Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Jelena Krajšić

Jelena KrajšićJelena KrajšićJelena Krajšić,
Rođena pre 30 godina, uvek živela i planira uvek da živi u Novom Sadu. Školovala se u Jovinoj gimnaziji i na Filozofskom fakultetu na NSU.

Osam godina radila novinarski posao. Najduže u novosadskoj TV i video produkciji Urbans i kao dopisnik TV B92 i produkcije VIN. U Urbansu počela u martu 2000. godine i istog leta se sa kolegama sakrivala od milicije po raznoraznim stanovima. Te burne godine počela da radi na tada novoj emisiji Vojvodina Sat 1 koja je emitovana na TV Crna Gora i preko satelita bila dostupna građanima Srbije kao jedan od retkih nerežimskih programa. Osim toga bila novinar i aktivista u predizbornim kampanjama 2000. godine Spremi svoju zimnicu i Glasno, i učestvovala u projektima Ka Evropi i Restart. Na mnogobrojnim snimanjima prešibčila Hrvatsku, BIH i Vojvodinu uzduž i popreko. U Urbansu bila i najredovniji rurals, radila za emisiju Zaharija Trnavčevića Znanje na poklon, jer strašno voli da komunicira sa običnim, jednostavnim svetom na vojvođanskim njivama i salašima. Autor desetak dokumentarnih filmova.

Pre Urbansa radila kao suvi početnik na dve novosadske radio stanice i pisala za nedeljnik Nezavisni. Osim toga pisala za nedeljnik Kibic Fenster i dnevnike Građanski list i Dnevnik.

Sada aktivna u NVO Centar Niti koja se pre svega bavi ekonomskim osnaživanjem nezaposlenih i neobrazovanih žena na selu.


sta je bolje od

sta je bolje od prechana?
prechanke!!!
ps. mogao bi jedan prechanski blog-grupnjak :-)))


:)

Ако нисам погрешила дан... срећна ти слава :)


Lilly hvala :)

neverovatno, eto, to što si se setila...


Kako bi bilo da malo otkrijes lice na slici?