne padne ispod razine koja će je isključiti kao relevantnoga glumca..




Ovo je bio pogodak - potopljeno !
adam weisphaut adam weisphaut 10:35 27.10.2007

Re: Izbora nece biti

Drago Kovacevic
babic
Mislim da DSS greši što traži odlaganje predsedničkih izbora.Status Kosova,po svemu sudeći neće biti rešen u decembru,nego će uslediti verovatno neko odlaganje.U najgorem slučaju,doći će do jednostranog priznanja Kosova od strane SAD i još nekih država.To će biti uvod u "tajvanizaciju" Kosova,i situaciju koja može trajati decenijama sa neizvesnim ishodom.U međuvremenu,izbori moraju da se redovno održavaju.

U svakom slučaju,predsednički izbori se mogu odložiti ako se promeni ustavni zakon,što će morati da aminuje SRS zbog 2/3 u parlamentu.
Loše je i za DS i DSS da im SRS arbitrira kada će biti predsednički izbori,jer će oni prirodno najviše voditi računa o svom predsedničkom kandidatu Nikoliću.SRS će zbog "osvete" što su upotrebljeni kao strašilo od strane DSS-a za formiranje Vlade,biti spremni da prirede neprijatno iznenađenje,pre svega DSS-u a i DS-u,pa i da prekrše eventualni dogovor o promeni ustavnog zakona,i dovedu u pat-poziciju vladajuću koaliciju.

Potpuno kriva percepcija..Da bi Kosovo bilo "tajvanizirano" Srbija bi morala biti Kina...
DSS, DS i SRS, odnosno vođstva tih stranaka nisu u nikakvom sporu..Sve ovo je deo njihovih svesnih aktivnosti, a tzv. "sukobi na javnoj sceni" su odglumljeni sukobi..Sve tri stranke bez obzira na formalni status učestvuju u podeli plena sve dok jedna ne padne ispod razine koja će je isključiti kao relevantnoga glumca..
To će, sva je prilika vrlo brzo zakačiti DSS...i dok se to ne dogodi imaćemo ovu nakaradnu partiokratsku vlast..

Troll on
Da vidimo sta bimoglo da stoji iza igres sa "tajvanizaciojm" Kosova.
Danasnja Politika:

После недавне посете челних људи „Гаспрома” Србији, данима се спекулисало да је руски гигант поставио услов српској страни – цеви „Јужног потока” проћи ће кроз Србију само уколико Руси добију у пакету и НИС. Заузврат би ишло залагање Русије за очување јужне српске покрајине у саставу Србије. Упућени у ове преговоре кажу, међутим, да је „Гаспром” дошао у Србију највише због парирања америчком конкурентском пројекту „Набуко” и како би из прве руке предочили своје намере у овом региону. Овај велики пројекат, само за прелазак преко Србије, коштао би око милијарду долара.

http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=45677

Pitanje je da li je stvarno cebna za odbranu Kosova NIS, jer ako je trwbali bi da promislimo sta dobijamo a sta gubimo. Ako je cena za to sto Rusija nece priznati (odmah) Kosovo to sto ce doti NIS u ,miraz onda ce to dovesti do de facto monopola Rusije na srpsko snabdevanje enrgentima, sto jnas dovodi u opasnu poziciju da budemo pod uticajem stranog monopola i to zemlje koja vec ima sklonost da koristi energiju kao sredstvo ucene.. S druge strane svi smo mogli da cujemo sta je D'Alema rekao. Italija nam je jedna od najnaklonenjih clanica EU, dakle mozemo se nadati priznavnju SAD i IEU kao i citavog niza drugih zemalja Rusija ce mozda moci da prolongira ulazak Kosova u UN ali ce rezultat biti isti, Kosovo nezavisno a Srbija ruska energetska kolonija.
Troll off

jaksa scekic jaksa scekic 11:23 27.10.2007

Re: Izbora nece biti

Nije trol,pre neki dan Russia today Putinov 24-casovni kanal vesti imao prilog iz Beograda o tome kako su se Gasprom i Vlada Srbije u principu dogovorili o gasovodu i delu Nis-a,spominjao se i JAT.Bila izjava ministra Popovica,ali ne bas konkretna,kad ga neke novine pitale o tome i pokazale prilog minstrar "otkacio" i kazao da od toga nema nista..a podtext priloga je bio da li ce se ruskim parama placati dosledan srpski stav o Kosovu
AlexDunja AlexDunja 12:54 27.10.2007

Re: Izbora nece biti

adam weisphaut


Pitanje je da li je stvarno cebna za odbranu Kosova NIS, jer ako je trwbali bi da promislimo sta dobijamo a sta gubimo. Ako je cena za to sto Rusija nece priznati (odmah) Kosovo to sto ce doti NIS u ,miraz onda ce to dovesti do de facto monopola Rusije na srpsko snabdevanje enrgentima, sto jnas dovodi u opasnu poziciju da budemo pod uticajem stranog monopola i to zemlje koja vec ima sklonost da koristi energiju kao sredstvo ucene.. S druge strane svi smo mogli da cujemo sta je D'Alema rekao. Italija nam je jedna od najnaklonenjih clanica EU, dakle mozemo se nadati priznavnju SAD i IEU kao i citavog niza drugih zemalja Rusija ce mozda moci da prolongira ulazak Kosova u UN ali ce rezultat biti isti, Kosovo nezavisno a Srbija ruska energetska kolonija.
Troll off




marumi marumi 00:09 28.10.2007

Re: Izbora nece biti

Ma ja sve imam osećaj da oni hoće negativan izveštaj...Da neko drugi bude kriv što neće u Evropu...
A njima je Evropa samo obaveza...o)))

Briga njih za izvestaj. Oni znaju da im se isto fata. Sta ce njima Evropa. Srbija ce se naci u Evropi jedino ako Evropa udje u Srbiju. U njih Evropa sigurno nece uci.
ivana23 ivana23 00:19 27.10.2007

Izvinjavam se,

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 00:24 27.10.2007

Re: Izvinjavam se,

ivana23
mali trol:
http://www.izbornik.niktitanik.com/

Sve je OK..
Ovih dana sam bio u Zagrebu. Tamo su izbori za mesec dana i ta atmosfera se jedva oseća. Tek po neki bilbord i veće prisustvo u medijima. Nigde jednoga plakata a na bilbordima poruke vezane za poreze. To je valjda zbog toga što tamo više nema "sudbonosnih" izbora..što je pravac prema EU, ma ko pobedio..
Unfuckable Unfuckable 00:38 27.10.2007

Re: Izvinjavam se,

što je pravac prema EU, ma ko pobedio..


..

svanulo im u podne 12.marta, a znaju da uhvate priliku, kaj ne ?
gorran gorran 00:41 27.10.2007

Re: Izvinjavam se,

Bio i ja u Hrvatskoj i video na tv kako Sanader obilazi zapadnu Hercegovinu, i kao, SDP hoće vama da ukine pravo da glasate u Hrvatskoj, a zna se ko je prvi pohitao u pomoć kad je Dubrovnik bio ugrožen...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 00:48 27.10.2007

Re: Izvinjavam se,

gorran
Bio i ja u Hrvatskoj i video na tv kako Sanader obilazi zapadnu Hercegovinu, i kao, SDP hoće vama da ukine pravo da glasate u Hrvatskoj, a zna se ko je prvi pohitao u pomoć kad je Dubrovnik bio ugrožen...

Ma da..Ali to je uglavnom borba za tih 5-6 mandata u Hercegovini koji mogu Sanaderu doneti prednost nad SDP-om, a onda i novi mandat. Jer tamo mandat da sastavi vladu dobija onaj ko ima najviše poslanika. Zato su u BIH uveli 120 izbornih mesta a bilo prošli put 20-ak..
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 00:57 27.10.2007

Pred svojim navijačima..!!


Ima više izlaza. Sve zavisi kakav je odraniji dogovor među dvema stranama koje pregovaraju o datumu izbora, i ovih, i onih, a i koliko je taj dogovor održiv u momentalnim okolnostima i sa nepredvidivim dnevnopolitičkim elementima koji jednima ili drugima idu na ruku pa više ili manje "koriguju svoj stav" i zatežu. Postoji, na primer, i varijanta da se ipak održe izbori 9. decembra. DSS na njima ne bi učestvovao ni na koji način, kako bi pred svojim simpatizerima dokazao tezu da ne treba juriti vlast dok se bije odsudni boj za "svetu srpsku zemlju". Tako BT postane predsednik (ako je verovati anketama) i dokaže snagu pred svojima, a VK "sačuva obraz" pred onim navijačima koji su mu još uvek verni. Oko Kosova ionako neće doći ni do kakvog spektakularnog pomaka. Biće to korak po korak, rečenica po rečenica u nekakvim ugovorima, susret po susret zvaničnika ovih i onih... To će biti dug proces i na to treba računati. Na žalost po nas (i atraktivnost naše zemlje za strana ulaganja), a na radost belosvetskih moralista koji na tom pitanju vežbaju svoju visprenost u igri koja se zove "EU, Rusija, SAD". Naravno, dugo rešavanje kosovskog pitanja jeste jedan od elemenata na koje VK računa kad je reč o daljem opstajanju njegovog političkog identiteta, i uticaja.
akai akai 02:42 27.10.2007

Re: Pred svojim navijačima..!!

Dragan Vujanović
Postoji, na primer, i varijanta da se ipak održe izbori 9. decembra. DSS na njima ne bi učestvovao ni na koji način, kako bi pred svojim simpatizerima dokazao tezu da ne treba juriti vlast dok se bije odsudni boj za "svetu srpsku zemlju". Tako BT postane predsednik (ako je verovati anketama) i dokaže snagu pred svojima, a VK "sačuva obraz" pred onim navijačima koji su mu još uvek verni.


Pragmaticno ali malo zaboravljas sujetu.

Postoji jos jedna varijanta:
Predsednik vlade tj VK daje predlog da se raspusti Skupstina (a daje ga posto je on prvi medju jednakima a jednakijih ima jedan vise) pa onda OD raspusta Skupstinu pa se raspisuju opsti izbori, a o Kosovu da pregovara nema niko mandat pa nam tako Kosovo ostade jos tri meseca duze u sastavu:)
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 03:47 27.10.2007

Re: Pred svojim navijačima..!!

Pragmaticno ali malo zaboravljas sujetu.
Postoji jos jedna varijanta:
Predsednik vlade tj VK daje predlog da se

Ako pogledaš malo naviše, videćeš da sam naveo kako postoji više izlaza. Onaj izlaz o kome sam napisao komentar samo je jedan od njih. Dakle nisu isključene ostale varijante. Pa ni ova o kojoj ti pišeš. U legalizmu je zaista sve moguće. Kosovo nema alternativu. Jedino vlast je alternativa Kosovu. Ali pošto se vlast i Kosovo u ovom slučaju (kod VK) međusobno (p)održavaju, a ne potiru, slobodno možemo da računamo kako je to skoro jedno te isto.




ruza26 ruza26 12:33 27.10.2007

Re: Pred svojim navijačima..!!

Ma koliko se trudili nema sanse da smislite varijantu koju oni mogu da smisle!
marumi marumi 13:11 27.10.2007

Re: Pred svojim navijačima..!!

ruza26
Ma koliko se trudili nema sanse da smislite varijantu koju oni mogu da smisle!

I ovo bi mogao da bude komentar meseca. Potpisujem.
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 18:05 27.10.2007

Re: Pred svojim navijačima..!!

Ma koliko se trudili nema sanse da smislite varijantu koju oni mogu da smisle!


Slažem se. Ovo je žestoko istinito !
Soylent Green Soylent Green 01:33 27.10.2007


Cemu uopste sluze ti izbori?

Mislim, sta ce da se promeni posle izbora? WTF cares da li je nekom glavonji potvrdjeno jos N godina mandata? Zasto bi se gradjani cimali zbog toga?

Ako prihvatite apsurd da su se glavne partije DOGOVORILE KO CE DA POBEDI NA IZBORIMA (ja se stvarno nadam da ovo i dalje zvuci apsurdno), po principu i k. u dupe i dusa u raj, zasto bilo ko osim partijskih gazda ima interesa da se cima po biralistima?

Ovaj nadrealni (C) dogovor znaci da u stvari postoji jedna partija i da je gradjanstvo dekor. Samim tim svako zalaganje za izbore dezavuise te koji se zalazu kao proponente kvazi-visepartijskog sistema, tj. komunjare.

Jos je najbolji moguci ishod izbora da pobedi T. Nikolic. Steta sto ne postoji komicar formata S. Colberta (koji se upravo kandiduje za USA predsednika) pa da bar i gradjani imaju nesto od izbora.
akai akai 02:32 27.10.2007

Re: <BR>Cemu uopste sluze ti izbori?

Soylent Green
Steta sto ne postoji komicar formata S. Colberta (koji se upravo kandiduje za USA predsednika) pa da bar i gradjani imaju nesto od izbora.


Ziv li je Secerovski?
akai akai 02:29 27.10.2007

Izbori? Koji izbori?

S obzirom da izbore raspisuje i "zakonima uredjuje" vlast ili spontano okupljeno par stotina hiljada ljudi (mozda ako se ovako nastavi - a hoce) ne mogu a da se ne zapitam - da li su izbori vlastima i kome u vlasti uopste potrebni?

DS - ne dobja nista - gubi, DSS bez Velje gubi - s Veljom gubi, Velja sam ili s Palmom - ima neku prciju od glasova ali gubi, G17 - gubi ali se ne libi ni koalicije i sa SRS-om (mozda grubo receno) ako treba ali da finansije ostanu kod njih... ima li ih jos?
SRS gubi (malko su se posvadjali oko unutarstranackih i javnih funkcija pa sad i oni imaju frakcije:)) Za SRS je gubitak i dolazak na vlast (zahvaljuljuci DS-u i G17+ jako mi je otrcano da koristim termin "preuzimanje odgovornosti"
SPS - rano je (odklon od Milosevica se koristi kako kad je potrebno, ili sto bi se narodski reklo - cinculiraju) mislim da je njima svejedno. Ostaju tamo gde su i sad.

Opozicija?
LSV, LDP... dobijaju vise nego sto su imali ali ne i dovoljno. Ceda krece u predsednicku kampanju ne da bi bio predsednik Srbije nego da bi sebi napravio bolju pregovaracku poziciju u kojoj gubi ako podrzi Tadica, gubi ako "puknu" pregovori...

E sad, momenat zvani Kosovo, mozda VK vidi il zna nesto sto ja ne vidim niti znam ali da sam na njegovom mestu dosta bih zurio da me izaberu pre no sto izgubim Kosovo, a postoji i opcija b) poludeo i misli da ce spasti Kosovo.

Naravno, u zemlji Srbiji, uvek postoji i trece vidjenje - nesto treba da se zavrsi sto oni znaju a mi ne, pa sad tu treba malo vise vremena pa se izvlace na Kosovo a u medjuvremenu Rusi kupe za rublju NIS ili tako nesto?

Neki zakljucak?
- Nikom izbori nisu potrebni i nikad za njih nije vreme ako se vlast pita. Dobra vest je da vlast raspisuje izbore kad misli da je najjaca a onda se ponovi 2000-ta. Losa vest - trazi se neki novi super deka Avramovic ali ne znamo ko ce pre da ga nadje.

I jos da repliciram malo: "moramo još dugo birati manje zlo..." je potrosena fraza koja mene vodi u apstinenciju a mislim da nisam niti jedini niti spadam u malobrojnu grupu. Jednostavno vise ne zelim da budem za "manje zlo" zato sto to "manje zlo" posle kohabitira sa vecim zlom sto znaci da mi je isto glasao za BT ili VK a svaki glas za VK je i rezervni glas za SRS a ja u tome ne zelim da ucestvujem.
AcaB AcaB 05:28 27.10.2007

Medjutim...

Vec sam potrcao da aminujem sve sto si napisao, kad mi pade na pamet da se ne treba ni u sta zaklinjati.
Sta ako UDBA odluci da joj je bolje da Kostuniju mandat ne traje koliko i Slobi sto je trajao, te da im je bezbednije da nastave sa Tadicem, a Dinkic kao "evropski nastrojen" postane glavni oponent Tadicu, ali eto zbog nacionalnog interesa kohabitira... Ima da budu izbori 9. novembra! I lepo zapuse usta nevernim Tomama (kao Drago sto je) podmladjeni i osvezeni krenu u dalje jacanje dinara i sve ostalo... (Naravno, Djelic postaje najbolja Tijaniceva prijateljica, a Tadic se sa Bulatovicem najbolje razume kada cute. Mihajlovic ce vec potkrepiti nekom originalnom pricom sta god bude trebalo).
matakovic matakovic 06:56 27.10.2007

bice

iz X u 2. Da objasnim. X - niko ne dobija, svi razmisljaju (Tadic pogotovo). 2 - dobija Kostunica. Istorija se ponavlja.
Kostunica zeli optuziti malog Pericu (Tadica) za neuspele pregovore o statusu Kosova i pokusati da na izborima koji ce biti posle statusa dobije svu vlast. Evo i dublje analize. Ministar vanjskih poslova -DS, znaci ko je kriv - DS.(A? kakva analiza, duboka) Sa druge strane Kostunica svaki dan jedno te isto: "Kosovo ovo, Kosovo ono, zakoni, pravda, borba..." - ubedjuje narod (u daljem textu - ovca) da se bori za Kosovo do poslednje kapi (nase) krvi. Priprema ovcu da ova posle 10.12. klice Kostunici kako je ovaj juuunak, borac, a eto nije mogao jer je bio sam, okruzen DS-om. Onda ce ici prica kako se samo ceka dan kada ce svi Srbi uleteti u Kosovo, kako treba ocistiti drzavu od neprijatelja (LDP, LSV manjinske stranke...) kako bi se to i ostvarilo. Tada naravno ovca glasa za kostunicu jer je navikla na "neprijatelje", "nepravdu" tenzije. Jedino strahom i U-RA politikom se ovde moze dobiti vlast. Prica o Euro Serbiji je preblaga za ovdasnji narod. Nema tu nikakvog izazova za njih. Navikli ljudi na mucenje. Da ne izostavim pricu o dugu koji Djelic zeli da otpise na ime Kosova i hajku protiv takvog stava od strane DSS.
Tadic se drzi stare izreke, pametniji popusta. To znaci da ovom zemljom vladaju glupanderi. Tadicu popustaj i dalje!
Aj sad neko ko se ne zove Dj. Vukadinovic ili S. Antonic da mi ospori ovu tvrdnju!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:32 27.10.2007

Re: bice

matakovic
iz X u 2. Da objasnim. X - niko ne dobija, svi razmisljaju (Tadic pogotovo). 2 - dobija Kostunica. Istorija se ponavlja.
Kostunica zeli optuziti malog Pericu (Tadica) za neuspele pregovore o statusu Kosova i pokusati da na izborima koji ce biti posle statusa dobije svu vlast. Evo i dublje analize. Ministar vanjskih poslova -DS, znaci ko je kriv - DS.(A? kakva analiza, duboka) Sa druge strane Kostunica svaki dan jedno te isto: "Kosovo ovo, Kosovo ono, zakoni, pravda, borba..." - ubedjuje narod (u daljem textu - ovca) da se bori za Kosovo do poslednje kapi (nase) krvi. Priprema ovcu da ova posle 10.12. klice Kostunici kako je ovaj juuunak, borac, a eto nije mogao jer je bio sam, okruzen DS-om. Onda ce ici prica kako se samo ceka dan kada ce svi Srbi uleteti u Kosovo, kako treba ocistiti drzavu od neprijatelja (LDP, LSV manjinske stranke...) kako bi se to i ostvarilo. Tada naravno ovca glasa za kostunicu jer je navikla na "neprijatelje", "nepravdu" tenzije. Jedino strahom i U-RA politikom se ovde moze dobiti vlast. Prica o Euro Serbiji je preblaga za ovdasnji narod. Nema tu nikakvog izazova za njih. Navikli ljudi na mucenje. Da ne izostavim pricu o dugu koji Djelic zeli da otpise na ime Kosova i hajku protiv takvog stava od strane DSS.
Tadic se drzi stare izreke, pametniji popusta. To znaci da ovom zemljom vladaju glupanderi. Tadicu popustaj i dalje!
Aj sad neko ko se ne zove Dj. Vukadinovic ili S. Antonic da mi ospori ovu tvrdnju!


Teško ti je tvrdnju osporiti čak kad bi se čovek i zvao kao persone koje navodiš..
No, nesreća je što to kapira zanemarljiv broj ljudi...
blackbox blackbox 21:03 27.10.2007

Re: bice

Kostunica zeli optuziti malog Pericu

Slažem se u celini.
Ako rešenje za Kosovo bude nepovoljno, a svi su izgledi, krivac će biti DS. Ako bi bilo povoljno ili se nastavili pregovori, zaslužan će biti VK i njegovi mudri ministri savetnici.
Za svaki sluča, evo uveli su i igru i Republiku Srpsku, koju će VK braniti do kraja kao i SM.Čak i Jočić , u svojstvu ministra policije,već nudi svaku pomoć. Ostaje još da takvu pomoć ponudi i ministar vojni i onda imamo kompletno ozbiljnu situaciju da o izborima ne može biti govora.
Istovremeno, sutra će Glavni odbor DSS usvojiti Rezoluciju o neutralnosti. Neutralnost znači, pre svega, da u tekućim ili predstojećim ratnim sukobima neće biti ni na jednoj strani.
U isto vreme ministar vojni na seminaru NATO se žali kako vlada nema razumevanja za saradnju sa NATO, za koju se on inače zalaže.Unatoč tome, vlada skladno funkcioniše.
Pa sada ko može da ih razume, može, a ko ne može sam je kriv a biće i dužan.
matakovic matakovic 07:34 28.10.2007

Re: bice

blackbox
koju će VK braniti do kraja kao i SM.


najebalizacija: SM u VK.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:45 27.10.2007

Ma nemoj da pričaš..o))

NEMA ODLUKE
NITI je predsedništvo DS zasedalo, niti je stranka odlučila da Oliver Dulić treba da raspiše predsedničke izbore u decembru - izjavila je za "Novosti" portparol DS Jelena Marković, povodom medijskih spekulacija da je već pala odluka o datumu izbora.

Pedja Rafailovic Pedja Rafailovic 15:02 27.10.2007

Tipujem sledece:

A mozda Predsednik i Premijer promene mesta.


Cisto intuitivno, izgleda mi da je ova kombinacija sasvim "kohabitativna". Rokada kojom bi se ocuvale, ali i ojacale stecene pozicije.
A Kosovo? Kosovo bi "ostalo" "u" Srbiji.
I vuk sit, i ovce na broju,... a cobanin ode kuci pevajuci!

marumi marumi 00:00 28.10.2007

Re: Tipujem sledece:

Cisto intuitivno, izgleda mi da je ova kombinacija sasvim "kohabitativna". Rokada kojom bi se ocuvale, ali i ojacale stecene pozicije.

Zanimljivo da sef vlade nesvrstane Srbije nema nijedne sede a sefuje jos iz doba nekakve SRJ.
Boris je potpuno osedeo a reklo bi se i da slabi valjda od kohabitacije.
matakovic matakovic 07:43 28.10.2007

Re: Tipujem sledece:

marumi
Cisto intuitivno, izgleda mi da je ova kombinacija sasvim "kohabitativna". Rokada kojom bi se ocuvale, ali i ojacale stecene pozicije.

Zanimljivo da sef vlade nesvrstane Srbije nema nijedne sede a sefuje jos iz doba nekakve SRJ.
Boris je potpuno osedeo a reklo bi se i da slabi valjda od kohabitacije.



Vladar vlade dobio neki specijalni manastirski melem da ne osedi.
Contractor Contractor 18:04 27.10.2007

...

Ja ne vidim u cemu je ovde problem? Pa gospoda iz DS-a se zalazu za izbore u Decembru, ali nisam jos ni od jednog cuo koje godine? Pretpostavljam da ce se do Decembra 2008. raspisati i DS ce izvojevati jos jedan "uspeh"!
WIMBLEDON WIMBLEDON 19:42 27.10.2007

...СAМО ДРУГО ПAКОВAЊE!

Нe бих дa eмитуjeм нeгaтивнe тaлaсe, aли сaм нeкaкo убeђeн дa билo или нe билo избoрa oвoг дeцeмбрa, a мoждa и нaрeднoг, ништa сe нeћe прoмeнити. Кaкaв гoд будe исхoд, ДС нeћe мoћи бeз ДСС и прилeпaкa дa фoрмирa влaду и oбрнутo. Рaдикaли имajу нajбoљу мoгућу, зaмисливу, пoзициjу: вeлики брoj пoслaникa, вeликe и сигурнe плaтe и привилeгиje и штo би били луди дa пoкушaвajу дa пoбeдe. Остaлe стрaнкe кoje сe бoрe oкo цeнзусa прилeпићe сe уз нeку кoja им пoнуди нajвишe (jaвнa прeдузeћa, упрaвни oдбoри...) и њимa никaкo ниje стaлo дo избoрa.
Свe у свeму црнa и сумoрнa сликa пoлитичкe ствaрнoсти у Србиjи. Сeм... aкo нaрoду нe дojaди oвaквa влaст кoja функциoнишe пo нajбoљeм фeудaлнoм принципу, пa узмe гoвнaвe мoткe (нe глaсaчкe листићe, oд тe рaбoтe нeмa ништa) и рaстeрa тe aлaвe пoлитикaнтe кojимa je мaлo и стo-двeстa иљaдaрки крвaвo зaрaђeних нaрoдних пaрa. Другoг нaчинa, у oвaквoj Србиjи, нeмa. Кaквa причa o дeмoкрaтиjи и дeмoкрaтским нaчинимa прoмeнe влaсти! Мoжe и тo, aли у нeкoj другoj Србиjи, зa jeднo двeстa-тристa гoдинa.
A, узгрeд, сaми смo их бирaли (и изaбрaли) и дoзвoлили им дa oд нaс прaвe зaмoрчићe зa свoje вивo дeмoнкрaтскe eкспeримeнтe.
AlexDunja AlexDunja 19:56 27.10.2007

Re: ...СAМО ДРУГО ПAКОВAЊE!

WIMBLEDON

A, узгрeд, сaми смo их бирaли (и изaбрaли) и дoзвoлили им дa oд нaс прaвe зaмoрчићe зa свoje вивo дeмoнкрaтскe eкспeримeнтe.


deokratskim putem.
WIMBLEDON WIMBLEDON 21:01 27.10.2007

Re: ...СAМО ДРУГО ПAКОВAЊE!

Aмин!
Soylent Green Soylent Green 21:58 27.10.2007

Re: ...СAМО ДРУГО ПAКОВAЊE!

WIMBLEDON
пa узмe гoвнaвe мoткe (нe глaсaчкe листићe, oд тe рaбoтe нeмa ништa)


Prvo, izvinjavam se na cepidlacenju, ali mislim da je knjizevni izraz "govnjiva motka" a ne "govnava motka" (govnjiva je prozeta govnima, a govnava samo isflekana.)

Drugo, motke ce samo ponovo dovesti do istog ciklusa - 5. oktobar, euforija, kostunica, depresija.

Izbori, ako nista drugo, pruzaju mogucnost subverzije sistema. Glasajte za kandidata LDP-a - to ce vlast da uplasi vise nego bilo koja kolicina motki i govana u bilo kojoj kombinaciji. Ili, ako ne mozete da smislte LDP, glasajte za T. Nikolica.

Neophodno je da DS oslobodi mentalni prostor za pravu stranku - bilo tako sto ce se radikalizovati ili potpuno uvuci u DSS-ov rektum i postati deo probavnih organa. Uostalom, zar nije sama komedija oko imena - DS, DSS, DSSS dobar znak vestacke diferencijacije?

LDP ima dobre sanse da se za par godina priblizi centru i postane ono sto su svi ocekivali od DS-a. Mislim da je vec i inteligentnijim narodnjacima jasno da tekuca Dssss garnitura nema ni dovoljno mozga ni dovoljno testisa da upravlja zemljom, imaju samo razvijena usta kao novorodjeno dete da se refleksno prikaci na sisu.

Sa malo razvijenijim pomenutim organima i postovanjem sigurnosnih procedura (obavezno nosenje bulletproof vests na otvorenom prostoru) moguce je resiti dosta problema. Ovog momenta ne vidim ko bi osim LDP-a u dogledno vreme mogao da resi kosovsku krizu - recimo tako sto se u zamenu za ostanak kosova u okviru srbije amerikancima da pravo na jos vecu vojnu bazu u sred srbije sa boljom pozicijom i komunikacijama od Bondsteel-a. Ili nesto jos radikalnije.

To jajare ne mogu da urade.

Dr M Dr M 00:13 28.10.2007

Re: ...СAМО ДРУГО ПAКОВAЊE!

@ Soylent Green

Slazem se sa Vasim razmisljanjem o glasanju za LDP.
Medjutim, smatram da resenje kosovske krize nije ostanak Kosova u okviru Srbije. Ja resenje, umesto autonomije Kosova u okviru Srbije, vidim u jakoj autonomiji Srba u okviru nezavisnog Kosova.

Srbija nije u stanju da resi bilo koji kosovski problem, neka vecina na Kosovu sama resava svoje probleme a srpsku autonomiju neka stiti Evropa. To je jedini nacin da i Srbija i Kosovo izadju iz sadasnjeg smrtonosnog zagrljaja.
WIMBLEDON WIMBLEDON 10:10 28.10.2007

Re: ...СAМО ДРУГО ПAКОВAЊE!

Дa нe цeпидлaчимo oкo aтрибутa, oстajeм при мoдeлу! Знaчи, бeз нeкe врстe мoткe, oви узурпaтoри влaсти и нaших живoтa нeћe oтићи. Aкo тo знaчи joш jeдaн 5. oктoбaр, сaмo oвoг путa eфикaсниjи, нeкa будe. Aли, и 6, 7, 8. и сви oстaли oктoбaрски дaни.
Вaшe je прaвo дa мислитe дa je ЛДП стрaнкa кoja би нeштo прoмeнилa. Ja нe! И нeћу глaсaти зa ни зa њих a ни зa Т. Никoлићa. Тoликo су ми сe сви смучили дa ћу вeрoвaтнo глaсaти свoг псa Срeћкa jeр зa њeгa мoгу дa гaрaнтуjeм дa мe нeћe прeвaрити ни изнeвeрити.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:20 28.10.2007

Re: ...СAМО ДРУГО ПAКОВAЊE!

Dr M
@ Soylent Green

Slazem se sa Vasim razmisljanjem o glasanju za LDP.
Medjutim, smatram da resenje kosovske krize nije ostanak Kosova u okviru Srbije. Ja resenje, umesto autonomije Kosova u okviru Srbije, vidim u jakoj autonomiji Srba u okviru nezavisnog Kosova.

Srbija nije u stanju da resi bilo koji kosovski problem, neka vecina na Kosovu sama resava svoje probleme a srpsku autonomiju neka stiti Evropa. To je jedini nacin da i Srbija i Kosovo izadju iz sadasnjeg smrtonosnog zagrljaja.

Potpuno se slažem, poštovani Dr M. Još bih dodao da sadašnja vlast u Srbiji nije u stanju da reši ni jedan, a kamo li kosovski problem. Oni čak sami odašilju mesecima takve poruke. Recimo, ovo što rade Đelić i Rasim Ljajić sa tzv. političkom voljom da se pohapse haški begunci. Ko može verovati ili smatrati partnerom državu koja ne može uhvatiti jednoga čoveka za koga izjavljuje da je baš voljna da ga uhvati i da je za tu namenu angažovala 60 posto svojih kapaciteta sile...
Politička pamet, mudrost, ideje modernizacije već dugo ne stanuju ovde. Ovde stanuje korupcija, šićar, prevara i anahrone političke ideje.
Dr M Dr M 10:51 28.10.2007

Re: ...СAМО ДРУГО ПAКОВAЊE!

Postovani Drago,

sto se tice odasiljanja poruka, VK&co. od pocetka odasilju poruke- "okoncanja saradnje sa Hagom", ta je poruka usla u svakodnevni recnik, i jasno se vidi sta misle pod " okoncanjem", prestanak rada Haskog tribunala.

Samo okoncanje, nista hapsenje.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:18 28.10.2007

Re: ...СAМО ДРУГО ПAКОВAЊE!

Dr M
Postovani Drago,

sto se tice odasiljanja poruka, VK&co. od pocetka odasilju poruke- "okoncanja saradnje sa Hagom", ta je poruka usla u svakodnevni recnik, i jasno se vidi sta misle pod " okoncanjem", prestanak rada Haskog tribunala.

Samo okoncanje, nista hapsenje.

Da...Kako je jezik gusta šuma u koju je moguće svašta sakriti..o))
Samo za ovu skrivalicu su više zaduženi ovi sa levog krila inače monolitne Koštuničine političke klase..Ova Tadićeva ekipa...o)))
Dr M Dr M 11:56 28.10.2007

Re: ...СAМО ДРУГО ПAКОВAЊE!

@ Drago

O "levacima" koje ste pomenuli ne smem da razmisljam pre rucka, zabranio mi lekar, da ne provociram cir.
adam weisphaut adam weisphaut 11:58 28.10.2007

Re: ...СAМО ДРУГО ПAКОВAЊE!

Samo za ovu skrivalicu su više zaduženi ovi sa levog krila inače monolitne Koštuničine političke klase..Ova Tadićeva ekipa...o)))

Zasta su nagradjeni "preuzimanjem odgovornosti"
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:13 28.10.2007

Re: ...СAМО ДРУГО ПAКОВAЊE!

adam weisphaut
Samo za ovu skrivalicu su više zaduženi ovi sa levog krila inače monolitne Koštuničine političke klase..Ova Tadićeva ekipa...o)))

Zasta su nagradjeni "preuzimanjem odgovornosti"

Ma "preuzimanje odgovornosti" prevedeno na jezik istine nekima će značiti zarađen prvi milon, a nekima bogami i trideseti..o)))
Uh, kad nakon toga počne priča kako su se "žrtvovali" pa morali zajedno sa Veljom i ostalom narodnjačkom bratijom pod VK upravljačkom palicom, a sad ih neko neodgovorno pita šta su to radili..
- Ja sam Ronaldinjo i umesto da me pozdravite vi me grdite - zborio je Boža Đelić u skupštini kad su mu neki prigovarali da je za vrlo kratko vreme u Srbiji "zaradio" petnaestak miliona evra...o)))

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana