Život

Istinska

Ivana Knežević RSS / 30.12.2010. u 03:50

Volim da popijem svoju čašu vina pre večere, baš volim. U onom periodu vremena dok je spremam, u mojoj maloj kuhinji, u ritmu koji često zahteva da iz kuhinje izađem, odem do dnevne sobe i kompjutera ili kauča gde nešto čitam, ili popričam malo sa detetom. Ponekad nosim svoju čašu iz jedne prostorije u drugu, nekad je ostavim u jednoj pa kasnije premestim u onu drugu. Svaki korak je poseban, kao da putujem oko sveta i na svakom od njih me sačeka neko čudo. Ne znam kako sam od toga mogla da napravim ritual ali on se sam napravio. I ispunjava me radošću. Ima sve to veze sa pripremanjem hrane. Ne volim da kuvam ali pripremanje hrane je metamorfoza, magija i atavizam, sve u jednom, kao blago podsećanje da sam živa, na primer. I radujem se, da mogu, da spremim hranu, da imam kome, i da to slavim čašom vina. Postoji i drugi deo, i on se vezao za nešto drugo. Uživam dok sam gladna. I da sam gladna. Znam da će zadovoljenje doći, ali ne žurim. Toliko je to zadovoljstvo veliko da mislim da bih mogla celu filozofiju života - moju, naravno, samo moju - da iscedim iz jedne kriške limuna. Može i onaj slučaj zveri pred sigurnim plenom. Samo je sve malo personifikovano. Uzbudljivo je, htela sam da kažem, biti u mojoj koži kad se nađem u tom raspoloženju.

U hrani nekad uživam, nekad ne. 

Kad izlazim, slična stvar. Najuzbudljiviji mi je deo pred izlazak.  Na spremanje potrošim najmanje vremena. Ne razmišljam o samom izlasku, ni o osobi sa kojom izlazim, ni o čemu nemam očekivanja (osim onih bazičnih da svet neće pući baš kad sam ja izašla u grad). Moje vreme pre izlaska je u stvari izlazak. Euforija pospe malo magične prašine po meni i bude mi jako  l e p o. Polugola ili posve gola sedim, ustajem, skačem, ili otvorim vrata terase i naslonim se na okvir pa gledam u grad. Kad bi me neko pitao sa susednih terasa šta to radim, ja bih imala spremno objašnjenje - izlazim - i oni bi samo klimnuli glavom: pa da, tako su i mislili. Ali me niko nikada nije pitao. Pustim neku finu muziku pre toga. I pustim je glasno. Ponekad popijem čašu vina koju nisam pre večere jer nisam ni večerala. Obavezno se i često nasmejem jer radi se o istoj stvari oko koje vrtim svoju filozofiju - onu istu moju i o mom zivotu. Glad, naravno. Opet je u pitanju glad. Retko kada nešto i pojedem - ne mogu jer sam previše uzbuđena. Ali to je normalno. Ne ide jedna pa druga pa treća - niz gladi - ne, dovoljna je jedna glad. Neka bude da se zove Istinska.  

U izlasku nekad uživam, nekad ne.



Komentari (49)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Ivana Knežević Ivana Knežević 03:57 30.12.2010

Budite dobri sebi i drugima

Kod Dusana sam naisla na najlepsi niz zelja svima nama kakvi jesmo ili nismo ali cemo biti, pa ga postavljam ovde, iako ga nisam pitala za dozvolu.
Nadam se da ce oprostiti, ali kako su ovo osetljiva vremena - kraj jedne, pocetak druge godine - racunam da ce biti velikodusan. Vi ne zaboravite i tu veliku stvar - velikodusnost. Jako je vazna.
Srecna vam Nova godina.

nežno samopovređivanje 2011

Dragi prijatelju: decembar je pri kraju i do nove godine nije ostalo puno, pa koristim ovu priliku da ti poželim par stvari.

Ljubavi i zdravlja i slobode, pre svega.

Ako nisi bretarijanac ili bestelesno biće koje se hrani svetlošću i idejama, želim ti na tekućem računu dovoljno keša barem za osnovnu potrošačku korpu: bez dobara i servisa što se plaćaju novcem, izgledi su ti skromni, ma koliko imao snažnu veru, iskreno srce i mentalnu disciplinu.

A ako izgubiš posao i banka ti oduzme krov nad glavom, želim ti da se tvoje nevolje završe na tome, i da potom ne izgubiš partnera i/ili razum.

Ako si moreplovac, želim ti uzbudljiva mora.

Ako si zrak svetlosti ili vibracija, želim ti bistar etar da se kroz njega srećno prostireš.

Ako si kompozitor, želim ti da komponuješ nešto besmrtno nalik numeri Live With Me, sastava Massive Attack.

Ako si tama, želim ti prostore mira i minimalne iluminacije.

Ako si mandolina, želim ti da dospeš u ruke koje će na tebi svakodnevno izvoditi Vivaldijev "Concerto for Mandolin in C Major RV425".

Ako si pisac, želim ti što manji broj onih noći blokade i samoprezira.

Ako si misao ili apstraktan pojam, želim ti da se ovaplotiš kroz purpurni bljesak.

Ako si svemirac, želim ti da ne padneš u ruke NASI; a ako si ipak pao, i sada te drže zatočenog u nekom tajnom hangaru u Arizoni povezanog na merne intrumente, želim ti da što pre izbaviš dupe odatle.

Ako si nesrećan, želim ti da budeš manje nesrećan. Ako si nevoljen, želim ti da budeš manje nevoljen. Ako si usamljen, želim ti da budeš manje usamljen.

Ako si zaljubljen, želim ti da to osećanje potraje.

Ako si preosetljiv, želim ti da nađeš azil u kome tvoja čula neće biti zlostavljana.

Ako si cimetovo drvo, želim ti optimalan odnos kiše i sunca, i da što manje tvoje kore bude sastrugano i pretvoreno u začin.

Ako si opsednut sobom, želim individuama kojima je do tebe stalo, da postaneš svesniji njih i da ne očekuješ reciprocitet u prikazivanju dobrote.

Ako si narcis, želim ti mnoge sate zurenja u svoje ušne školjke.

A ako si autodestruktivan tip, želim ti da se u novoj godini samopovređuješ nežnije i blaže.

Eto tako. Svako dobro. Ćao sada (i ne zaboravi da dekorišeš gajbu).


by Dušan Krstić
Milan Novković Milan Novković 13:50 30.12.2010

Re: Budite dobri sebi i drugima

by Dušan Krstić

A ako ništa, ili većina ne uspe ja savetujem sistematsko čitanje "dokumentacije"

I puno smeha

nekad uživam, nekad ne


Ivana Knežević Ivana Knežević 15:16 30.12.2010

Re: Budite dobri sebi i drugima

Milan Novković
A ako ništa, ili većina ne uspe ja savetujem sistematsko čitanje "dokumentacije"
I puno smeha


Dobri saveti, Milane
sandra969 sandra969 09:19 30.12.2010

I jeste Istina!

Kakav lep tekst!
Kakvo uzivanje!
E i jeste najlepse ono vreme pre, nego sto pocne Ono za sta se spremamo ili iscekujemo....nesto u tom trenutku, vremenu me skroz okupira, drzi cvrsto...
A vi ste to docarali...vreme je magije, zar ne...
Ivana Knežević Ivana Knežević 15:19 30.12.2010

Re: I jeste Istina!

sandra969
E i jeste najlepse ono vreme pre, nego sto pocne Ono za sta se spremamo ili iscekujemo....nesto u tom trenutku, vremenu me skroz okupira, drzi cvrsto...


Ponekad se u iscekivanje uvuce puno nervoze, ili su planovi veliki, zahtevni, ali ne bi trebalo tako. Treba se prosto radovati. Pa kako bude.

Hvala puno, i sve najbolje.
ivana23 ivana23 09:23 30.12.2010

***

Ivana Knežević Ivana Knežević 15:23 30.12.2010

Re: ***

Hvala, ivana.

Za mene je vino jedan od atavizama juga, a to je fundamentalna stvar u mom make-up-u.
Kad sam saznala da ga prave ovde, pa tamo po Nemackoj i cudnim severnim mestima... ja to vrlo snobovski ne racunam - nije po mojim merilima
mirelarado mirelarado 21:47 01.01.2011

Re: ***

Ivana Knežević
Za mene je vino jedan od atavizama juga, a to je fundamentalna stvar u mom make-up-u.
Kad sam saznala da ga prave ovde, pa tamo po Nemackoj i cudnim severnim mestima... ja to vrlo snobovski ne racunam - nije po mojim merilima


Најлепша су вина из јужних крајева. Oво ми је у протеклој новогодишњој ноћи баш пријало:



Све најбоље, Ивана.
Ivana Knežević Ivana Knežević 23:22 01.01.2011

Re: ***

Drago mi je za pravi izbor, mirela.

Uzvracam - sve najbolje.
Milutin Milošević Milutin Milošević 10:58 30.12.2010

Slično

Prvi gutljaj piva, Filip Delerm (Prvi gutljaj piva i ostala mala zadovoljstva)

Jedino se taj računa. Oni idući, sve veći, sve beznačajniji, donose mlaku omamljenost, bljutavo obilje. Tek onaj posljednji, možda, s razočarenjem okončanja, obnavlja privid djelotvornosti.

Ali prvi gutljaj? Zar gutljaj? To počinje mnogo prije gutanja. Već se na usnama ćuti to pjenušavo zlato, ta svježina osnažena pjenom, pa onda polako na nepcu užitak kao zasjenjen oporošću. Kako se doima dugim taj prvi gutljaj! Čovjek ga ispija odmah, s nagonskom požudom. Ustvari sve je već zadano: količina - ni previše ni premalo, baš koliko treba za idealan početak, pa trenutačno blagostanje popraćeno uzdahom, pa pucketanje jezikom ili tišina što vrijedi isto toliko, varljiv osjećaj užitka koji kao da se otvara u nedogled...

Ali, istodobno, već unaprijed znamo - ono najbolje je prošlo. Odlažemo čašu i čak je malko odmičemo od sebe na četvrtastom podlošku od bugačice... Cijelim jednim mudrim i nadom ispunjenim obredom željeli bismo ovladati čudom koje se netom dogodilo i koje je iščeznulo. Sa zadovoljstvom čitamo točno ime piva koje smo naručili. No, oblik i sadržaj mogu se uzajamno propitkivati do mile volje, jedan drugome biti jeka beskonačna, ništa se više neće ponoviti.

Htjeli bismo sačuvati tajnu čistog zlata, zarobiti je u formule. Ali, za svojim bijelim stolićem zapljusnutim suncem, razočarani alkemičar spašava samo privid i pije sve više i više piva sa sve manje i manje radosti. Ta je sreća otužna: pijemo samo zato da bismo onaj prvi gutljaj - zaboravili.


Ja sam na kraju dijete, i spremam se za današnji prvi gutljaj piva. Biće crno, točeno, čekajući pravu hranu, u "Hercegovini".

Usput, koje vino piješ pre jela: belo ili crno?
Ivana Knežević Ivana Knežević 15:32 30.12.2010

Re: Slično

Uh, Milutine, ovo je prava anticka tragedija.
Sa pivom nemam dodirnih tacaka, ali komplikovanu prirodu strasti razumem.

Milutin Milošević
Usput, koje vino piješ pre jela: belo ili crno?


U ovoj fazi crno. Sa ledom.
To je najcesce i jedina casa koju cu popiti. Sa hranom se ukus menja, zavrsio se ritual. Vise mi se dopada sve to na nogama, izgleda.
Uz to, moj stomak diktira sta i koliko mogu, i ja ga dosta verno slusam.

Ja volim ideju vina, kako nastaje, veze sa jugom.... sve oko vina, ali ono samo me vrlo polako osvaja. U nekoliko navrata sam otkrila neka koja su bila zaista vrhunska, glatkog ukusa, pravo uzivanje. Vecinom su to sitni gutljaji pa casa dugo traje
pnbb pnbb 17:37 30.12.2010

Re: Slično

crno. Sa ledom.

au.. sto bre
Ivana Knežević Ivana Knežević 18:23 30.12.2010

Re: Slično

pnbb
crno. Sa ledom.

au.. sto bre


Bolje mi je tako. Preko leta sam nailazila na tako fina, pitka vina.
Ovde je teze naci.
pnbb pnbb 19:31 30.12.2010

Re: Slično

Ovde je teze naci.

ma ima svega... jeste malo skupo, al ima...
plus, po lokalnim vinarijama ima i odlicnih restorana
Ivana Knežević Ivana Knežević 19:42 30.12.2010

Re: Slično

pnbb
ma ima svega... jeste malo skupo, al ima...plus, po lokalnim vinarijama ima i odlicnih restorana


Znam da ima svega, i dobro je znati sta trazis. Ponekad su preporuke dobre, ponekad nisu. Ja nisam poznavalac, ali znam sta volim kad naidjem. Led u vinu je bas dobar u poslednje vreme. Prava stvar, za mene.
pnbb pnbb 20:55 30.12.2010

Re: Slično

Ponekad su preporuke dobre, ponekad nisu. Ja nisam poznavalac, ali znam sta volim kad naidjem

najbolji vinski kriticar si uvek ti sam... moja trenutna preporuka je najjeftinija garnacha, trebalo bi da ima u svakom spanskom odeljku... obzirom da uzimas samo p ojednu casu, bezbedno je, od vise hoce da boli glava
Ivana Knežević Ivana Knežević 21:12 30.12.2010

Re: Slično

pnbb
moja trenutna preporuka je najjeftinija garnacha


Hvala, pogledacu.

Ja sam prosle godine na letu Air France-a nazad iz Evrope naisla na apsolutno najbolje vino koje pamtim do tada - Le Baume. Ovde ga uopste ne uvoze. Ili nisu tada kad sam trazila. Proslog Bozica sam opet probala neka jako dobra kalifornijska, narocito jedno: Beringer 2006, Founder's Estate, California Shiraz. Rasprodali su ih bili pa sam probala nesto slicno. Nije bilo lose, ali ne jednako dobro.
U Nici, of jeftinih vin du maison do probranih u jednoj vinariji-restoranu... svako je bilo dobro do fenomenalno.

Rekla mi je Diana da je razlika prilicna izmedju flasiranih vina i onih koja uzimaju iz buradi kao ta vins du maison valjda. I stvarno jeste. Kod flasiranih ona bas skupa su uglavnom dobra, cena je bitna izgleda.

Shiraz nije los. Moj stomak ne podnosi puno toga pa mi je on glavni faktor.

pnbb pnbb 22:11 30.12.2010

Re: Slično

pa mi je on glavni faktor.

pa da, zenske vole ta sladunjava...
svejedno, zivot je prekratak da bi pili losa vina.. uzivaj...

a da, zaboravih da ispropagiram navipov muskat.. ovaj u novim flasama, sbelom etiketom... feeenomeeenalnnno... samo se dobro ohladi
Ivana Knežević Ivana Knežević 22:25 30.12.2010

Re: Slično

pnbb
svejedno, zivot je prekratak da bi pili losa vina.. uzivaj...


Dobar stav.
Sa zadovoljstvom
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:53 31.12.2010

Re: Slično

Izvini za kašnjenje sa komentarima. Juče me pivo obrlatilo. Danas, za promenu, otišao u nabavku - doneo kući 6 litara oporog, 6l malo slatkog i 6 l belog; sve iz Velike Hoče. Počeo da gstiram belo. Volim belo pre jela, a crno uz jelo i posle; pogotovo kad je riba na stolu.
Ivana Knežević Ivana Knežević 16:55 31.12.2010

Re: Slično

Poceo sa slavljem, znaci

Sve najbolje,
miloradkakmar miloradkakmar 11:45 30.12.2010

Vino

Volim da popijem svoju čašu vina

I , ja , pa se razliju sećanja u mnoštvo boja.
Upravo to radim, pravim špagete. Znam da će prijati mojima kad dodju sa posla.
I , uživam.

Sve najbolje ti želim u 2011.
Ivana Knežević Ivana Knežević 15:41 30.12.2010

Re: Vino

miloradkakmar
I , ja , pa se razliju sećanja u mnoštvo boja.
Upravo to radim, pravim špagete.
Znam da će prijati mojima kad dodju sa posla.
I , uživam.


Apsolutno prava stvar, milorade. Sve sto je vazno spojeno tako lako, svojim rukama, i srcem.

Hvala, i uzvracam
gospodin_ne gospodin_ne 12:03 30.12.2010

Black, blue, red, green, yellow and white

Za culo vida, The Fluxus monochrome cook book. Vazna je ta sinhronizacija gustativnih cula.

Ivana Knežević Ivana Knežević 15:37 30.12.2010

Re: Black, blue, red, green, yellow and white

gospodin_ne
Za culo vida, The Fluxus monochrome cook book. Vazna je ta sinhronizacija gustativnih cula.


gospodin_ne, ovih dana puno razmisljam o neophodnosti estetike u svakodnevnom postojanju, svuda, na svim mestima - i koliko se to i dalje ne postuje.

Hvala na ovom prilogu, divan je. Podsetio me je na Nicu ovog leta, kad se preda mnom nasao tanjir sa monohromatskom paletom - pirinac i hobotnica. Prosto sam bila ushicena, i moja klinka koja je sedela do mene. Trebalo mi je neko vreme da uopste krenem sa jelom. Ukus nije razocarao.
stasava stasava 12:37 30.12.2010

ritual

Imala sam ritual-da mi u mojoj kuci NEKO skuva kafu, sipa u solju, ja sve vreme da gledam pripremu dok sedim, da NEKO sedne preko puta mene i pijemo zajedno. Vise nemam taj ritual , jer nema NEKOGA. Sve najlepse, Ivana, sa zeljom da reci ne bole.
Ivana Knežević Ivana Knežević 15:48 30.12.2010

Re: ritual

stasava
Vise nemam taj ritual


Oh, stasava..

Najjednostavnije reci prenesu najlepse, najjace slike.
Rituali su vazni. Navike ne volim (uglavnom), rituale obozavam. Treba ih otkrivati, stvarati, pustiti da nas vode ka necemu... uglavnom ka sebi, pretpostavljam, i to je dobro. Obogate zivot. Nikada ne treba putovati sama. To vredi otkriti.

Uzvracam lepe zelje
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 14:40 30.12.2010

glad

Uživam dok sam gladna

Taj sam osećaj i ja otkrio 2010. godine. Nisam znao za njega ranije. A tolike sam godine spucao.
Ivana Knežević Ivana Knežević 15:54 30.12.2010

Re: glad

Nebojsa Krstic
Taj sam osećaj i ja otkrio 2010. godine. Nisam znao za njega ranije.


Neobican je, zar ne.
Mozda je za svakoga drugaciji. Prizemljuje i oslobadja u mom slucaju.

Nebojsa Krstic
A tolike sam godine spucao.


A zamislite da niste nikada..

Sve najbolje,
bojan.taj bojan.taj 17:03 30.12.2010

divno

ha ha...kakav divan tekst,jednostavan i caroban....

dok sam ovo citao nekako mi je kroz glavu prolazila pesma i spot del arno benda "vise nego zivot" bas sam se opustio uz pricu

Ivana Knežević Ivana Knežević 17:49 30.12.2010

Re: divno

bojan.taj
..bas sam se opustio uz pricu


Drago mi je
Napisana je bila u tom istom duhu. Naidje tako ponekad.
bocvena bocvena 17:38 30.12.2010

Draga Ivana,

Sve najlepše u Novoj godini!
Da zauvek budemo gladni i u iščekivanju dobrog.
Ivana Knežević Ivana Knežević 17:53 30.12.2010

Re: Draga Ivana,

bocvena
Da zauvek budemo gladni i u iščekivanju dobrog.


I ja mislim da je to osnovno, neophodno.

Sve najbolje, draga moja. Idi za dobrim
bocvena bocvena 21:03 30.12.2010

Re: Draga Ivana,

Idi za dobrim

Hihihi, zvučimo k'o Joda i mladi Luk Skajvoker!

Pošto sam u Bukovski poetskoj fazi, jedna pesma za tebe...
ZA MALECKU

ona dole peva, svira na svojoj
gitari, mislim da je srećnija nego
obično i drago mi je, ponekad malo
poludim i surov sam prema njoj.
teška je četres’pet kila
ima tanušne zglobove a njene su oči
često istinski tužne.

ponekad me moje potrebe
čine sebičnim
sve mi to preplavi
razum
a nikad nisam bio
vešt
u izvinjanjavanju.

čujem je kako peva
sada je
već duboka noć
i odavde
vidim
svetlosti velegrada
prijatne kao
zrelo voće iz bašte
i ova je soba
spokojna
tako čudno
kao da je čarolija postala
nešto sasvim
normalno.

Čarls Bukovski
Ivana Knežević Ivana Knežević 21:22 30.12.2010

Re: Draga Ivana,

bocvena
Hihihi, zvučimo k'o Joda i mladi Luk Skajvoker!



Ja znam za sebe, kad vidim ponekad svoje komentare, zvucim tako new-ager-ski, pa malo Jode i antickih mudraca - strasno!

Hvala za Bukovskog. I mene drzi ovih dana. Sa Frank O'Harom.
Malo-malo, pa ponesem knjigu sa sobom, a tasnica je mala, i kad natrpam moram da nosim sa dve ruke. Ometaju me, ali ne zalim se.

Ovde ce se praznici zavrsiti ovog vikenda, vama ce tek krenuti.
Uzivaj
kick68 kick68 17:38 30.12.2010

Azil!?

želim ti da nađeš azil u kome tvoja čula neće biti zlostavljana.


Sve najlepse u 2011!
Ivana Knežević Ivana Knežević 18:06 30.12.2010

Re: Azil!?

Fino je to slozio. Mene je jako dirnulo.

I fin izbor za avanturi-sklone tragace

Srecna Nova, kick.
mikele9 mikele9 18:03 30.12.2010

Ti

U hrani nekad uživam, nekad ne.
U izlasku nekad uživam, nekad ne.

Pesma u prozi. Odlična pesma, odlično odražava tvoja (moja) stanja u tim trenucima.
Ponekad (sve ređe) kad sam sam, po tri dana ne jedem ništa osim možga jabuku, bananu ali zato pijem čaj, kafu. Ne mrzi me da spremam (ima i toga) ali mi se ne jede.
Nekad se kao dete radujem izlasku, odlasku negde a nekad mi nije do toga, najradije bih bio tamo gde me nema

Ivana Knežević Ivana Knežević 18:21 30.12.2010

Re: Ti

mikele9
Nekad se kao dete radujem izlasku, odlasku negde a nekad mi nije do toga, najradije bih bio tamo gde me nema


Nije lako uskladiti se, ali sklad je vredan truda.
Nekad su putovanja prava stvar, a nekad bi teleportacija bila bolja

Volim takva stanja. Cine zivot punim dobrih stvari.

loader loader 23:56 30.12.2010

Eufouvertira :)

Moje vreme pre izlaska je u stvari izlazak.



Ovo je jedna od najznamenitijih rečenica 2010. godine !!



Ivana Knežević Ivana Knežević 01:22 31.12.2010

Re: Eufouvertira :)

loader
Ovo je jedna od najznamenitijih rečenica 2010. godine !!


Provod je provod, dragi loader-u. Vazno je da je dobar.

Zelim Vam mnogo, mnogo dobru godinu
loader loader 02:14 31.12.2010

Re: Eufouvertira :)

Iz vaših usta
u godinine uši


I vama sve naj
Ivana Knežević Ivana Knežević 02:49 31.12.2010

Re: Eufouvertira :)

Hvala :)
ivana23 ivana23 18:08 31.12.2010

***

Puno srece i puno srce u Novoj...

Ivana Knežević Ivana Knežević 19:48 01.01.2011

Re: ***

ivana23
Puno srece i puno srce u Novoj...




Zelim ti puno radosti, ivana. Sto vise. I nova otkrica, koja ce te radovati... sve u ovakvim bojama kao na slici.
princ_tunguzije princ_tunguzije 01:02 01.01.2011

Ivanaaa

Čitajući tvoj unos "Istinska", vidim te u 3D kako bosa tapkaš preko parketa, i plešeš uz Terija Kelijera, opisujući elipse preko parketa držeći čašu vina u ruci, dok se u toj skučenoj kuhinjici nešto fino krčka (sori ako sam malo odlutao u opisima, doček nove godine je u toku, pa se malo, eto, cirnulo).

I da: opraštam ti što si se drznula da postaviš "nežno samopovređivanje" na svoj blog...

Poz i , DK
Ivana Knežević Ivana Knežević 19:52 01.01.2011

Re: Ivanaaa

Srce si, Dusane - hvala.

Taj 3D je dobar u nekim prilikama, kad se radujem, na primer.
Sve je u znaku radosti u ovoj godini, i potrazi za njom. Treasure hunt, kako ovde kazu.

docsumann docsumann 08:49 01.01.2011

Ivana

tebi i princezi puno najboljeg u 2011



(ako ti je početak malo dosadan prebaci na 1:45 - Judie Tzuke ima divan glas)

Ivana Knežević Ivana Knežević 20:16 01.01.2011

Re: Ivana

Hvala, doc.

I ovo

docsumann
(ako ti je početak malo dosadan prebaci na 1:45 - Judie Tzuke ima divan glas)


je bas sweet

I tebi zelim puno radosti. Za ostalo se svi nekako snadju, ali radost... lepo je i podeliti sa drugima

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana