Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Sećate li se Radovana III ?

RADOVAN IIIRADOVAN IIISećate li se Radovana III i one rečenice kojom on konstatuje da je i Stanislav prešao na stranu Vilotića (njihovu stranu)..."E Stanislave, kurvo stara i ti me izdade, predje na njihovu stranu....pa onda  Radovane ajd i ti za njim, na Njihovu stranu...." .Nekako se dosta toga iz te izvanredne crnohumorne komedije, Kovačević-Radmilović, pretočilo u život, poput podnaslova jedne druge Kovačevićeve drame u kojoj "..pozorište potkazuje život".

Kakve to veze ima sa politikom, izborima, novom Vladom....Poverljivi izvori kazzu da ima, a računi i računice se lagano svode, ne samo u kabinetu predsednika Tadića, već i manje više u svakom objektu, javnom i privatnom, namenjenom za okupljanje gradjana.Čak su se i mnoge kladionice, namirisavši profit od toga, uključile u to trange - frange poigravanje sa glasovima birača, koji nesrećni i ne slute da bi njihov glas dat jednom političkom bloku, mogao za noć sasvim lagano i legitimno da predje u drugu "kutiju".

Svojevremeno je Vuk Drašković sa svojim pajtosima i jatacima nastupao pod sloganom " Svi, Svi, Svi...", a onda mu se desi, da mu potonji Veljo i Verko, ne baš u isto vreme, okrenu ledja sa sličnim sloganom " Svi, svi, svi ...ali na drugu stranu!"..I tako svi, svi, svi čas na jednu, čas na drugu stranu... Sećate li se šta je sve izgovorio Veljo, Čačanin, za Labusa u jednoj od kampanja, pa se iza toga desi da mu Labus postade potp. Vlade u kojoj je Veljo bio zadužen za kapitalne investicije. Kakva država, takve i kapitalne investicije! Nedavno su Djelić (kandidat DS-a) i Dinkić (ministar finansije u ostavci!") razmenili nekoliko "prigodnih komlpimenata", da bi vrlo brzo uvukli rogove i saopštili da zbog gradjana Srbije, njihova sporečkanja ostavljaju sa strane (do prve prilike, reklo bi se), jer interes gradjana Srbije je da njih dvojica saradjuju???AJDE (Što bi rekao Radovan)

Elem izborni rezultati i njihova matematika nam govore da bi Vladu najlakše mogli da sastave DSS i SRS, ali kako stvari stoje to baš i nije (ne)moguće, ali da tu kombinaciju ostavimo po strani...Druga kombinacija da se DS i DSS dogovore i uz dobru volju drugih, izvan SRS-a i SPS-a, ipak sačine Vladu, Vladu kompromisa u kojoj bi svako ponešto dobio ili izgubio, ali se ne bi išlo na nove parlamentane izbore, od kojih bi realno samo radikali imali koristi. Medjutim šta ćemo ili koga ćemo za premijera? Veliki legalista V.Koštunica zna da je poražena strana na ovim izborima, te da će ako sad popusti biti brzo  zaboravljen od istog mu i omiljenog srpskog naroda. Ajde de, možda baš ne bi bio zaboravljen, ali iskustvo Vuka Draškovića mu se kao mora pojavljuje svake noći u njegovim nemirnim premijerskim snovima. DS i Tadić, na drugoj strani su sigurni da je sada jedinstvena prilika da se Koštunici, kao povampirenju Miloševićevog oblika vladavine, udari "glogolov kolac"...Čini se da je pred nama nerešiva zagonetka, zarad koje kladioničari trljaju ruke jer sigurnog fiksa nema...Tada na scenu stupaju oni koji mogu da nameste rezultat...Tu kombinaciju još nisam video u javnosti, ali mi nešto pade na pamet da bi Veljo kapitalac & Palma & Verko-Hilendarac, po ko zna koji put mogli da podignu sidro i kažu onu istu rečenicu s početka ovog teksta " A sad ..SVi, svi...na ovu stranu ! ".Tako bi se narodnjaćka koalicija prepolovila, a sa druge strane obale ostali bi SRS, DSS i SPS(koji bi pokazao dobru volju da bude prisutan ako ustreba).SRS i DSS (bez Čačana i ostalih) tako ne bi mogli da imaju potrebnu većinu za opstrukciju ove kombinacije,  a LDP bi mogao časno da podrži manjinsku Vladu (pa i da eventualno u nju udje)...Elem dobili bi novu Vladu , kao mešpajz demokratskog i narodnjačkog bloka, DSS i SRS bi konačno i formalno bili na istoj strani(opozicionoj !), a ostali bi, svakom po malo dobili parče vlasti. LDP bi se tako pomirio sa svojom maticom, a svi ostali bi bili marginalizovani.Tadić bi time učvrstio koaliciju i za predsedničke izbore, a za lokalne bi ponekome nešto popustio (Verku za Kragujevac, Palmi za Jagodinu, Velji za Čačak.....)

Sećate li se onog reklamnog slogana "Izgleda šašavo, ali mene više glava ne boli" ili onog naizgled nerešivog zadatka kada na drugu obalu reke treba da prevezete vuka, ovcu i kupus....pa prvo...! Ma, ajd sad, da ne učim one koji to bolje znaju.

A sad Radovane, svi, svi, svi....na ovu stranu!

BKCole

PS: Naravno ova kombinacija može biti eventualno  u igri sa visokim koeficijentom rizika, ali je tada i dobitak, za neke, veliki...Nešto mi se Veljo uzmuvao...!

Više OD NAS NE ZAVISI, jer mi smo svoje rekli!


Od nas zavisi

I tako Ceda najavi da NECE da ulazi u vladu odnosno da NECE da podrzava radikale (iz srs-a ili ove druge iz dss-a)i tako baci u vodu svoj slogan za izbore da "Od nas zavisi".


Ne ja nisam to rekao

tako da procitajte malo pazljivije....samo sam napravio jedan moguci scenario raspleta...nemam ni jedan argument za to.,...mozda bude sve drugacije...
Ovo je samo jedna varijanta!Mozda ne/moguca...
BKC


Secam se izvrsnog

Secam se izvrsnog Radmilovica koga sam gledao uzivo, ne i glupog Kovacevicevog komada.


Ne bih se slozio oko komada D.Kovacevica

mozda nije njegov najbolji tekst...nije sigurno, ali tekst je preuslov dobre predstave,,,Cinjenica je da mu je Zoran Radmilovic udahnuo zivot...ali nemojte potcenjivati predlozzak
poz
BKC


Malicioznost je bolest.

Napišite Vi, Zoksteru, bolji, pa nam se javite da idemo da gledamo.


?????

pretpostavljam da se Vas odgovor odnosi na Zokster.a..ali,,cak i u tom slucaju..Ima pravo covek na misljenje,,,,Licno mislim da DKovacevic ima daeko boljih tekstova nego sto je Radovan,.Uostalom posle par repriza, koliko se secam predstava umalo nije bila skinuta sa repertoara kao nezanimljiva, dok je nije uzeo u ruke Z.Radmilovic...tako nekako je svedocio i M.Draskic......Ako bih ja pravio rang listu...ako me neko pita..onda bi svakako islo...ovim redom: Maratonci, Sabirni centar, Profesionalac,Klaustrofobicna...npr...mada je pitanje o cemu razgovaramo.Ako pricamo samo o tekstu to je jedna stvar, a ako pricamo o filmovima druga, ili o konkretnim pozorisnim ostvarenjima...U svakom slucaju DK je jedan od nasih najuspesnijih pozorisnh pisaca,sta god ko mislio...pa i nezavisno od politickog angazmana...i te stvari ne treba dovoditi u vezu....TALENTOVAN, NADAHNUT, DUHOVIT, POZNAVALAC MENTALITETA......ali to je sada vec sasvim neka druga prica...da ne duzzim..U svakom slucaju nema potrebe da diskvalifikujete sagovornike zato sto ga mzda ne vole..To je njihov izbor...pa vam molim bez te vrste uvreda..nista vise!
POZ
BKC


znate

ima ko nema lepu reč ni za šta, pa se sam diskvalifikuje, ne treba mu pomoć. Posebno ne moja. A glup je uvreda okreni obrni. Pa prema svecu i tropar.


Nisam toliko prisutan

da bih pratio sve postove..pa ne znam...Ali nema potrebe da na takav nacin branite DK...jer naprosto, on se brani svojim uspesima....Ja dozvoljavam da ga neko ne voli...ili voli...mada bih se slozio sa vama...da je za takvu diskvalifikaciju potreban i poneki argument...za ozbiljne ljude naravno...
Njegovi uspesi se mere i brojem premijera, ali i prevoda na druge jezike...tako da se on TESKO sa te tacke mozze osporiti..Kam srece da imamo vise takvih pisaca...samo nemojte unositi previse privatne note..jer ste jednom rekli da ste prijatelji.,...kada smo raspravljali o njemu ako ambasadoru...I n kraju..ovde je Radovan samo uzgred spomenut!
Poz
BKC
PS>>Zao mi je sto se nismo upoznali na susretu Blogera..ako ste bili..pa bi sada sve bilo lakse...POZDrav


Prijatelje

branim pa branim i od istih isto ocekujem.
Prijatelj je, uostalom, licna kategorija. Vrlo licna. I nema ih mnogo.
Bio sam, steta sto se ne upoznasmo.


Ma naravno..to je dobra osobina

ali ipak mora da postoji ne ka kriticka distanca u odnosu na sve..Primetili ste da pnekad i ja branim moje, politicke prijatelje,,,makar to bilo i tesko...Jer prijatelji uvek znaju vise od drugih...Ipak..treba razdvojiti prijateljstvo od posla...pa i reci...prijatelju sta mislis...Ja znam da zbog toga, ponekad, imam neprijatnosti...ali lepse se osecam kad kazem sta mislim.
Nisam mogao da dodjem...i zaista mi je zao...ali se nadam da ce biti jos prilika,....
Ako Vas put nanese u Kg...javite se...
Poz
BKC


Čekaj Knjaže,

pa ti si bio tamo?! Onda se ni nas dvoje ne upoznasmo tom prilikom? E, sad mi baš žao...


Ne nisam bio!!!

kampanjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
pa javio bih se ja...
Ali ostaje obaveza da dodjes u KG
POZ
BKC


Izvini,

ja pomislila ti bio, a nismo se sreli...baš mi bi žao...al' videćemo se, a obaveza i veliiika moja želja, da dodjem u Kg, svakako ostaje.


Negativna kampanja i spinning

Ja mislim da treba skakati u odbranu. Neki ljudi ne vole previse da ih drugi brane pa zato, ako može da se priušti, uvek je dobro razmisliti. Ali, koncept negativne kampanje i spinninga (ne pričam ovde od DK razmeni) polazi od toga da će druga strana propustiti priliku da bude branjena, neće biti u prilici da bude branjena uopšte ili se neće efikasno braniti, a to u situacijama gde su događaji rasterizovani u vremenu ume da ima kritičan značaj (npr, izbore ili bilo koju sličnu priliku imate jednom pa onda za n godina, i ma koliko vam moralna pobeda bila važna ona je jeftina zamena za pravu pobedu koju ste, možda, propustili zbog tuđih ne-fer poteza).

Isto tako, za one koji vas ne poznaju, npr, prve informacije imaju veću težinu zato što pokreću svest i neko mišljenje o vama koje posle ima inerciju (energiju) i često je to mišljenje kasnije teže promeniti nego ga inicijalno postaviti.

Što se tiče vašeg

Quote:

...Ali nema potrebe da na takav nacin branite DK...

To je sad kvantitativna strana medalje. Ako stavimo common etiku po stranu teorija igara nalaže win-win kao najbolju strategiju. Ako neizvesnost ne dozvoljava pravolinijski rad po tako nekom receptu onda ide pravilo da ako vam neko učini nešto lepo vi uzvratite još lepšim. Ako vas neko udari vi udarite još jače.

Da li čovek treba sebi da dozvoli da stavi tu common etiku na stranu s vremena na vreme? Ako se radi o ličnostima čiji rad kritično zavisi od javnog mnjenja verovatno je odgovor "da". Tako je Makijaveli i "počeo" - konstatovao da hrišćanstvo i politika imaju kontradiktorne skupove etičkih normi pa svoj rad posvetio politici.


OK, Stankovicu, no

OK, Stankovicu, no frks.

"Secam se izvrsnog Radmilovica koga sam gledao uzivo, ne i genijalnog Kovacevicevog komada."

Zadovoljni sad?


Zox,

priznaj da se salis!!

U protivnom pustam ti roj komaraca odn.jato roda, pa ti gledaj sta ces!


Glupav, genijalan, sta god

Glupav, genijalan, sta god Stankovicu pase. Licno smatram sve vezano za Dusana Kovacevica smecem.


nedelo Zox i jeres, da znas!

ZX, cenim tvoju visprenost ali to za Kovacevica ne umem da shvatim, mada i necu! Pa on je mi!! On je i ti, hteo ti to ili ne, ukoliko si Srbin a nesto mi govori da jesi! Ostaje mi da verujem da vise volis univerzalno od lokalnog pa cu ti tako oprostiti i nastaviti da citam tvoje bodljice od komentara ^^ >> ^^ :))


Upravo zato sto je on 'mi'

Upravo zato sto je on 'mi' ili 'vi', ja ga ne volim i ne cenim.

Najiskrenije: to sto on pise, to su scenarija za stripove.


g. stankovic

je potpuno u pravu, ko ume da napise bolje, neka proba. ali, radovan iii je savrseno dramsko delo (koje su mu mane?), samo sto ga je zoran radmilovic igrao po svojoj meri (s pravom, obzirom na svoj veliki talenta).
ono sto je tako sjajno napisao d.kovacevic je nasa stvarnost, prostacka, poseljacena, primitivna, prosta ...


Ne mora covek da nosi jaja

da bi znao koje je muccak...je stara...poslovica...No,nije mi cilj da na bilo koji nacin dezavuisem rad DK..Naprotiv..Ja sam samo malo dao genezu tog pozorisnog dela..nesto malo o tome znam...i iskazao licni stav..ukus, da sam tekst, dakle ne predstava, ne spada u vrh Kovacevicevih tekstova,Nista strasno, nadam se...a da je to nasa stvarnost...pa sve su to jos strasnije napisali i R Domanovic, Sterija...pa smo tu gde jesmo...
Ipak da ne bude zabune,za umetnicki angazman D Kovacevica...ocena SVAKA CAST!
AKO SAM SADA JASAN...a redosled dela je stvar ukusa ili neceg drugog svejedno
poz
BKC


suvise prepametnih ovde ima!

"...nesto malo o tome znam..."

e, onda biste znali da su domanovic i sterija pisali o razlicitim stvarima.

p.s. zasto su svi toliko svadljivi?


Mislite da su pisali o razlicitim stvarima???

ja pak, i dalje ,sa skormnim znanjem mislim da su pisali o istim stvarima...i sve tako do DKovacevica....a bojim se i dalje...
Sta im je zajednicki imenitelj? Mozda nas mentalite na kome zasnivaju sve svoje rukopise...Mozda politika, srpska, takva kakva jeste! Mozda patriotizam, lazni, takav kakav jeste...Mozda malogradjanstina, srpska, takva kakva jeste...Ili sam ja sve pogresno citao?
BKC


juce sam bio

u Barceloni s nekim Slovencem.
gledamo neku saobracajku - udario auto u kiosk. (sreca nije bilo zrtava) a slovenac kaze - "gde kafance tu poljance".
Mislim da ne posnajem nikoga s onih prostora koji ne zna makar neku recenicu iz nekog njegovog dela.
Malo li je?


Aman nemojte kucati na otvorena vrata

..ne vidim sta je sporno,osim cinjenice, po meni da je sam tekst ispod drugih tekstova DK...pa verovatno i on sam zna ili oseca da postoji razlika...a da li su mumesta na rang listi onakva kakvim ih ja vidim...pa i ne moraju...zasto bi?
Ipak zaslugu za tu vrstu pamcenja, na koje se pozivate vise nose sami glumci....po kojima se pamte odredjeni dijalozi,monolozi,,,a ako ste citali "suvi tekst" Radovana III primeticete da puno toga nema..od onoga sto mu je Zoran sa ekipom dao..Da li je zbog toga manja vrednost dela D Kovacevica,..pa nije....naravno....I da ne polemisemo oko necega sto nije sporni....DK je nas dobar brend!
A i preziva se kao i ja, pa smo cak i poreklom iz slicnih krajeva,ne i rodjaci!
Poz
BKC


...

Gospodine Kovacevicu, slicnu kombinatoriku sam cuo pre par dana, pa mi je palo jedno pitanje na pamet, a ima veze sa ovim "jurisima" na drugu stranu.
Ako sam dobro shvatio po novom Ustavu vlasnici mandata su stranke. Sta to znaci u slucaju koalicije? Da li je koalicija koja je isla na izbore vlasnik mandata? I ko je to konkretno, da li nosilac izborne liste ili predsednik stranke ili..? Ili je vlasnik mandata stranka unutar koalicije?


Tumacenja su razlicita i zavisice

kod nas od odnosa politickih snaga! Zao mi je sto ne mogu da Vam kazem sta ce biti...ali tako je to u Srbiji,,,,Bic e jos raznih cuda!!!
Poz
BKC


...

U svakom slucaju hvala.


I ja bih volela da vidim

I ja bih volela da vidim kako bi se DSS u tom slucaju ponasao. Secamo se da je upravo DSS osporio DOS-u da raspolaze mandatima koalicije i ne zaboravlja da spomene kako mu je DS ukrala mandate onomad.

Ne verujem da bi ovi preleteli, osim ako su to partije, odnosno lideri tih partija saradnici neke tajne sluzbe koja procenjuje da treba da promene stranu i to im stavi u zadatak.

Svima koji su bili u vladi u prethodnom periodu (ukljucujuci i G17)upravo odgovara Kostunica. Tesko da ce se ponoviti ikada da na celu vlade bude covek kome ce biti dovoljno da kao ministar uzvikujete sa njim parole, a da nece imati pojma niti ce vam se mesati u poslove koje radite. Tesko da ce bilo koji premijer ikada dozvoliti da se od svakog ministarstva pravi vlada u malom. Tesko da ce koji premijer ikada gledati blagonaklono na svaku glupost, baljezgariju, kadrovsku i novcanu mucku koju naprfavite, ako kao ministar imate i neku strancicu sa nekim glasicem u parlamentu koji njemu odrzava vecinu u glasackoj masini, da ne bi morao da se trudi makar da njegovi predlozi Skupstinu zvuce suvislo.

Tesko da ce ikada na celu vlade biti opet premijer kakvog su do sada imali. Njima je jednako stalo da Kostunica opet bude premijer. Oni bi takvog dozivotno. Kod kog premijera bi Velja mogao da bude ministar icega, a kamoli kapitalnog investiranja, saobracaja i telekomunikacija? On to moze biti samo kod nekoga ko nema pojma ni sta su kapitalne investicije, ni sta je saobracaj ni stra su telekomunikacije. Tesko je naci nekog novog ko moze imati toliko neznanja, i toliko bezvoljnosti da nesto savlada i sagleda. Dok ne nadju novog koji bi bio isti, nce oni preleteti nigde.

Ili ima novi, a isti?


Kneže, što bi rekao

Radovan III :
"Stoj! Oni se pojačavaju! Neuništivi su! Oni se dele i razmnožavaju! Uvećavaju se! Od jednog se stvara dvoje! Ali nećemo im dozvoliti da nas pobede, zato što mi imamo osećaj da smo samo mi oko nas. To nas neće zavarati! Bolje mi oko njih, nego oni oko nas!..."


Hhahahah..pamtimo slicne detalje

..ja sam gledao uzzivo, vise puta Radovana III nisam bas bio fun,,,ali sam bio i na 250/toj jubilarnoj koja je snimljena na video kaseti,,,Tada sam bio u JNA....ako smem da kazem...vojsci sada vec nepostojece drzave....Tito umro, a Sloba se jos nije popeo,,tako da sam sluzio "kadar" kod , mislim dezurnog Raifa Dizdarevica,..a mozda i gresim,,,na Banjici,,,ako ima koga iz te generacije(1980,juni)...pozdravljam ga!!!
Poz
BKC
PS..Bojim se da ccemo biti jako usamljeni ako samo mi ostanemo....Cccc.Hm????


Mislim da je ipak najjača

Mislim da je ipak najjača ona izjava: "Stanislave, još samo samo mi ostali oko nas..." ili tako nekako. Ta mi je rečenica sve češće u mislima.


"A, najopasnije je...

...kad' smo mi oko nas!"


Svako smišlja i zamišlja

Svako smišlja i zamišlja kombinacije koje mu odgovaraju... po onoj narodnoj "Što je babi milo, to joj se i snilo". U pravu ste, sve može da se desi, birači su strankama podarili određeni kapital glasajući za njihove liste i stranke sada merkaju kako najbolje (po njih, razume se, a ne po birače) da ulože taj kapital. Da dobiju što više (funkcija, fotelja, povlastica) za to koliko ulože. Zapravo, kapital više nisu glasovi jer su oni pretočeni u mandate. Mandat, to je moneta. Vidim da i Nenad Čanak u Vašoj koaliciji hoće svoje mandate. Iz jednog drugog Kovačevićevog dela: "Hoću svoj deo, nećete da me prevarite!" :) Ova postizborna pozorišna predstava je mnogo zanimljivija od onog predizbornog "putujućeg pozorišta Šopalović", a manje je i naporna... to kad bi čovek mogao nekako da posmatra nekim tuđim očima. Nama koji trpimo posledice svih tih igara bez granica je već davno pao mrak na oči.


Ako ste me pravilno razumeli

ja sam samo nagovestio jos jedno ,moguce resenje koje nije prisutnio u javnosti, a siguran sam da postoji u opticaju...Naprosto znam kako razmisljaju stabovi...Nisam rekao ni da ce tako biti...ni da necce...
N.Canak i C Jovanovic su se o tome, koliko je meni poznato pretho=dno dogovorili..sto sam vec i objasnio o neophodnosti formiranja dva poslanicka kluba iz formalnih razloga, jer Vam to omogucava bolji nastup u Parlamentu i vise vremena..Dakle to nije novost....ako ne bude nekakvih dodatnih iznenadjenja, koja su u Srbiji uvek moguca, jer koalicioni sporazumi uglavnom nisu precizni,,,a i retko ko ih se pridrzava,,.,Ja sam u toj prici...solo igrac..bez velikih pretenzija..
Sto se mraka tice...mogu da delim sa Vama taj osecaj jer se borim vec punih 17 god...sa promenljivim ne/uspehom...ali to je to...zao mi je sto je tako...
Poz
BKC


Jesam, pravilno sam Vas

Jesam, pravilno sam Vas razumeo. Lepa opcija, samo nekako "too good to be true". Ali videćemo. Što se poslaničkog kluba LSV tiče, ako praksa pokaže da dva poslanička kluba sa jedne izborne liste mogu da funkcionišu kako ste Vi napisali, onda će to da otvori novo poglavlje u našoj parlamentarnoj istoriji... ostaje da vidimo.


Nije to novina ni do sada

bila....Primer DOS.a ..gde smo mi bili, i ne samo mi u drugom posl.klubu.Kada smo mi bili u pitanju NIKADA nismo ugrozili celinu DOS.a niti Djindjica!!! O tome smo i tada vodili racuna, ali Vam to omogucava da nastupate vise puta da dajete vise amandmana, da ih bolje branite....ima svojih prednosti....Ako nesto ne valja unutar toga, onda vam nece pomoci ni ako ste u jedinstvenom...setite se DSS.a u DOS/.u...Dakle nije vazna toliko forma, koliko odnosi...
BKC


Koliko ja pratim, LDP se jos

Koliko ja pratim, LDP se jos uvek drzi onoga sa cim je dobio glasova koliko je dobio, a to je da ih interesuje koju ce politiku da zastupa ta vecina od 126, a ne ko je personalno u vladi, da bi odlucivali da li ce u vladi ili ce dati podrsku vladi ili ce biti parlamentarna opozicija.

Kod toga su iskljucivi jedino u tome da Vijislav Kostunica ne moze ni u kom slucaju sprovoditi politiku koju bi ova stranka podrzala, jer je sustina njegove politike dijametralno suprotna. Isto, kao sto SRS ne moze toliko promeniti svoju sustinu i politiku da bi imala bilo kakve slicnosti sa politikom LDP-Koalicije.

To je do sada najjasnije iskazan stav jedne partije kod nas. Taj stav omogucava LDP- ulazak u neke postizborne koalicije, ali iskljucuje ulazak zarad bilo kog interesa osim programskog. To je ono sto je jasno receno i u kampanji i sto je podrzano od biraca.

Raspodela mandata unutar koalicije, nema veze sa tim i sasvim je druga unutar-koaliciona prica.


Rezultatu su po meni

jako nepovooljni po demokratsku opciju.,. i to je ono sto kvari osecanje ulaska Koalicije LDP.a u parlament...Kada kazem losi, licno mislim ili sam ocekivao da LDP i G17 budu isti po snazi i da ce se kretati oko6,5%..no tako je kako jeste...Ako bude pameti...ocuvace se demokratski potencijal, ako ne bice veliko razocarenje...Nadam se da NE!Videcemo.
poz
BKC


Dragi gospodine Kovacevicu,

Meni se sve nesto javlja da Vi imate informacije koje mi(mislim na ostatak blogerske populacije) nemamo, te da Vasim danasnjim postom pokusavate da nam date "hint"...
Ne morate nista demantovati, samo namignite levim okom i zagonetno se nasmesite:)


Hahahaha

Dragi G/dine Novikov,
nema tih sposbnosti da mi se"javlja", mada ne bi bilo lose...da se zagonetno nasmejem...nista vam ne bi znacilo jer je Mona Liza vec vekovima zbog toga tumacena na razlicite nacine....a i nemam te osobine...Salim se naravno!
Ipak...samo sam se malo poigrao matematike iz Osnovne skole...sabiranje i oduzimanje...
Pretpostavljam da znate onaj vic o zelenom mastilu...?kada su se u Rusiji dogovorila dva prijatelja da obavestvaju jedan drugoga kako je...ali da ih ne bi KGB provalio dogovore se da ono sto je tacno pisu crvenim mastilom, a ono sto je suprotno od toga pisu zelenim...I sad pise prvi drugome...kako je sve super, ima ovoga, onoga i bla bla....i sve pise crvenim mastilom...Ovom drugom sve "bale" idu sto je njemu tako dobro....dok nije stigao do kraja pisam...gde stoji...:cudno svega toga ima, ali nigde nema jedino zelenog mastila!!!"
Pozdrav
BKC
PS Vic sam skratio jker je stari.,,.pa pretpostavljam da ga znate!


Dragi gospodine Kovacevicu,

Zahvaljujem na vicu, lepo ste me nasmejali:)
Ucinilo mi se da posredno zelite da nam nesto kazete, a da to proishodi iz Vaseg poznavanja situacije.Ja bih se ipak bolje osecao da su DS i LDP dobili dovoljno mandata da naprave vladu sa manjinskim strankama.
No, g.Djelic nam se ne javlja, evo vec treci dan.Bas sam zabrinut.Ako nesto saznate o njegovoj trenutnoj lokaciji, podelite to sa nama.Izvesni zlonamerni jezici pronose razne traceve o boravku g.Djelica u Davosu, kao i susretima koje je tamo imao, posebno sa Klaudijom Sifer.

P.S.Cujem da ce pet poslanika LSV pristupiti poslanickom klubu DS, a sve da bi se sprecilo da DSS+G17 imaju vise poslanika od DS.Zasto lepo koalicija ne formira jedinstven poslanicki klub sa DS-om, pa ste onda na 79 poslanika?Pristupe vam jos i manjine, i eto najvece poslanicke grupe u Skupstini.Mislim da bi to imalo dobar psiholoski efekat.


Hvala na komplimentu za vic

zaista je jako star..kao i ja!!! Hahaha...Svasta se coveku mozze uciniti!!!
Naravno da bi tako bilo bolje.
Sto se Djelica tice, u delu koji se tice njegovog privatnog zivota, ne bih nista komentarisao..to je njegov zivot i mene po pravilu ne zanima, pa cak i da je u pitanju K Shifer...a posto sam bio na jednom slicnom...moguce je jertakvi slupovi su na elitnom nivou u svakom smislu te reci (ima i zelenog mastila !!!)..Tracevi me ne zanimaju!
Nema pukog spajanja poslanickih grupa, ali ima zajednickog delovanja....poduze bi trajalo da Vam, objasnim sve mogucnosti..koje pruza poslovnik o radu, kad imate ili nemate poslanicku grupu.Ne bi bilo dobro, cak i da nema drugih problema....Pored psiholoskog efekta, vazne su i mmnoge druge stvari.Mislim da imate na sajtu Skupstine Poslovnik o radu, pa ga malo pogledajte...Bice Vam jasnije zasto?
Ako imate konkretno pitanje, mislim da cu biti sutra ponovo na Blogu...a do sutra, zelim Vam prijatno!
POz
BKC


Dragi gospodine Kovacevicu,

Svakako da shvatate da sam se spram g.Djelica samo nasalio:)
Sto se tice spajanja poslanickih grupa, g.Fejzulahi (Vi ga svakako znate) je izjavio da ce, u dogovoru sa g.Cedomirom Jovanovicem, LSV svojih pet poslanika pripojiti poslanickoj grupi DS.Prenosim onako kako sam procitao.
Hvala Vama na iscrpnim odgovorima, prijatan dan.


Poznajem G Fejzulahija

mada nisam video tu izjavu...ali hajd da sacekamo rasplet,,Nece on biti tako jednostavan i svima po volji,,,,a slutim ni meni..ali takva je Srbija!Uvek postoje neki visi interesi u kojima se zrtvuje postenje, cast, principijelnost..Poc.Ivan Djuric mi je poodavno reako, a ove godine je 10 godina od njegove smrti, da ce Srbija dugo cekati da glasa za ,,a vise ce glasati protiv...
BKC


Postovani G Novikov

nisam ja bio nepoverljiv, ali hvala Vam na prezentaciji...Znate puno toga ide po medijima, a ja se svakako ne informisem sa te strane..pa otuda i propustim sto sta...ali svejedno...Stavovi EF su OK i imaju za cilj samo ideju da sprece V.Kostunicu, da zbog navodne vecine mandata u zbiru, da bude premijer.Tu ne vidim nista nelegitimno...svako bira mesto i vreme "obracuna"..Gradjani su rekli svoje, a sad su na redu pregovaraci...interesi..."zaduzbine"..Naravno od svega mene najvise zanima, uvek, kada se formira Vlada, kakva ce biti njena politika , brzina reformi....Znam da ovako sa VK ne ide...covek je van sveta..normalnog...Elem...Siguran sam za sada da nema Vlade sa SRS i da nema novih izbora..Sve ostalo je u opticaju....
Valjda cemo se jednoga dana nauciti necemu..NADAM SE!!!
POZ
BKC


Postovani gospodine Kovacevicu,

Ja vec sedam godina zivim u USA (Kalifornija), iz Srbije sam otisao neposredno posle NATO bombardovanja 1999.godine.Par puta sam "izjeo" dobre batine od Milosevicevih satrapa na opozicionim demonstacijama, poslednji put u februaru 1997.godine.
Bilo mi je tesko da Srbiju napustim, ali zaista nisam video perspektivu.Po struci sam fizicar, a u Srbiji se visoka nauka ceni kao lanjski sneg.Jedini covek koji je mogao i znao kako da promeni to stanje, bio je pokojni Zoran Djindjic.Zato je i ubijen.
U Srbiju sam dosao za Novu Godinu, posle sedam godina boravka u inostranstvu.Na moju veliku zalost, nisam primetio(mada dozvoljavam da gresim, da je to samo moj subjektivni utisak) da je stanje mnogo bolje u odnosu na vreme kada sam iz Srbije otisao.
Licno, sa programom kakav je Bozidar Djelic ponudio javnosti, mislim da Srbija bas i nema prevelike sanse.

Pozdrav


Sta da Vam kazem?

Bili ste u prilici da vidite i jedno i drugo..pa i sve posle toga.Ja sam bio gost americke Vlade pre 3 godine..pa sam izmedju ostaloga bio i u Sakramentu..Imam brata u NY, kuma u Detroitu...prijatelje u Vankuveru, Torontu.....Rasejali smo se, izranjavljeni, ponizeni....a da pri tom nista nismo ni bolji ni gori od drugih..jedino su nam se dogodili SM i narod..To je cena!...
O mnogim drugim stvarima ne bih opterecivao ostale blogere, ali se javite na mail..pa ukoliko zelite mozemo nastaviti povremenu komunikaciju
Poz
BKC


Dogovor

Dogovorice se oni vec nekako, ipak je vlast u pitanju :)

---

http://www.werbian.com/vavic
http://www.werbian.com