Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Sat koji je potresao Srbiju

Pregovori u Beču. Kosovska delegacija objavila u 11:00 da „pristaje na 'suštinsku autonomiju'“ Kosova. Usledio je sat koji je potresao Srbiju. :)

11:01 Leon Kojen & Slobodan Samardžić mahnito posežu za mobilnima da jave gazdama. Onda istrčavaju pred novinare da obznane „svoj uspeh“.

11:03 Nebojša Krstić & Srđan Đurić sazivaju za 12:00 hitne konferencije za medije Borisa Tadića i Vojislava Koštunice.

11:05 Javljaju „Malom & Siromašnom“ da ima napraviti odmah specijalku u kojoj će mu gosti (kao i obično) biti The Glodurica & The NFPM „Analitičar“.

11:06 Mlađan Dinkić, kome je neki novinar iz Beča javio vest za 1.500€ (na ruke, bez PDV-a), nudi medijima izjavu da dogovor za koji se on „oduvek zalagao“ podrazumeva da on i niko drugi bude ministar finansija nove države.

11:06 Nebojša Čović zove Agima Çekua da mu ponudi koaliciju.

11:08 Andrija Mandić, koga su „novinari“ vojno-obaveštajnog Dana pronašli na buvljaku na Tuškom putu gde je kupovao rođendanski poklon supruzi zaključuje da sada ni crnogorski referendum nema ni formalno nikakav smisao i da će se Crna Gora priključiti „matici“ „čim Milo Đukanović bude osuđen, što je sada izvesnije nego ikad“.

11:09 „A je l' to sad znači da i mi možemo da tražimo autonomiju u Srbiji?“, pita Milorad Dodik savetnika za „pravni poredak“ Šumske.

11:09 Nebojša Čović moli Nexhata Dacija da zajedno nastupe na izborima.

11:11 Matija Bećković počinje da daje kratku izjavu Radiju Fokus.

11:12 Sanda Rašković Ivić poziva Andreju Mladenovića da pita šta se ustvari desilo. Čula je, kaže, da su u Beču bili nekakvi pregovori.

11:12 Dejan Mihajlov uspeva nekako da probudi Vojislava Koštunicu stavljajući mu pod nos kafu ko Šurdi što su stavljali u „Vrućem vetru“.

11:13 „Ko bre, pička im materina? Šta? Ma mogu bre svi da mi popuše“, emituju elektronski mediji prvu reakciju Velimira Ilića na vest iz Beča.

11:14 Amfilohije (Radović) poziva vojnim specijalom patrijarha Pavla da mu izda smernice u vezi sa novonastalom situacijom. Patrijarh se ne javlja jer se popeo na merdevine da promeni osigurač koji je crko.

11:17 „Što me već budiš?“, odgovara Spavač Mihajlovu pogledavajući mrzovoljno (a kako bi inače) na stilizovane krstove koji predstavljaju kazaljke na specijalnom „budilniku“ bez zvona.

11:19 „Kur më shkon si zog n'hava”, vrti se na javnom partijskom servisu pesma Nexhmije Pagarushe.

11:19 Rade Bulatović zove Koštunicu zaštićenom linijom da obavesti da su već prerađeni i dostavljeni redakcijama Kurira, Presa i Nina materijali o Agimu Çekuu i Ramushu Haradinaju u kojima je objašnjeno da su se oni zapravo svo vreme borili za „našu stvar“, a da su nezasnovane tvrdnje o tome da su oni počinili nekakve zločine zapravo raširili Čedomir Jovanović i Vladimir Beba Popović. Spavač traži da mu ta informacija bude dostavljena napismeno jer je još bunovan.

11:22 Nebojša Čović nudi koaliciju Albinu Kurtiju.

11:24 Vojislav Koštunica uzima sa natkasne „Kalendar Srpske pravoslavne crkve za prostu 2007.“ da vidi je li možda danas „crveno slovo“ pa da u skladu sa tim već rano popodne napravi dnevni raspored.

11:25 Boris Tadić bira odelo i kravatu. „Možda bi bilo zgodno da obučem smoking i stavim leptir mašnu“, pita telefonom Srđana Šapera.

11:28 „A je l' sada da Albance više ne zovemo Šiptari, ili ne?“ molećivo „Mali & Siromašni“ traži pred početak specijalke odgovor od gostiju? Prekida ga špica emisije. Orkestar Vojske Srbije svira:“Rreth flamurit te perbashkuar, Me nje deshire dhe nje qellim…”

11:30 Vladeta Janković daje uživo izjavu CNN-u da informacija iz Beča još nije potvrđena, ali da je nedvosmisleno da je Srbija demokratska država...

11:31 Boris Tadić u šminkernici.

11:32 Nin objavljuje na internet stranici tekst BIA-e sa potpisom Nikole Vrzića da je ovo dokaz da je „treći metak“ postojao, ali da je zapravo bio namenjen Ademu Demaqiju što nije smelo da bude objavljeno ranije jer se čekao pristanak Kosovara čemu se Demaqi protivio.

11:32 “Koštunica ima najveći koalicioni potencijal, Koštunica ima najveći koalicioni potencijal, najveći koalicioni potencijal, koalicioni potencijal, koalicioni potencijal, potencijal, potencijal…”, ponavlja mantru kao u transu NFPM „Analitičar“ na mudro pitanje “novinarke” javnog partijskog servisa: „Kako komentarišete vest iz Beča?“

11:35 Boris Tadić zove Vojislava Koštunicu da dogovore kako da podele „uspeh“. Dobija odgovor da ne treba žuriti nego da prvo treba nekoliko dana podrobno analizirati vest iz Beča, i da smatra da bi najbolje bilo obratiti se javnosti negde na dan Prepodobne mučenice Evkodije, ali obzirom da je tada post, onda da je najbolje sačekati do iza Uskrsa.

11:36 „Je l' zulufe bolje do pola uva ili kraće? Da malo više podrežem? Mislim da bi to odgovaralo glasačima umerenog krila DSS-a? Mada se plašim da ne bude to velika i nagla promena?“, obasipa Tadić na speakerphone pitanjima Šapera dok sedi na frizerskoj stolici. Šaper odgovara da ne može tako važnu odluku da donese na osnovu tako malo informacija, i da je najbolje da ih povežu video linkom pa da u realnom vremenu daje instrukcije frizeru.

11:38 Matija Bećković završava davanje kratke izjave Radiju Fokus.

11:40 Tanjug emituje izjavu Dragana Jočića: „Očekujem sada brzu normalizaciju odnosa. Razlike moraju biti prevladane. Ja sam za to najbolji primer jer nikada nisam pravio razliku između Srbije i Kosova. Jednom sam na ekskurziji u sedmom razredu obio u Prizrenu kutiju uličnog čistača cipela“.

11:42 Goran Svilanović daje izjavu Glasu javnosti: „Ovo je jedan sasvim očekivani dogovor za nas koji smo dobro obavešteni, ustvari najbolje obavešteni. Jer ovo je bilo tako delikatno da je malo ko bio upućen u to. Da dodam samo da je najvažnije ipak što su radikali i socijalisti postali sistemske stranke. Bilo je signala i ranije da će predstavnici Kosova... Mala digresija: socijalisti i radikali su mudrom politikom Vojislava Koštunice i Borisa Tadića postali sistemske stranke. A, rekao sam, je l'? Pa dobro, to je važno i ponoviti. Isto takvom politikom je sada postignut sporazum koji sam ja očekivao.“

11:44 Predrag Bubalo se dere na Dragana Jerinića, direktora Carine: „Ne zanima me kako ćeš to da provučeš kroz papire! Nema nikakvih nameta na Rilindju, Botu e sot, Kohu ditore! Jasno?“.

11:46 Radoš Ljušić diktira sekretarici oglas: „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva traži hitno 30 prevodilaca za albanski jezik. Plata odlična.“ Prekida ga poziv Borisa Tadića. „Ne, predsedniče, nije to Skenderbeg. On je, jasno je da znate to, živeo u XV veku. Ovo je drugi heroj Adem Jashari. Naravno da je on i naš heroj sada. Da, da predsedniče, naravno da ste se zbunili, slična su imena...“

11:46 Svilanović zove novinara Glasa javnosti: „Samo da preciziram da to što su socijalisti i radikali postali sistemske stranke - to je pozitivno. Pa da, jasno je iz konteksta, ali ja mislim da to treba posebno naglasiti mislim tu reč. Može, može, da, možda je najbolje to u naslov, slažem se. Inače, znate, ja sam dobro obavešten, jako dobro.“

11:47 Vojislav Koštunica izlazi iz kupatila istuširan i sportski odeven. „Stići ćemo u Belanovicu do pola dva, a?“ pita zbunjenog Mihajlova. „Dogovorio prskanje šljiva. Najbolje je to sada krajem februara....“

11:47 Srđan Đurić odlaže mobilni i obraća se novinarima: „Da, rekli smo da je konferencija za štampu u 12:00, ali niko nije rekao danas u dvanaest... Valjda je jasno da Premijer i Predsednik treba prvo da narednih dana zatraže mudri savet od Njegove Svetosti...“

11:50 Martti Ahtisaari u Beču izlazi pred novinare: „There was some confusion over here. There was translator's mistake: Kosovo delegation haven't said that their goal is 'substantial autonomy' as Serbian side proposed, but that only they want is 'substantial antinomy' to Serbian proposal.“

11:51 Leon Kojen & Slobodan Samardžić mahnito posežu za mobilnima. Samardžić psuje. Uzela mu žena službeni mobilni kaže treba nekoga da zove u Brazil, a njemu ostavila privatni prepayed sa sada već praznim računom. Zvao mnogo, mislio da je na državni račun. Moli Kojena da kaže Tadiću da posle javi Koštunici.

11:54 Nebojša Čović objašnjava na conference callu četvorici novinara da njegovi politički protivnici lansiraju u poslednjih sat vremena patke da je on razgovarao sa kosovskim političarima.

11:55 Matija Bećković pojašnjava Radiju Fokus da mogu da emituju njegovu izjavu jer su njegove izjave za svako vreme pa i ova odgovara i novim okolnostima.

11:55 Nin dodaje na kraju članka na internet stranici rečenicu da su glupost iz Beča lansirali Čedomir Jovanović i Vladimir Beba Popović, i da su im u svemu pomagale Sonja Biserko, Nataša Kandić i Biljana Kovačević Vučo.

11:56 „Izvinite zbog prekida programa“, vuče se kajron preko Bastiljinog ekrana. „Mali & Siromašni“ objašnjava prisutnima novu situaciju.

11:57 „Te nove okolnosti pokazuju koliko je dramatična situacija, ali pre svega da Vojislav Koštunica ima najveći koalicioni potencijal, najveći koalicioni potencijal, koalicioni, koalicioni potencijal, potencijal, ...cijal, ..ijal“, tresući se pada opet u trans NFPM „Analitičar“ pošto su ga ponovo uključili.

11:57 „Pička im lepa materina svima! Pederi jedni! Majke im ga nabijem lažljive“, emituju elektronski mediji reakciju Velimira Ilića na novu vest iz Beča.

11:58 Rade Bulatović šalje kurire u Kurir i Pres. Sa zadovoljstvom prima informaciju da je Nin već prilagodio internet stranicu novoj informaciji. „Treba unaprediti onog Reljića. Već dugo je samo kapetan“, mrmlja.

11:58 „Da Vaša Svetosti, tim Šiptarima nikada nije za verovati, vidite kako su odmah promenili stav“, govori Koštunica iz automobila klečeći na zadnjem sedištu.

11:59 „Naravno da se moja izjava odnosila na ovu informaciju da je ona glupost iz Beča bila greška. Pa ne mislite da bi tako dobro informisan čovek kao što sam ja poverovao u takvu budalaštinu?“, odgovara Svilanović novinaru Glasa javnosti. Dodaje: „Ipak, najvažnije je da su socijalisti i radikali sada sistemske stranke i da Vojislav Koštunica i Boris Tadić nisu napravili nikakve političke greške nego vode jako mudru politiku.“

11:59 „Sada sam na Banovom brdu. Misliš da stižem u Belanovicu do pola dva, a?“ pita Koštunica telefonom Mihajlova.

12:00 „Rekao sam da informacija nije potvrđena, ali nedvosmisleno je da je Srbija demokratska država...“, daje Vladeta Janković novu izjavu CNN-u.

12:00 „Znači, kao da se ništa nije desilo. Dobro. Crvenu kravatu? OK, dogovoreno“, odgovara Boris Tadić Srđanu Šaperu.

 


bas ste u focusu

ha, ha.a jel'te, a to sve od jutros se dogadja? e bas nisam u toku dogadjaja.ovo mi dodje ko nedeljni dnevnik.sve na jednom mestu.super fora.


Uffff...Srđane...o)))

Živ sam pretrnuo sve dok Ahtisari nije pojasnio zabunu.o)
Briljantno...zaista, sve naše zablude, sva naopaka stvarnost,sav politički cirkus, svi karakteri, sve je tu.o)
Pa, evo čoveče, piši humoreske, eto posla.o)))


Skica za scenario

Svaka cast, Srdjane. Bas ste me nasmejali. Pa ovo bi mogao da bude scenario za nastavak "Tih divnih stvorenja". Samo fale jos "patriote" sto su se sada ubacili medju sistemske stranke. Tzv. legitimisani. Nekad se to zvalo: dno dna.


bravo

bravo majstore, svaka cast, precizno do bola! nasmejao si me gotovo do suza


Bez greske,

:)


jeeee!!!

onomatopeja aplauza, vristanja i ovacija! fantasticno gospodine kusovac! da nije tuzno bilo bi smesno... i da nije istinito bilo bi literatura...
mada, ja znam svilanovica, i rekao mi je covek, pa sam tacno znao da cete ovako nesto napisati.
12:01 vratimo se stvarnosti. evo ga jos jedno prolece a mi i dalje zivimo u srbiji...


Da, taj 12:01 bi bio

Da, taj 12:01 bi bio odličan kraj.

Hvala svima, godi to. Ja krenuo prvo da pišem ozbiljan blog, pa me "malo ponelo".


12:02

Ponoć je davno prošla...


...

ne brinite. napisali ste veoma ozbiljan blog.


ali...

..ovo i jeste ozbiljan blog!! Jedan od ozbiljnijih!!SVAKA CAST!


Изврсно!

Слика и прилика наше трагикомичне стварности!
Кад се размисли колико је заправо болно премало хиперболе у овом тексту, та стварност је пуно више траги-, а далеко мање комична.


Quote of the day

Cedomir Antic (na svom blogu): "Molim Vas da se meni nikada ne izvinjavate kao imenjaku za konje"


Bravo maestro

Jedan od boljih textova na blogu u zadnje vreme :)

sportski pozdrav


fenomenalno

I posle kazu kako vlada nista ne radi. :)
Sto bi rekli,sav sam se nakozio. :)


Bravo!

Komentari mozda i nisu potrebni.


scenario

mozda bi valjalo napraviti animirani film sa ovim scenariom.


Ovo me podsjeca na

Pisanje Pere Lukovica za Feral. Isto tako cijela situacija podsjeca me na konfederalni prijedlog iz 1991.


Leti vreme

Kad sam pocela da citam pomislila sam: zar je vec proslo 50 godina od pocetka pregovora u Becu?

Pretrnula od straha nisam smela da pogledam u ogledalo i vidim kako izgledam sa svojih 100 godina.

Dobro je sto sam procitala do kraja :)


11:43 Vuk Drašković

11:43 Vuk Drašković daje Srećkoviću nalog da se pripremi nova kampanja JEL VIDITE DA SE TREBALO BORITI? i računa da će na novim, saveznim izborima preći cenzus.

11:43:15sec Vlajko Senić se vraća u stranku.


E ovo za Vlajka Senića je

E ovo za Vlajka Senića je mrak. Naročito +00:00:15. De se ja ne setih. :)


fala :-)

:))


?

Quote:
11:43 Vuk Drašković daje Srećkoviću nalog da se pripremi nova kampanja JEL VIDITE DA SE TREBALO BORITI? i računa da će na novim, saveznim izborima preći cenzus.

11:43:15sec Vlajko Senić se vraća u stranku.


Ovog dela više nema. Zašto?


Iako sam se slatko ismejao...

... zapravo, uopste nije smesno.


mamma mia,

kako je ovo dobro!!! Radoje Domanovic meets "24h" pa jos mnogo bolje ;) Svaka cast!!


Yesss!

Hvala za ulepsano nedeljno popodne. (Za to zaista treba biti majstor!).

Jel' zna neko neki stos koji je smesan ljudima koji ne trzaju na ovakav humor?


Духовито, међутим стварност је негде другде

Извињавам се што из објективних разлога нисам навео извор. Вероватно Глас јавности:

PROKUPLjE - Dok kosmetski Srbi strahuju od ishoda rešenja statusa ove pokrajine, njihovi sunarodnici sa druge strane „administrativne linije” zabrinuti su zbog „aspiracija” Albanaca prema području Toplice. Donedavno samo sumnje, pretočene u neproverene priče da Albanci kupuju kuće i stanove na ovom području, pre svega u Prokuplju i Kuršumliji, poslednjih dana prerastaju u sve učestalije tvrdnje meštana sa novim detaljima i pojedinostima.

Uz obrazloženja da ih je gotovo nemoguće dokazati, jer se te kupovine, ukoliko ih ima, uglavnom odvijaju u tajnosti, u nadležnim institucijama u Topličkom okrugu ne potvrđuju ali ni ne demantuju ove tvrdnje građana.

- Nedavno sam parkirao auto pored kuće u naselju Đurevački put, čiji su vlasnici u inostranstvu. Međutim, njihov prvi komšija me je opomenuo rečima „da je kuća prodata Albancu i da vodim računa jer mogu da ostanem bez auta”. Isto tako je prošlo nekoliko komšija koji su zbog nedostatka adekvatnog prostora pokušali da parkiraju automobile nedaleko od pomenute kuće - ispričao je „Novostima” zabrinuti meštanin ovog naselja, želeći da ostane anoniman.
U želji da saznaju koliko su njihove sumnje opravdane, a posle brojnih raspitivanja, desetak meštana koje smo kontaktirali, ističu da je pedesetak kuća u Prokuplju prodato na sličan način. Kao posrednika u kupovini nekretnina između Srba, vlasnika, i Albanaca, kupaca, navode advokata iz Bijelog Polja u Crnoj Gori, koji ovde ne može da trpi eventualne posledice zbog nezadovoljstva meštana. Zaštićeni su, kažu, i vlasnici kuća koji se odlučuju na ovaj korak, jer „ili ne žive ili nemaju nameru da ostanu da žive u Toplici”.
- Iako nemam konkretnih dokaza, gotovo sam siguran da se takve kupovine dešavaju. Tim pre što se sugrađani koji su to uradili, kriju, plašeći se eventualnog bojkota sugrađana - kaže nam Vladimir Jovanović, predsednik prokupačke opštine. Slične odgovore dobili smo i od nadležnih u brojnim javnim institucijama u Toplici, ali i od meštana, koji razloge prodaje kuća i stanova, vide u teškoj ekonomskoj situaciji. Višegodišnje iseljavanje stanovništva sa ovog područja, zbog propale privrede i nerazvijenosti, pogoduje, kažu, i olakšavava „posao” Albancima, kojima, osim povoljne cene, odgovara i trenutak za ostvarivanje njihovih političkih planova.
- Pošto je ovo područje etnički čisto, namera Albanaca jeste da destabilizuju i ovaj kraj, tim pre, što su javno poznate njihove vekovne težnje o prisvajanju Toplice - mišljenje je čelnika kuršumlijske i prokupačke opštine, koji rešenje vide u angažovanju nadležnih državnih organa.

LjUDI ODLAZE

ZBOG teške ekonomske situacije, pre svega, nedostatka posla, a često, ni osnovnih životnih uslova, u poslednjih desetak godina sa područja Topličkog okruga iselilo se oko 10.000 stanovnika - podsećaju u Topličkom okrugu, u čije četiri opštine, živi oko 103.000 stanovnika, dok je sa druge strane „administrativne linije”, u podujevskoj opštini, nastanjeno 130.000 Albanaca.

CENE PADAJU

ZBOG nerazvijene privrede Topličkog okruga, cene kuća i stanova na ovom području su u opadanju. Tako, prema podacima agencija za nekretnine, cena kvadratnog metra prostora u zgradama stare gradnje u Prokuplju je oko 500 evra, dok je u novoizgrađenim objektima, cena oko 750 evra. Cene kvadratnog metra prostora u kućama i stanovima u Kuršumliji daleko su niže, i u zavisnosti od lokacije kreće se od 300 do 500 evra.


cccc.....

Ma sta kazes boga ti.....


E, pa sad. Autor teksta bi

E, pa sad. Autor teksta bi trebalo da se opredeli. Ne moze i da se kupovina povecava i da cene padaju. Namera autora da duzinom teksta pojaca ozbiljnost i istinitost ubacila ga je u zamku. "Krhko je znanje" (moj omiljeni citat)


ali najjača teza:

pazi kola, ima tu albanaca...

Dok eto npr. u Srbiji, moš slobodno otključan auto da ostaviš, neće niko da ga pipne!


Aaaa...

razumeo sam! Nema smejanja, situacija je ozbiljna. U Srbiji ima pojava da neki koji imaju pare menjaju iste za nekretnine sa onima koji navedene poseduju! To nema nigde vise na svetu i ja se nadam da ce se Srbi ujediniti i da ce im se probuditi nacionalna svest, te da ce kroz institucije sistema a uz blagoslov crkve stati ovoj posasti na put.

I, ipak, ako moze jedan vic kome se smejete?


ima Duletov

ceo dan ga pričam, naročito je smešan ako odglumiš dizelaše, ono šuškanje itd.

"Brate, znaš kako se nekada zvao Munze?"
"Kako?"
"Zemun!!"


Ma pitao je ovoga što

Ma pitao je ovoga što postira čaršave Glasa javnosti.


e jbg,

nisam pratio na času. Ali je dobar ovaj za Munze, nema veze.


Sto yes - yes!

- yes!


ama ljudi...

...situacija je delikatna, nije za zajebanciju...kad vam kazem...albanci kupuju nase kuce...ej bre, znas sta to znaci....ccccc...


ti se zezaj,

ali oni ljudi u topličkom kraju imaju ozbiljne probleme, ej - dal da uzme pola miliona evra za šupu i da pali iz te vukojebine ili da stoji na braniku srpstva i da prima peMziju od 150 evra... hmmm, kakva dilema!


Ovo je stvarno dobro. Sta

Ovo je stvarno dobro. Sta dodati? Samo pohvalu


Odakle Vam inspiracija za sve ovo,

pitam se.
Nemam ništa novo da kažem, pridružujem se svim gore navedenim pohvalama. Nadam se da će biti još ovakvih ili sličnih tekstova.


Nedelje koje su potresale svet

Poštovani gospodine Kusovac, briljantan tekst uz dodatne ideje, na primer:

Srbi su, kao nikada u svojoj istoriji, racionalno razmislili o svojoj budućnosti (gde s juga, kao grudva snega niz padinu preplavljuju je novi stanovnici), i odlučili da pristanu na potpunu nezavisnost Kosova UZ USLOV DA KOSOVO EU ISTOG TRENUTKA PRIMI U POTPUNO I NEOGRANIČENO ČLANSTVO (bez ograničenja, poput radnih dozvola za nove članice iz Istočne Evrope).

Nastupa šok za sve zainteresovane, i dalje sledi:
- Albanci na Kosovu slave nezavisnost, slobodu, mogućnost da odmah zapale na Zapad...
- Predstavnici EU, sada Ambasadori, u Prištini šalju signale lokalnom stanovništvu da je moguća greška u prevodu "Srbija traži bezgranično članstvo, ne za Kosovo, to je ludost"
- Predstavnici EU, EC... zbunjeni predlogom srpske strane. Neophodne su nedelje najozbiljnijih analiza demografskih promena, bezbednosnih implikacija, ekonomskih, religioznih... Molimo predstavnike Srba da ponovo razmisle, nikako ovo nismo očekivali.
- Zasedaju predsednici 27 zemalja EU i delegiraju engleske političare da lobiraju u Washingtonu da prime Kosovo kao 53. (izvinite na neznanju) američku državu. Tu su već američki vojnici, slave vaše predsednike, pa što ne bi.
- Zgranut idejom evropskih saveznika predsednik Buš hitno putuje u Moskvu na sastanak sa Putinom. Tema: uticati na Srbe da se ne odriču Kosova. Pa ko je tako nešto u svetu učinio i odrekao se svoje teritorije, stanovnika? Samo glupi srbi u dva svetska rata (pre i posle njih). "Putine, spreči ih da po treći put ne pogreše".
- Sud za ratne zločine u Hagu presuđuje da je "BiH dužna da plati 10 milijardi dolara Srbiji, zbog narušavanja ugleda novim demokratskim vlastima u njoj koje nikakve veze nemaju sa ranijim zločinima..."
- Karla del Ponte izjavljuje da se Ratko Mladić, sa svojim ratnim predsednikom Radovanom Karadžićem, krije na Šar Planini, i da mu utočište pružaju lobisti kosovske nezavisnosti. Potrebna je hitna pretraga terena.
...
2025. godina. CIA Factbook "stanovništvo kosova čine Srbi, njih oko 15.000, svi stariji od 80. godina. Albanci, koji su dobili nezavisnost zahvaljujući podršci USA i EU rasuti su po metropolama obe, i pod strogim su nadzorom policije iz više aspekata".

Daleko od rasizma, Albance više poštujem od Srba, ali možda bi ovo mogla da bude suprotnost vašem tekstu.

Hvala Vam puno za tekst.


hahaha

Decko ti si definitivno rascistio sa razumom.....ko zna mozda je ovo i smesno unutar neke vase druzine........

Sto kaze Noam Chomsky nije najgore sto je zapad toliko ogrezao u dekadenciju, jednoumlje i nesamokriticnost nego sto postoje toliki "indijanci" u istocnom delu koji ga u tome fanaticno podrzavaju...

Trebalo je da zavrsis tu svoju hronologiju sa faken i ubacis neku hrvatsku rec pa da svi znamo odakle crpis inspiraciju....

Lepo je neko rekao...dodjose nam vanzemaljci tj visa civilizacija i iza nje nam ostase rusevine...(u prevodu Austro-Ugarska vratiiii seeeee)...mislim nije problem u tome sto su oni pokazali svoje pravo lice nego sto ti verujes u njihove "dobre namere" i "pravdu" haha.


Sta te vise nagriza

sto se neko usudio da kritikuje nasu politicku kvazi elitu ili sto je tako eksplicitno pokazano kakva je ona u stvari? Ljudima bez duha, koji nemaju ni malo samokriticnosti, niti znaju da naprave bilo kakav zdrav vic na sopstveni racun mora da je strasno u zivotu. A znas li sta je strasnije? To sto, kad god neko provuce nase politicare kroz malo satire, nadje se armija njihovih branitelja, vrlo licno uvredjenih. Pa jeste li ih vi radjali kad vam tako za srce prirastaju?


Svaka cast

ako ih bas sve (opletene politicare) volis. Tvoja ljubav je beskrajna.
Zar ne bi mogao ni jednog da se odreknes a da ostanes pravi Srbin i antiglobalista? Iskreno se nadam da neces kroz koju godinu braniti Cedu i Bebu.


Smeće i metle

Ja smatram da prvo treba počistiti smeće u svom dvorištu pa se tek onda baviti drugim temama. Mi smo još uvek jedna primitivna zemlja u kojoj vlada haos, nered i koja je puna primitivaca i seljaka. Tek kad zavlada građanska klasa, možemo se nadati nekakvom prosperitetu, a do tada će nam teme kao što je Kosovo biti samo trn u oku. Zbog toga ovaj post nije nimalo smešan, već tužan.


ne vredjaj seljake

nisu oni krivi sto chobani vode zemlju.

ne znam ciji je,ali znam da je dobar:

nema pravde,od hiljade nesposobnih samo je jedan ministar!


Ne vređaj čobane

Nisam mislila na seljake seljake nego na džibere. Samo građanska klasa na čelu sa beskompromisnim političarima na čelu može ovu zemlju da izvede na pravi put. Čobani su glasali za džibere, a građanska klasa će doći na vlast milom ili silom.


Srdjane

sto si skino kumov komentar malopre?


Meni je zaista zao kume.

Mozda zbog jasne poruke i genijalne zamisli o boljem sutra.


"Kumov" komentar je uklonjen

"Kumov" komentar je ulkonjen zbog toga što je na kraju sadržao uvrede na račun jednog naroda. Ko ga je napisao može ga ponovo postirati bez tog dela ili sa preformulisanim tim delom i ostaće. Pravila su kod mene jasna: za fašizam važi zero tolerance.


Dragi Srdjane

Taj poslednji deo je sadrzao upravo ovo sto se mozda slucajno bas danas desilo
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=02&dd=20&nav_category=11&nav_id=233311
Priznajem da je bio upotrebljen recnik mozda nepristojan, ali je sustina bila upravo ta. Sto se tice fasizma slazem se za tvoj zero tolerance. No ipak mi se cini da je zero tolerance sastavni deo fasizma, pa mozda i liberalno demokratskog


Ja ne bih da na blogu bude

Ja ne bih da na blogu bude bilo kakvih generalizacija - ovaj narod je ovakav, onaj je onakav.

Mislim da se termmini "fasizam" sa jedne strane i "liberalizam" i "demokratija" sa druge iskljucuju tako da zaista ne shvatam tezu o "liberalno demokratskom fasizmu".


SVE STO JE "ZERO"

je FASIZAM. Svaka APSOLUTNA RESTRIKCIJA je FASIZAM.
Jel' tako kume ?


:)

Quote:
Svaka APSOLUTNA RESTRIKCIJA je FASIZAM.
Jel' tako kume ?

Nije, glupi kume!


Hvala na pokusaju da odgovorite na moje pitanje kumu.

Zasto nije ?

Pozdrav
glup kum


Srđane..

.."liberalističko demokratski fašizam" je conradictio in adjecto, ali ovoj sluđenoj javnosti takve argumente nudi NSPM, uvodeći profašističke ideje kao potpuno legitimne. Ljudi koji ovo plasiraju su pitomci NSFM.


Gospodine,

nije ovde stvar u tvrdnji da je liberalno demokratski fasizam moguc. Ovde je rec o mogucnosti upotrebe psovki i grubosti kada se govori o nasilju i terorizmu. Razumete ?
Uzgred, sta je NSPM i NSFM - Narodni Svastarski Pokret Manijaka i Narodni Svastarski Forum Manijaka ? Da nije to ?
Hvala na objasnjenju.
Pozdrav


Kome verovati?

kao sto religija znaci ljubav prema bliznjem, a u realnosti ponekad nije tako vec upravo znaci istrebljivanje onih koji veruju u drugog boga, tako ima i liberala i demokrata koji krijuci se iza takvih ideja upravo propagiraju fasizam. I mislim da ne treba generalizovati narode i ideje i u tome je bila greska zadnje stavke u tekstu koji je Srdjan skinuo. Generalizovan je jedan narod. Trebalo je mozda reci OVK. Medjutim vidim da se kosovski lideri ogradjuju od onoga sto se danas desilo. A isti ti lideri su (bili) lideri OVK. I sta sada, da navodim svakog poimence i objasnjavam zasto nekome verujem, a nekome ne, uzelo bi dosta vremena. U tom smislu sam generalizovao i zato se izvinjavam Srdjanu. Mislim ipak da je u pitanju bio samo recnik


Konstatacija...

...da fašizam treba tolerisati, odnosno de je to pitanje slobode govora, može doći zaista samo od neofašističke pameti.


Kafana Bajram Voca K Mitrovica 11i 15h

Ko deli? Imas ' cigar'u? Tabla!


Na ovako duhovit tekst

Na ovako duhovit tekst Srdjana
alal vera-svaka ti dala:)
nasao se ivan da prica bajate viceve i o spo-u
decko sto si glup bre
viceve bajate y skoli i kaficu itd
a o spo-u ne smes da pricas jedino ako imas pamcenje od 5 min kao radikalski glasaci
ako neznas ko je vodio ljude protiv slobe deceniju i rizikovao zivote i izgubio
onda sta da da ti kazem......


Evo bas na danasnji dan pre deset godina...

Zoran Djindjic postao gradonacelnik Beograda. Nekoliko meseci kasnije smenjen glasovima SPO, SPS i SRS-a. A onda je krenula nevidjena pljacka i otimacina za koju SPO jos nije odgovarao a morace!


Odlicno!

.


Kakav biser!

Znaci em sam umirao od smeha em sam se fino informisao. Svaka cast za tekst, zaista!


Interesantno

Interesantno mi je to da kako se broj komentara povećava oni sve više dobijaju prizvuk nekorektnosti prema svemu i svakom te prerastaju u bezveznu raspravu i filozofiranje. Inače tekst me je istinski nasmejao, super je.


Pitanja

Quote:
11:08 Andrija Mandić, koga su „novinari“ vojno-obaveštajnog Dana pronašli na buvljaku na Tuškom putu gde je kupovao rođendanski poklon supruzi zaključuje da sada ni crnogorski referendum nema ni formalno nikakav smisao i da će se Crna Gora priključiti „matici“ „čim Milo Đukanović bude osuđen, što je sada izvesnije nego ikad“.

Ko je taj Andrija Mandic, sta/gde je taj Tuski put?

PS, sta je NFPM, sta je "glodurica" i kako se citaju slova kao q,x,y na srpskom?


Andrija Mandić = Predsednik

Andrija Mandić = Predsednik Srpske liste, najnovije vojno-obaveštajno-spc-ovske stranke u CG.

Tuški put = put iz Podgorice ka Tuzima na kojem je među ostalim buvljak.

NFPM - Nova fašistička politička misao - adekvatan nadimak izveden davno negde na Forumu B92 iz originalnog imena jednog internet sajta.

Glodur - Imenica nastala u komunizmu od tada uobičajenog skraćenog pisanja funkcije glavnog i odgovornog urednika (gl.i odg.ur.) Glodurica - imenica ženskog roda od glodur

izgovor reči albanskog jezika:

Q=Ć
Ç=Č
XH=DŽ
SH=Š
L=LJ
LL=L

itd


Подпитања

Quote:
Andrija Mandić = Predsednik Srpske liste, najnovije vojno-obaveštajno-spc-ovske stranke u CG.

Стварно, кад је основана та странка и по чему је војно-обавештајно-спц-овска?

Quote:
Tuški put = put iz Podgorice ka Tuzima na kojem je među ostalim buvljak.

Разумео, него шта је у оним чувеним Момишићима?

Quote:
NFPM - Nova fašistička politička misao - adekvatan nadimak izveden davno negde na Forumu B92 iz originalnog imena jednog internet sajta.

Претпостављам да ти мисао дотичних не одговара па их зато клевећеш?

Quote:
Glodur - Imenica nastala u komunizmu od tada uobičajenog skraćenog pisanja funkcije glavnog i odgovornog urednika (gl.i odg.ur.) Glodurica - imenica ženskog roda od glodur

Јесу ли новинари добровољци који су били хонорарни ДБ-овци имали некакав надимак, било какав?

Quote:
izgovor reči albanskog jezika:

Аха, ти си значи полиглота, лепо као што видим, али зашто си онда ниси написао "Тушки пут" а не Rruga e Tuzit? Ипак је то Албанија, не капирам зашто употребљаваш српски назив...


Srdjane,

Srdjane, bravo!!!Briljantno!!!


HA HA HA

.....SMESNO DO SUZA,
PS suze su prave.Tako nam je stvarno,ali lakse mi je da to procitam u ovom obliku.


jako dobro

Bravo Serdare...

Dobro , jako dobro odradjeno , baš kao što isto tako dobro i slično to radi i Jokić u vikend Danasu..

Koliko smiješno,toliko i tačno , pa onda i pošto je tačno blizu je da bude i tužno...

Patrijarh Paja kako mijenja osigurač koji je crko...briljantno...