Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

SRBIJA - raspad sistema!

 Tehnicka & silikonska VladaTehnicka & silikonska Vlada

Ovih dana smo opsednuti Ahtisarijevim planom i Bečkim pregovorima! Niko ništa ne može da radi i ne sme, jer je Kosovo pitanje, svih pitanja – SAD ILI NIKAD! Već smo i zaboravili kad su bili izbori, a od Vlade ni traga ni glasa. VD predsednik (tehničke)Vlade, veliki legalista nam se obraća rečima, da ne brinemo - biće Vlade jednog dana. To što nema Budžeta, što ministri (ne)rade...nema veze! I da ne spominjem više velikog Voju, Velju & Cecu – nacionale, Bubala, Jočića.....

Skandal na Pravnom fakultetu u Kragujevcu pobedio je čak i interesovanje za Kosovo. Zuje telefoni sa svih strana, raspituju se ljudi, od onih koji se pitaju da li je sve to moguće, do onih koji su zabrinuti za validnost sopstvene diplome...Studenti zahtevaju istragu, do kraja (naivno), ali i na Univerzitetima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu...na ekonomskim fakultetima, medicinskim.....Skeptičniji kaži da ni ova „Sablja“ neće proći, jer će imati ograničeno dejstvo. Braća Grci su nam već, medju prvima, poručili:diplome u Grčkoj, iz Srbije, neće važiti. Očekuje se da će na tu odluku Rusija uložiti VETO!

Ljudi zaduženi za grejanje Beogradjana , kažu da jeste bila blaga zima, da su zbog toga uštedeli 10% (toliko su prijavili ?) energenata, ali da ipak grejanje mora da poskupi...!?

Automobili sa crnogorskim tablicama (ne)registrovani voze se našim drumovima, sasvim legalno i ne samo to, nego je veliki deo njih uključen u sistem taksi službi, bez tehničkog pregleda o ispravnosti vozila, bez plaćenog poreza, carine...

Seljaci blokirali puteve zbog niske otkupne cene svinja...Policija ih rasterala kao u „stara dobra Miloševićeva vremena“, a Vlada (tehnička) donosi odluku da ipak izvrši otkup po ceni od 75 dinara za kg, ali nema gde da pomenute svinje smesti. Kažu u Vladi nema mesta, sve je zauzeto.

Tijanićev Javni servis nas obaveštava da gradjani sve urednije plaćaju nasilnu pretplatu za nešto što nije javni servis, pa su kao nagradu doneli odluku da se visina pretplate sa 300 dinara ne uveća na 386 dinara, koliko su mogli, nego samo na simboličnih 350! Mashala!

Rudar u Borskom rudniku stradao u rudarskom oknu. Niko nije kriv, osim nesrećnika koji je kopao rudu, da bi prehranio sebe i porodicu...

Sudjenje raznim ubicama još traje, a sudije dobijaju pretnje, kažu anonimne. Ubice dobijaju sve manje kazne!

Ubicama nesrećnih vojnika na Topčideru još ni traga!!! Koliko je vojnika stradalo u poslednje dve godine? Koliko je porodica zbog toga zavijeno u crno?

Božidar Djelić nas je optimistički obaveštavao iz Davosa, kako će sve biti u redu, čim ON postane predsednik Vlade! Kakva je razlika izmedju njega i V.Koštunice, kad obojica, po svoj prilici, nisu obavešteni, a pri tom i LAŽU! Nema veze važno je da će nam Bred Pit stići u Beograd. Kad? Uskoro, čim Boža bude premijer!!? Zađto Boži, u poslednje vreme, oliko raste nos ?

Neko bi se nakon svega ovoga, MOŽDA, upitao: „Pa dade li BAR NEKO zbog svega  ostavku...?“ Ministar prosvete, tehničke Vlade, zbog skandala na Pravnom u Kragujevcu? Rektor KG Univerziteta, koji takodje nije bio obavešten – a kako je onda policija prekršila autonomiju Univeziteta, kad je upala u zgradu Pravnog?

Znam Voja Koštunica bi SIGURNO  dao ostavku, ali mu to ne dozvoljava rešavanje pitanja Kosova. Kažu da je nedavno, na nekoj sednici zatvorenoj za javnost, u DSS-u govorio, te da je tom prilikom saopštio da se EU raspada, pa da se samo to čeka., da povratimo Kosovo i spasemo naše „Obiliće“, naše „Mladiće“.

Ima li kraja daljoj destrukciji ove sada već nikakve države. Ima li kraja lopovlucima, razbojništvima, narko i drugim organizovanim mafijama, jer ako su svi u kolu, onda šta još nas nekoliko čeka?

Kad ne možeš da ih pobediš, pridruži im se, JER SRBIJA NEMA ALTERNATIVU!

U to ime, u ime pobede takve Srbije predlažem da se centralno obeležavanje i proslava održe u Prištini na glavnom trgu, uz koncert Cece – nacionale i prisustvo cele tehničke Vlade.

Ma može i Bred Pit!!!

 

 

 

 

 


SAMO PROVERAVAM

da li sve ovo radi,...danas nesto nije u redu sa Blogom?
BKC


Pa, povremeno se i ovaj sistem

"raspadne", ali nekako se ipak taljiga:)))


Ovo bi moglo da stoji i na sajtu Vlade:

Unable to select database

Are you sure you have the correct database name?
Are you sure the database exists?


....and

searching

.
.
.

searching
.
.
.
.
not found

please try next year

:(


Kathryn,

mislim da je ovo next year nekako pritisak, vremenski, zvuči ograničavajuće, ishitreno...ne može to tek tako iduće godine, treba razmisliti, možda formirati neku komisiju, odložiti, preložiti, podložiti, naložiti, položiti, doložiti, izložiti...samo ne uložiti.


Draga Jelice

Evo izvinjavam se zbog ishitrenosti :) i preskakanja tako bitnih procedura/formiranja komsija/dodavanja i oduzimanja/ konsultovanja, pa ne sada nije zgodno sad su izbori, pa kad prodju izbori, cekajte da se saberemo a kad se saberemo mozda se oduzmemo zbog rezultata.......
Posto u ovom trenutku po svim svetskim standardima a glede mojih godina, imam (?) vremena, ja rekoh da napisem makar - next year, ali ipak mislim da ste u pravu, verovatno treba sacekati, nikako ne treba zuriti da istorija dragog VK ne zapamti kao brzopletog...

c,c,c,

tuzna moja mladosti
unapred se izvinjavam na kukanju


Možda zaposlili nekog

Možda zaposlili nekog Koštuničinog za webmastera.


premudri...

Ili, što bi, u istom duhu, rekao premudri (još uvek, doduše "tehnički") premijer: Moramo da učinimo ono što možemo da učinimo!
Ha?! Priznajte da se toga nikad ne bi setili?...


Hm ..mislim da tme nije mesto..ipak

ono tehnicka.////je mnogo dobra stvar.Ne daj Bozze da je Djindjic za vreme mandata uradio ovako nesto...Uuuuu Kostunica bi skakao po Skupstini zajedno sa svojim "demokratskim" hitlerjugendima...kako se krsi zakon, ustav, poslovnik, procedura/.....Uh...!!!
Kakav MULJ!
BKC


...

Quote:
Uuuuu Kostunica bi skakao po Skupstini zajedno sa svojim "demokratskim" hitlerjugendima...kako se krsi zakon, ustav, poslovnik, procedura/.....Uh...!!!

Nema šta da skače dok bude spavao do 15 p.m.


Jednoumlje

I što je najgore čim ne pričaš o Kosovu (ili ne pričaš kako oni hoće) na tebe se gleda kao na izdajnika! Dobro ste to primetili, nema veze što se država i društvo paraju po svim šavovoima, pred nama su istorijsko-nebeski zadaci odbrane integriteta i suvereniteta. Te floskule se danas češće upotrebljavaju nego u vremenu zla 90-ih godina. Pre neki dan sam na samozvanom javnom servisu gledao Oliveru Kovačević kako se sva raspilavila zbog slaganja stavova o Kosovu DS-a i DSS-a. I završava emisiju sa: navijamo za vas! Strašno je to što se Kosovo ne posmatra kao političko pitanje koje se može rešavati na jedan ili drugi način, nego kao pitanje opstanka, nešto što je iznad politike i u čemu nisu dozvoljena drugačija mišljenja. Jednoumlje kao i uvek kod nas! Smešno mi je i ono Koštuničino: mi smo za kompromis, ali nezavisnost ni po koju cenu! I priča to mesecima, ne shvatajući da čini čak i logičku grešku (tipa: ja sam za kompromis, ali ne dam ni po koju cenu!,apsurdno, zar ne?) na stranu ostale greške!


Upravo o tome i govorim

dok se Kosovo razresi, prodje nam zivot, a i raspade se sve drugo!!! Amputacija je jedino resenje za gangrenu, pod uslovom da ti je do zivota stalo...Na zalost VK i drugi,. njemu slicni ne znaju sta je zivot i sta to hoce ljudi, gradjani Srbije...On zivi u nekom svom srednjevekovnoim svetu, u drustvu feudalaca i njemu nije lose..naprotiv dobro mu je!!!
UZZas!
BKC


skrenula bih paznju

na izlaganja Gdin-a Teofila Pancica u nekom od proteklih Pescanika, gde se vrlo mudro, koncizno i interesantno bavio likom i delom VK, i njegovog "opstenja sa istorijom". E sad ne bi uopste imalo smisla parafrazirati pomenuto izlaganje, pa je moja topla preporuka, da oni koji nisu slusali pronadju zapis i procitaju ga. Duboko sam uverena da je svaka recenica tacna.

dodacu: nazalost po nas i po nasu sadasnjost a ne bih zelela (ali se otima kontroli) da mislim i po nasu buducnost


skrenula bih paznju

na izlaganja Gdin-a Teofila Pancica u nekom od proteklih Pescanika, gde se vrlo mudro, koncizno i interesantno bavio likom i delom VK, i njegovog "opstenja sa istorijom". E sad ne bi uopste imalo smisla parafrazirati pomenuto izlaganje, pa je moja topla preporuka, da oni koji nisu slusali pronadju zapis i procitaju ga. Duboko sam uverena da je svaka recenica tacna.

dodacu: nazalost po nas i po nasu sadasnjost a ne bih zelela (ali se otima kontroli) da mislim i po nasu buducnost


Cole

znam da nam je Kosovo ono prvo nashta pomislimo ujutru kad ustanemo i svesna sam da cu ovim pitanjem demonstrirati anipatrotizam, ali voljna bih znati ko je leva Ceca? U dilemi sam dal' je Tozovac, dal' je, da prostish, Koshtunica?


Ne vredjate Tozovca

,,,,Tozovac je ozbiljan covek koji traje vec decenijama, on je tvorac, ne znam bas tacno da li je, one pesmice...Ja sam Ja Jeremija, prezivam se Krstic.... a Kostunica je daleko ispod njega, pa je prirodno sto je on desna, njena strana, a Veljo leva, do srca!!!
BKC


fala

Ma i meni bi chidno, ali liche. Mozda zbog perspektive, ne znam.


Nije on

To je pisao Brana Crnčević.


Eh sta je taj sve pisao///

ima, a ne znam odakle mi je to,,,ako znate pomozite mi, i sledece:
"...gledam cak i neprijatelj gine, kao u istorikoj citanci, samo ja ne mogu! Izvini zemljo, al ne mogu...krijem se iza svake travke iza svakog kamena, izvini, al ne mogu..." B.Crncevic
bkc


aaaaaa da nije tuzno bilo bi smesno...

ova slika je prava slika i prilika Srbije,svega onog sto ona jeste i sto NIKAKO ne bi trebala biti.Secam se da je Djindjic rekao da sada imamo istorijsku odgovornost da uvedemo Srbiju u evropske tokove i da nikako ne smemo kao Rumunija izgubiti 10 godina sa pogresnim covekom na celu...nazalost tu smo gresku vec napravili.Posle naseg Causeskua...dosao je Voja koji ce nas utavoriti sa svojom uuuuuffff glupavom demagogijom...Pitajte moje drugove koji studiraju sta zele i reci ce vam da nece rat da ide sta mora da ide,davno je otislo Kosovo.Pitajte mene koja vise nisam u Srbiji i koja danima citam vesti iz ne znam vise kog sadomazohizma,zelim lobotomiju da sve zaboravim i vise nista ne znam.I ne mogu zato sto se nadam da cemo se probuditi,izvinuti ,uzdici i nastaviti tamo gde smo krenuli sa Zoranom...i nadam se da cu jednom procitati vesti zbog kojih cu sesti u avion i vratiti se kuci...


Ja sam napisao onako, kako zaista

osecam bremenitu atmosferu u Srbiji. Dok se drugi bave privredom i gledaju kako da se izvuku iz teske situacije, ovde niko ne kazze da ce mnogo vise ljudi stradati ako npr.Zastava ne bude imala sta da radi...pa ne samo sto cemo izgubiti Kosovo, vec i sve drugo...Raselicemo se svi "negde" a Srbija ce liciti na staracko domacinstvo...koje ce trajati koliko ce trajati....Iskren da budem i ja sam mislio da cemo sa Zoranom uraditi upravo to...da Vi mladi koji ste otisli, steknete osecanje da se vredi vratiti...Ko da se vrati kod Radiikala, kod Borke Vucic koja predsedava Skupstinom....itd..Kostunica je zlo, koje vodi Srbiju ne u propast, nego u potpunu izolaciju...a to smo vec jednom doziveli...
Poz,
BKC
PS Vidite samo reakciju na dogadjaje sa Pravnog u KG,,,i niko da podnese bar ostavku...aman!!!


Gadjenje..

Gadjenje je ono što osećam kad slušam, gledam, razmišljam.
Svaki dodir stvarnosti koju mi serviraju,
za doručak,
za ručak,
za obrok koji ni tražio nisam,
deluje na mozak kao udaranje koprivom.
Nemam snage više da vrištim,
da ujedam,
samo mrzim, mrzim
i zbog te mržnje mrzim.
Možda su ipak uspeli da me uvere da sam retard,
jer pristajem.
....jbte..
Da li to što se koprcam kao riba na suvom,
znači pristajanje.


Razumem Vase osecanje....

prepoznajem to osecanje, ali pokusajte da je pretvorite u poyitivno razmisljanje u borbu protiv onih koji hoce, Vas i sve nas, da vrate u srednji vek.Mi smo trenutno jedina drzava na svetu u kojoj postoji robovlasnicki, feudalni, kapitalisticki i socijalisticki sistem...Takva drzava mora da se raspadne...pa i mi sa njom, ako se ne suprotstavimo!
BKCole


Šta reći... odmah ispod

Šta reći... odmah ispod Vašeg posta je onaj Srđana Kusovca o natpisu na automobilu u Pragu... i lepo čovek piše "A šta mi u Srbiji da kažemo kad jedan Čeh ovako misli?".

I treba se boriti protiv svih koji nam žele zlo. Na svim frontovima. U Vašem slučaju, od Vojislava Koštunice i Bože Đelića pa sve do tog (Z)Verka koji Vam rastura Kragujevac... s tim da mislim da bi, po nekoj mojoj logici, bilo lakše boriti se protiv tih lokalnih glavešina nego ovih u BG. I Slobin pad je počeo od lokalnih izbora...


Slazzem se da je lokal najvazzniji

jer on predstavlja odskocnu dasku za republicke..Ali sta da se radi ,kad je vecina u lokalu podanicki raspolozzena prema liderima....niko ne sme da shushne, kad se pojavi neko iz BGD/a...Srbi junaci!
Poz.
BKC


Ne znam šta da Vam kažem,

Ne znam šta da Vam kažem, sem da Vam poželim da već jednom smanjite tu njihovu većinu... zar je moguće da se u KG živi tako loše kao što se priča a da je Zverko i dalje na vlasti? Ako budete (ne samo Vi lično, naravno) kadri da smenite lokalnog Zverka, možda ćete moći i veće zveri da bacite u kaveze...


Pa u Kragujevcu se lose zzivi...kao i u vecini gradova Srbije

neko bolje neko gore...Naravno Zastava jeste najozbiljniji problem i dalje...Ali iskreno govoreci nije Zastava sama sebi napravila problem...jer je ona bila politicka fabrika koja je od svog prihoda, zaista ulagala u tadasnju celu Jugoslaviju, a to nije bio njen ekonomski interes.Jer zasto bi tada Zastava ulagala, npr, u Pristinu, Split, Suboticu...kad je to isto mogla u kg ili okolo KG/a,,To je bila tada politika///Servisn/prodajna mrezza Zastave je sama bila dovoljna, da je bilo pameti, da se "primami" neki ozbiljan partner..itd...Velika je naravno manipulacija sa radnicima Zastave..tako da je to verko, kao ing i covek fabrike to lepo zloupotrebio da zajase na tom populistickm talasu....1996..god. Svoje rivale u SPO/u je zahvaljujuci podanickom odnosu prema Vuku, a preko Dane, uspeo da "likvidira"...udalji iz stranke..tako da je kasnije to isto uradio i Vuku, ka Voji Kostunici...Pri tom je sa Veljom bio na ratnoj nozi...Sad se ubacio u voz narodne koalicije, ali su i oni saznalai da je vodio tajne pregovore sa Borisom..pa su ga sacekali nakon izbora da mu ne daju poslanicki mandat...Tako da je Verko izvisio, a i sve manje gradjana mu veruje...eto kratke storije...ako te jos nesto zanima...ok .tu sam!
Poz
BKC


Slična situacija je i sa

Slična situacija je i sa Telekomom čiji kompletan profit ide državi koja posle vraća neki deo tih para Telekomu... ali, naravno, ogromna razlika između Telekoma i Zastave je ta što zbog Telekom ispaštamo svi mi (zbog njegovog monopolskog položaja).

Ja Vam želim da malo više energije posvetite (z)verku i Vašem Kragujevcu a malo manje recimo Boži Đeliću - da se odmah razumemo, ne branim BĐ niti ga simpatišem uopšte, već mi se čini da od cele te priče nema vajde. Neće Vam Đelić odgovoriti, pitanje je hoće li se uopšte više pojavljivati na blogu B92. Nadam se da je shvatio da je u čitavoj predizbornoj trci on bio samo "zec" i to onaj koji je trebalo da diktira tempo u završnici te trke. Mišljenja sam da on nikako nema potencijala za funkciju premijera i u nekim drugim uslovima, a kamoli u ovim kad bi trebalo da se bori protiv Koštunice i Dinkića. Dakle, nemojte me pogrešno shvatiti, ne kažem da ste nešto pogrešno napisali o BĐ, štaviše sve kritike koje je dobio na blogu samo njemu idu u korist ali ispašće da su to sve samo mrtva slova na papiru a i sami znate da za to već odavno nemamo vremena... ja sam za to da se "cveću zla" iseče korenje, pa će i ono uvenuti.


Da u pravu ste

sto se KG/a tice zaista sam mu podario puno svog licnog i stranackog angazmana...posaljite mi vas mail..pa cu Vas uveriti konkretnim programima..sto predlozenim, sto realizovanim..ali ne bih to radio na Blogu jer bi bilo ruzzno sa moje strane da zloupotrebljavam svoj blog...
Sto se BDJ tice, on se sam namestio...da nije pristao da bude "zec" ne bih ga ni dirao...Licno sam sa njim u dobrim odnosima, bar mislim...nije on najgore dete u dvoristu..Dapache!
POz
BKC


Cole, mislim da je sasvim u

Cole, mislim da je sasvim u redu da "zloupotrebite" svoj prostor na blogu za takve teme.


Kad sami o sebi govorite

u 1.licu...ako ste normalni, trebalo bi da Vam bude neprijatno, malkice, zatim da ste dovoljno kriticni prema sebi...i okolnostima u kojima ste radili/delovali...da postoji odredjena vremenska distanca itd...elem posto su neki drugi, neke stvari napisali o meni..a ima otprilike 6 strana...to bi ipak bilo neukusno...te sam vam, zbog toga zatrazio mail...da ne bih zloupotrebljavao...elem...na kraju krajeva to i nije tako vazzno...Ima toga, pa ce vec jednoga dana...sto rece Cvorovic..."ako me se sete, sete..."
Kazem ako Vas zanima poslacu Vam...a ako ne, uskoro ce biti na novom sajtu Lige (cenim za 7 dana)pa ako imate strpljenja moci cete tu da deo pronadjete...
Poz.
BKC


Kad sami o sebi govorite

u 1.licu...ako ste normalni, trebalo bi da Vam bude neprijatno, malkice, zatim da ste dovoljno kriticni prema sebi...i okolnostima u kojima ste radili/delovali...da postoji odredjena vremenska distanca itd...elem posto su neki drugi, neke stvari napisali o meni..a ima otprilike 6 strana...to bi ipak bilo neukusno...te sam vam, zbog toga zatrazio mail...da ne bih zloupotrebljavao...elem...na kraju krajeva to i nije tako vazzno...Ima toga, pa ce vec jednoga dana...sto rece Cvorovic..."ako me se sete, sete..."
Kazem ako Vas zanima poslacu Vam...a ako ne, uskoro ce biti na novom sajtu Lige (cenim za 7 dana)pa ako imate strpljenja moci cete tu da deo pronadjete...
Poz.
BKC


Najzad....

neko da kaze da nam nisu svima misli pune samo Kosova! Jedva cekam da se zavrsi i ova papirologija oko odlaska kosova pa da ponovo uzivam u dosadnim vestima.

Kosovo,seljaci,batinasi... ne mene zanima kada ce se oni silni planovi koje su politicari "realno" obecavali sirokim narodnim masama. Gde je to skolovanje,zdravstveno osiguranje,korak ka EU...

Sada se u potpunosti slazem sa Vama da dok ne prodje lustracija na svim nivoima! Cak i polako gubim volju da pratim ove medije kako prosto obavestavaju narod koji veruje svemu sto procita ili mu se kaze!


Svakom je svoj problem uvek najveci

i to bas i nije neka pamet, reci ili videti.Ipak kad neko vredja Vasu inteligenciju poturajuci Vam Kosovo kao patriotizam, kao izgovor za sve gluposti...kao zamenu za nemoc da i jedan problem resi....onda se javlja otpor i prema svemu drugom.Ja sam govorio i 90/te da je u Srbiji problem Kragujevac, a ne Knin....i da se Knin moze braniti samo demokratijom u Srbiji i jakom ekonomijom...ali sam tada, ali mi se cini i sada izdajnik...Lepo!
Mrsko mi je vise i da ih spominjem po imenu....
bkc


dosao sam do zakljucka

Dobra vest!

BKC wrote:
Ljudi zaduženi za grejanje Beogradjana , kažu da jeste bila blaga zima, da su zbog toga uštedeli 10% (toliko su prijavili ?) energenata, ali da ipak grejanje mora da poskupi...!?

Grejanje stvarno mora da poskupi.


Nemam nista protiv

...ali bi moralo da se da neko objasnjenje...za taj monopol koji je neracionalan i skup!
BKC
ja se ne grejem na daljinsko grejanje, ali te price da treba da uskladimo sve cene sa EU jesu dobra caka, pod uslovom da i privreda, pa i primanja na to lice...Ovako, kod nas je grejanje iskljucivo, u najvecem delu, socijalna kategorija..pa o tome drzava treba da brine, dok ne stvori uslove da gradjani zaista mogu sebe da izdrzavaju..Drzava nam je tu mogucnost uzela, ona treba i da nam je vrati!!!Dakle...uskladjivanje obaveza, cena, poreza...pdv/a..Da...ali i sve drugo!
BKC


Quote:Kad ne možeš da ih

Quote:
Kad ne možeš da ih pobediš, pridruži im se, JER SRBIJA NEMA ALTERNATIVU!

Ne mogu Cole da im se pridruzim, ne mogu - jace je od mene.

Alternativa smo mi, koji ne pristajemo na takvu Srbiju.
Ako ne mozemo da ih pobedimo - izgubicemo. Pridruzivanje nije opcija.

Ako je apokalipsa Srbije na pomolu, hocu da je docekam znajuci da sam ucinila koliko sam mogla. I mozda je to malo, mozda je nedovoljno, mozda cak i zanemarljivo, ali je za mene to jedina opcija.

P.S. Istina - zao mi zbog Bred Pita, al' ako stvarno misli da bude fraer - nek' ujedini ovaj narod i uci ce u mitologiju!


Naravno da necu ni ja...

kad se nisam do sada klanjao, a sto bih sada!? Samo sam vise to napisao kao rezignaciju ili stav vecine.....
Apokalipticni pristuo nije dobar, ali sada to zaista tako izgleda...Slusam sa paznjom svaki dan vesti sa Pravnog u Kragujevcu...znam ljude...meni je neprijatno, u najmanju ruku, pa se pitam/hoce li se sve to tako zavrsiti ili ce se krenuti dalje i shire...a svi znamo gde sve???
Dakle ne aboliram okrivljene, ako su krivi, vec samo apelujem da se istera koliko god mozze..pa sta bude!
BKC
Neku katarzu moramo da dozivimo, inace smo nadrljali


Generalno, mala digresija

Teško pitanje: živeti u svom mikrosvetu normalnih ljudi, čuvati sebe kroz ono što voliš i ne ulaziti u konflikte sa primitivizmom i glupošću koja narasta ili se ubaciti u kaljugu i boriti se protiv toga pa makar se i sam umazao! Nekad se priklanjam prvom shvatanju, ali kad nekog izlaktam u autobusu, onda se svi sklanjaju i niko te više ne gura. Tragedija je što ljudi pristojnost shvataju kao slabost, a bahatost kao snagu, ne shvatajući da su stvari obrnute.


nenad canak je svojevremeno

taj vas stav iskoristio za metaforu...da mi/gradjanski sektor, nije oslobodjen fizickog vaspitanja,,,,,upravo ono sto ste i Vi rekli..kad mi pokazzemo "zube" svi se iznenade...i komentarisu kako to nije u redu..demokratski.. i sl.Ipak treba se cuvati da ne predje u naviku!
BKC


nešto razmišljam

Cole, kako li bi ovaj glagol nadrljati izgledao u nekom trajnom vremenu - pošto nešto dugo traje.
Takodje bi me zanimao superlativ, jer ako je to nadrljavanje počelo, pa traje, a tek treba da se desi big bang, kuku nama, predstoji nam ultra/mega/giga/titan nadrljavanje...


Nadrljavanje...srbin..srbija

tako nekako....da pitanje je GDE JE DNO?
Ne znam 1000 puta sam mislio da smo stigli...kad ono...nije...jos ima! Kostunica,npr..
poz.
BKC


pa tunjavi je

u onom prvom nastupu na TVu, pogledao direktno kameru u (za vreme te kampanje je mogao da gleda u oci) i, mrtav ladan, izjavio kako nikada u istoriji hemijska industrija nije bila meta napada, kao kod nas za vreme bombardovanja. Istoricar. Pre bombardovanja rezervoari u Petrohemiji i Azotari bili su potpuno prazni a onda su na brzinu napunjeni i sve vreme je stvarana panika hoce li to da grune ili ne i kakve bi bile posledice, pa su ih onda na tenane praznili a po gradu su isle neke cisterne napunjene nepoznatim sadrzajem. Koliko je znam na pravnom fakultetu i dalje predaju Seseljeve kolege. Da li se neko tamo ogradio od njega? Cemu se mi to vise cudimo?


Ja vise nicemu....

a seseljeve knjige predaju i PRODAJU...KO da se ogradi od njega? Pa policija da hoce..mogla bi da krene i na Pravni u BGD/u....selektivno se utvrdjuje i korupcija...
deja vu!
BKC


Moje mišljenje...

je da zbog očigledne nemoći i opšteg rasula u ''državi'' treba udarati rečima (kad nemamo ili ne znamo nečim drugim) po STOCI nafatiranoj. Pljuj, laj, reži gde god imaš zgodno mesto i priliku. Kad nema kuke i motike daj šta ima! Nema više finog ponašanja i blagih reči! Što smo mi kulturniji to su oni bezobzirniji i drskiji. Zato udri STOKU POLITIČARSKU !!! Nesposobni političari i vi iz DSS-a i Vi iz DS-a i svi Vi ostali, što bi da prećutite tudje lopovluke kako bi oni drugi ćutali o vašim kradjama IDITE SA ''VAŠIM'' PARAMA ŠTO DALJE ODAVDE! Mrshhh u pizdu materinu STOKO, nikad vam nije dosta! Sve Vam je malo! Ne možete ni ručno da prebrojite pokradene pare a još bi da uzimate - MRSHHH MAMU VAM LOPOVSKU I STOČARSKU !!!!!!!!!


Uh koliko god da razumem Vas bes

pa i da ga podelimo..ne bih se podrzao Vas "stil".No...ponekad covek oseti potrebu da sve to najkrace sazzme u jednu rec PSOVKU...Ipak istine radi,,ne bi ni politicari takvi bili da ih kao takve ne podrzavaju gradjani...Ovo je zacaran krug hostaplera i onih koji ih podrzavaju, racunajuci da ce deo tog kolaca, pa makar i mrvice, pasti sa "stola" i do njih...!
Mislim da nije dobro da ONI odu sa "tim" parama o kojima govorite, vec da ostanu u zatvoru, a pare da im se uzmu...malo je to bolje resenje, ako mozze!?
BKC


Upravo tu leži zec

U tome je najveći problem - što su političari spremni na sve samo da zadrže ali i uvećaju svoj kapital. Zbog para zaratiće sa celim svetom, svi će biti krivi a samo mi u pravu - ideja nebeske Srbije! Najgrdje je što na zrno istine lako lepe gomilu laži. A narod ko narod, opterećen golom egzistencijom prihvata onu teoriju koju može najlakše da svari. E u sklapanju tih teorija ovi nafatirani su maheri. Evo Vam poslednji primer trgovine i mućkanja: Kada su bili izbori? Izborni rezultat se promenio od prošlog puta - I? Ni posle dva meseca nisu počeli ni pregovori o formiranju vlade !!! Šta je sporno? Pa naravno KO ĆE DA VLADA ?! A ko vlada taj ima PARAAAA!!! Eto srži cele mudrosti. Zbog para ceo narod trpi. Da bi oni mogli da se baškare na lepim mestima i komotno živeli narod treba da bude: bedan, izmaltretiran, lud, glup, zbunjen ... I šta reći onda? Sve se jako lepo vidi ali nema ko da reaguje - TO JE NAJVEĆI PROBLEM. A o Kosovu da i ne pričam. Večita dilema i izvor mnogih opravdanja. A koreni problema lepo su negovani još u TITO-vom vremenu. Posle toliko grešaka, gluposti i koje kakvih transfera sada bi da povrate teritoriju koju su prodali još od kad. E ne može. Onaj ko je plaćao svojevremeno sada ne želi da ga pokloni. Mudro su Albanci kupovali naše kuće za velike pare. Pametni Srbi radosno prodavali straćare za gomile deviza i dolazi u centar Srbije. Mali biznismeni (?) A onda ja treba da ginem i povraćam nešto što je prodato? E neću!!! Ko je prodavao kuće na Kosovu taj neka ide da mu Albanac vrati kuću al na mule, pošto su pare potrošili !!! I tako sve u krug. Vrzino kolo, velike prašine a stvar vrlo prosta ako se postavi na istinitim činjenicama.


Hm....skoro da se slazzemo u svemu

ja sam stavio samoi prigovor na "stil" sa psovkama. Sto se tice vlasti, delimicno je tacno Vase misljenje, ali postoji jos jedan aspekt...dok sam na Vlasti, ja sam i na slobodi, zar ne????
Sto se tice Tita, ako se otarasimo nepotrebnog balasta, moze se ustvrditi, opet bez zelje da budem neciji zastuonik i ideolopoklonik (jer sam duboko svestan diktature za njegovog doba), ali...Drzava se tada, kako god, nije raspala...Jugoslavija nije bila klasican primer drzava istocnog bloka....Jugoslavija je, da je bilo pameti, mogla da bude (ovako ili onako) primer za uspesnu tranziciju...Ne, mi smo zeleli nesto drugo i to nam se i dogodilo...Manimo se Tita, on je umro pre ravno 27 godina????Sta smo mi radili, mislim na sve nas, pa i gradjane, za to vreme...Ipak nam Tito nije ostavio tako urusenu drzavu, kako smo je MI napravili...Uostalom zar Srbija od svega sto je imala da ponudi nakon Tita nije imala nista drugo do cetnike, partizane, Drazzu, Ljoticca i ine....Oni su istorija, kakva god.,..Ipak je problem u nama...a izgovora ima i pre i posle Tita...od Kosovskog boja, Vuka Brankovica...pa preko Milosa koji ubi kuma,,,,,pa Nikole Pasica, koji "napravi" Jugoslaviju,.....
BKC


Splet čudnih okolnosti...

ili Božja volja, uvela me je u neverovatnu situaciju. Sam sa svojim likom i delom, imenom i prezimenom, stao sam na put političkim nemanima. Verovali ili ne, za sada ''samo'' jedna jedina posledica - gubitak posla. Vremenom dobijam sve veću i veću podršku, ali bojažljivo i anonimno. Ljudi se plaše. Čak i oni koji ne treba da se toliko plaše kao običan svet. Ali eto ipak se plaše. O čemu se radi - pogledajte na mom blogu: www.kriminal.mojblog.co.yu Šta hoću da kažem? Samo da kako god okrenemo ipak političari zavise od nas. I zašto bise mi plašili njih kada nas ima više? Problem je u tome što nemamo koga da postavimo na njihovo mesto? Ja bar ne vidim nekog kompletnog koga bi mogli da guramo. Ako je ikada i postojao (svoje zablude kasno je uvideo), danas o njemu pričamo u prošlom vremenu i sa tugom. Ali život ide dalje, vreme prolazi a mi tapkamo u mestu. Od siline tapkanja napravili smo rupu koja nas sve više guta. Iz te perspektive ne vidimo daleko. Naši pogledi padaju zajedno sa nama u ambis. Šta dalje? Pojedinac ne može sam. Evo mog primera. Kada bi polovina naroda uradila deseti deo onoga što ja radim, mislim da bi problem celog naroda bio rešen za par nedelja. A to je ogroman uspeh, obzirom na decenijsko sistematsko uništavanje od naših lidera. Očistiti se od POLITIČKIH KRPELJA, naći pogodnog vodju, progutati najgorču pilulu koju MORAMO da progutamo i da krenemo NAPOKON da ŽIVIMO i RADIMO. Da li je to teže od ovakvog načina života, od ovakve neizvesnosti i beznadja? Jel ja (mi) tražim mnogo??? Meni teško pada i da ih pogledam onako nalickane i uštogljene, a kada otvore usta puna patriotizma i nakaradnih ideja, dodje mi da ... Eto pa Vi sad vidite šta i kako.


Pogledao sam

i zao mi je sto je to tako, mada se svakodnevno uveravamo da toga ima u izobilju.,...i sam sam prosao ...neugodan put,...da ne kazem nesto drugo....
Ima i pametnog i sposobnog sveta medju nama, iza kojih bi mogli da stanemo...ali nista ne pada sa neba..samo borba...SRECNO NAM BILO!
POZDRAV
BKC


Hvala

nadam se da će se uskoro narod probuditi iz ovog kolektivnog sna. Ako budemo ''malo'' odlučniji možda nam i Bog pomogne. Pozdrav


Kod nas se obicno kazze

..pomozi prvo sam sebi, pa ce ti i Bog pomoci...ja sam ateista, pa ne verujem bas u tu varijantu...ali mi ne smeta, ako je neko iskreni vernik...na kraju krajeva to su licne i intimne stvari svakog od nas i ne zelim da ulazim u tu vrstu polemike....ali da je neophodno da se promenimo....jeste...da se probudimo jeste....
Hvala i Vama
i
poz
BKC