Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Ubijen je Duško Kondor

Član Helsinškog odbora u Republici Srpskoj Duško Kondor ubijen sinoć u svom stanu u Bijeljini. Kondor je pre dva dana policiji prijavio da su mu isečene gume i razbijena stakla na automobilu, a da je to bila samo jedna od pretnji kojima je bio izložen u poslednje dve godine. I sam predsednik HO u RS Branko Todorović išao je koliko juče u policiju da prijavi  pretnje!

A današnja Politika objavila je ogavan tekst skandaloznog naslova  Ko će slaviti 26 februara. Zadnja rečenica glasi: „Zato se i pre 26. februara može s velikom verovatnoćom prognozirati da će presuda koja tog dana bude izrečena u Hagu samo produbiti nesporazume sa leve i desne obale Drine. “

 U zaključcima nedavno održanog Drugog  regionalnog  foruma pod nazivom: Utvrđivanje istine o ratnim zločinima i sukobima se kaže: Regionalne partnerske organizacije, Documenta, Fond za humanitarno pravo i Istraživačko-dokumentacioni centar nastaviti će organizirati javne rasprave i konzultacije u okviru civilnog društva, kako bi energičnije  poticali vlade i parlamente u regiji na sudjelovanje u raspravi o procedurama i modelu utvrđivanja i kazivanja istine te osigurali poštivanje dostojanstva žrtava i stvaranja kulture odgovornosti. 

Kako li  stvaranje kulture odgovornosti vide ovi iz Politike? Jel, zaključak je bolje je bilo  netalasati, šta su našli da dižu tužbu, jer kakva god da je presuda, biće „produbljivanja nesporazuma“! Između koga tačno?  Između našeg dragog saborca i kolege-ubijenog Duška Kondora  i nas? Ne. Nikada. 

 Ako Srbija i njeni građani imaju imalo dostojanstva i humanosti u sebi, sami bi trebali, bez obzira na prirodu presude,  uraditi mnogo toga da pokažu da su svesni razmera zločina i da pokažu da su deo sveta koji takve zločine osuđuje, pamti i osujećuje.  

Ponašanje i izjave naših zvaničnika i onih u RS  nakon izricanja presude, kao i energičnost kojom će policija RS koju Dodik čuva ko oči u glavi razrešavati ubistvo Duška Kondora,  biće veliki test.

Duškovo ubistvo govori o dubini  jednog drugog nesporazuma. Nesporazuma koji je opasniji za postojanje RS nego svi koji su se "spolja namerili da je ukinu" da bi kaznili srpski narod.

Nek  ti je večna slava dragi naš Duško. Nadamo se da će projekti  koje si sa toliko ljubavi i posvećenosti koordinirao ipak jednog dana zaživeti u  Bosni, u tvojoj  i našoj  Bosni u kojoj će svima biti jasno ono što si poručivao “Mi nismo isti, ali naša prava jesu”.


strasno,

jebiga!


ono sto je nasjtrashnije...

u ovoj vesti je da me ne iznenadjuje...


da, deja vú

ali dokle (vremenski i geografski)?


ODBRANA

Kul je to sto Oni mogu nekaznjeno da ubijaju, a Mi ne smemo nekaznjeno da se branimo


Odbrana i poslednji dani

obrana je kaznjiva kada su posljednji dani na snazi. tu treba samo jos malo strpljenja...


samo poslednji dani! pitanje

samo poslednji dani!
pitanje je jedino ciji? hajde da se potrudimo malo da ne budu nasi; da ne budu poslednji dani onih koji se bore za utvrdjivanje slobode misli, intelekta i prava na razlicitost, prava na zivot!

Pozdrav i mucnina.


Zabran,

mislila sam na posljednje dane pred propast dušmanina (paralele s propašću rimskog imperija).


razume se, nista ja nisam

razume se, nista ja nisam mislio lose - narocito ne tvom komentaru - jedino me je to inspirisalo za dalje klesanje tih naziva, slogana, mudrolija...
ali zaista je vreme da vidimo kome se odbrojavaju dani;
da li nam se to svidja?


Jadan čovek...

šteta je ljudi, dobrih.

A što se ovih iz Politike tiče, oni su ponovo van komentarisanja..."slaviti posle 26...", šta tu ima da se slavi? Presuda? E, jeste za slavlje...odvratna, neprimerna reč za ovu priču...ko tu može da pobedi uopšte i šta da slavi...sramota.


Izvinjavam se za trol,

ali kad smo već kod Politike, i ako sasvim slučajno još neko nije pročitao šta kažu o Blogu.


bitno

je da imaju jako originalne naslove...


Jeste ...

... baš su kreativni :o)


...

samo mene od tih stručnih i kreativnih timova odavno počela jeza da hvata...


ne mogu da verujem!

mislim......bljak i fuj srbijo sa svojim pametnim tvorevinama.

I


uh,

ovakve stvari me uvak vraćaju 100 koraka unazad, u svakom smislu.
Nekako ne sebe ubedjem da nije ovo zemlja negativne selekcije, mada ne znam u čemu je utemeljeno moje uverenje.


Jos jedna u nizu nevinih zrtava

jos jedna od mnogih porodica zavijenih u crno...a samo zato sto se neko borio za ljudska prava..za istinu. Vecina ce preko ove vesti samo preci, ne znamo coveka (kao da je to vazzno), jedna broj ce reci ma to je jedan od onih "Sorosovaca"(drugo ime ne mozze da zapamti) a samo ce neki, retki, pomisliti da se nasilno ugasio jedan zivot. Uzas kojim nas obasipaju ruzznim vestima pomalo utice na nas prag osetljivosti za tudju (da li je bas tudja?) nesreca, a onda kad se i nama sto slicno dogodi trazimo pravdu i postovanje zakona!
Nisam poznavao pokojnog Duska, ali saosecam sa bolom koji je zadesio njegovu porodicu...
Imamo li prava da cutimo, da zzmurimo?
BKC


nisam bas on line i onda kad

nisam bas on line i onda kad naletim, ovo
odavde sa pustog krka mi deluje bas naporan zivot sa ratnim zlocinima i obicnim zlocincima kao svakodnevnicom
mislim da toga nismo ni svesni
moramo ipak da se branimo i da branimo nase ljude, jel ima neke akcije soapstenja, hapsenja


Sjećam se, Jasmina,

jednom si pisala o tome koliko je važna javnost, javnost kao najbolja obrana. Uključivati javnost treba, ne dati mira, dosađivati, ..., dokle god zločini ne stanu.

A sredstava ima još, osim javnosti. To ljudima ovdje na blogu nije nepoznato. Zato - zasukati rukave, naoštriti pera, ...


Ubistvo izgleda uopšte nije

Ubistvo izgleda uopšte nije političko. Čista ljubavna priča. Čovek koji je uhapšen jer ga je ubio (iz blizine) bio je zaljubljen u žrtvinu kćerku. Štaviše, uhapšeni čovek je Bošnjak (ovde je i to bitno).


U ovoj suludoj zemlji, na Brdovitom Balkanu je sve

moguce, pa i to da budemo srecni sto ubistvo nije politicko, vec kao uzrok ima neostvarenu ili zabranjenu ljubav!
Kako smo se lako navikli na smrt, a tesko nam ide zivot!
BKC
PS>Hvala Srdjane na informaciji!


Jos jedan atipican profesor sa energijom 20-ogodisnjaka manje...

Tacno je da je ubica progonio profesorovu kcerku vec duze vrijeme, a ona je i sama ranjena i nalazi se u bolnici, ali van zivotne opasnosti. Ljubav ili ne, navodno oni nikada nisu bili u vezi, prica se da je on bio protiv kontakta sa tim momkom, i ispostavilo se, sa razlogom. I ranije je bio problematican, kaznjavan, privodjen zbog uznemiravanja. Sto je sokantno, navodno je prije nekoliko dana prijetio pistoljem, znaci bilo je neke sanse da se sprijeci da do ovoga dodje.

Poznajuci profesora, mogu reci da je danas mnogo ljudi potreseno i da se saosjeca sa porodicom. Znam ljude kojima je i on bio kao clan porodice. I kao profesor je bio omiljen, a i od onih koji su ga upoznali kroz rad u NVO-sektoru. Ovakav kraj nije zasluzio, niti ga je neko ovakvim mogao zamisliti...


hm... pitam se, da li to

hm...
pitam se, da li to obesmisljava svaki blog, svaki komentar na ovu temu?
Ili treba potezati jace i sire i dublje i jos vise i danas i sutra...


to zabran

Quote:
Sto je sokantno, navodno je prije nekoliko dana prijetio pistoljem, znaci bilo je neke sanse da se sprijeci da do ovoga dodje.

cemu deilema? sta nije jasno? osim da neko namerno NIJE hteo da spreci?


Pa da Srđane, kako da ne,

verujemo skroz, samo je malo čudan način rešavanja ljubavnih problema. Zoljom kroz vrata. Da, i da li znaš da li mu je taj Bošnjak pretio poslednje dve godine i isekao gume i razbio prozore na kolima? Pardon, ćerki.
Znači, zločin iz strasti a otac kolateralna šteta.

Ali da li si zapazio vest su vrata na stanu bila gvozdena. Što li to? Zbog ljubavnih jada.
Inače slušala vesti na b92 u 16. Ne samo da nije breaking, nego je nema uopšte. Nije vest.
Možda treba na PINK-u "Sve za ljubav". Apsolutni skandal.

Jasna


zao mi je

sto je gospodin Kondor ubijen ali mi se gadi od komentara koji su to brze bolje okarakterisali kao politicko ubistvo. Pa cak i nakon sto se ispostavi da ubistvo nije bilo politicko nastave da drve jednu istu pricu.

Sta je sledece? Momak je bio uslovljen od strane antihaskoglobija da ubije (a oni se dosetili da odaberu ne-Srbina, namazani majku im jebem), ili pak tumacenje da je verovatno to posledica rata u Bosni i trauma koje je preziveo, ko sto se tvrdi(lo) za onog nesrecnika iz Solt Lejk Sitija...


Serilla - tequilla, gorilla

Serilla - tequilla, gorilla - zverilla.


serila

vala bas! i gore....


do vraga

pa ovo je govor mrznje upucen protiv moje malenkosti. i samo da znas, to uopste nije politicki korektno. kao sto jeste politicki korektno izmisliti politicko ubistvo.


to zverila

Quote:
Pa cak i nakon sto se ispostavi da ubistvo nije bilo politicko nastave da drve jednu istu pricu.

a na osnovu cega ste vi zakljucili da ubistvo nije politicko? to ko je povukao oroz je pa cak i zasto, samo jedan deo price.


pa na osnovu vesti

u kojoj se kaze da je neki manijak, koji je proganjao cerku gospodina kondora (i gospodina kondora) vec duze vremena, izvrsio ubistvo.

ostatak price ne znam, moram priznati - nisam poznavao zrtvu.

ono sto mi je zasmetalo je to sto se iz vaseg bloga ne vidi zasto ubistvo jeste politicko sem neke nejasne sumnje i naznaka. ukoliko imate preciznijih informacija - podelite ih sa nama.

cinjenica da policija nije htela da ga zastiti jeste naznaka ali ne i dokaz da je u pitanju politicka pozadina. znam vise tuznih slucajeva gde policija (beograd) nije zelela da zastiti zenu od muza nasilnika i ignorisala brojne pozive a cesto i vidljive povrede, uvek uz neka nejasna opravdanja (u sustini nedogovornost, lenjost i nedostatak kontrole)


stavise srdjane to apsolutno nije bitno

kao sto rekosmo i drugima, a fakat nas od tebe iznenadjuje, nas najvise brine i ostavlja nam prostora za sumnju da u pitanju jest epoliticki obracun krvavi cinjenica da policija dve godine nije reagovala, na nesto sto su SVI SE SLAZU bile ozbiljne vise puta ponavljane pretnje.

KONDOR JE OSTAVLJEN NA CEDILU BEZ PRAVA KOJA SU MU KAO GRADJANINU RS ZAGARANTOVANA


*

*


!!!!! JOŠ DETALJA !!!!

Duška sam zbog posla znao dugo vremena. Bio je zaista fin, pristojan čovek, potpuno drugaciji od sredine.

Koliko sam čuo od kolega, pretnje je imao jos pre dve godine i prijavio ih je policiji. Čovek koji ga je ubio mu je juče pretio dva puta i zbog toga je Dusko isao u policiju. Verovatno je ubica to saznao i zato dosao na njegova vrata. Prema onome sto sam cuo, Dusko je pitao "Ko je ?", a lik je odgovorio "Marko" i zatim pocao da puca po zatvorenim vratima.

Što se tiče motiva, to će očigledno biti predmet istrage ali i spekulacija, međutim POENTA JE DA POLICIJA NIJE PRUŽILA NIKAKVU ZAŠTITU NEKOM KO JE PRIJAVIO PRETNJE I NAPADE. To se desava u Beogradu i moze se desiti i vama.

Ja sam na jednom ranijem blogu pisao o tom fenomenu ("Napadi privatnih lica")


Miletic: "POENTA JE DA

Miletic: "POENTA JE DA POLICIJA NIJE PRUŽILA NIKAKVU ZAŠTITU NEKOM KO JE PRIJAVIO PRETNJE I NAPADE."

Sto je i logicno, jer zivimo u recidivima jedne zlocinacke drzave (i s ovu i onu stranu Drine).


Tragican kraj

Tragican kraj, ali vas molim da objasnite sta ste mislili sa

Quote:
Bio je zaista fin, pristojan čovek, potpuno drugaciji od sredine.


Uhapšen ubica profesora Kondora

BANJALUKA, 23. februara 2007. (Beta) - Bijeljinska policija uhapsila je danas J.B. zbog sumnje da je ubio profesora Duška Kondora, saopšteno je u Centru javne bezbednosti Bijeljina.

Kondor, koji je bio profesor u Srednjoj školi "Mihajlo Pupin" u Bijeljini i jedan od osnivača Helsinškog odbora za ljudska parava Republike Srpske, ubijen je sinoć u svom stanu.

Njegova 21-godišnja kćerka Nina, koja je u tom napadu ranjena, smeštena je u bijeljinsku bolnicu.

Kako je ranije danas saznala agencija Beta iz izvora bliskih policiji RS, Kondor je već duže vreme dobijao pretnje od osobe koja je proganjala njegovu ćerku.


Поука

Можда не би требало да се тако олако истрчавамо и играмо на прву лопту. А по аналогији, можда и друга убиства око којих се згражавамо имају неки сасвим други мотив. И зато се не расветљавају, бар не јавно.


Sepulturero: "можда и

Sepulturero: "можда и друга убиства око којих се згражавамо имају неки сасвим други мотив. И зато се не расветљавају, бар не јавно."

Za razliku od nekih koji sopstvenu glupost prosto vole da ispoljavaju javno.


vidim

E sad vidim sta bi ti hteo da kazes - npr. da je Curuvija ubijen zbog kockarskog duga, a Djindjic zbog droge ... jel to tvoja ideja ???


Miletic: "jel to tvoja ideja

Miletic: "jel to tvoja ideja ???"

Suvisne nada polazes u njega. Nema kod takvih nikakvih ideja.


igramo fucu na petu loptu

i ne zgrazavamo se ubistava - analogicna pouka.


ne zgrazavamo se ubistava -

ne zgrazavamo se ubistava - dijabolicna pouka.


to sepulturero

alo serpiko, a kako vas apolitcni neishitreni obazrivi mozak objasnjava dve dve godine odbijanja policije da ga zastiti?


to ivana konstantinovic

yo.
javi nam i kad budu pozvani na odgvornost oni koji su se oglusavali na nejegove apele za zasitu!


Strasno!!!

Svaki put kada na trenutak zaboravim gde zivim desi se nesto ovako i surovo me tresne o zemlju.
Prema informacijama koje ja imam ne radi se ni o kakvoj ljubavnoj prici vec o agoniji porodice Kondor koja se na zalost tragicno zavrsila, ali verovatno ce cela prica vec sutra biti objavljena pa da ne zurim sa neproverenim stvarima.
Isto tako je strasan i sam ovaj tekst MiM . Siguran sam da vas je ovo ubistvo potreslo, i znam pod kakvim je pritiscima Dusko Kondor bio zbog onoga sto je radio i u sta je verovao, ali ovakvim ishitrenim, "KURIR-skim" tekstom, kojim ste "resili slucaj" i obelodanili i narucioce i motiv ubistva (naravno izmedju redova), poneli ste se neodgovorno i potpuno neprihvatljivo.
Sta hocu da kazem?
Pa zamislite samo da je Duska Kondora recimo udario automobil dok je prelazio ulicu, ili da je recimo stradao na skijanju . Mogu samo da zamislim kakve bi teorije zavere od toga bile napravljene i kakva kampanja bi se povela.
Ne mozete nista u ovoj zemlji promeniti ako ste isti kao i oni!!! Imajte to na umu pre nego sto sledeci put sednete nesto da napisete.


1. Tuzno je sto je prerano

1. Tuzno je sto je prerano otisao covek koji je imao i hrabrosti i snage za poslove kojih se samo retki prihvataju. Zao mi je coveka, zao mi je njegove porodice i zao mi drustva kome je mogao, jer hteo je, josh puno da da.

2. Policija po ko zna koji put nije vrsila svoju osnovnu obavezu - zastitu imovine i lica. Da li zbog bavljenja svojim unutrasnjim reformama i bitkom koju vode za samostalnost u odnosu na drzavu nikad necemo saznati. Ne verujem ni da ce se postaviti pitanje odgovornosti onih u policiji koji su imali saznanja o pretnjama, a nisu nista preduzeli. Tako to biva na Balkanu.

3. Nasi mediji su imali preca posla kad su dogadjaji iz Republike Srpske u pitanju. Bavili su se ceo dan privodjenjem Koste Cavoskog na informativni razgovor na Palama, pa su to zvali brutalnim hapsenjem, napadom na Srbiju i srpski narod, napadom na SANU, itd, itd. O razlozima se nije pricalo. Podrazumeva se da je iz cista mira, bez razloga, tek da se naudi Srbima.

Dusko i Kosta. Dve price iz istog vremena. Kosta -zrtva junak. Dusko mrtav covek koji ce narednih dana verovatno biti ubijen josh nekoliko puta. Jer tako to biva kod nas na Balkanu.


to dalmos

Quote:
zbog onoga sto je radio i u sta je verovao, ali ovakvim ishitrenim, "KURIR-skim" tekstom, kojim ste "resili slucaj" i obelodanili i narucioce i motiv ubistva (naravno izmedju redova), poneli ste se neodgovorno i potpuno neprihvatljivo.
Sta hocu da kazem?
Pa zamislite samo da je Duska Kondora recimo udario automobil dok je prelazio ulicu, ili da je recimo stradao na skijanju

ne, mi slucaj nismo resili. upravo suprotno pozvali smo organe Rs da preduzmu sve i rasvetle sve okolnosti ubistva, da ne bi ostalo prostora za spekulacije!

i ne izmedju redova vec javmno kazemo da nam je vrlo, vrlo, vrlo, cudno da bas osoba koja s ejavno zalaze za kaznjivost za ratne zlocine u bijeljini dve godine ne moze da dobije adekvatnu policijsku zastitu iako niko ne spori da je imao ozbiljene pretnje, bez obzira na povod pretnji.

to sto ga je ubio "ludak" iz cisto 'privatnih razloga" kako
su nam neki ovde objasnili, i dalje rec ne govori o tome YASTO KONDOR DVE GODINE NIJE DOBIO ADEKVATNU POLICIJSKU ZASTITU.


@ MiM

Izvinite zbog poredjenja, ali voleo bih da mi objasnite u cemu se ova vasa prica i citavo pisanije razlikuje od onoga sto su pricali i pisali Milosevicevi ljudi posle ubistva Boska Perosevica. Mene sve ovo neodoljivo podseca na tu devedeset i neku.
Ubica je uhvacen na licu mesta, ali je pre istine da su u pitanju "srpska posla" (ubio ga prvi komsija jer su se godinama sporili oko nekog parceta zemlje), nekoliko dana isla prica da su ga ubili zli otporasi. A kada je istina i procurela u siru javnost plasirana je nova laz da je zamislite pedesetogodisnjak iz Ratkova strani placenik i clan otpora i da je kod njega pronadjen propagandni materijal otpora i clanska knjizica!
Sto se tice zastite doticni mafijas je vec godinama terorisao ceo grad i tesko da je lokalna policija mogla da pruzi pojedinacnu zastitu svakome ko mu se nasao na putu, a vecini nije ni palo na pamet da im se zali.
Pravo pitanje je zasto je on i pored svega slobodno setao gradom, ali i tu je odgovor jako jednostavan. Mafija u RS je jos uvek jaca od Drzave i tako ce biti jos jako dugo. I nije to samo u RS. Prosetajte malo do Sapca, Loznice, Nisa... svaki od tih gradova ima bar po jednog takvog od koga zaziru i gradjani i lokalna policija.


RIP

Uzas, samo to mogu da kazem.
A jos veci uzas je sto me uopste ne iznenadjuje.
Nazalost.:(


Coveka je znaci ubio

Coveka je znaci ubio najobicniji manijak i psihopata. Strasno. Opasan Ludak, a na ulici slobodno seta.

I sad da neko kaze da to nije primat drustva, i da ne treba graditi nove ludnice, pardon, bolnice za mentalno poremecene i ostecene!

Pod hitno!

Najpre oporezovati posebnom stopom PDV-a one koji najvise truju mentalni etar. Ako nema nikog strucnijeg po tom putanju, moze i Mladjahni to da radi, bez obzira sto ga osporavaju time da je secikesa. Evo ja prva potpisujem. Jer ko zagadjuje, mora i da plati, za prociscenje.
Na spisku da se svakako nadju razne Kraljice mafije, njihovi tekstoklepci i ostali, koji imaju a ne daju za opste dobro i mentalno zdravlje gradjana, jer su najobicnije cicije.
A kada se unapredi mentalno zdravlje gradjana, unapredice se i njihovo (i nase i svacije), pa ce u zdravijoj atmosferi raditi i po automatizmu stvarati nova umetnicka dela.

Bez umetnosti ne moz' da se zivi.


tuzno

Apsurd je da je Dusko,kao clan Helsinskog odbora,borac za ljudska prava,ubijen od nesrbina/citaj muslimana/ i pri tom iz potpuno nepolitickih razloga...tuzna i apsurdna sudbina jednog izuzetnog coveka!..to je ono sto je cinjenica,i ja saosecam sa njegovom porodicom kojoj je u ovom trenutku najteze..


Pritom stvarno nije bitno to

Pritom stvarno nije bitno to sto je ubica musliman, vec sto je to ludak. I sto nije bio na vreme hospitalizovan / institucionalizovan, pre nego sto je doslo do ove tragedije.
A zbog mnogih takvih i slicnih ludaka kojoj god naciji/veroispovesti su pripadali, smo imali uzasne ratove ovde...


TO WATCHER

dusko je ubijen zato sto mu nije pruzena adekvatna zastita, iako je javna tajna da je imao ozbiljne pretnje.... a zasto mu nije pruzena adekvatna zastita je pitanje na koje nema odgovora i dok god je tako ostaje ogroman prostor za sumnju da se radi o politickoj pozadini, da je nekom bilo vrlo zgodno sto je dusko imao licnu-porodicnu dramu, pa nije morao oroz direktno da se poteze, dovoljno je "samo" da se nista ne preduzima u vezi toga.


Evo komentar

Kao prvo, drago mi je sto je neko potegao ovu temu na blogu, ali...

Posto zivim u Bijeljini, poznate su mi neke cinjenice vezane za ovaj dogadjaj. Ne sve, ali neke da. Kao prvo, ovo nema nikakve veze sa politikom i politicko ubistvo nije. Kao drugo, meni licno je malo neukusno ovo svrstavati u politicke teme i na taj nacin to komentarisati jer stvarno nikakve veze sa time nema. Kao trece, ono sto je cinjenica i sto najvise smeta u celom slucaju je to sto je gospodin Kondor kontaktirao policiju, obavestio ih o uznemiravanju, maltretiranju i unistavanju svog automobila, ali cini se da ga niko nije shvatio za ozbiljno. To je ono sto smeta pod broj jedan, taj nedostatak pravovremene reakcije i neaktivnost. Ono sto jos vise smeta i sto je zastrasujuce, je to sto je optuzeni za ubistvo vec osudjen za neko kriminalno delo i da je trebalo da bude na izdrzavanju kazne! Treba se zamisliti sta je on radio na slobodi ako je osudjen i odakle mu oruzje (mada je izgleda nabavljanje istog ovde najmanji problem)!? Mislite o tome! Koliko ih jos seta tako slobodno!?


to deep blue

Quote:
Kao trece, ono sto je cinjenica i sto najvise smeta u celom slucaju je to sto je gospodin Kondor kontaktirao policiju, obavestio ih o uznemiravanju, maltretiranju i unistavanju svog automobila, ali cini se da ga niko nije shvatio za ozbiljno. To je ono sto smeta pod broj jedan, taj nedostatak pravovremene reakcije i neaktivnost. Ono sto jos vise smeta i sto je zastrasujuce, je to sto je optuzeni za ubistvo vec osudjen za neko kriminalno delo i da je trebalo da bude na izdrzavanju kazne! Treba se zamisliti sta je on radio na slobodi ako je osudjen i odakle mu oruzje (mada je izgleda nabavljanje istog ovde najmanji problem)!? Mislite o tome! Koliko ih jos seta tako slobodno!?

procitajte jos jednom ovaj deo koji ste napisali, pa se zapitajte ZASTO JE TAKO ZASTO SE BAS KONDORU USKARACUJE ZASTITA U BJELJINI. MOZDA CE VAM SINUTI.


to deep blue

Quote:
Kao trece, ono sto je cinjenica i sto najvise smeta u celom slucaju je to sto je gospodin Kondor kontaktirao policiju, obavestio ih o uznemiravanju, maltretiranju i unistavanju svog automobila, ali cini se da ga niko nije shvatio za ozbiljno. To je ono sto smeta pod broj jedan, taj nedostatak pravovremene reakcije i neaktivnost. Ono sto jos vise smeta i sto je zastrasujuce, je to sto je optuzeni za ubistvo vec osudjen za neko kriminalno delo i da je trebalo da bude na izdrzavanju kazne! Treba se zamisliti sta je on radio na slobodi ako je osudjen i odakle mu oruzje (mada je izgleda nabavljanje istog ovde najmanji problem)!? Mislite o tome! Koliko ih jos seta tako slobodno!?

procitajte jos jednom ovaj deo koji ste napisali, pa se zapitajte ZASTO JE TAKO ZASTO SE BAS KONDORU USKARACUJE ZASTITA U BIJELJINI. MOZDA CE VAM SINUTI.


vrijedi razmisliti!

Ovdje smo svi mi nezasticeni, a neki malo nezasticeniji!