Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Vecera s dinosaurusima

Pre neko vece odemo kod prijatelja na veceru. Juznjacku...varijantu ..Grits( nesto kao kacamak) sa brodetom od skampi i pecuraka...Not my favorite but...very good..

Na veceri su gorele svece...Izgledalo je skoro simbolicno, kao neki zloslutni predznak sumraka, jer za stolom su sedeli pretezno predstavnici medija...Kolumnisti uglednih novina.,televizijski novinari iz informativnih redakcija i urednici-novinari sa NPR-a, nekomercijalnog public radija. Izumiruca rasa.

Pricalo se o najnovijim medijskim inside dogadjajima ili drugim recima: o otpustanjima..Nova godina je pocela sa treskom:: Boston Globe je otpustio 125 novinara, uglavnom urednika i kolumnista opsteg opredeljenja, svi sa deset godina ili vise provedenih u novinama( najskuplja vrsta). Washington Post je to uradio jos pre godinu i po dana i jos uvek pomalo radi, premestajuci ljude iz uglednog Style sectiona u Helth ili Metro sa lokalnim vestima.

Times INC najavio je drasticna smanjenja troskova u svojim publikacijama ukljucujujici i dojucerarsnju " zlatnu koku" magazine People...Los Angeles Times -u je tiraz opao za 20% u poslednjih nekoliko godina i citavih 8% za samo poslednih sest meseci.Chicago Tribune lagano otusta ljude vec par godina.

New York Timesa najvaio je smanjenje broja strana( i ljudi naravno) negde od sredine sledeceg avgusta.. CBS je optustio svoju uglednu i popularanu voditeljku lokalnih vesti i nekoliko komentatora...Vesti na televiziji su sve krace i niko ih ne gleda.

"Kad mi odemo" kaze prijatelj kolumnista Posta u srednjim cetrdesetim" nikog vise posle nas nece zaposliti" " Nase rubrike ce se jednostavno ugasiti" .

Demografija onih koji svakog dana citaju dnevne novine,je porazavajuca. Prosecni citalac je mrtav otprilike vec pet godina...Najmladji konzument dnevnih novina, vesti na televizijskim stanicama i slusalac NPR-a ima izmedju 45 i 50 godina.

Tipicna slika jutarnjih novina koje cekaju ispred vrata sad moze da se vidi samo jos u starim filmovima. " Mi smo jedini koji dobijaju novine u citavom komsiluku" kaze prijatelj iz biroa New York Times-a.."

Novinari postaju kao dinosaurusi, vrsta koja ce izumreti usled naglog i neocekivanog udara meteora, promene klime, neprilagodjenosti...teorije su razlicite.
Nije to prvi put da neka zanimanja nestaju...Ko se danas jos seca krojacica, obucara, sajdzija, mlekara, kocijasa, modistkinja, stolara, putujucih glumaca...

Novine su zastarele, nespretne, skupe, spore, opsirne, ekoloski neprihvatljive...jednom recju nepotrebne i prevazidjene...Na Internetu je sve dostupno, i to za dzabe... New York Times je u takvoj panici da nastavlja da salje novine cak i pretplatnicima koji su odavno prestali da placaju, samo da bi ih zadrzao na listi koju pokazuje oglasivacima..Mrtve duse...nepostojeci citaoci..citaoci kojima samo sto ne placaju da ostanu, citaoci koji nikog ne zanimaju.

Naravno, novinari uvek mogu da pisu za elektronska izdanja..ali oglasivaci iz neobjasnjihvog razloga jos uvek nisu spremni da ulazu podjednaka sredstava u oglasavanje na Netu...Od novinara koji jos nisu otpusteni sve vise se ocekuje: oni moraju da bloguju, cetuju s citaocima, snimaju video postove za YouTube koji ce navodno onda privuci citaoce da procitaju i novine( mada nista ne ukazuje da je pretpostvka na bilo cemu utemeljena)...Nema izlaza ...Propast je neminovna. Ali to nikog ne zabrinjava osim samih novinara.I nikog ne rastuzuje osim nekolicine ostarelih i staromodnih citalaca..I tako sedimo pod svecama, veceramo, caskamo, na izgled opusteni kao da se nista ne desava, kao na onom brodu pre skoro sto godina koji je tonuo uz zvuke valcera...Sedimo i caskamo sa dinosaurusima, sa reliktima 20. veka.Sa novinarima.

 

 

 

 


"Posao novinara nije da izvestava o istini,

vec o onome sto se dogodilo" --M. Tven.

Ovo sto cu reci ne odnosi se na sve novinare, naravno, ali se na mnoge itekako odnosi.

Kad obican covek razmislja o pravdi i kazni, on najcesce misli da je najpravednije da krivca sustignu posledice sopstvenog greha. I ovo sto se desava novinarima je upravo ta vrsta kazne. Casnu profesiju, koju su praktikovali Tven, i Orvel, i Hemingvej, su prodali za saku dolara, prodali su "veru za veceru", i sada je, navodno, kraj sveta dosao, izumrece kao dinosaurusi. Ta "sedma sila" u poslednjim decenijama nije nikakva nova sila, vec obican saucesnik u zlocinu. Nebrojeno mnogo raznih prodanih dusa, dobro placenih lazova se ubacio u profesiju, i profesija cuti. Razumem: covek nije heroj, pa i novinari nisu heroji. Tesko je, jako tesko je isprsiti se i ustati za cast svoje struke.
Njujork tajms ispasta? Nije nego. A sto su zaposljavali ljude kao sto je Dzudit Miler, koja je doslovce izmisljala price o Sadamovom oruzju za masovna unistenja? (Pa je posle otpustili kad je otkrivena). Sto su dali trostrukom Puliceru Tomasu Fridmanu da lupeta o "ravnoj zemlji", relativizuje i zamagljuje svaki iole razuman zrak prisebnosti i pameti? Zasto Washington Post i danas zaposljava Carlsa Krauthamera, coveka kome nijedan rat nije mrzak? Cemu sluze ti ljudi? (Da ne pominjem ljude kao sto su Bili Kristol i An Kolter).
U lazi su kratke noge, kaze poslovica. I sada se oni, ti veliki novinari i kreatori javnog mnjenja, bune sto im je svaki izvestac koji napise o sletanju vanzemaljaca u Feniks, Arizona, konkurencija? Pa, po cemu su njihove konfabulacije verodostojnije od tih vanzemaljskih reportaza. Po cemu su "embedded" novinari u Iraku uverljiviji od izvestaca o zeni sa tri glave i zmijskim telom.
Bela Kuca je najmila TV licnost Toni Snow-a da bude njigov spiker. I on je, primajuci posao, izjavio: "Sada mogu o predsedniku da pricam mnogo losije nego sto sam smeo kao novinar". Ha?! Really.
Novinari su sami sebe do ovoga doveli. U USA ne postoji siroko poznati novinar od integriteta kao sto je kod nas, npr., Milos Vasic ili Slava Djukic. Oni su kao lekari koji su presli u nadrilekare. I sada se zale sto ih niko ne ceni.
Pa, neka se kuvaju u svom sosu. Nadam se da je corba od dinosaurusa ukusna.
Izvinjavam se svim onim casnim novinarima na koje se ova tirada ne odnosi, i cije pisanje mi je u mnogo navrata pomoglo da sacuvam mentalno zdravlje.


kao recimo pisanje

wn? hehe


Brooklyn

Nikako ne volis NW... da li se poznajete ili je to samo bazirano na pisanju?


zar

moraju da se poznaju?:)))))


angie

Pitam, ne vredjam... ali mi se svidja tvoj blagi sarkazam... moram priznati... :-)


a bila mi

ny resolution, da ostavim na miru wn, ali mi nikako ne ide. uvek me isprovocira svojim pisanjem. evo, suzdrzala sam se (od analize sta sve nije u redu sa isitm)

:))


Ma, Brooklyn

vozi, kritikuj i analiziraj. WN piše blog da isprovocira tudja mišljenja. Ne zaboravi, ovde WN iznosi samo sopstveno vidjenje i shvatanje, skockano u par stotina reči. Ništa apsolutno, definitivno i univerzalno. Samo njeno zapažanje iz svakodnevnog života. Zato, slobodno reci šta hoćeš, bar na ovom blogu vlada demokratija (sa povremenim izletima u apsolutizam).


e to je tacno...

stvarno me zena nije nikad izbrisala!


pa mislim da wn nikada i ne

pa mislim da wn nikada i ne brise a i ne odgovara na komente...koliko sam ja primetila...


Dejan K.

kad sam blaga, shta cu !?


Angie, koji

si ti otrov. 'Ajde još reci i da si crvenokosa...


mogu ja? jeste, crvenokosa

mogu ja?
jeste, crvenokosa je ;;;:-)


A BoL

je plavokosa :-))


zlatokosa :-))))

sve sa medvedima ('ko je jeo iz moje cinije?')...


Kažeš

Wu

ali fake blonde :-)
ps. fala za songic :-)


Beba L.

Od kuda ti ideja da za nick uzmes ime beba od Loncara? Licis li na original? Beba je "prlajvo plava" ili ti kombinacija plavo-kesenjaste kose... i jos uvek je prelepa... izvini ako i vec ranije odgovorila na ovo pitanje... nisam procitao...


2Dejan K.

pa mene beba zovu moji gay prijatelji, pa sam sa krstenog imena pocela da se potpisujem kao Beba (posle mnogih nickova, takodje), dok nisam stigla do bebe lonchar. pa posto nisam ona (a i ne licim) onda bar da budem beba od lonchara. to je kao grofiza od kenta. beba loncar kao titula ili vec sta.
pa sad sam dosta plava...imas me u fotkama sa Blog zurke. mislim na dve, na jednoj sam nesto ozbiljna, ko pikisla, da drugoj sam u zucnoj raspravi sa BS...pa mi reci da li licim ili ne :-))) ali znam da ne.

inace, mnogo mi je dobro sto prava beba lonchar zna za moj nick i nema nista protiv :-) i da, izgleda jos uvek fenomenalno!


BoL

Hvala na odgovoru!
Nisam uspeo da nadjem slike sa party-a... link za slike vodi na galeriju slika koje su danas postavljene... imas li neki link...


BoL

Sudeci po ovim (ne bas adekvatnim) slikama, tvoji prijatelji ne grese sto te zovu Beba... a i potsecas, najvise iz profila na Bebu L. Naravno i lepa i zgodna si, ali na sebe... ako jos i tako komponujes... gde ce ti biti kraj, draga Bebo...


pa hvala....sad se stidim

pa hvala....sad se stidim :-)))))
a komponujem jos bolje, hahahaha!!!!!!

pozdrav svim mojim 'obozavaocima' :-)))) autograme delim malo kasnije, na sledecoj blog-zurci koja bi trebala, ako bi bili pozvani svi, da se odrzi na marakani!!


Koja, koja, koja fotka?

Stavi link. Nisam pratio fabulu radnje....


nsarski,

nisi video slike sa blog zurke?
Ako je odgovor ne, pogledaj u fotogaleriju, na b92 linku,
datum je 21 ili 22 decembar.

ili ako neko moze da postavi link.


Sta vredi, angie,

kad ne znam ko je ko....Das mi konzervu, a ne das mi otvarac, ko u crtanom filmu. Vido slike, ali samo prepoznajem one mnooogo poznate, i Yasminu - ona sebe slika za svaki blog k'o Hitchkock, a ponekad slika i svoj namestaj.


sharski,

a ko te zanima?
ja prepoznajem neke, a vishe prepoznaje BOL,
poshto je bila na istoj.


Ma znam to sve,

ali ne znam ko je BoL kad ne pise.


Aaha,

pa prochitaj taj blog, pa cesh da saznash.
(a samo ti ime govori)


OK,

now I'm with you. Thx, angie.
Nego, sta ova sutnja znaci. Niko nista ne pise? Zatvoren blog? (mada vidim da nije). Moze samo o baletu? Znas li nesto vise?


sharski

Neshto vishe?

O baletu,
O BOL,
O tome gde su ljudi?

O baletu-dovoljno
O BOL-ona je super
O ljudima-svi su kod Biljane


Vido, angie, procitao

hvala ti. Otprilike sam shvatio (izvini, nekad slabo kapiram stvari koje su drugima ocigledne).
Dobro, razumem ne moze da se pise i prica o stvarima vezanim za izbore, partije, kandidate...pa tako je, koliko se secam, uvek bilo. Sad, ja nisam bio tamo tokom cele kampanje, pa ne znam da li je to bio neki veliki drustveni dogadjaj (znas ono, TV, Radio, bordovi), ili je bilo marginalno. Sudeci po blogovima, ljudi su se generalno uzbudili.
Jedne godine sam ziveo u Torontu. Bili izbori (lokalni) za neki distrikt, kome je granica Spadina ulica. A ja bas ziveo na cosku Bloor-Spadina. Posto za izbore ne moze da se bude pijan, sve kafane sa jedne strane Spadine bili zatvoreni, sa druge otvoreni, jer se tu ne glasa. A ja ziveo (ako se secam) na 710 Spadina, u prizemlju kafana/bar "Sticky Wicket". Nikad vecu zaradu nisu napravili nego tog dana.
Toliko, po mom misljenju, vrede te zabrane.
Al', 'ajde, da ne budemo mimo sveta.


to ne moze

da se uporedi, ovde kod mene su razlike u opcijama,da li ce neko da shihsa travu dva, a neko tri incha ako bude izabran(figurativno), a tamo se ljudi bore za osnovna prava, a to im niko ni ne nudi, a ako apstiniraju, onih budala uvek ima u koherentnom sastavu, pa im u takvoj razumnoj adheziji, ovi pametniji daju da biraju i za njih.
vrlo za*****o.

a potpuno se slazem to za zabrane.

(al'mi ide ova fizika)


ide ti fizika, ide, a tek

ide ti fizika, ide, a tek psihologija?!!!!!! :-*****


BoL,

sluzimo narodu!!!

Nego, sto se setamo? Ja kod Bilje, vi ovde - pa obrnuto.


pa nas dve

smo vec uigrane, poshto smo od pochetka na blogu.

i popravi to Bilja, dok te Biljana nije videla,
poshto ne voli tu varijantu.


ja cu da odsetam

malo sad u krevetic. imam skolicu sutra ranom zorom :-(
pa se vidimo sJutra.
(javlja mi se, javlja mi se...daaaaa...imasmejl! :-)


jes, sarski

kod biljane, igraju ragbi 3-)))


nsarski,

ako nisi nashao, kao shto sam ti rekla, onda na blog stranici, pritisni levo opciju b92-u vrhu liste vipovaca,
pa nadji blog o zurci(prvi drugi od gore),pa pritisni link
za gledanje slika u tekstu, pa odi na stranu 37, pri dnu pochinju, kod 22 decembra, pa listaj dok ima.


naravno

da lichish!


Ufff

ffffff...


Dr,

Wu, srcceeeeee, pa rekoh ti ja jos kod Ivana M. jedared...da dobro gledas kad sedas u kafanu za koji ces sto i koga ima i ko sta pije...ti sede, sede kod nas u kafani i nista ne nauciiiii...


Modesty,

moja obožavana, pusti Wua, on je :-B- čim vidi otrov+crveno padne mu mrak na oči.


eto

sad si postao prvi zvanicni ooovaj clan - ljubitelj naseg kluba crvenokosih...ako se moja mila angie slaze...ja ovako bez prethodnih konsultacija, impulsivno...oh my...
Pa nas mozes u duetu zamisljat' kako plesemo ovako vatrenokose dok Rita peva...mislim, zamisljat dok se ne nadjemo svi kod sarskih na crnogorskom na ronjenju u junu...


Malo je me zatekao

taj odgovor Šarskog. Od kad su Olib & Silba u Mnegru?


Sta s' to pojo???

Kukuuuuu, Wu, srcce, sta s' ti jeo od jutros, a?????
Pa covek lepo napisao, ipak je to Hrvatska, ima medju nama nekih koji tamo nece (npr. Modesty, p.a.) ili jos uvek ne mogu (iz raznih razloga), mozda je bolje da izaberemo Crnu Goru, vise kao prelazno resenje....sad meni nije jasno sta nisi razumeo...
sad ce da mi idodje sarski pa kad me opali sa nekim objasnjenjem filozofije nsarski postova da mi vrati za Helmuta N.
Navodis me bre na vruce kamenje, Wu...


Prilazimo

pažljivo, s italijanske strane (uzgred, tu možeš i tašne da vidiš-jučerašnji Birkin post-sheer perfection, vidi se da si crvenokosa). ISPRB- I SrBska plivačko-ronilačka brigada.

Meni ta crna gora malo khm-khm. Može Isle of Wight?

A odgovoru Šarskog samo možeš da se raduješ. Gornji post je fantastiška (uzgred, a šta nije što dolazi s njegovim potpisom?).


More

ali ne plavo, nego ono...uzrecica...kao u more marko...
Moreeeee Wuuuuu, read my silky lips...
samo za crnu goru nikome od nas ne treba vizaaaa
eto, meni za Isle of Wight treba vizaaaaaaaaaa


Naravno da nisu.

Jedino, ja sam Olib/Silba & MTG pomenuo u istom postu pa je mogao da se stekne takav utisak. Sorry for the confusion. Zato sam i recenicu o CG poceo sa "ako je od koristi" (ili nesto tako), misleci na vize.

Za nase zenske Deutsches Wunders, jedan mali Volare poklon. (Nije cudo da taj jezik nikad nisam uspeo da naucim!)


Klatschen!!!!!! :-))))))))

Klatschen!!!!!!
:-))))))))


Eh, vetroviti

veceras zvizdi duge nemacke reci...
aj sad, ja se prepoznadoh, pa kud pukne da pukne. em sam u nemackoj, em sam cudo(viste)...
Ma, duge nisu problem, samo redjas, ko kupus u kacu, da se drzim teme...
problem su mi one koje pocinju sa ü...
npr. Übung (vezba)
mos misliti koliko puta u godini ja moram da je kazem...
ali poklon je sto bi rekli ovi ovde klasse.
Danke schön, Liebling


Izvini, MB,

mislio sam na Nemacko Cudo u pozitivnom smislu. (Nekad sam imao devojcicu Nemicu koju sam tako zvao i ona se nije bunila, govorila je Lieblich:))
Mislim, u Nemackoj nema Indijanaca, ali ja sprach-ujem samo indijanski nemacki:)))


nisi jedini. ja zivim u .de

nisi jedini. ja zivim u .de vec neko vreme pa i dalje zamuckujem...


BoL.

Hoćeš malu dopisnu školu nemačkog?
Biraj: Modesty ili ja?
Samo postavis pitanje i - jedna dilema manje!


pa....ti :-) mada svejedno.

pa....ti :-) mada svejedno. ma moj problem sa nemackim je sto 90% stvari koje radimo i ucimo je na engleskom i onda svi ga znaju i onda uvek imam preca posla oko skole ili da se zaradjuje i oooondaaaaa...taaaaakooooo :-))). kad Resim da ga naucim, onda cu ga i nauciti :-) pa imam jos malo manje od godinu dana vizu pa eto...
hvala u svakom slucaju! ako pobesnim negde u aprilu, javljam se :-)


eto ti...

sad... kad procitah ovo "izvini" zabole me fizicki..razumela sam ja sta si ti hteo da kazes, Liebling, a i rekao si skoro skroz kako treba (Deutsches Wunder jednina, Deutsche Wunder mnozina) nego se ja malo posipam pepelom...sto ponekad nije lose...a i cudoviste moze biti pozitivno...videti pod Monster, Inc.
eto...


Aha,

a ova osoba sto me ucila nezne reci, insistirala da je izraz Lieblich bas specijalan i ima bolji "smek" nego Liebling (Nur Kusse schmecken besser). (Nemam umlaute, sorry)


moj kolega

Iranac mi rekao pre dve godine, posto sam zavrsila intenzivni kurs nemackog (pet puta po cetiri sata nedeljno):
jezik se najbolje uci u krevetu...zato ja nadjoh sebi Nemicu
;o)
za mene bese vec kasno..ja nadjoh sebi pametnu srpsku pcelicu...
Liebling je opste mesto kao dear,
imala je pravo sosa


Modesty

Pazi, ovaj Sarski svašta zna. Zato mu ja ne verujem da ne zna nemački. Vidi samo kako je napisao ovu rečenicu! Lola ti je on.


da, da,

opasnik, kao naivan, a samo okuplja:)))))


Lola do BoL-a :-))))))))))

Lola do BoL-a :-))))))))))


To, Angi!

Pročitale smo ga! Okuplja oko sebe, još kako! Ne možeš razgrnuti devojke. A on, kao kuva oktopoda, pa se razume u supe, rindflajš, pa onako uzgred pomene crvenokose, plave, šta ti ja znam, pa malo o poeziji, pa o nauci, pa o politici, pa se opet vrati kuvanju. Za svaku po nešto. Sve sa merom i laganeze. Nije mu loše, a tako mu i treba, kad je tako spretan!


tako

to rade oni sa iskustvom, plete polako, stavi mamac,
okupi, pa odabere:))))


Wow,

i sam se sebi dopadam kad procitam takav opis! Hvala, ladies. Ako imam neku tajnu, onda je to samo jedna: ja dame postujem. Prosto k'o pasulj.
A to sa razlicitim temama - pa, sta da radim kad me svasta zanima.


aha, lepo, ali se secam kad

aha, lepo, ali se secam kad je jedan moj bivsi rekao kako voli zene. reko samo mene ili sve? :-) e sad, jel i ti postujes Sve zene...?
:-)))))))))))))))


sharski,

sve pohvalno !


Prevod

Sarski: "Šta mogu kad sam savršen!" :)

Pozdrav


ako!

kad ume! a malo ih je tih sto sve znaju i jos i umeju! :-) mislim, mnogo je vise onih sto 'sve znaju' :-))))


to i kazem,

a sa ostalim slazem!


Lepo,

Lepo, sistematično, posvećeno.
I niko se ne ljuti, jer se ponaša potpuno kulturno, lepo, normalno.

Jednom rečju, čista desetka.

Dečaci učite znanje od čika Sarskog!!!

Devojčice, obratite pažnju na Sarskog!!!


pa sve smo mi obratile

pa sve smo mi obratile paznju na sarskog, dracena...e sad moz' da nastane problem u prebrojavanju :-)))))))


drugachije

bih to ja formulisala, al' da ne kvarim:))))


pa mislim da smo ga ipak sad

pa mislim da smo ga ipak sad malo zbunile, ne zna covek sta da napise...kol'ko zeeenaaaaa?????!!!!! (svi za jednog, jedan za sve :-))))


Jednom mi je neki klinac (4 god) u ulici, pred devojkom, rekao:

znam ja, teto, njega, on voli da "cavrlja sa devojcicama" :)))
Sa'rani me! Nisam zbunjen, naravno, nego trolujemoooooo, meine Damen.


deca su ukras

deca su ukras sveta!
troling, roling! ima li bolje?!
inace, tema je sumorna do zla boga ali ko sto rece onaj sto je pevao pre par dana tamo blizu sarskog 'ne moze nam niko nista, jaci smo od sudbineee...' :-)))))


BoL, bez brige

Ne brini BoL, snaći će se on. Samo malo da razmisli.


Šta sam ti rekla BoL.

Sad trolujemo, a kad smo pisali o oktopodu, poeziji, nemačkom, papenovim loncima i poklopcima, nismo trolovali.

Angi, BoL, odsecite mu manevar.


e sad mi ko na stochnom

e sad mi ko na stochnom sajmu :-))))) izbor za Mis bloga WN, sarski jedini clan komisije, sve se ocenjuje (sem izgleda, jer se on zamislja, pa smo sve merlinke u najmanju ruku, mada ima i po koja rita hejvort ;-)
go, go, go!
ps. bilo je super zezanje kad sam nekim drugarima ovde objasnila sta znaci Go na srpskom :-)


dracena, sharski

je moj drug, pa ima kredit, popust i ceo paket u tom smislu.


Naravno,

Izvinjavam se.
Preterala sam u "šali", što se meni retko dešava. Humorno sam videla u tom paradoksu da smo u virtuelnoj realnosti u kojoj se kobajagi flertuje, plete mreža itd, a zapravo se sve dešava na udaljenosti od hiljade i hiljade kilometara. Pogrešna procena, izvinjavam se još jednom. Stidim se i povlačim se.

Izvinjenje i BoL i Sarskom.


Timski rad:))

Dobro, vazi, ne protivim se. Jedino sto nemam mnogo vremena. Dolaze nam neki Svedjani u goste (dosadni matorci drze predavanje), pa moram da ih animiram. Taj small talk ume da smori.
Pre neku godinu bila konvencija antropologa ovde, big deal. Imali neku privatnu veceru za odabrane velicine i umove. Prvo su pricali o primatima, pa presli na ljude (mnogi zive na Madagaskaru), ali, srecom malo popili. Pred kraj veceri pocelo otvoreno nabacivanje jedni drugima - a sve govore "kolega". Nisam imao pojma da su antropolozi toliko "zagoreli", k'o pusteni s lanca. Valjda zivot u tim dzunglama, sta li...


e sarski, da ti vidis nase

e sarski, da ti vidis nase 'kolege&koleginice'...ko brzorastuce pozavice. samo ih 'zalijes' i posmatras! :-)


To je izgleda uvek tako

kad ljudi promene sredinu: odu na more, u banju, na konferenciju. A ima i letnje skole... Ne ostavlja posledice, valjda.


igrokaz: kako preveslati svedjane

recepat: makedonski
naslov: Aya, ya, dolor!!!
scenario i rezija: nsarski
blog: while i was knitting
ajde, ajde sarski, sam si dao recepat za svedjane..
ti ces biti ljuba
samo ti firga, i lence fale...
snadji se po tom tvom malom mistu...


Ma jok,

ovi su mrtvi ozbiljni. Recju, nepodnosljivi. (Psihijatri, a jedan samo prica o tancu - majstor je za "jitterbug" - takmici se. Ma.)

P.S. Sad mi pade na pamet: ja cu veceras da veceram sa dinosaurusima!


Prebrojavanje

Za mene ne brini BoL. Ja sam diskvalifikovana zbog uzrasta (mislim maloletna sam). A vi ostale, bez gužve molim, jedna po jedna. Sve čete doći na red.


ja

ne stojim u toj liniji i sve je samo shala,
kao shto sam gore rekla, on je moj drug
i ima moje poshtovanje.


pa naravno da je shala! pa

pa naravno da je shala! pa ovde je sve shala, samo na Onim blogovima nije :-/


pa ti mozes onda da ides na

pa ti mozes onda da ides na jedan stari post srdjana mitrovica, mislim da je bio Odusak ili Bioskop odusak, gde smo jednu noc svi 'planirali' film-mjuzikl 'Pahomije za grehomatom', re-make Tonija! ivan marovic scenario, ja muzika, srdjan rezija/montaza, samo smo zapeli kod glumaca! mislim da je bata zivotinja trebao da bude pahomije ali ko da bude zrtveno jagnje?! ali evo sad vidim da ti mozes da budes...nasa nova zvezda, draCENAAAAA!!!!!! pod uslovom da te obucemo u decka te bi to bio u isto vreme i omaz filmu Viktor Viktorija!
:-ppp


OK, ladies,

hvala na druzenju svima:))))
Nadam se da sutra nece da ugase blog zbog te izborne cutnje.


pa nemoj

sad tako:))))


nemoj da ides

nemoj da ides :-(((((
;;;-(((((
(a jel zbog dinosaurusa? oh...sucut.)


shta, shta,

opet vi bez mene,..al' sve se slazem s punim poverenjem,
zbog prisutnih sagovornika.

Wu, jedino mi nije jasno to oko mene i otrova, al' i
to cu s punim poverenjem.


Wu,

da li si ti to sada grupi, ako da, da se ne bi troshio na
propagandni asesoris, najmanje shto bi trebalo da uradish,
jeste da se ofarbash u crveno:))))


pa jos ako ubacimo

krivine, ono, cisto matematicke ;))


sve stoji, kako si se samo

sve stoji, kako si se samo svega setio? ali svi oni mogu to i da nastave da rade, samo da se prolagode mediju koji je zamenio TV/novine, ovaj na kome smo Bas Sad.
mislim, nece se bitno promeniti 'struktura licnosti', samo medij. nazalost.


BoL, ovo nije

ni deseti deo onoga sto sam zaista mislio da napisem. Ali, rekoh, da ostanem uljudan i u granicama pristojnosti. (Zamisli da pocnemo o Mili Stuli, onom Markovicu, i slicnim *^&%$$@&&*-a!!!) Ipak je ovo blog na javnom mediju:)))


Slazem se nsarski...

... nazalost integritet novinara se drasticno srozao u poslednjih petnestak godina... Citao sam autobiografiju WALTER CRONKITE-a u kojoj on opisuje Vijetnamski period i njegovo izvestavanje sa fronta... za neupucene, Walter Cronkite je bio voditelj i urednik vecernjih nacionalnih vesti CBS-a i covek kome su Amerikanci najvise verovali... elem, gospodin Cronkite kaze da su njegovi izvestaji iz prvih borbenih linija sa obiljem slika poginulih Americkih vojnika i razgovori sa ranjenicima i borcima ostavljali (naravno) veliki utisak na gledaliste... tada su u vestima svakog dana davali brojke poginulih i ranjenih sa slikama kovcega i svim strahotama rata... velike su demonstracije bile po celoj Americi i 24 sata ispred Bele Kuce... Kenedije vec bio ubijen i predsednik je bio LBJ (Lyndon B. Johnson). Jedno vece LBJ pozove Cronkitea na veceru u Belu Kucu. Ispostavi se da je on bio jedina zvanica i da je vecera bila u privatnim prostorijama Predsednika, na spratu Bele Kuce... dok su vecerali culi su se iz daleka dobosi i tamburini sa uzvicima protestanata i protestnim pesmama... Johnson je pozvao Cronkite-a da ga zamoli i ubedi da ne izvestava licno vise iz Vijetnama jer su njegovi izvestaji bili ubitacni za Belu Kucu i javno mnjenje... Cronkite je uz veceru saslusao Predsednika i na kraju mu samo rekao: Gospopdine Predsednice, vi radite svoj posao najbolje kako umete a ja cu da nastavim da radim svoj... Cronkite je sutradan otputovao u Vijetnam da nastavi sa izvestavanjem... on je bio i ostao covek od velikog integriteta... kada je pocelo bombardovanje Srbije od strane NATO-a, Cronkitea su intervjuisali na CNN-u. On je izuzetno ostro osudio ovaj akt sa argumentima i napao predsednika Klintona... nikada ga vise nisu pozvali kao diskutanta ili komentatora za vreme bombardovanja... nazalost takvih velikih i poznatih novinara sa integritetom vise nema... Amerika je naucila svoju lekciju u Vijetnamu a i ostatak sveta... kotrola medija je vazna a po nekada i vaznija od kontrole berze i nacionalne banke (kamate)...


Svakako,

Kronkajt je bio prvi "veliki" koji je javno poceo da kritikuje vijetnamski rat, i to je bio pocetak pada...
Kontrola medija vazna? Pa, zato su srusili Avalu, zato su bombardovali Al Dzaziru u Kabulu, Bagdadu, zato ubijaju novinare. Kontrola medija vazna? Ne, kontrola medija je najvaznija!
Kada je Berlin bio sravnjen sa zemljom 1945., poslednje sto je ugaseno su bili glasnogovornici sa Gebelsovim glasom koji je pozivao Nemce u otpor i boj i slavu Rajha...Kad je taj glas ugasen, Berlin je konacno pao.


Tacno mediji su mocno oruzje

Tacno mediji su mocno oruzje u rukama vlasti.
Kad se govori o tome uvek se setim pocetka rata u Bosni.Postojale su tri razlicite medijske kuce, pa onda za neki dogadjaj, kao sto je recimo da je zapaljeno neko selo, imaju i tri izvestaja.Srbi javljaju da je zapaljeno srpsko selo od strane Mudzahedina, muslimani javljaju da je selo muslimansko i da su ga zapalili cetnici, dok hrvati izvestavaju da je selo sa hrvatskim zivljem i da su ga zapalili ili cetnici ili muslimani zavisno od trenutnih simpatija.Jednom sam pokusao jedno takvo selo da pronadjem na karti BiH,ali nisam uspio. Verovatno i ne postoji nego neko proturi pricicu a ostali je svojataju.Kasnije su sve te price postale mnogo realnije, ali je na pocetku trebalo taj crv mrznje da pokrene sve ono sto nam se dogodilo u bivsoj drzavi i uspeli su.


david gilmour

There's no way out of here
When you come in
You're in for good
There was no promise made
The part you played
The chance you took

There are no boundaries set
The time and yet
You waste it still
So it slips through your hands
Like grains of sand
You watch it go

There's no time to be lost
You'll pay the cost
So get it right
There's no way out of here
When you come in
You're in for good

There never was there an answer
There an answer
Not without listening
Without seeing

There are no answers here
When you look out
You don't see in
There was no promise made
The part you played
The chance you took

There's no way out of here
When you come in
You're in for good

There never was there an answer
There an answer
Not without listening
Without seeing

There's no way out of here
When you come in
You're in for good
There was no promise made
The part you played
The chance you took

There's no way out of here
When you come in
You're in for good
There's no way out of here
When you come in
You're in for good
There are no answers here
When you look out
You don't see in
There's no way out of here
When you come in
You're in for good


Pitam se samo dokle ce nas

Pitam se samo dokle ce nas crna ruka pustiti da talasamo pre no sto pocnemo da padamo s' prozora, ginemo na tushiranjima ili nas zgazi sopstveni auto dok proveravamo ulje?


branša se menja

moja branša (agencinsko novinarstvo) još opstaje. valjda zato što hranimo Web.

medjutim, umesto priča koje su nekad pravljene po novinskim standardima (bile su duže, promišljenije, tragalo se za "novim uglom" koji niko drugi nema) sada se štancuju kratke i po meni manje informativne priče koje Web može da svari.

onomad sam čitao neku statistiku - najčitanije priče na net-u, a posebno medju korporativnom klijentelom su oko 120 reči. to su najosnovniji podaci koji kažu da se nešto zaista desilo.

i od nas kao takvih (kod svih, ne isključivo kod ovih za koje radim) se sve više očekuje da blogujemo, da se bavimo takozvanim interactive novinarstvom (da napišemo, snimimo, izmontiramo, pošaljemo, napišemo blog, itd). i da sve prilagodimo čitaocu od prosečnih 30 godina.

uzgred, malo ih ostalo onih koji su u firmi za koju radim bili tamo 1990-ih (dada su imali 35-40 godina). otišli su u penziju, u konsultante, na kojekakve novinarske škole ili su prosto pomrli. za 40 godina, a po nekim firmenskim nezvaničnim merilima ja sam već u kategoriji dinosaurusa.

traže se mladji, ludji, energičniji. traže se klinci koji neće dva puta razmisliti pre no što udju u situaciju u koju neko sa iskustvom od 15 i više godine ne bi ušao nikada. koji koštaju manje, rade više, itd... svet se menja...


Imao sam priliku

da kratko radim za francusku televiziju, pa sam gledao kako se fabrikuju vesti za TV dnevnik. Svaka vest mora da izgleda kao igrani film od 90 sekundi. Informacija se žrtvuje da bi se dobio emotivni naboj, a krajnji cilj nije novinarstvo, nego što više gledalaca, a potom što više oglašivača - znači pare.

U mnoštvu redakcija uzimaju se mladi ljudi sa diplomama fakulteta, koji po pet godina rade besplatno. Izdržavaju ih tata i mama, a njima se govori da moraju prvo da stažiraju, a onda će ih uzeti za stalno. Desi se da nekog i uzmu. Većinu zamene drugim stažistima, besplatnim i punim elana. Jedan čovek, bolje plaćen, od njihovih nezanatskih tekstova, stvara čitljive tekstvove.

Novine imaju sve krupnije naslove, sve više slika u boji, sve manje formate, sve manje strana, jer moraju da se prilagode tržištu. Tržište traži kratke vesti o katastrofama, kontroverzama, ubistvima ili indiskretnim i prikrivenim stranama poznatih ljudi. Mišljenje se ne razlikuje od informacije, a papirnoj novini se posvećuje sve manje vremena.

Pojava besplatnih dnevnih novina je takodje poremetila tržište. Dve kolumne, tri mišljenja i šest potpisanih tekstova, dok je ostalo anonimno, loše napisano, ali kratko, bombasto (čak i kad nema zašto), a kada se novina pročita, ostavi se na sedištu metroa. Za razliku od kupljene novine, koja i kada se pročita, nosi se u kancelariju ili kući.

Utisak obilja i besplatnosti na internetu uništiće jedan deo novinarstva. Drugi deo će uništiti televizija, praveći mtv spotove o dogadjajima.


Da, da

a na BBC i sličnim kursevima ovde predavači se čude zašto, recimo, na nekoj lokalnoj tv stanici ne može u svaku vest da se ubaci čuveni "human example". A ne može. Ponekad zato što novinar nema pojma i mrzi ga da to radi, a u većini slučajeva to nije izvodljivo iz praktičnih razloga: dobiješ snimatelja na pola sata da snimiš press, a onda on trči sledećem novinaru na događaj. Pa, ako je na presu pričano o kreditima za poljoprivrednike, nema šanse za pola sata još da stigneš i do nekog obližnjeg sela, snimiš seljaka i njegov stav o tome da li ti krediti vrede i hoće li mu pomoći, plus malo slike...Seci uši krpi d..e. A da ne govorimo o tome koliko dobiješ vremena za montažu u koju ulaziš nepripremljen jer ne postoji način da prethodno pregledaš materijal....divota. Ali, super je ako ti uopšte daju da snimiš press. Jer, ako te kredite ne dele "njihovi", onda oni i nisu tako važni. Ako dele njihovi, onda dobiješ puuno vremena, ali nije važan human example već samo šta kaže onaj što ih deli...


Ovo je vreme kada je ideja

Ovo je vreme kada je ideja nesto najvrednije. Malo ljudi radi, svi su u pripremi da docekaju neku ideju i je bogato unovce. Sve sto iole vredi ima ogromnu marketinsku masineriju. Gomila ljudi koja odlucuje da li neka slova trebaju biti tamno crna ili malo svetlije. Novinarstvo vise nije posao prenosenja informacija vec reklama sama po sebi. Bizicno drvce gde su vesti mali ukrasi koji se jedva vide. Ako se danas novine i televizije bore da dovedu nekog novinara ili voditelja i za to se davaju velike pare onda od neceg te pare se i trebaju uzeti. Neko mora da ispasta zbog toga a to sigurno nije marketinsko odeljenje. Mediji vise nisu oni koji prenose informaciju, oni ih prave po potrebi. Teznja za sto brzim i sto bombasticnijim informacijama je pojela same medije. Internet je izasao kao pobednik. Na zalost, mediji nisu shvatili da ne treba da se trkaju sa internetom vec da razvijaju svoj stil. Meni monitor jos uvek ne moze da zameni slova na papiru, niti jednu dobru emisuji moze da zameni par slika i neka flash animacija. Mozda bi se napokon trebalo podeliti i svatiti da je internet medij sam za sebe. Kao sto novine nisu u istoj grupi sa televizijom i radijom, tako ni jedno od tih nije sa internetom. Najveci ubica svih medija jeste moto: ako nisi prvi onda ne vredis. Na taj nacin svi mi postajemo zrtve masovne frustracije u kojoj nema pobednika.


Ima u ovome i izuzetaka, naravno.

Jedan od retkih je Seymor Hersh iz "Njujorkera", covek koji je prvi provalio Mu Lai masakr, a sada Abu Ghraib. I o Iranu je skorije pisao. Tome, rekao bih, sluze novinari koji pisu i komentarisu: da vlasti saopste istinu (speak the truth to the power), a da se ne plase da ce biti eliminisani ako donesu lose vesti. S druge strane, covek kao Woodworth(sp?), poznat iz Watergate vremena se, jasno je, prodao ovom rezimu - to se videlo po njegovoj ulozi u Plame affair.


Ipak mi nije jasno

kako jednog Hersha, na primer, ne pojede mrak. Ili je sistem toliko moćan da pušta male stvarčice čisto advertisinga radi ili je u pitanju prepucavanje unutar dve struje, u osnovi, istog establishmenta. Moram priznati da sam odavno prestao da verujem da 'the powers' donose odluke iz neobaveštenosti.


yes,

it's all conspiracy....i really didn't want to, but you 2 are making me.


upppps

when worlds align...
totalno te podrzavam...ja cvrsto verujem da je sito sitnoooooo...i kad nekog puste...onda ga puste da bi napravili dimnu zavesu za nesto mnogo krupnije...sto je l', nece da se sazna...
maglaaaa svudaaaaaaa...
Uffffff, ne odoleh...
red hot curvvvvvveeeeeddddd chilly peppppppaaaaaaaaah


Ja mislim, Dr Wu da se u delu pitanja

nalazi i odgovor. Power breeds arrogance.

A odgovor za Brook (dole): ne mislim ja da je u pitanju nekakva kosmicka zavera, gde su evil powers u totalnoj kontroli.
Stvar je u tome da ovako samo-organizovani sistemi imaju nacina da self-perpetuate. To je mindless process, kao birokratija: sve birokrate ovog sveta su iste (nepodnosljive), a niko se tu nisakim nije zaveravao i dogovarao. A opet svi ispastamo njihove hirove.
Nikakav dirigent u pozadini ne postoji (osim mozda nekakav nobody, The Wizard of Oz, koji je dim i magla).


trziste, sarski

does away sa tim self-perpetuating. zato je to tacno za birokrate (koji ne deluju na trzistu). ali kada novinar raskrinka zaveru, generise slavu i ugled za sebe, tako da mu se to uvek isplati, a narocite, jel, sada, kada je na putu za jurrasic park..


Rekao je jedan cinik

Nema poštenih ljudi, samo su neki skuplji od nekih drugih.


Da Woodward je mutan postao,

Da Woodward je mutan postao, ali Bernstein je ostao onaj stari (bar po njegovim tekstovima u poslednjih par godina, slabo ga pripustaju na bilokoju TV)

edit: ovo treba da ide ispod nsarskog negde gore, ne znam kako mi ispade ovako - nisam pazila


razlika - kljucna rec!

jeste ali nemamo svaki dan (na srecu!) masovne zlocine koje treba otkriti pa biti heroji informativnog novinarstva. novine se prodaju svaki dan i treba ih ispuniti kvalitetnim sadrzajem sto je sve teze.

mislim da je zoran u pravu. mediji svaki ponaosob treba da pronadje svoju 'char' te da ne moze da ga se zameni za drugi. meni npr. radio ne moze niko da oduzme, iako ga slusam putem interneta. dok je pokusavao da se utrkuje sa TV.om, gubio je svaku trku (video killed the radio star) ali mislim da je televizija pojela samu sebe jer mora da vas prikuje za fotelju i oduzme svu mogucu paznju. radio ne. pa ni internet. uvek mozete da nadjete vreme koja vama odgovara da se informisete, da gledate cak i vesti od juce, a sa novinama ne mozete. char novina opet je odvajanje pogleda sa ekrana, uzivanje u 'mirisu', jutarnja kafa uz novine u omiljenom kafeu, kao ritual!...mislim da nedeljne novine nemaju vise smisla, koliko god sve lepse izgledale, jer textove ti novinari mogu da pisu i na svom blogu - nisu dnevno-informativni, vec analiticni, u najvecem broju slucajeva. takve analize ne moraju da se citaj bas tog dana kad ih je neko objavio. ono sto takodje mene smara kod tih nedeljnih i mesecnih izdanja su reklame, ko i na tv.u...pa i na radiju. jedan od razloga zasto sam prestala da slusam radio b92 jeste enormna kolicina reklama koja ubija medij. znam da se od toga zivi ali se i 'umire'. ja ih ne slusam (sem na podcastu gde nema reklama), novine kupim jednom nedeljno (dnevne) i stoje mi u wc.u a tv ne gledam, sem ako bas ima neki film a ja bas tad imam vremena, sto je retko. na internetu sve ostalo jer sednem kad hocu, slusam kad hocu, citam kad hocu.
mera i odluke, pre svega. definicija sopstvenog medija i onog drugog. treba raditi na razlikama i njih i potencirati. pa zar nije sva lepota u razlikama?


Ne bih se slozio za nedeljne

Ne bih se slozio za nedeljne novine. Mnogo ljudi voli da procita neke novinare koji napisu svoj tekst u dnevnim novinama. U nedeljnim takvi tekstovi dolaze do daleko veceg izrazaja. I same nedeljne novine imaju drugu svrhu od dnevnih. Svi su generali posle bitke, tako da u ovima ima daleko vise mesta za generale, a ako nisi gladan informacija one sluze da bi se oblikovala svest. Mozda sve to mozes da nadjes na internetu na ovaj ili onaj nacin, ali sve skupiti na jednom mestu je daleko bolja varijanta. Na zalost, vreme je takvo da je kvalitet tih tekstova opao, tako i potraznja za takvim tekstovima.
Dali bi neko mogao da mi objasni kako je nekoc u medijima bilo daleko manje reklama i sve je funkcionisalo i bilo veceg kvaliteta nego danas kada je tu gomila reklama, a sve je gore i gore sto se tice sadrzaja. Ako mediji dobijaju vise novca, a sve ostaje isto ili gore, gde nestaje taj novac?


ali zar nije svejedno da li

ali zar nije svejedno da li citam der spiege iz ruke ili spiegel.de? isti textovi i tu i tamo. to sto su textovi postali losiji, ti analiticki, mislim da je posledica toga 'ko za koga radi' pa s tim u vezi i dokle sme da se ide a to verovatno i smara, taj limit, pa se niko ni ne trudi previse (pa nek se ne bune sto ih niko ne cita).

to za reklame bih i ja volela da znam. evo, da nam se javi neko sa B92 i da nam objasni, mada ako imas vise reklama, imas vise novca to povlaci i bolji web site, papir, dekor, zavisi sta je u pitanju, a sto je 'sarenis' lepsi, kupac ce da ga pre kupi (ajde brook, nisam ovde najbolja). ono sto je mozda najveci problem danasnjice generalno, sto se Najvise daje na Pakovanje. a sta se pakuje postaje drugo po vaznosti.


Zorane

Quote:
Ako mediji dobijaju vise novca, a sve ostaje isto ili gore, gde nestaje taj novac?

pa to svi znamo. Novac nestaje u džepovima nekolicine finansijera. Sve te reklame i tekstovi služe samo da se oni još više obogate. Kada je 99. bombardovana Srbija, sva izdanja kuće "Hachette" u Francuskoj, bila su za to da se bombardovanje nastavi do večnosti. Prirodno, tekstovi su bili žešće potkovani, da bi se time prikrila osnovna veza da je "Hachette" filijala "Matre", proizvodjača oružja.


ali mislim da zoran nije to

ali mislim da zoran nije to pitao: zasto na medijima postoji Toliko mnogo razlicitih reklama (kafa, pivo, uloske, samponi, deterdzenti...)? gde taj novac koji stigne u odredjeni medij, odlazi?
ajde da pojurimo nekog sa 92.ke da nam kaze ili neko ko radi na nekoj drugoj medijskoj kuci.


Bebo,

taj novac od "razlicitih reklama (kafa, pivo, uloske, samponi, deterdzenti...)" odlazi u džepove finansijera. Posedovanje medija je biznis kao i svaki drugi i podleže principima tržišta.


ok ali kako sad imamo kafu X

ok ali kako sad imamo kafu X pa posle 3 meseca kafu Y i tako redom...mislim, sta ima radio, npr., od svega toga? nisu valjda obe kafe malo vlasnici pa malo nisu...? nije mi jasno ako neko ima deo mene, a ja od toga nemam nista, zasto onda nisam nezavisna? u cemu je char&magija tog 'ropstva'? njima se kvare emisije/novine/tv.emisije, nemaju nista od toga, niko ih vise bas zbog reklama i ne slusa/ne gleda...mislim, sta konkretno ima osoba ime.prezime, radio ili tv voditelj? koji je osobin interes da onda radi pod takvim uslovima i sa takvim rezultatima?

sorry ali ne s'vatam :-büüüü


Mediji

reklamiraju onogo ko zakupi prostor. Potpuno im je nevažno šta se reklamira i kako. Medij inkasira lovu za prostor. To valjda znaš. Potom, postoje i uticajne sfere. Na primer, u Francuskoj je umereno levičarski dnevnik "Liberation" promenio vlasnika. Sad ga poseduje Edouard de Rothschild (ne moram da ti objašnjavam kojoj strani on pripada. Na taj način će se medij okrenuti drugim uticajnim sferama, različitim od prethodnih (i to znaš kako ide). Naravno, reklame kafe i ostalog ne mrdaju. Ko plati, taj i klati.


pa ako medij inkasira lovu

pa ako medij inkasira lovu za prostor, gde se i za sta trosi ta lova, to je bilo prvo pitanje jos u stvari? kako je moguce da su ranije mogli da rade (i bolje) bez te kinte od raklama a sada kao ne mogu? prodali se djavolu, tako i prolaze sad. i kad slusam radio emisije na b92, deluje mi kao da je glas voditelja i ono malo muzike u stvari popunjavanje rupa kad nema reklama.


Trenutačni trend

medju akcionaraima jeste brza lova. Već nekoliko godina, krupni akcionari hoće brzu lovu. Znači, ne ubacuju je u proširenu proizvodnju, nego je dele kao profit. Lično bogaćenje. Prekjuče je Lorans Parizo, predsednica Pokreta biznismena Francuske, najavila promenu u njihovoj politici. Naime, oni više neće da podržavaju gazde koje vode deficitarne firme, a sebi daju novčane nagrade nevidjenih razmera.


100-ti komentar neka bude za

100-ti komentar neka bude za one koji vole ridjokose


Zaboravih

Zahvalio bih se svima sto su

Zahvalio bih se svima sto su mi pojasnili gde odlaze pare od medija. Sada me interesuje jedna malo drukcija stvar. Dali postoji neki internet server koji se bavi vestima. Nesto sto bi se moglo zvati wikinews ili tako nekako. Gde ljudi kace vesti sa svih strana. Volim da odem na bbc-ov sajt ili glasa amerike, ali shvatam da ni oni ne objavljuju mnoge vesti, tako me interesuje jel postoji nesto sa najvecim izvorom informacija koje nisu toliko cenzurisane.

P.S. Jel cujete tisinu?! Zeleo bih da i ona bude kandidat na izborima.