Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Novi blogeri/New bloggers

Kao i prošlog petka, možete pročitati najavu novih blogera kao i da se upoznate sa njima.

Ana SofrenovićAna SofrenovićAna Sofrenović

Ana Sofrenović je filmska i pozorišna glumica rođena u Beogradu, u
mešovitoj srpsko-britanskoj porodici. Pored uspešnog bavljenja glumom Ana Sofrenović je potvrđena pevačica, prevashodno jazz i filmske muzike. U toku svoje karijere, naročito filmske, nagrađivana je na mnogim domaćim i inostranim festivalima. Krajem devedesetih živela je i radila nekoliko godina u Londonu, gde je igrala u nekoliko serija BBC-a i ITV-a kao i nekoliko filmova, ali nije prestala da radi u Srbiji.

Januara 2006. godine nastupila je u Carnegie Hall-u, u Njujorku u okviru koncerta kultne američke kompozitorke i vokaliste, Meredith Monk. Aktivno putuje i pristustvujemnogim eksperimentalnim radionicama sirom sveta koje se bave istraživanjem ljudskog glasa kao bezgranicnog kreativnog prostora kao i multimedijalnim performansom.

Goran MiletićGoran MiletićGoran Miletić

Rođen pre 34 godine u gradu iz kog su ponikli Ministar kapitalni, Savetnik Ministra za rokenrol i neki ideolozi Obraza. Još kao mlad shvatio je da ga zanimaju neke druge stvari (tada se to zvalo društveno-politički rad), pa je bio aktivan u mnogim organizacijama od Crvenog krsta, Ferijalnog saveza do amaterskog pozorišta. Došao u Beograd i tokom studija prava bio je aktivan na jednom protestu i pomagao više nevladinih organizacija. Pošto je u Beogradu ostao i odlučio da i dalje bude domaći izdajnik, od završetka studija se bavi ljudskim i manjinskim pravima. Radio je nekoliko godina u Fondu za humanitarno pravo kao Regionalni koordinator, a od 2004. je u Švedskom helsinškom odboru za ljudska prava. Održao je stotine predavanja iz pomenutih oblasti, napisao isto toliko raznih izveštaja i nastaviće i dalje tim tempom.

Inače, NE voli sve što vole mladi u Srbiji i misli da ovde može biti bolje.

Hugh Griffiths

Hugh Griffiths is Investigation Consultant to clients such as Amnesty International, the Government of Belgium, OSCE, BBC and others. Working forthe Institute of War & Peace Reporting (IWPR), he co-ordinated a team oflocal reporters who conducted a thorough research of war crimes, organisedcrime and corruption. He also worked as training consultant for the Swedish Government and, from1999 to 2001, as Country Director for the Kosovo Field Mission where he wasin charge of project design and implementation in Albania and Kosovo, primarily in health programmes.
 

Hju Grifits je savetnik u istraživanju klijentima poput Amnesty International, Belgijska vlade, OEBS, BBC i drugih. Radeći za Institute of War & Peace Reporting (IWPR) koordinisao je tim lokalnih reportera koju su radili na temeljnim istraživanjima ratnih zločina, organizovanog kriminala i korupcije. Radio je kao trening konsultant za Švedsku vladu, a od maja 1999. do maja 2001. bio je Country Director u Kosovo Field Mission, gde se bavio kreiranjem i implementacijom projekata u Albaniji i na Kosovu, prvenstveno na polju zdravstva.

David Solomon

From a Burmese-Russian-Persian-Babylonian Jewish family lived in London, spent huge amounts of time in the Middle East and delighted to have escaped London for the joys of Belgrade.

Previous life: humanitarian diplomacy, failing miserably to save the world from itself especially from the human condition, and especially the Israelis and Palestinians.

Current incarnation: moved to Belgrade in 2004, obsessed with documentary cinema a la Francaise, director of two documentary films in the mad, bad and wonderful lands of Balkania, also producing documentaries for Japanese State TV and currently National Geographic and looking forward to my own third film's emergence in Israel & Palestine sometime in 07. Ideas welcomed. A lot of travel and a lot of love for this place and the people who find themselves here.

Iz burmansko-ruske-persijske-vavilonsko-jevrejske familije, živeo u Londonu, proveo mnogo vremena na Srednjem Istoku i oduševljen je što je pobegao iz Londona za radosti u Beogradu. Došao u Beograd 2004. opsednut sa dokumentarnim filmovima, režiser dva dokumentarna filma na ludim, lošim i prelepim predelima Balkanije, takođe producirajući dokumentarce za japansku državnu televiziju i trenutno National Geographic.

Jedva čeka svoj novi film o pobuni u Izraelu i Palestini koji će biti gotov negde 2007. Ideje dobrodošle.

Mnogo putuje i mnogo voli ljude koji su našli sebe ovde.