Kobajagi....

Drago Kovacevic RSS / 22.03.2008. u 10:01

Gledao sam jednom neku Ršumovu emisiju za decu gde je on objašnjavao šta znači reč "kobajagi". Nisam siguran, ali mi se čini da ima i pesmicu na tu temu. Bio je veoma efektan, razumljiv i jasan, tako da je skoro svako dete koje je gledalo tu emisiju moglo da shvati da je "kobajagi" zapravo pretvaranje, dogovoreno ili nedogovoreno glumljenje i odigravanje onoga što nije, da bi se prikrilo ono što jeste. Kobajagi u sebi nosi elemente zavaravanja, ali i elemnte igre. Zavisi sa koje pozicije to gledaš i šta su mu stvarne namere i stvarne posledice.

To je to Ršumovo "kobajagi" koje sam ja video baš ovako kako vam pišem.

E sad, gledajući ovaj naš politički dramolet, svaki dan čovek može prepoznati razne "kobajagi" situacije. Neke su bezazlene, neke bogami i nisu. Recimo, put predsednika države u Rumuniju, 21. februara ove godine, nakon što je sa kolegama iz "trijumvirata" dogovorio onaj miting koga se više niko ne seća, je jedna kobajagi situacija. Otišao je u kao u državnu posetu, a zapravo se sklonio od neprijatne situacije koja mu može naneti štetu.

Uopšte, cela ova svađa koalicije na vlasti je jedno veliko "kobajagi". Oko čega se oni svađaju? Pa svađaju se oko toga, koji od čuvenih pet principa treba dobiti prioritet. I navodno je "tikva" između njih pukla zbog toga treba li Srbija u Evropu sa Kosovom ili pak Kosovo treba u Evropu sa Srbijom. Ni jednoga trenutka oni nisu doveli u pitanje te čuvene principe koje su zajedno formulisali, a koji im pomažu da vlast vrše na feudalan način. Da svako ima svoj "akcioni plan" u koji se drugi me mešaju, svoje upravne odbore u koje se drugi također ne mešaju, svoje izvore prihoda iz javnih preduzeća u koje se drugi ne mešaju. I svi zajedno imaju svoga "ledolomca" kao zajednički nazivnik. Kosovo je tu samo dugačak prekrivač za sve probleme i jedno veliko "kobajagi".

Vlast je nakon 17. februara i proglašenja nezavisnog Kosova, te njegovog priznavanja od strane najznačajnijih država sveta, morala raspisati izbore. Morala, jer je zapravo potpuno potrošila legitimaciju, i mora vaditi novu. Da bi ista ekipa, uz svesrdnu pomoć radikala ( za koje se kladim sa svakim u šta god hoće da ni ovoga puta a ni u daljnjoj budućnosti nikada neće na vlast) ponovo došla na vlast, mora se razviti neka nova kobajagi priča. A ta priča glasi kako se Tadić i Koštunica bitno razlikuju. Kako je Koštunica samo patriota a Tadić i patriota i evropejac. I kad se saberu rezultati izbora, nadaju se oni da neće biti druge opcije nego da ponovo idu zajedno. Usput su jako zainteresovani da obezbede podršku SPS-a i da ta stranka pređe izborni prag. To bi onda značilo da LDP otpada kao kombinacija u svakoj varijanti, osim ako bude ostvario dvocifren rezuzltat. Sada im nije važno hoće li to biti 7, 8, ili 9 posto.Važno je da ne bude 11, 12 ili 13. Račun je sledeći..DS i DSS uz SPS da obezbede većinu. Koštunica ponovo premijer uz drame slične onoj o izboru T. Nikolića za predsednika skupštine. SPS daje manjinsku podršku ali ima jedan uslov - Koštunica premijer..Tadić se kobajagi malo snedbiva, dođe septembar, treba početi školska godina, inflacija preti, godina potrošena a investicija nema, i kaže dobro, neka bude, ali ovaj put smo dobili BIA-a..o)) Skupština odmah na narednoj sednici ratifikuje gasni sporazum i poklanjanje NIS-a, Jeremić se hvali da Kosovo nije još primljeno u UN i da ga je priznalo samo 85 država a ne 100 kako se mislilo (kao da je to važno), Đelić oštri penkalo, a Mišković radi šta je i do tada radio. Možda se izbore neke vizne olakšice i tim će se mahati kao zastavom uspeha.

Da ovo nije prazna priča, evo dobre indikacije za "kobajagi"..Jučer su Dinkić i Đelić bili sa stranim investitorima zabrinutim za to što se događa u zemlji, i na pitanje novinara šta je sa Veljinom koncesijom, Đelić odgovara ovako...

Finansijske institucije, koje treba da obezbede više od milijardu evra za izgradnju autoputa, traže da ta finansijska konstrukcija bude odložena od 31. marta do 31. decembra. Vlada Srbije ne bi na to pristala da koncesionari 'Por' i 'Alpina' nisu pristali da sami finansiraju izgradnju u prvoj godini. Vlada mora da dobije garancije da Srbija neće biti oštećena ukoliko koncesionari ne budu imali sredstva za izgradnju autoputa i, ako prihvate da daju garancije koje Vlada traži, njihov predlog, da sami finasiraju autoput prve godine, biće usvojen", kazao je Đelić.

Nešto slično kaže i čovek iz Veljine stranke. Tu nema nikakve nesloge.

Mihajlo Marković, zastupnik Vlade Srbiju u koncesionom preduzeću i pomoćnik ministra infrastrukture, kaže za Blic da ovakav zahtev koncesionara ne predstavlja odstupanje od koncesionog ugovora i dodaje da je reč „samo o tehničkim usklađivanjima koja moraju da prođu kroz verifikaciju Vlade Srbije, ali suštinski se ništa ne menja“.

No izestan komentar imaju i izvori "Blica"..

 zvori Blica bliski dešavanjima u srpskom građevinskom biznisu kažu da je Dojče banka svoje obećanje da će se u projekat ove koncesije uključiti sa idućom godinom uslovila finansijskim učešćem i same države Srbije. Po slovu koncesionog ugovora, Vlada Srbije sa 31. martom bez ikakvih penala može da raskine koncesioni ugovor ako do tada koncesionar ne donese dokaze da ima zatvorenu finansijsku konstrukciju.

Pa šta mislite, na koga Đelić i Dinkić računaju dalje kao na čoveka koji će nositi i gurati koncesiju...  

 

Nakon ovakve izjave, za mene nema sumnje da koalcija još uvek traje iako se simulira teški retorički rat. Pogledajte kampanju DS-a. Oni nemaju kandidata za premijera. Istakli su kandidata za gradonačelnika Beograda ( Đilas), istakli za šefa pokrajinske vlade (Pajtić), ali za premijera ne. Što da ističu kad oni imaju svoga prirodnoga kandidata.

Kobajagi, što bi kazao Ršum....



Komentari (139)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Brooklyn Brooklyn 10:16 22.03.2008

bolje gledaj

da ti partija predje cenzus, nego sto tu filozofiras. korisnije, i za nas i za Partiju.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:23 22.03.2008

Re: bolje gledaj

Brooklyn
da ti partija predje cenzus, nego sto tu filozofiras. korisnije, i za nas i za Partiju.

A misliš da je cenzus problem....o))
Po ovome "korisno" zaključujem da će biti i tvoj glas..o))
Dax Dax 10:36 22.03.2008

Kobajagi

Meni je najbolji ovaj kobajagi : Boris Tadić - predsednik Srbije
ne poseduje ni pokretnu ni nepokretnu imovinu
ušteđevina 55.000 evra, poklon roditelja od prodaje njihovog stana, namenjena za rešavanje stambenog pitanja.

I jos sa njim siroma' Mladjan Dinkic.
adam weisphaut adam weisphaut 10:41 22.03.2008

Re: bolje gledaj

Brooklyn
da ti partija predje cenzus, nego sto tu filozofiras. korisnije, i za nas i za Partiju.

Brooklyn, ti mora da pratiš ankete Srbobarana Brankovića i njegove renomirane agencije Galup 17 plus.
Nenad M. Nenad M. 12:54 22.03.2008

Re: bolje gledaj

adam weisphaut
Brooklyn
da ti partija predje cenzus, nego sto tu filozofiras. korisnije, i za nas i za Partiju.

Brooklyn, ti mora da pratiš ankete Srbobarana Brankovića i njegove renomirane agencije Galup 17 plus.


Medijum galup je katastrofalno podbacio na predsednickim izborima dajuci prednost Nikolicu ; da imaju i malo obraza vise se ne bi javljali sa istrazivanjima. Mada je i CESID bio dobar - on je Cedi davao 2% sto je skandalozna greska
Nenad M. Nenad M. 13:03 22.03.2008

Re: bolje gledaj

Brooklyn
da ti partija predje cenzus, nego sto tu filozofiras. korisnije, i za nas i za Partiju.


ne znam da li neko veruje da 220 hiljada koje je CJ dobio na predsednickim izborima nisu glasaci ldp-a 11 maja!? Moja prognoza je izmedju 260 - 300 hiljada za ldp imajuci u vidu da su mnogi dozivljavali glas za CJ kao bacen sto nece biti slucaj na parlamentarnim izborima
Treger Treger 13:18 22.03.2008

Re: bolje gledaj

Nenad M.

adam weisphaut

Brooklynda ti partija predje cenzus, nego sto tu filozofiras. korisnije, i za nas i za Partiju.Brooklyn, ti mora da pratiš ankete Srbobarana Brankovića i njegove renomirane agencije Galup 17 plus.Medijum galup je katastrofalno podbacio na predsednickim izborima dajuci prednost Nikolicu ; da imaju i malo obraza vise se ne bi javljali sa istrazivanjima. Mada je i CESID bio dobar - on je Cedi davao 2% sto je skandalozna greska

Nenade nije greška i to je ono najgore, bar što se tiče CESID-a. Ja im posle one bruke oko referenduma više ništa ne verujem.Sada ih oni koji su im tada naredili šta da kažu drže u ruci i oni se više kod pametnih ljudi nemogu smatrati neutralnim. To je ono što vidimo i kod DS, G17+ i još nekih stranaka. Uvatili su se u kolo sa Koštunicom i sada moraju da igraju.
Doctor Wu Doctor Wu 17:15 22.03.2008

Re: bolje gledaj

Medijum galup je katastrofalno podbacio na predsednickim izborima dajuci prednost Nikolicu ; da imaju i malo obraza vise se ne bi javljali sa istrazivanjima. Mada je i CESID bio dobar - on je Cedi davao 2% sto je skandalozna greska

Ako se samo malo bolje pogledaju cifre iza poslednjih predsednickih izbora, videce se da je pobeda Tadica, zapravo, pravo cudo i da je posledica izlaska extra 500K glasaca koji su, bar tako izgleda, svi glasali za Tadica. Narodnjacki blok, SPS, penzosi i karicevci (da, u ovakvim uslovima su cak i njihovih 40K glasova bitni) su listom glasali za Radikale.

Sa SPO-om (i njihovih 125K glasaca) back in the saddle a bez LSV-a cini se da ce za Jovanovica svaki glasac preko 150K (tj oko 3.75%) biti ogroman uspeh. Za cenzus ce se, sa 4M glasaca, morati dobro potruditi.
adam weisphaut adam weisphaut 17:28 22.03.2008

Re: bolje gledaj


Sa SPO-om (i njihovih 125K glasaca) back in the saddle a bez LSV-a cini se da ce za Jovanovica svaki glasac preko 150K (tj oko 3.75%) biti ogroman uspeh.

Kakve veze ima poluraspadnuti SPO i zvezda Danica sa LDP-om?
Odakle LSV-u 100 000 glasača ? Ne verujem da bi u to i Čanka mogao du ubediš.
O čemu ti to uopšte?
Nenad M. Nenad M. 18:01 22.03.2008

Re: bolje gledaj

Doctor Wu
Medijum galup je katastrofalno podbacio na predsednickim izborima dajuci prednost Nikolicu ; da imaju i malo obraza vise se ne bi javljali sa istrazivanjima. Mada je i CESID bio dobar - on je Cedi davao 2% sto je skandalozna greska

Ako se samo malo bolje pogledaju cifre iza poslednjih predsednickih izbora, videce se da je pobeda Tadica, zapravo, pravo cudo i da je posledica izlaska extra 500K glasaca koji su, bar tako izgleda, svi glasali za Tadica. Narodnjacki blok, SPS, penzosi i karicevci (da, u ovakvim uslovima su cak i njihovih 40K glasova bitni) su listom glasali za Radikale.

Sa SPO-om (i njihovih 125K glasaca) back in the saddle a bez LSV-a cini se da ce za Jovanovica svaki glasac preko 150K (tj oko 3.75%) biti ogroman uspeh. Za cenzus ce se, sa 4M glasaca, morati dobro potruditi.


ma daj molim te. Ceda je sam na predsednickim izborima ima 220 hiljada ( Canak ga ni tada nije podrzao) tako da na parlamentarnim ldp moze da ima samo vise

Canak ima nekih 40 hiljada glasaca ili oko 1%, dok Vuk ima nesto malo vise
Doctor Wu Doctor Wu 18:19 22.03.2008

Re: bolje gledaj

Odakle LSV-u 100 000 glasača ?

ko pominje 100K, kevtavi? to su za ledepe veliki brojevi.

na proslim parlamentarnim sa 125K sepeoovih je za ledepe koaliciju glasalo oko 30K zabludelih madjara i verovatnih 20K-30K cankovih.

na predsednickim, bez vuka (& njegovih 125K) madjari su listom glasali za svog kandidata, cankovih 20-30K je otislo tadicu (sto je ukupno oko 50-60K manje za cedolina) a ceda je ukupno dobio oko 20K vise nego na parlamentarnim. odakle cedi 40K (uz 40K klinaca koji su prvi put glasali i, ajd da budem generous, svi listom za cedu)? now, go figure, nije bas previse tesko. povrh toga, za planince, hronicno frustrirane svojim montanjarskim poreklom, ledepe ili sepeo nije neka velika razlika.

a nije li i sam beba popovic svojevremeno bio veliki rojalista (neki facko u krunskom savetu ili tako nekaj).
adam weisphaut adam weisphaut 18:34 22.03.2008

Re: bolje gledaj

Muuuuukavi, očeš da kažeš da iimamo 40000 fanatičnih SePeOu-vaca koji su naprasno postali glasači LDP-a pa ponovo SePeOvci a kao krunski dokaz nudiš:
a nije li i sam beba popovic svojevremeno bio veliki rojalista (neki facko u krunskom savetu ili tako nekaj).

ajde nam sad objasni kako si otišao u London na đuletu
Doctor Wu Doctor Wu 18:45 22.03.2008

kako je propao sepeo/ledepe...

ok, kevtavi, izbori su za manje od 2 meseca, pa ce se onda videti ko je baronisao.
zlatna pravila svakog biznisa: 1) know your market 2) know your numbers.
vi, ledepeovci, cini se, ne znate ni jedno ni drugo.
zato cete i propasti spektakularno. kao sto je propao i sepeo.
sad, ako se ne ljutis, ne bih te vise zadrzavao.
Lale Gator Lale Gator 18:52 22.03.2008

Re: bolje gledaj

Nenad M.
Mada je i CESID bio dobar - on je Cedi davao 2% sto je skandalozna greska


E kad se setim kako sam mogao lepo da oplodim kapital s obzirom na to da je kvota u kladionicama bila 2,0 ili 2,1 za LDP-GSS-LSV-DHSS da pređu cenzus...
adam weisphaut adam weisphaut 19:11 22.03.2008

Re: kako je propao sepeo/ledepe...

zato cete i propasti spektakularno

Prazne želje ali dobar izgovor da ovo okačim
Nenad M. Nenad M. 20:17 22.03.2008

Re: kako je propao sepeo/ledepe...

Doctor Wu
ok, kevtavi, izbori su za manje od 2 meseca, pa ce se onda videti ko je baronisao.
zlatna pravila svakog biznisa: 1) know your market 2) know your numbers.
vi, ledepeovci, cini se, ne znate ni jedno ni drugo.
zato cete i propasti spektakularno. kao sto je propao i sepeo.
sad, ako se ne ljutis, ne bih te vise zadrzavao.


bitno je da ti sve znas i pre pocetka kampanje. ajd majke ti, zasto ldp ne bi dobio min 220 hiljada Cedinih sa predsednickih izbora ( podsecanja radi bez Canka)
adam weisphaut adam weisphaut 20:37 22.03.2008

Re: kako je propao sepeo/ledepe...


bitno je da ti sve znas i pre pocetka kampanje. ajd majke ti, zasto ldp ne bi dobio min 220 hiljada Cedinih sa predsednickih izbora ( podsecanja radi bez Canka)

Pa ti stvarno čoveka koji u svojim analizama ugrađuje Se Pe Ou pitaš ?
Jednino što možeš da dobiueš još mihaunzenovskih bajki. Tipa Se Pe Ou se diže iz mrtvih k'o ona vojska duhova iz Gospodara prstenova pa spušta crnom magijom LDP ispod cenzusa na radost Muuukavog, Dorćolaca i sličnih.
jedi jedi 21:14 22.03.2008

Re: kako je propao sepeo/ledepe...

Doctor Wu
ok, kevtavi, izbori su za manje od 2 meseca, pa ce se onda videti ko je baronisao.zlatna pravila svakog biznisa: 1) know your market 2) know your numbers. vi, ledepeovci, cini se, ne znate ni jedno ni drugo. zato cete i propasti spektakularno. kao sto je propao i sepeo.sad, ako se ne ljutis, ne bih te vise zadrzavao.


U tom slučaju jedno je sigurno Srbija će teško u EU. U stvari, kako sve zaista izgleda kobajagi, taj utisak stalno imam čim BT progovori. Nego da te pitam a šta će biti kad vi što glasate za DS u tom slučaju opet budete imali Koštunicu za premijera?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:18 22.03.2008

Re: kako je propao sepeo/ledepe...

adam weisphaut

bitno je da ti sve znas i pre pocetka kampanje. ajd majke ti, zasto ldp ne bi dobio min 220 hiljada Cedinih sa predsednickih izbora ( podsecanja radi bez Canka)

Pa ti stvarno čoveka koji u svojim analizama ugrađuje Se Pe Ou pitaš ?
Jednino što možeš da dobiueš još mihaunzenovskih bajki. Tipa Se Pe Ou se diže iz mrtvih k'o ona vojska duhova iz Gospodara prstenova pa spušta crnom magijom LDP ispod cenzusa na radost Muuukavog, Dorćolaca i sličnih.

Sa ovog Wu-ovog nika kao da pišu tri -četiri osobe....Primetio sam stvarno, da ovaj koji piše popodne deluje mnogo konfuznije od onoga što piše ujutro...o)) Mada su im stavovi isti....
adam weisphaut adam weisphaut 21:25 22.03.2008

Re: kako je propao sepeo/ledepe...


Sa ovog Wu-ovog nika kao da pišu tri -četiri osobe....Primetio sam stvarno, da ovaj koji piše popodne deluje mnogo konfuznije od onoga što piše ujutro...o)) Mada su im stavovi isti....

Vidiš i meni to para oči. Da nije to neki joint effort
doktorka doktorka 21:34 22.03.2008

Re: kako je propao sepeo/ledepe...

Doctor Wu
ok, kevtavi, izbori su za manje od 2 meseca, pa ce se onda videti ko je baronisao.zlatna pravila svakog biznisa: 1) know your market 2) know your numbers. vi, ledepeovci, cini se, ne znate ni jedno ni drugo. zato cete i propasti spektakularno. kao sto je propao i sepeo.sad, ako se ne ljutis, ne bih te vise zadrzavao.

Nemoj brinuti za LDP nego za Srbiju . Zajednicki projekat DS- DSS-NS -G17+-SRS je Da Svi Srbi stanu ispod jedne sljive.
die hard die hard 00:16 23.03.2008

Re: bolje gledaj

Doctor Wu
Medijum galup je katastrofalno podbacio na predsednickim izborima dajuci prednost Nikolicu ; da imaju i malo obraza vise se ne bi javljali sa istrazivanjima. Mada je i CESID bio dobar - on je Cedi davao 2% sto je skandalozna greskaAko se samo malo bolje pogledaju cifre iza poslednjih predsednickih izbora, videce se da je pobeda Tadica, zapravo, pravo cudo i da je posledica izlaska extra 500K glasaca koji su, bar tako izgleda, svi glasali za Tadica. Narodnjacki blok, SPS, penzosi i karicevci (da, u ovakvim uslovima su cak i njihovih 40K glasova bitni) su listom glasali za Radikale.Sa SPO-om (i njihovih 125K glasaca) back in the saddle a bez LSV-a cini se da ce za Jovanovica svaki glasac preko 150K (tj oko 3.75%) biti ogroman uspeh. Za cenzus ce se, sa 4M glasaca, morati dobro potruditi.


Sto je babi milo to joj se i snilo, a da ce se LDP truditi u to ne sumnjaj.
Treger Treger 10:35 22.03.2008

Kobajagi

Naš ministar Jeremić koji mi neodoljivo liči na onog Nemanju iz JUL-a ili je glup ili misli da smo mi glupi. Pa šta ako Kosovo nije u UN, Švajcarska je skoro ušla u UN pa je ipak bila priznata država. Srbiji ako je stalo do Srba na Kosovu bolje je da Kosovo bude članica međunarodnih organizacija jer na taj način mora da poštuje međunarodne norme. Ali nama je (tu mislim na vladaajuće stranke) u stvari stalo da imamo Kosovo kako bi mogli da ga potežemo kako bi držali narod pokorenim. Nema veze što sve poskupljuje što ulazimo u izolaciju što od boljeg standarda nema ništa. Ko sme da pita nešto sada kada je kada Samardžić vodi borbu sa golorukim narodom.
Naravno da je sve ovo vešta igra od strane triumvirata TNK. Za ovo udruženje meni najbolje odgovara naziv Zločinačko udruženje radi stvaranja gulaga u Srbiji. Kada god pomenemo DS pristalicama ovde na blogu šta je Tadić uradio odmah te napadaju da si član LDP. Tosamo znači da ih je sve strah od LDP er nisu njihov igrač. Nisam još član LDP ali ću najverovatnije postati je ne mogu više da gledam šta mi rade od Srbije.
dragan7557 dragan7557 17:03 22.03.2008

Re: Kobajagi

Nisam još član LDP ali ću najverovatnije postati je ne mogu više da gledam šta mi rade od Srbije.


Pre nego što postanete član LDP,

pročitajte program i sami ustanovite ozbiljnost istog.
Između ostalog pogledajte strane 18, 19, 20 o zdravstvu i pogledajte orjentaciju LDP (može i vikipedija) gde piše i da je to socijal demokratska partija leve orjentacije(?), što prema programu koji je LDP publikovao na svom sajtu nije moguče ustanoviti ili još bolje rečeno ne rimuje se Program i orjentacija.

Na strani 19 Programa zadnja alinija stoji citat :

LDP se zalaže za jasno definisanje tri osnovna izvora sredstava za finansiranje zdravstvenih potreba građana:

" obavezno zdravstveno osiguranje, organizovano na principima klasičnog Bismarkovog modela socijalnog osiguranja sa doprinosima kao osnovnim instrumentom za finansiranje definisanog obima prava osiguranih građana.
Država preko svojih budžeta na različitim nivoima vlasti (?) za opšte zdravstvene potrebe stanovništva i zdravstvenu zaštitu socijalno ugroženih građana........"

Svak onaj ko poznaje Bizmarkov model (skoro svuda u tzv. razvijenom svetu napušten) zna i da Bizmarkov socijalni model ima tri dela (( vidi Adolf Wagner : Law of increasing state activity ) jedan od intelektualnih otaca socijalne politike govori o ekspanziji državnih funkcija u sferu socijalnog područja)

Zdravstvenu zaštitu
Penzionu regulativu ( penzije od 70 te godine)
Socijalna zaštita sirotinje

Na istoj strani se da pročitati sledeće (bold)
"Sistem u kojem je zdravstveno osiguranje, a ne država, kupac zdravstvenih usluga i u kojem osiguranik i poslodavac(?!) raspolažu uplaćenim sredstvima ,a ne Vlada.????, je nespojiv sa Bismarkovim modelom.

Vrhuncem države blagostanja po stepenu mešanja države u navedene tri dela smatra se Treći Rajh u Nemačkoj.

Kako se ovo uklapa u Liberalni model države kojoj teže liberali je jedno od osnovnih pitanja.
Svako trabunjanje o Bismarkovom modelu kod LDP- a je sročeno da se ostavi utisak a ne i da se predloži konstruktivan i realan prilaz sveukupnom socijal demokratskom rešenju ove za građane egzistencijalne problematike. Nemam ništa protiv liberala ali sam protiv pisanja gluposti osobito u Programima pa bilo čiji da su.

Za zainteresovane Bye-bye Bismarck - Antony Mueler - Mises Institute www. mises.org
dragan7557
22 mart 2008
Nenad M. Nenad M. 18:05 22.03.2008

Re: Kobajagi

pročitajte program i sami ustanovite ozbiljnost istog.


ti si se bas uneo da bi eto pokazao gde si dominantan. Ako ti se ne svidja taj deo o zdravstvu pisi ldp-u ili jos bolje, udji u isti i napisi novi program. Ovako zvucis u fazonu - al sam im rek'o! Uostalom, dobro znas da retko ko cita stranacke programe, to ne rade ni funkcioneri stranaka a tek ce potencijalni clanovi.
G r o f G r o f 21:24 22.03.2008

Re: Kobajagi

Za zainteresovane Bye-bye Bismarck - Antony Mueler - Mises Institute www. mises.org


Nisam zainteresovan....ali, ipak otišao da pogledam program.
Po svemu sudeći ovde upravo Vi želite da fascinirate trabunjajući o Bismarku jer ste ga u kratkom postu spomenili četiri puta, a u Programu je spomenut samo jednom, i to kao jedan od tri načina prikupljanja sredastav za zdravstvenu zaštitu.
Znači, nije zdravstvena zaštita oraganizovana po bismarkovom principu već samo jedan od tri načina finansiranja.
Ne vidim šta je u tome loše, posebno kad se uzme u obzir da bi većina gradjana teško plaćala punu cenu zdravstvenih usluga, kao u razvijenim zemljama.

E. baš ste im otvorili oči.
doktorka doktorka 22:48 22.03.2008

Re: Kobajagi

Nije na strani koju ste naveli ,nego na 36 .

evo i link http://www.ldp.org.yu/cms/item/ldp/sr/program.html

Prenecu i deo koji ste polovicno citirali :
"LDP se zalaže za jasno definisanje tri osnovna izvora sredstava za finasiranje zdravstvenih
potreba građana:
obavezno zdravstveno osiguranje, organizovano na principima klasičnog Bizmarkovog
modela socijalnog osiguranja, sa doprinosima kao osnovnom instrumentom za finansiranje
definisanog obima prava osiguranih građana;
država preko svojih budžeta na različitim nivoima vlasti za opšte zdravstvene potrebe
stanovništva i zdravstvenu zaštitu socijalno ugroženih građana; I građani sami za veći obim i standard prava kroz različite forme dopunskog i dobrovoljnog osiguranja ili direktnim plaćanjem.


Obaveznim zdravstvenim osiguranjem i dalje bi se pokrivao najznačajniji deo zdravstvenih
potreba građana koji se u okviru uplaćenih doprinosa utvrdi kao paket prava na
zdravstvene usluge, lekove i naknade iz tog osiguranja.Pri tome se jasno mora utvrditi onaj
obim i standard prava koji je realno moguće pokriti uplaćenim doprinosom osiguranika
i poslodavaca. Jasno se moramo suočiti sa činjenicom da prava koja nisu pokrivena
uplaćenim doprinosom i nisu prava iz zdravstvenog osiguranja.To je lažna solidarnost.
Obavezno osiguranje mora biti zasnovano na principu jednakih prava i jednakih obaveza.
Za svakog osiguranog građanina mora biti poznat obveznik plaćanja doprinosa.

Država mora u okviru svojih budžeta na različitim nivoima vlasti (pokrajina, grad, opština)
kontinuirano obezbeđivati sredstva za zdravstvenu zaštitu neosiguranih socijalno ugroženih
lica, za tačno utvrđeni broj konkretnih lica, bilo plaćanjem doprinosa za zdravstveno osiguranje
tih lica organizaciji zdravstvenog osiguranja, bilo plaćanjem zdravstvenih usluga pruženih ovim
građanima zdravstvenim ustanovama koje su te usluge izvršile. Osim toga u ovim budžetima
se redovno moraju obezbediti sredstva za javne zdravstvene programe sprečavanja zaraznih
bolesti, epidemiologije, komunalne higijene, zaštite životne sredine, promocije zdravlja i
zdravstvenog vaspitanja, zbrinjavanje psihijatrijskih bolesnika, prikupljanje i čuvanje rezervi
krvi i sve druge funkcije javnog zdravlja. Ove potrebe ne mogu i ne smeju više biti na teretu
osiguranja.

Sve ostale zdravstvene potrebe iznad onih koje pokrivaju obavezno zdravstveno osiguranje
i država na različitim nivoima vlasti, građani će morati da plaćaju sami ili preko svojih
poslodavaca, kroz različite forme dopunskog i dobrovoljnog osiguranja ili direktnim plaćanjem.
Država mora da stvori uslove i reguliše pravila za takve oblike osiguranja"

E sad , sta vama je konkretno zasmetalo?
dragan7557 dragan7557 00:11 23.03.2008

Re: Kobajagi

Uostalom, dobro znas da retko ko cita stranacke programe, to ne rade ni funkcioneri stranaka a tek ce potencijalni clanovi.


Sa kojim autoritetom ti daješ ovakve izjave i još u moje ime???
Kompletan tvoj post predstavlja glupost i izražava frustriranost političko ideološkog neznanja te se uzdrži od vlastitog blamiranja i dosađivanja sa budalastim komentarima.

dragan7557
23 mart 2008
vucko vucko 00:15 23.03.2008

Re: Kobajagi

Uostalom, dobro znas da retko ko cita stranacke programe, to ne rade ni funkcioneri stranaka a tek ce potencijalni clanovi.

Uh ovo je stvarno blamično... po sistemu "dete, ajd nađi nekog marketinškog stručnjaka da nam smisli viziju i misiju"
Nenad M. Nenad M. 09:23 23.03.2008

Re: Kobajagi

vucko
Uostalom, dobro znas da retko ko cita stranacke programe, to ne rade ni funkcioneri stranaka a tek ce potencijalni clanovi.

Uh ovo je stvarno blamično... po sistemu "dete, ajd nađi nekog marketinškog stručnjaka da nam smisli viziju i misiju"


vucko, mozda tebi jeste blamicno ili ne, briga me, poenta je da istinita i to valjda svi znaju.
mozda ti verujes da clanstvo iscitava do besvesti stranacke programe ali to se veoma retko desava.
dragan7557 dragan7557 11:43 23.03.2008

Re: Kobajagi

Država mora da stvori uslove i reguliše pravila za takve oblike osiguranja"


"Preterano" učešće države koje nije u skladu sa ideologijom liberala.
Nije na strani koju ste naveli ,nego na 36 .

Citirano je sa strane 18 B) ZRDRAVSTVO Program LDP a vi pročitajte broj stranice malo bolje kao i moj post.

Pošto sam zdravstveno osiguran u demokratskoj državi otvorenog društva sistem mi je izuzetno dobro poznat
a i sam prelazak sa Bizmarkovog Modela na Liberalni mi je do tančina poznat kao i moguće zamke koje su me samo ove godine koštale ekstra € 550 keš i smanjenje ukupnog kvantuma usluga koje "osiguranje" plaća
za oko 50% (termin pokriva namerno izostavljen)

Pošto prosečan građanin nije u stanju da plati enormna koštanja "konkurentske" blagodeti liberalizacije i privatizacije zdravstvenog osiguranje ( četvoročlana porodica mesečno € 450) to država refundira putem poreze
deo sredstava.

Za vreme delovanja tzv. Bismarkovog Modela (monopol države) poslodavci su imali obavezu plaćanja troškova
(udeo u troš
vucko vucko 12:34 23.03.2008

Re: Kobajagi


vucko, mozda tebi jeste blamicno ili ne, briga me, poenta je da istinita i to valjda svi znaju.
mozda ti verujes da clanstvo iscitava do besvesti stranacke programe ali to se veoma retko desava.

Nisam mislio na članstvo, nego na funkcionere. U tom smislu je poređenje sa osmišljavanjem vizije i misije firme od strane marketinških stručnjaka, a ne uprave firme.
doktorka doktorka 18:21 23.03.2008

Re: Kobajagi

dragan7557
Država mora da stvori uslove i reguliše pravila za takve oblike osiguranja""Preterano" učešće države koje nije u skladu sa ideologijom liberala.
Nije na strani koju ste naveli ,nego na 36 . Citirano je sa strane 18 B) ZRDRAVSTVO Program LDP a vi pročitajte broj stranice malo bolje kao i moj post.Pošto sam zdravstveno osiguran u demokratskoj državi otvorenog društva sistem mi je izuzetno dobro poznata i sam prelazak sa Bizmarkovog Modela na Liberalni mi je do tančina poznat kao i moguće zamke koje su me samo ove godine koštale ekstra € 550 keš i smanjenje ukupnog kvantuma usluga koje "osiguranje" plaća za oko 50% (termin pokriva namerno izostavljen)Pošto prosečan građanin nije u stanju da plati enormna koštanja "konkurentske" blagodeti liberalizacije i privatizacije zdravstvenog osiguranje ( četvoročlana porodica mesečno € 450) to država refundira putem porezedeo sredstava. Za vreme delovanja tzv. Bismarkovog Modela (monopol države) poslodavci su imali obavezu plaćanja troškova(udeo u troš


ja i dalje ne kapiram sta vam smeta u tom programu ? eto, prihvatam i da sam glupa .
dala sam link , gde je taj program iznet. mozda je vash izvor drugi , ovde je rec o ldp sajtu.
Treger Treger 02:23 24.03.2008

Re: Kobajagi

Nenad M.

vucko
Uostalom, dobro znas da retko ko cita stranacke programe, to ne rade ni funkcioneri stranaka a tek ce potencijalni clanovi.Uh ovo je stvarno blamično... po sistemu "dete, ajd nađi nekog marketinškog stručnjaka da nam smisli viziju i misiju" vucko, mozda tebi jeste blamicno ili ne, briga me, poenta je da istinita i to valjda svi znaju.mozda ti verujes da clanstvo iscitava do besvesti stranacke programe ali to se veoma retko desava.

Ljudi ne čitaju ni govore za kredite koji su za njih vrlo važni čak opasni a kamoli dosadne programe stranaka. Ali ima i nekih koji bolje znaju neki iz nekih vojni pošti rekao bih.
adam weisphaut adam weisphaut 10:43 22.03.2008

Prirodno

Što da ističu kad oni imaju svoga prirodnoga kandidata.

Reče neko, mislim Mliutin Petrović, čemu izbori kada posle svakih Koštunica ostaje premijer.
ceda_urosevic ceda_urosevic 10:52 22.03.2008

Re: Prirodno

Reče neko, mislim Mliutin Petrović, čemu izbori kada posle svakih Koštunica ostaje premijer.

Pera Luković.
Jadna je ona zemlja u kojoj je Koštunica diktator. To je Milutin Petrović. :)
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:55 22.03.2008

Re: Prirodno

adam weisphaut
Što da ističu kad oni imaju svoga prirodnoga kandidata.

Reče neko, mislim Mliutin Petrović, čemu izbori kada posle svakih Koštunica ostaje premijer.

Za mene je DS mnogo odgovorniji od DSS-a za ovo stanje u zemlji, jer su oni većina u vladi, imaju predsednika, imaju gradonačelnika Beograda, imaju pokrajinsku vlast u Vojvodini. Dakle, sve što se događa, događa se njihovom voljom.
I neće oni menjati svog kandidata za premijera. Pitanje je samo kakvo će obrazloženje smisliti..
adam weisphaut adam weisphaut 11:02 22.03.2008

Re: Prirodno

I neće oni menjati svog kandidata za premijera. Pitanje je samo kakvo će obrazloženje smisliti..

Naravno da neće. A biće interesantno da vidimo oga će istaći za pro forme kandidata za premijera.
Ja navijam da opet bude Penkalo, i da se opet kunu da ga neće pustiti niz vodu. Penaklo je paradigma današnje DS.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:05 22.03.2008

Re: Prirodno

adam weisphaut
I neće oni menjati svog kandidata za premijera. Pitanje je samo kakvo će obrazloženje smisliti..

Naravno da neće. A biće interesantno da vidimo oga će istaći za pro forme kandidata za premijera.
Ja navijam da opet bude Penkalo, i da se opet kunu da ga neće pustiti niz vodu. Penaklo je paradigma današnje DS.

A ne..Toga još traže i prave...nema dobrovoljaca...o))
I u zadnjoj nedelji kampanje će Boris podići ruku "kobajagi" kandidatu....
Markonio Markonio 11:05 22.03.2008

Re: Prirodno

Drago Kovacevic

I neće oni menjati svog kandidata za premijera. Pitanje je samo kakvo će obrazloženje smisliti..


Prosle godine smo naučili novu reč - "kohabitacija". Baš me interesuje koja će biti ove godine...
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 12:04 22.03.2008

Re: Prirodno

Prosle godine smo naučili novu reč - "kohabitacija". Baš me interesuje koja će biti ove godine...

Moza kobajagizacija (zivota) ?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:10 22.03.2008

Re: Prirodno

Ninoslav Randjelovic
Prosle godine smo naučili novu reč - "kohabitacija". Baš me interesuje koja će biti ove godine...

Moza kobajagizacija (zivota) ?

Može Nino....o))
Ovo je kobajagizacija...sa Bajgom ili bez Bajage...o))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 12:31 22.03.2008

Re: Prirodno

Ovo je kobajagizacija...sa Bajgom ili bez Bajage...o))


Drago, ovaj deo teksta mi se ucinio posebno uverljiv i analiticarsko-prorocanski :

"Vlast je nakon 17. februara i proglašenja nezavisnog Kosova, te njegovog priznavanja od strane najznačajnijih država sveta, morala raspisati izbore. Morala, jer je zapravo potpuno potrošila legitimaciju, i mora vaditi novu. Da bi ista ekipa, uz svesrdnu pomoć radikala ( za koje se kladim sa svakim u šta god hoće da ni ovoga puta a ni u daljnjoj budućnosti nikada neće na vlast) ponovo došla na vlast, mora se razviti neka nova kobajagi priča. A ta priča glasi kako se Tadić i Koštunica bitno razlikuju. Kako je Koštunica samo patriota a Tadić i patriota i evropejac. I kad se saberu rezultati izbora, nadaju se oni da neće biti druge opcije nego da ponovo idu zajedno. Usput su jako zainteresovani da obezbede podršku SPS-a i da ta stranka pređe izborni prag. To bi onda značilo da LDP otpada kao kombinacija u svakoj varijanti, osim ako bude ostvario dvocifren rezuzltat. Sada im nije važno hoće li to biti 7, 8, ili 9 posto.Važno je da ne bude 11, 12 ili 13. Račun je sledeći..DS i DSS uz SPS da obezbede većinu. Koštunica ponovo premijer uz drame slične onoj o izboru T. Nikolića za predsednika skupštine. SPS daje manjinsku podršku ali ima jedan uslov - Koštunica premijer..Tadić se kobajagi malo snedbiva, dođe septembar, treba početi školska godina, inflacija preti, godina potrošena a investicija nema, i kaže dobro, neka bude, ali ovaj put smo dobili BIA-a..o)) Skupština odmah na narednoj sednici ratifikuje gasni sporazum i poklanjanje NIS-a, Jeremić se hvali da Kosovo nije još primljeno u UN i da ga je priznalo samo 85 država a ne 100 kako se mislilo (kao da je to važno), Đelić oštri penkalo, a Mišković radi šta je i do tada radio. Možda se izbore neke vizne olakšice i tim će se mahati kao zastavom uspeha."

Sta mislite, koja bi bila najbolja strategija kampanje LDP-a koja bi mogla da rezultira dvocifrenim izbornim rezultatom ? Tacnije, koja je to poruka LDP-a ljudima u Srbiji i kako bi ona trebalo da bude saopstena biracima ?

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:43 22.03.2008

Re: Prirodno

Sta mislite, koja bi bila najbolja strategija kampanje LDP-a koja bi mogla da rezultira dvocifrenim izbornim rezultatom ? Tacnije, koja je to poruka LDP-a ljudima u Srbiji i kako bi ona trebalo da bude saopstena biracima ?

Koja..Pa pričati šta nas je snašlo i šta nas još čeka uz ove kobajagiste...potpuno istinito...
I pričati da centar politike moraju biti građani i njihovi interesi..Dakle, ne monopolima, ne korupciji, ne bahatosti...Pored ostaloga...
Institucije koje će provoditi zakone a ne partiokratski dogovori i nasilje vlasti..nasilje nad građanima ali i razumom...
adam weisphaut adam weisphaut 12:51 22.03.2008

Re: Prirodno

Moza kobajagizacija (zivota) ?

Hirurški precizno.
Dođe mi da citiram po drugi put Peru, al' sad ono u vezi nas, Putina i butina.


Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 12:54 22.03.2008

Re: Prirodno

Pa pričati šta nas je snašlo i šta nas još čeka uz ove kobajagiste...potpuno istinito...

Da, ali, problem je i KO tu pricu prica, znate... Mozda bi bolje bilo da tu poruku LDP-a saopstavaju istinske zrtve u Srbiji? Nije bas uverljivo ukoliko tu poruku saopstavaju bivsi funkcioneri i rezimlije Srbije koji se nisu bas proslavili svojim dosadasnjim angazmanima niti su mnoge u Srbiji usrecili dok su vladali.....
bgd80 bgd80 12:59 22.03.2008

Re: Prirodno

Politicari su samo ogledalo naroda, a narod glasa tako da nema sanse da se napravi ni vlada bazirana na idejama DS-a niti na idejama SRS-a. Znaci, imamo situaciju da stranke izmedju DS-a i SRS-a (DSS, NS i SPS) vode politiku zemlje. Hocemo EU a i necemo EU. Hocemo Kosovo a i necemo Kosovo.

Mozes ovo da prihvatis kao izazov i da eliminises radikalski uticaj i umanjis im popularnost ili da mutis cistu demagogiju i "vices parole sto strasno zvuce" na blogu B92. Kada bi se pricalo o adekvatnim planovima na polju ekonomije i zdravstva a ne ko vozi pezo 206 a ko motor, narod bi mnogo bolje ziveo.

Cim neko izadje sa cetvorogodisnjom drzavnom strategijom i taktikom (odgovorom na "kako?" narod ce poceti da slusa. Pitate li se ikad zasto gledamo iste face na TV-u zadnjih 20 godina i zasto svaka nova faca pocinje vrlo brzo da lici na stare?

A, za kraj: TAKO TREBA! ZAJEDNO! ZA EVROPSKU SRBIJU! KOSOVO JE SRBIJA! SRBIJA IMA SNAGE! OD NAS ZAVISI! (uf, puno mi je srce. Kobajagi...)

Nenad M. Nenad M. 13:00 22.03.2008

Re: Prirodno

Ninoslav Randjelovic
Pa pričati šta nas je snašlo i šta nas još čeka uz ove kobajagiste...potpuno istinito...

Da, ali, problem je i KO tu pricu prica, znate... Mozda bi bolje bilo da tu poruku LDP-a saopstavaju istinske zrtve u Srbiji? Nije bas uverljivo ukoliko tu poruku saopstavaju bivsi funkcioneri i rezimlije Srbije koji se nisu bas proslavili svojim dosadasnjim angazmanima niti su mnoge u Srbiji usrecili dok su vladali.....


pa dobro bre Ninoslave, nisu svi u ldp-u bivsi funkcioneri. Licno se nadam da ce ldp ukljuciti sto vise nestranackih ljudi u kampanju koje podrzavaju program ldp-a
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:09 22.03.2008

Re: Prirodno

Nenad M.
Ninoslav Randjelovic
Pa pričati šta nas je snašlo i šta nas još čeka uz ove kobajagiste...potpuno istinito...

Da, ali, problem je i KO tu pricu prica, znate... Mozda bi bolje bilo da tu poruku LDP-a saopstavaju istinske zrtve u Srbiji? Nije bas uverljivo ukoliko tu poruku saopstavaju bivsi funkcioneri i rezimlije Srbije koji se nisu bas proslavili svojim dosadasnjim angazmanima niti su mnoge u Srbiji usrecili dok su vladali.....


pa dobro bre Ninoslave, nisu svi u ldp-u bivsi funkcioneri. Licno se nadam da ce ldp ukljuciti sto vise nestranackih ljudi u kampanju koje podrzavaju program ldp-a

Ma to se Ninoslav još malo opire, iako je već prelomio i glasaće 11. maja kao i ostatak porodice...o))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 13:13 22.03.2008

Re: Prirodno

Ma to se Ninoslav još malo opire, iako je već prelomio i glasaće 11. maja kao i ostatak porodice...o))

Za Vas bih glasao. Bez zezanja.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:24 22.03.2008

Re: Prirodno

Ninoslav Randjelovic
Ma to se Ninoslav još malo opire, iako je već prelomio i glasaće 11. maja kao i ostatak porodice...o))

Za Vas bih glasao. Bez zezanja.

Čast mi je Nino....
AlexDunja AlexDunja 19:40 22.03.2008

Re: Prirodno

Za Vas bih glasao. Bez zezanja.

:))))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 20:02 22.03.2008

Re: Prirodno

:))))

Pa, znas kako to ide AlexDunja, videh da Drago voli tvoje prisustvo na blogu, da nije zlopamtilo (mene ne banuje i ne vredja), a cesto se sazali nad onim ko strada . Meni je to dovoljno za pocetak...
AlexDunja AlexDunja 20:14 22.03.2008

Re: Prirodno

Pa, znas kako to ide AlexDunja, videh da Drago voli tvoje prisustvo na blogu, da nije zlopamtilo (mene ne banuje i ne vredja), a cesto se sazali nad onim ko strada . Meni je to dovoljno za pocetak...

kljuc:))))
Treger Treger 03:32 24.03.2008

Re: Prirodno

Ninoslav Randjelovic
Pa pričati šta nas je snašlo i šta nas još čeka uz ove kobajagiste...potpuno istinito...Da, ali, problem je i KO tu pricu prica, znate... Mozda bi bolje bilo da tu poruku LDP-a saopstavaju istinske zrtve u Srbiji? Nije bas uverljivo ukoliko tu poruku saopstavaju bivsi funkcioneri i rezimlije Srbije koji se nisu bas proslavili svojim dosadasnjim angazmanima niti su mnoge u Srbiji usrecili dok su vladali.....

Ček da li je tebi važna istina ili kom priča. Ako je nešto ista savim bi trebalo da bude svejedno ko to govori.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 11:31 24.03.2008

Re: Prirodno

Ček da li je tebi važna istina ili ko priča. Ako je nešto ista savim bi trebalo da bude svejedno ko to govori.

Istinu prica onaj ko istinu zna. Zrtve znaju istinu o stradanju u Srbiji. Rezimlije, politicki lideri i partijski funkcioneri u Srbiji tu istinu ne znaju.
rade.mil rade.mil 12:00 22.03.2008

E, kobajagi

Stvarno je kobajagi i jedini je izlaz preko 13-14 posto glasova za " onu partiju " što im bubrege pomera. Avaj, problem je što "ta partija" ima samo jednog glasogovornika a na njegovom sajtu, slika mu je nekako...brada mu je podignuta, isturena..mnogo me podseća na jednu istorisku ličnost a ja verujem da govor tela govori o karakternim osobinama. I još jedno zapažanje moje malenkosti: ako pokušate da na njegovom sajtu komentarišete a da pre toga niste ubacili obavezo "Bravo , najbolji si i sl. " komentar neće biti objavljen. Nedaj bože da još i kritikujete. Eto to me muči jer sam mu već dva puta poklonio svoj glas. Mladi lider treba da se menja ali mu podignuta brada ne dozvolajva pa se bojim da ću ja smo kobajagi da glasam 11 maja.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:15 22.03.2008

A evo još jednog pristalice kobajagizacije

Čanak, najnoviji pristalica kobajagizacije zna šta će mu birači pomisliti pa ih već danas hrabri...
Čanak: Tadić više ne s Koštunicom
22. mart 2008. | 11:06 | Izvor: Tanjug
Beč -- Nenad Čanak kaže da pre ulaska u predizbornu koaliciju sa Demokratskom strankom nije pregovarao o broju mesta u parlamentu.
ceda_urosevic ceda_urosevic 12:19 22.03.2008

Re: A evo još jednog pristalice kobajagiza

Zar se nije pominjala neka cifra od 3 poslanika?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:25 22.03.2008

Re: A evo još jednog pristalice kobajagiza

ceda_urosevic
Zar se nije pominjala neka cifra od 3 poslanika?

Ma nije bitno koliko poslanika...
I tako DS daje poslanike svojim trabantima šakom i kapom...
Čanak je ovde bitan da govori baš ovo što govori. Lepo zvuči a nikoga ne obavezuje...I mogu mu dati šest poslanika...kao da je to bitno.
ceda_urosevic ceda_urosevic 12:30 22.03.2008

Re: A evo još jednog pristalice kobajagiza

Nije bitno, u pravu si. cela ta koalicija
Lepo zvuči a nikoga ne obavezuje

Mada, meni ni ne zvuči lepo.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:44 22.03.2008

Re: A evo još jednog pristalice kobajagiza

Mada, meni ni ne zvuči lepo.

Ne zvuči tebi, ali zvuči mnogim ušima...
Nenad M. Nenad M. 12:51 22.03.2008

Re: A evo još jednog pristalice kobajagiza

Drago Kovacevic
ceda_urosevic
Zar se nije pominjala neka cifra od 3 poslanika?

Ma nije bitno koliko poslanika...
I tako DS daje poslanike svojim trabantima šakom i kapom...
Čanak je ovde bitan da govori baš ovo što govori. Lepo zvuči a nikoga ne obavezuje...I mogu mu dati šest poslanika...kao da je to bitno.


Canak, komplikuje racunicu koju si gore postavio. Tesko da bi Canak sa Kostunicom a jos teze bi Kostunica sa Cankom.

Inace, ako je Canak prihvatio ( a sve je prilika da jeste) parolu I Kosovo i Evropa posle svega sto je pricao u skupstini navece stete ce imati on sam i njegova stranka, ode mu kredibilitet ako ga je uopste i imao
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:03 22.03.2008

Re: A evo još jednog pristalice kobajagiza

Nenad M.
Drago Kovacevic
ceda_urosevic
Zar se nije pominjala neka cifra od 3 poslanika?

Ma nije bitno koliko poslanika...
I tako DS daje poslanike svojim trabantima šakom i kapom...
Čanak je ovde bitan da govori baš ovo što govori. Lepo zvuči a nikoga ne obavezuje...I mogu mu dati šest poslanika...kao da je to bitno.


Canak, komplikuje racunicu koju si gore postavio. Tesko da bi Canak sa Kostunicom a jos teze bi Kostunica sa Cankom.

Inace, ako je Canak prihvatio ( a sve je prilika da jeste) parolu I Kosovo i Evropa posle svega sto je pricao u skupstini navece stete ce imati on sam i njegova stranka, ode mu kredibilitet ako ga je uopste i imao

Nema toga šta Čanak neće prihvatiti, kad je prihvatio Pajtićev koncept Vojvodine od 7 posto...
Ali, mislim da mu je ovo politička labuđa pesma...Ovaj put ga je Tadić stavio u kolonu sa politički mrtvim Vukom, Dinkićem i ostalima...teško više posle ovoga može išta raditi osim da se utopi u DS...
Nenad M. Nenad M. 13:11 22.03.2008

Re: A evo još jednog pristalice kobajagiza

Drago Kovacevic
Nenad M.
Drago Kovacevic
ceda_urosevic
Zar se nije pominjala neka cifra od 3 poslanika?

Ma nije bitno koliko poslanika...
I tako DS daje poslanike svojim trabantima šakom i kapom...
Čanak je ovde bitan da govori baš ovo što govori. Lepo zvuči a nikoga ne obavezuje...I mogu mu dati šest poslanika...kao da je to bitno.


Canak, komplikuje racunicu koju si gore postavio. Tesko da bi Canak sa Kostunicom a jos teze bi Kostunica sa Cankom.

Inace, ako je Canak prihvatio ( a sve je prilika da jeste) parolu I Kosovo i Evropa posle svega sto je pricao u skupstini navece stete ce imati on sam i njegova stranka, ode mu kredibilitet ako ga je uopste i imao

Nema toga šta Čanak neće prihvatiti, kad je prihvatio Pajtićev koncept Vojvodine od 7 posto...
Ali, mislim da mu je ovo politička labuđa pesma...Ovaj put ga je Tadić stavio u kolonu sa politički mrtvim Vukom, Dinkićem i ostalima...teško više posle ovoga može išta raditi osim da se utopi u DS...


cak i da su u pravu za Canka nisi dao odgovor na ono sto je teze ostvarivo - da li Kostunica hoce sa Cankom? Ma sta mislili o istom on je pokazao bar neku dozu doslednosti. Video si kako je Kostunica definisao koaliciju, prvo je pomenuo Canka jer ce na njega biti teziste kritike o (ne)doslednoj politici spram Kosova

Slazem se sa tobom da lsv nema vise razloga za postojanjem tako da je moguce utapanje u ds ali i rasupanje glasaca ( jedan deo sigurno ide ka ldp-u)
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:23 22.03.2008

Re: A evo još jednog pristalice kobajagiza

Nenad M.
Drago Kovacevic
Nenad M.
Drago Kovacevic
ceda_urosevic
Zar se nije pominjala neka cifra od 3 poslanika?

Ma nije bitno koliko poslanika...
I tako DS daje poslanike svojim trabantima šakom i kapom...
Čanak je ovde bitan da govori baš ovo što govori. Lepo zvuči a nikoga ne obavezuje...I mogu mu dati šest poslanika...kao da je to bitno.


Canak, komplikuje racunicu koju si gore postavio. Tesko da bi Canak sa Kostunicom a jos teze bi Kostunica sa Cankom.

Inace, ako je Canak prihvatio ( a sve je prilika da jeste) parolu I Kosovo i Evropa posle svega sto je pricao u skupstini navece stete ce imati on sam i njegova stranka, ode mu kredibilitet ako ga je uopste i imao

Nema toga šta Čanak neće prihvatiti, kad je prihvatio Pajtićev koncept Vojvodine od 7 posto...
Ali, mislim da mu je ovo politička labuđa pesma...Ovaj put ga je Tadić stavio u kolonu sa politički mrtvim Vukom, Dinkićem i ostalima...teško više posle ovoga može išta raditi osim da se utopi u DS...


cak i da su u pravu za Canka nisi dao odgovor na ono sto je teze ostvarivo - da li Kostunica hoce sa Cankom? Ma sta mislili o istom on je pokazao bar neku dozu doslednosti. Video si kako je Kostunica definisao koaliciju, prvo je pomenuo Canka jer ce na njega biti teziste kritike o (ne)doslednoj politici spram Kosova

Slazem se sa tobom da lsv nema vise razloga za postojanjem tako da je moguce utapanje u ds ali i rasupanje glasaca ( jedan deo sigurno ide ka ldp-u)

Pa za to ne govori koliko će imati poslanika..Praviće malu dramu, ali tri njegova neće biti problem..neće glasati za Vladu ali će glasati za Zakone i budžet...
A njegovi glasači su otišli ldp-u..već na predsedničkim izborima se pokazalo da je Čeda sam imao Čankovce glasove. Samo 25 hiljada je bilo manje nego na parlamentarnim. Sada će biti više nego što je bilo sa Čankom..
Prostor za Čedin rast je u unutrašnjosti Srbije, među greadskim stanovništvom...U Valjevu, Užicu, Kragujevcu, Šapcu, Nišu, Pirotu....ako tu naraste za 2 procenta, ldp bi mogao imati oko 400.000 glasača, a to je ono biračko telo koje je okupljao Zoran Đinđić..
Nenad M. Nenad M. 14:16 22.03.2008

Re: A evo još jednog pristalice kobajagiza

Pa za to ne govori koliko će imati poslanika..Praviće malu dramu, ali tri njegova neće biti problem..neće glasati za Vladu ali će glasati za Zakone i budžet...

ovo mi nije palo na pamet ali ima logike i to sve u slucaju da Cankova 3 poslanika trebaju za vecinu; 400000 hiljada zvuci lepo ali i preambicioazno. naravno tu je kampanja koja bi morala biti odlicna za takav rezultat
Ivan Marović Ivan Marović 13:38 22.03.2008

Reč za danas - kobajagi

Vidim učiš jezik. Dobrovoljna ili prisilna asimilacija?

P.S. Nije Ršumovo "kobajagi"
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:43 22.03.2008

Re: Reč za danas - kobajagi

Ivan Marović
Vidim učiš jezik. Rešio si da se asimiluješ?

P.S. Nije Ršumovo "kobajagi"

Ma teško mi ide....
Kako misliš da nije Ršumovo "kobajagi"....
Ja govorim o "kobajagi" kako sam ga ja naučio..A naučio ga od Ršuma...
Ivan Marović Ivan Marović 13:48 22.03.2008

Re: Reč za danas - kobajagi

Mislim, kobajagi je kobajagi, nije ničije, to je samo reč koja znači gistro.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:51 22.03.2008

Re: Reč za danas - kobajagi

Ivan Marović
Mislim, kobajagi je kobajagi, nije ničije, to je samo reč koja znači gistro.

Eto...kako se uvek nešto da naučiti....
Hvala, šta drugo da ti kažem....
Znači, nije Ršumovo....o))
Pedja Rafailovic Pedja Rafailovic 18:29 22.03.2008

Re: Reč za danas - kobajagi

A jel' može umesto kobajagi - tobož?
die hard die hard 00:30 23.03.2008

Re: Reč za danas - kobajagi

A jel' može umesto kobajagi - tobož?


pa moglo bi, al kobajagi zvuci lepse:)
vucko vucko 00:34 23.03.2008

Re: Reč za danas - kobajagi

pa moglo bi, al kobajagi zvuci lepse:)

A dobija se i kobaja pride
Treger Treger 03:30 24.03.2008

Re: Reč za danas - kobajagi

die hard
A jel' može umesto kobajagi - tobož?pa moglo bi, al kobajagi zvuci lepse:)

Deluje nekako naučno kao kohabitcija.
sentinel26 sentinel26 13:57 22.03.2008

"Grupe gradjana" vode kampanju

Akcioni planovi koji se još uvijek spominju su već postali prošlost i predstavljaju eklatantne dokaze neznanja i nesposobnosti planera a naročito izvodjača radova. O tome već i vrapci sve znaju.

Neopravdano su još uvijek aktuelni "Koalicioni principi". A oni ustvari predstavljaju nacionalnu sramotu Srbije.
Dokaz:
Jedan od principa je preuzet iz Ustava. Stranke se dogovaraju i pogadjaju da li da poštuju Ustav koji su same donijele.
Ovo je sramota koju je narod popio u jednoj čaši i to naiskap.

Juče je "grupa gradjana" u Štrpcu napala aktiviste NVO. Pročitao sam naslov i dalji tekst sam mogao rekontruisati sam veoma precizno.
Po istom receptu je grupa "patriJota" iz Srbije, preobučena u "lokalne gradjane" 1998.godine gadjala Z.Djindjića prilikom njegove posjete Gračanici i Eparhiji Raško-Prizrenskoj i njenom episkopu, g-dinu Artemiju.

Jedan veoma visoki funkcioner iz SPS-a i jedan takodje visoki funkcioner SPO-a su u Beogradu u skupštinskom restoranu pratili preko mobilnog direktan prenos "dogadjanja naroda" u Gračanici.

Biće još ovakvih dogadjanja, za vrijeme cijele kampanje. Ko je propuštao premijere imaće prilike da vidi vjerne reprize.

- Vijesti od juče:
- 1) U jednom gradu ubijejn sudija,
- 2) u drugom gradu grupa gradjana pokušala nasilno da upadne u zgradu suda;
- 3) juče saopšteno da je od 16 presuda Evropskog suda iz Strazbura i Srbiji izvršena samo jedna.


Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:17 22.03.2008

Još jedan prilog kobaja strategiji...

Evo, diskretnog namigivianja....
Dulić: Moguća saradnja sa DSS-om
22. mart 2008. | 11:06 -> 13:58 | Izvor: Beta, Tanjug
Novi Sad, Beč, Beograd -- Oliver Dulić smatra da je moguća saradanja sa DSS-om ukoliko se ta stranka vrati programu ubrzanih evropskih integracija.

e, sad, napose ova ocena da je DSS bila na "programu ubrzanih evropskih integracija"..o))
doktorka doktorka 22:58 22.03.2008

Re: Još jedan prilog kobaja strategiji...

Drago Kovacevic
Evo, diskretnog namigivianja....Dulić: Moguća saradnja sa DSS-om22. mart 2008. | 11:06 -> 13:58 | Izvor: Beta, TanjugNovi Sad, Beč, Beograd -- Oliver Dulić smatra da je moguća saradanja sa DSS-om ukoliko se ta stranka vrati programu ubrzanih evropskih integracija. e, sad, napose ova ocena da je DSS bila na "programu ubrzanih evropskih integracija"..o))

ah boze, pa zar nije jasno da se radi o politickoj mafiji / ne znam dokle cemo se cuditi? miskovic je kljuc za sve.
Jeremija Jeremija 15:12 22.03.2008

Ko to tamo blogokobajagiše?

Političari U Srbiji kobajagi već dugo vremena čine narod srećnim, bogatijim, a živote nam lepšim.
Najčešće je to izgradnjom novih fabrika, stanova,cesta i mostova, otvaranjem novih radnih mesta, podizanjem produktivnosti, nacionalnog dohodka i zarada, ali ponekad je to bogami i borbom za vrhovne nacionalne ciljeve ovozemaljske i ononebeske. Sve to smo već videli i čuli, a bogami i osetili na svojoj koži.
Ko to tamo kobajagiše i nije toliko bitno, jer kobajagišu manje više svi.
Međutim, u novije vreme svedoci smo novog oblika kobajagisanja, u ranija vremena nepoznatog.
Taj novi oblik mogao bi se krstiti imenom blogokobajagisanje.
-X napiše post i obznani svoje ideje.
-Y komentatori se slažu, potvrđuju, dive se i preporučuju (posebno su na ceni oni koji se prvi jave, a i oni koji nemaju ništa drugo da kažu, jer najčešće nisu X-ov post ni pročitali, ali znaju čoveka i daju preporuke za ono što nisu ni pročitali).
-Z komentatori, se ne slažu sa X-ovim postom, kao ni Y-komentatorima, kritikuju i iznose suprotne ideje, ponekad se Z psuju i pljuju X , a najčešće Y i Z međusobno.

Gotovo svi, pri tom misle kako će izneto imati odjeka na širu javnost, na one koje kritikuju, kako će ideje koje su iznete biti tamo gde treba razmotrene i kako će život u Srbiji postati srećniji, bogatiji, lepši...
Pritom svi zaboravljaju da je sve to kobajagi.
I ja.
rade.mil rade.mil 21:20 22.03.2008

Re: Ko to tamo blogokobajagiše?

Ma da čoveče, potpuno se slažem. Ovde je oko desetak (možda i manje) X. i Y učesnika i kao promenićemo Srbiju, kobajagi. "praznimo se " ali ne kobajagi. Ako bi samo malo zavirili u sela Srbije, uvideli bi da tamo vrvi od radikala. Njima treba "blogovanje" više nego nama istomišljenicima. Ponekad se ovde pojavim ali sve češće shvatam besmisao diskusije sa istomišljenikom. Bolje je uraditi nešto korisno na terenu.
Nenad M. Nenad M. 15:41 22.03.2008

Ko laze - Tadic ili Jerkova

Evo sta A.Jerkova kaze glede politike lsv-a

LSV: Nismo prihvatili politiku za Kosovo

Poslanica LSV-a u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov negirala je danas tvrdnje funkcionera DS-a Olivera Dulića da je LSV ulaskom u koaliciju sa DS na republičkom nivou prihvatila i program te stranke za Kosovo.

"Nismo ulazili ni u kakve koalicije da bismo prihvatili nečiju politiku ili nečiji program, a pogotovo se to ne odnosi na politiku DS-a prema Kosovu", kazala je Jerkov na konferenciji za novinare. Ona je dodala da tema predstojećih izbora nije Kosovo, već Evropska Unija i bolji standard i život građana Srbije.


Tadic je nekoliko puta ponovio da je Canak prihvatio politiku 'ocuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta'. Ko laze!?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:52 22.03.2008

Re: Ko laze - Tadic ili Jerkova

Tadic je nekoliko puta ponovio da je Canak prihvatio politiku 'ocuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta'. Ko laze!?
*novo

Obojica....o))
To im uopšte nije bila tema....
Tarkovski Tarkovski 18:17 22.03.2008

Re; Blog

Evo sta nije kobajagi. Prica je jednostavna - samo ovim partijcima je vrlo teska da se provari.

Kampanja sa svih strana da se rasturi ova vlada (koju cemo od hleba da pravimo ako dodje SRS vodjena vlada) satanizuje Kostunica dovela je u jednu situaciju da je vlada SRS sada verovatnija a jedan deo onih koji su vodili kampanju je sigurno van Evropske demokratske koalicije zahvaljujuci svemu sto rade. DS je uradila ono sto sam i ja predlagao i mislio da je najbolje - siroka koalicija izvan koje su radikalni elementi. Opcije otvorene za podrsku posle izbora. Sada LDP se ubacuje u satanizaciju Tadica, cim se nema vizija onda se traze naprijatelji.

Katastrofalni skori nastupi Cede Jovanovica u Utisku Nedelje (bio je bolji u Kaziprstu) i ostalim prilikama ali opet sa promasenom politikom verujem da dovodi u pitanje i veru onih najporivzenijih za buducnost partije ako Ceda, Beba i slicni je vode. Sada imaju tih 3% prema Galupu a cak ih je i SPO presisao.

Jednostavno - glas za LDP je bacen glas na izborima. Da bi se osvojila vlast i tih 3% ili koliko je vec moze da bude bitno. Zato ne treba opet biti naivan kao u predsednickim izborima i ne glasati za Tadica. To je jedina sansa iako su favoriti trenutno drugi.

Lale Gator Lale Gator 19:11 22.03.2008

Re: Re; Blog

Tarkovski
Jednostavno - glas za LDP je bacen glas na izborima. Da bi se osvojila vlast i tih 3% ili koliko je vec moze da bude bitno. Zato ne treba opet biti naivan kao u predsednickim izborima i ne glasati za Tadica. To je jedina sansa iako su favoriti trenutno drugi.


Ja ću svoj glas dati Mađarima ili Bunjevcima. Biće bačen samo ako radikali budu u većini.
Nenad M. Nenad M. 20:15 22.03.2008

Re: Re; Blog

Jednostavno - glas za LDP je bacen glas na izborima. Da bi se osvojila vlast i tih 3% ili koliko je vec moze da bude bitno. Zato ne treba opet biti naivan kao u predsednickim izborima i ne glasati za Tadica. To je jedina sansa iako su favoriti trenutno drugi.


ovo je klasicna podmetacina ds-ovskog tipa. Prvo, ldp ima oko 250 hiljada glasova na pocetku kampanje ( po opkladu sa svima) a sa kampanjom moze i do 300000 hiljada. Pa sam Cedomir je imao 220 hiljada iako se vec znalo da ce 2 kandidata uci u drugi krug a ankete ko ankete. Taj Medium galup je prognozirao pobedu Nikolica a Cesid je Cedi davao 2%. Mene bi bilo sramota i ne bih vise izlazio u javnost posle tih gresaka ali ajd sad.

Moj glas nikada nije bacen niti cu dozvoliti da me zbiraju (zlo)namerni kalkulanti poput tebe.
Tarkovski Tarkovski 20:38 22.03.2008

Re: Re; Blog

Ja ću svoj glas dati Mađarima ili Bunjevcima.

To je sasvim u redu. Ja ne mogu da vidim vladajucu koalciju bez nacionalnih manjina. Nadam se da ce Evropska koalicja dobiti mandat i formirati vladu i sa manjinama.
Nadam se da nece morati da trazi manjinsku podrsku drugih partija. Za sada su za tu podrsku podjednako daleko i SPS i DSS. Kao sto rekoh uzaludni LDP glasovi ce biti raspodejeni izmedju onih koji predju cenzus i danas je gotovo sigurno da oni nece biti ni u parlamentu a kamoli u vladi.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:43 22.03.2008

Re: Re; Blog

Tarkovski
Evo sta nije kobajagi. Prica je jednostavna - samo ovim partijcima je vrlo teska da se provari.

Kampanja sa svih strana da se rasturi ova vlada (koju cemo od hleba da pravimo ako dodje SRS vodjena vlada) satanizuje Kostunica dovela je u jednu situaciju da je vlada SRS sada verovatnija a jedan deo onih koji su vodili kampanju je sigurno van Evropske demokratske koalicije zahvaljujuci svemu sto rade. DS je uradila ono sto sam i ja predlagao i mislio da je najbolje - siroka koalicija izvan koje su radikalni elementi. Opcije otvorene za podrsku posle izbora. Sada LDP se ubacuje u satanizaciju Tadica, cim se nema vizija onda se traze naprijatelji.

Katastrofalni skori nastupi Cede Jovanovica u Utisku Nedelje (bio je bolji u Kaziprstu) i ostalim prilikama ali opet sa promasenom politikom verujem da dovodi u pitanje i veru onih najporivzenijih za buducnost partije ako Ceda, Beba i slicni je vode. Sada imaju tih 3% prema Galupu a cak ih je i SPO presisao.

Jednostavno - glas za LDP je bacen glas na izborima. Da bi se osvojila vlast i tih 3% ili koliko je vec moze da bude bitno. Zato ne treba opet biti naivan kao u predsednickim izborima i ne glasati za Tadica. To je jedina sansa iako su favoriti trenutno drugi.


Pa hajde malo kockaj ....kad si već tako ingeniozan..o))
Recimo, stavi 100 kanadskih dolara na to naspram mojih 200 američkih....I zaradi, jebiga....iskoristi znanje...o))
adam weisphaut adam weisphaut 20:46 22.03.2008

Re: Re; Blog

Pa hajde malo kockaj ....kad si već tako ingeniozan..o))
Recimo, stavi 100 kanadskih dolara na to naspram mojih 200 američkih....I zaradi, jebiga....iskoristi znanje...o))

Što se kaže put your money where your mouth is .
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:56 22.03.2008

Re: Re; Blog

Tarkovski
Ja ću svoj glas dati Mađarima ili Bunjevcima.

To je sasvim u redu. Ja ne mogu da vidim vladajucu koalciju bez nacionalnih manjina. Nadam se da ce Evropska koalicja dobiti mandat i formirati vladu i sa manjinama.
Nadam se da nece morati da trazi manjinsku podrsku drugih partija. Za sada su za tu podrsku podjednako daleko i SPS i DSS. Kao sto rekoh uzaludni LDP glasovi ce biti raspodejeni izmedju onih koji predju cenzus i danas je gotovo sigurno da oni nece biti ni u parlamentu a kamoli u vladi.

Ima jedno selo u Dalmaciji odakle se oženio moj stric Vaso...I tamo sam čuo izreku kojom bi okvalifikovali ovu tvoju pisaniju. A izreka glasi..."Beni je i najdublje more do kolina"....o))
Nenad M. Nenad M. 20:56 22.03.2008

Re: Re; Blog

Drago Kovacevic
Tarkovski
Evo sta nije kobajagi. Prica je jednostavna - samo ovim partijcima je vrlo teska da se provari.

Kampanja sa svih strana da se rasturi ova vlada (koju cemo od hleba da pravimo ako dodje SRS vodjena vlada) satanizuje Kostunica dovela je u jednu situaciju da je vlada SRS sada verovatnija a jedan deo onih koji su vodili kampanju je sigurno van Evropske demokratske koalicije zahvaljujuci svemu sto rade. DS je uradila ono sto sam i ja predlagao i mislio da je najbolje - siroka koalicija izvan koje su radikalni elementi. Opcije otvorene za podrsku posle izbora. Sada LDP se ubacuje u satanizaciju Tadica, cim se nema vizija onda se traze naprijatelji.

Katastrofalni skori nastupi Cede Jovanovica u Utisku Nedelje (bio je bolji u Kaziprstu) i ostalim prilikama ali opet sa promasenom politikom verujem da dovodi u pitanje i veru onih najporivzenijih za buducnost partije ako Ceda, Beba i slicni je vode. Sada imaju tih 3% prema Galupu a cak ih je i SPO presisao.

Jednostavno - glas za LDP je bacen glas na izborima. Da bi se osvojila vlast i tih 3% ili koliko je vec moze da bude bitno. Zato ne treba opet biti naivan kao u predsednickim izborima i ne glasati za Tadica. To je jedina sansa iako su favoriti trenutno drugi.


Pa hajde malo kockaj ....kad si već tako ingeniozan..o))
Recimo, stavi 100 kanadskih dolara na to naspram mojih 200 američkih....I zaradi, jebiga....iskoristi znanje...o))


ja bih po nicku rekao da covek prihvata samo rublje
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:01 22.03.2008

Re: Re; Blog

Nenad M.
Drago Kovacevic
Tarkovski
Evo sta nije kobajagi. Prica je jednostavna - samo ovim partijcima je vrlo teska da se provari.

Kampanja sa svih strana da se rasturi ova vlada (koju cemo od hleba da pravimo ako dodje SRS vodjena vlada) satanizuje Kostunica dovela je u jednu situaciju da je vlada SRS sada verovatnija a jedan deo onih koji su vodili kampanju je sigurno van Evropske demokratske koalicije zahvaljujuci svemu sto rade. DS je uradila ono sto sam i ja predlagao i mislio da je najbolje - siroka koalicija izvan koje su radikalni elementi. Opcije otvorene za podrsku posle izbora. Sada LDP se ubacuje u satanizaciju Tadica, cim se nema vizija onda se traze naprijatelji.

Katastrofalni skori nastupi Cede Jovanovica u Utisku Nedelje (bio je bolji u Kaziprstu) i ostalim prilikama ali opet sa promasenom politikom verujem da dovodi u pitanje i veru onih najporivzenijih za buducnost partije ako Ceda, Beba i slicni je vode. Sada imaju tih 3% prema Galupu a cak ih je i SPO presisao.

Jednostavno - glas za LDP je bacen glas na izborima. Da bi se osvojila vlast i tih 3% ili koliko je vec moze da bude bitno. Zato ne treba opet biti naivan kao u predsednickim izborima i ne glasati za Tadica. To je jedina sansa iako su favoriti trenutno drugi.


Pa hajde malo kockaj ....kad si već tako ingeniozan..o))
Recimo, stavi 100 kanadskih dolara na to naspram mojih 200 američkih....I zaradi, jebiga....iskoristi znanje...o))


ja bih po nicku rekao da covek prihvata samo rublje

A, ne...On samo mrzi Čedu...A zašto, to neka on kaže....
Tarkovski Tarkovski 22:11 22.03.2008

Re: Re; Blog

Ajda jos malo pokusaja vredjanja (kalkulant, bena, mrzi...) kada ne mozete nesto smislenije.

Vidite, ovo sto vam su vam partijske vodje uradile je strasno bilo glupo sa kampanjom rusenja vlade. Obaska to sto vam partija nece preci cenzus (zbogom funkcijice ocekivane) i gura sebe van svega vec zato sto direktno gura DSS u narucje SRS i cini tu vladu verovatnim - a to pogadja sve. Koliko SRS vodjena vlada moze da napravi stete - svako normalna moze da shvati.

Ono sto radi za izbore Tadic i DS je jako dobro sada Sira koalicija, oslobadjanje od ekstrema, i dalji potenicjal za koalcije je ono sto moze da parira
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:15 22.03.2008

Re: Re; Blog

Tarkovski
Ajda jos malo pokusaja vredjanja (kalkulant, bena, mrzi...) kada ne mozete nesto smislenije.

Vidite, ovo sto vam su vam partijske vodje uradile je strasno bilo glupo sa kampanjom rusenja vlade. Obaska to sto vam partija nece preci cenzus (zbog funkcijce ocekivane) i gura sebe van svega vec zato sto direktno gura DSS u narucje SRS i cini tu vladu verovatnim - a to pogadja sve. Koliko SRS vodjena vlada moze da napravi stete - svako normalna moze da shvati.

Ono sto radi za izbore Tadic i DS je jako dobro sada Sira koalicija, oslobadjanje od ekstrema, i dalji potenicjal za koalcije je ono sto moze da parira.

Ne menjaj teze...Imaš ponuđenu opkladu...
A za Koštunicom ne moraš plakati. On će ti ponovo biti premijer, samo ako ubode cenzus....
silver bullet silver bullet 22:27 22.03.2008

Re: Re; Blog

Jednostavno - glas za LDP je bacen glas na izborima. Da bi se osvojila vlast i tih 3% ili koliko je vec moze da bude bitno. Zato ne treba opet biti naivan kao u predsednickim izborima i ne glasati za Tadica. To je jedina sansa iako su favoriti trenutno drugi.


Sa zadovoljstvom cu "baciti" svoj glas.
Nista me vise ne plasi.
Ionako smo opet dosli do prikrivene vlasti SRS-a i SPS-a.
Sto bi rekao Dacic - Sto ste nas rusili 5. oktobra kad radite isto sto i mi?

Tadic je dobio moj glas samo da be bih gledala Tomu i Vucica kako se zadovoljno smeju.
Meni tada bilo dosta.

Sad mogu bas i da se smeju 11. maja. Bas me briga.
Nenad M. Nenad M. 22:53 22.03.2008

Re: Re; Blog

Vidite, ovo sto vam su vam partijske vodje uradile je strasno bilo glupo sa kampanjom rusenja vlade.


pa Vladu je ako nisi obavesten srusio Kostunica.

Ono sto radi za izbore Tadic i DS je jako dobro sada Sira koalicija, oslobadjanje od ekstrema

da je Canak sa ldp-om on bi bio ektrem ektrema a ovako je barjaktar umerenosti. tuzno.
jedi jedi 23:02 22.03.2008

Re: Re; Blog

Tarkovski
Evo sta nije kobajagi. Prica je jednostavna - samo ovim partijcima je vrlo teska da se provari. Kampanja sa svih strana da se rasturi ova vlada (koju cemo od hleba da pravimo ako dodje SRS vodjena vlada) satanizuje Kostunica dovela je u jednu situaciju da je vlada SRS sada verovatnija a jedan deo onih koji su vodili kampanju je sigurno van Evropske demokratske koalicije zahvaljujuci svemu sto rade. DS je uradila ono sto sam i ja predlagao i mislio da je najbolje - siroka koalicija izvan koje su radikalni elementi. Opcije otvorene za podrsku posle izbora. Sada LDP se ubacuje u satanizaciju Tadica, cim se nema vizija onda se traze naprijatelji.Katastrofalni skori nastupi Cede Jovanovica u Utisku Nedelje (bio je bolji u Kaziprstu) i ostalim prilikama ali opet sa promasenom politikom verujem da dovodi u pitanje i veru onih najporivzenijih za buducnost partije ako Ceda, Beba i slicni je vode. Sada imaju tih 3% prema Galupu a cak ih je i SPO presisao.Jednostavno - glas za LDP je bacen glas na izborima. Da bi se osvojila vlast i tih 3% ili koliko je vec moze da bude bitno. Zato ne treba opet biti naivan kao u predsednickim izborima i ne glasati za Tadica. To je jedina sansa iako su favoriti trenutno drugi.


Ne znaš ti ništa o nama najprivrženijim. A ja ću svoj glas da bacam kako ti kažeš jer to je jedini i jedini MOJ IZBOR. Drogog izbora nemam i drugome glas ne dam, kao što nisam dao ni u drugom krugu predsedničkih. I ne zameram ni najmanje Čedi što jeste. Ipak se njegova pozicija i moja drastično razlikuju. Njegova odgvornost u tom smislu je veća i nemam prava da mu to zamerim. I ne moramo mi po svim pitanjima da se slažemo, ali zbog tebe i ostatka Srbije ja ću svoj glas da bacam, a ako zaista se i ovaj put pokaže da je Srbija zaista trula, onda odoh ja odavde, ne mogu da živim sa ovakvom sramotnom većinom.
Tarkovski Tarkovski 23:18 22.03.2008

Re: Re; Blog

Drago, da se kockam sigurno bi prihvatio tvoju ponudu. Ovu drugu, da Kostunica ne prelazi cenzus - medjutim bih svakako odbio - jer znam da ti samo puka zelja govori i protumacilo bi se kao pljacka.

Sa zadovoljstvom cu "baciti" svoj glas.


Pa glas za LDP ne samo da se baci vec u stvari znaci par poslanickih mesta SRS pored toga sto moze kritican oko formiranja vlade. Treba razmisljati i biti pragmatican. U sustini su dve opcije, ostalo su nijanse.

I na ovim izborima je: Ili - ili. Ja prihvatam da ima pobornika drugih stavova ali ovo su opet jedni plebiscitarni izbori i bice ih jos dok ne udjemo u EU.

pa Vladu je ako nisi obavesten srusio Kostunica

Pa to samo neobavestenima tako moze da se cini. Jednostavno se cela kampanja vodila o tome da se satanizuje Kostunica, gurne u krilo radikala ili efemrizuje, da se produbi jaz DS i DSS i da onda DS mora da ide u koalciju sa ekstremeima na drugom kraju. Alas, racunica za prvo je uspela samo za ovo druga nece.

Pa pogledaj primer ovog bloga. Prvo se instaliraju funkcioneri ideolozi LDP-a i slicnih da budu politicki VIP komentatori; pa oni koji cak pisu o astronomiji ili koje cemu moraju da budu pristalice. Zatim ti partijci (neki) mobilizuje svoje clanove i simpatizere da se javljaju i da rezu svako suprotno misljenje i da daju podrsku kampanjama. Dalje kada se stvori ogromna vecina i istera skoro svako drugacije misljenje onda se organizuje izbor i od foot-soldgiers-a se regrutruju "demokratksi" novi ostraceni LDP blogeri.

Jadna je ta ideja samozvane elite kada ne moze da izdrzi ni jednu polemiku.

gradicevic gradicevic 23:20 22.03.2008

Re: Re; Blog

Kao sto rekoh uzaludni LDP glasovi ce biti raspodejeni izmedju onih koji predju cenzus i danas je gotovo sigurno da oni nece biti ni u parlamentu a kamoli u vladi.


Na zalost, danas su svi glasovi uzaludno baceni. Nek mi neko navede i jedan razlog zbog koga treba glasati, za bilo koju stranku u Srbiji.
Napravili su nesto pametno mozda?
imaju kapacitet da naprave nesto pametno mozda?
sami veruju u sopstvena obecanja mozda?
imaju moralni kredibilitet mozda?
............................... mozda?
Tarkovski Tarkovski 23:33 22.03.2008

Re: Re; Blog

Nek mi neko navede i jedan razlog zbog koga treba glasati, za bilo koju stranku u Srbiji.

Od loseg ima gore. Mnogo gore.
silver bullet silver bullet 23:39 22.03.2008

Re: Re; Blog

Pa glas za LDP ne samo da se baci vec u stvari znaci par poslanickih mesta SRS pored toga sto moze kritican oko formiranja vlade. Treba razmisljati i biti pragmatican. U sustini su dve opcije, ostalo su nijanse.


Nista nije kriticno oko formiranja vlade.
Sve se vec zna.
Vi, ja i nasi glasovi su samo neophodan dekor u ovoj predstavi.
Dajte neki bolji argument, ovaj vredja inteligenciju.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana