Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

bezDan vojske-updated-Moneybookers for RuC

koliko se nisko može sletetikoliko se nisko može sletetiZoran Stanković večeras gostuje u Poligrafu. Imajući još uvek veru u istraživačko-pressing novinarstvo B92, nadamo se da će ministar vojni biti dobrano propitan oko istraga o okolnostima pod kojima je  nastradalo više od 20 vojnika od 2004 na ovamo. Nadamo se i da se u emisiji neće čuti, ili da će se bar na nju reagovati, fraza "gospodin Mladić". Nadamo se da će ova tema imati bar istu miutažu kao i "Afera Puholek."

*Džaba smo se ponadali. Evo transkripta emisije , uveritie se sami, ni reči.

sound of silencesound of silenceKandidat za premijera DS, Božidar Đelič, nam je, pre nego što je blog zaboravio, odgovorio vrlo široko i načelno. Mi nismo uspeli da nađemo te njegove druge izjave u kojima insistira da se slučajevi razreše,  na koje se on poziva.

General Ponoš je u Danasu objavio autorski tekst, Kako do jeftinijeg vojnika! Nismo ga još videli u celini, i živo nas zanima da li se osvrno i na brutalno jeftin život  poginulih regruta.

Milijan Kostić nam kaže da uplate za pomoć na žiro račune stižu vrlo, vrlo sporo. Evo, da ponovimo brojeve deviznog i dinarskog žiro računa, i instrukcije za uplate iz inostranstva. U dodacima su instrukcije za uplate na oba računa.

Uplatu možete izvršiti i preko Moneybookers,opcijom "Send money", email primaoca: roditeljiucrnom@yahoo.com.

Detaljno uputsvo za otvaranje računa i uplatu preko Moneybookers je dato u priloženom dokumentu.

Molimo vas da ove podatke prosledite svima za koje mislite da mogu pomoći Roditeljima u crnom.

Oko organizovanja uplate i uputstva pomogli Vučko i Zvek, na čemu im se RuC i MiM iskreno zahvaljuju!


DodatakVeličina
RuC-InstrukcijeZaUplatu.pdf57.29 KB
RuC-Moneybookers-pdf.pdf263.02 KB

Baš me zanima...

...kako će izgledati to propitivanje. No, praznik i parada će odneti četvrtinu vremena,Mladić četvrtinu, uz standardne odgovore o političkoj volji, akcionom planu i dobroj koordinaciji službi. Finacije i potreba novih zakona i strategije odbrane, bojim se još jednu četvrtinu. E, sad,ostalo će biti žalopojke, tipa nerešenih stambenih pitanja oficira, zdravstvenog osiguranja i tako to.
Bogami, nisam optimist.
P.S. Nije Puholek nego Puhalo.
Doduše, Beba je rekao Puhač.o)


Ja ću ipak da gledam ovo:

Član predsedništva LDP i poslanik u Skupštini Srbije Nenad Prokić, gostovaće večeras u emisiji "Replika" na TV B92 u 20 časova.


Da..i ja ću..

...ali to je u 20 h, a Poligraf sat ranije.


Ma možemo sve ...

... pa posle da glasamo ko je bio bolji :o)


Ma možemo...

...sve osim onoga što ne možemo.o)))
Dobro, ova emisija u kojoj će biti Prokić je ozbiljnija.
Upsss...da ne proradi ubojita LW sablja.o)))


:o)

Quote:
to tamara and drago
Milić i Milić (13 Februar, 2007 - 18:20)

samo vas gledam

lw


Da, ali njoj se dogodio veći belaj.o)

...dospela je u tvoj arhivu.o)


drago, odgovor na tvoje pitanje je stigao

pogledaj:
Sedam strana koje su potresle svet


da citiram ja mog blog -koalicionog partnera-lw

ne bi ja mene toliko zajebavala


:o)


dragoooooo

sad si rekao da ja nemam pojma i nikad vise. to sto beba nema to je vec nesto drugo. dakle, afera puholek, zar ti ne citas ugledni i dobro obavesteni press koji se nesto namerio na stankovica i ministarstvo odbrane onoliko! elem, sneza markovic dala agreman, a nije rekla stankovicu, pa neki penzionisani pukovnik odma presao kod britanaca! i sad press o tome danima, danima, cak su i roditelji u crnom nasli mesto u jednom broju, u celom serijalu istrazivacki press vs vojska! dal za suleta, dal za acu vlahovica-pise u kuriru a i ima logike da je on vidjen za MOD, onolika imovina i firme vojne da se privatizuju-tek press se bas okomio.


Ma da bi reči rekooo..o)))

....neka bude, kako to.."Puholek".
E znam za tog potpukovnika. Ma ljuborni su ovi zbog visoke plate, pa ga za čas preseliše u špijune.o)))
Nisam znao ovo za press. A da hoće navedeni momci da prodaju vojnu imovinu, ne sumnjam. Samo šta će reći "Atlanski savet" kome je svojevremno bio blizak šef od tih momaka, mislim da nije nevažno.
P.S. Evo 2/3 emisije a ovaj Stanković ni reč da prozbori osim što hvali civilnu kontrolu.o)))


Evo Jelena...

...ne reče ništa, a ništa ga nije ni pitala.
No, taj Stanković je onako priličan seljački demagog.
Mogla si slobno tražiti da ti još danas dam transkript njegovih odgovora.o)
Teme vezane za vojnike moraju ići vrhovnom komandantu.


zipa

zipa da Vrhovni Komandant ne odgovori, jes, pa da narusi kohabitaciju.


Al na pitanje sta nije

Al na pitanje sta nije uradjeno u vojsci,osim sto je pomenuta socijalna i materijalna situacije,sam je mogao da pomene stradanja vojnika i isto neresavanje.
Ja se izvinjavam,al serem se u materijalno i socijalno stanje kakvo ima vojska,kada se zivoti gube,odlaze.Stvari ipak treba da se resavaju po nekom redu.


teme za vojnike moraju ici svukuda

ovo je jako lose. razocarala sam se ja odavno u kojesta, ali priznajem da ovoliko posrnuce nisam ocekivala. konfrontirajuci intervju, kako se bese reklamiraju! i onaj kraj, sta je najveci nereseni problem-j,....stanovi!

pazi sad i sta rade janku blajku, nisu mogli da mu napisu odgovor u komentarima nego veliki brat postavlja novi blog!

moram razmisliti.

i javila se kejt moronski naravno.


...

ma da, konfrotirajuce, nezavisno, istrazivacko, b92 novinarstvo se siljilo samo na djindjicu i sada na cedi...


ne zastranjuj

to što su se zajebali i pustili rasističke sms-ove i što pokušavaju da komercijalizuju program, ne znači da su postali bastilja i da su prodali dušu.

Oštre oni kandže i dalje svaki dan, samo ako hoćeš da vidiš.


mh, nesto slabo vidim...

mh, nesto slabo vidim... mozda od kolicine objektivnosti.


Izvini, Ivane MC2,

ali ovo baš ne zvuči dobro:

Quote:
to što su se zajebali i pustili rasističke sms-ove...

Da li bi se ti zajebao i pustio rasističke SMS-ove? Ja na primer znam da ne bih. Kao ni većina ljudi koji se ovde javljaju na blogu.

U pitanju je ogroman propust za koji nema opravdanja. Može da sledi samo izvinjenje, a ne nekakva relativizacija.


slažem se

ali ipak je to greška a ne sistemski pristup ko na nekim drugim televizijama. Naravno, nećemo da relativizujemo.


to ne znamo..

..mislim to, da li je greška. Možda nije greška..možda se puštanjem takvih sms poruka tendenciozno daje na značaju problemu Roma u Srbiji? Možda neka NGO treba da dobije kintu za projekat zaustavljanja mržnje prema Romima, pa im zafalilo mržnje? Možda 20% puštenih sms poruka donosi neku kintu televiziji?
Niko ne izjednačava b92 sa RTSom 90ih, što ne znači da je b92 savršena, a posebno ne znači da je uvek u pravu.


ne ocekujem odgovor

A ima i drugih pitanja koja uopste nisu postavljena.
Za vreme bombardovanja imali smo vojsku i u skolama i u bolnicama a nisam cuo da je iko ikada postavio pitanje na tu temu, cak ni ovde. Sta se time postize i koje to vojske rade? Koliko je godina proslo od tada? Zar to nikoga ne zanima?


to zarkov

ožima ko i to skuplja. gospodja zanka stojanovic nam je dala kontakte porodica vojnika zrtvovanih-pobijenih u nato napadu na dragisu misovic. ona slika, kaladont ana, je sa demonstracija jos iz 1998 protiv prisilnog mobilisanja i slanja regruta koji nisu prosli obuku, na kosovo.

sad cemo pokusati i njih ukljuciti u roditelje u crnom.

pisacemo i o tome.


Ne bih da paranoishm, ali

Ne bih da paranoishem, ali sam videla kratko u nekim vestima deo "vezbe" gde vojska pokazuje kako presrece neke privatne automobile i bori se protiv njihovog zivog sadrzaja. Kazu - antiteroristicke akcije. Zar to ne radi policija?

Secam se kad smo pocetkom 90tih imali jednu policijsku pokaznu vezbu na ushcu. Isao narod i odusevljavao se vodenim topovima, onim policijskim bagerima sa mrezastim velikim lopatama napred za zgrtanje ljudi. Sve novo, lepo, uglancano. Isao narod i divio se. Ja se jezila sto na mashineriju sto na narod koji se divi oruzju protiv sebe.


evo, poslušao sam te lw

i gledam ovog ministra, priča mu je skroz bezveze. Sećam se da je, dok je vodio svoju kampanju da postane mod, puštao neke balone u smislu "uhapsiću Mladića", "rešiću taj problem", "ja da znam gde je, ja bi to rešio" i onako značajno gledao u novinare, bla bla. Ja se, moram da priznam, čak donekle i primio.

A sada je njegova retorika, dok stoji na Kališu i gleda prelet 2 (slovima: dva) školska mlazna aviona od kojih je samo Jugo 45 zastareliji i deset nindži kako rade kate, sledeća: "Danas je vojska dokazala da je spremna da odgovori na sve zadatke koji se pred nju postave."

Ma keve ti. Baš ću lakše da spavam večeras.


Ministar je boranija, ne

Ministar je boranija, ne pita se za Mladica. Njega ce hapsiti ili BIA ili niko drugi - mozda covek doceka prirodnu smrt u nekom budzaku u Srbiji ili Bosni. E sad, DS pretenduje na direktora BIA, videcemo kako ce to ici. Valja maknuti Radeta Bulatovica, mada i EU pritiska da on ode.


Nazalost u Vojnim

Nazalost u Vojnim strukturama nista se nije promenilo od Milosevicevog doba,cak su i imana mnogih ista samo se pomeraju s nizeg na visi polozaj.

Briga je njih za tudje sinove .Za njih vazi pravilo da je neko morao da brani zemlju,a da to nisu njihova deca.Kako pre tako i danas.

Evo ,Jelena ,stanovi siromastvo, kako neko rece bla,bla..
Mnogo si vidovita ,do bola i muke.

Zanka


ma nisma ja vidovita

draga moja, nego su oni predvidljivi do bola.

ali, da bas ni pitanje voditeljka ne postavi! sramno.
i gde su sa doni sto nama prebrajaju koliko smo puta pitali djelica! mozda bi im bilo jasnije.


Ovim Milićima sve smeta !

Mislim, sve srpsko !


Dobro ste rekli. Smaraju nas

Dobro ste rekli. Smaraju nas non-stop sa tim stradalim Marsovcima u Topcideru u leskovcu i josh kojekuda. A Srbijica bi bila tako lepa da je oni ne ruze. Nego nesto mislim, da nisu oni mozda izvrsili taj pir na Topcideru da bi nam spokoj remetili, da bi mrznju mogli argumentovati?


Ovim Milicima sve

Ovim Milicima sve smeta!Mislim sve srpsko!

Ne!Milicima ne smeta sve sto je srpsko.Milicima smete nepravda ,laz,.neodgovornost,zataskavanje istine.

Nista se u VS nije promenilo od 1998.Vojnici ginu ,kako u ratu tako i danas u miru.Bivsi oficiri danas su generali,novinari,poslanici.Tu su oko nas na odgovornim pozicijama ,umesto da odgovaraju za izginulu mladost.

Sam ,Milosevic je svojom knjigom ''Junaci otadzbine '' iz 1999.prikazao koliko je tih golobradih momaka izginulo na odsluzenju vojnog roka.Ti oficiri ni danas nisu odgovarali sto su ih nepripremljene slali u minska polja ostavljali na neobazbedjenim mestima,u kamionima nezasticene i same ,bez vojnih komandanata

Te ,sve ovo, ne smeta samo Milicima,smeta Pejcinovicima Djordumovicima,,Vukovicima,Majorosima Stojanovicima,Jakovljevicima i ...

A.Vi ste g.KALJUEV,jedan provokator.Prvo ne znata sta znaci BOL za izgubljenim detetom.Ne znate sta znaci zelja za istinom.
Pa ,Vas pitam,da li to srpske majke imaju pravo na radjanje i negovanje dvadeset godina pa da ih drzava moze posle toga da upotrebljava za glinene golubove u otadzbinske vise ciljeva.

Razmislite i ne vredjajte.Jos smo mi majke zive.

Zanka


postovanje gdj-o Zanka,

citajuci vas komentar prisetio sam se "ustanka" Albanaca na jugu Srbije 2001. godine.
Moj mladji brat je tada bio na regularnom odsluzenju vojnog roka. I bio je, greskom oficirskog kadra, zajedno sa 30-tak vojnika poslat u narucje albanskih pobunjenika.
Tri dana su deca prelezala u nekim rovovima zasuti kanonadom albanskih ekstremista iz svih mogucih oruzja. Bez bilo kakve logisticke podrske od strane Komande, niti ideje istih bandita, kako da decu izvuku iz katastrofalne situacije.
Srecom, njih nekoliko imalo je sa sobom mobilne telefone, pa su uspeli da alarmiraju roditelje u Beogradu. A ovi naprave pritisak u medijima i protestvuju ispred Generalstaba. Tek posle pritiska javnosti, dakle posle tri duga dana, deca su dobila pomoc od drzave i nekako su spasheni sigurne smrti.
Naravno, za tu svinjariju, kao i za mnoge pre, i posle tog nesrecnog dogadjaja, niko nikada nije odgovarao. Sve se lepo zataskalo i prica je otisla u debeli zaborav.


Hvala na podrsci i secanju u

Hvala na podrsci i secanju u ime svih roditelja koji su sve to osetili i preziveli.Moj sin je tada bio u Sarajevu,na odsluzenju voj.roka u ratu u kome Srbija nije ratovala.

No strasno je sto jos niko za sve to ne odgovara.

Pozdrav Zanka


pitanje

izvanjavam se sto menjam temu, nisam prisustvovala neko vreme, ali nije mi jasno GDE JE NESTAO SVETOZAR CVETKOVIC?