Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Otvoreno Bozidaru Djelicu !

Dragi Bozzo,

Djelicev rez !Djelicev rez !

evo koristim se ovom prilikom da te podsetim, pitam ili sta vec, ako si ponesto zaboravio. Dakle kao sto se secas bio si jedan od najomiljenijih DOS/ovih ministara, pa smo tako i imali kakvu takvu pristojnu saradnju..Ne bas uvek, ali uglavnom je bilo sa uvazavanjem...Ipak oko nekoliko stvari se nismo razumeli (decentralizacija, Zakon o nacionalizaciji Mobtel/a...), ali sad je to i onako svejedno...Svejedno je , jer vise nisi ministar, a kako stoje stvari neces biti ni premijer, sto sam ja nagovestio ovde na Blogu, dok si ti jos uvek verovao, pa si sa tom verom i trknuo do Davosa. Iz Davosa si nam pisao bajke od toga s kim si sve bio, pa sta ce se sve investirati po Srbiji, kad budes premijer (tako sam ja to tumacio!), pa sve do Bred Pita koji samo sto nije sleteo u Bgd. Obecao si, sto je bilo i razumljivo-prihvatljivo, da ces na postavljena pitanja odgovoriti cim se vratis u Beograd...ali ni pisma, ni razglednice!!!

A ja sam te lepo pitao, samo jedno, u cije ime si bio u Davosu.Ponavljam, ako si u ime tvoje banke, OK, ako si u ime DS/a, ok, ako si u svoje licno ime OK, ali ako si isao kao buduci premijer....Hm....necce biti.Naravno ne zato sto ja tako mislim, vec zato sto tako misle oni koji odlucuju, a ti se okreni malo oko sebe! No ni to nije bitno, sto si im poverovao, ja nisam, ali je bitno da si obecao kako ces odgovoriti na mnoga postavljena pitanja, pa i iskazana odusevljenja sto ces biti premijer!!! Dakle ti ni nas, koji smo bili za tu ideju, nisi ispostovao!?HM? A rekao si: "Dogovorio sam se sa cenjenim kolegama sa B92 da kroz ovaj blog i vi osetite puls Davosa. Javljachu se bar jednom dnevno. Nadam se da se nechete ljutiti zato shto, zbog lichne prezauzetosti, nechu mochi da odgovoram na vashe komentare. Predlazhem da to uradimo kada se vratim u Beograd kroz koji dan."

Eto tvog citata!

Da, nisam zaboravio, ti mozda jesi, ali si izgubio i jednu opkladu (veceru, cak smo i definisali da ako se vratis u Pariz snosis troskove !!!)sa mnom kad sam ja tvrdio da fiskalne kase necce zaziveti na buvljacima...a ti si tvrdio da hocce! Oprostena vecera, kao i sve drugo....ali ipak odgovori ljudima koji su ti pisali...red je! Ili je to vazzilo samo ako budes premijer? Cini mi se da je ispalo vaznije sto ce Miccun biti predsednik Parlamenta, navikao covek...mlad, perspektivan politicar...

Toliko o tome, ako se pojavis u Kg, vodim te prvo na buvljak, koji je Verko sada strpao u korito Lepenice (uzzas)pa  posle na veceru  o mom trosku....A kad smo vec kod novca pogledaj apel koji sam napisao na Blogu, za pomoc malom Andreji. kome je neophodna HITNA TRANSPLATACIJA JETRE, ako mozes ukljuci se u akciju...

Nadam se da neces pogresno protumaciti moje obracanje, jer ja i dalje mislim da bi uz odredjene korekcije u stavovima(decentralizacija) bio nas najbolji ministar finansija i ne vise od toga! 

Zivela Sumadija(tako smo se inace i pozdravljali, prilikom susreta)

B.Kovacevic Cole

PS..Da, poziv moze da bude i za 1.april, ali ne kao shala, vec je i moj sin rodjen istog dana, pa da zajednicki proslavimo! 


Quote: ...u cije ime si bio

Quote:
...u cije ime si bio u Davosu.Ponavljam, ako si u ime tvoje banke, OK, ako si u ime DS/a, ok, ako si u svoje licno ime OK, ali ako si isao kao buduci premijer....Hm....necce biti.

Quote:
Ovde sam doshao i kao mladi globalni lider Foruma za godne 2005-2010. To je sada grupa nekih 400 lidera mladjih od 40 godina (u momentu izbora) iz sveta biznisa, medija, nevladinih organizacija, politike. Tu su na primer Niklos Zenstrom, kreator Skajpa, ili pak Sergej Brin, kreator Gugla. Vech dve godine predlazhem, za sada bezuspeshno nekoliko nashih kandidata. Nadam se da chu uskoro uspeti da uvedem josh nekoga iz Srbije u ovu grupu.


Heheheh...ali

u tekst postoji i jedno I !!!
Ovde sam I kao mladi lider, znaci i kao nesto drugo !? Ili ja ne umem da citam...A drugo, ako je samo kao mladi lider, onda nema toliko siroka ovlascenja za pregovore...ili se varam!
Ali..sustina jew u necem drugom,,,,moje simpoatije jesu na Bozzinoj strani,....ali to nije dovoljno.
BKC


slazem se u potpunosti

poenta je samo da je on tamo pozvan (u Davosu se ne moze tek tako pojaviti). Ali Cole, u jednom si u potpuno u pravu

Quote:
onda nema toliko siroka ovlascenja za pregovore

Boza Djelic nije imao nikakva ovlascenja za pregovore (niti ih sada ima). Jednostavno, cinjenica da je neko pozvan da ode na WEF u Davos nema nikakve veze sa njegovim/njenim ovlascenjima (tj Boza dobija ovlascenja kada postane predsednik vlade (sto ti Cole sumnjas, kao i ja, ali se ja jos uvek nadam))

Pozdravi KG


Bio sam u Cranns Montani

sto je slicno Davosu, te tako znam kako se dobija poziv, kako izgledaju susreti u prolazu....itd.Mislim da je prerano poceo da kukurice....i dao lazznu nadu svima nama....Nema nama spasa dok je VK na bilo kojoj funkciji, bilo gde!
BKC


nije

boza kriv sto smo dobili laznu nadu. uvek se nadamo boljem, pa nam je bilo lako poverovati i u to da ce boza biti taj korak ka pozitivnom. a sto se tice vk, zaboravi ga cole. on se hrani nasim strahovima (isto kao i sloba) i sto mu vise paznje posvecujemo, on je jaci. prepustimo ga njegovim sovama, imamo mi pametnijeg posla.
i jos jedna stvar, cini mi se (na zalost) da ce boza proci kao i petao iz price koji je prerano poceo da kukurice. ispasce obican pion u nekoj levoj partiji saha, koje nije bio ni svestan
i samo jos nesto, sve sto sam rekao nikako ne znaci da ne treba vrsiti pritisak na bozu. samo nastavi. za razliku od vk, boza ce mozda i odreagovati


Ne bih ni napisao

da ne verujem da ce reagovati....Lakse mu je bilo da igra sah, kad je poc Z Djindjic vukao poteze, isto kao i Cedi...ovo je druga p(j)esma!!!
BKC


sah i ostale igre

slazem se da je bilo dobro imati na svojoj strani takvog igraca kao sto je bio zdjindjic, ali ne smemo da da odustajemo od igre samo zato sto mislimo da su nam sanse male. mozda je bozin problem u cinjenici sto nije ni svestan kakve se sve igre igraju (a ima ih vise) a tek na drugom nivou se pojavljuje pitanje sposobnosti da se odigra pravilno. sve u svemu da se vratim na lazne nade - ne ocekuj ni od koga nista cole. sve ces morati sam. u nekim stvarima ces imati saborce, ali moras pravilno da procenis svacije interese, da bi mogao da predvidis njihove buduce poteze. neki ljudi su citljiviji (narocito oni koje pokrece licna ambicija) ali budi svestan da se svi krecemo ka istom cilju - zadovoljenju svojih licnih potreba.
i izvini ako je ovo sto sam pisao previse smorno, nije mi bila namera. jednostavno mislim da tebi neke stvari mogu reci jer su nam neki interesi isti (kao na primer - normalniji i lepsi zivot u kg-u), pa smo u nekim stvarima - saborci


Imam dovoljno godina

da sam ponesto naucio...ali saveta nikad malo,Nisam cinican, ozbiljno pisem...kao i manje vise sve sto u zivotu radim, pokusavam najzobiljnije...pa i na Blogu!Ipak covek nekad ne moze protiv sebe....tako sam i ja mogao da stojim sa strane za vreme Milosevica i da mnogo "bolje" prosao ili prolazim...ali to je moj put! Sve je pitanje sta ko podrazumeva pod normalnim zivotom...u svakom slucaju mislim da se i tu negde slazzemo
poz
BKC


Dragi Cole,

Vi imate plemenite, vrlo plemenite namere, ali setite se onoga sto je rekao pokojni Zoran Djindjic - da je Srbija bara puna malih krokodila.
Ja licno verujem da Boza Djelic ima dobre namere, verujem da zeli da Srbiju menja.Medjutim, nikako ne mogu da zaboravim nesto sto je u jednom drugom postu ovde napisao jedan od poznatijih VIP blogera, a to je da Srbijom vladaju staljinisticke tajne sluzbe, nezavisno od toga koje javne cirkuzante gradjani biraju na hleba - i - igara izborima.


Naravno da je tako

ne znam zasto mi se treci put vraca odgovor Vama???Ne psotoji sluzzba koja bi ga sprecila da odgovori na pitanja koja su mu postavljena....o svemu drugom....drugi put, jer dok je veliki Voja na vlasti nema nista od reformi tajnih sluzzbi!
BKC


Mislim da je Boza derikoza

sasvim ok lik. Bolje on nego neko drugi (a znamo kakvih sve ima )...


Da li je moguce da se jos

Da li je moguce da se jos uvek veruje da odluke donose mali apariatchici razno-raznih drzavnih sistema. Meni su svi odvratni iz dubine duse.


Mislim da je manje vazzno

koliko je ko odvratan, koliko se moramo boriti da se koliko toliko odluke donose u skladu sa nasim, gradjanskim interesom!
Ali ovde je pitanje odgovornosti...licne, Bozzine, da odgovori sta je obecao...
Nista vishe...a on neka veruje kome god hocce!
BKC


Ja sam se ogradila i rekla

Ja sam se ogradila i rekla da su meni svi odvratni. A odvratni su sto su najobicniji karijeristi, lovci na fotelje koji bukvalno gaze preko leseva. Laz je glavna odlika politike uopste. E vidite, ja mrzim lazove. Gospodin Djelic je vrlo talentovan za ekonomiju sto ga ne pravi dobrim politicarem. U Srbiji se od smrti Zorana Djindjica nista ne pomera. Nista, ama bas nista.


U pravu ste

biti dobar strucnjak ne znaci i dobar politicar...poput fudbalera od kojih nije svaki postao dobar trener..Na zalost od smrti Z Djindjica stvari se pomeraju, ali unazad....Setite se sta je, vizionarski, govorio.,...AKO SRBIJA SAD STANE....!!!
Ucestvovao sam u tome, pa se dobro i secam te cudesno pozyitivne energije usmerene ka pravoj strani!
BKC


pomera

se, ali unazad


eh slozismo se

oko necega...napredujemo!
bkc


slazemo

se mi oko mnogo cega, a da napredujemo... pitanje je kuda? proslo je skoro 4 godine od kada su streljali zorana i cesto se pitam sta mu reci, sta smo uradili za to vreme? da li je srbija sada bolje i lepse mesto za zivot, sa vise nade (lazne ili prave) nego sto je bila 11-tog marta? i plasim se odgovora...


Kad sam napisao napredujemo

mislio sam na nase slaganje oko koje cega....hahah.kam te lepo srece da sam mislio na nesto drugo
Poz
BKC


Sve sto ste ...

..napisali g-dine Kovacevicu,apsolutno stoji.Nemam nikakvu primedbu,na ono sto pisete.Samo,sta da radimo,kad za koga god da glasamo,isplivaju Voja i Velja?
ps.hvala na podrsci,pa kad budete dolazili u Zrenjanin,javite se!


Da, Zrenjanin pamtim po lepom

osecaju da ste sa nekim ko misli slicno ili isto...Tamo imam vise poznanika i prijatelja a svracam u Zeleno zvono, kod mog druga Gute...
Nesto me put ne nanosi tamo..ali kad budem pozvan, zasto da ne!
Poz,
BKC


poznaje...

..me Guta,pa bi bilo zadovoljstvo za sve...


Onda veliki pozdrav za Zeleno zvono

i ljude koji se tamo okupljaju jer su prilic da vide i cuju sto sta zanimljivo..Pozdrav Zrenjanincima, ne dajte se!
BKC


Dragi Cole,

u Srbiji se prvo moraju rasformirati sve tajne sluzbe, i tek se onda moze poceti sa izgradnjom demokratske drzave, to dobro znate.
A to da ne postoji sluzba koja bi ga sprecila da odgovori na pitanja gradjana, i to je tacno.Prvo da odgovori na pitanje kako namerava da rasformira staljinisticke tajne sluzbe koje vladaju Srbijom, zaobilazeci parlament kao emanaciju volje gradjana.


Hajde, odgovorite kao sto

Hajde, odgovorite kao sto ste obecali, g. Djelicu, jos ce ljudi pomisliti da ste fah-idiot.


Sve moozzze, ali bez uvreda

molim Vas...nije tesko bii fin!..Hahaha ko se jos seca te akcije..UFFF! Ali zaista nema potrebe da se vredja B DJ...javice se on siguran sam!
BKC


Zanimljivo pitanje za nekog

ko zzeki da jednom bude premijer!
BKC


Mislim...

..da g.Đelić sam u to ne veruje.
Gledam TV prenos skupštine. Tadićevom govoru je najviše aplaudirao budući premijer - V. Koštunica.o)
Slučajno?


Haaaa :o)

Pa nije slučajno, Dan zaljubljenih je :o))))


Selotejp dej...

...ili opus dei.o)))
Bilo je tako dirljivo.o)))


Dirljivo a :o))))

A jel Bokiju kanula suzica kao kad su sveću držali zajedno?


A, ne...

Imao je "upodobljen" izraz lica, odlučnost,rešenost. Uspravan i bez mimike.o)))


Ozbiljan a?

"Stabilnost političkih institucija ostvariće vlada, parlament i predsednik Republike, ali međusobna komunikacija mora da bude olakšana uz novu političku kulturu." - B. Tadić, 4. 7. 04.


Pa, da..

....to je to.o)
Naročito je naglasak na imenici "kultura" i svakodnevnom angažmanu koalicionog partnera Velje Ilića u tom smislu.
Tako je predviđeno da ministarstvo za kapitalne investicije organizuje kupusijadu u Koštunićima, koja đe pored promocije veštine kuvanja ove namernice sa suvim rebarcima u programu imati i trku muških posetilaca za tromesečnim isto tako muškim praseto. Ko ga uhvati, taj ga ima.o)))
Uvečer naravno, provod uz folk zvezde.o)))


Drago,

i ja gledam to cudo.Samo dokaz vise za cinjenicu koju vec znamo - Srbija je duboko zagazila u zivo blato.A oni skupstinski pajaci predvodjeni SRS, SPS i DSS se klibere kao da prisustvuju nekoj burleski.


Pa jeste...

Ovo je na žalost farsa, koja može lako prerasti u tragediju.


Ja sam sebe na srecu

postedeo tih dirljivih scena....ne gledam tv, ali mogu da zamislim tu sliku ljubavi, na danasnji dan! Pa dobro..trazili smo, dobili smo...
AVAJ!
BKC


I ja sam upravo ugasio TV.Ne

I ja sam upravo ugasio TV.Ne mogu da gledam vise, povraca mi se.Kratko sam slusao Rizu Halimija, koji je idiotima pokusao da objasni da je belo zaista belo, ali bezuspesno.Na njihovim licima je igrao osmeh frivolnih demona.
Demokrate izgleda ne shvataju u kakvu su se opasnu igru upustili.


...

"Podela resora, gde svako uzima po želji, a ne po sposobnosti. To je nemoguće. DS se bori za vlast, ali ne srlja u vlast." - B. Tadić, 4. 7. 04.


Baš je bio inspirisan...

...na dan borca, 2004.godine.o))
Samo jedan dan, a toliko visprenih misli.o))))


Pa to ti pričam :o)

Baš se pitala i ja, za samo jedan dan, pa to može jedino Boki :o)


A, nije to ništa..o)

Slušam radikale i socijaliste. Kad ih čovek čuje, a da ništa ne zna, rekao bi, šteta što ovi ne igraju fudbal. Da igraju, ovakvi kakvi su, svaki bi pojedinačno mogao recimo, da izvede korner, dotrči pred gol, i loptu koju je on poslao sa kornera udari glavom.o))


...

"Skupština Srbije nije mesto gde poslanici treba da dokazuju ljubav prema svojoj zemlji i najbolje želje prema njenim ljudima." - Čedomir Jovanović, 14. 2. 07 (Skupština, BG)


E, da...

Već si uspela da skineš suštinu.o)
Potpun nov i različit govor.


Ma ljubim ga :o))

"Ako nemaju snage da se suoče sa kosovskom istinom, neka prepuste nama da to uradimo." - Čedomir Jovanović, 14. 2. 07 (Skupština, BG)


Cena kohabitacije

Quote:
Demokrate izgleda ne shvataju u kakvu su se opasnu igru upustili.

To je cena kohabitacije. Godinama su se ulagivali DSS-u, kao da je DSS neka jako lepa i pozeljna mlada. Sada dolazi da se plati cena tog ulagivanja (a.k.a. "kohabitacija") - ako si godinama igrao po DSS-ovoj muzici, ima da odigras i krešendo koji joj sledi na kraju.

Ono što mene plaši je da Tadić (a sa njim i DS) zapravo baš i želi da vode tu "mnogo smo tvrdi" nacionalističku politiku.


Ja se plasim

da bih mogao da se slozim sa Vama.DS nije pokazala ni najmanju dozu realnosti u proteklim godinama, kada su vec postojali jasni nagovestaji da je DSS samo nesto meksi pobratim SRS.Kohabitacija je DS bacila u taj smrtonosni zagrljaj, i sada sledi finale.Plasim se da ce fat lady uskoro da otpeva svoje.


Evo, govori Vesna Pešić..

...pa bi vredelo čuti šta priča.


Nazalost

Nisam u prilici da gledam prenos (osim jednog dela preko satelita) ali ono sto je zabrinjavajuce je da su radikali dobili ponovo sansu da prosipaju demagogiju. Cujem kako je Nikolic izjavio da je dijaspori omoguceno da glasa Internetom da bi oni sada bili u upadljivoj vecini i sada mogli lagano da osnuju vladu. Cista laz i omana javnosti. Pripadnik sam tzv. dijaspore i NIKADA ne bih glasala za te nakaze i njihovu nazadnost u koju uvaljuju moju zemlju porekla vec skoro dve decenije. Zaboravio je da jedan gro deo dijaspore potice iz 90-ih kada su oni zarili i palili u crveno-crnoj koaliciji. Ko bi mogao da glasa za one koji su ih svojom politikom prognali? KO!?


Vesna u parlamentu

Vesna, kao i uvek, politichki zrela, sposobna da sagleda celinu i iskusna u raskrinkavanju dorcolske ekipe.
Previshe ih dobro zna, a i oni nju, tako da tu nema mesta koshtunicevskom uobichajenom zamajavanju, guslanju i lelekanju dovoljnom za beslovesni puk.

Uistinu, zna li iko od vas, moze li naslutiti priblizno, shta je to "sushtinska autonomija", pa josh u okviru Srbije?
Kako lobotomirani sa IDN misli da inplantira "sushtinsku autonomiju" i vaspostavi suverenitet na Kosovu?

Osim ljigavog, po razum uvredljivog, patriotskog slinavljenja, tu nema nijedne racionalnosti koja je na bilo koji nachin povezana sa realnoshcu.

I josh jedan detalj; ako je pitanje Kosova, to pitanje svih pitanja, platforma na kojoj visi (na sisi) i politichki ali i ekonomski sistem, kako to da im je bash tako vazna i policija?
I zashto?

Ako bi morali da biraju izmedju Kosova i Policije, shta mislite da bi izabrali? Pritom, imajte u vidu da Kosovo, na primer, ne moze da instruira svedoke.

P.S.
Cheda je takodje bio dobar, odmeren iako je mogao da cipelari i, mada oni to nisu u stanju da razumeju, u sushtini konstruktivan.


Kosovo je samo prica za raju

Policija i sluzbe su ono sto ih intresuje. Jel' traze i sudstvo, jos jedno od silnih?


Pakao...

Pakao je poplocan dobrim namerama! S.J.Lec


Ni pismo, ni razglednica. Ni Bred?

Zbilja, namerava li gospodin Djelic da odgovori na pitanja und komentare, kako je uostalom i obecao?

Tishina koja para iz pravca nesudjenog premijera govori, ili da je rech o neozbiljnosti,
ili da smo opasno nahebali samo to josh ne znamo.

Sudeci po tehnichkoj skupshtini, Rezoluciji tehnichke Vlade i tehnichkoj "homogenizaciji" po pitanju Kosova, tipujem na ovo drugo.

P.S.
Zanimljivo mi je i to da, draga osoba koja mu je (Djelicu) "petnaes'" puta postavila isto pitanje, niti jednom ne ishte odgovor.


Žute dinje carigradske...

...nit se javlja niti dolazi.o)))


"Dvjesto dajem, spustite je,

tristo dajem, otkrijte je.."
;-)


Tri godine...

...aman, zaman.o)))


prkoshenje zakonima fizike (Prirode)

"Tishina koja para iz pravca nesudjenog premijera govori, ili da je rech o neozbiljnosti,
ili da smo opasno nahebali samo to josh ne znamo".

A zashto mi to ne bismo znali ? Zar je potrebno biti insajder (crv-intruder) da bi se uvidelo ono shto je i vrlo malo politichki svesnoj deci ochigledno - najebali smo zato shto je "Srbija stal" - a ovi tehnichari kao da nisu zadovoljni rezultatom, pa hoce josh da potvrde odlazak u gratz (u basket zargonu- da se "ispishu")- zlosretnim kontra-Rezo(po)lucijama stvarno neverovatno - kakvi su to slojmuni, sachuvaj me bozze!

ali ko zna za shta je to dobro- mozda ce uskoro srbija da bude primljena u "osovinu zla" koja ce biti proshirena za Kinu, Rusiju povodom sluchaja "iran". (ironija nas je odrzala njojzi hvala)


Evo govori ...

...radikal Šarović. Onaj što je naplatio putne troškove do Vranja, kao da je Vranje na mesecu,a celo vreme bio u Beogradu.
E, sad, šta kaže Šarović - Kaže ustavnoj koaliciji - "Svi vi danas pričate kao da ste srpski radikali, jedino ne znam jeste li iskreni"..o)))
A ko ono beše u ustavnoj koaliciji?


strashno

ovo je zaista strashno i mene to nepojmljivo nervira- takvim kretenima poveriti krhku sudbinu jednog, pre svega, siromashnog naroda - to je nechuveno !

ja nisam sada u Srbiji i ne gledam Skupshtinu, ali znam da bi stvari izgledale gotovo ruzichasto po pitanju odnosa EU prema nama (i pomoci da se povadimo iz govana), samo da su ti moroni bez pogovora prihvatili Ahtisaarijev predlog - kao da je to teshko !

ali, izgleda da jeste teshko sa ovakvim srpskim birachkim telom ; i, ko je stvorio to telo ? ko mu tetoshe, i ko povoljno utiche na njegovu dalju kretenizaciju ?

ne mogu stavrno vishe - stvarno cu poc heti da izbegavam bilo kakvu pomisao na zavichaj - i sve to zbog budala i chobana !


Meni je deda pre jedno osam

Meni je deda pre jedno osam godina rekao da ce sigurno da ubiju Djindjica jer nas narod mrzi Zapad - kao odgovor na pitanje sta ce da radi narod kad budemo srusili Slobu.

Ali ja tada nisam shvatao koliko se taj nas narod u stvari plasi pa mora da mrzi. Jednostavno to je njima jedan stran, potpuno nepoznat sistem vrednosti, od koga su oni operisani.

Takvo je nase biracko telo. Stalno im treba bic. Ne mogu valjda bez svog sadomazohizma jer stalno imaju potrebu da pate, i da se kroz svoju patnju obnavljaju i ostvaruju. Valjda je u pitanju neka kompenzacija, otkud znam?

poz.


Pa to je kazao...

...i Amfilohije u onom skaradnom govoru, na Đinđićevoj sahrani. Skoro da je time i opravdao ubistvo.


Ja neznam gde je nastala ta

Ja neznam gde je nastala ta srpska svest o sebi, nikako ne mogu da razumem toliki otpor prema zapadu. Sve je potpuno iracionalno, svesni su da nam je zemlja u stvari govnjara i da su je takvom napravili SPS i SRS ali i dalje glasaju za njih. Cemu li se nadaju, u cemu je poenta?

Mrze Djindjica, mrze Cedu, mrze svakog ko im govori ono sto jeste i sto i oni sami znaju.

Razmisljam kako to moze da se promeni, i nemam pojma! Taman su ovi iz USA i EU poceli da odmrzavaju odnose sa nama, i pokusali da nam pruze ruku, a ono eto ti ga VK, nece da prizna puku realnost, pa mulja i razvlaci i maze, dok god moze. A ovaj Boki Dicta je ladno s njim! Sve vise mislim da je BT u stvari neka vrsta pampura za DS, postavljen posle ubistva Djindjica da "zapusi" stranku. Ali sa druge strane, tu su pored njega Micun, Djelic, Ruzica... Da ih nisu ucenili ovi iz DB-a?

Propast!!


Dezelin, apsolutno ste u pravu

kad kazete ''Mrze Djindjica, mrze Cedu, mrze svakog ko im govori ono sto jeste i sto i oni sami znaju.'''...

Ja bih samo dodala da Cedu mrze pogotovo jer mnogima savest nije cista a znaju koga je bas ON poslao u Hag pa kad je mogao NJEGA mocice i njih.
Sad se samo moze ocekivati medijska hajka na Cedu kao na Zorana Djindjica i onda se zna sta ga ceka. Nikolic mu je poslao vec poruku prezrivim pogledom dok je govorio.
Jos samo da se pussy lips Vucic vrati na mesto sefa medija kao 90-ih dok cenzuru vec imamo uveliko ona ustvari nije ni ukidana. Ako ne cenzurisu u redakciji onda dezurni po sluzbenoj duznosti na elektronskim forumima i u reakcijama na vesti odgovaraju uvredama i zapusivanjem usta slobonim misljenicima. Onaj ko misli svojom glavom je po definiciji ''neprijatelj''.


Pozdrav dezelin

deda je bio u pravu ali nas narod ne samo da mrzi zapad nego je i zatucan uzasno.


Pa sta raditi po tom

Pa sta raditi po tom pitanju, jel treba iskreno ili manipulisati? Edukacija, sta? Lobotomija?

Covece, nece da gledaju B92 jer ih navodno sponzorise Soros!!! A ko je Soros kad ih pitas nemaju pojma - americki placenik verovatno. Sta fali Americi, sloboda, dobar zivot, veseli ljudi - ne, oni su nas bombardovali. Pa ih pitam onako bezobrazno, sa udarcem u glavu - da li ste vi nekog bombardovali: muslimane, hrvate, albance? To je, jebiga, bilo ok.

Samo izmisljaju nesto, kad god udjem u raspravu sa bilo kim ko glasa za SPS ili SRS od ljudi koje poznajem, odmah pocnu neke teorije zavere, kao oni nesto znaju bolje, sta li je. Nema mesta nikakvim argumentima je tu odmah padnu neke izmisljotine da se covek sablazni - neznas s kim razgovaras, sa budalom ili sa razmazenim detetom. Kao da svi citaju "Trece oko". Sve ocekuju od drzave, i posao, i besplatno zdravstvo, i besplatno skolstvo, i dobro pravosudje ali da mogu da se nagode sa saobracajcima kad naprave prekrsaj. Oni za uzvrat samo da idu na taj posao i u vojsku muski.

Ko ce i kako njih da promeni? A nije to samo onih 1.400.000 glasaca sad na izborima - nesto sumnjam da su bolji ovi sto glasase za VK. Iskreno da kazem, mada sam nekad bio clan DS-a, ni ovi iz DS-a mi vise nisu toliko "progresivni". Kao da su najkvalitetniji otisli, a ostali samo clanovi iz koristi.


Dezelin i Nevena Ili ste

Dezelin i Nevena

Ili ste naivni ili se pravite takvi?


Evo, Nikson je...

...glasao za DS. E, sad, šta će kazati kad Koštunica bude premijer? Hajde majstore, kakav ćeš tada izgovor naći za Tadića. Hoćeš reći da je to najbolje za Srbiju?


Drago tebi bih cestitao. Ti

Drago tebi bih cestitao. Ti to izgleda vise zelis i od Kostunice. A sta ces ti da kazes ako se ostvare planovi Ldp-a da udju u vladu i da ih podrzava Kostunica?


Ne, meni...

To čestitaj Koštunici i predsedniku svoje stranke.
Ja sam te samo redovno obaveštavao o tome, a ti mi nisi verovao.
Ne, neće biti manjinske vlade. Dva DSS-a uz podršku Dinkića prave većinsku vladu.


Nikson je paranoican

Sta ti pricas, covece?


Ja paranoican, a vi pisete

Ja paranoican, a vi pisete da zivite u drustvu koje je izuzetno zatucano i da mrzi zapad, kao da je sa neba palo takvo


Niksone..

Uzmi Latinku Perović, čitaj. Trebaće ti to.Ako si stvarno još student, pa i ako nisi.
Oko ove teme se ne snalaziš.


Drago hvala na preporuci,

Drago hvala na preporuci, poslusacu te, mada sam vec citao neke tekstove. Ali samo da znate da pored zatucanosti ja ne volim ni nadmenost nekih ovde blogera

Dodatak i pitanje:
Evo i ja vama preporucujem Slobodana Jovanovica, posebno srpsko-bugarski rat, tekst o nacionalnom karakteru Srba, ali i sve ostalo.

Inace kakve veze tvoja preporuka ima sa tim sto sam student?


Ima veze..

...jer u tom slučaju ti još možeš doživeti važne promene u mišljenju. Imam neki osećaj da još nisi na čisto sa savremenim tokovima i da te zbunjuje suverenitet, ta teorija koja je nadživljena.
Čitao sam Slobodana Jovanovića naravno, ali i pored toga što on kvalitetno analizira srpsku političku i pravnu istoriju, nije tako značajan autor. Ne mogu kazati da je za današnje tokove bitan. O njegovoj političkoj delatnosti nemam dobro mišljenje. Kako o "kulturnom klubu", tako i o delatnosti u izbegličkoj vladi.
No, zanimljivo mi je, jer znam u tvoj stranci još dosta pristalica "kohabitacije",i svi redom visoko cene Slobodana Jovanovića.


Drago, ja sam licno

Drago, ja sam licno razgovarao sa ljudima koji stavljaju Slobodana Jovanovica po znacaju na sam vrh evropskih mislilaca njegovog vremena. Kada su Francuzi donosili ustav nakon Drugog Svetskog rata pozvali su Slobodana Jovanovica da napise kritiku. Cak i Latinka Perovic se poziva na neke njegove analize (citao sam to na jednom sajtu pokusacu da ti pronadjem link, pa cu ga ovde zakaciti) i shodno tome smatram da ga i ona visoko ceni.

Sto se tice politicke delatnosti citao sam one koji ga kritikuju sa tog aspekta, a sa druge strane ga hvale kao naucnika i pisca. Prema tome se i ja odredjujem, mada bih hteo da napomenem da je njegovo povezivanje sa fasizmom zlonamerno (jer ima, doduse retkih, koji to rade). On je kritikovao nacionalsocijalizam u Nemackoj i pre rata, kao i fasisticki pokret Sarla Morasa u Francuskoj.

Video sam i ja da ga npr. Bojan Pajtic svrstava medju najznacajnije licnosti srpske istorije, ali treba obratiti paznju na to da je Pajtic magistar prava, a Jovanovic je kao pravnik vrlo znacajan.

I jos jedna stvar. Jovanovic je bio izraziti antikomunista, a sa druge strane Latinka nije. Ja ne bih ni nju ni njega hvalio sa aspekta politicke delatnosti, posebno sto mi je nepoznata uloga Latinke oko Mihajla Djurica.


Teorije zavere

....'' kad god udjem u raspravu sa bilo kim ko glasa za SPS ili SRS od ljudi koje poznajem, odmah pocnu neke teorije zavere, kao oni nesto znaju bolje, sta li je. Nema mesta nikakvim argumentima je tu odmah padnu neke izmisljotine da se covek sablazni - neznas s kim razgovaras, sa budalom ili sa razmazenim detetom. Kao da svi citaju "Trece oko"....

E, to je zbog toga sto nam je narod zatucan do zla boga. To je jedino sto ja mogu da zakljucim. I drma ih paranoja pa se trese zemaljska kugla (misle oni).


Nevena,

Srbi mrze Zapad bas zato sto su uzasno zatucani.I ne nameravaju da svoje kolektivno stanje duha promene.Bolje im je u tom malom mentalnom kazamatu u koji su sami sebe smestili.
Iz takve kolektivne zatucanosti su isplivali ratni zlocini, Srebrenica, genocid u BiH i na Kosovu, ubistvo Djindjica jer je Srbiju hteo da izvuce iz tog mentalnog lavirinta....
Zato su sanse Srbije da nekada postane istinski moderna, gradjanska i civilizovana drzava izuzetno mrsave.


Pozdrav Zarkow

ja to i kazem ali je prosto za neverovati kako dozvoljavaju da ih i dalje drze zatucanim razni laktasi, zelenasi, lovci na birokratske fotelje kakvi su uglavnom radikali. Sanse da se promeni nece biti ako se dogodi jos koje politicko ubistvo a nije iskljuceno da ce ga biti sada kad su radikali ponovo ''glavni'' u skusptini (ovo skupstina ne mogu vise ni da napisem velikim slovom toliko mi ogadilo). Takvo jedno ubistvo vec visi u vazduhu od jucerasnje prve sednice u kojoj su radikali vec krenuli sa lazima i prosipanjem demagogije jer drugo nista i ne znaju.
P.S. I jos nesto. Ne razumem kako ih nije sramota da ponovo stanu pred mikrofone i oni i oni salonski ''socijalisti'', premda znam da takvi i ne znaju za sramotu.


Nema tu ni sramote ni morala

ali oni ipak "vladaju" zahvaljujuci milionskoj podrsci gradjana..Nemojte njih abolirati....sve ima svoju cenu, pa i glupost, primitivizam...i sve drugo. A Toma N. kazzu upuceni sve bolje stoji, ne samo glasacki nego i materijalno...kucica po kucica, stan po stan....eto..."patriotizma"...!!!
BKC


Pozdrav Nevena,

sve ste vec rekli - nemam sta da dodam.Skupstina je emanacija narodne volje, a kada je u Skupstini zatucano preko 70% poslanika, onda je to pravo mentalno stanje naroda koji ih je birao.Poslanici liberalnih partija su juce prolazili kroz toplog zeca, i ja mislim da ce ratni zlocinci koji su kolektivno navukli majice sa likom onog krmka verovatno pokusati da ucine neki nasilan gest prema liberalnim poslanicima.Njima zlocina nikada nije dosta.A "pametna" Srbija ce se na to samo frivolno kliberiti, i po hiljaditi put postavljati pitanje o dzipu i zebri.


Opaaa :o)


Predsednik LDP Čedomir Jovanović i kandidat DS za premijera Srbije Božidar Đelić, Beograd, 14. 2. 2007.


Novinari obradovani...

...a Mićun i Gavrilović čudno gledaju.O)


Ja im predlažem ...

... ovo, ako može više puta dnevno :o)


Ceda je izgleda bio na

Ceda je izgleda bio na skijanju. Mogao je i vrat malo da sunca, a ne ovako - ko punoglavac.
Nego ja juce trazio od Draga da plati pice jer je izgledalo da ce Bozza biti premijer. Izvinjavam se. Izgleda da sam ja taj koji bi morao da plati.
Sto se fotke tice - podrzavam, kamo srece da se bar malo sloze.


Premijer moguci....

verovatno nije "poverovao" da ce to i stvarno biti. Cini mi se da je pre "odradjivao" poteze koje je neko drugi smislio. Sada moze i malo da se odmori. Kod Pita Breda.


Lepa namera,ali...nesto fali

Obecanje ludom radovanje,a i Boza ima posla,danas ga je Aleksandar Vucic pohvalio u skupstini da se jedini iz DS ne smeje njegovoj prici.I ne mogu verujem da je Boza mislio da ce fiskalne kase zaziveti na buvljacima,vidi se da je covek odrastao u Francuskoj i da ne poznaje dovoljno srz ovog naroda i ove sredine,ali opet OK,tu je postojala jako lepa i dobra namera,samo Bozo fali ti malo iskustva u ovoj sredini.


MONETA ZA PODKUSURIVANJE

Boza ce najverovatnije biti moneta za podkusurivanje. Jedino je, valjda, on sam ozbiljno shvatio svoju kandidaturu. Ostali su znali da ce biti iskoriscen.

Uzalud je Boza sagnuo glavu i podvio i rep pred Dinkicem, a sve u nadi dace kao premijer saradjivati i sa onim koga je najvise prozivao.

Pitanje je sta DS gubi, a sta dobija sa zrvovanjem takvog kadra kao sto je Boza. Glasaci DS sigurno nisu zeleli da Kostunica bude Bozin buduci sef.


Ako bude tako lako pristao da bude

mali od kuzzine VK onda nije ni zasluzio da bude kandidat za premijera, zar ne? Premijer bi morao da bude covek od integriteta, licnost!!!Bozza ce se sad pokazati..ili ce se potrositi ili ce pretecci za sledeci put! Ja nisam optimista, moracemo da potrazimo drugog kandidata.
BKC
ps:mozda Miccun ...???


Pa nisu mu rekli...

..odmah sve. Trebao im je u zadnjoj nedelji kampanje da sačuva jedno 150.000 glasova.
Sada će ići priča - kako je vladu nužno formirati što pre, napraviti konstruktivan dogovor, kako nam treba jedinstvo demokratskog bloka, da nije bitno ko je iz koje stranke, kako je važan opšti interes, kako je to usllov da se očuva Kosovo, kako ćemo nastaviti odmah pregovore -.
Evo, već jutros Velja Ilić priča tu priču i još kaže, da premijer treba biti onaj ko sakupi većinu, dakle "saborna" priča.
E, sad će Tadić dati Đeliću mandat. On će jedno devadesetak dana pokušavati, neće to ići i vratiće mandat.
Onda će malo biti frke, uzbuđenja, dima, i daće mandat Koštunici. DS će nakon preganjanja od dvadeset dana ući u tu Vladu i reći da to radi zbog opšteg interesa,stabilnosti, Kosova,evropskih integracija, građana, morskih algi i šumskog voća..o)))
Boža ide za ministra financija, Dinić biva potpredsednik ne praveći probleme jer G17 zna da na bilo kakvim izborima više cenzusa neće biti. Eto..


Interesantno predvidjanje...,

ali sta posle svega toga ?
Mislim, kada se svi ti stomaci zasite i sujete umire, sta ce biti sa seljacima, radnicima i gradjanima Srbije ? Nastavljamo kao i do sada ? Pa da, zar moze drugacije da bude...


ZNA LI NEKO STA JE SA BOZZOM???

Nestade covek sa Bloga, a tako je puno obecavao!!!
Bozzo sidji sa nebeskog pijedestala glamura, pa odgovori, ne meni, nego svima kojima si obecao...ili je 1.april , tvoj rodjendan u isto vreme i tvoje obelezzje?
bk cole