Kuda idemo....

Drago Kovacevic RSS / 20.11.2007. u 17:50

Danas je završna runda pregovora o Kosovu. Važan događaj. Sedeo sam u rano poslepodne sa Oliverom Ivanovićem, čovekom koji među srpskim političarima na Kosovu, po mome sudu, zaslužuje najveće poštovanje za politički razum i istinsku brigu koju ima za daljnji razvoj događanja i sudbinu srpske zajednice tamo. Razgovarali smo, a o čemu drugome nego o politici.

Iz prve smo se i to vrlo lako složili, da sudeći po medijskom i uopšte javnom interesovanju, danas nisu najvažniji politički događaj ti pregovori, gde će naš politički vrh objasniti kako vidi Hong - Kong na Balkanu.

Mnogo je, izgleda, važnija Miškovićeva borba da Srbija ide putanjom Delte umesto putanjom ka EU.

Pa pošto smo jučer mogli čitati "otvoreno pismo" MM, mislim da bi bilo sasvim u redu da pročitamo jedan inspirativan odgovor na to pismo izrečen za govornicom Skupštine Srbije, od strane čoveka koga se to pismo najviše tiče, mada se ono, na ovaj ili onaj način tiče svih nas. 

 

Čedomir Jovanović 

Transkript govora u Skupštini Srbije 

Gospodine predsedavajući, poštovano Predsedništvo, gospodine ministre, dame i gospodo narodni poslanici, javio sam se u skladu sa članom 226. Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srbije, u kojem se kaže, citiram zbog vremena: "Narodni poslanik ima pravo da traži obaveštenja i objašnjenja od predsednika Narodne skupštine, predsednika odbora Narodne skupštine, ministara i funkcionera u drugim republičkim organima i organizacijama o pitanjima iz okvira prava i dužnosti ovih funkcionera iz nadležnosti organa na čijem se čelu nalaze, a koja su mu potrebna za ostvarivanje funkcije narodnog poslanika".

Iz ovog člana Poslovnika ja proizvodim pravo da, u skladu sa primedbama o kojima govori tokom današnje diskusije čitava poslanička grupa LDP, postavim dva pitanja: Vama kao predsedavajućem, dakle zastupniku predsednika parlamenta, gospodinu Petroviću kao ministru u Vladi Republike Srbije, a direktno se vezuju za pojavu koju otvoreno ili indirektno osuđujemo svi. Ne tražim od vas da proveravate verodostojnost optužbe koje na moj račun iznosi predsednik jedne privatne kompanije, mislim da za to postoje druge institucije i ono što mogu da vam kažem jeste da sam spreman u svakom trenutku, kao što sam to radio i do sada, uvek pred tim institucijama odgovorim na svako pitanje koje mi se postavlja, bez obzira na očiglednu nameru da se tim pitanjima diskredituje moja politička uloga u društvu. Ako vam to nešto znači, i po ovom pitanju se neću pozivati na poslanički imunitet, kao što se nisam pozivao ni do sada, a od parlamenta neću tražiti, niti u ovoj diskusiji tražim, da odgovori na ona pitanja na koja mora odgovoriti sud, a koja je u svom pismu meni i ko zna kome još, s obzirom da je polupismeno, postavio predsednik Kompanije "Delta" Miroslav Mišković.

Ono što tražim od parlamenta, od vas gospodine ministre, posebno od vas gospodine Aligrudiću, jesu odgovori na jednu pojavu i oni se vezuju za tu neprirodnu ulogu i odnos politike i biznisa, u kojem je jedna kompanija pomislila da je veća ne samo od našeg društva, nego i od bilo koje stranke u ovom društvu. Zato me interesuje da u skladu sa članom Poslovnika dobijem odgovor od predsednika Vlade, gospodina Koštunice. Da li je ikada ovlastio predsednika Kompanije "Delta" Miroslava Miškovića da preko svojih posrednika u kontaktima sa ambasadorom SAD ponudi kooperativnost Vlade Republike Srbije u procesu kosovskih pregovora za kooperativnost Vlade SAD u skidanju sa crne liste na kojoj se nalazi on i neki istaknuti činovnici njegove kompanije? Mislim da to nije tačno. Mislim da nije tačna konstatacija koju je tokom tih razgovora on izneo, a u kojoj je predsednika države, predsednika Vlade, potpredsednika, Vas gospodine ministre, i Vaše kolege okarakterisao kao svoje službenike koji će bezpogovorno uraditi ono što on od vas zatraži. I ja sam se nasmejao kao što se sada smejete Vi, ali bi bilo dobro da se za takav postupak sankcioniše Miroslav Mišković, kako nikome više ne bi palo na pamet da može na takav način da se ponaša. Ćutanje pred tim problemom je ili dokaz slabosti i nemoći, ili potvrda ispravnosti iznetih stavova.

Drugo veoma važno pitanje je pitanje na koje odgovor ne želi da dâ Miroslav Mišković, a koje pokušava da gurne u drugi plan. Vezuje se za odluku antimonopolske komisije. Kada će Vlada Republike Srbije primeniti Zakon o zaštiti konkurencije i naplatiti 10% prometa kao kaznu od Kompanije "Delta" zbog dvogodišnjeg kršenja antimonopolskog zakona, s obzriom da je predviđeni profit u ovoj godini te kompanije, tj. promet, 1.700.000.000 evra, mi procenjujemo da se radi o sumi od oko 400.000.000 evra. Ta suma je velika, ona je ovom društvu potrebna, imamo toliko predloga i načina na koji bi mogao taj novac da se potroši i samo nas interesuje kada će Vlada Republike Srbije primeniti zakon i naplatiti tu kaznu od Miroslava Miškovića, i na takav način pokazati svoju nepristrasnost i demantovati sve ono što inače tokom ove rasprave iznosimo kritikujući pojedine postupke vladinih predstavnika u kontaktima sa Kompanijom "Delta", u kojima se oni sami predstavljaju kao službenici Miroslava Miškovića, a ne Vojislava Koštunice ili predsednika Republike Borisa Tadića.

Dakle, dva pitanja. Proverite odakle pravo za trgovinu. Mislim da niko u ovom parlamentu neće dati saglasnost na tu vrstu trgovine kojom se jedna viza plaća Kosovom, a da će svi u parlamentu sankcionisati tu bahatost, i odgovorite kada će biti naplaćena kazna i u budžet uplaćeno 400.000.000 evra koliko mora da plati Kompanija "Delta" zbog kršenja zakona.

Gospodine predsedavajući, poštovano Predsedništvo, dame i gospodo narodni poslanici, gospodine ministre, u skladu sa članom 226. postavio bih upravo vama pitanje, nakon završenog izlaganja, Vi ste mi u prolazu ovde, izvinjavam se ako je to zloupotreba, ali zaista rekli da se vaše ime ne nalazi na spisku onih kojih je gospodin Mišković u kontaktima sa američkom ambasadom pomenuo kao svoje službenike u Vladi Republike Srbije, koji će u ime njegovog skidanja sa crne liste SAD-a biti kooperativni u procesu traganja za konačnim rešenjem kosovskog problema.

Ja sam iz podatka da je Vama poznato da se na tom spisku ne nalazi vaše ime, zaključio da je Vama poznato da neki spisak postoji, i da li Vi kao ministar pravde možete ovde preuzeti odgovornost u ime Vlade koju predstavljate, i obavestiti parlament kada će Vlada raspravljati o ovom pitanju, i potom kada ćete nas upoznati sa zaključcima Vlade. To nije tako kompolikovana situacija. Vlada može konstatovati da mi govorimo besmislice, i neka sa tim upozna javnost, ali vas unapred upozoravamo da mi posedujemo dokumenta koja potkrepljuju ovo o čemu govorimo, i ta dokumenta danas postaju optužnica, ne za onog ko je to uradio, ne za Miroslava Miškovića i njegove predstavnike u kontaktima sa Ambasadom SAD-a, već postaju optužnica za one koji pred tim ćute, a za to znaju, a to je Koštuničin kabinet. Čime je to Miroslav Mišković zaslužio tako poseban status, i ko još osim njega ima takav status u našem društvu? Ovo su važna politička pitanja. Ona nisu ni malo lična. Ja ne optužujem Koštunicu u ovom slučaju, sve dok on ne zauzme jasan stav. A ko bi taj stav da zauzme, nakon ovoga što smo mi rekli, i nakon naše spremnosti da mu prosledimo materijale koji potvrđuju autentičnost tog bahatog postupka? Onda će se potvrditi ono što smo mi do sada toliko puta rekli, a to da je zaista kompanija "Delta" postala veća od ove Srbije, a vlasnik kompanije "Delta" sebe doživljava većim i važnijim od vlasti same Srbije.

Inače, Vi kao ministar pravde vrlo dobro znate težinu optužbi koje iznosi u javnosti na moj račun gospodin Mišković, i vrlo dobro znate koliko je fer moj odgovor na tako nešto, kada kažem da sam spreman da u okviru institucije ponudim odgovor na to pitanje, ne u kampanji u javnosti, ili ovde za skupštinskom govornicom, nego u okviru institucije. Zato ću i zatražiti razgovor sa specijalnim tužiocem, kako bi se otvorilo ponovo to pitanje, ukoliko postoji prostor za tako nešto. Od vas tražim kao predstavnika Vlade da se izjasnite o tome i da kažete šta će Vlada preduzeti, ukoliko je to tačno, odnosno šta ćete Vi kao zamenik predsednika DS-a i ministar pravde u toj Vladi učiniti kako bi sankcionisali takvu zloupotrebu kakva je počinjena od strane gospodina Miškovića, a na račun ovog društva i same Vlade koja ga predstavlja. Mi možemo da se ne slažemo i ne slažemo se po brojnim pitanjima, ali ova zemlja mora da ima Vladu i mora da ima parlament. Taj parlament može biti loš i ta Vlada može biti loša, ali i u jednom i u drugom slučaju ne pristajemo na to da jedna kompanija bude zamena za jednu i drugu instituciju. Citirao sam član.

Gospodine predsedavajući, poštovano Predsedništvo, dame i gospodo narodni poslanici, gospodine ministre, dopuštam da ste me dobro slušali u kolima, ali me niste dobro slušali ovde tokom rasprave. Bio sam vrlo jasan. Postavio sam dva pitanja kao predstavniku Vlade. Kada će se Vlada izjasniti o situacijama o kojima mi ovde govorimo? Kada će ponuditi odgovor na dva jednostavna pitanja? Da li je tačno ili ne da je Miroslav Mišković trgovao Kosovom za svoju vizu, i kada će Vlada naplatiti kaznu od kompanije "Delta" zbog toga što je kompanija "Delta" zloupotrebila svoj položaj na tržištu i opljačkala naše građane. To je 10% dvogodišnjeg prometa. Zakon je jasan. Vi od mene tražite da Vam mi prosledimo dokumentaciju. To smo toliko puta do sada uradili. Toliko puta, i tužilaštvu, i policiji, i nadležnim ministarstvima. Gospodin Batić je rekao kako je reagovao u slučaju bivšeg predsednika Ustavnog suda gospodina Vučetića. Vas je pitao. Vi ste rekli da ste Vi to pitanje prosledili na drugu adresu. Ta druga će proslediti na treću. Sa te treće adrese neće odgovor nikada stići.

Pogledajte kako prolaze Vaše inicijative. Zatražite razrešenje sudija zbog kriminalnog ponašanja u slučaju Ilarion. Kako je reagovao Vrhovni sud? Baš ga briga za Vašu inicijativu. Mi smo vam rekli pre sedam dana da će se isto desiti i sa slučajem Pahomije. Zašto? Zato što znamo da je predsednica Vrhovnog suda ta koja je vršila pritisak na Sud u Vranju. Jedina dva suda koja su nju interesovala bila su Sud u Vranju da bi zaštitila vladiku Pahomija, i Specijalni sud u kome se obračunavala u ime prethodne Vlade sa sudijama i tužiocima koji su vodili najznačajniji proces našeg pravosuđa, a to je proces protiv ubica Zorana Đinđića. Vi treba da nam odgovorite kada će se Vlada o tome izjasniti. Mi nismo dužni da sada ovde budemo ti koji će dodatno Vladu snabdevati informacijama, pre svega zbog toga što vrlo dobro znamo da su Vam te informacije poznate i da sami znate da je to tako, i da ne znate šta ćete sada da radite sa tim Miškovićem.

Obaveze i veze su isuviše čvrste. Zbog toga je moguće da potpredsednik Vlade u četvrtak glorifikuje "Deltu" i obračunava se sa svakim normalnim čovekom u ovoj zemlji kome se ne dopada to što ta kompanija radi, a u ponedeljak se solidariše sa onima koje je napao u četvrtak. Mi smo rekli da ćemo u okviru institucija ponuditi odgovore na svako pitanje, a od Vas tražimo da ovde u parlamentu kažete šta ćete Vi preduzeti da možete da zatražite od nas podršku. Dajte mi te materijale koje imate, eto, potrebni su mi za sednicu Vlade koja će biti u četvrtak. Ne da kažete, izjasniće se nadležne institucije. Te institucije ne postoje. To neće uraditi tužilaštvo, jer je tužilac bio u zagrljaju sa Miškovićem, dok je Mišković bio obuhvaćen policijskom akcijom "Mreža". To neće uraditi BIA, jer je Mišković bio počasni gost na prijemu BIA. To neće uraditi ministar policije Jočić, jer zna da je bio Mišković u boljem i povlašćenijem statusu od njega. Vi treba da odgovorite na ta pitanja, mnogo više javnosti nego nama.

Gospodine predsedavajući, poštovano predsedništvo, dame i gospodo narodni poslanici, gospodine ministre, član 226. Rekao sam vam kako prolaze inicijative koje poštuju procedure o kojima Vi govorite. Da li ste Vi lično spremni da preuzmete odgovornost za inicijativu koju bi pokrenuli tako što bi Vama predali, kao ministru pravde, ta dokumenta, pa da onda Vi, kao ministar pravde, pokrenete u okviru Vlade tu raspravu, pa da onda dobijemo od Vlade taj odgovor i od Vas da dobijemo ostavku ukoliko taj odgovor Vlada ne bude spremna da da. Sve drugo nam izgleda vrlo neozbiljno. Vi sami znate koliko smo toga mi pokrenuli. Ovde smo sa ministrom policije razgovarali o temama o kojima razgovaramo sada sa Vama, i sve je na proveri i biće na proveri još mesecima. Ono o čemu mi vodimo danas ovde raspravu jeste nešto što je nametnuto. Slažem sa da treba da se vratimo raspravi o Ustavnom sudu. Za nas je to pitanje veoma važno. O tome smo toliko puta do sada govorili. Pokušajte da shvatite način na koji mi otvaramo ovo pitanje. Vas ne optužujem. Od Vas tražim, kao od osobe koja je preuzela veliku odgovornost kroz funkciju na kojoj se nalazi, kroz funkciju ministra pravde, da ponudi odgovor javnosti na tu neprirodnu situaciju u kojoj se nalazimo. Da li bilo koja kompanija može biti veća od bilo koje vlasti? Da li bilo čiji lični ili privatni interes može biti izraženiji od javnog? Sva druga pitanja treba svoje odgovore da dobiju na drugim mestima. Ovde je vrlo jasno: da li Vlada uopšte ima spremnost da sama krene u raščišćavanje tog problema? Da li traži pomoć opozicije, tj. LDP? Ako vam je potrebna naša pomoć, onda mi tražimo od Vas podršku za formiranje anketnog odbora, u kojem ćemo imati samo jednog predstavnika, na kojem ćemo o svemu tome vrlo jasno i argumentovano razgovarati, pred očima javnosti i pred predstavnicima svih parlamentarnih grupa.

Pred tim anketnim odborom će moći da se pojavi svako ko smatra da može da doprinese utvrđivanju pune istine. To neće biti anketni odbor na kojem će se tražiti rešenja za probleme koje treba da rešavaju neke druge institucije, samo ovo par ekselance političko, definisanje odnosa politike i poslovnog sveta, na vrlo jasan način utvrđivanja pravila igre, koja nikome neće dopustiti da pomisli kako Vlada, predsednik Vlade, predsednik države, bilo koji ministar, potpredsednik Vlade, može istovremeno biti i njegov privatni službenik.

Poštovani predsedavajući, dame i gospodo narodni poslanici, gospodine ministre, nama nije potrebna vaša privatna inicijativa. Vi ste predstavnik jedne institucije. Nama nije potreban poštar, da mi vama damo nešto i da Vi onda to prosledite nekom drugom. Kome ćete proslediti izveštaj sa sastanka, koji je održan uz posredovanje novinara Grubačića, u američkoj ambasadi, tokom koga je pobrojan čitav niz ministara, uključujući potpredsednika Vlade i premijera, kao osobe koje su službenici Miroslava Miškovića, spremni da urade bilo šta za njega? Kome ćete to proslediti, Boži Đeliću, BIA, tužilaštvu?

Da li vidite šta se dešava? Da li osećate obavezu pred činjenicom da je, recimo, Odbor za trgovinu ovog parlamenta raspravlja o pritiscima kojima je izložena institucija koju je formirao ovaj parlament, da su članove te institucije- Antimonopolske komisije, rekli da su vršeni pritisci, spomenuli ministre koji sprovode te pritiske, a onda je većina konstatovala da nema pritisaka? O tome se radi.

Znači, Vi ste predstavnik institucije. Naravno da ću vam vrlo rado proslediti sve materijale. U tom postupku nema ničeg ekskluzivnog. I do sada smo to radili. Da li smo na Odboru za bezbednost ministru policije predali pod rednim brojevima spisak predmeta iz beogradske gradske policije, u kojima je procesuirana kompanija ''Delta'' i koji su izvađeni i arhivirani, a da nisu rešeni?

Da li ovde sve vreme naši poslanici govore o brojnim prekršajima? Da li sam unapred iskazao spremnost da uopšte ovu raspravu ne opterećujem svojim ličnim odnosom ili ulogom koju imam u tom problemu o kome u ovom trenutku razgovaramo?

Od Vas samo tražim da, kao predstavnik jedne institucije, preduzmete na sebe tu odgovornost, a ne da mi kažete ''pitajte Ministarstvo finansija'', nego da kažete kada će Vlada reagovati i primeniti zakon. Vi treba da kažete- insistiraću, kao ministar pravde, da se zakoni ove zemlje poštuju, a ne da kažete ''pitaću  ministra finansija''. Koga će pitati ministar finansija- potpredsednika Vlade, a potpredsednik Vlade u tom trenutku neće biti u prilici da mu odgovori, pošto će biti na otvaranju nekog od Potemkinovih sela kompanije ''Delta''.

Vi ćete dobiti sve materijale, dobiće ih Specijalno tužilaštvo, ali mi od tužilaštva i od pravosuđa očekujemo jednu reakciju, a od vas, gospodine ministre, očekujemo političku reakciju. Distancirajte se od tog utiska koji je stvoren o Vladi Republike Srbije, kao jednoj od ekspozitura kompanije ''Delta''.

Pogledajte na šta liče današnji mediji. Kada predsednik ove države napiše pismo, nema takav tretman. Danas je naša državna delegacija počela pregovore o Kosovu. Pogledajte ko je značajniji i čiji stavovi imaju više prostora u medijima, da li stavovi koji promovišu interes ove države ili interes jednog čoveka koji je podredio ovu državu samom sebi, ucenama, korupcijom, pretnjama, pritiscima? O tome Vi treba da razmišljate.

 

_space.gif

r


Komentari (140)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nestorijanac nestorijanac 18:00 20.11.2007

Drago

drago mi je da ste poslusali moj savet i postavili ovaj transkript na naslovnu stranu Bloga. Mozda bi sada mogli ovaj govor i u kamen da uklesete.....?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 18:10 20.11.2007

Re: Drago

nestorijanac
drago mi je da ste poslusali moj savet i postavili ovaj transkript na naslovnu stranu Bloga. Mozda bi sada mogli ovaj govor i u kamen da uklesete.....?

Ne treba, dragi Nestore u kamen. Danas je toliko adekvatnijih sredstava, da sve svoje kamenje mirne duše poklanjam latifundiji..o)))
A pametne savete slušam...
Hromi Daba Hromi Daba 20:24 21.11.2007

Re: Drago

nestorijanac
drago mi je da ste poslusali moj savet i postavili ovaj transkript na naslovnu stranu Bloga. Mozda bi sada mogli ovaj govor i u kamen da uklesete.....?



Zaista.

Mislim da bi svaki normalan covek kome je stalo do reda i zakona u zemlji Srbiji, bez obzira na politicke simpatije i opredeljenje, morao da podrzi Cedomira Jovanovica u ovome. Svi znaju ko je Miskovic. O njemu se pricalo u pola glasa po Beogradu jos pre deset godina. Potpuno mi je nejasno kako bilo ko moze verovati jednoj reci koju on kaze. Takodje mi je nejasno da iko moze ceniti da je Jovanovic opasniji po drzavu i gradjane od Miskovica. Neka i poverujemo da se Jovanovic druzi sa mafijasima (sto je krajnje neverovatno i vredja zdrav razum, ali ajde) ... Miskovic se sa mafijasima ne druzi, on ih poseduje. Ako gradjani Srbije imaju imalo svesti o tome sta je dobro za njih, uradice sve da smeste Miskovica tamo gde mu je i mesto i da, sto je moguce, vise udalje od vlasti sve one koji ga podrzavaju.
Gothsa Gothsa 18:43 20.11.2007

kuda idemo

pa to zna Miskovic. S tim sto on nije slep vec je srblje slepo.
Bonner D Bonner D 18:56 20.11.2007

Kuda idemo?

Kuda idemo?

Drago, možda ne bi bilo loše da svratiš do Ambasade SAD koja je demantovala postojanje bilo kakvih "dokumenata" ili bilo kakvih pregovora u vezi skidanja sa "crnih listi" i budućnosti Kosova, pa da i to postiraš ovde na Blogu pored ovog transkripta u kojem se svašta može pročitati ali to svašta nema apsolutno nikakvog smisla niti cilja.

B92 Vesti: "Tim povodom oglasila se i ambasada SAD, koja je navela da su izjave da je ambasadi SAD nuđeno da sa takozvane "vizne crne liste" skine Miškovića u zamenu za političke usluge netačne.

Ambasadi SAD nije poznat takav predlog, nisu održani sastanci sa bilo kojom pomenutom stranom niti bi se takva vrsta predloga uzela u razmatranje, navodi ambasada.

Samo američki imigracioni zakon definiše pitanja izdavanja ili uskraćivanja viza. Odluke o pojedinačnim slučajevima ne mogu i neće biti predmet pregovora, mavodi se.

Ambasada SAD ne komentariše pojedinačne zahteve za izdavanje viza. Federalni zakon sprečava nas da to činimo kako bi se zaštitila privatnost podnosioca zahteva, navela je ambasada SAD. "



LDP se iz ovog skandala može izvući i spasti ono što se još eventualno spasti da, samo neopozivom ostavkom njenog Predsednika Čedomira Jovanovića na sve stranačke funkcije.


Drago Kovacevic Drago Kovacevic 18:59 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Bonner D
Kuda idemo?

Drago, možda ne bi bilo loše da svratiš do Ambasade SAD koja je demantovala postojanje bilo kakvih "dokumenata" ili bilo kakvih pregovora u vezi skidanja sa "crnih listi" i budućnosti Kosova, pa da i to postiraš ovde na Blogu pored ovog transkripta u kojem se svašta može pročitati ali to svašta nema apsolutno nikakvog smisla niti cilja.

LDP se iz ovog skandala može izvući i spasti ono što se još eventualno spasti da, samo neopozivom ostavkom njenog Predsednika Čedomira Jovanovića na sve stranačke funkcije.



Ha,ha,ha,...a to te žulja Boner..o))
JJ Beba JJ Beba 19:34 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Drago, možda ne bi bilo loše da svratiš do Ambasade SAD koja je demantovala postojanje bilo kakvih "dokumenata" ili bilo kakvih pregovora u vezi skidanja sa "crnih listi" i budućnosti Kosova, pa da i to postiraš ovde na Blogu pored ovog transkripta u kojem se svašta može pročitati ali to svašta nema apsolutno nikakvog smisla niti cilja.

hahahaha :)))) Boneru baš naivno . Pa naravno da će da demantuje. Ne nego šta će? Da potvrdi da diluju sa tajkunom koji treba da pritisne vladu da olabavi sa Kosovom jer su na njegovom platnom spisku hahahaha pa kakava bi to svetska sila bila kad bi potvrdila da diluju sa nekim ko što je Mišković?
sentinel26 sentinel26 19:42 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

JJ Beba
Drago, možda ne bi bilo loše da svratiš do Ambasade SAD koja je demantovala postojanje bilo kakvih "dokumenata" ili bilo kakvih pregovora u vezi skidanja sa "crnih listi" i budućnosti Kosova, pa da i to postiraš ovde na Blogu pored ovog transkripta u kojem se svašta može pročitati ali to svašta nema apsolutno nikakvog smisla niti cilja.

hahahaha :)))) Boneru baš naivno . Pa naravno da će da demantuje. Ne nego šta će? Da potvrdi da diluju sa tajkunom koji treba da pritisne vladu da olabavi sa Kosovom jer su na njegovom platnom spisku hahahaha pa kakava bi to svetska sila bila kad bi potvrdila da diluju sa nekim ko što je Mišković?


Kako naivno?
Pa vidite da se neko poželeo uštipaka?
Joj, što ja volim uštipke, ponekad ih sanjam.

Bonner D Bonner D 19:44 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

JJ Beba

hahahaha :)))) Boneru baš naivno . Pa naravno da će da demantuje. Ne nego šta će? Da potvrdi da diluju sa tajkunom koji treba da pritisne vladu da olabavi sa Kosovom jer su na njegovom platnom spisku hahahaha pa kakava bi to svetska sila bila kad bi potvrdila da diluju sa nekim ko što je Mišković?


Pa JJ Bebo, kakva je to politička ličnost koja daje takve neozbiljne izjave? Pa evo i tebi je jasno i bilo ti je i pre jasno da će američka Ambasada takvo nešto da demantuje. Ali ko bi iole politički zreo i ozbiljan izjavio takvo nešto i posle ovog demantija i dalje tvrdio isto? Ili šta? Hoće sad LDP u sukob sa američkom Ambasadom? Šta li????

Mislim, ne zaista, na ovakvo nešto obično ne odgovaram, al' ajde...


JJ Beba JJ Beba 19:46 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

pa na ravno da će da demantuju. Meni je zanimljivo kako li su mediji saznali da je Mišković bio u ambasadi? Ko li im je dostavio tu info? tztztz
JJ Beba JJ Beba 19:48 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

pa naravno da tako velika sila i važan faktor u pregovorima o Kosovu mora da ostane čista. Šta bi ti? Priznao?
Bonner D Bonner D 19:50 20.11.2007

Re: Kuda idemo?


Ni u jednoj ozbiljnoj državi nijedan političar, pa kakav god da on bio, i kako god nezamenjiv bio, ovakav skandal ne bi prošao bez neopozive ostavke.

A posebno stranka koja se zalaže za evropske demokratske vrednosti...


Nenad M. Nenad M. 20:01 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

LDP se iz ovog skandala može izvući i spasti ono što se još eventualno spasti da, samo neopozivom ostavkom njenog Predsednika Čedomira Jovanovića na sve stranačke funkcije.



Bonneru, da li si toliko ubedjen u genijalnost ideje pa je vrtis na svim blogovima?
dezelin dezelin 20:02 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Bonner D

Ni u jednoj ozbiljnoj državi nijedan političar, pa kakav god da on bio, i kako god nezamenjiv bio, ovakav skandal ne bi prošao bez neopozive ostavke.

A posebno stranka koja se zalaže za evropske demokratske vrednosti...




Kakav skandal? Sacekaj do sutra...
adam weisphaut adam weisphaut 20:02 20.11.2007

Re: Kuda idemo?


Bonneru, da li si toliko ubedjen u genijalnost ideje pa je vrtis na svim blogovima?

Mislimda se to moze podvesti pod Bonnerove deluzije.
Gothsa Gothsa 20:08 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Bonner D

Ni u jednoj ozbiljnoj državi nijedan političar, pa kakav god da on bio, i kako god nezamenjiv bio, ovakav skandal ne bi prošao bez neopozive ostavke.

A posebno stranka koja se zalaže za evropske demokratske vrednosti...



Pa jel tebi ovo ozbiljna drzava? Ministar policije-obijac i lopov, doduse samo se zna za trafike, ratni huskaci i nalogodavci ubistava sede u parlamentu, ceo parlament se oglusio o punopravnu gradjansku peticiju za skidanje poreza, u skolama popovi zaracem vaspitavaju decu, pedofili bivaju oslobodjeni ... qqqq bonner jel ti zivis ovde ispod sljive ili dobacujes sa Marsa lose vibracije?
Bonner D Bonner D 20:10 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Nenad M.

Bonneru, da li si toliko ubedjen u genijalnost ideje pa je vrtis na svim blogovima?


Po meni bi to bio logičan sled dogadjaja posle ovog zaista ozbiljnog skandala. Ili mislite da LDP sada treba da tvrdi da američka Ambasada ne govori istinu i pokrene kampanju protiv američke Ambasade?

Smejurija, ništa više...

Vrtim je samo na dva bloga koja se tiču ove teme na kojima sam se oglašavao. Ona zaista nije ništa genijalno ona je samo logična i u demokratskom ozbiljnom svetu nešto uobičajeno i sasvim normalno. Ništa više.


Bonner D Bonner D 20:14 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Gothsa

..Pa jel tebi ovo ozbiljna drzava? Ministar policije-obijac i lopov, doduse samo se zna za trafike, ratni huskaci i nalogodavci ubistava sede u parlamentu, ceo parlament se oglusio o punopravnu gradjansku peticiju za skidanje poreza, u skolama popovi zaracem vaspitavaju decu, pedofili bivaju oslobodjeni ... qqqq bonner jel ti zivis ovde ispod sljive ili dobacujes sa Marsa lose vibracije?


Pa valjda bi makar oni koji se zalažu za vrednosti ozbiljnih demokratskih država mogli da se i ponašaju po pravilima koja vladaju u tim ozbiljnim demokratskim državama, a ne kao i oni koje kritikuju.


JJ Beba JJ Beba 20:17 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

O tome šta se dešava vlada i premijer treba da kažu neku? Zar ne treba premijer da podnese ostavku na sve stranačke i državne funkvcije zato što je posredovao da Delta preuzme C market a to je , vidimo sad, učinjeno protiv svih zakona. Zar to nije skandal koji zaslužuje ostavku?
Gothsa Gothsa 20:17 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

JJ Beba
pa na ravno da će da demantuju. Meni je zanimljivo kako li su mediji saznali da je Mišković bio u ambasadi? Ko li im je dostavio tu info? tztztz

pa najverovatnije doticni ministar koji je u prolazu dobacio Cedi da on - ministar nije na spisku. Ko prvi njemu kosovka devojka.
JJ Beba JJ Beba 20:19 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

da, pročulo se slučaaaajnnnnno, sasvim slučajno :)))
Gothsa Gothsa 20:23 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Bonner D


Pa valjda bi makar oni koji se zalažu za vrednosti ozbiljnih demokratskih država mogli da se i ponašaju po pravilima koja vladaju u tim ozbiljnim demokratskim državama, a ne kao i oni koje kritikuju.



Pa kako on, taj koji se zalaze demokratske vrednosti to treba da se ponasa u korumpiranoj drzavi, gde ministar tuce novinare pred kameram, gde ministar nece da dostavi anekse ugovora o koncesijama... ? i sve ono sto sam rekal u prethodnom komentaru uucenog vama. Zar ovo sto je ispricao, komentarisao i upitao- u PARLAMENTU nije pravi nacin?
adam weisphaut adam weisphaut 20:23 20.11.2007

Re:

Po meni bi to bio logičan sled dogadjaja posle ovog zaista ozbiljnog skandala. Ili mislite da LDP sada treba da tvrdi da američka Ambasada ne govori istinu i pokrene kampanju protiv američke Ambasade?


Zar ti verujes Amerikancima, Bonnere? Ja mislio da oce da nam uzmu svetu srpsku zemlju?
Ona zaista nije ništa genijalno ona je samo logična i u demokratskom ozbiljnom svetu nešto uobičajeno i sasvim normalno.

Jedno pitanje jer normalno i logcno da se coveku koji je ubio premijera pravi odbor za docek od najvisihdrzavnih sluzbenika?Da li je normalno i logicno da premijer posreduje u prodaji Primera C? Da li je normalno i zdravo da se predsednik stranke pokojnog premijera lazno predstavlja kao pijatelj kada svi znaju da je trebalo da bude odstranjen iz stranke (eventualno bude poslat u Peking)? Ali Bonner DB se sada setio da isteruje sta on misli da je normalno i logicno, odnosno setilo ga.
Nenad M. Nenad M. 20:24 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Po meni bi to bio logičan sled dogadjaja posle ovog zaista ozbiljnog skandala. Ili mislite da LDP sada treba da tvrdi da američka Ambasada ne govori istinu i pokrene kampanju protiv američke Ambasade?


Dva pitanja - Da li mislis da Cedomir nema informacije iz ambasade i da li mislis da ce ambasada to da potvrdi?
Bonner D Bonner D 20:25 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

JJ Beba
O tome šta se dešava vlada i premijer treba da kažu neku? Zar ne treba premijer da podnese ostavku na sve stranačke i državne funkvcije zato što je posredovao da Delta preuzme C market a to je , vidimo sad, učinjeno protiv svih zakona. Zar to nije skandal koji zaslužuje ostavku?


Naravno da je i to skandal, samo je problem što u tom slučaju, bar trenutno, nema nikakvih dokaza za to, nego samo rekla kazala, dok u slučaju Č. Jovanovića postoji demanti američke Ambasade nasuprot njegove tvrdnje i nekakvih dokaza koje danas nije prezentovao, valjda iz razloga što je bolje ono što možeš da uradiš danas, ostaviš za sutra.


JJ Beba JJ Beba 20:33 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Naravno da je i to skandal, samo je problem što u tom slučaju, bar trenutno, nema nikakvih dokaza za to, nego samo rekla kazala, dok u slučaju Č. Jovanovića postoji demanti američke Ambasade nasuprot njegove tvrdnje i nekakvih dokaza koje danas nije prezentovao, valjda iz razloga što je bolje ono što možeš da uradiš danas, ostaviš za sutra.

i ti tvrdiš da je Čeda sve ovo izmislio samo zato što je amasada demantovala? I da zato treba da podnese ostavku ? hahahaha Pa zar ambasada nije demantovala onomad da se njihov čovek sastajao sa generalom Perišićem u onom motelu? pa?
A za Koštuniočin skandal nema dokaza, a? E pa lepo si podelio boneru. hahahahahahahaha Upiš živi
nestorijanac nestorijanac 20:37 20.11.2007

Re: Re:

Da li je normalno i zdravo da se predsednik stranke pokojnog premijera lazno predstavlja kao pijatelj kada svi znaju da je trebalo da bude odstranjen iz stranke (eventualno bude poslat u Peking)?

Tamo gde svi znaju sve, sve je normalno i zdravo....., zar ne, Adame ?
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 20:43 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Bonneru, da li si toliko ubedjen u genijalnost ideje pa je vrtis na svim blogovima?

na koji god da se okrenem covekpise jedno te isto,....
kakva inventivnost

copy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy paste
adam weisphaut adam weisphaut 20:44 20.11.2007

Re: Re:


Tamo gde svi znaju sve, sve je normalno i zdravo....., zar ne, Adame ?

Jok, zdravlje i normalnost su rezervisani za nestorijansku latifundiju.
adam weisphaut adam weisphaut 20:46 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

A za Koštuniočin skandal nema dokaza, a? E pa lepo si podelio boneru. hahahahahahahaha Upiš živi

Ostavlja njegovo mudroserje taj utisak na ljude
pidola pidola 20:47 20.11.2007

Re: Kuda idemo?


LDP se iz ovog skandala može izvući i spasti ono što se još eventualno spasti da, samo neopozivom ostavkom njenog Predsednika Čedomira Jovanovića na sve stranačke funkcije.

hahaha,odlicno,samo nekako providno.
cak bi i sam mihajlov ovo barem malo lepse plasirao.
Bonner D Bonner D 20:50 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

JJ Beba

i ti tvrdiš da je Čeda sve ovo izmislio samo zato što je amasada demantovala? I da zato treba da podnese ostavku ? hahahaha Pa zar ambasada nije demantovala onomad da se njihov čovek sastajao sa generalom Perišićem u onom motelu? pa?A za Koštuniočin skandal nema dokaza, a? E pa lepo si podelio boneru. hahahahahahahaha Upiš živi


Ja ništa ne tvrdim Bebo, ja samo analiziram činjenice iz pozicije nekoga ko živi u jednoj ozbiljnoj demokratskoj državi i poznaje pravila ponašanja u političkom životu jedne ozbiljne demokratske države.

I da, još nešto, ne mogu više da iščekam da i Srbija postane ozbiljna demokratska država i postane punopravan član EU. Mislio sam da će mi biti dovoljno da se ja preselim u jednu ozbiljnu demokratsku državu, članicu EU, ali nije, mislim i na meni bliske ljude koji su ostali da žive u Srbiji i da bi došli kod mene u posetu potrebno je da preture preko sebe ogromnu birokratsku papazjaniju i torturu.

I dosta mi je više tih vaših dnevno-političkih prepucavanja i sranja, koja štete svim gradjanima Srbije, a od njih imaju koristi samo oni koji na drugi način ne umeju da zaradjuju za život. Ne mogu i neću više to da gledam i slušam sa strane.

A onima koji bi eventualno da mi prebace da se javljam iz "dijaspore" i neosnovano mešam u dešavanja u zemlji u kojoj ne živim pa me se shodno tome i ne tiču, samo da objavim da je Nemačka u ovoj godini pomogla Srbiju sa € 66,8 miliona, novca nemačkih poreskih obveznika u koje slučajno i ja spadam!


Lektorka Lektorka 20:52 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

nego, nije bonner obratio pažnju na jednu sitnicu iz saopštenja, one poslednje dve rečenice:
Ambasada SAD ne komentariše pojedinačne zahteve za izdavanje viza. Federalni zakon sprečava nas da to činimo kako bi se zaštitila privatnost podnosioca zahteva, navela je ambasada SAD.

da li nam to nešto govori? bonneru sigurno ne.
nestorijanac nestorijanac 20:53 20.11.2007

Re: Re:

Jok, zdravlje i normalnost su rezervisani za nestorijansku latifundiju.

Dobro, Adame, neka bude tako. Vi valjda sve o svemu znate...
Bonner D Bonner D 20:53 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Aleksandar Stosic
Bonneru, da li si toliko ubedjen u genijalnost ideje pa je vrtis na svim blogovima?na koji god da se okrenem covekpise jedno te isto,.... kakva inventivnostcopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy pastecopy paste



Pa onda navališ i ti i tamo i ovde!

Bonner D Bonner D 20:57 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Tim povodom oglasila se i ambasada SAD, koja je navela da su izjave da je ambasadi SAD nuđeno da sa takozvane "vizne crne liste" skine Miškovića u zamenu za političke usluge netačne.

Ambasadi SAD nije poznat takav predlog, nisu održani sastanci sa bilo kojom pomenutom stranom niti bi se takva vrsta predloga uzela u razmatranje, navodi ambasada.


Lektorka, valjda si ti pročitala i ovo pre toga što navodiš?!

Tim povodom oglasila se i ambasada SAD, koja je navela da su izjave da je ambasadi SAD nuđeno da sa takozvane "vizne crne liste" skine Miškovića u zamenu za političke usluge netačne.

Ambasadi SAD nije poznat takav predlog, nisu održani sastanci sa bilo kojom pomenutom stranom niti bi se takva vrsta predloga uzela u razmatranje, navodi ambasada.



Lektorka Lektorka 21:07 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

bonner, naravno da sam pročitala. i ne znam što bih ponavljala sve ono što je jjbeba već lepo rekla. a ti meni objasni, ako umeš, čemu uopšte ovaj dodatak na kraju, ako je sve tako jasno iz ovog prvog dela koji citiraš.
JJ Beba JJ Beba 21:10 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Ja ništa ne tvrdim Bebo, ja samo analiziram činjenice iz pozicije nekoga ko živi u jednoj ozbiljnoj demokratskoj državi i poznaje pravila ponašanja u političkom životu jedne ozbiljne demokratske države.

pa boneru, jer moguće aršinima jedne totalno uređene zemlje kakva je Nemačka, u kojoj očito živiš, da izmeriš jednu Čunga -Lunga državu kojoj nikakvi aršini ne dozvoljavaju ikakvo merenje, naročito ono demokratsko . Zašto recimo tim nemačkim aršinima ne izmeriš kako se ta demokratski uređena država razračunala i kako se odnosi prema ratnim zločinima koje je počinila, pa ta saznanja ne podeliš sa nama. Zašto onda na osnovu tih aršina i skandala koji oni omeđuju ne pozoveš nekog merodavnog da podnese ostavku?
Gothsa Gothsa 21:14 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Bonner D

samo da objavim da je Nemačka u ovoj godini pomogla Srbiju sa € 66,8 miliona, novca nemačkih poreskih obveznika u koje slučajno i ja spadam!



Lepo od Nemacke i njenih gradjana. Samo bi jako bilo zanimljivo otkriti ko je u ovoj Srbiji imao koristi od tih novaca, i ne samo tih. (Ovde Vlada deli bespovratna sredstva raznim firmama pa oni konkurisu i dobiju lovu a onda ti isti dobiju izvozne kvote) Ja nesto nacula samo nekolicina ovdasnjih tajkuna i po koji preduzimac, hmmmm da nije Miskovic jedan od onih koji je umocio sapu. Btw ucih da nema nis dzabe. Pa cu ja sada da vracam s kamatom nesto o cegas eovajdilo nekoliko tajkuna.
pidola pidola 21:15 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Bonner D

Ja ništa ne tvrdim Bebo, ja samo analiziram činjenice iz pozicije nekoga ko živi u jednoj ozbiljnoj demokratskoj državi i poznaje pravila ponašanja u političkom životu jedne ozbiljne demokratske države.

ako analiziras cinjenice iz pozicije nekoga ko zivi u ozbiljnoj demokratskoj drzavi i poznajes pravila iste,znaci ozbiljne i demokratske,vise bi ti smetali skandali ove vlade,premijera,ministara.i znao bi da je to problem zasto drzava ne ide demokratskim putem.
ali nekada nije samo dovoljno ziveti u demokratskoj drzavi,treba tako i razmisljati.
rayzippo rayzippo 21:19 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

ako je tako onda ceda ispada malo vise naivan provlaceci ambasadu usa kroz sukob sa miskovicem....
Bonner D Bonner D 21:31 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

JJ Beba

... Zašto recimo tim nemačkim aršinima ne izmeriš kako se ta demokratski uređena država razračunala i kako se odnosi prema ratnim zločinima koje je počinila, pa ta saznanja ne podeliš sa nama. Zašto onda na osnovu tih aršina i skandala koji oni omeđuju ne pozoveš nekog merodavnog da podnese ostavku?


JJ Bebo, da si pratila dešavanja na Blogu i na "starom" Blogu znala bi da sam se ja i tim povodom oglašavao. Da iole znaš o nemačkom suočavanju ne bi ga ovde uopšte pominjala kao primer, jer se to nemačko suočavanje pre svega desilo poprilično kasno, al' to nije trenutno tema ovde na blogu. ako hoćeš pročitaj nekoliko mojih postova o tome na Kusovčevom starom blogu na temi PomirenjePomirenje

Ali to nije bilo prepreka Nemačkoj za sveukupni napredak i evropske integracije. Niti joj je danas prepreka što u dva pokrajinska parlamenta sede neonacističke stranke, i što izmedju ostalog na sednicama tih parlamenata javno negiraju holokaust!

Sa tim se jednostavno živi, život ide dalje, to je konstantna borba a ne dnevno-politička smejurija u kojoj bi mi kao preko noći medijski da proglasimo da smo se suočili sa zločinima i ratovima 90.-ih.


Exitus Letalis Exitus Letalis 21:44 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Bonner D
JJ Beba

hahahaha :)))) Boneru baš naivno . Pa naravno da će da demantuje. Ne nego šta će? Da potvrdi da diluju sa tajkunom koji treba da pritisne vladu da olabavi sa Kosovom jer su na njegovom platnom spisku hahahaha pa kakava bi to svetska sila bila kad bi potvrdila da diluju sa nekim ko što je Mišković?


Pa JJ Bebo, kakva je to politička ličnost koja daje takve neozbiljne izjave? Pa evo i tebi je jasno i bilo ti je i pre jasno da će američka Ambasada takvo nešto da demantuje. Ali ko bi iole politički zreo i ozbiljan izjavio takvo nešto i posle ovog demantija i dalje tvrdio isto? Ili šta? Hoće sad LDP u sukob sa američkom Ambasadom? Šta li????

Mislim, ne zaista, na ovakvo nešto obično ne odgovaram, al' ajde...




pa naravno da je jasno. al kako bi drugačije rekli službenici nego ovako. ti nisi čuo da se to radi.

pred rat u bosni krajišnik je 70 puta zvao američku ambasadu za svoju familiju. jesi li to čuo?
nešto što ti ne čuješ, misiš da nije bilo.
jesi li možda čuo da je mišković odmaglio iz zemlje?
nisi?
pa kako nisi?
a jeste. a zašto?
to samo možemo da pretpostavimo.
blackbox blackbox 21:47 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

samo da objavim da je Nemačka u ovoj godini pomogla Srbiju sa € 66,8 miliona


I još B.Djelić najavljuje da bi Nemačka mogla da na ime pomoći otpiše dug od 177 miliona.
Pa Srbija od 2000.godine živi i održava standard najvećim delom od donacija koje dobija upravo od tog mrskog Zapada i EU, a Nemačka je najveći donator( uz Norvešku i Italiju i, naravno EU).
Tim novcem grade se putevi, mostovi, opremaju škole, bolnice itd, što neki političari pripisuju sebi, a vode kampanju protiv EU.
Bilo bi korektno da bar narodu kažu istinu i da već jednom učine nešto da Srbije ne zavisi od donacija već sopstvene proizvodnje, valjda je to zadataka vlade, čak i u uslovima kada se bori, ustvari samo iygovara, za Kosovo. Istovremeno nudi neki status quo na 20 godina.
Zato me ovo sa CJ i MM baš i ne zanima, znaju oni zašto se razračunavaju, a znaju i kako će to uraditi i ko će od toga profitirati.
Slažem se sa vama da je pominjanje ambasade SAD totalni promašaj i blamaža, jer i da je to tačno nikada to ambasada neće priznati.
Ipak, politika je ozbiljnija stvar nego što je neki shvataju. Politika je kurva ali nije svako kurvanje politika, reče Vesna Pešić i tu je u pravu.
JJ Beba JJ Beba 21:50 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

ma Boneru sve ja znam o nemačkoj denacifikaciji. Od tebe kao nekog ko je upoznat sa demokratskim vrednostima molim da izanaliziraš "naš" problem ratnih zločina i da prozoveš neko konkretno ime da podnese ostavku na sve partijske i državne funkcije zato što sopstveni narod drži u getu zbog zaštite ratnih zločinaca. na tvom mestu ja bih tako pokušala da pomognem prijateljima koji zajedno samnom žive ovde u Ćung-a - Lunga zemlji a ne prozivanjem Čedomira Jovanovića koji se drzno da se pita ko je gazda Srbije?
peoplefox peoplefox 22:07 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Ja ništa ne tvrdim Bebo, ja samo analiziram činjenice iz pozicije nekoga ko živi u jednoj ozbiljnoj demokratskoj državi i poznaje pravila ponašanja u političkom životu jedne ozbiljne demokratske države.


Ovde se prepoznaje da se radi o drzavi Srbiji? jel' da?
Bonner D Bonner D 22:09 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

JJ Beba
ma Boneru sve ja znam o nemačkoj denacifikaciji. Od tebe kao nekog ko je upoznat sa demokratskim vrednostima molim da izanaliziraš "naš" problem ratnih zločina i da prozoveš neko konkretno ime da podnese ostavku na sve partijske i državne funkcije zato što sopstveni narod drži u getu zbog zaštite ratnih zločinaca. na tvom mestu ja bih tako pokušala da pomognem prijateljima koji zajedno samnom žive ovde u Ćung-a - Lunga zemlji a ne prozivanjem Čedomira Jovanovića koji se drzno da se pita ko je gazda Srbije?


Ama Bebo ja sve vreme pričam da bi valjda makar oni koji se zalažu za vrednosti ozbiljnih demokratskih država mogli da se i ponašaju po pravilima koja vladaju u tim ozbiljnim demokratskim državama, a ne kao i oni koje kritikuju. I da tako budu pozitivan primer a ne negativan.

A ako ti ne misliš da jedna politička ličnost, pa makar to bio i da ne kažem "vodja", koja je napravila nekoliko nedvosmisleno pogrešnih političkih koraka treba da snosi odgovornost za to, a u ovom slučaju bi to trebala da bude neopoziva ostavka na sve funkcije u stranci, i time dalje ne nanosi štetu stranci, onda zaista nemamo više o čemu da razgovaramo. Ja se zalažem za sistem odgovornih i smenjivih, pre svega na izborima, a kad su skandali ovakve prirode i ovakvim primerima naravno.


adam weisphaut adam weisphaut 23:36 20.11.2007

Re: Re:

nestorijanac
Jok, zdravlje i normalnost su rezervisani za nestorijansku latifundiju.

Dobro, Adame, neka bude tako. Vi valjda sve o svemu znate...

Jok ja, nit se razumem u bantu poeziju nit u majansku nit imam nestorijansku latifundiju.
Dakle sveznanje je definitivno solely vas deprtman.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 23:43 20.11.2007

Re: Kuda idemo?

Pa onda navališ i ti i tamo i ovde!

naravski!!!!!!!!!!!!!!!!!!
doktorka doktorka 01:21 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

Ima josh jedan tekst objavljen na sajtu LDP-a. Inace josh je je nerazjasnjena uloga Grubacica u ubistvu Dade Vujasinovic .

"Bratislav Grubačić danas isto radi što je radio od 2000. godine, služi Miloševiću i ljudima iz njegovog režima i predstavlja vezu između njih i zapadnih ambasada.

Gospodin Grubačić ne može odbraniti Miroslava Miškovića od odgovornosti lažima, već vlasnik kompanije Delta mora odgovarati za pljačku građana Srbije i za to što je manipulišući Vladom Srbije pokušao da obezbedi da se skine sa tzv crne liste. Grubačić je i ranije iskakao iz svoje pozicije novinara i političkog analitičara baveći se posredništvom, npr kada je organizovao susrete Vojislava Koštunice sa Momirom Gavrilovićem, kada je aktivno rušio vladu Zorana Đinđića.

Podsećamo Branislava Grubačića da je prvi sastanak sa predstavnicima Američke ambasade, u vezi sa skidanjem Miškovica sa crne liste imao 18. maja 2007. godine i da do danas nije prestao da radi na tom projektu, ne birajući sredstva i ne postavljajuci pitanje cene.

Liberalno demokratska partija će Vladi Srbije sutra dostaviti pisani dokaz o ovom sastanku. Tim dokazom će biti zaokruženi osnov za pokretanje inicijative za osnivanje Anketnog Odbora Skupštine Srbije na kome će Grubačić imati mogućnost da odgovori na sva pitanja.

LDP neće dopustiti da Miroslav Mišković uspostavi monopol nad istinom kao što to nismo dopustili ni Miloševiću."
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 08:11 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

Bonner D
LDP se iz ovog skandala može izvući i spasti ono što se još eventualno spasti da, samo neopozivom ostavkom njenog Predsednika Čedomira Jovanovića na sve stranačke funkcije.


E Bonner,

tako nesto bi bilo normalno za neku savremenu demokratsku evropsku partiju ... a ne za jednu liberalno-komunisticku sa "dozivotnim vodjom" (pa kako onda da da ostavku? kome se sve veruje bezrezervno. Pa kao sto je Latinka nekad verovala svom prvom vodji, tako ovi danas veruju svom sadasnjem. Samo si gubio vreme pokusavajuci da ih ubedis - vidis da ljudi veruju ... sta ce im dokazi? (poznata je stvar da je u komunizmu ideologija zamenile veru .. zato se valjda LDPetc toliko bori protiv ideolosko-klasnog neprijatelja crkve

Ozbiljan politicar ne bi ovako nesto sto je NEMOGUCE DOKAZATI, nikad ni izjavio/tvrdio...
nikson nikson 08:47 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

JJ Beba
ma Boneru sve ja znam o nemačkoj denacifikaciji. Od tebe kao nekog ko je upoznat sa demokratskim vrednostima molim da izanaliziraš "naš" problem ratnih zločina i da prozoveš neko konkretno ime da podnese ostavku na sve partijske i državne funkcije zato što sopstveni narod drži u getu zbog zaštite ratnih zločinaca. na tvom mestu ja bih tako pokušala da pomognem prijateljima koji zajedno samnom žive ovde u Ćung-a - Lunga zemlji a ne prozivanjem Čedomira Jovanovića koji se drzno da se pita ko je gazda Srbije?


sto se to nije zapitao pre 5 godina
Nenad M. Nenad M. 09:01 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

tako nesto bi bilo normalno za neku savremenu demokratsku evropsku partiju ... a ne za jednu liberalno-komunisticku sa "dozivotnim vodjom" (pa kako onda da da ostavku? kome se sve veruje bezrezervno.


ovo je o dss-u ili ds-u?
nikson nikson 09:18 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

Nenad M.
tako nesto bi bilo normalno za neku savremenu demokratsku evropsku partiju ... a ne za jednu liberalno-komunisticku sa "dozivotnim vodjom" (pa kako onda da da ostavku? kome se sve veruje bezrezervno.


ovo je o dss-u ili ds-u?


koliko vidimo ovde je rec o nekoj partiji koja ima ``dozivotnog`` vodju. to je onda ili LDP ili DSS. tom vodji se veruje bezrezervno, to je onda LDP. liberalno komunisticka, to je onda svakako LDP posto je dss ne-liberalno komunisticka, a ds nema veze sa komunizmom.
adam weisphaut adam weisphaut 09:32 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

a ne za jednu liberalno-komunisticku sa "dozivotnim vodjom" (pa kako onda da da ostavku? kome se sve veruje bezrezervno.

Opet ti Vaso ostrasceno, mora da si se nesto mnogo zabrinuo glede predsednickih izbora. Pitam li se sto ?
nikson nikson 09:36 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

adam weisphaut
a ne za jednu liberalno-komunisticku sa "dozivotnim vodjom" (pa kako onda da da ostavku? kome se sve veruje bezrezervno.

Opet ti Vaso ostrasceno, mora da si se nesto mnogo zabrinuo glede predsednickih izbora. Pitam li se sto ?


verovatno misli da ce ceda pobediti na tim izborima, ali ja se sa time ne bih slozio. a ti adame?
Nenad M. Nenad M. 09:52 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

oliko vidimo ovde je rec o nekoj partiji koja ima ``dozivotnog`` vodju. to je onda ili LDP ili DSS. tom vodji se veruje bezrezervno, to je onda LDP. liberalno komunisticka, to je onda svakako LDP posto je dss ne-liberalno komunisticka, a ds nema veze sa komunizmom.


LDP postoji 2 godine i ti genijalno zakljucijes - ima "dozivotnog" vodju!? Tadic je neprikosnoveni vodja u DS-u duze nego Ceda u Ldp-u, o Kostunici ne vredi ni govoriti.

A po cemu je LDP liberalno komunisticka stranka? Po inisitiranju na slobodnom trzistu ( cuveni komunisticki princip) ili gradjanskom drustvu ( sramni relikt komunisticke ideologije)
adam weisphaut adam weisphaut 09:54 21.11.2007

Re: Kuda idemo?


verovatno misli da ce ceda pobediti na tim izborima, ali ja se sa time ne bih slozio. a ti adame?

Pa ne znam Niksone, nisam vidovit ali iz nekog razloga odredjene krugove hvata strah? Da li postoji neki razlog za toliki strah od autsajdera, akko je tako kako ti kazes Niksone ?
nikson nikson 10:00 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

ja to zakljucujem po ponasanju jovanovica, koji je sebe demantovao kada je uradio u stranci isto ono za sta optuzuje tadica u svom slucaju. sta bi se desilo kada bi ceda danas rekao necu vise da se bavim politikom? sve bi se u LDP-u raspalo. isto je i u slucaju dss-a vezano za kostunicu, dok i sami znamo da u ds-u to nije tako (iako je uvek posle izbora dolazilo do cepanja ali je stranka opstajala).



A po cemu je LDP liberalno komunisticka stranka? Po inisitiranju na slobodnom trzistu ( cuveni komunisticki princip) ili gradjanskom drustvu ( sramni relikt komunisticke ideologije)


po nacinu vladanja unutar stranke i odnosu prema tradicionalnim ustanovama u drustvu.
adam weisphaut adam weisphaut 10:28 21.11.2007

Re:

po nacinu vladanja unutar stranke i odnosu prema tradicionalnim ustanovama u drustvu.

Pa sad Niksone, LDP je nastao zahvaljajuci unutrasnoj demokraticnosti izvesne stranke koju zdusno podrzavas. No interesantno tebi se tek sad otvorise oci glede unutarstranacke demokraticnosti u strankama u Srbiji pa si se zabrinuo za lDP. A sto se tice odnosa prema tradicionalnim institucijama, to sto sto su tradicionalne samo po sebi niti znaci da su nepogresive niti znaci da su nedodirive a kad pogledam ko tamo sedi i sta su u proteklih 20-ak godina radile mislim da nikako ne mogu da sluze ovom narodu na ponos.
Nenad M. Nenad M. 10:42 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

sve bi se u LDP-u raspalo. isto je i u slucaju dss-a vezano za kostunicu, dok i sami znamo da u ds-u to nije tako (iako je uvek posle izbora dolazilo do cepanja ali je stranka opstajala).


dok LDP ima Vesnu Pesic ima ko da zameni Cedu. A ko bi uspesno, ili bez bitnijih gubitaka po stranku, zamenio Tadica?

po nacinu vladanja unutar stranke i odnosu prema tradicionalnim ustanovama u drustvu.


po to tebi su sve stranke komunisticke ako je kriterijum nacin vladanja u samoj stranci. Tacno je da ldp kritikuje neke tradicionalne institucije ( odnostno trazi preispitivanje istih) ali to je daleko od komunisitckog shvatanja tradicije.
Dalje, nista nisi rekao o ekonomskom programu i ideji gradjanskog drustva kao antipodu komunisitckoj ideologiji.
I na kraju, od komunizma je mozda samo jos gora njegova negacija - pomodni antikomunizam.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:35 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

JJ Beba
Drago, možda ne bi bilo loše da svratiš do Ambasade SAD koja je demantovala postojanje bilo kakvih "dokumenata" ili bilo kakvih pregovora u vezi skidanja sa "crnih listi" i budućnosti Kosova, pa da i to postiraš ovde na Blogu pored ovog transkripta u kojem se svašta može pročitati ali to svašta nema apsolutno nikakvog smisla niti cilja.

hahahaha :)))) Boneru baš naivno . Pa naravno da će da demantuje. Ne nego šta će? Da potvrdi da diluju sa tajkunom koji treba da pritisne vladu da olabavi sa Kosovom jer su na njegovom platnom spisku hahahaha pa kakava bi to svetska sila bila kad bi potvrdila da diluju sa nekim ko što je Mišković?

Bejbi...
Embahade i postoje zato da bi na sve strane javno torokale ko to nudi usluge zemlji koju zastupaju..o)))
Nego, nešto jeftin taj "patriJotizam"...Za vizu, 15 posto teritorije..ccccc
Brooklyn Brooklyn 11:38 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

Nego, nešto jeftin taj "patriJotizam"...Za vizu, 15 posto teritorije..ccccc


pa onda se cedica i misko zalazu u stvari za isto, kajne? pa nekome viza, nekome dzip...
Contractor Contractor 11:44 21.11.2007

...

undefinedA zaboravio si da je i Grubacic demantovao? Covek je VEC MESEC I PO BOLESTAN I NE IZLAZI IZ KUCE I SAMIM TIM JE LOGICNO DA NIJE U MAJU BIO U AMERICKOJ AMBASADI?????
Svetlana S. Svetlana S. 11:57 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

Brooklyn

pa onda se cedica i misko zalazu u stvari za isto, kajne? pa nekome viza, nekome dzip...


Ma ljut Čeda što je Mišković tako nepristojno spustio cenu „kooperativnosti”.
adam weisphaut adam weisphaut 12:04 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

pa onda se cedica i misko zalazu u stvari za isto, kajne? pa nekome viza, nekome dzip...

Ispustila si zebru, pa da ti mudroserje bude tutto completto
Brooklyn Brooklyn 12:10 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

ma, adame, kad imas animiranog smajlija, sve ti odmah verujem :)
adam weisphaut adam weisphaut 12:25 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

Brooklyn
ma, adame, kad imas animiranog smajlija, sve ti odmah verujem :)

Kad verujes Kuriru i Pressu, sto da ne verujes smiley-ima
Brooklyn Brooklyn 14:48 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

sta je kurir i pres?
adam weisphaut adam weisphaut 14:58 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

Brooklyn
sta je kurir i pres?

Izvori vaseljenske mudrosti glede dzipove, zebre, bazene i ostalih bogougodnih istina
Doctor Wu Doctor Wu 16:20 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

Sa Adama se nije zajebavati, on je jedan stručnjak na kompjuteri. Overeto.
Brooklyn Brooklyn 16:20 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

ma ne nerviraj se. i ja bih dala kosovo za americku vizu. ladno. :)
adam weisphaut adam weisphaut 16:34 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

ma ne nerviraj se. i ja bih dala kosovo za americku vizu. ladno. :)

Pa sada ako zelis da izadjes na londonsku berzu, taj mali neprijatan detalj oko crne liste moze biti a liability? A izgleda da se njegovo Miskocanstvo sprema za the sale of the century, pa je mozda odlucio da ponudi dobre usluge da cisto urazumi neke ljude koji su njegovi duznici.cisto da ne budu previse nekooperativni Zvuci neverovatno, zar ne ?
nestorijanac nestorijanac 16:39 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

Zvuci neverovatno, zar ne ?

Iz Vasih komentara sve uvek zvuci normalno, zdravo, logicno i verovatno !!!!
adam weisphaut adam weisphaut 17:03 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

Iz Vasih komentara sve uvek zvuci normalno, zdravo, logicno i verovatno !!!!

Vi postajete definitino moj fan no.1.
Nego jel'istina sto mi kazu da ste bili na TV-u? Pametno,moze ovaj trenutak biti istinski isplativ za stvaraoca sa nacionalno svesnom porukom
nestorijanac nestorijanac 17:23 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

Nego jel'istina sto mi kazu da ste bili na TV-u? Pametno,moze ovaj trenutak biti istinski isplativ za stvaraoca sa nacionalno svesnom porukom

Eh, dragi Adame, pa zar Vi ne znate da li sam bio ili ne ? Ja zaista poverovah da Vi sve znate (i u svako doba). Inace Vi odavno jeste moj favorit na blogu. Jednostavno, uzivam da sa Vama razmenjujem misljenje i uvek nesto novo naucim. To sto kazete za isplativost mi deluje izazovno. Stvarno mislite da danas u Srbiji stvaraoci sa nacionalno svesnom porukom imaju prodju ?
adam weisphaut adam weisphaut 17:39 21.11.2007

Re: Kuda idemo?


Eh, dragi Adame, pa zar Vi ne znate da li sam bio ili ne ? Ja zaista poverovah da Vi sve znate (i u svako doba). Inace Vi odavno jeste moj favorit na blogu. Jednostavno, uzivam da sa Vama razmenjujem misljenje i uvek nesto novo naucim. To sto kazete za isplativost mi deluje izazovno. Stvarno mislite da danas u Srbiji stvaraoci sa nacionalno svesnom porukom imaju prodju ?

Sta da vam kazem, osecanja su obostrana
Pa vi bi to trebali najbolje da znate dragi moj Nestorijance
nestorijanac nestorijanac 17:47 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

Pa vi bi to trebali najbolje da znate dragi moj Nestorijance

Eh, to sto ja znam je da nema nauke bez motike.
adam weisphaut adam weisphaut 17:55 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

nestorijanac
Pa vi bi to trebali najbolje da znate dragi moj Nestorijance

Eh, to sto ja znam je da nema nauke bez motike.

Tacno, samo pitanje na ciijoj latifundiji je koristis.
nestorijanac nestorijanac 18:01 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

Tacno, samo pitanje na ciijoj latifundiji je koristis.

E, taj odgovor znam iz licnog iskustva - motike se treba cvrsto drzati i njom obradjivati iskljucivo SOPSTVENU latifundiju...
Bilo da je to (latifundija) zemlja, misli ili dela.
AlexDunja AlexDunja 18:11 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

iskljucivo SOPSTVENU latifundiju...
Bilo da je to (latifundija) zemlja, misli ili dela.

a tin kaze
Ne boj se! nisi sam! ima i drugih nego ti
koji nepoznati od tebe žive tvojim životom.
I ono sve što ti bje, ću i što sni
gori u njima istim žarom, ljepotom i čistotom.

Ne gordi se! tvoje misli nisu samo tvoje! One u drugima
žive
Mi smo svi prešli iste putove u mraku,
mi smo svi jednako lutali u znaku
traženja, i svima jednako se dive.
nestorijanac nestorijanac 18:25 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

a tin kaze

Hvala njemu. I Vama.
Tine i Radojka Tine i Radojka 18:49 21.11.2007

amu harem

u usvo joj mla dosti ijasamlu do vo leo
ljubav meje o pila dragidru ze mo oj
I zatoja o secam sve etvoje boli
iakote ne znam prijatelju moj
nikson nikson 19:18 21.11.2007

Re:

Pa sad Niksone, LDP je nastao zahvaljajuci unutrasnoj demokraticnosti izvesne stranke koju zdusno podrzavas.


ne podrzavam ali znam da su tu bili i neki izbori...

No interesantno tebi se tek sad otvorise oci glede unutarstranacke demokraticnosti u strankama u Srbiji pa si se zabrinuo za lDP.


meni tek sad, a tebi?

A sto se tice odnosa prema tradicionalnim institucijama, to sto sto su tradicionalne samo po sebi niti znaci da su nepogresive niti znaci da su nedodirive a kad pogledam ko tamo sedi i sta su u proteklih 20-ak godina radile mislim da nikako ne mogu da sluze ovom narodu na ponos.


ali imaju mnogo duzu tradiciju od 20 godina.
nikson nikson 19:22 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

po to tebi su sve stranke komunisticke ako je kriterijum nacin vladanja u samoj stranci. Tacno je da ldp kritikuje neke tradicionalne institucije ( odnostno trazi preispitivanje istih) ali to je daleko od komunisitckog shvatanja tradicije.


komunisti su postavljali svoje vladike, kada su prestali da ih jasu na primer

Dalje, nista nisi rekao o ekonomskom programu i ideji gradjanskog drustva kao antipodu komunisitckoj ideologiji.
I na kraju, od


za to se svi nacelno zalazu, vidim kako sve to izgleda u stvarnosti...

I na kraju, od komunizma je mozda samo jos gora njegova negacija - pomodni antikomunizam.


samo ne znam na koji mislis, na onaj sa slikom mladica na majci ili che gevare?
adam weisphaut adam weisphaut 20:20 21.11.2007

Re:

ne podrzavam ali znam da su tu bili i neki izbori...

Ha izbacivanje bilo odradjeno kao na 8. sednici

meni tek sad, a tebi?


Pa nisam ja onaj koji se poziva na nedovoljnu demokraticnost sfrpskih stranaka, ali Niksone ako se drzis tog kursa kreni od najvecih stranaka da isterujes pravdu

ali imaju mnogo duzu tradiciju od 20 godina.

Pa da ali ako za sve te godine tradicije nisu uspeli da iznedre nista bolje od toga todosta govori o njima.
pufna pufna 20:38 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

pa nekome viza, nekome dzip...

hebao vas vise i taj dzip! Pa koliko kosta jedan dzip? 3 milijarde? Mesto na forbsovoj listi?
kakvi mali umovi, covece...
adam weisphaut adam weisphaut 20:52 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

pufna
pa nekome viza, nekome dzip...

hebao vas vise i taj dzip! Pa koliko kosta jedan dzip? 3 milijarde? Mesto na forbsovoj listi?
kakvi mali umovi, covece...

Pufna, mantra glasi ovako: dzip, zebra, bazen
dzip, zebra, bazen dzip, zebra, bazen ....
dezelin dezelin 21:00 21.11.2007

Re: Kuda idemo?

telohranitelji telohranitelji telohranitelji telohranitelji telohranitelji telohranitelji
dzip, zebra, bazen, dzip, zebra, bazen
telohranitelji telohranitelji telohranitelji telohranitelji telohranitelji telohranitelji
ruza26 ruza26 19:01 20.11.2007

Gde ja stadoh....

Pomislih - tema Kosovo, kad ono opet Ceda i Miskovic, izgubi i Drago (interes za) Kosovo i Ivanovica,pride... Sve po onoj gde ja stadoh ti produzi - Cedo zavrsi govor Kosovom i pregovorima, Drago pocinje tekst tom temom...
Da budem iskrena, na Cedinoj sam strani. S njim je lako - ne kupujes novine, prebacis kanal... i nema ga. Al' Delta Miskovic je sveprisutan - imam izbor il' da kupujem u novosagradjenom Maxi supermaketu ili u bivsem C supermarketu. Malu poslugu C marketa renoviraju tako da cu uskoro imati izbor izmedju tri iste prodavnice... Sta bi tek bilo da Delta ima monopol?
Doctor Wu Doctor Wu 19:14 20.11.2007

Drago, a kako ti tumačiš ovo?

LDP optužuje Miškovića da kontroliše Vladu i navodi da je u maju ove godine novinar Grubačić, kao posrednik, od Ambasade SAD zatražio da Miškovićevo ime bude sklonjeno sa liste onih kojima je zabranjen ulazak u SAD, a da će Mišković zauzvrat uticati na promenu kursa Vlade oko Kosova i približavanje američkom stavu. Grubačić i ambasada SAD to negiraju, a LDP sutra Vladi daje pisane dokaze.
Nenad M. Nenad M. 21:47 20.11.2007

U mnostvu dokaza

Pre koji minut Ljiljana Smajlovic u emisiji “U mnostvu dokaza”, govoreci da li je Miskovic nije jedini o kome treba da se prica, najavila za sutra tekst u Politicu o Beku! A Bekov mali je ... pa to je vec presudjeno!

Prica Jelene M. o Kostunicinoj kalkulacij dobija na smislu.

Sta kazete?
Exitus Letalis Exitus Letalis 21:51 20.11.2007

Re: U mnostvu dokaza

Nenad M.
Pre koji minut Ljiljana Smajlovic u emisiji “U mnostvu dokaza”, govoreci da li je Miskovic nije jedini o kome treba da se prica, najavila za sutra tekst u Politicu o Beku! A Bekov mali je ... pa to je vec presudjeno!

Prica Jelene M. o Kostunicinoj kalkulacij dobija na smislu.

Sta kazete?



hahahhahaha
smajloviićka počela da se bavi istraživačkim novinarstvom.
upiš živi.
blackbox blackbox 21:52 20.11.2007

Re: U mnostvu dokaza

Nenad M.
Pre koji minut Ljiljana Smajlovic u emisiji “U mnostvu dokaza”, govoreci da li je Miskovic nije jedini o kome treba da se prica, najavila za sutra tekst u Politicu o Beku! A Bekov mali je ... pa to je vec presudjeno!Prica Jelene M. o Kostunicinoj kalkulacij dobija na smislu. Sta kazete?

Pa niste valjda ozbiljno poverovali da je LjS napisala onu rečenicu o MM tek onako ili da ga ozbiljno prozove za pritisak na medije.Igranka tek počinje.
Exitus Letalis Exitus Letalis 22:02 20.11.2007

Re: U mnostvu dokaza

ups!
zaboravila ceptera i i još poneke.
teško breme na svoja lahgana pleća preuzela.
možda će da ispita i oklen mantiji stanovi po bg i kusturici planina.
temeljna je ona. nema šta.
samo kad joj dođe i kad se poduvati.
marumi marumi 22:09 20.11.2007

Re: U mnostvu dokaza

hahahhahaha
smajloviićka počela da se bavi istraživačkim novinarstvom.
upiš živi.

Gothsa Gothsa 22:12 20.11.2007

Re: U mnostvu dokaza

Exitus Letalis
ups!
zaboravila ceptera i i još poneke.
teško breme na svoja lahgana pleća preuzela.
možda će da ispita i oklen mantiji stanovi po bg i kusturici planina.
temeljna je ona. nema šta.
samo kad joj dođe i kad se poduvati.

E pa di u udari na hadzije kosovarske! Ma kusta je to sve kupio od postene profesurske plate dok je pecalbario u USA i tezgario sa Pusacima. ogromna ti je to kinta. a narocito ona profesorska.
Nenad M. Nenad M. 22:00 20.11.2007

U mnostvu dokaza

Pa niste valjda ozbiljno poverovali da je LjS napisala onu rečenicu o MM tek onako ili da ga ozbiljno prozove za pritisak na medije.Igranka tek počinje.


istine radi, temu o pritiscima na medije je ona pokrenula u emisiji.

Naravno da joj ne verujem previse kao sto ne verujem u slucajnosti glede Beka zato i pitanje.
marumi marumi 22:05 20.11.2007

probusen

Nenad M. Nenad M. 22:35 20.11.2007

evo sta kaze Beko - LJ S najavila

Беко: Нисам у браку са Мишковићем

Најгори начин да вас данас Србија мрзи и да сте на тапету свих медија је да се замерите са Чедом Јовановићем”, изјавио је јуче Миша Беко, у телефонској изјави ексклузивно за „Политику”. Рекао је да се налази на аеродрому у Атини и да управо улази у авион. Није рекао ка којој дестинацији лети.

На наше питање, да ли је тачно да се његова улога стручног консултанта своди на то да заправо само купује и препродаје фирме у Србији, наш саговорник каже:

– Чуо сам за бројне неистине које се о мени и мом пословању износе у српским медијима. Немам времена да се обрачунавам са новинарима, медијима и јавношћу. Такође знам и за приче о мом „браку” са Мишковићевом „Делтом”. Када бих имао озбиљније послове са том фирмом, о чијем се сумњивом пословању доста пише, ја бих свакако бежао од њих, демантовао неистине, а никако промовисао Мирослава Мишковића.

www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=48409

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana