The Night Belgrade and Novi Sad Died Again

Jelena Milić RSS / 18.02.2008. u 11:15

 

 ...When a man named Al Capone
Tried to make that town his own
And he called his gang to war
With the forces of the law
 ...

Paper Lace, The Night Chicago Died,  1974

 

Ima toliko toga sto hocu da kazem. Ima toliko utisaka. Bice vremena i prilika. I za “analiticniji” blog o pravnom utemeljenju dolaska misije, da odgovorim na vrlo zanimljivom postu  profesora Jovica i jos nekima, o de facto i de jure podeli, o pravoj meri nuzne reakcije zvanicnog Beograda... I  o Milosu Jovanovicu i kako bi trebalo protiv njega  i njemu slicnih u narednom periodu.  Ima i stotinu nacina na koji bih mogla, ali cu  opet  otvoriti/zatvoriti  muzikom i vicem. Iako nam "otese" Kosovo.

 

Jedne stvari, docim,  nema. Trijumfalizma. I told you so, mi nista, ama nista ne znaci ovih dana.  Bilo je nesto nade u meni. Nade da se moze pobuniti, da se moze reagovati, ja to ne uskracujem nikome, dokle god  se ne siri govor mrznje-ne krsi zakon.  Mirno. Bez vandalizma. Bez nasilja. Tako je pocelo prekljuce, pa i juce popodne,  i ja se ponadala. Ne zbog CNN, ne zbog poruke svetu koju koordinirano, kao da ovo nocas nije bilo, hocemo da posaljemo u cetvrtak sa sve Tomom Nikolicem  na celu kolone, vec zaista zbog nas samih, naseg potencijala da uspostavimo unutardrustveni dijalog o tome sta se desilo, zasto i kako dalje. Zato sto zaista mislim da “krezave dede” ( ko uopste sme prvi da baci kamen, i sta znaci fancy odelo i selekcija muzike u potpisu txt  VS tih nesretnih tranzicionih luzera) u Alkesincu ne moraju nuzno da znaju ko je kad i kakve stavove imao, da ih kao i sve druge, na to moramo  mnogo  strpljivje, permanentnije  i tolerantnije upozoravati.  Takvi protesti mi ne bi smetali. I zbog Srba na Kosovu. I pored svega.  Nije im lako. Ovih dana pogotovu. Ako bi njima ta simbolicka  poruka, u stvarnu solidarnost gradjana Srbije za bilo sta rapidno gubim veru, nesto znacila,  onda OK. Zajebala sam se.

 

A dan posle  u mojoj glavi….

 Sedam izgubljenih zivota u pozaru u kaficu u Novom Sadu palo je skoro u potpunu senku simbolickih, ma sa kako realnim posledicama, koordiniranih igrokaza u Beogradu, Pristini, Novom  Sadu i Mitrovici. Govori li to nesto  o svima nama.  

U koordiniranoj street life akciji satro neorganizovanih grupa gradjana i navijaca napadnute su prostorije LDP-parlamentarne stranke. Koja je u parlament dosla glasovima biraca-gradjana, koji bi valjda trebalo da imaju jednak tretman u  javnosti i pred zakonom kao i drugi. I to je pomenuto tek onako, na kraju ako uopste.

  

Najvaljen je skup za cetvrtak, opet radikali i Co zajedno.  Saborno. Zar se revolt ne moze izraziti posebno? Sta je zajednicki performans sa radikalima, sa njihovim rukovodstvom to je problem,  nego prizanje da se Kosovo i do sad, u tkz novoj demokratskoj Srbiji koja sa "onom Slobinom  nema veze pa nas ergo MZ nepravedno kaznjava",  branilo tako sto se branila miloseviceva politika na njemu, a  MZ pokazivlao da od pocetka,  od Batajnice, gresi. Vec sada se medijski marginalizuje onaj najavljan za sredu. Deca manjeg boga, ne samo sto su gradjani drugog reda, vec ce verovatno postati i rusitelji ustavnog  poretka. Hrabro je to sto rade, treba da ih podrzimo. DS, cak i ja gubim zivce. I argumente, sto je mnogo bitnije. 

 

 Press je opet nadmasio Kurir. Fuck Off medjunarodnoj zajednici  preko cele strane. Dostojanstveno do jaja.   Nadam se da ce DS Evropejci razmisliti pre nego sto opet polete da preko preko Pressa salju poruke licne, ciljane  i opste prirode. Cak i ventili moraju imati  kriterijume, propusnu moc.

 

Opet se zigose podela, pravo i cinjenica da nemamo svi isti stav i isto vidjenje. Nije podela opasna, ona moze da se izrodi u konstruktivnu debatu sta i kako dalje,  koja moze da rezultira necim dobrim za sve. Opasna je cinjenica da kad ona postoji jedna strana bude zigosana i prineta na oltar povremenog poriva ritualnog i stvarnog lincovanja. Iako ne radi-zagovara-nista protivzakonito i protivustavno, vec samo razlicito. Kad “nasima” tako, kako bi tek Albancima sa Kosova?  Zar zaista misle da se to ovih dana dodatno ne gleda i ne fakturise "tamo gde treba".

 

Nego, secate li se onoga  kad Mujo mora da sece lovackom kucetu rep,  a Huso ga pita jel to obavio. "Svaki dan po malo, da ga manje boli,"odgovori mu Mujo.

 

Ovo nema veze sa nasom daljnjom borobom da Kosovo ostane nas sastavni deo, bla, bla, bla, to razumem, vec sa time sto nas sve  boli kad   se tako odvajamo od Milosevicevog  nasledja, i kad tako "odustajemo" od njegovih politickih i drugih metoda u unutrasnjoj i medjunarodnoj politici nam. 

 

Al nije sve tako mranco jutros.Meni  istovremeno naklonjenoj nenasilnim metodama borbre a i za to da Srbija treba da udje u NATO, i da tu ne vidim nikavu nelogicnost, svetlo i dalje unosi nacin na koji nam se, gle apsurda od svih struktuira drustva, obraca vojni vrh. ( To  Jelena Krajsic--kapiram  tvoju frustraciju al ne moras da ides toliko daleko, do porno sajtova. Ozbiljno ti kazem.) Smooth Operator!

 

 Onome  sto zaista pocinje sustinski da se razlikuje od Milosevicevog rezima, preti da ga ubije/ukine ono sto ga je tu formalno dovelo--DS. Zarad cega ce tacno DS, koji je  vec toliko postigao  oko vojske (ne kazem da je dovoljno) da marsira sa Tomom u cetvrtak. Tu  vec vidim nelogicnost. Veliku. Sa mogucim fatalnim posledicama.

 

Citajte i mislite o ovome. I ovome. Ako vec DS vrh to, izgleda, ne radi.

 

Osecam potrebu da i u telo posta postavim i neke najzanimljivije delove po mom izboru,  svesno kalkulisuci rizikom  da publika ne voli duge postove.

 

 

    



Komentari (126)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

grofisneki grofisneki 11:30 18.02.2008

E ovo ni meni nikako nije jasno

Onome sto zaista pocinje sustinski da se razlikuje od Milosevicevog rezima, preti da ga ubije/ukine ono sto ga je tu formalno dovelo--DS. Zarad cega tacno ce DS, kad je vec toliko postiglo oko vojske, ne kazem da je dovoljno, da marsira sa Tomom u cetvrtak. Tu vec vidim nelogicnost. Veliku. Sa mogucim fatalnim posledicama.


Ja licno se plasim ovoga. Mada, mislim da je ovo rezultat onog tesnog broja glasova.
blackbox blackbox 12:21 18.02.2008

Re: E ovo ni meni nikako nije jasno

Može da bidne a ne mora da znači
Srbija je demonstrirala kada je bila tršćanska kriza, kada su Rusi upali u Cehoslovačku, u Avganistan, u Berlinu su bile masovne demonstracije kada su SAD napale Irak.
Srbija i sada treba da, organizovanim i dostojanstvenim protestima, pokaže neslaganje a ne da prepušta da to organizuje kako se ko seti radi lične promocije.
Pretpostavljam da su se na zajedničkom sastanku dogovorili o karakteru skupa. Ukoliko će to uticati da se ne ponavlja huligansko divljanje od sinoć onda je u redu.
Mada nisam veliki optimista, ali bilo bi dobro da to doprinese i upristojavanju političke scene. Ako se pretvori u raspirivanje nacionalističke histerije, poziva na linč domaćih izdajnika i sl. onda to može biti vrlo opasno i da se izrodi u sukove. Valjda su o tome vodili racuna.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 14:35 18.02.2008

Re: E ovo ni meni nikako nije jasno

Srbija treba da pokaze da vandalima nije mesto da u svojoj frustraciji razbijaju prozore i pale objekte starih srpskih gradova. Srbija mora da stane na rep fasizma i da ga zaustavi u letu. Srbija zastupa misljenje zatucanog stanocnistva koje namerno drzi u takvom stanju jer im odgovaraju mase koje imaju nervne sisteme ajkula. Da li su uhapseni neki od "dobrovoljaca" koji su akali ulice Beograda. Dokle vise?
gorran gorran 15:03 18.02.2008

Re: E ovo ni meni nikako nije jasno

Ako se pretvori u raspirivanje nacionalističke histerije, poziva na linč domaćih izdajnika i sl. onda to može biti vrlo opasno i da se izrodi u sukove. Valjda su o tome vodili racuna.
Pitam se samo odakle nam posle svega pravo na ovoliku naivnost.



18. mart 2004. Policijski automobil provodi organizovanu kolonu zemunskih đaka na državni protestni miting na kome ih čeka premijer, ministri, crkveni velikodostojnici, akademici...



18. mart 2004. organizovana kolona zemunskih đaka prolazi preko Karađorđevog trga u Zemunu i uzvikuje

"ubi, zakolji, da šiptar ne postoji!"
sentinel26 sentinel26 17:35 18.02.2008

Re: E ovo je meni jasno

blackbox
Može da bidne a ne mora da znači................
Mada nisam veliki optimista, ali bilo bi dobro da to doprinese i upristojavanju političke scene. Ako se pretvori u raspirivanje nacionalističke histerije, poziva na linč domaćih izdajnika i sl. onda to može biti vrlo opasno i da se izrodi u sukove. Valjda su o tome vodili racuna.

A zar ovo što gledamo nije nešto još i gore od toga.
Gde spada pokušaj napada na Č.Jovanovića i njegovu porodicu?

Kakve veze ima džamija na Dorćolu (koju je policija odbranila) sa Albancima i Kosovom?
Šta ćemo ako sada u Ljubljani i Ankari "njihovi huligani" porazbijaju naše ambasade?

Gde spada današnji zahtjev SPS-a i Ivice Dačića (jednog od onih junaka iz 1999. koji "nisu dali" Kosovo) da se zabrani rad političkim partijama koje se navodno "zalažu" za "priznavanje" Kosova?
Umjesto da nas posmatra kroz rešetke, on nam drži lekcije.

Gde spada neprofesionalno, nezakonito i neljudsko "žrtvovanje" policajaca da ni poslije 6 (šest) sati fizičkog atakovanja na policiju nije izdata naredba za adekvatno reagovanje i zaštitu?

Čija je to kalkulacija ? Ko na to ima pravo ?

Zašto nijedan od organizatora divljanja nije priveden?
Šta treba da očekuju gradjani ako neko može na onaj način da bije policiju.

Upravo kada je nastupila predizborna tišina pred drugi krug predsjedničkih izbora centar Beograda je izlijepljen
plakatima "Vojska sa Obrazom". Riječ "obrazom" je bila obojena drugom bojom.
Bio je to očigledan dokaz nečijih priprema a sa kojim ciljem vidimo svi.
Niko nije reagovao a DS je ćutala.

U Beogradu , povremeno, taksisti i "Obraz" preuzimaju vlast kada i kako im se prohte.

Sada će B.Tadić i zamjenik vojvode Haškog zajedno da marširaju ulicama Beograda i da uzvikuju "Trst je naš".

Srbija umjesto da se vadi iz onoga ušta je ugazila, ona gazi sve dublje i dublje. Nazire li se kraj tome ?

Čemu ili kome služe one tri krivične prijave koje su danas napisane ?
Hačim Tači zbog toga neće moći da putuje u Rusiju ili na Kipar ?

Ko će da napiše prijavu (tužbu) protiv sva tri predsjednička kandidata (i još neki poznati senatori) iz USA koji su danas zahtijevali od Buša da odmah pruži punu podršku "nezavisnom" Kosovu.
blackbox blackbox 18:34 18.02.2008

Re: E ovo je meni jasno

A zar ovo što gledamo nije nešto još i gore od toga.

Bojim se da nije i da bi moglo biti još gore.
Inače ista pitanja i ja postavljam.Ludilu nikad kraja i izgleda nikad nije da ne može biti još gore.
Zato hoću da verujem da valjda postoji razuma i odgovornosti političkih stranaka da barem sačuvaju Srbiju.
Koliko mi je poznato malo kad je bilo da smo se razlikovali bitnije u percepciji i oceni po mnogim pitanjima.
Mislim da se ni sada bitno ne razlikujemo.
Pozdrav
sentinel26 sentinel26 21:05 18.02.2008

Re: E ovo je meni jasno

blackbox
....Inače ista pitanja i ja postavljam.Ludilu nikad kraja i izgleda nikad nije da ne može biti još gore.
Zato hoću da verujem da valjda postoji razuma i odgovornosti političkih stranaka da barem sačuvaju Srbiju.......Pozdrav

Evo večeras je gosn premijer pozvao sve gradjane da prestanu sa nasiljem i da Vlada, sa polit-strankama u četvrtak organizuje miting i "velike" demonstracije i skup kod Hrama i da "......na taj način ne pomažu ni Srbiji ni Kosovu".

Valjda ga je neko obavijestio o (poraznim i sramnim) rezultatima.
Samo time se bruka ne može sakriti ni anulirati.

Upad u ambasadu Slovenije i uništavanje opreme i imovine je veliki skandal kojim je oni "Evet efendija" potpuno ućutkan. On sada može samo pred nama da se isprsi a pred njima mora pognuti glavu.

Večeras (nijesam čuo) da je ijedna TV stanica u Srbiji prenijela sve zaključke iz EU.
Svi su prećutali onaj dio koji se odnosi na upozorenje zbog nasilja i ugrožavanja ljudi i imovine po Beogradu i Srbiji.

Ta vrsta "auto-cenzure" liči na ........

O njihovom razumu ne bih a odgovornosti sigurno nemaju dovoljno, prepotentno ponašanje rezultati to pokazuju.

slažem se za:
da se ni sada bitno ne razlikujemo
Pozdrav.
adam weisphaut adam weisphaut 11:31 18.02.2008

"Rulja"

Nego Jelena, kako je bilo juče sa Karlom Šmitom i onim režiserom zabrinutim za navijačka prava (nisam do kraja gledao)?
Jelena Milić Jelena Milić 11:32 18.02.2008

Re: "Rulja"

prezivela. navikla.
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 12:48 18.02.2008

Re: "Rulja"

adam weisphaut
Nego Jelena, kako je bilo juče sa Karlom Šmitom i onim režiserom zabrinutim za navijačka prava (nisam do kraja gledao)?


??????
manitu manitu 14:17 18.02.2008

Re: "Rulja"

ovi bolesnici sacica jada su psihijatrijskislucajevi
glupi neobrazovani lenji besposlicari
oni bi da se vrate u milosevicevo vreme rat i nerad



sa ldp sajta koji si linkovala .
jesu to " huligani" , ali je vazno ko ih pilotira ? !

to je pitanje svih pitanja .
Jelena Milić Jelena Milić 17:17 18.02.2008

Re: "Rulja"

piramida. tv pink. oliver antic, sinisa kovacevic i ja.
Atomski mrav Atomski mrav 11:35 18.02.2008

Požar u NS

Sedam izgubljenih zivota u pozaru u kaficu u Novom Sadu

Osam izgubljenih života, nažalost :(

BTW, daj da ti nađemo neki serbian spelling checker :) I pod uslovom da ubacuje ove naše karaktere... šalu na stranu, teško je čitati tvoje tekstove :(
Jelena Milić Jelena Milić 11:38 18.02.2008

Re: Požar u NS

8.
uh. nadji. ja jutros ne uspevam da prebacim na cc, ss, a obicno bar to koristim. mada, zar nemas nista drugo da kzes, nego to. ozbiljno pitam?
Atomski mrav Atomski mrav 11:41 18.02.2008

Re: Požar u NS

Imam, ali sam to već napisao na ostalim postovima koji su se pojavili juče i sinoć. Ne volim da prepisujem svoje rukotvorine sa posta na post.
automat automat 12:49 18.02.2008

Re: Požar u NS

kao i svima ovde, a i drugde, preporucujem mali fajl srpskey.

nadji ga na netu, instaliraj i olakšaj nam čitanje :)

pozdrav
Nenad M. Nenad M. 11:38 18.02.2008

pokusaj linca nije izostao

iberalno demokratska partija saopštava da su huligani večeras napali kancelarije Predsedništva LDP, kao i Centralnu kancelariju stranke koja se nalazi na drugoj adresi. Prilikom napada kancelarije LDP-a su demolirane, a policija je sprečlila veći incident.

Takođe, u kasnim večernjim časovima na adresi na kojoj živi predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović sa porodicom, došlo je do velikog sukoba huligana sa pripadnicima policije i tom prilikom izgorelo je jedno policijsko vozilo.

Pripadnici policije intervenisali su i sprečili huligane u njihovoj nameri da uđu u zgradu.
Unfuckable Unfuckable 11:45 18.02.2008

Re: pokusaj linca nije izostao

Takođe, u kasnim večernjim časovima na adresi na kojoj živi predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović sa porodicom, došlo je do velikog sukoba huligana sa pripadnicima policije i tom prilikom izgorelo je jedno policijsko vozilo.

Pripadnici policije intervenisali su i sprečili huligane u njihovoj nameri da uđu u zgradu.



Great. Bitno da je stari srpski običaj traženja krivaca ispoštovan.
Sada je svima lakše - kada imamo krivca
blackbox blackbox 12:27 18.02.2008

Re: pokusaj linca nije izostao

vlada bi morala da se oglasi oko svih sinoćnih nereda a posebno oko napada huligana na jednu političku stranku.
Ukoliko se ne oglasi ostavlja utisak da to toleriše.
Jelena Milić Jelena Milić 12:32 18.02.2008

Re: pokusaj linca nije izostao

to blackbox

upravo tako
Nemanja Starović Nemanja Starović 12:50 18.02.2008

Re: pokusaj linca nije izostao

Ništa novo pod suncem :(

Evo kako je to video još Jovan Jovanović Zmaj pre puno puno godina:

PESMA JEDNOG NAJLOJALNIJEG GRAĐANINA

Sve sam želje isčup‘o,
Pa čuvam zahvalnost;
Crkva mi je dinastija,
Molitva lojalnost.
Udrite me na muke,
Stav‘te me na probu,
Spustite mi najcrnji
Komadić u torbu;
Metnite me gladnoga,
Da čuvam kordone, -
Al‘ dopust‘te jedino -
Da mrzim špijone!

Učiću se ćutanju,
Da mi bude dika,
Slobodu ću izbrisat
Iz moga rečnika.
Vladaću se ko da sam
U kom prošlom veku,
Namignite, spaliću
Svu biblioteku;
Pogoreću Šilere, Milje i Bajrone, -
Al‘ dopust‘te jedino -
Da mrzim špijone!

Ako j‘ dužnost građanska,
Hraniću se travom,
Naučiću klimati
Prepokornom glavom.
I kurjuk ću oplesti,
Ko u mandarina,
A srkaću samo slast
Zvaničnih novina.
Pobeći ću kad mi ko
Spomene Prudone
Al‘ dopust‘te jedino -
Da mrzim špijone!

Nećete me videti,
Da se na što durim;
Kad opazim nepravdu,
Ja ću da zažmurim.
Od Boga su zvanija,
Od Boga su vlasti,
Pa baš da me oglobe,
Neću nikom kaz‘ti.
Kad Bog hoće i pravoj‘,
Ber‘te milione, -
Al‘ dopust‘te jedino -
Da mrzim špijone!

Kad ministri namignu,
Leći ću da spavam,
A u snu ću šaptati:
“Ja se pokoravam!”
Dok ne reknu: “Ustani!”
Donde ustat neću,
Zapovede l‘ da umrem, -
Dobro, i umreću.
Ako falim, nemojte
Davat mi pardone, -
Al‘ dopust‘te jedino -
Da mrzim špijone!
Unfuckable Unfuckable 13:13 18.02.2008

Re: pokusaj linca nije izostao

Al‘ dopust‘te jedino -
Da mrzim špijone!


ček...šta ti imaš protiv našeg ministra spolnih poslova ?
Nenad M. Nenad M. 13:20 18.02.2008

Re: pokusaj linca nije izostao

blackbox

vlada bi morala da se oglasi oko svih sinoćnih nereda a posebno oko napada huligana na jednu političku stranku.
Ukoliko se ne oglasi ostavlja utisak da to toleriše.



tacno. cutanje ima efekat odobravanja. i ne samo vlada vec i predsednik.
Sepulturero Sepulturero 13:29 18.02.2008

Re: pokusaj linca nije izostao

Па није то први пут да "хулигани" или "навијачи" нападају неку политичку странку само што прошли пут на форумима Б92 није било протеста. Можда зато што је политички предзнак те странке био другачији.
Nenad M. Nenad M. 13:40 18.02.2008

Re: pokusaj linca nije izostao

Sepulturero

Па није то први пут да "хулигани" или "навијачи" нападају неку политичку странку само што прошли пут на форумима Б92 није било протеста. Можда зато што је политички предзнак те странке био другачији.



o cemu ti pricas? mesas rusenje Milosevica sa huliganskim napadom na ldp koji nije na vlasti niti ima bilo kakvu odgovornost za ono sto se juce dogodilo na KIM.
manitu manitu 14:23 18.02.2008

Re: pokusaj linca nije izostao

nije bash jasno ukazano ko je "krivac" .
ne slazem se .

energija je rasuta .

SAD ambasada, pa Slovenija , pa muslimanske bogomolje , pa Cedina kuca , pa LDP prostor .
Nije bitan redosled . I tako je sve na oooruk .
mogli su prvo da razbiju merkator , pa GB, pa redom , sve clanice Nato izdajnickog Pakta .

Nesto su kao ' ...teli' ,
prebrzo se napili , pa otisli kucama .
ja to tako vidim .

dobronamjeran dobronamjeran 11:45 18.02.2008

Zanimljivo

Nego secate li se onog kad Mujo mora da sece lovackom kucetu rep a Huso ga pita jel to obavio. Svaki dan po malo, da ga manje boli, odgovori mu Mujo.

istu pricu sam cuo prije neki dan na predavanju don Ivana Grubisica.
Sepulturero Sepulturero 13:24 18.02.2008

Re: Zanimljivo

Да, стварно занимљиво. А у којем контексту је та прича споменута? Комадање Србије?
tuzlanac tuzlanac 19:07 18.02.2008

Re: Zanimljivo

dobronamjeran

Nego secate li se onog kad Mujo mora da sece lovackom kucetu rep a Huso ga pita jel to obavio. Svaki dan po malo, da ga manje boli, odgovori mu Mujo.

istu pricu sam cuo prije neki dan na predavanju don Ivana Grubisica.


da, ali junacima iz glupih situacija vec poodavno je trebalo promijeniti imena. evo ja predlazem umjesto huso i haso voja i boris.
Jelena Milić Jelena Milić 19:15 18.02.2008

Re: Zanimljivo

to tuzlanac...ako ste vi postavili ovo za voju i borisa :))

slazem se sto posto
dobronamjeran dobronamjeran 20:18 18.02.2008

Re: Zanimljivo

Ne u sasvim drugom kontekstu obracuna sa korumpiranoscu drustva.
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 11:54 18.02.2008

...

moj utisak je sinoćna verzija ovog
i namerno ga, a krajnje neanalitično stavljam u direktnu vezu sa ovim.
izmedju ta dva je ovo o čemu pišeš.

a komentar dopunjujem rečima deteta iz kviza: (isto sinoć)
"u srbiji nema magije ".
Jelena Milić Jelena Milić 17:34 18.02.2008

to snezana

i sta da kazem...i told you so :)

nema magije, sve je magla, svuda oko nas
Jelena Milić Jelena Milić 11:55 18.02.2008

incidenti i neredi

kako javlja beta istih je bilo i u subotici, i u kikindi, somborski huligani su na sat vremena blokirali granicni prelaz backi breg
apatrid apatrid 13:52 18.02.2008

Re: incidenti i neredi

Jelena Milić
kako javlja beta istih je bilo i u subotici, i u kikindi, somborski huligani su na sat vremena blokirali granicni prelaz backi breg


Ne bih voleo da budem pogrešno shvaćen, ali nije li indikativno to da su huligani orgijali u trdicionalno "civilizovanim" i "evropejskim" sredinama, dočim je južno od Save i Dunava bio jedan skup (miran, od stotinu učesnika) u Čačku. Niš (u kome su zapalili džamiju prošli put) - ništa, Kragujevac - ništa, Kraljevo - ništa, Kruševac - ništa, Užice - ništa...
Voleo bih da neko rastumači ovu zanimljivu pojavu, po mogućstvu bez onoga: dođoši bla, bla, bla.
Dilan Dog Dilan Dog 13:55 18.02.2008

Re: incidenti i neredi

apatrid

Jelena Milić
kako javlja beta istih je bilo i u subotici, i u kikindi, somborski huligani su na sat vremena blokirali granicni prelaz backi breg


Ne bih voleo da budem pogrešno shvaćen, ali nije li indikativno to da su huligani orgijali u trdicionalno "civilizovanim" i "evropejskim" sredinama, dočim je južno od Save i Dunava bio jedan skup (miran, od stotinu učesnika) u Čačku. Niš (u kome su zapalili džamiju prošli put) - ništa, Kragujevac - ništa, Kraljevo - ništa, Kruševac - ništa, Užice - ništa...
Voleo bih da neko rastumači ovu zanimljivu pojavu, po mogućstvu bez onoga: dođoši bla, bla, bla.

imaš neki problem sa Vojvodinom?
Atomski mrav Atomski mrav 13:55 18.02.2008

Re: incidenti i neredi

I ja sam razmišljao na tu temu... tamo gde je pobedio Tadić nemiri a tamo gde je pobedio Nikolić mirno. Slučajnost?
Dilan Dog Dilan Dog 14:00 18.02.2008

Re: incidenti i neredi

Atomski mrav

I ja sam razmišljao na tu temu... tamo gde je pobedio Tadić nemiri a tamo gde je pobedio Nikolić mirno. Slučajnost?

pa ima veze: tamo gde je pobedio Tadić, radikali ljuti, pa zato :))
jesen jesen 15:25 18.02.2008

Re: incidenti i neredi

....huliganima neko naviga....ja sam na HRT cula da se radi o zvezdinim i partizanovim navijacima, a oni nigde nisu "organizovani" sem u bg i mozda ns.....
apatrid apatrid 01:03 19.02.2008

Re: incidenti i neredi

jesen
....huliganima neko naviga....ja sam na HRT cula da se radi o zvezdinim i partizanovim navijacima, a oni nigde nisu "organizovani" sem u bg i mozda ns.....


Huligana ima u svim gradovima (NIšu, KG, ČA, Smederevo...). Nemam nikakav problem sa Vojvodinom, samo pitam , pomalo revoltiran idiotskom podelom (lažnom, vidi se) na "civilizovani sever i necivilizovani jug".
Dilan Dog Dilan Dog 08:59 19.02.2008

Re: incidenti i neredi

apatrid

jesen
....huliganima neko naviga....ja sam na HRT cula da se radi o zvezdinim i partizanovim navijacima, a oni nigde nisu "organizovani" sem u bg i mozda ns.....


Huligana ima u svim gradovima (NIšu, KG, ČA, Smederevo...). Nemam nikakav problem sa Vojvodinom, samo pitam , pomalo revoltiran idiotskom podelom (lažnom, vidi se) na "civilizovani sever i necivilizovani jug".

Demolirano sedište LDP-a u Nišu.
Dilan Dog Dilan Dog 09:01 19.02.2008

Re: incidenti i neredi

Pa dobro, a ko je napravio tu podelu?
apatrid apatrid 10:06 19.02.2008

Re: incidenti i neredi

Dilan Dog

apatrid

jesen....huliganima neko naviga....ja sam na HRT cula da se radi o zvezdinim i partizanovim navijacima, a oni nigde nisu "organizovani" sem u bg i mozda ns..... Huligana ima u svim gradovima (NIšu, KG, ČA, Smederevo...). Nemam nikakav problem sa Vojvodinom, samo pitam , pomalo revoltiran idiotskom podelom (lažnom, vidi se) na "civilizovani sever i necivilizovani jug". Demolirano sedište LDP-a u Nišu.


E, onda je sve u redu. Mozzemo se drzzati starih stereotipa.
networker networker 12:21 18.02.2008

Uh, grozote ...

Meni sve ovo smrdi na moguci scenario za uvodjenje vanrednog stanja. Nesto sto su radikali tajno prizeljkivali i nekoliko puta stidljivo nagovestavali kao deo svog programa u medijima. Jedina razlika je u tome sto bi radikali, da su na vlasti, vanredno stanje uveli zbog Kosova, mada i njima samima nije bas jasno kako bi opravdali takav potez, pogotovo sto bi to bila reakcija 2008. na nesto sto je izgubljeno jos 1999.

Medjutim, uz huligane, vanredno stanje postaje daleko realnija mogucnost, uz daleko bolji razlog. Stavise, posto su ambasade meta huligana, vlast ima debeo razlog da to uradi i jos ispadne super-pro-evropska, jer zaboga - pa oni time stite ambasade zemalja EU i SAD.

Sta se time dobija?

- Mogucnost da se neki zakoni (npr. o javnim nabavkama) stave van snage i da se javne nabavke rade direktno.

- Mogucnost da se privremeno zabrani pristup informacijama od javnog znacaja.

- Kontrola protoka informacija i medija.

I tako dalje. Mogucnosti vanrednog stanja su prakticno neogranicene, po principu:

NASA MASTA MOZE SVASTA.

Voleo bih da je sve ovo ipak samo rezultat mojih licnih strahova.
man ray loves me man ray loves me 12:26 18.02.2008

takozvana nezavisnost

Meni je glavni utisak novogovor.
Sad kao svi treba da govorimo 'takozvana' nezavisnost. Cak i b92 to radi, vidi se da novinari paze da se ne izlanu.
Na sta to lici?
Ako mediji zaista istraju u toj nebulozi, pocecu da zovem Kostunicu 'takozvani premijer', i prosiricu to na sve srpske institucije.
schweppes schweppes 12:44 18.02.2008

Re: takozvana nezavisnost

man ray loves me
Meni je glavni utisak novogovor.Sad kao svi treba da govorimo 'takozvana' nezavisnost. Cak i b92 to radi, vidi se da novinari paze da se ne izlanu.Na sta to lici?Ako mediji zaista istraju u toj nebulozi, pocecu da zovem Kostunicu 'takozvani premijer', i prosiricu to na sve srpske institucije.

Naravno da je nezavisnost "takozvana" i da je gotovo izvesno da u doglednoj budućnosti neće biti postignuta potpuna nezavisnost.
Premijer Koštunica nije "takozvani" već potpuno legitimni premijer, bez obzira na to koliko odobravali ili ne njegove političke koncepte i konkretne poteze.
man ray loves me man ray loves me 13:01 18.02.2008

Re: takozvana nezavisnost

Kosovo je nezavisno. Zvali mi tu nezavisnost 'takozvanom', 'nepravednom', 'ishitrenom', 'laznom', to nece nista promeniti u prostoj cinjenici da je Kosovo nezavisno.
Treba to odmah priznati.
Stvarati u Srbiji atmosferu da ja ne mogu slobodno u novinama ili na tvu da kazem 'Kosovo je nezavisno' nece imati apsolutno nikakvog efekta na Kosovo. Imace efekat samo na mene i na efikasnost kojom mi se Kostunica, Jeremic i sl. penju na glavu i krse moja ljudska prava.
man ray loves me man ray loves me 13:02 18.02.2008

Re: takozvana nezavisnost

ups, kliknuh dvaput.
AlexDunja AlexDunja 12:39 18.02.2008

meni je ovo najgore


Na pekaru u novobeogradskom bloku 61, čiji je vlasnik Albanac, noćas oko 2.30 bačen je Molotovljev koktel. Napadu su prethodile pretnje petorice maskiranih muškaraca, rekao je za B92 vlasnik pekare Jah Čočaj.

"Došli su njih petorica, maskirani, i upozorili me da zatvorim pekaru i da ne radim više. Nakon 15 minuta su bacili Molotovljev koktel i razbili prozor, zapalili malo pekaru. Policija je došla i izvršila uviđaj", rekao je on.

Jah Čočaj kaže da ovo nije prvi put da je dobijao ovakve pretnje i da se slična situacija događa svaki put kada se aktuelizuje pitanje Kosova.

pazi vlasnika: zapalili malo pekaru
Dilan Dog Dilan Dog 13:45 18.02.2008

Re: meni je ovo najgore

AlexDunja

pazi vlasnika: zapalili malo pekaru

pa može i više, zato je rekao malo :)))
AlexDunja AlexDunja 13:53 18.02.2008

Re: meni je ovo najgore

pa može i više, zato je rekao malo :)))

sigurna sam da on to tacno zna.
i iz iskustva. vrano.
Dilan Dog Dilan Dog 13:58 18.02.2008

Re: meni je ovo najgore

AlexDunja

pa može i više, zato je rekao malo :)))

sigurna sam da on to tacno zna.
i iz iskustva. vrano.

sigurno da govori iz iskustva.
samo šta ti je ovo "vrano"?
AlexDunja AlexDunja 14:05 18.02.2008

Re: meni je ovo najgore

samo šta ti je ovo "vrano"?

crno, arhaizam,
kao vran gavran, itajrad
Dilan Dog Dilan Dog 14:12 18.02.2008

Re: meni je ovo najgore

AlexDunja

samo šta ti je ovo "vrano"?

crno, arhaizam,
kao vran gavran, itajrad

OK. Nadam se da se ne odnosi na mene? :)
AlexDunja AlexDunja 14:14 18.02.2008

Re: meni je ovo najgore

OK. Nadam se da se ne odnosi na mene? :)

naravno da se ne odnosi na tebe.:)
schweppes schweppes 12:39 18.02.2008

šta ste kanili reći?

Zarad cega ce tacno DS, koji je vec toliko postigao oko vojske (ne kazem da je dovoljno) da marsira sa Tomom u cetvrtak.

Mislite da SRS i DS ultimativno moraju zauzimati oponentne pozicije po svim pitanjima? Zar Skupština i Ustav nisu odredili jedinu moguću poziciju u vezi sa samoprglašenjem nezavisnosti Kosova? Mislite da predsednik treba da radi suprotno ustavnim odredbama?
Mislite da ako SRS hoće da izrazi protest i da naglasi da nikada neće podržati opciju priznavanja nezavisnosti Kosova da bi posledično DS trebalo da organizuje kontra-miting na kom će dati podršku nezavisnosti i pokrenuti inicijativu da se hitno ( na vanrednoj sednici Skupštine) prizna nezavisnost? Ili ste hteli reći nešto drugo?
Nenad M. Nenad M. 13:41 18.02.2008

Re: šta ste kanili reći?

Mislite da SRS i DS ultimativno moraju zauzimati oponentne pozicije po svim pitanjima? Zar Skupština i Ustav nisu odredili jedinu moguću poziciju u vezi sa samoprglašenjem nezavisnosti Kosova? Mislite da predsednik treba da radi suprotno ustavnim odredbama?
Mislite da ako SRS hoće da izrazi protest i da naglasi da nikada neće podržati opciju priznavanja nezavisnosti Kosova da bi posledično DS trebalo da organizuje kontra-miting na kom će dati podršku nezavisnosti i pokrenuti inicijativu da se hitno ( na vanrednoj sednici Skupštine) prizna nezavisnost? Ili ste hteli reći nešto drugo?


majke ti o cemu ti to? i kako si izvukao sva ta pitanja tako ti Tadica?
schweppes schweppes 16:13 18.02.2008

Re: šta ste kanili reći?

Nenad M.
majke ti o cemu ti to? i kako si izvukao sva ta pitanja tako ti Tadica?

Ma koliko tebi to neverovatno izgledalo, moguće je izvući i niz drugih pitanja. To što na LDP kongresima Čeda forsira jednu-jedinu perspektivu nije razlog da te čudi da i druge postoje.
silver bullet silver bullet 16:53 18.02.2008

Re: šta ste kanili reći?

Zarad cega ce tacno DS, koji je vec toliko postigao oko vojske (ne kazem da je dovoljno) da marsira sa Tomom u cetvrtak.


Dala baba dinar da u kolo udje, dva da izadje.
adam weisphaut adam weisphaut 17:09 18.02.2008

Re: šta ste kanili reći?

schweppes

Zarad cega ce tacno DS, koji je vec toliko postigao oko vojske (ne kazem da je dovoljno) da marsira sa Tomom u cetvrtak.

Mislite da SRS i DS ultimativno moraju zauzimati oponentne pozicije po svim pitanjima? Zar Skupština i Ustav nisu odredili jedinu moguću poziciju u vezi sa samoprglašenjem nezavisnosti Kosova? Mislite da predsednik treba da radi suprotno ustavnim odredbama?
Mislite da ako SRS hoće da izrazi protest i da naglasi da nikada neće podržati opciju priznavanja nezavisnosti Kosova da bi posledično DS trebalo da organizuje kontra-miting na kom će dati podršku nezavisnosti i pokrenuti inicijativu da se hitno ( na vanrednoj sednici Skupštine) prizna nezavisnost? Ili ste hteli reći nešto drugo?

Možda zato što je Tadić pobedio na strahu od radikala i kampanji u kojoj se insistiralo da su radikali zlo koje će nas vratiti u 90-te. Inače neki od nas smo govorili tada kako je ta priča lažna i kako DS nije imao problema da sarađuje sa radikalima na pitanjima ustava i zajedničke politike prema Kosovu i da če to uraditi ponovo i gle čuda jedva da se izborni ciklus završio a evo potvrde naše dosledne kritike.
niki m niki m 12:41 18.02.2008

Saborno.

U koordiniranoj street life akciji satro neorganizovanih grupa gradjana i navijaca napadnute su prostorije LDP-parlamentarne stranke. Koja je u parlament dosla glasovima biraca-gradjana, koji bi valjda trebalo da imaju jednak tretman u javnosti i pred zakonom kao i drugi. I to je pomenuto tek onako, na kraju ako uopste.

Najvaljen je skup za cetvrtak, opet radikali i Co zajedno. Saborno. Zar se revolt ne moze izraziti posebno?


Zar nije i SRS dosla u parlament glasovima biraca-gradjana? I, to u nesto vecem broju. Zar nije normalnije da kada te pljackaju budes u drutvu onih koji su protiv te pljacke nego sa onima koji to podrzavaju?
Nenad M. Nenad M. 13:44 18.02.2008

Re: Saborno.

Zar nije normalnije da kada te pljackaju budes u drutvu onih koji su protiv te pljacke nego sa onima koji to podrzavaju?


nije normalno, jer smo opljackani jos 1999. a za to su delom krive i politicke srs-a ( na tome je bar insistirano u januarskoj kampanji ds-a)
niki m niki m 13:55 18.02.2008

Re: Saborno.

n
nije normalno, jer smo opljackani jos 1999. a za to su delom krive i politicke srs-a ( na tome je bar insistirano u januarskoj kampanji ds-a)


Jedini krivac za tu pljacku je USA i NATO. Sve ostale price su samo otuzna politicka propaganda i manipulacija. Medjutim, vi mozete i da verujete u to ako vam je tako lakse.
Jeremija Jeremija 12:43 18.02.2008

"navijači"

Ne znam ko je prvi vandale koje su juče i noćas rušili i palili Beograd nazvao "NAVIJAČIMA", ali vidim da se to ime primilo na većini elktronskih medija.
U Makedonskoj ulici nalazi se izlog b92 shop i izlog vinoteke. Izlog 92shop pun knjiga, a izlog vinoteke pun boca vina.Dolazi jedna grupa dobrano pripitih "navijača" i lupa izlog.
Šta mislitie koji?
Za očekivati bi bilo da pijana rulja razbije izlog i snabde se novim količinama pića. Međutim, ne ovi "navijači" lupaju izlog b92 sa knjigama, a izlog vinoteke ostaje netaknut.
Čudni nekakvi "navijači".
Kažem ne znam ko ih je tako nazvao, ali je očito za koga navijaju. Ili bolje reći protiv koga.
Jeremija Jeremija 12:45 18.02.2008

Re: "navijači"

PS. izlozi su jedan kraj drugog.
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 13:01 18.02.2008

ŠTA SAD, HTELI SU TADIĆA...

... DOBILI su Tadića?

ŠTA SAD SNJIM ?
ŠTA SADA SA NAMA?
ŠTA SAD SA ONIMA KOJI SU VOLELI KOSOVO, ALI BAŠ VOLELI !?

Nisu oni krIvi , ni Tadić ni Milošević (kažu da je pokojni) Ni Nikolić ni Koštunjče...
Ni niko od njih!
Njih možemo izbrojatio na prste. GDE SU MILIONSKE MASE KOJE SU SVAKI DAN ČITALE I SLUŠALE VESTI....

Ako mu ukradu nešto iz kuće da li treba da polupam ono što je ostalo.....

Tri studenstke laži (najveće)

1. Od sutra prestajem da pušim,
2. Od sutra počinjem da učim, i

3 SKINI SE NEĆU TI NIŠTA....
Atomski mrav Atomski mrav 13:05 18.02.2008

Re: ŠTA SAD, HTELI SU TADIĆA...

A ko su to "oni"?
nesha nesha 15:27 18.02.2008

Re: "navijači"-nadrealno

Jeremija
Kažem ne znam ko ih je tako nazvao, ali je očito za koga navijaju. Ili bolje reći protiv koga.

Pa nije bas ocito:
Ako je verovati vestima, huligani su pozivali u isti mah 2 stvari:

Premijeru da se samoubije...
&
"Ziveo Ratko Mladic"

ili je po sredi nesporazum ( tj vesti lazu), ili su i "navijaci" ne obavesteni pa ne znaju da jedno potire drugo...
Jeremija Jeremija 17:00 18.02.2008

Re: "navijači"-nadrealno

Ne treba obraćati isuviše pažnje na galamu (parole), već na dela. Prema kriterijumu učinkovitosti može se zaključiti da su "navijači" PROTIV:
1.Amerike (USA),
2.EU i Slovenije
3.LDP i ČJ
4.B92
5.Albanaca uopšte i države Albanije
6. povremeno su i protiv Koštunice, jer nije odbranio Kosovo
7. svih onih koji ne misle kao oni

istovremeno oni navijaju ZA:
1.haos i anarhiju
2.krađu i pljačku
3.ratka mladića da od čitavog Kosova napravi Srebrenicu.
4. Srbiju do Tokija ili već dokle
noob noob 17:26 18.02.2008

Re: "navijači"

Za očekivati bi bilo da pijana rulja razbije izlog i snabde se novim količinama pića. Međutim, ne ovi "navijači" lupaju izlog b92 sa knjigama, a izlog vinoteke ostaje netaknut.


Pa kako nije logicno? Nasi navijaci piju samo domace.

Fuck the cola, fuck the pizza all we need is shlivovitza...
Dilan Dog Dilan Dog 13:17 18.02.2008

Stvarno mrak

skup mračnih dešavanja u poslednje vreme.
Proći će sve to uskoro, a onda ćemo nadam se, biti jači. Ako izvučemo neke pouke iz svega.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 16:31 18.02.2008

Re: Stvarno mrak

skup mračnih dešavanja u poslednje vreme.
Proći će sve to uskoro, a onda ćemo nadam se, biti jači. Ako izvučemo neke pouke iz svega.


Ali posle treba ziveti pored razbijaca i njihovih nezadovoljnih roditelja koji su prebegli iz Hrvatske, Bosne i ko zna odakle....Oni ce i dalje voleti da zive u Beogradu, Novom Sadu....i nastavice da mrze sve koji ce u njihovim malim, neobrazovanim mozgicima, biti krivi sto nemaju posao, sto su roditelji nezadovoljni, sto njihova deca nece moci da odu dalje od Prnjavora....
Dilan Dog Dilan Dog 16:34 18.02.2008

Re: Stvarno mrak

Jelena Pavlović

skup mračnih dešavanja u poslednje vreme.
Proći će sve to uskoro, a onda ćemo nadam se, biti jači. Ako izvučemo neke pouke iz svega.


Ali posle treba ziveti pored razbijaca i njihovih nezadovoljnih
roditelja koji su prebegli iz Hrvatske, Bosne i ko zna odakle....Oni ce
i dalje voleti da zive u Beogradu, Novom Sadu....i nastavice da mrze
sve koji ce u njihovim malim, neobrazovanim mozgicima, biti krivi sto
nemaju posao, sto su roditelji nezadovoljni, sto njihova deca nece moci
da odu dalje od Prnjavora....

Prilično oštro za javnu raspravu. Misliš da su svi razbijači iz tih redova?
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 17:11 18.02.2008

Re: Stvarno mrak

Naravno da su iz tih redova jer, samo onaj priteran u cosak bez i malo perspektive, ogoljen i pun zuci, moze da bude potplatljiv do te mere da razbija izloge, ambasade, kafice, da pali pekare i da na takav nacin mrzi grad u kome je, sigurna sam, porastao, ali pod teskim uslovima. I ovo drzavi odgovara. Zato ih je negovala da se pretvore u monstrume, poslusne supoglavce.
laynehobby laynehobby 17:25 18.02.2008

Re: Stvarno mrak

Postovana Jelena,

O cemu vi govorite, tesko je razumeti? Zasto mislite da su ljudi koji su dosli is Hrvatske i Bosne krivi za ovo divljanje?

I gde je to "ko zna odakle"? Hrvatsku i Bosnu ste uspesno imenovali, a sta vam znaci ono "ko zna odakle"? Ozbiljno vas pitam.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 17:37 18.02.2008

Re: Stvarno mrak

Pa mozda su dosli i iz inostranstva? Ko zna. Mozda gresim, mozda su dosli zadovoljni iz zemlja u koje su emigrirali i sada razbijaju MOJ GRAD! Ja nisam isla ispred TV stanice lokalne televizije u gradu u kome sam da razbijem izlog, prozor jer nikako nisu u stanju da skapiraju da je Beograd u Srbiji a ne u Madjarskoj. Pa nisam isla da razbijam, a boga mi ni ostali, izloge gradova jer su nas bombardovali, oniomad. I sta vama nije jasno, gospodine? Hajde, pomozite mi, zajedno sa ostalima koji smatraju da gresimn, pa mi kazite, odokativno, ko su ljudi koji toliko mrze gradove, a toliko vole svoju Srbiju, da moraju da naprave rsum po ulicama i da moraju da se ponasaju, kako se ponasaju. Hajde, molim vas, ako gresim ja, kazite mi, ubedite me, ovako javno, ko mislite da su danasnji rodoljubi koji ovoliko mrze Srbiju. Molim vas, hajde, izanalizirajte, ne meni, nego svima. Javno! Molim vas! Ustanite za svoju zemlju i svoj grad.
laynehobby laynehobby 18:18 18.02.2008

Re: Stvarno mrak

Postovana Jelena,

Pitao sam vas zasto mislite da su ljudi iz Hrvatske i Bosne krivi za divljanje po Srbiji. Niste mi odgovorili. Znate li odgovor?

Naravno da ste ogorceni sto su grupe, moram na zalost tako reci, necivilizovanih divljaka, unistavale gradove po Srbiji. I ja sam.

I sta vama nije jasno, gospodine? Hajde, pomozite mi, zajedno sa ostalima koji smatraju da gresimn, pa mi kazite, odokativno, ko su ljudi koji toliko mrze gradove, a toliko vole svoju Srbiju, da moraju da naprave rsum po ulicama i da moraju da se ponasaju, kako se ponasaju. Hajde, molim vas, ako gresim ja, kazite mi, ubedite me, ovako javno, ko mislite da su danasnji rodoljubi koji ovoliko mrze Srbiju.


Sta mi nije jasno? Nije mi jasno kakve veze ljudi iz Hrvatske i Bosne imaju veze s tim razbijanjem.

Ko su ljudi koji razbijaju? Ne znam, kako da znam. Kao sto ste i sami rekli, valjda su neobrazovani jadnici bez posla i bez perspektive. Valjda im rusilacka rulja daje osecaj da zive. A odakle znam ko su?

Zelite da vas ubedim da su rodoljubi? Pa nije mi na kraj pameti.

U teskim vremenima treba sacuvati razum. A razum nalaze da ne bacate optuzbe na ljude zbog porekla, imena, nacije, boje koze. Divljaci pale Albancima pekare. Gde je tu razum?! Vi optuzujete ljude iz Hrvatske i Bosne da divljaju po Beogradu! Zasto pobogu?! Sta su oni krivi?!
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 18:59 18.02.2008

Re: Stvarno mrak

Ja zaista mislim da je socijalna situacija izbeglica, na zalost u teskom tesnacu, ukoliko nisu doneli ogromne pare, otvorili biznise i uglavnom poceli da se bave preduzimastvom i tako krajaju i prekrajaju srpske gradove,. Ja nisam upotrebila tvrdnju "sve izbeglice" i uopste to je jedan ruzan izraz. Svi mi u svom poreklu vucemo "izbeglicki mentalni pasos". Moj pradeda je izbegao iz Like, Baba iz Peci, svekar iz Bosne, porodicu su mu spasli Muslimani i pomogli im da pobegnu od Ustasa. I svi ti ljudi su dosli u Beograd te ja nemam tapiju na ljubav prema gradu koji zovem svojim. Ali, svi ti ljudi su prihvatili taj Beograd kao svoj i NISU GA RUSILI, NIKADA. Ziveli su i odziveli mirno, gradjanski, dok ih razno-razni ratovi opet nisu razdrmavali jer, nama ratovi jedino ne nedostaju.
Volela bih da se napravi jedna ozbiljna anketa o clanovima Obraza, Nasih i ostalih grupa koje sebi daju naziv najvecih rodoljuba i iskljucivih branilaca mojih, vasih i interesa ostalih Srba, ili ne Srba. Zbog ovakve NEOSETLJIVOSTI koju ti ljudi u svakom trenutku pokazuju prema drugim ljudima koji zele da zive mirno u Beogradu, Novom Sadu, ej onom gospodskom Novom Sadu....kojima nista ne znaci da cupaju saobracajne znakove po ulicama, da prete ljudima koji dolaze na izlozbu, da vredjaju i odredjuju ko ce, a ko nece da otvori tribine, miroljubive, da odredjuju ko ce i kako da zivi.....nastupa tako iz SVOG LICNOG NEZADOVOLJSTVA. Eto, neka se nadje neko pa neka napravi ozbiljnu analizu profila "huligana, vandala, mangupa...."
laynehobby laynehobby 19:50 18.02.2008

Re: Stvarno mrak

Jelena,

Posle 2. svetskog rata tzv. "kolonisti" su preseljeni iz Bosne i Hrvatske u Srbiju, uglavnom Vojvodinu. Tu prestaje svaka slicnost s danasnjim izbeglicama. Okolnosti su tada bile posve drugacije nego danasnje.

U pravu ste da je socijalna situacija izbeglica u tesnacu. Kao potvrdu nudim Polozaj izbeglica na trzistu rada i ucesce u aktivnim merama zaposljavanja.

I dalje, medjutim, nema opravdanja za vasu recenicu:
Ali posle treba ziveti pored razbijaca i njihovih nezadovoljnih
roditelja koji su prebegli iz Hrvatske, Bosne i ko zna odakle


Ako kritikujete divljake koji unistavaju gradove, i razbijaju i pale Albanske lokale, onda budite dosledni. Nemojte zakljucivati da su razbijaci dosli iz Hrvatske i Bosne. Siguran sam da znate i bolje od toga.

Dostojanstvo i civilizacija pocinju od vas i od mene. Ako se osecate trenutno nemocnom da pomognete, kao sto se ja ponekad osecam, onda ne dolivajte ulje na vatru. Ako vec imate mogucnost da kazete nesto, makar i na ovoj strani, neka to bude promisljeno i smirujuce.

Ljudi iz Hrvatske i Bosne nisu krivi za ovo divljanje.
Boris Drenca Boris Drenca 13:51 18.02.2008

svaka reč na mestu

Ovog puta si potpuno ubola stvar. Nekako konfuzno kakav je i ovaj dan(dani). Tragedija u Novom Sadu je nešto najlošije što sam mogao čuti nedeljama unazad. Sve ostalo ne zaslužuje komentar. Nema trijumfalizma. Samo konfuzija.

Pornografiju nismo morali da tražimo na sajtovima (JK) već je bila na televizijama u vreme kada deca još ne spavaju. Na ulicama divljanje. Istina ako se gledao RTS to je bio "protest mladih ljudi". Sinoć je bilo veče za Crnjanskog. (tiho recitovanje kao opis ili himna)

Naša elegija

Ne boli nas.
Gračacanice više nema,
šta bi nam takovska groblja?
Marko se gadi budjenja i zore,
grobovi ćute, ne zbore.
U nebo diže nas
prezriv osmeh roblja.

Nećemo ni pobedu ni sjaj.
Da nam ponude raj,
sve zvezde sa neba skinu.
Da nas zagrle koji nas more,
i njina zemlja sva izgore,
i kleknu pred nas u prašinu.
Da nam svi ruke ljube,
i kliču i krune meću,
i opet zatrube trube,
cveće i čast i sreću.

Mi više tome ne verujemo,
nit ista na svetu poštujemo.
Ništa željno ne očekujemo,
mi nista ne oplakujemo.

Nama je dobro.
Prokleta pobeda i oduševljenje.
Da živi mržnja smrt i prezrenje
Jelena Milić Jelena Milić 19:16 18.02.2008

Re: svaka reč na mestu

borise, hvala. znaci mi. pozdrav.
Umetnica Umetnica 13:58 18.02.2008

Veni, vidi, BIA - izveštaj od sinoć.

Navijači? How yes no.

Neki čudni navijači, a penziono im uplaćuje BIA... Bila sinoć u gradu, gledala masu loše dresiranih pavijana. Zaista neka gomila dece, jedva da su dorasli da po prvi put išamaraju mačora. A među njima, strateški raspoređeni, neki sredovečni gilipteri koji koordinišu predstavu. Kada grupice pavijana zastanu zbunjene kao guske u magli, gilipteri debelih vratova i jakih promuklih glasova zaurlaju "Idemo u centar! Idemo u centar! Ajmo braćo!" pa onda udare u neku od domaćinsko četnikih (nisam poznavalac). Ili "Idema do Vlade! Idemo do Vlade!" Bilo je i navigatorskih instrukcija "Dole je murija! Idemo ovuda, braćo!" - odakle nekom dvoprstašu sa crnom vunenom kapicom tačne informacije o rasporedu policije? Osim ukoliko nije Agent Smith, sa antenicom iza levog uveta?

Nepogrešivo su dirigovali bezumnom ruljom.
Policija je reagovala na ono za šta je imala naređenja. Ne bih da budem maliciozna pa da kažem kako junferi napumpani adrenalinom i medikamentima ipak nisu gospođe sa pištaljkama, pa se policija nije baš provela lepo kao '96/97 ili '99. Mislim da ih nije bilo dovoljno, i da nisu imali naređenja da urade sve što im je u moći da obuzdaju junfere i njihove vođe sa platnog spiska R. Bulatovića.

Nerede od sinoć je naručio Faraon Super Srpko. Ovo mogu otvoreno da tvrdim, bez ikakvih špekulacija. On radi na tome da izazove i građanski rat ne bi li izvozao svoju agendu. Uostalom, Kosovo koje je nepovratno napustilo Srbiju još 1999. je i čuvano kao džoker za unutrašnja razračunavanja. Sinoć je pokušan i linč Čede Jovanovića sa porodicom. Pavijani su poslati tamo, kao i na prostorije LDP-a. Ambasade su potkačene da se vidi kakva smo sila, a kontejneri, saobraćajni znaci i Mek Donaldsi su deo folklora, nešto što publika očekuje na svakom nastupu.

Jelena, izvini zbog ovolikog rentovanja na tvom blogu, uopšte više i ne znam kako me sve ovo još uvek pogađa i posle 19 godina.
manitu manitu 15:09 18.02.2008

Re: Veni, vidi, BIA - izveštaj od sinoć.

ko su ti koji su koordinirali pavijane ?
oni su bitni .

niko o nima ne zna dovoljno .
osim kratkih vratova i promukljih glasova , sto je opis svakog drugog 'instruisanog pandura' , ko je "vido" "usmeravao" i/ili edukovao & motivisao ?

bia, cia, Bbia, ***ieee , se podrazumevaju .

izmedju izvodjaca i pilota - ko je posrednik izvedenih radnji ?
Trinidad Tobagović Trinidad Tobagović 16:30 18.02.2008

Re: Veni, vidi, BIA - izveštaj od sinoć.

Sinoć je pokušan i linč Čede Jovanovića sa porodicom.


Eto, bar su njega panduri odbranili, da se ne kaže da baš ništa nisu sačuvali sinoć.
Sladjana NS Sladjana NS 16:42 18.02.2008

Re: Veni, vidi, BIA - izveštaj od sinoć.

Trinidad Tobagović
Sinoć je pokušan i linč Čede Jovanovića sa porodicom.Eto, bar su njega panduri odbranili, da se ne kaže da baš ništa nisu sačuvali sinoć.


Kako su znali da ce ici tamo?
zoricag zoricag 16:52 18.02.2008

Re: Veni, vidi, BIA - izveštaj od sinoć.

Kako su znali da ce ici tamo?


Sto nisu isli u onu vilu od x miliona evra sa bazenom sto slikaju po kuriima gde Jovanovic "zivi" ?
Jelena Milić Jelena Milić 17:42 18.02.2008

Re: Veni, vidi, BIA - izveštaj od sinoć.

hello, same here
Jelena Milić Jelena Milić 17:43 18.02.2008

to zorica

tacdaun. upravo to.
Trica Trica 00:37 19.02.2008

Re: Veni, vidi, BIA - izveštaj od sinoć.

I pored sve muke, ovaj post me je baš slatko nasmejao. Šta kažeš, "jedva da su dorasli da po prvi put išamaraju mačora". ROFL!
Svaka čast na sačuvanom smislu za humor!
AZTLAN AZTLAN 14:09 18.02.2008

ubi ubi ubi kontejnera, kontejneraaaaaa...

u poslednjih par tekstova primecujem neki poetski ton :)
salu na stranu ovo proglasenje nezavisnosti koliko god covek bio umeren ne moze a da ne bude neprijatan dogadjaj
jos jedan u nizu poraza srbije, mada ako budemo pametni mozda uspemo da izvucemo maksimum za te srbe dole, dvostruko drzavljanstvo, specijalne veze, manastiri kao eksteritorijalne enklave itd. itd. mozda taj najavljeni protest srs/dss/ns/ds bude miran bez euforije. mozda mediji kao bbc cnn sky uspeju da u divljanju od juce naglase da je IPAK rec o navijacima huliganima koji inace funkcionisu sa pola mozga, mozda politika i rts naglase da je reakcija policije opet bila mlitava. a mozda sam ja previse naivan!?
btw, milos jovanovic, ne znam sta bih rekao, prototip dss podmlatka, secam se da je onaj miki iz velikog brata hteo da bije dejana mihajlova eto tako, e juce sam ja imao taj nalet agresije prema milosu. mali kreten!
Bili Piton Bili Piton 18:26 18.02.2008

Re: ubi ubi ubi kontejnera, kontejneraaaaaa...

AZTLAN
e juce sam ja imao taj nalet agresije prema milosu.


Bojim se da ces morati da stanes na kraj duuuuuuugog reda. :)
ceda_urosevic ceda_urosevic 14:13 18.02.2008

Da li verujemo da je Kosovo izgubljeno?

To je bilo, jedno od genijalnih pitanja koje je postavio sam sebi mladi Miloš u UT sinoć (koji je dugo bio u Francuskoj).
Ko ima malo mozga, nema šta da ne veruje. Stvar se završila, ili što je genijalno rekao Srđa Popović to je bilo.

Srpski politički vrh zajedno sa dnom (koje na taj vrh pretenduje već godinama) organizovaće taj čuveni protest neslaganja, čega li već, u četvrtak. Zašto? Čemu? Mogu da zamislim koliko će tu polusveta da bude, na čelu sa predsednikom.

On je svoju publiku imao kad je pobedio na izborima. Koliko se sećam, a sećam se, ti ljudi su skandirali njegovo ime slaveći njegovu pobedu nad Nikolićem i pozivali Koštunicu na samoubistvo (što mi je odvratno) zarad spasa Srbije.
Više stvarno ne znam, ko je ovde lud? Jesmo li toliko složni u debilizmu i verovanju da će taj protest nešto promeniti. Ma, nisu toliko glupi. Znaju i oni da to ništa neće promeniti. Pitanje je -- a što onda to rade grupno?

Čemu taj menage a trois? Da se svet uveri kako smo složni, šta? Kako Kosovo nema alternativu? Kako se predsednik DS-a, DS-a, DS-a (to je ona stranka, ono plavo, žuto, Zoran, ono progres, trut, nema spavanja, nema povratka u prošlost) odlučio da svakodnevno bude na hot line-u sa Koštunicom i Nikolićem. Što baš sa njima? Da bi ih šarmirao ili...?

Mislim neću da podsećam na to šta su o njemu govorili tokom svih ovih godina. Neću da podsećam šta je taj DS bio. I, da se ne lažemo -- taj DS je jedina nada. Ja nikada neću da glasam za Borisa ili DS. Ali je ta stranka, sa svojim kapaciteitma, jedina nada Srbije. Ili smo i to preuveličali. Nadam se da jesmo. Ali koliko vidim, izbora neće ni biti, tako da nema veze.

Mislim, hello -- u istom košu godinama sa SRS i DSS. Kome nije jasno, šta da mu radim. Ja idem u sredu na protest, vi kako 'oćete.
AZTLAN AZTLAN 14:50 18.02.2008

Re: Da li verujemo da je Kosovo izgubljeno?

Nije taj protest toliko problem, ako uzmemo da nema vlade koja ce se odreci dela svoje teritorije ne znam kakve da su prilike bile u proslosti, naravno da cemo za desetak godina mozda vise mozda manje priznati kosovo sada se jednostavno radi na auto-pilotu, malo cemo da protestujemo malo da povlacimo ambasadore malo da trazimo garancije za srbe i na kraju nista, kao sto smo svi sve znali.
Veci problem je kako da DS izvuce korist za sebe na sledecim izborima i kako da LDP namakne jos koji vise nego znacajan procenat. Inacenje i samoizolacija LDPa nije resenje, kao sto nije resenje ni odrzavanje Kostunice u politickom zivotu od strane DSa.
Hit juce u Utisku, Bakic prica o prirodnom prirastaju Milos J. kaze cemu defetizam mozda je to tako mozda i nije !!
ceda_urosevic ceda_urosevic 15:04 18.02.2008

Re: Da li verujemo da je Kosovo izgubljeno

Inacenje i samoizolacija LDPa nije resenje, kao sto nije resenje ni odrzavanje Kostunice u politickom zivotu od strane DSa.

Ne bih se složio da se LDP samoizoluje. Ali se u principu slažem sa Vama.
P.S.
Ja kad sam čuo ono -- kontigent majki -- zamalo da padnem na pod od smeha.
silver bullet silver bullet 16:58 18.02.2008

Re: Da li verujemo da je Kosovo izgubljeno?

Više stvarno ne znam, ko je ovde lud? Jesmo li toliko složni u debilizmu i verovanju da će taj protest nešto promeniti. Ma, nisu toliko glupi. Znaju i oni da to ništa neće promeniti. Pitanje je -- a što onda to rade grupno?


To je cist performans za domacu upotrebu.
Jedno nevesto glumatanje likova na pozornici
sa namerom da se izazove histerija i trans u publici.
Oni svi tako i vode politiku. Sibicarenje i politikantstvo.
doktorka doktorka 18:28 18.02.2008

Re: Da li verujemo da je Kosovo izgubljeno?

AZTLAN
Nije taj protest toliko problem, ako uzmemo da nema vlade koja ce se odreci dela svoje teritorije ne znam kakve da su prilike bile u proslosti, naravno da cemo za desetak godina mozda vise mozda manje priznati kosovo sada se jednostavno radi na auto-pilotu, malo cemo da protestujemo malo da povlacimo ambasadore malo da trazimo garancije za srbe i na kraju nista, kao sto smo svi sve znali. Veci problem je kako da DS izvuce korist za sebe na sledecim izborima i kako da LDP namakne jos koji vise nego znacajan procenat. Inacenje i samoizolacija LDPa nije resenje, kao sto nije resenje ni odrzavanje Kostunice u politickom zivotu od strane DSa. Hit juce u Utisku, Bakic prica o prirodnom prirastaju Milos J. kaze cemu defetizam mozda je to tako mozda i nije !!

ma sve je jednostavno, samo neka se ds odrekne tadica
Brooklyn Brooklyn 14:49 18.02.2008

mislim

da sada treba da se okrenemo najvaznijem delu svakog razvoda, a to je raspodela imovine.
Jelena Milić Jelena Milić 17:30 18.02.2008

to brooklyn

ima jedna preca stvar. interes dece. deca. ---gradjani. sa obe strane administrativne linije-granice. svi gradjani. ne samo srbi "dole"
Brooklyn Brooklyn 17:37 18.02.2008

Re: to brooklyn

gradjani


kojima cemo najbolje pomoci, tako sto cemo izvuci sto vise para iz cele situacije. neka plate pa idu.
Brooklyn Brooklyn 18:08 18.02.2008

Re: to brooklyn

evo, i mistar bubalo se kanda slaze sa mnom.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana