Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

VRATI SE, JANKO!

Ko je za to da se na Baljka izvrši neizdrživ pritisak da se vrati na ovo mesto, gde je neophodan, a uz svo prihvatanja svega što je rekao, kao i tačnog i poštenog Restakovog objašnjenja, nek se oglasi.
Ko je za to da se Janko predomisli, vrati ovde gde mu je mesto i gde nam treba, a u smislu učenja Srba politici nezalupljivanja vratima, i principu da pametniji popusta, neka se potpiše dole. Evo ja ću prva: Vrati se, Janko!


ja

vrati se Janko
hvala Biljana


jos jedan glas

za povratak
(jb,zasto si se uopste offirao?)


оффирање...

...zato da ja mogu da stavim jopet link paz` na ovo k`o na himnu!
od bloga


Potpisujem ...

... himnu, immediately :o)

Može i Vruće pivo ladna supa, ako je potrebno, samo vrati se :o)


дирист гоцика

да не урекнемо али надам се да му је стало до својих читалаца као што је њима стало до њега...


zbog njega sam htela da menjam pol

kakva guza, odlicno za himnu


ja cu samo da prenesem moj komentar

Ne kapiram,
Dule Nedeljković (15 Februar, 2007 - 23:26)

u cemu je problem. Ti si Sasi rekao sta imas, o njegovoj emisiji koja je bila potpuno nesretno pripremljena, isilovana, van svake urednicke kreacije i prepoznatljivosti. Isto tako ne shvatam Sasu zasto se osetio prozvanim i uvredjenim za oridinarnu glupost koja je ucinjena, repriziranjem emisije, bez intervencije i brisanja krajnje vulgarnih poruka. Jednostavno bi se to resilo jednim iskrenim saopstenjem od strane Timofejeva i sve bi bilo ok. Samo ne bih voleo da ovo ode toliko daleko i da se Sale optuzi da je nesto namerno uradio. Vise nego je u redu, da uzme koleginicu u zastitu.
Ovo je BLOG, ovde dominira licno misljenje onih koji pisu blogove. Zato, Janko, ja te molim da Sasu shvatis kao dobronamernog komentatora, na tvoj blog i iskuliras sa odlaskom sa Blog-a. Ja te, ustvari ne molim, ja te preklinjem. Pozdrav


Sada vidim sta se desavalo.

Sada vidim sta se desavalo. Strasno. Zeleo bih da se Janko Baljak vrati. Procitao sam i objasnjenje gospodina Restaka, mislim da je sasvim korektno.

Dakle:

Janko, vratite se!


i ja pozivam Janka da se

i ja pozivam Janka da se vrati!!!
bajdvej, menjam polovnog Janka za 'novog' Cedu Antica:)


...mada znam da to nije ni

...mada znam da to nije ni priblizno dostojna razmena!


Aha

Kada bi manje mrzeo mozda bi bio inteligentniji./zabran/


je li ova recenica upucena

je li ova recenica upucena meni?


Vrati se Janko

Ruku na srce, ni posle jaceg truda nisam nasao motiv za tvoj odlazak.


samo ovako treba s njim

Quote:
da se na Baljka izvrši neizdrživ pritisak da se vrati na ovo mesto, gde je neophodan


Vrati se Janko

a uzimam si pravo da citiram Krasići:

Quote:
Zato i mislim da ne treba odlaziti sa bloga. Može čovek da odmori malo, da izluftira glavu, jer je ovo i neka vrsta navlake i strašno je tajm-konzjuming. Ali suštinski, mislim da baš zato što nismo političari, možemo zajedno ovde, u ovim raspravama da dođemo do mnogo smislenijih zaključaka i ideja. nego bilo koji političar danas. Nismo nikakvi desižn-mejkeri, ali bogami da imamo uticaja - imamo.


Ne okreci se

sine!

Samo se spontano vrati kuci!


Vrati se Janko

Pridružujem se pozivima..


Pa naši se glasovi

valjda podrazumevaju...
:)


jos jedan glas

ZA!


sta znaci

"neizdrziv pritisak"?


Moj glas

ZA Jankov povratak na blog.


Moj glas takodje

da se Janko vrati i da NIKADA vise ne ode.:)))


Svakako potpisujem

Nemam nista da dodam na ono sto sam vec rekao.

hvala na podrsci.


pitanje za Dejana Restaka

zasto ste dopustili da se na Blogu, u rubrici B92, znaci u istoj rubrici u kojoj Vi, kao urednik pisete razna obavestenja, tako reci Vasem prostoru, pojavi tekst Timofijeva, koji nije Autor bloga.

Tekst koji je takva brljotina, nepostovanje i besmislica, iznad svega nizak udarac i najvaznije razlog zasto je Janko napustio blog.

Da li to znaci da ste Timofijevu Vi ustupili prostor?
Ili znaci, s obzirom da "potpisujete", da niste kao urednik znali o objavljivanju doticnog teksta?
ili niste znali sta cete?
ili vam je neko dosapnuo?
ili je neko lupio rukom o sto?

Da ste napisali izvinjavam se kao urednik ili da je Timofijev to uradio...pa dobro, mozda.

Sta Vi potpisujete?

Idi mi - dodji mi - jel to?


Sonja,

nemojte misliti da se mesam - nemam ni pravo, Vi ste pitanje uputili Dejanu Restaku, a ne meni, ali koliko sam ja shvatio iz komentara gospodina Restaka objavljenog na oprostajnom blogu Janka Baljka, u pitanju je nesrecni nesporazum.
Slazem se sa svim onim sto je Janko Baljak tamo napisao - da su nedopustive rasisticke poruke na TV koja ima nacionalnu frekvenciju (makar i samo jedna!), ali mislim da se tu gospodin Restak nije bas mnogo pitao.
Drugo, vidim da na levoj strani, medju imenima blogova, stoji i blog B92. Kako gospodin Timofejev radi na B92, mozda je to bio razlog takvog oglasavanja. Nista ne tvrdim, samo primecujem da Dejan Restak, kako mi se cini, nije tu nista skrivio.


Ja sam mislio da ti vise ne pricas sa mnom ;)

Evo rece ti covek sve sto bih i ja rekao.
Plus izvinio sam se Janku zbog greske.

Hvala ti na jos jednoj prilici da razjasnimo nesporazum.


ni ne pricam

pisem.

nista meni covek nije objasnio, tvoj komentar na Jankovom blogu sam tek sada procitala i takodje nista ne menja (osim sto mi je zao da si imao privatnih problema).

napisi obavestenje na tom istom "B92" prostoru o tome kako se i sta desilo, zasto nisi znao, ko je postavio tekst i vrati janka....ostalo je sitnis, petoparci


Evo Ja,

mi, svi smo da nam se Janko vrati.
Super je pisao i svi uzivamo da ga citamo :)
Ipak, kakva god odluka bila, treba ga podrzati!
Pozz

Boban


Kao sto vec rekoh Janku

da ako ode sa ovog Bloga, to znaci da glupost definitivno pobedjuje, pa da i danas isto to ponovim. Nadam se da ce to biti znacajno u gasenju ovog nepotrebnog pozara.
Samo nemojte, molim vas, vi sa B92, da i danas lepite neka inteligentna saopstenja.
Nego, zasto je nestao link Svetozara Cvetkovica?


Zato sto je gospodin Cvetkovic

tako zeleo.
Jasno je da niko nije u obavezi da javno izadje i napise saopstenje o razlozima zasto vise ne pise na Blogu.
Ne znam da li je uopste potrebno da obajsanjavam da nije realno ocekivati da svi autori koji su ikada pisali na ovom Blogu na njemu ostanu sve vreme. Ja bih to svakako zeleo ali ako ste ovde dovoljno dugo jasno vam je da to ne zavisi samo od nas koji vodimo ovaj Blog. Mi takodje nikada nismo imali iluziju da ce tako nesto biti moguce.
Siguran sam da ce se lista autora znacajno menjati i u narednom periodu, a ocekujem i da ce to vremenom svima postati sasvim normalna pojava.
Mi sve autore pozivamo da uzmu ucesce na Blogu onoliko koliko mogu kad mogu i do mere do koje to mogu podneti.
Svakako da ovde ima blogera koji su prevazisli sva moja ocekivanja kada je u pitanju izdrzljivost i ja im se iskreno divim i zahvaljujem zbog toga.
Kao sto vidite ima tu jos niz autora koji vrlo dugo nisu pisali, pa ne znam da li bi imalo smisla da diskutujemo na ovom mestu o svakom pojedinacnom slucaju.


licemreno...

i jako bezobrazno gosn. Restak.

kicosh


Blog je mesto na kome

cak i nesto sto nema dodirnih tacaka sa ovim sto vi pisete moze biti tako tumaceno.
U tome se najbolje vidi sva kompleksnost dijaloga gde se sagovornicima ne susrecu pogledi, ne znaju imena i identiteti, ali se rec veoma lako izgovara.
U realnom zivotu moguc je nesporazum i izmedju dvoje koji se jako dobro poznaju a kako je tek lako da se vi i ja ovde potpuno mimoidjemo.
Ja jasniji od ovoga ne mogu biti. Zao mi je sto to nije dovoljno da vas uverim u iskrenost mojih reci. Neka to ide na racun moje elokvencije.


Dejane zahvaljujem

na vasem jasnom i nadam se iskrenom odgovoru.
Svestan sam da je tvoja pozicija izuzetno delikatna i osetljiva. Moj zakljucak je da ce Svetozar mnogo nedostajati na ovom blogu.
Plasim se da se koncepcija nekadasnjeg B92 menja vremenom na gore. Promene su u zivotu normalna stvar, ali nije normalno da vi koji ste nekada bili svetionik slobodne reci, postanete kopija svega onoga sto nam je unistilo zemlju. Zaboravite na politiku "zvanicnih saopstenja" i javnih pretnji. Jucerasnjim napadom na Jankov sasvim normalan postupak je vrhunac gluposti. Pa zar niste svesni da bi vasa TV, u bilo kojoj normalnoj zemlji, posle emisije u kome se emituju fasisticke poruke, bila javno osudjena i zakonski sankcionisana.
Dacu vam jedan profesionalan savet. Jednostavno izbacite poslovanje sa SMS porukama. Od te zarade u svetu zive samo jevtine i lokalne televizije. Smislite nesto novo i originalno. Siguran sam da vi to umete.
Ali pre svega, izvinite se Janku. Vredece.


ako trazite licni mir,

ako trazite licni mir, odlazak nije resenje. i dalje ce vas boleti razne nepravde, ali ako odete, necete vise imati kome o tome da govorite ovako licno, a ipak javno.

vratite se!


Vrati se!

Vrati se!


Treba ih nervirati

Vratite se, molim vas, da "IH" svi zajedno nerviramo!


Vrati se Janko...

...svaka tema koju si otvorio bila je za mene mali događaj.
Biljana, evo, da te u ime cele blogerske zajednice ovlastimo, da ga pozoveš telefonom i preneseš mu ove poruke.


Ja sam lično gledala

Ja sam lično gledala emisiju i možda nema odgovornosti Timofejeva za kajrone kad je emitovano, ali dve reprize su pokazale da niko nije pročitao kajrone i udario preko toga masku. U tom vidim odgovornost ili nesnalaženje ili baš me briga rezon - govorim o reprizi, onoj noćnoj.

I da nije Pres pisao i prepravljao, koji nisam čitala, opet bi bilo neophodno da se reaguje. Da ne kažem, da se pozovu ti trovači koji nisu nn. Može se svako pronaći. Nema govora da ne može, bez obzira da li je pri ili post pejd. Zavisi od ponude. Kako vas nađe RIK na kojoj god da ste mreži, tako može i policija. Bar se nadam.

Janko je bio u pravu dvesta posto. I Timofejev duguje Janku izvinjenje a ne nikako obrnuto.

Podržavam da se Janko vrati. Svaka tema mu je odlična i aktuelna.

Jasna Bogojević


pridruzio bih se

uz podsecanje da zalupljivanje vratima jeste gordost, a gordost je greh, a povratak bi bio skromnost a to je vrlina. ovo vazi za svakoga, pa cak i za talentovane umetnike. Tu cak I nema veze ko je u pravu, mada ovoga puta JB jeste bio u pravu.

A evo i prigodne pjesme:
http://www.youtube.com/watch?v=bJIZu37Hfr0
:-)


Dejan Stankovic:

Dejan Stankovic: "Zalupljivanje vratima jeste gordost, a gordost je greh, a povratak bi bio skromnost a to je vrlina."

E sad, dragi moj Janko, ako si ista razabrao od ovih mudrih reci, ti izvoli, pa se vrati. (Probaj da stavis 'promaja' umesto 'zalupljivanje vratima', mozda ce tako ova portugalski pijana recenica biti smislenija i zanimljivije za citanje)


banovace te zox

upo si u bure kiselog kupusa. al nije to, sto si upao, bas mi drago, nego ces banovanjem upropastiti lepu ideju © krasic.
vidis kako sam ja pristojna, samo ne mogu da dam glas, cekam "obavestenje" unutrasnjih organa bezbednosti


Nek samo probaju. Odmah

Nek samo probaju. Odmah pokrecem peticiju on line da se izbaci Dejan Stankovic sa bloga (previse konzumira portugalskog vina dok pise). Kiseo kupus bi njemu dobro dosao, kad smo vec kod toga.


Zokster schrieb: "Kiseo

Zokster schrieb: "Kiseo kupus bi njemu dobro dosao, kad smo vec kod toga."

Ili mozda kisela corba, ili rasol?


Biljana,

Možda da napravimo majice,
"I ja sam Janko Baljak"

+++++
UBACENO: hvala ti. slatko si me nasmejao, DS


OK, Janko,

valjda ti je jasno da si ovde neophodan.


samo ću kopi-pejst...

...onoga što rekoh malopre, dok još nije bilo Biljaninog posta:

Evo, dok traje ova tiha Pobuna Na Blogu Baunti, u danu kada je prozor, sa koga je Li Harvi Osvald ubio Kenedija, prodat za 3 miliona dolara na aukciji, hoću da podsetim na ono što je rekao Milutin Petrović u Peščaniku:

"Postoji nešto od čega su se otcepili Slovenci, pa se otcepili Hrvati, pa se otcepili Bošnjaci, pa se otcepili Makedonci, pa se otcepili Crnogorci, pa se otcepili Albanci na Kosovu. Svi su se oni od nečega otcepili. I nama stalno objašnjavaju da su se oni otcepili od Srba, a ja zaista mislim da to nije istina. Oni se nisu otcepili od mene i od vas dve, nego su se otcepili od nečega što je još uvek "kod nas". Mi nećemo postojati sve dok se (mi) takođe ne otcepimo od toga... Otcepljenje od nas samih – to su ključne reči za ono što nama predstoji..."

Na žalost, imamo i mi takav jedan prozor. A bogami i ljude koji mogu uskoro doći na ideju da ga stave na aukciju.

Milutin je lepo primetio, to za otcepljenje. Čovek sve rekao u dve reči. Zato je i dobro da slušamo više ove što su srcem u nešto ušli, što nisu političari, jer njima još niko nije zavrnuo ruku, nije ih ucenio ni potkupio (nadamo se i da neće!). Oni imaju "normalan", što kod nas znači svež, pogled na stvari.

Čini mi se da i mi, ovde na blogu, pokušavamo da se OTCEPIMO od toga, NEČEGA..

Zato i mislim da ne treba odlaziti sa bloga.

Može čovek da odmori malo, da izluftira glavu, jer je ovo i neka vrsta navlake i strašno je tajm-konzjuming. Ali suštinski, mislim da baš zato što nismo političari, možemo zajedno ovde, u ovim raspravama da dođemo do mnogo smislenijih zaključaka i ideja nego bilo koji političar danas. Nismo nikakvi desižn-mejkeri, ali bogami da imamo uticaja - imamo.

I zašto sad da u tome ne učestvuju Janko, Corn Mouth, Zarkow, wk, Sonja K., Biljana S. ... i svi ostali koji su ovde došli ne zato što nemaju prečeg posla, nego zato što misle da je ovo neki mali doprinos koji moraju i žele da daju. A vidim da svi nešto govore o odlasku s bloga.

A što da odu? Zar zato što se u našu grupu dobronamernih "raznomišljenika" svaki dan uvali po neko ko je, skrivajući se iza anonimnosti, ovde došao samo da bi se, da izvinite, pokakio nasred tepiha?!

Pa jeste, smrdi. Ali mi to malo počistimo i idemo dalje. On opet dođe i sutra, opet se pokaki, mi opet daj sapun, daj Veniš, daj osveživač prostorije i – gotovo. Što oko toga dizati preveliku prašinu? Niko nam nikad nije obećao da će da miriše na ilang-ilang ili na smokve u cvatu. Neko ima osetljiviji nos, verujem. Ali i on nije došao ovde da diše svež vazduh nego da se bori za uljuđivanje ove zemlje, pa tako kad demonstrativno ode i ostavi da se „gomilice” gomilaju po tepihu niti će mu zemlja bolje mirisati, niti će lepše spavati.

Te tehnike „odlaženja” smo, bojim se, svi do sad manje ili više uspešno primenjivali. I vidi nas gde smo danas!

Janko, vraćaj se ovamo! Jer, tih gomilica će uvek biti, ALI MI NISMO VIŠE GADLJIVI :0)))


necu da kopi- pejst :)

Blogovala sam cele noci ubedjujucu Janka da nam je potreban. Upotrebila sam sve argumente od racionalnih do emotivnih, treptala sam, gledal kroz rame...Chak se i Milutin oglasio da podrzi nash apel Janku da ostane. Eeej Miluuutin:)) Zato Janko NE IDESH TI NIGDE. I tachka :))


Ja sam kopi-pejst :))

jer ne mislim da mogu bilo šta pametnije da smislim :)) Ali, sad vidim da sam to mogla i kraće.

Janko, vraćaj se!

Jer: sranja će se uvek dešavati, govana će uvek biti, samo što mi više nismo gadljivi. Eto.


Krasicka

vidish da umesh ti pametno i krace :)))


Pa vidim i sama ...

... al mi teba vremena. :0)))


Pa evo ...

... dobro ti ide, sve si kraća, ako tako drastično nastaviš, uskoro ćeš samo koje slovo da ostaviš u postu :o)


Krasići...

...Vi ste biser. I kad je kratko i kad je dugačko.


Potpisujem

za povratak otpisanog:)


potpisujem

rečima jedne dobre žene:

Quote:
Ne odustaj Janko!Nismo zavrsili.

Pre par godina ,rece moj prijatelj S.P. {advokat}:"Pazite njih ima mnogo ,vi ste jedinka ,samlece vas."

E,zato ,nam Janko trebas.

Zanka


Hoću da verujem...

...da će ga Žanka ubediti.
Ako ga njena snaga ne ubedi nema mu spasa.
A ni nama.


Janko, ostanite sa nama

Janko, ostanite sa nama. Sve je manje finog sveta. Znam da cete poslusati domacicu ovog bloga, Biljanu, pametnu zenu. Pozdrav, Dr M


Potpis

Janko, vrati se.


vrati se

Trenutno je jedno zdravo razmisljanje manje.


Vrati se, Janko

Quote:
...u smislu učenja Srba politici nezalupljivanja vratima, i principu da pametniji popusta...

i strpljenju u borbi za bolju budućnost


Naravno...

...vrati se Janko!


i ja i ja...

Vrati se Jankooooo vratiiiii, ne daj da blog patiiii.

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


штали оно рекох ?

г Баљак ,
зарад присутних на овом блогу ,смирено, преиспитајте своју одлуку о. . . 'па па ,немаме више'


pa pa

gde ces?


Kako gde ce? U stalu. S

Kako gde ce? U stalu. S kojom voli da razgovara (iz nepoznatih razloga):

"штали оно рекох"


Štali...

...ono uradih...štali ono uturih.o))))


Haaaaaaaaaaaaaa

ovo je urnebesno:)))))


Štali

to turi?


Štali turi?

...pa štakalo.o)))


Jao ...

... ubi me tvoj humor :o)))))))))))))))))))))))))


hahahhaaha

davim se


Исклиберен

ево и ја . и мило ми, те обашка драго, да сам вас успео закикотати у овом натмурном свету.а тема која нас намами није баш весела.но је озбиљна,до јаја,али утрефило ми се.
Обећајем, иако(за сад још) несклон правилном речном изражавању да ћу трудноћу своју списатељску улагати да вам осмех на лицу задржим и убудуће . . мили ми


"Mashane

napravi prelom u svom mozgu"


potpis..

potpis..


obavezno da se vratiš..

..i da tražiš od b92 da izda javno blog saopštenje u kome se obavezuje da sve buduće dobronamerne kritike na svoj račun neće doživljavati i tretirati kao atak na "svetionik slobode", čak i kad svetionik uglavnom piči po tržištu, a ne po sistemu, na šta nas je navikao.
A ti udaraš u sistem i u glupost i zato nam trebaš.


Pridruzujem se apelu

Pridruzujem se apelu


Dragi Janko,

Dragi Janko,

Jedan si od malobrojnih čije sam blogove čitao s posebnim užitkom - tek pošto bih skuvao kafu i umirio decu. Zato sam mislio prošle noći da dodam svoje ime tamo gde te Cole poziva da se ipak vratiš pisanju bloga. Odustao sam kada sam shvatio da čovek od reči teško da to može učiniti nakon što je javno napisao ono što si ti napisao. Mislio sam dakle da ti pozivi nemaju svrhe pa se zato nisam javio.

Ali pojavile su se neke "nove okolnosti" zato kao i svaki sud kada se pojave nove okolnosti i taj tvoj da prestaneš da pišeš blog može biti preispitan. Te nove okolnosti po meni su: Restakovo objašnjenje čitave situacije i više od svega ovaj Biljanin apel.

Čoveče, tebe zove Biljana Srbljanović da nastaviš da pišeš. To je nešto na čemu ti sigurno zavidi nekoliko miliona muškaraca u Srbiji - oni koji je cene, oni koji se to stide da kažu i oni koji se plaše pametnih, lepih & uspešnih žena. Da mene Biljana zove da pišem nešto stavio bih to odmah u CV.

Welcome back. Nemoj da seire dušmani. :)


Srđane...

...majstore.O))


izvinjavam se, a gde se nalazi

to objasnjenje citave situacije urednistva Bloga B92? Link?

Da tebe zove Biljana, ti bi se ukakio u svoju odluku i rekao uuuu evo me dolecem? Pa na cega to lici?

Da ne bi bilo zabune, ona je pogodila u crno, ali nije Biljana razlog njegovog odlaska!

Ako necemu moze da pomogne ovaj njen apel onda je to (pored lepog osecaja) veome "nezno" skretanje paznje urednistvu B92 da napise objasnjenje....Ako urednistvo nije znalo odnosno ako se Timofejev sam, bez icijeg znanja, samo zato sto je zaposlen na B92, oglasio na Blogu (tako tvrdi Restak, odnosno jedan bloger, a Restak kaze da je taj bloger sve objasnio) onda to treba da bude jasno svima - Znaci nema urednistva, svi zaposleni imaju odobrenje da pisu na Blogu u rubrici B92 sta hoce. Onda i mi gubimo smisao, a i ti kao autor.

Da je tvoj glavni urednik objavio tekst, bezrazlozno blacenje, ali pazi, ne zelje citatelja, ne otvoreno pismo u rubrici komentari, vec tekst tri strane pre tvoje, sta bi ti uradio????

stvarno....neverovatno


Eto i Srdjana u kaci sa

Eto i Srdjana u kaci sa kiselim kupusom, Sonja... Ccc.


lepo ti ja kasem

shibanjac
i ono nebojsino ©


A zasto

Timofejev nema pravo da napise svoj blog? Stavio je svoje ime i prezime i jasno je da je pisao u svoje ime.

Kakva je to nakaradna logika da svi gube smisao ako se zaposleni na B92 pod svojim imenom i prezimenom oglase?


to nije nakaradna logika

lidiaz, vec pojam "urednistvo". "Ako se zaposleni na B92 oglase svojim imenom i prezimenom" to je po vama uredjivanje??? Svi, ko kad hoce i kako hoce? Masala Lidiaz.

edit

Timofejev ima prava da napise svoj blog, gde hoce i kada ga pozovu da pise


Kakvo uredjivanje

Nick "B92" se ovde koristi ne za uredjivanje, vec da se postave neka obavestenja, intresantne vesti da zaposleni koji nemaju svoj blog mogu da napisu nesto.
Blogove uredjuju autori (vidi pod BS koja cesto pise i brise ispod tudjih komentara) i moderatori.

I sta to znaci da Timofejeva trba da pozovu da pise? Ko je Vas ili mene pozvao?


Vi, Lidiaz radite

u Izraelu, na fakultetu ili institutu? - izvinjavam se ako gresim - ako gresim zamislite.

Da li na se na Vasem institutu objavljuju strucni clanci? - Objavljuju se.
Da li u njima pisu ko kad hoce i sta hoce? - Ne
Da li su Vase kolege "pozvane" "odabrane" da objave rad sta god? - Da

Hajde da zamislimo da su Krasici u pravu i da je njihova ideja o postojanju bloga kao medija koji moze da promeni nesto dobra ideja?
Zasto onda praviti sprdnju od bloga, brlog blog, gde se ne zna red i gde autor moze biti ko god hoce?

Naravno da je urednistvo trebalo da pozove Timofejeva (ili ga je i pozvalo??!!).
Mi smo pozvani kao komentatori, registrovani, i Timofejev je pozvan kao komentator.
Nisam znala da su svi zaposleni na B92 pozvani da budu autori i da "mogu da napisu nesto"

I uopste zasto objasnjavate ko su autori, moderatori, sta mogu da rade, uredjuju, brisu, sta ne mogu....stvarno sprdnja


Ne bas

Quote:

u Izraelu, na fakultetu ili institutu? - izvinjavam se ako gresim - ako gresim zamislite.

Ne vise u Izraelu, sad sam na Kolumbiji, ali nije bitno
Quote:

Da li na se na Vasem institutu objavljuju strucni clanci? - Objavljuju se.

Pa ne objavljuju se na Institutu, salju se u casopise. Koji ih onda salju strucnjacima na citanje. Koji daju procenu da li treba objaviti ili ne.
Quote:

Da li u njima pisu ko kad hoce i sta hoce? - Ne

Zavisi sta smatrate pod "sta hoce". Ko god ima rezultat moze da proba da ga objavi kad hoce i gde hoce. Postoje i casopisi koji ce sve objaviti, neuticajni, ali postoje. Postoje i ljudi koji svasta pisu i pokusavaju da objave.
Quote:

Da li su Vase kolege "pozvane" "odabrane" da objave rad sta god? - Da

Kao sto rekoh, rad moze da posalje bilo ko. Ne mora da bude iz struke, ne mora da je zavrsio fakultet. Samo je velika verovatnoca da nece biti objavljen ako nema naucnu tezinu.

Ali ne vidim kakve to veze ima sa pravom Timofejeva da napise svoje otvoreno pismo.
Ja ne znam da li su svi zaposleni na b92 pozvani ili ne, pretpostavljam da jesu. Urednistvo bloga ima svoje kriterijume prema kojima odredjuje kome da da mogucnost da bude autor, a kome da bude samo komentator.

Quote:
Zasto onda praviti sprdnju od bloga, brlog blog, gde se ne zna red i gde autor moze biti ko god hoce?

Sta je spdnja? To sto je Timofejev objavio svoje pismo? I sta znaci red u ovom slucaju?
Autor moze biti svako ko dobije dozvolu od B92. I poneko kome neko od autora ustupi svoj prostor. Kao Srdjan M. u izvestajima o filmskom festivalu ili Milicka roditeljima vojnika ili Zanki.
Jel' i to sprdnja?
Ili Vi ne znate sta u stvari znaci rec sprdnja?

Janko Baljak protestvuje zbog sledeceg:

Quote:

Saopstenje B92 povodom clanka Press-a pod naslovom "Rasizam na B92" moze se procitati ovde

i
Quote:

moje dobronamerno kritičko zapažanje o sms rasizmu koje se po ceni od 35, 4 dinara promoviše i reprizira na komercijalnoj televiziji pretvara se u brlog u kome se mešaju moji sjajni privatni odnosi sa sašom timofejevim i mojim ličnim principima. loše se osećam i neću u tome više da učestvujem ali prvi put je tu uključena osoba koju privatno volim i cenim.

svoj blog sam pisao isključivo kao privatno lice, a odgovore u ovom slučaju dobijam s pozivanjem na zvanična saopštenja komercijalne televizije b92. linkom na to saopštenje shvatam da poput urednika pressa mogu da popijem dugogodišnji sudski proces što svakako nije moj glavni cilj u životu

jedno vreme niko na mom blogu nije mogao da ostavi komentar. ma kako glup bio. imao sam i nekoliko telefonskih poziva.

hvala svima koji su čitali razne budalaštine koje sam pisao. još više onima koji su na to imali bilo kakvu reakciju


posto smatra da urednistvo bloga nema pravo da menja njegov tekst i da zasluzuje malo vise nego pozivanje na zvanicno saopstenje.

Ovo "stvarno sprdnja" ne razumem bas najbolje. Objasnjavam Vam, posto mi se cini da ne shvatate bas tacno ko sta moze da pise


mogli ste to i krace

da se ne sprdamo.


Jos niste odgovorili

sta u Vasem recniku znaci rec "sprdati se"?


Ne mogu da tražim sada

Ne mogu da tražim sada Restakovo objašnjenje, ali čovek je odgovarajući na jednom od ta tri bloga (Jankovom prvom, Timofejevljevom ili Jankovom drugom - ne sećam se tačno gde) objasnio slučaj sa svoje strane kao urednika Weba B92.

O tome šta mislim o čitavom slučaju - emisiji, reakciji B92 itd ne izjašnjavam se javno jer nisam gledao emisiju, iako naravno o tome imam mišljenje.

Napisao sam zašto smatram da su nastupile "nove okolnosti". Janko će sam odlučiti. Mislim da tvoja poruka i bilo kakvo dalje raspirivanje strasti i traženje krivca da ga se stavi na stub srama neće doprineti promeni situacije. Naprotiv.

BTW, ne "kakim" ni "od sreće" ni iz kakvog razloga osim fiziološkog što bi bilo dobro da je opšti princip makar na ovom blogu.


ne mozes da ga nadjes

zato sto restakovo objasnjenje treba da pise pod "najnoviji blogovi" a ne negde u cosku "nisam nista znao majke mi , zao mi je".

Lepo sto imas misljenje, ali se ne izjasnjavas.

Ne razumem tvoju poslednju opasku....nije ni bitno, zabavljaj se.

Da postoji postovanja prema J. Baljaku, onda bi tvoj ili komentar Restaka malo drugacije izgledao do vraaaaaaaati se zove te lepa, pametna i uspesna zena

off topic
a sta da je ruzna, ali pametna??


Potrošio sam prošle noći

Potrošio sam prošle noći skoro pola sata pišuči ba brišući Janku poruku. Čovek je doneo odluku i saopštio je javno. Znajući šta i kako Janko radi zaključio sam da je Janko čovek kome su važni principi pa da stoga nema nikakve šanse da se vrati, dakle ni razloga da se potpisujem. Sa druge strane želeo sam nešto da napišem da mu poručim da bih nekako želeo ipak da povuče tu svoju odluku.

Onda je to isto napisala Biljana Srbljanović. Ja sam vrlo realan i znam da nešto što ja napišem nema istu težinu kao nešto što ona napiše. Učinilo mi se da to uz Restakovo po meni sasvim adekvatno objašnjenje možda može predstavljati deo razloga da se Janko ipak vrati. Napisao sam deo razloga. Znači mislim da bi trebalo da postoji još nešto ali se uzdržavam da solim pamet vođstvu B92 o tome šta i kako ja smatram da oni treba da čine. Isto kao što se uzdržavam komentara emisije koju nisam gledao, knjige koju nisam čitao itd.

Što se opaske tiče - više je nego razumljiva i još blaga kakav je bio povod za nju.

off topic
Verovatno bi je manje mrzeli.


vidim da ste svi veoma realni

i kao i uvek pustate biljanu u prve redove. Nek ona soli pamet, a mi cemo pod suknju, pa da vidimo sta ce ko.

Nije bilo potrebno da gledas emisiju, jer emisija kao takva nije ni komentarisana vec sms poruke koje su se mogle procitati na vise mesta.

opaska na opasku je stvarno bez veze....bilo je straaaaaasno reci "ukakati se u odluku" so sorry


Sonja K: "Nek ona soli

Sonja K: "Nek ona soli pamet, a mi cemo pod suknju, pa da vidimo sta ce ko."

Just for the record: ja bih pod tvoju suknju.


Zorane

ups Zox crni sine.
Neces zavrsiti ispod suknje, zavrsices u Presu.
Presovan ces biti sasvim sigurno zbog ove pol. nek.

Budi fin momak kao sto si i do sada bio.
(ono od pre neki dan inhaliranje ti pamtim a poruka primljena - ne igraj se bludni sine)


Ovo je bilo u metaforicnom

Ovo je bilo u metaforicnom smislu, Dejane, znas ono: biti ispod necijeg kisobrana, suknje itd... A izmedju kisobrana i suknje uvek radije biram suknju.

Polemika Press - B92 povodom emisije Timofejeva: zalim, svi argumenti su na strani Pressa i njihovog urednika. Ni ovo nije pol. korektno (mozda), ali stvari jednostavno tako stoje gledano iz mog ugla.


izvini

mislio da sam da si bio ozbiljan kao i inace.
Ja ne zalim ni za cim pa ni za manjkom argumenata
Zox nastavi gde si stao.
sorry malo sam se zaneo veceras.
Banujem se sa tvog kometara.


Quote:Nije bilo potrebno da

Quote:
Nije bilo potrebno da gledas emisiju, jer emisija kao takva nije ni komentarisana vec sms poruke koje su se mogle procitati na vise mesta.

SMS poruke su bile deo emisije, štaviše predstavljale su odgovore na temu i verovatno na stavove izrečene u emisiji. Ja smatram da je za ispravan zaključak potrebno imati uvid u celinu što nemam i zato se uzdržavam od javnog komentara.

Quote:
pustate biljanu u prve redove. Nek ona soli pamet, a mi cemo pod suknju

Napisa pseudonim onome ko piše javno. Mašala.


Olimpijada: VIP i pseudonimi

Srđan K.: "Napisa pseudonim onome ko piše javno."

Ovakvu nekorektnu rečenicu do sada nisam imao prilike da čujem od Srđana Kusovca.

Inače, VIP koji ju je izmislio nikada je kasnije nije ponovio.


inače,

sonjina je izuzetno korektna..


pozdravlja te

pseudonim. hvala lepo, takodje, masala.

ah carlo....ni ja


Sonja K. schrieb: :'tako

Sonja K. schrieb: :'tako tvrdi Restak, odnosno jedan bloger, a Restak kaze da je taj bloger sve objasnio'.

Sonja, ovo nije bilo u redu. Znam da mislite na mene, jer sam ja 'inkriminisani bloger'.
Onda bi trebali da budete posteni pa da kazete da ja nisam nista tvrdio (kao sto sam u mom komentaru i rekao), vec da sam primetio da mi se, na osnovu komentara Dejana Restaka na oprostajnom blogu Janka Baljka cini da gospodin Restak tu nije ni luk jeo, ni luk mirisao. Ponavljam, to je moje misljenje, a ne tvrdnja, zato sto ne znam sta se zaista desilo. Pored toga, primetio sam da je gospodin Restak imao privatnih problema, te da je nesrecni slucaj sa Jankom dosao bas u to nevreme (uzgred, vrlo zalim zbog tih privatnih problema gospodina Restaka, i nadam se da je sada sve u redu).
Ne zelim da sa Vama dolazim u bilo kakav sukob, jer zaista smatram da za to nema potrebe. U potpunosti sam saglasan sa svime sto je gospodin Baljak pisao u svojim blogovima o onim rasistickim SMS porukama, koje su bile vise nego odvratne, i koje pokazuju (po mom misljenju) pravu prirodu drustva u kome zivimo.

Pozdrav
P.S. Takodje, primetio sam i da se gospodin Restak izvinio gospodinu Baljku. Eto, ja se najiskrenije nadam da ce se Janko vratiti, a da ce B92 malo vise povesti racuna o svojoj uredjivackoj politici.


ne mislim na Vas Rhapsody

niti sam htela da Vama sprilepim nesto sto niste rekli, ako sam to uradila izvinjavam se.

Moje pitanje je bilo upuceno Restaku kao i ceo komentar.

Ni luk jeo ni luk mirisao - to ne postoji kod urednika.

ne vidim razlog niti znam odakle Vam rec "sukob" - restaku je usfalilo reci pa se posluzio vasim "misljenjem". A kada neko "potpise" nesto onda bi trebao da zna sta potpisuje.

Vase je Vase, a njegovo je njegovo.


Draga Sonja,

nema nikakvog problema, nista Vam ne zameram - Vasi postovi su vrlo intelligent:)
Slazem se da svaki urednik mora znati sta potpisuje, samo sam primetio da je gospodin Restak upotrebio izraz "ozbiljni porodicni problemi", na osnovu cega zakljucujem da mu blog b92 u tom trenutku nije bio bas na prvom mestu. Sam je rekao - kada ga je narednog jutra otvorio, video je sav haos koji se napravio, i odmah je pokusao da stetu otkloni. Ne znam, verovatno pokusavam da za coveka nadjem opravdanje ako je vec imao neku tesku porodicnu situaciju. Nemam utisak da je imao losu nameru, to je sve. A najiskrenije zelim da se Janko vrati, i kao bloger ga jos jednom molim:

Janko, vratite se!


Rhapsody i svi ostali

koji zele da se Janko vrati evo jos jednom sta je taj isti janko napisao kao razlog svog odlaska:

"svoj blog sam pisao isključivo kao privatno lice, a odgovore u ovom slučaju dobijam s pozivanjem na zvanična saopštenja komercijalne televizije b92. linkom na to saopštenje shvatam da poput urednika pressa mogu da popijem dugogodišnji sudski proces što svakako nije moj glavni cilj u životu

jedno vreme niko na mom blogu nije mogao da ostavi komentar. ma kako glup bio. imao sam i nekoliko telefonskih poziva."

Ako to nije dosta za zvanicno objasnjenje urednistva onda ja stvarno ne znam sta sve jedan autora treba da "proguta", znaci:

1. ) pozivanje (zbog 100% korektnog teksta!!!!) na zvanična saopštenja komercijalne televizije b92
2. ) dugogodišnji sudski proces (kao jedna od mogucih konsekvenci)
3.) telefonski pozivi (kakvi?!!!)
4.) mesanje u celu pricu osobe koju J.B. ceni i voli

I svi vi ovde koji pisete, predji, gutaj, ponos vamo tamo, gordost, tvrdoglavost, smanji sujetu postavljaju stvari naopacke.

Nije Janko Baljak taj koji treba da "proguta" i zaboravi

Urednistvo treba da proguta sujetu, a ne Janko Baljak!

E sad mi je je stvarno dosta.

Nemoj se vratiti Janko!


Heh he, Sonja. You're my

Heh he, Sonja. You're my girl! Podrzavam tvoj predlog stopostotno.


Hey Baby,

evo ti jedna bljak romanticna al' kad volim, N. Sinatra, idem kod Corna

http://www.youtube.com/watch?v=29vLdTqZ7IY

xx

Rhapsody, nikakav ton, nista nije bilo upuceno tebi, nista namerno, izvini ako je tako ispalo a ispalo je - super si, pametan si i nemoj da ides
p
s


Divni ste, Sonja,

hvala, pozdrav i Vama.


sonja, zoxter,

ja stvarno ne razumem cemu tolika destruktivnost? posebno ne razumem toliki broj postova na temu koja je protivna vasem gledanju na stvari?

nisam rekla da janko treba da guta bilo sta, rekla sam da je u pravu i da treba da se vrati. njegovi tekstovi su vazni, znacajni, ljudi ga podrzavaju i to je sve.

sam je pokretao peticije, neke od blogerskih peticija su i upalile, ja sad pokrecem peticiju da ga se ubedi da se vrati. vas dvoje ste protiv, to ste rekli u mnogo odgovora, je l mozemo sad mi koji smo za, da nastavimo ovu nasu pricu ili moram sad i ja da se ispisem, jer sam se usudila da mislim drugacije?

pa nije ovo cepanje atoma, nije sud casti, ovo je samo blog. gde se ljudi razgolite pred drugim ljudima i tu su izlozeni raznim podmuklim udarcima. ali to je pravilo igre na koje pristanes kada odlucis da pises javni dnevnik.

janko je u pravu, restak je sam to priznao, pa nije bilo mrtvih, aman, blog nije realni zivot. moze li malo da se oladi stvar, ili da se prosto preselite na blogove kojima je ta destrukcija imanentna.


A sto ne bi...

... Janko pokrenuo svoj blog na nekom drugom mestu pa da ga citamo tamo i uzivamo a ne da se "saginje" oko stvari za koju je 100% u pravu? Da li svi treba da pristanemo na ucenu koju diktira posecenost ovog bloga? Pa valjda je i sadrzaj takodje bitan a ne samo pozicija sajta na rang listi.

Sasvim mi je jasno da B92 stiti svoju poziciju usled "fuckupa" (ako je to bio) tokom emisije, ali reprize iste, bez ikakvih grafickih intervencija me jako plase. Samim tim razumem Janka da se mozda plasi da ce i njega B92 na sud jer je javno, na mozda i citanijem mediju od Press-a, rekao u biti isto sto i urednik tih novina.

Zato, Janko, pravi svoj blog, sajt sta god. Na Internetu je bar to lako. A i nama isto. One click away.


B.S.: "Janko mi je drag, ali

B.S.: "Janko mi je drag, ali mi je Sonja K. draza!" (po Aristotelu)


biljana

tvoja peticija je dobra za janka, prija mu sigurno.

ne mogu biti "protiv" jer je on pored kusovca, tebe i milicke jedini koga sa zadovoljstvom citam. jesam protiv ponsanja i neefikasnosti odredjenih ljudi da se janko vrati. I protiv licemerja.

ne moze se takav covek kao on "vratiti" zbog poljubaca i mahanja - vratice se kada bude dobio dovoljno argumentovan razlog da se vrati, a to je po mom misljenju objasnje/izvinjenje urednistva ili "pravila igre" kako je napisao i zbog kojih je otisao.

nista vise ni manje.

nedostaje mi link za imanentno destruktivne blogove.


izvinjenje nije stvar ovog medija.

a restak se ipak izvinio.
samo to,

nista drugo, mislim d aje bolje da je tu nego da nije.

autodestruktivni blogovi su oni na kojima se novikov i ekipa razmnozavaju partenogenezom i maltretiraju mucene komentatore. to je nekad moj blog, nekad neki drugi.


Aman...

...da'l sam lud ili Rhapsody beše samo Raphsody
otkud sad i Novikov


Pazi...

...sad' je opet samo Rhapsody...!?!
Ludilo!?!...(moje...čije...?)


O, Boze, Sonja....

pa zasto mi se obracate takvim tonom, a posebno zasto mi pripisujete da sam rekao (ili cak pomislio!) ono sto nisam?
Ovde je ocigledno neophodno da se rasciste stvari o kojima pisete.

Dakle:
1) Mislim da prozivanje Janka Baljka zbog teksta koji je napisao nije bilo korektno. Opet, kazem da mi se cini da urednik bloga, gospodin Restak ovde nije imao nikakvog udela (gospodine Restak, oprostite mi - zaista nemam nameru da budem Vas advokat, a necu Vam ovo ni naplatiti:)).

2) O kakvom se sudskom procesu radi? Da li je u pitanju sudski proces koji bi b92 vodila protiv Janka Baljka?? I zbog cega?? Zaista mi nije jasno, molim Vas da mi objasnite.

3) Ko je zvao Janka Baljka, i kojim povodom? Da mu preti? Neka sam gospodin Baljak saopsti kakve prirode su bili ti telefonski pozivi. Naravno, zasto neko vreme nije bilo moguce pristupiti njegovom blogu, kako kaze?

4) Mesanje u celu pricu Aleksandra Timofejeva, kako razumem - zasto se mesao?

Ja nisam shvatio da je gospodin Restak, kao urednik bloga, pokazao neku sujetu, odmah je ponudio izvinjenje. Momentalno je pozvao gospodina Baljka da se vrati u blogersku zajednicu, sto i mi sada cinimo.

Ne vidim da je rec o sujeti, vec o neprijatnom nesporazumu.
Evo, obavezujem se da na ovom blogu vise necu ostavljati komentare, a sve da ne bih bio pogresno shvacen.

Jos jednom:

Janko, molim Vas, vratite se.


Tako je Sonja,

ako se to ne shvata i ne prihvata nista od bloga b92.
Dok se to ne shvati i ne prihvati, ne vracaj se Janko.


evo i mene...

JANKO, VRATI SEEEEE!!!


janko,

ni ja ne vidim zashto bi odlazio zbog kolateralno povredjenje sujete tv-moderatora "koji previshe lichi na Baneta Vukashinovica" (citat iz jednog komentara).

"Zashto hocesh da se udaljish od nas
i od nasheg mishljenja?"-
Ja ne pishem da bih vam se dopao,
vi treba neshto da nauchite.

(izvod iz Goetheovih "Pitomih ksenija",I,2) mogao bi 1:1 da se primeni na ovu situaciju) -

stoga ostani sa nama i ustraj u svojoj "prosvetiteljskoj" misiji.

pozdrav,
milosh


Pa moze da se vrati ako hoce...

...ali zasto ne bi postavio svoj blog negde nezasavisno od bilo koga, pa da tamo pise sta hoce i koliko hoce, da ne mora da se pravda, izvinjava i sl. Da bude svoj covek na svome - pise, brise, uredjuje...


janko

vrati se.

(jel dosta? nije?)

janko, vrati se.

(nije jos dosta?...hm...)

janko, vrati se!!!!

('osh crvenim?!)

evo ti crveno!

janko, vrati se!!!!


Ajd vrati se

Zasto uopste pises na blogu?
Ako sad prestanes, sve sto zelis da kazes moci ce da cuje samo uski krug tvojih prijatelja.

Cela ta prica "ja sad odlazim sa bloga", a mi te kao sad molimo da se vratis, je detinjasta. Ako se vratis, ti ces malko morati da progutas svog ponosa, ako se ne vratis, svi mi ostali cemo izgubiti. Kao sto smo vec izgubili odlaskom jednih ili pasivizacijom nekih drugih.


ajde bre janko,

nemoj da ti zanka zove zenu!
vidis da te svi mole!


Totalni je Aut,

što Janka zovete vi koji ste njegovi istomisljenici.

evo ja da sam na mestu Janka, nikada se ne bih vratio na BLOG, zato što me mole osobe koje se samnom slažu ideološki i karakterno što bi se reklo.

nikada kažem, ali ako bi me prozivali i molili moji vrli neistomišljenici, to bi mi bio dovolan ralog da debelo porazmislim i da promenim odluku koju sam možda doneo na prečac i u ljutnji.

evo ja recimo sam stao na stranu SAŠE TIMOFEJEVA, ali mi to ne smeta da kažem, da bi ovde više voleo da polemišem sa JANKOM, nego sa Sašom, ili nedaj bože sa nekim ko misli o bilo čemu kao ja.

zato Janko, nemoj da promeniš odluku koju si doneo zbog Biljane, mene, ili Marka, VRATI se zbog sebe.


Eto vidish Milutine

Eto vidish Milutine- nije teshko biti fin :)


...

Quote:
..ti ces malko morati da progutas svog ponosa...

Ja nisam siguran da bi u nekom ispravnom sistemu vrednosti ovakav povratak trebalo zvati "gubitkom ponosa". Gubitak časti je ako kažemo da idemo, drugi se slože da je to ok ideja, čak dobra, a mi se onda vratimo.

Meni je ovde povratak više pitanje zahvalnosti na ukuzanoj časti i poštovanja prema ostalim blogerima.


Neka se vrati. p.s. Nego

Neka se vrati.

p.s. Nego Biljana, da ne spamujem, na kojoj temi bih mogao da razrešim vaš problem sa pesmom "Govedina" BSa?


Vrati se Janko!

Zahvalna sam da imam priliku da dam komentar. Blogovi koji se odnose na "epizodu" zatvoreni su za komentare, zakasnila sam.
"Epizoda" je, u najmanju ruku, bila neprivlacna.
Mislim da je Jankova kritika bila umesna i sasvim civilizovano izlozena.

Olga


Ponavljam ono sto sam vec rekao

na postu Janka Baljka “Odlazim s Bloga B92”

...” Ostani na Blogu, radi svojih licnih, moralnih principa, i kritikuj i dalje, i zesce. Potrebno je!” (ceo komentar: http://blog.b92.net/node/4389#comment-125053 )

PS: Iako dobijena bitka ne mora da znaci dobijen rat, pobeda u ratu ne moze se postici bez dobijenih pojedinacnih bitaka. Takodje, dobijena bitka ne mora uvek da bude pracena eksplicitnim priznanjem poraza od strane porazenog protivnika.
(molim da “bitka”, “rat”, “pobeda”, “priznaje poraza” i “porazeni protivnik” ne budu doslovno shvaceni.)


Duboko zamišljen...

...pita se, da li je njegov život promašen, jer nema bedž sa likom Janka Baljka..


Grofu (s padobranom)

Quote:
Lepo je štititi ruke od prljanja i, na neki nacin, biti zaštićen od onoga što činimo, ali, da bi se nešto napravilo stvarno dobro, rukavice se moraju skinuti..(http://blog.b92.net/node/4025#comment-125978)

... i, pre slanja komentara, procitati napisano.


Grofu (s padobranom)

dupliran komentar (smetnje na serveru)


Duboko zamišljen...

...pita se, da li je njegov život promašen, jer nema bedž sa likom Janka Baljka..


Mala digresija...

cisto radi sterilne tacnosti. Moguce je dobiti rat bez dobijene bitke. Primer: Rusija protiv Napoleona.


Čisto radi sterilne tačnosti...

... ipak je bila bitka kod reke Berezine gde su Rusi pobedili. Od tada Bérézinade na francuskom znači katastrofa.


Jeste....

... zaboravih na Berezine.


/

/


SASA JOVANOVIC, UREDNIK PRESSA

Postovana gospodo,

Nemam nameru da se pravdam, jer bi na taj nacin upleo sebe u makar promil krivice, vec samo da dodam delic istine koji citavom pazlu "Rasizam-Timofejev-Baljak-Press" fali da bi bio kompletan.

Pre svega da se predstavim: Zovem se Sasa Jovanovic i urednik sam dnevnog lista Press, zapravo urednik rubrike na kojoj se pojavio sporni clanak "Rasizam na B92".
Ukoliko vama ili vasim vernim blogerima ista u zivotu znaci, nisam tabloidna tikva bez korena. Autor sam romana "Bilo jednom jedno vreme", zbirke prica "Pazi tramvaj!", scenarija za film "Brusli" (antirasisticka prica o beogradskim Romima, koju bi, prema davnom dogovoru, trebalo da snima Rasa Andric. Kao kolumnistu
nekoliko nedeljnika znaju me i po pseudonimu Sir Oliver, kome je sajt B92 homepage, a RTV B92 br 1 na daljinskom upravljacu.

Posto vidim da su se stvari u ovoj prici poprilicno otele kontroli, a kako sam
vise puta pomenut u prilicno negativnom kontekstu, podneo sam molbu za
otvaranje licnog bloga na ovom sajtu, makar on bio privremenog karaktera
mislim da je vise nego korektno da mi date priliku da makar probam da
odgovorim na isti civilizovan nacin.

1. Da su ucesnici u diskusiji uopste upoznati sa sadrzinom clanka koji sam objavio u Pressu, verovatno bi znali da je u njemu objavljen i odgovor g. Verana Matica u kome on objasnjava (a ja stavljam u naslov) da poruke nisu bile rasisticke, vec da je bilo nekih koje su, kako rece »slutile na rasizam«. Btw, odgovor V.M. bio je duzi cak i od samog clanka, u kome su, pored Matica, svoj stav o citavom incidentu dali i Aleksandar Vasic iz Radiodifuznog saveta, kao i g. Djuric, predsednik Unije Roma Srbije i ucesnik u spornoj emisiji. Dakle, tri strane! Ni na jednom mestu B92 nije optuzena da je forsirala rasizam, vec samo da je dozvolila da se rasisticke poruke pojave u etru.

2. Voditelj emisije g. Sasa Timofejev ni na jednom mestu nije pomenut kao krivac za propust, ali je on sebi ipak dozvolio da me nazove »dokonim lesinarskim urednikom«, sto ce ga, ako od dokone pronadjem vremena da procitam kazneni zakonik, kostati nekoliko stotina hiljada dinara. Napisati da cu novac dati u fond za skolovanje mladih Roma, bilo bi obicno floskularenje, a takav fond inace i ne postoji.

3. G. Veran Matic i B92 su dali saopstenje o citavom slucaju, u kome su me nazvali falsifikatorom koji je izvrtao cinjenice, a da nisu svojim gledaocima/citaocima ponudili mogucnost da procitaju clanak u Pressu i sami procene da li je do bilo kakvog falsifikovanja doslo. A, onda je na mene krenula pljuvka samo zato sto je neko rekao »pljuj«. Evo, pljujem i sam, kasnije cu da se raspitam »zasto« i »koga«.

4. Uporedne poruke koje su objavljene u saoptenju B92 pokazale su komicnost citave situacije. U prilog tezi da sam ucinio veliko zlo dati su »originali SMS poruka« i oni koje je, navodno frizirano objavio Press. V.M. dakle kaze da je falsifikat poruka »Većina Cigana uzima socijalnu pomoć, nekontrolisano se rađa i nemamo koristi od njih!« (Press), jer je original »Većina Cigana uzima socijalnu pomoć, nekontrolisano se rađaju, a država nema nikakve koristi od njih. Zašto?«
I, kako je ovde falsifikovan smisao?
V.M tvrdi da sam ja, a ne neki njegov nesrećni moderator, naneo stetu B92 jer sam objavio »Mog brata je ubio Ciganin, pa niko nije preduzeo nista 10 godina!«, a ne original – »Mog brata je ubio Cigan, pa niko nije preduzeo nista 10 godina. Sta da se kaze na to?«
Slicne su i ostale nebulozarije koje bi trebale da uvere javnost da je urednik Pressa negativac, a onaj ko je dozvolio bruku B92 crvenkapica.
Na kraju saopstenja stize i slag na tortu u vidu izjave V.M. da je »u nekoliko poruka Press ubacio znak uzvika na kraju rečenice kojeg u originalu nema. Sa uzvičnikom, veli Veran, recenica zvuci kao optuzba, a ne kao konstatacija.

5. Prica o falsifikovanju SMS poruka je smesnija utoliko sto se g Matic tako zaneo u svom insistiranju na »originalu« da je smetnuo s uma cinjenicu da i sam sve vreme koristi izraz Cigan, a ne Rom, a da istovremeno nijednom ne ukazuje na cinjenicu da je prvoimenovani izraz sam po se

6. Najvaznija stvar u citavoj prici ipak je namera G Verana Matica i B92. Ukoliko se nijednog momenta niste pitali zbog cega direktor ove medijske kuce pokusava da krivca potrazi u mom dvoristu, evo odgovora. Jer bi se, makar pukim priznanjem da je ovde doslo do »ljudskog faktora«, greske moderatora koji je morao da bude imenovan kao krivac sa urucenim otkazom, citava kula od NVO karata srusila. Izvinjenje (a gledaoci/citaoci) su to zasluzili znacilo bi priznanje gluposti zbog koje se u svim drzavama koje nemaju prefiks »banana« gubi dozvola za rad. Sto bi i mene, koliko god talibanima zvucalo cudno, pogodilo veoma mnogo.

I umesto P.S.

Ponudio sam moderatorima molbu za otvaranje makar privremenog bloga u kome bih objavio ovaj skromni tekst, ali odgovor nisam dobio.
Nemam problem ukoliko taj odgovor postane meta za zabadanje otrovnih strelica frustriranih pressomrzaca, niti zelim da se upustam u raspravu s blogerima (koji su u najvecem broju slucajeva na mojim talasnim duzinama), ali pranje svog obraza tako sto ce neko uprljati moj ne dozvoljavam. Pa, makar to cinio i Veran Matic, veliki Manitu Soros ili licno gospod Bog.

S velikom postovanjem,

Sasa Jovanovic,
Urednik Pressa, pisac, kolumnista, vozac Vespe, Sir Oliver...


Jovanoviću,

tekst o rasizmu u emisiji SAŠE TOMOFEJEVA , i to tako udarno naslovljen i uvelican na prvoj strani PRESSA je klasično poltronsko udvaranje tačno ciljanoj političkoj grupaciji u srbiji.

pošto sam gledao emisiju, kada sam ujutru video naslovnu stranu Presa, pomislio sam, bože kako se ovi Press-ovci prave veće PAPE od Benedika XVI.

ispada iz pročitanog teksta, da ste vi iz presa zapravo veći pravdonazornici od samoe medijske kuce RTV'B92.

jadno, da jadnije ne može biti, ili možda ja grešim, možda je ovaj tekst naručen od nekog marketinškog stručnjaka da bi se pisalo o RTV-B92, pa makar i negativno!?

Ko zna, sve u svemu, ako ovo gore nije slučaj, mislim da je press počeo da liči na list BORBU i POLITIKU iz VUNENIH vremena.


Postovani Milutine

Postovani gospodine Milutine,

Da li mislite da je mozda bilo bolje ne objaviti nista. Zacoriti na oba oka, kako neko ne bi pomislio da je u pitanju klasično poltronsko udvaranje tačno ciljanoj političkoj grupaciji u Srbiji?
Da li ste u jos nekoj novini procitali makar redak o tome sta se dogodilo u emisiji, ili ipak mislite da se nista nije dogodilo?

I preklinjem Vas da ne postajete Cvorovic, jer niko ne vodi nikakve specijalne ratove, niti je ovaj ili bilo koji tekst u mom zivotu bio naručen. Pogotovo ne od nekog marketinškog stručnjaka da bi se pisalo o RTV B92, pa makar i negativno!?

P.S. Ako pozovete telefon redakcije Pressa i upitate nekog od ostalih 15-ak urednika kakav mi je nadimak, zacudicete se kada cujete od jednih da me zovu Rom, a od drugih da sam Ciganin. I to zbog ubedjenja, niposto zbog puti


Saša,

ja vas znam iz medija, bili ste par puta u nekavim kontakt programima, čini mi se poslednji put kod Alimpićke, zanimljiva ste osoba nema se tu šta dodati.

rekao sam gore šta sam rekao, i tu nebih ništa menjao, ali bi dodao još nešto: pre mesec dana sam nazvao vašeg novinara iz Beogradske rubrike, ponudio dokumenta i sudske odluke gde se vidi da gradsko veće grada Beograda čini krivična dela na moju štetu, i to sam hteo da objavim u PRES'u.

medjutim, ostavio sam mobilni gosodjici, koja mi je rekla da vaša redakcija nebi da se zamera sa demokratama.

inače za vašu informaciju SAŠA, pošto ste ovde novi što bi se reklo, ja ovde imam status mog komšije BORE TODOROVICA, a ILIJE ČVORIVIČI su ovde neki drugi ljudi , a kako znate iz filma oni proganjaju BORU, to jest mene.


Janko je ozbiljan, zreo i odgovoran covek!

I ako resi da ode, otici ce, ako zeli da ostane, ostace!
I svaka presija na njega, makar i prijateljska i dobronamerna, je presija.
Janko sam odlucuje svojom voljom, i ima svoje razloge, (za koje znam da su i dublji i siri nego sto se nekom ovde ucine, ali nije moje da ja o tome pricam), te ja postujem svaku njegovu odluku.


Mada sam rekao da necu vise

Mada sam rekao da necu vise ovde ostavljati komentare, kada sam video Vas post, gospodine Jovanovicu, smracilo mi se pred ocima.
Ja sam taj "pressomrzac". Priznajem. To sto Vi pisete, ni pas sa maslom ne bi progutao.
A sto se Vasih "potpisa tice", bilo je dovoljno napisati samo da ste urednik "Pressa". Dovoljno za ozbiljan gastrointestinalni poremecaj, jal' u vidu cira na zelucu, jal' u vidu zivotno ugrozavajuce dijareje.


Gospodine Jovanovicu

poslali ste mail administratorima pre nesto vise od sat vremena. Malo ste ipak preambiciozno ocekivali da vam se tako ekspresno razmotri zahtev i otvori blog.
Sada kad ste se vec javili, drago mi je sto smo svoju obavezu prema vama ispunili.
Mada ne vidim otkud vam potreba da se oglasite bas ovde a ne recimo na TV B92 sa kojom imate direktan duel.
Koliko ste mogli da primetite ovde je ekipa bila apsolutno kriticki nastrojena prema reakciji B92 a to da vas neko proiziva ja licno zaista nigde nisam ni primetio.
Drugo tema ovog bloga nije konkretno vas spor sa TV B92 vec nas (blogerski) interni problem koji je posledica tog spora. To sto mi svoje probleme resavamo javno tu je vec u pitanju priroda medija na kom komuniciramo. Zato se vi nemojte sekirati za kontrolu ovoga mesta, vi se brinite o vasoj novini za koju zaista ne sumnjam da je pod apsolutnom kontrolom.
Sada kada smo primili k znanju i vasu stranu price najljubaznije vas molim da nas postedite daljeg trolovanja ove teme.


Hvala i na ovo malo mrvica

Postovani gospodine Restak,

hvala Vam na prostoru koji ste mi tako velikodusno ustupili. Da sam se iole sekirao za kontrolu ovog mesta, ne bih nikada potrosio ni jedan sekund pisuci svoj odgovor, vec bih to radio u novini koja zaista jeste pod kontrolom. Mojom, i kontrolom ostalih urednika i novinara, btw, vlasnika 51 odsto kapitala Pressa. Oglasio sam se ovde, jer blog Sase Timofejeva nema mogucnost za davanje bilo kakvog komentara, a sto se mog spora sa B92 tice ja ga uopste ne vidim. Vide ga oni koji ne zele da priznaju svoju sramotu.
Ne mislim da me je bilo ko ovde tesko uvredio, ali je, slozicete se, pokusaj da se krivica prebaci na mene, ipak bila dostojna makar ovog odgovora.
Izuzetno cenim Vas rad, i pozdravljam Vas s postovanjem,

Sasa Jovanovic


Čim ugledam

da čovek piše svoje ime i prezime u naslovu posta u capsu odem do toaleta i bacim peglu. Molim vas Sasa da od sada pišete samo "JA" u naslovima vaših postova. Vama će biti puno srce, a mi ćemo znati šta da ne čitamo kako bismo sačuvali digestivni trakt. Hvala.


:)

Registrovao. Sličan zaključak. :)

Deo CV-a je isto odličan, priznaj.


Veruj mi

da reč nisam pročitala iz pomenutog posta. Imam ovaj jedan život i nemam vremena da čitam postove sa gore pomenutim naslovima.
Ali verujem ti da je cv odličan. Kakav bi mogao biti cv urednika u presu?!


Onaj gore navedeni deo

Onaj gore navedeni deo biografije,nisam shvatio koju svrhu ima,da odusevi,da pokaze neki nivo...Neukusno zvuci.
Ne cene se ljudi samo po tome,nego ima i drugih(nekome i ne manje vaznih)kvaliteta.
Mozda gresim,ali ja nazalost samo ironiju vidim...
Malo teksta,puno gresaka.


greska

greska

(pomislila sam da je mr big, a ne sir oliver, sad mi je jasno, pa sam izbrisala)


Za Press urednika

"Ukoliko vama ili vasim vernim blogerima ista u zivotu znaci, nisam tabloidna tikva bez korena. Autor sam romana "Bilo jednom jedno vreme", zbirke prica "Pazi tramvaj!", scenarija za film "Brusli" (antirasisticka prica o beogradskim Romima, koju bi, prema davnom dogovoru, trebalo da snima Rasa Andric. Kao kolumnistu
nekoliko nedeljnika znaju me i po pseudonimu Sir Oliver, kome je sajt B92 homepage, a RTV B92 br 1 na daljinskom upravljacu."

Ako vam je ovaj CV tačan, šta ćete u Presu. Ja te novine čitam u kafiću preko puta stana, u paketu sa Kurirom, Glasom, Ninom i Evropom. Ne bih da povećavam tiraž ni za banku.

I pročita se uz jednu kafu sve to smeće. Kolumnisti su vam posebna sorta. Skoro ste bez premca.

Ovde postaje zagušljivo samo od jednog novinara Presa i jednog posta.

Molimo da se napravi promaja kad budete odlazili...

Jasna Bogojević

EDIT:

Šta, želite blog!?!? Pored čitavih onih, ne znam kako bih ih nazvala a vi kažete da su novine. Pišite tamo. Kao i do sada pod imenom ili pseudonimom, svejedno.


olovne godine

mislim da preterujete u odbojnosti i rezignacijama.

ne vidim takodje zashto bi ovo shto pishe urednik "pressa" bio trol. uostalom- kakva je to nedotupavna rech- "trol" ?

ono shto u chitavom ovom sluchaju zasluzuje najvishe paznje i chudjenja upravo je demanti, ili zlosretno saopshtenje V. Matica.

poshtovanje Choveka (bezuslovno dakako) iziskuje u najvecoj meri strpljenje - toleranciju i razumevanje.

chesto sam sablaznjen nad raznim napadima koji se na ovim stanicama odigravaju - koje i sam, u manjku pribranosti tempera chinim; priznajem sam pred sobom i pred vama, dragi moji.
takvi su postupci kao ogledala: ako u ogledalo pogleda majmun, iz njega sigurno nece gledati apostol.

take care, be ware - pull the strings !


sasa, kad si vec raspolozen

da kuckas, ajde da ti nama sada lepo napises kako je to raditi za policiju. da li ti direktno govore sta da radis, ili preko glavnog urednika? teme se samo natuknu, a vi sljakeri improvizujete ili se radi sistematicno? da li verujete u sve sto radite, onako iskreno, ideoloski svesno, ili je to posao-ko-posao? prosto me zanima da nesto saznam o tome, a vidim da si u nekom fazonu da nam pricas.
nemoj samo da mi kazes da to sto vi u tim novinama radite, radite samoinicijativno. urednice, pisce i kolumnisto, te tvoje novine su takvo djubre da kada bi to pravili zato sto to hocete, onda zaista ne bi imali sta da razgovaramo sa tobom.


Pa el treba da kleknemo?

Progutati krishku ponosa ili uchiniti dragost ljudima koji vas vole, cene ili kojima, naprosto, niste dosadni - i nije neka narochita dilema.

Zamislite, gospodine Baljak, koliko bi Srbija bila bolja zemlja kada bi svako tako uchinio.

Pa, evo vam prilike da budete prvi.
Makar u ovoj maloj blog zajednici.
Koliko vidim, netaktichna Biljana ce vam se samo tako skinuti sa vrata. ;)


Nemoj da se vraćaš !

Svima u inat !


nem'o da si taki bre

Evo i ja ponovo:

JANOKO VRATI SE !!!


janko, otkud vam ideja da

janko, otkud vam ideja da mozete da odete?!
secam se da je queeria jednom rekao, u svom blogu, vama, biljana, da se razmislja da batali sve i da ste mu vi zveknuli jednu vaspitnu, da nije mogao da doje k sebi... iskrckajte prste, pa pravac kod janka, i to jednu s desna na levo!


Неко мора да прошета куцу!

plays

Rambo Amadeus.......pesmu znate:)
Salim se.
Nema smisla,covek zabetonirao misljenje i gotovo:(
Uh,mada,da mene pozove ova dama...ja bih srusio betonjerku.


bizzare minstrel show

aka minstrel
sta je minstrel ovde a na tv pinku se isto javlja u nesrecnoj seriji 'agencija za sis', samo se 'beli' glumci mazu i glume rome!
vidim da je potreban covek kao janko, jer nije samo diskriminacija ono sto objave mediji nego i mi sami treba da to prepoznamo i regujemo! i hocu!
pozdrav, janko!


Jankov blog i clanak u

Jankov blog i clanak u Pressu su potpuno razliciti, ko hoce da vidi to vidi.

Ono sto je usledilo bilo je stavljanje u istu ravan clanka koji seiri senzacionalisticki i Bloga koji ukazuje na propust, i apeluje.

Ja mislim da je upravo zbog toga Janko, sa pravom bio povredjen kad ga je urednistvo B92 uputilo na tekt koji je poslalo Pressu. I u svom blogu, Timofejev je zamerio Janku sto je (po njegovom misljenju reagovao zato sto je nesto procitao u Pressu), ne polazeci uopste od toga da je Janko reagovao na kajrone koje je video u emisiji.

Cini se da i urednik Pressa ovde nastupa sa istom tezom.

Meni licno to smeta.

A zao mi je ako ubuduce necu moci da citam Jankova razmisljanja koja su uvek pokretala moja licna.

Zato potpisujem apel da se Janko vrati na blog.


nije valjda

izaslo u press-u?!Znao sam,lepo sam im napisao da to ne rade...ee zivote lutalico


Janko

je punoletan i zna najbolje šta treba da uradi. Ja bih volela da on i dalje piše. E sad, ono što ja želim je uglavnom važno samo meni i nekolicini paćenika koji me trpe. Da se ja pitam na ovom blogu bi recimo pisao i Nedim Sejdinović.

Biljana, hoćemo li cepati i Press? Ili samo Kurir? Kada i gde?


Jelena,

cepanje samo uz higijenske rukavice. Obavezno

Jasna


Jaco

i gas maskom :)


može!

akcija - higijenske rukavice, gas maska, đubre u ruke i cepaj.
da damo narodu do znanja da novine nisu zdrave za guzu.
dakle, akcija pod nazivom "wc papir - da! kurir i pres - ne!"


a, stooooo?

a, stooooo? meni su bas prijali kurir i press za pod guzu! ja cu da organizujem kontra kampanju! bacam hejt na wc papir!


Kafo

mojne novinama. Udara na zdravlje :)


JJ

znas kako kazu, glava hoce jedno ali guza trazi drugo ;)) na kraju, ''od guze zavisi''


vidite,tuzicu Vas za plagijat

ja sam hteo da sa drugom pokrenem business,plan nam je bio da na rolne toalet papira postavimo "vodje" svih sorti,liberalne,demokratske,manje demokratske,nedemokratske,crne,bele,zute,crvene-....ma sve,sve...i onda krenemo u kampanju za nas proizvod,zaradimo i ujedno vidimo ko vishe kenja za vreme kampanje,postedimo rada agencije za istrazivanje javnog mnjenja...jer guza najbolje zna!:)

p.s.A i vodjama je valjda u interesu da se pokrene proizvodnja...new ideas..i jos prodam patent u svim drzavama..zamisli taj posao?!:)

Ideja mi je pala na pamet..idem na fax..usput bilbordi sa vodjama,plakati,dodjem na fax,pojavi se jedan shmeker jedne demokratske stranke,upalim na iPod-u radio,reklama za vodje,vratim se kuci,pogledam sanduche,izlecu vodje sa sve smeshkom,upalim net i tamo vodje,upalim tv i tamo vodje,...pa rek'o samo ih u wc-u nema,steta da ostane prazan prostor:)


press je problem,

jer na netu nemaju citave tekstove, osim onih o zenskim gacama i grkljanima.
u pariz jos ne stize stampano izdanje (kurir stize, zamisli), tako da mi je zivot postedjen jedne bitne kolicine govana, a time i vi mojih razmisljanja o istim.


Fala bogu !

Već nas obasipaš sa dosta istih !


Kaljuev,

grozomorno ste preterali.

Na osnovu samo jedne recenice slobodan sam da zakljucim sledece (bez potrebe da izigravam Erkila Poaroa):

1) Vi niste dzentlmen, jer da jeste, jednoj dami nikada ne biste mogli tako nesto da kazete

2) Vi zapravo ne znate ko je Biljana Srbljanovic, a to dalje implicira da nikada niste bili u biblioteci, pozoristu...


Smaraš !

Ne petljaj se !


rhapsody,

ne sekiraj se zbog svakog mucenika koji ima zarku zelju da mi nesto kaze, a nikako da smisli sta.
ovo je takav medij, ovde se redjaju i pametni ljudi i masturbatori, rizik sam prihvatila i placam.

kaljavi ce sebi nocas, u samoci svoje sobe, da pruzi malo srece, misleci na to sto mi je rekao. i to je sevap.


x

x


Biljana,

verovatno ste u pravu - mozda je ovo za Kaljueva i njemu slicne terapija sa radnim naslovom: "Iz mraka svoje sobe, skresao sam u brk Biljani Srbljanovic. Zestok sam frajer. Ja sve mogu."
Moj problem je sto tesko mogu da razdvojim blogosferu, i sferu u kojoj su nastali "Beogradska trilogija", "Pad", ili "Supermarket". I to je sve. Moj nemiran duh. :)

P.S. Kaljuev, svrati do neke knjizare. Pokusaj da obratis paznju i na "Porodicne price". Mozda ti se nesto preokrene. Ako nadjes i dramu "Amerika, drugi deo", cist car. Probaj, kosta samo malo dobre volje.


Nisam mogla da odolim

-Radojka, jel' vidish kakav mi je?
-Vidim, Milojko.
-Jel' lep, velik?
-Ma jok, kaljav :)


jj beba (off topic)

pliz, svrati na coletov poslednji post..
čeka jedno pitanjce još od 16-og.
:>


Evo ti zagorska replika..

Pepica i Janica vade repu. Janica izvadi jednu pogolemu, zadrži je u ruci i kaže Pepici.
-E, vak je u mog Štefeka..
-Mmmm tak veliki..
Ma, ne, tak zmazan..o)))


Eto, Drago, isti kulturni

Eto, Drago, isti kulturni prostor.


I neka sam ti rekao !

Imam i ja pravo na bunt !


Biljana, ne razumem zbog

cega im posvecujete pazznju."Oni" imaju svoje novine, svoje medije, svoje sluzbe,,....Predlazem da sve njihove postove APSOLUTNO ignorisemo...pa neka se bave sobom..Ovako samo upadamo u njihove zamke...koje za krajnji cilj imaju samo da nam se sve ogadi....sto dovodi do odustajanja mnogih da u svemu, pa i na Blogu, ucestvuju...Moj je predlog da takve i slicne postove apsolutno ignorisemo...Ja takve stvari preskacem, uspesno ...NE POSTOJE, NE VIDIM IH, NE CUJEM,..,.NE ZANIMAJU ME...I NE TROSIM NI SLOVO NA NJIH!!!
POZ.
BKCOLE


Svi smo mi pomalo Janko

Svi smo mi pomalo Janko Baljak


ekv

Ovo je zemlja za nas
Ovo je zemlja za sve naše ljude
Ovo je kuća za nas
Ovo je kuća za svu našu decu
Pogledaj me, o pogledaj me
Očima deteta

U zemlji vidim spas
Iz sna me budi glas koji ne poznajem
Dok grane miluju naša tela
Dok senke prave pokrov za nas
Pogledaj me, o pogledaj me
Očima deteta

Čujem - vrati se
Čujem - ostani
Čujem - vrati se
Dozvoli mi

Čujem - vrati se
Čujem - ostani
Čujem - vrati se
Oprosti mi

U svakom porazu ja sam video deo slobode
I kad je gotovo
Za mene, znaj, tek tad je počelo
Pogledaj me, o pogledaj me
Očhima deteta

Čujem - vrati se
Čujem - ostani
Čujem - vrati se
Dozvoli mi

Čujem - vrati se
Čujem - ostani
Čujem - vrati se
Ne idi, ne idi, ne!


Vrati se Janko

Ne budi dete.
Ovo su sve samo zavrzlame iznad kojih moras da se istavis dosta visoko ali nikako da odes.

Ostani.


a odgovornost?

Zasto se meni cini da su ovde zamenjene teze?
Janka molimo da se vrati a zasto je otiao to se jos malo niko nece secati.
Za mene nema vracanja bez necije oddgovornosti za sve sto se dogodilo a nije smelo da se dogodi.
Stvat je prosta.Otklonite uzroke odlaska i vratice se sam bez molbi i peticija.
Bar ja tako mislim.


...

Slažem se, u potpunosti.
Ipak, razumem i njega.
Ozbiljnom čoveku ukažeš na propust koji se desio u toku njegove emisije, a on se uvredi.
To liči na ponašanje pinkovskih estradnih zvezdica, ne na novinara kalibra g. Timofejeva.

Molim Timofejeva da ponovo pročita svoj tekst, porazmisli o njemu, i uputi izvinjenje g. Baljku.


za

dakako da se vrati!


Ja sam se vec izjasnio

ali da potvrdim....dakle nema odustajanja. I sam sam bio blizu takve odluke, ali sam odustao od odustajanja...PA TO ONI JEDVA I CHEKAJU!
JANKO ODMORI SE MALO, PA NAZAD !
Dok ne bude lustracije u Srbiji, kao u Poljskoj ili Ceskoj...tu sam, koliko god da kosta!
Poz.
BKCole


Gospodine Kovacevicu,

Vi ste onaj Branislav Kovacevic sto je nekada predvodio Koaliciju iz Sumadije? Sada ste, koliko znam, bili na listi LDP? Ako ste Vi taj, veliki pozdrav:)

P.S. Odalo Vas ono Cole:)


Nije bilo bas tako tesko

da me prepoznate???Ja sam jos uvek predsednik..pomenute partije, a na listi sam bio kao deo Cankove LSV...
Nista me mi nije odalo....imate biografiju!
Hvala!
poz
BKC


Gospodine Kovacevicu,

moj komentar je bio sasvim dobronameran. Podrzavam Vasu politiku - tacnije podrzavam politiku koalicije na cijoj ste se listi kandidovali.

Pozdrav!


Tako sam i razumeo

...vec sam samo rekao da me nista nije odalo...jer se nisam ni prikrivao...naprosto tu sam pod punim imenom, prezimenom i nadimkom....koji je izgleda najprepoznatljiviji...HVALA VAM, i izvinite ako ste me pogresno razumeli....Hahaha..prfva kafa se jos srkucka, pa mozda zbog toga!
poz
BKC


Naravno, izvinite i Vi ako

Naravno, izvinite i Vi ako nisam bio dovoljno jasan, nisam ni mislio da se krijete - prosto, nadimak Cole mi je nekako simpatican. :)


Ok....mozda sitan jutarnji nesporazum

...popravicemo...HVALA
poz
BK Cole


probudjena energija

zbog nje i posećujem ovaj blog.
A vi?
Koliko nas ima?

Quote:
Nagradu filmu, aplauze publike i aplauze žiriju shvatio sam kao privremenu pobedu nad strahom i trijumf nad moralnim patuljcima te večeri. Iako je pola sale posle filma plakalo, osetio sam i deo neke probuđene energije koja je držala ovaj grad i ove ljude u borbi za istinu i pravdu tokom protesta 96-97. Izlazeći iz sale pomislio sam da još ima nade, da posao koji radim ima smisla i da sam taj smisao za trenutak ulovio u vazduhu.
Takvih nekih večeri poverujete da ćete, uprkos svemu, doživeti dan kada će glumci da glume, reditelji da režiraju, pravnici da sude po pravu, a šefovi voznih parkova da raspoređuju vozila u garaži. U takvoj zemlji i Ostoji i Aćimu biće lakše da nastave svoj san započet pre više od trideset godina.

iz teksta "Strah naš nasušni", Janko Baljak


Naravno, i ja....

Pridruzujem se apelu da se Janko vrati...


I ja ja...

Retko kad pisem na Blogu, pisem samo kad je nesto mnogo bitno :)

Janko, vrati se!


Janko, vrati se!

Jos jedan glas ZA.


BILJANA JE ZAKON

JANKO,PLEASE COME BACK!WE NEED YOU!SUPPORT!


odavde

2 glasa da se Janko vrati!


Bez Janka ne valja

Nema odlaska, kako da coveka fizicki sprecimo da ode? Ja to ozbiljno:)))


Izgleda da je presekao i kabl

Hmmm, dzi, ravno 24 sata otkad traje peticija, moljakanje, zapomaganje a nema J.B. da nam makar kaze - terajte se u p.m., necu da se vratim i gotovo!

Ovako, jedna sasvim iskrena i prijateljska peticija, postaje sve nategnutija kako se femkanje dulje nastavlja.


vratili link sa baljkovim imenom

pogledajte spisak levo.

ne znam da li jos da dosadjujemo ili je ovo bilo dovoljno.

za svaki slucaj, ajde drugari, udrite jos malo.


jeeej!!

jeeej!!
:>


Janko razmisli pre nego pomislis da se vratish !

ne mogu da verujem . bar mesec dana nisam takla blog 92ke, i opet neka bljuzga oko necijih Sujetica....???

nemam zivaca da citam sta - ko- zasto je koga povredio .
ali evo ne izdrzavam izazovu da urednistvu b92 , a posebno Timofejevu kazem sledece (bez pretencioznih ocekivanja da ih ista i iko moze pomeriti , pogotovo ne icija blog malenkost )

Kompletan blog , i pored nesumnjivih kvaliteta (originalan, pametan ,slobodumni , kreativan skup ljudi koji uglavnom imaju sta da kazu) je bivao u kontrolisanim fazama kada se Urednistvo trapavo , neukusno i bespotrebno mesalo i 'navodilo vodu na' neku "vodenicu" .
Simpatije /antipatije su bile jasne , ko za 8-godisnje dete .
Postulati slobodne misli , a o novinarstvu da ne govorim , jasni su u jednom :

Ne seci krila Kritickoj Misli !
Duznost svakog kritickog Intelektualca (ma sta to znacilo i koje profesije bio/la) je da promislja iz alternative .

Izgleda da ce se B92 uvek malo ili mnogo zacnuti kad neko takne u njihov nacin "iznosenja cinjenica" .

Posebno je bolno kad se krene u razotkrivanje industrije javnog mnenja u Srbiji .
b92 je na tragu , unutar ili samo sto nije upao u ideoloski konformizam (bez odstupnice, bez negovanja kriticke misli , bez dopustanja drugacijeg misljenja , izuzev ako to drugacije nije u nijansi poimanja b92 "drugacijeg"

slucajevi : komada 4 .
- istupanje Sergeja Trifunovica
- istupanje Srdjana Krstica
- istupanje Gorana Svilanovica
- istupnaje Janka Baljka

idemo dalje .....


Janko vrati se, mozes ti to


Manitu,

verujem da ste mislili na NEBOJŠU Krstića :)))

Srđan je Šaper. Ovu dvojicu ne treba mešati, bez veće potrebe.


Nebojsa je

Krstic.


:)

Quote:
Krstic.

Ma, jok...


Manitu,

zasto znak jednakosti/ekvivalencije izmedju Urednistva TVB92 i Urednistva Bloga B92? Koji su argumenti?

Da ne pominjem "slucajeve, komada 4"? (koja je povezanost, osim vremenskog sleda).


vratite se

vratite se


Jos jedan glas

Vratite se gosp. Baljak!

Odlicno ste primetili to sto se desilo na TV B92.

Ja sam nesto slicno gledao na HRT. Emisija "Nedeljom u 2", gost Boris Dvornik, tema "Pomirenje (Bata Zivojinovic)", video sam milion poruka cija je sadrzina bila "cetnici, itd itd".

Nacionalna televizija je to sebi dopustila, kakva sramota!


eno ga,

janko sse vratio. sad malo jasite kod njega . ovaj brlog zatvaram do prve sledece prilike i hvala svima na podrsci da ga se natera magarca da shvati da nam je vazan.