Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Mladeži, padeži i Nebo

Sve se suzdržavam, pa kao se trudim da se nateram da pišem o nečem drugom...vidim da je gungula na blogovima...kao ja neću o izborima, nego da malo kao razvedrim...džaba...ne ide...oblačno je.

Ne mogu da izdržim, neka sam i u rasejanju (obožavam ovu reč, za razliku od "dijaspore", koja zvuči kao polna bolest, "rasejanje" zvuči kao nešto što se leči tabletama bez recepta). Slobodno možete da me napadnete, da mi napišete da je lako meni iz ovog EU foto tapeta da se javljam i pametujem, uz to i da šta mene briga...Pa, briga me je i to vrlo. Nije mi svejedno i nikada mi neće biti.

Bila sam u Beogradu, nedavno, nekoliko dana i zverala okolo, gledala predizborne plakate, čitala slogane, virila u TV...da vidim dokle smo stigli...otkako sam se vratila, prosto mi smeta ta daljina...zujim ja po sajtovima, čitam novine, sve što dohvatim, izmedju redova, gledam RTS dnevnik (šta ću, ovde nemam drugo...dobro, ima Pinka, al' ne bih baš gledala vesti na bordelu)...vidim živopisno je, ali malo toga zaista obećava. Mahom je stereotipna, predizborna frazeologija, "Sa'ćemo, oćemo, mi ćemo"...

Najbolje mi je to što se oni što su do maločas bili vlast, sada bave obećanjima šta će uraditi ako ostanu na stolicama...to su trilioni radnih mesta, to su milijarde ulaganja, to su integracije svih vrsta, rešenja za najteža pitanja...jedino mi nije jasno što to nisu uradili dok su bili na vlasti, do sada, što su te sposobnosti i recepte čuvali za posle, pa nisu valjda bili izabrani i plaćeni da udaraju čežnju.Gde su bili do sada? Što se preporučuju kao da su bili opozicija, a ne vlast?

Tu su i oni koji su pre pre bili na vlasti...ne povratilo se...i oni koji su im sekundirali. To naravno kao da je kolektivno bilo na lobotomiji...jedan od ovih prvih je skoro kod Dace u emisiji tvrdio da se '93. godine mnogo bolje živelo nego sada, kao i da je ovo sada tiranija i sam lopovluk i svašta još nešto...Divim se Daci, ja bih ga sad robijala.

O ovim sekundantima, što su mahali kašikama zardjalim i valjali se po skupštini zbog oduzetog džipa, da i ne govorim...Od njih nikada neću bolje ni očekivati...mada kad rekoše da će da preuzmu odgovornost, umal' se nisam udavila od smeha...odgovornost?! Da neće grupno da se samopohapse? O tome da će "svet u njima imati ozbiljnog sagovornika", o tome da ne govorim...to bi bio ozbiljan monolog, četvorogodišnji...a svet bi nosio venac belog luka oko vrata.Mada apsolutno najveći biser su odvalili juče, kad reče jedan njihov da je status Kosova i Metohije rešen još 1389. godine. !?! Odlično ! Kako se do sada toga niko nije setio! Samo još da jave prijateljskoj nam državi Turskoj da je Kosovo njeno i da završimo i sa tom pričom.

Shodno tome je, sad pred kraj kampanje, sve teže i pohvatati ko šta u stvari govori, da l' napada ili hvali...evo skoro Milanka Karić ocrni muža neprisutnog...kaže žena vrišteći na nekom mitingu, kako sad svi imitiraju njenog muža (vizionara naravno), nose šajkače (nisam znala da ih je Bogoljub izmislio i patentirao), slikaju se sa domaćim životinjama (?), ljube se okolo i mašu salatama...a onda, kao vrhunac, kaže nosačica liste : "Još samo, što bi jedan rek'o, da stave mladež i skrate padež i isti Bogoljub!" Šta će Bogoljubu neprijatelji, ulopa ga žena rodjena, sve iz ljubavi...šta bi tek bilo da ga ne voli...

Obaška su mi simpatični ovi sa obećanjima i sloganima opšte prakse, kao Živela Srbija! Ne, nego Živela Mongolija! K'o da su se maločas našli prstom na karti sveta...a i ono oko boljeg života, ne nego ćemo da se navučemo na nudjenje goreg života...uz filozofsko da život ne može da čeka...pa, dobro što onda vi čekate?

Nije mnogo ostalo...ima ovih, ja ih zovem sindikalnih partija, ovi što se bore da njihovim potrošačima, njihovoj uskoj ciljnoj društvenoj grupi bude bolje, a za ostale ih valjda baš briga, ni ne pominju ih-nas...pa da ne pominjem ni ja njih.

Uprkos svemu, ono što jasno vidim je da nema malih stranaka.Svaka stranka može biti velika. Svaki glas je velik kao kuća i vredan dobrog, boljeg, pristojnog, čoveka dostojnog života, slobode. Glasajte! OD SVIH NAS ZAVISI! Od svakog glasa zavisi!

 

Nebo

 

Moje su nebo vezali žicom

po mome mozgu crtaju šeme

žele još jednu kopiju svoju

da njome vrate nestalo vreme.

 

Al' imam svoje ja ideale

i neću snove umesto hleba

ja svoju sreću nosim sa sobom

ona je parče slobodnog neba.

(Gile)

 

 

 

 

 

 


Kako to obicno ide, u zemlji

Kako to obicno ide, u zemlji dosledne tvrdokorne procedure, najpre bih pozdravio domacicu, pohvalio njen text, pozeleo sve najbolje, pitao sta ima u komsiluku, bla bla bla...

Zaista, sve je u redu, najvise mi se dopala Milankina uloga i 'moderni koncept udaranja ceznje' od strane vlasnika vlasti (bajdvej, jel' smem sada da ih zovem vlast? meni se cini da ko god u Srbiji moze da cuje i prepozna svoje ime i titulu u cecinom glasu, on je ipak, jos uvek i na zalost vlast!? Uzas).

Svejedno, bitno je da individue poput tebe Jelice, narocito iz blizih i daljih predela, zele da poruce gradjanima da izvuku glavu iz svojih zimnica i da glasaju!

Glasajte, ali pazite!
Pazite, pazite, pazite!!!


Zabrane,

hvala na poseti, mi smo dobro, što i vama želimo. Komšiluk je u redu, evo baš bila velika proslava uvodjenja evra, nakupilo se uglednika, hvale, čestitaju, rukoljubi, preporučuju, malo upozoravaju (kol'ko da baš ne udari u glavu sreća), a ovu godinu će komšiluk mahom provesti u planiranju predsedovanja polugodišnjeg '08. EU...zvuči marsovski, a?

Što se vlasti tiče, pa jesu vlast, čim su ovlastili Cecu da nam kaže "Ruke gore!" Meni to zvuči k'o poziv na predaju...zato sam i napisala Nebo, staro , ali široko i plavo.
I ne dižite ruke, dižite glas!


Eeeee

moja Jelice. Panika - to je ta reč - onako polako ali sigurno me steže oko grla. Panika od ovih što ih mrzi da misle. Ne znam, odoh da malo ćutim i da gledam moje drage plafone po kući.


Bogami draga Jeleno,

mene isto, iako sam daleko, počeli da stiskaju disajni organi...kad bih mogla da zahvatim vazduha, pa da ga izdahnem kada prodje...samo da mi ne zastane...


nema razloga za paniku

Jelena,
nema razloga za paniku
→ šta kažeš na onu da je mrak najgušći pred svitanje...
videćeš: biće sve ok.

A Miljković kaže:
Muzikalnije ptice umaknu sudbini
ali umaknu i rečima...

Gledanje plafona uopšte nije loše - probao i deluje...

srdačan pozdrav
Nebojša


E, Jelo, draga

i ja bih isto. Probala. Legnem, opustim se, udahnem duboko i pogledam gore i onda se iznerviram kada vidim kako je moj husband ostavio neku krivinu na plafonu kada je jadan sam spuštao plafon, jer su nam majstori bili skupi.


Vlasto, o

pa to ste Vi...ja mislila ti se iznerviraš zbog povodom aktuelnih i predstojećih nam dogadžaja, a ti se ljutiš na plafon i muža...pusti čoveka, znam ja kako je to...krečila sam ja par puta sama, znaš kakvi su bili zidovi...impresionisti bi crkli od zavisti...


Ma kaki Jeco,

džast kiding. A da sam ljuta na neke, to je baš evidentno ovih dana. Tko nije? Oni bi sada sve, a do juče su grešili dušu i "mljackali barke".
Ajd sad da vas vidim! Odakle provala "Tko je mljackao barke? Celu priču, prosim..


Vlastice,

potpuno si me zbunila, kake barke? Mljackao? Oči mi otvori, prosvetli me, o čem se radi?


Nego, od sutra pocinje

izborno cutanje, ako se ne varam. Jel' se zabrana odnosi i na internet, mislim blog? Kakva su pravila?


Nsarski,

maločas stigao uput, još 24 sata...pa tišina...ja ću da pišem o muškatlama...crvenim :)


Jel' to znaci da ce svi blogovi koji pisu

o politickim temama biti "zakljucani"?
Ha, ha, bice zanimljivo! Moze i na blogu o muskatlama da se pomene politika - ili ce to moderatori da brisu?!


pa to će valjda

biti šutnja...ko je vešt možda provuče neku basnu (recept nije loša ideja), možda se provučemo nekom pesmicom, metaforicom, al' ako nas ukebaju - ne znam šta biva...


kukulele

kukulele


lelekuku

ima da popadamo u apsitinentsku krizu...što je za nas zavisnike potpuno normalno stanje, pa se i ne brinu :)Al' zamisli Dan posle...URAAAA!


stvarno, zamisli dan posle

stvarno, zamisli dan posle Kozare i Kadinjace... Imagine all the... :)


Red?

Crveno?!


pa da! vreme je da posle red

pa da! vreme je da posle red bull-ova, crvenih bikova, bikova koji sede na usima, na ocima, na svojoj savesti, u ministarskim foteljama, konacno dodje crvena furija!!!


Red

je da bude Red...i red, rad i disciplina.
......................
cccccc....samo vas gledam :-)
(m.)


m.

a tu si tico kobasico, a da ti mal'ko prigviriš i kod Kusovca, tamo pala pljuvačina (tužibaba Jeca), sa sve pominjanjem SS
........
a, pa vidim sad, vi ste kao munja...džaba sam drukala...tkako ste brzi, auuu...:))) Al' red je red :)
......
brzigonzales! ima 60 blogera, jelice, a malobrojni smo. imaj milosti :-) (m.)


:)

zamišljam...zamišljam
jedno lepo jutro, sunčano,(promena klime u januaru) vazduh je čist (i za ove nesrećnike iz Pančeva - čuh danas da razmišljaju veliki i o njima), komšiji nazvah dobar dan, on meni na isti način, bacih svom psu drvo, on navalio još, nema potrebe da palim TV, pijem kafu na stepeniku i uživam.
a Bate ni za lek...


Biće Snežana,

to mora da bude, ja možda zvučim patetično, ko baba neka, ali ja verujem da i to mora da bude i da svako od nas mora da uradi makar mrvicu, da ne sme da se čeka i gleda kroz prste...Glasati!


Jelice, pazite šta pišete,

Jelice, pazite šta pišete, oteće Vam se još iz tastature "Samo jedan život imamo" :)


xexe, Mrave

neće, neće, pazim ja na prste...a to da jedan život imamo, e to je da ti srce pukne, kako se zloupotrebljava...utoliko bi to trebalo više ceniti i boriti se...a ne tako, mrljavo...


Bez naslova

Quote:
"Samo jedan život imamo" :)

Da, u ovom obliku.
Al' Jelica Vas posmtra - sta mislite kako?
Forme su to razne - telesne i beztelesne!


Vežbam formu...

..da ne bih ćutao:))
Privukao Ezopa, Krilova i Dositeja...za svaki slučaj.
Tako će Koštunica biti Sova ili Draguljče, Toma Nikolić - Gutač kanarinaca, Vuk - Ovca...
Ako to bude provaljeno, prelayim na Andersenove bajke i svi dobijaju nordijska imena:))


Ja razmišljam o

receptima, nekada sam svašta pakovala u njih...mnogo toga može da se kaže receptom...


Hajde simulacija...

...daj jednu receptsku:))


Drago,

samo malo, ne mogu da postignem, taman krenula tebi da pišem, pa onda zaglavila na Dejanovom blogu, on se tamo čovek bori za slobodu, a ne kapiraju ga, a moram i ovde da se obratim malo...samo malo da se sastavim...


Bez naslova

Koliko znam - sledi predizborna cutnja, a ne predizborna pisnja :)
Mislim, razumete sta 'ocu da kazem:]


Ma razumemo...

...ali može biti nedovoljno to što se razumemo..


bez naslova

Za prvu stvar uvek (nas) je dovoljno:)


Drago, posto uskoro sledi

Drago, posto uskoro sledi predizborna cutnja, da postavim ovu analizu mog drugara Pontija:

Glavno pitanje izbora

Glavno pitanje predstojećih izbora je koliko će glasova dobiti Liberalno-demokratska partija. Tu logičnu stvar u privatnim razgovorima priznaće vam svaki malo bistriji funkcioner bilo koje važnije stranke u Srbiji.

To je logično iz sledećih razloga:

1. LDP je preuzela reformatorski potencijal Demokratske stranke. Kao takva, ona je stranka u jasnom usponu, koja uspeva da u sebe upije i druge slične stranke, što je presedan u srpskoj politici i, naravno, indikator njene buduće snage.

2. Tadićeva garnitura podvela je Demokratsku stranku pod kontrolu struktura koje su ubile Đinđića i koje sada upravljaju zemljom. Kao takva, ta garnitura solidariše se u svim glavnim pitanjima sa ostalim strankama kompaktne državotvorne većine, dakle DSS-om, Radikalima i Socijalistima. Dokazi za to su solidarnost pri galsanju i solidarnost u nečinjenju, to jest u odsustvu bilo kakve reformske incijative, javne kampanje ili podrške bilo čemu što izlazi iz učmalih okvira srpske državne (impotentnoimperijalne) politike.

3. Matematika izbornog sistema je takva da ako LDP dobije dvocifren broj glasova, nijedna mala stranka ne može da dospe u parlament. Ako velike stranke ne padnu znatno ispod onoga što im predviđaju ispitivanja javnog mnjenjam to znači da DSS i DS ne bi mogli da formiraju vladu bez LDP-a, dakle bez stranke koja zahteva lustraciju, stavljanje tajnih službi pod vladinu kontrolu i koja ukratko predstavlja negaciju svega što te dve partije u svojoj suštini jesu (na stranu njihova retorika). Jasno je da će Zapad insitirati da LDP uđe u vladu, a koliko mi je poznato, takvi zahtevi su ispostavljeni „demokratskim strankama“ još pre dva meseca.

4. Zbog pritiska Zapada, DSS neće moći da formira vladu sa Radikalima. U svakom slučaju, struktura koja stoji iza Koštunice nije do sada pokazala da je spremna da ide tako daleko. Sve druge kombinacije sa manjinskim vladama bile bi odveć prozirne.

5. Sve velike stranke biće u strašnom iskušenju da na izborima pokradu LDP. To iskušenje biće utoliko veće jer su jedne izbore (zapravo, reč je o ustavnom referendumu) već pokrali. Dakle, na raspolaganju im je razrađen aparat za krađu. Po logici stvari, ako ste ga upotrebili jednom, vi taj aparat morate upotrebiti i drugi put (jer on sam vrši pritisak da bude upotrebljen), utoliko pre što su vam motivi za krađu sada mnogo veći nego na referendumu. Uostalom, javna je tajna da su DSS i DS već podelili resore. Šta će raditi ako im LDP, koja se verovatno mogla naučiti na Đinđićevim greškama, ispostavi čvrst zahtev za kontrolu nad nekim „ministarstvom sile“ ili nad pravosuđem? Jasno je da joj se to ne sme dopustiti.

Može li LDP sprečiti krađu velikih razmera?

Miroslav Bojčić (alias Carlo Ponti)


COLE javi se! Zoks,

e ovo je već ozbiljna analiza-pitanje, odgovor na ovo čekam i ja da pročitam, mogao bi,ako nam se javi i Cole da odgovori.


hm, a ovaj Miroslav Bojčić (alias Carlo Ponti)

bi valjda trebalo da bude novinar??? Sigurno je onda zaposlen kod LDPetc - NEZAVISAN novinar sigurno nije ... Ovako "objektivno" ne pisu ni najostrasceniji clanovi LDP-a ...

PS: Znaci ako LDP ne dobije dvocifren procenat glasova - sigurno je pokraden :D


Evo nadjoh u listu Danas nesto o Bojčiću

Evo nadjoh u listu Danas nesto o vrlom nam Miroslavu Bojčiću i rezultatima referenduma(Mentalni vodiči): Objavljeni lažirani rezultati referenduma u čiju regularnost niko ne veruje. Komentar na blogu što ga je poslao moj prijatelj Miroslav Bojčić i koji najbolje sumira šta se dogodilo:
Činjenice: 1. referendum je vrlo verovatno pokraden;

Hehe ko o cemu a Miroslav o kradji. Cim rezultat ne odgovara LDPetc onda je kradja. Sto znaci da ce jos jedno 100 godina u Srbiji da bude izbornih kradja :D Hm, i kakva mu je to cinjenica "referendum je vrlo verovatno pokraden". Koliko ja znam, kad je nesto cinjenica, rec "verovatno" je suvisna ...


Radoznali (a virtuelni) Vasilije

Vasilije: "Evo nadjoh u listu Danas nesto o Miroslavu Bojčiću."

OZNA sve dozna.


Hehe a u Mr. Pontijevom svetu

... vreme stoji izgleda (stao mu sat jos u vreme Milosevica :D). I zato on misli da novinari moraju da budu u nekoj partiji - kakva crna objektivnost
i nezavisnost. I u tom svetu u njegogvoj glavi postoji samo kradja glasova, razni KOS-ovi i OZN-e...

Pa nije valjda ni cuo za Google i da covek moze sa par klikova da sazna sve sto ga interesuje ...


Vasilije...

...ne mogu nas toliko pokrasti a da ne budemo dvocifreni...:)) Veruj meni..
I nešto si uzbuđen brate. Neće biti smak sveta. Jedino će biti lustracije, što nije ništa strašno.


Kako god da okrenete...

...u Srbiji ce biti bolje posle izbora!!! :-)


Analiza koju bih...

...isti čas potpisao. Sve je u njoj sadržano.
Naravno, referendum je pokazao da je krađa izbora u Srbiji sasvim moguća opcija i da je to još vrsta "nacionalnoga sporta". Ne tako jednostavna kao šta je bila na referendumu, ali moguća.
Najpre, mi smo prošli čitavu kampanju a da nije bilo Nadzornoga odbora za elektronske medije. To je velikim strankama i G17 ( koja je po mom uverenju u nestajanju))omogućilo da tri do četiri puta budu prisutnije u elektronskim medijima od LDP koalicije.
LDP je pokrio kontrolorima, odnosno članovima biračkih odbora sva biračka mesta. Mogu da govorim o Beogradu, jer sam i sam učestovao u obuci kontrolora, video "uzorak", znam i kakav je kvalitet obuke bio, mogao proceniti motivaciju. Po mom mišljenju u Beogradu ćemo imati sasvim dobre i kompetentne kontrolore. Tu bi morali da urade nešto do sada neviđeno, pa da pokradu. Pretpostavljam da je tako i u Vojvodini, pogotovo što Čanak tamo ima infrastrukturu i što je veći broj naših kontrolora već to radio kroz DS.
Kakva je stvar u unutrašnjosti Srbije, po selima i zabitima, ja to ne znam.
Lično mislim da imaju nekih pozicija za krađu. To je glasanje u inostranstvu, recimo u Crnoj Gori gde ima šest izbornih mesta, i glasanje na Kosovu. Pretpostavljam da bi to mogli izvesti i na Sandžaku, ali ne verujem da je u tom smislu moguć zajednički napor Ljajićevih i Ugljaninovih aktivista. Međutim, kad se to sve zbroji, nije to veliki potencijal za krađu.
Mislim da šanse za krađu nisu značajne, ali postoje...
Može im pasti na pamet da ignorišu sve, pa prosto objave rezultate koji ne postoje..I sad ti ih tužiš Stojkoviću...
Ali, nisu valjda toliko ludi, nadam se..


Pobogu Drago,

neće valjda spasti baš na to ludilo na kraju...pa ima i stranih posmatrača, svi gvire šta će da biva, ne bi se usudili...


Pa verujem da neće...

...ali raefrendum je pokazao da izborne krađe još nisu definitivo otišle u istoriju.
Strani posmatrači, nije to nikakva garancija. Oni ne broje, nego obiđu neka mesta, raspitaju se o proceduri, konstatuju da nije bilo mrtvih i velikih nereda, i kažu...ok..
Po onoj Čerčilovoj - Neće oni živeti ovde-


Pa jes'

i to što kažeš...vidim i ja neke kako se spremaju i neke što su bili u CG, k'o na ekskurziju, vedro, lepršavo...malo se čovek promuva, prošeta, upozna nove krajeve, u koje inače ni zalutao ne bi...
Ma verujem i ja da još svrbe prsti, ali se ipak nadam da onih baš-baš drpanja neće biti...mada svaki glas znači mnogo...eto, sad i oko toga da se glockam, e baš super :)


Nemaj brige...

...stojimo dobro, veruj mi. Oseća se energija, koju nisam očekivao.


'Ajd iz ...

tvojih usta u glasačke uši (mislila sam da će ovo bolje da zvuči, al' kad se napiše nije baš nešto)...
Nego odoh ja malo da dremnem, a vi pazite šta se dešava i ne pravite džumbus da se ne bune komšije, pa se vidimo sutra...


Ceo život...

...nam je veliki džumbus:)
Laku noć Jelice...


Zox, Ponti, ne bih se u potpunosti slozio

sa datom analizom. Evo i zasto:

Rezultati prethodnih parlamentarnih izbora (decembar 2003.):

1) SRS - 27,61%
2) DSS - 17,72
3) DS - 12,58
4) G17+ - 11,48
5) SPO- NS - 7,66
6) SPS - 7,61%

Kljucna dva pitanja, po mom skromnom shvatanju, leze: (1) u izbornim rezultatima prve tri stranke (SRS, DSS i DS). Od toga zavisi i koaliciona kombinatorika, odn. formiranje parlamentarne vecine, pitanje mandatara i stranacki sastav kabineta; (2): u zbirnim rezultatima manjinskih partija (tzv. "prirodni prag").

Ukoliko ukupan zbir DS i DSS bude (ponovo) oko 40% (ili veci), a manjinske partije, zbirno, stignu, barem do 6-7%, G-17+ bi trebalo da minimalno predje prag od 5% -- sto bi stvorilo preduslove za kakvu-takvu koaliciju, kojom bi svi bili zadovoljni, osim Radikala i LDP koalicije. Pritom, Radikali mogu da se pozicioniraju, gledano iz ugla "vremenske prognoze" izmedju 25% i 40%, sto nije bitno jer ostaju "jaka opozicija". LDP moze da ostvari rezultat manji od 5%, kao i veci od 5% (mozda moze i 10%, ko to pouzdano moze da predvidi?), ali u slucaju ovakvog (hipotetetickog, naravno) ishoda, ni oni nisu neophodni za koaliciju ciji je preduslov formiranje proste parlamentarne vecine (mozda budu aktuelni u nekim kasnijim, naknadnim prekomponovanjima).

Napomena: Svi procenti su, naravno, dati uslovno, bez ikakvih predikcionih aspiracija. Navedeni procenti su u tzv. "neto iznosu" (za "bruto" treba dodati, proporcionalano, vrednosti "rastura", odn. rezultata svih izbornih lista ispod praga, izuzev manjinskih partija/lista).

PS: Ako ste vec za LDP, zasto unapred najavljujete izbornu kradju naustrb LDP koalicije? Ovo zvuci kao trazenje opravdanja za moguci neuspeh. (istu gresku su vise puta ponavljale SPO, DS i ostala opozicija tokom '90-ih).


Bravare,

mislim nešto, a da l' bi moglo možda da se ćuti i piše, kuckaš i nikom ništa, je l' ćutiš? Ćutiš.Sve ok...


bez naslova

Pa to ti kazem:)
Kuckas, cutis, kuliras...
Nema zene da se dere, nema dece da ti se*u...


Jedino da brisu mogu,

Jedino da brisu mogu, valjda? A kako da sprece komentare na drugim sajtovima (onim koji su van Srbije, sa drugom IP adresom??, ko ima internet taj ce da nadje ono sto ga zanima.
A ovi ce dotle da pustaju neki film na TV za vikend da inspirisu narod kao onomad za refereendum, ili mozda neki koncert, Cecin ili Borin (sto jel' nema veze s politikom).


očekujem

Kadinjaču il' Kozaru


ma nece, to je borba protiv

ma nece, to je borba protiv okupatora - taman posla.


Pitanje za Jelicu ili moderatora...

Ja razumem "predizbornu tisinu" i ona treba da se odnosi na stranke... po mom skromnom misljenju... ali zasto to mora da se odnosi na nas obican svet... zar predizborna tisina znaci da mi nesmemo da izrazimo svoje misljenje o nekome ili o necemu... OK, ne smemo da agitujemo pozivamo ljude (otvoreno ili prikriveno) da za nekoga glasaju... ne smemo da emitujemo na BLOGOVIMA ili internetu materijale iz predizborne kampanje... video, audio, slike, govore... ali MISLJENJE... privatnih lica, pogotovu nestranackih licnosti, mislim da je to pogresno tumacenje... ja se cak i ne javljam sa srpske teritorije... voleo bih neciji odgovor, misljenje... Jelice... nsarski... anyone...!


evo, ja cu da dam misljenje

moje. cela ta stvar sa predizbornom tisinom je retardirana.


psssssst!!!!

da se ljudima srede misli
slegne gradivo
da se još jednom, u tišini svojih domova, dok sat otkucava, preslišaju
mudro odluče
da im niko ne smeta
da ih slučajno ne zavede

bah!


da,

posto bi glasac, onaj od kojeg zavisi, takoreci, bio uzasno zbunjen, pa ne bi znao sta ce, ako bi cuo neki predizborni slogan recimo dan pre izbora. pa onda drzava, kao dobra mama, je tu da se pobrine, da se dete ne zbunjuje.

jos jedan oblik idiotskog paternalizma nase drzave.


tata

uvek štiti svoju decu

da ne porastu


A ja mislim da ja

A ja mislim da ja predizborna kampanja retardirana,a ne predizborna tisina.


Slažem se, Kazeoze

Predizborna kampanja i nije ništa drugo nego prilično agresivno ubeđivanje 'običnih' građana od strane budućih vršilaca državne vlasti/državnih službenika/birokrata.


Tako je Brook, toje farsa

ovi ovde u nashoj zemlji pojma nemaju o slobodi govora. Oni uopshte ne kapiraju granicu ustavne zashtite govora i slobode govora, ne samo kad je predizborna tishina u pitanju, vec uopshte, u zivotu. Ovde se formira gomila malih neprincipijelnih cenzora koji po sopstvenom nahodjenju i volji cene shta je govor mrznje, shta se sme govoriti shta ne, kada cutnja i gde...To ti je josh jedan dokaz da Srbiji fali demokratskog, gradjanskog obrazovanja, da fali civilno drushtvo. Ovako, neko je odluchio da na i blogu, a verovatno i na CELOM internetu, po svim forumima, sajtovima....:)) vazi predizborna tishina u Srbiji. Kakva farsa.


JK Bebo!

Mislim da se ne radi o slobodi govora, nego o slobodi vulgarnosti kojima su nase usi izlozene u vreme predizborne kampanje.Zato neka usute bar na kratko da nam se usi odmore.


ja cu je ispostovati

kao sto su oni ispostovali predreferendumsku sutnju!


Dejane,

poenta je predizborno ćutanje u medijima, a ovaj blog je, kako god okreneš, na mediju B92, koji ćutnja obavezuje. Bez obzira odakle ti pišeš, tišina važi na teritoriji gde su izbori, u Srbiji...dakle, ja u vreme predizborne ćutnje u Sloveniji mogu da izveštavam o slo izborima, ali to mogu da objavljujem samo van slo teritorije...Što se tiče mišljenja privatnih, nestranačkih lica, to je isto obavezano tišinom, jer se ma koliko bilo lično odnosi na izbore i može da utiče na glasače, jer se objavljuje u javnosti, tj. na mediju...


ček sad

ako kampanja postoji da bi se telo zaokruživača uticalo, čemu šutnja pred finišem?
da ne bi bilo izgreda na ulicama?
neko nema pravo da se predomisli 5 sati pred olovku?
da možda u toj tampon zoni može nešto da se desi a da neko ne zna (ili to spada u informisanje pa može)?
znači, možeš dva meseca da siluješ javnost, da se nalickan smešiš, nećeš prljavo-samo pozitivno, pa malo ***** (čisto protiv uroka), pa posle su se šalili, bla bla truć, i na kraju, džentlmensko ponašanje, ko kad praviš tortu pa mora da prenoći-da odmori, ja to ne razumem.


Snežana,

pa to tako ispada...moramo da odležimo par dana u frižideru da se slegnemo :)


Hvala Jelice

Hvala na iscrpnom odgovoru... mislim da se takav nacin (nista lcno, sto bi rekli anglosaksonci) tumacenja kosi sa licnom slobodom i izrazavanjem... mogao bih da tumacim da je B-92 Blog samo servis a ne i medij preko koga iznosimo misljenje... mozda je cak i posebna kompanija, pravno, (ne znam i ne tvrdim to)... ali Internet se shvata i podrazumeva kao van teritorijalna stvar i mogil bi da otvorimo poseban sajt sa blogom (van Srbije) i da na njemu pisemo svasta o izborima i za vreme tisine... zasto, jer represija (pritisak) dovodi do reakcije... molim te da razumes da ja nemam bilo kakve radikalne ideje ili zelje za prkosom oko predzborne tisine, ali i dalje mislim da je to necivilizacijska tekovina... jer pretstavlja vid LICNE cenzure... slazem se da tisina treba da postoji za stranke pa cak i za medija... ali za pojedince NE! U Americi bih mogao da se pozovem na takozvani 5 Amandman o slobodi govora... trebalo bi i u srpskom ustavu da postoji slicna stavka... mozda i postoji, nisam informisan...


Ja isto mislim

da je blog "vanteritorijalna" zona. Ali, cutacu. Bice vremena za avavavavavavav!


Dejane

ja se potpuno slažem sa tobom,meni je to potpuno bezveze... uostalo tamo gore je Jelena već predložila da otvorimo sajt negde van ili porno sajt, pa izmedju ginekoloških radosti da iznosimo mišljenja...
Ja isto ne razumem baš poentu te ćutnje...jedino ako je ideja da se malo popusti u promo presingu, pa da narod može da se malo presabere i odluči...mada mi je to bezveze...nećemo se zatvarati u ormane i razmišljati tri dana...drugo, možda je razlog da se za tih par dana smire strasti, da ne dodje pod uticajem te predizborne dreke do čupetanja i obračunavanja glasača...mada i to...


Jelice

ja ću da pišem blog o Vulkanu - crvenom. Ju, ispade.


ili

o tome kako je zdravo crveno meso, a to hoćemo li biti zdravi, zavisi od svih nas...jer svi možemo slobodno da biramo...xexe...
oko Vulkana...podseti me...dan danas imam problem sa zanimanjem vulkanizer...to mi je uvek zvučalo kao čovek koji popravlja vulkane. Crvene naravno.


da šarski

odnosi se i na internet. jedino što bismo mogli da sad na brzinu otvorimo neki kao porno sajt, pa da među cice uglavimo predizborne poruke? recimo?


bez naslova

Zasto, Jelo samo cice?
Jel' moze i mice


Može

naravno.
Samo ne znam da li će proverivači predizborne tišine gledati porno sajtove. Ne verujem, to su fini ljudi, tako da mi možemo da se razmašemo.


Uh,

zgodni za pravljenje hladovine leti, još ako mogu da se ispumpaju pa zimi drže ispod kreveta...


Bez naslova

Ne mora ispod kreveta.
Moze kao zimska lampa ( abazur na glavu). Prekidac po zelji.
Ipak od nas zavisi sta ce da bude ( ovaj - budu):)


Slažem se Bravare,

a lepe im gaćice crvene (onaj prvi i ne treba abažur, ako dobro vidim, već ga ima)
Prekidač ?! MhM ...


Izgleda mi da na

Izgleda mi da na predstojećim izborima pitanje Kosova može biti jedno od onih koje će imati veliki uticaj na političku sliku Srbije posle izbora. Stav LDP koalicije da je formalna nezavisnost Kosova prihvatljiva za njih jasno ih izdvaja u odnosu na sve ostale učesnike izbora. Vrlo je moguće da će ovakav stav privući rastući broj birača koji smatraju da je nerešeno pitanje Kosova veliki problem Srbije iza koga se kriju mnogi drugi, za svakodnevni život, važniji problemi i koji ne vide način na koji bi Kosovo moglo da se reintegriše u srpsku državu. Na drugoj strani takav stav može i da odbije potencijalne birače ove koalicije koji bi je inače podržali po drugim pitanjima (lustracija, efikasnija saradnja sa Hagom). Lično mislim da će ova koalicija imati više koristi nego štete zbog jasno izrečenog stava oko rešenja kosovskog problema i da bi to moglo da joj donese značajan procenat glasova od kojih bi mnogi mogli da dođu od potencijalnih glasača DS, G17 i stranaka "nacionalnih manjina".


Pozdrav Jelice...

...zanimljiva, dinamična, poetična...
A, "politikon zoon".:))
Pa evo.O temi. Danas sam dobio analizu Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije ( IFIMES)iz Ljubljane, na temu parlamentarnih izbora u Srbiji. Jesu li ti oni poznati?
Analiza nosi naslov: TAJNI DOGOVOR TADIĆ - KOŠTUNICA.
U njoj se prognozira da će u parlament ući DS,SRS,DSS,LDP i partneri. Predviđaju da neće ući G17.
Zaključak je sledeći - Tadić će žrtvovati Đelića, koji nije harizmatična ličnost i koji je laka tema za napad zbog povratka novca Kariću.
Kaže još, citiram - Tajni dogovor Tadić - Koštunica vraća Srbiju godinama unazad. Evropska perspektiva Srbije, a i mogućnost njezine modernizacije time bi se još više udaljila od apatičnog biračkoga tela. Najveću odgovornost za stanje u Srbiji kao posledicu tajnoga dogovora Tadić - Koštunica snosio bi predsednik Tadić-.
Ovi, bre, kao da su mene prepisivali sa bloga.


Drago,

pozdrav. Da, poznati su mi vrlo.Nije pouzdano.Ne bih javno. Ako mi ostaviš tv. mail...


Evo mejl...

...dragok@sdf.org.yu
Javi, molim te...


Drago,

poslala ti oveći roman analizu...


Quote:pozdrav. Da, poznati

Quote:
pozdrav. Da, poznati su mi vrlo.Nije pouzdano.Ne bih javno. Ako mi ostaviš tv. mail...

Jelice,

CC molim te. Mail imaš, za sv slučaj - moje prezime na gmail.com

Inače primetio sam da ti objavljuju razne nebuloze koje nemaju veze sa životom, bombarduju okolo svojim "analizama". Prvo sam čitao, onda samo bacao pogled, od pre neki mesec čak više i ne otvaram te fajlove. Ali me zanima bckgrnd.


Srdjane

fwd sam ti.


Sve ste lepo i tacno napisali

Sve...samo ste zaobisli sta su radili Ceda i kompanija kada su ONI bili vlast u ovoj jadnoj zemlji.Pa bilo bi lepo da se podsetimo kako je ta vlada posle atentata za 5 minuta objavila vec spremne poternice za ubicama premijera.Moje pitanje glasi KAKO TO NISU OBJAVILI 5 MINUTA PRE UBISTVA PREMIJERA?Mozda bi nam sada bilo bar za 50 % bolje jer do atentata ne bi ni doslo?Pa glasala bih za Micicku ako bi ona iz svog dzepa platila odstetu pogresno uhapsenima(oko 12 000 ljudi) jer sada od nasih radnickih crkavica i penzija mi placamo sto se tako besomucno hapsilo i mlatilo po podrumima a mlatili i Cedini prijatelji iz Silerove.
A Ceda je prvo lagao da nikad nije bio u CZ da posecuje mafijase,pa dobise otkaz i dva cuvara sto su se drznuli da kazu da je Ceda dolazio na noge mafijasima.Pa posle priznao toboze visi drzavni interesi bili u pitanju? HA HA HA.Odande je znaci vodio Ceda ovu zemlju.
Tako nam sad bas Ceda obecava da nece vise mafija da vlada-pa nece,srusili su zgradu u Silerovoj a sad i udovice mafijasa traze odstetu.PLATI CEDO.
Karic nam obecava vracanje silnih para u zemlju-VRATITE SAMO POKRADENO fukaro mafijaska to im je pozdrav od mene.
Onaj zadrigli krmak sto je pijan i kad je trezan i sto nam svima asvaltira vec izgradjene puteve (koncesija za put koji je vec izgradila vlada Vojvodine) treba da zaduzi bukagije i zbog vagona i lokomotiva NOVIH samo sto ne rade.
Tadic govori samo ono sto mu moze doneti koji poen lepo se vidi da ni ne misli sta govori smo racuna sta ce ga uvaliti bar jos jedan mandat na grbacu naroda.
Kostunicu ni ne slusam,on nije odavde bar dosad nije bio i NEMA POJMA NI O CEMU.Glasacu za moju babu pre nego za njega.
Dakle izbor politicara i opcije koje se nude nama glasacima su samo gore od gorega.Nema nista novo i nece biti.Uvalice se opet neki gladni sa svojom jos gladnijom kamarilom.Tesko nama sa svima njima.


a gde vi idete na casove

a gde vi idete na casove lepog izrazavanja?
jel' u jednu dnevnu tabloidnu izlucevinu srpskog prostakluka?
ili u dve?


STO,HOCETE I VI?

Pa zar su nasi politicari zasluzili lepo izrazavanje?Kako se oni ponasaju prema svom narodu zasluzili su i gore reci ali sam vodila racuna da se LEPO izrazavam da me ne obrisu.Jedino vam je izgleda zasmetalo sto sam potkacila i Cedu? Pa iamo je priliku i sta bi?Ko je zasluzan za katastrofalno srozavanje ugleda DOS-a i DS-a posle 5-og oktobra?Ni danas se nisu oporavili a nas su gurnuli u ruke nesposobnih i nezajazljivih.
Pogledajte na sta nam lici zemlja.KALJUGA u kojoj bas mladi ne mogu ni da disu ni da rade ni da zive.Manje vazno da li ce negde da putuju i da odu,a treba jer treba da vide svet.Treba da imamo zemlju u kojoj ce mladi ZELETI i da zive i da rade i da MOGU to sve..Pa ako zele da odu negde gde ce im biti bolje i to treba da MOGU..ako hoce.
E,sve to ne mogu jer je deo DOS-a shvatio vlast kao sopstveno pravo da rade sta hoce ZATO STO MOGU i radili su.Zato mi sad imamo vladu gubitnika koji su sabrali svoje gubitnicke mandate i vladaju tako da smo svi gubitnici.Koga drugog da krivim nego vas za koje sam glasala i kojima sam verovala?Vidim nije vam pravo,boli jelda?Pa bolelo je i nas kad smo gledali sta ardite.Tako ce i sad biti,doci ce neki nesposobni i dovesce svoje jos gore pajtase.NECU GLASATI.


Eto...

...samo da ti je post malo duži..
I na kraju ništa, glasaćeš za babu..


zasto da prepisuju

Mozda samo prate ovaj sport u Srbiji dovoljno dugo pa su im poznati igraci.


Kaplja

Tamo gde je nebo tu je i

Kaplja

Kad kaplja kise iz oblaka kanu,

beskrajnost mora zbuni je i ganu.

"Zar sam ja",rece,"spram tog mora ista?

Ono je svuda ja sam u njem nista!"

Kada sitna, vide svoje nistavilo,

skoljka je primi radosno u krilo;

Pod negom neba u sedefu osta

dok sjajan biser za krunu ne posta.

Tako kap stize gde se presto dize,

da bude ista spusti se do nista.


Lepa pesma,

ja se uvek kada neko pomene biser i to kako je mali, setim Radovićeve priče o malom kralju Puši, koji je imao malecko kraljevstvo i sedeo na obali svog malog mora i sanjao da za sebe nadje princezu, malu, malu, malecku kao zrno bisera.


bez naslova

:)))


ima li kod vas

glasanja?


mozemo da glasamo za

mozemo da glasamo za najbolju figuru na bravarovom postu:)
(videti iznad)


Deki,

je l' ti to mene za ovde Slo pitaš ili nekog drugog, nisam razumela...


Draga drugarice domaćice bloga

samo da dodam da patim ovde od teške perdizborne nervoze kao moj pas kad je u Sloveniji bilo dozvoljeno ono pucanje petardama oko novogodišnjo - božićnih praznika.


I da dodam

ono oko Ifimesa i Tadića, ta njihova analiza mi se čini kao ono sa trećim metkom i kad je eto Zoran ubio samog sebe samo da bi podvalio Koštunici...Tako i Tadić srozava sopstvenu stranku da dobije što manje na izborima...ccc pa dobro valjalo bi bar osnovnu logiku da upotrebljavamo. U redu i ja sam nezadovoljna al' "bre" nemojmo da preterujemo


drugarice,

nemoj da me plašiš...nemoj slučajno i ti da ripaš pod automobile, pa posle da režiš ispod stola...moraćemo neku kafu sa lexaurinom k'o točkom velikim...'el smo zavisnici 'el nismo...šta sad...


Režim

i bez automobila. A bez kafe stanje je još gore...Moraćemo kod veterinara.


Draga Aleksandrijo,

pa ja sam tamo dežurna...a ne pomaže mi...


Bravo,

Jelice. To je to!


Zdravo,

Dudo! :)


Sada sam se sunjao

po gradu i naletim na trgu na Cecinoj bini na zavrsnu konvenciju Bogoljubove partije. Au, jebote, kakvi ludaci. Publika je slicna populaciji koja posecuje koncerte "dead metala" u madjarskoj provinciji. Ima ih oko hiljadu ispred bine i kao slusaju nekog lika koji napada lopove! Potukla su se dva simpatizera ispred mene. Verovatno su ih skupili i doveli busevima iz neke vukojebine. Sede okolo i cirkaju pivo iz dvolitarskih flasa. Boli ih uvo. Izlet u BG za dzabe.


verujem Dudo,

da su nevidjeni likovi, slušala sam Milanku kod Dace u emisiji, pa dakle to je bilo da se upropastiš...arogantia et ignorantia, što bi rekao Hamilkar Barka.


Bravo Jelice. Kada bi i celo

Bravo Jelice. Kada bi i celo rasejanje mislilo kao i vi u vezi izlazka na izbore, gde bi nam bio kraj, zar ne?
Inače najbolje je da ne slušate predizborna obećanja, uglavnom je to gomila nemogućih ciljeva, nerealnih, smešnih, kako god. To ako već znate za koga ste, ako ne onda ste osuđeni na mučenje zvano predizborna prepucavanja, vrlo iritirajuće stvar.


Da, Jeco...

...mada se bojim da to nije baš slučaj...ljudi mnogo više vole da dzvanjkaju posle, nego da glasaju...kad bi mogli dopisnim putem ili neko za njih da glasa ili ... al' kad treba da se kritikuje, svi su tu i obično sve znaju...k'o kibiceri na Kališu...najbolje obožavam one što se ponašaju kao Solunci "dosta sam se ja borio, onoliko sam se šetao, koliko sam samo zviždao, neka sada drugi malo vide kako je to"...teško im je da se prošetaju i glasaju, čekaju spomenice...naravno, o onima kojima je vreme stalo u doba busanja u grudi (izdaleka je to odlično raditi, ne može da ti se olupa o glavu) patriotske i prećenja...za koje bih mnogo volela i da ne glasaju, ne smeta mi ako ih i mrzi...
A što se tiče predizborne kampanje, kako bih Vam rekla, ja sam poznati samomučitelj, što volim da me isteraju iz pameti lupetanjem, čudo jedno...ne mogu da odolim, volim da ih vidim u tom izdanju...kad se okupaju, nabace osmehe i frizure, proljude se i krenu da se promovišu...da crkneš od smeha i ...žalosti.


He, he Jelice, možda nije

He, he Jelice, možda nije ni to loše, uostalom možete da saznate mnogo korisnih stvari, npr. koliko naši političari vole Srbiju, pogotovo ovi naši narodnjaci, prevazišli su čak i radikale u toj ljubavi. A pritom Srbija njih voli još više, jer zna Srbija, živela Srbija, Srbija se saginjati neće..a jooj, ovo zadnje nije njihovo, al' liči.
A što se tiče ovih koji neće da glasaju, ima tu raznih motiva, od one ogorčenosti koja ide u destruktivnost, tipa- dabogda im došli radikali, pa sve do ove, meni nebuloznije varijante- nemamo za koga. Ali.. možda se neki i promene, mi u svakom slučaju furamo svoje...
Pozdrav


Jedan, dva, tri...

izgubljeni...ima nas jos! Mislim u rasejanju, koji mislimo kao Jelica. I glasacemo u subotu, jer i od nas zavisi :)


Fratello

tako, samo tako i nama je stalo!


E, Jelice...

samo da prenesem, kratak tekst, iz pisma koje mi je stiglo ovih dana iz nasheg Konzulata u Chikagu (pismo, kao poziva na glasanje, za novi sastav republicke Skupistine :)

Pismo:

"Zelimo da Vas obavestimo da ce se izbori za narodne poslanike Narodne skupstine RS, koji su raspisani za 21. januara 2007. godine, za podrucje SAD odrzati u diplomatsko-konzularnim predstavnistvima nase zemlje u SAD, u subotu, 20.oktobra 2007. godine (datum je boldovan!)..."

Eto, "to" nas predstavlja. KoZulat (tako pishe "cirilicom" na ulazu u zgradu, nova tabla), bre!


...

je l' ja to dobro pročitah ili da menjam dioptriju?


Je l'

ima ta institucija neke veze sa kozama?
Aj' sad i ti...subota, nedelja...šta sad, ljudi smo, dogovorićemo se :)


A ova institucija,

formirana selotejpom?:


to sam letos video :)

a KoZulat sam slikao fonom :)


prelepilo ih?!

odličan 5 !
Domišljato, praktično, jeftino...a i estetski nema šta da se prigovori.


pa potrefio i boju...za

pa potrefio i boju...za malo. cuti, dobro je, mogla je da bude izolir-traka, recimo, crvene boje :-) ne bi ih oprao ni venish ni acce!


ma Bebe

to je onaj selotejp za kutije kad se seliš...ima simbolični značaj...ne s'vataš ti tu umetničku poruku...


ne svatam...mislim, ta

ne svatam...mislim, ta umEtnos' mi oduvek bila strana...


Pitam se pitam

za koga da glasam ?

SRS - Toma maliseselj, Vucic mrsaviseselj,
PopLazic zenskiseselj, Krasic lajaviseselj, ...

DSS - Voja neobavesteni, Voja radnoodelo,
Voja cecinujedinitelj, Velja sutadzija,
Velja magistar, Jocic trafika, Palma arkan,
Sanda zirafa, Zaharijev plesac, ...

SPS - Ivica kuferce, Mrkonja obnovitelj, Borka kipar,
Sloba utebesekunemo (opravdano odsutan), ...

LDPetc - Ceda zebra (babysitter, apsana, cepacostavki,
dzip, ... ), Nesa pevac, Nesa pljuvac,
Pera lozac, Batic hriscanin, Natasa vd,
Vesna pobegulja, ...

SPO - Vuk secemruku (frogs@grandmothers, garda,
1000DEM penzija, ...), Koja Draza,
Danica Krcun, ...

G17+ - Dinkic majstorzasve, Dulic soja,
Davinic satelit, Labus erikson, ...

PSS - Bogi harmonikas, Bogi akademik, Bogi salata,
Bogi TVBK, ...

PUPS - Covic limenka, Covic kosarkas, Covic exSPS,
Covic exDOS, Bidza, Raka, ...

Stvarno, jako tezak izbor.


samo još

ovo,pa odoh da spavam...šta da ti kažem to ti je...bolje nema...ja znam šta mi je činiti.
A sto Vesna pobegulja?


Pobegla sa bloga kad su se

Pobegla sa bloga kad su se razmenjivali recepti za kiseli kupus.


bogami

i ja sam tu zbrisala (ono sa oktopodima sam izdržala) al' kad smo stigli do ribanca u boji, ja sam se povukla...dobro, posle sam se malo vratila, al' se sa kupusa prešlo na gramatiku i to ono, junački...tako da se ja povukla kod sebe se.


A sto, sto ?

Pa nije otisla za ambasadora u US, GB, Francusku, UN nego u Mexiko i svi znamo i zasto.
I sad ti mene pitas sto.


Pa pitam,

što, što da ne pitam...nisam se bavila time što je otišla baš u Mexiko, eto ne znam, je l' sam mnogo propustila?


Jelice,

čitala si Alana Forda? Naravno. E, pa u jednoj epizodi skupila se sva lopovaska braća smiješnoga Boba Roka. Niski, nosati, zalizani, sitni kriminalci sa sve onim odelima na štrafte i cipelama sa gamašnama. Sede oni i dogovaraju se kako će u štetu. U stanu pored onaj gluhi djed drži čašu na zidu i prisluškuje ih. I onda, nakon što su Rokovi više puta ponovili "pljačkamo banku", "pljačkao banke" i sl, vidiš dedu kako zbunjeno gleda i pita: "Tko je mljackao barke??"


Vlasto,

e, lepo si me nasmejala za početak dana...xexexe...
Mada, evo jedna lična-slična : moj siroma' svekar je načisto ogluveo, star čovek, šta ćeš...ali jako voli da komunicira i da nešto ne propusti...Odvede žmu jedan dan decu u Maribor, usput i na bazen, vraćaju se oni kuću, deda sav radoznao čeka i cupka u hodniku "Gde ste bili?", a deca urlaju da bi ih deda čuo " Na bazenu SMO BILI ! NA BAZENU smo bili!" Gleda deda sa osmehom, mada već malo zbunjen:"Kakvi krokodili?"
Od tada je opšta u kući, čim neko krene sa nekom ložnjavom i zbunjivanjem, pada pitanje "Kakvi krokodili?"


Stajala

mi je danima na stolu cedulja koja je trebala da me podseti sta je neophodno da kupim za novi stan. "Cilindau zabau", podvuceno flomasterom. Uselimo se mi tako, odemo u Tunis da iskuliramo, meni u glavi sve vreme ta fraza na latinskom. Zena ne obraca paznju na moju muku, posto je vise puta uverena u moju sposobnost da od buhe napravim slona. Danima mi se, rekoh, mota kroz glavu, cilindau zabau-cilindau zabau. Cak sam i melodiju komponovao. Jednog jutra po povratku, na stepenistu sam se mimoilazio sa Goricom, koja me imperativno prekori: "Jeli, jesi promenio cilindar za bravu"! Ufff!!


Grdan Dule

pa ti sam sebi napisao taj cilindau mesidž?
Nego, izbori, pa se setih kako sam davnih dana radila u jednoj redakciji samo sa muškima. Kuku. Ja, naravno, nisam bila žensko. Ja sam bila Vlasta. Pred njom možemo sve, nije frka. I kako bi onoj radio ovo, i kako ribe vole i kako one to ne vole, i kako se onoj na tako toplom danu sigurno "ušćukla"...užas živi. ali, najviše su voleli, pred izbore ili posle njih, da zvaničnim i svečanim tonom pitaju, recimo: "A ko je u Somboru na VLASTI?"
E, ko je sve na meni bio, dobro sam živa i normalna, ako sam uopće normalna, a postoje neke indicije da baš i nisam...
Pitam se ko li će biti sledeći, pa mi nije svejedno...


glede mesaža

prilepljenog na vrata, onako, malo nakrivo,al' jako čitko i nedvosmisleno, da se niko ne zbuni

Ključ ti je ispod otirača!


:)

fenomenalno!


pa nego kako?!

nema jezičkih gramatičko/semantičkih nedoumica
sve jasno k'o dan!
Primer originalnog slanja poruke, bez ogradjivanja, bez kodova (da ne beše onog tvog menjanja brave, ne bih se toga ni setila - hvala)
na svu sreću, izgleda da nije bilo puno kretanja, ili ljudi ne čitaju, poštujući privatnost tudjih vrata, šta li?!
Kako god, niko pre mene nije ušao, a i da jeste, mnogo bi se naradovao u stanu u kom živi student - knjige malo ko da bi krao, tako da bi šteta bila minimalna.


ko se nije sakriJo, magarac biJo..

poruke svuda oko nas: poslednja sms poruka koju je sadam dobio - 5,10,15,20,25..100! ko se nije sakriJo, magarac biJo.. u potpisu: ratko m


ja obožavam one

baksuzne poruke, kada majmuni glume 4 zlatne ribice, koje ako ne pošalješ ima da se unesrećiš narednih 54 godine...pre neki dan mi to poslao mali sin, rekla sam mu da ako mi samo još koji put fwd takav masaž da ću ja da mu dokažem suprotno i odigram urokljivu nesreću lično!
Al' ova gore, magareća je mnogo bolja, samo dok se on igra žmurke ceo narod njače.