Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

O narodnjaci sve Vam je u šaci...!

 

Ko je jos na razznju?Ko je jos na razznju?

Parafrazom  jedne Balaseviceve pesme mogao bi se definisati politički milje u kome se vodi kampanja za izbore 21.januara...Doček Srpske (kalendarski neusaglašene) Nove godine, koji je organizovala "narodnjačka koalicija", bio je vrhunac ne samo kiča, već i političkog neukusa i nevaspitanja...I ovoga puta nije u pitanju Bora Čorba, kao bivši pomočnik ministra za kulturu(???!) i roker nacionalnog zanosa, jer bar njega dobro znamo.Kazzu da je od alkoholičara gori jedino ne-izlečeni alkoholičar, ali ON sam je manji problem...zbog toga i postoje adekvatne institucije! Veci su problem oni koji se "slade" slušajući njegove baljezgarije...Tako je prof Vladeta Jankovic, istaknuti funkcioner DSS-a davao izjave da Ceca-nacionale nece pevati na pomenutom doceku, ali se ona ipak ne samo pojavila, vec i napevala a sve uz zdusnu podrsku i cupkanje premijera V.K...Vladeta, profesor, ne rece ni rec posle toga.Ipak se nada mestu ministra spoljnih poslova.Nekako u isto vreme uhapsise Cecinu-Arkanovu kumu iz Makedonije, zbog sverca preko 400 kg kokaina...da ne sirim dalje pricu o tome, jer je svakom normalnom sve jasno... 

Sandra Raskovic Ivic, se slatko smejala Borinim "dosetkama i banalnostima" kao da na fakultetu nije učila nista o simptomima delirijuma.....Ipak je ona samo kci pok.Jovana...pa kako je on spasao Srbe tamo, tako ce i ona da spase Srbe na Kosovu...Nadam se da nece biti u prilici da i nas spasava ovde...

I da ne nabrajam dalje svu tu bulumentu neartikulisanih faca, na cijem celu je bio ministar "kapitalac"...a onda redom...ministri, pomocnici, čausi...

Zanimljivo je kako su  ubedili nesrecnog premijera da skine kravatu i da povrh svega ode na veceru, na splav, gde ga je sacekao gen.dir objektivnog Javnog servisa mocni Aleksandar Tijanic..Ne znam koji je splav bio u pitanju, ali preporucujem gazdi istog da sto pre osveŠta doticni splav, kako ne bi u narednom periodu potonuo...jer gde Voja zgazi nogom tu "trava ne nice"...

I sta da se kaze jos, kad je sve receno na doceku.

Nista, samo muk i tisina..i nada da ipak OD NAS ZAVISI!!!

BK COLE 

 

 


Zašto uvek k**** sviram

On je samo covek od krvi i mesa
Ali cudotvorac koji cini cuda
On ce biti nasa omiljena blesa
On ce biti samo nasa dvorska luda

On ce nasu volju pribliziti svima
To ce biti njegov drustveni zadatak
On je rodoljub u sluzbi rezima
Ckalja, Maksim Gorki, Paja Patak


Zbilja odvratno... mogao bih

Zbilja odvratno... mogao bih da kažem da je to bila kruna odvratne predizborne kampanje. Još samo tri dana do predizborne tišine.

BTW, odličan naslov posta.


uh

Kada čovek pogleda onaj snimak ne zna se koji lik ostavlja veći utisak- Koštunica sa stisnutim ustima i užagrelim očima, k'o nasmejao bi- k'o ne bi, k'o zapevao bi- k'o ne bi, Sanda sa mrtvom životinjom oko vrata dok viče "Boro, Boro", enormna glava Velimirova koja joj viri preko ramena ili Matija u Šerlok izdanju.


Dobro ste zapazili

..ja sam nisam zeleo da ih sve apostrofiram, kako bi i Vi imali sansu da ponesto dodate...Ovo je bila jedna od vecih sramota Beograda...akademici...dileri...i ostali!!!
SRAMOTA
BKC


Branislave

Ne snalazim se sa ubacivanjem slike u komentar...nekada reci nisu potrebne: http://ivana.mojblog.co.yu


ni ja bas nisam vican

tome ali sam video fotku,,,,ODLICNO!!!
Zurim na konvenciju u NS, pa cu sutra probati da je ubacim
poz
BKC


Mozda bi ipak...

Mozda bi ipak trebali da budemo realni i svatimo da je to u Srbiji najnormalnija stvar!
Trebali bi da svatimo da ovde pola populacije glasa za radikale, da je ovde Ceca napunila Marakanu i Usce, da je ovde Obilic bio prvak drzave, da se ovde Legija skrivao u svom stanu godinu dana, da ovde ubijaju zasticene svedoke kao pse na ulici i da smo truli u svim porama drustva!

Mozda bi trebalo to da svatimo, ali ja NE MOGU i NECU!


Naravno...mediji su svima

isprali mozgove...gde je tu kulturna politika drzave...itd..da ne trosim reci...ne mislim da treba da slusamo samo hor beckih decaka ili Strausa...ali ni vasar u Bgd-u nece nam doneti dobro....
Bgd mora 21, da da odgovor...jer OD NAS ZAVISI, da li ce pritivizam biti nacionalna strategija..
BKc


Naravno...mediji su svima

isprali mozgove...gde je tu kulturna politika drzave...itd..da ne trosim reci...ne mislim da treba da slusamo samo hor beckih decaka ili Strausa...ali ni vasar u Bgd-u nece nam doneti dobro....
Bgd mora 21, da da odgovor...jer OD NAS ZAVISI, da li ce pritivizam biti nacionalna strategija..
BKc


Tako je!

Od svih nas zavisi da li ce Kostunica ponovo biti premijer Srbije. Razmislite dobro da li je bolje glas dati LDP-u i na taj nacin dati mogucnost da Kostunica opet bude premijer ili glasati za Bozidara Djelica i omoguciti mu da nastavi ono sto je radio u Djindjicevoj vladi. Razmislite dobro.


Šta je...

...frka u Krunskoj...:))


Ne znam za Krunsku

Znam da bi svako od nas trebalo da razmisli racionalno. Ako DS dobije najvise glasova daje i premijera. Sto vise glasova DS dobije u odnosu na folkersku koaliciju to je veca sansa da Bozidar Djelic postane premijer. Da li u ovom trenutku postoji bolji kandidat za to mesto? Ne. I to je cinjenica.


Šta je ...

...frka u Krunskoj?
Vaš predsednik je dogovorio sa Koštunicom sve detalje, pa onda gurno Đelića kako ne bi bilo skroz očigledno..
Šta je.. Pokazuju istraživanja da vam glasovi klize..


Izvini, ali meni izgleda ...

... kao da sam sa sobom pričaš.


Razmisli i ti,

ali stvarno. DS NE MOZE da ima vise od DSS i G17 zajedno. I plus socijalisti, ako udju. Katastrofa. Ko ce onda da ima vecinu i da predlaze premijera? KO? Kostunica. I ko jedino moze da pomogne DS-u? Ko je logicno da im pomogne? Pogodi iz tri puta...


Quote: Bilo nekad: "Od svih

Quote:
Bilo nekad:
"Od svih nas zavisi da li ce Kostunica ponovo biti premijer Srbije. Razmislite dobro da li je bolje glas dati LDP-u i na taj nacin dati mogucnost da Kostunica opet bude premijer ili glasati za Bozidara Djelica i omoguciti mu da nastavi ono sto je radio u Djindjicevoj vladi. Razmislite dobro."

Ma, stvarno?!Ko vam je to rekao?
Glasanje za DS-"bilo nekad", kao u vasem nick-u!


I bice opet

U to sam potpuno siguran.


I bice opet

U to sam potpuno siguran.


Nikad više...

Imate vi svoj DSS koji vodi Tadić...
I samo budite "racionalni"...


?!?!?!?

Šta vi to rekoste, "It takes..."?

Nemate nikakve šanse protiv "Bilo nekad". Njegovi/njeni postovi su savršeno čisti, inteligentni, logični, staloženi, zasnovani na argumentima i istini koja je lako proverljiva. Nema vrludanja, eskiviranja, prenemaganja, zamajavanja, izleta u lične uvrede itd.

Ili mislite, ili odustanite od replika sa njim/njom.
A najbolje vam je da se složite sa njim/njom, kao ja.
U svalkom slučaju, imajte u vidu da komentari po sistemu "tek da se nešto kaže" kod ovog blogera ne proizvode ništa.

Dracena


Opa...

....znači "bilo nekad" je Dracena..
Ako, ako..


Prevod

Ne znači.
Nego znači da je "Bilo nekad" korektan i odličan diskutant.

Gde si ti, Drago, video da ja hvalim svoje komentare?

Priznaj jednostavno da je "Bilo nekad" OK. Biće ti lakše. Možeš i da pokušaš da ga/je vrbuješ za LDP. Mada mislim da su šanse za tako nešto još manje, nego za osporavanje njegovih/njenih argumenata, upravo zato što je čovek/žena OK.

Dracena


Bilo nekad...

...nije nikada napisao/la suvislu rečenicu ako izuzmemo stranačke slogane i ono što toga dana Krstić i šaper kažu da treba pričati.
A u pametnijoj, kreativnijoj varijanti postuje pod nickom Dracena..:)))


Upornost umesto argumenata?

Hvala na komplimentu, ali nisi u pravu.
Ovo se već jednom dešavalo, kad ste svi od reda tvrdili da se iza nicka Dracena kriju Krstić, Šaper, čitav DS, čak je pominjan i DB. Iako ja imam izgradjen i potpuno različit stil, a i moje uspele ili neuspele šale su na kilometar prepoznatljive, bili ste uporni. To znači da je kod tebe u pitanju metod, a ne uverenje. Izgleda da kroz neku vrstu golootočkog "toplog zeca" mora da prodje svaki bloger koji nije simpatizer LDP-a.

Najlakše je argumente proglasiti bezvrednim sloganima. Onda sa njima niko ne mora da se suoči. Ako su to samo stranački slogani, kako to da još nisam videla da je i jedan od njih osporen?

I na kraju, već sam ranije, čini mi se baš tebi rekla da sam se lično uverila koliko katastrofalan marketing ima DS. Da se oni oslanjaju samo na marketing, a ne na veliki broj veoma sposobnih ljudi, veruj mi, sad bi imali status kao npr. Liga za Šumadiju (nemam pojma šta je to, ali baš je zato dobar primer).

Pozdrav
Dracena

PS: A da možda jedan isti čovek (npr. Nenad Čanak) ne postira pod nickovima Drago K..., Sonja K... i Kristina K...? Kao što vidiš, ovakva sumnja ima bar neko logično uporište.


Pa ja nisam rekao...

...da možda pod nickom Dracena ne postuje Krstić ili Šaper.:)))
I u opšte ne hvalim marketing DS-a. I ja ga smtram očajnim, ali mislim da je skup i konstantno prisutan.
Hvala na poređenju sa Sonjom K. i Kristinom K. Čast mi je.
I rukoljub Dracena...:))


?

Ja sam rekla da ste svi govorili da pod mojim nickom postuju Krstić, Šaper i malte ne pola Srbije.

Ne hvališ marketing, jer znaš da ga nema u postovima "Bilo nekad", odnosno da se ne radi o predizbornim sloganima, nego o političkim stavovima jednog ozbiljnog pripadnika DS-a.

Nisam te poredila, nego rekoh da je veća verovetnoća da jedan čovek iz vaše koalicije piše pod tri nicka sa prezimenom K, nego da jedan te isti čovek iz DS-a piše pod dva potpuno različita nicka, sa potpuno različitim stilom, pa čak i donekle različitim političkim stavovima. Prost logički zaključak kao dokaz da nisi u pravu, i ovaj dokaz nije upućen tebi, jer ti znaš da nisi u pravu, nego onima koji čitaju ovu naši raspravu.

Za rukoljub...Iju, ju, ju...nemojte... neprijatno mi je, gos'n Kovačeviću. (Prešao si me sa ovim rukoljubom, priznajem.)

Pozdrav
Dracena


dracena, savet iz prve

dracena, savet iz prve ruke...drago je jedan od najupornijih ldp-komentatora na blogu te je svaka dalja komunikacija sa njim - cisto gubljenje vremena :-) a to K je pitanje Ko je zaista? meni je stil prepoznatljiv. a tebi? ;-)
ps. drago, i ako mi odgovorite, ignorisacu vas. niste vredni diskusije&vremena. ovo je bio samo izlet, da se nadjem prijatelju u nevolji. poz.


Hvala BoL

Pravi si drug.

U pravu si, sa Dragom sam već ranije imala dosta muke i zaključila da je naročito loše kad je ljubazan, jer odmah potom sledi noga u zube. Ali morala sam da se umešam zbog očigledne višednevne nepravde prema "Bilo nekad".

Za ove silne "K." nemam pojma, svašta mi se sad vrti po glavi, počev od Jozefa K. pa do Fidela Kastra. A po stilu svi mi malo liče na jednog četvrtog "K" ovde!!!

Ali baš nas briga!? Uživaj, pozdravi društvo i odremajte ponekad u životu.

Pozdrav
Dracena


Taman posla Dracena...

...sa ovim "nogom u zube".
To je samo aktiviranje sindroma "malih razlika" koji Vi izazovete svojim veštim zamenama teze..To stvarno kraj mene ne prolazi.
Eto, konačno priznajete aktivizam u Tadićevom DSS-u. A ja sam to provalio na prvome postu.
Dubok naklon Dracena...


Male razlike? Ko? Šta?

Ništa nisam razumela, osim DSS, a to je ista priča već mesecima. Nemam šta da komentarišem.

Knicks, Drago
Dracena


Haha BoL..

....nemojte molim Vas..najpre me komentarišete,prokazujete meni simpatičnoj Draceni, kvalifikujete, a onda mi skrećete pažnju da ne odgovaram..
BoL, BoL, to klinci zovu zašikavanjem..


BoL: "dracena, savet iz prve

BoL:
"dracena, savet iz prve ruke...drago je jedan od najupornijih ldp-komentatora na blogu te je svaka dalja komunikacija sa njim - cisto gubljenje vremena :-) a to K je pitanje Ko je zaista? meni je stil prepoznatljiv. a tebi? ;-)
ps. drago, i ako mi odgovorite, ignorisacu vas. niste vredni diskusije&vremena. ovo je bio samo izlet, da se nadjem prijatelju u nevolji. poz. "

Vi ste stalno u nekim teorijama zavere, te ko se krije iza kog imena, te ko se javlja pred izbore.....ali uvek uredno napisete "ja sad odoh da trepcem, ovo je bio samo izlet"....


pa da!

sta mi mozes? :-p
ti krivo? :-))))


Ljubomora.

Ma da, BoL.
Ljubomorni, ništa drugo. Samo ne znam da li na mene zbog tebe ili na tebe zbog mene.

Pozdrav
Dracena


...pa su zzbunjeni (ugurani

...pa su zzbunjeni (ugurani u zzbun :-)


Si.

Ne znaju šta će pre: da li prvo pa drugo, ili obrnuto.


pa sve okolo naokolo...

BoL.

Potpuno si blesava.

Idi spavaj. Evo i mene ste zarazili. Nije mi bilo dosta brige da mi vi ne propadnete od nespavanja - sad moram i za sebe da se sekiram! Samo mi je to falilo!


nemoj da se sekiras, ja vec

nemoj da se sekiras, ja vec spavam!


'ku noc.


Lepo spavaš.

I lepo spavaj.


Hrkljuz,

tako se to zove-ta disciplina,


A je l' olimpijska?

Da i mi prijavimo naše takmičare? Srbija to vežba svaki dan, možemo da napravimo timova ihaj!!! Uostalom, jesmo li ozbiljna država ili nismo?


nije olimpijska,

jer jedino mi imamo potrebni urodjeni gen, tako da nema konkurencije-samo interno.


Koja šteta!

A ja baš počela ozbiljne pripreme: Savila neke tekstove u rolnu i brljam po stolu, ionako ne znam šta bih drugo sa njima u pola četiri. Ma, šta da ti kažem, strava je!

Odoh da razmotam tekstove i da pokušam malo da radim. Propašču fizički, psihički, mentalno, emocionalno, porodično, finansijski, materijalno, nepokretno i pokretno, društveno, državno...


shta,

ti ne zivish u Srbiji?
Mislim, kada ti se to vec nije dogodilo.


Ma kako nije!

Ali ti znaš da se ovde istorija ponavlja, makar i na prazno.
Pa sam se uplašila. Možda je to na prazno još gore nego na puno.


jao draga dracena,

probaj da odesh negde drugde,
mi se ovde zezamo,(vishe histerichno),
a u stvari je tuzno.


Nemam pojma.

Toliko su me ske...li, da nisam pametna šta ću sa sobom.
Ćuti, rasplakaću se u ovaj sitni sat, ovako umorna.

Najviše bih volela da se vi svi vratite, pa da jednom napravimo nešto ljudski od ove lude zemlje.


evo ti dracena jedan cvetic.

...a ti si pchelica :-)


Na ruke: BebiOdLončara

Dracena je u ćošku.
Ne može da vam se javi.
Preneću joj poruku.

Dracenina mama


Drago je klasican

aktivista jedne stranke u nastanku. I dalje misli da je stranka ciji je clan nepogresiva i da je njen lider uvek u pravu. Bice zanimljivo pratiti Dragovu evoluciju tokom narednog perioda ako se recimo desi da LDP ipak udje u postizbornu koaliciju u kojoj ce biti i DSS. Ne znam koliko godina ima Drago i nadam se da se radi o veoma mladom coveku posto mi je neverovatno da neko ko ima preko 25 godina ne pamti koliko su kompromisi (dobri ili oni manje dobri) sastavni deo politike i u Srbiji i u svetu.

Dracena, vama hvala na pohvalama. No, ne ucestvujem ja na blogu zbog toga. Zelja mi je samo da nase ostrascene aktiviste nateram da stvari sagledaju malo sire od onoga sto je uska stranacka vizura. Drago jos uvek ne vidi nista vise od te vizure i zato ovde sve one koji ne misle kao njegova stranka i on naziva kojekakvim imenima.

Inace, na sajtu Inicijative mladih sam uporedio svoje stavove sa stavovima politickih stranaka. Identican procenat slaganja imam sa DS i LDP. Ja cu svakako glasati za DS, jer ne mislim da je dovoljno samo "ispaljivati" parole. Zelim da se u Srbiji bolje zivi i znam da to u ovom trenutku jedino DS moze u tome da pomogne gradjanima Srbije. Besmislene su optuzbe da je Boza Djelic nekakav zrtveni jarac. Istina je medjutim da su se i narodjaci i G17 Plus, ali i LDP uplasili cinjenice da DS kandiduje upravo najboljeg Djinjdicevog ministra za ovo mesto. Zato i kazem da je glas za Bozu Djelica dobro investiran glas. To je ujedno i glas protiv radikala ali i protiv toga da Kostunica bude ponovo premijer.


Za mene svakako

znate koliko imam godina, pa i cinjenicu da bas i nisam aktivista, a posebno ne fun bilo koga.Nesto malo saznanja imam o tome sta je ko radio u DOS.u, jer sam bio clan Predsednistva DOS.a i poslanik u Skupstini.Vrlo kriticki posmatram delovanje svih stranaka i koalicija, pa i onima kojima pripadam iili sam pripadao...Naravno imao bih sto sta da primetim i kod nas, ali je kampanja u zavrsnoj fazi pa ne bi bilo korektno, da to bas sad kazzem...a i ne vidim zasto bih.Ipak kada ta saznanja poredim sa ostalima LDP/LSV....ima apsolutno najmalnje razloga da trpi kritiku...dakle najvise pozitivnog.Kada je DS u pitanju moglo bi se puno toga zameriti...od nedoslednosti i kohabitacije sa DSS/om, do jako mlitave kampanje,,,da ne govorim o kandidatima i centralizaciji u njihovom odabiru,Primer Kragujevca je najbolji za to jer od 7 kandidata, predlozenih sa te liste, ja, koji imam puno prijatelja u DS/u KG, skoro da nikoga ne poznajem,...a kamoli da imaju bilo kakvu spec tezzinu u gradu...sto nama moze samo ici na ruku,,,ali objektivno je tako...DS je u vreme Djindjica bio generator svih desavanja i promena..Da li je Djelic, bio najbolji ministar kod Djindjica? Pa tesko da bi se mogla napraviti takva rang lista...Imao bih puno argumenata da Vam dokazem da i nije bilo tako.Osim sto je Bozza simpatican i ambiciozan,,,sa svakako visokim rejtingom...nije on bas tako bezgresan u svemu...a drugo..svi su se oni keshali o Djindjica..Mislim da je za Bozzu to preveliki zalogaj, kao i da on nema tu vrstu hrabrosti a ni digniteta da bude premijer...mozda ipak samo min finansija...
I da ne pomislite da sam sa njim u losim odnosima, ne dapache!!!Ali ovo nije Francuska....i to on jos nije ni shvatio ni razumeo...Djindjic je imao autoritet koji je sticao pravim potezima a Bozza je ipak tehnicki odradjivao posao...ne bas sjajno uvek!!!
BKC


Prezimenjače...

...potpuno se slažem sa Vama glede Đelića.
Kad se racionalno razmišlja onda je on zaista Tadićev "lažnjak" kao predlog za premijera. Evo zašto:
Premijerska funkcija je po količini vlasti i moći ubedljivo najznačajnije u našem političkom sistemu.
Predsednička funkcija je više predstavničke prirode,ceremonijalna, ako se izuzmu neka ovlaštenja oko sistema odbrane (što se opet može relativizovati, jer šta danas znači odbrana) i nekih poslova u vođenju spoljne politike. Politički ga donekle ojačava činjenica neposrednog izbora iako Predsednika sa takvim ovlaštenjima nije u opšte potrebno birati neposredno.
Kad bi Tadić ozbiljno mislio o tome da DS-u pripadne premijerska funkcija, on bi bio kandidat za premijera.
Mogao je to izvesti tako da je odmah dao ostavku,pa zajedno budu provedeni i parlamentarni i predsednički izbori, mogao je i tako da ostavku dade po završetku izbora. Ne. On je u nekoj "loži" pristao na scenarij da premijer bude Koštunica a on Predsednik. Po formiranju Vlade sačekaće još malo i raspisati predsedničke izbore, kako bi to bio razlog da još malo odgode konačno rešavanje kosovskoga pitanja.
Kad je Tadić odlučio promovisati Đelića?..Kad su unutar članstva DS-a počela gunđanja da oni ne bi baš rado da Koštunica bude opet premijer i kad su istraživanja pokazala, a DS ih redovno radi, da značajan broj glasova odlazi ka LDP-u.
Priča sa Đelićem će završiti ovako - Tadićev DSS će dobiti više od Koštunice i naravno saopštiti da im pripada premijersko mesto. Onda će iz Koštuničinog DSS početi priča kako je samo oni znaju pričati, zatezanje, protok vremena. Biće već saopšten Ahtisarijev plan, dizaće se temeratura, "spasavaće" Kosovo, a Tadić će lepo izaći na TV, obratiti se naciji, kazati kako baš njegovoj stranci pripada premijersko mesto, ali kako je situacija dramatična, kako je biti ili nebiti,kako je potrebna mudrost i kompromis, pa je on odlučio da u interesu Srbije ( uz dodatak je za DS dobro što je dobro za Srbiju)), dodeli mandat Vojislavu Koštunici, samo da bi zemlja izašla iz političke krize.
Đeliću će to biti kompenzovano mestom ministra finansija, a Koštunica će pristati da u penziju pošalje Stojkovića ili eventualno se reši Jočićevih usluga.Ići će naravno i podrška u drugom krugu predsedničkih izbora.
Ako budu imali dovoljno glasova za ovu kombinaciju oni će to sigurno ovako izvesti. U tome ih jedino mi možemo sprečiti, i zato je ovako opšta prljava kampanja protiv LDP-a. Sada oni ne sprečavaju naš ulazak u parlament, jer to više nije moguće. Oni pokušavaju sprečiti naš dvocifren rezultat koji bi uklonio ovakav scenario.
Glas za DS je stvarno glas da Koštunica ostane premijer.


Delimicno bi mogao biti

tacan Vas scenario....Nece se Voja lisisti ministarstva sile, oa ni Jocica...a umesto Stojkovica ce naci jos gorega...Jos malo pa ce sve biti jasno, ali da ne bude da nismo rekli..
Kako god LDp/////ulazi u Parlament.. mozda i sa dvocifrenim rezultatom...Bilo je velicanstveno u NS
poz
BKc


Kad sam pre mesec dana...

...na internoj kladionici u mome odboru napisao 10,1..svi su me gledali kao da sam pao sa Marsa. Danas kažu, najbliži si dobitku...
Kakvu god sledeću kombinaciju uradila dva DSS-a, oni će biti na političkom gubitku. Na žalost i mi sa njima.
Ali, proces ide dalje. Otpašće bar neke zablude..


U Dragovom komentaru

kao i obicno ima podosta nelogicnosti i zlonamernosti.
Ulogu i ovlascenja predsednika drzave Drago i aktivisti njegove stranke oblikuju u zavisnosti od dnevno-politicke potrebe da se po aktuelnom predsedniku obicno izruci gomila uvreda i vrlo cesto neargumentovanih kritika. Tako je recimo na blogu o stradalim vojnicima Tadiceva uloga u sistemu odbrane veoma vazna. U ovom blogu vidimo da to ipak nije. Sta je od te dve tvrdnje tacno, verujem da ni Drago ni aktivisti nisu bas sigurni.

Zanimljiva je i ta konstantna teorija zavere koja postoji u istupima Draga i aktivista. U ovom njegovom postu se pominje i "loza" valjda u zelji da se tome doda i nekakav masonski karakter navodnog dogovora koji po Dragu postoji izmedju DS i DSS. Da li je onda potrebno dati neki ozbiljniji komentar na Dragove optuzbe? Cini mi se da nije.

Ponavljam da ce mi biti veliko zadovoljstvo da vidim sta ce Drago reci kada se nista od onoga sto je napisao ne desi i kada LDP pristane da udje u postizbornu koaliciju u kojoj ce mozda biti i DSS.


Ne znam sta Drago moze da kazze

ali ja mogu da Vam TVRDIM da ova koalicija nece biti u postizbornoj koaliciji u kojoj je DSS...Nemam nista protiv kladjenja...politika jeste alhemija ali ne bas takva, da se mogu pomesati ulje i voda...
Bicu na Blogu i posle izbora..pa me podsetite sta sam napisao danas
BKC
PS>Ne brinite naci ce Voja nacionale politicke satrape


Naravno da neće...

..slažem se prezimenjače. Pa nismo mi u politici da bi poverenje i ideje potrošili podržavajući DSS-ove.
Nikakva kombinacija sa Koštunicom ne dolazi u obzir..
Ne dolazi ni sa drugim strankama u sadašnjoj Vladi, samo što ni jedna neće preći cenzus.


Verujem da ni DOS

svojevremeno nije mogao ni da sanja da ce neke stvari zavisiti od jednog Baneta Ivkovica. Zivot vrlo cesto ume da bude daleko komplikovaniji nego snovi koje sanjamo.


Eh, bilo nekad...

...znaš ti na šta treba reagovati, stari si ti vuk.
Nisam rekao da nema ovlaštenja oko sistema odbrane. Vrhovni je komandant. Ali odbrana je danas više spoljna nego unutrašnja politika.
A glede vojnika - da. Bila je njegova obaveza i još je - da svaki dan proziva one koji koče istragu. Nisam ga čuo da to radi.Verovatno misli da to nije u državnome interesu. I imam pravo prozivke što iz principijelnih razloga, a što zbog činjenice da sam u njega investirao glas.
Ovaj scenario koji sam ti izložio propada samo ako bude od nas zavisilo. Ako ne bude, odnosno ako budete sa sestrinskom strankom i manjinama mogli napraviti Vladu, želiš li opkladu. Ili, ovako. Hajde da se opkladimo da Boža Đelić neće biti predsednik Vlade.. Ovde, javno, pred svim blogerima...


Bozidar Djelic nece biti premijer jedino

ako DS bude imao ne bas previse ubedljivu vecinu u odnosu na DSS i ako LDP (ima dobre sanse da udje u parlament) iz nekog veoma sebicnog razloga kaze da ne zeli da podrzi vladu u kojoj bi bio i DSS iako bi DS u njoj imao vodecu ulogu. To jeste moguc scenario koji bi svakako doveo do nepotrebne krize u kojoj niko nece biti premijer a Kosovo odlazi u roku od par meseci.
Licno mislim da bi to bilo veoma neodgovorno ponasanje politicara.

Drago, da li izuzev Kosova postoji ijedno pitanje oko kojeg se tvoja stranka ne slaze sa DS-om? U to ne ubrajam pricu o Kostunici kojeg ni ljudi u DS-u nikako ne mirisu, ali su samo svesni cinjenice da i on postoji.


bilo nekad

dobronamerno pitanje (odma' da kažem da nisam ničiji aktivista, ali ovde, kako vidim, je to teško poverovati)

recimo da se ostvari ta kombinacija tih triju stranaka

da li veruješ da takva varijanta može da opstane ( i funkcioniše) i kako bi se to izvelo?


U pravljenju koalicija se

uvek polazi od stvari koje su zajednicke svim stranama. Siguran sam da ih je i u toj kombinaciji moguce pronaci. Potrebna je dobra volja. Pravljenje vlade nije i ne bi smelo da bude igra klinaca ispred zgrade u kojoj onda kada se posvadjaju svako ode svojoj kuci i nikom nista. Da li politicari smeju sebi da dozvole takvo ponasanje?
Pitanje drzave i gradjana je uvek daleko ozbiljnije i jako je vazno pokazati odgovornost u tome. Svaki mesec svadje i nepotrebnog prepucavanja politicara Srbiju kosta jako mnogo.

LDP svakako ima pravo da kaze da nesto nece. Pitanje je samo da li se na taj nacin ponasa veoma sebicno prikrivajuci to nekakvom brigom za opstu stvar. Iz biografije vodje ove stranke jasno se vidi da je uvek sledio samo sopstveni interes i zelju da bude u centru paznje. LDP je inace 5. organizacija u kojoj je CJ clan u poslednjih 10 godina sa jakom zeljom da im bude na celu. Jedino mu u DS-u to nije uspelo i zato i toliki bes prema ovoj stranci. Pre toga je bio predsednik Studentskog politickog kluba, Centra za modernu politiku, LDF-a i na kraju LDP-a.


hm hm hm

mislim da mi nisi odgovorio na pitanje
u svakom slučaju, hvala na trudu
i slažem se - dobra volja je preduslov za početak bilo kakve akcije, ali ne i potvrda da će do realizacije iste doći


Snezana

Ne znam da li bih mogao da pronadjem idealno resenje kako napraviti takvu koaliciju. Mozda bi malo vece ucesce javnosti u tom procesu bilo najbolji nacin. Zamisli da se u jednom studiju nadju predstavnici svih stranaka koje bi trebalo da cine tu koaliciju i da kazu u cemu se slazu i u cemu vide probleme. Takodje i da kazu ko su njihovi kandidati za ministarska mesta. Verujem da bi se pod pritiskom javnosti vrlo brzo pronasli resenje.
Kostunica je podao, Ceda tvrdoglav i podosta sebican, Dinkic alav. Dobro je da iznad svih njih stoji DS koji moze da amortizuje te probleme.


Bilo nekad

Prokić je kod Timofejeva rekao da im ne pada na pamet da na bilo koji način podrže vladu u kojoj je DSS, jer je njihov cilj da u naredne 4 godine postanu velika stranka i neće praviti sumnjive kompromise.
Sasvim legitiman stav, ali malo se izleteo sad kad na sacv glas viču kako je SAMO NJIMA stalo do toga da Srbije napreduje... Na znam kakv će to napredak biti ako za 3 meseca ne budemo imali vladu, pa opet izbori, ili ako vladu formiraju one ne-daj-bože partije...


To mi nekako lici na ono

Posle mene potop. Ne volim toliko sebicne ljude.


Kviz

Drago:

"Glas za DS je stvarno glas da Koštunica ostane premijer"

Pitanje:
A ko će biti premijer ako ja svoj glas dam npr. LDP-u?

Zaokruži tačan odgovor:

a) Koštunica
b) Nikolić
c) obojica
d) neko treći (napiši ko)
e) niko
f) ne znam

Pozdrav
Dracena


...

...
edit: post greškom ovde, ne znam kako da izbrišem


Rang lista

Đinđićevih ministara... E, to bih volela da vidim... Liderčići malih partija, ali velikih sujeta, više registrovanih članova nego osvojenih glasova, me(n)talac-sindikalac ministar za rad i zapošljavanje, i sve tako redom... Đelić je bio jedan od retkih iza koga je stajala zavidna profesionalna biografija... A baš me zanima šta drugi mogu da stave u svoj CV!


Evo osetih se prozvanim

pa Vas skromno pozivam da pogledate moju biografiju..koja nije kao Djeliceva, naravno, ali nije manja casna i sa manje vaznih rezultata...u okviru onoga sto sam radio...Ne zaboravite da je Kostunica u junu 2000/te bio na 4%...da je KPJ ili SKJ imala 2mil clanova pa im/nam se drzava raspala..itd...dakle brojnost sama za sebe nista ne znaci, ako iza toga ne stoji jos nesto...A sto se Djelica tice, mogao bih da napisem ponesto, kao sto rekoh...ali bi to bilo shvaceno kao kampanja.pa me podsetite kad prodju izbori i on naravno NE POSTANE PREMIJER...nesumnjivo bih voleo da pre njega vidim nego VK....ali..to se nece dogoditi jer je drugaciji dogovor Tadica i VK
BKC


BKC

Ne znam zašto ste se osetili prozvanim, ako smem da priznam nisam ni znala da se bili u toj vladi. Mene više zanima po kojim, osim po partijskim, zaslugama su Dragan Milovanović, Nebojša Čović, Vladan Batić, Dušan Mihajlović, Miodrag Isakov, Vuk Obradović, da ne nabrajam dalje, bili u toj vladi? To je bio truli kompromis na koji je Đinđić morao da pristane u takvom političkom trenutku. Vama su u ovoj kampanji puna usta Đinđića i proglasili ste se nejgovim jedinim i istinskim naslednicima, pa me zanima kako niste spremni na kompromis koji bi evenutalno bio za nijansu više u interesu Srbije nego u interesu vaše koalicije. Jednostavno, šta ima prioritet - nacionalni ili partijski interes?


Pa jedini sam ovde

koji, javno, brani ili objasnjava sta se,kako i kad dogodilo, a da ja znam ili sam ucestvovao.Dakle da sam bio toliko ambiozan, kao veci deo, bio bih u Vladi, ali nisam pristao! Drugo nije Djindjic morao na to da pristane, vec je postojao Koalicioni sporazum po kome su clanovi predsednistva DOS/a mogli da udju u deo Vlade, koji je sam Djindjic nazvao politickim krilom Vlade i postojalo je drugo krilo, tzv.ekspertsko...kako god, gde je Zoran manje vise sam odabrao saradnike..Toliko o toj Vladi...dakle nije bio truli kompromis, vec Koalicioni sporazum potpisan pre izbora..U njemu je i svasta drugo pisalo, cega se retko ko pridrzavao, kao npr..."da se zabranjuje clanicam DOS/a da primaju u svoje clanstvo bivse clanice SPS/a,JUL/a i SRS/a..." Vise za Vasu informaciju..Sta ja mislim o tome, rekao sam cinom ne ulaska u politicko krilo! Niti sam bio fun niti sebe smatram naslednikom u bilo kom smislu Zorana Djindjica..niti sam bilo ciji fun...te tako ni u ovoj koaliciji ne mislim da neko na taj nacin treba da misli..Stoji cinjenica da se programski nasa Koalicija u najvecem delu slaze sa Djindjicevim politickim i reformskim premisama...pa se to tako i prepoznaje. Kompromis je naravno u politici neophodan, pa i Srbiji, ali za to mora da postoji i druga/treca.... strana, pa volja za njim..itd. Ponekad je kompromis veca steta..kao u slucaju kada je VK proglasen za naseg kandidata protiv (SM)..Ja i jos nekoliko clanova DOS/a smo bili protiv , jos juna 2000/te, ali smo pristali na kompromis, jer je vecina bila za...Pa je ispalo sta je ispalo...Kazete sta ima prioritet partijski ili nacionalni interes? To deluje kao onako lepo zamka pitanje, ali po malo i kao floskula...Prvo treba da se dogovorimo oko toga STA JE NACIONALNI INTERES, ako pod tim podrazumevate sve gradjane Srbije...za mene je ulazak u EU, a za mnoge druge nije, za mene je nacionalni interes izrucenje Mladica i ostalih, a za mnoge druge nije,,,,Nije dovoljno rasiriti zastavu i reci ajmo sad svi pod nju pa sta bude...Kada bi sve bilo tako jednostavno, onda politika ne bi ni postojala...Da li je interes Srbije da "onako" slavi NG, sa sve Cecom i Borom corbom....a onda nam kazete Vi gledate partijski interes,a Kostunica nas pljuje u nacionalnom interesu...Nece biti!
BKC


BKC

Hvala što ste me informisali šta je bio vaš koalicioni (DOS) sporazum, ali vi ste u toj koaliciji već imali bivšeg člana SPS Čovića, koji je posle postao potpredsednik vlade, pa se čak i pominjao i pominje u kontekstu priče o političkoj pozadini ubistva premijera, zatim ste imali i Dušana Mihajlovića, a ja nisam zaboravila ortačenje Nove demokratije sa SPS... Pa je i on postao, ni manje ni više, nego ministar unutrašnjih poslova! Ako to nije bio truli kompromis, ja ne znam šta je to onda bilo!

Slažem se da je nacionalni interes pridruživanje EU, hapšenje Mladića i ostalih optuženih za ratne zločine i da to svakako nije SNG aralukanje i blamaža, ali mi nije jasno kako će nas u EU odvesti to što vi (koalicija) imate stav da će biti ili kako vi hoćete ili neće biti nikako. Vi biste da me uverite da je bolje da sačekamo 4 godine da vi porastete i postanete velika partija/koalicija (reako Protić kod Timofejeva), pa ćemo onda da hapsimo i pridružujemo se, a ne da definišete šta je nacionalni interes i kako ga ostavriti i pokušate da dođete do nekog razumnog kompromisa? Ja bih zaista volela da posle 21. vladu formirate vi sa DS i strankama manjina, ali se bojim da to nije izvesno. Prema tome, šta je vaš plan B?


Ne ja sam samo

zeleo da Vam kazzem da su te cinjenice bile fakta pre rezultata izbora...Zasto su pojedine partije/lideri..bili u DOS.u...ne pitajte mene, jer ja u tome, na taj nacin nisam ucestvovao...zvucace kao opravdanje, a mozda i jeste, ali stavite to u kontekst vremena i vlasti SM, tada..Da ste pitali bilo kog gradjanina svi bi Vam rekli...ma neka bude ko bilo samo da on ode...sto se i desilo...Sacekajmo rezultate pa cemo videti sta ce biti..moguca su uvek iznenadjenja, jer izbori u Srbiji nisu tako izvesni....ako padne sneg...ili sunce sija..ili ko zna sta...sve moze da promeni sliku koju svako ima za sebe ili to kazzu analiticari...
Ne znam sta je Protic rekao...prosto ne stizem da gledam ili cujem sve...Ja znam sta ja mislim, kao sto znam da ne postoji varijanta pravljenja Vlade sa DSS/om ili sirom koalicijom u kojoj je DSS...Pretenciozno bi bilo danas reci da je moguca i ta kombinacija DS + LDP...+ manjine...jer u zbiru nece biti dovoljno..pa je pre moguca kombinacija SRS+DSS...e pa zbog te mogucnosti, nema kompromisa..npr. I nemojte na nasu koaliciju sav teret i odgovornost..Mi smo tek zapoceli politicki zivot...ETO VELIKIH pa neka se oni izjasne.Kako sada stvari stoje...i po onome sto ja znam..Bice povecana izlaznost u odnosu na procene...nece biti tolike apaticnosti..tako da ce i cenzus biti veci..mozda oko 190.000!!! Tako visok cenzus preskocice SRS, DS, DSS/NS, LDP/LSV/GSS/SDU, i G 17...ostali ce ostati ispod praga, osim manjina, naravno...Bice velikog rastura glasova..mozda i preko 15%...Nakon toga procenti/broj poslanika ce napraviti prostor za dogovor.Posto sa SRS/om niko nece, bar zvanicno, ostaje jako mali prostor...te se moze pretpostaviti da ce se dogovoriti DS, DSS, G-17 i manjine ...a u toj kombinaciji premijer ce ponovo biti Kostunica...ili nece biti Vlade..sto znaci da slede novi izbori....itd....To je realnost, sto ne znaci da ce politika slediti tu logiku..vec samo glasno razmisljam..
KAD BUDE OD NAS ZAVISILO U TOJ MERI, ONDA CE I NASI CILJEVI, OKO KOJIH SE SLAZEMO BITI REALIZOVANI
BKC


BKC

Koliko sam ja obaveštena, koalicija SRS-DSS nije moguća, jer su radikali rekli da neće sa DSS, ali ne isključujem mogućnost da se predomisle. DSS se, kao i obično, nije izjasnio. A sada mi recite, da li biste podržali vladu u kojoj je DSS da biste sprečili dolazak radikala na vlast? I zašto?


Malo predizborno propitivanje

ali ne skodi.Dakle ja nisam u plitiku usao da bih o sebi, nakon toga mislio lose...dovoljno godina ima, da ne moram njome da se bavim na "srpski" nacin..Izmedju radikala i DSS ne vidim nekuveliku razliku, osim sto su radikali "posteniji" jer to svoje opredeljenje ne kriju. Sa Radikalima nikada ne bih bio ni u kakvom savezu, pa samim tim ne mogu ni da podrzim bilo koju varijantu u kojoj su.Sa DSS/om sam bio u DOS/u i od samog pocetka sam shvatio sustinu njihovog politickog delovanja koja se vesto prikriva, kamenim licem VK, koji je jedini covek na svetu koji poruzni, kada se nasmeje(ovo je bio citat, jednog psihologa!)..Salu na stranu, njihova politika i stavovi se ne razlikuju od Radikala...elem pa ne mogu podrzati ni opciju u kojoj bi..npr..VK bio ponovo premijer...TZV Legalista je jedan od najvecih politickih stetocina koje je Srbija iznedrila, cak mislim veci i od radikala...i da ne bude zabune...to sam mislio i pre koalicije DOS....pa i napisao i davao izjave ..dakle ne samo na osnovu tog negativnog iskustva iz saradnje, kakve takve u DOS/u..Setite se samo DEPOS/a, Koalicije Zajedno/////a sve pod plastom principijelnosti....pa slucajno pade u zagrljaj Velji, Palmi i Arkanovoj udovici...da ne pricam o odnosima sa Amfilohijem, vojskom/tajnom sluzbom./////A AKO GRADJANI ZELE RADIKALE NA VLASTI...moj jedan glas, protiv, ih u tome nece spreciti...Moje je da kazzem....a svako neka veruje u sta hoce, ali mora i da zna da sve ima svoju cenu...Nesto se negde moze proci jeftinije, ali sa Radikalima i DSS/om cena je preskupa, za ovako napacenu drzzavu.
BKC


BKC

Quote:
A AKO GRADJANI ZELE RADIKALE NA VLASTI...moj jedan glas, protiv, ih u tome nece spreciti...Moje je da kazzem....a svako neka veruje u sta hoce, ali mora i da zna da sve ima svoju cenu...Nesto se negde moze proci jeftinije, ali sa Radikalima i DSS/om cena je preskupa, za ovako napacenu drzzavu.

a ja naivno poverovala da od vas zavisi... :-)


Malo predizborno propitivanje

ali ne skodi.Dakle ja nisam u plitiku usao da bih o sebi, nakon toga mislio lose...dovoljno godina ima, da ne moram njome da se bavim na "srpski" nacin..Izmedju radikala i DSS ne vidim nekuveliku razliku, osim sto su radikali "posteniji" jer to svoje opredeljenje ne kriju. Sa Radikalima nikada ne bih bio ni u kakvom savezu, pa samim tim ne mogu ni da podrzim bilo koju varijantu u kojoj su.Sa DSS/om sam bio u DOS/u i od samog pocetka sam shvatio sustinu njihovog politickog delovanja koja se vesto prikriva, kamenim licem VK, koji je jedini covek na svetu koji poruzni, kada se nasmeje(ovo je bio citat, jednog psihologa!)..Salu na stranu, njihova politika i stavovi se ne razlikuju od Radikala...elem pa ne mogu podrzati ni opciju u kojoj bi..npr..VK bio ponovo premijer...TZV Legalista je jedan od najvecih politickih stetocina koje je Srbija iznedrila, cak mislim veci i od radikala...i da ne bude zabune...to sam mislio i pre koalicije DOS....pa i napisao i davao izjave ..dakle ne samo na osnovu tog negativnog iskustva iz saradnje, kakve takve u DOS/u..Setite se samo DEPOS/a, Koalicije Zajedno/////a sve pod plastom principijelnosti....pa slucajno pade u zagrljaj Velji, Palmi i Arkanovoj udovici...da ne pricam o odnosima sa Amfilohijem, vojskom/tajnom sluzbom./////A AKO GRADJANI ZELE RADIKALE NA VLASTI...moj jedan glas, protiv, ih u tome nece spreciti...Moje je da kazzem....a svako neka veruje u sta hoce, ali mora i da zna da sve ima svoju cenu...Nesto se negde moze proci jeftinije, ali sa Radikalima i DSS/om cena je preskupa, za ovako napacenu drzzavu.
BKC


Malo predizborno propitivanje

ali ne skodi.Dakle ja nisam u plitiku usao da bih o sebi, nakon toga mislio lose...dovoljno godina ima, da ne moram njome da se bavim na "srpski" nacin..Izmedju radikala i DSS ne vidim nekuveliku razliku, osim sto su radikali "posteniji" jer to svoje opredeljenje ne kriju. Sa Radikalima nikada ne bih bio ni u kakvom savezu, pa samim tim ne mogu ni da podrzim bilo koju varijantu u kojoj su.Sa DSS/om sam bio u DOS/u i od samog pocetka sam shvatio sustinu njihovog politickog delovanja koja se vesto prikriva, kamenim licem VK, koji je jedini covek na svetu koji poruzni, kada se nasmeje(ovo je bio citat, jednog psihologa!)..Salu na stranu, njihova politika i stavovi se ne razlikuju od Radikala...elem pa ne mogu podrzati ni opciju u kojoj bi..npr..VK bio ponovo premijer...TZV Legalista je jedan od najvecih politickih stetocina koje je Srbija iznedrila, cak mislim veci i od radikala...i da ne bude zabune...to sam mislio i pre koalicije DOS....pa i napisao i davao izjave ..dakle ne samo na osnovu tog negativnog iskustva iz saradnje, kakve takve u DOS/u..Setite se samo DEPOS/a, Koalicije Zajedno/////a sve pod plastom principijelnosti....pa slucajno pade u zagrljaj Velji, Palmi i Arkanovoj udovici...da ne pricam o odnosima sa Amfilohijem, vojskom/tajnom sluzbom./////A AKO GRADJANI ZELE RADIKALE NA VLASTI...moj jedan glas, protiv, ih u tome nece spreciti...Moje je da kazzem....a svako neka veruje u sta hoce, ali mora i da zna da sve ima svoju cenu...Nesto se negde moze proci jeftinije, ali sa Radikalima i DSS/om cena je preskupa, za ovako napacenu drzzavu.
BKC


Cole, svi ste se VI kešali

Cole, svi ste se VI kešali o Đinđića... a sada bežite od odgovornosti za sve što se dešavalo za vreme DOS-ove Vlade, uz svevremenski izgovor "drugi su krivi". Sad su Vam opet drugi krivi zbog "mlitave" kampanje itd. Dokažite da ste bolji od drugih pa će ljudi glasati za VAs.


Nikada se nisdam kesao ni oko koga

a najmanje o djindjica.Da sam se kesao ili to hteo pa valjda bih usao u Vladu, pa bi to bilo jnjemu najblizze///Nevaspitano bi bilo, pa i u kampanji da govorim o nasim licnim odnosima...pa otuda biram reci...Nisam spadao ni u njegove fanove, ni liucne prijatelje...ali mislim da sam bio koristan saradnik..Ni jednu uslugu mi nije ucinio...i povremeno bi me zvao u kabinet da mu kazem sta mislim o necemu....iz ovog ugla naravno, sada, izgleda sve drugacije....Ako navdim sled dogadjaja i cinjenice pa vi izvlacite zakljucak da su drugi krivi...ja tu nista ne mogu...Cini mi se da sam svaciju, pa i svoju ulogu, stavio na pravo, objektivno mesto.Kampanja nam je najmanje mlitava....mozda Vam se ne svidja ali je duhovita, vrcava, mladalacka, poletna, energicna,MODERNA.....Gradjani znaju manje vise sve o nama, pa i kakvi smo na vlasti i u opoziciji, pa ce nam dati mesto kakvo cemo dobiti...Ja sdamo znam...da sam u drustvu ljudi koji imaju viziju moderne Srbije...a da li ce to gradjani prepoznati ili odabrati, stvar je volje svakog pojedinca.....pa otuda i slogan
OD NAS ZAVISI!!!
BKC


Ne VAŠA kampanja Cole...

Ne VAŠA kampanja Cole... pročitajte sopstvene postove:

Quote:

Kada je DS u pitanju moglo bi se puno toga zameriti...od nedoslednosti i kohabitacije sa DSS/om, do jako mlitave kampanje,,,

Zašto gledati u tuđe dvorište? Uostalom, ako je kampanja DS zaista mlitava, to Vama samo odgovara pa ne znam zašto se bunite...


Kao koaliciji mi odgovara

ali kao gradjaninu ne....ne pripadam onim politicarima koji zele "da komsiji crkne krava"..te tako sam uvek podrzavao sve sto lici na demokratsku opciju...da je bilo pameti i mudrosti u DS/u, danas bi bila samo jedna mocna demokratska opcija..u tom kontekstu sam mislio na DS...a drugo zaista imam veliki broj prijatelja u DS/u koji i sami to vide i osecaju, pa cak i slute da je to tendeciozno...zasto, pitajte njih!
BKC
PS>ne bunim se, konstatujem


To nešto kao onaj vic,

To nešto kao onaj vic, aktuelni predizborni... na sastanku Glavnog odbora jedne od stranaka neko se javi za reč i kaže "Imam sjajnu ideju za predizbornu kampanju" a ostali ga ućutkaju rečima "Ćuti, budalo, 'oćeš još da pobedimo na izborima?!"...

Elem, da su kampanje bile malo pozitivnije i afirmativnije, možda bi bilo bolje, ovako je meni (a i mnogim drugim ljudima) muka od cele stvari...


Mozemo da se slozimo

oko toga da nam je muka..od svega...ako mislite da meni nije varate se.Kroz prozor moje kancelarije cuju se, iz zvucnika, zivela Srbija,srpska se truba sa Kosova cuje, Srbijo majko....kakofonija slicna onoj koja vlada u Srbiji vec 20/tak godina...Ali sta je resenje, da se prepustimo zlehudoj sudbini, ili onima koji osim poziva u boj, nemaju drugu ideju...Puna usta lazznog patriotizma ili istinitog, ali pogresno intoniranog....Dakle, izbori su resenje koje moze da ucutka bar one koji su stali negde oko II svetskog rata, koji bi da zaustave vreme ili da nas vrate u srednji vek...Ipak ima drasticne razlike izmedju poruka i ponuda na politickom trzistu...a OD NAS ZAVISI, da li zelimo kakofoniju u glavi, privredi, kulturi.,...nece biti BAS DA SU SVI ISTI...NE PRISTAJEM DA BUDEM...A VI KAKO HOCETE. ali nemojte da se posle na Blogu zalite kako se opet vracamo nazad!!!
BKC


Dracena

Vi ste drveni advokat? Nisam najbolje razumela sta vam bi.


Yep!

Yep!

Dracena


realnost

Stotine hiljada ljudi koji slusaju Cecu ipak nisu glasaci ni narodnjaka ili radikala. Bar ne svi. Radikala i Narodnjaka ima i medju onima koji su isli na koncert Stinga ili Morisija na Petrovaradinu. Medju radikalima (visoki funkcioneri) ima fanova Franca Ferdinanda. Premijer tvrdi da voli Igija Popa...

Generalizacija vodi u iskljucivost a ova u fasizam.
Isto je i sa zabranama.


Branite njih ili sebe?

Quote:
Premijer tvrdi da voli Igija Popa...

Je l' vi ovde u svojstvu ( nekadasnjeg) sluzbenika Kancelarije za odnose sa medijima (sef Srdjan Djuric) pokusavate da nam objasnite kako "voljeni premijer" voli i Igi Popa. Tesite se, da niste radili bas za tolike primitivce nego eto, vole oni Cecu i Boru ali im je i Igi Pop blizak. Mislite, ako "voljeni premijer" ponovo bude predsednik Vlade, nije zgoreg da im tada pokazete kako ste i sa pozadinskih pozicija (agencije u kojoj sada radite) branili njegov lik i delo.

Mozete da se tesite koliko hocete, ali je cinjenica da ste radili za dzibersku vladu koja je za tri godine svoje vlasti unazadila Srbiju za sto. I ne samo da su primitivni, da su ogrezli u aferama, nego zele da i mi svi izgledamo kao oni: da smrdimo na rakiju, podvriskujemo na Cecu, velicamo olose i zlocince...


Slazem se da stotine hiljade ljudi slusa Cecu

i nisu glasali za narodnjake vec za HDZ...ili..vec koga u Hrvatskoj, Sloveniji ili dijaspori...kod nas je mali broj izuzetaka...Duhovita je opaska da premijer slusa ili voli Igi Popa.......to je bas dobar vic!!!
verujem da je skupljao i slicie fudbalera kad je bio mladji, tu negde oko 50/te...dok je sedeo u Institutu i kao disident(??) bio na drzavnom hlebu..Znate li nekog pravog disidenta u svetu, koji je stekao penziju od sopstvene drzave,,Naravno da ne Voja ce biti uz Cosica i ostale,upravo taj...
BKC


Vi se verovatno slazete

da su generalizacije opasne. veoma je tesko na osnovu muzickog ukusa (o kome ne vredi raspravljati) odrediti odluku koju ce neko doneti u nedelju. Narocito u zemlji Srbiji.

Sto se tice bar 3 puta napisane recenice (put od generalizacije do fasizma) ja pradlazem da se na osnovu principa pomenutog u bar dva komentara (tri) napravi lista.

- Ko je bio sa VK u istoj prostoriji ikada, nema pravo na misljenje
- Ko je procitao programe politickih stranaka nema pravo glasa
- Ko radi u PR agenciji ima za cilj da se vidi sa A. Nikitovicem i opere pare i mesto mu je , valjda, u zatvoru
- Ko je gledao Velikog Brata mora ostati bez televizora
- Ko je radio za velikog brata ima goreti u paklu
- Ko se obrati Sutanovcu nije normalan
- Ko pomisli da je bivsi direktor bolnice Laza K Lazarevic tu dosao zbog skola koje je zavrsio i prakse koju je imao ima se zatvoriti u pomenutu bolnicu
- Ko je ikada slusao Ramba, Ahjzbrn, Cecu i Boru Dj mufte da se ukloni i spali.

Cole svaka cast (gledao NS konvenciju) vama i prijateljima sa liste ali navijaci su vam ... "divni".

Hteo bih da dodam nekoliko principa za sebe

Ko je sa Nenadom C pio spricer u gradskoj kuci u NS 3.10.2000. neka se nosi.
Isto vazi i za onoga koga je 1999. izvesni Jojic prozivao
Kao i za onoga ko je pratio cuvare vatre i druzio se sa Bojanom, Ivanom, cedom i nekim drugima.


Moram da priznam da Vas nisam

najbolje razumeo sta ste hteli da kazete...Stilske figure koje koristite koje su samo Vama jasne, kao i zagonetna pitanja,,,ko je vikao, pio spricer sa Cankom,,tada i tada, mogu biti poznate samo malom broju ljudi koji su u tome ucestvovali..pa ako zelite da polemisete budite malo konkretniji...ne ustrucavajte se i nemojte me stedeti,,,posebn o argumentima...Zasto da ne!!!
Pa i o navijacima...kojim? Atmosfera je bila evropska, moderna, gradjanska...i ja nisam primetio ni jedan incident, osim ako ste Vi to negde culi/videli...Recite, ne ustezite se...Hajte otvorite karte...posto se pozivate na principe...Iznesite svoja saznanja...nemojte to tako sebicno drzati za sebe, a nas fasiste drzati u neznanju.Mozda i mi postanemo civilizovani...jednoga dana, ako svane takav!
BKC


Konvencija

nema znacaja . Naime rekoh da sam gledao prenos ili snimak nisam siguran i da nema mesta kritici. Buduci da sam Vam vec rekao da politicke stranke ocenjujem na osnovu toga sta nude u zamenu za glas ocenjujem konvenciju veoma dobrom.

Moj komentar odnosio se na vase navijace na blogu. Licno nema nista protiv polemike ali ukoliko se kao jedini argument upotrebljava 9 meseci koje sam radio u Vladi onda je tuzno.

Rad sam da Vam kazem sve detalje o spriceru bilo je bar desetak ljudi u sali u Gradskoj kuci sa cijeg se balkona NC obratio nesto pre intervjua za CNN (igrom slucaja ja sam bio novinar) Mogu navesti neke kao sto je Drug Mile I i Vojvoda i Nikola.

Nisam vas nazvao fasistima ali moram ponovo da vam ukazem na recenicu o generalizaciji. U Srbiji nas je to mnogo kostalo.

Rad sam da nastavim polemiku sa Vama ali vas upucujem na moje mail adrese.

Pri tome mi ne pada napamet da polemiku ako je bude krijem od bilo koga. Zeleo bih da se objavi ako neko smatra da je interesantna.

Pozdrav

Boris Drenca -


Nije nikakav problem ni na Blogu

da nastavimo! Sto se navijaca tice,,,ovde...99% ljudi ne znam,,jer se kriju iza raznih nickova ali me u sustini i ne zanima.ko su...vodim racuna samo o tekstu koji citam/vidim...dakle to moze biti potureno lice, moja ili tudja strana...nisam bas navikao da mi se podilazi, tako da i na to upozoravam ,ako neko pocne sa tim!..Sto se "tog spricera" tice...(ja inace nisam ljubitelj dobre kapljice),,moguce je da je bio spricer...secam se toga jer sam i sam bio u toj prostoriji...ali se zaista ne secam ko je sve tada bio...Verujem da je Mile(Isakov) bio sigurno, kao i Nikola(Nenadov brat)...a ko jos...ne znam, a i ne poznajem ja bas sve vidjenije Vojvodjane...Ne znam ko je Vojvoda???Nadimak, titula...sta?
Sto se Vaseg angazovanja tice u Vladi, ili drugde....ja se nikada nisam bavio formom...i gde je ko sta radio (osim ako je nesto ekstremno lose), vec sta je i kako radio.Dakle nemam problem cak ni sa nekim SPS/ovcima...za koje tvrdim da su u svojoj struci dobri..Kada je u pitanju pozoriste nikada nisam porekao da je Bercek jedan od nasih najboljih glumaca, npr....a sve drugo je Fuj!Posebno vreme upravnikovanja u NP/BGD..itd..Mogao bih jos primera, ali cemu, kad je i jedan dovoljan...
Svako uopstavanje, generalizacija moze biti pogresno i tu se slazemo, zar ne...
Ako smo rascistili dileme....OK...
BKC


vojvoda je

Snimatelj CNN. Gresan sam ali zaboravio sam mu ime i prezime.

Izvinjavam se sto sam Vas zaboravio . Secam se ove dvojice jer sam sa njima sedeo za onim okruglim stolom u sredini.

No sto se tice mog rada u vladi moram da kazem da sam kasno shvatio da ja nisam za to. Kada sam poceo da se osecam profesionalno OK morao sam da se povucem.

Zdravlje pre svega.

Ne mislim da rad u vladi ima znacaja sa mojim politickim opredeljenjem. Ja sam komunista i toga se ne stidim. Buduci da u ovoj zemlji ima malo politickih stranaka koje se uklapaju u moj politicki stav onda glasam prema trenutnoj ponudi.

Moram da prekinem. Verovatno cu tek kasnije veceras ili ujutru ponovo pisati.

pozdrav


Tragali ste za "narodnim neprijateljem"

Quote:
Ne mislim da rad u vladi ima znacaja sa mojim politickim opredeljenjem. Ja sam komunista i toga se ne stidim. Buduci da u ovoj zemlji ima malo politickih stranaka koje se uklapaju u moj politicki stav onda glasam prema trenutnoj ponudi.

Borise, nije bitno koliko nego kako ste i za koga radili. Na pitanje za koga ste radili, sam vam vec odgovorila: za "dzibere" ,"saucesnike", obijace kiosaka, sudije koje su zabranjivali knjige....

Kako ste taj posao radili:u skladu sa vasim politickim opredeljenjem - kao najzagrizeniji komunista koji treba da se obracuna sa "narodnim neprijateljem" tj. onima koji su bili u DOS-ovoj vladi, koji su u toj istoj zgradi sedeli pre vas. Vase kolege su bile "fascinirane" revnoscu kojom ste pretrazivali kancelarije da se nesto kompromitujuce nije zateklo od onih bivsih.

Kako Vas znam kao novinara a imate i prilicno karakteristicno prezime, zapamtila sam ste Vi onaj Drenca o cijem se "inspektorskom" radu (u Vladi) i van novinarskih krugova prepricavalo.

p.s.
Mislim da sam sada bila skroz konkretna i da nista nisam "generalizovala".


Bez naslova

Kako sada na ovo da odgovorim?

Da li sam proganjao narodnog neprijatelja? Pa ne. Buduci da sam i sam bio proganjan (nista politicki, privatno) ono sto sam ja radio daleko je od toga.

Da li sam se bavio pretrazivanjem kancelarija ? Da. Kada mi daju kancelariju i sto onda podrazumevam da i mogu sve delove da koristim. Samim tim povadim sve sto je ostalo za prethodnikom. Pogledam da vidim ko je vlasnik da li mogu da mu vratim. Kada ne znam ko je posedovao nesto ja pitam onoga ko bi mogao da zna. Na moju veliku zalost stvari jos uvek stoje kod ljudi kojima sam ih dao. A bili su tu i za vreme Djindjica i Zivkovica.

Da li sam bio novinar? Da i mislim da ste dobro primetili zapamcen po karakteristicnom prezimenu.

Da li se o mom angazovanju prica i van novinarskih krugova ? Ne znam. Iskreno nisam znao da ima toliko zaludnih ljudi. Nemoguce je da se o tome prica. Ali ako je inspektorski rad u pitanju molim Vas da zacinite i sa genetskom predispozicijom. Moj deda je bio major u SDB.

Srdacno DB


Mislim da je tema Bloga

bilo nesto sasvim drugo a ne ispiranje/centrifugiranje bilo cijih biografija, pa molim sve, koji i dalje imaju strpljenja, da se vrate osnovnoj temi...koliko je to moguce!
Naravno sve se moze dovesti u kontekst u zavisnosti od vestine, tako da ne sumnjam da ovde ima i takvih...
Ja zaista pokusavam da odgovorim, koliko je moguce i u znanju mi je, na ona pitanja koja su manje vise sustinska ili ona koja razotkrivaju genezu otpora, koji Srbija od 19.veka pokazuje prema reformistima, prema nosiocima promena i modernizaciji drzave..Elem, tzv, domacinska Srbija jeste taj kamen spoticanja, jer ona drugih ozbiljnih argumenata nema osim laznih optuzbi i pozivanja na svetlu tradiciju i grobove.Pa valjda Srbija ima zivih ljudi, mislecih, koji umeju da anticipiraju vreme u kome zivimo, a da to nije protivno "patriotskim" osecanjima domacinske Srbije...
Ako su Ceca i Corba nosioci "promena" u Srbiji, onda nam se crno pise!!!
BKC


Izvinjavam se

....

Veceras vam odgovaram


Nemojte veceras

vec sacekajte da prodju izbori jer ja zatvaram blog za vreme cutanja...pa molim zaduzene moderatore...da moju zelju ispostuju i da veceras od 24,oo onemoguce svaki post...
U ponedeljak cu biti na Blogu, pa molim sve da uvazze osnovna demokratska pravila, postovanja procedure.
Unapred hvala svima !
BKC


Vi se verovatno slazete

da su generalizacije opasne. veoma je tesko na osnovu muzickog ukusa (o kome ne vredi raspravljati) odrediti odluku koju ce neko doneti u nedelju. Narocito u zemlji Srbiji.

Sto se tice bar 3 puta napisane recenice (put od generalizacije do fasizma) ja pradlazem da se na osnovu principa pomenutog u bar dva komentara (tri) napravi lista.

- Ko je bio sa VK u istoj prostoriji ikada, nema pravo na misljenje
- Ko je procitao programe politickih stranaka nema pravo glasa
- Ko radi u PR agenciji ima za cilj da se vidi sa A. Nikitovicem i opere pare i mesto mu je , valjda, u zatvoru
- Ko je gledao Velikog Brata mora ostati bez televizora
- Ko je radio za velikog brata ima goreti u paklu
- Ko se obrati Sutanovcu nije normalan
- Ko pomisli da je bivsi direktor bolnice Laza K Lazarevic tu dosao zbog skola koje je zavrsio i prakse koju je imao ima se zatvoriti u pomenutu bolnicu
- Ko je ikada slusao Ramba, Ahjzbrn, Cecu i Boru Dj mufte da se ukloni i spali.

Cole svaka cast (gledao NS konvenciju) vama i prijateljima sa liste ali navijaci su vam ... "divni".

Hteo bih da dodam nekoliko principa za sebe

Ko je sa Nenadom C pio spricer u gradskoj kuci u NS 3.10.2000. neka se nosi.
Isto vazi i za onoga koga je 1999. izvesni Jojic prozivao
Kao i za onoga ko je pratio cuvare vatre i druzio se sa Bojanom, Ivanom, cedom i nekim drugima.


realnost

Stotine hiljada ljudi koji slusaju Cecu ipak nisu glasaci ni narodnjaka ili radikala. Bar ne svi. Radikala i Narodnjaka ima i medju onima koji su isli na koncert Stinga ili Morisija na Petrovaradinu. Medju radikalima (visoki funkcioneri) ima fanova Franca Ferdinanda. Premijer tvrdi da voli Igija Popa...

Generalizacija vodi u iskljucivost a ova u fasizam.
Isto je i sa zabranama.


DSS -DRENCA

Iza ovog imena i komentara valjda bi trebalo da se krije neka "strucna" i "objektivna" osoba u ciji kredibilitet i analiticnost ne bi smeli ni da posumnjamo!
Steta sto gospodin Drenca nije napisao da je ON OSOBA KOJA JE RADILA DO SKORO U KABINETU VOJISLAVA KOSTUNICE I TO ONOM CUDU OS SLUZBE KOD JOS VECEG CUDA SRDJANA DJURICA!
To je sluzba koja uredjuje mafijaske medije,podmece lazi i vodi hajke protiv svojih protivnika ,a u slobodno vreme proganjaju Ahtisarija.
E iz takve atmosfere i okruzenja dolazi ovaj "nezavisni" bloger,da nam ON (?)objasni sta je istina i pravda.
Jos se usudjuje da cinjenice naziva "generalizacijom" i cak pominje fasizam(?)
Fasizam je gospodine Drenca,kad se ubije 9000 ljudi samo zato sto su druge vere,kad se ubije premijer koji te ubice zeli da privede pravdi, kad se divite tim istim ubicama,kad za onaj skandal,(onog vaseg alkoholicara Bore Djordjevica)kazete da je to "umetnicki"izraz,...
A to je ono sto Vas okruzuje i cemu vi pripadate,bez obzira sto se se trenutno maskirali u slovenackoj firmi.


Nemanja,

u kojoj firmi slovenačkoj?


Pristop

Agencija se zove "PRISTOP" i bave se PR-om.Naravno kao sto i S.Djuric ima agenciju za PR u koju dolaze svi klijenti koji zele da investiraju,da naprave neki posao sa vladom,da "zavrse" uspesno zapocete projekte.
To je u isto vreme i nacin kako se "pere" novac,kako se PR akcije( koje u stvari nista ne znace sem zakazanog sastanka kod Nikitovica)placaju stotinama hiljada evra,koje su u stvari "donacije" strankama -citaj pojedincima.


Nemanja,

fala :)


UH

Mislim da je vreme da odgovorim .

U Kancelariji za saradnju sa medijima sam radio od marta 2004. do decembra 2004. Srdjana Djurica poznajem od 1994. i pocetka (i njegovog i mog)rada da BK televiziji. Posto je ovo jos jedan razlog za sumnje u ono sto sam rekao mislim da je red da nastavim. Posebno zbog toga sto nemam cega da se stidim u svojoj biografiji.

Odgovaram kod Jelice samo zbog toga sto je na kraju reda.

ukoliko nekoga interesuju drugi detalji mog kretanja od 1991. do danas spreman sam da ih podelim sa njom/njim moja adresa je

dr_boris@yubc.net (ne proveravam bas redovno)

redovno proveravam

-----------------------------------------

E sada o cecama i cecoidima :

Znam ljude koji obozavaju udovu i svaku njenu pesmu znaju napamet. Nikako ne spadaju u grupu ljudi koji glasaju za narodnjake, radikale .... Mislim da su glasaci LDP. I sta sad. Ako ih generalizujemo oni u najboljem slucaju glasaju za Kostunicu.

Generalizacija vodi ka iskljucivosti a ova ka fasizmu.

Ukoliko je nekome do pravljenja mog psiholoskog (politickog) profila molim da bi trebalo pogleda muziku koju slusam i odredi za koga ja (politicki) navijam.Inace za Zvezdu

Frank Sinatra - My way - Best of (ukoliko neko ima njegov album sa Zilbertom molim da mi se javi)
Johny Cash - American (cela serija)+ Storytellers (sa Viljem Nelsonom)+ neki koncert za koji ne znam da li je zvanicno izdanje (pirati sta ces)
Bruce Springseen - Live 1975/1985
Bruce Sprinsteen - Seeger sessions
Bob Dilan - Modern Times
Tom Waits - Swordfish trombons , Big Time
Brian Ferry - Bete Noire
B52's - Mesopotamia
Bajaga i Instruktori - Prva 4 albuma
Zvonko Bogdan - Album koji je objavila Vojvodina (neka vrsta Best of)
Clash - Sve (posebno decije verzije Career opportunities i Guns of Brixton)
Pink Floyd - Final Cut
Roger Waters - Radio K.A.O.S.
The Beatles-Let it Be, Abbey Road
The Cure - Best of
U2 do Joshua tree

Dorian Gray,Videosex, Jakarta, KUD Idijoti, Lajbah, Rolling stones, Badvajzer (Ponocna trka, inace imam sve)
Sve pomalo ; ili album ili pesma ali to je uglavnom to.

Trenutno citam Dostojevskog, ostrim se da pocnem Orhana Pamuka, upravo procitao Manje vazne zlocine, veceras je Dzeri Mekvajer na TV B92. Najbolji vestern je "Nosila je zutu traku", obozavamm Star Wars i Odiseju.

Ocenite me

Primedba 1
Vladu Republike Srbije napustio sam iz zdravstvenih razloga

Primedba 2
PRISTOP sam napustio iz razloga koji se vode kao poslovna tajna i ne bih da se povlacim po sudovima ako kazem. Ukratko bio sam los.

Primedba 3
U Pristopu imam veoma dobre (najbolje) prijatelje i kumove i ne bih da se o njima govori u losem svetlu.

Primedba 4

Generalizacija vodi ka iskljucivosti a ova ka fasizmu.


Mislite?

BD:"Znam ljude koji obozavaju udovu i svaku njenu pesmu znaju napamet. Nikako ne spadaju u grupu ljudi koji glasaju za narodnjake, radikale .... Mislim da su glasaci LDP. "

Ovo "mislim da su glasaci LDP" je sjajno! Prevazisli ste sebe, al` stvarno. Kakva neverovatna konstatacija!


Moram

Da ih pitam ali smo se oko CJ bas posvadjali zestoko. Zbog toga mislim da ce za njega glasati


Nisam hteo da se hvalim

ALI SARA DANAS IMA 6 MESECI

a zeni cu nekako da objasnim sta sam radio u zivotu posto drugi to bolje znaju od mene


....

Ne bih da raspravljam o ratnim zlocinima zbog toga sto sam po nekim pitanjima ekstremniji od vecine na blogu. 11.07.2002. i razgovor sa Zenama Srebrenice i poseta mrtvacnici u Tuzli su sasvim dovoljni da postanem ekstreman.

Sto se tice narecenog "pesnika i umetnika" poslednji put sam ga slusao na Sajmistu u prvoj godini srednje skole . Ne secam se koje godine. 1985, 1986? Tako da nisam kompetentan. Mozete reci i da sam neobavesten. Oko njega jesam.

Nego odakle se znamo? Moju proslost je lako istraziti nesto biografije ima i na netu.


postovani cole

ne želim da se petljam u vaš predizborni blog, prosto mi tu nije mesto, ali moram da vam kažem da je krajnje neukusno u ovom kontekstu spominjati Jovana Raškovića. Čovek je umro 1992. godine.
to više govori o vama nego o njemu i tome "kako je spasio srbe tamo".


pa ja mislim

kad je neko javna licnost, pa jos se petlja u politiku, dve nedelje, vrh kape, da bude 'untouchable', a posle je skroz fair game...


Jedna stvar me interesuje,

Jedna stvar me interesuje, dali predizborna cutnja vazi i za blog????


Raskovic-S-Mitrovic

Nije mu mesto,ali da malo pomogne koalicione partnere i omiljunu im Sandu Raskovic,zenu koja se predstavlja lekarom,a u stanju je da ucestvuje u onom najprimitivnijem izlivu nemoci i mrznje pod nogama udovice kriminalca i ratnog zlocinca.
Cerku coveka ( bez obzira sto je odavno mrtav) koji je zapoceo egzodus i nesrecu Srba,koji ih je huskao na rat i "balvane",a u isro vreme ih u prijatnoj atmosferi "Banskih Dvora' sa Tudjmanom ogovarao( "Srbi su lud i bolestan narod,to vam ja kao psihijatar kazem" J.Raskovic)
Ali kako verujem da je "reditelju" Mitrovicu posle onog skandala bilo puno srce,verujem da mu je i Sanda Raskovic postala miljenica pa je ,umesto da se sprema za festival,ovde malo dosao da ih brani!

Od coveka koji je imao zadatak da promovise VB i coveka koji je cekao NG sa onim promrzlim jadnicima sto su za 200 dinara cupkali ispred kuce VB,ne moze se bolje ni ocekivati!
PS
Upoznao sam u medjuvremenu Mitrovicu nekoliko vasih zaista bliskih prijatelja( nije Venders)i sad su mi mnoge stvari jasnijeiako ih ne opravdavam
Sta o vama i vasoj opsesivnosti i nezrelosti misle vama bliski ljudi bi bilo dobro da saznate i da nas ovde vise ne zamajavate o vasem "znacajnom" liku i delu.


Kol'ko se ja se secam, a

Kol'ko se ja se secam, a shodno sa pisanjem Mishe Glenny-a itd. Raskovic je bio upravo taj sto je pokusavao da smiri tenzije, dok je kroz pregovore sa generalissimom pokusavao da ostvari autonomiju Srba, dok su mu iza ledja Babic i Martic podstakivali nasilje. Da se ne lazemo prijatelju Smigicu.


"Mirotvorac" Raskovic ??

Niti se lazemo niti smo prijatelji!
Vi brate lepo na sajt Obraza ili Nacionala pa tamo velicajte od Sime Dubajica do Kostunice,Mladica,Raskovica...
I Milosevic je tokom svoje politicke karijere bio"mirotvorac" i to proglasen ne od Mishe Glenija vec Klintona.
I za njega su govorili da mu mangupi iz njegovih redova (Mladic,Karadzic,..)rade iza ledja ,a da on hoce da ih smiri. Takav je ("razuman")bio i Raskovic.Covek koji je 9.marta dosao u Beograd sa svojim "knindzama" da da podrsku Milosevicu i bio glavni organizator sramnog skupa u bioskopu Kozara 10.marta protiv gradjana Beograda dok su tenkovi stajali na ulicama.Procitajte njegove govore i intervjue iz 88,89,90,91..pa onda napisite da je on bio
"covek koji je smirivao tenzije".


Sto ste se nakostresili Smigicu?

Au ala smo ratoborni, k'o knindze :)
Sto se Raskovica tice, vise verujem stranim autorima o njemu nego domacim, objektivnosti radi, nasi umeju da preteruju.
Mozemo koliko hocete da polemisemo o Raskovicu i o tome sta je ucinio, navodno ucinio i nije ucinio. Cinjenica je medjutim da je covek isao "glavom kroz zid" sa pregovorima sa Tudjmanom, sto soldateska iza njega nije mogla ni da smisli.
A sto se tice njegove podrske Slobi 9 marta, uvek se setim sta je Churchill rekao povodom saveza sa Staljinom protiv Hitlera "ako treba i sa djavolom licno bi usao u savez protiv Hitlera". Ja licno ne znam sta bi ucinio na Raskovicevom mestu, da pustim da Tudjmanov ustasizam eliminise Srbe iz Hrvatske ili Slobin cetnicizam da ih manipulise. Sta je manje zlo ja stvarno ne znam jer je ishod bio isti. Ali cinjenica je da je Raskovic svojevoljno ili ne bio u nezavidnom polozaju,a znamo ko ga je skinuo sa polozaja, i zbog cega, i zasto se povukao iz politike (Plitvicki incident).


Procitajte njegove

Procitajte njegove govore!!
Dostupni su i nalaze na sajtovima vama bliskih organizacija od S.Miletica do SDS-a,pa cete valjda bolje doneti zakljucak nego da slusate novinare koji vam prepricavaju.
O njemu nema sta da se polemise,on je svoj potpis ostavio tako duboko u istoriji ovog jadnog naroda,da ce ostati poznat kao osoba koja je zapocela i zavrsila proces egzodusa Srba sa zapadnog Balkana,i uspeo ono sto cak i ustaskim rezimima nije polazilo za rukom decenijama pre njega.
Sad mu cerka radi isto sa Srbima na Kosovu.


Govore cu procitati, hvala

Govore cu procitati, hvala na preporuci. Samo ne znam zasto pribegavate taborisanju, mozda se tako osecate lakse kada polemisete. Sta ocekivati od ljudi koji se nisu probudili iz sna totalitarnog mentaliteta.
Sto se tice egzodusa, koliko se ja secam Raskovic je pregovarao sa Tudjmanom o autonomiji a Martic i Babic presli na nasilje. Samo pazite jednu stvar: cela prica sa egzodusom je mac sa dve ostrice, jesu sa jedne strane krivi oni koji su sa srpske strane podstakli/izprovocirali progon (Babic, Martic) ali i progonioci koji su naseli na to, ili bolje reci koji su jedva cekali da progone.
Mozda Raskoviceva cerka navodno radi to sto vi tvrdite, ali siguran sam da ce Ceda, na daj boze da se docepa vlasti, taj proces u potpunosti da overi. Pa ce onda biti "ju otkud ovoliko izbeglica?".


nemanja s

nisam siguran da li je ovo što ste napisali više za policiju ili psihijatra. vaša opesdutost mojim likom i delom postaje zabrinjavajuća. kao i ostale pristalce Koalicije koristite proverene metode nacista: kad nemaš argument onda diskvalifikuj ličnost. niste ni prvi ni poslednji.
vidim da vam je počela smena u Koaliciji, pa ste se raširili po blogu.

šta ja radim i ko me plaća, dozvolićete da je moja lična stvar. (bar dok vi ne dođete na vlast). a što se tiče mojih bliskih prijatelja, ja u njih imampuno poverenja. I kad su kritike u pitanju.
a te što ste upoznali, ne verujte svakom ko se predstavlja da je moj bilak prijatelj. ako ste toliko sigurni u to što pričate, onda lepo kažite imena.


Frojd

Sto bi rekla Vasa omiljena Sandra Raskovic: Frojd je cudo!
Ko Vas placa?
Gde i kad sam ja to Vas ili pitao ili optuzio?
Ne samo danas i ovde ,nego bilo kad.
Ali podsvest gospodine Mitrovicu! Podsvest.Sami ste ovde izleteli sa time da Vas neko placa.
Ja sam iskreno verovao da vi sve ovo radite bez novca,volonterski. Odnosno da je pokretac kod vas , mrznja, nezadovoljstvo, opsesivni karakter,ubedjenje...tako nesto nije mi palo napamet da ste vi neciji "placenik" ,verujem i mnogim blogerima koji vas ne podrzavaju.
Ali cim ste vi sa time izleteli ,mora da tu necega ima.
Uostalom sve nas ipak neko placa,zar ne? Pa sad da li je Ford, Mc Donald, Zastava, Budzet, roditelji ili stranke - sve jedno, zar ne?
PS
1)Nadam se da ste pod policijom mislili na Sutanovca( ne biste me valjda poslali kod lopova?),a za ovog psihijatra niste mislili valjda na ovu "uspaljenu" i zaljubljenu u premijera,laznu doktorku S.Raskovic? Razocarali biste me ako vam je i ona uzor sada,imate vi u neposrednoj blizini bolje strucnjake.

2)I nisam opsednut vama, vec ste mi smesni,kako se ponasate i sta radite ovde na blogu: od svadje sa svima koji nesto kazu za Tadica do brisanja svih blogova gde neko nesto kaze o vama i vasoj struci(neznanju),ospori vas ugled i znacaj (za koji, uzgred, samo vi tvrdite da postoji).
Valjda ste muskarac i valjda imate dovoljno godina da,ako ovo vec radite ,onda to radite dostojanstveno i muski.
Nadam se da sada ne placete i udarate tastaturu.


nemanja s

samo da vas citiram>

"Od coveka koji je imao zadatak da promovise VB i coveka koji je cekao NG sa onim promrzlim jadnicima sto su za 200 dinara cupkali ispred kuce VB,ne moze se bolje ni ocekivati!"

obično kada dobijete zadatak, valjda vas i plate. pa vi u LDPu to najbolje znate.
za ostalo nema komentar. vama zaista nema pomoći.

ps. ništa od imena onih mojih "bliskoh prijatelja". mora da ste ih sreli negde u snovima


Cinjenica da je neko

preminuo ne abolira ga od utvrdjivanja odgovornosti za ne/cinjenje. U tom kontekstu, laznog morala, mogli bi da ne govorimo ni o Slobodanu Milosevicu, Hitleru..ili bilo kom drugom, zar ne....Ili ste Vi za ono hriscansko "..o pokojniku sve najlepse..." Iskren da budem , ja nisam toliki hriscanin...jer se ovde retko ko seca zrtava nakaradne i pogresne politike kojoj je poc Raskovic, na samom pocetku dao "dragoceni" doprinos...Zanimljivo je kako ne rekoste nista ya Boru Corbu, Matiju i druge koji su se cerekali na Borine bljuzge? Kako da Vam to ne smeta? Ako ste primetili ja sam pokusavao, ne/uspesno, da kako tako zadrzim nekakav dignitet na Blogu...ali zivot u Srbiji ima i svoju drugu stranu
BKC


Ako se petljate tamo

gde Vam nije mesto, kako Vi sami kazzete..onda to govori o Vama, a ne o meni...zar ne..Sami ste rekli!
Pokojnici su pre smrti bili zivi ljudi sa svim manama i vrlinama...pa svakom po zasluzi..Neka u miru pocivaju...ali dela govore!
BKC


Videli smo poštovani prezimenjače....

.....svu stvarnu i simboličku vezu naše nesreće, okupljene na jednom mestu...nedostajao je jedino neko od članova Sinoda i neko od neisporučenih Hagu,iako, ko zna u onolikoj masi...?
Nije bilo ni Vladete Jankovića, mada se osećao njegov duh.
Bilo bi mu previše da je za samo mesec dana zabranio film i transparentno, u belim rukavicama tapšao Ceci. Prosto, uprljao bi rukavice toliko da bi postao neuverljiv i najzagriženijim salonskim nacošima ili zapadnim diplomatima koji ga vide kao pristojnog čoveka.
Morali su zajedno na binu, poređali se, videla se ta neumitna veza od akademije do najprizemnijeg kriminala i društvene patologije.
Kad god moraju javno manifestovati tu "sabornost", znak je da se nečega boje.
Ključno pitanje, poštovani prezimenjače, nije kako pobediti Koštunicu, nego kako pobediti kulturu laži na kojoj se oni regenerišu. Gledajući onu masu, ja sam publiku video uglavnom kao žrtve te kulture laži.
A vara se "voljeni premijer ujedinitelj" da su to sve njegovi glasači. Nikako, glasaće iz one mase, pored njega, jednako i za Tomu, Mlađu, Dačića i Tadića.
Takoreći za ukupnu "Ustavnu koaliciju"...


Ne radi se ovde o zabranama.

Ne radi se ovde o zabranama. Ovde se radi o svesnom promovisanju nakaradnog sistema vrednosti od strane drustvene elite.


Ne zabranama...

...nego promeni mentaliteta.
Bez te promene i bez drugčije političke percepcije mi ostajemo u svoj crnoj rupetini..
A za to je odgovorna ukupna politička elita, ali prvenstveno politička vlast.


Ovo oko sirenja price...

...mi nije bas skroz jasno? Sto sad potezati Cecu zbog kume? To mi je kao kada bi neko potezao, recimo, kuma Cede Jovanovica svaki put kad Ceda resi, recimo, da nacrta novu zebru. Ja ne mislim da bi to bilo u redu.

A inace se slazem sa koriscenjem pokojnog prof. Raskovica i zlehude sudbine 'tamnosnjih' Srba za obracun sa Sandrom Raskovic. Vrlo dobar potez. Znao sam ja da BKu nista ne moze da promakne. I da je opasan u uocavanju uzrocno posledicnih veza. A dalo se naslutiti i da je BK, prvo i pre svega, ljudina.


Što se tiče kume,

možda zaista nije lepo potezati kumu...recimo da Ceca nije znala da se njena kuma bavi švercom vagona droge...verovatno nije znala ni da sa tim ima veze i njen otac, u čijem stanu radi kumina firma...nedavno, baš ovde na blogu se podsetismo da nije znala i da je njen predhodni dečko, ubijen na ulici, krimos, mislila je da je arhitekta...a i muž...otkud je ona mogla da zna da je on pre pljačkao banke i da ratuje okolo sa tigrićima u rukama, žena se udala iz ljubavi i verovala da on ,preko vikenda i inače, ide na pivo sa društvom, pa posle kad je videla slike sa mitraljezima i u uniformama, ona je verovala da je to muško društvo išlo na maskenbal...što se tiče zemunske ekipe, ona ih je poznavala, išla u Šilerovu na dečije rodjendane, ali je mislila da su oni biznismeni, koji žive u trospratnom bunkeru...a ono oko omanjeg skladišta oružja u kući, ona se verovatno zaprepastila kud je nestala turšija i prve dečije cipelice uspomene, a našle se kašikare i to...'oće to...stvarno nije u redu optuživati je što nije znala sa kim se zabavljala, za koga se udala, kome i ko joj je kumovao, sa kim se družila i šta radi njena familija...otkud bi to ona mogla da zna...


kum(a) nije dugme ...

Hehe ma ja mislim da je gospodin Cole otisao na konvenciju u NS da izgrdi Nenada Canka sto javno stoji uz svog kuma Opacica, inace sefa vojvodjanske ekspoziture zemunskog klana na privremenom odmoru u zatvoru. I tvrdi da nije "moralno" mesati Opaciceve "zasluge" za demokratiju i to sto je "pogresio" pa distribuirao drogu po vojvodjanskim skolama (a kad je otisao u zatvor, on u sudnici opet "pogresi" pa pokusa da ubije specijalno naostrenom cetkicom za zube jednog od kljucnih svedoka na sudjenju zemunskom klanu - pa mora covek da brani svoj klan).

Ali i ja mislim da Nenad Canak nije ni znao da mu ju kum toliko visoko dogurao u hijerarhiji zemnunskog klana i da mu je "biznis" trgovina drogom ("neobavesten" jos vise od Cece :D). A i kad je saznao i kad mu je kum "dolijao" ... nece valjda da se odrekne rodjenog kuma!!! A inace, Nenad Canak je bio gost na godisnjicama fudbalskog kluba Veternik (ciji je vlasnik pomenuti Opacic) zajedno sa Dusanom Spasojevicem, Milanom Lukovicem ( Kumom ) i ostalim "kumovima" iz vrha zemunskog klana. A bila prisutna i pomenuta kuma Ceca.

Hm, ali kad bolje razmislim Cecu bi, posto je pevaljka trebalo lustrirati i bar joj zabraniti da peva. A Canka, posto je demokrata cemo opet da biramo i da nam bude (bar) predsednik skupstine Vojvodine(ako ne i Srbije). Kao u stara dobra vremena kad mu je kum Opacic sa svojim momcima pomagao da odrze (demokratski) red u Novom Sadu ...


Znate sta Vasilije...

...ja opet moram da vas kritikujem (bas da vidim koliko ce ova kritika da opstane, na nekim drugim blogovima cim vas taknem em moji tekstovi nestaju em vase brisu da se ne vidi koliko niste u pravu, mnogo ste bre povlasteni).
Dakle, sta vam bi da poredite Cecu i Canka!!!??? Opste je poznato da pevaljke moraju da imaju mnoooogo ostrije kriterijume u izboru kumova od politicara. I to iz sasvim razumljivih razloga. Sto ce vam nasa dobra Jelica, u to sam siguran sada, potanko i razjasniti. Cudi me da vec nije. A za Coleta ste u pravu. On vec kritikuje Canka pa zato nema vremena da nam ponesto kaze o tome kako je deda Sandre Raskovic bio poguban po razvoj (liberalne) demokratije u Srba!


domazet deda ili otac?

.... kako je deda Sandre Raskovic bio poguban po razvoj (liberalne) demokratije u Srba!" Ja sam uvek mislila da je prof. Rashkovic otac ovoj Rashkovic Ivic, a ne deda.


Da, otac..

Profesor Jovan Rašković je otac Sande Rašković, a ne njen deda.Deda joj je bio advokat.


Ja moram najostrije da protestujem,

ovde se izgleda uopste ne uvazava upornost i odlucnost gos'n Coleta u utvrdjivanju antiLiberalnoDemokratskih gena. Pa sigurno da je pokojni Jovan Raskovic bio Sandrin otac. Medjutim to ne znaci da deda sme da se izvuce. Zar vi stvarno mislite da ce se nas vredni i beskompromisni Cole, u svojoj potrazi za defektnim Sandrinim politickim genom, zaustaviti na prevrtanju samo jednog sloja kostiju?


Pazite na kafu...

...da ne prospete po tasturi g. Domazet. Prošli put smo Vas jedva utešili..:)))


Dakle, ponovo strucnjak za napon...

...i ponovo uzimanje sopstvene ogranicenost za meru svega. Nista novo. Kada zataji forenzika tu su partijski soldati da podnesu svoju ogranicenost na zrtvu.


Zbog vaših promašaja u ovom virtuelnom svetu...

...počeću se baviti viktmologijom, gosn Domazet.
Potrebno Vas je štititi...od raznih stvari.


Drago,

oko moje blago, ovo mora da je nesto jako pametno cim ne znam sta da ti odgovorim. A pretpostavljam da bi bilo suvisno da te pitam da li ti uopste znas sta je viktimologija?


g. Domazet

to sto vi mene stalno kritikujete je, cini mi se, uticaj g. Kusovca, nezavisnog novinara, na vas :D A sto se tice brisanja, mislim da ne moramo da se brinemo, g. Cole je daleko najdemokratskija osoba na ovom blogu od svih predstavnika ETC koalicije (njegova najveca mana je sto ima "staljinisticko" drustvo:-). Posle brisanja od strane g. Kusovca ja sam cak dosao na prethodni blog g. Coleta da se zalim.

I moram vam reci da nisam jos ukapirao zbog cega je g. Kusovac brisao one postove? Mozda zato sto sam pomenuo da je ON SAM tvrdio (na jednom drugom blogu) da su mu Tijanicevo mesto nudili neki "veliki igraci"? Ili sto se ispostavilo da ima "promenljive" principe pa u Srbiji ISKLJUCIVO kritikuje vlast a u Crnoj Gori ISKLJUCIVO brani vlast? Mada ja mislim da ga je mozda malo bilo sramota posto je od kontra-argumenata imao samo uvrede na moj racun - a ja mu odgvorio da moj nacin nije da uzvracam uvredama? Pa onda zakljucio da je brisanje ipak NAJJACI argument kojim raspolaze? Hm, nemam pojma ...

Pozdravljam Vas (i pored toga sto me kritikujete:-)
Vasilije

PS. Mada moze biti da je g. Kusovac ustvari mene branio od Vas posto ste me vi duboko uvredili nazvavsi me "crni Vasilije"? Pa onda prvo obrisao taj vas post, pa zakljucio da to ipak nije dovoljna zastita i onda obrisao i sve moje postove ... A usput i postove od one fine g-djice Semele. I svima zajedno dao kompliment da smo naci-lozacka dijaspora :-)


Boga mi Vasilije,

dobro nam odreza Jelica u vezi kumova. Kaze, nece da komentarise (idi boga ti, a ja bas mislio da 'oce) jer je poredjenje neozbiljno. Nisu svi kumovi isti. Ne mogu biti kumovi Prvih isto sto i Kumovi Drugih. Mogu se samo baviti istim poslovima. A to nije isto.

A ni gos'n Coletu nije bas do price o kumstvima. Valjda mu neprijatno da se hvali kako je izbrusio Canka. Ljudina, vise naginje ka utvrdjivanju Istorijske Odgovornosti. Mnogo dobra ta Istorijska Odgovornost. Zgodno dodje za obracun sa licno nesimpaticnim politickim protivnikom, par dana pred izbore. I uopste za prikrivanje sopstvenih brljotina.

E moj Vasilije, ovi bi bas hteli da nas vuku za nos. Nije mi, medjutim, jasno zasto ne posalju nekog malo sposobnijeg? Nije valjda da nemaju?

Zivi (i beli;)) bili.


Uopšte

ne želim da komentarišem tu vrstu poredjenja.Neozbiljno je.
(obaška što se iz priloženog članka ni ne vidi ono što se u kom. tvrdi, nit' mu je onaj kum, nit' je bio na toj zabavi sa osobom)


Bunker

da dodam za bunker: tu se iznenada nashle i nekakve slike (slikarska platna), nakit i is. Videlo se to shvenkom po unutrashnjosti bunkera, a pored stoji policajac Karleusha. Secam se da je pre jedno desetak, dvanestak godina u hotelu Metripol bila izlozba zlatnog nakita koju je organizovao Arkan. Znalo se da je to nakit donesen kao ratni plen sa Vukovarskog ratishta.da li je to taj nakit bio? I da li je policija utvrdila ko su vlasnici slikarskih platana koji su vidjeni u bunkeru?


Ma kakvi taj....

...to mu je deda ostavio u nasledstvo:)))
Naravno, nakit iz dvorca grofa Elca i vukovarskoga muzeja.
A bilo je verovatno i onoga skidanog sa ljudi.


Umetnost i kako je steci

Znam za neke istorichare umetnosti koji su tada, za bossa, procenjivali vrednost umjetnina.


Jel Kusovac ?

Ako se radi o "uglednom" Kusovcu iz NM,on nije samo procenjivao slike za bossa vec bio i kucni prijatelj,ugledni gost na svadbi i o=covek koji je nabavljao sa bossa umjetnine
(bossa je interesovalo samo slikarstvo vezano Za Srbiju i motive rata,vojnika,kraljeve garde,bitke sa turcima,uniforme,oruzje,...),pa je menjao sve sto su mu "kolege" donisile od "preko":Rubense,Sezane,Rembrante,... za "narodnjacko" slikarstvo,a u svemu tome je Kusovac imao kljucnu ulogu
izdavanje setifikata za kradene umjetnine,precenjivanje ili podcenjivanje vrednosti u zavisnosti fda li boss kupuje ili prodaje.
Ali radio je to Kusovac i sa Tapijem i zanjegov racun je po TV-ima lupetao da mu slike vrede milione.


Jel taj Kusovac u srodstvu

Jel taj Kusovac u srodstvu sa Srdjanom Kusovcem????


Kakva inteligencija i pamet

Svaka cast! Sve je otkriveno.
Ne da li je u srodstvu,to je u stvari licno on.Preko dana malo sa Arkanom,a uvece na "placenicki"radio pa po Arkanu!
I sad taj covek kritikuje Kostunicu i Tadica.Zamisli!
Sve je jasno,a?


pa sta i da jeste? ne znam

pa sta i da jeste? ne znam i ne zanima me. sto je to bitno?!


pa sta i da jeste? ne znam i

pa sta i da jeste? ne znam i ne zanima me. sto je to bitno?!


evo Bol 'odgovor'

cisto da vise nemas mogucnost uredjivanja.

A 'a' je bas simpaticno:)


koje 'a'? :-*

koje 'a'?

:-*


:)

svaka cas`!


Nemanja

Ne, ja poznajem neke druge koji su ti radili. Neki dobrovoljno ,a neki bash ne.


Molio bih

gospodina Dragu Kovacevica da nam malo vise objasni Jovana Raskovica, zemljaci su pa kazem ko ce da zna ako on ne zna.

Uzgred, imate li vi srpsko drzavljanstvo i kad ste ga stekli?


To nije baš jednostavna priča..

..priča o dr Jovanu Raškoviću. Nesumnjivo intelektualac, erudita, značajan psihijatar.
Vrlo je nezahvalno davati o njemu pojednostavljene ocene jer se našao u samoj sredini Miloševićeve manipulacije, nekad joj se odupirao, nekad pod Ćosićevim pritiskom na nju pristajao. Kako god gledali bila je to jedna tragična pozicija jer u njoj nije imao nikakvoga izbora pogotovo nakon dogovora Tuđman - Milošević.
O državljanstvu ne bih. To su ipak stvari privatne prirode.


Jovan, Dobrica i ostali...

Put do pakla popločan je hm... dobrim namerama? Pa neko stigne pre, a neko kasnije.

Valjda će posle ovih izbora priča ovde biti malo sadržajnija, manje jednodimenzionalna. I nadam se, sa "našom" skupštinom i vladom :)

Pozdrav,

Vučko


Drago,

O Jovanu Raskovicu ne znam mnogo, ali sam procitao par njegovih intervjua i moje misljenje o njemu je bilo slicno ovome tvome (hehe ma slazemo se i nas dvojica ponekad:-)

Ali posto zakljucujem da si i ti iz istih predela odakle i Jovan Raskovic, bas bih voleo da cujem tvoje misljenje o jednom mom stavu. Kao sto si verovatno mogao primetiti smatram da uopste nisam nacionalista. A i, sticajem raznih okolnosti, podjednako se druzim i sa Hrvtima kao i sa Srbima (a prakticno i sa osobama i svih drugih naroda ex-Yu).

A taj moj stav/misljenje je: ako zamislimo da nije kod nas Srba bilo Milosevica, Cosica, Seselja i ostalih i da je na celu Srbije umesto Milosevica bio Mahatma Gandi da bi opet za vecinu Srba u Krajinama bilo nezamislivo da doborvoljno ostanu u nezavisnoj drzavi Hrvatskoj (pa bi opet doslo da oruzanih sukoba i/ili egzodusa Srba). Naravno pod uslovom da je na Hrvatskoj strani bilo kako je bilo: sa Tudjmanom na celu, potpomognutim od strane ustaske emigracije (vidimo nedavno da je cak i jedan umereni Mesic pevao ustaske pesme) ... i sa rehabilitovanjem ustaskih simbola i ideologije. Da se razumemo: ja kao Srbijanac, ne pretendujem da se u ovo sve nesto posebno razumem. I taj stav sam stekao na osnovu razgovora sa prilicnim brojem ljudi iz tih krajeva koje sam licno poznavao i to pre nego sto su ratovi poceli (pa i pre nacionalisticke euforije izazvane Milosevicevim dolaskom na vlast).

Da li se ti licno slazes sa ovim mojim misljenjem? I sta mislis, kakvo je misljenje vecine ljúdi koje ti znas? Da li sam ja to samo imao prilike da upoznam "pogresne" Srbe iz tih krajeva?

Pozdrav,
Vasilije

PS. Naravno, da su umesto Milosevica i Tudjmana bila dva Gandija, onda sigurno ne bi doslo do sukoba. Ali bi onda Srbi i Hrvati verovatno i danas ziveli zajedno.


Vladeta Jankovic

Cuo sam da je na prof Jankovicevo protivljenje Cecinom nastupu G-din super-ministar-kapitalac Velja valjda za Kurir izjavio da gorepomenuti profesor moze da ide "u filharmoniju" ako mu se ne dopada Ceca.

Imam i dalje odredjeni respekt za Vladetu Jankovica, ali mi nije jasno sta jos uvek trazi sa "narodnjacima"?? Tu mu zaista nije mesto.

Da i ja parafraziram Djoleta: Prof Jankovicu, Vlast je vlast, al' Cast je cast!


Koštunica uspešno i efektno poentira u završnici kampanje !

Svaka mu čast --- jedini ozbiljan i racionalan političar !


;)))))))))))

Dobar vic


Kakav vic !

Šta pričaš !?


Ceda ili Boris

Vidim da je ovo glavna dilema na blogu. Moje misljenje je da treba dati Cedi drugu sansu, ali tek kada sazri kao politicar. Jos je on mlad i zelen i neka se kali kao vanparlamentarna strana. Hoce da ide Djindjicevim stopama, pa i DS je bojkotovao izbore i borio se van parlamenta... Sto se tice manekena Borisa, on se mnogo promenio. Promenio je politiku i ide linijom manjeg zameranja DSS-u. Uopste mi se ne svidja ovakva Demokratska stranka, tacnije svidjaju mi se odredjeni pojedinci samo (Djelic, Goga Matkovic...i ta ekipa).
Ipak, to nece biti dovoljno da dobiju moju podrsku kao svaki prethodni put. Moj izbor ovoga puta je mladjani, reformisani SPO. Na gradskoj vlasti su bili katastrofa ali sada kada su dobili sansu ponovo skroz su se promenili. Svidjaju mi se ovni novi mladi politicari iz redova onih koji su prvi poceli borbu protiv Milosevica, a pre svega mislim na Tripkovica, Sreckovica, Senica...


Ceda ili Boris

Vidim da je ovo glavna dilema na blogu. Moje misljenje je da treba dati Cedi drugu sansu, ali tek kada sazri kao politicar. Jos je on mlad i zelen i neka se kali kao vanparlamentarna strana. Hoce da ide Djindjicevim stopama, pa i DS je bojkotovao izbore i borio se van parlamenta... Sto se tice manekena Borisa, on se mnogo promenio. Promenio je politiku i ide linijom manjeg zameranja DSS-u. Uopste mi se ne svidja ovakva Demokratska stranka, tacnije svidjaju mi se odredjeni pojedinci samo (Djelic, Goga Matkovic...i ta ekipa).
Ipak, to nece biti dovoljno da dobiju moju podrsku kao svaki prethodni put. Moj izbor ovoga puta je mladjani, reformisani SPO. Na gradskoj vlasti su bili katastrofa ali sada kada su dobili sansu ponovo skroz su se promenili. Svidjaju mi se ovni novi mladi politicari iz redova onih koji su prvi poceli borbu protiv Milosevica, a pre svega mislim na Tripkovica, Sreckovica, Senica...


E, ovo me je stvarno nasmejalo...

...i šta veliš...Trpković, Senić, Srećković..hahahaha...


jok nego Ceda

to nije smesno nego tuzno ako je Ceda, smrc, smrc, smrc.


Ima li nekog ozbiljnog

ko u takvu glupost moze da poveruje....pa zar niste, ako ste ozbiljni, bili svedoci da su i za Vuka jedno vreme pricali da je smrc, smrc, kako Vi kazete..pa da ima vilu na zenevskom jezeru...da su mnoge proglasavali i nazivali raznim drugim imenima i cascavali diskvalifikacijama...ajte uozbiljite se!
BKC
evo i ja sam smrc smrc i kod Cede sam na Listi, ali imam kijavicu..ako nije zabranjeno?


Vuk je

knjizevnik i intelekturalac, za razliku od vaseg vodje, koji je propali student... Kako mozete da dozvolite da vas vodi klinac koji je jos zelen i sto mi niko ne odgovri na dalji post vezan za Kosovo, rezoluciju 1244, prekrajanje granica? Cutite, zatvorite oci pred cinjenicama i onda se odjednom probudite i kazete ljudi mi moramo da vam kazemo velikiu istinu, istinu da je zemlja okrugla... Ma hajte molim vas mnogo ste pamteni, skoro toliko da cete preci cenzus. :)


Smrc, smrc, smrc ...

P.S.: ... ili on plače, ili se meni to samo čini?


U čemu je problem

i ako plače?


Pa ništa ...

... neka plače, samo nisam bila sigurna.

... e baš je sladak, i ako plače i ako se smeje :o)


opet si me u bubreg pogodila

: )) divna ti je fotografija! - jel to on ima onu totalnu $$$$ protezu ili onu flixflax sto se lepi za nepce....da ga cusnemo po subari da proverimo da li drzi


:o)

E pa ne znam koja je, ali ovde se našla neka izgubljena, pa sad ne znam, možda njemu pobegla :o)


svasta...

Ovde ljudi ili ne zele da razmisle i prihvate cinjenice ili su stvarno blago receno, neinteligentni.Prvo, nema sta da se Cedi daje ''druga sansa''.Treba ga pustiti da nastavi tamo gde je cela Srbija stala 12.marta 2003.Do tada je zajedno sa Zoranom Djindjicem puno toga hrabrog i odvaznog uradio.Nije on potrosio prvu, pa da mu sada dajemo drugu sansu.Drugo, Ceda je mnogo iskusniji od svih pomenutih politicara u postu Losmi-ja.To sto su oni stariji od njega, samo je njegova prednost, jer je kao mlad uspeo da se nametne svojim sposobnostima.Mlad je, ali nikako zelen.sada bi bio idealan ministar spoljnih poslova recimo, a za 4 godine premijer.Kakav Sreckovic i Senic...o cemu pricas covece?


Ovo me ovde sve

podseca na DSS-ovsek i radikalske argumnetne, ma kakav ovaj, ma kakav onaj, hajte malo uozbiljite se i dajte argumentaciju...
Ako hocete na taj nacin, mogu i ja ...hahahahaha kakav Ceda, hahaha kako mu je Bora spevao pesmu, ali to je neozbiljno i ja se time necu baviti vec cisto argumentima.
Sta ima ko da zameri konkretno (osim ma kakav taj ma kakav onaj) Vuku, Andjelku Tripkovicu, Sreckovicu, Senicu i ostatku ekipe za ucesce u vlasti kada su dobili 2. sansu?
Najvise sto zameram Cedi je stav o Kosovu. Srbi u Republici Srpskoj nemaju pravo na samoopredeljenje jer to ne predvidja Dejtonski sporazum. Albanci nemaju pravo na samoopredaljenje jer to ne predvidja Rezolucija 1244. I odakle njemu sada pravo i ideja da kaze da ce on potpisati nezavisnost Kosova, znaci on hoce da prekraja granice na Balkanu? Znaci on nece da postuje rezoluciju 1244? Znaci on hoce da Albancima da 2. drzavu? Nigde, ali nigde u svetu ne postoji to da jedan narod ima dve drzave. Mogu da dobiju autonomiju, siroku, najsiru, mogucnost da uticu ne ekonomiju, politiku i ostalo na tom delu teritorije ali ne i da imaju svoju drzavu. Zbog toga Cedo 2. si, neozbiljan i zelen jos uvek!


Btw,

covek se preziva Trpkovic.


haaaaa, haaa, haa, ha ...

... nešto tako smešno već godinama nisam čula :o)


bez naslova

cao Tamara (cekanje me strasno zamara... a tebe nema...)
pozdrav


Šteta što zamara ...

... šta da kažem, neki ponekad imamo da radimo, a ponaked i spavamo :o)


Odgovor svima ili bar jednom vecem delu !

..Nisam bio u prilici da repliciram mnogima koji su se primili na temu, jer sam bio (priznajem dobrovoljno i bez pritisaka!) na velelepnoj, zavrsnoj, konvenciji LDP/LSV/SDU/GSS/a...Bilo je puno pristojnog sveta, pa smo pokazali evropsko lice Srbije, spram zadrigle...Kostunicine proslave Nove godine.Zanimljivo je kako vecina menja teze i ne komentarise Borinu pesmu, ako se to tako moze nazvati...jer ona nije nastala kako poezija nastaje,iz glave, vec iz cirozom nagrizene jetre, sa svim njenim raspadnutim sastojcima. Valjda zato toliko i zaudara....A kad nesto vec toliko zaudara, taj smard moze privuci samo lesinare i hijene, pa makar se oni presvlacili i u odela akademika ili Serlok Holmsa. Sve ostalo nije bila tema Bloga, no ako je neko zainteresovan za druge teme...mozemo i o tome...Kliknuo sam, neko mi je predlozio, na "moj put"...Drago mi je da to postoji zabelezeno...Nenad jeste moj prijatelj, ali se prijatelji ne slazzu u svemu, pa tako ni ja nisam bas srecan zbog tog spota...Kada sam mu to i rekao, on mi je dao odredjeno objasnjenje, koje sam ja uvazio, ali ono ce ipak ostati izmedju nas dvojice....Sto se tice Opacica(koji nije kum NC!!! a i zavrsio je u zatvoru)..i drugih insinuacija, ja nisam niciji advokat, ali znam jedno da na PUTU N.Canka nije bilo mrtvih, stradalih, proteranih, unistenih.....za razliku od J.Raskovica, B.Corbe.M Beckovica i drugih Milosevicevic/Kostunicinih sledbenika....Mozda u Srbiji zivot ne znaci nista, ali bi bilo jako dobro kada bi drugi prestali da odlucuju o tudjim zivotima, a u ime laznog patriotizma i nacionalnog zanosa!
ETO, A BILO JE U NOVOM SADU, KRAGUJEVCU, BEOGRADU, NISU......VELELEPNO...PA SE VIDIMO U SKUPSTINI
JER TO, IPAK,
OD NAS ZAVISI !!!
BKC


Prezimenjače...

...danas sam dobio analizu Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES)iz Ljubljane.
Analiza nosi nalov - Tajni dogovor Tadić - Koštunica.
Veoma zanimljiv tekst. Zaključak je da Tadić žrtvuje Đelića. Predviđaju unazađivanje demokratije i gubitak još nekoliko godina i kažu ako se stvar bude tako odvijala odgovornost će snositi Tadić.
Jedino našu listu vide kao nosioce modernizacije u Srbiji i predviđaju siguran ulazak u parlament. G17 vide u jako ružnom svetlu i misle da neće preći cenzus, kao ni SPO (označvaju ga nacionalističkom strankom kao i DSS) ni SPS.
Kao da su nas prepisivali odavde sa Vašega bloga..
Pozdrav


.

.


Buduci da...

...te, tu i tamo, znam Drenca...imas prolaznu ocenu...neka jaka trojka...sto bi rek'o Zare!


Tristane

a ti od mene imaš peticu sa zvezdicu :-)))


za g. Kovacevica i gospodju Jelicu - o Canku

U pravu ste, Opacic izgleda nije kum Canku nego su "samo" prijatelji. Celu zabunu su uneli Milici posto su oni na njihovom blogu rekli : Kumstvo Nenada Čanka sa Opačićem. Jako neprijatna okolnost, iako ne znamo hronologiju događaja. Da li je krivično delo? Nije. Pa ja mislio da oni valjda bolje znaju ...

A ja sam na tom istom njihovom blogu (Nenad Canak & kriminalci ) utvrdio:
...ispada da su ustvari Canak i Kostic vencani kumovi a da su Kostic i Opacic pashenozi... Lepo da smo to sad razjasnili.

Samo da li to opravdava predsednika skupstine Vojvodine da mesec i po dana posle Djindjicevog ubistva brani svog prijatelja Opacica koji je vec bio u zatvoru. I da ne budu "insinuacije" evo citata sa sajta Lige Socijaldemokrata Vojvodine:
...Jer, za iskreni opozicioni rad Nenadu Opacicu svaka cast, moje puno postovanje i zahvalnost, ali za to sto je trgovao narkoticima mora da debelo odrobija. /.../U svakom slucaju, to je covek koji je bio i ostao pravih opozicionih opredeljenja i ubedjen u svoje ideale. Za to - kapa dole. Posto su sudovi otkrili da je pocinio krivicna dela, on je na izdrzavanju kazne. Ali, to je nesto drugo, sto se mora odeliti od ovog prvog. Povezivati te dve stvari je necasno, nemoralno ... /.../I posle 5. oktobra Nenad Opacic pomogao je Novom Sadu u borbi protiv divlje gradnje, jer bilo je slucajeva kada je prilikom rusenja divlje izgradenih objekata bilo pretnji nasiljem. Opacic se tada pojavljivao sa svojim momcima i nikada nije bilo problema...

A tacno je da Canak nije bio na onoj proslavi kluba u Veterniku za koju sam dao link(Pomagao pasenogu da preuzme klub
), ali je bio na prethodnoj i evo sta kaze ( isto se moze naci na gornjem linku LSV): Pozivali su me na proslave svog Fudbalskog kluba Veternik i na jednu od tih proslava sam se i odazvao, a odazvao bih se i drugi put ali sam bio bolestan, pa nisam mogao.

Evo kako je taj Opacic dobio poslovno zemljiste na "postenoj" licitaciji u Novom Sadu (list Danas): Opacic hvalio Spasojevica i Legiju kao heroje promena.

Ili kako je Nenad Canak dao svoje licno (drzavno) obezbedjenje Miodragu Kosticu, svom kumu, tajkunu i pashenogu pomenutog Opacica (opet list Danas): Uspon i pad jednog kraljevstva

A evo kako je taj Opacic pokusao da ubije jednog od glavnih svedoka na sudjenju zemunskom klanu (B92): Opačić napao svedoka Miladina Suvajdžića i Ukinuta presuda Opačiću.

Hm, i zar posle ovoga nije smesno prebacivati jednoj pevaljci sto ima prijatelje i kumove u podzemlju???

Evo ih ovde i na slici - Kostic, Opacic i Canak(NIN):


Dakle i sta je tu sporno..?

koliko vidim iz Vasih urednih citata, to su vec opstepoznata mesta...javno publikovana..i sacuvana ...kod vas i gde jos, hmmm?
Dakle Vi ne cenite nekoliko cinjenica..
1...Da N.Canak ni jednog trenutka nije prikrivao poznanstvo sa G.Opacicem...kao sto ni jednog trenutka nije ni pokusao da brani njegov kriminalni dosije..."za to treba debelo da odgovara...rekao NC"...Dakle svaki covek ima nedostatke, mane, pa kada one prekorace zakon, onda se za to ide u zatvor...
Dakle Vi ne cenite dve stvari kod N Canka iskrenost i postovanje zakona...
2. Fotografija na kojoj je sa Opacicem, mogla je da se desi bilo kom lideru DOS.a/.//Moguce je da ce se i meni pojaviti fotka sa Opacicem ili kim slicnim...jer i sami verujem znate kako je to izgledalo...Sam nisam imao prilike da upoznam Opacica...ili mozda jesam, ali nisam coveka poznavao...a lik mi ne znaci nista....Secam se samo jednom da mi je M.Isakov pokazao fotografiju sa mitinga u NS gde smo govorili svi (ISakov, KOrac, Canak, ja....)gde na bini pored nas, kao obeybedjenje stoji taj lik za koji se kazze da je ON...I? Necete valjda zbog toga i meni pripisati sve to, ako je to zaista bio on....ja nisam siguran da li jeste ili nije, ali ne iskljucujem da jeste..Sta to menja na stvari, ako on lezi u zatvoru za ono za sta je kriv?
Nece biti da je isto biti zzena najveceg kriminalca na Balkanu, Arkana...nece biti da je isto danas, kad bar znamo ko je gde bio i onda kada smo se borili protiv Milosevica...pa se nije znalo ko ce nas i gde pokupiti ...Samo nemojte nas, koji smo bili na najvecoj vetrometini, poistovecivati,,,,sa svima njima...Nadjite neko ozbiljniji argument protiv nas, a ne lazzne optuzbe.Da smo mi nesto petljali sa njima Jocic bi nam vec iscackao nesto i dao u medije, pre vas, ne brinite...Ne bi oni postedeli ni Kostica ni bilo koga samo da su mogli....a nekako slucajno sve je to povezano sa blacenjem poc premijera Djindjica,,,,Cede..i svih nas iz DOS/a koji smo zagovarali obracun sa organizovanim kriminalom..Sablja je valjda pravi primer.sta smo mi hteli!..Zasto Kostunica nije nastavio obracun sa njima, vec ga oni uveseljavaju za SNG....Ceca u Beogradu i kod Velje u Cacku, Aca Lukas u Jagodini kod Palme...zvanog mali arkan...Previse ste vi naivni da bi Vas tekst bio slucajan....ali sve je to Srbija.
A zadatak je zadatak, zar ne!!!
BKC


G. Kovacevicu

evo ipak se i vi ponasate kao mnoge vase netolerantne kolege iz koalicije. Pa kad nemate argumenata onda pokusavate da etiketirate vase sagovornike i optuzite da imaju neke skrivene namere, da pripadaju nekoj organizaciji, imaju zadatak itd. Sto je smesno a i kad bi bilo tako - NIJE nikakav ARGUMENT u odbranu Canka.

Inoformacije koje sam ovde objavio, nisam sacuvao ja nego su one sacuvane na tim mestima koja su ih objavila (vidim da onaj link za LSV nisam dobro ukucao pa ga ovde ponavaljam jos jednom: Liga Socijaldemokrata Vojvodine - razni intervjui. Dovoljno je samo da kliknete pa da viidite da su tamo. Ja sam samo prilikom zadnje diskusije sa Milicima zapamtio gde su (i to je prosto: samo kliknete na "Add to Favorites" u meniju). Inace se slazem da slika nije nikakav dokaz, niti bih ja onda automatski optuzio vas da se pojavi neka slika slicne vrste. Ona je samo dobra ilustracija za, po svaku demokratiju, ubistvenu kombinaciju: kriminalac visokog ranga koji se bavi organizovanim kriminalom, tajkun koji je do bogatstva dosao na sumnjiv nacin (kao i Karic, ako ne jos i sumnjivije posto mu je ovaj kriminalac pasenog i "pomogao" mu da postane vlasnik fudbalskog kluba Vojvodina) i jedan njima vrlo blizak politicar (za koga postoje indicije da svojim prijateljima/kumovima gleda kroz prste).

Ali ovde nije ni sporno da je Canak prijatelj sa Opcicem. I da je i pored dokaza za najteze oblike kriminala ostao uz prijatelja i pokusao da ga brani. A to sto je rekao "da treba da odgovara za prekrsaje zakona" se podrazumeva. Pa koji normalan covek to ne bi rekao? I to ne znaci da Canak postuje zakone - evo tu su navedena dva primera kad ih nije postovao. Dao je drzvano obezbedjenje svom prijatelju Kosticu a i hvali se kako su Opacicevi momci obezbedjivali neka iseljenja u Novom Sadu - sto je posao policije. Ok, to nisu bas strasni prekrsaji, ali kako da mu onda verujemo da nece zakon krsiti i u drugim slucajevima (ili je mozda vec krsio ali nije otkriveno)?

I sto je NAJVAZNIJE: u svakoj demokratskoj zemlji je NEOPROSTIVO da jedan politicar javno izjavi da je prijatelj sa kriminalcem optuzenim za najteze oblike kriminala. I da jos stoji uz svog prijatelja.

I najbolje je da mi ne odgovarate na ovaj post (bez obzira sto ste domacin bloga) jer samo ispadate smesni. A inace niste los covek ... kao uostalom ni Jelica. Evo ona kao razumna zena se nije ni javila zato sto je ovo u vezi Canka NEODBRANJIVO. I BRUKA za srpsku demokratiju. Ne bih se ja ni javaljao ovde u vezi toga (posto sam to vec diskutovao vec o tome kod MiM) ali ste me vas dvoje povukli za jezik napadima na Cecine veze sa kriminalom. Nema ni kod nje sta da se brani ... Ali ovo sa Cankom je jos NEUPOREDIVO gore i NEDOPUSTIVO za svaku iole normalnu demokratiju.

Pozdrav,
Vasilije


Bata Cole,

pa sto to ne rece na pocetku. Da se o putu bez mrtvih i svakojako nastradalih. Da si odmah rekao:

Quote:

ali znam jedno da na PUTU N.Canka nije bilo mrtvih, stradalih, proteranih, unistenih.....za razliku od J.Raskovica, B.Corbe.M Beckovica i drugih Milosevicevic/Kostunicinih sledbenika...

to bi sasvim drugacije bilo. Nego ti zapoce:

Quote:

Nekako u isto vreme uhapsise Cecinu-Arkanovu kumu iz Makedonije, zbog sverca preko 400 kg kokaina...da ne sirim dalje pricu o tome, jer je svakom normalnom sve jasno...

pa se mi prevarismo da se prica (i) o nezgodnim kumstvima.

I kad smo vec kod znacenja zivota, sta mislis, dobri moj Cole, koliko znaci ljudski zivot svercerima droge i njihovim dobrim prijateljima.

Kazem ja Vasiliju, nema se o vas rasta puska omrciti.

'Ajde, zovite sad Carlita da se dere: 'Fasisticko djubre, tipicna nacisticka pretnja smrcu!'

Ama je l' stvarno moguce da vas nema boljih?


Domazet...

...pazi struja, čoveče...skloni tu kafu..


Drago, oko moje blago...

Ti ili si zvekan ili overachiever. Zvekan ako mislis da ovim svojim glupetanjem mozes da prikrijes vasa platkanja pred svakim ko ima i malo mozga. A overachiever ako mislis da pred NajDrugijim i NajBoljim medju nama uopste treba prikrivati to platkanje. Opet, sudeci po tvom radnom vremenu, rekao bih da si i jedno i drugo.

Uzgred, da ti kazem da o razumnosti i o osecaju za detalj kod Safety sluzbi u americkim nacionalnim labaratorijama imas jaaako dobro misljenje.

E da, ono o viktimologiji?


Vec sam vise puta

zamolio sve ucesnike da se uzdrze od uvredljivih i licnih obracanja, ako je moguce. Uprkos cinjenici da je kraj kampanje ostavite nesto i za sledeci put..Bice toga jos u Srbiji, ne brinite....Ne bih ulazio u dalju eksplikaciju, ali Vas molim da se uzdrzite!!!
Hvala
BKC


Pokusavate da orkestrirano

delujete, ali Vam ponestaje argumenata, pa onda naravno po tradicionalnom obicaju...brkate teme, pomalo lazzete i pri tom ste toga svesni, pa se i nervirate...DA SMO MI SAMO MALO NESTO PREKRSILI ZAKON VOLJENI VOJA BI NAS POODAVNO STRPAO GDE TREBA, PO NJEMU...Ovako pusta svoje cause i sluzzbe da krckaju nasse vreme...Ne pada mi na pamet da polemisem sa Vama o kumstvima jer ja vrlo dobro znam ko su moji kumovi, sta rade i gde zive..Silno bi se razocarali kada bi videli da su to i poneke javne licnosti...koje nemaju ni jednu aferu iza sebe, koji su uspesni u svom poslu, a nemaju bas nikakvih dodirnih tacaka sa politikom i politicarima.....naravno da iz postovanja prema njima i njihovim porodicam necu dozvoliti da i njih provlacite kroz blato, u kome se vi ocigledno dobro osecate...
Hvala, ali cinjenice govore suprotno od Vasih nategnutih teza, pa da se i ja posluzim Kostunicinim sloganom...Srbija zaista zna ko je ko...ne brinite!
BKC
PS...da li od nas ima boljih....pa naravno, medju desetinama i stotinama hiljada mladih ljudi koji veruju da OD NAS ZAVISI


Vidis li ti ovo moj Vasilije

...ti i ja postadosmo orkestar. Two man band. Koji ko zna gde sve zapisuje note. Sluzba, bre!

Eto sad ni nas Cole Ljudina nece da polemise o kumstvima (zamisli ti, molim te). Neozbiljno mu. Nece da nas pusti da njegove kumove vucemo po blatu. Dugo sam mislio da nije bas najbistriji. Kad ono mucak, bre...


Steta je sto

svoje znanje, erudiciju, pa i vaspitanje trosite tek tako..
Pokusajte na drugom mestu...zao mi je..ali za polemiku je ipak potrebno dvoje....!!!
Posedujete odredjeni talenat, samo jos da pronadjete disciplinu....
Hvala na strpljenju...i cujemo se , nakon izbora!
BKC


Iz novog "Vremena" ko nije citao

"Zoom:
Pevanje i radovanje – Kako su se rugali jedinstvenoj Srbiji

Ne znam da li to važi i u Čačku, ali u Beogradu je uvek bio prezren onaj ko udara na slabije, a posebno oni što se cere kad gledaju kako neki lokalni siledžija mlati klince. A kad to radi još u prisustvu vlasti, to se smatralo posebnim nitkovlukom

piše: Dragoljub Žarković
Ceca i Čorba: Govor i Caj, Caj, Cajka iz Novoga Sada

U istom danu, početkom nedelje, i majka i tašta pitale su me kad počinje izborna ćutnja. Posledice duge kampanje vidljive su i na glasačima i na onima koji će biti birani. Dan po Svetom Jovanu znaćemo ko je koliko glasova osvojio, ali teško da ćemo imati pouzdano saznanje o sastavu nove vlade. U izbornoj završnici sukob se pretvorio, kao što smo najavljivali, u obračun među partijama levog i desnog centra, a radikali su marginalizovani, kao da su okovani onim Šešeljevim testamentom koji ih obavezuje da osvoje 50 odsto glasova, plus tvoj glas, a ostali su zabavljeni bitkom da održe glavu iznad cenzusa. Izbornu hroniku objavljujemo na strani 12.

Toliko o izborima, ostalo je pesma. Naravno, reč je o koncertu koji je koalicija DSS–NS upriličila na trgu ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, povodom dočeka pravoslavne, srpske Nove godine, a u funkciji izborne kampanje. To s koncertom uobičajeno je igranje, pevanje i prangijanje, neizbežno pred svako izborno nadmetanje. Što se ne bi natpevavali, kad se već nadlaguju u izbornim obećanjima? A ovo je još tako zgodno palo u dane kad se reprizira mazohističko radovanje što je prošla još jedna godina, ma kakva ona bila. Nemam, dakle, ništa protiv pevanja. Nemam ni protiv Svetlane Ražnatović, umetnički Ceca. Ona je svikla da govori ono što joj kažu. To je kod nje stvar kućnog vaspitanja... O Arkanu, o alibiju za Zemunce, o Koštunici ujedinitelju, o Srbiji... Zna žena šta je estrada, a samo ona zna kako je njoj.

Nemam ništa ni protiv Bore Đorđevića, umetnički Čorba. On već deset godina proizvodi Caj, Caj, Cajke iz Novoga Sada, pa ko voli nek sluša. Kad neće portparol DSS-a, siromašne i poštene stranke koja je odrešila kesu sa oko 100.000 evra, koliko je koštao novogodišnji doček bez Deda Mraza, ukoliko to nije bio onaj Eklston iz Formule 1, da se meša u "umetničke slobode" izvođača, otkud bih se ja mešao kad nisam dao ni cvonjka za tu feštu, osim ako se ispostavi da je tu ipak bilo para iz budžeta ili iz kase javnih preduzeća.

Dakle, nije mi smetala ni Ceca, ni drugi, kako se kaže, izvođači, pa ni Bora Čorba koji pati od neke insufijencije, sve žaleći što mu drogu uze Čeda, a ženske "soroši i drugi ološi".

Direktan prenos nitkovluka: Radosno ruganje drugima

Analitičari, neki među njima i ozbiljni, procenjuju da bi ova partijsko-novogodišnja fešta mogla koaliciji Koštunica – Velja Ilić, plus Matija Bećković, da donese gotovo dva odsto glasova, sve zahvaljujući činjenici da se Pink opet dobro iskazao na zadatku za koji se uvežbavao tokom devedesetih. Bio je to direktan prenos s ozbiljnom manom – bio je direktniji nego što su prisutni želeli.

Ono što je u meni izazvalo mučninu jeste radost vladajuće garniture, zumirana svako malo na malom ekranu, nad ponižavanjem slabijih. Ne znam da li to važi i u Čačku, ali u Beogradu je uvek bio prezren onaj ko udara na slabije, a posebno oni što se cere kad gledaju kako neki lokalni siledžija mlati klince. A kad to radi još u prisustvu vlasti, to se smatralo posebnim nitkovlukom. Otkud onda toliko nepotisnutog radosnog ushićenja i pljeskanja ručicama kada se caj,caj cajkaš izruguje Čedi Jovanoviću i sorošima – ološima?

Postoje o tome različite teorije i svaka je pogubna po aktere. Prikazali su se, po jednoj teoriji, kao da su nesvesni sopstvenog položaja. Kao da su na vlasti Čeda i soroši, pa oni koji su u stvari na vlasti, doživljavaju lumpenproletersku katarzu jer se izruguju moći. Neko će reći da je to dobra vest zato što ih vlast nije pokvarila ukoliko su nesvesni činjenice da su na vlasti. Rekao bih da je ova teorija o pobrkanim lončićima suviše sofisticirana. Barata s podsvesnim nivoima ličnog i grupnog. Nije pravilo da se istom moraju radovati magistar i akademik, lekar i pravnik, predsednik, ministar, koordinator i pesnik bez portfelja, već će tu biti u pitanju nešto drugo, samo što je to drugo suprotno ideji narečenog hepeninga najavljenog kao glasnog dokaza da je Srbija jedna, a da nam nije najavljeno da će se za iste pare i u isto vreme obaviti i obred radosnog izrugivanja i vređanja drugih.

Opa-cupa društvo: Kratkoročna dobit i dugoročna šteta

Recimo da su analitičari u pravu i da će neka kratkoročna hasna proizaći iz onolikog pevanja i tamburanja. Hajde da preterujemo pa da kažemo da će uz pomoć Dece loših muzičara Koštunica opet biti premijer, a da će koordinatorka za Kosovo u znak zahvalnosti dati da se jedina ulica u Zubinom Potoku zove po Rambu Amadeusu. Recimo da će se nasmejana garnitura redovno stoličiti u nekoj vrsti političke vlasti nad ljudima i događajima. Ali, gde im je mesto u kulturnom obrascu koji dugotrajnije definiše jednu naciju, svaku politiku i društveni moral? Izgledali su kao đilkoši koje je ponelo opa-cupa izrugivanje političkim protivnicima. Lepo kaže zvezda večeri Sanda Rašković-Ivić da ona nije došla tu na parastos, već da se proveseli, što smo, na njenu štetu, a moju sablazan, videli i da nam nije ništa rekla.

Pokazali su jedan nizak etički i estetski standard i nisu mi ulili poverenje u iskrenost sopstvenog izbornog kreda o jednoj Srbiji. Može, naime, Bora Čorba da peva što god hoće i Ceca da govori ono što joj došapnu, ma šta joj došapnuli, ali odgovornost javnih delatnika drugačije se meri i vrednuje, a posebno u odnosu na slabije, takoreći marginalne grupe u kakve spada i Čeda Jovanović, a još više spadaju oni koje samoizreklamirani pišač u fontanu ispred zgrade Haškog tribunala zbirno naziva sorošima.

Ali, uzmimo da je sve to bio jedan incident u noći koja se, odnekud, naziva najdužom i najluđom (što se ovde potvrdilo). Pokušajmo da to zaboravimo, kao što zaboravismo i naplavinu izbornih poruka i propagande. Probao sam... Ne mogu."


SVIMA NA BLOGU

ZBOG PREDIZBORNOG CUTANJA VAS MOLIM DA UVAZITE PRIVREMENO ZATVARANJE OVOG BLOGA SVE DO PONEDELJKA...HVALA SVIMA KOJI CE ISPOSTOVATI MOJU ZELJU DA OD 17,OO SATI VISE NEMA KOMENTARA..NOVIH BLOGOVA I SL...
POZDRAV
BK COLE


gospodine Kovacevic

ne salzem se ni najmanje sa vasim predlogom o novim blogovim i sl. Naravno Vasa zelja - Vasa zelja i bice ispostovana samim tim sto zatvarate Vas blog. Medjutim nije mi jasno zazto bih ja sada trebala da cutim i ne komentarisem? KO to kaze? Predizborno cutanje se odnosi na koga? I uopste ovo je blog/forum....ali dobro, da ne gnjavim dalje


Ni ja se ne slažem prezimenjače...

..niti igde stoji da se na blogovima ne može čavrljati o čemu god. Zamislite, večeras će izaći novine, pisaće o kampanji,prenositi izjave. Da neće neko možda uništavati primerke toih novina, ili onih od pre neki dan.
Evo, ja ću kuckati i ćutati kao zaliven -:))


vIDITE PRETHODNI ODGOVOR

...to vazi i za novine....naravno ne sve....jer te druge i nisu novine...a kupuju se na trafici..maa shala..Naravno da ce se nacci nacina da se zloupotrebe drzavne funkcije na medijima...neki novi puticc ili sl..mozda ce neko vazan bas sad doci kod Vojje..pa eto prilike...
u svakom slucaju ne zamerite...
srecno
i OD NAS ZAVISI
BKC


U zivotu postoje pravila

kojih se treba drzati,koliko god Vam ona ne/prijala..pa tako smo i zamoljeni od moderatora da postujemo izborno cutanje...Dakle..ako smo zamol;jeni i to su i pravila onda ih treba i postovati....Mozete staviti bilo koji blog, o bilo cemu narednih 48 sati ce trajati "prljavi rat" a ja nisam u mogucnosti, a i nemam vremena da ucestvujem u tome...Elem,a zna se ko ce imati vremena i mogucnosti.Dakle da bih sprecio zloupotrebu, a i ispostovao pravila....tako sam odlucio...
Neslaganje je Vas stav, ali ...to nece promeniti moju odluku do pomnedeljka..
ZELIM VAM /NAM..SVAKU SRECU..JER SAM SIGURAN DA OD NAS ZAVISI...A VREME KOJE NAM JE NA RASPOLAGANJU MOZE SE KORISNIJE ISKORISTITI....DA ZAISTA OD NAS ZAVISI!
PRIJATELJSKI
BKC


Hehe Domazet,

sta da se radi - to je ovima iz LDPetc uobicajena praksa. Kad nemaju argumenata onda te optuzuju za nesto. I ne vide da time samo ispadaju smesni. Bolje je onda da cute (kao ova pametna Jelica) nego da se samo jos vise zapetljavaju ...


Mozete uzivati u Vasim argumentima

i cinjenicama za koje smatrate da su upravo to...nemam nista protiv..Odgovor cu vam dasti u ponedeljak jer upravo zatvaram blog ....uzivajte u izbornom cutanju!!!Bar malo!
BKC