a onda je došao šumar i nas i nemce....*

Jelena Milić RSS / 25.01.2008. u 09:51

Iz današnje Politike, *pa  opet iz Politike
"ekskluzivno"
Vašington režira, Evropa statira
Interne beleške slovenačkog Ministarstva spoljnih poslova koje svedoče o tome kako američki Stejt department forsira evropske zemlje da što pre priznaju nezavisnost Kosova i podstiče Sloveniju da to prva učini. „Politika” je imala uvid u dokument koji danas objavljuje slovenački „Dnevnik”

Od našeg stalnog dopisnika

Ljubljana – Politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Slovenije Mitja Drobnič bio je potkraj decembra u Vašingtonu gde je razgovarao sa najvišim predstavnicima Bušove administracije. „Politika” je imala uvid u dokument koji danas objavljuje slovenački Dnevnik, u kome je opisana suština Drobničevih razgovora sa američkim sagovornicima. Centralna tema bila je razrada plana proglašenja „koordinisane deklaracije nezavisnosti” (CDI, Coordinated Declaration of Independence), u odnosu na prethodni plan o jednostranoj deklaraciji nezavisnosti (UDI, Unilateral Declaration of Independence) Kosova.

Vodeća ličnost tokom razgovora sa predstavnikom (tada buduće) predsedavajuće zemlje EU bio je Danijel Frid, pomoćnik za evropske i azijske poslove američke državne sekretarke Kondolize Rajs, kao i troje zamenika pomoćnika američke ministarke spoljnih poslova. Pomenuti su u razgovoru s visokim predstavnikom slovenačkog Ministarstva spoljnih poslova, a uoči slovenačkog preuzimanja predsedavanja Evropskoj uniji, razradili taktiku i dali uputstva po pitanju koraka potrebnih za proglašenje državnosti Kosova.

Integralni delovi slovenačkih beleški

Frid je pozdravio oštru izjavu ministra spoljnih poslova dr Rupela u pogledu Kosova (već je predložio državnoj sekretarki Rajs da čestita kolegi Rupelu). S druge strane, ukazuju na izjavu ministra spoljnih poslova Rusije Lavrova koji je izrazio pretnju i strah kad je reč o uređenju statusa Kosova. Nema sumnje da je pitanje statusa Kosova nešto o čemu će se odlučivati i taj proces će voditi Slovenija. Frid pozdravlja to što Rupel nije pominjao rokove.

Drobnič je predstavio slovenačko viđenje proceduralnog pristupa EU rešavanju statusa Kosova (tu se pominje da treba pripremiti zaključke za vanredno zasedanje Saveta ministara EU posle proglašenja nezavisnosti). Naglasio je neophodnost jedinstva država članica, koje će se demonstrirati slanjem misije, za šta je najpre potrebna odluka Saveta ministara, pa poziv generalnog sekretara UN. Misiju EU bi na Kosovo trebalo uputiti u roku od deset sedmica po odluci Saveta ministara EU. Kosovska vlada, prilikom proglašenja, treba da pozove misiju, odnosno njen deo koji se zove Međunarodna civilna uprava (International Civilian Office – ICO), jer je tu reč o deobi suverenosti sa ICO. Pravna osnova za ICO postoji u Rezoluciji 1244 SB UN. Drobnič je zatražio podršku Frida da dobije izjavu od generalnog sekretara UN radi podrške slanju misije EU, jer neke države članice imaju problema sa usvajanjem odluke o slanju misije bez saglasnosti Ujedinjenih nacija. Drobnič je, u nastavku, kritikovao izjavu francuskog predsednika Sarkozija, koji je postavio vezu između srpskog puta u EU i rešenja statusa Kosova. Republika Slovenija se zalaže za ubrzano potpisivanje Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji EU sa Srbijom (već 28.januara), iako trenutno još nema konsenzusa unutar EU zbog protivljenja Holandije.

Ban Ki Mun „u teškoj situaciji”

Frid je, kad je reč o podršci generalnog sekretara UN slanju evropske misije na Kosovo, pomenuo da je Ban Ki Mun pod pritiskom Ruske Federacije i stoga u teškoj situaciji. SAD imaju garanciju da generalni sekretar UN neće sprečavati slanje evropske misije, a u razgovoru s njim čelnici SAD će ponovo ukazati na pomenutu želju EU. Frid je naglasio da proceduralne odluke ne smeju dovesti do kašnjenja slanja misije, pošto „vreme curi”. SAD će podržati generalnog sekretara UN u slučaju ako bude imao probleme sa Ruskom Federacijom, a Republika Slovenija mora da se unutar EU izbori za što brže slanje misije na Kosovo. U Uniji postoji uverenje da s proglašenjem samostalnosti Kosova treba sačekati dok ne prođe drugi krug predsedničkih izbora u Srbiji (3.februar), jer srpska strana to može da iskoristi za odugovlačenje.

Koordinirana deklaracija nezavisnosti ne sme biti u vezi s izborima u Srbiji.

Što se tiče priznanja svih država članica EU, Frid smatra da se oko toga ne treba brinuti, jer je bitna odluka o evropskoj misiji. Naglašava da je tu dovoljna Rezolucija 1244 i obrazovanje Međunarodne civilne misije (ICO), pri čemu se ne treba obazirati na kritičke stavove i izjave Ruske Federacije i Srbije. On podstiče Sloveniju da u fazi priznavanja bude prva koja će priznati državu Kosovo.

Prema ocenama SAD, šest država članica EU u početku neće priznati Kosovo, ali ako ga prizna bar 15 od 27 EU država – to će biti sasvim dovoljno. Slovenija u ulozi predsedavajuće EU će tako biti od ključnog značaja. SAD zasada izbegavaju otvorene izjave o nezavisnosti Kosova, ali će ga među prvima priznati kada kosovske vlasti to obznane. SAD se trude da Kosovo u prvo vreme prizna što više država izvan EU i zato snažno lobiraju u Japanu, Turskoj, arapskim državama koje su izrazile spremnost da Kosovo priznaju bez odlaganja. Metju Briza, zamenik pomoćnika Kondolize Rajs za evropske poslove, zadužen za Kavkaz, objašnjava da će Turska verovatno biti kooperativna (muslimanske veze, pitanje turskog severnog Kipra), pa verovatno neće biti problema u vezi sa slanjem misije na Kosovo. Što se tiče priznanja SAD, unutrašnji postupak je veoma jednostavan – Stejt department treba da da preporuku Nacionalnom savetu za bezbednost i onda predsednik potpisuje odluku o priznanju.

Bolje Tadić nego Nikolić

Di Karlo kaže da je rašireno uverenje da generalni sekretar UN Ban Ki Mun teško može da pozove evropsku misiju da preuzme poslove od UN pre nego što Kosovo proglasi deklaraciju o nezavisnosti. Posle toga mora odmah doći do priznanja, jer će tako generalni sekretar UN moći da konstatuje da je na terenu došlo do promene situacije i pozove EU da preuzme misiju od UN. Kosovski Albanci će proglasiti nezavisnost u dogovoru sa SAD i EU, a sačekaće krajnje rezultate izbora u Srbiji pošto im je više u interesu da srpski predsednik bude Tadić, a ne Nikolić. Generalni sekretar UN onda samo mora da istakne „facts on the ground have changed” (promenile su se okolnosti na terenu) i pozove EU da pošalje misiju u pokrajinu. Ban Ki Munu za to nije potrebna odluka SB.

Drobnič je, na kraju, istakao važnost privrednog i političkog razvoja Kosova posle procesa koordinirane deklaracije nezavisnosti i priznanja, jer je to ključno za uspeh, odnosno ekonomski razvitak, stvarnu samostalnost i približavanje Kosova evroatlantskim strukturama i standardima. Drobnič je istakao spremnost Slovenije da poveća svoje prisustvo u kontigentu Kfora (od trenutnih 130 na 350 u 2008). Slovenija ulaže napore za oživljavanje i nadgradnju tzv. solunske agende iz 2003, koja je državama zapadnog Balkana ponudila evropsku perspektivu. Kad je reč o potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, Drobnič je objasnio da Belgija i Holandija insistiraju na doslednom poštovanju uslova Haškog tribunala. Oli Ren je, po analogiji s Hrvatskom, predlagao osnivanje Task Force za saradnju sa sudom u Hagu… Upozorio je na mogućnost sklapanja samo ekonomskog dela sporazuma.

Di Karlo i Bert Bron iz Nacionalnog saveta za bezbednost ukazuju da bi bilo veoma dobro ako bi Srbija SSP potpisala pre proglašenja deklaracije o nezavisnosti Kosova, jer bi u suprotnom to delovalo kao nagrada EU za gubitak Kosova, što Srbi ne bi dobro prihvatili.

SAD će razgovarati sa Holandijom i istaknuti da će više pomoći regiji ako omoguće Srbiji dalji put ka EU, nego ako budu insistirali na doslednom poštovanju saradnje sa Haškim sudom. Možda bi pomoglo kad bi novi tužilac Bramerc posetio Srbiju i dao podsticajnije ocene od onih koje je u svom poslednjem izveštaju dala Karla del Ponte.


Svetlana Vasović Mekina
[objavljeno: 25/01/2008.]
................
*A onda je došao MEDVED i nas i nemce i šumara...
 
12:07
ОДРЖАН САСТАНАК ПУТИНА И ТАДИЋА

МОСКВА – Србија своје интересе и интергритет на Косову и Метохији брани врло принципијелно, ослањајући на међународмо право, и никада неће престати да брани свој интерес на Косову и Метохији, изјавио је данас председник Србије Борис Тадић у Москви, на сусрету делегације Србије са руским председником Владимиром Путином.

„Веома је добро познато да Србија веома поштује став Русије у вези са будућим статусом Косова”, рекао је Тадић на почетку састанка са руским председником, додајући да би без таквог става Србија била са много мањим капацитетом у одбрани својих легитимних интереса и територијалног интегритета на Косову и Метохоји.

Тадић је, захваљујући на пријему, навео да се потпуно слаже са Путином да се последњих година повећава обим билатералних и економских односа између две земље.

„Мислим да ће данас, и након потписивања споразума у сфери енергетике, бити отворена и нова могућоност за сарадњу”, рекао је Тадић, додајући да се ради о стратешком партерству које ће бити корисно и за Србију и за Русију.

Председник Србије навео је податке да је, у односу на 2000.годину, повећана робна размена између две земље и да сада износи 2,7 милијарди долара.

Наш је предлог да извесно чекање у економској сарадњи убрзамо у будућности, одмах после постизања оваквог једног споразума, рекао је Тадић.

Председник Србије је изразио уверење да ће чињеница о блискости два народа, њиховим заједничким културама, језику, вери, допринети нашој сарадњи и бољем разумевању.

Поздрављајући делегацију Србије, коју предводи Тадић, руски председник је рекао да чињеница што је делегација допутовала у доста сложеној унутрашњо-политичкој ситуацији, сведочи да је овај догађај, потписивање споразума, значајан и за Србију и за Русију.

Наши односи се добро развијају, рекао је Путин, додајући да је за последњих шест година робна размена повећана за шест пута.

Уверен сам да ће и ова посета бити значајан догађај и да ће дати добар подстицај развоју наших, пре свега, економских односа, рекао је руски председник.

У делегацији Србије на сусрету са Путином су председник Владе Србије Војислав Коштуница, министри за инфраструктуру Велимир Илић, за рударство и енергетику Александар Поповић и за спољне послове Вук Јеремић.



 


Komentari (112)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nestorijanac nestorijanac 10:01 25.01.2008

Predsednik koji obecava

"Kosovski Albanci će proglasiti nezavisnost u dogovoru sa SAD i EU, a sačekaće krajnje rezultate izbora u Srbiji pošto im je više u interesu da srpski predsednik bude Tadić, a ne Nikolić."

Zanimljivo ! Ovo tvrdi i Tomislav Nikolic. Zbog cega li je to tako, ako jeste ?
dracena dracena 10:41 25.01.2008

Re: Predsednik koji obecava

nestorijanac
"Kosovski Albanci će proglasiti nezavisnost u dogovoru sa SAD i EU, a sačekaće krajnje rezultate izbora u Srbiji pošto im je više u interesu da srpski predsednik bude Tadić, a ne Nikolić."

Zanimljivo ! Ovo tvrdi i Tomislav Nikolic. Zbog cega li je to tako, ako jeste ?

Ma gde tako? Nisu oni toliko glupi. Znaju tačno šta rade i kakve (dez)informacije plasiraju. Nikolić se idealno uklapa u otcepljenje Kosova, kao što se i Sloba idealno uklapao u svačije interese osim u naše. Srbija se proglasi nedemokratskom, fašističkom, neslobodnom državom i eto ti opravdanja za otcepljenje! Očas posla! Ako Tadić bude izabran, moraće dobro da se pomuče i Albanci oko obrazlaganja otcepljenja, a druge države oko priznavanja nezavisnog Kosova.
nestorijanac nestorijanac 10:47 25.01.2008

Re: Predsednik koji obecava

Ako Tadić bude izabran, moraće dobro da se pomuče i Albanci oko obrazlaganja otcepljenja, a druge države oko priznavanja nezavisnog Kosova.

Otkud Vam to !
Pa, govori se o tome da je proglasenje nezavisnosti Kosova predvidjeno ODMAH iza Predsednickih izbora u Srbiji. Nije, znate, planirano "dobro mucenje" oko donosenja takve odluke ili oko obrazlaganja takve odluke BEZ obzira ko bude izabran Predsednik Srbije.
Ili Vama neke druge pticice (mozda te iz Tadicevog savetnickog jata) drugacije cvrkucu ?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:56 25.01.2008

Re: Predsednik koji obecava

dracena
nestorijanac
"Kosovski Albanci će proglasiti nezavisnost u dogovoru sa SAD i EU, a sačekaće krajnje rezultate izbora u Srbiji pošto im je više u interesu da srpski predsednik bude Tadić, a ne Nikolić."

Zanimljivo ! Ovo tvrdi i Tomislav Nikolic. Zbog cega li je to tako, ako jeste ?

Ma gde tako? Nisu oni toliko glupi. Znaju tačno šta rade i kakve (dez)informacije plasiraju. Nikolić se idealno uklapa u otcepljenje Kosova, kao što se i Sloba idealno uklapao u svačije interese osim u naše. Srbija se proglasi nedemokratskom, fašističkom, neslobodnom državom i eto ti opravdanja za otcepljenje! Očas posla! Ako Tadić bude izabran, moraće dobro da se pomuče i Albanci oko obrazlaganja otcepljenja, a druge države oko priznavanja nezavisnog Kosova.

Pa šta brineš Dracena..Zar oba kandidata iz drugog kruga nisu donela zajedno jedno 10 rezolucija i izglasali preambulu...
jinks jinks 15:33 25.01.2008

Re: Predsednik koji obecava

Nikolić se idealno uklapa u otcepljenje Kosova, kao što se i Sloba idealno uklapao u svačije interese osim u naše.
Da ... koliko god to moglo sada da zvuci neverovatno - pogotovo u kontekstu visedecenijskih i visevekovnih borbi koje su prethodile njihovom nastajanju - mnoge od novonastalih drzava na Balkanu dosta mogu da zahvale Milosevicu i Seselju, kao jednim od kljucinih cinilanca u dobijanju nezavisnosti i samostalnosti.
Atomski mrav Atomski mrav 10:10 25.01.2008

'tičica...

A šta kažu tvoje vašingtonske 'tičice, Jelena?
Jelena Milić Jelena Milić 10:14 25.01.2008

Re: 'tičica...

ticica je sumar
Atomski mrav Atomski mrav 10:18 25.01.2008

Re: 'tičica...

Ne kontam?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:13 25.01.2008

Pa..

Jesi li ti zamišljala neki drugi scenario..I zar je moguć drugčiji scenario..
Jelena Milić Jelena Milić 10:15 25.01.2008

Re: Pa..

pa jel se ovaj bas ovako realizuje za sad

plus, zar ono sto ja zagovaram da se desava u srbiji nije relativno kompatibilno sa ovim :)
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:18 25.01.2008

Re: Pa..

Jelena Milić
pa jel se ovaj bas ovako realizuje za sad

plus, zar ono sto ja zagovaram da se desava u srbiji nije relativno kompatibilno sa ovim :)

Pa sve je kompatibilno sa tim...samo ne znam koliko nam je dugoročno od koristi...
nestorijanac nestorijanac 10:18 25.01.2008

Re: Pa..

plus, zar ono sto ja zagovaram da se desava u srbiji nije relativno kompatibilno sa ovim :)

Apsolutno je kompatibilno ! Kakvi relativno !
Jos samo da se i gradjani Srbije sloze sa svim tim zeljama raznih pticica....
Jelena Milić Jelena Milić 10:23 25.01.2008

Re: Pa..

pa kao sto rekoh,

u svakom slucaju bolje nego toma...taj topic vec postaje smor, ajmo dalje

dok mi se ne iskopa da je tadic napisao knjigu o NK i vestackim hrvatima, topic je zatvoren
Jelena Milić Jelena Milić 10:24 25.01.2008

Re: Pa..

nestorijanac,

samo da razjasnim, i da imate u vidu, ovo je rezgovor iz decembra, ja pisem da se stvair i menjaju i neodvijaju kako neki ovde pricaju...

sto se porekla pticica tice, ni ruske nisu neuticajne
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:30 25.01.2008

Re: Pa..

Jelena Milić
nestorijanac,

samo da razjasnim, i da imate u vidu, ovo je rezgovor iz decembra, ja pisem da se stvair i menjaju i neodvijaju kako neki ovde pricaju...

sto se porekla pticica tice, ni ruske nisu neuticajne

Pokušavam dokučiti šta je ekskluziva...

nestorijanac nestorijanac 10:32 25.01.2008

Re: Pa..

Pokušavam dokučiti šta je ekskluziva...

Sve ce biti ekskluzivno nakon 3-eg Februara u Srbiji, a kuknjava inkluzivna.
Jelena Milić Jelena Milić 10:39 25.01.2008

Re: Pa..

pa to je politikin podnaslov
nestorijanac nestorijanac 10:50 25.01.2008

Re: Pa..

pa to je politikin podnaslov

Stvarno ?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:53 25.01.2008

Re: Pa..

Jelena Milić
pa to je politikin podnaslov

Za tu Svetlanu je ekskluziva i da je Džon Kenedi ubijen 1963. god...o))
jesen jesen 11:07 25.01.2008

Re: Pa..

Jelena, ja mislim da bi Slovenci trebalo da odigraju vaznu ulogu i da nam "pomognu" koliko je moguće...ipak smo bili jedna drzava a pored toga niko ih bas nesto nije ganjao za one pobijene nevine vojnike koji su se tamo slucajno nasli na odsluzenju vojnog roka.....provukli su se bez posledica....Karte su sada u njihovom rukama pa bi bio red da nesto "odigraju" i za nas.......
Atomski mrav Atomski mrav 11:14 25.01.2008

Re: Pa..

I šta, sad će da se sažale nad nama zbog pobijenih vojnika? Dobro jutro... Slovenija ima svoje interese na Kosovu i zato "vuče" za nezavisnost sve u šesnaest... a ni na jugonostalgiju ne računaj, da se njima sviđalo u Jugi ne bi je razbijali...
Nenad M. Nenad M. 12:46 25.01.2008

Re: Pa..

Jelena Milić
pa jel se ovaj bas ovako realizuje za sad

plus, zar ono sto ja zagovaram da se desava u srbiji nije relativno kompatibilno sa ovim :)



pa o tome prica i Toma Nikolic, da ce Tadicevim dolaskom lakse "otici" Kosovo. Nema razlike. E sad, neko ce da se raduje i kaze konacno a neko da tuguje. Kljucno pitanje je ipak - Sta u tom trenutku cini Kostunica Vojislav?
mariopan mariopan 12:52 25.01.2008

Re: Pa..

Nenad M.
Jelena Milić
pa jel se ovaj bas ovako realizuje za sad

plus, zar ono sto ja zagovaram da se desava u srbiji nije relativno kompatibilno sa ovim :)



pa o tome prica i Toma Nikolic, da ce Tadicevim dolaskom lakse "otici" Kosovo. Nema razlike. E sad, neko ce da se raduje i kaze konacno a neko da tuguje. Kljucno pitanje je ipak - Sta u tom trenutku cini Kostunica Vojislav?

NISTA NE CINI to je i do sada "radio".
Nenad M. Nenad M. 13:06 25.01.2008

Re: Pa..

NISTA NE CINI to je i do sada "radio".


da li je bas tako?
jesen jesen 15:14 25.01.2008

Re: Pa..

...ne da se sazale, nego bi trebalo da osecaju moralnu odgovornost i da u tom smislu odigraju neku partiju u nasu korist...Inace, Kosovo je vec, takoreci, nezavisno pa nisam ni mislila da oni tu nesto mogu da promene....Procesi odcepljelja nisu bas tako jednostavni pa u toj "deobi" moze da se prodje gore i bolje....a ja bi nekako da mi prodjemo bolje, ako moze...ako ne moze, onda nista...
sashaNS sashaNS 18:02 25.01.2008

Re: Pa..

Jelena, ja mislim da bi Slovenci trebalo da odigraju vaznu ulogu i da nam "pomognu" koliko je moguće...

Slovenija je u SFRJ zastupala tezu Kosovo-republika (koju su Abanci sa Kosova zastupali da bi dobili pravo na samoopredeljenje tj. da bi dobili svoju drzavu).Zasto mislite da ce Slovenija da pomogne nama?
Doctor Wu Doctor Wu 10:25 25.01.2008

love for sale

ovo samo outlineuje koje face treba kupiti u state dept da bi se dobila nezavisna država (pa još u evropi).
u tom smislu meni ove beleške više deluju kao oglas nego kao neka politika.
Jelena Milić Jelena Milić 10:31 25.01.2008

Re: love for sale

oh zar ima jos nesto u politici osim toga :)

PS jel ovo svi gledamo noleta i komp ili ...
ceda_urosevic ceda_urosevic 10:44 25.01.2008

Re: love for sale

+pescanik
Jelena Milić Jelena Milić 10:45 25.01.2008

Re: love for sale

ubitacna kombinacija, meni je jos i keva na telefonu...
ceda_urosevic ceda_urosevic 10:48 25.01.2008

Re: love for sale

Uuuu, a to kad zazvoni telefon, dodje mi da razbijem i ekran i monitor... break!
Doctor Wu Doctor Wu 10:49 25.01.2008

Re: love for sale

oh zar ima jos nesto u politici osim toga :)

ne znam. pitaj drageca & njegove ldp-ovce. oni su za pure as snow politiku čistih ruku.
PS jel ovo svi gledamo noleta i komp ili ...

jbg, deco. Neki nas moraju i da rade, :(.
ko će da poplaća sve ngo-ove, .
mada se gleda malo na livematchu, :).
Jelena Milić Jelena Milić 10:56 25.01.2008

Re: love for sale

mada se gleda malo na livematchu, :).


now you are talking
mariopan mariopan 11:22 25.01.2008

Re: love for sale

....sto gradjani Srbije ne bi rado prihvatili...... sto me ovo obradovalo ...pa tamo neko vodi racuna sta bismo mi prihvatili ))))))). Uvek im ostaje mogucnost da nas opet bombarduju , ni to nismo rado prihvatili.
nestorijanac nestorijanac 11:27 25.01.2008

Re: love for sale

Uvek im ostaje mogucnost da nas opet bombarduju , ni to nismo rado prihvatili.

Zasto bi nas ponovo bombardovali ? Pa, kad Srbija bude konacno imala dvoje vrata/izlaza/ulaza, onda ce promaja sve da procisti. Nema, dakle, potrebe za bombama.
Wounded Knee Wounded Knee 11:28 25.01.2008

Re: love for sale

mariopan
....sto gradjani Srbije ne bi rado prihvatili...... sto me ovo obradovalo ...pa tamo neko vodi racuna sta bismo mi prihvatili ))))))). Uvek im ostaje mogucnost da nas opet bombarduju , ni to nismo rado prihvatili.


Е од бомбардовања а рекао бих и од санкција сада више нема ништа.
Више то апсолутно нико и не помиње.
Разлог је једноставан: Путин није исто што и Јељцин.
mariopan mariopan 11:53 25.01.2008

Re: love for sale

nestorijanac
Uvek im ostaje mogucnost da nas opet bombarduju , ni to nismo rado prihvatili.

Zasto bi nas ponovo bombardovali ? Pa, kad Srbija bude konacno imala dvoje vrata/izlaza/ulaza, onda ce promaja sve da procisti. Nema, dakle, potrebe za bombama.

Ko kaze da nema ? Zacas ce da smisle . Na primer bas smo tvrdoglavi. A mozda ce negde da nadju i oruzje za masovno unistenje?
ceda_urosevic ceda_urosevic 11:57 25.01.2008

Re: love for sale

Nemojte preterivati mariopan. To je toliko nemoguce, da je smesno.
Kvaka 22 Kvaka 22 12:00 25.01.2008

Re: love for sale

Wounded Knee

mariopan....sto gradjani Srbije ne bi rado prihvatili...... sto me ovo obradovalo ...pa tamo neko vodi racuna sta bismo mi prihvatili ))))))). Uvek im ostaje mogucnost da nas opet bombarduju , ni to nismo rado prihvatili.Е од бомбардовања а рекао бих и од санкција сада више нема ништа.Више то апсолутно нико и не помиње.Разлог је једноставан: Путин није исто што и Јељцин.

Apsolutno nema potrebe za tako drasticnimpotezim. Nikakve veze ko je predsednik.
. Nezavisnost Kosova ne nezautavljiv proces a Srbija ne dobija nista za uzvrat nista,skoro nista. Za to je kriva politicka elita koja je zadnjih godina dovela to pitanje do usijanja i davala laznu nadu.
Boris Tadic je raspisao izbore u zadnjem trenutku, Sanse (kako izgleda) da pobedi su minimalne. Ako se kojim slucajem to i desi bice kaznjen na skledecim parlamentarnim izborima koji su moguci i u 2008.
Radikali dolaze.
Wounded Knee Wounded Knee 12:13 25.01.2008

Re: love for sale

Kvaka 22

Apsolutno nema potrebe za tako drasticnimpotezim. Nikakve veze ko je predsednik.
. Nezavisnost Kosova ne nezautavljiv proces a Srbija ne dobija nista za uzvrat nista,skoro nista. Za to je kriva politicka elita koja je zadnjih godina dovela to pitanje do usijanja i davala laznu nadu.
Boris Tadic je raspisao izbore u zadnjem trenutku, Sanse (kako izgleda) da pobedi su minimalne. Ako se kojim slucajem to i desi bice kaznjen na skledecim parlamentarnim izborima koji su moguci i u 2008.
Radikali dolaze.


Живи били па видели.
Натежу се арнаути са проглашењем независности, да простите, као гладан кад врши велику нужду.

Оно ко је председник је било више фигуративно, однос снага у свету се мења и није исти као пре 10 година.

А што се доласка радикала тиче, ту је крива власт од 5.октобра па до данас.
Да су радили поштено и хапсили лопове, радикали би данас били на оној маргини на којој су били 5.октобра.

Поред тога, порасату популарности радикала је у много допринела политика "штапа и шаргарепе" коју "међународна заједница" тренира над нама.
Прочитајте један од последњих интервјуа покојног премијера, који се завршава оваквом његовом реченицом, отприлике: "Не, разумем како функционише свет. свет је неправедан."
mariopan mariopan 12:16 25.01.2008

Re: love for sale

ceda_urosevic
Nemojte preterivati mariopan. To je toliko nemoguce, da je smesno.

To je bilo ironicno ..ne mislim stvarno da ce da nas bombarduju..mozda je bilo bolje da to odmah napisem ?

Radi se o tome da su oni vec sve odlucili i da sve sto mi uradimo nece valjati ..ko god bio predsednik i koga god da izaberu to ce da se omlati o glavu nama..samo njima treba opravdanje za sve sto su odavno smislili kao sto je to bilo i sa bombardovanjem.

Ako pobedi Tadic on ce se povinovati jacima kao sto je to oduvek radio ( a sta drugo moze ?)

Ako pobedi Toma oni ce da nas razvuku ko kere krpu i reci ce da smo mi fasisticka zemlja i da nismo bolje ni zasluzili. Kako god se okrenemo dupe nam je pozadi.
ceda_urosevic ceda_urosevic 12:17 25.01.2008

Re: love for sale

Ironija mi od jutros nije jaca strana... Necu vise da kvarim ironiju Vasih komentara. :)
Doctor Wu Doctor Wu 12:17 25.01.2008

Re: love for sale

Car!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bravo!!!!!!!!
uf, sad ovaj tsonga.
gledao sam ga jutros na snimku protiv nadala.
jak je k'o zemlja.
mariopan mariopan 12:18 25.01.2008

Re: love for sale

ceda_urosevic
Nemojte preterivati mariopan. To je toliko nemoguce, da je smesno.

Cedo to je bilo ironicno ))))
Wounded Knee Wounded Knee 12:18 25.01.2008

Re: love for sale

Ма нека нам је Ђоковић "одерао јарца" !!!!!!! :)

Jelena Milić Jelena Milić 12:21 25.01.2008

Re: love for sale

joj, ja sam gledala i slusala onu dvojcu rts bolida komentatoraaaaa
ceda_urosevic ceda_urosevic 12:23 25.01.2008

Re: love for sale

E, ja bih to zabranio! Srpski inat i slicne floskule me uvek i iznerviraju i nasmeju... E jeste, nista bez srpskog inata, daj bre, decko igra kao lud... Onaj na eurosportu je jos gori, on ima i posalice...
Wounded Knee Wounded Knee 12:23 25.01.2008

Re: love for sale

Данас је Федекс научио "ко тура руке, а ко ноге у лавор" ! :)
mariopan mariopan 12:25 25.01.2008

Re: love for sale

ceda_urosevic
Ironija mi od jutros nije jaca strana... Necu vise da kvarim ironiju Vasih komentara. :)

Pa IZVINITE iskreno sto sam vam odjutros stala na muku. Zaista mi je zao. Meni je co taj mutni proces tako zazvucao da sam mogla samo malo ironije da dodam , nista vise , sve ce oni to lepo odraditi vidite kako su se lepo dogovorili , sinhronizovali svoje aktivnosti i smislili kako da ostanu cistih ruku i jos procitam kako tamo neko vodi racuna sta bismo mi prihvatili ili ne ? to mi je bila vrhunska ironija , pogotovo sto se oni o tome uveliko dogovaraju izmedju sebe ponizavajuci celu jednu suverenu zemlju i sve nas i jos se predstavljaju kao nasi prijatelji ???

Lakse bih podnela da nam kazu " Mi smo jaci , mi vladamo svetom a vi ste jadni , bedni i mi cemo vasu sudbinu da iskrojimo kako nama treba , vi samo treba da sagnete glavu i da nas poljubite u ruku." Razumela bih zakon jacega ...sta cete sa takvima ?
Jelena Milić Jelena Milić 12:27 25.01.2008

Re: love for sale

a uvrede federerovoj zenskoj ! brrr

nestorijanac nestorijanac 12:29 25.01.2008

Re: love for sale

a uvrede federerovoj zenskoj ! brrr

Ja iskljucio ton i samo gledao sliku. Bilo je fenomenalno !
Wounded Knee Wounded Knee 12:30 25.01.2008

Re: love for sale

Ево како немачки Шпигл пише о резултату утакмице :
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Djokovic stürzt Federer vom Thron

Aus für den Titelverteidiger: Roger Federer ist bei den Australian Open im Halbfinale gescheitert. Novak Djokovic ließ dem Weltranglistenersten keine Chance und trifft nun im Finale auf den Franzosen Jo-Wilfried Tsonga.
ANZEIGE

Federer - Djokovic 5:7, 3:6, 6:7

- Djokovic verwandelt den ersten Matchball! Der Serbe gewinnt 7:5, 6:3, 7:6!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ја се извињавам "грађанској популацији" овде што Шпигл није написао "Der Staatsbürger von Serbien".
Doctor Wu Doctor Wu 12:33 25.01.2008

a evo i bbc-ja

...But the 20-year-old from Belgrade rallied, sealing the game with an ace, and then carved out two break point chances of his own in the next...

Wounded Knee Wounded Knee 12:38 25.01.2008

Re: love for sale

Нису ли Федерерову женску морали да удаље са трибина?

Да су коментатори РТС-а катастрофа, то се потпуно слажем.
Но ако се понаша тако да су морали да је најуре, није бољи коментар ни заслужила.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 12:49 25.01.2008

Re: love for sale,

Mariopan Lakse bih podnela da nam kazu " Mi smo jaci , mi vladamo svetom a vi ste jadni , bedni i mi cemo vasu sudbinu da iskrojimo kako nama treba , vi samo treba da sagnete glavu i da nas poljubite u ruku." Razumela bih zakon jacega ...sta cete sa takvima ?

To jeste baš tako i ja to tako i čujem iako oni to ne kažu. Jači su.I zbog toga, možda, ne moramo da baš ih ljubimo u ruku, ali i dalje mislim da ne treba da priznamo odluku o nezavisnosti KiM. Toliko možemo i to nam niko neće zameriti. Bez obzira na "logične" primedbe o tome kako mi i inače ne možemo na KiM, i kako naša policija ne može na KiM, i kako naša vojska ne može na KiM, i kako nema glasanja za Predsednika Srbije na KiM,... Tu logike nema i pravila nema. Samo sila i odnos snaga u svetu. Isto je i na Kipru (ali nije sasvim), isto je na Tajvanu (ali nije sasvim), isto je bilo u HongKongu, a i mnogim drugim mestima...
eli eli 13:16 25.01.2008

Re: love for sale,

ali i dalje mislim da ne treba da priznamo odluku o nezavisnosti KiM

A,to je najmanje sto mozemo da ucinimo.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 13:48 25.01.2008

Re: love for sale


Radi se o tome da su oni vec sve odlucili i da sve sto mi uradimo nece valjati ..ko god bio predsednik i koga god da izaberu to ce da se omlati o glavu nama..samo njima treba opravdanje za sve sto su odavno smislili kao sto je to bilo i sa bombardovanjem.


Ne treba svet da nam otvara oci. Valjda vidimo i sami da ne valja.
nestorijanac nestorijanac 13:58 25.01.2008

Re: love for sale,

ali i dalje mislim da ne treba da priznamo odluku o nezavisnosti KiM
A,to je najmanje sto mozemo da ucinimo.

Nasa tragedija je sto ni to ne mozemo da uradimo jedinstveno.
eli eli 14:07 25.01.2008

Re: love for sale,

Nasa tragedija je sto ni to ne mozemo da uradimo jedinstveno.

Zasto?Sta nas to sprecava?
nestorijanac nestorijanac 14:37 25.01.2008

Re: love for sale,

Zasto?Sta nas to sprecava?

Nejedinstvo. Razdor. Razliciti interesi unutar jedne politicke "garniture".
mariopan mariopan 14:52 25.01.2008

Re: love for sale,

eli
ali i dalje mislim da ne treba da priznamo odluku o nezavisnosti KiM

A,to je najmanje sto mozemo da ucinimo.

Tu se potpuno slazem ,mozaemo makar gram dostojanstva da zadrzimo ...a nicija nije do zore gorela.
eli eli 14:56 25.01.2008

Re: love for sale,

Nejedinstvo. Razdor. Razliciti interesi unutar jedne politicke "garniture".

Dakle Vi mislite da jedinstveni stav po pitanju KiM,bi mogao da pomogne,odlozi,obustavi jednostrano proglasenje nezavisnosti, i da nam malo kredibiliteta,iako je to skoro resena stvar?
eli eli 15:07 25.01.2008

Re: love for sale,

...a nicija nije do zore gorela

Nadajmo se da je tako,zbog tih ljudi koji svaki dan provode u strahu i oskudici,bez izgleda za brzo poboljsanje.
nestorijanac nestorijanac 15:39 25.01.2008

Re: love for sale,

Dakle Vi mislite da jedinstveni stav po pitanju KiM,bi mogao da pomogne,odlozi,obustavi jednostrano proglasenje nezavisnosti, i da nam malo kredibiliteta,iako je to skoro resena stvar?

Jedinstven stav bi nam pomogao da se osetimo kao zajednica ljudi, a ne kao macke u dzaku.
blackbox blackbox 16:09 25.01.2008

Re: love for sale,

nestorijanac
Dakle Vi mislite da jedinstveni stav po pitanju KiM,bi mogao da pomogne,odlozi,obustavi jednostrano proglasenje nezavisnosti, i da nam malo kredibiliteta,iako je to skoro resena stvar?Jedinstven stav bi nam pomogao da se osetimo kao zajednica ljudi, a ne kao macke u dzaku.

Problem je što naša strana nikada nije jasno formulisala šta hoće i kako hoće već je uporno isticala ono šta neće.
I slepcu je jasno da se odnosi sa i u vezi Kosovom mogu jedino urediti u pregovorima sa kosovskim Albancima i njihovim instutucijama u kojima bi, da je pameti, bili i Srbi.
Tokom svih pregovora naša strana se fokusirala samo na svoje sunarodnike. Kada se obraćala kosovskim Albancima kao svojim građanima, šta im je nudila i, konačno, znamo li šta bi radili da nam EU i Amerika uvale kompletno Kosovo sa svim problemima koje ima , sa tolikim brojem faktički neprijateljski raspoloženih građana. I opet, bez obzira šta mi mislili oni koji su na Kosovu izabrani imaju poverenje građana Kosova. Tu nije više bitno da li mi se lično sviđa ili ne Tači, ne sviđa mi se uopšte ali je on činjenica.
Realnost je nekada surova ali nema niko pravo od onih koji su plaćeni da narodu prodaje iluzije i da ga zamlaćuje, jer će kad -tad morati da kažu zašto na vreme nisu rekli.
zoricag zoricag 17:23 25.01.2008

Re: love for sale,

U pravu ste za jedinstvo. Problem je sto nema umetnika da naslika stav oko koga bi se postiglo jedinstvo. Ne moze svakakav stav dobiti jedinstvo. Mora biti PRAVI STAV.
Jelena Milić Jelena Milić 12:42 25.01.2008

a onda je dosao medved i nas i nemce i ..

sumara....


12:07
ОДРЖАН САСТАНАК ПУТИНА И ТАДИЋА
МОСКВА – Србија своје интересе и интергритет на Косову и Метохији брани врло принципијелно, ослањајући на међународмо право, и никада неће престати да брани свој интерес на Косову и Метохији, изјавио је данас председник Србије Борис Тадић у Москви, на сусрету делегације Србије са руским председником Владимиром Путином.

„Веома је добро познато да Србија веома поштује став Русије у вези са будућим статусом Косова”, рекао је Тадић на почетку састанка са руским председником, додајући да би без таквог става Србија била са много мањим капацитетом у одбрани својих легитимних интереса и територијалног интегритета на Косову и Метохоји.

Тадић је, захваљујући на пријему, навео да се потпуно слаже са Путином да се последњих година повећава обим билатералних и економских односа између две земље.

„Мислим да ће данас, и након потписивања споразума у сфери енергетике, бити отворена и нова могућоност за сарадњу”, рекао је Тадић, додајући да се ради о стратешком партерству које ће бити корисно и за Србију и за Русију.

Председник Србије навео је податке да је, у односу на 2000.годину, повећана робна размена између две земље и да сада износи 2,7 милијарди долара.

Наш је предлог да извесно чекање у економској сарадњи убрзамо у будућности, одмах после постизања оваквог једног споразума, рекао је Тадић.

Председник Србије је изразио уверење да ће чињеница о блискости два народа, њиховим заједничким културама, језику, вери, допринети нашој сарадњи и бољем разумевању.

Поздрављајући делегацију Србије, коју предводи Тадић, руски председник је рекао да чињеница што је делегација допутовала у доста сложеној унутрашњо-политичкој ситуацији, сведочи да је овај догађај, потписивање споразума, значајан и за Србију и за Русију.

Наши односи се добро развијају, рекао је Путин, додајући да је за последњих шест година робна размена повећана за шест пута.

Уверен сам да ће и ова посета бити значајан догађај и да ће дати добар подстицај развоју наших, пре свега, економских односа, рекао је руски председник.

У делегацији Србије на сусрету са Путином су председник Владе Србије Војислав Коштуница, министри за инфраструктуру Велимир Илић, за рударство и енергетику Александар Поповић и за спољне послове Вук Јеремић.



Nenad M. Nenad M. 12:49 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

„Веома је добро познато да Србија веома поштује став Русије у вези са будућим статусом Косова”, рекао је Тадић на почетку састанка са руским председником, додајући да би без таквог става Србија била са много мањим капацитетом у одбрани својих легитимних интереса и територијалног интегритета на Косову и Метохоји.

Тадић је, захваљујући на пријему, навео да се потпуно слаже са Путином да се последњих година повећава обим билатералних и економских односа између две земље.


a nama se servira prica o referendumu EU vs Rusija, ma ...

Evo sta na to kaze Vladimir Gligorov

Vladimir Gligorov, Blic
Referendum


Da bi se moglo govoriti o referendumu na ovim izborima, potrebno je da postoje dve jasne i potpuno suprotne alternative. Koje su one? Njih bi trebalo da ponude kandidati. Kod referenduma, prisetimo se, postavlja se jasno pitanje: ili ste za to što se predlaže ili ste protiv? Šta je to što kandidati nude što je slično takvom izboru?

Ovo je pre svega pitanje za kandidata Demokratska stranke. Jer njegov protivkandidat nudi promenu i nema mnogo šta drugo da kaže. Za njega je već to referendumsko pitanje. Šta je izbor pred koji nas stavlja Boris Tadić?

Ukoliko on izgubi, biće upravo zato što nije umeo da formuliše referendumsko pitanje. On i njegovi ministri povremeno su koketirali sa idejom da bi mogli da se predstave kao srednja linija, kao izbor koji se odbacuju dva ekstrema. Koji je tačno taj drugi ekstrem nije jasno rečeno, a još je nejasnije koji je smisao te poruke ako se želi referendumsko izjašnjavanje i postoji samo jedan protivkandidat.

Teško da on predstavlja oba ekstrema. Ista je stvar sa sporazumom sa „Gaspromom". Nikolić se istakao izjavom o tome da bi Srbija bila u drugom, povoljnijem, međunarodnom položaju da je ruska gubernija. Tadić i njegovi ministri sada ne mogu da prestanu da ubeđuju glasače da sporazum o gasu, nafti i, ko zna još o čemu, donosi sigurnost. Između ostalog, sugeriše se da će gas biti jeftiniji, posebno za vojsku i policiju. Kao što je u Rusiji.

Glasači bi to trebalo da razumeju kao referendumsko izjašnjavanje - za Evropsku uniju. Možda glasači budu pametniji od kandidata i zaista se za to i izjasne, ali to neće biti zato što im je omogućeno referendumsko izjašnjavanje.
Wounded Knee Wounded Knee 12:51 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

Мени све ово добро звучи: диже нам цену.

Ево како се Европа понаша према онима са јефтиним улазницама: (Le Monde Diplomatique)
-------------------------------------------

Africa says no – and means it

The unimaginable has happened, to the displeasure of arrogant Europe. Africa, thought to be so poor that it would agree to anything, has said no in rebellious pride. No to the straitjacket of the Economic Partnership Agreements (EPAs), no to the complete liberalisation of trade, no to the latest manifestations of the colonial pact.

It happened in December at the second EU-Africa summit in Lisbon, where the main objective was to force the African countries to sign new trade agreements by 31 December 2007 in accordance with the Cotonou Convention of 2000 winding up the 1975 Lomé accords. Under these, goods from former colonies in Africa, the Caribbean and the Pacific are imported into the European Union more or less duty-free, except for products such as sugar, meat and bananas that are a problem for European producers. The World Trade Organisation has insisted that these preferential arrangements be dismantled or replaced by trade agreements based on reciprocity, claiming that this is the only way African countries can continue to enjoy different treatment. The EU opted for completely free trade in the guise of EPAs. So the 27 were asking African, Caribbean and Pacific countries to allow EU goods and services to enter their markets duty-free (1).

The president of Senegal, Abdoulaye Wade, denounced these strong-arm tactics, refused to sign and stormed out. South Africa’s Thabo Mbeki immediately supported his stand and Namibia also decided not to sign (bravely, since an increase in EU customs duties would make it impossible for Namibia to export or continue to produce beef). Even French president Nicolas Sarkozy, who made unfortunate remarks at Dakar in July 2007 (2), supported the countries that were most strongly opposed to these agreements, saying he was in favour of globalisation but not the despoliation of countries that had nothing left (3).

The EPAs aroused wide public concern. Social movements and trade union organisations south of the Sahara mobilised against them. And the revolt against them bore fruit: the summit ended in failure. The president of the European Commission, José Manuel Barroso, was forced to back down and accept the African countries’ call for further discussions. He has promised to resume negotiations in February.

This crucial victory is another sign that things are improving for Africa. In the past few years, the bloodiest conflicts have been settled, leaving only Darfur, Somalia and East Congo. Democratic progress has been consolidated and local economies prosper under the guidance of a new generation of leaders, despite social inequalities.

Africa has another asset in the form of massive Chinese investments. China will overtake the EU as one of the continent’s principal suppliers and could beat the United States to become its most important client by 2010. The time when Europe could impose disastrous structural adjustment programmes is long gone. Africa has had enough.
-------------------------------------------
NeuroRadoznalost NeuroRadoznalost 13:52 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

@Wounded Knee
Africa says no – and means it

Pa ako budemo slusali africki primer mozda i zavrsimo poput njih. Moze oni da se protive kome god hoce i da kazu jedno hiljadu patriotskih NE. Istina je da ce oni stalno da zavise od novca Evrope i Amerike. Da nema tih para oni bi do sada svi do jednog izumrli.
Mada i tim afrikancima i kada se daju pare oni ne znaju da ih iskoriste. Zato je u mnogim njihovim zemlja prosecan zivotni vek oko 30 godina.
Nisam rasista, nasuprot imam i dosta prijatelja drugih vera i drugih boja koze ali moram da se slozim sa kontroverznom recenicom jednog od najvecih umova svih vremena James D Watson:
Watson was quoted as saying he was "inherently gloomy about the prospect of Africa" as "all our social policies are based on the fact that their intelligence is the same as ours — whereas all the testing says not really."
niki m niki m 14:00 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

Nisam rasista, nasuprot imam i dosta prijatelja drugih vera i drugih boja koze ali moram da se slozim sa kontroverznom recenicom jednog od najvecih umova svih vremena James D Watson:



Ne vredi, jeste rasista. Uprkos tim prijateljima.
NeuroRadoznalost NeuroRadoznalost 14:10 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

@Niki m

Nemam mnogo vremena da se raspravljam sa vama ali mogu da kazem da ako se toj africi godisnje daju milijarde i milijarde dolara pomoci a oni samo kupuju oruzije i gladuju ja ne mogu da kazem da su previse promucurni.
Ako im se nude besplatni lekovi za HIV pa cak i HAART a mnoge zemlje odbijaju da ih prime sa objasnjenjem da HIV ne postoji ili da su to samo otrovi, ja opet moram da zakljucim isto.
Ako odbijaju da koriste BESPLATNE kondome zato sto veruju da HIV virus prolazi kroz njih ili da su zarazeni istim a epidemija se sve vise i vise siri ja opet isto moram da zakljucim.
Ako je Juzno-Africkoj republici bilo bolje pod aparthejdom, tj. kako sami kazu lepse su ziveli a sada posle toliko dugo cekanih promena je sve vise i vise gladnih onda mogu samo da zakljucim da oni nisu sposobni ni za sta.

A vi ocigledno morate da nadjete gresku u svakome i da prokomentarisete u negativnom smislu tako da mogu da zakljucim da ste vi.... pa shvaticete i sami jednog dana.
niki m niki m 14:16 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i


A vi ocigledno morate da nadjete gresku u svakome i da prokomentarisete u negativnom smislu tako da mogu da zakljucim da ste vi.... pa shvaticete i sami jednog dana.


Mozda cu i shvatiti... trudim se, priznacete.
Elem, Votsonova izjava je je cist rasizam i tu nema diskusije. Vi ste se slozili sa tom izjavom uz klasicni izgovor kako imate prijatelje raznih boja... Jednostavno, nisam u poziciji da bilo sta drugo zakljucim osim da ste vi rasista. B ili toga svesni ili ne, nevazno.
Dalje, sve ovo sto ste naveli je posledica ogromne drustvene zaostalosti i ni na koji nacin se ne moze dovoditi u vezu sa rasnim odlikama. Africi je potrebno vreme.
NeuroRadoznalost NeuroRadoznalost 14:30 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

Vreme je obicno izgovor za neuspehe. I to sto se neko provlaci kroz istoriju na taj izgovor ne znaci da ga treba slepati na svojim ledjima. Ja samo kazem da ako zele toliko da budu nezavisni mozda je bolje pustiti ih i ne dati im ni jedan evro ekonomske pomoci.
Ko priznaje da gresi i prihvata pomoc treba mu je dati.
Ko priznaje da gresi i ne prihvata pomoc treba ga savetovati.
Ko ne priznaje da gresi i prihvata pomoc treba mu greske pokazati.
Ko ne priznaje da gresi i ne prihvata pomoc treba ga ostaviti.
pufna pufna 14:39 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

Možda glasači budu pametniji od kandidata i zaista se za to i izjasne, ali to neće biti zato što im je omogućeno referendumsko izjašnjavanje.
Wounded Knee Wounded Knee 14:45 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

Европа Африци би требала да помаже стравично много, с обзиром на то колико су колонијалне силе тамо зла нанеле.
Упркос томе, Европа се понаша овако, настављајући колонијалну политику.
Но ако Ви верујете у то што сте цитирали, бојим се да је боље да не расправљамо.
NeuroRadoznalost NeuroRadoznalost 15:11 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

Pa ako cemo istorijski i Engleska je Americi mnogo zla nanela pa su se onda oslobodili. A verujem da je Amerika za vas kao i za jos mnoge olicenje djavola. Ali ja po vasoj logici mogu da kazem da im treba pomagati. Ali ipak su uspeli bez tudje pomoci.
Pa i Rusija je nanela mnogo zla Poljskoj, Ceskoj, Slovackoj, Rumuniji pa se oporavljaju a ne traze jos vremena, tj. ne samo sto se oporavljaju nego i prosperiraju.
Amerika je Japanu nanela enormnu kolicinu zla(Hiroshima i Nagasaki) pa je Japan postao vodeca nacija na svetu.
Izrael nije ni imao zemlju pa je opet postao vodeca nacija.
Ljudi se oporavljaju ako su pametni, ne traze vreme i ne krive druge za svoje neuspehe. Pa cak ako su ti drugi stvarno krivi onda zivot mora da se nastavi, mora da se gleda prema buducim uspesima a ne da se opravdavaju buduci i sadasnji neuspesi prosloscu.
A srbija, afrika, severna koreja..... opravdavaju sadasnje i buduce neuspehe prosloscu.
niki m niki m 15:14 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

A srbija, afrika, severna koreja..... opravdavaju sadasnje i buduce neuspehe prosloscu.


Da izvinete ali vi nemate pojma ni o cemu. Ne pravite razliku izmedju kulture i biologije.
NeuroRadoznalost NeuroRadoznalost 15:28 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

@niki m

Biologija moze da utice samo do neke mere na osobine dok kultura nastavlja odatle. Nature and/or Nurture.
Lepo procitajte ponovo recenicu Watson i primeticete da on nigde nije rekao da se to striktno odnosi na biologiju.
Watson was quoted as saying he was "inherently gloomy about the prospect of Africa" as "all our social policies are based on the fact that their intelligence is the same as ours — whereas all the testing says not really."
Testing moze da obuhvati mnogo domena....
niki m niki m 15:44 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

all our social policies are based on the fact that their intelligence is the same as ours


Zao mi je ali jedino mogu da ponovim ono sto sam vec rekao - Da izvinete ali vi nemate pojma ni o cemu. Ne pravite razliku izmedju kulture i biologije.

Votson tvrdi da je greska jer polazimo od cinjenice da je njihova inteligencija ista kao nasa dok testiranja pokazuju da to nije istina. Elem, posto je inteligencija nasledna znaci uglavnom odredjena genima koje imamo, a geni su, priznacete, bioloska kateorija. To znaci da je Votson rasista jer tvrdi da razlicite rase zbog razlicite biologije imaju i razlicit polozaj u danasnjem svetu. Nije ovo nista novo, i Hitler, a i mnogi pre iposle njega su imali slicne ideje.
Wounded Knee Wounded Knee 16:09 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

NeuroRadoznalost
Pa ako cemo istorijski i Engleska je Americi mnogo zla nanela pa su se onda oslobodili. A verujem da je Amerika za vas kao i za jos mnoge olicenje djavola. Ali ja po vasoj logici mogu da kazem da im treba pomagati. Ali ipak su uspeli bez tudje pomoci.
Pa i Rusija je nanela mnogo zla Poljskoj, Ceskoj, Slovackoj, Rumuniji pa se oporavljaju a ne traze jos vremena, tj. ne samo sto se oporavljaju nego i prosperiraju.
Amerika je Japanu nanela enormnu kolicinu zla(Hiroshima i Nagasaki) pa je Japan postao vodeca nacija na svetu.
Izrael nije ni imao zemlju pa je opet postao vodeca nacija.
Ljudi se oporavljaju ako su pametni, ne traze vreme i ne krive druge za svoje neuspehe. Pa cak ako su ti drugi stvarno krivi onda zivot mora da se nastavi, mora da se gleda prema buducim uspesima a ne da se opravdavaju buduci i sadasnji neuspesi prosloscu.
A srbija, afrika, severna koreja..... opravdavaju sadasnje i buduce neuspehe prosloscu.


Није Америка оличење зла, него они који управљају Америком.

Е видите, овај уговор који је Африка одбила је управо борба за слободу.

Што се Америке тиче, јесу ли се Индијанци ослободили можда ?

Совјетски Савез је нанео много зла поменутим земљама, не Русија.

Хоћете да кажете да је за Јапан добро што су им Американци бацили бомбе на цивиле?

Људи који су паметни би требало да буду и праведни, а не похлепни.
Да се напред мора ићи, то свакако, ту се слажем.

А прошлошћу се доста тога може оправдати, не све наравно.

Хоћете рећи да Ирачани не могу да оправдају хаос у земљи окупацијом од стране Американаца ?
NeuroRadoznalost NeuroRadoznalost 16:39 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

@Wounded Knee

Pa dobro ja ne mogu da kazem za Busha da je olicenje zla, vec samo malo vise priglup covek. Tako da ako ga izvedemo na sud uvek moze da se izvuce kao mentalno neuracunljiv jer ne razlikuje dobro od loseg.
Ali zato mi se 90% stvari u USA svidjaju.

Ma afrika odbija i one stvari koje su dobre po njih, pisao sam gore o odbijanju pomoci za suzbijanje epidemije HIV. Ali ako odbija, zasto joj jos uvek nude? Ja sam za to da prestanu da daju novac africi. Ionako se od tog novca samo oruzje kupuje.

Moskva je upravljala sovjetskim savezom. Svi upravni organi su bili ruski. A kad bih sada pitao Cehe, Slovake, Poljake.... da li prave neku razliku u zlodelima od strane rusa i SSSR mislim da ne bi mogli da pronadju tu razliku. Rusija tj. SSSR to je sve za njih bilo najgore zlo.

Ne kazem da je Japan dobro zato sto su im Ameri bacili nuklearne bombe. Nego hocu da kazem da nisu plakali i plakali i nazadovali. Oni su sahranili mrtve i odmah se bacili na posao, i nisu stajali dok jednog dana nije svet shvatio da je rodjena nova zvezda na istoku.

Iz proslosti mogu da se nauce mnoge lekcije koje mogu da se primene na buducnost. Ali prosloscu ne moze da se opravdavaju neuspesi. Neurohirurg moze da kaze da mu je jedno otvaranje dure prouzrokovalo likvoreju(curenje likvora postoperativno) ali on nikako ne sme da odbije da operise jer nije imao srece i verovatno ga mrzi skalpel(kao sto mi pravdamo sve neuspehe time sto nas mrzi ceo svet a inace nista ne radimo) vec treba da prilagodi otvaranje i zatvaranje dure.

U Iraku Iracani ubijaju Iracane. Oni su se spustili na najgori nivo necivilizacije na taj nacin sto ubijanje svog naroda pravdaju kao pokusaje napada na okupatora.
Wounded Knee Wounded Knee 17:17 25.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

NeuroRadoznalost
@Wounded Knee

Pa dobro ja ne mogu da kazem za Busha da je olicenje zla, vec samo malo vise priglup covek. Tako da ako ga izvedemo na sud uvek moze da se izvuce kao mentalno neuracunljiv jer ne razlikuje dobro od loseg.
Ali zato mi se 90% stvari u USA svidjaju.

Ma afrika odbija i one stvari koje su dobre po njih, pisao sam gore o odbijanju pomoci za suzbijanje epidemije HIV. Ali ako odbija, zasto joj jos uvek nude? Ja sam za to da prestanu da daju novac africi. Ionako se od tog novca samo oruzje kupuje.

Moskva je upravljala sovjetskim savezom. Svi upravni organi su bili ruski. A kad bih sada pitao Cehe, Slovake, Poljake.... da li prave neku razliku u zlodelima od strane rusa i SSSR mislim da ne bi mogli da pronadju tu razliku. Rusija tj. SSSR to je sve za njih bilo najgore zlo.

Ne kazem da je Japan dobro zato sto su im Ameri bacili nuklearne bombe. Nego hocu da kazem da nisu plakali i plakali i nazadovali. Oni su sahranili mrtve i odmah se bacili na posao, i nisu stajali dok jednog dana nije svet shvatio da je rodjena nova zvezda na istoku.

Iz proslosti mogu da se nauce mnoge lekcije koje mogu da se primene na buducnost. Ali prosloscu ne moze da se opravdavaju neuspesi. Neurohirurg moze da kaze da mu je jedno otvaranje dure prouzrokovalo likvoreju(curenje likvora postoperativno) ali on nikako ne sme da odbije da operise jer nije imao srece i verovatno ga mrzi skalpel(kao sto mi pravdamo sve neuspehe time sto nas mrzi ceo svet a inace nista ne radimo) vec treba da prilagodi otvaranje i zatvaranje dure.

U Iraku Iracani ubijaju Iracane. Oni su se spustili na najgori nivo necivilizacije na taj nacin sto ubijanje svog naroda pravdaju kao pokusaje napada na okupatora.


Ваша је ствар шта Вам се допада а шта не.
Буш сигурно није тај који управља Америком, него власници Federal Reserve Bank.

Ако сте мало боље прочитали онај уговор који је Африка одбила, видели бисте да се не ради о помоћи него о трговинском гушењу од стране ЕУ.

О Индијанцима ништа не причате.

Што се Јапанаца тиче, ту се слажем.

Совјетски Савез је настао деловањем комуниста, револуција у Русији је финансирана са запада. Већина главних комунистичких вођа нису били Руси, чисто да знате. Руси су од комунизма више страдали него сви народи које ви помињете заједно.

Ирачани се не би у тој мери убијали да их Американци нису окупирали. Нису се убијали толико ни под Садамом Хусеином, зликовцем, који је дуго времена био у јако добрим односима са Америком.

Ваш пример из медицине не пије баш пуно воде. Ево један који боље описује ствари :
неко Вас нападне, јачи је, одсече Вам једну ногу.

По Вашој погрешном разумевању ствари, ја могу Вас да кривим што не играте добро сада добро фудбал, јер, треба се гледати напред, а то што немате ногу - па то је прошлост.
Innana Innana 07:29 28.01.2008

Re: a onda je dosao medved i nas i nemce i

@ WoundedKnee

Ima mnogo bolji clanak u januarskom izdanju Le Monde Diplomatique ali na zalost nije preveden na engleski, ima ga samo u francuskoj verziji. Clanak se zove Pandorina kutija balkanskih granica i zaista na realan nacin opisuje krvavu istoriju pokusaja stvaranja etnicki cistih granica na Balkanu u poslednjih 6 vekova, kakvu ulogu je igrala i igra medjunarodna zajednica i zasto je od sustinskog znacaja pronaci nacin da se problem resi kompromisom, a ne pozicijom dobitnik-gubitnik, jer se spirala nasilja tu nece zaustaviti.

U mojim razgovorima sa predstavnicima medjunarodne zajednice a pogotovo sa raznim VIP bajama EU dosla sam do zakljucka da ni oni sami nemaju pojma sta rade u sustini, verovali ili ne. Ako probate da im postavite inteligentna pitanja, krenu da vrte 10 recenica koje su naucili, jer je problem Kosova toliko zapetljan da im je muka od razmisljanja o tome.
Iz razgovora sa Amerima sam videla koliko im se zuri da vruc krompir prebace EU jer zaista nemaju vise potrebe da se tima zamajavaju. Inace EU PT (preparation team) je sastavljen mahom od klinaca novopecenih 'diplomata" koji nemaju blage veze sa zivotom, a krasi ih uz to i nevidjena arogancija. Jednom kad konacno dodje ta misija EU videcemo koliko su u stvari ponegde i gori od UN (mada je meni bilo tesko da tako nesto i zamislim) ali upoznajuci ih sve sam vise ubedjena da ce tako biti.

Nezvanicno sve cesce se moglo cuti da nas treba kazniti zbog nekooperativnosti, kao sto roditelji postupaju sa jogunastom decom, i takvih misljenja je sve vise. Nismo mi Afrika.
Jelena Milić Jelena Milić 12:44 25.01.2008

a onda je dosao nole...

i ...
nestorijanac nestorijanac 12:48 25.01.2008

Re: a onda je dosao nole...

i ..

mada nije podigao tri prsta, kao da jeste !
Jelena Milić Jelena Milić 12:52 25.01.2008

Re: a onda je dosao nole...

sto se mene tice moze i da ih dize...ne verujem da on to radi sa bilo kakvom losom konotacijom...ne znam da neki ima copy rights na ta tri prsta....pogotovu sto tih kratkih gestova-komunikacije sa publikom--ipak ima ogranicen broj

2008 godina je

ovde ga smorise sa tom vrstom puritanstva, gledma americke izbore, patriotiyam je noramalna stvar...
mariopan mariopan 13:00 25.01.2008

Re: a onda je dosao nole...

Jelena Milić
sto se mene tice moze i da ih dize...ne verujem da on to radi sa bilo kakvom losom konotacijom...ne znam da neki ima copy rights na ta tri prsta....pogotovu sto tih kratkih gestova-komunikacije sa publikom--ipak ima ogranicen broj

2008 godina je

ovde ga smorise sa tom vrstom puritanstva, gledma americke izbore, patriotiyam je noramalna stvar...

E , bravo Jelena , ne verujem ni ja da taj decko ista drugo radi osim sto se raduje svom uspehu i treba to tako doziveti. Smucilo mi se sta mu sve pripisuju a on je sam postigao sve sto danas jeste. Ja mus kidam kapu i navijam za njega sa istim zarom kao i za sve duge koji su ikada nesto tako veliko postigli. Da li se jos neko seca Monike Seles? Ne mogu da se setim kako se radovala , da li je skakala ili je slala poljupce ali znam da se cela zemlja radovala njenim pobedama i svi smo zalili zbog napada na nju. Zato mi napadi na Noleta lice pomalo na onaj napad na Moniku zar to nije van pameti?

Gledam kako se raduju fudbaleri i oni igraju neki ples lepo ih je videti , sve je to nacin da se iskaze radost zbog pobede a oni koji se zbog toga osecaju uvredjeni neka razmisle da nije nesto u njihovom osecanju pogresno?
nestorijanac nestorijanac 13:00 25.01.2008

Re: a onda je dosao nole...

ovde ga smorise sa tom vrstom puritanstva, gledma americke izbore, patriotiyam je noramalna stvar...

patovamkaem.....
AlexDunja AlexDunja 13:05 25.01.2008

Re: a onda je dosao nole...

sjajno dete!
Nenad M. Nenad M. 14:37 25.01.2008

KO KOME POMAZE

Jos jedan text iz danasnje Politike ( ako vam je promakao)

CМС порука Кандићеве

Горан Стопарић потврдио да је имао кључеве стана председнице Фонда за хуманитарно право
Наташа Кандић

Признањем Горана Стопарића, „четничког инсајдера” који је рекао да је првог дана свог сведочења на суђењу Војиславу Шешељу, 15. јануара, добио СМС поруку од Наташе Кандић, председнице Фонда за хуманитарно право из Београда јуче је разрешена мистерија због чега је прошле недеље суђење лидеру радикала било прекинуто и ко је коме слао СМС поруке.

„Ви сте са Наташом Кандић у више наврата разговарали и о вашем предстојећем сведочењу у мом предмету, пре него што је сведочење почело, је л’ тако”, упитао је јуче Шешељ другог сведока тужилаштва.

„Нисам”, одговорио је он.

„Јесте. А, кад сте првог дана почели да сведочите, онда вам је Наташа Кандић послала и СМС поруку”, наставио је Шешељ.

„Ја сам то рекао”, одговорио је сведок.

„Питала вас је како сте, је л’ тако”, додао је Шешељ.

Стропарић је рекао „да”.

„А, онда вам рекла да радикали праве хаос у Србији, је л’ тако”, опет је упитао Шешељ.

Уследило је Стопарићево „да”.

„И какав сте ви закључак извукли из њених речи”, интересовао се Шешељ.

„Тек ћу после овог сведочења да је назовем и да то испитам. Како, шта је хтела да каже. Хаос, ништа не значи. Она је вероватно мислила на неуређене односе ње и вас… Поруку сам схватио у смислу притиска на будуће сведоке”, одговорио је бивши добровољац СРС-а.

„На будуће сведоке”, рекао је зачуђено Шешељ. „Да није та порука била притисак на вас господине Стопарићу”.

„Ако је била онда ме није могла уплашити”, одговорио је сведок тужилаштва.

„Па ја мислим да сте ви неколико дана ту деловали прилично уплашено”, закључио је Шешељ

Правилима Хашког трибунала сведоцима је најстроже забрањено да у време сведочења, када изађу из суднице, о предмету у коме сведоче разговарају са било ким и слањем СМС поруке Кандићка је прекршила све могуће забране када је у питању Хашки трибунал.

У изјави за „Политику” Зоран Красић, главни Шешељев правни саветник синоћ је рекао да је поента ове приче „ да се Кандићка тиме што му је послала поруку оглушила о забрану контакта са сведоцима и на тај начин вршила притисак на Горана Стопарића”

Шешељу је јуче ова СМС порука била још један од доказа да је неоспорна континуирана сарадња Стопарића са Кандићком и из тога извукао закључак да је она навела Стопарића да сведочи против њега.

„Господине Стопарићу ви сте са Наташом Кандић договарали о комплетном вашем сведочењу у мом предмету. Ви сте изјавили једној западној полицијској служби да сте толико постали блиски са госпођом Кандић да сте имали кључеве њеног стана и њених канцеларија. Да ли је то истина”, упитао је Шешељ.

„Делимично”, одговорио је сведок.

„Шта значи то делимично”, додао је Шешељ.

„Кључеве од стана сам имао”, признао је Стопарић.

„То значи да сте у њен стан могли да улазите и кад она није присутна”, констатовао је Шешељ.

„Боравио сам и кад није била присутна”, потврдио је сведок.

„А, боравили сте и кад је била присутна, је л’ тако”, рекао је Шешељ.

„Јесте”, одговорио је сведок.

„А, то значи да сте госпођи Кандић били човек од максималног поверења”, закључио је Шешељ.

„Кад те неко пусти у стан, да му преспаваш у стану онда вероватно има поверење у тебе”, објашњавао је Стопарић.

„Ја не улазим даље у природу ваших односа, је л’ то ме не интересује. Значи то је максимално поверење чим вам она даје кључ од свог стана”, инсистирао је Шешељ.

„Једини је начин био да ми спаси живот на тај начин. Ја нисам могао да се крећем”, рекао је Стопарић.

На крају овог блока питања Шешељ је иронично прокоментарисао:

„Добро господине Стопарићу, на сву срећу живот вам је спасен”.

Тужитељка Кристина Дал је протестовала, али председавајући судија Жан Клод Антонети је рекао да све што је речено остаје на јавној седници што значи да је доступно јавности.

Љ. Милисављевић
niki m niki m 14:42 25.01.2008

Re: KO KOME POMAZE

„Ја не улазим даље у природу ваших односа, је л’ то ме не интересује. Значи то је максимално поверење чим вам она даје кључ од свог стана”, инсистирао је Шешељ.


Razvalice Kandicku zbog ovoga. A, bas mi je nesto i nije zao.
mariopan mariopan 15:01 25.01.2008

Re: KO KOME POMAZE

niki m
„Ја не улазим даље у природу ваших односа, је л’ то ме не интересује. Значи то је максимално поверење чим вам она даје кључ од свог стана”, инсистирао је Шешељ.


Razvalice Kandicku zbog ovoga. A, bas mi je nesto i nije zao.

Interesantno je da najveci zagovornici postovanja zakona krse taj zakon i stavljaju sebe iznad toga kao Natasa Kandic ...mene zanima da li ce slobode koje nam ona zagovara i ljudska prava za koja se bori ustvari biti bas ovakva kao sto to ona u praksi pokazuje ...za nju jedan zakon a za nas sve ostale neki drugi ? Dakle zakon koji ce da nam uvede ovako divljima i primitivnima bice bas ovakav? Civilizovano bas !


Nesto ni meni nije zao , ja joj onaj samar izbeglici ne mogu oprostiti nikad , vec tada je pokazala za koje se nakaradne vrednosti ona bori..
niki m niki m 15:10 25.01.2008

Re: KO KOME POMAZE

Interesantno je da najveci zagovornici postovanja zakona krse taj zakon i stavljaju sebe iznad toga kao Natasa Kandic ..


Nije ovde u pitanju krsenje pravila i zakona od strane Kandicke. Seselj sa ovom recenicom i prirodi odnosa Kandicke i svedoka Stoparica implicira da je taj odnos imao i neku drugu dimenziju osim poslovne. Stoparic kaze da je imao kljiceve od njenog stana i da je tamo dolazio nezavisno da je Kandicka u stanu ili ne. Da li neko od ucesnika ovog bloga ima poslovnog partnera kod koga ulazi u stan kada hoce?
S jedne strane, Seselj rusi kredibilitet svedoka Stoparice jer je ovim jasno ilustruje ocaj i dubina ponora u kome se Stoparic nalazi(o), a rusi i ugled i kredibilitet gd-e Kandic.
mariopan mariopan 16:29 25.01.2008

Re: KO KOME POMAZE

niki m
Interesantno je da najveci zagovornici postovanja zakona krse taj zakon i stavljaju sebe iznad toga kao Natasa Kandic ..


Nije ovde u pitanju krsenje pravila i zakona od strane Kandicke. Seselj sa ovom recenicom i prirodi odnosa Kandicke i svedoka Stoparica implicira da je taj odnos imao i neku drugu dimenziju osim poslovne. Stoparic kaze da je imao kljiceve od njenog stana i da je tamo dolazio nezavisno da je Kandicka u stanu ili ne. Da li neko od ucesnika ovog bloga ima poslovnog partnera kod koga ulazi u stan kada hoce?
S jedne strane, Seselj rusi kredibilitet svedoka Stoparice jer je ovim jasno ilustruje ocaj i dubina ponora u kome se Stoparic nalazi(o), a rusi i ugled i kredibilitet gd-e Kandic.

Znam Niki ali to je njegovo legitimno pravo da se brani...to sto insinuira na mene nije ostavilo utisak jer je u njegovom maniru i vise ruzi njega nego nju ,,ali me je lecnula cinjenica da ona komunicira putem SMSa iako je to zabranjen ...bez obzira sta je tim putem htela od njega . Ona zna da je on svedok i zna da ce ga tako diskerditovati , pa zasto to radi ? Da nam pokaze da se zakoni neodnose na nju? eEto , meni smeta da bilo ko bude iznad zakona.
zoricag zoricag 19:12 25.01.2008

Re: KO KOME POMAZE

Mene interesuje kako je ovo doslo u pricu na procesu. Ne pratim to sudjenje pa znam o tome samo ovo sto sam sad na blogu procitala. Jel svedok prijavio? Jel moguce da u Hagu kontrolisu sms i tel razgovore svedoka? Da li ih prisluskuje sud ili tuzilastvo? Nesto mi nije u redu ako kontrolisu jer nisu to optuzeni, nego svedoci. A verovatno i optuzeni imaju pravo na poverljive razgovore sa svojim advokatima. Ili nemaju?
Doctor Wu Doctor Wu 19:24 25.01.2008

Re: KO KOME POMAZE

samo vi ogovarajte KandiČku...
saće vam dođe JBHague da vam se na#$%& mamice, :))))).
manitu manitu 17:07 10.02.2008

Re: KO KOME POMAZE

poznato je koliko drzava "stiti svedoke" optuzbe .

i kako ih stiti .

stoparic kaze : „Једини је начин био да ми спаси живот на тај начин. Ја нисам могао да се крећем”,

verovatno je natasha kandic privremeno pruzila gostoprimstvo da ga ne uklone .

ono sto je najupitnije :

Ko , kako i zasto je mogao da dostavi podatke o sms. porukama Seselju .
Koliko je poznato javnosti optuzeni nemaju mogucnost da dobijaju info. iz spoljnjeg sveta takve prirode !

Znaci li to da smo svi mi , mozda prisluskivani ?!

To je poenta ove price !
blackbox blackbox 15:02 25.01.2008

baš neočekivano???

Naglasio je neophodnost jedinstva država članica, koje će se demonstrirati slanjem misije, za šta je najpre potrebna odluka Saveta ministara, pa poziv generalnog sekretara UN. Misiju EU bi na Kosovo trebalo uputiti u roku od deset sedmica po odluci Saveta ministara EU. Kosovska vlada, prilikom proglašenja, treba da pozove misiju, odnosno njen deo koji se zove Međunarodna civilna uprava (International Civilian Office – ICO), jer je tu reč o deobi suverenosti sa ICO. Pravna osnova za ICO postoji u Rezoluciji 1244 SB UN.

Znači nije sporno da Misija dolazi ovako ili onako.
E pa onada zar nije bilo pametnije da smo je mi pozvali, pa da mi delimo suverenost sa EU,to ponavljam više puta?
Kosovo će definitivno biti još dugo pod protektoratom, neće biti nezavisna ni samostalna država, ali ni Srbija neće imati suverenitet.
Ko to nije shvatio još 1999.godine sam je kriv.
Međutin, nemajući šta drugo da ponude narodu, kao izgovor što ne rešavaju suštinska pitanja ekonomije i razvoja, nama su političari, naročito tzv.patriotski blok (DSS, NS, SRS, SPS )i, naročito premijer, uporno servirali odlučnu borbu za povratak Kosova. Znaju oni da od toga nema ništa ali znaju i da će se narod, veliki deo, "primiti" na njihovo prodavanje magle, farbanje neba i betoniranje mora.
Umesto da se sa EU i MZ radilo na iznalaženju što povoljnijeg rešenja za status Srba na Kosovo, da se sugerisalo da izlaskom na izbore sami učestvuju u vlasti, išlo se zbog unutrašnjih političkih poena na zaoštravanje.Ne treba zaboraviti da se najbolja zaštita Srba obezbeđuje uspostavljanjem što boljih odnosa sa kosovskim institucijama.
Kada je Kosovu ponuđeno skoro sve osim da se zove nezavisno, onda je euforično počelo da mi kao nećemo dozvoliti narušavanje teritorijalnog integriteta.Pa još kao nećemu u EU bez Kosova, jer znaju da sa Kosovom ne možemo.
Dakle, Kosovo je zloupotrebljeno u funkciji sprecavanja kretanja Srbije ka EU.
I da ne bude nikakve zabiune, ja nisam ni malo srećan što će se tako završiti sa Kosovom, osim što neće biti suludog rata,a nesrećan sam što su propustene sve prilike da se problem reši na obostrano zadovoljstvo, kao što se mogao sprečiti i raspad SFRJ.
nestorijanac nestorijanac 15:43 25.01.2008

Re: baš neočekivano???

a nesrećan sam što su propustene sve prilike da se problem reši na obostrano zadovoljstvo, kao što se mogao sprečiti i raspad SFRJ.

Nadam se da znate da u tom osecanju niste sami.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana