Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

SRECNI PRAZNICI !

 

Postovani znani i neznani PRIJATELJI,

SRECNA NOVA 2007.SRECNA NOVA 2007.

Nisam dugo na BLOGU, ali sam imao niz kontakata, pisama, poruka, koji su me ubedili, da uprkoc " cajtnota" u kome sam neprekidno, ipak ima smisla, pa i da je privilegija, biti na BLOGU. Imao sam i nesto malo negativnih iskustava, pa i negativnih misljenja/stavova, ali su se uglavnom kretali u prostoru civilizovanog dijaloga, sto je takodje velika dobit.

Sve u svemu, nadam se da cemo se nakon izbora pribliziti za jos koju stepenicu, ne samo ulasku u EU, vec i standardu i nacinu zivota koji ce nam omoguciti da prethodne godine stradanja, muke, bede, nemastine, ratova...sto pre zaboravimo, sto ne znaci da necemo i dalje identifikovati krivce i traziti od pravosudnih organa adekvatne kazne za nihove prestupe.

I da ne kvarimo atmosferu onima koji se spremaju za slavlje, ili su ga vec otpoceli slavama, Bozicem(katolickim)....pa sve tako do kraja januara.

Zbog svega o cemu sam ranije pisao, na ovom mestu, kao i zbog svih nas, mislim da je najbolje  kad stvari OD NAS ZAVISE, da se mi pitamo, bar u onome sto mozemo sami da resimo. Kako kaze jedan slogan, parafraziracu ga: " Nemojte da Vas boli uvo za sve, da Vas posle ne bi bolela glava"

 

OD SRCA SVIMA NA OVOM BLOGU ZELIM PRE SVEGA LEPE DANE SLAVLJA, U RADOSTI I VESELJU, SA STO MANJE PUCNJAVE I PETARDI,  A SA STO VISE DOBROG STIMUNGA, KOJI NAM U SRBIJI TAKO NEDOSTAJE. ZELIM VAM MIRNE DANE U SRBIJI, ZELIM VAM USPESNE POSLOVNE REZULTATE, ZELIM VAM DA BUDETE SPOKOJNI U SVOM DOMU, NA ULICI, NA POSLU, NA UTAKMICI...ZELIM VAM DA IMATE PUNO PRIJATELJA NA SVIM KONTINENTIMA..

SVIM ZENAMA ZELIM DA  U OVOJ GODINI IMAJU STATUS KAKVE IMAJU NASE MAJKE, SESTRE, KCERI, SUPRUGE, PRIJATELJICE.....POSTOVANE, UVAZAVANE, VOLJENE...

MLADIMA ZELIM DA IMAJUI VIZU U DZEPU DA PUTUJU GDE ZELE, ALI DA OSTANU OVDE, DA RADE ZA SEBE I POMALO ZA SVOJU DRZAVU, KAKVA GOD DA JE, A MOZE DA BUDE MNOGO BOLJA, JER TO OD NAS ZAVISI...

SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE, ZELIM SVAKU SRECU, ZDRAVLJE I MIR.

REDAKCIJI BLOG/A SE ZAHVALJUJEM NA SARADNJI, UZ ZELJU DA CELOKUPAN B92 BUDE I DALJE SVETIONIK DEMOKRATSKIH PROMENA.

SVIMA VAMA KOJI CITATE OVE REDOVE CESTITAM BOZICNE I NOVOGODISNJE PRAZNIKE!!!

VAS

B.KOVACEVIC/COLE 


Dragi Kneže,

Hvala za lepe želje.

A tebi i svima tvojima : " DA VAS NE BOLI ŠTA VAS JE BOLELO I DA VAS VOLI ŠTA VAS JOŠ NIJE VOLELO !" i naravno puno zdravlja, glasova, radosti i ljubavi preko cenzusa, sreće i slobode.


EH...

Hvala, hvala, hvala...Nadam se da se, mozzda, vidimo u starom kraju, zavicaju, kako smo nekada o tome ucili...Hm!Sta osta od nejga osim secanja na minula vremena.,..poneka ulica, stara zgrada i vec otrcani stos o pozutelim fotografijama...(mozze li se to zameniti...u skladu sa vremenom..otrcanim kompojuterom u kome su na hardu sve ispomene?)
Preko cenzusa...naravno da, ali se nadam da to nije jedina sreca, ako i jeste??? Sretoh jednu prijateljicu juce, koju nisam video poodavno...uz niz komplimenata mi rece.."kakva steta sto si pamet podario politici..." Pa da sam je imao...verovatno i ne bih, ali mi nije zao..bar se ne stidim(kako to starinski zvuci..)
Ajd sad da ne preteram...u reminiscenciji...
Pozdrav...i naravno, kao sto sam rekao...
OD SRCA..SRECNO!
BK COLE


Cole,

vidi ovako...ta sećanja su delić života, a ja nikako to ne mogu da zamenim hardverima, prosto fali im, recimo, dimenzija mirisa...ja kad otvorim kutiju sa starim fotografijama (znaš ono "rek'o deda, pred smrt, da ti uzmeš slike koje voliš"), pa kad me zapahne miris memle i suvog bosiljka, dakle nema kompjutera koji bi mi dočarao taj miris zatvorenih, hladnjikavih i leti i zimi, gostinskih soba ( u kojima se obično čuvaju te fotografije,u kutiji pokrivenoj starim svadbenim peškirom). Meni znači, deo je moje priče...inače najviše volim dve: sliku mog pradede, starog 3-4 godine, u foto-radnji u Kg, na ćilimu, sa pejsažnom pozadinom, uredjenog za slikanje, zalizane retke kosice ("Ki kraljić!") i svečano obučenog u prugastu - pidžamu !... i druga, taj isti deda u bridž pantalonama, mlad i jak, za uzdu drži vranca koji se propinje...pa reci!Moje, ne dam nikom !

A sreća sva, daleko bilo, nije u cenzusu...al' bi jedan delić mogao da bidne...

Ovo oko politike, sigurno nisam baš objektivna, politika mi je pasija...ako se ti ne baviš njome, ona se tobom ipak bavi, pa ti vidi...ne mislim da je šteta u politiku pamet uložiti, pa makar se i ne video odmah rezultat (a tako obično biva)...videće se jednom, na njemu će se graditi, na zrncu tvoje, moje, nečije volje, ljubavi, želje da bude bolje, pravednije, slobodnije, naprednije...to je dugoročno ulaganje.


Kaze jedan

nekada uvazavani pisac M.Gorki u predstavi "Na dnu"..."ponekad je i laz velika uteha.."...Salim se naravno...secanja su deo nas, secanja na bivsa vremena, stare prijatelje, preminule drage osobe....itd...a svakodnevica je egzistencija, struja, voda, grejanje....pijaca...popravka kola i svasta jos.
Statisticari umeju da izracunaju koliko covek provede vremena u spavanju, voznji, kupatilu....jedino ne mogu da uhvate ono o cemu i ti govoris...ono cega nema u compu...i kad vec pomenuh M.Gorkog...u istoj predstavi se kazze:" Biti covek, to je vise nego biti sit..."
Pa dobro..i cenzus je vazan zbog svega, zbog buducnosti pre svega.Porazno je za Srbiju ko u ovom trenutku ima vecinu, nadam se da se to nece ponoviti..osim jos u ovom krugu.
Nadam se susretu...jednoga dana,,pa se javi/obavezno!
Poz
BKC


"Sećanje...

je čudna lupa, koja male stvari uveličava"...rek'o Balašević...


Kaze pomenuti Dj.B.

nesto mi se i on..."promenio" da ne kazem nesto drugo...ali ko zna koliko smo se i mi sami promenili...dakle kaze...u svemu se mora imati mera..pa i u secanjima...Sve sa merom i u ogranicenim dozama.
Inace je ovde, u Kg/u, pored kampanja, bilborda, tradicinalnog novogodisnjeg haosa...i radnici Vojne fabrike/oruzari vec par dana zaposeli zgradu skupstine grada..cekajuci Vladu da razresi dug koji ima prema njima..Inace je hladno..oko -5C...i suvo...Tako ce kazu biti i za NG...Ja ocekujem da mi uvedu gas..da ga svecano puste, pa makar i za kampanju iskoristili ovi na vlasti...ajd poslacu ti nesto vise, ako te zanima..na private...da ne zloupotrebljavamo Blog..
Pozd.
BKC
PS>ako te jos nesto zanima..iz starog kraja....pitaj


odavno...

promenjen čuh, ja se držim stihova, ostalo svrstavam u njegov sopstveni stih "Ne volem..."


Sta se sve potrosilo i istrosilo

u "ovijeh" poslednjih dva desetlecca..Koliko je ljudi nestalo, koliko umrlo, stradalo...pa i mi sto smo "pretekli" treba da imamo bar "duple godine" zivota...Nije ni cudo onda sto su mnogi koji su se "drzali" poklekli na kraju. Sto se nekad govorilo kod nas "gde ces u cetnike 45/te"..Ko bi rekao da ce se u nih ici u 21.veku?? Aman!
Tako i pesnik/pevac, saborac DJ.B.ode u svoju sopstvenu pesmu "ne volem.."...ili mozda sve to treba da se desi bas tako.Nema vise iluzija, pa cak ni zima sa onim velikim snegom iz secanja na detinjstvo, sankanje niz, tek u izgradnji,Zmaj Jovinu ulicu koja se spusta sve od bolnice, prema "Bubnju"..ili vec cuvena Kosovska ulica, jedna od najstrmijih, u kojoj smo se skupljali samo zimi, da proverimo ko ima najbrze sanke...Nema vise ni dugih klizavica...pa kad se niz njih spustis, u specijalno izglancanom djonu starih gojzerica..i viknes ono cuveno : "Cuvaaaaaaaaaaajjjj" (sto bi trebalo da znaci sklanjaj se)...Iz te carobne kutije secanja ostao mi je i docek jedne od Novih godina, na sceni teatra J Vujic, kada sam recitovao neku od pesama Deda Mrazu, kako bih zasluzio poklon (koji se najcesce sastojao od staklastih secernih bombona, plasticnog automobilcica i cokoladica "zivotinjskog carstva)...a onda je pala ogromna jelka, sa sve svecicama i zahvatila zavesu na sceni...Vise se nikada nije slavila NG na sceni teatra...Nekako su to bila lepsa, sporija, vremena..ne samo zbog cinjenice da smo bili mladi..vec je bilo tako..
Eto to je tako kad pocnes da pises o secanju na Dj,B.pa zavrsis negde ..ko zna gde...ili da sve to "Potrazzimo negde u predgradju..."(Zbog toga sam se i preselio iz centra Kragujevca u Sumarice)..Mogao bi od svega ovoga da nastane i roman tipa "Amarcord"..pa prekidam na vreme.,..Jos mi samo fali Felini
Pozdrav
BKC


"Potrazi me, u predgradju...."

Sad ste me podsetili na jedan lep dan odlazece godine. I na jednog divnog kragujevackog prijatelja, Ladu Leskovara... u mojim sabiranjima, ova godina je imala mnogo suncanih dana... onako, licnih, pa lepih... naravno, Sunca nikad dosta, pa Vam zelim jednu osuncanu 2007. I da miris sumarickih livada ne pokrije zagusljivost skupstinske sale... da me ne shvatite pogresno, samo napred u tu salu, ali nemojte da vise vremena provodite u njoj nego u svom predgradju.

PS. Izvinite, ako sam tokom protekle godine polemisala sa Vama vise nego sto je pristojno. Naprosto, iz istog smo grada, a meni je nekako interesantno da sa Vama polemisem... obecavam, necu prestati ni kad broj 6 u godini zamenimo brojem 7. :)


Samo napred

hvala na lepim recima kojih nikad previse....Trudio sam se i proslog mandata da svaki slobodan trenutak provedem u Kragujevcu, koji bez ozbiljnog razloga i potpuno nekriticki, jednostavno volim!!!Tako da ne brinete..zbog toga.
Sto se polemike tice, nje nikad, takodje, dosta, a posebno kad je na mestu..te Vas molim da ako se desi "incident" da udjem u skupstinu, nastavite sa prozivanjem za sve sto mislite da nije bilo dobro...to mi uvek pomaze..u svemu...dakle ..ne odustajte, kao sto ni ja neccu.
Hvala za komplimente, ako sam ih dobro razumeo...
Poz i srecni PRAZNICI
BKCOLE


Quote:Sta osta od nejga osim

Quote:
Sta osta od nejga osim secanja na minula vremena

Nemoj tako, Cole. Malo li je. Secanja su tako mnogo.
Pozdrav i sve najlepse starom kraju (od koga se u srcu nikada nisam ni rastao)


Nije malo

posebno kad covek ima cega i koga da se secca, ali i s kim da podeli secanja.
Stari kraj je uvek stari kraj, ma gde bio....tvoja ulica, tvoje drvo (ja sam imao jedan orah, recimo), tvoj cosak, skolski drugovi...ja bar imam puno toga!
Veliki pozdrav
i srecno
BKCole


Hvala

Hvala na lepim zeljama! SVE NAJBOJLE I VAMA!!!


Novogodišnji vic

Došao Deda Mraz u Srbiju i pita malog Mikicu:
- Šta hoćeš da ti poklonim?
- Deda, nisam jeo pet dana, pa ...
- Ho, ho, ho, ko ne jede, nema poklon!


zgodno, duhovito...

....ali nije bas optimisticki,....daj neki bolji..srecniji
u svakom slucaju pozdrav
Bkc


Sve najlepse zelje

i Vama i Vasoj porodici, kao i svim blogerima na b92


Hvala

sa zeljom da zaista bude bolje u svakom smislu te reci!!!
Poz
BKC


Najlepše želje

Srećni praznici svima. Neću vam poželeti puno zdravlja, sreće... Želim vam da Srbija što pre postane deo Evropske porodice.


Mala ispravka

...da NAM, a ne VAm,Srbija postane deo evropske porodice"
bez obzira gde se nalazite...
poz
bkc


Postovani gospodine Kovacevicu,

Zelim Vam Srecnu i Zdravu Novu 2007.godinu.Mozda ce i mojoj malenkosti godine koje dolaze podariti povratak u domovinu.


I ja se nadam

u Vase ime....boricemo se da tako bude.
SRECNI VAM PRAZNICI UZ ZADOVOLJSTVO I SRECCU!
Ponesto i OD NAS ZAVISI!
POZ
BKC


Srecnu Novu gdinu zeli vam

Srecnu Novu gdinu zeli vam ekipa "Mucki" na srpski nacin: Del Boj Dinkic i Rodni Albijanic:


ne znam gde ste to pronasli

ili ste se sami potrudili, ali je odlicno.posebno Dinkic, ali bez onzira na to, hvala Vam na lepim zeljama.
SRECNO!
BKC


Zoks, kad rece Albijanic

SMS poruka koja mi je stigla pre neki dan:" da vratite Miroljuba Labusa ukucajte 01, da vratite Chedu Antica ukucajte 02, da vratite Branku Boshnjak ukucajte 03,da vratite Micu Albijanica ukucajte 04, Kseniju Milivojevic 05, Gorana Paunovica 06. Cena poruke 50 din + PDV. Novac ide preko Nacionalne shtedionice za predizbornu kampanju G17+. Veliki brat Mladjan Dinkic"
Srecno vam svima sve, ali bez njih


They make me puke - all of

They make me puke - all of them!


Bljaaaaaak, a specijalno kad

Bljaaaaaak, a specijalno kad kad GA vidim sa dzitrom u rukama. Tad ne samo da mi dodje da make puke of him, nego ..........


Pre par meseci, prica mi

Pre par meseci, prica mi jedna moja poznanica, izasla ona sa nekim prijateljem na splav, narucili po kafu i sok, a na bini u cosku gitaros sa gitarom - Dinkic! On drndao i tralalikao, oni pijuckali sok, a kad dosao kelner da naplati - racun oko hiljadu i po dinara. "Muzicki dinar", kaze im nonsalantno kelner na njihove proteste i odere ih.


A može li i bez...

A može li i bez Koštunice?


Uh, bez njega bi bilo super,

Uh, bez njega bi bilo super, vrh ^ :) Toliko su odvratni on & comp, i toliko su mi ogadili zivot da ne mogu chak ni da zamislim zivot bez njih. A to bi bilo zivot. Kakva luda zelja :)


Zokster,

Ali Delboy i Rodny su pozitivci!!!Izvini, ali morao sam da pokusam da zastitim lik i delo mojih omiljenih pekamskih likova!!!...:)
Uostalom bas Del rece: "Naredne godine u ovo vreme bicemo...hm...imacemo demokratsku vladu"...
:)


Poštovani prezimenjače...

...želim ti sve najbolje u ličnom i društvenom životu i želim tebi i svima nama da na kraju sledeće godine kažemo - Eto, bolje je nego prošle godine...


Hvala na lepim

zeljama.Nadam se da ce nam zaista svima biti bolje , pa i da konacno stvari pocnu OD NAS da ZAVISE!
Hvala na komentarima, ozbiljnim i argumentovanim, koji su doprineli da i moj blog bude pristojan i demokratski.Nadam se da ce biti prilike da nastavimo i sledece godine sa zeljom da se jednoga dana i upoznamo, zasto da ne!
VAMA I VASOJ PORODICI, VASIM PRIJATELJIMA ZELIM MIRNU I BLAGORODNU NOVU 2007 GODINU I UGODNE PRAZNIKE
Vas Prezimenjak
BK Cole