Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Rezultati izbora, na prvu loptu !?

 

Strepnje onog dela demokratske Srbije koja nije za "status quo" su se manje više ostvarile,  očekivanja potvrdila...Nacionalni blok, šta god to značilo ima čvrsto i jako uporište, rekao bih vekovno, u velikom delu gradjana Srbije, a reformisti i oni koji žele da Srbiju modernizuju, najčešće bivaju, ako ne odbačeni, a ono marginalizovani.

Puno toga bi se moglo navesti kao razlog takvog stanja, duha i svesti. Evropa i svet će reći da se stanje u Srbiji popravlja, te da su izbori prošli sa relativno malo nepravilnosti, da su mediji bili, kako - tako, korektni...naravno u poredjenju sa onim što smo imali i preživeli u Miloševićevo vreme. Koštunica je izgubio podršku biračkog tela, ali je sačuvao vlast (?), Tadić je nešto povećao podršku gradjana, ali nije dobio vlast....Narednih dana, a možda i meseci bićemo svedoci otužnog cenjkanja izmedju Voje i Borisa, uz enormni pritisak medjunarodne zajednice da se dogovore i ne ide sa na nove izbore. Koštunica će popuštati gde god bude morao, zarad premijerske fotelje, žrtvovaće možda Stojkovića i još ponekog, sačuvaće Velju i Jočića. Tadić će morati da proguta Velju i Jočića, ali će zauzvrat Šutanovac biti ministar odbrane, dok će se G-17+ (Dinkić) i DS (Djelić) cenjkati oko dva mesta - ministra finansija i guvernerskog...Možda još prodje i Goca Matković, umesto Lalovića, a zauzvrat će A.Popović ostati ministar nauke, te će tako i Vuksanović ostati ministar za prosvetu i sport, a DS dobiti ministarstvo kulture....i tako redom...Veljino ministarstvo će preimonovati nekako, vise nece biti "kapitalno", ali će svakako nastaviti da gradi puteve, jer se to pokazalo kao jako zgodno, iz više razloga. Rasim će, moguće je, dobiti ministarstvo za nacinalne manjine, pod uslovom da na tome ne bude insistirao J.Kasa, na primer..Velikih nepoznanica nema...Radikali će se seiriti u blagougodnoj poziciji, nikad vlast, uvek novac + patriotizam, a SPS će pokušavati da sebe nekako ubaci u tu vlast, nudeći se Voji, kad i ako ustreba. LDP će biti "radikalna opozicija" Prvi ispit nove vlasti, Vlade i Parlamenta već prilikom usvajanja budžeta, a uz rešavanje pitanja Kosova, to će biti, uz kadrovska rešenja predmet "koalicionog sporazuma o kohabitaciji "...

Ipak gledajući na ove izbore, na prvu loptu, ovog puta ću pokušati da na sve rečeno  dodam i još jednu, po meni zanimljivu opservaciju. Kako se desilo da SPS ponovo preživi, a da SPO ne udje u Skupštinu? SPS ima tekovinu vladavine S.Milosevića, a Vuk "kralja trgova"...Lično sam bio spreman da se kladim kako će obe "liste" biti ispod 5%...Ipak SPS je preživeo, kako tako, a Vuk i SPO su završili svoje partijsko bitisanje....Posle svega Vuku ostaje da ga dostojanstveno ispratimo u zasluženu penziju, pa neka piše, šta piše, a SPS nam ostaje kao tužno sećanje na proteklih 20-tak godina.

O svemu ostalom, kada se slegnu utisci i rezultati podrobnije analiziraju.

Možda bi bilo kljućno, kao metafora ili pitanje za sve blogere:

" Zašto je Vuk pukao, a kako je SPS preživeo ?" 

SREĆNE NAM RANE, DEMOKRATSKE !!!

BK COLE 


"Posle svega Vuku ostaje da

"Posle svega Vuku ostaje da ga dostojanstveno ispratimo u zasluženu penziju,"

A sto, izvini, dostojanstveno? Po cemu je ta najveca politicka stetoticina to uopste ikad zasluzila?


Bice puno razloga

da se njegova politicka aktivnost velica i omalovazi u vremenu od 1990te, na ovamo....Ne retko bih se slozio sa Vama,kao sto bih mogao da napisem ponesto i dobro...Hm...zaista mi nije zelja ni da ga branim, niti napadam., vec samo zarad svega, ipak, da mu porucim....da je doslo vreme za penziju...politicku...!
BKC


"da se njegova politicka

"da se njegova politicka aktivnost velica i omalovazi u vremenu od 1990te, na ovamo"

Drugim recima, istorijski relativizuje.


Razlikujemo se u sledecem

..ja se nisam slagao sa Vukom i javno sam iznosio primedbe zbog mnogo cega, kada je bio najjaci...sada kad je pao gde je pao...prosto ne soecam tu vrstu potrebe.Znam koliko je toga upropastio, znam koliko je toga pogresnoga uradio, ali nikako ne bih bio spreman da sa potcenjivanjem gledam na njegov polioticki put...Gde se ja sve nisam slagao sa njim..Pa tesko bih mogao da kazem gde jesam....od monarhije, preko paravojnih jedinica, preko populizma, kumovskih veza sa Seseljom, pa sve do ulaska u vlast sa SM....dakle tesko bi se nesto od toga moglo braniti...ipak on je davao (i rasipao)opozicionu energiju, placao -skupo, svoje politicko laviranje-....itd..Kad bi se sve stavilo na vagu, beyz neophodne distance, pa i dodatnih informacija, uz sva mpoja neslaganja, on bi sto govorili nekadasnji ekonomisti bio na pozitivnoj nuli....Poredjenje sa SPS om je bilo utoliko sto su oni naneli nemerljivu stetu svima nama, a ipak su prosli, a on kako god, nije...Srecniji bih bio da je SPO usao u Parlament,a ne SPS....to je teza.....
BKC


"placao -skupo, svoje politicko laviranje"

za to, dragi drago, mislim i ja da mu treba neka medalja. Red bi bio u drzavi Srbija - Orden za politicko laviranje!!

to sps prosao on nije - nije sija vec je rep, evo placem

na kraju ipak da se zadrzimo na Ravnoj Gori i:

".....od monarhije, preko paravojnih jedinica, preko populizma, kumovskih veza sa Seseljom, pa sve do ulaska u vlast sa SM"


Jos se uvek nisam

prekrstio u Drago.ili je greska tek onako...ili nije uopste...
Mislim me jos uvek sluzi dobro pamcenje, tako da bih mogao da se natpisujem sa svima koji bi da kritikuju Vuka, kao sto nisam spreman, uz sva neslaganja da vidim i cenu kojom je sve to placao....pa na kraju i stradanjima, kako licnim, tako i stranackim.Tesko da bi neko ko je kao ja, bio prijatelj sa Ivanom Djuricem, mogao u njemu da pronadje ista od politickog programa sa kojim bi se slozio....dakle nije taj kontekst...Kao svojevremeni urednik u KG SKC-u pravio sam mu promocije knjiga sa kojima se apsolutno nisam slagao u smislu literarne vrednosti, ali sam i tada smatrao da zabrane ili ignorisanje nicemu ne vode, sto sam i tada javno rekao..dakle licno bih mogao da budem srecan da sve, takokoncipirane populisticke stranke odu gde treba, ali mislim da Vuk uprkos svemu treba da ima bar malo popusta, u svemu!!!
Ali se naravno ne moramo sloziti, zato sam i postavio "temu"
BKC


kakav lapsus

oprostite, rano je jutro. prezime sta li? i ja sam se cudila kako sad Drago... a u stvari Kole. Znaci oprostite na zabuni.
Ne mislim da i jedan politicar na osnovu svojih, kako vi kazete, politickih laviranja, odnosno pretrpelih kazni zbog istih tih laviranja, ima pravo na politicku rehabilitaciju.
Ne slazemo se, mada sam Vas samo citirala. Zapravo ono sto ste Vi napisali o Vuku i njegovoj "proslosti" se ne mora ni komentarisati. To se bar meni cini veoma jasno - odnosno ne vidim niti jedan razlog za popust, a jos manje za "popust u svemu"

edit

dodajem Vas rezime proslosti da ne bi bilo zabune
"".....od monarhije, preko paravojnih jedinica, preko populizma, kumovskih veza sa Seseljom, pa sve do ulaska u vlast sa SM"


Sonja,

Cole, a ne Kole :)


nemoj sad i ti da (me) provaljujes

: )

izvinite gospodine BKC,
BRANISLAV KOVACEVIC COLE. dobro? jeste, pustam.


Hahahhrani je jutro, a teska nocc

a nisam ni K..ole vec Cole..ali nebitno!
Sam nemam nikakvi9h propusta te vrste, dakle ne zazirem ni od kakvih preispitivanja, licnih, politickih....vec sam samo ponekad sledio misao I,.Djurica..koji mi je jednom rekao da Vuka treba cuvati i od njega samoga.....a bilo bi zanimljivo zaviriti, ne samo Vuku, i u malo dalju proslost...Uprkos svemu....ostajem pri tezi da ga treba ispratiti u penziju...,.Kao ministar sp.poslova mislim da je dobro radio svoj posao,,,,manje vise sve izjave bih iz tog perioda potpisao, sto ne znaci da bih se slozio sa diplomatsko-kadrovskom politikom koja je katastrofalna...
Nisam ni trazio popust, vec samo ispracaj....red je!!!
Ima puno gorih od njega...a on ima i zasluge...
BKC


jos jednom

izvinjavam se : )
evo i slazemo se "Vuka treba cuvati i od njega samoga....."
i nek ide vec jednom


eto kako smo se

lako nasli oko kratkog i pravog odgovora...Jedan rucni sat za uspomenu....i eto...
Jedan problem manje!!!
pozd
BKC

PS:::a kako tumacite prelazak cenzusa za sps...iznenadjenje?


Kneže, mogu ja, mogu ja !?

a sad ja malo da čkem :

Iznenadjenje? Ma kakvi, korov lako niče, ali se teško istrebljuje.A kad sam ja pisala blogić o istima, tj. o njihovom baby face lideru, a meni komentatori, kao "ma kakvi...ma šta trošiti reči na njih, ma ne treba im davati značaja, ma oni su završena priča"...aha...vidiš ti kako je to tvrdokorno, dok ne iščupaš sa korenom, nemoj se nadati da više neće nicati...mani ti to "pusti, nije bitno", sve je bitno.


Ma bojim se da se toliko

rasejao...da ga je tesko prepoznati, a jos manje iscupati...cini mi se, prosto, da nam je to u genima!!!
Lustracija, lustracija....ali kako kad nas je i 2000-t5e za to bilo malo...a tek sad...Ima vise njih za lustarciju, nego nas koji bi da lustriramo---e....blazeno je neznanje...
JA SAM ZA SABLJU 2 ....
Puni bi nam bili zatvori, ludnice....
BKC


Cole, vi mene nikako ne volite

: ) kako tumacim SPS? napisala sam vec - ponavljam - "sizofrenicna srpska nekrofilija",
Ali dragi Cole (vidite kako sam naucila), mene mozete pitati skoro sve o latinosima i juznoamerickim diktaturama, ali za srpsku politiku.... samo gledam i iznenadjujem se.
iznenadjujem, blago receno.


Pretpostavljam

da smesak znaci negaciju da Vas ne volim....?
Ne pitao sam kako tumacite. a ne sta mislite o njima...imalo bi tu jos nekih termina pored nekrofilija ali su iz oblasti za koju nisam specijalista!!
Pozdrav i to srdacan!
BKC
PS..a sto se tice latinosa....dosta mi je ovih nasih, domacih!


Ja cu da branim Vuka sada

Krajnje je nekorektno to sto sada radite po blogu. Razvlacite i ruzno pisete i pricate o Vuku. Imao je SPO svojih uspona i padova. Slozio bih se sa tezom da bi mnogo mnogo bolje bilo da je SPO usao u paralmetn umesto SPS-a. I ne svidja mi se to sto kazete da su isti. Ljudi, ja sam mislio da ste vi malo politicki edukovani, pa oni stoje na dijametralno suprotnim stranama. Jako, jako lose pisete i pricate ipak o coveku cija je stranka platila veliku cenu u borbi protiv istog tog SPS-a, pa i on licno, covek koji je prvi zapoceo borbu itd. Ne kazem da je on skinuo Milosevica, ali je ucestvovao u svim bitkama protiv rezima do 5. oktobra. Ja sam mu na tome zahvalan
Ruzno je to sto spominjete kumovske veze. Politiku i privatnost nikako ne treba mesatai. Pa sta ako mu je Seselj kum??? kakve to veze ima sa politikom. Hocete o Djindjicevim kumovima, pa i za njega mislim da je bio vrstan politicar, daleko bolji i uspesniji od Vuka u svakom pogledu. Mnogo bi bilo lakse formirati vladu da je SPO usao umesto SPS-a, jer ako Dinkic pocne da zeza, tu je LDP koji nece sa Kostunicom, i sta onda ostaje, SPS, a DS nece sa njima... I kakav je sada stav uopste ovde na blogu: da li mi treba da imamo vladu i ko treba da je sacinjava? vidim da su svi nesto kao protiv necega, ali nisam nikoga cuo ko ima resenje i ko je za nesto.


Nema potrebe za ljutnjom

ja sam i rekao sta sam rekao, ali u globalnoj proceni delovanja javnih licnosti, pa i politicara, podaci moraju biti dostupni...Dakle meni licno ce, ako se bude povukao, medostajati onakav razbaruseni Vuk, koji je znao da povede gradjane, ali nije bas znao, ili ne bar uvek, koji putem...dakle on ce imati i te kako mesto u politickoj istoriji Srbije...Sto se Vlade tice, sve sam vec napisao...naravno da treba i kamo srece da imamo stabilnu i modernu Vladu, kakvu je na izvestan nacin personifikovao Djindjic....
BKC


Opet cu da obrnem stvari

ne da bih terao neku kontru, vec samo zelim da kazem, da je Djindjic imao stabilnu vladu Srbija bi vec sada bila ako ne u EU, onda sigurno kadnidat.


Da je Djindjic ostao ziv

to bi bila stabilna Vlada...yaboravljate nekoliko faktora.Djindjic je vladfao svega 2 godine , pre nego su ga "streljali"...a posle njega je bio Z.ZZ, koji je raspisao izbore kada smo imali, jos uvek, podrsku 131 poslanika....U takvoj konstelaciji snaga i sa uspehom koji bi dosao sa reformama, Djindjic bi imao u sledecem mandatu....vecinu slicnu kkoju je imao na pocetku DOS.a, ali sada je sve to bespredmetno, maravno!
BKC


Ma ja hocu da vam samo kazme

da je Djindjiceva vlada bila stabilna, a pod tim podrazumevam ne ucenjivana od strane bus partija (Covic, Mihajlovic, Perisic i dr.). DOS jeste u parlamentu imao vecinu i podrsku, ali je problem bio ko je DOS cinio i od koga je sve ta podrska zavisila, i na kraju zbog jednog bednog Orlica da Srbija stane na putu koji je bez sumnje trasirao Djindjic. O tome ja govorim.


Nisu ga bas svi pobrojani ucenjivali

...niti je on to dozvoljavao na nacin kako je to prisutno u medijima...On je imao nekakav svoj globalni plan i tajming..tako da bi sve odradio, da se nije desilo sto se desilo....a bilo je vise poslanika koji su "trgovali", ali kao pojedinci i ne u ime stranke....Ima te primer SDU i Zarka koji je bio uz Djindjica, ali su mu se "otrgli" Vlatko Sekulovic, Branko Pavlovic i M.Hristodulo....od 4, trojica.....?Da ne nabrajam druge....mije fer da ja to cinim!
ITD...


Ja sam za to da se Vuk

Ja sam za to da se Vuk pridruzi svom kumu u Hagu pa da mu politicka istorija bude kompletna.


A ja ...

... sam za to da paralelno bulevaru Zorana Djindjica, bude i bulevar Vuka Draskovica.


A ja ...

... sam za to da bulevar Vuka Draškovića bude ispred tvoje kuće.


Po mogucstvu u Hagu.

Po mogucstvu u Hagu.


A odgovor na sve ima

Carla Del Ponte, pardon, Carlo Ponti (odma ispod) :o)


.

.


A ja da svakako ...

... ne bude ispred tvoje, jer ti i ja ocito nismo bili zajedno 9. marta. Mozda si ti pridosla 5. oktobra ali je to bilo smesno u odnosu na 9. mart.


Za Vuka Draškovića "još nije kucnuo čas"

Lošmi: "Krajnje je nekorektno... Razvlacite i ruzno pisete i pricate o Vuku (Draškoviću)."

Vuk Drašković autor je jedne od prvih nacionalističkih knjiga, koje su, štampane u ogromnim tiražima, osamdesetih godina pripremale ljude za pokolj. Početkom devedesetih, Drašković je pokušao da igra samostalnu političku ulogu, jašući na talasu nacionalizma ("Odseći ću ruku svakom muslimanu koji...) i u te svrhe stvorivši vlastitu paravojnu formaciju, Srpsku dobrovoljačku gardu, čiji su pripadnici ubijali po Hrvatskoj i Bosni, braneći nejač. Devetog marta pokazao se kao borben i istovremeno potpuno nedorastao protivnik Miloševića. Tokom krvavih ratova devedesetih, koji su vođeni kao plod Miloševićeve (velikosrpske) imperijalne politike, Drašković je bio glavni popularizator četničke ideologije, dakle domaće invarijante fašizma, pružajući Miloševiću sjajan propagando-ideološki materijal. Sjajan, naravno, u odnosu na one kojima je bio namenjen.

Drašković kao intelektualac (novinar-pisac) bez ikakvog oklevanja bio je spreman da negira bilo kakvu činjenicu (na primer: četničko kvilinštvo), ukoliko mu ona iz nekih, pa makar i beznačajnih razloga, nije odgovarala, otkrivajući time svoje temeljno intelektualno nepoštenje.

Dršaković je 1997. sasvim glatko izdao koaliciju "Zajedno", dobivši od Milioševića za nagradu upravljanje Beogradom; bilo je to razdoblje nezapamćene korupcije. Nakon atentata na Ibarskoj magistrali i pogibije brata Danice Drašković, u ostavinskoj raspravi pojavilo se nekih 86 stanova, iako je Danicin brat "zauzimao položaj" u Beogradu samo godinu dana.

Ne učestvujući u prevratu 2005. Drašković je u suštini okončao svoju političku karijeru, oživevši je na kratko nakon ubistva Zorana Đinđića. Kao ministar inostranih poslova i član vlade koja je ustoličena zahvaljujući ubistvu Đinđića, Draškovića je iza sebe (figurativno govoreći) ostavio jedino izreku "Mixing frogs and grandmothers".

Što pre Drašković bude zaboravljen, to bolje po njega.


86 stanova?!

šta je bio, neki strastveni kolekcionar, božemeoprosti ?


To niko ne spominje

Meni je pricao advokat koji je ucestvovao u ostavinskoj raspravi veselina boskovica, da je sudija prosledio tuzilastvu taj predmet, jer je prosto nemoguce da neko ima toliko stanova, na posten nacin zaradjene. Ali nigde nisam ni cuo ni procitao sta se sa time desilo.


A meni je ...

... astrolog na palmi upravo rekao da covek pod tvojim nickom pirca neistine i gluposti.


I sada je problem Srbije ...

... Vuk Draskovic. Ja cu opet ponoviti da sam zahvalan Vuku na borbi svih ovih godina protiv rezima i branicu ga u odnosu na SPS uvek. I u odanosu na blogere koji napadaju njega a ne rezim koji nas je doveo do kataklizme. Prvo cu reci da je vlast SPO-a na gradskom nivou bila katastrofalna i da su oni tu cenu platili. A sada cu da ga branim:
1.Vuk je izuzetan knjizevnik. Sa moje tacke gledista. Ukusi su razliciti i o tome ne treba raspravljati, ali je potrebna i inteligencija da se savlada to stivo, a bogami i dugorocna memorija sto nije slucaj sa prosecnim Srbinom.
2.Devetog marta se pokazao kao najhrabriji i najljuci protivnik rezima Slobodana Milosevica i zato je platio kasnije visoku cenu. (zatvaran, prebijan, Ibarska, Budva ...)
3.Izgleda da prosecni Srbi i dalje veruju u postkomunisticko pisanje istorije. Jeste Cetnici su bili bradati,zli ljudi, koji su klali Srbe, zenu, decu, nemam nameru da se prepisujem oko toga, ali bolje pssssttt.
4.Poruka prosecnom Srbinu sa rokom pamcenja od 3-5 dana: Zaboravite Vuka, ne zasluzujete ga ni najmanje. I sram Vas bilo!


Nož

Lošmi: "Vuk je izuzetan knjizevnik. Sa moje tacke gledista. Ukusi su razliciti i o tome ne treba raspravljati."


Bas tako

NOZ. Svidja mi se covekov stil pisanja i tacka. Hajde sada posto ste se vidim svi udruzili protiv mene i Vuka, koga cu uvek da branim od SPS-ovaca, napistite da je covek nepismen, da mu je papir bio los, a stamparija dala los otisak. I da je on zapoceo sve ratove i svo propadanje srpskog drustva. Samo njega pljujte jer to zasluzuje a SPS nemojte slucajno spomenuti. Ustvari recite da kaznene mere koje su primenjivali nad njim nisu dale ocekivanog rezultata.


Ja i sada držim čas!

3.Izgleda da prosecni Srbi i dalje veruju u postkomunisticko pisanje istorije. Jeste Cetnici su bili bradati,zli ljudi, koji su klali Srbe, zenu, decu, nemam nameru da se prepisujem oko toga, ali bolje pssssttt.

Ako oko nečega nemate nameru da se prepisujete, onda to nemojte ni napisati. S obzirom da se ne prepoznajem u četvrtoj reči vaše prve rečenice, to mi verovatno daje pravo da vam pokvarim "pssssttt" i Krestićevske (ima ih još mudrijaša) baljezgarije. U vašoj drugoj rečenici naglasak stavljam (od svih sjajnih, ironijom ispunjenih argumenata) na ovo:"Koji su klali Srbe, ženu, decu" - predpostavljam da oni, "akademski" nazvani neSrbi (da li se ta kovanica ovako piše?) eventualno zaklani - nisu problem.
A za te Srbe koje su četnici "kao klali", možda biste trebali pitati Mišu Janketića (glumca). On je imao majku, a bio je jedan pop sa redenicima, kamom, bradom (imao je) i maljem i tako... Malj nije koristio u kamenolomu. Ili treba da shvatim ovo klali - bukvalno, maljevi se ne računaju. A da, ima jedan problem sa tom nesretnom ženom, bila je partizanka - to je onda opravdano?

SMRT FAŠISTIČKIM BALJEZGARIJAMA

P.S. možda se sada osećate kao pobednici u ovoj lažima ispunjenoj zemlji, ali ne sećam se da su vaši spisatelji istorijskih istina, bili na proslavi 60god. pobede nad samim sobom, pardon - fašizmom.


nemojte se sekirati Matija

nas Losmi je nadprosecno srpsko bubetalo, koji voli da cita inteligentnu literaturu pod nazivom NOZ, za koju je zamislite potrebno i pamcenje. Na nesrecu ima nas koji isto nesto malo pamtimo, pa pamtimo te bradate i volove na raznju i spremte se i paravojne jedinice i tako. Znaci pamtimo, ali ne one koji su "kao klali", nego ove sto su isprovocirali najvece klanje do sada.
Vi se pitate za neSrbe, eh dragi Matija....

a za skrivanje 60-godisnjice pobede nad samim sobom - za to cete verovatno dobiti akademsko objasnjenje od Dejana Stankovica
moje bi bilo i suvise gorko.....i nevaspitano


Sonja K: "a za skrivanje

Sonja K: "a za skrivanje 60-godisnjice pobede nad samim sobom - za to cete verovatno dobiti akademsko objasnjenje od Dejana Stankovica"

10 smajlija.


o ukusima se jedino i raspravlja...

...kada se donosi bilo kakav sud o bilo cemu. Da je suprotno,svi bi,na kraju imali isto misljenje o svemu.Donositi sudove znaci raspravljati o ukusima.Jedno od glavnih ljudskih karakteristika je donosenje sudova koji se uvek odnose na druge pozicije,stavove.Dijalog sluzi tome da se bira!
Svaki put kada bi Vuk menjao ideologiju to je radio iskreno(cini mi se).Covek ima prava da menja misljenja.Po meni,njegov poslednji stav "o svetu" rezultirao je promenama na raznim nivoima.Kao prvo manuo se populizma sto ga je i najvise kostalo.Greske je svoje platio vise od vecine,a da je krao,krao je!
Nemoj ovo o sramoti,keve ti!


a da se mi ipak vencamo?

ili bar ono zivotni saputnik sta ja znam


Prosidba?

Svadba? Jel' mogu ja da budem kuma? To obožavam.


E nećeš sama vala

ako će da se šiju liht plave aljine sa karnerčinama, oću i ja. Nikad nisam, zanima me fenomenološki.


ma vec drugi put mucem

al se zox ne odaziva.

sapucem
sigurno bulji u golisave guzice.

Alo, evo javni poljubac za dostojansto Vuka


Zox sprema musaku, maje se

Zox sprema musaku, maje se po kuhinji. Boginja kulinarstva ga zove u svoje narucje. (Samo da mi ne upadne koja dlaka iz Vukove brade u supu).

A zar se mi vec nismo vencali ili bar privencali na ovom blogu, moja draga Red S?


jesmo li?

to smo se samo ljubili, zaboravljas. Ali dobro povlacim mukanje - dragi moj deus kulinarus


hm?

samo vas posmatram 8o(


Jel

i ti voliš da posmatraš? :-)))


ma kakvi,

samo mi izlete slogan iz proslosti, ili buducnosti, ne secam se!


Sonja K: "al se zox ne

Sonja K: "al se zox ne odaziva.

sigurno bulji u golisave guzice."


Jao ...

... upišah se skoro :o)))))


Moje vidjenje

Po meni je SPO pukao zbog par kljucnih stvari.Kao monarhisticka stranka glasali su za gradjanski ustav i zbog ulaska u vladu koju podrzava SPS. Ostavljaju utisak partije kojoj sve odgovara samo da udju u vlast, da i oni malo dele kolac. A sps, ipak su imali mnogo veliku bazu i podrsku, da bi preko noci nestali. Tesko stari ljudi pred kraj zivota priznaju da su ceo vek preoveli u zabludi.

Sto se kombinatorike tice, ne verujem da ce DSS dozvoliti da DS ima i predsednika i premijera, u celu pricu ce uci i podrska na predsednickim izborima.S`obzirom da DSS vise nije tako jaka, ne znam kako se deli ovih 17% sto su osvojili, ali kad palma i velja uzmu svoje, voji ostaje oko 12%, a stime mu je slaba pregovaracka pozicija.

Vise me interesuje kako ce funkcionisati velja-djelic, jer ne verujem da ce iko blagonaklono gledati na veljinu podrsku odredjenim firmama na tenderima.Zakukuljeno zamumuljeno.

I jos ako nova vlada uhapsi i isporuci mladica, pa DSS nece imati ni 10% na sledecim izborima.

Po meni bi najpostenije, ali i najpogubnije po Srbiju bilo, da SRS,SPS i DSS formiraju vladu, to je nacionalna opcija koja je dobila preko 50%, u fazonu trazili ste gledajte. Ali znaju iz DSS da posle toga ne bi postojali kao partija.

FAscinira me put DSS od stranke salonskih intelektualaca, do nacionalne partije sirokih narodnih masa


Nagledacemo se mi

jos raznih cuda, jer u ovom trenuku vise zavisi od njih nego od nas!na zalost, ali je tako!
bkc


Čini mi se

da se samo u Srbiji pominje mogućnost da manja stranka dozvoljava većoj da ima premijera. Ko ima premijera odredjuju izbori. Ovi su odredili da mandatara treba da dobiju radikali, ali oni su se izjasnili da neće, DS kaže da hoće i tako DS ima mandatara, zašto bi se on toga odrekao osim ako se boji.
ne razumem odakle ove teorije oko mandatara...Koštunica ucenjuje DS, pa i DS ucenjuje Koštunicu, koliko znam ni on sam ne može sam da formira vladu.


Tako je!

Narod je izabrao! Živela Mongolija!


Ne odredjuje ni manja ni veca stranka

vec onaj kandidat koji moze da obezbedi parlamentarnu vecinu...Dakle predsednik poverava mandat onoj licnosti koja će uspeti da obezbedi stabilnu podrsku, u nasem slucaju, preko 126 poslanika...i to je to...Prirodno je da stranka koja ima najveci broj poslanika da mandatara, ali nije i obavezno, jer bi u tom slucaju Tadic mogao da poveri mandat Tomi Nikolic, ali on ne bi imao podrsku vecine, ili mi se samo tako cini???
BKC


Vec sam objasnio jednom

malu zabunu...ne bira mandatara stranka .Lista koja ima najvise mandata, vec ona koja moze da obezbedi kvalifikovanu vecinu za izglasavanje Vlade...To moze biti i manjinska partija, ako se slozzi 126 i vise poslanika!...Tu je bar stvar jednostavna DS nece sa Radikalima i SPS/om, a DSS nece premijera iz DS/a...Tako ce Kostunica uceniti DS,a li ce pristati na neka mesta tipa Djelica...i drugih i eto nama Vlade sa istim premijerom a zbog mira u kucci!Kakva Vlada, takav mir
BKC


Kakve su..

..to mase od 17% sa sve NS, Palmom i jos nekim lokalnim strankama..?


Vuk

Vuk je sada platio racun (verovatno poslednji) za dva paktiranja sa SPS (1997. i 2003.) Od stranke koja je kao svoj cilj imala rusenje Milosevica ( i partije mu) i na taj nacin privlacila veliki broj glasaca stigao je do stranke koja se bori za cenzus. I ne uspeva da ga dostigne. Ukoliko je izneverio glasace i umesto rusenja SPS vlasti postao deo te vlasti kako mu verovati da zeli Evropu i da se vredi boriti. To je bila kazna...

Inace , na prvu loptu dva scenaria za buducu vladu

Prvi (HOROR)

Kostunica odlucuje da sledece nedelje raspise tender za NIS (na kome ce pobediti neki Rusi). Tomu N. ubedi da je to cena za veto u Savetu bezbednosti UN (zbog Kosova) Toma mu daje podrsku i imamo Vladu SRS DSS. I trazimo kartu vise za Australiju, Zimbabve, Zanzibar....

Drugi

Tadic ode kod Dinkica i dobije podrsku za vladu uz minimalne uslove

sa VK je drugacije . Ovaj nece Bozu Dj, vec sebe. Tadic kaze OK i predlozi RDJ za mandatara . Kostunica kaze OK necu ja ali nemoj da bude neko iz tvoje stranke. Tadic predlozxi Ivanu Dulic markovic. VK kaze ne zaj...j, koga jos imamo? Na sta Tadic kaze moze neko mojh. Kostunica kaze ali ne Djelic. OK BT predlozi Aleksandra Vlahovica . On odgovara zbog toga sto:
U javnosti ne postoji bas velika percepcija AV kao clana DS
Nije se kacio ni sa DSS ni sa G17
Vazi za strucnjaka.
Ovaj scenario ima i epilog(e)

Vlada bude sastavljena od clanova stranaka (DS DSS G17) koji su u nizim partijskim esalonima.

DSS se oslobadja ljudi naklonjenih radikalima, sto opet otvara prostor za koaliciju DS DSS LDP od januara 2008.

Mogao bih da vidim Djelica kao premijera, Vesnu P kao ministra unutrasnjih poslova, Jesica kao ministra lokalne samoupave, Sutanovca kao ministra odbrane, Slobodana Vucetica kao ministra pravde, Bozu prelevica kao ministra unutrasnjih poslova. Zasto Klasa ne bi bio potpredsednik.

Ceda nastavlja da gradi stranku i na sledecim izborima 2009 (?) osvaja 15 -20% i ide na mesto premijera .

zahteva mnogo vremena ali deluje svarljivo


...

"DSS se oslobadja ljudi naklonjenih radikalima, sto opet otvara prostor za koaliciju DS DSS LDP od januara 2008."
--------------------------

Pa onda bi DSS morao da se oslobodi Kostunice?


pitanje na mestu

Ne znam odgovor. Ali ne bih, bar kod vodecih ljudi stranaka koje su tu manje vise od 1991., potcenio vestinu prezivljavanja i pravljenja poteza koji su kompromis.


Koji ce scenario biti

videcemo....ubrzo....ne bih se slozio oko nekih vasih predloga , ali to sada nije ni vazno.-...samo ih gledamo, za sad!
BKC


prva lopta

nista vise.


Tender

Tender za NIS je vec najavljen. Politika , subota


Naravno taj kontekst

mi je poznat u sirem i uzem smislu reci....mislim da su domaci tajkuni mila majka spram ruskih....ali o tome ne smem ni da mislim.,...videcemo sta ce biti sa CG...u tom smislu..!!?
BKC


nista

..ne ostaje kao pre izbora.
Dosta toga je receno u kampanji. Verovatno ce delima dosta toga biti i ponisteno. Kada se slusaju BT i pomocnici vidi se samo jedna recenica "Premijer mora doci iz DS"

Nekako mi ipak lici da AV postaje premijer.

Koliko je to dobro toliko je i lose.


Ili ce KOSTUNICA biti premijer

ili cemo imati izbore, trenutno ne vidim sta bi drugo moglo da se desi...sve ostalo je carsijska zabava!!!
BKC


to je i

svrha svega . Da zabavljaju narod . Mislim da moze da bude premijer manjiske vlade sa podrskom SRS SPS. Ni Tadicu , Ni Dinkicu , ni Jovanovicu biraci ne bi oprostili takav fijasko....

Mislim da bi to na neki perverzan nacin bilo i dobro. Sto bi rekao Batic karakteristicno promuklim glasom :Maske su pale. Odnosno imali bi cistu situaciju Mi i Oni . Pa da cekamo izbore....


...

Cenim da je Kostunici neverovatno vazno da bude premijer ali verovatno ima i neke ideje sta ga ceka posle tih drugih izbora ako ne bude premijer. Srbija na varednom finansiranju, nema podizanja plata, Ahtisari rekao svoje, rekao da ce prodati EPS, NIS ili sta god a nije, ....

Perspektiva mu je 10% na ponovljenim izborima a koalicioni parneri odose.


Ma ne bogami

guslace on na svim talasima i praviti sve kombinacije, kako bi opstao sto duzze..a posle ide mirovina, Belanovica, akademici, crkvenjaci...i ostali guslari...Ne brine on mnogo ni za Srbiju, a kamoli za DSS....Jos da udje u neku narodnu,,..iha!
BKC


Ne bih...

... mogao da se opkladim da nece razmisljati o pruzetku politickog zivota. Zarad ostanka na politickoj sceni , makar u opoziciji (udobno) ljudi su spremni na razne kompromise. Koliko god im ne prijali.

Ne bih mogao da se kladim u dugovecnost bilo koga na politickoj sceni. pa ni njega


BIA

Branice se premijersko mesto koliko i ministarstvo U.poslova.Niko ne sme dirati u policiju osim...


DS LDP i DSS-NS ~127

DS LDP i DSS-NS ~127 mandata. Vec vidim vladu sa Cedicom i Palmom. I pre se govorilo da nam ne skupstina cirkus ali bi sada vlada bila jos veci.
Znam da je Dinkic govorio da nema sta da radi sa Djelicem tako da ne verujem da ce Boza bi premijer. Ako DS zeli premijera mislim da postoje dva kandidata: Ruzica DJ i Tadic. Ruzicu bi tesko odbili posto ona jos uvek vuce neki autoritet i postovanje mada mislim da to ne bi trebala da radi zbog dece. Tadic ne verujem da ce da podnese ostavku. Tako da nam najverovatnije ostaje Voja jos cetiri godine.


...

"Veljino ministarstvo će preimonovati nekako, vise nece biti "kapitalno", ali će svakako nastaviti da gradi puteve, jer se to pokazalo kao jako zgodno, iz više razloga."
------------------------------
Sa ovim se slazem 100%. Ubedjen sam da Selja ostaje na svom mestu, ali ce mu verovatno smanjiti krug delovanja. Npr. oformice se ministarstvo telekomunikacija i uzece ga neko iz DS-a.


Da je Velja jedini

koji ce "pretecci"..a tek nam idu lokalni izbori..Tu ce tek biti svega...ako nam se radikali navale u lokalu a Voja na celu drzave....sva je sreca da se "ublazava senheski protokol"..nadam se da ce ipak OD NAS POCETI DA ZAVISI U VECEM BROJU...i to ne samo zbog nas!!!
BKC


Kasandra

Tko bi rekao da se u ovom naslovu krije blog o Vuku? :)

A Vuk, pa chovek je i u stvarnom zivotu postao onakav kakvim ga Corax godinama prikazuje.

Zbogom Vuche Drashkovicu, ti koji si nas prodao kako niko nije.


Ma nije sustina da pricamo o Vuku

vec cinjenica da je Vuk manje gresan(?) od sps-a pa oni predjose cenzus.... A kad se samo setim da na s je Vuk ucenjivao 2000.te za ulazak u DOS, trazecci 65% mandata....Sad bi on rekao "Ko bi gori, sad je doli.,..."
BKC


igleda Cole

da se neke greške preskupo plate
a račun se na kraju ispostavi nama


Naravno...tesko bi se nasli

nevini ili "nevini"...i bespredmetno bi bilo na taj nacin raspravljati...a greske se uvek skupo placaju samo je pitanje tajminga....a posebno ako se greske vise puta ponavljaju...
BKC


VUK

je ocigledno pravio suvise kompromisa sa svojom sustinom - ako je ikada i imao. Izvinjavam se ako jeste, jer stvarno se u toliko mnogo stvari nisam slagala sa Vukovom politikom, tako da sam davno prestala i da pokusavam da razumem u cemu je sustina njegove politike.

Mislim da je to upravo kljuc zasto je SPS prosao cenzus,a Vuk nije. SPS je prosao, ali je u stalnom silasku, a brzinu pada usporava ostatak nekad jake infrastrukture (koju je Vuk izgubio)i manje kompromisa sa sustinom (ma kako odvratna meni ta sustina bila). Pad je usporilo i to sto taj neki ostatak od nekad velikog birackog tela SPS-a ne razume bas puno demokratiju (misle da se demokrata razlikuje od njih po tome sto isporucuje u Hag), pa su glasanjem nagradili "mudro" rukovodstvo, sto je davanjem podrske manjinskoj vladi to naplatilo ocuvanjem nekih njihovih interesa.

Nezavisno od toga, i ne mereci zasluge i greske, ovo drustvo mora jasnije da se odredi prema Vuku kao coveku koga je rezim pokusao da ubije i koji mu je u krajnjoj liniji unesrecio porodicu. Njemu ce sada, kad je izvan vlasti, biti teze da se bori za privodjenje pravdi svih krivaca koji su nalogodavci i izvrsioci prekog suda. Utoliko pre, a i ne samo zbog Vuka, mi kao drustvo, moramo stati uz njega u toj borbi. Mozda ce sad to biti lakse, jer to nece znaciti stati i iza njegove politike. Mozda Vuk tek sad dobije podrsku, kao ugrozeni gradjanin. A za politiku, nek se zapita sam zasto nije dobio podrsku?

Danas su u jednom radio programu rekli da je konacno izvan vlasti i VUK-ministar sa magistrale. To je bilo tako ruzno. Mnogi ga nazivaju politickim kamdeleonom, i ja ga tako dozivljavam, ali nazvati ga Ministrom sa magistrale (Ibarske), Bljak.


hvala za zamimljiv prilog

i vidjenje....delimicno se slazem....ali da pustimo vreme i njjega samog da donese neku odluku!!!
BKC


"Njemu ce sada, kad je izvan

"Njemu ce sada, kad je izvan vlasti, biti teze da se bori za privodjenje pravdi svih krivaca koji su nalogodavci i izvrsioci prekog suda."

Pa, koliko se ja sećam, Vuk je u više navrata pretio kako će razmotriti učešće svoje stranke u vlasti ukoliko ne bude zadovoljan tokom sudjenja za ubistvo na magistrali... Sudjenje su i on i žena mu nazvali sramnim... ali su ostali gospodin i gospodja ministarka do kraja. Pa kome je još stalo da ih takve čuva od njih samih?


Vuku?

kom Vuku?


Eh ima ih zaista dosta

...u pravu si....ima i vuccica.
pozdrav iz Sumadije
BKC


:)

:) dobro jutro, trudbenici!
poooz.


Nebitno...

je totalno sto Vuk nije usao u parlament...usli su Velja i Verko koji su mu ionako privlacili najveci broj glasova...tako da ideja SPO i dalje zivi...i srpska desnica ima odredjeni uticaj ( ne mislim na radikale, oni su ideoloski neobojeni...ili je to neka varijanta nacional - socijalizma u nasoj verziji ).

Vuk Draskovic je potrosen na najgori moguci nacin do 2000. a sam je sebi procitao presudu paktiranjem sa Milosevicem...

Meni je malo smesno da se na forumu ovde cistokrvni Srbi iz Beograda zgrazavaju nad izbornim rezultatima u centralnoj Srbiji...,prvo da nas 'seljaka' nije bilo jos bi grcali pod komunistima i drugo, zaista je sjajno sto je LDP dobio toliko glasova na Vracaru, to ionako nisu ljudi koji zive u stvarnosti... a velicina njihovog prezira prema svemu sto izlazi van kruga 'dvojke' obrnuto je proporcionalna trudu da se posteno zaradi za zivot...

Posto se sa kriminalcima iz Gajtana Donjeg i Bujanovca oslovljavaju sa 'batice' razumece verovatno ovaj moj post...

I ne brinite, kada i ako radikali osvoje vlast, doci cemo mi iz Sumadije da malo prebijemo policiju i oslobodimo vas napasti...

Dok god ekstremi ostaju van vlasti, Srbija je podnosljivo mesto za zivot...

SPS glasaci ce vremenom otici sa ovog sveta...tako da cemo resiti i taj problem...meni je to jedino razocaranje izbora...

Pozdrav


e i to sam htela reci

Hvala Donalde


cemu tolika ogorcenost

Sonja.

Cemu djuskanje na sahrani jedne politicke opcije?
Sta ti mislis o JNA, generalima koji su bili spremni da pucaju u nas ako bismo se digli protiv diktature? oni su jos medju nama. Sto ne upres prestom na njih?


evo ga...a taman sam se pomirila sa sahranom

a ne bacanjem na otpad.
Dejane. Ti i ja se nikako necemo sloziti oko cetnika i partizana.
Cemu djuskanje? pa sta sad treba da placem sto je NSDAP "sahranjen"? ili zamisli "sahranu" politicke partije Le Pen - kakvo djuskanje, samba, salsa, funky i polka.
Ili zamisli sahranu Slobodana Milosevica -e nisam bila.
ili zamisli sahranu SRS - divota
sve same politicke opcije.
O Partizanima kada BKC postavi blog o partizanima. Odmah se prijavljujem.


opet ona o partizanima

partizani su kao fol oslobadjali zemlju. koliko su mogli, znali i umeli. meni su partizani dragi. citao sam o njima u Copicu.

ja stalno govorim o komunistickoj aristokratiji koja je drzala prst na obaracu ako neko pokusa da postavi nezgodno pitanje. Krala banda, ugrozavala ljudska prava, otimala. A eno ih njihove cerke po nevladinim organizacijama, odrasle od otetog i nikada se ne ogradise od diktature iz koje su se iznedrile.

nijedna nije rekla - moj otac je bio stub diktature.


ti o cetnicima ja o partizanima

ti o komunistickoj aristokratiji, ja o novim cetnicima, ravnogorcima i nacionalizmu

O Vuku, evo Cole treci put, izlizao se vise
"".....od monarhije, preko paravojnih jedinica, preko populizma, kumovskih veza sa Seseljom, pa sve do ulaska u vlast sa SM"

O komunistickoj aristokratiji - doci ce i oni na red
ili hoces da kazes da je Vuk 1989 spasio Srbiju od "komunisticke aristokratije", tamo negde na Ravnoj Gori?


niko nas od njih nije

spasao. eno ih, metastazirali svuda.
evo nesto lepo, posto sam do sada kvario, da malo ulepsam.

http://www.youtube.com/watch?v=wRIlj0BGz6Q


a uz to, na verandi, dona flor e seus dois maridos

gde nadje baihanca na spanskom.....da si ulepsao, jesi : )

sta je sad spasao ili spasio - me zezas?


mislim da

moze i jedno i drugo spasti i spasiti, spasao i spasio.
nemam prirucnike, ovo je napamet.


Dejane,

je l' mozes malo da budes precizniji? Cije su to cerke i u kojim NVO? Ovo pitam bez i trunke ironije i zbog toga sto me zaista interesuje.


Legitimno pravo na ogorchenost

Cole je u pravu kada zapomaze da mu ne kvarimo topik prichom o Vuku.
E, al' kad je doshlo dovde gde nas je upravo doveo Dejan S., onda se mora reci neshto i o (nichim izazvanoj?) ogorchenosti.

Pre svega, poredjenje ukopa sa politichkom sahranom (otkud uopshte ideja da je rech o sahrani?), gde se pride odredjeni ljudi stavljaju u kontekst nevaspitanosti i pomanjkanja mere - potpuno je nategnuto.
Ne, Vuk Drashkovic nije umro vec je samo izduvao na izborima.
Po istoj logici, izraz "otishao je u istoriju" podrazumeva da se "siroti" Vuk fizichki udenuo u udzbenike istorije i istorijske arhive, shta li?

Nego, da se vrnem na ogorchenost.
Ona je zacheta onog momenta kada se V.D. "upustio u borbu protiv rezima ali iznutra". To je odluka koja je Srbiju direktno uvela u "milosrdnu" 1999. a Drashkovicevu parazitsku druzinu u gradsko-gradjevinske i ostale posede.
Josh?


Alo ne zapomazem ja ni za kim

a posebno ne za Vukom....Sto seistorije tice, mislim da cemo svi mi u fusnotu, a jedino Slobodan Milosevic u istoriju,,,,kako god....nam to bilo tesko. Istorija nema praznog mesta za obicne smrtnike, pa makar bili normalni ljudi sa nekim svojim malim licnim zeljama da zivot prozive bar malo kao sav obican svet!
BKC
PS:Prosli su izbori, ali znam da ima jos malo adrenalina...pa ajd da ga istrosimo


Cole, nigde nisam napisao da

Cole, nigde nisam napisao da zapomazesh za Vukom.
Bez chitanja u shreh, molim. ;)


Mislim da nije korektno

voditi dijalog tako da se odmah pominje i "druga" strana, sto ne znaci da se abolira bilo ko...Naprosto tumacenje u kome se kazze pa i tvoji su...uslovno tvoji....nema nikakvog smisla..generalno mislim da se nalazimo na slicnim pozicijama, osim sto u ideoloskom smislu mislimo drugacije...a svi se zalazemo za neki minimumm gradjanske drzave i dostojanstva...Necemo sad mi izmedju sebe otvarati neke nove frontove,,,,ko je kriv,.....neka mu se sudi, moralno, materijalno, politicki,,,,istorijski....ali to ne bi smelo da nama smeta u komunikaciji...Mala sugestija, pa sta mi Bog da!


...

Kada blog fasuje neshto vishe postova sve postaje stepenasto zbrkano.
To mi je jedina nada da se, Cole, Vash post ne odnosi na mene.
Jasno mi je vashe nemirenje sa chinjenicom da Srbi vishe vole Dachica od Drashkovica.
But, obojica su proshlost; usredsredimo se na sadashnjost i ono shto od nas zavisi. ;)


Donald Sikert: "usredsredimo

Donald Sikert: "usredsredimo se na sadashnjost i ono shto od nas zavisi. ;)"

Ili sto na nama visi.


Demokratska procedura

Zox,
Usvojeno!

Od nas zavisi koliko nam visi!



Odmah se slazzem

mada bih mogao da promenim dioptiju,,,malo, ali nisam siguran da citam u sreh...bilo je nekoliko mob.poziva !!!
Danas, sad, odmah!
BKC


Nisu svi isti

A sta ti mislis o JNA i generalima koji su upalili tenkove na dedinju 96-97 kada im je milicija tukla decu po ulici pa je Sloba naredio da se ide samo s kordonom, bez nasilja.


Mi o Vuku,

a cobani na velika vrata. Dogovorice se oni, "interesantno" im je, veoma. Naravno da je par kombinacija u opticaju i nije ih tesko predvideti.

Vuk Draskovic, svakako, zasluz(e)no odlazi u politicku proslost. Ambivalentana osecanja neminovno se javljaju kod svih onih koji pamte 9. mart 1991. i SPO kao najjace opozicione stranke, dobrim delom zlosrecnog perioda 1990-ih. Da li nas je prodao? Pre bih rekao da je izneverio sebe samog, ukoliko su uopste takvi termini upotrebljivi za bilo kog politicara i stranackog lidera u duzem vremenskom periodu (u ovom slucaju rec je o 16 veoma nemirnih godina).

Zasto je SPS presla cenzus? Izgleda da su se prilagodili i opstali na politickom trzistu. Ako je prevladjujuci faktor "stara slava" (citaj: pokojnik), to ce se vidno odraziti na sledecim izborima. Da li je moguce da su "strpnuli" komadic od Radikala, pa, mozda i od DSS-a? Sve u svemu, oni su deo tuzne realnosti u kojoj smo ziveli i jos uvek, uz neke izmene, zivimo. Njihovo (minimalno) opstajanje moze da nam sluzi kao podsetnik kontinuiteta politickih, socijalnih i ekonomskih previranja koji su zvanicno poceli prvim visestranackim izborima 1990. i traju do danas.


иСПО

Ne znam da li je bolje da DS

Ne znam da li je bolje da DS trazi sva `ministarstva sile` u zamenu za premijersko mesto. Jer jeste da ce ovako biti Djelic premijer, ali zamislite da u zamenu za to dobiju ministarstva odbrane, unutrasnjih poslova, pravde, pa i finansija i jos neko mesto vezano za ekonomiju. Dakle nema vise Jocica i Stojkovica:). Naravno u ovom slucaju je Kostunica premijer, ali sada njegova pozicija zavisi od poslanika i ministara iz DS-a pa samim tim nece moci da radi sa njima sta hoce, kao sto je bilo ranije. Dakle, morace da koriguje svoju politiku, a zloupotrebe su onemogucene i to sve je vise nego dovoljno (naravno ovde treba imati u vidu da DS nema 50% poslanika). Medjutim DS-u to nece odgovarati zbog podrske gradjana, pa mozemo da ocekujemo jedan sebicniji nastup, naravno ukoliko prihvatimo tezu da je bolje (za nas gradjane)da uzmu ova ministarstva u zamenu za poremijersko mesto.
LDP takodje najavljuje da ce nastupiti sebicno, da ih je bas briga za nas koji hocemo da oni koriguju politiku vlade i da zele da profitiraju na mestu opozicije radi sledecih izbora. Naravno svima nama ce biti zanimljivo da ih gledamo kako repliciraju, ali to nije interes glasaca.


Hajde da sacekamo i vidimo

rasplet.Sumnjam da bi bilo koji birac LDP-a bilo kome oprostio kohabitaciju sa dss-om i kostunicom...ako mislite da je nama cilj da se docepamo skupstinske govornice, a da ne bi radije resavali nekak bitna i konkretna pitanja varate se...Koncepcijski se mi ne mozemo uklopiti u taj milje...Dakle nije u pitanju nikakav egoizam...Ja licno ni u jednoj varijanti ne bih mogao da sedim sa VK, Veljom , Palmom i sl....prosto je to pitanje elementarnog samopostovanja!!!Koliko god ljudi mislili da su politicari osobe koje mogu sa svim i svakim...ja ne mogu.,..iskreno...A da cemo ukazivati na sve greske i lose odluke..hocemo, ali na drugaciji nacin.
BKC


Ja se slazem u dobrom delu

Ja se slazem u dobrom delu sa vama i vas stav veoma postujem. Ali, politicka realnost je takva da ja ne znam sta bi bilo kada bi to rekao DS. Opet izbori i sta onda?


TO Nixon : Mislis kao sto je Vuk usao u

Mislis kao sto je Vuk usao u vladu kod SM da iznutra reaguje? Rezultat poznat


Vuk nije LDP i nije imao

Vuk nije LDP i nije imao jakog partnera kao sto bi LDP imao DS


„Zašto je Vuk

„Zašto je Vuk pukao?”
Znate li Vi šta se radilo u MSP prethodnih godina? Jeste čuli kako se za ambasadore postavljaju ginekolozi, Bjelopoljci, Arkanove bivše sekretarice ...

„Kako je SPS preživeo?”
Pa, pričali su bajke za „gubitnike tranzicije”. Obećali su, recimo, da neće dozvoliti produženje starosne granice za odlazak u penziju. Jedva sam ubedila majku, koja nikada nije bila njihov glasač, da oni lažu jer nikad više neće biti vlast pa im se može ...

Ko je glasao za G17? To se upitalo više ljudi na blogu. I ja lično.
Dobru prognozu i tumačenje dala je Jelica Minić (EPuS), i to pre izbora (Vreme, 836):
„… podržavaju ih i neki ljudi iz poslovnih krugova koji su se verovatno nakačili na neke interesne mreže i dobro prolaze, tako da ja ne bih potcenila implicitnu ili eksplicitnu moć direktnog korumpiranja koju ima G17 plus više nego bilo ko drugi, imajući u vidu da su oni godinama kontrolisali finansijske tokove u zemlji”.
Proćitajte širu analizu ...

I šta ima novo posle izbora? Ništa. Nema SPO-a, ima LDP-a. Dobili smo samo radikalnu opoziciju, kako rekoste. Hajde da verujem da je i to nešto.


Ja sam vec rekao za kadrove

u diplomatiji,.,,,Dok je i DOS bio ja sam na sednicama Presednistva glasao toliko puta, bez uticaja naravno, protiv....savest mi je mirna...i nista vise.Nekom malo, meni nije.
Nadam se da ce koalicija oko LDP-a biti prava nada...ali i buduce resenje
BKC


Bijelopoljci ...

e, jednu od tih dipl. kadrova sam imala priliku da vidim ovde (čuj da vidim, još je bila zadužena za rad sa mnom, izmedju ostalog), ćerka ministarkine školske drugarice...auuu, ne povratilo se...šta je ta uspela da zakuva, za to kratko vreme (a onda CG ode i ona sa sve njom), ne biste verovali...mislim da bi uspeli nekog sposobnijeg i bliskijeg tom poslu da navataju na ulici, na slepo...ono je bilo pogromatično, koliko nije uboga imala baš ništa zajedničko sa svojim opisom radnog diplomatskog mesta, zbog čega se u isto nije mnogo mešala, a kad nije mogla da izbegne, e onda je počinjao cirkus...


A kako su kadrirali

A kako su kadrirali poslednjih meseci u MSP, kad su videli da odlaze, pa krenuli da obezbeđuju 16-to koleno... bolje da ne znate detalje. GVOZDENA METLA treba da pokupi SPO familiju iz MSP!!!


Juče neko

reče, na jednom od blogova, da je i ovo glasova SPO dobio od osoblja ambasada :)


U to sam sigurna. Kao što

U to sam sigurna. Kao što verujem i u ono, što takođe reče neko juče na blogu, da je G17+ davao glasačima po 2000 dinara. Vulgarna korupcija šifrovane sekte. I eto njih opet u vladi.


Vuk je ionako

hteo da ode. Pa je iskorsitio izbore za to.
A SPS, on je na polovini presecen. Jedan deo hoce samo poslove a drugi bi da vaskrsne, sa Dacicem na celu. Mlacenje prazne slame, ali upali svaki put.


E, ovo

više nije o Vuku, nego o lisici i kiselom groždju.


!!!

!!!


I understand

but...

Da bi se promenila "nacionalisticka platforma" koja drzi status qvo, da bi se lisice razbezale a grozdju promenila zemlja pri sadnji, kalemu i sl. potrebno je nesto vise od polemike i bunta. LDP je usao u Parlament. Bojim se da cemo se samo vise nervirati gledajuci izvestaje iz te palanacke sudnice. Sta ce biti rezultat neuspeha LDP-a u Parlamentu? "Nemamo dovoljno mandata". OK. Dobicete ih vremenom. Ali toga se najvise plasim. Svaki porast mandata znaci porast lezilebovica koji paradiraju javnom scenom umesetarenju lazima. Ko ce posle doci i kazati" LDP je lagao? "? Neko ce morati da laze, jer to ne bi bila politika, da se ne laze; bila bi Iskrenika, a to nije dobrodoslo od Oktobarske revolucije, i one sovjetske i ove petooktobarske. Mi od skidanja Milosevica imamo Vladu nacionalnog spasa, samo sto je tako niko nikad nije nazvao. Taj naziv se izbegava jer znaci samo jedno: Propast Drustvenog Sistema. Taj naziv znaci da se mora priznati pred narodom, da mi nemamo drzavu vec smo u stanju izmedju gradjanskog rata i strane okupacije. Smesno je da su nam sve vlade tako egomanijaski nastrojene. Najmanje su tehnicki servis a najvise pozornica za utajivanje svih oblika korupcije koji upravljaju sistemom. Srbija nece krenuti napred ni za 20 godina, jer ce se ova moda izbora protegnuti i nece nam biti bolje, sem sto cemo se po receptu"daj sta das" navici na ubitacnu apatiju mase. Vise ce biti skinhedsa po ulicama da prepadaju ljude, vise ce biti nezaposlenih, da lude i gube zivot, ( a tek drugima oduzimaju to pravo ), vise ce kriminalaca da vodi policiju, vise ce investitora sumnjivog porekla da odradjuje "kombinacije", a kad nesto ne valja ili se opsta politika suonvrati, optuzicemo nacionaliste, radikale, i njima slicne, podsecajuci ih da su 10 godina vodili rasturajucu politiku. A sve to, nije dovoljno. Mora da se menja nacin, metoda i princpi postupanja sa svakim ( S.V.A.K.I.M.) gradjaninom ove drzave. Mladi ljudi su jedva obrazovani. Raritet je naci coveka da do 25 godina koji ima zelju i volju da se obrazuje, da siri svoja saznanja i otkriva novo. Vecina potpada pod Google. Google je umesto Biblioteke. Naravno za one koji mogu dopreti do Kompjutera. Za one druge"daj sta das" se moze naci u razgovoru na zurkama, ili tzv. druzenju sa zanimljivim cudacima koji se prosto kote u svakom kkvartu. Kod cudaka ima nesto zanimljivo - stoji, ali vecina su propali studenti, ili otkaceni narkomani. Ako takvi ljudi pruzaju zadovoljenje interesa mladjoj populaciji( a to je ona na koju racunaju LDP i DS ), onda imamo Problem. Veliki Problem. Mladji brat moje supruge, ima 16 g. Decko je prav i zdrav. Stvarno mu nista ne nedostaje. Ima sve sto pozeli. Uskoro ce dobiti auto na poklon, jer je ionako ka tom sektoru zainteresovan ( kao i svi muskarci valjda !? ) . Motor vec ima;) Ima i mobilni telefon:) Zna sve o njima. Ali je zato los djak. Veoma los. On zimuje dva put godisnje. I letuje ista tako. Tj. on moze da ode na koje god zeli mesto. Ima sve uslove. Ali on se jezivo dosadjuje. Ok, pubertet, kapiram ja to. Ali previse uslova ga matira. Sad je na zimskom raspustu. Pitam ga: sto ti je dosadno...a on odgovara,"zavrsio se Veliki Brat, pa nemam sta da radim". Pokusao sma da ga animiram da se zainteresuje za kompjutere, jer je pokazivao interes, ali...to mu je previse sporo, sve to sto treba da se nauci. On bi da mu odmah bude jasno, a cim ne moze da se nauci tom brzinom, ne znaima ga. "daj sta das" A kad opet krene u skolu, ima specijalan status: voze ga svaki dan u skolu, da dete ne pesaci. Skola je udaljena manje od kilometar, ali decko ne voli da hoda. Nimalo mu ne zavidim, nego mu se rugam, jer je m eni uzivanje da hodam. Ali to nije dobro. A onda pomislim, koliko ljudi kao on gubi Bogu dane? A koliko tek momaka nema osnovne uslove?
Mi kad kritikujemo ili dajemo svoje misljenje, evo ovde na blogu, napadamo samo j ednu stranu. Ranije je moja sentenca stojala ispod tekstova: ascultare et altera pars - poslusajmo i drugu stranu. Pa je redakcija to makla, ali tako sam se "stitio" od svrstavanja. Ne pripadam aman taman ni jednoj strani i ostacu neutralan dok sam ziv. Naklonost u politickom smislu imam ka GSS-u od osnivanja, i zao mi sto to nije stranka koja drzi sredinu, nego malo malo, pa uleti u neki savez. Ali, ok. Necu da se aktiviram iz drugih razloga. Lezilobivca tamo ima ko pleve. Samo agituju i laskaju, i naravno"kombinuju". Mora to da se promeni. Aktuelnost stranki mora da dobije drukciju prizmu i drukcije trebaju da se organizuju stranacke radionice. Manje da zaviruju u licno i privatno, a vise da podsticu jedan kvalitetan rad i drustveno opravdan princip do-obrazovanja. Kao sto je nekad Soros drzao radionice. To je bilo fantasticno. Dan danas mi mnogi ljudi, tada klinci, kazu, kako im to nedostaje. Ali, nase stranke ne zele da finansiraju takve radionice. Svaka mogucnost finansiranja, automatski postaje"kombinacija" i neko bi da ucari. Zbog toga - zbog "ucarivanja", izostaje motivacija mladjoj populaciji a oni koji pristaju, su mladi mangupi, gusteri koji sanjaju da ce ih tako neko primetiti, da ce tako "uloviti" nekog sponzora. Pojma nemaju, kakvi spoznori znaju da budu. Nije cena samo noc u krevetu! Ima toga jos, sto se zahteva. Na taj nacin oni koji bi trebalo da glasaju za promenu status qvo-a gube interes. Gube prirodno znacenje Prava na svoj izbor, i dobijaju neku vrstu "sektaskog" znacenja. Ili si s nama, ili si protiv nas. Kao kad se u osnovnoj skoli, deca udruze da se rugaju nekom nejakom ili iz nizeg socijalnog sloja, klincu, pa svi udare na njega, nen razmisljajuci kako to izgleda. E, na isti nacin i prema ovoj "starijoj" deci se odnose Sponzori, Politicki Vodji, "Mislioci". To je kiselije od kiselog grozdja. To je plesnivo. Znacaj statusa, je ono sto unistava snagu volje svih tih ljudi. CIlj je status i samo status. Biti uvazen i poznat, a za ostalo cemo se snaci. To se mora promeniti.


Mirko - "pogodak usridu"

Quote:
... Taj naziv znaci da se mora priznati pred narodom, da mi nemamo drzavu vec smo u stanju izmedju gradjanskog rata i strane okupacije.

Bravo!


Quote:Možda bi bilo

Quote:
Možda bi bilo kljućno, kao metafora ili pitanje za sve blogere:
" Zašto je Vuk pukao, a kako je SPS preživeo ?"

Cole,

mislim da je ključnu ulogu kod ulaska Ivice odigrala osoba koju je Biljana Srbljanović odlično nazvala "Mutavi". :)


lako proveriti

Koliko su istrazivaci javnog mnijenja davali SPO-u?Mislim da se radi o upornih i simbolicnih 1%-2%(ako se varam reagujte).Kako obeshrabriti potencijalne glasace,ako ne na taj nacin?


Aj da podelim sa Vama

Da li je trac ili ne pokazace vreme.Ovo sam cuo od coveka bliskom samom vrhu DSS.

On kaze da ce DSS prepustiti DS-u i premijera i sva vaznija ministarstva, da ce uzeti ministarstva tipa nauka obrazovanje kultura i sl. Da ce DS-u prepustiti resavanje problama Kosova,cekajuci da DSu padne popularnost nakon konacnog statusa i da ce vrlo brzo na novim izborima DSS povratiti stare pozicije


NOVOST NA BERZI: DOKOHABITACIJA !!!

Najvaznije, zavrsne i POSLEDNJE privatizacije, dokapitalizacije i prodaje velikih drzavnih preduzeca obavice se upravo u mandatu ove sledece vlade. Posle toga se zavrsava tranzicija. Sto smo lapili - lapili smo.

Mislite o tome.


pa ne bih se slozio

Onda krece integracija u EU. Pretpristupni fondovi, tenderi...

Bugarska, sa kojom se poredimo, je imala pravo na oko 8 milijardi$ is pretpristupnih fondova samo za vodovod, kanalizaciju i waste water systems, druga je prica sto su iskoristili samo 20%. Sta hocu da kazem, bice itekako sta da se lapa.


al' to će malkice i da se kontroliše od EU, a?

to nije toliko komforno kao ovo što će se dešavati jos max 3-4 godine. i što se dešavalo u poslednje 3 godine.

išlo, bre, ko podmazano.

zato mislim da se, umnogome, juče u Srbiji glasalo iz novčanika.

što je, znam da će neko reći, normalno u celom belom svetu...


kad kažem glasanje iz novčanika,

uopšte ne mislim na socijalnu priču, jer to je glasanje iz tanjira. ili iz praznog stomaka, kako hoćeš.

ključna reč je DOKOHABITACIJA.


Mislimo

U pravu ste. Ja sam se na nekom prethodnom blogu upitala zato se priprema prodaja JP Kolubare ako dobro posluje, što bi se moglo zaključiti po platama direktora koje dobacuju i do 400.000 (radnici imaju neuporedivo manje plate, i po 20.000)
Dalje povežite privatizacije sa strahovima ljudi (posebno žena) koji imaju po nekoliko godina do penzije, i najavljeno (za 2008) produženje starosne granice za penziju, pa vidite koliki uticaj na izbore imaju ekonomsko-socijalna pitanja, kojima se tzv. demokratske stranke jako malo bave. (Setite se i uloge radnika Kolubare 2000-te).


Hhahahha

prosto ne mogu da poverujem da je neko toliko naivan i veruje da ce Kstunica bilo sta prepustiti,...pa da bude recimo min.pravde....pa odmah bi skoncao i sahranio se u Belanovici..Dilema je samo jedna Kostunica premijer - novi izbori, jako tesan manevarski prostor, sa sve Palmom i ostalima..DS ce pristati na to uz ministarstvo odbrane i jos ponesto, a gradjanima ce to objasniti da to rade kao drzavotvorna stranka, kao i za ustav, ali ovoga puta znog Kosova....Gledajte cirkus, pa cete videti....Uzivaju radikali i Bogu se mole da NIKAD ne dobiju 50% +1...
BKC


Ako se pogleda, u parlament

Ako se pogleda, u parlament su usle partije koje su se i ponasale kao partije. Ni Vuk koji je kao osnovni plan propagirao povracaj imovine ni Covic koji je propagirao penzionere nisu prosli dalje. Onda, problem Vuka je bila i Danica. Ona se svugde pokusavala da ugura a i Vuk ju je pokusavao svugde ugurati tako da je ljudima to postalo mrsko. Mislim da to koliko i da li je SDPO odneo nesto glasaca mozda Cole bolje zna. Vuk je izgubio dosta od svoje izvorne snage a nije poceo da se razvija vec se uhvatio za par stvari i to propagirao tako da je zavrsio kao obican pravnik.
S druge strane ne postoji neka izrazita levica u zemlji. SPS je pored svoje istorije ostao kao naj upecatljiviji predstavnik. Covic nije podrzan kako treba od strane vlasti tako da nije uspeo da preuzme primat kod glasackog tela a ostale socijaldemokratije su marginalizovane. Kao najveca leva opcija ostaju radikali sto je paradoksalno.
Ne smemo zabraviti jednu vaznu stvar. Iz godine u godinu mi smo stariji, a generacija koja nije bila svesna rata i bombardovanja sazreva. Oni mogu samo da slusaju price i tako se postavljaju. Tako da prica o opadanju podrske SPS i SRS lako moze da se ne desi. Ipak su mladi najveci revolucionari.


Eto, neko spomenu Covica

Svaka cast, mjerna jedinica za (politicku) ljigavost - 1 nanocovic je vec neizdrzivo.
I on se zalaze za penzice? Ko tu koga j...?


jedino mi je zao Vuka

ostalo se sve dalo ocekivati i predpostaviti .
da nekazemo i znati [sa kojim promilom greske]
ali za Vuka i SPO .
nije fer .
jedna od najstarijih stranaka .
koja je sasvim ok. [osim cetnickog diskursakoji im se da oprostiti]

mora da su im SRS zaprzili corbu - koliko su "radili" protiv Vuka .

Mrznja je to - ej.
a mrnja je uvek jacha , trenutno , od ljubavi .
daje brze i efikasne rezultate , na kratke staze .


Etimologija

Sorry, Manitu, da li tvoj nick ima koren u - mahnito, mahnitost? :p

P.S.
Dopao mi se deo o mrznji koja je uvek-trenutno jacha od ljubavi.


Kombinacije

Btw, kad vec razvlachimo Vuka na blogu kome to nije bila namera; znate li da se nudio koaliciji LDP...?
Bila rasprava, srecom ga odbili.

Da li mislite da bi LDP sa SPO proshao bolje? Meni se chini da ne bi preshli cenzus.


Cole druze,

sa nekim stvarima se potpuno slazem dok o pojedinim tvojim opservacijama mislim upravo suprotno.
U situaciji gde su radikali dobili 28, DS 23 a DSS 16 odsto, tesko da bi se moglo reci da je Kostunica potpuno izgubio podrsku naroda. Jeste u odnosu na prosle izbore, ali to je u svetlu dinamike dramaticnih dogadjaja kod nas (ubistvo Djindjica, smrt Milosevica, kristalisanje buducnosti Kosova, pojacani pritisak za izrucenje Mladica), vec daleka proslost.
SPS je naizgled preziveo ali je u stvari spao na nivo vegetiranja, jer ce zauvek imati ismedju pet i sest posto medju reliktima proslosti kojima je mozak bespovratno ispran.
SPO je puk'o zato sto je karikatura SPS-a, kao sto je Draskovic bio karikatura Milosevica. Sada vise nije ni to.
Za mene je kljucna jedna druga stvar: ocigledna cinjenica da je Ceda svojim cetvorosedom uzeo DS-u tacno toliko glasova koliko je trebalo da radikali ostanu najjaca pojedinacna stranka.
Toliko o Cedinoj viziji i dobrim namerama jer: izbijanje DS-a na celo imalo bi strahovit psiholoski efekat i nanelo ozbiljan udarac radikalima, ciji korpus -- kao i korpusi svih autokratski nastrojenih stranaka -- vojnicki disciplinovano glasaju samo dok im je partija pojedinacno najjaca, ili na vlasti. Primer: SPS i Milosevic.
Paradoksalno, radikale je politicki oziveo Kostunica a Ceda, koji ga najvise pljuje, im je udahnuo jos jedan "kredit", mada ce ovaj mnogo krace trajati nego prethodni. Iz prostog razloga sto sa radikalima niko ne moze niti hoce u koaliciju.
Kostunica ce po mom misljenju sacuvati mesto premijera jer buduca vlada zavisi upravo od njega a ne onog koji se busao u grudi da ce od njega da zavisi. Bice, kako kazes, otuzno cenkanje izmedju DS, DSS i G17 plus, ali ce taj "mixture of oil, water and wine" formirati vladu i nekako funkcionisati jer druge razumne alternative nema. Povremeno ce naravno biti gadno u stomaku.
Ceda ce za kaznu sto mu je licni ego toliko jak morati malo u opoziciju pa neka se malo cese po glavi kada mu Toma Grobar bude rekao "mali, ajd' da popijemo po jednu, nek' ide zivot i da rusimo ove dusmane..."


Zanimljiva opservacija

Nadam se jedino da ce DS ipak uspeti da dobije premijersko mesto. Prica o LDP-u je potpuno tacna. Ceda jeste veliki egocentrik i to ce se vrlo brzo pokazati. Goran Petrovic, bivsi nacelnik DB-a i bivsi Cedin saborac ga inace zove "mali Cezar".


DS nema drugog coveka osim

DS nema drugog coveka osim Djelica za to mesto a i on bi bio mnogo bolji ministar finansija ili kapitalnih investicija nego premijer. Djelic je po mom misljenju, smisljeno i promisljeno podmetnut od strane DS-a kao penicilin za Kostunicu: Tadic ce Voju podrzati kao novog-starog premijera pod uslovom da mu ovaj prepusti MUP i pusti Velju niz vodu. Sto i ne bi bilo tako lose.


Zanimljiva ali netacna

ko je kome kada uzeo glasove, kao i da LDP Koalicija "navija" za radikale...pa to zaista moze samo neki "iskreni zaljubljenik DS-a"...Ko ce koga pozvati na picce i kada videcemo ubrzo, ali onda ponovo budite ovde i to priznajte. Dakle sa Radikalima i DSS nista..a vreme ce pokazati ko je bio od nas u pravu..
BKC


Cole,

nisi me razumeo.
To za Tomu i Cedu sam vise metaforicki govorio, naravno da Ceda nece nikada ici u narucje radikalima.
Cedina koalicija ce u svakom slucaju ostati marginalizovana jer od nje bukvalno nista ne zavisi.
Ceda jeste uzeo glasove DS-u, ciji sam obican simpatizer ali ne i clan niti "zaljubljenik." To nije bio izliv emocija nego hladna analiza i zaista cemo videti ko je sto se toga tice bio u pravu.
DSS, odnosno Kostunica, ce popustiti pod spoljnim pritiskom da se DS-u da kormilo u ruke i da svoja premijerska ovlascenja stavi u sluzbu veceg dobra ako zeli da zadrzi tu poziciju. G17 ce takodje biti vise nego kooperativan posto im se ispuni zelja da Djelic ne bude premijer. Zivi bili pa videli.


Red Devil: "Ceda jeste uzeo

Red Devil: "Ceda jeste uzeo glasove DS-u, ciji sam obican simpatizer ali ne i clan niti "zaljubljenik." To nije bio izliv emocija nego hladna analiza "

Hladna kao vruc burek.


Je li Zoxtere,

posto je Cedina koalicija nova na nasoj politickoj sceni u odnosu na prosle izbore, kome ih je majke ti uzeo?

DSS-u, Radikalima, SPS-U!?

Umes li ti da doprineses bilo kojem blogu bilo cime osim najcrnjim cinizmom i licemerjem?


Cinizam ...

... is our middle name.


Odlicno,

toliko o tome. I vama.


Protiv vas ...

cinizam je najjače oružje.


A ko smo to mi?

Ja sam glasao za DS. Jer smo mi svi ostali koji nismo glasali za Cedinu koaliciju?


jerste

e i da ja nekom nesto ispravim


A lagano uzima i LSV-u

A lagano uzima i LSV-u


I ja mislim da je zanimljiva

I ja mislim da je zanimljiva ali netacna. Sledeci istu logiku moglo bi se reci da je DS izbacivanjem LDF (cedine frakcije) izgubio na ovim izborima taman toliko koliko nedostaje da bude jaci od SRS.

Stvar je ipak emocija, obicnog ili neobicnog simpatizera kako na tu stvar gleda.


Hmmm.

"I ja mislim da je zanimljiva ali netacna. Sledeci istu logiku moglo bi se reci da je DS izbacivanjem LDF (cedine frakcije) izgubio na ovim izborima taman toliko koliko nedostaje da bude jaci od SRS."

Hmmh...da moglo bi. Ali u partiji ne mozes da imas frakciju koja nosi tvoj dres a igra protiv tebe. Iz istog razloga je Zoran Djindjic izbacio DSS iz DOS-a, kada su se u skupstini a jos vise van nje ponasali kao opozicija a bili deo vladajuce koalicije. Pa je blentavi Voja na kraju ipak ukapirao da Hag nije deveta nego prva rupa na svirali.


Ako dobro kapiram ...

... Zorica hoće da kaže baš obrnuto, nije Čeda "igrao" protiv DS, nego je DS "igrao" protiv Čede.


Da Tamara,

a ja tvrdim obrnuto. Znam da se ti slazes sa Zoricom, prosto imamo potpuno razliciti pristup. Za mene kohabitacija sa DSS-m u vladi nije najgore sto ovoj zemlji moze da se dogodi, Ceda i vi koji ga bezrezervno podrzavate ocigledno mislite drugacije.
Jedno pitanje: ako Amerikanci i EU ispune svoje obecanje od pre mesec dana koje je preneo ambasador SAD u Srbiji Majkl Polt i traze od DS, DSS, G 17 i Cedine koalicije da formiraju jaku demokratsku vladu, kakav ce biti medjunarodni kredibilitet Cede, LDP-a i cele koalicije koja tvrdi da nas vodi u Evropu u slucaju da jedini odbiju?


Izvinjavam se sto upadam...

Izvinjavam se sto upadam...Jedno pitanje, ako moze!? Red Devil, kako ti gledas na mogucnost da Kostunica bude premijer?


Nesh

mislim da je to u ovom trenutku neminovno jer bi jedina prava alternativa bio Tadic, koji bi u tom slucaju morao da raspise predsednicke izbore na kojima bi pobeda Kostunice nad Tomom Nikolicem bila najblaze receno vrlo neizvesna. S druge strane, Djelic je po mom misljenju zeton kojeg je Tadic potrosio da bi od Kostunice zauzvrat trazio da se odrekne svojih ljudi u kljucnim ministarstva u vladi i ustupi ih DS-u i G 17 plusu. U kojem slucaju bi se Kostunicin manevarski prostor za dalje sedenje na dve stolice znatno suzio. Eto, to mislim.


Red Devil,

Ja mislim da DS treba, kao najjaca stranka dem.bloka (ja tu, doduse,racunam samo DS i Koaliciju...:(...), da insistira na mestu premijera i da to ne vezuje sa predsednickim izborima!Uostalom,ne mogu da zamislim Kostunicinu iskrenu podrsku Tadicu na predsednickim izborima! DS je popustio kod ustava i pokazao slabost i neotpornost na ucene pa su apetiti DSSa i klike narasli! Zrtvovanje Djelica i promovisanje Kostunice u premijera bilo bi, po meni, katastrofa pre svega za Srbiju ali i za DS! DSS treba isterati na cistac i ignorisati i najmanji pokusaj ucene! No, to je samo moje skromno misljenje, naravno!


Dva veka p.n.e, grčki

Dva veka p.n.e, grčki filozof Filon Vizantijski sastavio je prvu listu sedam svetskih čuda. Međutim, od svih njih, do danas su opstale jedino egipatske piramide, te je od septembra 2006. pokrenuta planetarna kampanja za izbor novih sedam veličanstvenih. Glasanje je prvobitno trebalo da traje do 1. januara, ali je produženo do jula ove godine. Stoga ja predlazem Red Devila.


Zoxter,

smatracu ovo komplimentom posto ti za civilizovanu raspravu ocigledno nedostaje kucno vaspitanje.


Mozes se zahvaliti Filonu

Mozes se zahvaliti Filonu Vizantijskom.


Hmm..

da to bi bilo sjajno ali nije realno. Jel mislis da Djindjic 5.oktobra nije znao kakvog balvana podrzava protiv Slobe? Ali nije imao bolji izbor. Nijedna tu podrska majstore nece biti iskrena ali to je u ovom trenutku manje bitno. Mislis li da bi cak i slucaju izlaska DSS-a Cedina eventualna podrska Tadicu bila iskrena posle svega sto se desilo? Tu moze da prevlada samo zajednicki interes.


Hm..

Ja bih ovako: Imamo najvise poslanika i premijer mora biti iz nase stranke!Ne odgovara vam? Idite kod Seseljevaca...mozda vam oni daju mesto premijera! Ili hocete nove izbore? Oni (DSS i klika) racunaju da DS zbog visih ("drzavotvornih"? ) interesa mora popustiti, ali ce se mozda drugacije ponasati kad krivica za nesastavljanje vlade bude na njima, jer sta je logicnije od toga da najaca stranka u koaliciji ima premijera! Kazem, treba srezati krilca ucenjivackom potencijalu DSSa i klike, inace nam nema spasa! A i ovako nemamo bas mnogo cemu da se nadamo! Nazalost!


Ja još uvek protiv kohabitacije ...

... i ako bi Čeda bio za. A sigurna sam da to ne može da se desi.

Šta kaže? Da formiraju "jaku demokratsku vladu"? Izvini, a šta DSS ima veze sa demokratijom?


Ako nista drugo,

prefiks "demokratska" ispred imena stranke. Ajd' malo i ja da budem cinican da vidis da niste samo "vi" obdareni tim vrhunskim kvalitetom modernog doba.
Ima jos jednu stvar: cinjenicu koja ne moze da se izbrise, a to je da je Kostunica bio most (kilav doduse) preko kojeg je Srbija presla 5.oktobra 2000. godine. Koju je hrabro poveo Zoran Djindjic, slava mu i hvala mu. I tada je, secas se, Voja bio isti ovaj tunjavi papucar kao i sada. Ali slavni mu prethodnik je bio psihopata a boljeg resenja u tom trentuku nije bilo. Zato mi je svako poredjenje Kostunice i Milosevica neumesno, a slozicemo se za vecinu licno iritantnih osobina Voje neobavestenog.


tunjav?

kamo sreće...


Ote mi rec iz usta.

Ote mi rec iz usta.


1. to meni nije cinizam,

1. to meni nije cinizam, nego je ... neću ni da kažem šta
2. ako je Koštunica bio most, onda se taj most sigurno srušio odn. ja ga ne vidim
3. Koštunica = Milošević


Aha

Kostunica = Milosevic.

Znaci: i dalje stojimo u redovima za gorivo i sve osnovne zivotne namirnice, prosecna plata je 5 evra, novcanice nam imaju 23 nule a svuda oko nas je rat i vise nad bombe nad glavom. Ili si mnogo mlada ili imas jako kratko pamcenje.
Izvini, za koga si glasala 5.oktobra?


Izvini

ako ti misliš da može Koštunica da te povede u Evropu, samo izvoli.

A šta se pamćenja tiče, hvala na pitanju, još mi služi.


Ne,

niko ne mora da me vodi u Evropu, putujem istom bez pomoci Kostunice, Cede ili bilo koga treceg. By the way, glasao sam za DS.


Sad ja imam jedno pitanje za Tamaru:

Ako Ceda ipak pod spoljnim pritiskom pristane da udje u zvanicni demokratski blok i kohabitaciju sa DSS-om, hoces li i dalje biti njegov verni simpatizer?


izvinte ako smetam

al' što će njima Čeda?


Da, i ja se to pitam

nemam ideju šta bi oni radili s njim.


Ha,

upravo se o tome i radi" poterbniji su oni njemu nego on njima. Pravo pitanje je: sta ce Ceda sada ako ne udje (ne prime ga?) u koaliciju.
Druga stvar: da li vam je promaklo njegovo odstupanje od rigidnog prvobitnog stava da ni sa DS bi DSS nece u koaliciju, spala je knjiga na DSS.
DS+LDP+G17 nemaju vecinu. Sta onda -- sa SPS!?
Zapad hoce da ga ugura u koaliciju sa DS, DSS i G 17 jer bi to bila stabilna vlada sa ubedljivom parlamentarnom vecinom i definitivno bi marginalizovala radikale. Ali....to je sto kazu Englezi "a mixture of oil, water and wine" koja tece ali ostavlja gadan osecaj u stomaku.
Samo, koja je realna trenutna alternativa?


LDP+GSS+SDU+LSV

i ništa ne brini.


Hmmm.

To je 6 odsto. Sta cemo s tim, na pijacu?


Ja za sebe znam

a ti šta hoćeš.


Ja sta hocu?

Vise tolerancije, vise nasmejanih i opustenih ljudi, manje izliva gneva kada se dotaknemo ovakvim tema...
Neke stvari koje i Ceda zeli: da vise ljudi ima dobar posao a ne dobre "sheme", da rade ono sto vole i vise putuju po svetu...
Isto sto i ti valjda.


Ma znaš šta preporučujem

nemoj toliko da se pališ, ja opet nisam uradila puno toga, jer se bavim ovde nekim obrazloženjima koji nemaju svrhe, a Srbiji se žuri. Idem da odmaram, da bih mogla sutra da uradim ono što danas nisam uspela.


Laku noc

i lepo sanjaj.


Takođe i ja te bi želim

P.S.: nadam se da neću da sanjam kohabitaciju :o)


Red Devil

gde se vi gasite?

"Sta ce Ceda sada ako ne udje (ne prime ga?) u koaliciju"

Pricate bez veze samo da bi pricali, a da mislite ste prestali jos u prvom komentaru.


Dobro

pricam bez veze a ti ipak odgovori na pitanje: koju ce politicku tezinu imati Ceda Jovanovic ako ne bude deo vece koalicije od njegove i ako njegovi glasovi u parlamentu ne budu nikome trebali.

I jos jedna stvar Corn Mouth: nemoj da me vredjas, ako ne mozes civilizovano da raspravljas shut your foul mouth.


e uvreda vala bas...

"koju ce politicku tezinu imati Ceda Jovanovic ako ne bude deo vece koalicije od njegove i ako njegovi glasovi u parlamentu ne budu nikome trebali."

Zao mi je ali ja zaista ne znam odgovor :)
Ako nije kasno kod vas zanima me da cujem.


Ne Corn Mouth,

ovo je uvreda: "a da mislite ste prestali jos u prvom komentaru." Mogao bih sa istom dozom cinizma i licemerja da odgovaram na vase teze sa kojima se ne slazem ali to ne cinim.

Odgovor: nikakvu.

I onda ce se dve stvari desiti: prvo ce mu se raspasti koalicija a zatim i stranka (LDP). Jedino resenje za Cedin blok je da udje u koaliciju sa DS i G17 plus, sto jos uvek nije dovoljno za vecinu u parlamentu, pa prema tome i sa DSS ako strani faktor uspe nekako ovaj "mixture of oil, water and wine" da natera da vesla u istom pravcu i dokrajci radikale. Zapad se vec godinu dana trudi iz petnih zila da to izdejstvuje ali ne ide zato sto jedino DS i Tadic imaju kakvu-takvu viziju, strategiju, znaju sta rade i zasto. Zato i imaju bezuslovnu podrsju zapada, koji DS vidi kao lidera nove, pro-evropske Srbije. A Srbija se danas nalazi na istom mestu kao i pre deset godina, kada je uz porodjajne muke i asistenciju pola tuceta medjunarodnih "babica" nastao DOS. Back to square one.


Eeee, moj Devile ...

Red Devl: I onda ce se dve stvari desiti: prvo ce mu se raspasti koalicija a zatim i stranka (LDP).

Baš ti dobro ide, jesi ikada razmišljao da promeniš zanimanje? Npr. ja predlažem nešto u tom stilu:
http://www.youtube.com/watch?v=SFeNgr1AbUo
http://www.youtube.com/watch?v=9YaGjmXRenw&mode=related&search=


Ne Tamara,

sasvim mi dobro ide u profesiji kojom se bavim. Ti bi, s druge strane, mogla da ponudis neku inteligentniju repliku ako uopste hoces da polemises. Takodje mislim da je tvoje obrazovanje i sposobnost da komuniciras sa neistomisljenicima obrnuto srazmerna tvojoj aroganciji. Ako ti je namera iskljucivo da me omalovazavas, ovo je poslednji put da odgovaram na tvoje nevaspitanje.
By the way, mislis li da se Ceda sada upinje iz petnih zila da dokaze kako je otvoren za saradnju sa DS-om zato sto mu ne treba kohabitacija sa vecom celinom od njegove koalicije?
Koliko dugo ce LDP i ekipa moci da opstanu kao faktor od kojeg bilo sta zavisi ako ostanu po strani?
Ako mozes odgovori mi nekim argumentom umesto cinzimom, jer mi je stvarno dosta.


Meni se uopšte ne polemiše ...

... i baš mi je dosadno kad su ljudi toliko "pametni" da su već vidoviti (Red Devil: prvo ce mu se raspasti koalicija a zatim i stranka), pa mi se samo zbog toga učinilo je ono pravo zanimanje za tebe. Argumenti na takve tvrdnje su suvišni, zbog toga ću da se suzdržim.


Još uvek sigurna ...

... da to ni u snovima ne može da se desi, ali kad već pitaš: da, bila bi. Znaš zbog čega? Jer bi me sigurno to pitao. Najzaslužniji je da je oterao onog smrada u Hag. To je za mene toliko velika stvar, da ne verujem da je uopšte moguće uraditi veću stvar od toga.


Slazem se,

to je najveca i najbolja stvar koja se Srbiji desila. Ali to nije uradio Ceda vec Djindjic, pa ne mislis valjda da je njegov odlazak u Tolstojevu i onaj cirkus sa Marijom bio nesto vise od zavrsnog cina? Come on...


Nego se pitam ...

a da li postoji iko drugi koji bi imao tolika muda da bi išao u "onaj cirkus", kako kažeš?


je l'

na biciklu?


A ako bi bilo još na biciklu

to bi bilo za film :o)


Verovatno da ne.

Ali od stare slave se ne zivi. Ako i dalje ima to sto ti kazes, neka proguta svoj ponos i bezuslovno podrzi DS ako zeli dobro svima a ne samo svojim istomisljenicima. Pa neces valjda da mi kazes sada da je Tadic=Kostunica=Milosevic, da su svi Milosevici sem Cede Jovanovica?


Tadića nisam ni pomenula

inače nema puno razlike (osim jednog S) između DS i DSS.


Podrzava on DS u nekim

Podrzava on DS u nekim stvarima u nekima ne. Sta tu ima cudno? Ceda je licno izjavio vise puta da je glasao za Tadica na predsednickim izborima. Podrzava LDP DS u svem reformskom i proevropskom, to je vec toliko puta receno da nije cuo samo onaj ko nije hteo. Koalicija takodje, iako je valjda logicno da clanice koalicije u nekim delovima imaju razlicite stavove. Podrske postoje u raznim varijacijama, a sustina je da nema podrske onome sto koci, sto vuce unazad, sto je destruktivno. Normalno je da Koalicija u parlamentu podrzi reformske zakone i niko ne ocekuje od njih da za sve glasaju protiv. Glasanje za proreformske zakone, ne znaci davanje podrske vladi, ako je okosnica vladine politike trcanje u mestu.

Ne znam sta pokusavas? Imas silnu zelju da Ceda napravi kompromis u delu koji je sustina platforme na kojij je napravljena koalicija? Sta tu ima argumentovano osim tvoje zelje?

Svako od nas ima svoj izbor i ruzno je tako uporno nametati nekome svoje misljenje i savet, ako taj drugi ne trazi od tebe ni misljenje ni savet.

U nekim tvojim postovima je data neka tvoja procena sta se moze desiti, ko sa kim moze u koaliciju, ko sa kim kohabitirati i to je ok, bez obzira sto mislim da su ti procene pausalne, ali ok je dok ne dodjes do postova kojima uporno pokusavas da ubedis pristalice jedne stranke, da su pogresno izabrali, da ce biti prevareni, da ce biti nasamareni itd, itd. Cemu to? Da li si ti uvek zadovoljan strankom koju podrzavas? Da li je nekad uradila nesto sto ti ne odobravas? Da li si u sebi i u saopstenjima stranke trazio razloge za to, opravdanja, sire ciljeve? Verujem da jesi, jer na nasoj politickoj sceni nema ni jedne stranke koja se nije ljuljuskala.

Covek ipak uvek bira onu stranku od koje ocekuje da ga ne dovede u situaciju da sebi postavlja takva pitanja. Ti si izabrao po svom nahodjenju, neko drugi po svom. Ti verujes u svoj izbofr, ja verujem u svoj. Trenutno dobar procentnat vise veruje u tvoj izbor nego u moj i to je odnos politicke tezine. Zasto onda toliko insistiras na analizi svakog sitnog crevca stranke za koju nisi ni glasao? Jesi li u dilemi da li si pogresio, pa trazis opravdanje za dusevni mir?

Ako LDP napravi pogresan korak ja cu pitati "one od nas" sta misle o tome. Necu pitati DS.


Uhhhh...

Da, mozda to moja obrazlozenja tako zvuce ali ja zaista ne trazim ni od koga da se pravda sto veruje Cedi i glasa za LDP koaliciju.
Pitala si me sta pokusavam. Da predocim vechu sliku koja se ne vidi od sitnosopstvenickih zadjevica zasnovanim iskljucivo na egu lidera pojedinacnih stranaka i alter egu vecine ljudi na blogu. Sliku koju je Srbiji poslednjih meseci stalno i neprestano prikazuje Evropa, ista ta Evropa u koju se Ceda kune:
Da sve stranke koje cine reformisticki blok, u koje htela ti to da prihvatis ili ne Evropa i SAD ubrajaju i DSS, treba da formiraju koaliciju i vladu. Stabilnu vecinu u parlamentu, koja bi imala 145 poslanika i koja bi potpuno marginalizovala radikale i njihove trabante.
Znaci: DS+DSS+G17+LDP: to od svih pomenutih aktera Evropa i SAD traze od kada su zakazani upravo odrzani izbori. Uz sasvim logicno obrazlozenje da sve drugo jaca ili bar ostavlja neokrnjenu poziciju nacionalistickih stranaka, sto se iz izbornog rezultata i vidi.

"Ako LDP napravi pogresan korak ja cu pitati "one od nas" sta misle o tome. Necu pitati DS."

Zorice, procitaj ovo sto si napisala jos jednom i reci mi da ne zvuci kao da pises o sekti. Da li to znaci da je i na ovom blogu nepozeljnan svako ko nije glasao za LDP i Cedu -- ima li tu onda uopste mesta dijalogu? Ili se mi "krivoverni" glasaci DS-a imamo smatrati nepozvanim uljezima, posto sve vise sticem taj utisak.


Red Devil: "Da sve stranke

Red Devil: "Da sve stranke koje cine reformisticki blok, u koje htela ti to da prihvatis ili ne Evropa i SAD ubrajaju i DSS,"

A sta to DSS reformise, molicu? Bunkere u kojima kriju Mladica zadnjih 6 godina?


Stvar je u tome da mi koji

Stvar je u tome da mi koji ovde zivimo odredimo da li odredjena stranka postuje demokratske principe ili ne.
Evropa i SAD imaju svoj politicki interes i zbog toga i ubrajaju u reformisticki blok i DSS. DSS jeste izvrsio odredjene reforme, ali se stice utisak da je vecina toga uradjena upravo zbog politickog pritiska Evrope i SAD-a, sto se meni ne svidja, jer ja hocu da zivim u demokratskoj zemlji zbog sebe a ne zbog nekog americkog izvestaja.


Nixone,

potpuno se slazem s tobom jer i ja zivim ovde. Poenta je upravo u tome da ova zemlja, htela to ili ne mora svoje interese da uskladi sa interesima Evrope i SAD. Taj interes je sada i nas interes, sto brza marginalizacija radikala. Sto je moguce samo ako sve koji nisu radikali i njihovi trabanti (ja tu ipak ne ubrajam DSS a ocigledno ih ne ubrajaju ni SAD i EU) stavis u isti blok. Utisak ti je ispravan - DSS jeste vecinu reformi sproveo zbog spoljnog pritiska -- meni se to svidja isto koliko i tebi ali je bolje i tako nego nikako. Sa unistenim DSS-om = ojacanim radikalima do besmisla ne bi islo nikako.


A ti Zoxtere molicu,

mislis da ce u biti u Cedinoj moci da izruci Mladica ako dodje je na vlast?
DSS ga krije u bunkerima - znaci smatras da je vojska privatno vlasnistvo Vojislava Kostunice? Hmmm...think again.
I posto ti je to jedina primedba, znaci li to da se slazes sa ostatkom ili nemas odgovor na cinjenicu da svidelo se to nama ili ne, Evropa i SAD do jedne odredjene granice podrzavaju Kostunicu jer bez njega, hteli ne hteli, nema vlade osim ako je ne formira sa radikalima i SPS-om. Da li bi ti takav ishod vise odgovarao?


Poreklo porodice, privatne svojine i države

Devil: "Znaci smatras da je vojska privatno vlasnistvo Vojislava Kostunice? Hmmm...think again."

Devil, ova ti je primedba na mestu, jer kad bi Zox porazmislio siguran sam da bi priznao da greši: vojska zaista nije privatno vlasništvo Vojislava Koštunice, nego je Koštunica privatno vlasništvo Vojske.

I KOS-a, kao njenog najsvesnijeg dela.


Carlo,

upravo tako.


sto

se tice R.Mladica:

Kostunica je mogao da ga uhapsi, a nije hteo.

Ceda bi ga uhapsio, ali nece moci. Zadnji izbori su pokazali da je vise od pola Srbije jatackog opredelenja. Nazalost.


Devile

Srbija je jos na mostu, nemoj previse da cupkas da se ne srusi.


Pa nemoj ni ti.

Meni se nekako cini da ste "vi" mnogo nestrpljiviji.


ma nek se sruši!

izgradićemo mi i bolji i stariji
a umemo i da letimo


Snezo,

ti to verujes onoj narodnoj da smo nebeski narod?


...

...
!!!
???


???

ja ga uopšte ne kapiram.


ja ga ne razumem

al' kapiram
eh


Sto se cudis,

pa nisi li rekla "umemo da letimo"?


Dobro se drži ...

... polećemo.


ne čitaš pažljivo

onda nema ljutiš
i pozivanje na civilizacijske diskurse

moje mišljenje, ako te zanima, je da mi most nismo prešli
nagazili smo na njega
kad se malo zaljuljalo vratili se nazad da evoluiramo u odnosu na godine prošle čisto da se da lakše napraviti razlika
pa onda neko pričkino palac daskom
i tako redom - pa u krug


Ne Snezo,

citam pazljivo samo se ne slazem da nikakav diskontinuitet sa vremenom proslim nismo napravili-- jer to jednostavno nije tacno. Druga je stvar sto zelimo da to ide brze nego sto je trenutno moguce, uzimajuci u obzir sve okolnosti.
A za ovo nema ljutis i to: svaku pristojnu polemiku cu da prihvatim, cinicno omalovazavanje i etiketiranje zato sto mislim drugacije necu da trpim ni od koga, koliko god da je "vas."


Odlazak V.D.-a

Rezultati ovih izbora su pokazali sledeće:
- Radikala ima 28% (izašlo nas 3 ili 4 miliona).
- SPS će ulaziti u Skupštinu jer još ima ljudi koji veruju u ideju levice iza koje se oni kriju.
- "Demokratki blok" ima isti broj glasova već 4 godine (od kada se raspao DOS uz pomoć DB-a), samo što se prelivaju sa jedne gomile na drugu.
- Manjine ne mogu bitnije da utiču na izbor Vlade.
- Odlazak Vuka sa političke scene (ne zna se na koliko).

Posvetio bi se poslednjem, jer se o tome komentariše na blogu.

- Nesporno je da je on prvi poveo opoziciju protiv Miloševića,
- nesporno je da je izvodio na ulicu više ljudi nego što je sada dobio glasova,
- nesporno je da su njega prvog prebili (sa sve ženom, tada je tim prebijanjem rukovodio Rade Marković),
- prvi je počeo priču o kralju i Draži (očigledno to u Srbiji više smeta nego što koristi),
- dva puta su pokušali da ga ubiju (svi su mu se smejali, a sada 7 godina posle izgleda da je bio u pravu samo to još niko od sudija ne sme da presudi),
- njegovi ljudi su vladali Beogradom '97-2000 i to ga je koštalo glasova koji mu i dan danas nedostaju da bi prešao cenzus (o tome bi trebalo sam Vuk da razmisli).
- Stranku su mu rascepali (opet DB) kada je prvi podigao glas o radu poslednje "manjinske Vlade" u kojoj je učestvovao.

Nije problem Vuk i njegovih 100-120.000 glasova, problem je u 1.150.000 glasova koji idu radikalima, a mnogo je manje gneva i teških reči bačeno na njih na ovom blogu. Zato pustite Vuka na miru, zaslužio je makar penziju za minuli demokratski staž, okrenite se oko sebe, svaki treći u vašoj okolini glasa za SPS ili SRS - TO JE PROŠLOST BEZ KOJE NEMA BUDUĆNOSTI


Postoji u Vasem komentaru nekoliko propusta

..ali to je to, uglavnom...to...Eh ne zaboravite kako je sve pocelo sa Mirkom Jovicem i V.Seseljom, kako pocelo tako zavrsilo..u blatu.Zao mi je ali Vuk je i sam tome prilicno doprineo...A neko rece da je pregovarao sa LDP-om...mislim da ga je najvise razvlacio DS-Boris...te da je tu izgubio vreme da se nekako spasi...Ovako ostali su mu samo liberali(Nova demokratija)...a to je kraj i jednih i drugih..
BKC


Ma kako izgledalo, odgovori

Ma kako izgledalo, odgovori na ova dva pitanja imaju i nesto zajednicko.Resenje je u godinama starosti njihovih pristalica i mogucnostima promene stava kao prirodne posledice ljudskog sazrevanja.
Pristalice SPO-a su u vreme napona snage stranke bili uglavnom mladi ljudi po definiciji radikalni onoliko koliko to nosi mladost. Bilo je to dosta davno. Tadasnji tinejdzeri, mladici i devojke danas su zreli ljudi, neki vec u srednjim godinam. Njihova mladost je svedok burnih dogadjaja ali i politickih gresaka "svoje" partije, stvaranja novih stranaka, promena. Prinudjeni da se interesuju za politiku jer je odredjivala i njihove zivote, su i politicki sazrevali. Postepeno su radikalizam, energicnost te vrste, ,mozda i nedovoljna promisljenost u njihovim razmisljanjima nestajali. Logicno je da su se priklonili mirnijim i realnijim vodama. To je sve nekako koincidiralo sa najvecim greskama rukovodstva SPO-a.I tako je pocelo osipanje, ne samo clanstva vec i simpatizera. Vodje partije nisu znale resnje problema.Islo je niz brdo nekih 7-8 godina sa malim oscilacijama. Rezultat svega je sadasnji status stranke ciji su simpatizeri sazreli pre nje same.
SPS prica je mnogo jednostavnija. To je partija koja nema mladost.Njeni simpatizeri su u doba pocetka visestranacja bili zreli ljudi. Danas su to ljudi u vecini istih opredeljenja ali vreme je neumoljivo. Oni lagano odlaze ali sa zivotne scene. Mladih logicno nema jer su kao i uvek tamo gde ima vise energije, vise novog i vise buducnosti.


Ubacujem se..

....bas ovde jer se slazem sa Vasim razmisljanjem i ono je uglavnom tacno.Kada je Vuk poveo onolike ljude u borbu za bolju i demokratski orjentisanu Srbiju bio je prvi (sa ostalima) koji se usudio da se suprotstavi i imao je nas oko milion nezadovoljnika da mu u tome pomognemo.Zaista je bilo davno,ja sam nesto maldja od Vuka i tada je to bio jedini nacin borbe.Kasnije su se pojavili mnogi drugi lideri,iz njegovog okruzenja,sa boljim programima i sa vise energije nego sto je to Vuk mogao da pruzi.Potpuno je prirodno da se okrenemo onome ko ce brze i snaznije da nas vodi i da te promene nastanu brze.Ne moze se osporiti njegova uloga u promenama na bolje kao sto se ne moze osporiti da je on izgubio dah u toj trci.


rezultati iz Chikaga:

U Chikagu pobedio DS

Chikago - Po prvi put na parlamentarnim izborima za republicku Skupstinu, drzavljani Srbije mogli su da svoje biracko pravo iskoriste i u nasem Konzulatu u Chikagu.

Iako je na biracki spisak u Chikagu prijavljeno 558 biracha, svoje glasacko pravo iskoristilo je samo 119 nasih drzavljana.

Najvise glasova na birackom mestu u Chikagu osvojila je Demokratska stranka - 43, dalje slede: Demokratska stranka Srbije - 30, Liberalno-demokratska partija - 18, Srpska radikalna stranka 10, G17 - 7, Srpski pokret obnove - 5, Pokret snaga Srbije - 1, Savez vojvodjanskih Madjara - 1 i Penzionerska stranka - 1.

Prema recima predsednice izborne komisije g-dje Miline Krtinic izborni dan u Konzulatu republike Srbije protekao je u svecanoj atmosferi i najboljem redu.
"Posle predsednickih izbora, uspesno smo po prvi put organizovali i republicke izbore. Izborni dan je protekao u najboljem redu, a na ceo izborni proces u Chikagu nije bilo nikakvih zamerki", rekla je po zavrsetku izbornog procesa gospodja Krtinic.

"Nazalost izlaznost je ponovo bila mala. U odnosu na predsednicke izbore iz 2004, sada se biracki spisak u Chikagu sa 186 povecao na 558 upisanih biraca, ali i to je jos uvek jako malo. Pritom i od upisanih
558 biracha glasalo je samo 119, sto takodje nije zadovoljavajuci broj. Ostaje nam da verujemo da ce se broj upisanih biraca povecavati vremenom, jer nasa procena je da Konzulat u Chikagu ima potencijal za
otprilike 10.000 glasaca", smatra gospodja Krtinic. S.Z.


CIKA COLE

Prvo bih Vam cestitao i pozeleo srecan rad.Sto se mene tice,mislim da smo sve ovo ipak preskupo platili.Kako ja vidim stvari se nimalo nisu promenile a gradjani ove zemlje su i dalje priglupi.Imamo ponovo demokratsku opciju koja ne moze da se opet dogovori oko toga ko je mama a ko tata.Verovatno im je problem i podela plena a morace i da se dogovore oko toga i kako ce da prikriju sve tragove svojih lopovluka.Kad postignu taj"koncenzus"onda idemo u Evropu. Na drugoj strani su veciti drugoligasi Radikali,rezervna klupa SPS-a(imaju dosta povredjenih,suspendovanih i tragom nestalih igraca) i vasa "mlada"koalicija koja "debituje" na ovoj srpskoj sceni vecitih rivala.Cini mi se da su najveci dobitnici ove manjinske partije jer mislim da ce sa svojim jednim ili dva mandata vise stvari uraditi za svoje glasace nego svi ovi zajedno za celu zemlju. Nazalost,znam da je to nas maksimum i sva sreca da je gotovo sa kampanjama.Sloba je bio malo dete za ove danas kad su kampanje u pitanju.Pa ovo je bilo najgore vredjanje inteligencije sopstvenog naroda.Sto se tice Vuka naravno da mi nije zao cak sam i srecan sto je konacno neko platio ceh u ovoj nasoj politickoj birtiji.Nadam se samo da ce doci dan kada ce svi politicari da se prvo uhvate za dzep pre nego sto zasednu za sto i da ce da shvate da nema pijancenja i drugih bahanalija na recku.Koliko je samo afera bilo od petog oktobra na ovamo a koliko je njih bilo procesuirano?Ko je sve to platio i dokle ce da placa?


Hvala na cestitkama

ja licno sam ocekivao nesto bolji rezultat.Pre nego sto se zavrsilo glasanje sam u stranci kovertirao sledece rezultate SRS/29%, DS/%, DSS 16%, LDP i G-17+ po 6,5%...i 10/12 manjinskih mandata..Svi stali su, tada , po meni bili ispod cenzusa...Dakle nisam u procentima gledano puno pogresio....Sto seVuka tice, svako ima neko svoje misljenje, suma sumarum, mislim da je zasluzio da ide u politicku penzyiju, sa svim svojim manama, kojih ima vise, i vrlinama koje nije da ne postoje.,.
Uve4k ce ceh da placaju gradjani...i kada izadju i kada ne izadju, i kada glasaju pogresno,...pa se covek pita zasto se uopste izazi...Odgovor je jednostavan ceh moze biti veci ili manji, kao i vasa plata....pa u tim proporcijama treba gledati i politicke izbore...Tako je svuda i tako ce biti, samo sto mudri politicari i drzave gledaju da ne bude rata, velikih migracija, da drzava bude sto stabinija, ekonomske prilike sto bolje....
Prilicno pojednostavljena slika...ali to je tako otprilike...


POSLEDNJI SRPSKI CAR

Vidim da malo ko Vuku oprasta burnu proslost.Mozda sam naivan,ali mi se cini da je Vuk iz potonjih godina izasao potpuno drugaciji.Da mi je neko rekao pre deset,petnaest godina da cu ovako pisati o Draskovicu...
Prvo bih da kazem nesto o bliskoj nam proslosti,pa cu unazad.Dakle,parlamentarni izbori i predizborna kampanja za iste,2007godina.Jedno od glavnih alata ili oruzija su ponovo,pokazuje se,ispitivanja javnog mnijenja i njihovi ispitivaci.Ovog puta Vuku nikako naklonjeni,sto strani sto domaci.Daju mu jedan do dva posto.Stranka uprkos ovom ubijanju u pojam osvaja nesto manje od cetiri posto.Toliko tvrd kor na ciji polet ne utice neprikosnovena nauka,matematika i njena od odgovornosti oslobodjena grana,statistika.Medjutim,velika je razlika izmedju nauke i njenog naucnika.Uporno ga gadja postotkom.Elan slabi ispred tog diva,naucnika.Potencijalni glasaci,naravno,nece SVI ko JEDAN,a jedan ne moze za sve.Pade kruna sa glave poslednjeg srpskog kralja koji se nije oglasio ni po kom pitanju.
Poslednjih godina imali smo prilike da vidimo vukovu borbu sa sopstvenim egom,nekada velikim k'o dvorac.MIsljenja sam da je za njega onaj promasaj kada je istupio iz DOS-a delovao prociscujuce.Mozda sam naivan,ali mislim da nam se Vuk pred ocima poslednjih godina menjao velikom brzinom i to na bolje.Covek je potpuno negirao svoju populisticku demagogiju zamenjujuci je za moderan politicki govor sto se mozda ne cini zbog svog tipicnog udaranja po slogovima cega ocigledno nije mogao,a ni trebao da se oslobadja.Covek tako prica.Odustao je od parola,usao u moderne procese u svakom smislu ne pristajuci da se prilagodjava masi.Casno se odlucio da vodi ljude ne podilazeci im,po principu-ko hoce,moze,ja sam se promenio,mozete me prihvatiti,ali da se ne menjam,necu.Iz faze u fazu kako se menjao,gubio je simpatizere,sticao sasvim nove neprijatelje i dalje nepristajuci da se "ne menja".Negirao je sopstvenu negaciju ulazeci u sasvim novu poziciju.Takav sintetizovan,sam po sebi,na kraju ce bukvalno sam i ostati. Dok su se drugi prilagodjavali,Vuk je odustao od lazi ili sopstvenih zabluda odlucivsi da pisa uz vetar.
Naravno,tesko mu je oprostiti,a jos teze zaboraviti grehe narocito iz vremena gazdovanja Beogradom.Netreba se prisecati stambenih komisija i raznih gradskih marifetluka.Voleo bih da znam kome se slivalo u dzepove,mada neverujem da bi odustao od ovakvog stava.Tesko je zaboraviti i ljude koji su oko njega ginuli u tih par neuspesnih atentata izvrsenih nad njim.Kada se setim u kojoj meri nisam mogao da poverujem da Budva nije iscenirana kao i mnogi drugi.Dok je istina isplivala Vuku se kruna na glavi vec bila nakrivila.Smejali su se tada neki kojima je on posle jos nekoliko puta pruzao ruku.Najveci saborci mu nisu tada poverovali da bi nastradali od iste te ruke koja je atentat nad njim tada,a nad njima posle izvrsila.Nisu bili iste srece.Scena sa oziljkom od metka pored oka vise za strip nego film.
"VREDI SE BORITI"!!!Nije mu pored takve kampanje bila potrebna armija zaverenika u obliku statisticara manipulatora.Sam je sebe zakopao.Kao da je rekao-vredi se boriti za izgubljenu bitku,ako ne i rat ili borbu uopste-vredi boriti poslednju borbu.Koliko bi srba odustalo od "boja na kosovu"?Boriti se za mit,a sebe katapultirati u istoriju.Kao sto nije hteo da se narodu pruza prevelika nada sto se Kosova tice (ili se meni bar tako cini) toliko je nade dao i sebi od sebe.Sada mi se cini da mu laz nikada nije isla mnogo od ruke.Nekazem da nije lagao,ali videlo se,uvek.Kao da je na kraju izgubio nadu u sopstvenu pobedu sto je za njega i njegove znacilo prelazak cenzusa na ovim tuznim izborima,pa je rekao sebi"VREDI SE BORITI!".Car Lazar isto tako jednom rece "VREDI SE BORITI.ZA SRBIJU U EVROPI I KOSOVO U SRBIJI,VREDI SE BORITI!".Ego po sebi nije ni dobar ni los.Cilj moze biti dobar ili los.Umorio se od kresanja brade u koju,takodje,po meni vise nije verovao i to se videlo.
Da se vratim na pocetak;Sta bi bilo da je Vuk presao cenzus?Poceo sam koketiranjem sa idejom o zaveri protiv Vuka.Siguran sam da su procene isle oko tog jednog do dva postotka.Razlika je prevelika.Primio je dva metka koja je onomad izbegao,jedan od sebe,drugi od drugog.Po meni ni ona dva nije izbegao u potpunosti.Dva i dva su cetiri.Sada je gotovo.Poslednji srpski car vise nemora da se bori za izgubljenu stvar.Ko zna,dugo nije pisao.Mozda ce napokon moci da bude iskren do kraja sto pisanje jeste.


Pobednik izbora Jelena Marković........

Dok se Voja i Boris, kako kažete, budu cenjkali oko mesta premijera, nekada članica Vaše stranke, a danas visoko kotirana u DS-u, Jelena Marković, je prema mojoj oceni, jedan od pobednika minulih izbora.
Preko Koalicije Šumadija, do višegodišnjeg pomoćništva ministru Ljajiću u nekadašnjoj saveznoj vladi, pa preletanja u Demokratsku stranku, do slikanja na 2 metra od predsednika Tadića na ponoćnom brifingu posle parlamentarnih izora. Zanimljiv put, rekao bih. A gde ste Vi tu........ja mislim na nezasluženom mestu. Jeste li odustali ili niko nije računao na Vas.....šteta.


Naravno da nemam zelju da

komentarsiem razvojni put J.Markovic..Svako ima pravo da oblaci i menja dres kako hocce, a na gradjanima je da te poteze ocenjuju kao dobre ili lose....Vi ste opisali taj put i ja tu nemam sta da dodam...
Ja sam uvek na istom...sa svojim idejama i u drustvu onih koji su bili protiv Milosevica, protiv rata, za Djindjiceve reforme....sa nekima sam ostao prijatelj , sa nekima se samo cujem..itd..Na kraju u politiku nisam ni usao da bih sticao nova prijateljstva, mada ih imam, vec da srusimo SM....Moj angazman je bio u skladu sa mogucnostima koje su mi se pruzale...Nisam se otimao nikada ni za sta, pa ni sada.Canak me je stavio, svojom voljom na Listu LDP/a,LSV/a.....a da li cu biti i medju 15 poslanika , takodje ne znam...To ce odluciti vrh Koalicije...pa kako bude!!!
Odustao nisam, ali sam na dobrom putu..ipak sve previse dugo traje.
Hvala na lepim zeljama i misljenju!
POZ
BKC


Mohikanac samo napred.....

Zato što znam kako razmišljate i šta su Vam prioriteti u političkom životu, želim da Vas vidim u skupštinskoj klupi.
Sve najbolje.


Hvala...mada mislim da cemo se

eventualno pre sresti na nekoj kupi u parku...ja da hranim golubove...a Vi kako vam i prilici *verovatno ste mladji...sa devojkom...pa mi se javite ako me prepoznate..
Hvala
BKC


Do sad ste sedeli uvek na pravoj klupi....

nema razloga da tako ne bude i u buduće. A u park, kao hranitelj golubova posle sednica, taman da Vam se razbistri mozak od raznih freekova koje ćete tamo slušati!
A Vi i ja se poznajemo.....ali da ostalima ne demistifikujem sebe......rećiću da ste mi bili direktor u RTK.
Setićete se......ko bih mogao da budem. I predvideli ste mi karijeru, koju imam, a slična je Vašoj....korak po korak i daleko se stigne. Ne preko leševa i laktom. Hvala.


Hmmm!??

nemojte se naljutiti...ali to je bilo pre 10/tak godina, a moja memorija je vec prepuna...ali ne znam tacno ko ste, ali svejedno...zelim Vam uspesnu karijeru...A za klupu cemo vec videti, ipak hvala!
Nadam se da Vam nisam ostao o losoj uspemeni kao direktor, tada je bilo oko 106 stalno zaposlenih i oko 40.tak honoraraca, pa me razumite...jedino ako mi kazete jos nesto konkretnije....gde sada radite ...npr.Beograd? TV? Onda mislim da znam ko ste/si?
Poz
BKC


Nije bilo teško pogoditi.....

Kako bih se ljutio kad ste mi ostali u savršenom sećanju.....da, sada je već 10 godina od kada smo bili u istoj firmi. Leti vreme! Neka Vam je memorija puna, ne može da se prepuni......nekima je toliko prazna da ni u poslednjem času neće znati gde su bili i šta su radili!
Da, u Beogradu sam, ali ne još uvek na TV....znate i sami da se pošteni teže probijaju do vrha...drugima ide lakše......ali se ne žalim....cilj mi je na dohvat ruke!
Kad me budete videli, znaćete da sam to bio ja.
Pozdrav.


Zelim Vam svaku srecu i uspeh

..nadam se da cu sacekati da stignete do vrha...mada to u Srbiji ne znaci puno...i za dugo vreme..Moj otac me je savetovao,,,otprilike da kada ti sve ide dobro, onda se cuvaj i pazi, a kad padas...padas..Nadam se da vi ovo drugo necete iskusiti!
Javite se da popijemo kafu...
poz
BKC


Pa dragi gos'n Cole

Ja bih pre pitala kako je moguće da LDP osvoji samo ovoliko procenata? Ne mogu da verujem jer sve u svom okruženju čak i oni koji nikada nisu bili za Čedu su sada glasali zato što je meni i mom bratu otpao jezik objašnjavajući im da moraju da skupe snagu i pogledaju malo u budućnost i da budu korak ispred glupe i ograničene Srbije,a BTW i zato što oni kao stariji više apsolutno nemaju prava da glasaju drugačije od nas. Tu noć posle izbora mene je uhvatila takva panika da mogu da Vam kažem da sam preplakala ponedeljak zbog milion stvari koje su mi se skupile i pitam se gde je taj pametan svet, da li je moguće da još uvek apstiniraju ili je taj pametan svet se razbežao u beli svet a nama ovde ostali bezzubi radikali, dss-ss-ovci i ostala gamad. Očajnija od ovog momenta sam bila samo 12 marta one odvratne godine.


Hvala na maloj intimnosti

ne znam cime sam je zasluzio, ali ako Vi tako mislite, nemam nista protiv..dapache!
Pa LDP..Koalicija je osvojila , koliko je osvojila.Ja licno sam jako nezadovoljan osvojenim procentom. Pretpostavka da je izaslo manje biraca, npr 3.600.000, koliko su bila neka predvidjanja a da je ova koalicija uzela isto glasova 210.000...recimo, govori nam da bi to u procentima bilo oko 5,9%...Znaci to je to!Ima nekoliko limitirajucih faktora koji su po meni umanjili taj procenat..Moderna i jako dobra kampanja, po meni je ipak bila jednosmerna, samo prema mladima koji bi po defaultu trebali da budu modernih shvatanja, zianteresovani.,..nije bas tako! Da apstrahujemo seosku omladinu, kao patrijahalniju, ali ni gradska nije oslobodjena nacionalnog virusa.Otidite samo do Pravnog fakulteta do Bgd/a pa cete videti sta se dogadja...Drugo nasa Koalicija je zaista govorila "ogoljenu istinu" za Kosovo i drugo..a niko, a posebno bolesnici ne vole da cuju tacnu dijagnozu...Trece apatija je ostala prisutna kod skor 40% stanovnistva sto nije mali broj, ali je tako....Cetvrto mislim da je Ceda na sebe preuzeo kampanju a msilim da nije bilo lose da su se vise i "slikali" Vesna Pesic, Canak, Lecic...i drugi...da tu i sebe ne svrstavam...Zatim LDP je mlada organzicija..sa mladim ljudijma kojima je ovo bila prva kampanja u zivotu....itd...Naravno da nije traicno kao taj 12.mart....taman posla..ali jeste po meni nedovoljan rezultat.Naredni potezi ce pokazati da li ova Koalicija ima snage..za lokalne izbore koji slede,a jako su vazzni!
Razumem Vase osecanje, ali se moramo boriti da zasita OD NAS ZAVISI!

bk cOLE


Sve što je od mene zavisilo ja sam uradila

iskontrolisala sam celo svoje okruženje za koga će da glasaju, posvadjala se sa gomilom ljudi na poslu, hvala bogu nekima sam dokazala da sam u pravu, ali to nije dovoljno! Slažem se da su i drugi ljudi trebali da se malo više pojavljuju i slikaju jer ima mnogo ljudi koji zbog svog stava prema Čedi koga ne vole vezuju LDP isključivo za njega, ali vole Lečića i mog omiljenog Nikolu Samardžića. Meni je ovo bilo strašno tragično, naravno ne može da se poredi sa 12 martom, ali verujte taj osećaj bezizlaznosti i panike mi je tako poznat od tada.


Gde si Daco faco,

Jesi li sigurna da je okruzenje sledilo tvoja uputstva?


O,o,o,o

gde si devilčiću, nismo se čuli 2 meseca! Naravno da sam sigurna jer su imali ljudi organizovanu pratnju. Makar da mi nije za džabe otpao jezik objašnjavajući im da nemaju pravo da glasaju drugačije od mene, jer ja ostajem posle njih. Pa mogla sam da umrem u ubedjenju da neće biti ispod 10%. Svi drugi su ovo prihvatili bezbolnije od mene jer nisu očekivali više, ali JA SAM OČEKIVALA MNOGO VIŠE. Zato sada ne mogu da se opasuljim kakva je ovo zemlja, kavi su ovo ljudi. Pa oni su na neizlečivim drogama kada glasaju za radikale-dss. Katastrofa!


Canak

Ma ljudi, shvatite da su Liga i Canak doneli oko 4% do 4,5% koaliciji, a da je LDP izasao samostalno ne bi osvojio ni 3%.
Pozdrav i zahvli(mo)te se Canku.


Zar su važni proceni i koliko je ko doneo?

ok, hvala i Čanku, hvala svakom ko je uz LDP.


Hvala :o)

Hvala :o)


nema...

...na sta


Veoma je bitno ko je koliko

Veoma je bitno ko je koliko doneo procenata i ko je koliko doprineo u ulasku u parlament.
Zato ne treba se idolopoklonicki odnositi prema Cedi kad je Canak mnogo zasluzniji za ovaj rezultat koalicije.


Pa nećemo valjda mi da se svadjamo?

Važno je da smo na istoj strani i da zahvaljujući i Čanku sutra živimo svi mi u Srbiji kakvoj smo zaslužili a ne u ovoj krmeljivoj, čkiljavoj, zaostaloj, neopranoj, lažljivoj... Ne smemo sada pričati o procentima, a kada doje vreme i za to, to će značiti da je Srbija onakva kakvu želim a onda evo vam svi procenti sveta. POZZ


Vojvodina je donela 4% i

Vojvodina je donela 4% i malo vise zahvalnosti.
Opet se pravi i beogradizacija koalicije.
E pa nece moci, napred Nenade, uz tebe smo.
Vojvodina vojvodjanima, dosta nam je Beograda i beogradcica.
Necemo dozvoliti sad da nas Ceda izmanipulise zato imamo tu Nenada.


Otvorila se...

... Pandorina kutija?


Ne nije se otvorila,

nego Ignit, od milja zvani Ignis, pali već na dva bloga...toliko je dobronameran, da ga treba ignorisati...nije njemu do Lige, njemu je do svadjanja, u stvari do toga da isposvadja ljude...dobra fora...zvekeće takve da bi mi bu vadikali dali časno članstvo...sem ako ga već ima...


Draga Jelice...

...nije on ni vadikal, on ima člansku kartu DoBronamernog drug člana. To su oni koje su te članske karte sakrivali, dok je "sekla" Sablja.

Pozdrav, Matija


Matija, 'ajde...

da otpevamo pesmicu za IgniSa:

Crni žbir

Bijele dane sve
Nedjelje
Kad je mir
Crni žbir
zbira

Hude udese
Ljubavi
Prati on
Svoj rejon
Zbilja

MOKRU ŠIJU
PROTEGNE U ZRAK
MASNI PRSTI
PIPAJU KROZ MRAK
ON JE SVUDA


Za Ignite: O procentnom racunu

LDP
Srbija 207049 glasova
Vojvodina 83573
izvor: Demokratska stranka
Masa puta ubrzanje jednako je sila, ali je procentni racun nesto sasvim drugo!!!Zato se ne treba upustati u glupe rasprave! Mozda si ti glasao za Canka, ali ima i onih koji su glasali za Koaliciju!


Ignite, zašto?

Vojvodina je donela 4% i malo vise zahvalnosti.

Za Debelog (od milja) sam uvek glasao na lokalu, pokrajini, a u republičkim varijantama za koalicije u kojima je Debeli bio. Ovoga puta bih izbore presedeo kod kuće da se nije dogodila idejna koalicija. Ne bih "glasao" za radikale kao na prošlim izborima ("Tolerancija" je stala na 4.7%). Ovako su razmišljali svi moji prijatelji, a vaše stranke simpatizeri.

U N.Sadu je najbolji prikaz sinergije. Koalicija LDP-GSS-SDU-LSV (šlag na kraju, ja to tako vidim) je postigla skoro duplo veći broj glasova, od najvećeg broja glasova koje je Liga ikada postigla. Ako ste dobronamerni, sačuvajte đonove za "borbu" protiv mentalnog zagađenja, a na tom polju ima na žalost puno da se "prska".

Pozdrav, simpatizer Lige


Moguce je da je tako

jer N Canak ima dosta stabilno biracko telo u Vojvodini, ali to ne treba tako posmatrati.Svako je doprineo koliko je mogao...ja sam bih voleo vise da sam doprineo, ne zbog sujete, vec zbog ideje, ali je tako...na zalost!
Zahvaimo se gradjanima Vojvodine, jer su oni jos na I predsednickim izborima dali preko 300.000 glasova I Djuricu, ako se secate..
Pozdrav
iz
Sumadije
BK Cole


To je pravi

To je pravi odgovor.
Vojvodina na celu sa Cankom treba da bude pokretac promena i ulaska u Evropu, ako ne sa srbijom onda samostalno, bar kao regija.
UZAS - Uza Srbija je izgleda ostala u blatu.


Nemam razloga da podilazim bilo kome

a posebno ne Neandovim clanovima i simpatizerima jer sam sa njima kada ih je bilo 4 ili 7 i sedeli sami u Belim njivama..Ali sad je prebrojavanje kontraproduktivno,,pa i za Nenada/LSV
H, nije ni Vojvodina kao sto je bila....mislim da jos uvek slabo poznajemo jedni druge, da bi jedne minimalizovali, a druge favorizovali...ne zaboravite da je Vojvodina iznedrila Vucelicca, Crncevica, Kertesa, Bozzovicca, ...i da ne nabrajam, cemu? Svako ima neko svoje ludilo, i protiv njega se treba boriti i u lokalu, ali i u sinergiji na nivou Drzzave...Druga je stvar sta se dogadja sa "nasim novcima" gde je cinjenica da se puno odliva samo ka BGD/u ali to je sasvim druga tema i sumnjam da blogeri znaju puno o tome, a jos manje da su krivi za to...Nisu isto beogradjani i Vlast u njemu!!!
Mada bih i na tu temu imao da ponesto prigovorim....Koliko jo glasova iz urbampg Beograda doslo za LDP?Malo?
pozdrav
BK Cole
prijatelj Vojvodine i Vojvodjana


Vuk manje gresan?

Mozda je manje gresan od SPS kada se posmatra iz neke marsovske vizure... po meni uopste to nije uporedivo. SPS je SPS i imace uvek neku podrsku jer su ono sto jesu i oni koji ih podrzavaju su isti takvi. A ko je VUK? Sta je SPO?

9. marta upropastio je nesto sto je moglo da spreci izbijanje ratova, pokolje, upropastavanje zemlje i zdravog razuma... a kasnije je istu upropastenu sansu i prodao SM.

Po meni, najgresniji politicar u Srbiji i zasluzeno ide u zaborav.


veoma prosto

rasturio je stranku, okruzio se rodjacima i crnogorcima, na ceni jhe bio poltronizam a ne rad i znanje, imao je katastrofalne politicke procene ( rusenje Djindjica sa mesta gradonacelnika, ulazak u koaliciju sa SPS, pa ponovni ulazak u koaliciju sa SPS, teranje iz stranke potpredsednika npr. Velje, Verka, Voje, Raketica, Komnenica, itd.), tako da me uopste i cudi da je osvojio 3.3%. SPO je u zadnjih sedam godina postao Klub Ljubitelja Danice i Vuka Draskovica, sa sve zetovima i rodjacima iz Crne Gore. Tuzno je sto je toliko jaka stranka zavrsila tako nisko.
Vuk je trebao da ode iz SPO jos 2001. godine, kao covek, sada odlazi kao najveci luzer politicke scene svih vremena.


Penzija

Red je da i Voju Koštunicu penzionišemo , zreo je za penziju !


Uh kako dobra ideja

ali ne bi on....bar koliko i Tito..pa posle ce da vidi!!!Njega treba smeniti, a nikako ne cekati da nas mrcvari i dalje kao SM
poz.
bkc


CIKA COLE

Po mome, suma sumarum jeste da su gradjani uvek placali ceh i verovatno je to tako moralo i da bude.Ono sto je istina i sto retko koji politicar hoce da kaze je da smo mi u proseku neobrazovan i necivilizovan narod.Imamo mi sjajne bisere u nasem narodu ali niko nece da kaze da nam je vise od pola zemlje pijano i drogirano.Zbog toga nije ni cudo sto nam je kolektivno pamcenje takvo kakvo jeste.Mozda i ne zasluzujemo bolje.Ja sam samo razocarani gradjanin ove zemlje koji dobro zna ko je i koliko od tih politicara ucinio loseg,pamtim sve kradje i afere,pamtim ko je i sa kime u shemi ko sa kime suruje i ne oprastam nikome.Voleo bih kad bi ova zemlja naucila da bira,kada bi ljudi prestali da na stranke gledaju kao na svoje klubove za koje zdusno navijaju.Politicari su nasa radna snaga i mi smo njihovi poslodavci a i od nas zavise.Pa u skladu sa tim neka se tako i ponasaju i neka nauce i kumove da biraju i neka znaju da ce doci dan za naplatu duga.Razocaran sam jer posle ovih izbora ponovo nista nismo dobili.Cesto u zadnje vreme cujem kako ljudi smatraju da bi nam bolje bilo kada bi kao u Americi imali dve partije koje bi se redovno smenjivale na prestolu.Ja sam misljenja da bi nam bolje bilo kada bi se kvalitetni pojedinci iz politickog sveta okupili oko jedne ideje, kada lider jedne partije ne bi mogao da bude diktator svojem clanstvu,kada bi se odvojile dve struje,jedna sastavljena od postenih i vrednih ljudi a druga od lopova i prevaranata pa da onda znamo kome u stvari dajemo glas.Nazalost,Cika cole sve to vazi i za vasu koaliciju.Voleo bih kada bi se ispostavilo da nisam u pravu ali ce vreme pokazati.Citajuci vase tekstove na blogu smatram da spadate u grupu postenih i vrednih ljudi na politickoj sceni,pa iz tog razloga vas molim da preuzmete stvari u svoje ruke i ne dozvolite da mesto u parlamentu pripadne nekom drugom.Pozdrav.


Razumem Vasu razocaranost

..tu i tamo je delim sa slicnim argumentima...Ipak su godine razlika izmedju nas . pa se cini da ja to nekako lakse podnosim...Iskren da budem nisam ni u kakvom telu Koalicije LDp/a i ostalih stranaka..tako da nisam u situaciji da komentarisem Vase tvrdnje.Bilo mi zao ako su istinite..Ja sam licno bio na dobrom putu da izadjem iz svega i da nije bilo N Canka , verovatno bih bio samo obican birac/gradjanin..Elem , tako da ne znam ni kada, a ni ko sve odlucuje o mandatima u LDP/u...Siguran sam da ima prilican broj dobrih kandidata,a jako je malo mesta...Ko ce biti, saznacete, kao i ja, iz medija!Znam samo da ne bi bilo dobro da svi, bas svi budu iz BGD/a, osim Cankovih iz Vojvodine...ali i ako tako bude, sta da se radi!
poz
BKC


CIKA COLE

Zaboravio sam da kazem mi je zao trojca iz SPO-a.Trpkovic,Senic,Sreckovic-mislim da su zasluzili da nastave sa svojim radom na politickoj sceni i verujem i da hoce.Mozda bi mogli da osnuju neku svoju novu partiju.


E to vec ne znam

..pre ce biti ako dodje do takve situacije da ce se oni nacci u nekoj od vec postojecih partija....kazzem ako dodje do toga!
Ima SPO vrednih ljudi...!
BKC
ps..ali ima i UHHH!


CIKA COLE

Ma to je sustina.Vrednih ljudi ima u svakoj partiji i moja zelja je da oni isplivaju na povrsinu.Sljam mora da nestane sa politicke scene.


Ne znam

kako da objasnim ali ponovni ulazak SPSa u parlament je glavni dokaz da su sledbenici Milosheviceve ideologije i dalje na znachajnim funkcijama,prvenstveno mislim na lokalnom nivou,i da sami kroje liste zaposlenih i povlashcenih...Ono shto mogu da primetim u mojoj sredini je da su sadashnji funkcioneri SPSa npr. direktori institucija kao shto je Vodovod,sportskih klubova,medicinskih ustanova itd...Shta to beshe lustracija?
Ono shto mogu da primetim josh da je u izbornim jedinicama takodje u mojoj sredini neka raspodela glasova izvrshena na osnovu strukture populacije...
SRS je pobedio u IJ gde je najvishe raseljenih lica sa Kosova...(verovatno u nadi da ce im vratiti neshto shto su pre ravno 3 decenije prodali,vecina njih...)
DSS je pobedio u prigradskim naseljima i seoskim (u kojima je Velja izgradio od 5 do 7km takozvanog asfalta) a i u onim delovima koju i dalje veruju jednom lokalnom lideru kome je ovo,ne znam ni ja sam a verujem ne zna ni on,po redu koalicija...
G17 je skoro podjednako odneo glasove u svim IJ,jer u svim segmentima drushtva deluju kao nekadashnji JUL.Zdravstvo je preplavljeno novim chlanovima,a i novopecheni mali privrednici itd...
SPO je dobio svoje,jer je imao lidera koji ni sam nije znao shta radi i kome ce se i kada prikloniti...
Toliko o mom vidjenju stvari,zhao mi je shto ne postoji neka statistika u kom regionu i kako su glasali ljudi od 18-30 godina,da barem vidim u kom smeru ide Srbija,i koliko treba da chekam...


Zasto odlazi Vuk...

Postovani BKC, pokusacu da ukratko odgovorim na Vase pitanje. Vuk je stalno pokusavao da prati trendove ali ih je pogresno prepoznavao-cetnici, monarhija, nacionalizam- sve pogresne i prezivele ideje koje je zivot pregazio. Cesto je bio licno hrabar ali je bio sampion pogresnih procena- kako drugacije opisati coveka kome je u jesen 2000 bilo malo 50% DOS-a nego je hteo nemogucih 65%? Ipak, kao covek koji je i sam gresio u zivotu, ispracam ga sa setom. Bio je zvezda od koje su mnogi ocekivali svetlost( ja nisam) a zavrsava kao meteor koji se gasi na horizontu.
SPS je preziveo zato sto je stalno furao svoj fazon. On lici na muzicara koji uvek svira ista tri-cetiri akorda, uvek u poznatoj kafani sa kariranim stoljnjacima, sa istom publikom koja uz brlju i pivo laze samu sebe kako su nekad bili super i kako "svako lane bese bolje". Ali, zivot je negde napolju.
Zbog zivota Vam ovo i pisem. Ko hoce da bude drzavnik a ne samo politicar ne sme da prati trendove- mora da ih kreira. Zato sam glasao za LDPetc. kao sto sam nekad glasao za Ivana Djurica pa onda za GSS, bilo je tesko skupiti 100.000, sada ima preko 200.000, bice jos toliko sledeci put, demokratija je kao engleski travnjak, zalivas svakog dana, kosis dvaput nedeljno i... valjda nece da treba 400 godina...rane bole...NO PAIN, NO GAIN.


Odlicno vam je zapazzanje

oko kariranih stolnjaka....i sl...Vuk jeste upravo takav...Kad je bio komunista, on je bio orodoksni komunista, kad je postao monarhista, postao je ortodoksni monarhista, bez kralja, jer ja sa njim imao "otezanu" komunikaciju...Violentan (eh taj Cvijic), patrijahalan, deseteracki umisljen...i sta sve ne..Ipak negde, meni licno, ne u sferi politike, simpatican...Poc.Ivan Djuric ga je kao i ja cenio i postovao, ali nije bas preterano bio odusevljen njegovim politickim stavovima, pa i znanjem....njegovo poimanje istorije je bilo romanticarsko, a manje egzaktno...itd...Eto moj mali prilog njegovoj biografiji..koja ce biti, siguran sam, predmet jos mnogih tumacenja...od 1968...do danasnjih dana..Ko bude, naravno imao zelju da se time bavi...
Koliko ce nam trebati vremena da se vratimo u neki normalan zivot..Kazzu oni koji se vise razumeju u te stvari od mene...otprilike isto onoliko , koliko je trajalo...Hm...svako za sebe neka izracuna kad je sta pocelo...pa eto racunice,,,a ipak samo jedan zivot..
Ja sam u borbu protiv Milosevica ulozio 17 godina i to kojih od 36/53, a smatra se da su to najproduktivnije godine. Volero bih da je bilo drugojacije, ali nije, jer sam rodjen gde jesam i u vreme kakvo je bilo... Sto bi Vi rekli u skladu sa kariranim stolnjacima> "Bila takva tura"
Poz.
BKC


Postovani BKC, s obzirom da

Postovani BKC,
s obzirom da ste covek koji ima iskustva u politici , zanima me kako komentarisete jednu zanimljivu pojavu kod nas. Rec je o najavi da ce se Koalicija podeliti na dva dela, ako je verovati nepotvrdjenim vestima u vezi stava LSV. Zanima me koje je vase misljenje o uobicajenoj pojavi da se predizborne koalicije u Srbiji odmah nakon izbora raspadaju ? Setimo se Zajedno, DOS, a evo sada , po svoj prilici, na zalost i ove aktuelne.Da li je tu rec o "neiskrenim" savezima, postizbornoj pohlepi ili necemu trecem ?
Srdacan pozdrav.


Dakle ta najava

je deo prethodnog dogovora da se ukoliko bude dovoljno mandata formira dva poslanicka kluba, sto ima u formalnom smislu svoje prednosti...A to znaci da postoji mogucnost da se govori vise, da imate vise predstavnika u odborima i sl....Ovoga puta je rec o prethodnom dogovoru, a ne o "raspadu". Bilo bi jako dobro kada bi svi, uvek, rekli sve sto treba i do kraja, prilikom pravljenja koalicija, a ne kao sto je uobicajeno...
DOS je funkcionisdao prilicno dobro, izvan DSS/a koji je svojim izlaskom otpoceo kampanju pridobijanja unutar DOS.a
Druga je stvar sto su nerealna ocekivanja gradjana da su sve Koalicije nastale na bazi programske srodnosti,ili prijateljskih odnosa, cega skoro da i nema u politickim utakmicama...Nadam se da sam Vam delimicno pojasnio bar ovaj slucaj.LDP i LSV ce nastaviti sinhrono delovanje, pa se mozze ocekivati, sto nije obavezno, da ce ova koalicija zajednicki nastupiti i na lokalnim izborima, svuda gde mozze, a u Skupstni delovatio kao dva zasebna poslnaicka kluba
POZ.
BKC


Hvala vam na

Hvala vam na odgovoru.Odagnali ste mi crne misli:)


cemu takve misli?

Nadam se da je prica o efikasnijem i korisnijem delovanju jedina prica.Medjutim,da ne bude i lepo i korisno?!


E moj Cole, ako mislis da je

E moj Cole,
ako mislis da je Vuk pukao, grdno se varas. I on, a i svi njegovi, puni su ko brodovi. Ali ce bar da sjase sa JAT-a i ostalih firmi gde su harali.
Ove druge necu ni da komentarisem. Pocrkali da Bog da.
A to, sto ce sada i od tebe da zavisi, pozdravljam.


Verujem da su mnogi puni

"ko..brodovi" kako kazes...nisam ja ni sumnjao u to...govorio sam samo o jednoj politickoj sudbini nekog ko je bio to sto je bio, nista vise...Sve drugo nije bilo predmet moje opservacija. a moglo je...
Hvala sto verujes da ce od mene da nesto zavisi, ali mislim da necce..ipak je to bio samo slogan,dobar!Dao sam svoj doprinos i to je to....dalje ce ipak zavisiti od njih!
pozdrav
BKC


Kojih sad njih? Pa necemo

Kojih sad njih?
Pa necemo tako valjda? Vidim da si i ti voljan za penziju, ali nece moci druze Cole. Sad je vazno, kao i ranije. Neces ti meni u park na klupu. I tata bi sine. Opet se mi delimo a radikali i komunjare razmnozavaju. Nego da kazes Cedi i Canku da si spreman, pa u Skupstinu. Tamo ti je mesto, a ne u parku.
Nemoj ja da ti govorim : "Glavu gore ili vredi se boriti". Ajde, ajde...


Hahahah...

hvala na podrsci..ali realnost je malo drugacija...no to nema veze sa borbom...Vi cete nastaviti, a mi trecepozivci cemo da navijamo, ako nista drugo....Ne brinite...bice ih u skupstini dovoljno..bar 15!
Imam ja isuvise godina da ne umem da procenim kad je koji trenutak naisao, pa i kad je vreme za "klupicu u parku"...Hvala..ipak...jer od Vas zavisi..nema predaje idiotima, s kojegod strane dosli!!
prijateljski
BKC


Ukoliko sam Vas dobro razumeo

Vi nećete ući u skupštinu??? To je samo potvrdilo moje sumnje u iskrenost Čedinih i Čankovih protesta upućenih novom ustavu, a u vezi teritorijalne organizacije Srbije i (ne)postojanja regiona. Prisustvovao sam tribini na kojoj je govorio Čanak, pa posle i na onoj na kojoj je govorio Čeda, u vezi ustava i od samog starta, mi je bilo sumnjivo, što se u priči o regionalizaciji spominje jedino Vojvodina, kao region, odnosno AP. Kada sam postavlja pitanje a šta je sa MOJOM Šumadijom (da, da i Šumadija se piše velikim slovom, ne samo Vojvodina), dobijao sam objašnjenja u stilu toga da Vojvodina ima specifičnosti koje joj omogućuju da svoj regionalni identitet jasnije predstavi, pa joj je zakonodavna vlast neophodna, jer oni moraju da usvoje gomilu zakona za koje Beograd nema vremena ili ga ti zakoni ne interesuju. Ostatak Srbije bi morao da se zadovolji fiskalnom decentralizacijom?!
Njihova priča o tome da ustav ne valja između ostalog što nema garancija za decentralizaciju u suštini znači samo to. Regionalizacija ostatka Srbije će ostati samo mrtvo slovo na papiru. Sa druge strane svako potenciranje različitosti, posebnosti i prema tome prava na veće nadležnosti u odnosu na ostatak zemlje, vodio bi u asimetrični status Vojvodine kao corpus separatum- u odnosu na ostatak Srbije, bio on regionalizovan ili ne. Ti zahtevi bi verovatno svoj logičan ishod imali u statusu Vojvodine kao posebne federalne jedinice, što ne bi dovelo do stabilnosti države, ali ni celog regiona.
Cole nemojte se predati! Neko mora da predstavlja Šumadiju i njene interese, jer ako niko ne priča o tome, niko nas neće ni čuti. Neće nam Beograd pokloniti region.
BTW. Šta je sa vašim sajtom? Ako imate finasijskih ili tehničkih problema, siguran sam da se oni daju razrešiti. Trebalo bi se povezati!


Hahah..pronicljivi Sumadinac

..nemam odgovor na Vasa pitanja, jer mi moje domace vaspitanje ne dozvoljava da se mesham,,,bash u sve///Ne znam jos uvek da li cu biti u Parlamentu, ali verovatnoca je, po meni, minimalna./..ali ja sam i u kapmpanju ucestvovao bez ikakvih garancija da cu se naci u Parlamentu/.Dakle ja sam to uradio zbog N.C i zbog sopstvene savesti/.Malo utopijski...ali neko mora i to da bude...Mislim da ste na tragu istine oko sajta , ali o svemu cemo se uskoro obratiti javnosti...Kazu da ni stecaj nije najgora varijanta..pa cete me razumeti ..da ne objasnjavam ovde pojedinosti.
U svakom slucaju. hvala!
Pozdrav
BKC


Nisam siguran

da sam vas razumeo. Šta vam znači "jer mi domaće vaspitanje ne dozvoljava da se mešam". U šta ne želite da se mešate? Razumem da vam je N.C. prijatelj i saborac (i ja ga inače gotivim), ali mi nije jasno o čemu vi to? Pronicljivi Šumadinac? Hmmmm deluje mi da ste hteli da se našalite sa mnom. Verujte mi da sam na vašoj strani, da sam jedan od onih koji su glasali za vas (dok ste još učestvovali na izborima) i nisam se šalio kada sam vam ponudio pomoć oko sajta. Mislim da makar mogu da očekujem iole ozbiljniji i konkretniji odgovor.


Izvinite me ako ste me pogresno razumeli

..pa Vas molim da mi se javite na mail

ozbiljno sam Vas shvatio....i HVALA!!!
poz
BKC


A da i ono pronicljivi

bilo je u pozitivnom smislu...npr.."na tragu ste"..ali bas da ne kazem sve na ovom mestu...ako sam jasniji?
POZ
BKC