Zajedno smo jači

dracena RSS / 01.11.2007. u 09:06

zwei+Freunde+02.JPG

Dracenine "Mrvice"

Tog jutra smo se posebno lepo skockali, očešljali decu, pokušali (i to je nešto) da očešljamo psa, veliku crnu šnaucerku, popakovali u kola nešto malo potrebnih stvari za usput i par sitnica za poklon i krenuli u dugo najavljivanu i ugovaranu posetu rodjacima u jedno šumadijsko selo. Stigosmo pred podne.

Naši rodjaci, fini svet, lepih starinskih manira, gostoljubiv, tih, promišljen i pošten, dočekše nas sa oduševljenjem i raširenih ruku. Posedasmo na klupe u bašti. A gde bismo drugo mi, siroti gradski pacovi, poluugušeni od smoga? Snajka (tako je svi zovu, više joj se niko ne seća pravog imena) nas posluži limunadom, a onda nas njihov sin sve zajedno odvuče u zadnje dvorište da vidimo „prinove": prasiće, piliće, ćuriće, pačiće... Razneženi gledamo te krhke mlade živote i uživamo.

Odjednom iz prednjeg dvorišta dreka do neba: skičanje, lajanje, režanje, zveket oborenog sitnog i krupnog sudja. Dok smo mi stigli na poprište, sve je već bilo gotovo i mi zatekosmo potpuno mirnu sliku. Sve u redu, kučka pod stolom, vetrić i dalje pirka, behar miriše, samo sudje koje je bilo naslagano na klupi leži razbacano po travi. Nikad ne bismo ni saznali šta se tačno desilo da nismo pronašli dva svedoka-očevica: kćer domaćina i njenu drugaricu koje su upravo bile ušle sa ulice u dvorište. Po njihovoj priči posvadjali su nam se psi. E, na zdravlje! Naša šnaucerka, dobra kao hleb, staložena, beskrajno strpljiva i ljubazna, naročito prema slabijima, ali za moj ukus preterano samouverena, samostalna, dominantna i s vremena na vreme do ludila tvrdoglava, je čim smo stigli, još sa kapije ošacovala mesto ispod baštenskog stola kao idealno za njen celodnevni odmor, bez mnogo predomišljanja se strovalila na njega i, biće iscrpljena od napornog putovanja, zadremala. Nije znala, a verovatno je nije bilo ni briga, da je to mesto pre nje s teškom mukom izborio, a kasnije i životom branio i pas domaćina, mali beli kerić po imenu Džeki, koji je u trenutku našeg dolaska nekim poslom bio odsutan. Medjutim, dok smo mi bili u zadnjem dvorištu, on se vratio kući, na svom mestu ispod stola zatekao veliko crno čudovište i lepo dobio nervni slom. Odmah je krenuo u akciju i pokušao da je grdnjama i psovkama otera, po mogućstvu u njen lepi Beograd. Ona ga je, onako pospana, nekoliko trenutaka samo gledala, a onda se i sama iznervirala, ustala i po kratkom postupku ga mlatnula svojom velikom šapom po glavi (u obračunima je koristila samo šape). To je bilo sasvim dovoljno da Džeki shvati ko je jači, pa je glavom bez obzira zaždio kroz rupu na tarabi, rušeći usput neko sudje koje je snajka pometnula na klupu. Slušala sam ovo svedočenje i u meni je rastao osećaj krivice zbog nezahvalnosti mog psa prema domaćinima i dužnosti da rešim nesporazum. I dok sam ja smišljala način kako da pomirimo dva ljuto zavadjena psa, začuh lavež iza svojih ledja. Okrenuh se i ugledah Džekija kako s one strane tarabe laje na našu veliku crnu NJU, uljeza, okupatorku i tabadžijku. Ali prepametno stvorenje se nije vratilo samo. Pored njega je stajao i sa njim zajedno lajao njegov negativ, kerić Miško istog rasta, gradje i lika, samo crn. Zamislite genija od psa, tog Džekija! Kad je video da sam neće oterati neman koja se stuštila u njegov srećni, sredjeni život, njegovo omiljeno mesto za dremku posle ručka, a možda i ostale privilegije, doveo je svog druga Miška kao pojačanje!

Pouka koju sam izvukla iz ovog istinitog dogadjaja mi je mnogo koristila u životu. Od tog dana više nikad nisam odustala od svog cilja, jer sam shvatila da činjenica da nešto ne mogu da obavim sama, ne znači da uopšte ne mogu. Uvek će se naći neko ko voli nemoguće misije, samo se treba osvrnuti oko sebe.

Pošto me turbo folk malo-malo otera sa mog omiljenog mesta, klasične muzike, dovodim pojačanje i na mom sledećem blogu protiv njega ćemo se boriti moj specijalni gost Jaril i ja.

Zato, dragi moji ljubitelji muzike, knjige u šake, sluške na uške, miša za rep, pa na Internet, da se što bolje pripremimo za ćaskanje. Jaril već uvelike smišlja i piše, nemojte da nas zatekne nespremne.

 

Atačmenti



Komentari (37)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Unfuckable Unfuckable 10:52 01.11.2007

Sjajna tema na dobrom mestu

koalicije.....
principijelne, neprincipijelne, trule.....
Trebalo bi da bude zanimljivo
preporuka
Kazezoze Kazezoze 11:08 01.11.2007

Re: Sjajna tema na dobrom mestu

evo malo folka, jest da nije bash turbo, al'....
dracena dracena 12:12 01.11.2007

Re: Sjajna tema na dobrom mestu

Hvala, Un..biip.
Biće, biće, što biti ne može. :)
Ti znaš da gde ja prodjem, tu trava ne raste. :)))
dracena dracena 12:16 01.11.2007

Re: Sjajna tema na dobrom mestu

Vidim, Kaze, tvoj komentar i pomislim: ohoho, ovaj Kaz već krenuo u pripreme, a onda se setim da ti uvek imaš nekog muzičkog keca u rukavu. :))))
Milan Novković Milan Novković 15:27 01.11.2007

Re: Sjajna tema na dobrom mestu

koalicije.....
principijelne, neprincipijelne, trule.....

Evo jedne Semi...biip koalicije :)

Jaril Jaril 12:01 01.11.2007

Јаој,

Јаој, па Ви ме тако помпезно најависте )

Јавио ми се страх да не разочарам
Не брините, то је код мене позитивно

Хвала на добродошлици
dracena dracena 12:29 01.11.2007

Re: Јаој,

Ništa "jaoj"!
Znam ja vas muzičare: navodno najveći tremaroši na svetu, ali samo do kraja prvog takta.
A od početka drugog se toliko razmašete da vas više niko ne može zaustaviti. :))))
marumi marumi 12:36 01.11.2007

pitanjce :)))

Draga dracena,
ja jedva izdrzah da iscitam pricu do kraja da vidim kako se zavrsila ova drama sa psima.
Ili se drama nije ni zavrsila niti ce se zavrsiti?
Uff... sve se preznojih ali ne kapitam da li su psi posle drame nastavili neku vrstu kohabitacije
protiv velikog gosta ili su se bas sa tim gostom dokrajcili na krv i noz a kako se to kaze? :)
Mislim, ja ne nadjoh kraj ovoj drami. :(
marumi marumi 12:37 01.11.2007

Re: pitanjce :)))

P.S. i gde je Dzeki nasao da dovede u pomoc bas Miska? :)))
dracena dracena 12:47 01.11.2007

Re: pitanjce :)))

Marumi, mislim da je priča dovršena samim tim što je Džeki pokazao ko je genije. :)) Nema tu više šta da se priča. Ali pošto vi po svaku cenu želite da zaokružite površinski sloj, evo epiloga:

Morali smo da sklonimo šnaucerku, jer se od laveža dvojice prijatelja nije moglo razgovarati, ne samo u dvorištu našeg domaćina, nego u tri okolne ulice. Ne moram da vam pričam koliko smo se tek mi svi oznojali dok smo psa velikog skoro k'o tele i tvrdoglavog k'o mazga izvukli i smestili na finu, meku prostirku pod drugim stolom.
dracena dracena 12:48 01.11.2007

Re: pitanjce :)))

marumi
P.S. i gde je Dzeki nasao da dovede u pomoc bas Miska? :)))

A šta fali Mišku, moliću fino?:))))
marumi marumi 13:04 01.11.2007

Re: pitanjce :)))

A šta fali Mišku, moliću fino?:))))

Fala na odgovoru sad mi je lakse. :)))
A sto se Miska tice, asocijacije su cudo. :)))
dracena dracena 13:07 01.11.2007

Re: pitanjce :)))

A sto se Miska tice, asocijacije su cudo. :)))

Hajde da nam otkriješ (može na ti?) svoje asocijacije.
Ja sam nisko asocijativan, skoro a-asocijativan tip. :)))
marumi marumi 13:39 01.11.2007

Re: pitanjce :)))

Hajde da nam otkriješ (može na ti?) svoje asocijacije.
Ja sam nisko asocijativan, skoro a-asocijativan tip. :)))

E, pa ima vise vrsta Miskova. Ima ih manjih, onih osrednjih a ima ih i onih koji su se okrupnjali i to poprilicno.
Ja znam jednog Miska i to isto i bas u Sumadiji koji je jako, jako opasan. Niko mu nista ne moze. Poznaje sve rupe u zakonu prirode i drustva, bolje ih poznaje od svakog suda koji bi mu sudio. Misko se cesto upischko ali on uvek ispliva iz sopstvene pische. I ne samo da je se Misko upischko, Misko je se i uneredio ali to plivachi oko njega slabo primecuju, svi su u istoj plovidbi pa veslaju li veslaju.
Otuda moje znojenje pri citanju tvoje price, dracena, prepadoh se da se Dzeki ne udavi ako i on pocne da pliva tako blizu Miska posto je Misko u najdubloj dubini, na dnu dna. Sto se ostalih Miskova tice, ima jedan kojeg svi znaju ali je taj isplivao na povrsinu pische i kake ovih sitnijih ribica Mischkitja poput naseg sumadijskog a kao produkt njihove pische i kake.
Capito? :)))
dracena dracena 13:51 01.11.2007

Re: pitanjce :)))

Aaaa! Ti misliš na:


On me ne zanima mnogo, jer znam da će se i za njega naći neki Din(ar)kić. Dobiće i on ono isto što i njegovi dugovi, braća K. Drugačije ne može biti, pogotovu kad se neko ne smiruje i kad mu nikad dosta, kao što je kod njega slučaj.

Ne, ovaj Miško je fini seoski pas koji pošteno zaradjuje svoj hleb. :)))) Čuva kuću, laje kad treba, juri kokoške kad se razmile po dvorištu, mislim da čak i ovce čuva, ali za ovo poslednje nisam sasvim sigurna, pa me nemoj držati za reč.
marumi marumi 13:58 01.11.2007

Re: pitanjce :)))

On me ne zanima mnogo, jer znam da će se i za njega naći neki Din(ar)kić. Dobiće i on ono isto što i njegovi dugovi, braća K. Drugačije ne može biti, pogotovu kad se neko ne smiruje i kad mu nikad dosta, kao što je kod njega slučaj.

Ne, ovaj Miško je fini seoski pas koji pošteno zaradjuje svoj hleb. :)))) Čuva kuću, laje kad treba, juri kokoške kad se razmile po dvorištu, mislim da čak i ovde čuva, ali za ovo poslednje nisam sasvim sigurna, pa me nemoj držati za reč.

P cuj, ne zanima on ni mene bas mnogo ali zanimam ja njega i njegove kompanjone. Malo, malo pa cene gore, pa porezi koje moram da placam JA dok njima to ni na pamet ne pada oni finansiraju ono sto NJIH odrzava. Nece ovaj Misko krenuti u politiku kao braca K. zna on za jadac, on je i sad u politici glavni.
I nemoj biti toliko sigurna u tog psa cim se on zove Misko bezi ti od njega a preporuci to i Dzekiju. :)))
dracena dracena 14:04 01.11.2007

Re: pitanjce :)))

Živi bili pa videli. Već se nešto šuška da je i Mišku sa velikim "d" odzvonilo.

Mislim da genije Džeki ne bi poslušao savet nekog kao ja. On ume mnogo bolje od mene da izabere sebi prijatelje.
Unfuckable Unfuckable 13:25 01.11.2007

Au, Dracena

...imadoh i ja neki dan žute mrave u kupatilu....
znam kako ti je...
; ))))
Time Bandit Time Bandit 14:37 01.11.2007

Ne mogu da pohvatam

navedene likove i konekcije, mozda nesto kao:

Jaril = Misko
Dracena = Dzeki
NJU = turbo folk

.... nesto kasnije NJU se transformise u klasicnu & jazz i tada je sele na neko drugo mesto (gde zivi bolja publika)

Podrzavam ovaj tip otpora i borbe (poklonicu 5 CD-jeva klasicne & jazz prijateljima) cim prije ...
dracena dracena 15:07 01.11.2007

Re: Ne mogu da pohvatam

Eh, sad i ti Time. Samo sam najavila svog specijalnog gosta Jarila i htela da naglasim da je saradnja normalna i prirodna, naročito kad postoji zajednički neprijatelj.

Osim toga, objašnjenje šta smo na kraju uradili sa NJOM je dato samo za Marumi. Ono je na margini moje ilustracije.

Akcija "CD za prijatelja" ti je odlična ideja.
Time Bandit Time Bandit 15:13 01.11.2007

Spec gost Jaril Misko

nije bas najbolje objasnjen u prici odozgo (kratki BIO ili stogod slicno bi bilo OK) kao i procedura izbora gosta (kako a i zasto - cime je zasluzio?).

Nadam se da necete samo lajati na zvezde :))
Unfuckable Unfuckable 15:27 01.11.2007

Re: Spec gost Jaril Misko

kratki BIO ili stogod slicno bi bilo OK) kao i procedura izbora


/quote]
...ako može i fragment DNK...bar jedno dvestotinak nukleotida ...mislim da bi to bio neki minimum....!
ah, da ...i pismeni dokaz da je objavio bar 20 knjiga, a pošto se o muzici radi - potreban je i svež prepis diplome FMU ...
Jaril Jaril 02:39 02.11.2007

Re: Spec gost Jaril Misko

Ја се занео писањем текста па превидео ову тему. :) Извините.

(kako a i zasto - cime je zasluzio?).


Aко треба могу да добавим препоруке. И то најбоље у земљи. Бар 20ак, и то од бар 5 српских топ музиколога и теоретичара. Што би ми рекла моја другарица "Прави си!" )

potreban je i svež prepis diplome FMU ...

'Ел да скенирам?

Шалу на страну, имала је Драцена поверења. Сад још да га оправдам.
Unfuckable Unfuckable 07:09 02.11.2007

Re: Spec gost Jaril Misko

Jaril
Ја се занео писањем текста па превидео ову тему. :) Извините.

(kako a i zasto - cime je zasluzio?).

Aко треба могу да добавим препоруке. И то најбоље у земљи. Бар 20ак, и то од бар 5 српских топ музиколога и теоретичара. Што би ми рекла моја другарица "Прави си!" )

potreban je i svež prepis diplome FMU ...
'Ел да скенирам?

Шалу на страну, имала је Драцена поверења. Сад још да га оправдам.



..mislio sam da je laka ironija u mom tekstu ispravno shvaćena ....hm - da pojasnim :
Ne mislim da je potrebno priložiti urinokulturu & porodično stablo da bi se pisalo na blogu, naročito ako neko od blogera već pokaže dovoljno poverenja da nekome drugom ustupi svoj blog.
Prozivanja u vezi zasluga, kompetencija, gramatike, procedure izbora & odlučivanja obično potiču od onih koji nemaju ništa drugo pametno da kažu, a i ono što im je napisano - ne čitaju.
Drugim rečima : ekipa žutih mrava koja daje prednost formi u odnosu na suštinu , horski nastup (Neakademski hor Žuti mrav)
Ja tu ne mogu nikako biti svrstan.
Nadam se da je sada jasnije.
Pozzzzzz & srećno
dracena dracena 10:20 02.11.2007

Re: Spec gost Jaril Misko

Hvala Un...biiip, na objašnjenju.
Dodala bih još nešto.
Mene jako iznenadilo saznanje koliko malo ljudi je spremno da piše o klasičnoj muzici. Izgleda da je za to potrebna izuzetna hrabrost (mada mi nije sasvim jasno zašto je tako, ali nema veze). Jaril je bio dovoljno hrabar da piše, a ja dovoljno hrabra da objavim. Nema tu nikakve misterije. Stvar je savršeno jasna i čista. Nikakvi privatni razlozi ili interesi. Davno sam napisala jasno i glasno: ako je bilo ko spreman da napiše tekst o klasičnoj muzici, ja sam spremna da ga objavim. Jaril je to pročitao i ponudio tekst. Njegova spremnost da piše mi je bila dovoljna garancija za početak, jer niko normalan ne bi se usudio da piše o bilo kojoj stručnoj temi ako nema bar odgovarajući fakultet, pogotovu što je svima jasno kakvo je osinje gnezdo ovaj naš lepi blog. Pa takvog bismo mi ovde u momentu pojeli za doručak. Toliko što se tiče polaznog poverenja u kompetencije autora teksta.

O pitanju kvaliteta samog teksta: potpuno je jasno da niko ne želi da se na njegovom blogu pojavljuju kojekakve gluposti, pa sam i ja Jarilov tekst pažljivo pročitala pre objavljivanja. Pošto sam procenila da je odličan, objavila ga bez dorade. Da sam mislila da tekst nije dovoljno dobar, zamolila bih Jarila da ga popravi/prepravi ili bih potpuno odustala od objavljivanja. Ne bi me brinulo to što sam ga već najavila. Izvinila bih se i mirna Bačka. Uostalom, blog nisu novine, pa mnogo toga nije obavezno. Npr. kad imam šta da kažem, javiću se (sa svojim ili tudjim tekstom), dok god smatram da nemam ništa vredno objavljivanja, ćutaću. Niko me ne tera da pišem, niti mi brani da pišem. Živela neograničena sloboda!!!!

I još samo malo o mojoj kompetentnosti da objavljujem tekstove o klasičnoj muzici. Uistinu, ja nemam veliko muzičko obrazovanje, ali znam ponešto, tj. dovoljno da mi se ne može podvaliti. Ako se ipak nadje majstor kom će to poći za rukom, c'est la vie, rizikujem. Uostalom, budući da sam se u mojim tekstovima o kulturi znanja onoliko zalagala za spremnost na rizik, valjda je red da svojim primerom pokažem šta to znači. Ili ćemo praviti hrabre i često riskantne iskorake, ili ćemo se stalno vrteti po istim odavno iscrtanim krugovima, osmicama i petljama, za koje svi tvrdimo kako nisu dobri, kako nam smetaju, kako moramo nešto da menjamo. Pa hajde onda da skupimo hrabrost i da menjamo. Uvek, naravno, postoji odredjeni procenat verovatnoće da nećemo uspeti, ali ako ne pokušamo, neuspeh nam je 100% zagarantovan i nemamo kome ni da se žalimo, jer smo za njega sami krivi.

Eto tako ja o ovom svemu razmišljam.
Jaril Jaril 13:40 02.11.2007

Re: Spec gost Jaril Misko

mislio sam da je laka ironija u mom tekstu ispravno shvaćena


Апсоултно јесте исправно схваћена... и настављена )

Све смо се разумели )
Unfuckable Unfuckable 15:13 02.11.2007

Re: Spec gost Jaril Misko

Све смо се разумели )



..naravno
Time Bandit Time Bandit 15:37 01.11.2007

A jel su svi pelcovani?

sam uvek pitao pre nego bi dozvolio da se moje kucence igra sa drugima ( u Sumadijskim selima to bas i nije u modi).

Uostalom, pokusavam da shvatim pocetni model za borbu protiv turbo - folka. Odatle i pitanje o Misku, a i kako se kvalifikovao za tu poziciju - gosta pomagaca.
Ipak ocekivao sam nekog od ovdanjih Blogera, koji su stajali u redu i donosili cvece i ostale poklone prilikom Draceninih objavljenija...
dracena dracena 15:51 01.11.2007

Re: A jel su svi pelcovani?

TIme, dragi prijatelju. Ti baš i ne spadaš u one koji su donosili samo cveće. Svašta je bilo izmedju tebe i mene. Ali kriterijum i nije bilo šta je ko donosio, nego Jarilovo interesovanje za klasičnu muziku i spremnost da o tome piše. Ja sam još na jednom mom ranijem blogu Pufnu, koja me je ispljuvala na mrtvo kao poslednju neznalicu i glupaču od srca pozvala da ona piše tekstove o klasičnoj muzici, a ja ću ih sa zadovoljstvom objavljivati. Ona je to kategorički odbila. Za razliku od nje, Jaril je spreman da se bori za ono u šta veruje i ja ga podržavam tako što sam upravo objavila njegov tekst.

Ako i ti imaš znanja i volje da pišeš, i tvoje ću tekstove objavljivati. Ima mesta za sve nas, a i tema je zaista goruća. Nešto se mora uraditi protiv turbo folka, a za prave umetničke i druge prave vrednosti.
Jaril jeste ovdašnji bloger, junior, ali naš.
Jaril Jaril 02:40 02.11.2007

Re: A jel su svi pelcovani?

Jaril jeste ovdašnji bloger, junior, ali naš.


Па и нисам баш јуниор Врзмам се по овом блогу званично од августа прошле године, а и помало пре тога.
Time Bandit Time Bandit 16:18 01.11.2007

Misko je ipak pelcovan

,licno se uverio na - Чему уметност служи? (A уз то и не ради (-: )

Koliko me secanje sluzi ja sam jednom prilikom doneo i torte (cvecara je bila na daljoj nepristupacnoj lokaciji).

Ipak drago mi je da ste izabrali jacu temu za recimo "pokusaj otpora i borbe protivu turbo - folka" ( a ne kao kalibar Scekic nedavno jedva mali Kurir).

Ono sto Misko pise je dobro i ima rezona, mozda bi trebalo pogledati sastav stanovnistva i pokusati/ primeniti te ideje na:

50% kafilerisko ravnicarski tip
40% prigradski tip
5% skoro gradjani
5% slucajni prolaznici
Unfuckable Unfuckable 16:24 01.11.2007

Re: Misko je ipak pelcovan

50% kafilerisko ravnicarski tip
40% prigradski tip
5% skoro gradjani
5% slucajni prolaznici



..gde se ti svrstavaš, prosvetli me ?
dracena dracena 16:30 01.11.2007

Re: Misko je ipak pelcovan

Torte su bile odične. Čini mi se zaher i kezezane. Vidiš da ja pažnju ne zaboravljam. Nisam morala ni da pogledam, a znam čak i vrste torte koje si mi poklonio (vidiš kako sam brzo odgovorila).
Nego ozbiljno, ako hoćeš da pišeš o umetničkoj muzici, javi mi se na privatne poruke.

Pa Time, nemoj da ružiš mog gosta. Nije lepo. Jarilov tekst je odličan, vidiš i sam.
(Nego, što ovaj komentar nisi ostavio tamo na njegovom tekstu, nego ovde. Cccc. Kakva si ti ljisic!:)))))
Time Bandit Time Bandit 16:47 01.11.2007

Nemam problema da priznam

da sam pripadao Kafilerisko ravnicarskom tipu kao dominantno vecinskom sve do pelcovanja. Ali su me odande izbachili.
Ovaj prigradski tip nije bio previse zainteresovan da me primi u njihove redove glede shvatanja / intersovanja/ muzickog ukusa i sl.
A skoro-gradjanima nisam bio dovoljno reperzentativan primerak malgradjana tako da ni oni nisu bili zainteresovani (a i sto bi, krug dvojke nije tako veliki).
Tako se na kraju nadjoh, hteo ne hteo, u ovoj zanimljivoj grupi "slucajnih prolaznika".


Glede Miskovog & Vaseg bloga (vrlo lep pristup, ipak poradite malo na realnosti), nisam hteo da pocinjem sa necim sto mozda nije prikladno tamo...
Jaril Jaril 02:44 02.11.2007

Re: Nemam problema da priznam

nisam hteo da pocinjem sa necim sto mozda nije prikladno tamo...


Све је прикладно што помаже решењу.
Опрост' те на касном позиву. Али се обавезно прикључите тамо. И напишите један (замолио бих подужи) коментар са свим што сте хтели.
margos margos 19:36 01.11.2007

Da te pozdravim...

...od jutros, otkad pročitah, sve nešto hoću - neću da pišem...
Čitam o tvojoj keruši, pa se poprisećam moje koja je za mene bila najznačajnija Učiteljica Života... učila sam o sebi i o svetu, a sve nekako dobrim ritmom, koji ja mogu da otpratim... bila je jako strpljiva sa mnom :)))

Osim toga... sanjah pred buđenje kako sedim sa Čedom J. i Borisom T. i nešto se dogovaramo oko budućih političkih akcija - pa sam ceo dan šašava, pitam se šta li mi to znači jer s politikom nemam ama baš nikakve veze...

A onda me dotukla tvoja najava o ozbiljnoj glazbi... Šta sad tu da pričam? Jes da sam ko dete pevala u Narodnom pozorištu i tada mi tema bila bliska.... danas baš i nije...

...i tako, računaj samo da sam tu... i da te pozdravljam... i radujem se što pišeš!
Pozdrav:))))
dracena dracena 20:01 01.11.2007

Re: Da te pozdravim...

Znaš li ti, draga Margos, (vidi mene, blesave, kako bi mogla da znaš) da je mene jedna keruša naučila da hodam. Vodila me je strpljivo, polako korak po korak danima. Psi su za mene do danas ostali čudo.

Čeda i Boris zajedno, zašto da ne? Samo ako Čeda malo spusti loptu, tj. ako prestane da pljuje DS.

Zapravo o ozbiljnoj muzici piše Jaril, a ja samo kuvam kafe za goste i dobacim poneku usput kad dodjem po prljave šoljice. :)))

Kiss, draga.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana