Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Devojcice

Cetrdeset tri godine posle objavljivanja knjige " Feminine Mystique", cime je zapoceo feministicki pokret u Americi, najeksploatisanija grupacija u ovoj zemlji su Devojcice...Devojcice su izmanipulisane...Devojcice su prevarene, potcenjene, ponizene..Devojcice u Americi su unesrecene..

Bombardovane neprekidnim porukama o tome da nisu dovoljno lepe, dovoljno mrsave, dovoljno moderne, dovoljno seksualno slobodne, devojcice su se pretvorile u poslusne masine za oponasanje. One nemaju svoje snove, svoje stavove, svoje misljenje, one slepo prate medijske poruke koje im govore da nisu dovoljno savrsene...

Devojcice gladuju da bi bile kao njihovi nametnuti "idoli" filmske zvezde i manekenke...Marketinska masina se trudi da pogodi " sta decaci vole.." ali ne brine nimalo o tome sta zanima devojcice..Devojcicama se diktira sta da vole, kako da se ponasaju, kako treba da izgledaju...Devojcice su ostavljene i izdane...od svojih majki koje su nekad bile hrabre " feministkinje" a sad i same pisu eseje o plasticnoj hirurgiji i zavedene " Mitom o Lepoti" sanjanju da ponovo postanu Devojcice...

Devojcice se vise ne zabavljaju, u njih se niko ne zaljubljuje, Devojcice " pruzaju usluge". One su drugarice s" benefitima" koje na jednu SMS poruku trce u kuce svojih drugova i pruzaju im seksualne usluge...da bi bile popularne...a popularnost se meri brojem "kontakata" .Hooking up- neobavezni seks bez emocija.

Devojcice su izgubljene, izbezumljene, gladne i neispavane.I to ih cini zlovoljnim.A zlovolja se projektuje na druge devojcice...Devojcice nemaju drugarice, one imaju kruzoke u kojima se bore protiv drugih devojcica. Alfa devojcice protiv Beta devojcica...

Za to vreme decaci igraju sportove i kompjuterske igrice i sanjaju kako da sto pre napuste koledze i osnuju svoje YouTube-ove i Googlove.Devojcice za to vreme zahvaljujuci medijima koji ih lazu i iskoriscavaju sanjaju vencanice i "make-over" -e i jedva cekaju da porastu dovoljno da mogu da koriste sve prednosti plasticne hirurgije...

Njihove mame sve to ne primecuju jer su i same izludjene trcanjem sa Botox inekcija na Restalyne filere, laserske tretmane i svoje sopstvne plasticne liftinge.Usadjuju trepavice, operisu stopala da bi se sto lakse ugurale u sve tesnje Jimmy Choo cipele, liposukciraju kapke i kolena, farbaju svaku dlaku na "skrivenim mestima” da ih sede ne odaju...i ocajavaju sto hiruskim nozevima ne mogu da prerezu izdajnicke vratove

Mit o vecnoj mladosti oduvek je bio ljudska opsesija...Potreba za dopadanjem oduvek je bila deo zenske prirode..Ali patnja, bol i umiranje preskupa su cena za to "rajsko naselje". Spasimo Devojcice Diznijevske verzije zivota koja ih uci da ce biti nagradjene ako se odreknu svoje prave prirode. Naucimo ih da citaju pravu bajku o Maloj Sireni, o patnjama kroz koje je prosla i o strasnoj kazni koja ju je stigla zato sto se zarad nekog beznacajnog princa odrekla same sebe.


grozna slika

mislim da menjas uzrok i posledicu. nazalost mislim da su same zene krive kao sto ti rece njihove majke. a drustvo je ok, devojcice se ohrabruju da uzimaju science casove. ali nema ko da slusa, suvise su zatupljene.


to je samo nastavak

najvece lazi ljutske civilizacije-da princ postoji.Da on, kao sto smo ucili jos na nosi, jedini moze da nas sapse vecitog sna ili otrovne jebuke.Da je bez njega sve besmisleno, ( jer savrseni su jedino muskarci i jedino oni mogu da se bore i sa azdajama i sa vojskom i da imaju zamkove, belog kojna i kovcezic sa zlatnim sadrzajem), i da samo on, za nju,(ako ispuni sve potrebne uslove-lepota, mladost, pokornost i njavazniji-da svoje vrline cuva u njegovoj senci), moze da ostvari zamisljeni zivot.
I naravno, ona ne vredi nista i ne moze da ima postovanje sredine, ako je on nije odabrao, ako ga nema pored sebe.Jedina koja se izdvaja je majka svevisnjeg, koga je rodila u bezgresnom zacecu, te se nije uprljala grehom.Ona je jedinstvena.Sve ostale moraju da svoje postojanje i vrednost opravdaju ulovom princa i da svojim sposobnostima i vrlinama,(u najvecoj tajnosti), podupiru njegov uspeh i status i naravno, otvoreno igraju svoju ulogu trofeja.
Tako su koncipirana sva savremena drustva, da se po svaku cenu negira kvalitet i sposobnost zena u isforsiranu korist muskaraca, a devojcice samo slede uputstva.

Ali drage moje, jedini princevi na ovom svetu su muzjaci morskih konjica, jer jedino oni pristaju da im zenka, kada se oplodi prebaci jajasca, budu trudni i porode se i tako pokazu ko je tu faca da priskoci, kada je stvarno gusto.


Of Course...

i to naravno vazi za sve ostale....


?

Cetrdeset tri godine posle objavljivanja knjige " Feminine Mystique", cime je zapoceo feministicki pokret u Americi

zanimljiva istorijska teza. sta su onda elizabeth cady stanton and susan b. anthony?


This is a man's world

"Devojcice se vise ne zabavljaju, u njih se niko ne zaljubljuje, Devojcice " pruzaju usluge". One su drugarice s" benefitima" koje na jednu SMS poruku trce u kuce svojih drugova i pruzaju im seksualne usluge..."

Argh, prerano sam napustio USA. U ono vreme nije bilo tako dobro.


hehe..

Quote:
Argh, prerano sam napustio USA. U ono vreme nije bilo tako dobro
Quote:


Buhuhahaha!

Ali si taman na vreme stigao u Srbiju (ako jesi) - jer to sad kod nas polako ulazi u modu.
Iza O.Š. "S.K." iz L. oral je 100, a koitus 50! Osmakinje su sedmakinje uzele na zub jer su srozale tarifu!
Idiota je oduvek bilo pa šta sad?


zar nije to tuzno ?

Kad malo bolje razmislim, ni mi ne kaskamo za USA, zar ne ?
Pogledajte ovdasnje devojcice: i ovde postoje Alfa i Beta vrste, i ovde se dele na one pozeljne i nepozeljne; da ne idem dalje.
Osvrnite se oko sebe, pri odlasku na posao gledajte omladinu sto ide u skolu.
BTW, cula sam da i ovde roditelji za 18. rodj. cerkama poklanjaju nove grudi


-:o

Čitao sam da Amerikanke, u godinama, odlaze na estetsku hirurgiju polnog organa, da bi im i taj deo izgledao savršeno. Zatezanje, skračivanje, sužavanje... Jedna je čak izjavila da se sada oseća 20 godina mladje. Rekla je da to nije tražio njen muž, nego je ona osećala potrebu da sebi povrati samopouzdanje i privlačnost. Toga nema u Srbiji.


ono,

ja bi rekla da vise muskaraca nego zena ima te vrste plasticnih operacija, ali ajde....


ukrasavanje

>>Toga nema u Srbiji.


A je li to positivno ili negativno (to sto se to jos ne radi u Srbiji)


Skroz negativno

Ja to vidim kao ono staro - ko se važe, na život polaže.


Ja to ne vidim ni kao

Ja to ne vidim ni kao pozitivno ni kao negativno.


Ma

to je definitivno pozitivno. Težnja ka savršenstvu koja počinje na najintimnijem delu ličnosti i kasnije se širi ka svim ostalim centrima, dok ne dodje i do mozga (ako ga negde ima).


and now something completely different

Na BBC-u http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/6108414.stm

There will be virtually nothing left to fish from the seas by the middle of the century if current trends continue, according to a major scientific study.

E hebi ga ako razumem, ubise se vezbajuci da utrose kalorije a niko da se seti da prestane da zdere.

depresivno.


Slazem se

samo isto tako mislim da se taj nazovi "fenomen" siri polako i na sve druge zemlje u svijetu naravno putem medija.

"Today is grey skies, tomorrow is tears,
you'll have to wait til yesterday is here." (T.W.)


Boze kakva je to istina

potpuna i tuzna istina i stvarno ne bih volela da sam sada devojcica ...mada i kad sam ja bila devojcica ('93) teenage , bilo je isto tako tesko pratiti i ispratiti u svakom pogledu sve te nametnute modele.I i dan danas ne znam kako sam ostala normalna (ja bar mislim da jesam). Sad je gore u drugom pogledu. Cini mi se da su do tada devojcice i imale mozga dok ove sto pristizu u poslednjih 10ak godina izgledaju ko da nemaju uopste sopstveno misljenje (sto je najgore i nemaju). Zalio mi se onomad moj prijatelj kako kod njih 'sve moze'( u sexu ) a sto je opet najgore one i ne znaju sta je to 'sve'(tj. neke stvari) al nema veze pristaju da bi bile in. Devojcice daa,daa...
I sto je isto tako grozno kaze ne uzivaju ali pristaju i 'sve moze'.
A moje devojcice iz USA (moje male rodjakice 17 i 21) cudovista.Mama ih vodi u Kaliforniju na probno snimanje (mozda postanu modeli), tenis , plivanje , clanstvo u kantri klubu sa sve mojom tetkom njihovom mamom i tatom koji tu igra golf,cheerlidersice, alfa i gama ,stipndije za colegge, surovost ako druge devojcice nisu 'cool'mada ipak nisu u toj meri kao ostale americke devojcice zle. Ima tu malo i od naseg starog srpskog mentaliteta i vaspitanja pa nisu skroz zastranile...
ali da je zajebano zajebano je ...
jedino da ti je devojcica Ana Ivanovic...mozda je hobi ili sport resenje ...


Možda je hobi

ili sport rešenje, kažeš ti. Da, ali za mesec dana. Posle opet ne vredi. Pravo rešenje je sistem vrednosti koji su detetu u svest ostavili roditelji. Ako su oni preglupi, preslabi, prezauzeti, prefrustrirani, preambiciozni, pretenciozni... oni svoje neuroze i stremljenja prenose na decu. Dokle mama tvojih rodjaka njih vodi u CA na probna snimanja da postanu top modeli, dotle su one samo instrument maminih frustracija. Bile i ostale.


pre 20 + x godina

kada sam ja bila teenage girl, bilo je IN biti dobar djak, i sa decacima biti drug (i biti bolji u skoli od njih). Citali smo bajke i ismevale ih. U Pepeljugi nam je najbolji lik bila zla polu sestra (bilo koja), Snezana je bila predmet ismevanja, a sve smo vise volele konja od princa i tako se u jednom trenutku i upisale na jahanje.
Ali avaj... Nazalost ko ne plati na mostu, on placa na cupriji, i tako sada moja mala cerka sanja o princezama, princevima i konjima (onim roze i plavim sto idu uz barbike), i jako je zainteresovana da bude njalepsa u razredu (ko te pita za uspeh)... Smrc, smrc...