Sve poznato, a neophodna natezaljka...

Drago Kovacevic RSS / 14.05.2008. u 13:02

Već od 11. 05. uveče, počele su postizborne kombinacije. Prosto smo zatrpani različitim kombinacijama i spinovanjem, uključeni su svi strojevi za pravljenje magle ili lagane izmaglice, otvorila se berza, laska se mogućim partnerima i pipka njihov puls, laska se javnosti i pipka njihov puls, angažuju strani partneri da pomognu i da razmekšavaju.

Rekoh prethodno da ja vidim vladu u koaliciji DS, DSS i SPS, uz simbolično učešće bar jedne manjine. Recimo, Ugljanina. Moguće je da tu u drugi plan padne Čanak, jer to politički može biti lagodnije i njemu i DSS-u, ali da za uzvrat bude nagrađen značajnijim učešćen u pokrajinskoj vlasti. Moguće je da ne bude ni Velje, ali da mu se omogući vladavina u Čačku, Topoli, Ivanjici i široj okolini Ravne Gore...

Da će tako biti svedoče mnoge činjenice. Najpre, sasvim jasan predizborni dogovor SPS-a i DS-a potvrđen na glavnom odboru DS-a, pre nego su izbori i raspisani. 

Da će tako biti svedoče najave stigle od Mlađana Dinkića o 142 ili 151 poslaniku koje su obezbedili za podršku. Minus je taman 9 Veljinih poslanika. 

Da će tako biti svedoči Dinkićev poziv DSS-u da zajedno formiraju vlast u gradu Beogradu, jer je Aleksandar Popović "evropsko lice DSS-a"...Baš tako je rekao.

Da će tako biti svedoči i skoro pismo Vladimira Putina Koštunici, današnja izjava Sergeja Lavrova da u Srbiji "EU i Rusija" nisu konkurenti te najava Havijera Solane da će Srbija imati jaku i"stabilnu vladu".

Da će tako biti, meni lično, jako ubedljivo svedoči ponašanje radikala, njihovih novina i novina koje kontrolišu važni nesistemski centri moći. Tamo se zapenušeno tvrdi da su dobitnici izbora "patriotske snage" i da će one formirati vladu u kojoj radikali, maltene sve nude, samo hoće da imaju gradonačelnika Beograda. Čim radikali na ovaj način uđu u priču to znači da nekome u srpskoj političkoj klasi treba pomoći i da to od njih traži neko jako za njih bitan. Ne džaba, naravno.  A kome se pomaže? Pa, svima koji će napraviti vladu. To su praktično sve stranke osim LDP-a. Vlada će činiti svi, osim radikala iz taktičkih razloga jer oni igraju ulogu "električnoga zeca" i "strašila", istovremeno, i LDP-a jer on ne spada u to društvo, jer je od svih različit i jer bi da uvodi neka nova pravila u srpsku politiku.

Šta je onda problem i zašto već danas nije obelodanjeno da će biti sastavljena neka vlada "nacionalnoga jedinstva" u kojoj Koštunica neće biti premijer, nego potrpersednik vlade zadužen za Kosovo i u kojoj će njegova stranka zadržati ministarstvo policije i kontrolu nad BIA. Pa zato da se ispeglaju varnice iz predizborne kampanje i da se svemu da neophodna doza drame koja je zapravo farsa. Biću tu kvazinatezanja, biće nekih režiranih i naglih obrta, biće pomoći sa zapada i sa istoka, poseta Moskvi i Briselu,lažnog natezanja oko petog, šestog i sedmog principa. Već jučer je kupljeno vreme jer se izbori ponavljaju na tri potpuno nebitna mesta na kojima je glasalo nekoliko stotina birača, što odlaže proglašenje rezultata do 1. juna. Onda će ići konstituisanje skupštine, koju će voditi Borka ili Krkobabić bar mesec dana i koja će, osim što će verifikovati mandate odmah potvrditi i SSP i gasni sporazum. Moguće je da SSP bude ratifikovan bez Koštuničinih glasova.

Negde polovinom jula će se dogovoriti oko predsednika skupštine, još malo natezati i negde krajem jula će nastati zatišje i najave mogućeg Koštuničinog ulaska u vladajuću koaliciju. Doći će septembar, kuknjava kako nema vlade i svaka vlada će se učiniti prihvatljivom. DS-ovci su već sada počeli pričati o manjem zlu, pa tome kako njih zanima samo kad će biti bolje, kako radikali samo što nisu tu....i tako..

Premijer ovoga puta neće biti bitan i biće ličnost bez političkog značaja zadužen da vodi sednice vlade i razgovara na ekonomske teme. Lako je moguće da bude vanstranačka ličnost. 

Vlada će dobiti podršku iz sveta, biću tu nekog početnog entuzijazma, biće i nekih investicija, ali mi ćemo gledati uglavnom ono što smo već gledali. Jednu vladu koja je državu isparcelisala na više partijskih država, niz svakodnevnih populističkih obećanja i potpuno izvesno kaskanje u mestu na koje smo tako navikli. 

E, sad, da ne ispadne kako neće baš biti nikakvih rezultata. Hoće. Na političkom planu SRS će konačno prestati postojati u dosadašnjem blokirajućem agregatnom stanju gde zauzme trećinu parlamenta kao "večita opozicija" i praktično tako omogući sadašnjim partnerima "večitu vlast"..Njihovi birači će teško više u ogromnom broju podržavati programirane gubitnike. Osim toga, nakon presude Šešelju, kakva god ona bila, tu stranku čekaju unutrašnji raskoli. Slučaj Maje Gojković je pokazao kaqkva šteta od toga nastupa. Samo u Novom Sadu im je uzela 13.000 glasova..

Promenom pozicije SRS verovatno će i druge stranke morati raditi neke svoje korekcije. Odmicaćemo se sve više od "kosovske priče" što će politički život činiti uravnoteženijim. I dogodiće se mali evolutivni pomak...

Naša nesreća je u tome što smo bespotrebno izgubili toliko vremena da je i jedan dan značajan...no...šta da se radi... 



Komentari (210)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jelena Pavlović Jelena Pavlović 13:19 14.05.2008

?

Mozda ce biti tako, a mozda ce biti tako samo ne bas. Sve je uvek isto i zato nije vise interesantno. Ipak je frizerski zanat najprakticniji jer ce uvek biti posla. Nas preko bare isto tako cekaju potpuno predvidljive stvari, ali to sada nije vazno, tek ce biti i ima da se ljulja negde oko novembra.
antioksidant antioksidant 13:59 14.05.2008

Re: ?

Ipak je frizerski zanat najprakticniji jer ce uvek biti posla

Smrt je jedini siguran posao
(neko od Topalovica)
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:20 14.05.2008

Re: ?

Jelena Pavlović
Mozda ce biti tako, a mozda ce biti tako samo ne bas.


Haha Jelena, ovo ti je odlicno - i ja se slazem: mozda ce biti tako a mozda malo drugacije:))) Meni izgleda da nas Dragec polako prelazi na stranu DS i misli slicno kao i ja: u vladu nece uci SRS, LDP i DSS (ovo ja vidim kao optimisticku varijantu, nazalost, nisam siguran posto i "desna" varijanta postoji).

Za razliku od mene Dragec misli da ce se jos i Kostunica vratiti u novu DS vladu, podvijenog repa i kao njen potpresednik, sto bi Borisovu pobedu ucinilo jos grandioznijom!!!. A li za razliku od Drageca ja nisam toliki DS-optimista i mislim da ce Kostunica ipak izabrati da ode opoziciju (tvrdoglav kakvog ga svi znamo) ...
Dragec

Da će tako biti svedoči i skoro pismo Vladimira Putina Koštunici, današnja izjava Sergeja Lavrova da u Srbiji "EU i Rusija" nisu konkurenti te najava Havijera Solane da će Srbija imati jaku i"stabilnu vladu".


To da Rusija i EU nisu za konfrontaciju je opste poznata stvar - oni su vise nego neophodni jedno drugom. Pa sto bi Rusija pravila pipelines i na jugu i sveru Evrope ako nece da ih koristi? Sa stanovista srpske politike je najgenijalnija moguca stvar biti u dobrim odnosima sa obe strane (sto upravo radi majstor Boris) a ne kao sto radikalni elementi u Srbiji (SRS i LDP) zagovaraju: udaljavanje od jedne strane sto je vise moguce ..

Ali da sam ja stranka koja propagira "da EU nema alternative", zamislio bih se zasto jedan Solana najavljuje "stabilnu" vladu bas bez mene? A i tako se neki skojevci ovih dana zale na blogu da EU nije "bila fer" sa zadnjim potezima u vezi SSP i Fiata. Hm, kakva mi je to proevropska stranka?

Dragec

i LDP-a jer on ne spada u to društvo, jer je od svih različit i jer bi da uvodi neka nova pravila u srpsku politiku.


ma ta pravila i nisu bas nova - postojala su i u vreme komunizma: netrpeljivost prema onima koji misle drugacije, uvodjenje partijskog suda umesto standardnih sudova (e.g. pa se na partijskom sudu odlucuje i sudi osumnjicenima za pedofiliju), instituciju moralne podobnosti (mogu da postoje podobni i nepodobni tajkuni) i neka varijanta jednopartijskog sistema (posto se sve druge partije nepodobne i sve iste, ostaje onda samo jedna prava) ... Hm, ne znam samo da li bi napravili i neki novi "Goli Otok" (na nekoj dunavskoj adi)?


Dragec

Promenom pozicije SRS verovatno će i druge stranke morati raditi neke svoje korekcije. Odmicaćemo se sve više od "kosovske priče" što će politički život činiti uravnoteženijim. I dogodiće se mali evolutivni pomak...


Sve u svemu pozitivna slika ... dosta nam je "revolucionarnih pomaka" bar za sto sledech godina ...

pozz
Dawngreeter Dawngreeter 14:25 14.05.2008

Re: ?

Virtuelni Vasilije
Za razliku od mene Dragec misli da ce se jos i Kostunica vratiti u novu DS vladu, podvijenog repa i kao njen potpresednik, sto bi Borisovu pobedu ucinilo jos grandioznijom!!!


Vaso, ti si opasan ludak.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:32 14.05.2008

Re: ?

Dawngreeter
Vaso, ti si opasan ludak.


Eto ga sad, iznervirao se pa vredja ... ne mislis valjda da bih se ja spustio na tvoj nivo i odgovrio ti istim nacinom?

Aj' pokusaj malo sa zdravom logikom: ako se Kostunica posle svega pokunjeno vrati na losije mesto u vladu (i SSP bude potvrdjen u skupstini) onda priznaje da je DS bila u pravu ... i ti ne vidis da je to onda (jos jedna) velika pobeda DS? Naravno ovo je Dragecova verzija u koju ja ne verujem ...

pozz

ps. polako momce, ne nerviraj se bre
Dawngreeter Dawngreeter 14:37 14.05.2008

Re: ?

Nisam se u opste iznervirao, cak mi je krajnje zanimljivo sve sta tu pises. Majke mi, od srca se nasmejah kad sam procitao. Znas, na onaj "kako njemu mora da je dobro ako je stvarno ubedjen u to sto pise" nacin. Nadam se da nemas ostrih predmeta u svojoj neposrednoj blizini.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:40 14.05.2008

Re: ?

Dawngreeter
Majke mi, od srca se nasmejah kad sam procitao.


Hm, nazvati nekog "opasnim ludakom" posto se "od srca nasmejes" njegovom pisanju? Neobican nacin izrazavnja radosti? Ili je to za tebe bio kompliment?

pozz

ps. drago mi da se nisi iznervirao

pps. kad te vec toliko veseli, trudicu se i ubuduce da te ne razocaram i da te razveselim
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 15:01 14.05.2008

Re: ?

Neobican nacin izrazavnja radosti?

Ne bih da Vas opterecujem mojim komentaron, ali Vasilije, trebalo bi da znate da ovaj momak sto Vas na blogu vredja, ima posao i nekonvencionalnog je izgleda, a rece negde da su mu i prefernce neobicne. Mozda Vas je zbog toga tako nazvao ? Jer, on je takav, znate, neobican....
Nenad M. Nenad M. 15:30 14.05.2008

Re: ?

Virtuelni Vasilije
Dawngreeter
Vaso, ti si opasan ludak.


Eto ga sad, iznervirao se pa vredja ... ne mislis valjda da bih se ja spustio na tvoj nivo i odgovrio ti istim nacinom?

Aj' pokusaj malo sa zdravom logikom: ako se Kostunica posle svega pokunjeno vrati na losije mesto u vladu (i SSP bude potvrdjen u skupstini) onda priznaje da je DS bila u pravu ... i ti ne vidis da je to onda (jos jedna) velika pobeda DS? Naravno ovo je Dragecova verzija u koju ja ne verujem ...

pozz

ps. polako momce, ne nerviraj se bre


ma ti stvarno ne znas sta pricas! Zasto bi taj povratak bio pokunjen ako dobije ministarstva, MUP i zadrzi Rada Bulatovica. Kostunici je to jedino i potrebno, policija kako ne bi odgovarao za ono sto i ptice na grani znaju da je njegova krivica. Kostunica moze politicki da prezivi samo ako bude u vlasti, tako da bi mu ulazak u Vladu dao infuziju, nikako ga ne bi porazio.
Srs ce biti zadovoljena gradonacelnikom Bg-a i tu prica o Ldp-u kao jedinoj istinskoj opoziciji dobija na snazi.
adam weisphaut adam weisphaut 15:57 14.05.2008

Re: ?


Za razliku od mene Dragec misli da ce se jos i Kostunica vratiti u novu DS vladu, podvijenog repa i kao njen potpresednik, sto bi Borisovu pobedu ucinilo jos grandioznijom!!!.

Evo kako će glasiti DS-ov spin za opravdavannje nove koalicije. Mislim da je bilo još izborne noći kada nam je Šule rtekaoda se on nada da će se DSS vratiti napravi put, prtedsednik nam je rekao u izbornoj kampanji o svom "verovanju" u to. Sad da li će to biti vlada sa nekim nemuštim kadrovikom na čelu ili grogi Koštunicom, nisam siguran. Ono u šta jesam je da će Bori-se da izabere svog slabog ili tuđeg kandidataupravo da bi održao svoj stisak nad DS-om, pošto mu ne odgovara da nijedan insajder toliko ojača da mu ugrozi apsolutnu vlast u stranci.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:03 14.05.2008

Re: ?

adam weisphaut

Za razliku od mene Dragec misli da ce se jos i Kostunica vratiti u novu DS vladu, podvijenog repa i kao njen potpresednik, sto bi Borisovu pobedu ucinilo jos grandioznijom!!!.

Evo kako će glasiti DS-ov spin za opravdavannje nove koalicije. Mislim da je bilo još izborne noći kada nam je Šule rtekaoda se on nada da će se DSS vratiti napravi put, prtedsednik nam je rekao u izbornoj kampanji o svom "verovanju" u to. Sad da li će to biti vlada sa nekim nemuštim kadrovikom na čelu ili grogi Koštunicom, nisam siguran. Ono u šta jesam je da će Bori-se da izabere svog slabog ili tuđeg kandidataupravo da bi održao svoj stisak nad DS-om, pošto mu ne odgovara da nijedan insajder toliko ojača da mu ugrozi apsolutnu vlast u stranci.

Ma, naravno..Stvarnoga sukoba među njima nije ni bilo. Potrebno je još samo vreme da se sve "ispegla", a rešili su se Velje jer je njegovo gazdovanje postalo preskupo...
A objasniti fanovima, ništa lakše...Još uvek su radikali na usluzi da preplaše javnost...
adam weisphaut adam weisphaut 16:09 14.05.2008

Re: ?

otrebno je još samo vreme da se sve "ispegla", a rešili su se Velje jer je njegovo gazdovanje postalo preskupo...

Da da, sad samo da vidimo ko će da bude Velja umesto Velje, Mrka ili Mladža. Mada ja mislim da će Tadić da preferira prvog jer je potonji mnogo drčan i oproban u raznim kombinacijama .
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:11 14.05.2008

Re: ?

adam weisphaut
otrebno je još samo vreme da se sve "ispegla", a rešili su se Velje jer je njegovo gazdovanje postalo preskupo...

Da da, sad samo da vidimo ko će da bude Velja umesto Velje, Mrka ili Mladža. Mada ja mislim da će Tadić da preferira prvog jer je potonji mnogo drčan i oproban u raznim kombinacijama .

On će im srušiti i tu vladu...o))) Ovaj drugi....
adam weisphaut adam weisphaut 16:16 14.05.2008

Re: ?

On će im srušiti i tu vladu...o))) Ovaj drugi....

Kad se specijalizovao za to, mislim za rušenja vlade
Inače mislim da če između njega i Tadća biti varničenja, javlja mi se.
sonja k. sonja k. 17:04 14.05.2008

Pocelo je...

dzaba ti prognoze Drago
Vucic ce biti gradonacelnik Beograda : (

adam weisphaut adam weisphaut 17:16 14.05.2008

Re: Pocelo je...

sonja k.
dzaba ti prognoze Drago
Vucic ce biti gradonacelnik Beograda : (


Ovo je samo dizanje uloga. Ništa više.
JJ Beba JJ Beba 17:26 14.05.2008

Re: Pocelo je...

adam weisphaut
sonja k.
dzaba ti prognoze Drago
Vucic ce biti gradonacelnik Beograda : (


Ovo je samo dizanje uloga. Ništa više.

hebo ih ulog
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 17:29 14.05.2008

Re: Pocelo je...



Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je Tanjugu da je ta stranka podržala Aleksandra Vučića iz Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda.


I posle kazu da je Drakula iz Transilvanije. E, nije, zaj....bali se. U sred Beograda zivi on. Vampiri nastavljaju da piruju. Sada neka podele besplatno svima po par patika, zasluzio je narod. Nemoraju da se muce i razbijaju izloge.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 17:39 14.05.2008

Re: ?

Nenad M.
ma ti stvarno ne znas sta pricas! Zasto bi taj povratak bio pokunjen ako dobije ministarstva, MUP i zadrzi Rada Bulatovica. Kostunici je to jedino i potrebno, policija kako ne bi odgovarao za ono sto i ptice na grani znaju da je njegova krivica.


A ti znas sta pricas? (osim sto znas da pokusavas da branis Dragecove besmislice). Ako je ovo sti ti kazes zbilja Kostunici "jedino i potrebno", zasto je onda ON srusio prethodnu vladu kad je vec imao jos VISE od toga? i ti ne bi bio pokunjen na njegovom mestu ako bi morao da povuces sve sto si rekao u zadnjih par meseci i pljunes sam sebi u lice? Ali ne vredi o tome ni diskutovati sad posto je i tako cela ta hipoteticka situacija plod Dragecove maste ...

pozz
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 17:45 14.05.2008

Re: ?

A ti znas sta pricas? (osim sto znas da pokusavas da branis Dragecove besmislice). Ako je ovo sti ti kazes zbilja Kostunici "jedino i potrebno", zasto je onda ON srusio prethodnu vladu kad je vec imao jos VISE od toga? i ti ne bi bio pokunjen na njegovom mestu ako bi morao da povuces sve sto si rekao u zadnjih par meseci i pljunes sam sebi u lice? Ali ne vredi o tome ni diskutovati sad posto je i tako cela ta hipoteticka situacija plod Dragecove maste ...

Hej, hej Vaske....
Pa što trošiš toliko vremena na besmislice, ako su besmislice...o)))
Ti, tako prepreden i lukav...
Uvrediš čoveka, a onda mu kažeš...pozzz....
I sve onako sa visine, a anoniman...
Kad se već time služiš, daj piši pod punim imenom, biće poštenije...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 17:45 14.05.2008

Re: Pocelo je...

Una
dzaba ti prognoze Drago
Vucic ce biti gradonacelnik Beograda : (


Jesi ti sigurna u to Sonjice? Ako je tako onda to znaci i da su ga SPS-ovci podrzali ... pa nema logike da na nivou drzave bude drugacije ... Mada je naravno sve moguce, evo vidim i na RTS-sajtu: ODRŽAN SASTANAK DSS-NS I SPS-PUPS-JS; DAČIĆ: RAZGOVOVORI U DOBROM SMERU

Sve u svemu, ako je to tacno - crno se pise ...

pozz
adam weisphaut adam weisphaut 17:51 14.05.2008

Re: ?

Ti, tako prepreden i lukav...

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 17:53 14.05.2008

Re: Pocelo je...

sonja k.
dzaba ti prognoze Drago
Vucic ce biti gradonacelnik Beograda : (


Ovo je uobičajena predstava Sonja....ništa drugo..
Ako si pažljivo slušala čoveka iz DSS, kazao je...biće velikih iznenađenja...
A to znači da će gradsku vlast praviti sa Đilasom....što za mene nije iznenađenje...
Na tom sastanku nije bilo Popovića, koga lepo juče Dinkić oslovi "evropsko lice DSS-a"..o))
A radikalima ovo treba...Sutra će svojima kazati...eto, prevarili su nas....a da nisu, grad bi cvetao..o))
Nenad M. Nenad M. 18:00 14.05.2008

Re: ?

Virtuelni Vasilije
Nenad M.
ma ti stvarno ne znas sta pricas! Zasto bi taj povratak bio pokunjen ako dobije ministarstva, MUP i zadrzi Rada Bulatovica. Kostunici je to jedino i potrebno, policija kako ne bi odgovarao za ono sto i ptice na grani znaju da je njegova krivica.


A ti znas sta pricas? (osim sto znas da pokusavas da branis Dragecove besmislice). Ako je ovo sti ti kazes zbilja Kostunici "jedino i potrebno", zasto je onda ON srusio prethodnu vladu kad je vec imao jos VISE od toga? i ti ne bi bio pokunjen na njegovom mestu ako bi morao da povuces sve sto si rekao u zadnjih par meseci i pljunes sam sebi u lice? Ali ne vredi o tome ni diskutovati sad posto je i tako cela ta hipoteticka situacija plod Dragecove maste ...

pozz


Kostunica ne zeli odgovornost za gubitako Kosova, eto zasto. Covek je "vratio mandat" narodu a sebe oslobodio odgovornosti. Kako bi objasnio to da ima Vladu patriota ( sa Srs - kus vece) a Kosovo ode !? Nastavice on da prica o integritetu i suverenitetu samo sa nize pozicije.
S druge strane, oni koji ga placaju ulozili su mnogo pa ne bi da izgube MUP i Bulatovica svi znamo zbog cega. Kosovo je maska, imunitet je cilj!
sonja k. sonja k. 18:02 14.05.2008

Re: Pocelo je...

Drago Kovacevic

Ovo je uobičajena predstava Sonja....ništa drugo..
Ako si pažljivo slušala čoveka iz DSS, kazao je...biće velikih iznenađenja...
A to znači da će gradsku vlast praviti sa Đilasom....što za mene nije iznenađenje...
Na tom sastanku nije bilo Popovića, koga lepo juče Dinkić oslovi "evropsko lice DSS-a"..o))
A radikalima ovo treba...Sutra će svojima kazati...eto, prevarili su nas....a da nisu, grad bi cvetao..o))


slusala tu dss najavu iznenadjenja, al sam ja to drugacije shvatila.
medjutim ne izgleda hrdjavo to sto pises....
ajd videcemo, ali sumnjam Drago, i to jako.


Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:03 14.05.2008

Re: ?

Hej, hej Vaske....
Pa što trošiš toliko vremena na besmislice, ako su besmislice...o)))
Ti, tako prepreden i lukav...
Uvrediš čoveka, a onda mu kažeš...pozzz....
I sve onako sa visine, a anoniman...
Kad se već time služiš, daj piši pod punim imenom, biće poštenije...


Hm, a koga i kako sam to ja uvredio? Mislim u onom klasicnom smislu da mu kazem nesto u stilu "ludak, idiot, fasista" kao sto je meni vise puta upucivano ...

Mogu i da prihvatim da tebe i ovo moje "besmislica" vredja, ali to nije uvreda u pomenutom smislu ... Kazi i ti meni da je besmislica ovo sto ja pisem, citiraj i iznesi kontra-argumente pa ce svako da procenjuje njihovu ubedljivost/valjanost.

A kao sto rekoh, ako se ostvare tvoja predvidjanja , onda super ... evo ja cu ti prvi odati priznanje za dobru procenu. Mogu ako hoces i unapred?

A to u vezi "anonimnosti" ne razumem bas? Sta ima da bude postenije ili ne kad je moje pisanje u pitanju? Bilo bi neposteno ako bih ja ovde pod nickom pisao kao svedok nekog dogadjaja za sta je naravno potreban identitet (recimo video sam/znam da neko krade, svalerise se etc). Ali ja takve stvari nikad ne pisem - nego samo iznosim argumentovano misljenje (a ako iznosim podatke onda su to oni svima dostupni i to radim sa linkom) ... a zato je nebitno da li sam ja Pera Lozac ili Papa Benedikt ... To se misljenje moze dematnovati ili ne ...

pozz

ps. Na decka se nisam ni naljutio, vec smo vise puta diskutovali, pa nema razloga da mu ne kazem "pozz"

sonja k. sonja k. 18:04 14.05.2008

Re: Pocelo je...

Jesi ti sigurna u to Sonjice?


pa tako kazu Vaske
sta ja znam
Baba i ja gledamo TV i sve im verujemo
sonja k. sonja k. 18:06 14.05.2008

Re: Pocelo je...

Ovo je samo dizanje uloga


to im se jedino i dize
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:16 14.05.2008

Re: ?

Nenad M.
Kostunica ne zeli odgovornost za gubitako Kosova, eto zasto. Covek je "vratio mandat" narodu a sebe oslobodio odgovornosti. Kako bi objasnio to da ima Vladu patriota ( sa Srs - kus vece) a Kosovo ode !? Nastavice on da prica o integritetu i suverenitetu samo sa nize pozicije.
S druge strane, oni koji ga placaju ulozili su mnogo pa ne bi da izgube MUP i Bulatovica svi znamo zbog cega. Kosovo je maska, imunitet je cilj!


Nisi me ubedio ... ni Kostunica ni Tadic ne mogu imati odgovornost za gubitak Kosova. Niti potpis SSP-a na bilo koji nacin znaci gubitak Kosova ... to je dokument koji regulise odnose sa EU clanicama od kojih jos prilican broj njih nije ni priznao Kosovo.

Ovo o o vasim teorijama zavere i nekom imunitetu me mrzi i da diskutujem ... a i suvise je izvan teme. A niti ce on ostati vecno na vlasti... Pa cak i ako je tako onda mu je bolje valjda bude ponovo na vlasti sa SRS i SPS? A s drgue strane, ako Boris ima vecinu i bez njega, koji ce mu on djavo? Vecina je vecina i nije toliko bitno da li je 127 ili 151 poslanik (ok u ovom prvom slucaju zahteva malo vise discipline, ali to bar nije neki veliki problem ... uostalom partije su vlasnici mandata tako de se ne mogu vise "kupovati" pojedinacni poslanici )...

pozz
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 18:22 14.05.2008

Re: ?

Nisi me ubedio ... ni Kostunica ni Tadic ne mogu imati odgovornost za gubitak Kosova.

Pa crni Vaske, šta ovo pričaš....Otkada ti priznaješ da je Kosovo izgubljeno....
adam weisphaut adam weisphaut 18:24 14.05.2008

Re: ?

Pa crni Vaske, šta ovo pričaš....Otkada ti priznaješ da je Kosovo izgubljeno....

Otkad je u koaliciji s Čankom
sonja k. sonja k. 18:26 14.05.2008

Re: ?

Otkad je u koaliciji s Čankom


: ))))))))
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:27 14.05.2008

Re: Pocelo je...

Sonjica
pa tako kazu Vaske
sta ja znam
Baba i ja gledamo TV i sve im verujemo


Haha lako je tebi i Babi, ja ne gledam nasu TV a u nasim novinama (recimo sinoc/danas) svaka novina ima svoje (suprotne informacije) ... pa ne znam kome da verujem? Ovo Dragecovo/Press-ovo misljenje je samo jedno od njih ...

Samo ti slusaj Babusku ona je iskusna zena pa valjda zna kome treba verovati :)))

pozz
Čerevicki Čerevicki 13:31 14.05.2008

Kratko i jasno

Drago Kovačević

Da će tako biti...

Neće tako biti!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:32 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Čerevicki
Drago Kovačević

Da će tako biti...

Neće tako biti!

Nego kako....o))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 13:49 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Nego kako....o))

Zasto mislis da DSS, SRS i SPS nece imati vlast u Beogradu ?
Mislis da SRS zaista zeli da ostane van vlasti na svim nivoima i da pomaze tamo nekom drugom da dodje na vlast ?
Znas, zaista postujem tvoja razmisljanja i analize, ali ove prognoze mi izgledaju vise kao spinovanje nego kao analize.

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:56 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Ninoslav Randjelovic
Nego kako....o))

Zasto mislis da DSS, SRS i SPS nece imati vlast u Beogradu ?
Mislis da SRS zaista zeli da ostane van vlasti na svim nivoima i da pomaze tamo nekom drugom da dodje na vlast ?
Znas, zaista postujem tvoja razmisljanja i analize, ali ove prognoze mi izgledaju vise kao spinovanje nego kao analize.


Pa zato Ninoslave što je ipak glupo da DS ima vladu sa DSS-om i SPS-om, a da gradsku vlast radi SRS sa ovim partnerima...
Mada, radikalima bi vlast na gradu bila dobra kompenzacija za ulogu koju igraju...
E, sad, zamisli Đilasa koji sedi u vladi sa nekim iz SPS-a i DSS-a, a oni na gradskom nivou podržavaju Vučića....
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:59 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

ove prognoze mi izgledaju vise kao spinovanje nego kao analize.

Videćeš je li spinovanje kad se to dogodi...U septembru...
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:00 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Pa zato Ninoslave što je ipak glupo da DS ima vladu sa DSS-om i SPS-om, a da gradsku vlast radi SRS sa ovim partnerima...

Bas zbog toga mi je verovatnije da ce i na Republickom i gradskom (Beograd) nivou biti na vlasti DSS, SRS i SPS.
Zamisli, cak sam spreman sa tobom da se kladim, ako hoces. U 100 evra. Vazi ?
Milos M Milos M 14:01 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Ako sad radikali ne dodju na vlast pa vise nikada nece! to i oni znaju pa zato nude sve i svasta samo da sednu u nemanjinu! dosta toga je tacno u tekstu samo nisam siguran za vladu ds, dss, sps! kad dodje frka mislim da ce biti srs, dss, sps! Kakvo uzasno vreme da se nadamo manjem zlu, vladi ds+sps!
Dawngreeter Dawngreeter 14:06 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Sto je upravo ono sta su hteli da postignu. Isto je bilo prosli put kad je Toma bio tri dana El Hefe.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:14 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Ninoslav Randjelovic
Pa zato Ninoslave što je ipak glupo da DS ima vladu sa DSS-om i SPS-om, a da gradsku vlast radi SRS sa ovim partnerima...

Bas zbog toga mi je verovatnije da ce i na Republickom i gradskom (Beograd) nivou biti na vlasti DSS, SRS i SPS.
Zamisli, cak sam spreman sa tobom da se kladim, ako hoces. U 100 evra. Vazi ?

Važi Ninoslave.....o))
AlexDunja AlexDunja 14:18 14.05.2008

Re: Kratko i jasno


Pa zato Ninoslave što je ipak glupo da DS ima vladu sa DSS-om i SPS-om, a da gradsku vlast radi SRS sa ovim partnerima...


Bas zbog toga mi je verovatnije da ce i na Republickom i gradskom (Beograd) nivou biti na vlasti DSS, SRS i SPS.

e, ovo mi se cini dosta dobar metod
za analizu i predvidjanje politickih prilika u nas.
prvo smislis sta bi bilo mnogo glupo,
i oma znas sta ce da se desi.
:)))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:19 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Važi Ninoslave.....o))

Ok. Ali, bez obzira ko od nas dvojice dobije tih 100 evrica, mislim da smo ti i ja vec gubitnici. Ti zbog loseg rezultata LDP-a, a ja zbog toga sto se tako osecam gledajuci ove budalastine u Srbiji (sa KiM)....
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:20 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

e, ovo mi se cini dosta dobar metod
za analizu i predvidjanje politickih prilika u nas.
prvo smislis sta bi bilo mnogo glupo,
i oma znas sta ce da se desi.
:)))

Pa, da....
Metod isključivanja..o))
pozz
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:21 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

e, ovo mi se cini dosta dobar metod
za analizu i predvidjanje politickih prilika u nas.

Hey, you non-toxic poetic blogger...., sta ti mislis da ce biti ?
Čerevicki Čerevicki 14:24 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Drago Kovačević

Nego kako....o))

Mislim da je to očigledno - DS+SPS+manjine.
Manje verovatna opcija - SRS+DSS+SPS.
Sve ostalo - puste želje, pusti snovi.
DS bi mnogo izgubila onome čemu se ti nadaš.

AlexDunja AlexDunja 14:32 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

sta ti mislis da ce biti ?

nemam pojma.
ne zelim da razmisljam o tome.
i ne umem, da budem iskrena.
nikad mi nije ni na kraj pameti
budalastina koju obicno smisle politicari.
uvek me iznenade.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:58 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

nemam pojma.

Ma ni ja, nego, eto, pozeleh da i ja da budem prorok kao Drago, pa makar to morao da platim....
AlexDunja AlexDunja 15:10 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Ma ni ja, nego, eto, pozeleh da i ja da budem prorok kao Drago, pa makar to morao da platim....

meni drago,
bar cemo videti delotvornost
tvog zanimljivog metoda,
mozda nam zatreba..
AmosMouse AmosMouse 16:26 14.05.2008

Re: Kratko i jasno


Drago Kovacevic
Ninoslav Randjelovic
Nego kako....o))

Zasto mislis da DSS, SRS i SPS nece imati vlast u Beogradu ?
Mislis da SRS zaista zeli da ostane van vlasti na svim nivoima i da pomaze tamo nekom drugom da dodje na vlast ?
Znas, zaista postujem tvoja razmisljanja i analize, ali ove prognoze mi izgledaju vise kao spinovanje nego kao analize.


Pa zato Ninoslave što je ipak glupo da DS ima vladu sa DSS-om i SPS-om, a da gradsku vlast radi SRS sa ovim partnerima...
Mada, radikalima bi vlast na gradu bila dobra kompenzacija za ulogu koju igraju...
E, sad, zamisli Đilasa koji sedi u vladi sa nekim iz SPS-a i DSS-a, a oni na gradskom nivou podržavaju Vučića....


umesto komentara:

Vučić gradonačelnik Beograda
14. maj 2008. | 14:46 -> 17:18 | Izvor: B92
Beograd -- Kako saznaje B92, SRs je postigao dogovor sa DSS-om i SPS-om o formiranju vlasti na nivou Beograda. Po tom dogovoru Aleksandar Vučić postaje gradonačelnik.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=05&dd=14&nav_category=418&nav_id=298612

Palilula Palilula 16:28 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Jadan moj BGD, pa uzasno.
AmosMouse AmosMouse 16:43 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Palilula
Jadan moj BGD, pa uzasno.


ko je zloban i kome je do likovanja, sad je prilika da ubaci neki komentar o cuvenom stereotipu napredni-demokratski-bgd. vs. primitive-all-the-rest.
ali sumnjam da sipanje soli na ranu bilo sta pomaze
jesen jesen 17:26 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

a ja zbog toga sto se tako osecam gledajuci ove budalastine u Srbiji (sa KiM)....
....svi se osecamo kao gubitnici vec godinama a samo oni koji prave ove kombinacije se osecaju dobro jer od rezultata kombinacija zavisi njihov udoban zivot (ne mislim na Draga vec na stranke)...samo mi nije jasno cemu sluze ovi "optimisticki" tekstovi, kao da nam je malo muke pa sad neko hoce dodatno da nas "oraspolozi"....niko nema ni jedan konkretan predlog a kritickih osvrta na kilo....neka vlada mora da se napravi na bazi rezultata, mi ne mozemo nista da promenimo sem da se nadamo da ce ispasti najbolje sto moze u ovim uslovima...ako ispadne najgore resenje, opet nista ne mozemo.....jedino da nas teraju opet na izbore kao ovce na pasu sve dok se ne dodje do zeljenog rezultata.....
Bright Spot Bright Spot 19:20 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Drago Kovacevic
Videćeš je li spinovanje kad se to dogodi...

Spinovanje, i to dubiozno, mada irelevantno a propo kohabitacijskih win-win situacija...

Znaš kad će ovi od 50+ da glasaju za LDP? Nikad.
Dr M Dr M 20:49 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Znaš kad će ovi od 50+ da glasaju za LDP? Nikad.


Netacno!

Glasanje zavisi od IQ i obavestenosti.
Zato LDP mora da radi na obavestenosti glasaca, na IQ ne moze da utice.
Floria Floria 21:33 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Znaš kad će ovi od 50+ da glasaju za LDP? Nikad.



Moji tata i mama, oboje 50+ glasaju za LDP
Palilula Palilula 22:06 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Moji tata i mama 70+ i glasaju za LDP
Bright Spot Bright Spot 23:35 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Dr M
Glasanje zavisi od IQ i obavestenosti.
Zato LDP mora da radi na obavestenosti glasaca, na IQ ne moze da utice.


Naravno. Samo neka i dalje nastave da obaveštavaju kako je XYZ stranka spinovanjem proizvela dubiozu kod svojih glasaca a propo win-win situacija tokom kohabitacije... ili kako li se već kaže...
Skojevci, poenta nije na 50+

Dr M Dr M 23:58 14.05.2008

Re: Kratko i jasno

Skojevci, poenta nije na 50+


Bolje skojevci 50+++, nego nojevci, sa glavom u pesku.
Bright Spot Bright Spot 00:18 15.05.2008

Re: Kratko i jasno

A posle ćeš reći kako niko sa vama neće da se druži? Uključite čulo sluha.
Halo? Earth to LDP...
Dr M Dr M 00:49 15.05.2008

Re: Kratko i jasno

A posle ćeš reći kako niko sa vama neće da se druži?


Ima jedna poslovica:"S` kim si, onakav si".
Biramo drustvo.
Carlo Ponti Carlo Ponti 10:45 15.05.2008

Re: Kratko i jasno

Drago Kovacevic
...U septembru...


Drago, analiza ti je, na žalost, očigledno tačna, sem tajminga. Mislim da će dogovor biti finalizovan za dan-dva, jer su temelji, kao što i sam i kažeš postavljeni ranije (glavni signal za to je "gasni aranžman", jer se svima žuri (zbog investicija koje čekaju i pratećih korupcionaških marži), i zato što srpska politička klasa savršeno prezire svoje podanike, koje na isti način jaše i muze evo ima već 200 godina.
angie angie 16:27 15.05.2008

Re: Kratko i jasno

Biramo drustvo.


pa , na zalost, ovde nije stvar u biranju drushtva, vec u umeshsnosti reshavanja zadatog!

( ti kada odesh na posao, svakako ne radish-sem u nekim ludo srecnim okolnostima, sa ljudima koji liche na tebe i koje si odabrao, nego bash sasvim suprotnim miksom, najcheshce, pa opet si tu da bi obavio posao i dok je tako-ti se rachunash kao validan!)
Dawngreeter Dawngreeter 17:24 15.05.2008

Re: Kratko i jasno

Mislim da bi ipak pravilnije poredjenje bilo sa situacijom u kojoj trazis posao (ili unapredjenje, ako uzmemo u obzir da je mesto u parlamentu jednako zaposljenju) i pitanju da li zelis da govoris ono sto sef zeli da cuje, ako znas da je to laz.
angie angie 17:40 15.05.2008

Re: Kratko i jasno

Dawngreeter
Mislim da bi ipak pravilnije poredjenje bilo sa situacijom u kojoj trazis posao (ili unapredjenje, ako uzmemo u obzir da je mesto u parlamentu jednako zaposljenju) i pitanju da li zelis da govoris ono sto sef zeli da cuje, ako znas da je to laz.


to je potpuno nerazumevanje problema i demagogija amatera- to sa istinom!
Dawngreeter Dawngreeter 17:51 15.05.2008

Re: Kratko i jasno

Misljenja sam da je istina subjektivna. Ali sam i misljenja da laz to nije. Govoriti nesto sto je ocigledno suprotno tvom poimanju istine, ma koliko to poimanje bilo zubjektivno, svakako jeste laz.

Da budem jos precizniji - ja ne mislim da je LDP nekakav vesnik vaskolike istine koja ce nas osloboditi. Ja samo smatram da svi ostali lazu kroz zube.
angie angie 17:59 15.05.2008

Re: Kratko i jasno

Ja samo smatram da svi ostali lazu kroz zube.


A ja hocu da kazem, da taj pristup- ja ne govorim lazi, nije dovoljan da bi se politikom bavio ozbiljno.

narochito ako tu ne laz prezentujesh tako da te razume samo ekipa oko tebe- onda je to zatvoren sistem koji nema niakve veze sa ostalima i samo je kamenchic u cipeli, koji mozesh i da izbacish, a sa druge strane zamajavash one koji su ti verovali da si neshto vishe od toga-akomerazumesh.
Dawngreeter Dawngreeter 18:07 15.05.2008

Re: Kratko i jasno

Razumem te. I mislim da LDP svakako moze da radi na poboljsavanju poruke koju zeli da komunicira narodu. Ali moram istaci da vecina informacija na osnovu kojih dobar deo javnosti gradi stav prema LDP-u, kao na primer onaj da LDP sve koji se ne slazu proglasava idiotima, dolazi kao tudja propaganda. Nazalost, oni nemaju dovoljno sredstava i nacina da se birackom telu obracaju kao sto to preostale tri stranke mogu (za SPS stvarno nisam siguran, zadovoljan sam ako ne povratim kada ih slucajno vidim a kamoli da aktivno obracam paznju koliko se gde pojavljuju).

A moram i podvuci da valjanje u blatu, samo zato sto ostali to rade, nije dovoljno dobro za mene. Ako bi LDP ikada odlucio da se na taj nacin bavi politikom jednostavno bih morao da prestanem da glasam. Ili da pocnem da glasam za zelenu stranku, eventualno.
angie angie 18:20 15.05.2008

Re: Kratko i jasno

kao na primer onaj da LDP sve koji se ne slazu proglasava idiotima, dolazi kao tudja propaganda.


pa zar chlanovi te stranke i njihovi poshtovaoci-sem retkih, ovde na blogu ne rade to isto i to bash dramatichno, bez da misle da je to neshto ruzno i nedopustivo, nikako proevropski i prigodno civilizovanoj komunikaciji, a koliko je to antipropaganda za samu opciju, da i ne govorimo. Chak posoje neke neobichne teorije o slobodi govora, nastale autentichno na ulicama ne bash reprezentativnih delova gradova..
ne znam da li treba da pomenem i konstalaciju o bitnima i nebitnima, kao polazno stanovishte u pogledu na nas?

A pragmatichnost u politici je svakako neophodna u pristupu problemima, kako bi se stiglo i do realizacije reshavanja istih- kako je to Zoran Djindjic i radio. Puka principijelnost je vishe kao loshe sklonishte nego adekvatna akcija.
angie angie 18:55 15.05.2008

Re: Kratko i jasno

Misljenja sam da je istina subjektivna



ne koristite mišljenje za to da biste nekoj političkoj pridali vrednost istine; niti političku akciju za to da biste diskreditovali neko mišljenje kao da je ono samo čista spekulacija. Koristite političku praksu za okrepljivanje mišljenja, analizu, pak, za umnožavanje oblika i područja za posezanje političke akcije;

mishel fuko-maznula sam iz zoxovog komentara, na nekog drugog blog
AlexDunja AlexDunja 19:05 15.05.2008

Re: Kratko i jasno

mishel fuko-maznula sam iz zoxovog komentara, na nekog drugog blog

a ja sad dosla i cudim se :)))
sta to bi sa ng,
prolupala:)))))
ne lici na sebe:)
Dawngreeter Dawngreeter 23:06 15.05.2008

Re: Kratko i jasno

Angie, oprostices mi ali stvarno trenutno ne mogu da ponudim dalji argument u diskusiji. U opste mi nije stalo do branjenja LDPa koji podrzava jebeni SPS.
angie angie 00:11 16.05.2008

Re: Kratko i jasno

Dawngreeter
Angie, oprostices mi ali stvarno trenutno ne mogu da ponudim dalji argument u diskusiji. U opste mi nije stalo do branjenja LDPa koji podrzava jebeni SPS.


dawny, ja ti lepo rekoh da ti je bolje tu gde jesi- chistije je!
Dawngreeter Dawngreeter 00:24 16.05.2008

Re: Kratko i jasno

Jest', jest'. Tacno je ono sto kazu da ponekad treba slusati starije.
Mada sam siguran da nisi mnogo starija
Urosh Urosh 10:37 16.05.2008

Re: Kratko i jasno

Dawngreeter
U opste mi nije stalo do branjenja LDPa koji podrzava jebeni SPS.

Jesi li ti cuo za ono sto se zove "Opste dobro" ili samo proleces pored toga kao pored turskog groblja?
Ono sto je Cedomir juce uradio se zove spushtanjem nosa, i svaka mu cast na tome.
Odlucio je da LDP postane sustinski ono sto je formalno, a to je politicka partija.
A ne NGO.
I na tome mu svaka cast, ovo je najodgovorniji potez jednog politicara u Srbiji od uvodjenja vanrednog stanja.
A ja se, i pored ovoga, ne plasim DSS-SRS-SPS Vlade, koliko me uzasava pomisao na mogucnost pucha u LDP-u zbog ovoga.
Palilula Palilula 13:31 14.05.2008

radikali

Pa bar nesto, po meni jako bitno:

Na političkom planu SRS će konačno prestati postojati u dosadašnjem blokirajućem agregatnom stanju gde zauzme trećinu parlamenta kao "večita opozicija" i praktično tako omogući sadašnjim partnerima "večitu vlast"..Njihovi birači će teško više u ogromnom broju podržavati programirane gubitnike.


Uvek me je fasciniralo zanosenje ljudi da velike promene u drustvu mogu da se dese preko noci i brzo. Ja sam 5og oktobra izjavila da ce trebati minimum 20 godina da se Srbija stabilizuje, i zamalo da me lincuju. Jos uvek stojim iza toga.

Pozz.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:34 14.05.2008

Re: radikali

Uvek me je fasciniralo zanosenje ljudi da velike promene u drustvu mogu da se dese preko noci i brzo. Ja sam 5og oktobra izjavila da ce trebati minimum 20 godina da se Srbija stabilizuje, i zamalo da me lincuju. Jos uvek stojim iza toga.

Pozz.

Izgleda...
pozz
Unfuckable Unfuckable 18:33 14.05.2008

Re: radikali

Ja sam 5og oktobra izjavila da ce trebati minimum 20 godina da se Srbija stabilizuje, i zamalo da me lincuju. Jos uvek stojim iza toga.

.
hm...ali tada se nije znalo da posle 5. oktobra dolazi i 12.mart.....
možda je cifra od 20 god...nerealno mala ?
Zeks Zeks 13:45 14.05.2008

Postizborne kombinacije

Ove kalkulacije podsecaju me na Partijske kongrese s kraja osamdesetih....
Stranke ko republike,a lideri ko drug Tito!
Samo nam jos Sloba fali, sve probleme da razresi....
Nista se ne menja,a drzava sve je manja!
Colin_bgd Colin_bgd 13:57 14.05.2008

Re: Postizborne kombinacije

Ove kalkulacije podsecaju me na Partijske kongrese s kraja osamdesetih....
Stranke ko republike,a lideri ko drug Tito!

Post dana, ubedljivo!

Preporuka.
Zeks Zeks 17:09 14.05.2008

Vucic gradonacelnik?

Kazem ja.Tako je i Sloba poceod gradskog komiteta!
Ponavlja se neponovljivo...prokleta sudbina-vrti se u krug!
Ev Genije Ev Genije 13:48 14.05.2008

Tadić dogovorio vladu sa Dačićem

Autor: Ekipa „Blica“ | 14.05.2008 - 08:04


Socijalistička partija Srbije je od danas postgla dogovor s Demokratskom strankom o postizbornoj koaliciji, saznaje „Blic“ u vrhu DS i SPS. Ovaj dogovor trebalo bi da bude zaključen do kraja maja, tvrdi naš sagovornik, koji je imao uvid u pregovore vođene protekla dva dana između ove dve stranke.

„Dogovor bi trebalo da bude saopšten odmah nakon objavljivanja konačnih rezultata parlamentarnih izbora, inače odloženih za sedam dana zbog prigovora priloženih Republičkoj izbornoj komisiji“, kaže naš izvor i navodi da se sa socijalistima istovremeno vode pregovori i o formiranju vlasti na lokalnom nivou. Dogovor je, prema saznanjima „Blica“, postignut, uprkos teškim pritiscima kojima je prethodna dva dana bio izložen lider SPS Ivica Dačić.

Presing na Dačića vršio je u ime DSS-NS-SRS Aleksandar Nikitović, šef kabineta premijera Vojislava Koštunice, tražeći od njega pristupanje postizbornoj koaliciji SRS-DSS-NS. Istovremeno, Dačiću nisu ostavljali ni minut predaha ni najkrupniji srpski biznismeni, inače glavni finansijeri DS i G17, kojima je samo par dana pred izbore izmaklo zaključenje unosnih poslovnih ugovora. Biznismeni nisu imali limit u obećanjima za finansiranje Dačićeve stranke. Prema informacijama do kojih je „Blic“ došao, nisu izostale ni ucene upućene ne samo lideru SPS, već i preostalim članovima njegove koalicije, kako bi dobili njihove mandate za formiranje vlade SPS-DS.

Finansijeri ovih stranaka ne odustaju od pritisaka. Od Tadića su zahtevali da sa Čankom, Vukom i Dinkićem ode u Požarevac na poklonjenje Slobi, pokaju se i zatraže oproštaj. Da se Bulevar Zorana Đinđića preimenuje u Bulevar Slobodana Miloševića. Da u svakom gradu glavna ulica dobije Milosevicevo ime. Da premijer bude Ivica Dačić i da SPS ima većinu ministara u vladi. Da nateraju Čedu da vrati 5 miliona evra. Ministar kulture da bude Palma. Da se penzije povećaju za dvesta procenata. Da se plate prosvetnih radnika povećaju za sto procenata. Da se uvede besplatno školovanje i da udžbenici u školama budu besplatni. Tadić je bespogovorno pristao na sve ove uslove.
Boris Drenca Boris Drenca 14:38 14.05.2008

Re: Tadić dogovorio vladu sa Dačićem

divno...radujem se neizmerno...i klicem .....
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 14:56 14.05.2008

Re: Tadić dogovorio vladu sa Dačićem








pufna pufna 15:48 14.05.2008

Re: Tadić dogovorio vladu sa Dačićem

Od Tadića su zahtevali da sa Čankom, Vukom i Dinkićem ode u Požarevac na poklonjenje Slobi, pokaju se i zatraže oproštaj. Da se Bulevar Zorana Đinđića preimenuje u Bulevar Slobodana Miloševića. Da u svakom gradu glavna ulica dobije Milosevicevo ime. Da premijer bude Ivica Dačić i da SPS ima većinu ministara u vladi. Da nateraju Čedu da vrati 5 miliona evra. Ministar kulture da bude Palma. Da se penzije povećaju za dvesta procenata. Da se plate prosvetnih radnika povećaju za sto procenata. Da se uvede besplatno školovanje i da udžbenici u školama budu besplatni. Tadić je bespogovorno pristao na sve ove uslove.

odakle ti ovaj deo?
Maksa Maksa 21:31 14.05.2008

Re: Tadić dogovorio vladu sa Dačićem

pufna
Od Tadića su zahtevali da sa Čankom, Vukom i Dinkićem ode u Požarevac na poklonjenje Slobi, pokaju se i zatraže oproštaj. Da se Bulevar Zorana Đinđića preimenuje u Bulevar Slobodana Miloševića. Da u svakom gradu glavna ulica dobije Milosevicevo ime. Da premijer bude Ivica Dačić i da SPS ima većinu ministara u vladi. Da nateraju Čedu da vrati 5 miliona evra. Ministar kulture da bude Palma. Da se penzije povećaju za dvesta procenata. Da se plate prosvetnih radnika povećaju za sto procenata. Da se uvede besplatno školovanje i da udžbenici u školama budu besplatni. Tadić je bespogovorno pristao na sve ove uslove.

odakle ti ovaj deo?


U ovoj zajednici postoji misconception po pitanju osnovnih termina.
Naime, ovde se koristi naziv "bloger" za sve koji nešto pišu, a blogeri su zapravo samo autori, a ostali su komentatori.
Drugi misconception je način na koji se ovde koristi reč "trol". "Trol" se ovde koristi kao izraz za bilo koje skretanje sa teme, što je pogrešna upotreba.

Da razjasnimo sad šta je trol. Trolovanje je ovo što si citirala, a autor je trol.
Prilično je jasno i odakle dolazi

Ja bih mu poželeo dobrodošlicu.
Izvolo trol, uđi, nemo' se izuvaš.
Predaj knjižicu na šalteru, sestra će te prozvati kad dođe doktor.
Gaston Gaston 14:00 14.05.2008

A Drago...

Ako se to ne desi, sta onda?
Atomski mrav Atomski mrav 14:08 14.05.2008

Re: A Drago...

Ništa, pojeo vuk magarca, a Drago uvek može na pecanje... :)
Gaston Gaston 14:11 14.05.2008

Re: A Drago...

:))))))
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:15 14.05.2008

Re: A Drago...

Gaston
Ako se to ne desi, sta onda?

Ako se ne desi....Izgubiću sto evra jer sam se upravo javno opkladio sa Ninoslavom...
Zeks Zeks 14:16 14.05.2008

Nije obicno pecanje...

...to je simbolicko pecanje...i peckanje
hoochie coochie man hoochie coochie man 14:20 14.05.2008

Re: A Drago...

Drago Kovacevic

Ako se ne desi....Izgubiću sto evra jer sam se upravo javno opkladio sa Ninoslavom...

Lako ti je sad da se kladis kad si video sta sam pisao na drugim blogovima.:)))
Upravo ovako.
Dobio si tih 100 evra, garant:))
Colin_bgd Colin_bgd 14:15 14.05.2008

Konkurs

Drago, to sto vi govorite nije nemoguce. U sustini pitanje je samo ko ce da zastupa ruske interese u Vladi Srbije. Zalosno, ali je tako. Za DSS je prirodno da nastave sa svojim radnim zadatkom, ali mislim da se ni Rusi vise tvrdoglavo ne klade na konja koji gubi. Danasnja izjava Lavrova mi se cini kao poziv da se dodje u Moskvu na konsultacije, tj. na otvoren ruski poziv kandidatima za upraznjeno radno mesto, da se predoce CV-ji i predstavi "biznis plan" DSS-a i SPS-a, pa da Putin u Medvedevoj kozi odluci koga ce da aminuje...

Videcemo...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:18 14.05.2008

Re: Konkurs

Colin_bgd
Drago, to sto vi govorite nije nemoguce. U sustini pitanje je samo ko ce da zastupa ruske interese u Vladi Srbije. Zalosno, ali je tako. Za DSS je prirodno da nastave sa svojim radnim zadatkom, ali mislim da se ni Rusi vise tvrdoglavo ne klade na konja koji gubi. Danasnja izjava Lavrova mi se cini kao poziv da se dodje u Moskvu na konsultacije, tj. na otvoren ruski poziv kandidatima za upraznjeno radno mesto, da se predoce CV-ji i predstavi "biznis plan" DSS-a i SPS-a, pa da Putin u Medvedevoj kozi odluci koga ce da aminuje...

Videcemo...

Rusi i Evropljani su ovde na istom poslu...
I biće tu odlazaka i u Brisel i u Moskvu...
Recimo, Dačić će ići u Brisel, a Koštunica, ako baš bude moralo u Moskvu...
AmosMouse AmosMouse 14:30 14.05.2008

dakle nista od predloga

pitah vec, ali bejah iskuliran ;-) da probam opet.

ovo je projekcija dogadjaja oko vlade i kritika (ili najava iste) ds-a od strane ldp-a zbog takvog raspleta. fair enough, kritika je ok.

ali ima li ldp predlog za drugaciji rasplet, imajuci u vidu rezultate izbora. dakle - neki predlog i neki bolji scenario, a da se moze ostvariti?

hvala
silver bullet silver bullet 14:34 14.05.2008

Kostunicina rec

Cisto sumnjam u ovakav rasplet. I ne zato sto ga DS nece (vi, Drago, izgleda citirate Press), nego zato sto Kostunica nece pristati na to.

Ja ne znam ni za jedno ozbiljno Kostunicino obecanje koje je on prekrsio.
Ma koliko suludo ono bilo.
Navedite mi ga vi ako se secate.

Tako je bilo od DEPOSA, do demonstracija 96-97, pa do obecanja koje je dao Milosevicu na tajnom sastanku.

Nece ici ta vlada sa DSS-om.

A i Rusima vise Kostunica ne treba jer se Tadic pretvorio u malog Kostunicu koji ispunjava sve sto je njima vazno.

Pomeranje u desno i ka Rusiji je zavrseno i nema nazad.
Onoliko koliko je bilo potrebno.

Kostunica je suvise zaljuljao brod.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:37 14.05.2008

Re: Kostunicina rec

silver bullet
Nece ici ta vlada sa DSS-om.


hm, zadnjih dana opet moram ucestalo da "lupam preporuke" na postove potpisane sa "silver bullet"

pozz
Brooklyn Brooklyn 14:37 14.05.2008

Re: Kostunicina rec

Pomeranje u desno i ka Rusiji je zavrseno i nema nazad.

?
desne partije; srs, dss i ldp su dobile manje nego sto se ocekivalo.
leve partije; ds i sps su dobile vise nego sto se ocekivalo.

kako je to pomeranje u desno?
AmosMouse AmosMouse 14:43 14.05.2008

Re: Kostunicina rec

Brooklyn
desne partije; srs, dss i ldp su dobile manje nego sto se ocekivalo.


ldp desna partija?!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana