Predeo slikan monopolom i nemoralom...

Drago Kovacevic RSS / 04.01.2008. u 20:19

Šta je Srbija danas? To je tzv. pitanje od "milion dolara" iako nije mnogo komplikovano. Srbija je jedno veliko političko i ekonomsko "klizalište za foliarnje". Jučer je premijer i najmoćniji političar u ovoj zemlji, čovek koji drži vlast bez birača, ali uz potpunu saglasnost i koncenzus ukupne političke klase, računajući u to i "ložu" kao najbitniji deo te klase, napisao jedno nadasve arogantno pismo EU u kojoj doslovno od te organizacije traži - Ili Srbija ili USA? E, sad, da se ne tiče nas i naše kože, ovo pitanje bi bilo za tešku smejuriju. Ovako, ono nije ni za plač, nego za očaj. No danas već, javlja se potpredsednik vlade, čovek klovnovskog imidža, ali ni malo naivan ( od svih političara u poslednjih pet godina u Srbiji zaradio ubedljivo najviše novca, a dobar deo zasluge za to može zahvaliti tim klovnovskim osobinama) i kaže sledeće:

Citat je iz vesti objavljene na sajtu B92 

Povodom saopštenja Vojislava Koštunice o izboru koji treba da napravi EU, reagovao je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić.

On, za razliku od Koštunice, smatra da bi Srbija morala da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, jer će on Srbiju ekonomski ojačati, čime će se podići standard građana Srbije.

Đelić, koji se nalazi u Jerusalimu, za B92 kaže da će, ukoliko dobije poziv iz Brisela, Srbija svakako potpisati Sporazum: "Da, potpisaćemo, ukoliko nas EU pozove. Znamo da oni moraju još proceniti punu saradnju sa Haškim tribunalom. Poslednje izjave ministra inostranih poslova Slovenije pokazuju da će se proceniti da je saradnja potpuna".

"Treba reći da je ovo, u suštini, jedan trgovinski sporazum i da se u njegovom političkom delu, kao što je to konstatovano tokom skupštinske rasprave, njegova preambula i član 135 su u potpunosti u saglasju sa našom državnom politikom prema Kosovu i Metohiji, jer se apeluje na međunarodno pravo, na OEBS, na završni Helsinški akt. U onome što se tiče ugovornih strana, govori se o Srbiji, o celoj Srbiji, a za našu južnu pokrajinu upotrebljena je standardna formulacija koja govori o Rezoluciji SB 1244, što je u skladu sa našom državnom politikom", rekao je Đelić.

"Ovaj sporazum je 'ispregovaran', u potpunosti je u skladu sa poslednjom rezolucijom naše skupštine o Kosovu i Metohiji i, samim tim, pošto će osnažiti našu ekonomiju, pošto će omogućiti bolji život - mi ćemo ga i potpisati", kategoričan je potpredsednik srpske vlade.

Za Božidara Đelića, status Kosova i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju su odvojene stvari. On, međutim, nije odgovorio da li takav stav deli i premijer Koštunica.

"Ne treba vezivati rešenje statusa Kosova i Metohije, koje pripada SB UN, s jedne strane, i evropske integracije, sa druge strane. Tako treba nastaviti i u ovom slučaju. Sporazum je prevashodno trgovinski, omogućava bolji život našim građanima, daje preko potrebnu dozu stabilnosti i predvidivosti, i na taj način mi ćemo ojačati ekonomiju naše zemlje, a samim tim ćemo ojačati i našu državu", kaže vicepremijer.

"Samo jaka, snažna Srbija, koja ima jaku ekonomiju, puno saveznika, koja je integrisana u svet, koja je prisutna u međunarodnim organizacijama - jeste Srbija koja može da brani sopstvene interese, uključujući i borbu za svoj teritorijalni integritet. Naprotiv, izolovati Srbiju, osiromašiti je, oslabiti, nikada nije bio dobar put za Srbiju", kaže Đelić

E sad, ko je ovde lud ko zbunjen, nije uputno pitanje. Ja znam ko se pita, a ko najbolje za pare zna folirati. Đelić je svakako onaj ko se ne pita, ali je i onaj ko je u celoj klasi "najpohlepniji momak nevinoga lica". Možda on hoće otići i potpisati to što tvrdi da će potpisati. Ali onda to znači da je i Koštunica "vara svoje". I da svi zajedno igraju istu "piperevku..." I da ukupno igraju tu prevarntsku igru u kojoj njima lično nije stalo do ničega ali misle da je njihovim biračima stalko pa su eto smislili zajedno neki grupni drubling ( iako je dribling principijelno pojedinačna radnja).

E, dobro, videćemo. Ali, kako "klasa" gleda na monopol i svoje prihode. Izvor je opet sajt B92, a ja sam samo probrao. Vidite, šta oni misle o "Deltinom" monopolu. Kako ga prevode... 

U igru su vratili i Labusa...konačno...o)) Jer kad je tu Đelić. mora negde blizu biti i Labusa..o))

Politička prepucavanja o uticaju Miroslava Miškovića na vlast u Srbiji završile su se sa nekoliko krivičnih i prijava za klevetu. Kako B92 saznaje, jedan od najnovijih poslovnih poteza kompanije Delta jeste angažovanje konsultantske firme bivšeg potpredsednika Vlade Miroljuba Labusa, koji za Miroslava Miškovića piše ekonomski izveštaj.

Slučajem Delta i poslovanjem Miroslava Miškovića, pored nadležnih državnih institucija, u 2007. podjednako su se bavili i vlast i opozicija, pa se tako problem monopola pretvorio u pitanje uticaja tajkuna na državu.

Posle spekulacija da su članovi Komisije zbog Delte izloženi pretnjama i ucenama, u oktobru je zasedao Odbor za trgovinu, koji je na kraju zaključio da izvršna vlast na njih nije vršila pritisak.

U Komisiji kažu da su oni dokazali da je firma Miroslava Miškovića monopolista na beogradskom tržištu.

"Mi smo nastojali sve vreme da nas ne uvuku u tu političku priču, jedino što želimo, i to će se pokazati, da se nikada nismo time bavili, jer smo samo radili svoj posao, a da li to odgovara nekome - to se nas ne tiče", kaže predsednica Komisije za zaštitu konkurencije Dijana Marković-Bajalović.

Najglasnija u tvrdnjama da Mišković finansira vladajuće stranke u Srbiji bila je Liberalno-demokratska partija. Oni su u Skupštini tražili formiranje anketnog odbora koji bi istražio poslovanje Delte, za tu ideju prikupili su 32.000 potpisa građana, ali su poslanici predlog odbili.

"Mislimo da je Miroslav Mišković najmoćniji čovek u Srbiji, ali to ne bi bio problem da do takvog položaja nije došao koristeći silne privilegije i uz određene zloupotrebe vlasti u državi. Svedoci smo da je i prethodna vlada Koštunice, a i ova, žestoko podržavala monopolski položaj kompanije Delta", kaže Slobodan Maraš iz LDP-a.

"Afera kao politički poeni za LDP"

Sukob vlasti i opozicije kulminirao je teškim optužbama Čedomira Jovanovića da su premijer i nekoliko ministara članovi zločinačkog udruženja, pa su ministri uzvratili prijavama za klevetu. U vladajućoj koaliciji kažu da je insistiranje LDP-a na "slučaju Delta" - politička kampanja.

"Napad na Miškovića kao prilično neomiljenog veleposednika u Srbiji je vrlo profitabilan i donosi političke poene, neću da sudim da li je to bio motiv ili ne, ali rezultat svako takvog napada ima političku dobit", kaže Jelena Marković iz Demokratske stranke.

"Meni je to potpuno jasno - oni su to našli kao zgodnu priču za izbornu kampanju. To je stranačka inicijativa, ali svako ima pravo da se legitimno bori za političke poene, pa i LDP, ali i naše je pravo da kažemo šta mislimo o tome", rekao je Slavoljub Matić iz DSS-a.

"I dalje mislim da je to prevashodno bila politička tema, pokrenula ju je jedna politička stranka, istrajavala je na njoj jer je to bilo profitabilno, ali sada nešto u poslednje vreme ne čujem o toj temi ama baš ništa", kaže Suzana Grubješić iz G17 plus.

Ipak, Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija kaže da je pitanje monopola Delte pokrenulo mnogo važnija pitanja.

"Da li na našem tržištu postoje kartelski sporazumi između raznih firmi, ne moraju biti u rukama istog vlasnika, jer upravo na to navode svi novinarski izveštaji o visokim trgovačkim maržama u nepovoljnim uslovima na koje moraju da pristaju dobavljači - mislim da je problem zaštite potrošača i problem monopola čak i širi od pitanja jedne kompanije", smatra Nenadić.

Labus piše ekonomski izveštaj za Deltu

Miroslav Mišković angažovao je bivšeg potpredsednika Vlade Miroljuba Labusa koji, kako je i sam potvrdio za B92, za beogradskog biznismena piše ekonomski izveštaj.

Labus nije želeo da otkriva detalje svog novog posla, ali je rekao da stoji iza svake napisane reči. On je demantovao spekulacije da je u Miškovićevo ime lobirao u Evropskoj komisiji, ali je potvrdio da je sa Milkom Forcan u Brisel putovao istim avionom.
On kaže da je tamo išao na sastanak u jednu poznatu advokatsku firmu a, kako kaže, ne zna kojim povodom je u Brisel putovala potpredsednica Delte.

Kako bi ovi mlađi kazali - Šta reći? ( to i "znači" se u vreme dok sam ja išao u školu nije govorilo.oo)).

Dakle, "šta reći"..dokle će nas vozati ekipa koja nas sada voza...Znači li to da oni građane Srbije gledaju kao "bene" koje treba vozati sve dok uredno plaćaju kartu za vožnju u vlastitu propast...Gde se to mi  sada uopšte nalazimo i je li ovo gore od "klizališta"... ?

 

trans.gif

 

trans.gif

 



Komentari (145)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Nenad M. Nenad M. 20:26 04.01.2008

ovo je vrh

Napad na Miškovića kao prilično neomiljenog veleposednika u Srbiji je vrlo profitabilan i donosi političke poene, neću da sudim da li je to bio motiv ili ne, ali rezultat svako takvog napada ima političku dobit", kaže Jelena Marković iz Demokratske stranke.


a nije rekla koliko profita donosi cutanje o Miskovicu? Ili daleko bilo saradjivanje sa istim?
nikson nikson 21:08 04.01.2008

Re: ovo je vrh

Nenad M.
Napad na Miškovića kao prilično neomiljenog veleposednika u Srbiji je vrlo profitabilan i donosi političke poene, neću da sudim da li je to bio motiv ili ne, ali rezultat svako takvog napada ima političku dobit", kaže Jelena Marković iz Demokratske stranke.


a nije rekla koliko profita donosi cutanje o Miskovicu? Ili daleko bilo saradjivanje sa istim?


koliko? tadic kaze da nema nikakvog profita. dakle dajte dokaze ili da idemo dalje...
Nenad M. Nenad M. 21:30 04.01.2008

Re: ovo je vrh

koliko? tadic kaze da nema nikakvog profita. dakle dajte dokaze ili da idemo dalje...


evo sve cu dokaze odmah da ti dam i to na blogu nema mi druge.

Tadic nisam pomenuo, mozda je on siromah kako ga je nazvao otac ali su mu zato saradnici milioneri big time. Nego sta mislis, ako Milka da za sredjivanje skolskih toaleta milion dindzi javno Djilasu, koliko ide ispod stola!? Ili jedno drugo pitanje - Zasto relevantna istrazivanja govore da gradjani ds smatraju najkorumpiranijom strankom u Srbiji?

Bice da si suvise daleko i nemas uvid.
nikson nikson 21:40 04.01.2008

Re: ovo je vrh

Nenad M.
koliko? tadic kaze da nema nikakvog profita. dakle dajte dokaze ili da idemo dalje...


evo sve cu dokaze odmah da ti dam i to na blogu nema mi druge.

Tadic nisam pomenuo, mozda je on siromah kako ga je nazvao otac ali su mu zato saradnici milioneri big time. Nego sta mislis, ako Milka da za sredjivanje skolskih toaleta milion dindzi javno Djilasu, koliko ide ispod stola!? Ili jedno drugo pitanje - Zasto relevantna istrazivanja govore da gradjani ds smatraju najkorumpiranijom strankom u Srbiji?

Bice da si suvise daleko i nemas uvid.


pa treba na necemu da se zasniva neki stav. ne moze samo tako ovaj je korumpiran.

ja mislim da milka zeli da se promovise kao dobrotvor, a verovatno i djilas. ne radi to milka zbog djilasa nego zbog delte.

koja istrazivanja?

mada iskreno to je tako od kada je ds prvi put dosao na vlast od 2001
Nenad M. Nenad M. 10:33 05.01.2008

Re: ovo je vrh

a mislim da milka zeli da se promovise kao dobrotvor, a verovatno i djilas. ne radi to milka zbog djilasa nego zbog delte.


nisi upucen, ocigledno si daleko sto donekle objasnjava.

koja istrazivanja?


strategic marketing od pre mesec dana ali niksone sorry, nema vise pomoci za neobavestenost

pozz
babic babic 22:24 05.01.2008

Re: ovo je vrh


Zasto relevantna istrazivanja govore da gradjani ds smatraju najkorumpiranijom strankom u Srbiji?

Verovatno zato što je bivši čelnik te stranke imao izvesne afinitete prema šahtovima sa "izlaznicom" od 7 miliona maraka,i prema nošenju torti okorelim kriminalcima u zatvor.
O O 23:02 05.01.2008

Re: ovo je vrh


ALTERNATIVA:

ALTERNATIVA,sta, da sacekamo jos 100 godina da svet skine Radikale sa crne liste? Da ti shvatis da je politika kucka?Bio si za Kostunicu 2000,bio si za Djelica na proslim parlamentarnim(za premijera)-sta se to promenilo?Da ti informacija dodje iz dupeta u glavu?Da ti drugi kaze za koga si?Da, bio si za Djelica! za koga si sada? Odakle ti informacije? Kada je neko rekao,ti si promenio misljenje! Malo je vremena proslo Shone,brate!

Da, a sta sa Srletom Bogosavljevicem?Sta znas o njemu?Kada ce ti se dostaviti informacije?Da je DS najkorumpiranija u vasioni, to je mogao da ti kaze svaki radikal,DSS-ovac itd. Ponovo se gradi pozicija na negativnom stavu radikala o nekome. Ti, brate, u prvom krugu glasaj za Cedu(naravno), a u drugom za Tomu. LDP treba da bude HARD-COR drugog kruga. Ne bude li tako sve vam priche padaju u vodu, jer nema ALTERNATIVE.Glasaj za, a ne protiv nije racionalna odluka. Radikali su za mene izbor koji zelim da ostane iracionalan.ZATO, GLASAJ PROTIV(u drugom krugu)Shone,brate,pusti "vecite informacije i granitne istine".Glasaj kao pojedinac svestan sopstvene odgovornosti!

Kada je Ceda rekao "Uprljao sam ruke cisteci Srbiju" mislio je upravo na to da je politika kurva!(rekao je i da ni jedan predsednik ne bi dao teritoriju-TV PINK,dijalog sa Tomom,2007,nije izvedeno iz kontesta.Ovde se prica o Miskovicu i to je,priznajem,nesto sasvim drugo)

Postojale su kurve koje su postale svetice (u istoriji,mitologiji,legendi), ali se u Srbiji to josh nije desilo, a i da se desilo ja ne bih za nju glasao, jer je u politici, a govori da je svetica.
doktorka doktorka 23:56 05.01.2008

Re: ovo je vrh

babic
Zasto relevantna istrazivanja govore da gradjani ds smatraju najkorumpiranijom strankom u Srbiji? Verovatno zato što je bivši čelnik te stranke imao izvesne afinitete prema šahtovima sa "izlaznicom" od 7 miliona maraka,i prema nošenju torti okorelim kriminalcima u zatvor.


Auu ,nego da te podsetim da su Legiju u kabinetu nacelnika RJB Miroslava Milosevica sacekali sef kabineta Vojislava Kostunice , direktor RTS-a Aleksandar Tijanic i direktor BIA Rade Bulatovic . E sada, vidi ko sa njima kohabitira , pa cesh mozda doci i do pravilnog zakljucka. Toliko o saradnji sa kriminalcima. A seti se i ko je podrzao pobunu JSO-a.
pidola pidola 02:10 06.01.2008

Re: ovo je vrh


Verovatno zato što je bivši čelnik te stranke imao izvesne afinitete prema šahtovima sa "izlaznicom" od 7 miliona maraka,i prema nošenju torti okorelim kriminalcima u zatvor.

jao,kakve su ovo "kurir" price,
cak bi verujem i nikson sada rekao "dokazi,dokazi",a ne prazne price.
jel da niksone? :)

nego,ajmo malo bitnije stvari,
koja je torta bila,vocna ili cokoladna?
Nenad M. Nenad M. 12:03 06.01.2008

Re: ovo je vrh


Verovatno zato što je bivši čelnik te stranke imao izvesne afinitete prema šahtovima sa "izlaznicom" od 7 miliona maraka,i prema nošenju torti okorelim kriminalcima u zatvor.


e moj babicu, pa ocigledno nisi upucen u desavanja u sadasnjem ds-u a i nisi informisan da su istrazivanja novijeg datuma. U vreme dok je Ceda bio u ds-u na vrhu liste nalazio se g17, danas ih je ds presisao
Treger Treger 22:21 06.01.2008

Re: ovo je vrh

Možda zato ti kriminalci o kojima ti pričaš su naši poznati književnici i ubice koji sada kupuju srpska preduzeća iako taj koga ti spominješ više nije na vlasti. Ili ti možda misliš na Jočića koji je posećivao tajno Legiju, naoružao njegovu ženu dugim cevima ili na Mihajlova koji je javio Dačiću da pobebegne od policije kada je podmićivao zamenika guvernera, ili misliš na radikale koji svojim lopovima iz stranke na mala vrata daju mandate kako bi izbegli suđenje. Ili misliš na poklanjanje NIS Ruskoj državnoj mafiji od strane premijera. Ili misliš na Velju koji potisuje tajne koncesije. Ili misliš na DSS koji vlada bez podrške glasača. Ko to drži Koštunicu.
AlexDunja AlexDunja 20:42 04.01.2008

eh drago:)

je li ovo gore od "klizališta"... ?
klizaliste je pesma:)
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:04 04.01.2008

Re: eh drago:)

AlexDunja
je li ovo gore od "klizališta"... ?
klizaliste je pesma:)

Daj tu pesmu, šta čekaš..o))
AlexDunja AlexDunja 21:07 04.01.2008

Re: eh drago:)

Daj tu pesmu, šta čekaš..o))

sacekaj, ovaj put, stvarno sam u prolazu:))
imam novu ljubimicu , zove se dee dee:)
potpuno je crna i prekrasna:)
dobijes pesmu. obecavam.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:11 04.01.2008

Re: eh drago:)

AlexDunja
Daj tu pesmu, šta čekaš..o))

sacekaj, ovaj put, stvarno sam u prolazu:))
imam novu ljubimicu , zove se dee dee:)
potpuno je crna i prekrasna:)
dobijes pesmu. obecavam.

Eto..Zavidim ljubimici...
A pesma će doći...znam to. Ne možeš ti bez pesme...o))
AlexDunja AlexDunja 00:22 05.01.2008

Re: eh drago:)

Eto..Zavidim ljubimici...
A pesma će doći...znam to. Ne možeš ti bez pesme...o))

sto jes, jes:) ne mogu!
ali posto procitah sve ovo, samo mi ova pesma pada na pamet,
a znam da i ti zanas da za nju vreme tek dolazi.zao mi.
the weeping song nick cave
Go son, go down to the water
And see the women weeping there
Then go up into the mountains
The men, they are weeping too.
Father, why are all the women weeping?
They all are weeping for their men
Then why are all the men there weeping?
They are weeping back at them.

This is a weeping song
A song in which to weep
While all the men and women sleep.
This is a weeping song
But I won't be weeping long.

Father why are all the children weeping?
They are merely crying son.
O, are they merely crying father?
Yes, true weeping is yet to come.

This is a weeping song
A song in which to weep
While all the little children sleep.
This is a weeping song
But I won't be weeping long.

O father tell me are you weeping?
Your face seems wet to touch.
O then I'm so sorry father
I never thought I hurt you so much.

This is a weeping song
A song in which to weep
While we rock ourselves to sleep.
This is a weeping song
But I won't be weeping long
No. I won't be weeping long
nestorijanac nestorijanac 01:01 05.01.2008

Re: eh drago:)

a znam da i ti zanas da za nju vreme tek dolazi.zao mi.

Vreme za plakanje tek dolazi ?
Sumnjam, sumnjam. Osim ako ce ovde na blogu da uposle jos 10-tak Supermudova....

AlexDunja AlexDunja 01:05 05.01.2008

Re: eh drago:)

Vreme za plakanje tek dolazi ?
Sumnjam, sumnjam. Osim ako ce ovde na blogu da uposle jos 10-tak Supermudova....

ma daj :)))
nebesky nebesky 20:44 04.01.2008

Ili Švedski standard...

Tipovi su napravili novu igru - ljuljaj politički Srbiju, a za to vreme muljaj na berzi jer je jedino još ona ostala za muljanje. Kada Srbi dođu sebi (ko onomad 5.10.2000) sve će biti nečije - bivših komunista, kolumnista, UDBA-ša, BIA-ša, muljatora...
Uostalom, mi ne možemo da biramo - ili Švedski standard ili Kosovo. Izbor je njihov, pa makar nam opet doneo bombe.
A, pogledajte krem Srbije. Izglasali sebi lap-topove, pa otišli na odmor, valjda da nešto nauče na njima. Mažda se i ovde pojave.
Pamet je to, ej!
andjelija andjelija 20:44 04.01.2008

a gde se

bese deca miroljubava labusa skoluju??? samo nek me neko podseti. i odakle pare za to?
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:10 04.01.2008

Re: a gde se

andjelija
bese deca miroljubava labusa skoluju??? samo nek me neko podseti. i odakle pare za to?

ćerka na stenfordu, usa. al erikson dao lovu. kao stipendiju.

pun gugl, koliko oš stranica
andjelija andjelija 23:15 04.01.2008

Re: a gde se

Exitus Letalis
andjelija
bese deca miroljubava labusa skoluju??? samo nek me neko podseti. i odakle pare za to?

ćerka na stenfordu, usa. al erikson dao lovu. kao stipendiju.

pun gugl, koliko oš stranica


nemoj majke ti. verujem. veza na vezu ide. isto ko para.
nisu deca kriva, mozda od njih i bude nesto, ali je sav taj proces meni primitivan i dalje.
JJ Beba JJ Beba 23:21 04.01.2008

Re: a gde se

nisu deca kriva,

....al jesu roditelji.
I đon obraz.
andjelija andjelija 23:24 04.01.2008

Re: a gde se

JJ Beba
nisu deca kriva,

....al jesu roditelji.
I đon obraz.


ali nisu deca!
JJ Beba JJ Beba 23:28 04.01.2008

Re: a gde se

ali nisu deca!

pravo zboriš anđelija, Što bi "deca" od 30 godina odbijala ono što im babo namesti. Može im se
andjelija andjelija 23:41 04.01.2008

Re: a gde se

JJ Beba
ali nisu deca!

pravo zboriš anđelija, Što bi "deca" od 30 godina odbijala ono što im babo namesti. Može im se


da su se ta deca skolovala po srbiji pa i mozda...ovako valjda su ti mozgovi poprimili nesto svoje, prosirili svest, ipak nije lako otici u beli svet pa jos i studirati......njih ce veze svojih roditelja samo u pocetku da guraju, a posle ce oni sami da se snalaze. po svim tim skolama su silne lige, tako se drze zajedno, tako se stvaraju danasnji mocnici...a to je vec nesto za sta su oni sami zasluzni.

sta sada treba po tebi? da se oduzme i diploma skole toj deci? tu je ipak ulozen trud. ono sto nisu stekli nije njihovo.


a sta da kazemo za kurtu i murtu bivse sfrj armije cija su deca i dan danas termiti naseg drustva...samo sto ta deca imaju preko 4 banke i diriguju narodu, cesu onu stvar i cackaju nos? fakultet ili ne skroz nebitno.

imali sluzavke, kurvali se, proputovali svest, ma......tata ti bio vojno lice...marsh u pm. ima presedana ali jako malo. ili tata vojno lice, dete krimos, narkoman....
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:43 04.01.2008

Re: a gde se

nemoj majke ti. verujem. veza na vezu ide. isto ko para.
nisu deca kriva, mozda od njih i bude nesto, ali je sav taj proces meni primitivan i dalje.


ti pitala a ja eto da odgovorim.
što se dece tiče, pa nisu baš u obdaništu.
pazi ovo (nadam se da ne čitaju oni što ne vole kad rečeica počinje sa "pazi"

Partner Labusove ćerke kupio BIPIako je od afere Erikson prošlo više godina, ime ćerke Miroljuba Labusa, Milice, ponovo se vezuje sa Švedskom, Estonijom i Litvanijom - ovoga puta sa njenim prijateljem Tavijem Einasteom, novim suvlasnikom BIP




dečica, zaigrala se.

p.s. pošto labus vaza tuži, da se ogradim, ako je vest tačna.

nikson nikson 23:45 04.01.2008

Re: a gde se

tata ti bio vojno lice


uslov svih uslova - to je tacno
andjelija andjelija 23:47 04.01.2008

Re: a gde se

Exitus Letalis

Partner Labusove ćerke kupio BIPIako je od afere Erikson prošlo više godina, ime ćerke Miroljuba Labusa, Milice, ponovo se vezuje sa Švedskom, Estonijom i Litvanijom - ovoga puta sa njenim prijateljem Tavijem Einasteom, novim suvlasnikom BIP




dečica, zaigrala se.

p.s. pošto labus vaza tuži, da se ogradim, ako je vest tačna.



a gde je upoznala tog tipa? najverovatnije preko studija.

ta deca jesu mac sa dve ostrice, mogu da nam se nane nanine, ali opet, ona su delom proizvod svojih roditelja, a ne ti roditelji. imala sam prilike da upoznam neke likove skroz prijatano iznenadjena.
JJ Beba JJ Beba 23:57 04.01.2008

Re: a gde se

sta sada treba po tebi? da se oduzme i diploma skole toj deci? tu je ipak ulozen trud. ono sto nisu stekli nije njihovo.

Anđelija, poznajem neke od najboljih studenata BU koji nemaju tu mogućnost da im roditelji izdejstvuju pare za školarinu.Dobiju školu ali ne i školarinu, a nikoga u Eriksonu ne znaju.
Poznajem studente koji studiraju po inostranstvima na stipendijama koje su dobili od drugih država koje nisu tolike da im pokrivaju život u tim zemljama a ne mogu da se zaposle regularno i da se sami izdržavaju jer Srbija nije potpisnik međunarodnih ugovora koji omogućavaju našim studintima da rade. Opet ne znaju nikog u Eriksonu ili u vladi ili bilo gdedrugde da im olakšaju studiranje.
Dok je bio na vlasti, Labusu bi bilo bolje da se potrudio da sa zemljama EU potpiše nekakve sporazume, protoklole ili bilo šta što će da olakša studiranje onim studentima koji se EU dokopaju. Ovako neki studenti u Holadiju npr moraju da idu na fluorografisanje da bi sredili papire, jer Srbija nije potpisnik nikakvih međunarpdnih zdravstvenih institucija koji toj deci potvrđuju da su normalno vakcinisani.
Šta ikog briga za za njih
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:02 05.01.2008

Re: a gde se

sta sada treba po tebi? da se oduzme i diploma skole toj deci? tu je ipak ulozen trud. ono sto nisu stekli nije njihovo.



iste uslove. samo tolicko.
ni manje, ni više.

nisliš da nema talentovane dece bar koliko i labusova ili bilo čija kćer?
ne moš čutu de se dele te stipendije tipa "erikson".

moja kći je konkurisala za one stipendije 1.000 studenata po hiljadu eura. misliš da je prošla?
posle videla da studenti dalekoooo ispod njenog proseka (koji je vrlo visok, viši od proseka labusove kćeri:) dobili. i tamo se išlo preko veza i vazica.

znam devojku koja je bila 400 i neka na psihologiji pa primljena (radile - već dekanski nivo - veze.
ja o svojoj deci ne pričam. one su ok. ali samo svojim radom. nikava veza nigde.
andjelija andjelija 00:07 05.01.2008

Re: a gde se

sad mene treba da grize savest zbog toga sto nasim studentima nije omoguceno stipendiranje a jedni od najboljih su studenata?! mene grize savest za moje generacije sto su ostali u toj smrdljivoj zemlji, svi mi bre drugovi i drugarice naceti i falicni! odrasli pod stresom ...i neki izgurase do visina kakvih ne mozes da zamislis. a plus su zensko! u nasim uslovima.
ili je taj student nije bas dobar student kao sto ti pricas, ili ne znaju gde da traze, ili covek stvarno nema srece.
nasa vlada treba da se pozabavi time.
a sta je sa studentima onim vecitim?

nije za svakoga ni zivot van maticne zemlje. ja stipendiju nisam dobila em me mrzi da drkam da im saljem sta vec zele, em nisam cvecka od studenta. samo da prodjem. ali provucem i moju kreditnu karticu, i placam novcem koji ja zaradjujem.

JJ Beba JJ Beba 00:14 05.01.2008

Re: a gde se

nasa vlada treba da se pozabavi time.

pa to ti kažem. Vlada treba da sebavi time a ne da ganja stipendiju za svoju decu. Vlada je ta koja treba da potpiše te protokole i da onim studentima koji se dokopaju studiranja u EU omoguće normalne uslove.
Zašto to ne rade?
Zašto taj večeti ministar zdravlja nije potpisao nešto što bi našim studentima omogućilo makar dostojanstveno sređivnje studenskih papira? Ne mora se biti u EU pa potpisati protokolol o vakcininacijama. Pa kod nas dete ne moše da se upiše u školu ako nema sve primljene vakcine. zašto tako nešto nemamo potpisano sa zemljama u kojima ima naših studenata?
Zato što to nema ko da uradi.
Zato što se to nikoga ne tiče
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:20 05.01.2008

Re: a gde se

sad mene treba da grize savest zbog toga sto nasim studentima nije omoguceno stipendiranje a jedni od najboljih su studenata?


ma kakvi, kuliraj.


ili je taj student nije bas dobar student kao sto ti pricas, ili ne znaju gde da traze, ili covek stvarno nema srece.


sve pogrešno. nije o tome reč.
reč je o tome da se ovde daju te stipandije. ovde. al samo za probrane.
al ne brigaj, dala amerika bezuslovno za šest godina full.
e sad, dal je srbiji vađno da se studenti koji dobiju kolumbiju, jejl, harvard etc. vrate, to je drugo pitanje.
ja lično mislim da nije, da ih nije ni briga.

nije za svakoga ni zivot van maticne zemlje. ja stipendiju nisam dobila em me mrzi da drkam da im saljem sta vec zele, em nisam cvecka od studenta. samo da prodjem. ali provucem i moju kreditnu karticu, i placam novcem koji ja zaradjujem.


baš imaš sreće. mislim da se provučeš i da provučeš karticu:) zapazi smeška, nemoj da se rogušiš oma :)
ako je to smisao života ok. nemam primedbi.
međutim, ima ih koji imaju i veće ambicije, da se, recimo, bave naukom.
e to ne može ako nisi nekom blizak.
tu je kvaka.
-petar- -petar- 00:20 05.01.2008

Re: a gde se

andjelija
bese deca miroljubava labusa skoluju??? samo nek me neko podseti. i odakle pare za to?


Ma i to je izmisljena afera. Pretpostavljam da Labus ima sasvim dovoljno para da plati to skolovanje, ali ima tu i pedagoski momenat, mora dete da nauci samo da se bori za svoj zivot i uspeh; cerka mu je dobar student i aplicirala je za stipendiju, to je vid njenog profesionalnog angazovanja, to je meni Ok. Sad, kako je Erikson odlucivao, to je drugo pitanje, ne znam da li je komisija bila blagonaklona zato sto je Labusova cerka. Ali mislim da je ta afera montirana vrlo vulgarno, i da nikakve afere tu nema, to su sitne pare za Labusa... Takodje, siguran sam da Labus nije intervenisao, i da Erikson nije zato imao nikakvu 'protekciju', mislim, to bi bilo smesno, nije to Veljin nivo...
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:39 05.01.2008

Re: a gde se

Pretpostavljam da Labus ima sasvim dovoljno para da plati to skolovanje,

pretpostavljaš a ne znaš.
nemam pojma koliko na tom stenfordu košta godina al znam na nekom drugom. oko 80 hiljada dolara pa puta 6 koliko traje, pa ti vidi.
misliš da miroljib ima tolke pare?
ja mislim da nema.
a i da ima, ne bi dao pola miliona kad može džaba.
JJ Beba JJ Beba 00:43 05.01.2008

Re: a gde se

Ali mislim da je ta afera montirana

ma da. Sve je to tendenciozno. Mrze ga. Ljubomorni...
nije to Veljin nivo...

koja je razlika?
andjelija andjelija 01:11 05.01.2008

Re: a gde se

JJ Beba

nije to Veljin nivo...

koja je razlika?



nije. velja je seksi.
andjelija andjelija 01:17 05.01.2008

Re: a gde se

JJ Beba
nasa vlada treba da se pozabavi time.

pa to ti kažem. Vlada treba da sebavi time a ne da ganja stipendiju za svoju decu. Vlada je ta koja treba da potpiše te protokole i da onim studentima koji se dokopaju studiranja u EU omoguće normalne uslove.
Zašto to ne rade?
Zašto taj večeti ministar zdravlja nije potpisao nešto što bi našim studentima omogućilo makar dostojanstveno sređivnje studenskih papira? Ne mora se biti u EU pa potpisati protokolol o vakcininacijama. Pa kod nas dete ne moše da se upiše u školu ako nema sve primljene vakcine. zašto tako nešto nemamo potpisano sa zemljama u kojima ima naših studenata?
Zato što to nema ko da uradi.
Zato što se to nikoga ne tiče


birokratija nigde nije laka.
vidim da pises iskljucivo vezano za EU a ja sam malko upoznata za USA. mislim da je lakse ovde doci nego po evropici studirati.

JJ Beba JJ Beba 01:31 05.01.2008

Re: a gde se

vidim da pises iskljucivo vezano za EU

lično sam vezana za studiranje u EU
a i zar to nije naša orjentacija? Tadić kaže da jeste? A na "terenu" ne liči
:)
andjelija andjelija 01:43 05.01.2008

Re: a gde se

JJ Beba
vidim da pises iskljucivo vezano za EU

lično sam vezana za studiranje u EU
a i zar to nije naša orjentacija? Tadić kaže da jeste? A na "terenu" ne liči
:)


mozda bi bila bolja USA. ipak su ovde skole bolje i naucnici i ozbiljni(ji) studenti imaju vece mogucnosti u praksi, sa tim laboratorijama, istrazivackim radovima itd... mada odmah da se ogradim, ne poznajem obrazovanje bas kako treba, samo govorim kao posmatrac. vecina tih nobelovaca je dobila nagrade zahvaljujuci svom radu provedenom u americi.

tadic je trebao da se drzi psihologije u petoj i da zavodi klinke.
JJ Beba JJ Beba 01:52 05.01.2008

Re: a gde se

tadic je trebao da se drzi psihologije u petoj i da zavodi klinke.

slažem se sa ovim za klinke.
Psihologija slabo.
:)
za Nobela ćemo lako
:)
doktorka doktorka 01:58 05.01.2008

Re: a gde se

andjelija

JJ Beba
vidim da pises iskljucivo vezano za EU lično sam vezana za studiranje u EUa i zar to nije naša orjentacija? Tadić kaže da jeste? A na "terenu" ne liči:)mozda bi bila bolja USA. ipak su ovde skole bolje i naucnici i ozbiljni(ji) studenti imaju vece mogucnosti u praksi, sa tim laboratorijama, istrazivackim radovima itd... mada odmah da se ogradim, ne poznajem obrazovanje bas kako treba, samo govorim kao posmatrac. vecina tih nobelovaca je dobila nagrade zahvaljujuci svom radu provedenom u americi. tadic je trebao da se drzi psihologije u petoj i da zavodi klinke.


Pa ni sada mu ne fali nista. Nama fali.
andjelija andjelija 02:02 05.01.2008

Re: a gde se

doktorka


Pa ni sada mu ne fali nista. Nama fali.



let the forces be with you my child. moju podrsku (pozitivne misli, glasacu nadam se) da menjate imate.
nestorijanac nestorijanac 02:03 05.01.2008

Re: a gde se

Nama fali.

Pa, niste vise klinke. Sta da se radi. Life goes on...
andjelija andjelija 02:07 05.01.2008

Re: a gde se

nestorijanac
Nama fali.

Pa, niste vise klinke. Sta da se radi. Life goes on...


pa najbolje..kako zvucis deluje kao da trebaju da bace pussy u promet da im ne bi falilo nista.
nestorijanac nestorijanac 02:17 05.01.2008

Re: a gde se

kako zvucis

Vama je to tako zazvucalo...
Htedoh reci da postoji vreme za sve.
I svakog.
JJ Beba JJ Beba 02:24 05.01.2008

Re: a gde se

Htedoh reci da postoji vreme za sve.

Anđelija poslušaj znalca. Iz njega govori Knjiga lično.
Nemo se zezaš
andjelija andjelija 02:33 05.01.2008

Re: a gde se

JJ Beba
Htedoh reci da postoji vreme za sve.

Anđelija poslušaj znalca. Iz njega govori Knjiga lično.
Nemo se zezaš


sestro slatka, znam da mi zelis dobro...ali pricas mi kao da treba da verujem u boga.

nestorijanac bez persiranja meni. vreme tako je. vreme je problem jer ono prolazi a za mnoge ljude ne samo u srbiji zivot stoji. i to je problem. taj jebeni status quo...i kada mislis da mozes da menjas ti zveknes u neplaniran zid.

nestorijanac nestorijanac 02:40 05.01.2008

Re: a gde se

nestorijanac bez persiranja meni

Sto rece neko, zvuci kao prilicno obavezujuc uslov.... Vazi.
i kada mislis da mozes da menjas ti zveknes u neplaniran zid.

Da, ali zvezde koje se vide nakon kratkog udarca glavom u taj zid su veoma lepe.
Zovu se sinapse, kako li vec....
JJ Beba JJ Beba 02:57 05.01.2008

Re: a gde se

sestro slatka, znam da mi zelis dobro...ali pricas mi kao da treba da verujem u boga.

nestorijanac bez persiranja meni. vreme tako je. vreme je problem jer ono prolazi a za mnoge ljude ne samo u srbiji zivot stoji. i to je problem. taj jebeni status quo...i kada mislis da mozes da menjas ti zveknes u neplaniran zid.

Da, ali zvezde koje se vide nakon kratkog udarca glavom u taj zid su veoma lepe.
Zovu se sinapse, kako li vec....

sestro slatka viš da zna. :))))
andjelija andjelija 02:57 05.01.2008

nestorijanac

ne znam za te sinapse, ne videh ih nesto u utorak, a od zvezda mnoge videh samo ne sijaju kao na tv-u...ni rampage jackon mada je malo bljestio sto jes, ali znam za roki balbou...i njegovu mudrost koliko jako mozes da se zveknes i da to primis, ustanes, primenis....

ovde je prica o jednom narodu, nasem narodu, gde je keva rodila kretena (slobu) a moja baba je kriva za sve jer ona je glasala za njega.
JJ Beba JJ Beba 03:04 05.01.2008

Re: nestorijanac

gde je keva rodila kretena

:))

Anđelija, si sigurna da to može d'ima kevu? Mislim kažu da se dotična samoubila, al možda je ipak u pitanju samo bildovani CV. Možda je on proizvod partenogeneze?
andjelija andjelija 03:05 05.01.2008

Re: nestorijanac

JJ Beba
gde je keva rodila kretena

:))

Anđelija, si sigurna da to može d'ima kevu? Mislim kažu da se dotična samoubila, al možda je ipak u pitanju samo bildovani CV. Možda je on proizvod partenogeneze?


svarceneger ga nije rodio to je sigurno. ne znam sta ti znaci ta rec partenogeneze.
JJ Beba JJ Beba 03:13 05.01.2008

Re: nestorijanac

ne znam sta ti znaci ta rec partenogeneze

pa baš si mogla se mašiš rečnika :)))) al ajd sad....razmnožavanje iz neoplođene jajne ćelije, ko dafnija ili trakavica. Šta znam možda se dotični rodio prostom deobom?
doktorka doktorka 03:14 05.01.2008

Re: a gde se

nestorijanac
Nama fali.Pa, niste vise klinke. Sta da se radi. Life goes on...


da se glasa za cedu
doktorka doktorka 03:19 05.01.2008

nego nestorijanac ,

nestorijanac
Nama fali.Pa, niste vise klinke. Sta da se radi. Life goes on...

za koga cesh ti kao muskarac da glasash ?
nestorijanac nestorijanac 05:51 05.01.2008

Re: nego nestorijanac ,

za koga cesh ti kao muskarac da glasash ?

Za Obamu. Ali, radije bih za jednu lepu tetu, ali nije se kandidovala.....
Brooklyn Brooklyn 10:53 05.01.2008

Re: a gde se

a vas dve bebo i exitus ne bi pomogle svojoj deci da mozete?
Brooklyn Brooklyn 11:03 05.01.2008

Re: a gde se

nemam pojma koliko na tom stenfordu košta godina al znam na nekom drugom. oko 80 hiljada dolara pa puta 6 koliko traje, pa ti vidi.


pa link koji si sama dala kaze 13K dolara da je dobila!

(a ako je otisla na 6g, otisla je na doktorske, a na prakticno svim americkim univerzitetima svi PhD studenti su pokriveni univerzitetskom full stipendijom).

ja recimo, nisam nikad imala nikakve veze nigde pa sam za dodiplomske odradila kombinaciju soroseve stipendije + rad (na belo, odlicno placen). za poslediplomske kombinaciju univerzitetske stipendije i assistantshipa. dakle moze se, nije da ne moze. a nemam razloga da mislim da njegova cerka nije pametna bar koliko ja.



Exitus Letalis Exitus Letalis 02:12 06.01.2008

Re: a gde se

Brooklyn
a vas dve bebo i exitus ne bi pomogle svojoj deci da mozete?

evo sad videh.
misliš da ih imamo.
ne znam za jj.
naravno da bi pomogla.
šta ću kad sam nerotkinja pa ne razumem vas majke.
Exitus Letalis Exitus Letalis 02:14 06.01.2008

Re: a gde se

ja recimo, nisam nikad imala nikakve veze nigde pa sam za dodiplomske odradila kombinaciju soroseve stipendije


nemoj glasno, znaš da je on naš najveći neprijatelj. skoro najveći.
oma posle čede.
JJ Beba JJ Beba 02:45 06.01.2008

Re: a gde se

vas dve bebo i exitus ne bi pomogle svojoj deci da mozete?

Book, postoje deca kojoj takva pomoć ni roditelja ni vlade ni preCednika nije potrebna. Oni to sama: budu najbolja u školi pa ih onda EU odabere među hiljadama studenata sveta pa ih stipendira, pa doktoriraju sami bez da im iko pomaže.
Postoji mnogo načaina na koji možeš pomoći svome detetu. Nepotizam nije moj stil.
Treger Treger 22:12 06.01.2008

Re: a gde se

Potupuno se slažem. Evo sedmoro naših omladinaca osvojilo je sedam medalja na olimpijadi iz astronomije i to 2 zlatne, 2 srebrne i 3 bronzane. I šta imaju od toga ništa. Niko nije ni čuo za to niko nije dočekao tu decu osim njihovih roditelja niko ih nije primio i raspitao se o uslovima pod kojim su postigli to što su postigli. E da su to deca od elite to bi bilo potpuno drukčije. O njih se otimaju stranke kao oko pevačica, tenisera itd.
Brooklyn Brooklyn 17:24 07.01.2008

Re: a gde se

nemoj glasno, znaš da je on naš najveći neprijatelj. skoro najveći.
oma posle čede.


ali samo za one koji ne znaju da iskoriste, wink, wink, nudge, nudge...jelda jaco? :)
-petar- -petar- 21:10 04.01.2008

pa ne slazem se za Djelica i Labusa

po meni njih dvojica su cisti, i pokusavaju da rade u nasu korist uprkos klipovima koji se sa svih strana podmecu u tockove. Ipak, treba ceniti njihov profesionalni uspeh i van politike, koji je, ja mislim, nesporan.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:14 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

-petar-
po meni njih dvojica su cisti, i pokusavaju da rade u nasu korist uprkos klipovima koji se sa svih strana podmecu u tockove. Ipak, treba ceniti njihov profesionalni uspeh i van politike, koji je, ja mislim, nesporan.

A ko dira "njihov profesionalni uspeh"..
Samo ne znam koliko im je para doneo "profesionalni uspeh", a koliko ono što se zove "sukob interesa"...
-petar- -petar- 21:18 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

pa, ono, pare u finansijma su stvarno toliko velike (to je sumanuto) tako da su ja verujem sve zaradili legalno. Sem toga, imali su oni da gule i gule tu ekonomiju pre nego sto su dosli na visoke polozaje po bankama i finansijskim institucijama, tako da iza njih stoji veliki i uspesan konkretan rad. A ko je tako radio, taj ne pocinje da krade (ili da se bogati po osnovu sukoba interesa) tek tako. Ipak, nije to Velja Ilic u pitanju, koji nit je skolu zavrsio, nit je nesto radio u zadnjih 10-20 ili vise godina...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:29 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

-petar-
pa, ono, pare u finansijma su stvarno toliko velike (to je sumanuto) tako da su ja verujem sve zaradili legalno. Sem toga, imali su oni da gule i gule tu ekonomiju pre nego sto su dosli na visoke polozaje po bankama i finansijskim institucijama, tako da iza njih stoji veliki i uspesan konkretan rad. A ko je tako radio, taj ne pocinje da krade (ili da se bogati po osnovu sukoba interesa) tek tako. Ipak, nije to Velja Ilic u pitanju, koji nit je skolu zavrsio, nit je nesto radio u zadnjih 10-20 ili vise godina...

Mislim da na ovo gledaš vrlo površno. "Legalno" u tranziciji je vrlo rastezljiv pojam, pogotovo kad je neko poput dvojca koje pomnjemo stalno na vlasti ili na usluzi vlasti. tad je sve "legalno" kao i kod Velje, koji uz put, nije nižeg formalnoga obrazovanja od Đelića, koliko god bio javno nesimpatičan. On je samo primitivniji i nasilniji prevarant.
Moje je uverenje da je Đelić u sukobu interesa više "zavrno" Srbiju od Velje, što Velju ne amnestira.
Možda to jednom i egzaktno utvrdimo9. Nema bazena, nema kanua, ali samo u jednoj banci ima udeo od desetak miliona evra. I šta misliš da ih je doneo iz Francuske ili tako što je radio konsultantske poslove u Rusiji...o))
-petar- -petar- 21:44 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

Drago Kovacevic
..tad je sve "legalno" kao i kod Velje, koji uz put, nije nižeg formalnoga obrazovanja od Đelića, koliko god bio javno nesimpatičan.

Uf, uf: prvo, kod Velje mnogo toga nije "legalno" -- da ne nabrajam, svi znamo za njegove ideje o kardio-klinici, asfaltiranju, vagonima, i tome slicno... Da je istog formalnog obrazovanja, ma hajte molim vas, to nema veze sa vezom, Velja ne ume ni da govori, a kamoli da nesto radi. Nikad Izvini je genijalno isparodirao Veljinu odbranu magistarskog rada...

Drago Kovacevic
Nema bazena, nema kanua, ali samo u jednoj banci ima udeo od desetak miliona evra. I šta misliš da ih je doneo iz Francuske ili tako što je radio konsultantske poslove u Rusiji...o))

Pare su u finansijama zaista jako velike, to je zaradio kroz platu ili deonice ili sta znam vec sto su i svi drugi iz boarda direktora dobili. Znaci, to je plata za mesto jednog direktora te banke, i to je to. Recimo, u Nemackoj se vodi polemika gde je direktor Porsea prosle godine zaradio (procenjuje se) 60 miliona evra (!) I to je legalna njegova godisnja plata; da je sumanuto jeste, ali tako je, stvar kompanije...

Sem toga, dok su Djelic i Labus vodili ekonomiju, mislim da je sve dobro funkcionisalo, bilo je zadovoljstvo vidjati Djelica na TVu kako sve brojke drzi u glavi i kako zna svaki dinar u budzetu. Zato su ga i prozvali Boza Derikoza... :) Sada radikali beskrupulozno zloupotrebljavaju njihovo imovinsko stanje i na osnovu toga pokusavaju da ih diskredituju u javnosti, prljava politicka igra, ja mislim da je to to.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:55 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

-petar-
Drago Kovacevic
..tad je sve "legalno" kao i kod Velje, koji uz put, nije nižeg formalnoga obrazovanja od Đelića, koliko god bio javno nesimpatičan.

Uf, uf: prvo, kod Velje mnogo toga nije "legalno" -- da ne nabrajam, svi znamo za njegove ideje o kardio-klinici, asfaltiranju, vagonima, i tome slicno... Da je istog formalnog obrazovanja, ma hajte molim vas, to nema veze sa vezom, Velja ne ume ni da govori, a kamoli da nesto radi. Nikad Izvini je genijalno isparodirao Veljinu odbranu magistarskog rada...

Drago Kovacevic
Nema bazena, nema kanua, ali samo u jednoj banci ima udeo od desetak miliona evra. I šta misliš da ih je doneo iz Francuske ili tako što je radio konsultantske poslove u Rusiji...o))

Pare su u finansijama zaista jako velike, to je zaradio kroz platu ili deonice ili sta znam vec sto su i svi drugi iz boarda direktora dobili. Znaci, to je plata za mesto jednog direktora te banke, i to je to. Recimo, u Nemackoj se vodi polemika gde je direktor Porsea prosle godine zaradio (procenjuje se) 60 miliona evra (!) I to je legalna njegova godisnja plata; da je sumanuto jeste, ali tako je, stvar kompanije...

Sem toga, dok su Djelic i Labus vodili ekonomiju, mislim da je sve dobro funkcionisalo, bilo je zadovoljstvo vidjati Djelica na TVu kako sve brojke drzi u glavi i kako zna svaki dinar u budzetu. Zato su ga i prozvali Boza Derikoza... :) Sada radikali beskrupulozno zloupotrebljavaju njihovo imovinsko stanje i na osnovu toga pokusavaju da ih diskredituju u javnosti, prljava politicka igra, ja mislim da je to to.

Auuu..Petreee..kroz platu i dioniceee..o))
Pa nema direktora ni jedne banke na svetu da može zaraditi toliki novac kroz platu...Podsećanja radi, američki predsednik godišnje zaradi manje od 300.000 dolara...
Dionice nije nasledio, to su bile državne banke koje je neko kupio...
-petar- -petar- 22:01 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

pa vi kao da polazite od toga da niko na vlasti ne moze biti 'cist'? Ovi tipovi rade u inostranstvu, i to na najvisim polozajima, da nisu cisti to jednostavno ne bi bilo moguce. U svakom slucaju, ja sam uzivao slusajuci Djelica i Labusa i gledajuci njihov redosled poteza, delovalo mi je mnogo smislenije nego bilo sta i pre i posle njih. Sem toga, ja vidim da Djelic uporno 'vuce napred', kostunica kaze da nece da se potpisuje, a ovaj odmah kaze da hoce, mislim da je to dobro...
-petar- -petar- 22:04 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

evo vesti za Porsche
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:09 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

-petar-
pa vi kao da polazite od toga da niko na vlasti ne moze biti 'cist'? Ovi tipovi rade u inostranstvu, i to na najvisim polozajima, da nisu cisti to jednostavno ne bi bilo moguce. U svakom slucaju, ja sam uzivao slusajuci Djelica i Labusa i gledajuci njihov redosled poteza, delovalo mi je mnogo smislenije nego bilo sta i pre i posle njih. Sem toga, ja vidim da Djelic uporno 'vuce napred', kostunica kaze da nece da se potpisuje, a ovaj odmah kaze da hoce, mislim da je to dobro...

Pa užitak je tako subjektivna kategorija...zar ne..
imaš na blogu Jelene Milić tekst dr Stojana Stamenkovića. Otiđiu, pročitaj i uživaj...
pidola pidola 22:32 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

-petar-

pa vi kao da polazite od toga da niko na vlasti ne moze biti 'cist'? Ovi tipovi rade u inostranstvu, i to na najvisim polozajima, da nisu cisti to jednostavno ne bi bilo moguce. U svakom slucaju, ja sam uzivao slusajuci Djelica i Labusa i gledajuci njihov redosled poteza, delovalo mi je mnogo smislenije nego bilo sta i pre i posle njih. Sem toga, ja vidim da Djelic uporno 'vuce napred', kostunica kaze da nece da se potpisuje, a ovaj odmah kaze da hoce, mislim da je to dobro...

kog labusa,ericsson ili onog koji je otisao od djindjica,valjda mu bilo lose,miskovic izgleda vise vredi,a i nije jedini koji tako misli.
djelic vuce,da je zeleo napred i da ga je to jedino zanimalo (drzava,gradjani),ne bi pristao da bude u vladi sa ljudima koji suprotno rade.valjda bi seo sa onima koje ne treba da moli,vuce,nego sa onima koji i sami guraju.
nastimovan i uvezban orkestar mnogo bolje i kvalitetnije svira.

jesu i djelicevi i labusovi potezi delovali smisleno,dok je na tom celu bio djindjic.
a sada,nekako smlisleno deluju samo po njih same,sto dovodi do zakljucka,da je jedino djindjic tu bio pravi.
dirigent,sto bi rekli. :)
-petar- -petar- 22:44 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

Vi prebacujete Djelicu sto je u DSu? Ok, tu se slazem, ali mislio je da on moze biti premijer pa da nastavi Djindjicevu politiku. Nazalost, to se nije desilo. Licno mislim da je Djelicev nacin razmisljanja mnogo blizi LDPu, ali Ok, dobro je sto je u vladi i sto moze da utice. Inace, bez veze je kako ga je Tadic lako 'pustio niz vodu' pod ucenama DSSa...
Inace, stalno se nesto vracam na komentar Draga Kovacevica da Velja "nije nižeg formalnoga obrazovanja od Đelića". Pa kako mozete tako nesto da kazete? Evo, ponovo sam procitao sam biografiju na Wikipediji, mislim, stvarno nije u redu da poredite Bozino i Veljino obrazovanje!
Sem toga, setite se sta je Boza svojevremeno uradio, pa stvarno je zaveo red u finansije! To smo sve zaboravili. Pa fiskalni racuni, da on to nije uradio, i da nije bio tako uporan i energican, pa to *nikada* ne bi zazivelo! Ne znam otkuda tolika zaboravnost?
-petar- -petar- 22:46 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

i nije stvar u tome sto je Djindjic bio pravi dirigent -- vec sto im nije *smetao* da rade svoj posao. Nije ih sabotirao, vec podrzavao. U tome je razlika.
Lektorka Lektorka 22:49 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

drago,
Pa nema direktora ni jedne banke na svetu da može zaraditi toliki novac kroz platu...

hm. ako poredis sa pominjanih djelicevih 10 miliona, onda se ipak varas. evo svajcarski direktor ubs-a lepo zaradio (plata!) nesto preko 16 miliona evra prosle godine. i niko to nece da mu uzme, iako je losim poslovanjem olaksao banku za stravicnih desetak milijardi dolara.
no, kao sto znas, ovo samo primer koji... verovatno ipak potvrdjuje pravilo o kojem pises :)
pidola pidola 22:53 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

ne verujem da iko prebacuje djelicu sto je u ds-u,
to je malo bitno,vise je vazno sta i kako radi sada i sto je dopustio da ga tadic tako lako "pusti niz vodu".
ja barem djelica i velju ne poredim nikako,sem sto su "drugari" u vladi.
i to sto je svojevremeno radio,super,svaka cast,samo ni to ne daje pravo da sada vuce lose poteze.
ipak je to politika,ne zivi se na staroj slavi,nego mora stalno da bude dobar.
-petar- -petar- 22:59 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

ma ubs je pustio svajcarski swiss niz vodu koji je propao, a kupila ga lufthansa. Svajcarci su dosta tesko podneli bankrot nacionalnog avioprevoznika, pa su zato ubs prozvali United Bandits of Switzerland (ja sam cuo i za goru verziju sa bastards). Kao sto sam rekao, astronomske plate u finansijama nisu nista neobicno, i sad naki kod nas to koriste za prljave napade na Djelica i Labusa, sto mislim da zaista nije u redu. Ona sednica na kojoj su radikali na najgori moguci nacin izvredjali Djelica je bila sramotna! I verujem da je tada ta prljava kampanja protiv njega lansirana.
-petar- -petar- 23:09 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

pidola
ja barem djelica i velju ne poredim nikako,sem sto su "drugari" u vladi.
i to sto je svojevremeno radio,super,svaka cast,samo ni to ne daje pravo da sada vuce lose poteze.
ipak je to politika,ne zivi se na staroj slavi,nego mora stalno da bude dobar.

Necu vise, zatrpavam blog. Ali samo jos ovo: po meni samo nekoliko licnosti na politickoj sceni su Ok (od popularnijih): Ceda, Vesna Pesic, Djelic, Labus, i jos poneko. Ajde da gledamo da ih podrzimo, i da obratimo paznju na to sto rade, a ne na price koje se oko njih spinuju? Mislim da Djelic pokusava da radi Ok, koliko mu to dopustaju ovi, na celu sa kostunicom i nikolicem, koji mu stalno podmecu ili nepostojece afere, ili politicke zamke. Jedna, u koju je morao da se upeca, je da podrzava (nepostojecu) drzavnu platformu za kosovo, ali vidimo da to i nije bas tako kad je rec o potpisivanju sporazuma. Znaci, pokusava covek da izvrda, i istera evropske integracije, koliko moze. Meni je to ok, ako nece on, ne vidim ko drugi da gura u tom smeru trenutno?
Lektorka Lektorka 23:13 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

petre, kakve veze sad ima ta prica sa swiss airom (a ne swissom, vec kad pominjes, jer swiss postoji, veruj mi na rec) i lufthansom? poenta je u tome, da, da menadzeri svetskih banaka zaradjuju desetine miliona franaka/dolara/evra cak i kada naprave gubitke od desetina milijardi franaka/dolara/evra.
istovremeno ces priznati da desetak miliona cega god od ove tri valute u SRBIJI nije bas lako povezati s direktorskom platom u istoj toj zemlji. o tome je govorio drago. i o sprezi sa politikom.
sto opet ne opravdava radikale i njihove prljave igre i vulgarni recnik.
sto opet ne znaci da je andjeo svako koga opljunu radikali.
sto isto ne znaci da swiss ne leti. leti, leti, veruj mi na rec! :)
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:15 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

-petar-
po meni njih dvojica su cisti, i pokusavaju da rade u nasu korist uprkos klipovima koji se sa svih strana podmecu u tockove. Ipak, treba ceniti njihov profesionalni uspeh i van politike, koji je, ja mislim, nesporan.


šta znači "čisti"?
kako ih nije sramota da rade za deltu?
jedan otvara mol, drugi piše ekonomski izveštaj.

ja sam milku forcan videla u kafiću, šta li je, ono gde je "vreme" u mišarskoj.
ne znam šta to znači il dal ima veze s tim glasinama da je neko iz "vremena" dobio gajbu od delte.
možda se slučajno našla tu. zaželela se obične kafane

-petar- -petar- 23:25 04.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

znam za swiss vrlo dobro; prica ima veze utoliko sto ilustruje par stvari: dakle, banke posluju podjednako nemilosrdno i u svajcarskoj i u srbiji, cak ni svajcarska nacionalna kompanija nije svetinja ako pravi gubitke. Sto se tice swissa i lufthanse, sad je neki prelazni period u kome swiss ima operativu a lufthansa radi menadzment, to je prelazno stanje do totalnog preuzimanja. Swiss deli letove sa star alliance-om, ali nema veze. Sto se Bozinih para tice, da podsetim da su se tako spinovale price i o Zoranu Djindjicu pred atentat, ovo je pokusaj prljave politicke diskreditacije najopasnijeg radikalskog i DSS protivnika trenutno, to je bar jasno. Borisa Tadica nemaju sta da diskredituju, on se pokazao kao dovoljno mekan, a Ceda je jos slab...
Uostalom, otidite na sajt radikala i procitajte sta seselj kaze o eliti. Nije to slucajno: na taj nacin on salje poruku da je svako ko je uspesan i ko dobro radi svoj posao (a javna je licnost) -- izdajnik. To ostavlja mnogo vise prostora radikalima. Dobro smisljeno, nema sta.
Domazet Domazet 23:31 04.01.2008

Dobro bre bata Drago...

Drago Kovacevic
-petar-
Drago Kovacevic
..tad je sve "legalno" kao i kod Velje, koji uz put, nije nižeg formalnoga obrazovanja od Đelića, koliko god bio javno nesimpatičan.

Uf, uf: prvo, kod Velje mnogo toga nije "legalno" -- da ne nabrajam, svi znamo za njegove ideje o kardio-klinici, asfaltiranju, vagonima, i tome slicno... Da je istog formalnog obrazovanja, ma hajte molim vas, to nema veze sa vezom, Velja ne ume ni da govori, a kamoli da nesto radi. Nikad Izvini je genijalno isparodirao Veljinu odbranu magistarskog rada...

Drago Kovacevic
Nema bazena, nema kanua, ali samo u jednoj banci ima udeo od desetak miliona evra. I šta misliš da ih je doneo iz Francuske ili tako što je radio konsultantske poslove u Rusiji...o))

Pare su u finansijama zaista jako velike, to je zaradio kroz platu ili deonice ili sta znam vec sto su i svi drugi iz boarda direktora dobili. Znaci, to je plata za mesto jednog direktora te banke, i to je to. Recimo, u Nemackoj se vodi polemika gde je direktor Porsea prosle godine zaradio (procenjuje se) 60 miliona evra (!) I to je legalna njegova godisnja plata; da je sumanuto jeste, ali tako je, stvar kompanije...

Sem toga, dok su Djelic i Labus vodili ekonomiju, mislim da je sve dobro funkcionisalo, bilo je zadovoljstvo vidjati Djelica na TVu kako sve brojke drzi u glavi i kako zna svaki dinar u budzetu. Zato su ga i prozvali Boza Derikoza... :) Sada radikali beskrupulozno zloupotrebljavaju njihovo imovinsko stanje i na osnovu toga pokusavaju da ih diskredituju u javnosti, prljava politicka igra, ja mislim da je to to.

Auuu..Petreee..kroz platu i dioniceee..o))
Pa nema direktora ni jedne banke na svetu da može zaraditi toliki novac kroz platu...Podsećanja radi, američki predsednik godišnje zaradi manje od 300.000 dolara...
Dionice nije nasledio, to su bile državne banke koje je neko kupio...
...sto bre ovoliko glupetas. Ja znam da je vreme kampanje i da mora da se laze ali bas ovoliko? Sta ce ti to. Lektorka, Doktorka, Madam Hag and Co. su ti vec odavno poverovale u sve sto imas nameru da kazes u sledecih par godina tako da zbog njih ne moras da se trudis. Ovakvim blesavocama samo odbijas od LDPa one sto imaju barem gram mozga u glavi. I kazi mi, molim te, sta si hteo sa pricom o plati Predsednika USof A? Pa nije bre ovo Bukovica pa da ima onih koji misle da Predsednik USofA ima najvecu platu na svetu. Svaki dvadesetosmogodisnji broker koji malo drzi do sebe zaradi vise od pomenutog Predsednika.

I, uzgred, a posto si vec tako dobro obavesten o tudjoj imovini, daj nam caskom kazi kolika je tebi plata, koji je to posao za koji tu platu dobijas, koje si struke, spisak simpozijuma i konferencija uBudvu koje si posetio i, normalno, daj spisak sopstvene imovine. Znam da ti nece biti tesko, Transparentnost je tvoje drugo ja...
Lektorka Lektorka 23:34 04.01.2008

Re: Dobro bre bata Drago...

I, uzgred, a posto si vec tako dobro obavesten o tudjoj imovini, daj nam caskom kazi kolika je tebi plata, koji je to posao za koji tu platu dobijas, koje si struke, spisak simpozijuma i konferencija uBudvu koje si posetio i, normalno, daj spisak sopstvene imovine. Znam da ti nece biti tesko, Transparentnost je tvoje drugo ja...

ej, domazete, a ajde ti prvi da pocnes, evo umirem od radoznalosti! mos i polako, ako ti je neprijatno. prvo samo ono najlakse: kolika ti je plata. :)
Domazet Domazet 23:47 04.01.2008

Sto sad ja Lektorka...

Lektorka
I, uzgred, a posto si vec tako dobro obavesten o tudjoj imovini, daj nam caskom kazi kolika je tebi plata, koji je to posao za koji tu platu dobijas, koje si struke, spisak simpozijuma i konferencija uBudvu koje si posetio i, normalno, daj spisak sopstvene imovine. Znam da ti nece biti tesko, Transparentnost je tvoje drugo ja...

ej, domazete, a ajde ti prvi da pocnes, evo umirem od radoznalosti! mos i polako, ako ti je neprijatno. prvo samo ono najlakse: kolika ti je plata. :)
...zar ne bi trebalo nekim redom? Ako se prvo oglasio Boza Djelic zar ne mislis da bi onda trebalo Bata Drago da ga sledi? Mislim, ono, Transparentnost u politici. Pa kad dodjemo do plata medju nama Lektorima ocas cu ja. Odmah posle tebe, znam ja reda.

Je&ote bog, jednu stvar priznajem LDPu, ne fali im kamikaza koji su spremni da samodetoniranjem sopstvene gluposti prikrivaju partijsko prodavanje magle!? Sto ti je pozrtvovanje! Kazem ja, sve za Vodju...
doktorka doktorka 23:57 04.01.2008

Re: Sto sad ja Lektorka...

Domazet

Lektorka
I, uzgred, a posto si vec tako dobro obavesten o tudjoj imovini, daj nam caskom kazi kolika je tebi plata, koji je to posao za koji tu platu dobijas, koje si struke, spisak simpozijuma i konferencija uBudvu koje si posetio i, normalno, daj spisak sopstvene imovine. Znam da ti nece biti tesko, Transparentnost je tvoje drugo ja...ej, domazete, a ajde ti prvi da pocnes, evo umirem od radoznalosti! mos i polako, ako ti je neprijatno. prvo samo ono najlakse: kolika ti je plata. :)...zar ne bi trebalo nekim redom? Ako se prvo oglasio Boza Djelic zar ne mislis da bi onda trebalo Bata Drago da ga sledi? Mislim, ono, Transparentnost u politici. Pa kad dodjemo do plata medju nama Lektorima ocas cu ja. Odmah posle tebe, znam ja reda.Je&ote bog, jednu stvar priznajem LDPu, ne fali im kamikaza koji su spremni da samodetoniranjem sopstvene gluposti prikrivaju partijsko prodavanje magle!? Sto ti je pozrtvovanje! Kazem ja, sve za Vodju...


domazet , nesto si uzrujan. a i vredjash ,nego vidim, opstajesh ovde, postedjen si bana. a mogao bi i drago da reaguje na svom blogu.
Domazet Domazet 00:05 05.01.2008

Vredjam...

doktorka
Domazet

Lektorka
I, uzgred, a posto si vec tako dobro obavesten o tudjoj imovini, daj nam caskom kazi kolika je tebi plata, koji je to posao za koji tu platu dobijas, koje si struke, spisak simpozijuma i konferencija uBudvu koje si posetio i, normalno, daj spisak sopstvene imovine. Znam da ti nece biti tesko, Transparentnost je tvoje drugo ja...ej, domazete, a ajde ti prvi da pocnes, evo umirem od radoznalosti! mos i polako, ako ti je neprijatno. prvo samo ono najlakse: kolika ti je plata. :)...zar ne bi trebalo nekim redom? Ako se prvo oglasio Boza Djelic zar ne mislis da bi onda trebalo Bata Drago da ga sledi? Mislim, ono, Transparentnost u politici. Pa kad dodjemo do plata medju nama Lektorima ocas cu ja. Odmah posle tebe, znam ja reda.Je&ote bog, jednu stvar priznajem LDPu, ne fali im kamikaza koji su spremni da samodetoniranjem sopstvene gluposti prikrivaju partijsko prodavanje magle!? Sto ti je pozrtvovanje! Kazem ja, sve za Vodju...


domazet , nesto si uzrujan. a i vredjash ,nego vidim, opstajesh ovde, postedjen si bana. a mogao bi i drago da reaguje na svom blogu.
...koga to, Doktorka Bona?

A sto se tice bana i Dragovog reagovanja, e pa tu ti je situacija malo slozenija. Nije bata Drago ni Prvi Novinar ni Prva Spisateljica pa da javno prizna da ne moze da mi doaka nikako drugacije osim da mi silom 'zapusi' tastaturu. Svasta je nas Drago preziveo, prezivece i moju malenkost. Samo sedi i gledaj
Lektorka Lektorka 00:16 05.01.2008

Re: Sto sad ja Lektorka...

Je&ote bog, jednu stvar priznajem LDPu, ne fali im kamikaza koji su spremni da samodetoniranjem sopstvene gluposti prikrivaju partijsko prodavanje magle!? Sto ti je pozrtvovanje! Kazem ja, sve za Vodju...

vidis kako je ovo smesno. sto sad ti, pitas? pa upravo zato sto to ima isto toliko smisla koliko i pitati draga kolika mu je plata. i vidim da si, cim je tvoja koza u pitanju, razumeo da pitanje nije na mestu. ne mislim ja zbog pristojnosti ili nepristojnosti, jer se slazem s tobom da bi transparentnosti moralo da bude (mada je blog u ovom slucaju ipak prilicno irelevantno mesto), nego zato sto:

1. pakujes dragu da prica gluposti kada kaze da nema nijednog direktora banke na svetu... itd. (petar i ja, uzgred, vec reagovali na to, ali nema veze, glavno je da ti to ne vidis)

2. trazis od draga da ti kaze koliko zaradjuje, insinuirajuci da je njegov novac zaradjen prljavo, dok je djelicev i labusov zaradjen naravno legalno (dokaz su svetski bankari)

3. ne vidis, dakle, ili neces da vidis da jedno s drugim nema veze; taman i ako se drago prevario u tacki 1, to nista ne govori, ama bas nista dragi domazete!, o poreklu djelicevog, labusovog, dragovog, tvog, mog novca.

vec kad toliko insistiras na reci "glupost" - neznanje nije glupost. glupost se ocituje tek u nesposobnosti povezivanja poznatih cinjenica. cime cak necu da kazem da si glup. pre mislim da si jednostavno zlonameran.

a ono tralalalenje o kamikazama, vodji itd. - ako tu i na mene mislis, zaobidji me. imam svoje misljenje o politicarima i politickim strankama, naravno, ali ne postoji taj politicar na ovom svetu kojeg volim i kojem slepo verujem.
dragan7557 dragan7557 02:25 05.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

Pa nema direktora ni jedne banke na svetu da može zaraditi toliki novac kroz platu...Podsećanja radi, američki predsednik godišnje zaradi manje od 300.000 dolara..


Plata direktora ING -Post bank Nederland 2006 oko € 11,5 miliona .
Na rastanku sa ABN banke predsedavajući dobio preko 30 miliona evra.
Itd....
Liberalene plate šefova korporacija država nije u stanju da kontroliše jer nema zakonske mogućnosti za takve poduhvate. Najeklatantniji primer bivši kancelar Schröder koji sada radi za Ruse. Liberalna korporativna država je za propale menadžere i državne službenika Meka kad su pare u pitanju.

Spiskovi nesposobnih menadžera milionera se otežu u nedogled.
rayzippo rayzippo 03:14 05.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

Drago,to je sica sto zaradjuju predsednici...CEo raznih finansijskih institucija zaradjuju lovu vecu od 10 miliona eura/dolara godisnje...ona fora;ima para k'o Djajic je odavno prevazidjena...
Domazet Domazet 06:34 05.01.2008

Znas sta Lektorka.....

Lektorka
Je&ote bog, jednu stvar priznajem LDPu, ne fali im kamikaza koji su spremni da samodetoniranjem sopstvene gluposti prikrivaju partijsko prodavanje magle!? Sto ti je pozrtvovanje! Kazem ja, sve za Vodju...vidis kako je ovo smesno. sto sad ti, pitas? pa upravo zato sto to ima isto toliko smisla koliko i pitati draga kolika mu je plata. i vidim da si, cim je tvoja koza u pitanju, razumeo da pitanje nije na mestu. ne mislim ja zbog pristojnosti ili nepristojnosti, jer se slazem s tobom da bi transparentnosti moralo da bude (mada je blog u ovom slucaju ipak prilicno irelevantno mesto), nego zato sto:1. pakujes dragu da prica gluposti kada kaze da nema nijednog direktora banke na svetu... itd. (petar i ja, uzgred, vec reagovali na to, ali nema veze, glavno je da ti to ne vidis)2. trazis od draga da ti kaze koliko zaradjuje, insinuirajuci da je njegov novac zaradjen prljavo, dok je djelicev i labusov zaradjen naravno legalno (dokaz su svetski bankari)3. ne vidis, dakle, ili neces da vidis da jedno s drugim nema veze; taman i ako se drago prevario u tacki 1, to nista ne govori, ama bas nista dragi domazete!, o poreklu djelicevog, labusovog, dragovog, tvog, mog novca.vec kad toliko insistiras na reci "glupost" - neznanje nije glupost. glupost se ocituje tek u nesposobnosti povezivanja poznatih cinjenica. cime cak necu da kazem da si glup. pre mislim da si jednostavno zlonameran.a ono tralalalenje o kamikazama, vodji itd. - ako tu i na mene mislis, zaobidji me. imam svoje misljenje o politicarima i politickim strankama, naravno, ali ne postoji taj politicar na ovom svetu kojeg volim i kojem slepo verujem.
...stvarno si me stavila na muku. Ako pokazem da uzimam za ozbiljno ovo sto si gore napisala ispasce stvarno da te vredjam. A moram da priznam da mi deluje da si pisala sasvim ozbiljno.

Pa da li je moguce da ti ne primecujes da se ovde radi o jednom politicaru (dakle javnoj licnosti) koji dovodi u pitanje imovinu drugog politicara (takodje javne licnosti) koji je pri tome njegov politicki protivnik. Desetak dana pred izbore i na blogu javnog sredstva informisanja. Izvaljujuci pri tome notornu neistinu (sto mu je posle toga vise puta predoceno), da to ovaj nije mogao zaraditi baveci se svojom profesijom. Ne ogranicavajuci se pri tome , kako ti u bezuspesnom pokusaju da ga opravdas tvrdis,na Srbiju (vidi moj bold, vidi Dragov komentar o konsultantskim poslovima u Rusiji). I da ti razjasnim, kada sam mu rekao da glupeta nisam mislio na tu pricu o zaradama. Tu Drago ne glupeta, on tu nedvosmisleno i namerno laze. Nemoguce je da nekom ko je prilicno precizno obavesten o platoi Predsednika US of A promaknu silne price o stomilionskim (u dolarima, da se Vucko ne zabuni) parachutes koje CEOs dobijaju posto budu sutnuti zbog 'poor performance'. O bonusima koje dobijaju kada su uspesni da ne govorim. Ono o glupetanju se odnosilo za slucaj da Drago misli da njegovo jeftino i nepromisljeno podmetanje moze da prodje kod bilo koga ko ima i grama mozga. Mada, u stvari, ne verujem da se tome nadao. Drago, kao i Pera Lukovic, pise za tacno definisan segmenat publike kojoj su pljuvacne zljezde istisnule sivu masu. Da sad ne govorim koliko Dragovo glupetanje posebno zaudara kada se zna da dolazi od politicara koji pripada partiji koja je jako nervozna kada se povede razgovor o poreklu raznoraznih prevoznih sredstava.

A sada malo o poreklu Djelicevog i Labusovog imetka. Slazem se da Dragovo glupetanje, ma koliko se on trudio, nista ne govori o poreklu njihovog imetka. Moguce je da je stecen legalno a moguce je i da nije. Medjutim, njihove strucne kvalifikacije i poslovi kojima su se bavili pre nego sto su postali politicari ostavljaju kao sasvim izvesnu mogucnost da su do svog imetka stigli i pre nego sto su poceli da se bave politikom. Kada se, medjutim, radi o Dragu i, recimo, Cedi Jovanovicu, to bas i nije tako izvesno. Pa ja rekoh daj da pomognem Dragu i njegovoj ljubavi prema transparentnosti...

A ono o 'snebivanju' oko toga kolika je moja plata, pa sta da ti kazem, mislio sam, pogresno izgleda, da se ti samo pravis da ne vidis koliko tvoje pitanje o mojoj plati nema veze sa onim sto sam ja porucio bata Dragu. Ako te bas zanima idi na site Argonne National Lab i vidi koliki je raspon plata inzinjera i/ili naucnika kategorije 707. Dobices prilicno preciznu sliku o mojoj plati. A mozes i jednostavnije, pitaj Krasicku. Ona ce sigurno znati...

I na kraju, sasvim se slazem da se glupost ocituje tek u nesposobnosti povezivanja poznatih cinjenica. Uzroci toj gluposti mogu biti razliciti, ponekada su pretezno ideoloske prirode. I, da, ne mislim da si ti nesto preterano zlonamerna. Mislim da ces na ovom blogu biti zpamcena po nekim svojim drugim osobinama....
Brooklyn Brooklyn 11:21 05.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

.CEo raznih finansijskih institucija zaradjuju lovu vecu od 10 miliona eura/dolara godisnje..


bogami, stan the man dobio 160 miliona $ samo da ode, nakon sto je ML otpisao $9bn (a ocekuju ukupno $15Bn writedown) :)

-petar- -petar- 13:42 05.01.2008

Re: Sto sad ja Lektorka...

Domazet
Je&ote bog, jednu stvar priznajem LDPu, ne fali im kamikaza koji su spremni da samodetoniranjem sopstvene gluposti prikrivaju partijsko prodavanje magle!? Sto ti je pozrtvovanje! Kazem ja, sve za Vodju...

Ma LDP je mlada stranka sa jos nedovoljnom podrskom, mora da se bori za popularnost svim sredstvima. Sve ostale stranke su se izlizale i umorile, i DS i DSS i radikali. Jeste da je LDP cesto agresivan, ali valjda je to ta neka nova energija koja se unosi u nasu politiku. Meni je to Ok cak i kad nije bas potpuno fer-plej. Koliko ja kapiram, DS i LDP bi trebalo da imaju isti smer kretanja. Verovatno ce popularnost DSa da opada a LDPa da raste, i na kraju ce se naci negde na sredini, i mozda opet fuzionisati u neku koaliciju. Sto pre podrzimo LDP, pre cemo da preskocimo ovo medjustanje. Ja mislim da postoje 2 bloka, (umorni) DS i LDP na jednoj strani, i DSS, NS i radikali na drugoj. U tom kontekstu LDP treba da vrati energiju DSu i agresivnije ga usmeri na put evropskih integracija.
JJ Beba JJ Beba 16:14 05.01.2008

Re: Sto sad ja Lektorka...

Jeste da je LDP cesto agresivan, ali valjda je to ta neka nova energija koja se unosi u nasu politiku

jel ti to pomenutu energiju definišiš kao agresivnost? definiši agresivnost?

nije bas potpuno fer-plej.

šta to LDP radi te nije fer- plej?
LDP i DS nisu na istoj strani. Eonima su udaljeni jedni od drugih. Ne zastupaju iste stavove, ne poštuju iste vrednost., nemaju ni sličan pristup realnosti a kamoli sličan pogled na probleme i pristup u njihovom rešavanju. Možda se i približe nekada u nekoj budućnosti, ali tek onda kada se DS vrati na put Đinđićevskog DSa, kada raskinu sa kohabitacijom i sramnom koalicijom sa Koštuničinim DSSom i kada se operu ode te politike. A dotle , mnogo voda će proteći....
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 22:55 05.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

petar
pa vi kao da polazite od toga da niko na vlasti ne moze biti 'cist'?


E niste u pravu Petre ... ja sam ubedjen da Drago misli da su mnogi politicari na vlasti iz DS vrlo posteno obavljali svoj posao. Ali SAMO i ISKLJUCIVO oni koji su kasnije presli u LDP (jedino sto se u vreme izdvajanja nisu "setili" da navedu to kao razlog) ... a ovi drugi su opet svi korumpirani
Treger Treger 22:40 06.01.2008

Re: pa ne slazem se za Djelica i Labusa

A šta misliš da je Labus čist oko Knjaza Miloša.
Jelena Milić Jelena Milić 21:20 04.01.2008

dokle ce da nas vozaju

od nas zavisi ali i od 'stranog faktora" da se ne lazemo. dok im kao gradjani i biraci dopustamo. a spomenutima, primetio si i sam , dobro ide. dinkic je na vlasti u kontinuitetu npr. a strani faktor, bez obzira na sve kako ja to vidim i za sta sam javno deklarisana, jeste bitan. seti se dos vlade, kad si prvi put cuo z aljud eu energetskom i privatizacionom resoru, etc....ne verujem ja bas sve kuriru, ali su oko sartida uboli -google je majka-sastave svih tih upravnih odbora firmi koje se ovako ili onako pojavljuju u prici to ni velikim antikurirovcima ne sme promaci.

mislim, secas li se tih postavljenih iz zimskih prostesta,a bilo sta tako! economic hitmen!

no, vidim i ti si u potrazi za logikom u srbiji ( izgubljenim vremenom) pa evo jednog vica za sretnu NG mada mislim da sam ga vec rabila na blogu, ali tooooliko je promenjliv.

kopa mujo kanal 3x3 a za njim ide suljo i zatrpava. stoji huso sa strane i posmatra, ocima ne veruje, pa drekne-sta to radite, to nema logike.

ma ime logike, nego nema suljage da polaze cijevi.

ceda_urosevic ceda_urosevic 06:52 05.01.2008

Re: dokle ce da nas vozaju

evo jednog vica za sretnu NG mada mislim da sam ga vec rabila na blogu, ali tooooliko je promenjliv


Daleko je Pescanik iz 2006....


Posle sam ja not up-to-date, samo za Jelenu Milic:

REFRESH YOUR DATABASE

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana