Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Đelić iz Davosa: Prvi dan

Djelic i Stiglic u DavosuDjelic i Stiglic u DavosuEvo me po shesti put u Davosu, na Svetskom ekonomskom forumu. Ponovo jedini iz Srbije. Ovog puta i jedini sa Balkana. Ovde zovu samo one koji su, kako bi rekli Amerikanci, “newsworthy”, ili, po nashoj terminologiji, aktuelni. Shto se tiche Srbije, postoji ovde puno dobronamerne nade oko formiranja reformske demokratske vlade u Beogradu ali, i dalje, zebnji vezanih za Kosovo i Hag.

Dogovorio sam se sa cenjenim kolegama sa B92 da kroz ovaj blog i vi osetite puls Davosa. Javljachu se bar jednom dnevno. Nadam se da se nechete ljutiti zato shto, zbog lichne prezauzetosti, nechu mochi da odgovoram na vashe komentare. Predlazhem da to uradimo kada se vratim u Beograd kroz koji dan.

Do tada, dobrodoshli u moj Davos.

Ima nas oko 2.500, puno snega oko nas, priroda je prelepa. Ovde je Tomas Man locirao radnju njegovog “Magicnog brega”. Ova pauza dobro je dobrodoshla pre interesantnih pregovora oko buduche vlade. Ona je i korisna jer su ovde mnogobrojni politichari i privrednici sa kojima mozhemo da pochnemo da radimo u interesu zemlje.

Atmosfera je ove godine pomalo shizofrenichna. U ekonomiji i biznisu nikada nije bilo bolje, sve od formiranja Foruma pre tridesetak godina, ali u geopolitici i ekologiji su stvari mnogo komplikovanije. Od rata u Iraku, tenzija sa Iranom, travica izmedju Zapada,s jedne strane, i Kine i Rusije, s druge strane, nestabilnosti na bliskom Istoku, dalje aktivnosti terorista, vidimo da svet polako izlazi iz relativne predvidivosti i stabilnosti unipolarnosti, sa Amerikom kao jedinom velesilom.

Pitanje klimatskih promena je sve prisutnije. Osecha se reshenost lidera da rade konkretno na tom pitanju jer se shtetne posledice vech pojavljuju, od uragana, preko problema snabdevanja pijachom vodom, rizika epidemija i nekontrolisanih migracija.

Centralno pitanje je samim tim koliko che josh ekonomija mochi da bude odvojena od geopolitike i ekologije.

Ovde sam doshao i kao mladi globalni lider Foruma za godne 2005-2010. To je sada grupa nekih 400 lidera mladjih od 40 godina (u momentu izbora) iz sveta biznisa, medija, nevladinih organizacija, politike. Tu su na primer Niklos Zenstrom, kreator Skajpa, ili pak Sergej Brin, kreator Gugla. Vech dve godine predlazhem, za sada bezuspeshno nekoliko nashih kandidata. Nadam se da chu uskoro uspeti da uvedem josh nekoga iz Srbije u ovu grupu.

Davos je ogroman i veoma kompleksan dogadjaj, sa plenarnim konferencijama i specijalizovanim seminarima, ali i ogromnim brojem manjih susreta oko doruchka ili ruchka, od shest ujutro do zore.

Prvih godina sam ishao na plenarne i seminare, ali sada sam skoro u potpunosti zauzet bilateralnim susretima koji su u sushtini najefikasniji, u mom sluchaju u cilju privlachenja investicija, ali i pridobijanja politichke, medijske ili intelektualne podrshke za Srbiju. Ove godine imam pedesetak takvih bilateralnih susreta.

Slushao sam Angelu Merkel na otvaranju koja je, u svojstvu predsedavajuche EU I G8 dosta hrabro, objasnila zashto je globalizacija u interesu Evrope i Nemachke, ali i celog sveta.

Sto se tice bilateralnih susreta evo nekoliko rezultata.

“Dogovorio sam sa predsednikom Metro Grupe, najvecheg trgovinskog lanca u istochnoj Evropi, gospodinom Hubnerom, da investiraju sledeche tri godine 110 miliona evra u Srbiju i otvore 3.000 novih radnih mesta. To che omoguchiti dodatno smanjenje cena prehambenih proizvoda za nashe gradjane. Gospodin Hubner je izrazio nadu da chemo ubrzati reforme i omoguchiti im lakshe reshavanje problema u poslovanju, narochito u odnosima sa EPS-om i sa Poreskom upravom.

“Sa vlasnikom Zdravlja iz Leskovca, Torom Bjorglofsonom, predsednikom Aktavisa, dogovoreno je da se otvori ove godine novi pogon u Leskovcu za proizvodnju ambalazha za lekove gde che se zaposliti nekoliko destina radnika kao i da se razmotre dodatne investicije u Zdravlje Leskovac. Aktavis je investrao 2 milijarde evra u Bugarsku gde je najvechi pojedinachni investitor, a za sada samo 100 miliona evra u Srbiju, te postojiod njih jako interesovanje i za druge branshe nashe ekonomije.”

“Sa generalnim direktorom Titan Cementa koji je vlasnik cementare u Kosjerichu, Dimitrijem Papleksopulosom, razmotrilo sa otvaranje novog pogona u domenu granulata, sa dodatnim investicijama od 50 miliona evra.

“Gospodja Moldazhanova, generalni direktor Bejzik Element grupe, jedne od najvechih i najuspeshnijih u Rusiji, je izrazila zhelju da investiraju u domene prerade metala ali i osiguranja.“

“Napokon, veoma sam srechan shto je jedan od najpoznatijih ekonomista sveta, nobelovac Dzozef Stiglic, pristao da postane savetnik buduche vlade Srbije za pitanja institucionalnih reformi i ravnomernog razvoja gde je on bez premca. Narochito smo razgovarali o uspostavljanju istinske nezavisnosti nashih regulatornih tela kao shto su Agencija za energetiku, za telekomunikacije, ili Radiodifuzna agencija. Dogovorili smo da se izrade programi ozhivljavanja privrede u siromashnijim delovima nashe zemlje. Dzozef Stiglic je jako pojachanje nasheg reformskog potencijala.

NAPOMENA REDAKCIJE: gospodin Đelić usled predstojećih obaveza i aktuelne situacije status blogera imaće u toku svog boravka u Davosu. Nakon toga obavećemo nove dogovore shodno razvoju postizborne situacije. Nadamo se da će biti u prilici da odgovori na vaše komentare ili pitanja koja mu želite postaviti ovom prilikom.

Preporučujemo da pogledate intervju koji je napravio Loic LeMeur sa Božidarom Đelićem u Davosu.

 


Gospodine Djelicu

Iskreno se nadam da cete biti novi premijer Srbije. DS nikako ne bi smeo da odustane od ideje da vi budete na celu nove vlade. DSS-u i ekipi se vec jednom mora stati na put.


Pozdrav

budućem Premijeru Srbije.


tehnicharu

Ima li sanse da se uzmu policija i pravda ili bi se ovi za policiju borili vise nego za premijersko mesto?Vi ste, u svakom slucaju najbolji izbor za premijera!


Jel moguca ova stvar

Jeremic graduated from Queen’s College in 1998 with a BA in Theoretical and Experimental Physics. He is currently a doctoral candidate in Quantitative Finance at Imperial College, University of London. He worked as an analyst at Deutsche Bank, Dresdner Kleinwort Benson and AstraZeneca Pharmaceuticals in London, and was an advisor to the Federal Minister of Telecommunications of Yugoslavia. An active participant in the OTPOR! Resistance movement of Yugoslav students, he also co-founded the Organization of Serbian Students Abroad. Jeremic obtained a Master’s in Public Administration and International Development from the Kennedy School of Government in 2003. After graduation, he served as the Serbian defense minister's special envoy for Euro-Atlantic Affairs at the Ministry of Defense. Currently, he is the senior advisor to the President of Serbia.

http://www.ksg.harvard.edu/kokkalis/past_fellows.html

i on da bude .................? :::::)

ZNACI MOJA DVA SINA KO IH JEBE NEMOGU NAPOLJE JER AMERI I TI DJELICU JEBETE NAS SVE


Pridruzujem se dobrodoslici gospodine Djelicu :-)

Pridruzujem se dobrodoslici gospodine Djelicu :-) I zelim Vam puno uspeha u radu kao buducem srpskom premijeru (sto Vam od sveg srca zelim) ili pak kao potpresedniku buduce Vlade i/ili ministru finansija (sto je, sudeci po napisima u nasoj stampi, moguce da Vam bude "radni" zadatak). Posto su srpski biraci odlucili (na zalost) da Vasa stranka mora (moze) vlast vrsiti samo u koaliciji sa DSS nadam se da cete iz te kompromisne situacije izvuci maksimum. I da ce se ispostaviti da je jedan od razloga sto prethodna vlast nije mogla da uradi onoliko koliko su gradjani od nje ocekivali bilo i to sto je, zbog odnosa snaga u parlamentu, morala da pravi ustupke onima koji su najodgovorniji za sve ruzno sto se desilo u zadnjim decenijama.

Lepo je od Vas i od urednistva ovog sajta sto imamo mogucnost da cujemo Vase stavove i stavove Vase stranke. Zadnjih par meseci, koliko pratim ovaj blog, ovde su se, bar sto se tice najveceg dela VIP blogera uglavnom mogli cuti stavovi tzv. koalicje LDPetc koji su uglavnom, na prilicno netolerantan nacin zastupali SAMO JEDNO MISLJENJE i na sve nacine pokusavali da potisnu one koji misle drugacije. JEDNOGLASNO su kao glavni problem u Srbiji oznacavali dosadasnju vlast i Vojislava Kostunicu - a DS izjednacavli sa DSS. U zaru svoje borbe su zaboravljali da bi se trebalo boriti pre svega, po mom misljenju, protiv NAJVECEG PROBLEMA na politickoj sceni Srbije - Radikalnom strankom i njenom PREVELIKOM podrskom u glasackom telu. Pa se sad neki od njih cude kako to da u Vojvodini i u Beogradu SRS ima najvecu podrsku - iako bi covek ocekivao da, buduci da se radi o najnaprednijim i najtolerantnijim delovima Srbije, bude obrnuto.

Pozdrav,
Vasilije

PS. Jasno je da Vi ovde gostujete i da, ako ne pre, kad preuzmete zadatke u vladi, necete biti u stanju da odvojite vreme za ovaj blog. Ali bi trebalo PO SVAKU CENU, da pokusate da animirate neku od uglednijih licnosti u vasoj stranci da to uradi. Tako cete doprineti da gradjani koji se informisu o politickoj sceni Srbije preko ovog novog medija (medija buducnosti) imaju prilike da steknu REALNIJU sliku i da budu informisani na DEMOKRATSKIJI nacin nego sto je to u zadnje vreme ovde bio slucaj.


virtuelna tuzibaba

virtuelna tuzibaba


pa lepo, sad bar ima neke

pa lepo, sad bar ima neke politicke ravnoteze na ovom blogu i nadam se da ce tako i ostati. samo hrabro mister djelicu, mada nisam sigurna da sasvim znate U.Sta.Se.Upustate ;-)
svako dobro. welcome!


Gospodine Đeliću...

...evo, ključno političko pitanje u zemlji je ko će voditi buduću vladu.
Ako se dogodi da mandat ipak ode u ruke Koštunici,a vi budete izigrani, ostajete li u politici, i možete li se opkladiti da se budući premijer neće prezivati Koštunica?


Nemojte da dozvolite da...

Vas izigraju i da Vas zrtvuju za neke kratkorochne interese nekih ljudi. Iskreno se nadam da cete biti buduci premijer Srbije, jer nam i treba neko ko je pristojan, obrazovan, demokrata ali zaista i ima ozbiljne kontakte u ozbiljnom svetu.

Hvala Vam sto ste se vratili u Srbiju i sto i dalje pokushavate da nam pomognete da stvorimo normalnu zemlju.

Veliki pozdrav za BUDECEG PREMIJERA :D


Ooooo!

Kakvo prijatno iznenadjenje! Dobrodošli gos'in Djeliću i još bolje se snašli medju nama!


Mozda je neko

ko ima isto ime i prezime!?


Pa na tog

sa istim imenom i prezimenom i mislimo ;)


vidi se dule da nisi citao

vidi se dule da nisi citao post ;-)))))
pa ako je bio svileni, pa dinkic (ko se seca)...sto ne bi i moguci buduci premijer (mada ja ne verujem al ajde...)?


Drago mi je

zbog njega:) Ovaj blog je postao uticajan, cim je B.DJ. dobrovoljno pristao da pise na njemu. Izgleda da je vreme da se pravi nova "oaza" mira i razgovora. Sledeci je Jocic, mada ne znam kako bih citao to sto on pise, jerbo' sam navikao da citam kao sto je napisano?!


Nije dobrovoljno,

rek'o mi Restak da su ga Bizi i on vezali za stolicu i nisu ga pustili u Davos (već kasnio na avion) dok nije pristao. Za svaki slučaj je Bizi krenuo za njim...Kako ti svega ti upade Jočić u isti komentar?!


Boza Djelic

mi je mnogo simpatican i zaista ga postujem. Asocira me na lepo vreme kada je Djinjdjic bio mandatar i kada je sve bilo preplavljeno pozitivnom energijom. Zelim da verujem da ce jednog dana preovladati njegova strucnost u Srbiji. A Jocic, nekako bih da ga namamim na razgovor, one way or another...


Bizi se danas vratio sa

Bizi se danas vratio sa konferencije ali ne iz Davosa nego sa DLD iz Minhena (nesto kao svetski ekonomski forum ali za digitalni svet-uskoro cu i ja postaviti izvestaj sa konferencije) iako ne bi bilo lose da je tacno sto si napisala da sam otisao u Davos :). Mozda sledece godine. BTW. Kako vidim, pola ekipe sa DLD-a se prebacila na WEF :)


ooo Bizi !

pa i vi ste ovde, hau najs !


pa jocic ne ume da

pa jocic ne ume da pise...tako da je njegova moguca kandidatura za vip blogera bespredmetna :-))))
ali bilo bi Veri Nais da se sad povrati mladjani dinkic kao bloger pa onda opet poraste posecenost bloga b92 :-ü samo u tom slucaju bi blog mogao da se takmici sa grandom, VB.om i slicnim mamakcerkamenjamzenu...


Kako ne ume da pise

Quote:
pa jocic ne ume da pise...

Kako ne ume da pise???A beleska???Cista klasika!!!
:)


pa zar ta beleska nije fake?

pa zar ta beleska nije fake? a zar on nema brzokucachicupotastaturi? :-)


Fake!!!

Pa dobro sto jes' jes'... u pisanje unosi elemente fantastike i retroaktivnosti, ali dobro konstruise!
:)


Ako se Boža skoro ne javi...

..istrolovaćemo mu blog u potpunosti..:)))


Evo ja sam mu dole pozeleo

Evo ja sam mu dole pozeleo dobrodoslicu, pa se nadam da ce mi oprostiti...:)...


Aha:)

Ali si mu i naglasio da po prirodi stvari nisi optimista:)


Pa ne mogu da lazem coveka!

Pa ne mogu da lazem coveka!


Nećemo valjda ...

... ali ako se dole još nastavi priča o Pitu, onda si možda čak u pravu :o)


to sto dobro konstruise i

to sto dobro konstruise i dalje ne znaci da ume da pise :-p


Ja pokusao da budem duhovit

Ja pokusao da budem duhovit...predajem se!!!!
:-)


nemoj da se predajes! to je

nemoj da se predajes! to je najlakse! troll on, Nesh ;-) tRolling....mmmmm.....(evo, necu vise, promis!)


robot

Ja sam cuo da tamo na zapadu postoji masina koja tako pise blogove i u pisanoj formi komunicira sa gradjanima!!!


putarina

Evo,ako si pravi registruj se ovde!


Pa, nema isto ime i prezime, Dule.

Mislim, ne zove se Bozidar Bozidar. Ili Djelic Djelic.


Mala digresija, nsarski...

Znas da je Dzamba primljen u SANU?


Znam,

i cestitao. (Zasluzio je).


Nema sumnje.

Samo da odrzi nivo nanolab-a.Sada u domovini postoje dva dobra imena u SANU-Shile i Dzamba:)


Još kad bi...

....se ta Akademija bavila naukom..:)))


Drago,

Odeljenje za matematiku i fiziku, kao i za tehnicke nauke se samo naukom i bavi.Nemojte poistovecivati bas celu Akademiju sa Vasilijem Kreshticem:)


Šalim se naravno...

...ali, bez obzira na razlike među odelenjima, Akademija mi nije baš najadekvatniji okvir za nauku. Dvadeset prvi je vek...


Nauka ne poznaje okvire.

Nauka ne poznaje okvire.


Baš zato...

Akademija je okvir..:)))


Kazite to i Royal Academy,

Kazite to i Royal Academy, Svedskoj Kraljevskoj Akademiji, Americkoj Akademiji, Francuskoj Akademiji...nije Akademija nauka okvir, Drago.


Igore...

Vi stvarno mislite da je to uporedivo..:)))
Samo, ni tamo se nauka ne događa u akademijama....
Više je to udruženje zaslužnih nego li što drugo...


Drago,

Naravno da ne mislim da je uporedivo.Ako bi uzeli Bijafru za etalon, Srbija se ne bi bas sjajno kotirala.Hteo sam da Vam kazem da Akademije svuda postoje-i da, u pravu ste, prava nauka se ne odvija na tim mestima.Nsarski je potpuno u pravu u smislu onoga sto je napisao o pravom karakteru Akademije Nauka-kao nekog skupa zasluznih naucnika ciji se izuzetan doprinos nauci vrednuje prijemom u instituciju od opsteg znacaja.
Nego, bilo bi lepo da g.Djelic prokomentarise bljuvotinu od saopstenja izborne komisije.To je zaista samo u Srbiji moguce.


Ma, OK Igore...

...znam ja da smo ovom pričom prekraćivali vreme dok se Boža ne pojavi.
Nego, nisam video to saopštenje, ne znam o čemu se radi?
Čuo sam ove "genijalce" iz DSS-a kako sabiraju procente svih, pa onda govore o "visokom ugledu"...:)))
Od njihovih "izuma" je potreban čitav program za zaštitu mentalnoga zdravlja:)))


Proglasili su konacne

Proglasili su konacne rezultate izbora na osnovu 99% glasova, bez ponavljanja izbora na mestima na kojima su izbori ponisteni.Posledica-umesto 65, DS ima 64 mandata, a DSS umesto 46 ima 47 mandata.
Veci nonsens u zivotu nisam video.


Igore...

...to mene ne čudi. "Legalisti" se tako ponašaju čitavo vreme, a DS trči za njima i neprekidno im daje komplimente svrstavajući ih u "demokratski blok" sa kojima žele menjati Srbiju. Taj mazohizam je veoma teško razumeti.


Ma, sve je jasno.

Jasno je i zasto falsifikuju izbore i na kriminalan nacin menjaju odnos snaga u Skupstini, i zasto su podrzali JSO kada su "demonstrirali" protiv Djindjiceve vlade, i zasto je srednjoskolac Tijanic bio g.savetnik, mada nije(po zakonu) imao potrebnu strucnu spremu, i zasto su demonizovali Djindjica do njegovog ubistva(a ubistvo njima na dusu, ali ce na presudu malo pricekati-ko pre, ko kasnije), i zasto su pokusali da opstruiraju pravdu u svim velikim kriminalnim aferama u Srbiji, i zasto...i zasto...
Nemam daha vise, pa Vas molim da mi oprostite.


Razumem Igore...

...i isto tako gubim dah.


Zato sam ja g.Djelica pitao

Zato sam ja g.Djelica pitao u komentaru ispod-sta Vi zapravo nameravate da uradite, i sa kim to nameravate.Ne sumnjam da odgovor necu dobiti.Lepa je ova njegova prica iz Davosa, ali ako besmrtnik Tomica Milosavljevic, "covek za sva vremena" bude opet zaseo u fotelju Ministra zdravlja, i Velimir Ilic, potencijalni stanovnik zemlje iza ogledala bude Ministar za investicije(citati:kapitalne prevare, rakiju i skembice), sav ovaj, na oko lep solilokvijum g.Djelic moze da zadene...jednoj od macaka Vojislava Kostunice za rep.


Kratki dah

Ne smemo sebi dozvoliti da lako gubimo dah, jer baš na to i računaju.


Drago,

ja mislim da nam Božidar Đelić neće odgovarati. Tako da pišemo nako.

A ja bih ga baš pitala nešto kao budućeg premijera, možda budućeg ako ne popuste kao pred Ustavom.

U predizbornoj kampanji je rekao da ne bi sarađivao sa našom Koalicijom jer se draštično razlikuju po pitanju Kosova. Pa pitam: u čemu je ta drastična razlika?

Koliko se ja sećam, drastično se razlikujemo mi, to jest politika naše Koalicije od DSS-a, SRS-a, SPS-a i G17. Nekako sam se nadala da DS ne misli isto kao narečene stranke.

Eto još jednom, u čemu se on, Božidar Đelić, ako nam uopšte bude odgovarao, drastično razlikuje po pitanju Kosova od koalicie LDP-GSS-SDU-LSV?????

Može i potpitanje: od koga se ne razlikuje (bar) drastično?

Jasna Bogojević


SANU bi više priličilo poredjenje sa HAZU

Sećate se kako je tamo prošle godine prošao Radman.


Da..

Može i CANU...:)))


Akademije

Americka akademija je vise politicko telo nego naucno. Francuska takodje. A pored toga, i slicno nasoj, bastion konzervativaca. Za ostale ne znam, ali nemam razloga da verujem da je mnogo bolje.


U globalnim procesima...

...nacionalne akademije nauka su anahronizam. To je institucija za potrebe 19. veka. Danas, tek spomenici.


bez obzira na vek,

u akademiji bi trebalo da sede najbolji iz svih oblasti, vishe kao odraz poshtovanja njihovom izuzetnom znanju i radu, kao podvucheni odnos javnosti
da su notirani i sakupljeni u takvu instituciju, kao verifikovani krem autoriteta jednog drushtva.
To shto se kod nas stvar izmakla kontroli, je samo pokazatelj, na kom stupnju je nashe drushtvo, a to je daleko od 21. veka.


angie,

situacija na akademiji je slicna kao sa Nobelovom nagradom.

Kad se Nobel dodeli iz medicine, fizike, hemije - mozes biti skoro sigurna da je zasluzeno dobijena. Medjutim, kad dodje do nagrade za mir (prosle godine Bus predlozen, recimo) i cak knjizevnost, eee, tu su i drugi faktori umesali prste. (Recimo Kisindzer ima Nobela za mir, a za njim postoji vazeca poternica za ratni zlocin - oni novinari, i uopste gomila drugih ubistava u Cileu).

Tako i za SANU - neka odeljenja imaju zasluzan kadar, negde je to politika.


ja se pitam

kakvu korist od toga imaju poreski obveznici koji je finansiraju, tacnije koliki je ROI?


Brook draga,

obozavam ove tvoje upade vezane za lovu:))))


pa...

dec ol abaut, zar ne?


jao draga,

nije, (vecinu ih poznajem) i narochto oni, koje je nsarski
pomenuo van nauchnog konteksta su strrrrrashno vazni i samozaljubljeni i mislim da bi chak i platili, samo da zadrze to akademik ispred imena.Da ne tracharim sada, ali oni prirodni autoriteti su fini i skromni, a ovi drugi pisali memorandum.


angie,

odlicna poslovna ideja. dakle, neka se SANU privatizuje, skine sa drzavnih jasli i pocne da prodaje titule. bar ce onda za nesto biti korisni.


Sjajna ideja.Zaista

Sjajna ideja.Zaista briljantna.Onda bi i Ms. Brooklyn mogla da postane clan iste.Za male pare.


ne za

moje pare.


Strucnost, znanje,

Strucnost, znanje, vizija...to nista?U Srbiji su se krvavim parama kupovale titule, diplome, socijalni status.Znaci, za pare svako moze da postane clan Akademije?


Igore II

uh.... :-)

uh.... :-)


Jako duhovito.

Jako duhovito.Problem je samo u tome sto, kao i obicno, odgovor na pitanje premestas u drugu dimenziju.


to je zato,

sto se zalazemo za fiskalnu odgovornost i mrzimo rasipanje para poreskih obveznika, jel' tako g. djelicu?


evo nama

pravog kandidata u ministarstvu finansija!:))))


Ja bi odma glasala za Pita


da bi bila guzva,

bila bi!!!!!


Mislim da zenama treba dati prednost

Mislim da zenama treba dati prednost!!!
Glasam za Angelinu!!!


Ona može ...

... umesto žirafe :o)


mislis one zirafe sa

mislis one zirafe sa haljine? :^)


da, baš one :o)


Žirafa sa haljine:))) Stavi

Žirafa sa haljine:)))
Stavi je Bejbi još jednom. Da se ne zaboravi:)))

JB.


Evo, čisto da se ne zaboravi :o)


Ma ne ta Tamara,

nego ona na 'aljini. Ne ona nego one. Više stotina žirafa na 'aljini. Beba od L to stavila. Super fotka.

pozz

Jasna


A to ...

... ček', ček', nema problema, samo da nađem :o)


pa taman je

na strucnom nivou ovih iz tvoje partije


Ne, kakav Bred Pit.Odmah

Ne, kakav Bred Pit.Odmah kandidovati prepametnu Brooklyn.Cak ni Vladimir Gligorov protiv nje nema nikakvih sansi.


i love you

too!

(mada def nisam mislila na gligorova, nego na silne umetnike, koji u zivotu nisu imali posao osim politike)


Pa umetnici se bave umetnošću...

..a Gligorov i Bruklin ekonomijom...
Kad bih sastavljao vladu, bi mi bila ministarka finansija, definitivno:)))
Joj, ali bi bilo kresanja troškova, samo bi letelo perije...


aww, finally i feel the love

from the LDP camp! how nice :))))


Nice..

o))))


Drago,

Vi pravite sustinsku gresku.Iskljucivo Brooklyn moze da bude ministar finansija, Gligorov moze eventualno da bude treci podsekretar Ministarstva:)
Ili sto bi rekao Bata Zivojinovic u filmu "Balkan Express":"Mene politika ne interesuje, moj resor su finansije.":)


Pa naravno...

Bruklin je moj favorit...Ali, nije ova zemlja te sreće.


Brook,

u pitanju su beznacajne cifre, zaista - par stotina eura, mozda po coveku. Finansijski aspekt je u ovom slucaju najmanje vazan.

Akademija bi trebala da sluzi vise kao podrzavac smerova, da doprinese vizijom buducnosti; stimulisanjem naucnih aktivnosti u jednom ili drugom pravcu, i da se svojim autoritetom zalaze za odrzanje kvaliteta, itd. Nesto kao "vece mudraca" cije se misljenje slusa. E, tu je problem sto se mnoge stvari ispolitizuju. Setimo se samo primera u SSSR-u Teofila Lisenka, predsednika Akademije, i njegovih genijalnih otkrica psenice koja daje dva roda godisnje u Sibiru, a sve metodom marksistickog ubedjivanja. Kod nas, istina, nije bas tako, ali bilo je svega...


nsarski,

sve se slazem, ali to sa Nobelom je ekvilibriranje na nekom drugom nivou, jer su u igri mnogi faktori,
akademija nauka, kao takva, bi trebalo da predstavlja
pochasni dom dokazanih autoriteta, kao priznata elita u okviru drzave.E sad shto to kod nas izgleda kako izgleda
je deo opshteg stanja, pa ta intelektualna elita nosi
glavnu osudu za strahote koje su uchinjene, jer je ona
svojom pozicijom trebala da pokusha da sprechi bezumlje, a ne da ga raspiruje i podrzava.


Bas ono sto sam ja pisao

Bas ono sto sam ja pisao Dragu-Nobelova nagrada koja je, na primer, dodeljena Franku Wilczeku-u je vise nego zasluzena.Sa druge strane, imamo primer Henrija Kisindzera.Odeljenja matematike i fizike, kao i tehnickih nauka(mislim na SANU) imaju sasvim zasluzan kadar.


o cemu vi pricate novikov?

"Odeljenja matematike i fizike, kao i tehnickih nauka(mislim na SANU) imaju sasvim zasluzan kadar."

dajte molim vas imena i reference publikacija... ovako, mogu samo da vam verujem na rec jer licno nisam do sad naleteo ni na koga iz srbije (mislim na istrazivacke institucije u srbiji a ne na srpska imena) u scifinder databejsu kada su u pitanju prirodne nauke. licno smatram da su srpski naucnici (akademici) obicni diletanti koji se sluze surovom birokratijom umesto znanjem i pri tome nemaju pojma o svetskim tokovima modernog istrazivackog rada.


angie,

pa i kod nas sede najbolji iz nekih oblasti:))) Na primer: Matija i Ćosić sa završenom školom života.

Jasna B.


Igore,

samo shto su kresticevi u vecini, pa kad se kaze sanu,
svi na njih i misle.


Izvini, ko su Sile i Dzamba?

Izvini, ko su Sile i Dzamba?


verovatno

dvojica relevantnih za ovaj blog...


Pogresno.

Dva fizicara, pa videvsi nsarskog ovde, zeleo sam da mu kazem za tu informaciju.Beznacajan troll.


Za neupucene

Sile=Djordje Sijacki
Dzamba=Milan Damnjanovic


A tek ako im ispricamo zasto

A tek ako im ispricamo zasto Damnjanovica zovu Dzamba:)))


Pa, to je

vec privatna stvar, mislim da ne bi trebalo. Njihova imena, s druge strane, su javna informacija.


Naravno, samo sam se nasalio.

Naravno, samo sam se nasalio.


stvarno zasto ga tako zovu

stvarno zasto ga tako zovu na FF?
edit: ok vidim da nije pristojno :)


Dragi CM,

Stvar je krajnje trivijalna:)Put ka objasnjenju se krije u jednoj takodje javnoj informaciji, koju je u svojim skriptama matematicke fizike izneo sada vec pokojni prof.Milan Vujicic(kako je tu informaciju procitalo na hiljade studenata, cenim da je javna, a te skripte se i danas citaju).
Da me nsarski ne bi kritikovao, uzdrzacu se od iznosenja te javne informacije, ali ako zelite da saznate odgovor na Vase pitanje, kupite skripte, i procitajte predgovor...


nsarski

majstore!!! :)


Hvala Jelice,

ali nisam siguran za sta sam dobio pohvalu:))


ja bi rekla

za djelica djelica :)

pridruzujem se pohvali (ko kaze da fizicari nemaju smisao za humor :))


nsarski nsarski

za Djelić Djelić odgovor ;)


O,

malasala:)) (Mada su oni gore prvi poceli - kao, mozda nije to taj covek samo se isto zove i preziva kao... hmmmm...slutim zaveru.)


nsarski,

videla sam to gore, pa sam se odmah džilitnula na pokušaj insinuacije, al' ti si to bolje uradio...


Slucajno...

... procitah, Djetic iz Davosa, reko´ sta je sad ovo, ko se ovo nama javlja a taman smo lepo postali inostranstvo, kad ono VI gospodine Djelicu. PA, srecno od PA. I naravno bericetno za ljubljenu nam a posrnulu domovinu.


Dobre vesti, gos'n Đeliću...

... posebno vest da će Mr. Stiglitz biti savetnik nove vlade. U vreme kad Srbija sa zakašnjenjem ulazi u proces globalizacije, njegovo iskustvo će biti dragoceno, posebno ako nam MMF bude prepisivao gorke pilule ;)


:))

Mr. Detlic i Mr. Stiglitz.


Nema sumnje

da je ovo dobra vest!
Kako vidim da je slabo ko komengtarise, osim tebe, a kapiram da Djelic, bar za sada nece ucestvovati, odnosno polemisati s nama i odgovarati na pitanja, mene zanima ne samo otkud Stiglic u prici s Djelicem, nego pre svega moze li se desiti blamaza da Djelic, nakon sto je dobio pristanak ovako renomiranog strucnjaka i jos pride nobelovca, da postane savetnik nase buduce vlade, ipak "izvisi" za premijersku poziciju?
Mozemo li mi sebi da dozvolimo da se zbog medjustranackih prepucavanja lisimo Djelica koji ima ovakve kontakte i ugled, cime se ovde stvaaarno malo ko moze pohvaliti, sposobnog da privuce jednog nobelovca da savetuje vladu Srbije?

Ako te ne mrzi, sta si mislio kad si pomenuo "prepisivanje gorkih pilula" od strane MMF-a?

A zivo me zanima na kog/koje nobelovce Kostunica moze da racuna u svom timu, ukoliko on (ponovo) bude premijer?!


Štiglicovi saveti Srbima

U zemlji koja nije ni počela da suzbija zločinačku državu (primer sa ovog bloga: ubistva vojnika), i koja se na planu administrativnih i ekonomskih reformi bori sa elementarnim zakonima logike, dakle u takvim uslovima Štiglicovi saveti su čist luksuz. Primer: Kako bi glasio Štiglicov savet Dinkiću u slučaju Nacionalne štedionice? Naravno, činjenica da je Štiglic savetnik jedne vlade nesumnjivo ima propagandni potencijal.

A što se tiče zainteresovanosti Srba za Štiglicove savete, evo primera iz nedavne prošlosti, dok je Štiglic savetovao Đinđićevu vladu. Bilo je to, mislim, neposredno pre nego što će dobiti Nobelovu nagradu. On je tada održao jedno predavanje u Privrednoj komori Jugoslavije, na Terazijama. E pa lepo, na to predavanje, čoveka koji nesumnjivo pripada svetskoj intelektualnoj eliti, nije došlo više od dvadesetak ljudi. A tek pitanja, Štiglic je bio zapanjen.


Gospodine Djelicu,

Kao covek koji vec sedam godina zivi i radi u USA, sa zebnjom posmatram sta se desava u Srbiji.Vi zaticete potpuno razvaljenu zemlju.Korumpiranu i unistenu drzavnu administraciju.Javno mnjenje koje ne postoji.
Ono sto mene interesuje, kako mislite da Srbiju povedete u EU sa "vecitim kocnicarima"?Da li cete biti spremni da u vladi sedite sa covekom koji sutira svoje politicke protivnike, a koji je, btw, u kampanji izjavio da "taj Djelic nista ne zna, jer da zna, uradio bi u prethodnoj vladi"?(!?!!)
Kako cete se osecati ako Vas na sednici Vlade doticna persona sutne ili osamari?
Da li ste napravili presek delovanja odlazece vlade, i da li ste svesni kakav je uzasan ucinak ostavila?
Hocete li dopustiti da Srbija dobije vecitog ministra zdravlja, jednog korumpiranog politicara koji je svoj resor shvatio kao izvor vodoskoka za sopstveni dzep?
Kosovo i Hag jesu vrlo krupne teme, ali Vi vec izvesno znate sta se od Srbije ocekuje u tom pogledu.Nemoguce je da Srbija zeli u drustvo evropskih civilizacija, a da pri tome ne zeli da postuje pravila ponasanja u kuci.
Nije ovde, cini mi se, pitanje g.Stiglitz-a ili nekog drugog istaknutog ekonomiste, vec pitanje sistema vrednosti, ponasanja i svesti u Srbiji.Kao prime minister-designate(a nadam se da ste ozbiljni kada kazete da post necete prepustiti nekog drugoj stranci) Vi uzimate na sebe ogromnu odgovornost, svakako da ste toga svesni.
Srecan sam zbog Vaseg poleta, ali nam dugujete objasnjenje sta Vi zapravo nameravate.I sa kim to nameravate.


Koštunica vs. Djelić

O ovoj temi lokalci diskutuju na sledeći način: Koštunica ne sme ponovo da postane premijer, jer onda ne bi bilo lustracije, tajne službe ne bi bile stavljene pod kontrolu, vojska ne bi dobila efikasnu civilnu kontrolu, ne bi bilo demontaže zločinače države, ne bi bilo suočavanja sa prošlošću (i sadašnjošću)...

Međutim, upravo će zato Koštunica ponovo postati premijer.


Tako je Carlo...

..Koštunica premijer a Tadić predsednik.
Idealan tandem...da se ništa od pobrojanoga ne dogodi.


dragooooo

zasto niko kandidata ne pita, osim mene;), sta on misli o ubistvima vojnika ?


Evo Jelena...

Gospodine Đeliću..
Ako budete premijer (što bih voleo,ali ne smatram mnogo verovatnim)šta ćete uraditi na rasvetljavanju okolnosti pod kojim su život izgubili vojnici na odsluženju vojnoga roka u više kasarni u Srbiji i u kojem roku? Hoće li utvrđivanje istine u "aferi" Topčider i sličnim slučajevima biti jedan od prioriteta vaše Vlade?


Evo

... i ja se pridružujem tom pitanju. Ako može odgovor u dva izvoda, čisto da budemo sigurni.


Evo, i ja ga pitam.

G.Djelicu, sta Vi mislite o ubistvima vojnika?
Ne cini li Vam se, MiM, da je to malo bzvz pitanje?Sta ima da misli o tome?Kada postane premijer(ako postane, u sta sumnjam), onda treba da ucini sve da se ubice te dece pronadju, i suoce sa pravdom.U sklopu demontaze zlocinacke drzave.Njegovo misljenje o tome je irelevantno.


Šta ćete, g. Đeliću, učiniti da ubice vojnika budu osuđeni?

U srpskim kasarnama od 2004. na ovamo ubijeno je ukupno 29 vojnika, od toga sedmoro samo u Leskovcu. U najmanje tri slučaja sumnja se da su ubistva bila povezana sa skrivanjem ratnog zločinca generala Mladića, dok se ubistva u Leskovcu generalno povezuju sa ilegalnom prodajom vojne opreme i naoružanja. U svim tim slučajevima, vojska je obaveštavala porodice da su njihova deca izvršila samoubistvo, često im pritom šaljući očigledno masakrirana tela. U svim slučajevima istraga je ili bila opstruirana ili nije ni obavljena.

Ako nekim čudom postanete premijer, šta ćete učiniti da ubice vojnika budu otkrivene i egzemplarno kažnjenje? Šta ćete učiniti da otkrijete razlog zašto su ta ubistva bila serijska i šta mislite da učinite da bi istraga i sudski postupci bili dovedeni do kraja?

Ako ne postanete premijer, šta ćete učiniti kao visoki funkcioner druge najveće stranke u srpskom parlamentu, da ubice vojnika budu otkrivene i egzemplarno kažnjenje? Šta ćete učiniti da otkrijete razlog zašto su ta ubistva bila serijska i šta mislite da učinite da bi istraga i sudski postupci bili dovedeni do kraja?

Zamolio bih vas za konkretne i iscrpne odgovore, ovde na ovom blogu.


Eh, Carlo Ponti,

Pisemo mi ovde u vetar.Da bi se ubice otkrile, da bi se suocile sa pravdom, mora prvo biti demontiran sistem zlocina i uzasa koga je Kostunica gajio sa ljubavlju poslednjih godina."Od oca je ostanulo sinu"-politicki testament Slobodana Milosevica ni radikali ne bi uspeli tako dobro da realizuju.
I sa tim istim Kostunicom bi Bozidar Djelic da pravi vladu?
Da li se g.Djelic mozda seca sta je bila prva izjava Velimira Ilica po vesti o atentatu na Zorana Djindjica?Ja se secam.Secam se da sam povratio.Glasila je:"Pokojnom premijeru nije bilo moguce dokazati da vlast treba deliti".Znaci, Djindjic je ubijen jer nije hteo da "deli vlast".Ko priznaje, pola mu se dodaje!
Dakle, neka prvo g.Djelic objasni koji je to koalicioni potencijal njegove stranke.Pa tek onda o drugim pitanjima.


Interesi g. Đelića

Dragi Igore,

Zločinački sistem ne može da demontira niko do građansko društvo. Drugim rečima, političari koji nameravaju da reformišu društvo moraju da pomognu stvaranje svoje glasačke baze. Iz toga sledi da će Đelić povećati svoje inače mizerne šanse da postane premijer samo i jedino ako bude pomagao građanske incijative koje idu za demontažom zločinačke države. Taj zaključak, naravno, sadrži premisu da je Đelić častan čovek i da neće potražiti prečicu kojom je prethodno s jedne na drugu stranu prešao Koštunica.


Dragi Carlo,

Slazem se sa Vama u potpunosti.Problem je samo u tome sto iz svog referentnog sistema, g.Djelic vec vidi vladu koju je napravio sa Kostunicom, i misli da ce sve biti dobro ako Stiglic postane savetnik te vlade.Sto bi rekao Pol Dirak, osnivac kvantne elektrodinamike, preostalo djubre pod tepih.
Da je to tako, svedoce i izjave g.Djelica.A njegov dopadljivi esej o Davosu moze da zainteresuje samo turiste.
Sto se Kostunice tice, moje misljenje je da je on oduvek i bio na toj, "drugoj" strani.Samo se vesto pretvarao.Podrzavsi ga u kandidaturi za predsednika, Zoran Djindjic nije ni sanjao da je potpisao sopstvenu smrtnu presudu.Bozidar Djelic to zna bolje od nas.
Dakle, za mene je pravo pitanje-ako Djelic zna sta se desilo, ako mu je jasno kom to bloku pripada DSS(a nemoguce da mu nije jasno, jer je jasno i vevericama na Kalemegdanu), ako je empirijski tacno da je DSS zapravo antireformska stranka, zasto onda zeli da pravi vladu sa njima?Nesto tu ne stima, slozicete se.Ili je sve cista kozmetika.
Precica o kojoj pisete je vec nadjena, garantujem Vam.


Đelić i kalemegdanske veverice

Dragi Igore, mislim da je vreme da se ovde uključi i sam g. Đelić, sa odgovorom na neko od vaših (i mojih) pitanja.


Da vas podsetim, DSS ima 47

Da vas podsetim, DSS ima 47 poslanika, DS ima 64. To je toliko realno da realnije ne moze biti. Meni je zao sto DS nema 90, a LDP 50.


Pa na sledećim izborima će biti 50..

...jedino ne verujem da bi ti to voleo.
Imate vi svoje partnere i svoje dogovore i uživajte.
Palma će ministarstvo sporta i omladine, gradiće klizališta po Srbiji.Jedina nezgoda je u tome što će svi morati da nauče da klizaju... Velja kapitalne investicije, nastavlja sa asfaltiranjem, najpopularnijom šljakom u Srbiji. Mlađa će krečiti bolnice i vrtiće i graditi azile za kučiće.NIP će zasijati svom snagom...putuje cirkus iz našeg malog grada.


Ne, ja bih voleo da DS ima

Ne, ja bih voleo da DS ima 140, ali ako neko mora od toga da uzme 50, neka bude onda koalicija LDP. Medjutim, koalicija okupljena oko Zorana Ostojica(GSS), nema za ucesce u vlasti dosta glasova, pa ce i zbog toga Palma da radi ovo, a Velja ono...
Drugo, jedna stvar se ovde ne spominje verovatno zbog neinformisanosti. Nije DSS izasao samo sa Palmom, Veljom, Verkom Stevanovicem(SDPO), vec i sa strankom Miodraga Babica direktora Hemofarma, nekakvim pokretom za Evropu, a cujem da je ta stranka prepuna bivsih Julovaca


Pa eto...

...sve bolji od boljega ti partneri za kojima trčite i kojima šaljete ljubane poruke...Nisam znao da će i JUL sa vama u vladu. Ako, ako...
I nije koalicijka okupljena oko Zorana Ostojića, koga poštujem, nego oko Čedomira Jovanovića. Onoga što ste ga izbacili iz stranke jer voli govoriti istinu..i jer je rekao da je kohabitacija zlo.


Drago ...

... ma ovaj je sve pobrkao :o)


I meni se čini...

Tamara, kažu da je pritisak snižen i da je veći broj ljudi u konfuznom stanju..:)))


Pa šta im to bi?

Onda neka svrate na onaj blog o drogama, čisto da se opuste malo, a ako ni to ne pomaže, neka si barem puste "love generation" i neka ne brinu ništa :o)


Ma bi oni...

..ali boje se videće ih neko:)))
Teško je preuzeti odgovornost i napraviti izbor...


Eee ...

... ako ne preuzimaju odgovornost ... ako im je dobro, onda ništa. Takvi nam ne trebaju :o)


Ima gde trebaju...

...recimo na koncertu pred Skupštinom, na dočeku onog čega nema.:)))


Drago,

prizivate nevolju:)Nemojte da se g.Djelic ukljuci na ovaj blog, vidi da smo ga ogovarali, pa nece vise da bude premijer:)))


Ha, ha dobri ste... Sve vas

Ha, ha dobri ste... Sve vas mnogo volim...


evo dobio sam informaciju da

evo dobio sam informaciju da su lokalci DS-a odbili tu ekipu(pouzdan izvor). Drago, sada mozete da budete mirni


E,moj Karlo Ponti, da li ce

E,moj Karlo Ponti,

da li ce i ovim roditeljima trebati osam i vise godina da obijaju pragove svih institucija ,da se zdrave sa ubicama njihove dece 'da ih isti tapsu po ramenima da klimaju glavama i da i dalje sede tu pred nama i vladaju ovom zemljom.

Pridruzujem se tvojim pitanjima i dodajem,Skupstina ovo pitanja mora staviti na dnevni red.

Naravno,g.DJelicu,hocete li VI ovo da stavite na dnevni red?Cekam sa nestrpljenjem Vas odgovor.

Pozdrav Zanka


ne samo to!

Već i kada će biti uhapšen Ratko Mladić!


Bas tako.

G.Djelic se javio i napisao nam lepu pricicu iz Davosa, o gomilama snega i dahu Tomasa Mana, ali nista ne govori o uzasima koje zatice u Beogradu.Naravno, ako zatvori oci, nada se, mozda nece ni videti.
I jos jedna cinjenica,g.Djelicu-mandat za sastav vlade uopste ne pripada Vama, vec T.Nikolicu.SRS je na izborima dobila 250000 glasova vise od DS.Zapadni mediji su puni naslova o "velikoj pobedi desnih ultranacionalista" i neizvesnoj buducnosti Srbije.DSS je dobila oko 700000 glasova,a SPS oko 250000.Pa Vi vidite koliki je antireformski potencijal.
O toj tragediji Vi razmisljajte.I pisite, ako je moguce.Umesto sto nam pricate lepu pricicu o Stiglicu.Yeah, kao da je Srbija Amerika.


Pa i Tadic je rekao

da je kasno za lustraciju.


welcome!

I drz'te se.


goruca tema...

Quote:
Pitanje klimatskih promena je sve prisutnije. Osecha se reshenost lidera da rade konkretno na tom pitanju jer se shtetne posledice vech pojavljuju, od uragana, preko problema snabdevanja pijachom vodom, rizika epidemija i nekontrolisanih migracija.

Centralno pitanje je samim tim koliko che josh ekonomija mochi da bude odvojena od geopolitike i ekologije.

ova tema ce biti sve prisutnija na vecini medjunarodnih skupova.
I Srbija je deo ove potencijalno tragicne ekoloske price i deo Sveta i njegovih problema .Bolje je da se strateski pripremimo na vreme...

Hvala na ljubaznom javljanju iz Davosa,Gospodine (next) Premijeru :)

x


Loic LeMeur, poznato ime u

Loic LeMeur, poznato ime u Internet industriji i najpoznatiji francuski bloger, napravio je zanimljiv intervju sa g. Djelicem, preporucujem da ga pogledate.

http://www.loiclemeur.com/english/2007/01/davos_07_bozida.html


... pogotovo ono ...

... o Bred Pitu je veoma bitno.


tamara, nemoj da si na kraj

tamara, nemoj da si na kraj srca kad Obe znamo da sta god, ako je o Bredu Pitu, bitno je :-)
bilo kuda, bredpit svuda :-p
(trol, sorry)


Pa to ti pričam ...

... meni je ono o Bred Pitu još najbolje, šteta što je bilo tako kratko :o)


neko je rekao

Bred Pit?:))))


Ma nemoj da kažeš ...

da nisi izdržala do kraja? :o)


tamara/angie!!!

pa cekajte, moji stavovi se sada potpuno slazu sa djelicevim :-)))) jel rekao na kraju intervjua 'Brad, we want you!' :-)))))))) je ga dovodi?! dovodi ga! jeeeee!!!!!!!!!!


Zbog mene ...

... može i bez Angeline :o)


tamara, ta ti zlata vredi

tamara, ta ti zlata vredi :-))


mislish

deo bez Angeline?


taj!

bez Angeline.
trep...


A priča se da se nešto ..

... Pit sprijateljio sa Klunijem, tako da može zbog mene Kluni umesto Angeline :o)


Pa šta će nam ...

... mislim Angelina :o)


e, devojke,

sve smo se razumele, al' 'ajde da prestanemo ovaj trol, barem na ovom mestu,(he-he), nemoj da se gospodin Djelic
oma obesvesti, kako to moze ovde da podje pogreshnim tokom, samo ako kaze pogreshnu rech:)))


E meni je ...

... baš super ovde :o)

P.S.: mislim možemo dole kod Jelice i na neki koktel, ali da se vratimo :o)


e pa ja moram sad malo da

e pa ja moram sad malo da vidim sta je XML schema (ili vec nesto takvo) za sutra, mora da se radi nesto :-(((( uzmite i za mene jedan koktel, S.on.the.B, alcohol-free (a posle posle moze malo).
ps. ako neko ovde iz IT.a moze da mi pojasni to, te mi skrati muke, evo, samo nek mi posalje email. hvala. (trep)


pa ja sam ga upozorila jos u

pa ja sam ga upozorila jos u svom prvom komentu :-) ali znas sta? pa zene odlucuju na izborima :-))))


I OD ŽENA ZAVISI!

... pardon, pogotovo od žena :o)


se secas onog dzingla na

se secas onog dzingla na radju b92 'pravi muskarci To ne rade na misice....uglavnom' :-))))


e pa devojke,

ja pokushala, nije da nisam,pa shta sad mogu,
moram da se povinujem vecini:)))))

gospodine Djelicu, nemojte se ljutiti, navijamo za vas,
al' moramo malo i za nas.


ne

razumem, shta nisam izdrazala?


Ups, izvini ...

... ovo je bilo za Bebu što kaže da je mrzi da gleda, pa ne znam kako se ovde umestilo :o)


mrzi me da gledam...a jel

mrzi me da gledam...a jel bila i slika?! pa znas, ako bi moguca poziciija rezultirala dovodjenjem pitt.a ili u paru sa andjelinom u svojstvu...paaa....naaaa primeeeerrrr....mmmmmm....fest(?!), mislim da bi to opravdalo sva moja ocekivanja! mada, moze i bez festa...samo da dodje. mislim, pitt.


Ma da ...

... pomene da je Pitt snimao svoj prvi film u Srbiji, ako je frajer, mogao bi da sredi da nas poseti. Mislim, Pitt.

Ali dok se to ne desi, čini mi se da ćemo da čekamo neko vreme, for your eyes only :o)


viellllll dank!!!!

pa cula sam sad sve. nego to sam chitala u neki tresh novinama, neka klinka je dala intervju (glorija ili slicno) kako se, kad je bila mala, druzila sa tada.na.usponu.karijere bredom jer je njen cale valjda bio producent ili vec...sad vidimo da je djelic sa tatom frend...sto znaci, brad, we want you! (samo ponavljam reci iz intervjua :-*


Ðelić in English

First and foremost, a hearty welcome to Mr. Ðelić. You, good sir, will be a refreshing change indeed in B92bloggsville. Keep your chin up, but guarded, and if the commentators get you down, take a moment to ponder the tenacity of the beleaguered Mr. Lyon.

Secondly, many, many thanks to Bizi for posting the link to the English-language vid-interview.
http://www.loiclemeur.com/english/2007/01/davos_07_bozida.html

As for the interview itself, Mr. Ðelić comes across as confident, fluent, optimistic, “informed” (great Exit and Belgrade Design Week plugs) and, perhaps most importantly, decidedly 21st century.

The mention of the proposed “Ministry of Information Society” sent 1984-esque shivers up my spine, I must admit, but the explanation quelled my fears. Getting the country online would be an absolute master stroke.

And I’d like to put together the team to shoot the “Brad in Belgrade” documentary – a primetime slot would be guaranteed almost anywhere on the planet.


Gospodine DJeliću...

...izvesna količina koktela mi u ovom trenutku ne dozvoljava da bilo šta suvislo napišem, osim da vam želim svu mudrost i sreću ovog sveta kada se vratite iz Davosa u Srbiju nam.


nebojša,

čeka te, u banji, coctail, što si ga naručio...


O, Jelice...

...hvala ti...od srca!
Po vremenu ovog' posta mozes da vidis koliko sam vec popio. Ovako mamuran, mogu samo da se pridruzim pitanjima oko ubistava vojnika i zar je moguce da roditelji od drzave ne mogu da dobiju odstetu(jedno 100tinjak miliona eura)-ako se, jos zvanicno, ne zna ko je kriv, zna se ko je odgovoran.


Dobar dan.

Dobar dan.


Mirko is here!

Car. Još kad nađe ć,č i š na tastaturi, biće od njega dobar Hyperborejac :). Sve najbolje u trci za premijera, i čuvajte se Lakija i Pantelije!


Suvise dobra..

da bi bila istinita je vest da cete Vi biti buduci premijer Srbije. Srbija nije navikla (osim za kratko vreme Zorana Djindjica)da ima premijera koji je obrazovan po svetskim standardima i koji razume svoju ulogu a to je da je u sluzbi gradjana. Ovo Vase javljanje i elaboriranje dogovora koje ste dosada postigli vise me je rastuzilo nego obradovalo. Eto kakvog premijera mi necemo imati!
Ostaje nam onaj koji nam se obraca samo kad mu treba novi mandat, a i onda ne prica o tome sta je uradio nego nas sve kolektivno izvredja ubedjujuci nas kako se nije desilo ono sto se desilo i kako mi i ne znamo sta se desava, pa je on tu da nam objasni i da nas spasava od naseg neznanja i pogresnih uverenja.


Ajte molim Vas Hermiona,

pokažite malo optimizma, pa nećemo valjda reći da je utakmica izgubljena i pre nego što izađemo na teren.


ja sam optimizam pokazala

time sto sam se posle dvanaest godina vratila u Srbiju po sopstvenoj zelji. Ono sto sam zatekla ne moze se osetiti blogujuci iz inostranstva. Bojim se da gospodin Djelic usred ovolike kolicine politicke nekulture nema sanse.
Ja bih, Aleksandrija, naravno volela da ste Vi u pravu.


Ma u pravu ste Vi,

nego ako nema više ni trunke optimizma onda nema ni trunke nade


Dobrodošli, g. Djeliću!

Mada sam znala da ste uvek puni prijatnih iznenadjenja, vaše pojavljivanje ovde zaista nisam očekivala.

Nadam se da će lideri svih stranaka demokratske provinijencije shvatiti da od vas trenutno nemamo boljeg kandidata za premijera i da im podrška vama može samo koristiti. Takodje se nadam da ćete pri sastavljanju vlade imati prilike da odaberete ljude slične sebi, a da maksimalno zaobidjete razne Jočiće, Stojkoviće itd.

Vaše "(pred-)premijerske izveštaje" iz Davosa će većina nas čitati sa zadovoljstvom.

Pritisak da nastavite sa ovim vidom obraćanja javnosti će se sigurno povećati kad se vratite, pa vam savetujem da odmah počnete da tražite način i vreme da i u budućnosti na blogu bar povremeno iznesete svoje vidjenje aktuelnih zbivanja, a B92 će to, sigurna sam, oberučke prihvatiti. Uostalom, to će biti još jedan doprinos razvoju informacionog društva za koje se vi vrlo snažno zalažete.

Pozdrav
Dracena


Dobrodosli g. Djelicu

Dobrodosli g. Djelicu!!!Nadam se da cete biti premijer!!! Nazalost, nisam optimista!!!...:(
Sve najbolje!!!...:)


cebovanje ili biciklica

evo pre 45 minuta kod Duleta Nedeljkovica napisah da Vam je glavna mana (za premijersko mesto)sto ste malo over-excited i da je aktuelni premijer "bolji igrac" (kao primer naveo sam hipoteticke pregovore sa Tacijem).

Izuzetno cenim sve sto ste uradili do sada. Plasim se da kao izvrstan strucnjak i ekonomista ne zalutate u politici.


Prijatno iznenadjenje

Welcome Mr Djelic in a world of grey (politics) you are certainly on the whiter side of things.

Nadam se da cete ostati s nama. To ce biti svakako dobar potez za vas ali boga mi i za nas.


Ju

kandidat!
Idem sad da čitam obraćanje.


Extra,

, dobrodosli na ovaj blog gospodine Djelicu i zelim vam da za nekoliko dana postanete premijer ove napacene zemlje.


Patnje pregoleme

Cvijus: "Dobrodosli na ovaj blog gospodine Djelicu i zelim vam da za nekoliko dana postanete premijer ove napacene zemlje".

To vam želi napaćeni Cvija, sreski špija.


"Milijunas"

Dobro dosli, g. Djelicu.

Ne znam zasto, ali sada me ovaj blog podseca na "Tko zeli biti milijunas?". (ne u vrednosnom smislu, naravno.)

PS: Kada ce na blog da "dodju" gg. Kostunica, Vlahovic, kao i ostali moguci "kandidati"?


Kostunica da dodje na blog ???

pobogu, ljudi, zar mislite da bi kostunica bio tako uspored i sav nesposoban da ume makar dvokliknuti misem ??


Pa vidiš Peđa da dođu,

napišu i ne odgovaraju. Možda će da zaduži nekoga da odgovara umesto njega:)))

A ako dođe taj dan da nam Đelić odgovara, ja neću samo da ga pitam oko love, jerbo su pretenzije veće, ne samo ministarstvo para.

Hoću da ponovim, u čemu se njegova politika prema Kosovu drastično razlikuje od politike LDP-GS-SDU-LSV???

Jer ako se razlikuje, a on je to lično rekao, onda se ne razlikuje od politike DSS & ostalih takozvanih demokratskih stranaka. Ove druge neću ni da pominjem.

Stvarno, kakva je vaša politika pema Kosovu gospodine Đeliću? Ovo do sada je bilo kao u nekoj magli. Hoću da kažem - nejasno.

Jasna B.


Da, Jasna, ako nas se seti - seti

Za svaki slucaj, postavicu jedno pitanje:

Quote:
...dogovoreno je da se otvori ove godine novi pogon u Leskovcu za proizvodnju ambalazha za lekove gde che se zaposliti nekoliko destina radnika...

Zaposliti nekoliko desetina radnika u Leskovcu jeste lepa stvar, ali zar to ne moze (i treba) da se radi na lokalnom nivou. Posao na eventualnom tenderu moglo bi da dobije neko od mnogobrojnih domacih srednjih preduzeca, ili, (za tu potrebu) novoosnovano preduzece, uz relativno povoljan bankarski kredit. (da banalizujem: prodaju papriku, udruze se, osnuju preduzece, angazuju eksperte - "nobelovce" za kartonsku ambalazu, pobede na tenderu...). Ostaje samo jedno "efemerno" pitanje: kome ide dobit?

Dakle: da li Vlada (i njeni clanovi) treba da posreduje i rukovodi investiciono-ekonomskim pitanjima ove drzave (van sfere drzavnih i javnih preduzeca)? Transparentnost? Sukob interesa?


premijer djelic

Postovani g-dine DJelicu dace bog da budete novi premijer,jer ste covek sa znanjem,energijom,i bicu slobodan da kazem utacijem u visokim evropskim krugovima,posle Zorana Djindjica ostalo je jos samo nekoliko osoba sa takvom energijom,a jedna od tih ste upravo vi,budite ponosni sto ste bili clan njegove vlade i zelim vam da nastavite tim putem i da se izdignete iznad prosecnih ljudi i politicara na vlasti koji vas osporavaju i omalovazavaju,mislim da mnogi mogu i da nauce od vas,ne samo strucnost vec i manire i ponasanje,jos nisam procitao vasu knjigu kada ce nam biti bolje,ali cu to sigurno uciniti zato sto sam siguran da vi niste materijijalista,i da ne pisete knjige kao mnogi radi promocije,ili pak da bi placali advokate,dugove i ko zna sta jos,siguran sam da imate sta da kazete ljudima i da im prenesete poruku i ulijete optimizam.Sve najlepse-novi premijeru.


sve najbolje zhelim

i ujedno predlazhem da recimo sa gosp. Grauerom iz Bloomberga ugovorite promociju beogradske berze jer je i to jedan vid reklame nashih firmi, pogotovo onih koje dobro posluju a potencijalni su izvoznici.

pa nek nam je sa srecom!


Bloomberg

Ako ste iz struke, mogli biste da nam date malo podataka o kompaniji Bloomberg. Mislim da to ne može biti trolovanje, a može nam svima biti jako korisno.


Dobro dosli!

Procitala sam vas post i vrlo sam zadovoljna sto ste nam pisali sta radite i koje korake preduzimate u ondnosu na ekonomsku afirmaciju nase zemlje. To je jedan od ako ne i najvazniji momenat koji mora da se zalaufa na pravi nacin.
Podrska i pozdrav!!!


voda,voda i taj Hubner

Kao sto kazete u vasem obracanju,u Davosu se dosta razgovara o geopolitici i ekologiji kao i o problemu snabdevanja pijacom vodom,sto se tice pijace vode moglo bi se reci da je Srbija tu lider na Balkanu a moze se reci i u Evropi,da li je to eventualno sansa za Srbiju u nekoj blizoj buducnosti taj ogromni potencijal vode,mada ovde ima dosta kompanija koje izvoze vodu nadam se da nisu sve mogucnosti iscrpljene.i jos nesto sto me je pomalo iziritiralo,kazete razgovarali ste sa predsednikom Metro Grupe Hubnerom o sirenju posla i radnih mesta,mozete li reci gospodinu Hubneru da su plate u tom Metrou 15.000 dinara ili manje od 200 eura i da prosecni srbin nemoze da se prehrani od tog novca,i sa takvom politikom prema srpskom radniku ne mora ni da dolazi da otvara nove markete,takodje Metro u Srbiji je jedini u svetu u kome radnici nemaju pravo koriscenja kartica za kupovinu,ruku na srce to je mozda i zbog nasih trgovinskih zakona,ali opet kako da ne budemo po necemu jedinstveni u svetu,ipak sto se tice licno vas ne sumnjam da ste covek sa dobrim i iskrenim namerama.


Bravo

kakvo prijatno iznenađenje da ste Vi gospodine Đeliću ovde među nama blogerima, dobrodošli u našu zajednicu. Od sveg srca se nadam da ću uskoro biti ponosna na našu vladu, a posebno na premijera, što, iskreno ,do sada ove tri godine nisam mogla reći. Osećam u stvari ko da su mi skinuli bukagije, i to što ste ovde govori samo po sebi da se sve menja kad Vi postanete premijer.


Srbija i svet

Poshtovani gospodine Djelicu, a ako je pameti i doslednosti nekih vashih kolega i, poshtovani buduci premijeru,

Zbilja imponuju vesti koje nam shaljete iz Davosa a josh vishe agilnost i elan koji imate u nastojanju da srpsko drushtvo povedete korak napred. U poredjenju sa ovim shto sada imamo, ovaj crni mrak, zbilja vas dozivljavam kao vedro jutro.

Ipak, a u kontekstu vasheg optimizma i planova, zelim da vas pitam shta cemo i kako cemo mi i nasha derutna drzava (dodushe ne propala kao u doba kada ste doshli na mesto ministra finansija) kada nastupi recesija u razvijenom svetu. Pomno pratim berze (Nasdaq, S&P, Dow, Dax, Cac) koje za sada, hvala bogu, sasvim lepo shljakaju ali chiji MACD indikatori (u poglavito silaznom trendu) nagoveshtavaju neka drugachija vremena. Obzirom da su trzishta zapravo spojeni sudovi, kako ce se to odraziti na nashu privredu i kako cemo delovati u tim uslovima?


Banjske goste

obaveštavam da se vraćamo na ležaljke dok se ne pojavi g.Djelić...koktele u ruke, lezi !


Kraljica :)))

Ne znam šta bih rekla, grohotom se smijem :)))))) Ja joj kažem Mico lezi a ona sela


Jelena,

draga, to sedi-lezi, to je blizu...mi smo se u banji lepo ucrvrcali, lete coctaili naokolo, a palo i izležavanje po plažama...


Gde si ti to Jelice?

O kakvim plažama pričaš? Da li sam nešto propustila?

:)))

Jasna

P.S. Ja samo znam da se Beba JJ i ja smrzavamo kao da smo u Sloveniji:))) Još ona danas ne ponese šal. K'o da je pošla kod tebe na ležaljku (na plaži)


Hag

draga, tak sad odgovaram, izvinjavaj...plaža, coctaili, ležaljke i to, je u mom posl. postu, u blog-banji za lečenje postizbornog stresa...načisto smo se raspištoljili...Dobrodošle obe, naročito primerno obučena Beba JJ, a i ti malo da se podgreješ ;)


uprava za agrar

G-dine Djelicu inetresuje me da li ce po formiranju nove vlade(na cijem cete celu nadam se biti vi) biti formirana i uprava za agrar o kojoj se toliko prica,to je prvo bilo interno najavljivano pocetkom ove godine,pa je odlozeno zbog izbora,sad se izgeda opet odlaze zbog formiranja nove vlade.Stvaranje uprave za agrar koliko mi je poznato zapoceo je Mladjan Dinkic i njegovo ministarstvo,interesuje me da li ce vas licni ili intelektualni sukob uticati sa njim,uticati na formiranje te uprave.Licno prizeljkujem da se ta uprava formira i da pocne sa radom.


Dobro dosli na Blog

Dobro dosli na Blog gospodine Djelicu. Volela bih da i u buduce nadjete vremena i svratite na nase picence - blogovacu.

Sigurna sam da narocito sada u Davosu i narocito tokom razgovora sa vasim kolegama tamo i investitorima direktno osecate koliko nam je vazno da beskompromisno odbacimo gvozdene kugle koje nas vuku dole.

Nemamo mi vremena za razne "kupovine vremena",tako svojstvene nasim vlastima, jer dok se ne dovrsi tranzicija i ako brzo i beskompromisno ne resimo dva kljucna pitanja u medjunarodnim odnosima i dok ne napravimo drzavu bez drzavnog kriminala i korupcije u vlasti ni gubitnici tranzicije nece se brzo izvuci iz svog gubitnickog stanja. Znamo kako se opredeljuju gubitnici tranzicije na izborima.

Verujem da Vi mozete i da Vi umete da povucete prave poteze. Gradjasni su uz vas za to, sigurna sam.

Pozdravljam Vas uz punu podrsku za skoro imenovanje na mesto premijera.


gospodine budući premijeru

sa zadovoljstvom ću čitati javljanja iz Davosa i nadam se da će Vam ova otvorenost prema nama ˝građanima˝ ostati u navici i nakon povratka u Srbiju.

I dodao bih jednu VAŽNU reč koju nisam čuo u predizbornim kampanjama .. KULTURA (znam da trenutno niste na skupu kulturnih radnika ali to je više savet za preživljavanje nacije)

:|


tesko...

nadam se da boris tadic nije odlucio da zrtvuje bozidara djelica i da ce imati umeca da ostvari tvrdnju i da B.Dj. postane sledeci premijer srbije.

srdacnu dobrodoslicu zelim u ovu nasu blog zajednicu.

kao hiperaktivan tip B.Dj. ce sigurno naci vremena i nacina da nam se s vremena na vreme obrati i osokoli nase nade da ce i nasoj zemlji krenuti na bolje, da cemo od gradjana 3. reda postati normalni stanovnici evrope...i da ne nabrajam dalje

tezak posao je pred nama i samo fanaticno opredeljeni ljudi ce moci stvarno nesto da promene. ja se nadam da je bozidar djelic jedan od njih.


AKO I DALJE NEKOME NIJE

AKO I DALJE NEKOME NIJE JASNO ZASTO OVAJ COVEK TREBA DA BUDE PREMIJER, I KOLIKO ON MOZE VISE DA URADI ZA ZEMLJU U ODNOSU NA KOSTUNICU, JA ONDA STVARNO NE ZNAM.

ISKRENO SE NADAM DA IMA TOLIKO PAMETI I DA CETE BITI PREMIJER. ZA DOBRO SVIH NAS!!


gadna je samo

okolnost, shto Tadic treba da se nagodi oko toga, a do sada se pokazalo, da je uz minimalan otpor, na kraju uvek pristajao na koshtunichinu varijantu.

Nadam se da ce ovoga puta biti razumniji u shvatanju
razlike za Srbiju, pa da se kao svaki dobar domacin,
izbori za bolju opciju.


AKO ZAISTA POSTANETE PREMIJER

ZBILJA SE POTRUDITE DA RADITE U INTERESU NARODA VIŠE NEGO U INTERESU VAŠE ILI KOALICIONE STRANKE I JOŠ JEDNO:

DOBRO SE PAZITE DA NE ZAVRŠITE KAO ANTE MARKOVIĆ ILI MILAN PANIĆ!!!


Zar nema u Davosu vaznijeg posla?

Gospodin Djelic primoran da za mesto premijera lobira na Blogu B92? I to iz Davosa. Znaci ipak ga Tadic koristi samo kao monetu za trgovanje. Ili misli da vrli blogeri i posetioci imaju neki uticaj kod "narodnjaka"?


biće da je to...

mi smo ovde na blogu poznati kao vrlo predsudni em uticajni, nema ko ne lobira ovde...kako ste nas i Djelića provalili, e svaka Vam čast.


...pa nismo presudni, ili

...pa nismo presudni, ili kako vi to iskljucivo postavljate - niste presudni. (Jer diferencijacija mora da postoji!) Ali uvek vredi pokusati, zar ne?


slažem se

da mora da postoji diferencijacija.


drago mi je da se u necemu

drago mi je da se u necemu slazemo. diferencijacija mora da postoji! ko drukcije kaze taj klevece i laze. jako popularna ta diferencijacija. pa ima diferencijacija po boji koze, seksualnom opredelenju, nacionalnosti, veroispovesti, spolu. vidite, u dobrom ste drustvu.


Vidi vidi

Jelice što smo mi važni pa kod nas lobira Đelić da mu sredimo očas kod Tadića jednu premijersku foteljicu,pa ipak je on neki stručnjak ,a Harvard pa gimanzijica u koju išao Viktor...Lepo, lepo, evo sad ćemo ti i ja i još poneki bloger, fino kod Borisa da mi njega priupitamo za junačko zdravlje i koliko posto on podržava Đelića il' je rešio da ga žrtvuje (ne znam sad jel' za to žrtvovanje ima kakav poseban ritual il' onako improvizuje)...


Alberte,

Mislim da je gospodin Djelić u toku svog školovanja i poslovne karijere dokazao da odlično ume da raspolaže svojim vrememon i da niko od nas nema šta da traži u njegovom rokovniku. Ako nemate neki ozbiljan komentar, ne morate da mučite tu tastaturu ovakvim sitnim pakostima.
O uticaju blogera i posetilaca na "narodnjake" moguće je samo nagadjati. Niko nema pojma ko sve čita ovo naše "mrmljanje u bradu" i kako ono utiče na njih.
Preporučujem vam da tražite nove teme, ove dve koje ste načeli vam i nisu nešto.


dracena,

preporucujem vam da se okanete savotovanja drugima sta da misle ili kazu. jalov vam je to posao. doduse, moze uvek moderator da pomogne...

meni ovaj blog gospodina Djelica lici na lobiranje sto me navodi na pomisao da podrska Tadica nije bas "do poslednjeg daha". moje licno misljenje. nista drugo. vi to misljenje mozete ignorisati, mozete osporiti, mozete se upustiti o tome u diskusiju, mozete ga i (ne)argumentovano popljuvati. mozete pozvati moderatora da obrise. izbor je sirok pa izvolite.


Alberte,

Onda to tako kažite, jer onako kako ste prethodno napisali, zvučalo je pakosno i omalovažavajuće. Što se saveta tiče, tu ste verovatno u pravu. Ipak, moji "saveti" su retoričko sredstvo da izrazim svoje neslaganje. Računam, valjda je malo lakše podneti dobronameran savet nego drvlje i kamenje, pljuvanje, prizivanje moderatora itd. A možda vi volite grubu igru?

Sad vidim da ste zapravo vi meni dali dosta dobrih saveta, predloga i ideja, od kojih ču neke svakako primeniti. Pošteno: ja vama, vi meni, sad smo pretpostavljam kvit, bar što se saveta tiče.

Ali sad imam jedno drugo pitanje: Otkud znate da g. Djelić nema punu podršku DS-a i Tadića? Da li je to izraz vaših želja, strahovanja ili imate neke pouzdane informacije.


dracena, hvala na odgovoru

"Ali sad imam jedno drugo pitanje: Otkud znate da g. Djelić nema punu podršku DS-a i Tadića? Da li je to izraz vaših želja, strahovanja ili imate neke pouzdane informacije."

Meni ovaj Djelicev blog lici na lobiranje (a u svkom slucaju jeste njegov politicki EPP) - by the way, u tome ne vidim nista sporno; i jedno i drugo je i normalo i legitimno - pa ako sam u pravu onda se namece pitanje cemu to? Buduci da Blog B92, kao i celi B92 ima puno veci uticaj kod "liberalne" nego kod "narodnjacke" Srbije (u nedostatku boljih pojmova) konacno pitanje je onda zasto neko lobira kod "svojih"?

Naravno, u pitanju su pretpostavke. Ja nemam nikakve posebne informacije, niti strahove :-) Prihvacam mogucnost da sam pogresno procitao nijanse, pogresno protumacio motive. Djelic ima podrsku Tadica i DS-a "do koske", a ovaj blog je samo jedan moderan nacin da se buduci premijer predstavi javnosti.


Hm!

Pa, covek je nedavno javno izjavio da redovno cita blog 9dvojke


sad pogledah intervju

iz Davosa,

http://www.loiclemeur.com/english/2007/01/davos_07_bozida.html

pa da dodam

Đeliću kralj si

ne sećam se da sam ikada nakon odgledanog intervjua sa političarem bio pozitivno nasmejan :)


hvala na linku, evo pogledah i ja

Znaci "pro NATO" i "Danke Deutschland" Djelicu? Mozda Vas niko nije obavestio da ipak niste "pobedili", kako kazete u intervjuu. Pobeda je kad imate vecinu u parlamentu. Za sada je nemate. A plasim se da je sa "pro NATO" i "Danke Deutschland" necete bas lako osvojiti. Ali nema veze, Samo neka Brad Pitt dodje u Srbiju i svima ce biti bolje.

Moje skromno misljenje: Djelicu ministarstvo turizma da reklamira plutajuce kucice, pa kad naraste (kao politicar) mozda moze da postane i premijer. A do tada nadajmo se da zli direktor javnog servisa ne objavi ovaj intervju i da "pro NATO" i "Danke Deutschland" ostanu nasa mala tajna.


dok ste jos ziveli u Parizu, gospodine Djelicu,...

imali ste jednog komsiju, profesora. fizicar...
onomad jos, pitao on za Vase zdravlje i kako ste se snasli u domovini. pa eto, da Vam ovde to kazem i uputim pozdrave, jer sumnjam da cu imati prilike licno;)
mislio on, zemlja mala, svi se znaju valjda...


Prvi put posle pada vlade

Ante Markovica, pocinjem da razmisljam da se mozda vratim u Beograd. Pusti snovi, sada su tamo mladji i pametniji, ali, cinjenica da se ta misao uopste pojavila, makar i ovako, fiktivno - je dobra vest.

Ucinite ono sto mi nismo mogli tada, osamdesetih, nazalost. Bili su jaci od nas. Navijam za vasu dobru energiju i uspeh.


beogradjana je sve manje u bg

Nunki znam dosta ljudi otprilike generacije 69,70 god,koji su s pocetka 90-tih napustili zemlju,mnogi rade kao ekspetri,mnogi su konobari,sankeri,muzicari.Taj beograd i ta energija ljudi opet je ovde potrebna i bio bih srecan da se bar deo tih ljudi vrati,mozda i deo tog zadatka pada na Bozidara DJelica.


Kad se kaze "generacija 69, 70",

na primer, da li se to odnosi na godinu rodjenja, ili godinu zavrsenja skole, ili nesto trece? Nikad nisam siguran na sta se zapravo misli tom odrednicom.

Konkretno, kad u USA kazes "generacija 2000", to su ljudi koji su zavrsili fakultet te godine. Ako bi se ove godine upisao na fakultet, bio bi "generacija 2011".


kod nas se

misli na godinu rodjenja.


Bocasso

u prelomnim trenucima ako postoji na okupu odredjena kriticna masa motivisanih pravilnih osoba moguci su pomaci (izviini za opste mesto, ali tako je). To se desilo tada, nama. Relativno spontano smo dosli. Jedni druge smo pozivali. Deluje mi da se ponovo desava u Srbiji, hvala bogu.

I trenutno su u Srbiji na okupu neki drugi, u najmanju ruku nista manje kvalitetni, a zelim da verujem - kvalitetniji od nas. Njihova je rec u ovom vremenu. Ne, ne dostaje g. Djelicu kvalitetnih ljudi, treba da mu se omoguci da dejstvuje. Nista vise od toga. No, ni manje.

Rec sada ima tzv. "politicka volja". Zelim da verujem da ce ovog puta, ovim ljudima da podje za rukom da prelome na onu stranu koja je svima probitacnija.


Какво изненађење!

Велики поздрав премијеру :)


Pozdrav novom premijeru Srbije

Samo da pozdravim novog premijera Srbije i da Vam pozelim uspesan rad. Trebalo bi samo da obratite paznju na ove iz DSS-a jer su oni prljavi igraci a o njihovoj nestrucnosti i da ne govorim.


Dobro nam dosli

Gospodine Djelicu.
Iskreno se nadam da cete Vi biti nas buduci premijer vec u ovoj vladi.
Da imamo jos jednog premijera koga se necemo stideti!


Jel to Djelic...

Jel to Djelic pravi malo racun bez krcmara? Ili je toliko siguran da ce uci u vladu, bilo kao premijer, bilo kao ministar finansija? U svakom slucaju, zelim mu srecu. Nadam se samo da ih "tehnicar" nece opet nadigrati.


Pravi malo racun bez krcmara.

Pravi malo racun bez krcmara.


...

a sta ako premijer bude neko treci?
Djelic je samo bio izborni mamac jer je bio znacajno transparentan u Vladi Zorana Djindjica...sta ako se neko drugi sprema...pa ga izvuku taman dok se dogovore ko ce koje ministarstvo da dobije...


Ah, Carobnice, sve je

Ah, Carobnice, sve je moguce.Ipak, ako gledamo empirijski, verovatno je da ce Kostunica opet isterati stvari po svome.A DS se nece buniti radi mira domacega.


Ah...

nisam ni mislila da ce Kostunica da bude premijer...bojim se da je sve vec unapred dogovoreno, samo tvrde pazar zarad javnosti...kao dogovaraju se, mozes misliti...


Blic

Djelić je godinama redovno pisao za "Blic" bez ikakvog ličnog interesa. Zašto sad njegovo pojavljivanje na blogu treba da bude lobiranje? Zašto u svakom postupku mora da postoji neki lični interes? Zar smo zaboravili kako smo Djindjiću učitavali različite lične interese i prljave namere?

(Napomena: Ovo su samo retorička pitanja; Albert mi je strogo zabranio savete kao sredstvo izražavanja.)


Ha, dobro Dracena...

...samo kako znate da je pisao džaba? Zar u ekonomiji postoji "džaba"?
Rukoljub,


??

Zar sve što se radi mora da bude za novac? Zar mene i tebe neko plaća da ovde pišemo? Zar bas niko u ovoj zemlji ne može odvojiti ni pet minuta dnevno za zajednicu?

Kniks, Drago?


Nije reč o tebi i meni...

...reč je o tome da tvrdiš kao je pisao džaba. A ja pitam kako znaš?
Mislim da jedino sa tobom iz DS-a, Koštunica ne bi imao šanse u pregovorima. Tako izvrneš svaku tezu, da je rođena majka ne može prepoznati:)))
Naklon Dracena,


Ah, to?

Ne znam da li mu je Blic plaćao za tekstove.
Ali sigurno znam, mogu se zakleti pred Bogom i ljudima, da kad je počeo da piše nije bilo reči ni o kakvoj, a pogotovu premijerskoj funkciji. To će reći da u Blicu nije pisao da bi lobirao, što ostavlja mogućnost da ni sad nije u pitanju lobiranje, nego jednostavno informisanje naše javnosti o veoma važnom dogadjaju. Složićeš se da smo mi u svom autizmu postali prilično neosetljivi na dogadjaje u svetu i da nam je ovo Djelićevo pisanje zaista potrebno. Ja bih volela da me svi političari redovno izveštavaju šta rade napolju (a i u zemlji), šta su novo saznali, sa kim su vodili srdačne, a sa kim nategnute razgovore, koji su rezultati njihovih razgovora...

Za izvrtanje teza, takodje grešiš, Drago. Samo, ti i ja radimo na sasvim različitim frekvencijama, pa se ne složimo u početku nikad, a na kraju skoro nikad.

Kniks, Drago.


Центарфор

је центарфор :)
Тај што врти лопту, неће имати коме да је дода :)


stiglitz

svidja mi se ova ideja sa josephom stiglitzem. on mu dodje nesto kao lakmus za brzinu promena kod nas. njemu je clinton bio previse nefleksibilan i spor i vise je voleo da slusa neke druge nego svoje savetnike, pa je stiglitz lepo rekao hvala i otisao u WB da radi svoj posao. poznajuci nas, plasim se da se covek lepo spakuje i ode gde ga zele posle nekoliko nedelja. ne dajte to, gospodine djelicu! srecno!


Kao sto se desilo sa

Kao sto se desilo sa direktorom filharmonije - muzem gospodje Zebeljan, na primer.

p.s. Bilo bi mi zao da neko sad ponovo prekida karijeru gospodje Kori Udovicki, ali bih volela da znam da li bi Gosp. Djelic voleo da ima nekog takvog u timu. Meni je zao sto smo se odrekli gospodje Udovicki. Ona je u kratkom vremenu pokazala kako stvarno NB moze biti izvan politike i kako se gradi kredibilitet institucije.


Gospodine Djelicu

Verujem u Vas i nadam se da cete postati premijer ove nase male zemlje. Jedino u Vas vidim osobu koja bi mogla da zavrsi ono sto je Dr.Zoran Djindjic zapoceo.
Rodom sam iz Opstine Alibunar koja je oko 50 km udaljena od Beograda, i spaja dve veoma razvijene opstine u nasoj zemlji Vrsac i Pancevo, locirana na putu Beograd - Bukurest, ali na zalost je jedna od najnerazvijenijih opstina u zemlji. Pa bih vas zamolio ako budete postali premijer ili clan buduce vlade ako mozete nekako da pomognete ovoj opstini. Ima dobru lokaciju i jako dobre preduslove za strana ulaganja (nizak prosek plate, dobre kadrove, velika nezaposlenost).

Unapred Vam zahvaljujem.

Student ekonomije


Hvala...

....sto imate jos uvek energije da se borite za ovu zemlju. Nadam se da ce u Vama moje, Vase i kolege svih struka videti dovoljno jak i dobar primer da i oni urade koliko mogu da bi ovim ljudima otvorili oci, da bi nasoj deci bilo bolje i da ih niko ne folira i laze dok je sveta i veka... Nadam se da ce ljudi kao sto ste Vi i kao sto je bio gospodin Djindjic u ovaj narod uvesti naviku da se ceni ono sto je dobro i kvalitetno uradjeno, da se sa ponosom pruzi ruka i cestita, a ne da se taj rad omalovazava i pljuje.... Takav premijer treba jednoj zemlji, takvo vodjstvo treba jednom civilizovanom narodu....

Sa puno postovanja, svako dobro i sve najbolje...
Veljko


Đelić iz Davosa: Prvi dan

Pozdrav gdinu Djelicu!
U nadi da ce kao premijer Srbije ipak nesto uraditi ,da se ti ljudi koji su otisli iz zemlje kao politicki ili ekonomski "begunci" ,vrate u Srbiju...i ucine nesto za tu zemlju.
Spas


Какви проблеми са Косовом и Хагом?

Што се Косова тиче, ту нема никаквих проблема. Господа западњаци треба да почну да примењују, већ једном, и њихов део Кумановског уговора и Резолуције 1244. Или су сада почели да сматрају да су победили српску војску 99-те.
Што се тиче Хага треба им се предочити да после првих 100 са њихове стране, може да се уђе у даља разматрања.


Јаваш

Па и чак да су победили српску војску, као што нису, јаваш су турци давали недељу две. Ови држе јаваш ево осма година, што само показује да су цивилизацијски далеко испод и Османлијске империје.


Pozdrav Hansu Kastorpu :-)

Postovani gospodine Djelicu,
Veoma sam se obradovala Vasem javljanju iz Davosa.
Nadam se da cete Vi biti premijer jer sam sigurna da ste najbolji moguci izbor za napredak Srbije u svakom pogledu. Posle Zorana Djindjica Vi ste prvi koji poput njega imponuje i, kako neko vec rece, premijer kojim cemo se ponositi a ne stideti.
Sa druge strane strepim jer nisam sigurna da Srbija, vecinska, takva kakva jeste, zasluzuje da koristi i trosi Vase znanje i energiju. Vi se ocigledno dajete nesebicno i potpuno. Hoce li Srbija znati to da ceni, da li vredna toga?


Davanje i primanje

ZJaka: "Vi se (Đeliću) ocigledno dajete nesebicno i potpuno."

Da li to važi i za vas, madam?


Zjako

"Posle Zorana Djindjica Vi ste prvi koji poput njega imponuje ....." Bolje se manite uporedjivanja, kad vec to ne radite objektivno, vec navijachki. Djelicu podrshka bez DSSa & comp.


Pozdrav

Za pocetak da vas pozdravim i pozleim da i posle davosa pisete blog. Netipicni za politicara, delujete iskreno i kao neko ko ima emocije i neiskvaren je covek, sto je za politicare potpuno neocekivano. Zaista osvezenje!!! Jos ako nam premijer nastavi da pise blog, pomislicu da cemo biti jedna od naprednijih zemalja u Evropi...
Sve najbolje i ako nista drugo i izvestaji iz Davosa su zanimljivi i daju malo svetla kao to tamo zaista izgleda. Interesuje neki vas, vise licni utisak, o dogadjaju, ljudima koje srecete i kakav je karakter ljudi koje srecete...
pozdrav,
Milos


..Пулс рерне и шаљичева маст..

..Ray gun makes targets feel like they're on fire..
http://www.msnbc.msn.com/id/16794717/wid/11915829?GT1=8921

цитат..
Ovde zovu samo one koji su, kako bi rekli Amerikanci, “newsworthy”, ili, po nashoj terminologiji, aktuelni...
пошто видим да већину блогера интересује гдје је ту србија..(нова влада)..у цијелој тој причи давос..гдин.ђелић..итд..било би занимљиво да можда у неком
следећем јављању напишете и нешто о ираку...гдје то све иде..а посебно да ли фармацеутска индустрија коначно има своју шансу..посебно црногорска..у извозу Ш А Љ И Ћ Е В Е
масти..па богами..широм свијета..


Gdine Djelicu

mlađi komšija od preko puta iz F.Kluza želi Vam da ako kojim slučajem neko da Koštunici da ponovo bude premijer, lepo zaboravite ovu našu rupu od države jer nam onda nema pomoći.

veliki pozdrav


blogalno zagrevanje

Hi od Jelene Milic. Dobrodosao. Nadam se da ces naci vremena da ostanes na blogu i posle Davosa.

STA CES TI DA PREDUZMES OKO SLUCAJEVA POBIJENIH VOJNIKA NASIM KASARNAMA OD 2004 NA OVAMO?

for more info see

http://blog.b92.net/node/3967
http://blog.b92.net/node/3814
http://blog.b92.net/node/3769
http://blog.b92.net/node/3760 etc

Otovrili su zajednički dinarski žiro-račun kod Banke Intesa. Broj žiro računa 908-16001-8 Kartica dinarskog računa 51-102-0001820/4 Ime i prezime: Milijan Kostić


Pismo premijeru

Covek poput Vas, sa Vasim obrazovanjem, iskustvom, ali pre svega manirima, definitivno je zasluzio mesto premijera ove jos uvek nesrecne drzave. Samo neko sa Vasim osobinama i kvalitetima moze naapraviti korak napred za zemlju koja ima ovakve probleme. Takodje mi se mnogo dopala Vasa ideja da ucestvujete u blogu, pogotovo na nacin koji ste Vi izabrali, ovako deskriptivan, kao Izvestaj, za koji verujem da je pisan od srca, iskreno.
Veliki pozdrav!


Ovo je, svakako, pravi

Ovo je, svakako, pravi pristup novom nacinu poslovanja i razmisljanja, politike generalno. Dodirljiv i stvaran politicar. Neko ko zeli da bude bolje. Imate potpunu podrsku i to ne samo moju.
Pozdrav


Dobro dosli

gospodine Djelicu i srecan Vam rad u dalekom Davosu....i nadam se, iskreno se nadam da cete biti nas sledeci premijer i ovu jadnu zemlju bar za milimetar pribliziti Evropi....pametni,duhoviti,obrazovani,kulturni,sarmantni, eh da je vise takvih gde bi nam bio kraj....mozda ipak ima nade za nas.....


priche iz neprichave

Gospodine Djelicu ne znam svrhu vashe priche iz Davosa bolje nam prichajte o Ali Babi i 40 razbojnika kako napraviti kucu sa tetkinog kreveta ili kako sam kupio yuga cabria a vozim se u BMW-u nisu svi ovde ludi i da nasedaju na vashe priche iza kojih stoji samo jedna stvar a to je cash i moc.Vi da neshto vredite otvorili bi VASHU privatnu firmu i radili u francuskoj zato ne mojte da prichate prichu o patriotizmu i ljubavi prema srbiji nego bolje prichajte prichu o kombinacijama koje radite i koje cete raditi (naravno da znam da puno trazim).Zelim samo da napomenem da nisam pripadnik nijedne partije i da me politika uopshte ne zanima ali me strashno nerviraju priche o vama velikim filantropima a ustvari ste obichni cinici i razbojnici koji misle da su iznad svega na svetu.Znam da necete nikada da se slozite samnom samo bi bilo lepo da deo para koje otimate poklonite u humanitarne svrhe i na taj nachin da se operete barem 5 % od onoga shto radite u ovoj napacenoj zemlji.Ovo shto pishem ne vazi samo za vas nego kompletan nash politichki establishment (kakva gruba rech za pljachkashku grupu).Primite puno pozdrava od 400.000 Srba u egzilu i josh ostalih 5.000 000 u pripremi za odlazak....Ko ode zadnji neka ugasi svetlo....Pozdravi....


O gospodine Kristian

i Vi ste iz one klike "svisuisti" a take najviše volem...Međutim eto radujem se da ovde ima različitih mišljenja...


nisu svi isti :)

Oni koji nisu isti ne bave se politikom nego poshtenim radom zaradjuju a ne prodavanjem magle ...


Za šta se Vi zalažate...

..Kristiane, kako vidite svet bez politike? Mislim, šta i ko će Vam to omogućuti da pošteno radite i spasiti vas od prodavaca magle? Jeste domislili neki drugi model?
Jeste, tačno je, tamo gde je najveća moć postoji i najveća mogućnost zloupotrebe. Tačno je da i svaka moć želi biti apsolutom. Jedini, kakav takav lek protiv toga, jeste kontrola vlasti, a ona je moguća samo ako učestvujemo. Gađenjem prema vlasti, ne možemo je kontrolisati niti suzbijati ono čega se gadite.


možda bi umesto

vredjanja i dobro ustoličenih parola produktivnije bilo postavljati konstruktivna pitanja, dobiti neke odgovore, (složićete se da je mogućnost komunikacije sa onima koje biramo dobra stvar), pa onda videti šta se (ne)činilo - komentarom "...da ugasi svetlo" ne vidim kako bilo ko može doprineti želji (a trebalo bi da je imamo svi), da živi pristojan život!
Na kraju, ne vidim poentu naglašavanja nepripadanja ni jednoj partiji, a još manje svrhu reči da Vas politika uopšte ne zanima, kojom samo dokazujete da pripadate onom delu, kako kažete - napaćenog naroda - koji bi, da opravdanje za sopstveni neuspeh okrivljuje uvek nekog drugog, i ako je to suština bilo kakve borbe, Vama ne preostaje ni svetlo da ugasite, pošto ga nikada niste ni upalili.


Gospodine Đeliću

Hteo bih da pohvalim Vas rad i zalaganje za buducnost nase zemlje. Molio bih Vas da istrajete u tome i obavezno da budete premijer jer to zasluzuju prvenstveno oni koji su glasali za DS i Vas kao premijera kao i nasa zamlja. Puno znanja, srece i umesnosti u pridobijanju investitora i pozitivne energije iz Davosa.


Mala ispravka...

...Čarobni breg...
Pozdrav budućem premijeru.


Biljana 77

Da, izgubljen u prevodu :)


Predlog

Postovanje g.Djelicu.

Zelim vam sto vise kontakata slicnih ovima koje ste nam opisali. To je jedini put ka normalizaciji.
Predlog: Srbija bi trebala, zbog loseg rejtinga koji ima, da, iz drzavne korporacije, osigurava u maksimalno mogucoj meri, strane investicije. Pojednostavljeno-iskoristite Mladjov harac da smanjite rizik za strane investitore, a ne da samo gradite puteve i zicare.

Srdacan Pozdrav


Premijer Boža

Pozdrav budućem premijeru,
Kakva razlika između dva kandidata za premijera,
Boža je u Davosu i dogovara poslove za našu državu.
S druge strane Koštunjavi je pokazao da mu čak ni matematika nije strana. Eto pre par dana sabrao je čovek koliko su sve glasova osvojili i zaključio da nema boljeg i lepšeg čoveka od njega! o stručnosti da i ne govorimo. Mora da je za matematiku povukao žicu od Šormaza!
Dok Boža dogovara saradnju sa svetski priznatim ekonomistima,Koštunica razmišlja da izbaci još jedan klub iz Srbije u takmičenju rukometašica, jer igrati protiv tamo nekih Albanki sa Kosova je jeres, a valjda to nije predvideo ni svojevremeno Car Lazar.
Hvala Ivani Konstantinović što je u sinoćnjem dnevniku obavestila nas koji nisu redovni posetioci bloga da svoje impresije ovde daje i Boža Đelić.
D.


Kontakt sa gradjanima

je jedna od najvaznijih stvari u pravoj demokratiji, mislim da je ovo jako dobra ideja i da bi trebalo da se nastavi i nakon Davosa, posebno ako Gosn. Djelic postane premijer. U nekim razvijenijim zemljama, predstavnici naroda imaju redovnu komunikaciju sa svojim gradjanima sto je jako bitno da bi se osetio puls vlasti, kao i naroda.
To je odgovornost politichara pred nama koji ih biramo da rade za nas. Plashim se da nije mnogo medju nashim politicharima koji to razumeju.
Pozdravljam ovakvu inicijativu i nadam se da buduci premijer nece biti jedini koji na ovaj nachin komunicira sa nama.

Najzad u Srbiji postoji svest o odgovornosti politichara pred narodom (barem kod nekih), namerno ne kazem svojim glasachima jer politichari treba da budu odgovorni za sve nas i pred svima nama.
:D


Dirty

Nisam siguran da li je uracunao i glasove Obrena Joksimovica? Meni je promaklo ali verujem da Kostunici nije. Svakako ga treba podsetiti jer to moze biti presudan argument u natjecaju za premijera!


A nevazeci listici?

A nevazeci listici? Kako je njih ispustio? Pa valjda su i oni glasali za bivsu vladu? Mislim, cim nisu protiv...


Nije li malo rano za konsultanta?

Pa, gospodine Đeliću, niste li malo poranili sa pronalaženjem konsultanta za novu Vladu Srbije, kada se niste dogovorili sa svojim koalicionim partnerima, koji su prethodne tri godine urušavali Srbiju (kleronacionalističkom Demokratskom strankom Srbije i interesnom grupacijom, u narodu poznatijom kao G17 plus)? Možda bi oni hteli da im konsultant bude neko iz Srpske pravoslavne crkve, na primer?


stvarno impresivno

Veliki kompliment za Srbiju i gospodina Djelica, da je pozvan da prisustvuje tako vaznom skupu.

Pokusavam da zamislim da su pozvali drugog kandidata za premijera Tomu Nikolica, znam da je nemoguce, ali da se kojim cudom nasao tamo i zapodenuo razgovor sa nekim nobelovcem
- A Vi ste kandidat za premijera sjajno, sta ste po zanimanju
- Ja sam gradjevinski tehnicar, ali ne bavim se time
-Lepo a sta je polje Vaseg interesovanja
-Pa bio sam jedno vreme grobar.....
O cemu bi oni mogli da pricaju, ne verujem da ljude u Davosu i na slicnim skupovima interesuju prazne price,floskule, unapred naucene recenice i serije uvreda.

Stvarno se odlicno osecam, da buduci srpski premijer ima u CVu i Harvard i Sorbonu i da zna Engleski i Francuski, i kad razgovara sa nekim drzavnikom, da ostavlja utisak kako smo mi Srbi pametni i obrazovani i kako sigurno nije jedini u Srbiji.


ljubav ne moze da ceka?!

Sta cete da uradite da meni vise ne treba bugarska tranzitna viza na putu ka Turskoj?

Turkish poskupeo, a JATom necu ni da su poslednji (last je ipak Alitalia)


I Sinod je u igri

Ponuditi Kostunici neko vrlo istaknuto mesto u Sinodu i tako ga na vreme resiti ovozemaljskih problema a posebno nas osloboditi njegovih resenja. Naravno, to podrazumeva da povede i najvernije saradnike.


Sve se bojim..

...da će Sinod nama pre preporučiti Koštunicu:)))


Carobni breg

Junak "Carobnog Brega" dodje u sanatorijum na 2-3 nedelje a ostane 7 godina. Ima li tu paralele sa Bozom? U sanatojumu nailazi na lude ideje od raznih eksentricnih likova (parealele- Karici, Zivkovic i pocin je da se prilagodjava istim). Iz sanatorijuma odlazi u rat (izbori).


Mnogo je bitnije da budući

Mnogo je bitnije da budući predsednik vlade (ko god bude stekao mandat za to) ima viziju i sposobnost da komunicira sa građanima soptsvene zemlje makar i na srpskom jeziku. Malo mi je mučno da posle raznih Karađorđevića, Broza, Panića a o stranim guvernerima-ambasadorima da i ne pričam, opet doleti neko ko nije savladao elementarnih 7 padeža.

Osim lepog CV-ja i turističke ponude Srbije za međunarodne blogere, ne čusmo i ne pročitasmo ništa osim gomile neoliberalnih floskulica i napamet naučenih mantri. Za vođenje Vlade, potrebno je mnogo više i mnogo bolje od podvriskivanja: Pro-NATO (ordinarna glupost budući da je deo naše zemlje pod okupacijom istog pakta u čije smo predsoblje gurnuti mimo demokratske procedure i mimo bilo čije saglasnosti) i onog glupavog "Vielen Danke" (koje je, povrh svega, i nepismeno).

Toliko o "svetskom čoveku".


čovek za sve

ljudi, pogledajte kako je efikasan ovaj čovek - ja njega predlažem za sve u našoj budućoj vladi!!!

kod MiM - post u 13:19
kod Milana - u 12:22
kod Bože - u 13:29

Vidim da se i kod Bože bavi gramatikom, mene kod Milana nazvao tetkom - mora da je vidovit, postala tetka pre manje od mesec dana, pa, evo, urgiram ovde, da se otvori neko novo ministarstvo predvidjanja - malo mi onaj tarot na TV Jagodina, gde kaže čovek: "Za šest nedelja i sedam dana dobićete koverat, pravouganonog oblika. Sad Vi recite ako sam nešto pogodio!"


Ma šta kaže ...

... koverat pravougaono oblika? Pa to je prosto da ne poveruješ.

P.S.: a mene zanima kada će ovde izveštaj 2. dana, u naslovu još uvek piše 1. dan, a mi već duboko u drugom.


eh, Tamara

jedno veče, rekoh - 'ajd da vidim!
Šta da vidiš, čoveče!!!
Ljudi zovu ko blesavi, ovaj tamo priča gluposti...oni srećni, kažu - Pogodili ste, gospodine, finansijski problemi i bolest unutrašnjih organa!!!
Mene zanima kome odgovara ovakav tip šou programa?
Takodje me zanima zašto se to ne sankcioniše?
Nogice i Tarot - odlična kombincija za reformske inicijative!!!
Tu ti drugi dan nije ni potreban - u prvom je sve već rečeno!!!!


Ovo ...

oko Tarota ne mogu da verujem da je moguće, ali ako su pobedili SRS, onda je sigurno i to moguće.

P.S.: a ovo oko drugog dana, hvala na odgovoru, čisto da ne očekujem ništa, ako je već sve rečeno :o)))


drugi dan

se odnosi na tarot - šta će ti drugi dan, kad ti čovek sve lepo kaže, pa ti u tom svetu budućnost nije ni potrebna...


Ma u pravu si ...

šta će nam budućnost, kad je već sadašnjost toliko zanimljiva :o)


Snezana

sa nogicama smo skrenuli paznju na kolaicionog partnera eventualnog buduceg premijera iz DSSa. Ochito da se u Jagodini kriju signifikantni ups! koalicioni potencijali :))


Svetu se ne može ugoditi...

... Imali smo sjajnog predsednika vlade. Bio je pametan, sposoban, vredan, kulturan, znao je sve padeže... i šta? Ubili su ga Srbi koji smatraju da su "veći Srbi" od ostalih?

Ja se zaista plašim ako nam posle ovog perioda neaktivnosti i neobaveštenosti opet dođe neko sa voljom da radi i počisti ono što su prethodnici sakrili pod tepih.... Šta će mu se dogoditi?

Možda Srbija zaslužuje Koštunicu-Velju-Palmu na vlasti. Ovaj prvi verovatno dobro stoji sa padežima, ali " s kim si, onakav si" :)


Dragi moj Bozzo!!!

elem i mi obicni smrtnici smo ponekad negde bili...pa ponesto znamo i o tim sajmovima politike i biznisa.Ja sam sa poc Ivanom Djuricem, N.Cankom i R.Ljajicem, 1997 godine bio u Crans Montani na Forumu, te godine kada predsedniku Jugoslavije Z.Lilicu nisu dali ulaznu vizu....To kazem samo zbog napomene da nemam tu vrstu impresioniranosti, poput tebe, ali ni kompleksa u tom drustvu...takodje sam siguran da bih zimsku idilu opisao nesto uspesnije od tebe...kao sto si ti vestiji u ekonomiji, makar se i ja formalno zvao ekonomistom...Tako da se manemo vise velikih reci i demagogije, jer je kampanja prosla ili ti jos mislis da traje kampanja za premijera?? Ta stvar je zavrsena, dakle Voja je premijer....a ti naravno mozes biti samo dopremijer...Verujem da ces nasesti i ti, kao poc Djindjic, na Kostunicin tzv legalizam, te da ces se latiti posla uz Velju, Jocicca i ine.Mashala!!!Jos bi Vam falio samo Palma, pa da bude komplet...ali to je Vasa (nasa) stvar, pa kako nam bude!
Ipak jedno KONKRETNO PITANJE:
Zanima me u kom si svojstvu u Davosu, kao B.Djelic, OK, kao bankar, lider..OK, kao clan DS-a, OK, kao potencijalni premijer OK...ali sta nije OK...kako znas da ces sve sto ugovaras, o cemu pricas, realizovati, kako znas da stvar sa Vladom nece pucci...pa ispadnes iz igre...Zasto saljes poruke koje imaju vecu politicku, nego ekonomsku podlogu, a ipak si real ekonomista, ili si u medjuvremenu postao vise politicar,,,,Kako si i u cije ime pregovarao sa D.Stiglicem...ili je vec postignut deal sa V.Kostunicom..pa te je on i poslao??? Deal sa Kostunicom je deal sa djavolom pa ces, ako on kao takav postoji, vrlo brzo videti da Vlada Z.Djindjica nije isto sto i Vlada V.K.....
Eh moj Bozzo...tezzak je put od blagajnika BK-a, kako su te nazivali oni sa kojima ces sada deliti stolicu u Vladi, do njihovog potpredsednika...
Neka te sreca prati...a i nas sa Vama!
TVOJ SABORAC IZ DOS-A
B.Kovacevic Cole...(znas poklic jos uvek-Zivela Sumadija!)


Djelic: "Do tada,

Djelic: "Do tada, dobrodoshli u moj Davos."

Hvala, kad cemo mi doci u NASU Srbiju gde ce npr. ubistva vojnika i ostali drzavni zlocini konacno biti rasvetljeni i sankcionisani?

Sta cete vi uraditi po tim pitanjima?

Zeleo bih da verujem da odgovori g. Djelica iz Davosa nece biti u duhu Tadicevog savetnika Krstica, ali nesto sumnjam.


Gospodine Djelicu,

Konkretan odgovor, molim-sta cete sve preduzeti da se rasvetle ubistva mladih vojnika u poslednjih nekoliko godina?Postoje jasne indicije i da su neki od njih likvidirani zato sto su videli skrivenog ratnog zlocinca Ratka Mladica.
Da li cete, i kako, kao buduci prime minister(a da se niste salili da isti ne postanete!Vasa stranka nam usi napuni da ste to Vi, ili posle Vas kancelar Klingonske Zvezdane Imperije) goniti oficira koji je udario samar Milijanu Kosticu, ocu jednog ubijenog mladica?Da li ce ta zver u ljudskom oblicju dobiti momentalni otpust iz vojske i biti razalovan?
Konkretno molim.Da ili ne. I ako da, sta.

P.S.Sta cete raditi politickim inspiratorima ubistva Zorana Djindjica sa kojima nameravate rujno vino piti u Vladi, sledecom prilikom.


Gospodine Djelicu,

Ova drzava ( kao valjda i druge ) postoji zbog ljudi?
Kao (moguci) premijer hocete li raditi sa svojom vladom na ustolicavanju postovanja ljudskog zivota i ljudskog dostojanstva u ovoj zemlji?

Za mene kao gradjanina to prevashodno znaci rasvetljavanje i hapsenje pocinioca (i svih koji su na bilo koji nacin umesani) ratnih zlocina, ubistva mladica u kasarnama Vojske ( koji su bili na redovnom odsluzenju vojnog roka).

Nema drzave na svetu koja moze da pociva i da traje na zlocinu.
Nema para, nema investicija koje mogu drzavu koja lezi na takvom temelju da ozive!

Zrtve zlocina se ne mogu i ne smeju zaboraviti.
Premijer ove zemlje treba da se budi sa ovom mislju!


MoTiVacija

Sjajno sto je neko motivisan i kultivisan da radi nesto za ovu zemlju sad i odmah.

Daleko smo od loseg ali smo vrlo blizu boljeg!

Lee


I Peter Gabriel je u Davosu

Singer Peter Gabriel is making his case for social justice at the annual World Economic Forum. Gabriel said Thursday he'd like to see the economic forum take on more of a social conscience.

"From my own point of view, I would love to see an integration between the world economic forum and the world social forum, but I think that's an unlkely dream," said the former member of the group Genesis, who's now 57.

Gabriel is a co-founder of Witness, an advocacy group that has trained and supported thousands of human rights activists in dozens of countries to use video as an advocacy tool.

"So you have big business people, governments making deals for sure but there's also an opportunity if you have a cause like we have," said Gabriel, who's in Davos.

Gabriel is promoting the Internet as tool that gives ordinary people the power to fight injustice and abuse.


Pa, naravno da je tamo. On

Pa, naravno da je tamo. On je takodje vazan chovek. Svet bi izgledao mnogo bolje kad bi ga sachinjavalo vishe na taj nachin vaznih ljudi. Za razliku od mnogih tamo, on zaista misli ozbiljno to shto radi.


Gospodine Đeliću,

šta ćete kao premijer učiniti da se rasvetle ubistva 29 vojnika u srpskim kasarnama, vojnika koji su redovno služili vojni rok u mirnodopskim uslovima?


Đe češ protiv ovih jado?

Ajd' sljakaj a kada dodjes overi i ti svoje oponente odje.

Ako pada sneg - pozeli nesto.

Za zagrevanje: http://www.youtube.com/watch?v=KipU3CSUODY

Pozz


Лош енглески, јак пољски акценат.

Поред веома лошег енглеског, и веома лошег политичког наступа, залагања за ИТ и не схватања да ће то што говори да виде СВИ, шта још... Пољак који покушава да преузме и ту Србију. Зашто овај човек није стављен на ЦНН рекламу србије да објасни, са оваквим акцентом, покретне слике.